Graser Sp. z o.o.

Bydgoszcz

Opinie o Graser Sp. z o.o.

a 2014-11-28 11:41
witam. praca w Niemczech ( pralnia chemiczna ), wygląda tak że mamy nad głową licznik (usunięte przez administratora) pozdrawiam
rst 2014-11-28 12:14
mnie na koniec zrobili na 500 euro ( oszuści ). nie polecam grasera
lala 2014-12-06 10:31
Pracuje na płazie,nie musisz mieć doświadczenia,staajesz na stanowisku pracy i robisz,szczęście ma ten co mu wytlumacza,bo w inaczej sama musisz się domyślać o co chodzi w tej pracy.To prawda z tymi przymusowymi pauzami, (usunięte przez administratora) .Koordynatorzy są dwaj Piotr i Janusz,ten Drugi to nic nie załatwić,tylko obiecuje dużo przez telefon,jednym slowemkretacz,w tyg (usunięte przez administratora)
miła 2014-12-08 09:04
Pralnia chemiczna,Frankfurt (usunięte przez administratora) mieszkania ok,kasa (usunięte przez administratora)
1
miła 2014-12-08 09:26
Fajnie było ale z początku,jak chodzi o kase. To nie kokosy ,potem te 8 godz to tez mało jak była możliwńość to moglismy wiecej godz pracowac ale rzadko!potem albo mieliśmy wolne siedzieliśmy na chacie a ja przyjechałam zarobić (usunięte przez administratora)
Lala 2014-12-08 14:52
Widze ze co czlowiek to opinia, jeden zadowolony inny nie. generalnie powiem w ten sposób: pracuje od lutego na plazie, nigdy nie pracowalem mniej niz 42 godz w tyg, ale ja PRACUJE a nie gadam ogladam sie co by zrobic zeby sie nie narobic. chcieli mnie zostawic nawet na Świeta ale niestety zjezdzam na 3 tyg do PL, wroce od nowego roku i kazdemu kto chce pracowac polecam grasera. fakt nie wszystko gra na 100%, ale jeszcze nei bylem w takiej firmie zeby wszytko gralo do konca. a na piotra i janusza zlego swola nie moge powiedziec, idzie sie z nimi dogadac, jak z kazdym
miła 2014-12-08 19:58
(usunięte przez administratora)
GALLANONIM 2014-12-09 15:07
(usunięte przez administratora)
Graser 2014-12-10 12:22
Życzę wszystkim Zdrowych Wesołych Świąt Bożego Narodzenia, szampańskiej zabawy sylwestrowej, zadowolenia z życia oraz pracy. Oby wszystkim nam się pracowało w Nowym 2015 Roku co najmniej tak dobrze jak w roku minionym. Więcej optymizmu i realizmu, pozdrawiam wszystkich !
GALLANONIM 2014-12-10 15:39
(usunięte przez administratora)
Daniel 2014-12-17 16:37
(usunięte przez administratora)
rst 2014-12-19 19:25
coś dużo niepochlebnych opinii o graserze jest usuniętych przez admina..?
lol 2014-12-19 21:20
To prawda,że faceci na płazie godz maja,ale kobiety to nie maja nawet po 8h dziennie,jedynie te co są na kontrakcie w plazie to maja godz,reszta się nie liczy,tyl
ko tzw kontraktowcy
lol 2014-12-19 21:21
To prawda,że faceci na płazie godz maja,ale kobiety to nie maja nawet po 8h dziennie,jedynie te co są na kontrakcie w plazie to maja godz,reszta się nie liczy,tyl
ko tzw kontraktowcy
guti4 2014-12-30 13:22
Witam,
Chce się odnieść do Agencji pracy tym czasowej Graser,
mieszkania tragedia ale to też wina ludzi, którzy tam mieszkają.
Mimo, ze zostałem zwolniony obciążono mnie kosztami zerwania umowy, odliczono Mi koszty za ubrania mimo że dostałem tylko buty, wypłacono Mi tylko śmieszne pieniądze za drugi tydzień pracy. nie polecam tej agencji co innego mówili w Polsce co innego okazuje się na miejscu. szkoda czasu na takie agencje Pozdrawiam
Ania 2015-01-09 14:22
bylam w pralni i nie zaplacili mi za ostatni miesiac caly pracy bo wypowiedzenia nie dalam miesiac wczesniej to normalne?
Dżoker 2015-01-13 16:05
Byłem w pralni w Niemczech,zarobki słabe praca nie najgorsza i nie zapłacili mi za ostatni miesiąc,trzeba by zrobić pozew zbiorowy bo dużo ludzi okradają!
maka 2015-01-26 17:06
Witam, chciałabym się dowiedzieć coś więcej o tej pracy jak tam jest. Jakie są h pracy i czy są wypłacalni. Byłby ktoś w stanie mi pomóc ?
2
Dawidoss 2015-02-05 09:19
Co to ma być? admistrator pracuje w graser że usuwa tyle negatywnych opini?
1
brunerski 2015-02-18 13:32
hej kinia,
nadal pracujesz w pralni?
dostałem właśnie od Justina propozycję wyjazdu do Frankfurtu...
chętnie dowiem się szczegołów co do pracy i mieszkania !
g4679430g
KOLO 2015-03-01 08:48
pracowalem krotko w graserze w tym roku ponad miesiac nie polecam mieszkanie jak w skadnicy tragedia,firma pobiera oplaty za dowozy,niedogadane kwestie z pracodawca,oszusci nie placa chorobowego,szef sciaga i moj kolega siedzal miesiac bez pracy a jak chcesz sie wycofac to nie wyplacaja ci 2 tygodniowek jako kara
1
KOLO 2015-03-01 09:15
u nich to standard ,dlatego masz tygodniowki przesuniete o 2 tygodnie specjalnie bo w ten sposob zarabiaja dodatkowo na tobie sa nastawieni jak najwiecej z ciebie zciagnac
KOLO 2015-03-01 09:23
DAJ SOBIE SPOKOJ POLECAM abJOB SERWIS :nie polecam nikomu tej firmy graser ZOBACZYCIE BEDZIECIE NARZEKAC ;SAMI KORDYNATORZY SIE TAM ZMIENIAJA JAK REKAWICZKI
Aga 2015-03-24 19:14
Hej dostałam propozycje pracy z Graser do pracy na pralni we Frankfurcje nad Mennem ktoś może pracował już tam i może coś powiedzieć o tej pracy o miszkaniu i ogólnie o warunkach? Szczerze mam wątpliwości czy podjąć z nimi współpracę ktoś może mi coś podpowiedzieć?
mlody42 2015-03-30 12:20
jedz bez obaw, ekipa jest tam normalna, teraz najlepszych beda przenosic do nowej pracy na lotnisku gdzies, takze sporo pracy bedzie. pracowalem u nich 8 m-cy, i bym pracowal dluzej gdyby nie problemy rodzinne. i jak ktos nie byl w Niemczech to niech nie pisze ze syf i wogole, to zupelnie inny świat niz Holandia.polecam w 100% firme, jest w miare ok. pracowalem w lepszych ale i w gorszych, nie jest źle
buggik 2015-04-01 18:08
Hej - ja tez dostalam prace w tej pralni we Frankfurcie - czy Ty moze juz tam pracujesz ? Ja mam jechac na 7 kwietnia i ciekawa jestem jakie sa tam naprawde warunki mieszkaniowe i atmosfera w pracy ? Na forum roznie sie ludzie wypowiadaja i mam mieszane uczucia czy zdecydowac sie na ten wyjazd ? Prosze o odpowiedz.
96 2015-04-01 18:26
NIE POLECAM , TOTALNY WYZYSK , ZABEZPIECZ SOBIE OD RAZU KASĘ NA POWRÓT :)
buggik 2015-04-01 19:05
W jakim sensie wyzysk ? Moze cos blizej sie dowiem - z gory dziekuje za odpowiedzi .
mlody42 2015-04-02 10:31
jak znasz j. niem i chcesz pracować to przyjezdzaj bez obaw. jak chcesz sciemniac na chorobowym jak polowa tutaj to lepiej nie, bo wylecisz z hukiem i z kara w dodatku. A co do ekipy to weisz jak wszedzie gidze jest zbieranka ludzi, jedni tacy inni tacy, kazdy ma cos za uszami ale generalnie dogadujemy sie jakos.moj kolega z pokoju pracuje juz tu 2 lata! i teraz przenosza go na inny dzial, chyba taki awans
zinakarolina 2015-04-02 20:19
ludzie nie przyjezdzajcie do niemiec do pralnii,nie sluchajcie ze bedziecie mieszac we frankfurcie bo to nieprawda. godziny coraz bardziej marne a teraz ma byc niewielki % ludzi na kontrakcie grasera, ktorzy beda pracowac. jak chcecie placic tylko za mieszkanie to droga wolna
mlody42 2015-04-03 10:43
no jasne, nie sam Frankfurt tylko okolice, Nidatal Kaichen, no ale to jest blisko przeciez, wiadomo ze nie beda nas w centrum frankfurtu zakwaterowywac, nie oplacalne dla obu stron, mega korki i drogo.nie wiem jak ty ale ja z Henrykeim i Muratem rozmawialem, bedzie duuuzo i coraz wiecej pracy, przeciez sezon sie zaczyna ostro.nie wiem dlaczego takie bzdury piszesz, przeciez jak ci sie nie podoba to zrezygnuj z pracy, nikt sie na sile nie trzyma zinia karolina
buggik 2015-04-03 12:43
Dzieki za informacje , jednak ten moj niemiecki jest bardzo slaby wiec nie wiem jak to bedzie , za to bardzo dobrze znam angielski.
1
mlody42 2015-04-03 13:26
to mysle ze jedz spokojnie. w biurze powinni dac ci telefon do ktoregos z koordynatorow na miejscu, jak masz watpiwosci to dzwon do nich, poweidza ci wszystko. tylko uwazaj ze zwolnieniami chorobowymi, ostatnio tutaj ludzie przeginają i nawet na kaca biorą L4 :) jak lamme widzi ze ktos przesadza tym bardziej na poczatku to zwalniaja cie.
marek 2015-04-21 15:33
Może wreszcie zrozumiecie ze graser to naciagacze,przemiał ludzi,mnie z kumplem zwolnili z plazy bo ciapatemu nie pasowalismy,przyjechali następni,a po nich będą następni,tam to standard,z koordynatorem nie dogadasz się,robi co chce,wyzwalają ludzi z dnia na dzien
zbychu 2015-04-26 23:16
graser w polsce daje umowe na pol roku a w niemcach dostajesz na 3 miesiace, graser wynagrodzenie 8,80 a lamme 8,50, graser 36 godz w tyg (w skali rocznej choc umowa na pol roku) a lame 97,25godz w miesiacu i tyle przez ostatnie miesiace sie pracuje NIE POLECAM
redzio 2015-04-28 14:50
ta firma jeszcze istnieje? dziwne... ktoś musi chyba w łapę dostawać za te przekręty... ludzie przed wyjazdem wypytujcie o wszystko, i najlepiej nagrywajcie!
marek 2015-05-02 15:13
Ja jestem w plazie na kontrakcie wiec godz mam,ale ludzie z grasera nie maja nawet 40 h,kupę siana za mieszkania płacą na dodatek przepełnione, kumple maja problemy z dojazdami,koordynator to śmieszny ziom,wszystko ma w d...
życzliwy pracownik 2015-05-21 17:11
witam odnisnie pralni we frankfurcie ! pracuje w tej pralni od poczatku wiec wiem i widziałem wiele ale to co tu piszecie ! az w szoku jestem bo polowy ludzi co tu komentuja to nawet w tej pralni nie było !!1 kto to jest kinga sie pytam ? niby gdzie ty tu pracowałas? ale ok troche o pracy !! praca nie jest zła i ciezka ale faktycznie zarobki w tym roku nie umywaja sie do zarobkow z zeszłego roku jest mniej godzin ale cos sie rusza ! mieszkania hehe jesli chcesz mieszkac we frankfurcie to zapomnij!! zostały tam tylko dwa mieszkanie i na dodatek sa zajete ! ludzie mieszkaja na wioskach w nie zbyt zadowalajacych warunkach pokoje po 3 osoby zero sklepow tylko po drodze jak sa heh aytami słuzbowymi nie mozna jezdzic do sklepow po pracy !jednym słowem patologia te mieszkania ! ludzie ktorzy teraz pracuja nie sa zli spotykało i mieszkało sie z znacznie gorszym towarzystwem !!z ciekawostek !! ciekawe jest to ze zabieraja ludzia godziny urlopowe i wyplacaja za nie pieniadze bez ich wiedzy ! szefowie grasera to jest tragedia zero zainteresowania z ich strony ,jest koordynator ale on nigdy nic nie wie i kaze rozmawiac z arkiem lub justinem ale oni uciekaja od spotkania z ludzmi !!! boja sie czy co ?? hehe aha owszem przewineło sie tu sporo osob ale nie ma ich i własnej winy !!chorobowe itd... chetnie odpowiem na dalsze pytanie ! pytas smiało pozdrawiam
3
życzliwy pracownik 2015-05-21 17:17
hennry i murat to akurat wielkie g.... wiedza haha dobry zart sezon sie zaczyna hahaha
2
buggik 2015-05-23 16:14
No coz - mimo negatywnych opinii pojechalam na kontrakt do pralni. Praca nie ciezka i ludzie, ktorzy tam pracuja sa ok . Natomiast wszystko inne jest do niczego - czlowiek chce pracowac i zarobic na rodzine w Polsce a tu nie ma godzin - 3 dni w tygodniu chodzi sie do pracy . Umowa na 3 miesiace z gwarantowanymi 94 godzinami w miesiacu - SMIESZNE. Co innego mowia w Polsce a co innego okazuje sie na miejscu . Warunki mieszkaniowe nie do przyjecia - po 3 osoby w pokoju (na rozne zmiany chodza do pracy). Koordynator Heniu do "bani" niczego nie pomaga zalatwiac - samemu trzeba sie zameldowac . Zrezygnowalam po 2 tygodniach , bo na samo mieszkanie i jedzenie nie mam zamiaru pracowac. Oczywiscie zadnego wynagrodzenia za przepracowany czas pracy nie otrzymalam, pomimo ze koordynator zapewnial, ze do miesiaca czasu mozna odstapic od umowy bez zadnych konsekwencji - jedynie wystarczy rezygnacja na pismie. Malo tego zadne skladki na ubezpieczenie i podatek nie zostaly odprowadzone do zadnego niemieckiego urzedu. Wiem to poniewaz znalazlam inna prace na terenie Niemiec i moj obecny pracodawca sprawdzal we firmie ubezpieczeniowej moje "rzekome skladki", ktore nigdy z Grasera nie wplynely. Dlatego z cala stanowcza stwierdzam - FIRMA GRASER to zlodzieje i oszusci - oklamuja ludzi w zywe oczy. Podpinam sie pod pozew zbiorowy , zeby podac ich do Sadu Pracy.
marek 2015-05-28 21:22
Podobnie jest nas plazie, powinni grasera do sadu podać,kootdynatorzy cwaniaki,jak cos poważnego to unikają rozmów, pozdrowienia dla koordynatora Janusza do bani i oszust!!!!!!
Rose 2015-06-10 11:11
Pracowałam przez agencję Graser 10 miesięcy w pralni a potem 5 miesięcy sezonowo w szklarni w Holandii. Podejrzewam że te negatywy to inne firmy, ja byłam bardzo zadowolona, koordynatorzy wysłuchali i w każdym problemie mi pomogli, ponieważ nie mam za dobrego języka to oni rozmawiali za mnie, a mieszkania super, polecam.
Agnieszka 2015-06-10 11:16
Pracowałam 2 razy z firmą w sezonie letnim na szklarni w Holandii i nie rozumiem tego hejtu, mnie się podobało. Wyrobiłam godziny i ładną pensję sobie wypracowałam.
mała 2015-06-18 20:55
mówią co innego w biurze,a na miejscu okazuje się inna rzeczywistość.godzin jest tyle że może tylko na zapłacenie mieszkania wystarczy.tyle można spokojnie w Polsce zarobić
Sandra 2015-07-21 23:25
W bad vilbel pracowałaś w pralni?
1
Sandra 2015-07-21 23:39
Może mi ktoś powiedzieć czy opłaca się jechać teraz do pralni w bad vilbel? Jakie warunki pracy i mieszkania? Mam możliwość wyjazdu w poniedziałek
Sandra 2015-07-22 06:10
Jesteś teraz na miejscu? Jak jest? Opłaca się? Noe mowie o zrobieniu milionów ale tak żeby było 1000 miesięcznie. Da rade?
iwona 32 2015-07-22 13:03
spokojnie mozesz przyjezdzac. jak znasz niemiecki jakos komunikatywnie to dasz rade. jest teraz sporo pracy (aczkowliek jest kilka miesiecy w roku gdzie godzinowka jest slabsza). teraz jest ok. Koordynator jest bardzo fajny i pomoze ci we wszystkim.
Karolina 2015-07-22 13:07
Też pracowałam rok na pralni i sobie ładnie zarobiłam. Byłam zadowolona, wszystko co mówili mi w biurze było prawdą. Fakt nieraz godzinówka była lepsza nieraz słabsza, ale zawsze wychodziłam na duży plus. Polecam.
Sandra 2015-07-22 17:35
No to w niedziele jestem :) z tym niemieckim trochę gorzej ale Pani w biurze mówiła, że problemu nie będzie. A ja szybko łapie wiec spoko :)
1
Zostaw swoją opinię o Graser Sp. z o.o. - Bydgoszcz
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Graser Sp. z o.o.