logo Graser

Graser

Bydgoszcz

Opinie o Graser

diana2304 2013-12-18 15:11:41
popieram!!!!
diana2304 2013-12-18 15:37:44
Dokładnie tak jest ,cała prawda o graserze.DIANA
2
pw8hj 2014-01-28 16:08:40
spkojnie jest tzw sezon niski, wiec jest nieco mniej pracy. od lutego/marca zawsze rusza wszystko
ania24 2014-01-28 16:12:12
dokładnie, jestem tego samego zdania. polacy nie gęsi co prawda, ale za granica wygląda to nieco inaczej. Najlepiej jak masz jakąś sprawę, dzwoń bezpośrednio do Justina
janek PL 2014-01-28 16:19:40
czytam te opinie, jedne pozytywne inne nie i powiem wam, ze jest naprawde ok, co prawda ja pracowalem przez miesiac w Rotterdamia na pralni, teraz jestem w NIemczech i jest ok. opieka koordynatorów, szefowie przyjeżdżaja co tydzień, zalatwiaja urzedowe sprawy, mamy meldunki, nr podatkowe i wsztystkei papiery do pracy. z kierownikiem na pralni rozmawialem, tez sa zadowoleni ze wspolpracy, niedlugo ściągne żone jak sie uda, bo praca to mam nim 45 godz w tygodniu, wyplaty na konto na czas, Janusz pod telefonem zawsze. Mam nadzieje ze będzie tak dalej
egon 2014-01-28 16:29:22
podzielam, początki byly ciezkie, dlugie dojazdy, ale teraz jest ok. wczesniej pracowalem w Graserze na sławnej plazie i powiem tak, ja zawsze mialem dobre godziny i dogadywalem sie z koordynatorami. ja nie robilem im pod górke a oni mi. ale jak widzialem niektórych hojraków, co mysleli ze za lezenie i palenie trawy będą im placili to sie nie dziwie ze po paru dniach plaza im podziekowala. fakt ze za chate i ubezpieczenie odciagaja, ale oplaty sa normalne, sa teraz nowi koordynatorzy którzy wsztyko tłumacza (tym co nie znają zadnego języka) bo reszta to się dowie sama. jak ktos chce i lubi prace to sie nie zawiedzie
2
gretta 2014-02-20 16:46:24
Widac zależy jak kto trafi w Graser, dobrze, że jest jednak wielu zadowolonych, którzy pisza na forum, chyba sama spróbuję.
1
Staszek34 2014-03-05 16:47:56
Powiam wam, ze pracowałem z Graserem w 2009 roku bodajże, teraz wyjechałem drugi raz i jest o niebo lepiej. Normalni koordynatorzy, fajne mieszkania i tym razem nie czekałem tak długo jak ostatnio, chyba 2 tyg i dzwonili że jest wyjazd. P.s. pozdro dla ekipy z plazy Seal :)
fc 2014-03-06 11:19:12
a wyszedłeś chociaż na ZERO po odjęciu wszystkich opłat , GRASER to porażka po co piszesz
kazek 2014-03-12 21:08:46
Staszek34, jak widzisz polecający są w mniejszości, mógłbyś napisać trochę więcej konkretów o Graser, może coś o zarobkach lub standardzie w mieszkaniach?
mirek 2014-03-15 20:03:11
szukam pracy w holandi
hejo 2014-04-22 12:21:30
no to gratuluję :P chyba dobrze trafiłeś, chociaż nie wiem czego spodziewasz się @mirek, po zostawieniu tu takiego wpisu
kot 2014-04-24 11:14:33
Witam! czy ktos moze powiedziec jakie sa warunki mieszkaniowe w Graserze? ile osob na domku ? czy sa godziny 40-45? czy sie ma stala prace ?prosze o odpowiedziec ,gdyz zamierzam podjac prace przez to biuro
nk43doris 2014-05-08 16:46:44
witam, powiem ci tak, na początku mialam 34-38 godz, teraz (po 2 miesiacach pracy) zostaje ciagle w nadgodzinach, wychodze nawet 50 h/tyg. z kasa jest ok, zalezy jak trafisz, domek moglbybyc troche tanszy, ale mieszkajac tutaj widze ze wszystkie agencje maja podobne ceny. najwazniejsze to musisz byc dyspozycyjny, jak np Janusz zadzwoni ze jest opcja na druga zmiane to radze skorzystac. teraz zjezdzam sobie na urlopy kiedy chce i ustalam wszystko z pracodawcą
3
kot 2014-05-15 11:59:54
Dzieki za informacje;)Ale co masz na mysli "musisz byc dyspozycyjny"?
aloha 2014-05-20 18:46:06
@Kot, podłączam się do tego pytania. Może autor lub inni pracownicy odpowiedza jak to jest w tej firmie?
chinczyk 2014-06-29 12:54:46
Witam (usunięte przez administratora) Koordynatorzy Piotr ok Janusz nie za bardzo.Ponadto firma ktora zatrudnia PLAZA nie przeprowadza zadnych wprowadzen a takze treningow przed praca mowa tutaj o podtawowych zasadach pracy jakie tam obowiazuja.Duzo przemial osob nic ciekawego sami Polacy a dalej nie trzeba oipisywac chyba prawda?
aloha 2014-06-30 12:08:22
no jezeli warunki zakwaterowania byly takie to nie zazdroszcze. chociaz z drugiej strony, nie wiele pieniedzy Cie to kosztowalo. wiem jak jest z wynajmem pokoi w Niemczech, nawet tych pokoi robotniczych. @chińczyk, napisz jeszcze z łaski swojej czy firma zegnala sie z Polakami z ich czy swojej winy?
byk z bydzi 2014-07-09 13:16:24
chinczyk pewnie robisz bezposrednio dla chinczyka. powiedz cos wiecej jak to wyglada z twojej strony. Ja pracuje dla Grasera 2,5 roku i gdyby mi nie pasowaly warunki czy wyplata to po miesiacu bym spadal. Od roku tu sie naprawde poprawilo, mozna nawet nadgodziny robic jak ktos bardzo bedzie meczyl przelozonych.
mlody 89@!! 2014-07-09 13:20:43
pracowalem przez b2work 4 miechy, porażka, w graserze troche lepiej, na poczaku w biurze wypytywali mnie czy nie boje sie ciezkiej pracy itp. teraz wiem dlaczego, ale kurcze pierwsze 2 tyg mieszkaniaa to dramat, na lóżku polowym dokoptowany w gościnnym pokoju. Wiedzialem o tym wczesniej i jakkos przezylem. teraz mamy wynajety nowy hotelik, warunki ok cyfra internet kafejka polecam
chinczyk 2014-07-10 12:22:37
Co do samej pracy dla Grasera podobno niektorzy szybko sie nie nadaja ale ja slysze tez swoje i troszke juz z agewncjami przezylem gdzie indziej.Poza tym zakwaterowanie na poczatku pokoj nie do przyjecia poza tym jestem osoba nie palaca a oto mnie nikt nie pytał.pozdrawiam.Niektore osoby interesuja sie nie tylko praca z tego co zauwazylem reszte jednak zostawie dla siebie.
maciek_26 2014-07-10 12:41:26
hej, pojawiła się jakaś oferta na order pickera, jak widac jest praca nie tylko przy wieprzowinie :). Tylko jedna kwestia: jestem raczej takim miśkiem, raczej powolnym, ale studiowalem germanistyke. Da sobie rade taki ktos jak ja?
elektromechanik 2014-07-14 13:03:44
Witam. W ofercie na elektromechanika wymagajo znajomosci języka. Napiszcie czy jak wezmę ze sobą papier z kursu z Polski przetłumaczony to zwiększę szansę na robotę.
masa 2014-07-26 20:20:33
chinczyk napisz prosze cos wiecej o koordynatorach? ja slyszalem negatywne opinie ale o chlopakach ktorzy robili jakis czas temu. teraz podobno jeden telefon i wszystko zalatwione!
grzeniu 2014-07-29 18:56:24
no ja tez slyszalem ze sie bardzo na plus to wszsytko pozmienialo. poza tym wiecie jak jest z niektorymi komentatorami internetowymi. ja widze aktualna oferte z dzisiejszego dnia na rzeznika wykrawacza na apeldoorn. znam trochu angielski ze szkoly, ale nie wiem czy praca przez 3 lata w markecie lapie sie na to wymagaanie znajomosci wykrawania wolowiny. w koncu sprzedawanie kurczakow, salcesonu czy kielbasy to troche inna sprawa niż krojenie takiej wiszącej tuszy. napiszcie, czy warto się pchać z takim doświadczeniem. jakby co to moge zalatwic referencje z mojego zakladu miesnego o tym, ze potrafie machać nozem i jestem robotny.
piter 2014-09-24 06:51:48
Ja pracowalem tam przez 4 miesiace i pojechalem na urlop po3 dniach zadzwonil kochany koordynator i oswiadczyl mi ze nie pracuje juz dla nich !! i teraz musze zrobic sobie wycieczke za wlasne pieniadze po auto i reszte rzeczy
slabo 2014-09-24 14:58:31
a to gdzies daleko pojechales Piter? w ogole dziwne, ze jak ktos idzie na urlop to go zwalniaja - slyszal ktos o podonych sytuacjach w graserze czy nie do końca? powiem wam szczerze, że nie rozumiem do końca tego wszystkiego dlaczego teraz tak się ludzi traktuje. człowiekowi się przeciez odpoczynek należy.
magda 2014-10-07 16:32:26
Witam, czy ktos z was pracował z tej firmy ale w Niemczech na pralni? dostałąm tego typu ofertę i chciałam zapytać na czym dokładnie ta praca polega? u mnie z niemieckim ciężko i to jest głowny powód moich wahań. proszę o komentarze osób tam pracujących :))
1
prac 2014-10-09 15:02:05
a gdzie taką oferte magda widziałaś? ja to za to nie mam problemów z niemieckim. w żaden sposób nie miałym problemów z dogadaniem się z niemcami w takiej pralni. ciekawe czy ta praca mogłaby być też dla faceta. napsizesz gdzie to ogłoszenie widzialas? generalnie jak oceniacie pracę tam, bo też jestem ciekawy.
1
kinia 29 2014-10-09 17:12:47
witam, ja robie na pralni we Frankfurcie juz rok prawie, robota chyba najlepsza jaką mają, jeszcze nie było tygodnie gdzie bym pracowała mniej niż 40 godzin. czasami jest aż za dużo, mam nadzieje ze mi teraz umowe przedłuża, jeszzcze z rok tu moge popracować. Jak znasz niemiecki to wogole sie nie zastanawiaj, bo bedziesz tutaj na wstepie inaczej traktowana. aha i dla facetów tez sporo roboty maja, generalnie pozytyw. maly minus to koordynator Murat (niemol) z ktorym ciezko sie dogadac, ale slyszalam ze jego dni są policzone :):)
1
nick 2014-10-15 13:04:12
Witam, prosba o wiecej info na temat pracy w pralni w niemczech, jak wrarunki mieszkaniowe, jak z godzinami pracy, czy wychodzi sie dobrze za caly miesiac, czy roznie bywa??
nick 2014-10-15 21:01:29
Hejka, zdarzaja sie soboty w tej pralni i jak sa platne, oraz o ile lepiej platne nadgodziny? Czym zajmuja sie tam faceci z reguly?
czarna 2014-10-20 11:44:44
Witam,od 4 miesięcy pracuje w plazie przez Grasera,obecnie jestem w kraju na 1 tydz urlopu,ponieważ więcej nie dostalam.Powiem tak (usunięte przez administratora) stare pracownice mogą robić nawet po 60h tygodniowo.Praca jest taka sobie,nie jest ciężko, ale atmosfera jest okropna!Stare pracownice nie chcą tłumaczyć nic nowym,mimo że szef każe to robić,są dwie zmiany,na jednej prowadząca jest Anita,fajna dziewczyna,za to na drugiej zmianie prowadzącą jest Marta,istny koszmar tam pracować,grozi nowym,pogania ludzi,ogólnie ma ich za nic.Przełożona Marty jest Patrycja,na pozór grzeczna i miła,ale swoje myśli i robi,bo przecież wie co Marta wyprawia a nic jej nie powie.Jak nowy pójdzie na skargę do Patrycji to już życia tam nie ma.Reasumując wszystko wesoło tam nie jest,lekko też nie,ja się wybiłam w to towarzystwo,tylko dlatego że zawsze przytakuje Marcie i Patrycji, (usunięte przez administratora) . Jeżeli chodzi o warunki mieszkaniowe to są bardzo tajne,jedyny tylko tam plus,wypłaty dla nowych to-pierwsza zmiana nawet czasami nie ma200 euro,około 150-180euro,druga zmiana 210-250euro,często są awarie w pracy i jesteś tam 7h a pracujesz 3h
fikus 2014-10-21 12:35:43
ej tam.. przesadzacie, ja powiem wam ze 3 lata temu musialem zjechac do PL z przyczyn zdrowotnych, rok temu wyjechalem przez innego posrednika do NIemiec, tragedia, wracam do grasera, moze kiepsko trafilem nie wiem. ale prawda jest taka ze niezaleznie przez jakiego posrednika wyjedziesz to i tak lipa, jestes traktowany jak pracownik drugiej kategorii. W graserze bylo raz kiepsko raz dobrze, generalnie po tym co mialem ostatnio przez Van Kopena, to zdecydowanie chce wrócic, a wiem ze mnie tez chca. slyszalem ze koordynatorzy sie zmienili, co chwila tam sie zmieniaja.
slabo 2014-10-23 19:08:00
wszedzie jest taka tragedia ostatnio nie wiem co to sie dzieje ja jzu chcialem 2 razy jechac izawsze cos bytlo nie tak zdeycdowanie nie mam moze szczescia ale co nie patrze na firme to cos nie tak jest. co z tym wszystkim zrobic bo nie wiem za bardzo o co chodzi teraz z tyi firmami. pozdrawiam wszystkich mam nadzieje ze nam sie uda.
1
siarczewski 2014-11-07 16:08:34
podobno w niemczech przez nich można się w pralni zatrudnić. ktoś się wypowie o warunkach tej pracy i ogólnie czy firma godnie tam zagranicą dba o pracownika? głownie mi chodzi o zakwaterowanie i jak firma Graser pomaga w razie jakiegoś problemu nagłego, jest z nimi wtedy jakiś kontakt i pomocni są? pozdro
!. 2014-11-17 16:40:45
Hej, jest ktoś chętny na wyjazd przy pikowaniu bluszczu ? Bo się zastanawiam czy warto. A może ktoś coś wie na temat tej pracy ?
1
Oferty Pracy
2014-11-15
Żródło: Gowork.pl
Nijmegen
( )
  Agencja Pracy Tymczasowej i Doradztwa Personalnego Graser Sp. z o.o., wpisana na podstawie Certyfikatu Ministra Gospodarki i Pracy do Krajowego Rejestru Agencji Zatrudnienia pod nr 1978,  specjalizuję się w delegowaniu pracowników do krajów Unii Europejskiej, poszukuje osób na stanowisko: KOORDYNATOR PRACOWNIKÓW TYMCZASOWYCH Miejsce pracy: Nijmegen Nr referencyjny: 12/11/14/k   Obowiązki:
abc 2014-11-18 05:23:56
KOORDYNATOR PRACOWNIKÓW TYMCZASOWYCH Graser 2014-11-15 Żródło: Gowork.pl Nijmegen ( )   Agencja Pracy Tymczasowej i Doradztwa Personalnego Graser Sp. z o.o., wpisana na podstawie Certyfikatu Ministra Gospodarki i Pracy do Krajowego Rejestru Agencji Zatrudnien[...]">@Oferty Pracy - 2014-11-18 05:23:55
zatrudnić się można , (usunięte przez administratora)
klienciksi 2014-11-21 19:17:35
a wiecie coś o wolnych stawnosikach pracy tutaj w graserze czy nie za bardzo? powiem wam szczerze, że nie za bardzo wiem czego już chce od życia możę pesymizm przezemnie przemawia, ale powiem szczerze to mam już tego dosyć. zostać w polsce czy wyjechać jak polecacie? mam doła. uciekam chyba...
Basia 2014-11-21 19:24:00
"Czarna" pisała że często sa postoje w pracy i jest się 7 h a pracuje sie ta naprawdę 3h. Jak to potem jest rozliczane? Przecież nie jest to wina pracownika że sprzęt szwankuje bądź w ogóle sa jakies przestoje. Uważacie że kobiety dają radę na tych wyjazdach? Nie korzystałam jeszcze z pośredników pracy i nie wiem do końca czego mozna się spodziewac... :/
a 2014-11-28 11:41:39
witam. praca w Niemczech ( pralnia chemiczna ), wygląda tak że mamy nad głową licznik (usunięte przez administratora) pozdrawiam
rst 2014-11-28 12:14:00
mnie na koniec zrobili na 500 euro ( oszuści ). nie polecam grasera
umm 2014-12-06 00:11:04
czy jest to praca na akord? a jak przebiega rekrutacja do tej firmy? przyjmują bez doswiadczenia czy z doswiadczeniem? czy cieżka to praca adekwatna do wynagrodzenia ? jakie obowiązki są przedstawiane dla przyszłego pracownika ? czy wiecej doswiadczonych osób jest aby mogły w miare mozliwosci pomóc dziekuje
lala 2014-12-06 10:31:09
Pracuje na płazie,nie musisz mieć doświadczenia,staajesz na stanowisku pracy i robisz,szczęście ma ten co mu wytlumacza,bo w inaczej sama musisz się domyślać o co chodzi w tej pracy.To prawda z tymi przymusowymi pauzami, (usunięte przez administratora) .Koordynatorzy są dwaj Piotr i Janusz,ten Drugi to nic nie załatwić,tylko obiecuje dużo przez telefon,jednym slowemkretacz,w tyg (usunięte przez administratora)
miła 2014-12-08 09:04:28
Pralnia chemiczna,Frankfurt (usunięte przez administratora) mieszkania ok,kasa (usunięte przez administratora)
1
miła 2014-12-08 09:26:04
Fajnie było ale z początku,jak chodzi o kase. To nie kokosy ,potem te 8 godz to tez mało jak była możliwńość to moglismy wiecej godz pracowac ale rzadko!potem albo mieliśmy wolne siedzieliśmy na chacie a ja przyjechałam zarobić (usunięte przez administratora)
Lala 2014-12-08 14:52:49
Widze ze co czlowiek to opinia, jeden zadowolony inny nie. generalnie powiem w ten sposób: pracuje od lutego na plazie, nigdy nie pracowalem mniej niz 42 godz w tyg, ale ja PRACUJE a nie gadam ogladam sie co by zrobic zeby sie nie narobic. chcieli mnie zostawic nawet na Świeta ale niestety zjezdzam na 3 tyg do PL, wroce od nowego roku i kazdemu kto chce pracowac polecam grasera. fakt nie wszystko gra na 100%, ale jeszcze nei bylem w takiej firmie zeby wszytko gralo do konca. a na piotra i janusza zlego swola nie moge powiedziec, idzie sie z nimi dogadac, jak z kazdym
miła 2014-12-08 19:58:07
(usunięte przez administratora)
GALLANONIM 2014-12-09 15:07:53
(usunięte przez administratora)
Zostaw swoją opinię o Graser - Bydgoszcz
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Graser