Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie

Profil firmy: Graser

zdjecie uzytkownika
BJ - 2013-07-27 17:34:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ogórki, bakłażany, papryka, kwiaty
zdjecie uzytkownika
Radek - 2013-08-01 14:01:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
kwiaty.. to brzmi nieźle. znam angielski, dogadam się, myślisz, że warto spróbować wyjechać? czy to bezpieczne?
zdjecie uzytkownika
:) - 2013-08-03 19:43:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam serdecznie!
Wcześniejsze opinie o firmie Graser są z lat 2008 - 2011, czy sytuacja w firmie od tego czasu się polepszyła? Chciałam wraz z chłopakiem wyjechać do pracy do Holandii w szklarni, ktoś może coś powiedzieć na temat tej pracy? Warunków jakie są w mieszkaniu? Koordynatorów? Bardzo proszę o odpowiedź, bo bez sensu jechać gdzieś i za tydzień wracać
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-08-06 14:54:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
właśnie, podbijam powyższe pytanie, chcę jechać z mężem, czy jest szansa, że nas nie rozdzielą? mieszkanie sami załatwiamy?
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-08-07 12:19:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
do abc: a dlaczego takie duże koszty zakwaterowania i utrzymania? bo w ogóle jest drogo, czy firma narzuca już jakiś drogi lokal?
zdjecie uzytkownika
abc - 2013-08-08 10:25:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
anonim - 2013-08-07 12:19:08

do abc: a dlaczego takie duże koszty zakwaterowania i utrzymania? bo w ogóle jest drogo, czy firma narzuca już jakiś drogi lokal?
graser pobiera opłaty za zakwaterowanie , dojazdy do pracy , rower, internet ,pralnie itp . i jeszcze trzeba się jakoś utrzymać , realne zyski po odjęciu kosztów pobytu i wyżywienia nie są rewelacyjne , a w pracy odliczają każdą przerwę mp. na śniadanie czy papierosa , praca raczej dla młodych ludzi , łudzących się że dużo zarobią ??? ....
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-08-09 20:23:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
a czy można zrezygnować z ich zakwaterowania i na własną rękę poszukać czegoś tańszego? czy na ich lokal już się w umowie trzeba zgodzić?
zdjecie uzytkownika
Diana7 - 2013-09-23 20:28:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
z chęcią się dołączę im Nas więcej tym lepiej
zdjecie uzytkownika
tamburyn - 2013-09-25 07:27:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
(usunięte przez administratora) opinie widzę wszędzie takie same... rekrutują cały czas do pracy w holandii?
zdjecie uzytkownika
oszukany - 2013-10-06 11:03:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Tak rekrutuja na okraglo teraz dzwonia z biura i proponuja prace na miesiac bo sezon zbiorow sie konczy (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
do oszukany - 2013-10-07 23:02:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Orientujesz się jak długie kontrakty proponują? To jest praca tylko sezonowa czy mają również i stałe zlecenia?
zdjecie uzytkownika
oszukany - 2013-10-09 21:40:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dzwonila do mnie mila pani z biura jakies 3 tygodnie temu z propozycja wyjazdu na miesiac a umowy sa na okolo 4 miesiace zazwyczaj.Wyjechalem przez ta firme i niepolecam wole pracowac w POLSCE. (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
benia - 2013-10-13 23:30:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam, osobiście nie narzekam na pracę w firmie Graser, przepracowałąm cały 2008 rok na szklarni Ossekamp przy pomidorach. Justin ok,czasem zaglądał na domek-mieszkałam w Haalderen koło Huissen, koordynatorzy(wtedy Piotr Domek, Adam Zabel co tydzień z cetelkami, właściciele szklarni w porządku. Warunki w domku całkiem przyzwoite.Myślę, że to zależy gdzie się trafi i w dużym stopniu od nas samych. Pozdrawiam i wszystkim szukającym zyczę powodzenia. Obecnie czekam na sezon pomidorowy, jak mi się uda to pojadę przez Grasera.
zdjecie uzytkownika
CZARNA - 2013-10-16 18:24:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
uwazajcie panstwo na firme GRASER!!!!!!!!!!!!!!!!
zdjecie uzytkownika
diana2304 - 2013-12-18 15:11:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [CZARNA - 2013-10-16 18:24:21]:
popieram!!!!
zdjecie uzytkownika
diana2304 - 2013-12-18 15:37:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [do oszukany - 2013-10-07 23:02:15]:
Dokładnie tak jest ,cała prawda o graserze.DIANA
zdjecie uzytkownika
pw8hj - 2014-01-28 16:08:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [mirelka2364 - 2013-04-25 19:46:22]:
spkojnie jest tzw sezon niski, wiec jest nieco mniej pracy. od lutego/marca zawsze rusza wszystko
Graser "Wywiad z Dariusz Węc - Office Manager w firmie Graser"
Coś więcej o powstaniu firmy Graser? Firma Graser sp. z o.o. powstała w 2005 roku jako córka holdingu Graser Group, która od wielu lat z sukcesami działa na holenderskim i niemieckim rynku pośrednictwa pracy. Firma rozpoczęła swoją działalność we współpracy z holenderskimi szklarniami, następnie doszła rekrutacja do sektorów produkujących żywność. Aktualnie posiadamy wiele ofert w różnych branżach, od szklarni zaczynając, poprzez magazyny, produkcje, rze...
zdjecie uzytkownika
ania24 - 2014-01-28 16:12:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [BJ - 2013-06-19 23:17:00]:
dokładnie, jestem tego samego zdania. polacy nie gęsi co prawda, ale za granica wygląda to nieco inaczej. Najlepiej jak masz jakąś sprawę, dzwoń bezpośrednio do Justina
zdjecie uzytkownika
janek PL - 2014-01-28 16:19:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czytam te opinie, jedne pozytywne inne nie i powiem wam, ze jest naprawde ok, co prawda ja pracowalem przez miesiac w Rotterdamia na pralni, teraz jestem w NIemczech i jest ok. opieka koordynatorów, szefowie przyjeżdżaja co tydzień, zalatwiaja urzedowe sprawy, mamy meldunki, nr podatkowe i wsztystkei papiery do pracy. z kierownikiem na pralni rozmawialem, tez sa zadowoleni ze wspolpracy, niedlugo ściągne żone jak sie uda, bo praca to mam nim 45 godz w tygodniu, wyplaty na konto na czas, Janusz pod telefonem zawsze. Mam nadzieje ze będzie tak dalej
zdjecie uzytkownika
egon - 2014-01-28 16:29:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
podzielam, początki byly ciezkie, dlugie dojazdy, ale teraz jest ok. wczesniej pracowalem w Graserze na sławnej plazie i powiem tak, ja zawsze mialem dobre godziny i dogadywalem sie z koordynatorami. ja nie robilem im pod górke a oni mi. ale jak widzialem niektórych hojraków, co mysleli ze za lezenie i palenie trawy będą im placili to sie nie dziwie ze po paru dniach plaza im podziekowala. fakt ze za chate i ubezpieczenie odciagaja, ale oplaty sa normalne, sa teraz nowi koordynatorzy którzy wsztyko tłumacza (tym co nie znają zadnego języka) bo reszta to się dowie sama. jak ktos chce i lubi prace to sie nie zawiedzie
zdjecie uzytkownika
gretta - 2014-02-20 16:46:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Widac zależy jak kto trafi w Graser, dobrze, że jest jednak wielu zadowolonych, którzy pisza na forum, chyba sama spróbuję.
zdjecie uzytkownika
Staszek34 - 2014-03-05 16:47:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Powiam wam, ze pracowałem z Graserem w 2009 roku bodajże, teraz wyjechałem drugi raz i jest o niebo lepiej. Normalni koordynatorzy, fajne mieszkania i tym razem nie czekałem tak długo jak ostatnio, chyba 2 tyg i dzwonili że jest wyjazd. P.s. pozdro dla ekipy z plazy Seal :)
zdjecie uzytkownika
fc - 2014-03-06 11:19:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Staszek34 - 2014-03-05 16:47:56]:
a wyszedłeś chociaż na ZERO po odjęciu wszystkich opłat , GRASER to porażka po co piszesz
zdjecie uzytkownika
kazek - 2014-03-12 21:08:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Staszek34, jak widzisz polecający są w mniejszości, mógłbyś napisać trochę więcej konkretów o Graser, może coś o zarobkach lub standardzie w mieszkaniach?
zdjecie uzytkownika
mirek - 2014-03-15 20:03:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
szukam pracy w holandi
Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Graser
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x