Graser Sp. z o.o.

Bydgoszcz

Opinie o Graser Sp. z o.o.

Komisjoner 2017-02-15 23:11
Kilka razy wyjeżdżałem do pracy w Niemczech za ich pośrednictwem. Zawsze wszystko było ok. kasa równie sie zgadzała.
sindbad 2017-02-25 12:44
witam mam jechac do amsterdamu do pralni jakies opinie? pozdrawiam
zadowolony 2017-02-25 17:14
Świetna agencja i dobrze się z nimi współpracowało.
Jolka 2017-02-26 21:23
Sinbad wlasnie wrocilam z Amsterdamu pracowalam 1 dzien na pralni po czym dowiedzialam sie ze pracy nie ma i ze.moze w nastepnym tygodniu będą kogos potrzebowac. Nie polecam szkoda nerwów
A.M 2017-02-26 22:15
Racja ten rok jest fatalny. Wszystko wraca do normy długo nie mogło być przyzwoicie w tej firmie.
GirlEm 2017-02-27 12:25
Ja tam byłam zadowolona z pracy. Od 2 lat pracuję z nimi na szklarni z kwiatami i nie miałam takich jazd jak wy więc nie wiem o co tu chodzi, czegoś nie rozumiem. Czy to konkurencja czy dzieci którym kazano pracować? Znam wiele osób które pracują z tą firmą od wielu lat i miesięcy. Przez takie komentarze ktoś kto na prawdę chce pracować może na samym początku się zniechęcić...
Iwona 2017-02-27 12:37
Zapoznałeś/zapoznałaś się już z wywiadem przedstawiającym bliżej pracę w Graser Sp. z o.o.? Czy informacje w nim zawarte były dla Ciebie przydatne?
ulan_32 2017-03-01 21:05
Witam , pracuję prze tą PSEUDO agencję w Bad Vilbel na pralni i NIe POLECAM, okradają pracowników przy wypłatach , za zakwetorowanie płaczisz dwa razy więcej niż oni płacą właścicielowi , to jest niezgodne z prawem.
Oszukuja na Zeit Kont(dni urlopowe za każdy miesiąc przepracowany należa się 2 dni) , kumpel za 7 dni urlopu płatnego dostał 120 euro , porażka.
Straszą , że jeśli zerwiesz z nimi umowę to naliczą Ci karę 250 euro i tak podobno robią .
Sciagają ludzi tylko po to aby opłacali zakwaterowanie , na którym agencja zarabia!
Ludzie na pralni robią po 3 dni w tygodniu , nie kiedy zdarzy się 4 dni , a czasami niektórzy robią 2 dni.
A Pani rekruterka obiecywała ,min 40 h maks 60 h , zapomnijcie o tym ,!
Umowe dostajecie , zagwarantowanymi 98 h w ciagu miesiąca , każda godzina wiecej równa się z wyższym podatkiem , dno!
Zero pozytywów , chyba że lubisz pracować 3 dni w tygodniu
3
Iwona 2017-03-02 08:30
@GirlEm mogłabyś opowiedzieć więcej o swoich doświadczeniach z firmą Graser Sp. z o.o.?
spontan5 2017-03-14 18:12
gadasz bzdury...tak jak traktuja w tej firmie to przechodzi wszelkie mozliwosci...i to nie zawisc ale nie lubie byc robiony w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i skonczcie z ta ckliwoscia i falszywym pochlebianiem
Iza 2017-03-22 10:59
Czy ktoś mógłby podpowiedzieć kilka informacji na temat pracy w szklarni (ogórki, pomidory, kwiaty) w Huissen? Słyszałam dobre opinie o firmie ale nie zaszkodzi wiedzieć cos wiecej? Jakie warunki są na miejscu?
Aga 2017-03-23 11:20
Hej, ja w zeszłym sezonie pracowałam na kwiatach w Huissen i za tydzień właśnie wyjeżdżam, praca i atmosfera nie są złe. Dużo dziewczyn wraca tak jak ja na sezon więc mamy zgraną paczkę ale nowe osoby świetnie się z nami odnajdują. Z pieniędzmi nigdy nie miałam problemu, zakwaterowanie też jest w porządku pokoje dwuosobowe w domu około 7 osób, jest internet i tak na prawdę nie muszę brać wielkiego bagażu z Polski bo kuchnia jest wyposażona co też jest jakimś plusem. Kontakt z koordynatorami nieraz jest średni, ale oddzwaniają i starają się jakoś pomóc. Polecam.
Aga 2017-03-23 11:21
Hej, ja w zeszłym sezonie pracowałam na kwiatach w Huissen i za tydzień właśnie wyjeżdżam, praca i atmosfera nie są złe. Dużo dziewczyn wraca tak jak ja na sezon więc mamy zgraną paczkę ale nowe osoby świetnie się z nami odnajdują. Z pieniędzmi nigdy nie miałam problemu, zakwaterowanie też jest w porządku pokoje dwuosobowe w domu około 7 osób, jest internet i tak na prawdę nie muszę brać wielkiego bagażu z Polski bo kuchnia jest wyposażona co też jest jakimś plusem. Kontakt z koordynatorami nieraz jest średni, ale oddzwaniają i starają się jakoś pomóc. Polecam.
pracoholiczka 2017-03-23 11:22
Hej, ciekawe w takim razie dlaczego nadal pracujesz? Skoro jest tak źle. Nie rozumiem tego że polak Polakowi wilkiem, chcesz więcej godzin to innych zniechęcasz, słabe, bardzo.
GirlEm 2017-03-23 11:28
Jasne, że mogę. Ogólnie pracuję w Huissen na kwiatach. Praca nie jest zła, nieraz trzeba się schylać ale wszędzie są jakieś minusy, to nie wina agencji. Pracy jest dość sporo bo nawet 9 godzin dziennie, a w weekendy dorabiam sobie jeszcze na firmie produkcyjnej, bądź na myjce zależy gdzie koordynator mnie wciśnie. Zakwaterowania, fakt są jakie są ale nie są złe jest internet pokoje dwuosobowe, jak sobie pościelisz tak się wyśpisz. Sprzątasz to masz fajnie, nie sprzątasz to masz chlew. Mieszkam w zwykłym domu nie typu bungalow to raz, a dwa mieszka tam 7 osób w wielkiej chacie gdzie można na styk zmieścić z 15. Do pracy dojeżdżam samochodem z innymi dziewczynami. Jeżeli masz jakieś pytania to mogę odpowiedzieć, ale jak widać nieraz mogę troszkę później bo rzadko zaglądam na maila i nie śledzę tego na bieżąco :P
Iwona 2017-03-24 08:40
@GirlEm dziękuję za rozszerzenie swojej odpowiedzi. Rozumiem, że dobrze odbierasz współpracę z agencją.
GirlEm 2017-03-24 11:03
Tak, nie jest źle:) jeżeli masz jakieś pytania to mogę odpowiedzieć, fakt że są też minusy, ale w porównaniu do innych agencji z jakimi pracowałam to tu jest mi dobrze.
Bona 2017-03-28 13:54
Pracowałam z agencja Graser i było wszystko tak jak być powinno. Każdy może szukać pracy w innej firmie i nie ma potrzeby narzekać.
darekdarek 2017-03-29 20:15
To jedna z najgorszych agencji... dla pustaków,ćpunów,alkoholików i chamów cwaniaczków itp.
Ludzie beznadziejni na domkach,prace najgorsze gdzie chamstwo,prostactwo,dyskryminacja przez bezmuzgów. W pracach terror,brak szacunku,oszustwa odpisywanie godzin,kary za wszystko...pieniądze zawsze z opuznieniem po 2 tygodniach,gdy odchodzisz z pracy okradają całą tygodniówke i wakacyjne.
Omijajcie takie agencje,nikt u nich nie chce pracować,maja oni pod sobą firmy gdzie traktuje się ludzi gorzej niż w więzieniu Plaza Foods bądz Orient Plaza i na szklarniach.Praca dla ludzi bez ambicji,najgorsza patologia.W innych agencjach płacą o wiele więcej,w dodatku nie płacą tu za soboty i niedziele a to daje 50-100 euro w plecy miesięcznie.
magda 2017-03-29 20:21
ODRADZAM WSZYSTKIM NIE PŁACĄ PIENIĘDZY OKRADAJĄ LUDZIE TAM TO CPUNY,ALKOHOLICY,CHAMY POLSKIE,PUSTAKI,CWANIACZKI...PRZESTRZEGAM TO NIE JEST PRACA DLA NORMALNYCH LUDZI TYLKO PATOLOGI Z POLSKI :)
1
GirlEm 2017-03-30 09:01
O jaki doświadczony Pan:D pracował i na szklarni i na produkcji, i na każdym domku był. Szacun, tylko po co wtedy pracowałeś skoro jest tak okropnie ... Na wakacje jechałeś? Polecam też poszukać słownik bo to jak piszesz też wygląda jakby pisał to bezmÓzg :)
1
Pracownik 2017-03-31 10:17
Moment jak mogą nie płacić za soboty i niedziele jak ja normalnie dostaje pieniądze? Przecież oni też z godzin itd. muszą się rozliczyć to umowa o pracę a nie praca na czarno więc wątpię że jeszcze byliby na rynku gdyby robili takie numery.
Oleńka 2017-04-06 06:57
Firma Graser to firma krzak ! To jest prawda ze jak zjeżdżasz nie wyplacaja wakacyjnego i za soboty.Okradaja jak mogą a teraz juz idą na żywca ponieważ nie masz wglądu na solarisy (co odciągają ,ile uzbieralo sie wakacyjnego ) nie wiesz nic.Koordynatorzy nie robią nic a jest ich juz 3 i jakiś asystent. Ta firma to porażka i dno!!!!
Iwona 2017-04-06 13:04
Przypominam, że komentarze muszą spełniać wymogi Regulaminu forum. Nie mogą dotyczyć konkretnych osób, ani zawierać pomówień. Forum jest miejscem do umieszczania wypowiedzi i opinii na temat faktów, a nie insynuacji.
Oleńka 2017-04-06 18:08
To nie są pomówienia tylko cala prawda o tej firmie!!!
mAniA 2017-04-07 08:35
Nie masz wglądu do solarisów? Każdy przy podpisaniu umowy dostaje login i hasło żeby móc się zalogować na graser online i tam masz wgląd we wszystko. Na moim domku ludzie nie mają problemów. Zastanów się co piszesz serio, bo to aż żałosne. Koordynatorów jest 2 i asystent z tego co wiem. Ludzi jest sporo, nie jesteś jedyną osobą zapewne którą się zajmują, ale pępki świata muszą mieć wszystko od razu. Na moim domku mieszka asystent i wyjeżdża po ludzi w nocy bo kończą pracę, co chwila telefony, na pewno chętnie się z Tobą Oleńko zamieni.
Adam 2017-04-11 13:04
Ja tam jestem zadowolony z pracy i mieszkania. Narzekać nie mogę.
Iwona 2017-04-12 08:42
@Adam z jakich aspektów pracy jesteś najbardziej zadowolony?
xxx_78_32_bla 2017-05-25 11:05
Niedawno tam pracowalem, wiec podepne sie pod odpowiedz ulan_32 na temat pralni w Bad Vilbel (niedaleko Frankfurtu) gdyż dużo w tym prawdy a widze ze agencja ciagle zatrudnia tam ludzi.
GODZINY: Obiecuja 40-60 h. W rzeczywistosci wiekszosc ludzi pracuje po ok 30 h. Kłocić się nie ma co, bo w umowie (ktora podpisujesz po przyjezdzie) gwarantuja 98 h !!!
STAWKA: jak zalatwisz sobie prawidlawa klase podatkowa (bo agencji nie spieszy sie do tego) to wychodzi ok 7 euro/h. Ja nie zalatwisz to ok 5.3 euro/h. ...
ZAKWATEROWANIE: mają kilka domow na wioskach. Warunki rozne. W cenie 250 euro/os na miesiac, otrzymujesz najczesciej lozko w pokoju (czasami 3 osobowym). Kilka domow ciagle bez internetu i tv. Trzeba pamietac zabrac ze soba wlasciwie wszystko od koldry po akcesoria kuchenne. Agencja obiecuje ze wszystko jest na miejscu ale mozna sie rozczarowac...
DOJAZDY DO PRACY: Kilka starych samochodow. Zero organizacji. Kierowcy maja miec placone po ok 2euro za kurs w rzeczywistosci nie dosatja nic! I z tego co wiem to tak od kilku miesiecy.
PRACA: Grafik najczesciej jest robiony na tydzien do przodu, ale o tym czy faktycznie bedziesz pracowac dowiadujesz sie z dnia na dzien (czasami na godzine przed rozpoczeciem), balagan totalny. Sama praca jak ktos lubi stac kilka godzin w miejscu i ruszac rekoma jak najszybciej sie da (bo NORMA goni) to OK. Tylko przygotujcie plecy na to.
Zmiany różne. Czasami jedzie się na 6,5 h, innym razem 7,25 h albo 3,45 h albo 10 h.... Firma potrafi codziennie zaskakiwac.
Języki obce? Dajcie spokój. Robia tam ludzie co ledwo polski znaja a co dopiero niemiecki/angielski.
„KOLEDZY” z pracy: różni, ale dla wielu najwieksza aktrakcja się obgadywanie innych. Tematy typu: kto ile ma godzin, kto się podlizuje, ten to taki a taki.....
Jednak nie wszyscy tacy są!
OGOLNIE: Nie polecam.
Po za tym Agencja ma bogaty system kar. Jak juz podpiszesz umowe to np. za nie przyjscie do pracy potracaja ci 65 euro, albo za rezygnacje bez wypowiedzenia 65 euro dziennie przez 2 tyg.
2
Zonia 2017-05-30 11:49
Podoba mi się oferta pracy jaką ma Graser. Ile można zarobić w szklarni z kwiatami?
Szukaniec 2017-06-02 14:57
Osobiście tam pracuje. Może opowiem jak to wygląda. Fakt że na pralni nieraz jest średnia ilość godzin ale jest też magazyn i tam chodzę na dodatkowe godziny. Jestem też kierowcą i zawsze mam na salarisie za to płacone. Sam sobie z resztą przeczysz, planing godzin na tydzień do przodu i z godziny na godzinę się dowiadujesz? Kupy się to nie trzyma. Każdy dowiaduje się od koordynatora w piątek albo w weekend jak pracuje. Zakwaterowania fakt apartamenty to nie są ale wolę to niż spanie po 15 w pokoju a i takie agencje zwiedziłem, w końcu nie musisz tam siedzieć cały dzień, tylko tam śpisz. Samochody jak samochody ważne że jeżdżą, a nie musze pedałować lub z buta chodzić. Kolejna osoba której coś w życiu nie wyszło.
zeus22 2017-06-18 16:08
Wszystko niby cacy... do czasu.
Kradną wakacyjne. Odpowiedź ulubiona skrzata mareczka - na pytanie typu: gdzie są moje pieniądze brzmi "kto gra ten ma"
kurdupel to kłamca, sama praca fajna (Plazafoods w Wijchen) , lecz doopolizów
niemało... jak zwykle. Dom mój jest ok, ale byłem w takim w którym woda lała się z gniazdka elektr. Ale autami strach jeździć, takie trupy... Jak kiedyś zmienią pazernych i zakłamanych koordynatorów, to kto wie,
może dałbym 3+
Norma 2017-06-18 18:13
Czy dowiem się od forumowiczów coś na temat pracy w szklarni w Rotterdamie? Jak tam można zarobić? Jakie daja mieszkania?
Krzy$ 2017-06-19 09:08
Pracuje na szklarni z ogórkami w okolicach. Nie jest źle, domki są fajne jednorodzinne z internetem. Luksusów nie ma ale nie jest źle. Do pracy dojeżdżamy samochodem, a szklarnie mamy 10 km od chaty więc luz, nie dojeżdżamy rowerem. Mamy koordynatora PRzemka na tej stronie, idzie się z nim dogadać.Ogólnie polecam, są plusy i minusy jak wszędzie, ale porównując inne agencje gdzie nie miałem godzin, mieszkałem w bungalow z większą ilością osób niż teraz w domie, to ta agencja nie jest zła. Polecam
Krzy$ 2017-06-19 09:08
Pracuje na szklarni z ogórkami w okolicach. Nie jest źle, domki są fajne jednorodzinne z internetem. Luksusów nie ma ale nie jest źle. Do pracy dojeżdżamy samochodem, a szklarnie mamy 10 km od chaty więc luz, nie dojeżdżamy rowerem. Mamy koordynatora PRzemka na tej stronie, idzie się z nim dogadać.Ogólnie polecam, są plusy i minusy jak wszędzie, ale porównując inne agencje gdzie nie miałem godzin, mieszkałem w bungalow z większą ilością osób niż teraz w domie, to ta agencja nie jest zła. Polecam
yo 2017-06-20 21:08
ktory koordynator to pisal
2
Baśka 2017-06-21 23:20
Bardzo zależy mi na pracy w szklarni w Holandii. Czy ktoś był już z tą agencją na takiej robocie? Proszę o kilka informacji a byłoby łatwiej podjąć decyzję. Czy tam da sie dobrze zarobić? Jakie mają dla ludzi mieszkania? Czy organizuj kurs językowy ?
Anon 2017-07-12 11:11
Nie polecam, pracownicy sa traktowani jak smieci, jak roboty i najgorsze g*wno, ktore chodzi po ziemi. Wypowiedzenie mozna dostac tylko za zapytanie o zmiane zmiany ktora sie pracuje. Tylko na poczatku duzo sie usmiechaja jak Cie zatrudniaja, a potem wychodzi szydlo z worka. Koordynatorzy tez lewacy, melduja po dlugim czasie, wyplaty w wiekszosci czasu sie nie zgadzaja, trzeba chodzic i meczyc zeby dostac to na co sie zapracowalo. Pracuje sie KAZDA sobote. godziny pracy tez sa smieszne, bo na zmiane np. 3h nie oplaca sie nikomu chodzic. Nie polecam na prawde!
Pracownik 2017-07-12 21:26
Standardowo po kilkunastu dniach brak pracy !!! Szok i oszustwo graser Bydgoszcz
Pracownik 2017-07-12 21:28
Straszne dno
Grubiś 2017-07-14 08:15
Jak czytam te biadolenia to aż mnie trzęsą nerwy. Pytam po co ludzie jadą za granicę do pracy? Wiadomo wszystkim, że to robota fizyczna czyli nie będzie lekko. Tylko tam nie pozwalają na cwaniakowanie i to jest problem.
Ale Ale Aleksandra :-I 2017-07-14 13:08
takie pozytywne komentarze są klamstwem i wystawiane sa przez pracowników firmy albo na ich zlecenie przez lizodupów ktorzy mają u koordynatow lepiej niz inni. niech nikt w to nie wierzy. pracowalam tam rok i to byl rok stracony. Kazdy kto ma troche szacunku do siebie i oleju w glowie niech ucieka jak najdalej od tej firmy, a kazde naruszenie przepisów zglaszajcie od razu do Inspekcji pracy w Polsce, Niemczech, Holandii itp. nie bojcie sie, ja tak zrobilam to mi od razu oddali 350€ ktore sobie zatrzymali pod glupim pretekstem: "bo nam klient nie zaplacil" (a kogo to k... interesuje !!) . Smiech na sali i fotomontaż . wogole to przeciw tej firmie jest szykowany pozew zbiorowy jak slyszalam.
1
darekdarek 2017-07-14 13:31
tak bo kurde bylem zmuszony sytuacją życiową i tyrałem tam. nadal mi wisicie 80€ i gwarantuje wam ze mi je oddacie albo sami stracicie 10x więcej. teraz pracuje dla NL Jobs i to jest konret, auta noramlne, chata tez obleci, prace mniej za wszystko i zostaje mi wiecej na koncie co tydzien. A wiele osób wyjezdza tak jak ja liczas ze cos zarobi za zetelna uczwiwa prace, a nie bedzie oszukanym przek polaczkow, ktorzy tylko na tym zarabiaja. Wiele osob tak wyjezdza w nadziei ze zarobia, i jeszcze zapożyczamy sie na ten wyjazd !! czy wy tego nie rozumiecie?
#NieDlaGrasera 2017-07-16 11:31
Jeżeli szykuje się jakiś pozew zbiorowy to dawajcie tu znać. Taka firmie w ogóle nie powinna istnieć.

Pracowałem w Bad Vilbel (pralnia koło Frankfurtu). Sciagaja ludzi zeby kwatery zapelnic. Pracy daja srednio 30 h/tyg. A jak sie zwalniasz to dowalaja kare finansowa !!! Czego nie maja prawa robic, tym bardziej ze w umowie nie ma takiego zapisu. Wiec nie dajcie sie oszukac.
Czytajcie uwaznie te opinie bo wiele rzeczy sie zgadza.
ppp 2017-07-19 12:34
wie ktos moze ile mozna zarobic na ogórkach przy 40 godzinach
Pracuś 2017-07-20 10:37
Cześc, jeżeli chodzi o ogórki to aktualnie pracuje w Huissen, 40 to minimum, pracuje tu też soboty i niedziele więc mam dość dużo godzin.
1
eloelo 2017-07-21 17:41
Witam. w niedziele masz wyjechać przez tą firme do Nl , ale jak patrze na te opinie to mam wachania...
Czy ktoś jedzie jeszcze w ten weekend lub był jakoś na dniach ?
kasia 2017-07-22 10:33
Ja w czwartek dojechałam razem z chłopakiem, on zaczął pracę w piątek ja zaczynam w poniedziałek na pakowaniu żywności gotowej. Mieszkamy w ładnym domku w piątkę. Całe wyposażenie jest, nie narzekamy. O pracy za wiele się nie wypowiem, ale chłopak pracuje na pakowaniu mięsa i mówi że praca spoko. Jak na początek polecam, zobaczymy jak będzie dalej, rozmawiałam z ludźmi, są wypłacalni i wypłaty są na czas.
Mirek 2017-07-24 08:51
Całkiem dobra agencja, mają fajne oferty pracy. Szkoda tylko , że tak mało zadowolonych osób pisze.
Tomek 2017-07-24 18:36
Chyba rekruterzy i koordynatorzy ruszyli do walki na opinie... Nie ma sie co dziwic, bo na pralni to juz malo polakow daje sie nabrac i przyjezdza. Nie wierzcie w te bajki ze dobra agencja, wyplacalna i ze duuzo godzin :/ Ja wytrzymalem tam tydzien. I mam tydzien w plecy bo strasza ze nic nie wyplaca.
Zostaw swoją opinię o Graser Sp. z o.o. - Bydgoszcz
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Graser Sp. z o.o.