logo Graser

Graser

Bydgoszcz

Opinie o Graser

cdf 2015-11-18 11:00:13
firma Graser sama sobie pisze pozytywne opinie , aby przyciągnąć lemingów z polski do pracy w muzułmańskich Niemczech , ...ostrzegam przed tą firmą
fuckgraser 2015-11-19 18:58:00
Dokladnie sami se pisza komentarze pozytywne OSZUSCI , fUC K GRASERRR
olo 2015-12-10 15:06:36
Witam, pracowalem na ogorkach przez pewien okres. Ogolnie tak ciezka praca ale nikt nie mowil ze bedzie latwo i nic za darmo. Kasa bez problemu jest co tydzien. to ze agencje kradna to wiadomo. Moge Ta Agencje Polecic. Ludzie jacy : prosci pija jaraja czasem mozna dostac w bencki. jak jestes normalnym czlowiekiem uszanuje cie reszta grupy i pomoze!
Angela 2015-12-18 14:56:04
Aja byłam zadowolona z pracy, może warunki mieszkaniowe nie były idealne to praca mi się podobała chociaż nieraz byłam zmęczona, no ale jechałam zarobić, a dzięki wyjazdowi poznałam fajne środowisko :)
urivda 2015-12-27 21:13:43
ZADNA ABSOLUTNIE AGENCJA NIE MA PRAWA DO KLAUZULI NA TEMAT ZERWANIA UMOWY! ZADNA TEZ NIE MA PRAWA WSTRZYMYWAC Z TEGO POWODU WYNAGRODZENIA! Ja na szczęście uniknęłam podpisania umowy holenderskiej czyli zapis o kosztach mnie nie obowiązywał. Mimo to- nie zapłacono mi za 2 dni pracy. Odeszłam z powodu fatalnej atmosfery buractwa na domku, nieuczciwej brygadzistki w miejscu pracy i rzeczonej klauzli. NIE POLECAM ps. warunki w domu- tragedia gorzej niż na niejednym campingu
1
lidka 2015-12-29 17:22:20
witam, chcę wszystkich przestrzec przed ta beznadziejna firmą. Jesli wam cokolwiek proponowali i obiecywali to wiedzcie ze to jest klamstwo. nic nie zarobicie, ale za to na was zarobią. totalna porazka, poczynając od pań z rekrutacji w biurze a skonczywszy na samej pracy. Ja akurat bylam w niemczech i nigdy wiecej do tych [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie wroce!! malo to jeszcze zaloze im sprawe w sądzie, nie wiedza na kogo trafili. a o kontkcie z Opolem to wogole brak słow. Dziewczyna wogole nie wie o co chodzi, nie zna stawek, warunków pracy, nie potrafi udzielic odpowiedzi na najprostrze pytania. Omijajcie ta firme szerokim lukiem bo chodza słuchy ze w 2016 r firma upadnie, i wtedy ilu osobom nie wyplaci pieniedzy to tyle zyska na nas, na naszejj ciezkeij pracy.
1
Angela 2015-12-31 08:37:52
Powiem tak, nikt nigdy nie będzie zadowolony, tylko skoro takie opinie piszecie to jak to możliwe że pracuje tam już prawie rok i nie narzekam? ***** hotel to może nie jest ale nie dramatyzujcie, jedziecie do pracy a nie na wakacje...
1
kalafior 2016-01-08 17:24:42
porazka,pracowałem w szklarni w De lier dla nich,mieszkałem na prywatnym mieszkaniu i za wozenie kasowali mnie 30 euro za tydzień,jezdzi sie stara dacią logan,jak ci sie wyplata nie zgadza to i tak sie nic nie dowiesz bo szef tel nie odbiera a ksiegowej tu w NL nie mają
trataata 2016-01-11 09:33:46
Ale jedziecie po tej agencji, pewnie ponad połowa liczyła na luksusy i lekką prace, a tu trzeba zapieprzać żeby coś zarobić. Tak to już jest, nic za darmo... a jak ktoś chce odpoczywać w luksusie, to na wakacje, a nie do pracy. Ja pracuje na produkcji pół roku i nie narzekam, chce ściągnąć też dziewczyne. Pzdr.
1
333 2016-01-12 13:37:11
to sobie ściągnij , i nie miaucz , jak ci dobrze w Holandii to sobie tam sieć
zachód europy to już od dawna DNO i 2 metry mułu
Emka 2016-01-25 11:39:04
Hej, czytam te komentarze i nie wiem czy to ich konkurencja? Bo pracuje na lamme już rok, ludzie w domku są w porządku, czasem jakieś piwko, posiedzimy razem. W pracy raz więcej godzin raz miej ale te 800-900 euro zawsze mam a raz w miesiącu biorę zaliczkę... Polecam Grasera, może nie jest luksusowo ale tragedii nie ma.
2
drakula 2016-02-09 14:13:01
oferta na pralnie jest od kilku lat , tylko łosi w lesie zabrakło :)
nie zapomnij odjąć od wypłaty opłat za pokój i wyżywienie i innych kosztów , to jak wyjdziesz 200 euro na plus to będzie dobrze , nie polecam
Imigrantka 2016-03-01 18:21:02
Witam chce zapytać o Holandię czy ktoś wie jaką mają stawkę dla kobiet na szklarni z kwiatami? oraz gdzie sie znajdują kwatery dla tego pracodawcy i jak wyglądają exterytoriale kosten w tej agencji? i czy przyjmują tylko na wiekówke czy normalnie? ktoś coś może wie?
Alicja 2016-03-02 09:13:41
Na szklarni mają ponad 9 euro brutto. Ja na zakwaterowanie nie narzekałam, trafiłam na fajną dziewczynę, razem dojeżdżałyśmy ich samochodem do pracy, internet był a to dla mnie było najważniejsze. Pozdrawiam
Róża 2016-03-02 14:27:58
Na szklarni jak z nimi wyjechałam to miałam stawkę około 9 euro brutto, także byłam zadowolona, mogłam pracować w soboty a w tygodniu też nieraz jakieś dodatkowe godziny się trafiły. Polecam, bo pomagają na miejscu koordynatorzy, nie jesteś zostawiona sama sobie w obcym kraju. Poza tym mieszkania może nie standard lux, ale przytulnie, miałam szczęście trafić w pokoju na dziewczynę z którą do teraz utrzymuję kontakt.:)
Imigrantka 2016-03-05 11:02:19
czyli da sie trafić na ludzi spoko to fajnie dziękuję za opinie, jeśli chodzi o tygodniówki to chce dopytać czy wychodzi ok 250 na tydzień czy mniej? i jeśli chodzi o lokacje mieszkań to które rejony dokładnie ? bo to dla mnie istotna kwestia? oraz czy są to kempingi czy hotele czy normalne domy?
Imigrantka 2016-03-05 11:04:26
czyli da sie trafić na ludzi spoko to fajnie dziękuję za opinie, jeśli chodzi o tygodniówki to chce dopytać czy wychodzi ok 250 na tydzień czy mniej? i jeśli chodzi o lokacje mieszkań to które rejony dokładnie ? bo to dla mnie istotna kwestia? oraz czy są to kempingi czy hotele czy normalne domy?
xxxx 2016-03-12 10:22:00
Zgadzam sie, a najgorzej jak ktos sciaga innych, ludzie pirzucaja prace w Polsce, a potem sazalamani, ani pracy w Polsce, ani pieniedzy, ani do czego wracac.
Imigrantka 2016-03-17 10:19:50
witam ponownie czy ktoś mi może udzielić rzetelnej informacji jak wygląda ta tygodniówka na szklarni? ile to jest przy 38-40h ? jak to wygląda przy bakłażanach a jak przy innych szklarniach?
Imigrantka 2016-03-19 09:24:24
@mARIUSZ CZY KTOŚ mi może odpowiedzieć na moje pytania? bo komentujecie a nie wnosicie nic konkretnego do tego wątku! proszę o informacje.
Imigrantka 2016-03-21 15:32:19
@Agata godziny jak godziny ale ile za nie dostaniesz to jest ważne. bo jedna agencja ci da 270e za 40h a inna na odczep sie za 32h 180e(4dni w tyg) też chce wyjechać ale do jakiejś normalnej pracy i na długo nie chce sie w nic wje***ć po prostu
1
pomocny 2016-03-30 21:46:18
imigrantka napisz ( usunięte przez administratora )
Maja 2016-04-08 20:51:28
Hej jadę z chłopakiem do pracy przez biuro Graser. I będziemy mieszkać w Hotelu znajdującym się President Kennedylaan 102, 6883 AX Velp, Holandia. Mieszka ktoś z was tam ? Wiecie jak się hotel nazywa ?
Lolek 2016-04-14 16:25:16
Hej, są jakieś świeże opinie, chce wyjechac, warto tam sie zateudnic na produkcji?
info 2016-04-17 12:23:38
same fałszywe wpisy , pewnie sam graser je wpisuje i pisze sam ze sobą
szukają naiwnych do pracy do kalifatu holandia za najniższą krajową minus koszty wynajmu i prowizji i wyżywienia , to ja już więcej w Polsce zarabiam :)
Agusiata 2016-04-18 09:04:51
"Info" pracuje przez agencje i jak tu pracuje prowizji żadnej nie było. Pozdr.
bambo 2016-05-20 15:24:23
graser na każdym zarabia 100 % , Holandia i Niemcy na was czekają
2
Karolina97 2016-06-03 11:42:50
Czy ktoś jedzie do szklarni z Graserem i ma zacząć pracę 06.06.16 ???
666 2016-06-03 18:43:47
tak diabeł albo szatan , nikt przy zdrowych zmysłach w tym dniu nie pojedzie chyba że do piekła
worker 2016-07-26 23:05:02
Chciałbym napisać kilka słów na temat agencji pracy Graser. Z firmą współpracowałem przez 2 tygodnie, praca w Plaza Foods w Wijchen. Trafiłem do pracy przy pakowaniu jedzenia przy temperature 4 - 5 stopni. Zimno, jednak to nie był dla mnie problem, problemem była niestabilność godzin pracy, jednego dnia 2,5h innego 16 czy 17h, by następnego dnia dowiedzieć się że mam być w pracy o 9.00.. . Postanowiłem że pracę należy zmienić, złożyłem więc wymówienie, podziękowałem za współpracę, na co koordynator odpowiedział mi że w tym wypadku zapłacę karę za zerwanie umowy w wysokości 250 euro. Nie dajcie się na to nabrać, w prawie holenderskim nie ma nic na temat kar za zerwanie umowy, agencja wie to doskonale, jednak wykorzystuje nieświadomych ludzi i zarabia na nich krocie. W takim wypadku radzę powiedzieć o tym że skontaktujecie się z prawnikiem czy związkami zawodowymi, u mnie pomogło i wypłacili mi całość pieniędzy. Nie polecam! Powodzenia
SUMADART 2016-07-27 17:49:25
Złodzieje i oszuści, nie wypłacili mi ostatniego wynagrodzenia i potrącili 250 euro kary , OSTRZEGAM!!!!!!
Agata 2016-07-28 09:10:55
Hej, wyjechałam na początku czerwca z inną agencją, która okazała się krzakiem bo ani godzin ani pieniędzy nie zobaczyłam, a za mieszkanie kazali płacić, odezwałam się wtedy do grasera i zaczęłam pracę na szklarni z kwiatami, fakt że pracy dużo, dodatkowe godziny ale to o to chyba chodziło, mieszkanie hmm możnaby je traszkę odświeżyć ale tragedii nie było, mieszkałyśmy we trzy, tv i internet były więc nie narzekam. Na prawdę pomogli mi gdy już nie wiedziałam co robić, specjalnie pierwszą zaliczkę dali szybciej. Co jedyne koordynator średnio ogarnięty, ale wszystko pięknie być nie może. Polecam.
zyczliwy 2016-08-01 10:33:33
Trzeba było powiedzieć że sprawa zostanie skierowana do prawnika. Agencja NIE MA PRAWA do karania ludzi za to że się zwalniają, nie ma takiego przepisu w prawie Holenderskim, a prawnik przysługuje Ci bezpłatnie. Tak agencja zarabia na nieznajomości prawa swoich pracowników.
zyczliwy 2016-08-01 10:35:26
Trzeba było powiedzieć że sprawa zostanie skierowana do prawnika. Agencja NIE MA PRAWA do karania ludzi za to że się zwalniają, nie ma takiego przepisu w prawie Holenderskim, a prawnik przysługuje Ci bezpłatnie. Tak agencja zarabia na nieznajomości prawa swoich pracowników.
1
Stak84293@gmail.com 2016-08-18 14:58:26
Hej witam mam pytanie czy można im zaufać??? mam jechać do pracy na szklarnie papryki w holandi??
Stak84293@gmail.com 2016-08-18 15:01:00
Hej witam mam pytanie czy można im zaufać??? mam jechać do pracy na szklarnie papryki w holandi??
Angela 2016-09-07 15:48:21
Siemka, byłam ostatnio na szklarni z kwiatami na sezon, ogólnie polecam agencję, wypłata mi się zgadzała, praca nawet spoko mogłam sobie robić nadgodziny. Dojazd do pracy samochodem. Mieszkanie wyposażone, jak przyjechałam to był troszkę syf ale cóż, troszkę z koleżanką ogarnęłyśmy i już było lepiej. Najważniejsze że tak jak obiecali internet i tv było i działało :) Rok temu też z nimi wyjeżdżałam, teraz zmienił się koordynator więc jest zupełnie inna atmosfera.
tt 2016-09-07 21:02:14
no tak tak sam fakt ze jest to praca za granica ..
Klaus Bernaby 2016-10-28 20:09:16
Witam.,


To co dzisiaj mialo mie,jsce przechodzi wszelkie granice. Pojechalem aby podpisac pewna prace kolo Frankfurtu w miejscowosci Bad Vibel, praca przy pakowaniu i komisjonowaniu...zapewniano mnie ze praca jest napewno , przeszedlem test jezykowy bez problemu a czekam 2 godziny w biurze i co sie okazuje...:Przepraszamy Pana bardzo ale firma nikogo w tej chwili nie potrzebuje:...Hipokryzja i oszustwa w tej firmie to widac sprawy na porzadku dziennym.ODRADZAM WSZYSTKIM INTELIGENTNYM LUDZIOM WYJAZDU ZA POSREDNICTWEM TEJ FIRMY...DZIADOSTWO DO POTEGI...JAK NAJDALEJ OD NICH A SZEF TEJ FIRMY...nie daje sie na takie stanowsiko jakie sprawuje...Tak sie nie traktuje ludzi, z jezykiem i doswiadczeniem...Taka firma jak GRASER nie powinna istniec na rynku...zasmieca rynek i burzy zaufanie na rynku PRACY
1
Klaus Bernaby 2016-10-28 20:15:13
Kolezanko zagladaja tez tutaj ludzie inteligentni, ktorzy zostali oszukani jeszcze przed wyjazdem, wiec nie gadaj bzdur. Jesli firma jest Oszustem i jest falszywa to trzeba to napisac. I ja tak robie.


To co dzisiaj mialo mie,jsce przechodzi wszelkie granice. Pojechalem aby podpisac pewna prace kolo Frankfurtu w miejscowosci Bad Vibel, praca przy pakowaniu i komisjonowaniu...zapewniano mnie ze praca jest napewno , przeszedlem test jezykowy bez problemu a czekam 2 godziny w biurze i co sie okazuje...:Przepraszamy Pana bardzo ale firma nikogo w tej chwili nie potrzebuje:...Hipokryzja i oszustwa w tej firmie to widac sprawy na porzadku dziennym.ODRADZAM WSZYSTKIM INTELIGENTNYM LUDZIOM WYJAZDU ZA POSREDNICTWEM TEJ FIRMY...DZIADOSTWO DO POTEGI...JAK NAJDALEJ OD NICH A SZEF TEJ FIRMY...nie daje sie na takie stanowsiko jakie sprawuje...Tak sie nie traktuje ludzi, z jezykiem i doswiadczeniem...Taka firma jak GRASER nie powinna istniec na rynku...zasmieca rynek i burzy zaufanie na rynku PRACY.
2
lolek 2016-11-13 10:14:04
Witam . Powiem wam tak Graser to jedna z najgoszych agencji w jakich pracowalem nie chodzi mi tu o samą prace bo praca jest jaka jest co do pensji to tez sami bierzecie odpowiedzialnosc bo kazdy przed wyjazdem wie mniej wiecej za jaką stawke bedzie robił . problem polega na tym ze to co mowia w polsce to wielkie klamstwo na miejscu koordynator mowi tak .... nie iobchidzi mnie co mowia w polsce tui to nie obowiazuje jak wam sie nie podoba to mozesie spi... do polski druga sprawa to jakim prawem przetrzymuja nasze pieniadze bo napewno nie prawem holenderskim pierwszy tydzien 50 euro drugi 100euro trzeci tygodniowka ninus zalicza czli wielkie nic a wyrownanie jak skonczysz kontrakt albo jak jedziesz na urlop czyli nigdy zawsze znajda powod zeby nie wyplacic pieniedzy . A placa w takim systemie zeby nie uciekali ludzie bo wiekszosc z nich uciekla by po pierwszej tygodniowce .Ile mozna zarobic ? 200 do 300 euro tygodniowo ale juz po trzecim tygodniu ztym ze to nie jest gwarantowane . Moze byc tak ze masz godzimowke ale koordynator Marek powie ze ustala norme akordowa ktorej nie da sie wyrobic bo jest to nie mozliwe wiec ucinaja z pensji ale jak zrobisz za duzo na wiecej pieniedzy nie licz . Ludzie jacy sa ?rozni jak trafisz dobrze to masz szczescie ale zdarza sie ze trafisz na kryminał i miesniakow wtedy nie masz zadnych praw ani w pracy ani w domu i nikt ci nie pomoze nawet jakk dostaniesz w morde za nic . Ja juz nigdy nie pojade z tej agencji wracam do mojej starej sprawdzonej agencji SEP PETERS bardzo polecam co tydzien pieniadze zawsze sie zgadzaly troche problem stwarza dojazd do pracy bo rower albo woza jak dalej ale idzie przezyc i ludzie normalni . Polecam tez Ranstad Metalflex bardzo dobre i uczciwe agencje . Nie pisalem zeby zniechecac was do pracy ale po to byscie dokonali slusznego wyboru pozdrawiam jeden z wielu pokrzywdzonych przez Graser
1
Dawid 2016-11-15 11:46:43
Siema, ja w Graserze pracuje już rok i jestem zadowolony. Mam dość duże doświadczenie w wyjazdach za granicę i graser na tle innych agencji wypada dość dobrze. Jak w każdej agencji nieraz są jakieś problemy. Kasa się zgadza i o to chodzi. Zaliczki sa praktycznie w każdej firmie, a nieraz ich nie ma a wypłatę dostajesz po dwóch tygodniach i jakoś musisz przeżyć. Akord, to raczej firma decyduje. Z urlopami nie mam problemów co 10 tygodni jadę sobie na tydzień do Polski. Ludzie na mieszkaniach są różni, ale trzeba przyznać że patologia za długo się nie utrzyma. A kogo wysyłają to raczej nie mają wpływu, bo u mnie na mieszkaniu ludzie z całej Polski są. W ogóle zajebiste agencje poleciłeś skoro idzie "przeżyć", konkurencja robi swoje :D?
Ziomek 2016-11-15 11:51:32
Masz chyba słabe info, bo księgowa jest :D
spontan5 2016-11-15 20:40:17
Powiem tak...przyjechalem pospisac umowe do siedziby w Opolu, czekam, czekam, kobieta daje mi papiery do podpisania a na koncu inforumje mnie, ze nie wie czy ta praca bedzie...dzwoni do szefa w placowce niemieckiej a ten oznajmia pracy jednak nie ma...parodia, ironia i wszystko jakby bawili sie ludzmi na zasadzie...teraz tak a za chwile nie....beznadziejna firma...NIE POLECAM ... jesli ktos tutaj byl slowny to tylko ja... Zalosna firma
pracownica 2016-11-16 10:06:06
Cześć, na ofertę czekałam 2 tygodnie, w tym czasie raz miałam jechać na produkcję ale pracodawca odwołał, bo nikogo nie potrzebował jednak. Poczekałam cierpliwie i jakoś do teraz pracuje. Mniej zawiści :) i powodzenia :)
Kasper 2016-11-22 13:46:57
Jeżeli chodzi o Grasera to byłem zadowolony i z pracy i z warunków. Kasa na czas i się zgadzała więc nie narzekałem, czekam na kolejny sezon pomidorów.
lolas 2016-11-25 08:09:55
Powiem wam tak jak ktos wybiera sie do pracy przez Graser to niech sie dobrze zastanowi wielka porazka . Samochody ktorymi jezdzi sie do pracy to ponad 20 letnie zlomy za ktore musisz placic 5 euro tydzien koordynatorzy cwaniaki oprocz Tomka kasa pierwszy miesiac na zycie starczy i nic pozatym nie ma dodatkow za nadgodziny ani dodatkow nocnych poprostu placa jak im sie chce narzucaja normy mimo ze umowa jest na godziny ale tak maja podstawy zeby uciac ci z tygodniowki . W polsce mowia ze stawka to 9,36 na godzine a na miejscu mowia ...cutat .. nie obchodzi mnie co wam mowili w polsce tu stawka jest inna 6.5 euro i jak chcesz to rob jak nie to wypiepszaj do polski ... slowa marka krasnoludka . ile mozna zarobic w dobrym razie 800 max900 euro i ztego trzeba zyc i odlozyc porazka . nie polecam ale macie swoje rozumy decyzja nalezy do was .
mlody 2016-11-30 21:24:45
Pojechałem do pracy z agencją Graser. Pracowałem w pralni Lamme przez 5 tygodni jako sprzątacz. Ogólnie polecam pieniądze zostały mi wszystkie wypłacone. Złożyłem wypowiedzenie z okresem w odpowiednim czasie, ponieważ chciałem jechać tylko na miesiąc - nikt nie robił mi z tego powodu problemów. Pierwsze 2 tyg zarabiałem po 320 euro a kolejne 3 po 270 na czysto. Przywiozłem jak dla mnie sporą sumkę. Praca, jak za granicą dla mnie bardzo w porządku nie musiałem harować jak wół tylko normalnie pracować. Atmosfera w pracy przyjemna, a ludzie w większości bardzo w porządku oczywiście były wyjątki, ale ogólnie ok. Co do samochodów to w większości prawda, że są stare mieliśmy z naszym 2 razy problem, ale w sumie rozwiązaliśmy je z koordynatorem i nic się nie stało pojechałem zarabiać a nie wozić się limuzynami. Domki były ok, inna firma miała przeszukania pokojów co tydzień nawet czujnik dymu, a my żyliśmy sobie spokojnie. Internet nie działał prawie w ogóle, ale był telewizor z polskimi kanałami więc wolny czas jakoś leciał. Ogólnie jestem zadowolony i w przyszłym roku też zamierzam sobie pojechać dorobić na wakacjach w Graserze.
Zadowolona 2016-12-02 10:26:40
Hej moja przygoda z graserem zaczęła się miesiąc temu, wyjechałam na kwiaty. Ogólnie nie mogę narzekać, fajnie że nie mieszka się w hotelu tylko w ich mieszkaniach. Praca jest łatwa, pracuje na pakowaniu, nikt nademną nie stoi i nie pospiesza jak w szklarni w której pracowałam wcześniej z innej agencji. Wypłata się zgadza, dojazd samochodem do pracy więc polecam.
qwa 2016-12-09 15:10:28
Ogólnie agencja nie jest zła, polecam.
Zostaw swoją opinię o Graser - Bydgoszcz
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Graser