Graser Sp. z o.o.

Bydgoszcz

Opinie o Graser Sp. z o.o.

Dawid 2016-11-15 11:46
Siema, ja w Graserze pracuje już rok i jestem zadowolony. Mam dość duże doświadczenie w wyjazdach za granicę i graser na tle innych agencji wypada dość dobrze. Jak w każdej agencji nieraz są jakieś problemy. Kasa się zgadza i o to chodzi. Zaliczki sa praktycznie w każdej firmie, a nieraz ich nie ma a wypłatę dostajesz po dwóch tygodniach i jakoś musisz przeżyć. Akord, to raczej firma decyduje. Z urlopami nie mam problemów co 10 tygodni jadę sobie na tydzień do Polski. Ludzie na mieszkaniach są różni, ale trzeba przyznać że patologia za długo się nie utrzyma. A kogo wysyłają to raczej nie mają wpływu, bo u mnie na mieszkaniu ludzie z całej Polski są. W ogóle zajebiste agencje poleciłeś skoro idzie "przeżyć", konkurencja robi swoje :D?
Ziomek 2016-11-15 11:51
Masz chyba słabe info, bo księgowa jest :D
spontan5 2016-11-15 20:40
Powiem tak...przyjechalem pospisac umowe do siedziby w Opolu, czekam, czekam, kobieta daje mi papiery do podpisania a na koncu inforumje mnie, ze nie wie czy ta praca bedzie...dzwoni do szefa w placowce niemieckiej a ten oznajmia pracy jednak nie ma...parodia, ironia i wszystko jakby bawili sie ludzmi na zasadzie...teraz tak a za chwile nie....beznadziejna firma...NIE POLECAM ... jesli ktos tutaj byl slowny to tylko ja... Zalosna firma
pracownica 2016-11-16 10:06
Cześć, na ofertę czekałam 2 tygodnie, w tym czasie raz miałam jechać na produkcję ale pracodawca odwołał, bo nikogo nie potrzebował jednak. Poczekałam cierpliwie i jakoś do teraz pracuje. Mniej zawiści :) i powodzenia :)
Kasper 2016-11-22 13:46
Jeżeli chodzi o Grasera to byłem zadowolony i z pracy i z warunków. Kasa na czas i się zgadzała więc nie narzekałem, czekam na kolejny sezon pomidorów.
lolas 2016-11-25 08:09
Powiem wam tak jak ktos wybiera sie do pracy przez Graser to niech sie dobrze zastanowi wielka porazka . Samochody ktorymi jezdzi sie do pracy to ponad 20 letnie zlomy za ktore musisz placic 5 euro tydzien koordynatorzy cwaniaki oprocz Tomka kasa pierwszy miesiac na zycie starczy i nic pozatym nie ma dodatkow za nadgodziny ani dodatkow nocnych poprostu placa jak im sie chce narzucaja normy mimo ze umowa jest na godziny ale tak maja podstawy zeby uciac ci z tygodniowki . W polsce mowia ze stawka to 9,36 na godzine a na miejscu mowia ...cutat .. nie obchodzi mnie co wam mowili w polsce tu stawka jest inna 6.5 euro i jak chcesz to rob jak nie to wypiepszaj do polski ... slowa marka krasnoludka . ile mozna zarobic w dobrym razie 800 max900 euro i ztego trzeba zyc i odlozyc porazka . nie polecam ale macie swoje rozumy decyzja nalezy do was .
mlody 2016-11-30 21:24
Pojechałem do pracy z agencją Graser. Pracowałem w pralni Lamme przez 5 tygodni jako sprzątacz. Ogólnie polecam pieniądze zostały mi wszystkie wypłacone. Złożyłem wypowiedzenie z okresem w odpowiednim czasie, ponieważ chciałem jechać tylko na miesiąc - nikt nie robił mi z tego powodu problemów. Pierwsze 2 tyg zarabiałem po 320 euro a kolejne 3 po 270 na czysto. Przywiozłem jak dla mnie sporą sumkę. Praca, jak za granicą dla mnie bardzo w porządku nie musiałem harować jak wół tylko normalnie pracować. Atmosfera w pracy przyjemna, a ludzie w większości bardzo w porządku oczywiście były wyjątki, ale ogólnie ok. Co do samochodów to w większości prawda, że są stare mieliśmy z naszym 2 razy problem, ale w sumie rozwiązaliśmy je z koordynatorem i nic się nie stało pojechałem zarabiać a nie wozić się limuzynami. Domki były ok, inna firma miała przeszukania pokojów co tydzień nawet czujnik dymu, a my żyliśmy sobie spokojnie. Internet nie działał prawie w ogóle, ale był telewizor z polskimi kanałami więc wolny czas jakoś leciał. Ogólnie jestem zadowolony i w przyszłym roku też zamierzam sobie pojechać dorobić na wakacjach w Graserze.
Zadowolona 2016-12-02 10:26
Hej moja przygoda z graserem zaczęła się miesiąc temu, wyjechałam na kwiaty. Ogólnie nie mogę narzekać, fajnie że nie mieszka się w hotelu tylko w ich mieszkaniach. Praca jest łatwa, pracuje na pakowaniu, nikt nademną nie stoi i nie pospiesza jak w szklarni w której pracowałam wcześniej z innej agencji. Wypłata się zgadza, dojazd samochodem do pracy więc polecam.
qwa 2016-12-09 15:10
Ogólnie agencja nie jest zła, polecam.
adcbkifg 2016-12-11 16:27
Ogólnie agencja nie jest zła zależy gdzie sie trafi. Jezeli chodzi o koordynatorów to Tomek spoko dogada sie z nim i wogóle a Marek krasnoludek porażka ja nie wiem jak taka osoba może byc koordynatorem ściemnia okłamuje ludzi i jeszcze traktuje ludzi jak nie wiem kogo jest nie miły dla pracowników a przecież pracownicy robią na jego wypłate jednym słowem porażka.
Marek1984 2017-01-08 21:23
Dno..Dno Dno Qrwa dno. . Omijac ta firme
1
Ana 2017-01-11 09:21
Jedna z normalniejszych agencji.
Zalog 2017-01-19 13:25
Super agencja, dobrze organizują wyjazdy, polecam!!
1
AmigoPLAZAFOODS 2017-01-21 12:16
Firma porazka.. domki gdzies w lesie na wygwizdowie..bez sklepu.najblizszy 9km.. auta firmowe ledwo zipia..auta typu renault twingo rok 1990..opel corsa 1994 i tak dalej swifty fordy KA..auta które w Holandii można kupic za 300 euro sa autami sluzbowymi.Praca w PLAZAFOODs to niewolnictwo kierowane przez ciapatych..jak się ciapatemu nie spodobasz to wylatujesz..nawet za wygląd. Qrwy gnoje banda chamow.Jedyne co to koordynatorzy sa spoko.Oby takich więcej w NL.
1
AmigoPLAZAFOODS 2017-01-21 12:17
Firma porazka.. domki gdzies w lesie na wygwizdowie..bez sklepu.najblizszy 9km.. auta firmowe ledwo zipia..auta typu renault twingo rok 1990..opel corsa 1994 i tak dalej swifty fordy KA..auta które w Holandii można kupic za 300 euro sa autami sluzbowymi.Praca w PLAZAFOODs to niewolnictwo kierowane przez ciapatych..jak się ciapatemu nie spodobasz to wylatujesz..nawet za wygląd. Qrwy gnoje banda chamow.Jedyne co to koordynatorzy sa spoko.Oby takich więcej w NL.
VOJY 2017-01-22 18:11
Praca za granicą zawsze jest ciężka, ale leserom nigdzie nie będzie dobrze. Najważniejsze to trafić na dobrą agencję jak Graser..
Normalna 2017-01-23 08:43
Dobrze że są samochody, jakie są takie są, ale nie muszę chodzić do pracy z buta... Ze sklepem też nie ma problemu, po pracy jedziemy do większego marketu. Ale jak ktoś jedzie na wakacje to pewnie limuzyną chciałby się wozić:D
Siema 2017-01-26 15:35
Agencja nie jest zła. Pracowałem na magazynie we Frankfurcie nad Menem. Praca ciężka bo dużo godzin, ale z wypłaty można było być zadowolonym. Polecam Grasera, ze wszystkim idzie się dogadać.
florek 2017-01-27 19:09
Ja byłem zatrudniony przez agencję mg solutions i wynegocjowali mi dużo lepsze warunki umowy :)
Szwed 2017-01-27 19:33
Jakie trzeba mieć kwalifikacje na koordynatora pracowników tymczasowych w Holandii? Zależy mi na takiej pracy, dodatkowo wiem ,że Graser to dobra agencja. Czy zarobki są takie jak firma?Z góry dzięki.
Tomekkk 2017-02-07 12:17
Sciagaja na wozki widłowe których wogole tam niema.. biora kogo się tylko da z nadzieja ze zostanie a tak naprawdę ludzie pracują tam max 2 tyg
1
Ana 2017-02-08 11:13
Tylko pytanie pozostaje jakby tam każdy pracował max 2 tygodnie to chyba agencja by dawno nie istniała, jakoś pracuje już kilka miesięcy na produkcji i żyję.
Komisjoner 2017-02-15 23:11
Kilka razy wyjeżdżałem do pracy w Niemczech za ich pośrednictwem. Zawsze wszystko było ok. kasa równie sie zgadzała.
sindbad 2017-02-25 12:44
witam mam jechac do amsterdamu do pralni jakies opinie? pozdrawiam
zadowolony 2017-02-25 17:14
Świetna agencja i dobrze się z nimi współpracowało.
Jolka 2017-02-26 21:23
Sinbad wlasnie wrocilam z Amsterdamu pracowalam 1 dzien na pralni po czym dowiedzialam sie ze pracy nie ma i ze.moze w nastepnym tygodniu będą kogos potrzebowac. Nie polecam szkoda nerwów
A.M 2017-02-26 22:15
Racja ten rok jest fatalny. Wszystko wraca do normy długo nie mogło być przyzwoicie w tej firmie.
GirlEm 2017-02-27 12:25
Ja tam byłam zadowolona z pracy. Od 2 lat pracuję z nimi na szklarni z kwiatami i nie miałam takich jazd jak wy więc nie wiem o co tu chodzi, czegoś nie rozumiem. Czy to konkurencja czy dzieci którym kazano pracować? Znam wiele osób które pracują z tą firmą od wielu lat i miesięcy. Przez takie komentarze ktoś kto na prawdę chce pracować może na samym początku się zniechęcić...
Iwona 2017-02-27 12:37
Zapoznałeś/zapoznałaś się już z wywiadem przedstawiającym bliżej pracę w Graser Sp. z o.o.? Czy informacje w nim zawarte były dla Ciebie przydatne?
ulan_32 2017-03-01 21:05
Witam , pracuję prze tą PSEUDO agencję w Bad Vilbel na pralni i NIe POLECAM, okradają pracowników przy wypłatach , za zakwetorowanie płaczisz dwa razy więcej niż oni płacą właścicielowi , to jest niezgodne z prawem.
Oszukuja na Zeit Kont(dni urlopowe za każdy miesiąc przepracowany należa się 2 dni) , kumpel za 7 dni urlopu płatnego dostał 120 euro , porażka.
Straszą , że jeśli zerwiesz z nimi umowę to naliczą Ci karę 250 euro i tak podobno robią .
Sciagają ludzi tylko po to aby opłacali zakwaterowanie , na którym agencja zarabia!
Ludzie na pralni robią po 3 dni w tygodniu , nie kiedy zdarzy się 4 dni , a czasami niektórzy robią 2 dni.
A Pani rekruterka obiecywała ,min 40 h maks 60 h , zapomnijcie o tym ,!
Umowe dostajecie , zagwarantowanymi 98 h w ciagu miesiąca , każda godzina wiecej równa się z wyższym podatkiem , dno!
Zero pozytywów , chyba że lubisz pracować 3 dni w tygodniu
Iwona 2017-03-02 08:30
@GirlEm mogłabyś opowiedzieć więcej o swoich doświadczeniach z firmą Graser Sp. z o.o.?
spontan5 2017-03-14 18:12
gadasz bzdury...tak jak traktuja w tej firmie to przechodzi wszelkie mozliwosci...i to nie zawisc ale nie lubie byc robiony w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i skonczcie z ta ckliwoscia i falszywym pochlebianiem
Iza 2017-03-22 10:59
Czy ktoś mógłby podpowiedzieć kilka informacji na temat pracy w szklarni (ogórki, pomidory, kwiaty) w Huissen? Słyszałam dobre opinie o firmie ale nie zaszkodzi wiedzieć cos wiecej? Jakie warunki są na miejscu?
Aga 2017-03-23 11:20
Hej, ja w zeszłym sezonie pracowałam na kwiatach w Huissen i za tydzień właśnie wyjeżdżam, praca i atmosfera nie są złe. Dużo dziewczyn wraca tak jak ja na sezon więc mamy zgraną paczkę ale nowe osoby świetnie się z nami odnajdują. Z pieniędzmi nigdy nie miałam problemu, zakwaterowanie też jest w porządku pokoje dwuosobowe w domu około 7 osób, jest internet i tak na prawdę nie muszę brać wielkiego bagażu z Polski bo kuchnia jest wyposażona co też jest jakimś plusem. Kontakt z koordynatorami nieraz jest średni, ale oddzwaniają i starają się jakoś pomóc. Polecam.
Aga 2017-03-23 11:21
Hej, ja w zeszłym sezonie pracowałam na kwiatach w Huissen i za tydzień właśnie wyjeżdżam, praca i atmosfera nie są złe. Dużo dziewczyn wraca tak jak ja na sezon więc mamy zgraną paczkę ale nowe osoby świetnie się z nami odnajdują. Z pieniędzmi nigdy nie miałam problemu, zakwaterowanie też jest w porządku pokoje dwuosobowe w domu około 7 osób, jest internet i tak na prawdę nie muszę brać wielkiego bagażu z Polski bo kuchnia jest wyposażona co też jest jakimś plusem. Kontakt z koordynatorami nieraz jest średni, ale oddzwaniają i starają się jakoś pomóc. Polecam.
pracoholiczka 2017-03-23 11:22
Hej, ciekawe w takim razie dlaczego nadal pracujesz? Skoro jest tak źle. Nie rozumiem tego że polak Polakowi wilkiem, chcesz więcej godzin to innych zniechęcasz, słabe, bardzo.
GirlEm 2017-03-23 11:28
Jasne, że mogę. Ogólnie pracuję w Huissen na kwiatach. Praca nie jest zła, nieraz trzeba się schylać ale wszędzie są jakieś minusy, to nie wina agencji. Pracy jest dość sporo bo nawet 9 godzin dziennie, a w weekendy dorabiam sobie jeszcze na firmie produkcyjnej, bądź na myjce zależy gdzie koordynator mnie wciśnie. Zakwaterowania, fakt są jakie są ale nie są złe jest internet pokoje dwuosobowe, jak sobie pościelisz tak się wyśpisz. Sprzątasz to masz fajnie, nie sprzątasz to masz chlew. Mieszkam w zwykłym domu nie typu bungalow to raz, a dwa mieszka tam 7 osób w wielkiej chacie gdzie można na styk zmieścić z 15. Do pracy dojeżdżam samochodem z innymi dziewczynami. Jeżeli masz jakieś pytania to mogę odpowiedzieć, ale jak widać nieraz mogę troszkę później bo rzadko zaglądam na maila i nie śledzę tego na bieżąco :P
Iwona 2017-03-24 08:40
@GirlEm dziękuję za rozszerzenie swojej odpowiedzi. Rozumiem, że dobrze odbierasz współpracę z agencją.
GirlEm 2017-03-24 11:03
Tak, nie jest źle:) jeżeli masz jakieś pytania to mogę odpowiedzieć, fakt że są też minusy, ale w porównaniu do innych agencji z jakimi pracowałam to tu jest mi dobrze.
Bona 2017-03-28 13:54
Pracowałam z agencja Graser i było wszystko tak jak być powinno. Każdy może szukać pracy w innej firmie i nie ma potrzeby narzekać.
darekdarek 2017-03-29 20:15
To jedna z najgorszych agencji... dla pustaków,ćpunów,alkoholików i chamów cwaniaczków itp.
Ludzie beznadziejni na domkach,prace najgorsze gdzie chamstwo,prostactwo,dyskryminacja przez bezmuzgów. W pracach terror,brak szacunku,oszustwa odpisywanie godzin,kary za wszystko...pieniądze zawsze z opuznieniem po 2 tygodniach,gdy odchodzisz z pracy okradają całą tygodniówke i wakacyjne.
Omijajcie takie agencje,nikt u nich nie chce pracować,maja oni pod sobą firmy gdzie traktuje się ludzi gorzej niż w więzieniu Plaza Foods bądz Orient Plaza i na szklarniach.Praca dla ludzi bez ambicji,najgorsza patologia.W innych agencjach płacą o wiele więcej,w dodatku nie płacą tu za soboty i niedziele a to daje 50-100 euro w plecy miesięcznie.
magda 2017-03-29 20:21
ODRADZAM WSZYSTKIM NIE PŁACĄ PIENIĘDZY OKRADAJĄ LUDZIE TAM TO CPUNY,ALKOHOLICY,CHAMY POLSKIE,PUSTAKI,CWANIACZKI...PRZESTRZEGAM TO NIE JEST PRACA DLA NORMALNYCH LUDZI TYLKO PATOLOGI Z POLSKI :)
GirlEm 2017-03-30 09:01
O jaki doświadczony Pan:D pracował i na szklarni i na produkcji, i na każdym domku był. Szacun, tylko po co wtedy pracowałeś skoro jest tak okropnie ... Na wakacje jechałeś? Polecam też poszukać słownik bo to jak piszesz też wygląda jakby pisał to bezmÓzg :)
1
Pracownik 2017-03-31 10:17
Moment jak mogą nie płacić za soboty i niedziele jak ja normalnie dostaje pieniądze? Przecież oni też z godzin itd. muszą się rozliczyć to umowa o pracę a nie praca na czarno więc wątpię że jeszcze byliby na rynku gdyby robili takie numery.
Oleńka 2017-04-06 06:57
Firma Graser to firma krzak ! To jest prawda ze jak zjeżdżasz nie wyplacaja wakacyjnego i za soboty.Okradaja jak mogą a teraz juz idą na żywca ponieważ nie masz wglądu na solarisy (co odciągają ,ile uzbieralo sie wakacyjnego ) nie wiesz nic.Koordynatorzy nie robią nic a jest ich juz 3 i jakiś asystent. Ta firma to porażka i dno!!!!
Iwona 2017-04-06 13:04
Przypominam, że komentarze muszą spełniać wymogi Regulaminu forum. Nie mogą dotyczyć konkretnych osób, ani zawierać pomówień. Forum jest miejscem do umieszczania wypowiedzi i opinii na temat faktów, a nie insynuacji.
Oleńka 2017-04-06 18:08
To nie są pomówienia tylko cala prawda o tej firmie!!!
mAniA 2017-04-07 08:35
Nie masz wglądu do solarisów? Każdy przy podpisaniu umowy dostaje login i hasło żeby móc się zalogować na graser online i tam masz wgląd we wszystko. Na moim domku ludzie nie mają problemów. Zastanów się co piszesz serio, bo to aż żałosne. Koordynatorów jest 2 i asystent z tego co wiem. Ludzi jest sporo, nie jesteś jedyną osobą zapewne którą się zajmują, ale pępki świata muszą mieć wszystko od razu. Na moim domku mieszka asystent i wyjeżdża po ludzi w nocy bo kończą pracę, co chwila telefony, na pewno chętnie się z Tobą Oleńko zamieni.
Adam 2017-04-11 13:04
Ja tam jestem zadowolony z pracy i mieszkania. Narzekać nie mogę.
Iwona 2017-04-12 08:42
@Adam z jakich aspektów pracy jesteś najbardziej zadowolony?
Zostaw swoją opinię o Graser Sp. z o.o. - Bydgoszcz
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Graser Sp. z o.o.