brak logo

Nidec Motors

Niepołomice

Opinie o Nidec Motors

PRACOWNIK 2017-05-11 21:15
Dokładnie ludzie przechodzą do Nideca z innych firm sąsiadujących i bardzo narzekają na nie. Między innymi z waszej biednej pseudo - firmy. Wręcz są zszokowani jaki u nas jest porządek i zasady. Pracowałem w kilku firmach w nma i poprostu zazdrość was zrzera że się rozbudowywujemy i mamy na to fundusze. A głupoty na forum wypisują pracownicy z Niepołomic i okolic. Tak poza tym to po co wchodzisz na nasze forum masz tak bardzo nudne życie, że szukasz atrakcji. Haha żenada.
2
Bolek 2017-05-11 22:44
Ja tam nie wiem o co wam chodzi prosta robota i nie wykanczajaca i podwyzki daja co jakis czas. Zajmijcie sie swoim zyciem a nie glupoty wypisujcie
4
xd 2017-05-12 19:39
jakie 3,5 koła Magazynier zarabia 2100 brutto bez udt i 2,500 z udt
Cool 2017-05-13 16:48
Jaka stawka godzinowa na magazyniera? Prosze o odpowiedz
Aneta 2017-05-15 10:07
@PRACOWNIK jeśli dobrze rozumiem, to Tobie odpowiada praca w Nidec Motors. Na jakim stanowisku pracujesz? Chętnie dowiemy się więcej na temat Twojej pracy. Co możesz wskazać jako jej plusy? Rozbudowane, merytoryczne opinie będą bardzo cenne dla osób, które zastanawiają się nad podjęciem tu pracy.
Nadi 2017-05-16 18:54
Bardzo dobrze powiedziane! Nieraz na własne oczy widziałam jak Panowie z procesu siedzą na hali przy maszynach nawet po 12-14 godzin... Nikt nikomu nie broni startować do pracy na inne stanowisko..
Operatorka 2017-05-17 07:48
Plusy
- atmosfera prości fajni ludzie (choć zdarzają się wyjątki)
- dość dobre zarobki
- urlop można wykorzystywać kiedy się chce a nie wtedy kiedy ktoś ci narzuci
- stołówka (dobre ceny)
- kierownicy nie krzyczą i nie traktują pracowników ,,z góry"
- możliwość awansu
- możliwość opieki medycznej w prywatnych gabinetach (przy umowie przez firmę przy niewielkiej doplacie)
- zapewnione środki ochrony osobistej ( ubrania,buty, czapki kończąc na plastrach :) )
- brak odpowiedzialności majątkowej

Minusy
- temperatura
- hałas
- na jednych stanowiskach i liniach to lekka ale nużąca praca na innych cięższa obciążająca ręce i kręgosłup

Myślę że jeśli ktos chce pracować to przywyknie do wszystkiego. Na początku jest strach i dokuczają bóle rąk bądź nóg czy kręgosłupa ale mijają bądź z czasem stają się mniej uporczywe także polecam tą firmę jako pracodawcę ;)
4
Aneta 2017-05-17 09:02
@Operatorka dziękuję za tak obszerną opinię. Rzeczywiście jest dużo plusów z pracy w Nidec Motors. Wspominasz o możliwości awansu. Jak wygląda przykładowa droga kariery w firmie?
Szukający 2017-05-17 10:33
Pisząc dobre zarobki, o jakich kwotach netto mówimy? W jakich widełkach mieści się wynagrodzenie operatora? Czy jest ktoś w stanie rzetelnie i klarownie przedstawić te kwoty?
xxx 2017-05-17 16:40
Dobre zarobki? Wolne zarty, zarobki to kpina w tej firmie. Przykladowo pracownik ze stazem 3 lata ma brutto 2260 a pracownik nowo zatrudniony dostaje 2100 brutto. To maja byc te dobre zarobki? Pozatym gdzie tu sprawiediwosc w tym wszystkim? Staz pracy wogole nie ma znaczenia.
Ostatnio operatorzy dostali podwyzki, takie tam 'podwyzki' zeby cicho siedzieli. Podwyzki za najlepsza ocene B+ to 150zl brutto. Malo kto ma taka ocene. Wiekszosc ma ocene B, za ktora bylo 100zl brutto. Smiech na sali.
Ciekawe ile kasy firma wydala na organizacje przyjazdu zalozyciela firmy? Na to pieniadze sa... na codzien brud i smrod a na przyjazd japonczyka wszystko ladnie umyte, wyczyszczone, obudowy na maszynach wymienione na nowe, podlogi wycyklinowane, gladzie na scianie zrobione. No i najwazniejsze.....zero wolnej woli wsrod pracownikow. W czasie wizyty kazdy mial postepowac wedlug ustalonego wczesniej planu. Stolowka zamknieta -nie wolno korzystac. Palarnia zamknieta -zapalisz to wylecisz dyscyplinarnie. Chora sytuacja. Swoja droga moze by tak palarnie zlikwidowac na stale?
Firma powinna zrobic wsrod pracownikow ankiete z poziomu zadowolenia z pracy.
22
Operatorka 2017-05-22 16:17
Mówiąc o możliwości awansu. Zaczynamy pracę od roli operatora trzeba nauczyć się wszystkiego zaczynając od BHP poprzez panujące tam zasady (np pisanie propozycji ulepszen, opisywanie scrap itp) kończąc na obsłudze i naprawianiu maszyn (drobne zacięcia). Jeśli ktoś szybko się uczy pomaga innym i sumiennie wykonuje zadania może zostać liderem z czasem może nawet kandydować na technika jakosci. Także praca i sumienność przede wszystkim.
Pracownik 2017-05-22 16:24
Dla pytających o zarobki
Praca 3 zmiany po 8h - około 1650-1800
Praca 12h na dwie zmiany - 1930-2000
Bez godzin nadliczbowych ,,setek"
7
Rozżalony 2017-05-26 22:14
A co z operatorami,którzy pracują po kilka lat?Wszyscy nie mogą być liderami,jakościowcami itd.?Nie wszyscy mają siłe przebicia,znajomości albo poprostu nie chcą.Sa dobrymi pracownikami,szkolą nowych.Czy to jednak oznacza,że mają pracować za takie same stawki jak nowi?To chyba nie jest w porządku!Dlaczego nie ma stażowego dla nich?Tylko te śmieszne podwyżki za oceny.Wieksza podwyzka dla lidera,mniejsza dla zwykłego operatora.A przecież lider już bierze pieniadze za to,że jest liderem.Brak słow poprostu.Poza tym Nowi bez ocen mają stawki podobne do starych.Jest to bardzo niesprawiedliwe.I nic sie nie zmienia w tej kwesti.
24
Eps 2017-06-06 09:47
Sory ale to widocznie u was na zmianie tak jest u nas rotacja raz na jakiś czas trzy noce stoisz na tym samym stanowisku po wolnym przychodzisz i znowu to samo , a z tym czasem wolnym to się nie ośmieszaj po 3 nocach mało kto ma siłę a jak po śpisz tylko 3-5 godzin to już w ogóle, niektóre osoby mają jeszcze dzieci w wieku szkolnym i dom i życiowe sprawy a mówione było ze na 1 rok góra 1/5 na fajkę jak idziesz to tez nie bardzo ,duszno czapki to porażka
3
abc 2017-06-07 16:35
To sie zwolnij jak masz takie zyciowe sprawy, ktore nie pozwalaja ci pracowac. Albo przenies sie na druga hale, pracuj na 3 zmiany po 8h. Broni ci ktos? To po co tak narzekasz? Po 5 nockach na pewno twoje samopoczucie bedzie o wiele lepsze
10
zirytowany 2017-06-26 05:36
Super nagrody na pikniku, grasz w pile 80 minut i dostajesz medal za 2 zlote i bon wspolny ktory i tak od poczatku byl przeznaczony na nideca a za jakies ciagniecie liny 5 minut bony do restaraucji. Pozdro. Poza tym piknik na plus, lecz catering tez mial niewyrobke
2
Aneta 2017-06-26 10:03
@zirytowany rozumiem, że na pikniku nie wszystko odbyło się tak jak tego oczekiwałeś, ale to ważna dla niektórych informacja, że firma organizuje takie wydarzenia. Czy często można liczyć na takie imprezy integracyjne?
Olo 2017-06-26 21:31
Zastanawiam się nad zmiana pracy,bo nie chce mi się dojeżdżać z Niepołomic do Krakowa.
W Krakowie jako operator na linii produkcyjnej(11 lat doświadczenia) mam 3800brutto.Czy w Nidec też można liczyć na podobne zarobki?
1
Ola 2017-06-27 13:55
Liczyć, nie-ale marzyć zawsze:)
6
Operator 2017-06-28 13:13
Pozdrawiam Panie ,ktore zamowily nam nowe stroje robocze i proponuje je sobie samym zalozyc i popracowac na linii powodzenia zycze ...szok
12
Aneta 2017-06-28 13:23
@Operator
jaki jest problem z nowym strojem roboczym?
123 2017-07-02 13:40
Praca w Nidec to żart jak nie masz układów z liderkami to patrzą cię tylko wygryźć maja swoich ulubieńców którym wolno wszystko a ty choćbyś nie wiadomo jak zapiepszał i tak będzie źle.Polecam zmianę Kasi na EPS natomiast nie polecam zmiany D.Naprawde można znaleźc p race na jedną zmiane z lepsza kasą między normalnymi ludźmi wystarczy tylko dobrze się rozejrzeć.Szkoda życia na taką pracę.
5
Brak słów !!!! 2017-07-04 06:30
U Kasi sprawiedliwie to nie wiesz co piszesz jest jeden chłopak Niko... I jemu wolno robić setkiedy i to 100 nadgodzin a innym nie chodzi i chwali się ze zarabia po 5 tys jakim cudem? ??????tylko układy jak tak można i to jest sprawiedliwość? ??więc nie pieprz głupot bo chyba nie wiesz co piszesz
2
......... 2017-07-04 06:38
Wszyscy kierownicy tacy sami tylko chodzą na palarni obgadac pobojczec i się wyśmiac wraz ze swoimi przytupasami liderami
8
Pytanie 2017-07-04 10:34
Czytam i czytam te Wasze opinie ciągła krytyka firmy i kierownictwa- więc powiedzcie mi skoro jest aż tak źle jak piszecie to czemu tutaj pracujecie a nie zmienicie pracy? Jak jest tak źle to czemu tyle ludzi pracuje w tym zakładzie? Czy może to tylko kilka osób tak "hejtuje" na ten zakład?
2
1.2 2017-07-04 12:13
Dużo osób starszych pracowników stażem odeszło i zapewne odejdzie bo zakłady się rozbudowywana a pracownicy zbyt nisko zarabiają w tym zakładzie a jest tu dużą ilość osób starszych co trzyma tylko wiek i umowa to wszystko albo mają rodziny albo kredyty zapewne 70% osób by odeszło gdy by mieli oferty od reki w pobliskichistorii zakładach bo podobno w Bochni szykuje się nowa firma co napewno odejdzie dużo osób z tej firmy zaproponują tam lepsze wynagrodzenie i bliski dojazd
6
Żal 2017-07-04 12:26
Staży pracownicy stażem zarabiają mniej niż nowi poprzez firmę zewnętrzna,co znają produkcję a nawet linie od podstaw szkolą nowe osoby są napędem produkcji bo młodzi nie chcą pracować a jak są to zaraz L 4 chłopak zarabia 5 tys z firmy zewnętrzne a stary pracownik 1850 i to jest sprawiedliwe?????????????Jak tu nie krytykować firmy bronią tylko biurowce bo przeciętny operator który [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] w temp 35 stopni bez poszanowania od kierownika to napewno nie będzie miał dobrej opinii! !Proszę bardzo niech biurowcy zamienia się na 2 dni z operatorami i zobaczymy jaka będzie opinia może wtedy przejza na oczy i postawią się na naszych miejscach i zrozumiały nasz żal że za nisko jesteśmy wynagradzani
4
Aneta 2017-07-04 14:03
@Żal
aż tak duże są różnice pomiędzy pracownikami zatrudnionymi przez agencję, a zatrudnionymi bezpośrednio przez firmę? Chodzi o pracę na tym samym stanowisku?
Operator 2017-07-04 14:18
Nie no jasne nie roznimy sie prawie niczym ha ha smieszne tylko my pracujemy kilka lat a oni kilka miesiecy i zarabiaja tyle co my ,albo wiecej .Dlaczego firma nie wyplaca stazowego? tylko wtedy bylo by to docenienie pracownika ...
8
Rozżalony 2017-07-04 16:39
Dlaczego Pani jest zdziwiona?Rozumiem,że czyta Pani wpisy zamieszczane tutaj.Nie jeden raz było wspomniane,że starzy pracownicy zarabiają tyle samo co pracownicy przyjeci przez agencje.Nie ma stażowego,jedynie śmieszne oceny.Nikt nie powie głosno co myśli na ten temat,bo sie boi .Jedynie tu można napisać.Ale co to da?Nic.Podobno jest rada pracownicza w firmie.Ale kto do niej należy?Prosze zamieścic na tablicy ogłoszeń nazwiska i ewentualnie nr. tel lub jakiś kontakt takich osób.Mozecwcten sposób bedzie mozna zgłaszac jakieś problemy i propozycje.
Ludzie mają wiele do powiedzenia.Tylko nie ma ich kto wysłuchać.
6
123 2017-07-04 22:22
Na każdej zmianie są takie lizusy którym wszystko wolno.Nie tylko jemu a ja mu wcale nie zazdroszczę dorabiania się całymi dniami wszystko do czasu.Zmien pracę na inną branże wtedy zobaczysz różnice
1
W obronie 2017-07-04 23:45
Nikodem to fajny chłopak,któremu chce się pracować.Nie opieprza się jak inni,chetnie pomaga.Nie rozumiem czego mu zazdrościcie?Pracuje codziennie po 12 godzin,to i zarobi.Inni owszem zarabiaja po 1850,ale nie ciągna nadgodzin.
Chcieliby zarobić,ale sie za bardzo nie napracować.
9
kandydat 2017-07-05 10:50
Witam. Jestem zainteresowany pracą w tej firmie jako operator linii produkcyjnej i tu pojawia sie moje pytanie? Czy praca w tej firmie jest ciezka szczegolnei chodzi tutaj o temperature przy linii bo przy mojej ostatniej pracy byla ona nie do wytrzymania i o wysilek? ktos cos?
Aneta 2017-07-05 15:39
@Rozżalony
Piszesz:

"Podobno jest rada pracownicza w firmie.Ale kto do niej należy? Prosze zamieścic na tablicy ogłoszeń nazwiska i ewentualnie nr. tel lub jakiś kontakt takich osób.Mozecwcten sposób bedzie mozna zgłaszac jakieś problemy i propozycje.
Ludzie mają wiele do powiedzenia.Tylko nie ma ich kto wysłuchać."

Też uważam, że pracownicy powinni mieć możliwość wypowiadania się, czy też zabierania głosu w dyskusjach odnośnie zmian jakie wprowadza się w firmie, czy też zmian jakie warto wprowadzić. Ja nie jestem związana z Nidec Motors, więc nie mogę na Twoją prośbę odpowiedzieć. Może jednak warto przesłać taką wiadomość bezpośrednio do firmy?
3
jestem robotem 2017-07-07 07:59
jednym się pocą jajka innym [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] br />

http://praca.interia.pl/zarobki/news-rynek-wynagrodzen-w-2017-roku-pracownicy-chca-wiecej,nId,2405467
Brak rąk do pracy był przewidziany już ponad rok temu, śmieszne podwyżki, lepiej topić kasę w nieudanych przedsięwzięciach niż dać zarobić dobrze rokującym ludziom. Stan osobowy sie zgadza, ale zatrudniony jest gorszy sort, lepsi poszli , odchodzą lub niedługo odejdą na lepiej opłacane wakaty w innych firmach. Dział Kadr i płac niech sobie zrobi z działem finansów bilans zysków z ograniczonej pensji i strat z powodu nieudanych przedsięwzięć . Wyjdzie , że przynosi stratę Japończykom. To tyle żegnam
9
pytający 2017-07-08 20:45
Czy firma nidec wydaje stałym pracownikom kredyt 0% ?
4
Operator 2017-07-09 07:24
Ha ha ha dobre ????
6
Mistrz 2017-07-09 20:50
Zapraszam do Valeo stawki są lepsze
6
Zainteresowany 2017-07-16 19:40
A jest tam atutobus który dowozimy pracowników np z Bochni? ????
kikiriki 2017-07-18 17:39
Witam
Zastanawiam się nad aplikacją na stanowisko Księgowego. Ogłoszenie jest widoczne już od jakiegoś dłuższego czasu. Czy faktycznie jest stale ktoś nowy potrzebny, czy jest taka rotacja? Jakich zarobków mniej więcej można się spodziewać na takim stanowisku? Czy warto aplikować? Z góry dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam
Wiem to powiem 2017-07-19 10:15
Kikiriki - z tego co widzę dział się stale rozrasta. Dziewczyny raczej są te same. Co do zarobków to trudno powiedzieć. Na pewno trzeba mieć wiedzę, bo jak znam życie to jest sprawdzana.
Były pracownik 2017-07-25 21:22
Proszę, aby firma nie rozwieszała ogłoszeń na przystankach KMK informujących o tym, że potrzebują pracowników, gdyż jest to zabronione pod karą z artykułu 63a Kodeksu Wykroczeń Dz. U. nr 44/83 poz. 203

Art. 63a.
§ 1. Kto umieszcza w miejscu publicznym do tego nieprzeznaczonym ogłoszenie, plakat, afisz, apel, ulotkę, napis lub rysunek albo wystawia je na widok publiczny w innym miejscu bez zgody zarządzającego tym miejscem, podlega karze ograniczenia wolności albo grzywny.

§ 2. W razie popełnienia wykroczenia można orzec przepadek przedmiotów stanowiących przedmiot wykroczenia oraz nawiązkę w wysokości do 1500 złotych lub obowiązek przywrócenia do stanu
poprzedniego.

Nie znajomość prawa nie zwania z jego nie przestrzegania, aż takie desperackie próby podejmujecie by zyskać nowych pracowników?
5
Była pracownica 2017-07-26 10:02
To desperacja.W firmie brakuje pracowników i nadal bedzie brakowało bo zwalniaja się nawet ci którzy pracowali od dawna.Firma nie umie zatrzymac pracownika ani starego,a nowy wczesniej czy pozniej odejdzie.
10
Pracownica 2017-07-26 12:09
zarobki tutaj są za niskie. Nowe osoby to często osoby prosto po szkole, które nigdzie wcześniej nie pracowały (ktoś kto pracował kilka lat na produkcji lub na magazynie gdzie indziej nie będzie pracował za te pieniadze) więc dla niektórych praca na magazynie czy na produkcji jest szokiem i szybko odchodzą a ludzie którzy zdobyli już w nidecu doświadczenie i mają co wpisać do CV to po prostu odchodzą stąd do lepiej płatnej pracy. Jest grupa osób które już tutaj bardzo się przyzwyczaiły do tej pracy, gdyż pracują po 10 i wiencej lat więc pewnie będą pracować nadal ale i z tej grupy widać ze już co niektórzy wykruszają się
7
Bolek 2017-07-26 21:53
Coraz gorzej sie robi coraz gorzej
3
1234567 2017-07-27 19:32
ze tam danka taka sama tylko papaierosek.... i gadu gadu pitu pitu.
4
Setkowcy eps 2017-07-27 19:36
odczepcie sie od nikodema on jak przyjdzie na setke to przynajmniej [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] a nie to co np, Lukasz S. ktory stanie na nawijarce i jedno pudelko przez godzine robi i przy tym co 30 min wychodzi..
4
zainteresowany 2017-07-27 19:40
witam zastanawiam sie czy nie podjac pracy w waszej firmie na stanowisku operatora ale na 12? jaki dodatek i na ktora zmiane najlepiej?
Zirytowany 2017-07-28 18:23
Nie polecam na 12, jak czytam komentarze z tej zmiany, które zapełniły pół firmy to się zastanawiam czy tam pracują jacyś trędowaci i totalnie jebnięci ludzie.
4
Pracownik 2017-07-29 13:08
Na 12 spoko opcja jeżeli chcesz pracować a nie musisz to polecam .

Co do złych komentarzy na tej stronie to wypisują to właśnie te nieroby , więc nie przejmuj się tylko działaj.
8
Zostaw swoją opinię o Nidec Motors - Niepołomice
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Nidec Motors