brak logo

Nidec Motors

Niepołomice

Opinie o Nidec Motors

HUI 2017-09-08 18:35
100 zł premii jest za wydajność, czyli zapieprzaj cały miesiąc za 3-4 zł na dzień. Tak to wychodzi i wygląda, jest słabo bo przecież firma nie ma pieniędzy na ludzi, bardziej na pierdoły, obiadki, ciasteczka. Powinna być podwyżka by pokazać starym operatorom wdzięczność. Firma światowa jednego z najbogatszych ludzi świata i parę stów więcej nie dadzą
6
Kiedy 2017-09-08 22:30
Z tym się nie zgodz [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] się, bo się umowę o pracę podpisało i zobowiązało się do pracy, przynajmniej staram się tak na to patrzeć. To rodzaj danego słowa, choć to raczej niedzisiejsze podejście. Premię miło dostać, ale to dodatek.
zwykły operator 2017-09-09 00:31
Zastanawiam się którym z " fartuchowców" jesteś.?
Bo odp. konkretne i na temat , ale z szacunkiem do zwykłego operatora :-)
pozdrowienia
Weźcie pod uwagę to ,co tuaj piszemy , bo naprawdę źle się dzieje na zakładzie...
A było całkiem miło
2
Kiedy 2017-09-09 12:05
A co to tylko fartuch może tak myśleć?
Trzeba chodzić i prosić to może się coś wychodzi. Bo tak z forum to nie sądzę żeby to coś dało.
SSIJ 2017-09-09 20:51
Obrońca uciśnionych? U nas jak pójdziesz do kadr gadać o pieniądzach to możesz już wysyłać CV do innych firm
2
Kiedy 2017-09-09 22:19
E tam :-)
Po prostu takie gadanie na forum jak na moje oko nic nie wnosi.
Bolek 2017-09-10 05:53
Tutaj kazdy ma odwage pisac i nadawac ale w pracy juz siedzi cicho to nic nie da gadanie tu trzeba sie zebrac na odwage i powiedziec to glosno do fartuchow a tego nikt sie nie odwazy
3
Bialy 2017-09-14 16:55
Co powiecie o pracy w laborstorium? Jest ktoś z tego działu co chciałby się podzielić informacjami?
ccv 2017-09-20 08:40
A co powiecie o nadchodzacej za kilka dni wymianie szafek w szatniach na nowe? Co myslicie o tym, ze przez kilka dni mamy przebierac sie w TOALETACH?!!!
Dla mnie jest to zupelny brak szacunku do pracownikow. Traktuja nas jak zwierzeta. Taka wymiane mozna bylo przeprowadzic w czasie dwutygodniowego urlopu, kiedy w pracy bylo malo ludzi. Ewentualnie jak juz teraz to robia to powinno to potrwac maksymalnie dwa dni ( w piatek oprozniamy szafki, w sobote wywoza stare a w niedziele wnosza nowe i w poniedzialek mozemy juz normalnie sie przebierac), a nie tak jak teraz, ze w piatek mamy szafki oproznic a stare beda wynosic dopiero od poniedziaku do srody. Dopiero w czwartek zaczna laskawie wnsic nowe szafki do szatni. To jest jakas totalna kpina za ktora dzial HR "serdecznie przeprasza".
10
Aneta 2017-09-20 11:54
@ccv może firma wykonująca te szafki taki termin ustaliła. Warto było porozmawiać na ten temat z szefostwem skoro przebieranie w toaletach to duży problem. Tak w ogóle czy inni pracownicy uważają jak Ty, że to brak szacunku do pracownika?
1
Kiedy 2017-09-22 10:05
Z tego co widzę w toaletach mają przebierać się panowie, panie mają wyznaczone miejsce w sali.
Z tymi zwierzętami to też lekka przesada. Nie chodzi o miesiąc niedogodności, tylko o parę dni.
Powód do narzekania zawsze się znajdzie, tylko po co?
3
zainteresowany 2017-09-23 16:47
Czyli przyjmowanie do pracy nowych pracowników na produkcje tylko przez pośrednika-Agencję Pracy?Tylko i wyłącznie?Z reguły pewnie też za najniższe miesięczne wynagrodzenie obowiązujące w kraju albo nie wiele ponad to?Bez żadnych premii,dodatków,socjalu itp jak to mają pracownicy zatrudnieni bezpośrednio w fabryce?
Tak w ogóle to cały czas są przyjęcia na produkcję?Ogłaszają się te Agencje Pracy,że szukają pracowników ale nie podają w ogłoszeniach do jakich fabryk,zakładów szukają.Ktoś udzieli informacji,która Agencja rekrutuje do Nidec?Po jakimś czasie nie ma możliwości zostać zatrudnionym bezpośrednio w Nidec czy istnieje taka możliwość?
I ciekawi mnie jakie wynagrodzenie miesięczne otrzymuje nowo przyjęty pracownik na produkcje zatrudniony przez Agencję Pracy i czy z jakimiś dodatkami czy bez żadnych dodatków?Oprócz tego za pracę w godzinach nocnych.Chodzi mi tu o jakieś ewentualne premie i socjal?I Ci zatrudnieni przez Agencję Pracy też mają tą możliwość popracować czasem w godzinach nadliczbowych jeżeli jest okazja czy to tylko dla tych zatrudnionych bezpośrednio w fabryce?
Z góry dziękuję za odpowiedź

P.S. Poczytałem trochę te wpisy,większość narzeka na warunki pracy,że bardzo ciężko itd.
To zależy co dla kogo jest ciężko,zależy od człowieka,jaką pracę wcześniej wykonywał,może od dziecka był nauczony ciężko pracować i tak zostało już we krwi.ktoś może niemieć tego porównania też że gdzie indziej może być dużo cięzej za takie same pieniądzę,bo tego nie doświadczył nigdy,normalna rzecz,zrozumiała.O jakim pracodawcy byście poczytali wpisy na tym forum, to zawsze będą jakieś negatywne wpisy i też pozytywne.Trzeba po prostu samemu się przekonać i ocenić według siebie,porównując może do wcześniejszych miejsc w których się pracowało...
Powiedzenie "Tam jest dobrze gdzie nas nie ma" zawsze na czasie.
To ja 2017-09-23 23:05
Nidec rekrutuje tylko poprzez pośrednika pracy - Randstad, przez ten czas jestes zatrudniony jako "pracownik tymczasowy" i dostajesz umowę co miesiąc (pełny etat, ubezpieczenie, stawki, premie i dodatki za noc / system równoważny otrzymujesz takie same jak pracownicy zatrudnieni już bezpośrednio przez Nidec; nadgodziny też możesz robić tak jak inni).
Obecnie przejście na Nidec następuje po ok. pół roku pracy (mniej więcej; aktualnie zakład ma duże zapotrzebowanie na pracowników na produkcję, więc nie trzeba długo czekać na umowę "stałą"). Po Randstadzie dostajesz umowę na czas próbny 3 miesiące, następnie zazwyczaj na czas nieokreślony (w niektórych przypadkach na rok).

Praca na produkcji wygląda nastepujaco:
- jeśli wiesz jak wygląda ciężka praca / zależy Ci / chcesz zarobić powyżej minimalnej krajowej / masz zobowiązania i potrzebujesz stalego zatrudnienia na dobrych warunkach / masz pewną odporność psychiczną / wiesz, że do pracy idziesz po to, żeby pracować, a nie tylko żeby robić wrażenie - wytrzymasz dłużej;
- jeśli masz w czterech literach to, że dostajesz kasę za pracę, a nie tylko za stanie / nie potrafisz znieść tego, że ktoś może na Ciebie źle spojrzeć z różnych powodów (w zakładzie jest multum ludzi, różne nastroje, humory, charaktery) / płaczesz z powodu bolącego palca, ręki, nogi, odcisku etc. - będzie Ci trudniej;
- masz wyższe ambicje i pensja ok. 2100 na rękę na EPSie to dla Ciebie za mało / na "starej hali" w systemie ośmiogodzinowym (z premiami, bez nadgodzin) o 350 brutto mniej - sprawdź też inne ogłoszenia o pracę.

Przykładów można by wymieniać wiele, ale tak naprawdę... Wiem jak wygląda ciężka praca za marną kasę i wśród ludzi, którzy mają Cię za śmie**a... Tutaj poznajesz tuzin różnych ludzi - są świetni liderzy, są też tacy, którzy mają się (doslownie) za bogów; są niesamowici operatorzy, którzy nadrabiają swoją pracą za innych, są i tacy którzy z byle pierdołą pójdą na skargę.
Praca nie należy do lekkich, ale są też cięższe. Rzadko zdarza się, by ktoś został zwolniony - jedyne przypadki, kiedy naprawdę nie robi nic lub zwolnienia dyscyplinarne - alko, narko, agresja.

Nie warto się sugerować wylewanymi żalami na forum - niektórzy mają kompleksy, niektórzy mają słabszą psychikę lub zbyt wybujałe ambicje; niektórzy wychwalają sami siebie itd.
Na szczęście zdarzają się też te bardziej merytoryczne wpisy, które mogą pomóc zwłaszcza nowym pracownikom.
5
PAN X 2017-09-24 11:56
Ja odpowiem po swojemu do Ciebie o pracy w Nidecu.
Zarobki słabe tak jak w innych zakładach na naszej strefie. Praca banalna, wg mnie dziecko by sobie poradziło, ludzie przyjemni, przynajmniej niektórzy, biuro ma Cię wprawdzie za śmiecia ale Dorota S i Kaska S z biura są super dogadane więc jest ok. Jak zarobki Ci odpowiadają to przyjdź i zobacz. Jak praca będzie dla Ciebie za ciężka to znaczy, że jesteś takim samym leserem jak obecnie większość młodzieży która by tylko leżała
1
zaintersowany 2017-09-24 13:02
Dziękuję za wyczerpującą odpowiedź na postawione przeze mnie pytania.Póki co robię małe rozeznanie i wziąłem pod uwagę strefę w Niepołomicach ,zawsze to dla mnie było by bliżej dojeżdżać do Niepołomic niż do Krakowa np.Mimo wszystko i tak daleko a dojeżdżać bym musiał z okolic Brzeska i to własnym samochodem ,inaczej z przesiadkami na busy czy autobusy trochę to utrudnione nawet nie wiem czy w ogóle była by taka możliwość i ile godzin wcześniej trzeba by było jechać żeby dotrzeć na czas.Tym bardziej ,ze praca na zmiany,jak po drugiej zmianie wrócić,na nocną zmianę dojechać, także nie ma tematu w ogóle,nie ważne.Dlatego też pytałem o mozliwość pracy w godzinach nadliczbowych,trzeba by było nadgodziny ciągnąć niestety żeby coś zarobić po odliczeniu kosztów paliwa.W Niepołomicach według mnie łatwiej o pracę,niż w w Brzesku,Bochni, czy nawet Tarnowie,duzo ludzi czy to z Niepołomic czy pobliskich miejscowości ma też niedaleko do Krakowa przecież.Brzesko,Bochnia okolice,jak praca jest od już to za najniższą krajową albo z reguły 200 zł brutto więcej.Bez żadnych premii.Też przez Agencje Pracy.Za nie wiele lepsze pieniądze jak nawet gdzieś zdarzają się czasem przyjęcia bo się zdarzają to wtedy jest takie oblężenie tylu chętnych,że albo szanse ma dostać pracę ktoś po znajomości albo rzeczywiście ktoś kto ma niemałe doświadczenie zapisane w CV w konkretnych firmach ,zakładach,fabrykach,przedsiębiorstwach etc.
Tak przez wyszukiwarkę sobie wyszukuję różne firmy w Niepołomicach,zagladam na strony internetowe tych firm,google mi pokazuje też ten serwis Gowork to sobie czytam opinie.Przeglądam ogłoszenia o pracy w Niepołomicach.
A tak jeszcze zapytam,bo piszecie tutaj o systemie pracy 12 godzinnym i wychodzi wtedy te 12 dni w miesiącu a nie jak z reguły 21 dni pracując po 8 godzin.Dojeżdżając do pracy 12 dni w miesiącu a nie 21 to koszta dojazdu zmniejszają się znacznie a i chyba wynagrodzenie w systemie 12 godzinnym trochę rośnie tak?Czy to jest dla wszystkich chętnych taki wybór pracować tak po 8 albo 12 godzin czy tylko to na poszczególnych działach/wydziałach tak funkcjonuje?
Tak pytam z ciekawości.A z Brzeska i okolic pracują tam jacyś ludzie może? Z Bochni to na pewno bo to już nie tak daleko w sumie.I już nie mam więcej pytań.

A tak poza tematem NIdec, MAN Niepołomice szuka 50 montażystów przez Agencję Pracy Adecco.Chyba to o MANA chodzi jest ogłoszenie,tak jak pisałem we wcześniejszym moim wpisie Agencję Pracy nie podają w ogłoszeniach do jakich Fabryk kogoś szukają.Zarobki od 4300 zł brutto miesięcznie,uwierzycie? Czy to jakaś podpucha tylko żeby dużo zgłoszeń napłynęło,taka psychologiczna zagrywka?Potem jedni się nie zdecydują podjąć pracy a inni może stwierdzą że skoro jest możliwość podjęcia pracy to podejmą.No bo patrząc na ogłoszenie za dużo mniejsze wynagrodzenie to nawet nie zdecydowali by się wysłać CV.
zaintersowany 2017-09-24 13:33
Dla mnie "ciężką" pracą w tym momencie byłoby noszenie przez 8 godzin dzień w dzień ciężkich rzeczy,dźwiganie z podłoża,załadunek,rozładunek...ciężkich rzeczy nie 10 czy 20 kg chociaż przenoszenie 20 kg na pewne odległość nie wskazane dla mnie raczej.Do tego by może doszło jeszcze klęczenie częste,leżenie pod maszyną w celu usunięcia awarii itp. I to nie dlatego,że nie chciało by mi się tego robić albo może że tak się wyraże jestem jakiś delikatny chłoptaś i to dla mnie jest za ciężkie tylko z racji przebytych poważnych operacji,problemów zdrowotnych,raczej ich uniknięcia w niedalekiej przyszłości przez taką właśnię "ciężką" pracę.
Dla mnie ciężką pracą nie jest praca stojąca 8 czy nawet 12 godzin,stojąco chodząca,obsługa maszyn,usuwanie zacięć,awarii,praca na linii,taśmie,montaż,nie mam w ogóle wyobrażenia jak to wygląda w Nidec wszystko,w strzeliłem się tylko w te najważniejsze rzeczy chyba,które się wykonuje,tak myślę.Taką pracę wykonywałem przez ostatni rok,już po tych operacjach i okresie zwolnienia chorobowego i nie odczuwałem żadnych dolegliwości i taką pracę mógłbym nadal wykonywać.
A jak ktoś by coś o mnie mówił czy to w mojej obecności czy za moimi plecami to miałbym to totalnie w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] zawsze miałem,nigdy się nie przejmowałem tym co kto o mnie mówi lub mysli.Robiłbym co do mnie należy i tyle.Do przemocy fizycznej przecież nie dochodzi w fabryce a to że ktoś tam się naśmiewa,coś mówi po złości itp to tak jest wszędzie.No ale też wiadomo,są pewne tego granice.Są różni ludzie,różne charaktery.
Już nie mówcie ,że ktoś się na kimś tam u Was znęca,upatrzył sobie ofiarę/ofiary i chce je wykończyć.
To ja 2017-09-24 14:15
Za pracę w systemie równoważnym (po 12h) jest dodatek 350 zł brutto. Pensja "na rękę" to ponad 2000, do 2100 (z premiami, ktore sa czesto). Wychodzi ok. 14-15 dni przepracowanych w miesiącu, co drugi weekend w pracy. Jest to dobra opcja zwłaszcza dla tych, którzy dojeżdżają z dalszych stron, no i lepsza pensja, również większe możliwości dorobienia nadgodzin.

I tak, pracują tu również osoby z Brzeska i okolic.
Jeśli chodzi o dojeżdżanie z dalszych stron, to rekordzisci o których ja wiem, dojeżdżają nawet po 60-70 km. dzień w dzień i tak przez lata.

Jeśli chodzi o MANa - słyszałam, że zarobki są tam naprawdę duże (pewnie z 3000 minimum), jednak nie ma pewności czy jest to stała praca.
Podobnie w innym zakładzie w strefie Niepolomickiej - swego czasu zwalniani byli pracownicy tymczasowi, kiedy nie było zbyt dużo pracy.
Jeśli zależy Ci na w miarę pewnej pracy, to w Nideku to znajdziesz. Można mówić różne rzeczy o tym zakładzie, ale jedno trzeba przyznać - praca jest pewna, na zwolnienie trzeba by sobie mocno zasluzyc; zakład przestrzega regulaminu pracy, wypłaty są zawsze na czas, a często i przed czasem.
3
zainteresowany 2017-09-24 15:17
A praca w systemie 8 godzin to jest praca od poniedziałku do piątku na trzy zmiany tak?Soboty,niedziele wolne?Kwestia ewentualnych nadgodzin wtedy?12-tki czy sobota pracująca płatna 100 %,czy jedno i drugie możliwe?Mimo że początkowe zatrudnienie jest przez Agencje Pracy to i tak duży plus że jest możliwa jest jakaś premia w tym okresie,jest też jakiś socjal wtedy, będąc zatrudnionym przez Agencję Pracy.np jakieś bony czy pieniążki z racji Swiąt np bo może macie,możecie nie mieć.Wszystko jest tak samo?Oprócz umowy jedni przez Agencję Pracy drudzy bezpośrednio w Nidec?No i ten drugi plus,możliwość zatrudnienia po jakimś czasie przez Nidec.
Pojawiły się tutaj wpisy że nowo zatrudnieni przez Agencję Pracy mają większe wynagrodzenia niz ludzie pracujący od dłuższego już czasu bezpośrednio związani z Nidec,nie przez pośrednika.
To chyba jest mit prawda?Dziwne by to było jakieś według mnie.To przez pośrednika się zarabia mniej bo zakład płaci jeszcze pośrednikowi przecież.
Czy przyjęcia są od tak,od już,bo cały czas jest zapotrzebowanie na nowych pracowników???
Naprawdę nie mam już więcej pytań.Jak coś mi się nasunie jeszcze,jakieś pytanie to się powstrzymam już od kolejnego wpisu.Ale to moze przecież posłużyć też innym potencjalnym kandydatom zainteresowanym pracą w tej fabryce którzy będą szukać może informacji w sieci na temat Fabryki Nidec tak jak ja szukałem i trafią też do tego Serwisu Pracy Gowork tak jak ja trafiłem.
Temu ma służyć ten Serwis Pracy Gowork przecież
Dla mnie temat do przemyślenia
Z góry dziękuję za kolejną odpowiedź.
Pozdrawiam
To ja 2017-09-24 15:57
Praca po 8h jest najczęściej w systemie trzyzmianowym, choć są też linie, na których się pracuje w systemie jedno- lub dwuzmianowym (ale jest to mniejszość). Od poniedziałku do piątku, w sobotę można przyjść na nadgodziny, jeśli będzie zapotrzebowanie na produkcję.

Socjal dostają raz w roku tylko zatrudnieni bezpośrednio przez Nidec - a przynajmniej tak było jeszcze rok temu.

Tymczasowi nie zarabiają więcej od stałych pracowników. Mają dodatek 20 zł na pranie. Ale zarobki są porównywalne. Obecnie, pracownik po przepracowanym roku, który miał już ocenę całoroczną i dostał podwyżkę, zarabia o bodajże 30 zł brutto więcej od nowoprzyjętych.

Przyjęcia sa właściwie niemalże przez cały czas, bo zakład się rozbudowuje, niedawno pojawiły się nowe linie, zwiększają sie zamówienia, więc i zapotrzebowanie na pracowników rośnie. Zarówno na liniach na "starej hali" jak i na nowszych np. EPS, gdzie jest system równoważny.
2
Kiedy 2017-09-25 08:15
To mnie ciekawi - na czym polega to, że biuro traktuje produkcję jak śmiecia? Jakie zachowania o tym świadczą? Tylko tak konkretnie, na przykładach.
Poknel 2017-09-25 17:25
Większość opinii pochodzi z hali produkcyjnej, ja wypowiem się o pracy w dziale utrzymania ruchu jako inż. Jeżeli ktoś chce nabyć po studiach doświadczenie to jak najbardziej polecam ale na góra 2 lata. Więcej się tam nie da wytrzymać. Zarobki to śmiech na sali, atmosfera drętwa, ludzie mało pomocni. Nie licz na taryfę ulgową, jak coś zawalisz to opiernicz gwarantowany, 0 pomocy i wsparcia. Firma jak każde korpo - chcę cię wyeksploatować na maxa za śmieszną kasę. Jeśli nie zależy ci na życiu prywatnym to śmiało próbuj :) Nagadają ci tych pustych frazesów o "team working" "enthusiasm" i innych pierdołach i dadzą poczucie że coś znaczysz.
5
iuy 2017-09-27 00:20
Byłbym wdzięczny jakby ktoś napisał ile można teraz dostać na początek na produkcji? Czy kwota w granicach 2500 netto zł jest realna?
Operator 2017-09-27 19:00
Chyba zart jakis ...jak dostaniesz kolo 2000 na reke to bedziesz sie cieszyl pozdrawiam
Operator 2017-09-27 19:00
Chyba zart jakis ...jak dostaniesz kolo 2000 na reke to bedziesz sie cieszyl pozdrawiam
maly 2017-09-27 19:45
nie ma szans
Zal 2017-09-27 21:04
Ja po 7 latach nie mam
Aneta 2017-09-28 11:43
@zainteresowany masz rację. Forum serwisu gowork.pl ma służyć dzieleniu się informacjami wzajemnie i osoby zainteresowane pracą w tym przypadku w Nidec Motors wchodzą tu by znaleźć informacje o potencjalnym pracodawcy.
Szukam pracy 2017-09-29 01:03
Wiecie może jak wygląda praca w utrzymaniu ruchu? Czy dużo trzeba robić? Mają jakiś telewizor do oglądania jak nie ma awarii ?
1
qnik 2017-09-29 07:01
A jak wygląda sprawa na stażu? Dostałem ofertę asystenta działu (prawdopodobnie technologii), ale równocześnie mam też ofertę stażu w utrzymaniu ruchu w innej firmie. Możecie coś powiedzieć na temat przedłużania umów, zarobków itp? Bo nie wiem którą firmę wybrać...
Operator 2017-09-29 18:00
Ha ha ha zabawne tak jeszcze lozko wodne i barek z drinkami ...
5
Szukam pracy 2017-09-30 01:16
W mojej obecnej pracy mamy tv w prawdzie przyniesiony przez jednego z pracowników i nikt nie rozpacza jak na nockach jak nie ma awarii to coś oglądamy.
Pytam bo do niepołomic bym miał bliżej.
ciekawy 2017-10-01 04:43
Witam!

A czy w firmie jest ołtarz a jeśli go nie ma to czy można go zamontować, tak aby osoba wierząca mogła się pomodlić w czasie przerwy?
3
zet 2017-10-01 09:04
Pomodlić się możesz zawsze i wszędzie, nawet przy maszynie w trakcie pracy i bynajmniej ołtarz do tego nie jest potrzebny. A jak już koniecznie potrzebujesz ołtarza to wstąp przed pracą albo po pracy do Kościoła i tam się pomódl przed ołtarzem a nie zadaj tu na forum głupich pytań myśląc przy tym że jesteś zabawny, dowcipny...
5
MTI 2017-10-01 14:00
A mnie tam rozbawiłeś. Przyjdź do nas to ja Ci zrobię ołtarz z pudełek, paleciaka i czegoś jeszcze. Tylko najważniejsze, ma być krzyż czy półksiężyc?
1
młody 2017-10-01 15:59
Wszelkie formalności załatwia się w Agencji Randstad w Krakowie czy w Nidec w Niepołomicach i to Nidec z Agencją potem wszystko załatwia?Chodzi mi o złożenie CV,do Krakowa czy Niepołomic?Potem ewentualna rozmowa kwalifikacyjna ,gdzie?Potem po wyniku pozytywnym i możliwości podjęcia zatrudnienia kolejnym etapem jest odbiór skierowania na badania,w Randstad?Badania w Krakowie?Wypełnienie druków,formularzy itp,dostarczenie zaświadczenia po przebytych badaniach też do Randstad do Krakowa?Potem podpisać umowę też do Randstad do Krakowa? Wszystko załatwiam w Randstad i na końcu do pracy tylko do Niepołomic?
Kiedy 2017-10-03 08:33
I tak oto człowiek, który zapytał o telewizor, bo miał go w innej pracy, zamiast rzeczowej odpowiedzi otrzymał kpiny i szyderę.
Na pewno będzie wprost pędził, żeby u nas pracować.

Ludzie, ale sobie tutaj wystawiamy wizytówkę, nie ma co...
Kibic Rep. Polski 2017-10-03 09:23
Ty człowieku z biura, dajcie mu telewizor by ludzi zachęcić, a ja bym prosił by w czasie ligi mistrzów i meczy reprezentacji Polski była transmisja w monitorach
4
Kiedy 2017-10-03 13:01
Ludzi chyba bardziej, niż jeden telewizor zachęci firma, w której pracują rozsądni ludzie, którzy potrafią ze sobą współpracować, a swoje problemy załatwiać w dojrzały sposób, a takich na szczęście tu nie brakuje, czego może po wielu wpisach na forum nie widać.
Operator sprzątacz 2017-10-03 16:24
Teraz znowu kazali sprzątać bo przyjechali na kontrolę z Japonii i znowu będą pokazywać jak to u nas fachowo i w celu a słowa nie powiedzą o tym że pieniądze nędzne . Góra okłamuje górę za wielkie pieniądze żeby zbierać punkty a dół za grosze musi na to zarobić.
9
Pracownik 2017-10-04 13:04
Mnie natomiast nie podoba się organizacja związana z wymianą ubrań po zmianie firmy.
Przez tydzień brak czystych ubrań?
3
ON 2017-10-05 07:33
Wymiana ubrań nie podoba się nikomu z operatorów
5
Aneta 2017-10-06 14:44
Jest masa komentarzy, ale nie ma żadnego merytorycznego. Proszę o pozastawianie opinii rzetelnych z uzasadnieniem, bo inaczej niewiadomo o co w danym komentarzu chodzi. Tyle osób się wypowiedziało, ale nikt nie odpowiedział użytkownikowi @młody, który chciałby pracować dla Nidec Motors, ale nie wie przez kogo ma się kontaktować. Czy ktoś jest mu w stanie pomóc?
ewelina 2017-10-06 16:07
Czy jest praca w kontroli jakości? I na jakie zarobki można liczyc?
Tomi@ 2017-10-07 13:47
Gratuluję tym co głosowali aby setki były wypłacane co miesiąc.Teraz ta osoba co nie będzie miała urlopu przychodząc w sobotę będzie musiała zamienić setkę za dzień.Dotychczas można było mieć za sobotę pół setki i jeszcze dzień wolny.Tylko pozazdrościć..
7
pracownik 2017-10-08 21:40
@mlody
Agencja Randstad ma siedzibę w Niepołomicach na ul. Kaziemierza Wielkiego 14 i tam odbywasz pierwszą rozmowę kwalifikacyjną. Jeśli odpowiadają Ci warunki i Ty im pasujesz to druga rozmowa jest już w Nidecu , później skierowanie na badania do Krakowa( też odbierasz w Randstatd w Niepołomicach) . Z wynikami badań jedziesz do agencji Randstad w Niepołomicach .
ciekawy 2017-10-09 13:47
A jak wygląda sprawa godzin nadliczbowych w tym systemie równoważnym, praca po 12 godzin? W dniu wolnym od pracy przychodzi się też na 12 godzin tak?Nie można np. na 8?
Druga sprawa to urlop, jeżeli pracuje się po 12 godzin i tych dni w miesiącu wychodzi mniej do przepracowania ,jest więcej dni wolnych od pracy. To biorąc jeden dzień urlopu tj. 12 godzin pracy, to z tych 20 czy 26 dni urlopu na rok, w zależności ile kto ma(staż pracy) tracę półtora dnia urlopu, Tak to się liczy chyba jakoś? Czy to bez znaczenia ,jednakowo przysługuje dzień urlopu czy to pracuje się 8 godzin czy 12?
A w ogóle zakładając ,ze udało by się zdobyć zatrudnienie to jest możliwość wyboru, system 8 godzinny albo 12 godzinny czy tak jak jest zapotrzebowanie w danej chwili?Chciałbyś pracować 8 godzin a dają cię na wydział gdzie pracuje się 12 albo na odwrót,chciałbyś pracować 12 a jest zapotrzebowanie na wydział gdzie pracuje się 8 godzin?
Nowo przyjęci trafiają w większości na wydziały gdzie pracuje się od pn do pt po 8 godzin czy na te wydziały gdzie jest ten system równoważny, 12godzin?
Widziałem ogłoszenie w sieci,zarobki od 2200 do 3000 brutto, tak podają.800 zł duża rozbieżność.To ta górna granica ok 3000 brutto to pewnie z premią i z ewentualnymi godzinami nadliczbowymi.
nnndd 2017-10-09 18:09
A co kogo to obchodzi ? Twoja sprawa jak wykorzystujesz urlop pało
śpiący 2017-10-10 18:24
Chciałem zapytać czy na nocnych zmianach jest możliwość się przespać 2-3 godziny? Ja tam wolałbym na nocnych zmianach pospać trochę niż oglądać TV, ktoś wyżej pytał o telewizor na nocne zmiany. Łóżko bym sobie przywiózł na zakład, chyba że by mnie nie wpuścili z łóżkiem na zakład to mogę spać na ławce, nawet na krześle, żaden problem dla mnie.
9
GRU 2017-10-10 21:14
HAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHA.
Pozytywny troll
Gimbus 2017-10-11 22:40
Tomi@
Masz rację ludzie w tym zakładzie są niepoważni.Mieli dobrze dot.setek to chcą lepiej. No to teraz się przekonają
2
Zostaw swoją opinię o Nidec Motors - Niepołomice
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Nidec Motors