Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie

Profil firmy: Graser

zdjecie uzytkownika
BJ - 2013-07-11 23:57:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jeśli nie mowisz to mogą ci też coś znaleźć. Polaków tu wszędzie jest sporo, nie tylko z Grasera. Wychodzisz na ulicę i widzisz polskie rejestracje, w sklepie słyszysz rozmowy po polsku ;) Graser ma grupę pracowników, która uczęszcza na zajęcia z języka holenderskiego, ale nauczycielka porozumiewa się z resztą w j. angielskim. No i nie załapał byś juz sie do tej grupy.
zdjecie uzytkownika
Radek - 2013-07-26 18:19:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pisze wcześniej, że rekrutują do pracy sezonowej też, mi by coś takiego pasowało. na jaką pracę sezonową można się załapać?
zdjecie uzytkownika
BJ - 2013-07-27 17:34:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ogórki, bakłażany, papryka, kwiaty
zdjecie uzytkownika
Radek - 2013-08-01 14:01:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
kwiaty.. to brzmi nieźle. znam angielski, dogadam się, myślisz, że warto spróbować wyjechać? czy to bezpieczne?
zdjecie uzytkownika
:) - 2013-08-03 19:43:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam serdecznie!
Wcześniejsze opinie o firmie Graser są z lat 2008 - 2011, czy sytuacja w firmie od tego czasu się polepszyła? Chciałam wraz z chłopakiem wyjechać do pracy do Holandii w szklarni, ktoś może coś powiedzieć na temat tej pracy? Warunków jakie są w mieszkaniu? Koordynatorów? Bardzo proszę o odpowiedź, bo bez sensu jechać gdzieś i za tydzień wracać
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-08-06 14:54:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
właśnie, podbijam powyższe pytanie, chcę jechać z mężem, czy jest szansa, że nas nie rozdzielą? mieszkanie sami załatwiamy?
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-08-07 12:19:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
do abc: a dlaczego takie duże koszty zakwaterowania i utrzymania? bo w ogóle jest drogo, czy firma narzuca już jakiś drogi lokal?
zdjecie uzytkownika
abc - 2013-08-08 10:25:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
anonim - 2013-08-07 12:19:08

do abc: a dlaczego takie duże koszty zakwaterowania i utrzymania? bo w ogóle jest drogo, czy firma narzuca już jakiś drogi lokal?
graser pobiera opłaty za zakwaterowanie , dojazdy do pracy , rower, internet ,pralnie itp . i jeszcze trzeba się jakoś utrzymać , realne zyski po odjęciu kosztów pobytu i wyżywienia nie są rewelacyjne , a w pracy odliczają każdą przerwę mp. na śniadanie czy papierosa , praca raczej dla młodych ludzi , łudzących się że dużo zarobią ??? ....
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-08-09 20:23:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
a czy można zrezygnować z ich zakwaterowania i na własną rękę poszukać czegoś tańszego? czy na ich lokal już się w umowie trzeba zgodzić?
zdjecie uzytkownika
Diana7 - 2013-09-23 20:28:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
z chęcią się dołączę im Nas więcej tym lepiej
zdjecie uzytkownika
tamburyn - 2013-09-25 07:27:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
(usunięte przez administratora) opinie widzę wszędzie takie same... rekrutują cały czas do pracy w holandii?
zdjecie uzytkownika
oszukany - 2013-10-06 11:03:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Tak rekrutuja na okraglo teraz dzwonia z biura i proponuja prace na miesiac bo sezon zbiorow sie konczy (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
do oszukany - 2013-10-07 23:02:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Orientujesz się jak długie kontrakty proponują? To jest praca tylko sezonowa czy mają również i stałe zlecenia?
zdjecie uzytkownika
oszukany - 2013-10-09 21:40:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dzwonila do mnie mila pani z biura jakies 3 tygodnie temu z propozycja wyjazdu na miesiac a umowy sa na okolo 4 miesiace zazwyczaj.Wyjechalem przez ta firme i niepolecam wole pracowac w POLSCE. (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
benia - 2013-10-13 23:30:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam, osobiście nie narzekam na pracę w firmie Graser, przepracowałąm cały 2008 rok na szklarni Ossekamp przy pomidorach. Justin ok,czasem zaglądał na domek-mieszkałam w Haalderen koło Huissen, koordynatorzy(wtedy Piotr Domek, Adam Zabel co tydzień z cetelkami, właściciele szklarni w porządku. Warunki w domku całkiem przyzwoite.Myślę, że to zależy gdzie się trafi i w dużym stopniu od nas samych. Pozdrawiam i wszystkim szukającym zyczę powodzenia. Obecnie czekam na sezon pomidorowy, jak mi się uda to pojadę przez Grasera.
zdjecie uzytkownika
CZARNA - 2013-10-16 18:24:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
uwazajcie panstwo na firme GRASER!!!!!!!!!!!!!!!!
zdjecie uzytkownika
diana2304 - 2013-12-18 15:11:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [CZARNA - 2013-10-16 18:24:21]:
popieram!!!!
Graser "Wywiad z Dariusz Węc - Office Manager w firmie Graser"
Coś więcej o powstaniu firmy Graser? Firma Graser sp. z o.o. powstała w 2005 roku jako córka holdingu Graser Group, która od wielu lat z sukcesami działa na holenderskim i niemieckim rynku pośrednictwa pracy. Firma rozpoczęła swoją działalność we współpracy z holenderskimi szklarniami, następnie doszła rekrutacja do sektorów produkujących żywność. Aktualnie posiadamy wiele ofert w różnych branżach, od szklarni zaczynając, poprzez magazyny, produkcje, rzeźnie, pralnie, budowlankę czy przemysł ciężki kończąc.   Siedziba firmy zmieniła się? Nie zmieniła się. Mieścimy się w Bydgoszczy na ul. 3 Maja 7/2. Siedziba firmy-matki w Holandii także jest ta sama od dziesięciu lat.   Co o tym miejscu mówią pracownicy? Chwalą umiejscowienie siedziby w centrum Bydgoszczy niedaleko ronda Jagiellonów, blisko jest komunikacja PKP oraz PKS. Także każda, nawet niezmotoryzowana osoba ma do nas pięć lub dziesięć minut drogi.   Jaka jest wizja firmy, główny cel? Generalnie naszą misją jest zabezpieczenie interesów pracodawcy i pracownika. Staramy się to robić poprzez zastosowanie sprecy...
zdjecie uzytkownika
diana2304 - 2013-12-18 15:37:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [do oszukany - 2013-10-07 23:02:15]:
Dokładnie tak jest ,cała prawda o graserze.DIANA
zdjecie uzytkownika
pw8hj - 2014-01-28 16:08:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [mirelka2364 - 2013-04-25 19:46:22]:
spkojnie jest tzw sezon niski, wiec jest nieco mniej pracy. od lutego/marca zawsze rusza wszystko
zdjecie uzytkownika
ania24 - 2014-01-28 16:12:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [BJ - 2013-06-19 23:17:00]:
dokładnie, jestem tego samego zdania. polacy nie gęsi co prawda, ale za granica wygląda to nieco inaczej. Najlepiej jak masz jakąś sprawę, dzwoń bezpośrednio do Justina
zdjecie uzytkownika
janek PL - 2014-01-28 16:19:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czytam te opinie, jedne pozytywne inne nie i powiem wam, ze jest naprawde ok, co prawda ja pracowalem przez miesiac w Rotterdamia na pralni, teraz jestem w NIemczech i jest ok. opieka koordynatorów, szefowie przyjeżdżaja co tydzień, zalatwiaja urzedowe sprawy, mamy meldunki, nr podatkowe i wsztystkei papiery do pracy. z kierownikiem na pralni rozmawialem, tez sa zadowoleni ze wspolpracy, niedlugo ściągne żone jak sie uda, bo praca to mam nim 45 godz w tygodniu, wyplaty na konto na czas, Janusz pod telefonem zawsze. Mam nadzieje ze będzie tak dalej
zdjecie uzytkownika
egon - 2014-01-28 16:29:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
podzielam, początki byly ciezkie, dlugie dojazdy, ale teraz jest ok. wczesniej pracowalem w Graserze na sławnej plazie i powiem tak, ja zawsze mialem dobre godziny i dogadywalem sie z koordynatorami. ja nie robilem im pod górke a oni mi. ale jak widzialem niektórych hojraków, co mysleli ze za lezenie i palenie trawy będą im placili to sie nie dziwie ze po paru dniach plaza im podziekowala. fakt ze za chate i ubezpieczenie odciagaja, ale oplaty sa normalne, sa teraz nowi koordynatorzy którzy wsztyko tłumacza (tym co nie znają zadnego języka) bo reszta to się dowie sama. jak ktos chce i lubi prace to sie nie zawiedzie
zdjecie uzytkownika
gretta - 2014-02-20 16:46:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Widac zależy jak kto trafi w Graser, dobrze, że jest jednak wielu zadowolonych, którzy pisza na forum, chyba sama spróbuję.
Ogłoszenia pracy odpowiedz
2015-05-18
Żródło: Gowork.pl
Tilburg
( )
  Agencja Pracy Tymczasowej i Doradztwa Personalnego Graser Sp. z o.o., wpisana na podstawie Certyfikatu Ministra Gospodarki i Pracy do Krajowego Rejestru Agencji Zatrudnienia pod nr 1978, specjalizuję się w delegowaniu pracowników do krajów Unii Europejskiej. Aktualnie poszukujemy osób chętnych do pracy na stanowisku: Rzeźnik wykrawacz - wieprzowina Miejsce pracy: Tilburg   Obowiązki:  pr
zdjecie uzytkownika
Staszek34 - 2014-03-05 16:47:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Powiam wam, ze pracowałem z Graserem w 2009 roku bodajże, teraz wyjechałem drugi raz i jest o niebo lepiej. Normalni koordynatorzy, fajne mieszkania i tym razem nie czekałem tak długo jak ostatnio, chyba 2 tyg i dzwonili że jest wyjazd. P.s. pozdro dla ekipy z plazy Seal :)
zdjecie uzytkownika
fc - 2014-03-06 11:19:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Staszek34 - 2014-03-05 16:47:56]:
a wyszedłeś chociaż na ZERO po odjęciu wszystkich opłat , GRASER to porażka po co piszesz
Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Graser
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Graser?
Zadaj pytanie
alert