brak logo

Nidec Motors

Niepołomice

Opinie o Nidec Motors

Aneta 2017-03-08 09:54
@GetOut długo już pracujesz w firmie? Chętnie usłyszymy więcej na temat Twojej opinii o warunkach pracy panujących w firmie.
toMEK 2017-03-20 21:40
witam, jest ogłoszenie INŻYNIER UTRZYMANIA RUCHU , chciałbym aplikować na to stanowisko możecie coś doradzić?, jakie zarobki na początek?, jest możliwość rozwoju, szkolenia itp?
B 2017-03-26 13:19
2500 netto???? skąd masz takie wieści?
ABC 2017-03-31 09:52
polecam pracę na dziale EPS- jest tam bardzo fajna atmosfera, normy dość wysokie ale da się zrobić. Ostrzegam natomiast na zmianę A jedna z liderek (M)- strasznie pomiata wszystkimi i jest bardzo zadufana w sobie- nie należy jej ufać, myśli że może każdym rządzić (a czy ktoś odważyłby się jej sprzeciwić?- hehe, jest poprostu pyskata i bezczelna), Pozdrawiam cały zakład Nidec ;)
2
Aneta 2017-03-31 10:05
@ABC a co możesz powiedzieć na temat możliwości rozwoju dostępnych dla pracowników firmy?
ABC 2017-03-31 10:31
Rozwój firmy w pracownika jest na bardzo wysokim poziomie- lecz niektóre osoby nie powinny być na tak wysokich stanowiskach.
11111 2017-03-31 14:54
Natomiast bardzo polecam zmianę B zwłaszcza Wioletę świetnie tłumaczy na maszynach podchodzi bez stresowo i dlatego łapie się bardzo szybko dziewczyna jest świetna widać że ma pojęcie w tym co robi bardzo polecam
1
Korepetycje 2017-03-31 15:03
Czesc a nie wiecie czasem czy Pani wiola daje jakies korepetycje z chemi lub fizyki chetnie bym dla corki zamowila kilka lekcji
1
Złote ziarno!!!! $$$$$$$ 2017-03-31 15:26
Bo trafiło sie ślepej kurze złote ziarno$$$$$$$$$$$$$
2
brawo 2017-03-31 15:45
Widocznie kierownik Kasia umie przeprowadzać rekrutację że ma samych zaj ludzi
1
EPS 2017-04-06 19:06
Cieszę się że już tam nie pracuję !
Kompletny brak zainteresowania pracownikiem ! Szkolenie pracownika na konkretnej maszynie na której musi zapier ... codziennie codziennie bo sie sprawdził a inne osoby się nie wyrabiają czy nie łapią danej maszyny więc niech sobie siedzą na konfiguracjach bo nie ma czasu na szkolenie .... brak rotowania i szkolenia między stanowiskami do tego dochodzi duchota na hali , nie ma czym oddychać szczególnie mowa o osobach które biegają przy maszynach np. rotor , piec ... 11 h stania na nogach ? do tego nocki i weekendy pracujące przez co z tego co mi wiadomo zwolni się niedługo jeszcze większa ilośc osób , ale to tak jak do tej pory nikogo nie będzie obchodzić przyjdzie ktos nowy będzie się uczył a wy będziecie odwalać za niego najgorszą robotę .... NIE POLECAM - moja skromna opinia . Pozdrawiam byłą załogę i osoby na które można było liczyć .
13
Zacnie... 2017-04-14 08:37
Tak się zastanawiam, czy tyle co tu jest pochwał na taką "piękna, niesamowitą, utalentowaną Wiolę",
Że się tak zaczęłam zastanawiać czy w firmie nidec jest tylu mężczyzn... xD
3
Aneta 2017-04-14 09:29
@EPS co było Twoją główną przyczyną odejścia z firmy? Rozumiem, że nowo przychodzący pracownik jest szkolony z pracy na konkretnej maszynie. Chętnie dowiemy się więcej na temat tego jak nowi pracownicy Nidec Motors są wdrażani do pracy.
Aaaa 2017-04-17 21:12
Jest bardzo mało osób które chcą pomagać i tlumaczyc jak wioleta popracuj z nią to zobaczysz nie ocenia się ludzi po wyglądzie
Rozbawiona 2017-04-17 21:30
Litości! Można by rzec,EPS nie istnieje bez Wioli!
2
Co za ludzie 2017-04-18 06:24
Dajcie spokój wiecznie się o wsztko i wszystkich czepiacie szukacie sensacji jak kogoś obgadać i wyśmiać co za po.......jebana firma od niedawna tu pracuję i widać jacy ludzie kawal sk.........synów istna zawieść i nie nawieść mi pomogla dużo a nie to co inni a teraz komuś przeszkadza gdybym wiedziała że tak jest to w ogóle bym nie polecala tej firmy innym teraz tego żałuję na stołówce to samo tylko patrzycie każdego obgadać co za ludzie widać że ludzie się tu cieszą żeby kogoś zgnoić tylko
1
!;;!!!!!!!!!!!;;!! 2017-04-18 06:33
Widać wszystko wystarczy popatrzeć na na Dorloka i na 10 t kto tam pracuje największe ............. aż się plakac chcę nie da się robić z takimi ludźmi wszędzie są ..........pi.............dy
1
Smiech na sali 2017-04-18 06:41
Widać Braklo Marcina na dorloku to nie ma kto tam trzymać respektu kto by tam z nimi wytrzymam same puste i najmodniejsze baby jedna mądrzejsza od drugiej akurat się dobraly
Kierownik z sąsiedztwa 2017-04-18 07:09
Z tego co wiem to najgorzej w rejonie firmy nidec jest ten wlaśnie ten zaklad co z tego że ten budynek jest piekny macie rozbudowany zaklad zdobywacie same dyplomy za jakoś jak Malo jaki zaklad ma cię czysto zadbane ale to co się dzieje wewnątrz waszej firmy to porażka widać że gorzej jak z bydłem wcale się nie dziwię że ludzie uciekają z tej firmy mam kilka osób z tego zakladu i ich opinia jest wręcz szokującą czemu zaklad nie reaguje na to co się dzieje??gdzie odpowiedni ludzie zajmujący się naborem nie dziwię się że nie macie ludzi do naboru to zbieracie samych odpadów z 1 łapanki bo jak to inaczej nazwać opinię zakladu reprezentują sami ludzie ,nigdzie nie jest idealnie ale w waszym zakładzie taka opinia że aż wstyd!!!! I tu prośba do góry do kierownictwa i kadr wprowadźcie większą dyscyplinę bo jesteście pościeliskiem w okolicy dla innych firm
4
sprawiedliwi 2017-04-18 07:51
Powinni pozabierać premie dodatki liderowskie bonusy to by się Ludzie nauczyli rozumu przytemperować ich troszkę nie umia się zachować to ich nauczyć
oooo 2017-04-18 08:02
Lepiej żeby podwyżki byly dla biur niż dla bydla jeszcze zaklad na tym zyska, nie powinni mieć żadnych podwyżek jeżeli hańbią nasz zaklad
2
Aż wstyd 2017-04-18 10:01
Jedni budują zaś drudzy rujnują swą opinia nideca
Nowy 2017-04-18 10:40
Tak naprawdę jest Malo osób które pomagają które chcą wdrożyć nowych pracowników w otoczenie przeważnie jest tak że wchodzi się w stado wilków i każdy patrzy tylko mogę podstawić i się wyśmiać a tak żeby ktoś coś pokazal to nie ma szans trzeba się wkupić w laske starych pracownikow i albo będziesz ich podnóżkiem albo Cię zgnoją liderzy ani kierownicy nie reagują na to tylko oczy przymykają co to za firma jak ktoś ma zamiar przyjść do tej firmy to lepiej niech się zastanowi dwa razy co chce zrobić w tej firmie jest potrzebny PSYCHIATRA bo ludzie tutaj to tragedia Szacun dla tych którzy chcą jeszcze pomagać i szkolić
2
Nowy 2017-04-18 10:43
Tak naprawdę jest Malo osób które pomagają które chcą wdrożyć nowych pracowników w otoczenie przeważnie jest tak że wchodzi się w stado wilków i każdy patrzy tylko mogę podstawić i się wyśmiać a tak żeby ktoś coś pokazal to nie ma szans trzeba się wkupić w laske starych pracownikow i albo będziesz ich podnóżkiem albo Cię zgnoją liderzy ani kierownicy nie reagują na to tylko oczy przymykają co to za firma jak ktoś ma zamiar przyjść do tej firmy to lepiej niech się zastanowi dwa razy co chce zrobić w tej firmie jest potrzebny PSYCHIATRA bo ludzie tutaj to tragedia Szacun dla tych którzy chcą jeszcze pomagać i szkolić
Nidec Motors 2017-04-18 19:13
czy potrzebują pracowników biurowych, ogłoszeń nie widziałam, nie mam tam nikogo znajomego a szukam pracy administracyjnej, jakie są szanse
Aneta 2017-04-19 10:15
@Nowy rozumiem, że nie uzyskałeś po przyjściu do pracy wsparcia na jakie liczyłeś. Jak chciałbyś by w Nidec Motors wyglądało wdrażanie nowego pracownika do firmy?
1
Nowy 2017-04-19 11:45
A więc wytłumaczenie na spokojnie i zrozumiale maszyn do tego stopnia aż się zakapie,możliwość zadawania pytań bardziej kompetentne osoby które potrafiliby wytłumaczyć na spokojnie bo jeżeli ktoś pogania i mówi do drugiej osoby ty ( usunięte przez administratora ) jest bardzo duży stres jest taka kobieta na epsie co ma czerwone włosy bardzo boję się jej,jest bardzo wulgarna ta praca jest bardzo stresujaca
3
777 2017-04-19 15:35
Kierowniku z sąsiedztwa ,poscieliskiem nie jestesmy i nie martw się o nasze podwórko.
A 2017-04-19 21:34
Hahahaaaaahahaaaha dziecinada znam tą PANIA jest zajebista Haana Haana ha
6
pozdrowienia 2017-04-19 23:26
akurat kobieta o czerwonych wlosach wnosi tyle radosci na epsa jak malo kto ! nie znacie ludzi a gadacie takie farmazony jakich malo. chcecie sie wyszkolic to zajmijcie sie praca a nie hejtem ! zajmijcie sie swoim interesem. tyle w temacie. pozdrawiam !
6
An 2017-04-19 23:58
DOKŁADNIE KOBIETA O CZERWONYCH WŁOSACH JEAT SUPER KOLEŻANKA ŚWIETNYM OPERATOREM I DZIĘKI NIEJ NIERAZ CZŁOWIEK JAKOŚ PRZETRWAŁ NOC A CO DO H..... JAK NIE WIESZ NOWA o CO BIEGA TO SIEDŹ CIHO I NIE PISZ GŁUPOT BO PRZEZ TAKIE OSOBY POWSTAJĄ HORE WPISY I OPINIE FIRMY KTÓRA JEST OK ZAPRASZAMY DO NIDECA I NA EPS
6
xxx 2017-04-20 01:00
a o kim konkretnie mowa?
znudzony kretynami 2017-04-20 13:32
Czerwonowlosa to osoba w porzadku a bedzie ja hejtowac jakas szara zalosna mysz ktora jeszcze powinna chodzic do szkolki, obudzcie sie, jestesmy w pracy a nie kosciel. W takich chwilach zaluje ze mnie tam nie ma. Balabys sie dopiero ciemna istoto
4
Aneta 2017-04-20 13:46
Bardzo proszę o komentarze dotyczące pracy w firmie, a nie wyszczególnianie jej pracowników.
@Nowy dziękuję za odpowiedź. Rzeczywiście bardzo ważne jest móc liczyć na pomoc od innych pracowników firmie. Jeśli w pracy jesteś świadkiem nieodpowiednich zachowań warto je zgłaszać przełożonym.
2
zwykły operator 2017-04-21 19:31
w tym momencie kiedy jednocześnie przychodzą na linię 2,3, a nawet 4 nowe osoby, a po miesiącu kolejni nowi operatorzy nie jest łatwo przekazać wszystkie informacje, jednocześnie starając się utrzymać na w miarę przyzwoitym poziomie ilość i jakość produkcji. dlatego faktycznie te szkolenia w ostatnim czasie nie wyglądają tak jak powinny- kiedyś przychodziła 1 nowa osoba a po dłuższym czasie kolejna i można było skupić się na tej osobie.
zakład się w szybkim czasie rozrasta , potrzebujemy coraz więcej nowych operatorów.
to jak ten zakład wygląda teraz ( od wewnątrz) jest nieporównywalne do tego co było np. 10 lat temu.
no i nasza DD twierdzi że na podwyżki , czy stażowe dla osób które pracują 5-10-13 lat nie ma pieniędzy, ale na trawę w rolkach, regipsy na chalę i niepotrzebną zmianę odzieży na przyjazd naszego bosa jest.
wiele osób z wieloletnim stażem pracuje tam tylko dlatego , że mają umowy na stałe i tak jest bezpiecznie, ale jeśli w dalszym ciągu nie będą doceniani to zaczną olewać tą robotę tak jak nowi.
i jednak nie zapominajmy , że przede wszystkim bez odpowiednich i zmotywowanych operatorów ten ten [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] długo nie pociągnie ( szczególnie że w okolicach bochni budują jakiś podobny zakład- wystarczy że dadzą 100 więcej i większość tam pójdzie)
pozdrowienia dla leszka i dorotki , wieloletni pracownik
10
zwykły operator 2017-04-21 20:10
a jeśli chodzi o dziewczyny z dl to są ok.. wystarczy je poznać, tak jak wszystkich , żeby cokolwiek o nich powiedzieć...
5
65432 2017-04-22 11:30
co za bzdura.....
123456 2017-04-22 11:42
coś mi sie wydaje ze sama o sobie takie głupoty wypisuje miała parcie na stanowisko technika jakosci strasznie nim chciała zostać miała szanse na lidera ale się nie sprawdziła jeśli bylaby tak zajefajna to na pewno dostała by to czego chciala
2
123456 2017-04-22 11:53
jesli chodzi o eps to uwazam ze praca jest tam spoko ludzie z innego apu wypisuja bzdury bo zazdrosc ich sciska byla szansa na zglaszanie sie na nowa linie nie skorzystali to niech zaluja. praca i dodatki spoko a malo tego mozna chodzic na setki jesli ma sie ochote i wtedy sie jeszcze lepiej zarabia. zal d... sciska .
Biuro 2017-04-22 12:34
Chyba była już informacja alby nie pisać na temat osób pracujących w tym zakładzie nie ważne co. Ale to forum na temat pracy nie ludzi tam pracujących.
2
Pracownik 2017-04-22 20:31
Na tej stronie powinny być zamieszczane wyłącznie wpisy dotyczące pracy w zakładzie a nie ludzi tam pracujących.
Uważam że warunki są dobre zarobki rowniez dla młodych osób praca jak najbardziej na tak można łatwo zgarnąć troszkę grosza plus nadgodziny dla chetnych. Do wszystkiego można się przyzwyczaić gdy tylko ogarnie się mniej więcej maszyny i przyzwyczai do określonych zasad i to praca spoko skończysz zmianę zamykasz za sobą drzwi i nic cię już nie interesuje. Trzeba się przyzwyczaić do hałasu i temperatury.
5
007 2017-04-24 00:51
Jeśli chodzi o temperaturę to latem jest tragedia nie każdy temu zdoła podołać.I pomyśleć w którym my wieku żyjemy?
4
Aneta 2017-04-24 12:05
@zwykły operator a jakie zmiany chciałbyś widzieć w firmie, tak by lepiej się pracowało? Tak, aby właśnie była ta motywacja do pracy, o której piszesz.
Operator 2017-04-25 07:49
Pozdrawiam ,,zwykłego operatora,, i podpisuje się pod tym co napisał ,praca jest ok ,ludzie tez ale my starzy operatorzy nijak nie jesteśmy doceniani za swoją pracę to smutne ,nowi są traktowani lepiej niż my :-(
6
Postronny 2017-04-25 09:42
Moje zdanie na temat tego wszystkiego jest takie :praca może i jest ok. ale ludzie co niektórzy to chyba nie dorośli do swojego wieku poniżają się nawzajem w pracy gwar ,pogaduszki a przecież to wszystko można załatwić poza pracą i spotkać się na tzw.kawie.Stary operator to nie znaczy lepszy ale nie znaczy też że ci starzy nie powinni dostawać np.jakiegoś stażowego.
5
zwykły operator 2017-04-25 17:12
Najlepszą motywacją w pracy jest jak wiadomo odpowiednie wynagrodzenie, większość z nas ( jeśli nie wszyscy operatorzy) przychodzi do pracy po to żeby zarobić , a nie dla przyjemności. Praca na 3 zm. , wysoka temp. na hali, dla większości długie dojazdy. Osoby z biura , które nie pracowały na produkcji nie mają pojęcia o tym jak się pracuje na 2 zm . kiedy na zewnątrz panuje 30 stopniowy upał.
Przede wszystkim pomyślcie o proponowanym stażowym, dopłacie do busów, " referendum" na temat zmiany odzieży - głównie chodzi mi o grubość koszulek z niezbyt cienkich na jeszcze grubsze na lato -to będzie koszmar.
pozdrowienia
8
Aneta 2017-04-26 09:18
@zwykły operator piszesz o bardzo konkretnych postulatach. Czy próbowaliście zgłaszać takie potrzeby do przełożonych? Co rozumiesz przez dopłatę do busów? Rozumiem, że firma nie zapewnia obecnie pomocy w zakresie dojazdu pracowników?
zwykły operator 2017-04-26 16:48
Dojeżdżamy busami firmowymi, ale za nie płacimy . W zależności skąd dojeżdżamy 150 lub 160 zł, gdyby zakład opłacał busy w całości z pewnością ''starzy" operatorzy byliby zadowoleni, a ''nowych" firma mogłaby łatwiej zdobyć .
Propozycja stażowego była przedstawiana " górze" lecz niestety odrzucona.
5
Wert 2017-04-27 15:28
Szkoda że ktoś kto układa grafik na eps nie wypośrodkował go zapraszam biuro do stania przy nawijarce trzy dni pod rząd po 12 godzin nogi wchodzą do D..y robią się pajączki i żylaki.To nie prawda że codziennie robimy na innych stanowiskach są osoby które zapiepszaja ciągle na tych samych.Liczy się przede wszystkim sztuka ciągle mało, grupy rywalizują ze sobą asz przykro.Slyszymy że biuro dba o nas i rodziny i mamy czasem 8 godzin,bzdura jak tak bardzo dba proponuję w pracująca niedziele po 8 godzin będą wam wszyscy wdzięczni.Traktujcie nas jak ludzi a nie roboty.
2
pracowniik 2017-04-27 22:08
Hmm co to za dziewczyna , dziś pierwszy raz ją ujarzałem i mi sie spodobała. Musi pracować jakoś od niedawna na kontroli jakości i ma bluzke SQS. Taka szczupła blondynka ?? Znacie ją ? dzięki za info
Zostaw swoją opinię o Nidec Motors - Niepołomice
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Nidec Motors