brak logo

Nidec Motors

Niepołomice

Opinie o Nidec Motors

An 2017-04-19 23:58
DOKŁADNIE KOBIETA O CZERWONYCH WŁOSACH JEAT SUPER KOLEŻANKA ŚWIETNYM OPERATOREM I DZIĘKI NIEJ NIERAZ CZŁOWIEK JAKOŚ PRZETRWAŁ NOC A CO DO H..... JAK NIE WIESZ NOWA o CO BIEGA TO SIEDŹ CIHO I NIE PISZ GŁUPOT BO PRZEZ TAKIE OSOBY POWSTAJĄ HORE WPISY I OPINIE FIRMY KTÓRA JEST OK ZAPRASZAMY DO NIDECA I NA EPS
7
xxx 2017-04-20 01:00
a o kim konkretnie mowa?
znudzony kretynami 2017-04-20 13:32
Czerwonowlosa to osoba w porzadku a bedzie ja hejtowac jakas szara zalosna mysz ktora jeszcze powinna chodzic do szkolki, obudzcie sie, jestesmy w pracy a nie kosciel. W takich chwilach zaluje ze mnie tam nie ma. Balabys sie dopiero ciemna istoto
5
Aneta 2017-04-20 13:46
Bardzo proszę o komentarze dotyczące pracy w firmie, a nie wyszczególnianie jej pracowników.
@Nowy dziękuję za odpowiedź. Rzeczywiście bardzo ważne jest móc liczyć na pomoc od innych pracowników firmie. Jeśli w pracy jesteś świadkiem nieodpowiednich zachowań warto je zgłaszać przełożonym.
2
zwykły operator 2017-04-21 19:31
w tym momencie kiedy jednocześnie przychodzą na linię 2,3, a nawet 4 nowe osoby, a po miesiącu kolejni nowi operatorzy nie jest łatwo przekazać wszystkie informacje, jednocześnie starając się utrzymać na w miarę przyzwoitym poziomie ilość i jakość produkcji. dlatego faktycznie te szkolenia w ostatnim czasie nie wyglądają tak jak powinny- kiedyś przychodziła 1 nowa osoba a po dłuższym czasie kolejna i można było skupić się na tej osobie.
zakład się w szybkim czasie rozrasta , potrzebujemy coraz więcej nowych operatorów.
to jak ten zakład wygląda teraz ( od wewnątrz) jest nieporównywalne do tego co było np. 10 lat temu.
no i nasza DD twierdzi że na podwyżki , czy stażowe dla osób które pracują 5-10-13 lat nie ma pieniędzy, ale na trawę w rolkach, regipsy na chalę i niepotrzebną zmianę odzieży na przyjazd naszego bosa jest.
wiele osób z wieloletnim stażem pracuje tam tylko dlatego , że mają umowy na stałe i tak jest bezpiecznie, ale jeśli w dalszym ciągu nie będą doceniani to zaczną olewać tą robotę tak jak nowi.
i jednak nie zapominajmy , że przede wszystkim bez odpowiednich i zmotywowanych operatorów ten ten [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] długo nie pociągnie ( szczególnie że w okolicach bochni budują jakiś podobny zakład- wystarczy że dadzą 100 więcej i większość tam pójdzie)
pozdrowienia dla leszka i dorotki , wieloletni pracownik
14
zwykły operator 2017-04-21 20:10
a jeśli chodzi o dziewczyny z dl to są ok.. wystarczy je poznać, tak jak wszystkich , żeby cokolwiek o nich powiedzieć...
5
65432 2017-04-22 11:30
co za bzdura.....
123456 2017-04-22 11:42
coś mi sie wydaje ze sama o sobie takie głupoty wypisuje miała parcie na stanowisko technika jakosci strasznie nim chciała zostać miała szanse na lidera ale się nie sprawdziła jeśli bylaby tak zajefajna to na pewno dostała by to czego chciala
3
123456 2017-04-22 11:53
jesli chodzi o eps to uwazam ze praca jest tam spoko ludzie z innego apu wypisuja bzdury bo zazdrosc ich sciska byla szansa na zglaszanie sie na nowa linie nie skorzystali to niech zaluja. praca i dodatki spoko a malo tego mozna chodzic na setki jesli ma sie ochote i wtedy sie jeszcze lepiej zarabia. zal d... sciska .
3
Biuro 2017-04-22 12:34
Chyba była już informacja alby nie pisać na temat osób pracujących w tym zakładzie nie ważne co. Ale to forum na temat pracy nie ludzi tam pracujących.
6
Pracownik 2017-04-22 20:31
Na tej stronie powinny być zamieszczane wyłącznie wpisy dotyczące pracy w zakładzie a nie ludzi tam pracujących.
Uważam że warunki są dobre zarobki rowniez dla młodych osób praca jak najbardziej na tak można łatwo zgarnąć troszkę grosza plus nadgodziny dla chetnych. Do wszystkiego można się przyzwyczaić gdy tylko ogarnie się mniej więcej maszyny i przyzwyczai do określonych zasad i to praca spoko skończysz zmianę zamykasz za sobą drzwi i nic cię już nie interesuje. Trzeba się przyzwyczaić do hałasu i temperatury.
7
007 2017-04-24 00:51
Jeśli chodzi o temperaturę to latem jest tragedia nie każdy temu zdoła podołać.I pomyśleć w którym my wieku żyjemy?
5
Aneta 2017-04-24 12:05
@zwykły operator a jakie zmiany chciałbyś widzieć w firmie, tak by lepiej się pracowało? Tak, aby właśnie była ta motywacja do pracy, o której piszesz.
Operator 2017-04-25 07:49
Pozdrawiam ,,zwykłego operatora,, i podpisuje się pod tym co napisał ,praca jest ok ,ludzie tez ale my starzy operatorzy nijak nie jesteśmy doceniani za swoją pracę to smutne ,nowi są traktowani lepiej niż my :-(
8
Postronny 2017-04-25 09:42
Moje zdanie na temat tego wszystkiego jest takie :praca może i jest ok. ale ludzie co niektórzy to chyba nie dorośli do swojego wieku poniżają się nawzajem w pracy gwar ,pogaduszki a przecież to wszystko można załatwić poza pracą i spotkać się na tzw.kawie.Stary operator to nie znaczy lepszy ale nie znaczy też że ci starzy nie powinni dostawać np.jakiegoś stażowego.
6
zwykły operator 2017-04-25 17:12
Najlepszą motywacją w pracy jest jak wiadomo odpowiednie wynagrodzenie, większość z nas ( jeśli nie wszyscy operatorzy) przychodzi do pracy po to żeby zarobić , a nie dla przyjemności. Praca na 3 zm. , wysoka temp. na hali, dla większości długie dojazdy. Osoby z biura , które nie pracowały na produkcji nie mają pojęcia o tym jak się pracuje na 2 zm . kiedy na zewnątrz panuje 30 stopniowy upał.
Przede wszystkim pomyślcie o proponowanym stażowym, dopłacie do busów, " referendum" na temat zmiany odzieży - głównie chodzi mi o grubość koszulek z niezbyt cienkich na jeszcze grubsze na lato -to będzie koszmar.
pozdrowienia
12
Aneta 2017-04-26 09:18
@zwykły operator piszesz o bardzo konkretnych postulatach. Czy próbowaliście zgłaszać takie potrzeby do przełożonych? Co rozumiesz przez dopłatę do busów? Rozumiem, że firma nie zapewnia obecnie pomocy w zakresie dojazdu pracowników?
zwykły operator 2017-04-26 16:48
Dojeżdżamy busami firmowymi, ale za nie płacimy . W zależności skąd dojeżdżamy 150 lub 160 zł, gdyby zakład opłacał busy w całości z pewnością ''starzy" operatorzy byliby zadowoleni, a ''nowych" firma mogłaby łatwiej zdobyć .
Propozycja stażowego była przedstawiana " górze" lecz niestety odrzucona.
9
Wert 2017-04-27 15:28
Szkoda że ktoś kto układa grafik na eps nie wypośrodkował go zapraszam biuro do stania przy nawijarce trzy dni pod rząd po 12 godzin nogi wchodzą do D..y robią się pajączki i żylaki.To nie prawda że codziennie robimy na innych stanowiskach są osoby które zapiepszaja ciągle na tych samych.Liczy się przede wszystkim sztuka ciągle mało, grupy rywalizują ze sobą asz przykro.Slyszymy że biuro dba o nas i rodziny i mamy czasem 8 godzin,bzdura jak tak bardzo dba proponuję w pracująca niedziele po 8 godzin będą wam wszyscy wdzięczni.Traktujcie nas jak ludzi a nie roboty.
9
??? 2017-04-27 23:29
Czy to jest portal randkowy?
FCSN 2017-04-28 01:14
pracuje w nidecu od 4 miesiescy, jest [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] pieniądze są jakie są, da sie wyżyć, nie ma chamstwa, poganiania, pozdrawiam S-platfom
1
Sysiu 2017-04-28 02:07
Ile na reke jako magazynier?
Nick 2017-04-28 12:47
Jest jedna zmiana na Epsach która ma zakaz wszystkiego!!!!! Włącznie z wychodzeniem do toalety czy napić się. Operatorzy są traktowani jak robole natomiast liderzy maja wszystko w D...pie. Kierownik zmiany udaje ze nie widzi. To przykre ze aż tak widoczna jest pozycja. Lider uważa się za osobę wyższa od operatora chodzi zadufany bo zarabia 200 zł więcej? Na innych zmianach liderzy pracują jak operatorzy a tutaj przez 12h chodzą w kółko. Masakra najgorsza zmiana
4
Nowy 2017-04-28 13:24
Ktora to zmiana ?
pracownik eps 2017-04-28 19:40
cos mi sie wydaje ze to zmiana artura bo tam nawet na papierosa sie nie da sie wyjsc ... bo jest zakaz sztuka sztuka i jeszcze raz sztuka dyscyplina... a teraz jak ma przyjechac p. Nagamori to dopiero bedzie sajgon
1
strong 2017-04-29 18:05
co to za blondynka która pracuje może jakoś od zimy i jest na kontroli w bluzie SQS chodzi ?? spodobala mi sie
kjhgfd 2017-04-30 16:21
taka przeprowadza rekrutacje ze jedna pijana przyszla w pierwszy dzien do pracy a innym razem zwolnila sie nowo przyjeta do domu bo zle sie poczula,,,, zwolnili ja dyscyplinarnie bo nikomu nie powiedziala ze wychodzi po przerwie . , rzeczywiscie pozazdroscic takich ludzi.
1
......... 2017-04-30 18:59
Ten EPS to się popsuł miało być tam dezynfekcyjne a operatorzy to nawet nie noszą czapek mało tego nawet bez ubrań chodzą nawet liderki , jakość powinna zwrócić uwagę na to co tam się dzieje! !!!!!!!
oper.eps 2017-04-30 19:29
zejdzcie z tego eps nie macie innych lini do obgadania zal wam [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] sciska czy co. jedno i to samo . az sie nie dobrze robi. zajmijcie sie praca a nie patrzcie co kto robi.
4
.......1 2017-05-01 15:46
Dokładnie zapraszamy biuro .... kto w ogóle wymyślił nocki po 12 h ????? jak my się mamy przestawić po trzech 12stkach nockach na ranną zmianę .... ? Nie macie dzieci , rodzin ? My mamy i nie mamy kiedy im poświęcić wolnego czasu !! chodzimy nieprzytomni i jakość byście chcieli ? głowa leci po 9 h stania na nogach np. przy nawijarce ..... i dobrze ktoś napisał zapraszamy biuro do stania 11h , nogi bolą makabrycznie , problemy z krążeniem wyniki badań po roku pracy na epsie nie do porównania !!!!! duchota na hali pot sie po czole leje człowiek osłabiony !!! Może by się ktoś wreszcie zajął tym ? 12stki miały być tylko na jakiś czas .... ale skoro nie widzicie innego rozwiązania to może jak zaczniemy grupowo odchodzić to przejrzycie trochę na oczy . Dobrze , że teraz jest trochę wolnego na spokojnie można powysyłać CV do innych firm ! Tylko tutaj możemy się wypowiedzieć , bo jeśli to zgłaszamy słownie jest to olane od początku do końca .
7
zxcvb 2017-05-01 19:00
nie przesadzaj bo mozna sie dogadac z liderem i po 6 godzinach pracy ze stanowiska stojacego na siedzace wszystko jest kwestja dogadania sie z liderm .. 12 tki nie sa zle poniewaz wychodzi w msc 13 badz 14 dni pracujacych a reszta to dni wolne jesli masz jeden tydzien gdzie pracujesz tylko sroda czwartek to nie gadaj ze nie odpoczniesz .. to masz cos ze zla organizacja swojego czasu, ja jestem akurat na takiej zmianie ze idzie sie dogadac nikt nikomu nic nie zarzuca . Nigdy rowniez nie ma czegos takiego ze dzien w dzien na tym samym stanowisku a zwlaszcza na nawijarkach ktore przyznaje sa ciezkimi maszynami. poza tym do 12 tek jest jeszcze dodatek i pensja jest calkiem niezla.
10
Bla, bla, bla. 2017-05-06 09:46
Czytam czasem te wasze opinie. Zastanawia mnie, czy to portal randkowy, czy kilku erotomanów u was pracuje i robi złą opinie. W ogóle mam wrażenie, że zasługujecie na takie warunki, jakie tu opisujecie, czyli byle jakie, bez poszanowania pracownika. Ani słowa nie wspomni ktoś o 5S, a przecież to Japońska firma, a gdzie zasady moralne i etyczne?
palacz 2017-05-11 08:00
nie palisz to nie tracisz kasy na fajki, policz sobie paczka dziennie po 15 złotych to jakieś 450 złotych w plecy. Nie marudź, bo masz więcej kasy na miesiąc niż palacze
2
odpowiedź 2017-05-11 08:17
jakieś 3 i pół koła
biuro mać 2017-05-11 08:21
ty przychodzisz 12 razy w miesiąc na 12 godzin, a biuro przychodzi codziennie na 12 godzin i użera się z takimi jak ty. Jesteś na EPS bo dają większą kasę niż gdzie indziej, nie pasuje Ci to wystarczy sie zwolnić, to nie jest kolonia karna i nikt Cię nie zmusza do innej pracy niż Ci oferowali
6
PRACOWNIK 2017-05-11 21:15
Dokładnie ludzie przechodzą do Nideca z innych firm sąsiadujących i bardzo narzekają na nie. Między innymi z waszej biednej pseudo - firmy. Wręcz są zszokowani jaki u nas jest porządek i zasady. Pracowałem w kilku firmach w nma i poprostu zazdrość was zrzera że się rozbudowywujemy i mamy na to fundusze. A głupoty na forum wypisują pracownicy z Niepołomic i okolic. Tak poza tym to po co wchodzisz na nasze forum masz tak bardzo nudne życie, że szukasz atrakcji. Haha żenada.
2
Bolek 2017-05-11 22:44
Ja tam nie wiem o co wam chodzi prosta robota i nie wykanczajaca i podwyzki daja co jakis czas. Zajmijcie sie swoim zyciem a nie glupoty wypisujcie
3
xd 2017-05-12 19:39
jakie 3,5 koła Magazynier zarabia 2100 brutto bez udt i 2,500 z udt
Cool 2017-05-13 16:48
Jaka stawka godzinowa na magazyniera? Prosze o odpowiedz
Aneta 2017-05-15 10:07
@PRACOWNIK jeśli dobrze rozumiem, to Tobie odpowiada praca w Nidec Motors. Na jakim stanowisku pracujesz? Chętnie dowiemy się więcej na temat Twojej pracy. Co możesz wskazać jako jej plusy? Rozbudowane, merytoryczne opinie będą bardzo cenne dla osób, które zastanawiają się nad podjęciem tu pracy.
Nadi 2017-05-16 18:54
Bardzo dobrze powiedziane! Nieraz na własne oczy widziałam jak Panowie z procesu siedzą na hali przy maszynach nawet po 12-14 godzin... Nikt nikomu nie broni startować do pracy na inne stanowisko..
Operatorka 2017-05-17 07:48
Plusy
- atmosfera prości fajni ludzie (choć zdarzają się wyjątki)
- dość dobre zarobki
- urlop można wykorzystywać kiedy się chce a nie wtedy kiedy ktoś ci narzuci
- stołówka (dobre ceny)
- kierownicy nie krzyczą i nie traktują pracowników ,,z góry"
- możliwość awansu
- możliwość opieki medycznej w prywatnych gabinetach (przy umowie przez firmę przy niewielkiej doplacie)
- zapewnione środki ochrony osobistej ( ubrania,buty, czapki kończąc na plastrach :) )
- brak odpowiedzialności majątkowej

Minusy
- temperatura
- hałas
- na jednych stanowiskach i liniach to lekka ale nużąca praca na innych cięższa obciążająca ręce i kręgosłup

Myślę że jeśli ktos chce pracować to przywyknie do wszystkiego. Na początku jest strach i dokuczają bóle rąk bądź nóg czy kręgosłupa ale mijają bądź z czasem stają się mniej uporczywe także polecam tą firmę jako pracodawcę ;)
3
Aneta 2017-05-17 09:02
@Operatorka dziękuję za tak obszerną opinię. Rzeczywiście jest dużo plusów z pracy w Nidec Motors. Wspominasz o możliwości awansu. Jak wygląda przykładowa droga kariery w firmie?
Szukający 2017-05-17 10:33
Pisząc dobre zarobki, o jakich kwotach netto mówimy? W jakich widełkach mieści się wynagrodzenie operatora? Czy jest ktoś w stanie rzetelnie i klarownie przedstawić te kwoty?
xxx 2017-05-17 16:40
Dobre zarobki? Wolne zarty, zarobki to kpina w tej firmie. Przykladowo pracownik ze stazem 3 lata ma brutto 2260 a pracownik nowo zatrudniony dostaje 2100 brutto. To maja byc te dobre zarobki? Pozatym gdzie tu sprawiediwosc w tym wszystkim? Staz pracy wogole nie ma znaczenia.
Ostatnio operatorzy dostali podwyzki, takie tam 'podwyzki' zeby cicho siedzieli. Podwyzki za najlepsza ocene B+ to 150zl brutto. Malo kto ma taka ocene. Wiekszosc ma ocene B, za ktora bylo 100zl brutto. Smiech na sali.
Ciekawe ile kasy firma wydala na organizacje przyjazdu zalozyciela firmy? Na to pieniadze sa... na codzien brud i smrod a na przyjazd japonczyka wszystko ladnie umyte, wyczyszczone, obudowy na maszynach wymienione na nowe, podlogi wycyklinowane, gladzie na scianie zrobione. No i najwazniejsze.....zero wolnej woli wsrod pracownikow. W czasie wizyty kazdy mial postepowac wedlug ustalonego wczesniej planu. Stolowka zamknieta -nie wolno korzystac. Palarnia zamknieta -zapalisz to wylecisz dyscyplinarnie. Chora sytuacja. Swoja droga moze by tak palarnie zlikwidowac na stale?
Firma powinna zrobic wsrod pracownikow ankiete z poziomu zadowolenia z pracy.
22
Operatorka 2017-05-22 16:17
Mówiąc o możliwości awansu. Zaczynamy pracę od roli operatora trzeba nauczyć się wszystkiego zaczynając od BHP poprzez panujące tam zasady (np pisanie propozycji ulepszen, opisywanie scrap itp) kończąc na obsłudze i naprawianiu maszyn (drobne zacięcia). Jeśli ktoś szybko się uczy pomaga innym i sumiennie wykonuje zadania może zostać liderem z czasem może nawet kandydować na technika jakosci. Także praca i sumienność przede wszystkim.
Pracownik 2017-05-22 16:24
Dla pytających o zarobki
Praca 3 zmiany po 8h - około 1650-1800
Praca 12h na dwie zmiany - 1930-2000
Bez godzin nadliczbowych ,,setek"
6
Rozżalony 2017-05-26 22:14
A co z operatorami,którzy pracują po kilka lat?Wszyscy nie mogą być liderami,jakościowcami itd.?Nie wszyscy mają siłe przebicia,znajomości albo poprostu nie chcą.Sa dobrymi pracownikami,szkolą nowych.Czy to jednak oznacza,że mają pracować za takie same stawki jak nowi?To chyba nie jest w porządku!Dlaczego nie ma stażowego dla nich?Tylko te śmieszne podwyżki za oceny.Wieksza podwyzka dla lidera,mniejsza dla zwykłego operatora.A przecież lider już bierze pieniadze za to,że jest liderem.Brak słow poprostu.Poza tym Nowi bez ocen mają stawki podobne do starych.Jest to bardzo niesprawiedliwe.I nic sie nie zmienia w tej kwesti.
23
Eps 2017-06-06 09:47
Sory ale to widocznie u was na zmianie tak jest u nas rotacja raz na jakiś czas trzy noce stoisz na tym samym stanowisku po wolnym przychodzisz i znowu to samo , a z tym czasem wolnym to się nie ośmieszaj po 3 nocach mało kto ma siłę a jak po śpisz tylko 3-5 godzin to już w ogóle, niektóre osoby mają jeszcze dzieci w wieku szkolnym i dom i życiowe sprawy a mówione było ze na 1 rok góra 1/5 na fajkę jak idziesz to tez nie bardzo ,duszno czapki to porażka
3
abc 2017-06-07 16:35
To sie zwolnij jak masz takie zyciowe sprawy, ktore nie pozwalaja ci pracowac. Albo przenies sie na druga hale, pracuj na 3 zmiany po 8h. Broni ci ktos? To po co tak narzekasz? Po 5 nockach na pewno twoje samopoczucie bedzie o wiele lepsze
8
Zostaw swoją opinię o Nidec Motors - Niepołomice
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Nidec Motors