Solaris Bus & Coach S.A.

Adres: Obornicka 46, 62-005 Bolechowo

NIP: 5240015630 KRS: 0000236619

Solaris Bus & Coach S.A.
2 1161 6 1

Opinie o Solaris Bus & Coach S.A.

Filtruj opinie po kryteriach:

Kacper 1420
 Opinia

Witam. Czy są autobusy które wożą pracowników do firmy? Jeśli tak to z jakich miejscowości? Pozdrawiam

Pomocna?
TakNie
stary
 Opinia
@Kacper 1420 13.03.2019 01:30

Niestety, w firmie produkującej autobusy,autobusy nie wożą pracowników! To zresztą jest kwintesencja tej firmy!

Pomocna?
Dawil
 Opinia
@Kacper 1420 13.03.2019 01:30

Nie ma

Pomocna?
TakNie
real
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia

Witam.Czy na chwilę obecną są przyjmowane kobiety na dział produkcji?Jakie stanowiska mają?Jeśli chodzi o zarobek to jest te 2000 na rękę?

Pomocna?
Robol
 Opinia
@real 14.03.2019 07:24

Stawki dla swiezo przyjetych zaczynaja sie od 2800 do 3200 brutto plus premia od 15 do procent średnio

Pomocna?
TakNie
Szuka pracy zgod.z sugestią wi
Nazwa działu: IT
 Opinia

Pracuje od niedawna, na stanowisku związanym z branżą IT. Parking daleko ładny ale jest się ochlapany przez samochody jak pada lub blisko ale w błocie i kamieniach bo na bruku to trzeba przyjechać 'na szóstą'. Niestety warunki jak na standardy biurowe nie są za dobre. Pękające ściany, na podłodze wykładzina która się elektryzuje jak ma się buty z 'dziwnymi' podeszwami. Papier do rąk w toalecie brzydko (bardzo brzydko) pachnie. Wszędzie widać oszczędności. W biurach wąchania temp. od 19-20 do 23-25 stopni, bez dotykania sterownika. Słońce świeci po oczach odbijając się od wykładziny, białych ścian. Od okien od południa budynku albo 'wieje chłodem' albo słońce tak grzeje że nie można usiąść na krzesło pozostawione na 10min w kierunku okna. Okna odcinają tylko promienie jak kiepskie okulary z straganu z dymionymi szybkami. Kawę herbatę chodzimy robić często do oddalonej kilkadziesiąt metrów kuchni bo nie działa często dystrybutor z wodą (w innych firmach na takich stanowiskach standardem jest kawa/herbata bez ograniczeń, tu trzeba mieć swoją ). Wieczne tłumaczenie że jesteśmy firmą produkcyjną więc nie możemy podnieść zarobków, nie możemy dać beneficjentów, nie możemy dołożyć dystrybutora wody, bo na produkcji mają po jednym... ale produkcji też należą się dystrybutory wody, Ci państwo pracują fizycznie więc potrzebują wody nawet bardziej niż my w biurach. Herbatę co za problem oferować produkcji do śniadania, mały koszt a jaki ukłon w stronę pracownika.

Pomocna?
Kicia
 Opinia
@Szuka pracy zgod.z sugestią wi 13.03.2019 07:47

Jak ci się nie podoba to droga wolna a nie beczysz poszukaj lepszej pracy jaka kawa co ty bredzisz ty masz pracować a nie spijać kawki

Pomocna?
Nick
 Opinia
@Kicia 13.03.2019 10:03

To jest opinia pracownika na temat jego stanowiska.. dlaczego ludzie drą pape za to co ktos napisal na temat swojego stanowiska??? Po to ta strona istnieje!

Pomocna?
jkjkkkkji
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Szuka pracy zgod.z sugestią wi 13.03.2019 07:47

kawę to już kiedyś mieliście za darmo i jak toś potem policzył to wychlaliście jej jeśli pamięć mnie nie myli to za 40 000zł na miesiąc nie tak było???????

Pomocna?
Gość
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@jkjkkkkji 14.03.2019 12:55

Czytaj człowieku ze zrozumieniem. Ja tam pracuje ponad 2 lata, a darmowej kawy nie pamiętam. A jak ma pamiętać ktoś, kto pracuje tam od niedawna? Zanim kogoś skrytykujesz, zastanów się 5 razy. Jest to bardzo rzeczowa opinia, krytyczna, ale rzeczowa. I jako jedna z wielu pozbawiona chamstwa. A tak na marginesie - 40 000 na 2 500 pracowników daje 16 zł miesięcznie na pracownika. Naprawde tak dużo?

Pomocna?
Były produkcyjny
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@jkjkkkkji 14.03.2019 12:55

A może było policzone ale razem z tą kawą którą można było kupić w ogłoszeniach w gazecie z okolic Lubonia? Bo jak dasz palec to Polak zabierze nie rękę bo tego nie sprzeda a zegarek.

Pomocna?
TakNie
Znalazłem już, zgodnie z ugest
Nazwa działu: IT
 Opinia
@Kicia 13.03.2019 10:03

Jak mój nik wskazuje szukam dalej pracy (poza firmą, szkoda bo zadania do realizacji fajne). Niestety w 'naszej' firmie są osoby krytykujące wszystko a same nic nie chcą zmieniać - poza tym że chcą podwyżki Wolę mieć spokojną głowę i nie marnować oczu przez to że ktoś wybrał okna sugerując się marketingiem firmy produkującej szyby. Nie mające dopuszczenia do użycia w biurach - jak ktoś sądzi inaczej proszę o dowód że szyby mają jakikolwiek filtr. Bo słońce grzeje bardziej niż w szklarni dziadka. Parking super ładny - jeden ale żeby dojść do niego trzeba pokonać chodnik na którym zimą można się zabić a przez cały rok auta chlapią. A i tak nie ma na nim miejsca i pracownicy parkują przy ruinie domu, średnio to jest tłumaczyć jak przygotować,ujeżdżają z innych firm ludzie. Plotka głosi że ilość samochodów była liczona zgodnie z ilością miejsc przed upychaniem w biurach, nie wiem ile było kiedyś miejsca w biurach, teraz moim zdaniem jest dosyć, ale zaparkować jest słabo jak przychodzi się nie od rana. Wcześniej spotkałem opinie jak chcesz coś to zmieniaj, ... hmm. Ciekawe jak? słyszałem że chodził pomysł kogoś z BT żeby postawić paczkomat PRZED FIRMĄ i podobno nie przeszło bo no właśnie nawet uzasadnienia logicznego brak. Brakuje podejścia pro-pracowniczego jeszcze długo cześć kadry zarządzającej będzie się musiało tego uczyć, a może trzeba rozdzielić zarządzanie zasobami ludzkimi od zarzadzania zasobami firmy??? - p.s. mam kilka ofert tak że spokojnie to mój ostatni wpis w tym temacie

Pomocna?
TakNie
ggggggg
 Opinia
@Gość 15.03.2019 18:43

człowieku w środzie na produkcji żeby wypić kawę to trzeba się ukrywać bo takiej przerwy w pracy oficjalnie nie ma a nie oficjalnie obojętnie ile godzin jeszcze obetną przerwa na kawę była jest i będzie co nie panowie ha ha

Pomocna?
Jan Dzban
 Opinia
@Szuka pracy zgod.z sugestią wi 13.03.2019 07:47

(usunięte przez administratora) Podejście Firmy do oszczędzania, w tym opisanym przypadku nawet przynoszącego straty wynika z tego, że konkurencyjność jest na poziomie montażu autobusów. Wszystkie podstawowe części pochodzą zza granicy kosztują sporo (więcej niż dla największych producentów) i jedyna szansa na zarobek to właśnie różnica w kosztach montażu. Ja zmieniłem firmę, która nie ma nic wspólnego z produkcją tylko z projektami, które ktoś inny realizuje w swojej fabryce :) Pozdrawiam

Pomocna?
Jerry
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@Szuka pracy zgod.z sugestią wi 13.03.2019 07:47

Koleżko czy jest coś, co Tobie w życiu nie przeszkadza? Pracuję w firmie parę już ładnych lat i mam porównanie z innymi firmami i standard pracy jest naprawdę na wysokim poziomie. Proszę zastanów się na dalszą pracą w Solarisie bo dzięki takim marudom i opiniom na poziomie mamisynka psuje się obraz firmy.

Pomocna?
TakNie
krzychu-o
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia

bardzo fajna firma lubie te firme

Pomocna?
TakNie
Mmm
 Opinia

Mam pytanie i proszę o konkretna odpowiedz, ile teraz mogę dostać na stanowisku elektryk uruchamiania. Zastanawiam się czy jechać na rozmowę

Pomocna?
TakNie
mMM
 Opinia
@Mmm 12.03.2019 08:26

Jak dobrze wynegocjujesz to około 3500 brutto + premia 15-20%

Pomocna?
TakNie
Mmm
 Opinia
@mMM 12.03.2019 10:30

To kiepsko to ledwie 3000 na rękę dostane ????????????

Pomocna?
TakNie
Spraying
 Opinia

Witam Na jakie zarobki na starcie można liczyć na stanowisku Lakiernika ?

Pomocna?
Fi
 Opinia

Prowadząc ten szajs solaris to zwykłe gówn

Pomocna?
TakNie
Konan
 Opinia
@Fi 25.02.2019 17:08

Brawo. Inteligencja średnio rozwiniętego szympansa.

Pomocna?
Pracownik X
 Opinia

Zgadzam się z opinią Filipa. Pracuje mi się tutaj dobrze. Płacą na czas, jest ciepło, praca spokojna. Dużo dodatków itp. Jak ktoś uważa inaczej niech idzie do typowego prywaciarza co w garażu auta naprawia - powiedz mu, że zimno albo, że za mało zarabiasz... Połowa na umowie a połowa do ręki - i jaka masz gwarancję, że Ci da ta połowę do ręki. Narzekają to nygusy i nieroby, które nie potrafią docenić tego co im się daje. Rzeczywiście jest źle bo trzeba pracować? Kto to wymyślił aby pracować - nie mogą płacić za granie na tel i spanie w WC? Zastanówcie się co piszecie. Mam nadzieję, że moje słowa do was trafia i weźmiecie się za siebie.

Pomocna?
Xyz
 Opinia
@Pracownik X 18.01.2019 09:37

Nie wszyscy którzy upominają się o podwyżki są tacy jak piszesz

Pomocna?
Filipek
 Opinia
@Xyz 18.01.2019 22:06

Czytałem wiele komentarzy na tym portalu i z przykrością stwierdzam, iż GoWork zamienił się w miejsce do wylewania swoich żali bądź pomyj na innych. Dla mnie takie zachowania nie są logiczne, tzn. jeżeli jest komuś źle to powinien coś z tym zrobić, ale nie poprzez wylewanie swoich frustracji tutaj. Jeżeli mało zarabiasz, doświadczasz hakiejkolwiek złośliwości, jesteś świadkiem rzeczy które nie powinny mieć miejsca w pracy... ZRÓB COŚ Z TYM! Nawet w takiej firmie jak Solaris można coś zrobić. To tak jak z zobieniem formy na wakacje... jedni tylko mówią... inni robią... POZDRAWIAM.

Pomocna?
Ddaniel
 Opinia
@Pracownik X 18.01.2019 09:37

Sam się weź za siebie dzisiaj każdy ma umowy i płaci według umowy. To nie głęboka komuna by oszukiwać pracownika dziś pracodawca musi płacić i płaci, daje urlop bo musi to należy do jego obowiązków. Prywaciarze nawet więcej płacą od Solarisa więc jak komuś źle a mi było źle radzę szukać i zmienić bo złych pracodawców należy zmienić i zapomnieć tak jak ja to zrobiłem.

Pomocna?
Zuzanna
 Opinia
@Filipek 21.01.2019 12:10

W tym, co piszesz, jest mnóstwo prawdy. Jak dobrze wiemy najłatwiej jest wszystkim o krytykę. Słowa pochlebne przychodzą zawsze ciężej, a i realizacja swoich obowiązków w pracy nie idzie każdemu w równej mierze. W takim wypadku napisz proszę, co można zrobić w SOLARIS, jak pracować, by praca tam przynosiła efekty i firmie, i jego pracownikom?

Pomocna?
TakNie
Ddaniel
 Opinia
@Zuzanna 25.01.2019 15:36

Pani Zuzanno ja zmieniłem Pracodawce (Solaris) Na innego. Miałem po prostu dość !!!

Pomocna?
Kicia
 Opinia

Zwolnić połowę kierownikòw i tych wszystkich brygadzistów lideròw gospodarzy łazikòw do przykładu pracownik nie jest w stanie zarobić na nich to jakaś paranoja jest

Pomocna?
Kotek
 Opinia
@Kicia 16.02.2019 01:03

Oj... Jestem za... O Jasinie kilka słów wkrótce

Pomocna?
Gruby
 Opinia
@Kotek 16.02.2019 20:27

Kotek Co ciekawego w Jasinie?

Pomocna?
Alladyn
 Opinia

Firma marzenie dla większości osób. Zarobki co prawda niewielkie, ale i cięzkiej pracy tam nie uraczysz. Można legalnie bimbać aż miło. Większość z pracowników tak robi, ale nikt się nie chce przyznać, ale to sprawa indywidualna. Śmieszy mnie że każdy narzeka, ale nic nie robi w kierunku aby cokolwiek zmienić. W końcu jak się nie podoba można zmienić pracę, no chyba że takie warunki komuś odpowiadają.

Pomocna?
jhggffd
 Opinia
@Alladyn 17.12.2018 20:50

chyba w bolechowie na pewno nie środzie

Pomocna?
Zainteresowany
 Opinia

Jakie są zarobki w tej firmie?

Pomocna?
TakNie
Stach
 Opinia
@Zainteresowany 12.02.2019 05:52

Podobne do zarobków kasjerki w markecie a szefostwo że nie ma ludzi do pracy a ci co są za os a wypowiedzenia

Pomocna?
TakNie
brus li
 Opinia
@Zainteresowany 12.02.2019 05:52

Wszystko zależy ile wynegocjujesz na samym początku ,trzymaj się kwoty 4tys.netto ,lub więcej i nie ustępuj a osiągniesz swój cel .Wiem co mówię

Pomocna?
TakNie
Jajko
 Opinia

Żenada ta cała firma

Pomocna?
Profesor
 Opinia
@Jajko 13.02.2019 01:42

Jak się nie podoba to szukać innej,lepszej pracy

Pomocna?
Zainteresowany
 Opinia
@Profesor 15.02.2019 16:54

Jakie są zarobki w firmie?

Pomocna?
Stallone
 Opinia

Proszę żeby Zarząd się obudził ponieważ za dużo jest w zakładzie -Kierowników, Liderów,Brygadzistów itp.

Pomocna?
Robol
 Opinia

Krisowaty zrob coś z tym twoim posyłkowym bo już się nie da go się słuchać jak ci d..ę obgaduje a tobie donosi na kolegów inaczej wrócimy do środy

Pomocna?
Piotrek
 Opinia
@Robol 05.12.2018 01:00

Pisz o kim mowa jeśli masz odwage i się przedstaw pajacu.

Pomocna?
TakNie
Duży Pioter
 Opinia
@Robol 05.12.2018 01:00

Uwożej se bo jak cie dorwe, jak zdziele to zoboczysz. Jestem Panem mogę fszysko

Pomocna?
TakNie
Skorupadupa
 Opinia
@Duży Pioter 12.12.2018 18:04

Jam jest Piotr Wielki mam sandały skarpety dresy i szelki

Pomocna?
TakNie
Zuzanna
 Opinia
@Skorupadupa 01.02.2019 07:43

Bardzo wszystkich proszę o powrót do dyskusji na tematy, które bezpośrednio dotyczą założenia forum, mianowicie: rozmowy na temat szeroko rozumianych warunków zatrudnienia. Forum GoWork nie jest miejscem na prywatne pogaduszki, czy roztrząsanie firmowych plotek, dlatego też proszę o zakończenie tego rodzaju rozmowy. W razie wątpliwości zawsze możecie zajrzeć do powszechnie obowiązującego tu regulaminu. Dodaję link: https://www.gowork.pl/regulamin Skoro jednak postanowiliście aktywnie uczestniczyć w dyskusji na wątku dotyczącym firmy Solaris Bus & Coach, to może powiecie, czy firma dba o rozwój swoich pracowników wysyłając ich na okresowe szkolenia podnoszące kwalifikacje zawodowe?

Pomocna?
TakNie
Ktoś
 Opinia
@Skorupadupa 01.02.2019 07:43

Hydrant?

Pomocna?
TakNie
Prawilniak
 Opinia
@Zuzanna 05.02.2019 13:09

Oczywiście, że firma dba o rozwój swoich pracowników a zarazem też o to żeby dobrze się im pracowało. Firma wprowadziła nawet przywilej taki, że bodajże 0,7 czy 0,8 promila w wydychanym powietrzu jak masz w czasie godzin pracy to nic. Można śmiało bezkarnie pracować. Na potwierdzenie tego ile było takich przypadków na przestrzeni ostatnich tygodni?

Pomocna?
Rudy Lechu
 Opinia

Rudy to nie kolor, Rudy to Leszek

Pomocna?
Nowy
 Opinia
@Rudy Lechu 23.01.2019 20:55

Zostaw Lesia, przecież on zamiast mózgu ma nasiona słonecznika

Pomocna?
Kotek
 Opinia

Czas Panie Prezesie na porządki w Magazynie Jasin!!! Mamy dość Nepotyzmu wśród wąskiej grupy ludzi, którzy doceniają się między sobą.

Pomocna?
Pszczółka
 Opinia
@Kotek 03.01.2019 16:34

Środa Kórnicka dołancza się do życzeń.

Pomocna?
niezadowolony
 Opinia
@Kotek 03.01.2019 16:34

Popieram w 100% Podwyżki są ale tylko dla wybranych zero szacunku do pracownika ze strony kierownictwa i tzw "soboty obowiązkowe" to już szczyt żeby sie tłumaczyć kierownikowi dlaczego nie można w sobotę przyjść powoli to (usunięte przez administratora) czas na powazne zmiany!!!!!!

Pomocna?
Filipek
 Opinia
@Kotek 03.01.2019 16:34

Jakie porządki? Co masz na myśli?

Pomocna?
TakNie
Pracownik X
 Opinia
@Pszczółka 03.01.2019 23:21

Chyba dołącza. Kolejny dowód na wasze narzekanie. Każdemu źle a co drugi podstawowej ortografii nie zna.... Mało to razy ktoś pisał chamulec, nie potrafił pisać "nie" z przymiotnikami - Panowie i Panie - czasami słowo "nie" pisze się razem a czasem osobno... To są podstawy!!!

Pomocna?
Jaguar
 Opinia
@Pracownik X 18.01.2019 10:27

Dobrze, że chociaż brygadziści takie podstawy mają bo co by to było gdyby oni robili takie byki w swoich mailach (śmiechbezkońca)

Pomocna?
Pszczółka
 Opinia
@Pracownik X 18.01.2019 10:27

Co ma wspólnego ortografia do sytuacji jaka panuje na Kórnickiej? Mnie zwykłemu robolowi wytykasz jakiś mały błąd? Niech się wezma za kierowników i innych na stołkach oni to dopiero błędy robią i nie chodzi o ortograficzne. Zamataczą i jest ok

Pomocna?
Filipek
Nazwa działu: Hala D
 Opinia

Ja tam jestem zadowolony, nie jest źle. Poczekajmy tylko jakież to zmiany będzie chciał wprowadzić nowy właściciel. Oby było coraz lepiej. Pozdrawiam

Pomocna?
Środa
 Opinia

Burmistrz Los Angeles wkracza do akcji Średzka policja na żądanie pracownik wysmarowany kremem ochronnym pachnie alkoholem a ten pajac dzwoni że jest pijany wynik 00 to jest kierownik to jest kanalia

Pomocna?
Gonzo
 Opinia
@Środa 16.01.2019 02:06

Matka wie, że ćpiesz?

Pomocna?
inzynier
 Opinia

Panie i Panowie a jakie są nastroje w biurze konstrukcyjnym ? Będą dalej powstawały nowe projekty wg polskich pomysłów czy wszystko będzie odgórnie narzucone przez hiszpanów ?

Pomocna?
TakNie
Zmęczony
 Opinia

Gdzie są przedstawiciele związków zawodowych robić listy zbierać podpisy działać a nie kierowniczki zbierają nagrody teraz oni mogą się wykazać wyżej dziobaki a my jak śmieci

Pomocna?
Zmęczony
 Opinia

Witam wszystkich czy wszyscy będziemy siedzieć jak szare myszki! Znów obcinanie godzin zróbmy coś razem "Koniec stop nie dajmy się "Może jak policjanci wszyscy L4 A jak w Środzie Wlkp?

Pomocna?
Vladimir
 Opinia

Coś wiadomo o stażowym ?

Pomocna?
Bolek
 Opinia

Myślę wysłać CV do Solarisa na lakiernie. Czy Solaris ma jakiś pakiet socjalny? Mowa o dodatkach na wakacje, święta itd. Są 2 tej firmie nadgodziny płatne?

Pomocna?
Julek 2
 Opinia
@Bolek 04.12.2018 16:48

Są wczasy pod grusza, bodaj 75% podstawy ale nie pamiętam dokładnie. Jest też premia świąteczna 40% plus max 35 % za nie chorowanie (kilka progów jest) . Przynajmniej tak było do tej pory. Zobaczymy czy się nic nie zmieniło. I teraz mają być jakieś symboliczne bony.

Pomocna?
Jabol
 Opinia
@Julek 2 04.12.2018 21:58

No chyba się nie zmieniło bo wypadałoby uprzedzić. Gdyby premii świątecznej teraz nie dali to pomyślcie co by się działo we firmie, rozniesiona przez pracowników..

Pomocna?
Julek 2
 Opinia
@Jabol 05.12.2018 07:35

Tak jest jest po staremu. Premia świąteczna i za nie chorowanie będzie normalnie wypłacona. Plus bony 150 brutto.

Pomocna?
TakNie
Ciekawy
 Opinia
@Julek 2 04.12.2018 21:58

Za niechorowanie ? Jak w Biedronce ?

Pomocna?
Julek 2
 Opinia
@Ciekawy 21.12.2018 19:55

Praktycznie w każdej firmie masz premie frekfencyjną.

Pomocna?
GARBATY JACEK
 Opinia

CZEŚĆ, SZUKAM EKIPY NA DOJAZDY POZNAŃ (ŚWIERSZCZEWO) - BOLECHOWO. CHĘTNYCH PROSZĘ O KONTAKT NA DZIALE ELEKTRYKÓW. POSZUKUJĘ 2 - 3 OSÓB. ZAWSZE JEST DOBRZE MIEĆ Z KIM POGADAĆ W CZASIE JAZDY. POPOPOZRAWIAM.

Pomocna?
Wysportowany Jarosław
 Opinia
@GARBATY JACEK 17.12.2018 09:20

Cześć, chętnie przyjmę ofertę dojazdów, mam auto Peugeot 308sw, co prawda latem do pracy jeżdżę skukuterem, ale mam jeden wolny kakakask. Proszę o kontakt.

Pomocna?
Konwektorowy Bonzo
 Opinia
@GARBATY JACEK 17.12.2018 09:20

Hej, ja jestem ze Świerszczewa! Jestem zainteresowany! Jak co PRIV.

Pomocna?
Stefan
 Opinia
@GARBATY JACEK 17.12.2018 09:20

Lecicie z tematem jak Kalmar do personalnego!

Pomocna?
szybki
 Opinia
@GARBATY JACEK 17.12.2018 09:20

Jaka zmiana?

Pomocna?
Garbi Superbryka
 Opinia
@GARBATY JACEK 17.12.2018 09:20

Mogę cię zabierać, niestety potrafię skręcać tylko w prawo.

Pomocna?
Bombel
 Opinia
@GARBATY JACEK 17.12.2018 09:20

Brak istotnych informacji, jaka zmiana? Mam się domyślać kto to jest ten garbaty? Niewydaja mi się.

Pomocna?
Buhaj
 Opinia
@GARBATY JACEK 17.12.2018 09:20

Jestem chętny, ale za siano. Płace 10 ziko za dzień. Lokalizacja Górczyn.

Pomocna?
Tun
 Opinia
@GARBATY JACEK 17.12.2018 09:20

Jestem zainteresowany ale nie potrafię zmieniać biegów pomozesz

Pomocna?
Jacol
 Opinia
@GARBATY JACEK 17.12.2018 09:20

Chętny

Pomocna?
TakNie
Eleonardo
 Opinia

Solaris to takie małe sanatorium dla starych dziadów co to tylko narzekają jak im źle, jak to firma ich w h.. robi, jak to mają ciężko bo muszą przyjść i pracować. No serio, są zmuszani do pracy ???? (usunięte przez administratora) wręcz (usunięte przez administratora). Na 8h przepracuje efektywnie 5h ale to jeszcze za dużo. Godziny ciągle ucinają, tragedia, nie ma czasu nawet kawy wypić ???? rynce opadywują jak was słyszę. Jak tak źle to obecnie jest rekordowo niskie bezrobocie a roboty dla spawaczy z 10-15 letnim doświadczeniem jest full więc na co czekasz jeden z drugim? Taka już twoja dola robola bo sam tak żeś wybrał. A na deser najlepsze. Wacek i Zdzichu mowio: pierduuu te nadgodziny i soboty będę tu na złodziejów robiuł . Wyje*bane. A po robocie migiem leci do tytracza i w garażu w (usunięte przez administratora) spawaju ploty za dyche. Ale tam jest lepiej oj jak dobrze. (usunięte przez administratora) te wasze związki założone przez takich właśnie nygusow, nierobów i przede wszystkim nieudaczników życiowych ????

Pomocna?
nick
 Opinia
@Eleonardo 01.11.2018 21:42

Pewnie jesteś jakimś lizusem kierasa albo z biura.Skoro Ci tak związki przeszkadzają to oddaj to wszystko co one wywalczyły.

Pomocna?
Eleonardo
 Opinia
@nick 04.11.2018 14:55

Stała gadka związkowców "oddaj co wywalczyli" i na tym koniec argumentów. Jestem przekonany, że gdyby zw nie było miałbym tyle samo teraz. Wiesz czemu? Bo przychodzę do roboty pracować a nie narzekać i obrażać się na władze, kierowników i wszystkich innych biurowych, przełożonych itd bo to oni nic nie robią tylko kradną i kawki spijają caly dzień a ja tu jestem najważniejszy i najbardziej uczciwy. Ty zapewne jesteś wdzięczny związkom bo ci załatwili, że możesz sobie spokojnie chorować po 2-3miesiace a i tak premii gwiazdkowej połowę skrobniesz. Słabo wnioskujesz, jestem takim samym zwykłym robolem jak Ty.

Pomocna?
nick
 Opinia
@Eleonardo 04.11.2018 17:45

No to faktycznie firma życie Ci uratowała.To oddaj jeszcze te podwyżki co masz dzięki temu że związki załatwiły. i nie tylko to bo firma w kryzysie.Oddaj to co masz dzięki tym co płacą za to a Tobie szkoda 30 zł na składkę .

Pomocna?
Eleonardo
 Opinia
@nick 04.11.2018 18:42

Oddaj to, oddaj tam to, oddaj wszystko albo całuj stopy związkowców, że tyle dobrego wnoszą dla firmy. Oddam jak oddasz firmie za te wszystkie przerwy w ciągu dnia kiedy siedzisz. Kawa o 8 plus pierwsze śniadanie, oficjalna kawa o 12 i od 13 stoi chołota oparta o autobusy a z tego co mi wiadomo przerwa jest tylko jedna, śniadanie 20min. Takiś uczciwy? Chcesz się licytować?

Pomocna?
nick
 Opinia
@Eleonardo 04.11.2018 19:38

A Ty tak uczciwie pracujesz?Przecież tam już nikt uczciwie nie pracuje a Ukraina to już w ogóle .Robią po 270 godz w miesiącu z tego to połowa ściema.

Pomocna?
Eleonardo
 Opinia
@nick 04.11.2018 20:05

Pracuje jak każdy ale przy tym nie narzekam jak każdy. Czasem tylko się śmieje jak słyszę narzekania 90% ludzi i kieruje swój wpis do nich co zresztą można przeczytać na początku. Przy okazji poruszyłem związki i jakiś Gacek wyleciał, obrońca zwierząt. Nie zdziwie się jak to sam przewodniczący ze Środy, wzór wzorów. Tyle w temacie.

Pomocna?
KolesGit
 Opinia
@Eleonardo 04.11.2018 20:21

Eleonardo ale trafnie podsumowałeś niektórych narzekających nieudaczników życiowych. Brawo Ty

Pomocna?
były robol "dmeku"
 Opinia
@Eleonardo 01.11.2018 21:42

...mam pewność że wchodzisz w cztery litery tzw. konia i czyścisz buty organiście . Sam nie pamiętasz jak byłeś zwykłym robolem i odsypiałeś alkoholowe nocki w tyrze więc zamilcz bo sam jesteś jeden wielki ściemniacz ...

Pomocna?
Pracownik stanowiska xxx
 Opinia
@nick 04.11.2018 18:42

Prawda jest taka że związki (usunięte przez administratora) wywalczyły. Podwyżki i tak miały być, tylko nie równe tylko wg tego kto ile pracuje. No ale nygusy z związków zobaczyli listy że ich tam nie ma to zaczęli krzyczeć. Smutne to jak dajecie się robić przez związki. Jeszcze to namawianie żeby podkładać świnie, "... te papierki w kierownicy są dobrym pomyslem... jak nie będziemy pokazywali że od nas zależy jakość to nic nie zdziałamy..." powiedział "wysoki członek zwiazkow. Proszę z takim podejściem wiele nie zdziałamy.

Pomocna?
Eleonard
 Opinia
@były robol "dmeku" 22.11.2018 22:07

Wyobraź sobie robolu, że jestem zwykłym szeregowym pracownikiem i mam świetny kontakt z wszystkimi pracownikami, słyszę ich rozmowy (czyt. Narzekanie), widzę co się dzieje itd a alkoholowe nocki to pewnie twoje przeżycia i zmieniłeś robotę bo już się skończyło a trzeba teraz pracować.

Pomocna?
Nieukrainiec
 Opinia
@Eleonardo 01.11.2018 21:42

Ooo...Czyżby Kris raczył wydać swoją opinię...

Pomocna?
potu
 Opinia
@Nieukrainiec 29.11.2018 19:46

mysle, ze nie

Pomocna?
TakNie
robol
 Opinia
@Eleonardo 01.11.2018 21:42

Kolego eldorado podpisz się od razu Kris..

Pomocna?
Gość
 Opinia
@Eleonardo 01.11.2018 21:42

synek - ci co tam uczciwie pracowali już tam nie pracują bo przeszkadzali nierobą na stanowiskach i kombinatorom

Pomocna?
Nemo
 Opinia

"Centralne Biuro Antykorupcyjne (CBA) jest służbą specjalną powołaną do zwalczania korupcji w życiu publicznym i gospodarczym, w szczególności w instytucjach państwowych i samorządowych, a także do zwalczania działalności godzącej w interesy ekonomiczne państwa." Czy celowe nagłaśnianie domniemanych (bo przecież nic nie zostało udowodnione) rewelacji nt. czynności przedstawicieli firmy prywatnej poza granicami kraju nie jest aby działalnością godzącą w interesy ekonomiczne państwa? Czyżby CBA działało wbrew swojemu statutowi?

Pomocna?
Bzyk
 Opinia
@Nemo 12.12.2018 19:51

Krystyna się odezwala co boi się o swój stołek spisz spokojnie czy śnią ci się ludzie których skrzywdziłas

Pomocna?
Nana
 Opinia

Co sie tam dzieje w firmie. W internecie informacje o zatrzymaniach, funkcjonariuszach CBS w firmie. Co z tym Solarisem

Pomocna?
TakNie
Julek 2
 Opinia

Funkcjonariusze CBA zatrzymali pod Poznaniem członka zarządu producenta pojazdów komunikacji miejskiej oraz jednego z dyrektorów handlowych tej firmy w Warszawie.

Pomocna?
Cris
 Opinia
@Julek 2 12.12.2018 09:34

Nic dziwnego że firma przez ten czas nie zarabiala skoro tacy ludzie ja zarzadzali. Pamiętam jeszcze wypowiedź pani prezes - że otacza się sprawdzonymi ludźmi i ma do nich zaufanie. To jest (usunięte przez administratora) śmieszne

Pomocna?
bart
 Opinia

Szanowni Państwo pracuję w podobnej firmie we Wrocławiu i planuje powrót do wielkopolski. Rozglądam się za pracą w regionie, kiedy czytam o waszym socjalu to jestem pod wrażeniem. Chetnie dowiem się jakie są zarobki i umowy o pracę. Pozdrawiam

Pomocna?
TakNie
anonim
 Opinia

(usunięte przez administratora)

Pomocna?
Riko
 Opinia

Masz racje tylu ludzi skrzywdziła powinna być zwolniona karma wraca ciekawe czy czuje strach

Pomocna?
TakNie

Zostaw opinię o Solaris Bus & Coach S.A. - Bolechowo

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia ... Czytaj więcej

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Solaris Bus & Coach S.A.

Nie bądź obojętny na problemy w firmie!

Jeśli potrzebujesz wsparcia i chcesz ostrzec innych użytkowników o sytuacji dotyczącej mobbingu w firmie, skontaktuj się z nami pod adresem zgloszenie@gowork.pl

*Zgłoszenie wiążę się z dostarczeniem dowodów oraz kontaktem z mediami.