logo Graser

Graser

Bydgoszcz

Opinie o Graser

nk43doris 2014-05-08 16:46:44
witam, powiem ci tak, na początku mialam 34-38 godz, teraz (po 2 miesiacach pracy) zostaje ciagle w nadgodzinach, wychodze nawet 50 h/tyg. z kasa jest ok, zalezy jak trafisz, domek moglbybyc troche tanszy, ale mieszkajac tutaj widze ze wszystkie agencje maja podobne ceny. najwazniejsze to musisz byc dyspozycyjny, jak np Janusz zadzwoni ze jest opcja na druga zmiane to radze skorzystac. teraz zjezdzam sobie na urlopy kiedy chce i ustalam wszystko z pracodawcą
3
kot 2014-05-15 11:59:54
Dzieki za informacje;)Ale co masz na mysli "musisz byc dyspozycyjny"?
chinczyk 2014-06-29 12:54:46
Witam (usunięte przez administratora) Koordynatorzy Piotr ok Janusz nie za bardzo.Ponadto firma ktora zatrudnia PLAZA nie przeprowadza zadnych wprowadzen a takze treningow przed praca mowa tutaj o podtawowych zasadach pracy jakie tam obowiazuja.Duzo przemial osob nic ciekawego sami Polacy a dalej nie trzeba oipisywac chyba prawda?
byk z bydzi 2014-07-09 13:16:24
chinczyk pewnie robisz bezposrednio dla chinczyka. powiedz cos wiecej jak to wyglada z twojej strony. Ja pracuje dla Grasera 2,5 roku i gdyby mi nie pasowaly warunki czy wyplata to po miesiacu bym spadal. Od roku tu sie naprawde poprawilo, mozna nawet nadgodziny robic jak ktos bardzo bedzie meczyl przelozonych.
mlody 89@!! 2014-07-09 13:20:43
pracowalem przez b2work 4 miechy, porażka, w graserze troche lepiej, na poczaku w biurze wypytywali mnie czy nie boje sie ciezkiej pracy itp. teraz wiem dlaczego, ale kurcze pierwsze 2 tyg mieszkaniaa to dramat, na lóżku polowym dokoptowany w gościnnym pokoju. Wiedzialem o tym wczesniej i jakkos przezylem. teraz mamy wynajety nowy hotelik, warunki ok cyfra internet kafejka polecam
chinczyk 2014-07-10 12:22:37
Co do samej pracy dla Grasera podobno niektorzy szybko sie nie nadaja ale ja slysze tez swoje i troszke juz z agewncjami przezylem gdzie indziej.Poza tym zakwaterowanie na poczatku pokoj nie do przyjecia poza tym jestem osoba nie palaca a oto mnie nikt nie pytał.pozdrawiam.Niektore osoby interesuja sie nie tylko praca z tego co zauwazylem reszte jednak zostawie dla siebie.
masa 2014-07-26 20:20:33
chinczyk napisz prosze cos wiecej o koordynatorach? ja slyszalem negatywne opinie ale o chlopakach ktorzy robili jakis czas temu. teraz podobno jeden telefon i wszystko zalatwione!
piter 2014-09-24 06:51:48
Ja pracowalem tam przez 4 miesiace i pojechalem na urlop po3 dniach zadzwonil kochany koordynator i oswiadczyl mi ze nie pracuje juz dla nich !! i teraz musze zrobic sobie wycieczke za wlasne pieniadze po auto i reszte rzeczy
magda 2014-10-07 16:32:26
Witam, czy ktos z was pracował z tej firmy ale w Niemczech na pralni? dostałąm tego typu ofertę i chciałam zapytać na czym dokładnie ta praca polega? u mnie z niemieckim ciężko i to jest głowny powód moich wahań. proszę o komentarze osób tam pracujących :))
1
kinia 29 2014-10-09 17:12:47
witam, ja robie na pralni we Frankfurcie juz rok prawie, robota chyba najlepsza jaką mają, jeszcze nie było tygodnie gdzie bym pracowała mniej niż 40 godzin. czasami jest aż za dużo, mam nadzieje ze mi teraz umowe przedłuża, jeszzcze z rok tu moge popracować. Jak znasz niemiecki to wogole sie nie zastanawiaj, bo bedziesz tutaj na wstepie inaczej traktowana. aha i dla facetów tez sporo roboty maja, generalnie pozytyw. maly minus to koordynator Murat (niemol) z ktorym ciezko sie dogadac, ale slyszalam ze jego dni są policzone :):)
1
nick 2014-10-15 13:04:12
Witam, prosba o wiecej info na temat pracy w pralni w niemczech, jak wrarunki mieszkaniowe, jak z godzinami pracy, czy wychodzi sie dobrze za caly miesiac, czy roznie bywa??
nick 2014-10-15 21:01:29
Hejka, zdarzaja sie soboty w tej pralni i jak sa platne, oraz o ile lepiej platne nadgodziny? Czym zajmuja sie tam faceci z reguly?
czarna 2014-10-20 11:44:44
Witam,od 4 miesięcy pracuje w plazie przez Grasera,obecnie jestem w kraju na 1 tydz urlopu,ponieważ więcej nie dostalam.Powiem tak (usunięte przez administratora) stare pracownice mogą robić nawet po 60h tygodniowo.Praca jest taka sobie,nie jest ciężko, ale atmosfera jest okropna!Stare pracownice nie chcą tłumaczyć nic nowym,mimo że szef każe to robić,są dwie zmiany,na jednej prowadząca jest Anita,fajna dziewczyna,za to na drugiej zmianie prowadzącą jest Marta,istny koszmar tam pracować,grozi nowym,pogania ludzi,ogólnie ma ich za nic.Przełożona Marty jest Patrycja,na pozór grzeczna i miła,ale swoje myśli i robi,bo przecież wie co Marta wyprawia a nic jej nie powie.Jak nowy pójdzie na skargę do Patrycji to już życia tam nie ma.Reasumując wszystko wesoło tam nie jest,lekko też nie,ja się wybiłam w to towarzystwo,tylko dlatego że zawsze przytakuje Marcie i Patrycji, (usunięte przez administratora) . Jeżeli chodzi o warunki mieszkaniowe to są bardzo tajne,jedyny tylko tam plus,wypłaty dla nowych to-pierwsza zmiana nawet czasami nie ma200 euro,około 150-180euro,druga zmiana 210-250euro,często są awarie w pracy i jesteś tam 7h a pracujesz 3h
fikus 2014-10-21 12:35:43
ej tam.. przesadzacie, ja powiem wam ze 3 lata temu musialem zjechac do PL z przyczyn zdrowotnych, rok temu wyjechalem przez innego posrednika do NIemiec, tragedia, wracam do grasera, moze kiepsko trafilem nie wiem. ale prawda jest taka ze niezaleznie przez jakiego posrednika wyjedziesz to i tak lipa, jestes traktowany jak pracownik drugiej kategorii. W graserze bylo raz kiepsko raz dobrze, generalnie po tym co mialem ostatnio przez Van Kopena, to zdecydowanie chce wrócic, a wiem ze mnie tez chca. slyszalem ze koordynatorzy sie zmienili, co chwila tam sie zmieniaja.
!. 2014-11-17 16:40:45
Hej, jest ktoś chętny na wyjazd przy pikowaniu bluszczu ? Bo się zastanawiam czy warto. A może ktoś coś wie na temat tej pracy ?
1
Oferty Pracy
2014-11-15
Żródło: Gowork.pl
Nijmegen
( )
  Agencja Pracy Tymczasowej i Doradztwa Personalnego Graser Sp. z o.o., wpisana na podstawie Certyfikatu Ministra Gospodarki i Pracy do Krajowego Rejestru Agencji Zatrudnienia pod nr 1978,  specjalizuję się w delegowaniu pracowników do krajów Unii Europejskiej, poszukuje osób na stanowisko: KOORDYNATOR PRACOWNIKÓW TYMCZASOWYCH Miejsce pracy: Nijmegen Nr referencyjny: 12/11/14/k   Obowiązki:
abc 2014-11-18 05:23:56
KOORDYNATOR PRACOWNIKÓW TYMCZASOWYCH Graser 2014-11-15 Żródło: Gowork.pl Nijmegen ( )   Agencja Pracy Tymczasowej i Doradztwa Personalnego Graser Sp. z o.o., wpisana na podstawie Certyfikatu Ministra Gospodarki i Pracy do Krajowego Rejestru Agencji Zatrudnien[...]">@Oferty Pracy - 2014-11-18 05:23:55
zatrudnić się można , (usunięte przez administratora)
a 2014-11-28 11:41:39
witam. praca w Niemczech ( pralnia chemiczna ), wygląda tak że mamy nad głową licznik (usunięte przez administratora) pozdrawiam
rst 2014-11-28 12:14:00
mnie na koniec zrobili na 500 euro ( oszuści ). nie polecam grasera
lala 2014-12-06 10:31:09
Pracuje na płazie,nie musisz mieć doświadczenia,staajesz na stanowisku pracy i robisz,szczęście ma ten co mu wytlumacza,bo w inaczej sama musisz się domyślać o co chodzi w tej pracy.To prawda z tymi przymusowymi pauzami, (usunięte przez administratora) .Koordynatorzy są dwaj Piotr i Janusz,ten Drugi to nic nie załatwić,tylko obiecuje dużo przez telefon,jednym slowemkretacz,w tyg (usunięte przez administratora)
miła 2014-12-08 09:04:28
Pralnia chemiczna,Frankfurt (usunięte przez administratora) mieszkania ok,kasa (usunięte przez administratora)
1
miła 2014-12-08 09:26:04
Fajnie było ale z początku,jak chodzi o kase. To nie kokosy ,potem te 8 godz to tez mało jak była możliwńość to moglismy wiecej godz pracowac ale rzadko!potem albo mieliśmy wolne siedzieliśmy na chacie a ja przyjechałam zarobić (usunięte przez administratora)
Lala 2014-12-08 14:52:49
Widze ze co czlowiek to opinia, jeden zadowolony inny nie. generalnie powiem w ten sposób: pracuje od lutego na plazie, nigdy nie pracowalem mniej niz 42 godz w tyg, ale ja PRACUJE a nie gadam ogladam sie co by zrobic zeby sie nie narobic. chcieli mnie zostawic nawet na Świeta ale niestety zjezdzam na 3 tyg do PL, wroce od nowego roku i kazdemu kto chce pracowac polecam grasera. fakt nie wszystko gra na 100%, ale jeszcze nei bylem w takiej firmie zeby wszytko gralo do konca. a na piotra i janusza zlego swola nie moge powiedziec, idzie sie z nimi dogadac, jak z kazdym
miła 2014-12-08 19:58:07
(usunięte przez administratora)
GALLANONIM 2014-12-09 15:07:53
(usunięte przez administratora)
Graser 2014-12-10 12:22:11
Życzę wszystkim Zdrowych Wesołych Świąt Bożego Narodzenia, szampańskiej zabawy sylwestrowej, zadowolenia z życia oraz pracy. Oby wszystkim nam się pracowało w Nowym 2015 Roku co najmniej tak dobrze jak w roku minionym. Więcej optymizmu i realizmu, pozdrawiam wszystkich !
GALLANONIM 2014-12-10 15:39:45
(usunięte przez administratora)
Daniel 2014-12-17 16:37:37
(usunięte przez administratora)
rst 2014-12-19 19:25:59
coś dużo niepochlebnych opinii o graserze jest usuniętych przez admina..?
lol 2014-12-19 21:20:14
To prawda,że faceci na płazie godz maja,ale kobiety to nie maja nawet po 8h dziennie,jedynie te co są na kontrakcie w plazie to maja godz,reszta się nie liczy,tyl
ko tzw kontraktowcy
lol 2014-12-19 21:21:19
To prawda,że faceci na płazie godz maja,ale kobiety to nie maja nawet po 8h dziennie,jedynie te co są na kontrakcie w plazie to maja godz,reszta się nie liczy,tyl
ko tzw kontraktowcy
guti4 2014-12-30 13:22:07
Witam,
Chce się odnieść do Agencji pracy tym czasowej Graser,
mieszkania tragedia ale to też wina ludzi, którzy tam mieszkają.
Mimo, ze zostałem zwolniony obciążono mnie kosztami zerwania umowy, odliczono Mi koszty za ubrania mimo że dostałem tylko buty, wypłacono Mi tylko śmieszne pieniądze za drugi tydzień pracy. nie polecam tej agencji co innego mówili w Polsce co innego okazuje się na miejscu. szkoda czasu na takie agencje Pozdrawiam
Ania 2015-01-09 14:22:23
bylam w pralni i nie zaplacili mi za ostatni miesiac caly pracy bo wypowiedzenia nie dalam miesiac wczesniej to normalne?
Dżoker 2015-01-13 16:05:34
Byłem w pralni w Niemczech,zarobki słabe praca nie najgorsza i nie zapłacili mi za ostatni miesiąc,trzeba by zrobić pozew zbiorowy bo dużo ludzi okradają!
maka 2015-01-26 17:06:06
Witam, chciałabym się dowiedzieć coś więcej o tej pracy jak tam jest. Jakie są h pracy i czy są wypłacalni. Byłby ktoś w stanie mi pomóc ?
2
Dawidoss 2015-02-05 09:19:50
Co to ma być? admistrator pracuje w graser że usuwa tyle negatywnych opini?
1
brunerski 2015-02-18 13:32:48
hej kinia,
nadal pracujesz w pralni?
dostałem właśnie od Justina propozycję wyjazdu do Frankfurtu...
chętnie dowiem się szczegołów co do pracy i mieszkania !
g4679430g
KOLO 2015-03-01 08:48:03
pracowalem krotko w graserze w tym roku ponad miesiac nie polecam mieszkanie jak w skadnicy tragedia,firma pobiera oplaty za dowozy,niedogadane kwestie z pracodawca,oszusci nie placa chorobowego,szef sciaga i moj kolega siedzal miesiac bez pracy a jak chcesz sie wycofac to nie wyplacaja ci 2 tygodniowek jako kara
1
KOLO 2015-03-01 09:15:05
u nich to standard ,dlatego masz tygodniowki przesuniete o 2 tygodnie specjalnie bo w ten sposob zarabiaja dodatkowo na tobie sa nastawieni jak najwiecej z ciebie zciagnac
KOLO 2015-03-01 09:23:40
DAJ SOBIE SPOKOJ POLECAM abJOB SERWIS :nie polecam nikomu tej firmy graser ZOBACZYCIE BEDZIECIE NARZEKAC ;SAMI KORDYNATORZY SIE TAM ZMIENIAJA JAK REKAWICZKI
Aga 2015-03-24 19:14:23
Hej dostałam propozycje pracy z Graser do pracy na pralni we Frankfurcje nad Mennem ktoś może pracował już tam i może coś powiedzieć o tej pracy o miszkaniu i ogólnie o warunkach? Szczerze mam wątpliwości czy podjąć z nimi współpracę ktoś może mi coś podpowiedzieć?
mlody42 2015-03-30 12:20:22
jedz bez obaw, ekipa jest tam normalna, teraz najlepszych beda przenosic do nowej pracy na lotnisku gdzies, takze sporo pracy bedzie. pracowalem u nich 8 m-cy, i bym pracowal dluzej gdyby nie problemy rodzinne. i jak ktos nie byl w Niemczech to niech nie pisze ze syf i wogole, to zupelnie inny świat niz Holandia.polecam w 100% firme, jest w miare ok. pracowalem w lepszych ale i w gorszych, nie jest źle
buggik 2015-04-01 18:08:40
Hej - ja tez dostalam prace w tej pralni we Frankfurcie - czy Ty moze juz tam pracujesz ? Ja mam jechac na 7 kwietnia i ciekawa jestem jakie sa tam naprawde warunki mieszkaniowe i atmosfera w pracy ? Na forum roznie sie ludzie wypowiadaja i mam mieszane uczucia czy zdecydowac sie na ten wyjazd ? Prosze o odpowiedz.
96 2015-04-01 18:26:50
NIE POLECAM , TOTALNY WYZYSK , ZABEZPIECZ SOBIE OD RAZU KASĘ NA POWRÓT :)
buggik 2015-04-01 19:05:39
W jakim sensie wyzysk ? Moze cos blizej sie dowiem - z gory dziekuje za odpowiedzi .
mlody42 2015-04-02 10:31:21
jak znasz j. niem i chcesz pracować to przyjezdzaj bez obaw. jak chcesz sciemniac na chorobowym jak polowa tutaj to lepiej nie, bo wylecisz z hukiem i z kara w dodatku. A co do ekipy to weisz jak wszedzie gidze jest zbieranka ludzi, jedni tacy inni tacy, kazdy ma cos za uszami ale generalnie dogadujemy sie jakos.moj kolega z pokoju pracuje juz tu 2 lata! i teraz przenosza go na inny dzial, chyba taki awans
zinakarolina 2015-04-02 20:19:44
ludzie nie przyjezdzajcie do niemiec do pralnii,nie sluchajcie ze bedziecie mieszac we frankfurcie bo to nieprawda. godziny coraz bardziej marne a teraz ma byc niewielki % ludzi na kontrakcie grasera, ktorzy beda pracowac. jak chcecie placic tylko za mieszkanie to droga wolna
mlody42 2015-04-03 10:43:13
no jasne, nie sam Frankfurt tylko okolice, Nidatal Kaichen, no ale to jest blisko przeciez, wiadomo ze nie beda nas w centrum frankfurtu zakwaterowywac, nie oplacalne dla obu stron, mega korki i drogo.nie wiem jak ty ale ja z Henrykeim i Muratem rozmawialem, bedzie duuuzo i coraz wiecej pracy, przeciez sezon sie zaczyna ostro.nie wiem dlaczego takie bzdury piszesz, przeciez jak ci sie nie podoba to zrezygnuj z pracy, nikt sie na sile nie trzyma zinia karolina
buggik 2015-04-03 12:43:34
Dzieki za informacje , jednak ten moj niemiecki jest bardzo slaby wiec nie wiem jak to bedzie , za to bardzo dobrze znam angielski.
1
mlody42 2015-04-03 13:26:24
to mysle ze jedz spokojnie. w biurze powinni dac ci telefon do ktoregos z koordynatorow na miejscu, jak masz watpiwosci to dzwon do nich, poweidza ci wszystko. tylko uwazaj ze zwolnieniami chorobowymi, ostatnio tutaj ludzie przeginają i nawet na kaca biorą L4 :) jak lamme widzi ze ktos przesadza tym bardziej na poczatku to zwalniaja cie.
Zostaw swoją opinię o Graser - Bydgoszcz
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Graser