brak logo

Komandor S.A.

Katowice

Opinie o Komandor S.A.

Ktosia 2013-02-08 10:00:02
To prawda. Zarabiają tylko Ci, którzy siedzą najbliżej koryta. Tnie się koszta ale kosztem zwykłych pracowników. Najlepiej by było, gdyby każdy pracował w czynie społecznym albo za minimalne wynagrodzenie podczas, gdy dyrektorzy bez wykształcenia zarabiają po kilka tysięcy złotych za to, że pobiegają trochę po placu. Socjalu nie ma, bo powstał nowy, piękny salon i teraz trzeba się odkuć...oczywiście kosztem pracownika. Ehhhh.
Jelonek 2013-02-08 10:07:05
Chcesz wiedzieć jakie szkoły skończył Prezes, że ma furę jak garaż??? Żadne :-) a swoją pozycję zawdzięcza Ojcu i znajomościom; bez tego byłby pewnie zwykłym robotnikiem biegającym w gumiakach (z całym szacunkiem do robotników). Więc czego tu wymagać ...
może-nowy 2013-02-14 10:01:32
Witam

Mam pytanie. Czytam cały wątek z lekkim przerażeniem, bo właśnie zacząłem robić przymiarki do zatrudnienia się w firmie. Na razie to tylko przymiarki, ale wolałbym dowiedzieć gdzie się pakuję...
Czy sytuacja w firmie jest nadal taka sama? Wątek zaczął się już w 2011, teraz mamy 2013. Czy robiąc uczciwie swoją robotę jako montażysta można sensownie zarobić i nie babrać się w tym wszystkim co tu opisujecie - bo mam wrażenie, że większość dotyczy bardziej centralnych i dyrektorskich klimatów.
Jak to w ogóle jest? Czy wszyscy montażyści pracują na własną działalność? A stolarze?
DiCaprio 2013-02-14 21:22:31
Niestety to wszystko prawda....
1
Do Jelenia 2013-02-15 22:05:09
Może zawdzięcza ojcu, ty swojemu nawet dobrego wychowania nie zawdzięczasz! Zazdrość z ciebie wyłazi...
poszukujący pracy 2013-02-18 10:15:51
Witam,

a wiecie może jak jest jeśli chodzi o stanowisko Informatyka w tej firmie ?
Od dłuższego czasu poszukują kogoś na to stanowisko co skłania do myślenia. Kwestia czy chodzi tylko o kasę, czy o kasę i poszanowanie ?

pozdrawiam
[usunięte przez moderatora]
nikt ważny 2013-02-19 13:37:14
Do "może nowy":

Daj sobie spokój chłopie. Rozgrywki może i są na wyższych stopniach ale pensje ucinają zwykłemu pracownikowi, więc lepiej nie pakuj się w to szambo. Pozdrawiam
a co mi tam 2013-02-19 18:57:28
zgadzam sie z przedmowca i tez go pozdrawiam
2
Marek 2013-02-20 21:40:15
jak umiesz kombinować, (bo choćby płytę można kupić dużo taniej) to jakoś pociągniesz, jak będziesz liczył na to co ci kapną z firmy to na przysłowiowy suchy chleb nie zarobisz... No ale Prezes woli oszczędzać na pracownikach to traci podwójnie.
echhh 2013-02-21 22:17:43
Ty tam się nie martw,On na pewno nie straci i tak zawsze wyjdzie na swoim,byle ino uwalić zwykłemu robolowi,który uczciwie pracuje.Zawsze będzie gadał,że jest kryzys czy będzie robota czy jej nie będzie...
były pracownik 2013-03-01 10:10:57
Prezesio o tym kryzysie gada od ładnych paru lat, bo tym najlepiej się tłumaczyć. Szkoda, że jak utworzył kilka niepotrzebnych stanowisk dla rodzinki, to nie myślał o tym, że jest kryzys. Wiecie co? Dobrze mi się pracowało w Komandorze-do czasu- ale teraz cieszę się, że udało mi się uciec, bo opinie na temat zarządzania firmą są jakie są i wątpię, by było lepiej, nie ma się co łudzić.
DOM-ownik 2013-05-09 11:19:55
"Serdeczne" pozdrowienia dla Pani (najważniejszej) podobno Dyrektor [usunięte przez moderatora] jak będzie tak rządzić w Komandorze , jak w poprzedniej firmie, to długo nie pociągniecie tego wózka :-] Aaaa i gratulacje dla Pana Prezesa, że przyjął ją pod swoje skrzydła, to była bardzo (nie) trafna decyzja :-D
tom 2013-05-20 10:34:08
domownik--------------o co tobie chodzi cooo bo [usunięte przez moderatora] wiadomo o co ci biega hihihi
DOM-ownik 2013-05-23 13:02:48
tom, gdybyś umiał czytać tekst ze zrozumieniem, to byś wiedział o co chodzi
:-]
pszczółka Maja 2013-05-28 11:13:42
Firma Komandor ma to, na co zasłużyła. Opinie negatywne są w 100% słuszne. Brak poszanowania pracowników jest zgodny z prawdą, kolesiostwo i wpychanie rodziny na stołki też. smutne to, bo kiedyś naprawdę było tam fajnie i można było zarobić całkiem dobrze a teraz firma idzie na dno. Zresztą ci, co tam pracują doskonale o tym wiedzą i nie wiem tylko po co łudzą się, że będzie lepiej...z tą kadrą zarządzającą lepiej nie będzie.
Pozdrawiam
1
trik 2013-07-10 22:44:11
a na jakim kolego chcesz pracowac stanowisku?
Joker 2013-07-22 10:40:05
Ile można zarobić? :-) nie można zarobić, a na start najniższe, minimalne czyli 1600 BRUTTO-kompletna żenada. Taka (niby firma), a taka nędza.
1
ja 2013-07-31 11:43:33
a jak tam [usunięte przez moderatora] ? pozdrawiam
już nie pracuje 2013-07-31 21:35:46
fakt,zarobić nie dają. Bez podwyźek od 5 lat, zarobki w miejscu. Wieloletni pracownicy mają ledwo 2 tys. a [usunięte przez moderatora].żenada panie [usunięte przez moderatora] Dałbyś lepiej zarobić sam miałbś wiecej, a tak jaka płaca taka praca. a [usunięte przez moderatora] w tym temacie wszyscy ci obrabiaja. A najlepiej jakbyście robili za free. Spadajcie stamtąd.
2
i ja 2013-08-01 12:44:34
Zarobić można ale nie w Komandorze hahahahahaha
3
mama 2013-09-03 12:46:51
Jak masz umowę na stałe, to Cie nie wywalą, ale jak masz na czas określony, to jesteś do dnia porodu i papa.
1
Marcin 2013-09-26 12:15:24
Jedna z firm, która [usunięte przez moderatora] ludzi nie dając nic w zamian.
3
ROBOL 2013-12-31 13:53:22
BIEDA KRYZYS NIE MA NA NIC KASY PODWYŻEK NIE BĘDZIE BO KOLEJNY KREDYT MUSIAŁA FIRMA ZACIĄGNĄĆ NA BMW BO PRZECIEŻ NIE WYPADA ŻEBY PANI WICE PREZES JEŹDZIŁA STARYM AUTEM
5
tom 2014-01-07 10:25:39
kto tam wice prezesem jest (usunięte przez administratora)?
1
Jo 2014-01-16 10:03:23
No jak to kto?? wielka siostra (usunięte przez administratora)"uzdolniona" w każdej dziedzinie - olaboga :-]
3
czytelnik 2014-01-16 14:45:07
Wszyscy tak nie pochlebnie piszecie o tak fajnej firmie kasy mozna zarobic w trzy (usunięte przez administratora)ocjal jak nigdzie indziej wolne kiedy tylko chcesz kazdy fura wypasiona wczasy na koszt firmy oczywiscie w cieplutkich krajach no moze dosc o prezesie i reszcie kadry :) a pracownicy popracujcie troche wiecej i zrezygnujcie z czesci wynagrodzenia, badzcie ludzmi a nie marudzic bo kryzys nie wybiera i w koncu biedakom zabraknie na to wszystko.
2
ZR 2014-01-17 10:10:59
HA HA , tylko ta fura od Pani Prezes nie jest własnoscią tej firmy. Pracujecie , a (usunięte przez administratora)wiecie.Może jeszcze przyjdą czasy ,ze sie tu zarobi, a na razie nie mam pomyslu na inna firme.
Szukający 2014-01-20 17:17:19
To chyba cos jest na rzeczy, ze pisza ci co juz nie pracuja, może tesknia za Komnadorem ? To jednak jest co wspominac ?
1
były 2014-01-21 18:13:13
Tęsknią za tymi czasami, które były i minęły. Jak prezes był jeszcze normalnym prezesem a nie (usunięte przez administratora)!
6
Była 2014-01-30 12:26:28
Właśnie, kiedyś dało się pracować i atmosfera była normalna. Ostatnimi czasy gadki o kryzysie(usunięte przez administratora)
2
Usatysfakcjonowany 2014-03-07 11:35:31
Sądzicie się jeszcze, czy już przegraliście ?? :-]
2
jo tu był 2014-06-24 15:04:02
No to i ja dodam parę słów od siebie. Pracowałem w Komandorze nie długo bo otrzymane wynagrodzenie jest naprawde niewielkie a słowo "wynagrodzenie" jest tutaj bardzo górnolotnym słowem określającym honorarium ale jedno trzeba firmie oddać - chociaż wcześniejsze komentarze również popieram. Ludzie którzy tam pracowali "za moich czasów" byli naprawde rewelacyjni (oczywiście z wyjątkami o których już tu niejednokrotnie powiedziano) - choć pewnie 80% z nich już nie ma w Komandorze. Jednakże za dobre relacje nie opłaci się rachunków, czy nie wyżywi rodziny. Ja miło wspominam tę prace, ale może przez to że akurat trafiła mi się konkretna przełożona (o co w Komandorze naprawdę trudno), która moim zdaniem jeżeli by zaczeła zarządzać tą firmą nie było by tylu tak negatywnych komentarzy. chociaż nawet jak by Ją awansowano na zastępce prezesa to znając komandora i tak bez podwyżki.
dot 2014-06-24 18:18:55
czyli Twoim zdaniem największym i w sumie jedynym problemem w pracy w Komandorze jest wysokość zarobków?
1
jo tu byl 2014-06-26 23:19:46
Jasne ze nie jedyny problem... W momencie gdy odchodzilem bylo dużo chaosu, mnostwo spraw prowadzonych w sposób zawily i mozna by tego trochę powyliczac. I nie chce byc ani kims kto negatywnie ocenia ani tym bardziej zachwalac. Moje subiektywne odczucie z perspektywy czasu który uplynal od ostatniego dnia pracy wyrazilem powyżej. Niejednokrotnie sam przeklinalem pod nosem na to co sie dzieje albo w jaki sposób sie dzieje ale teraz patrze bardziej przez pryzmat ludzi z którymi pracować mi bylo dane i pod takim katem napisalem opinie. I podkreslilem także ze wielu moich przedmówców mialo racje w tej czy innej kwestii a klopotow poruszonych juz bylo sporo. Powiem tylko ze niestety w dzisiejszej Polsce jest wieeeelu mniej uczciwych pracodawców o czym pewnie doskonale wiecie i komandor nie jest jedyna we wszechświecie firma w której pracuje wujek, ciocia, bratanica i kuzyn szwagra ciotki prezesa, chociaz czasami są bardziej kompetentni niźli w tym przypadku. A droga Asiu czemu sie zwolnilem- bo w dzien wyplaty po oplaceniu owczesnych zobowiązań finansowych zostawalo mi na koncie 113zl do życia i to byl w moim przypadku glowny powod zmiany pracy.
jo tu byl 2014-06-26 23:20:23
Jasne ze nie jedyny problem... W momencie gdy odchodzilem bylo dużo chaosu, mnostwo spraw prowadzonych w sposób zawily i mozna by tego trochę powyliczac. I nie chce byc ani kims kto negatywnie ocenia ani tym bardziej zachwalac. Moje subiektywne odczucie z perspektywy czasu który uplynal od ostatniego dnia pracy wyrazilem powyżej. Niejednokrotnie sam przeklinalem pod nosem na to co sie dzieje albo w jaki sposób sie dzieje ale teraz patrze bardziej przez pryzmat ludzi z którymi pracować mi bylo dane i pod takim katem napisalem opinie. I podkreslilem także ze wielu moich przedmówców mialo racje w tej czy innej kwestii a klopotow poruszonych juz bylo sporo. Powiem tylko ze niestety w dzisiejszej Polsce jest wieeeelu mniej uczciwych pracodawców o czym pewnie doskonale wiecie i komandor nie jest jedyna we wszechświecie firma w której pracuje wujek, ciocia, bratanica i kuzyn szwagra ciotki prezesa, chociaz czasami są bardziej kompetentni niźli w tym przypadku. A droga Asiu czemu sie zwolnilem- bo w dzien wyplaty po oplaceniu owczesnych zobowiązań finansowych zostawalo mi na koncie 113zl do życia i to byl w moim przypadku glowny powod zmiany pracy.
tom 2014-09-09 14:49:07
a jak tam Pani olusia pana prezesia siedzi już czy jeszcze?
1
E.M. 2014-10-26 16:23:25
A ja sie sam zwolniłem bo za jałmużnę pracować nie będę. Żeby kadra kierująca za takie pieniadze pracowała. ..wszedzie juz można zarobic więcej...nawet w markecie! Najbardziej denerwował mnie brak docenienia lojalnych pracowników czego jeszcze pożałujecie!
4
Daniel 2014-10-31 12:31:41
@E.M.
Z tego co wiem, jestem w ostatnim czasie jedyną osobą z kadry kierowniczej która odeszła. Nie życzę sobie, żeby ktoś się wypowiadał w moim imieniu, a jak się wypowiadasz w swoim, miej na tyle godności, żeby się przedstawić. Nigdy za jałmużne nie pracowałem, nawet bym się nie podjął takiej pracy. Przyczyn mojego odejścia jest kilka, ale finanse to nie podstawa podjęcia mojej decyzji. Żeby się wypowiadać, trzeba znać istotę zagadnienia. Inaczej nawet nie próbuj podejmować dyskusji, bo się ośmieszysz. Pozdrawiam.
E.M. 2014-10-31 23:49:49
A kto mowi o Panu? My sie nawet nie poznalismy czlowieku! Jak ja bylem w tej firmie to Pan o niej pojecia nie miał. Ale w Komandorze nic sie nie zmienilo. Pracuje za granica ale za konkretne pieniądze.
1
roni 2014-12-16 14:09:53
i jak tam stare padalce ;z dawnej kadry niewolników nadal zapierdalaci..na wozniaczka -:) a może teraz inna lala zapierdol.kase a on zwali na innych hihi
gość 2015-04-03 09:34:45
Ludzie wystrzegajcie się tej firmy. Praca niewolnicza, za marne pieniądze, bez umowy o pracę, bez podwyżek, za nadgodziny nie płacą (skoro je masz, sam chciałeś), podejście zarządu „nie chcesz nie pracuj, na twoje miejsce jest dużo osób”, a żebyś sam się nie zwolnił każą podpisać pół roczne zobowiązanie obwarowane karą 600zł. Żal, w Gdańsku jest dużo lepszej pracy.
1
bzdura 2015-05-31 22:09:21
to gość popłyną z tym Gdańskiem
tomek 2015-07-17 09:57:13
e ty koleś powiedz jak się nazywasz a nie takie bzdury piszesz tu
tom 2016-02-23 11:25:16
Andrzejku jak szukasz księgowej to do Oli wal jak w dym ona zna się na tym :)
asda 2016-03-09 18:42:52
Pracowałem w tej firmie w 2014 chyba jak dobrze pamiętam. Przyjęli tam chyba 6 osób wraz ze mną, oczywiście umowa zlecenie na 2 miesiące czy tam miesiąc. I pracowałem normalnie, żadnego dnia nie opuszczałem, nadgodziny zostawałem. I dyrektor sam powiedział że będę mógł spokojnie się nauczyć przy operowaniu maszyn. Tak z dnia na dzień tam łapałem co raz bardziej obsługę, i zdarzały się też błędy wiadomo. Nosiłem dużo sklejek, targałem ciężkie wózki ze sklejkami że czasami aż łupało w kręgosłupie, cóż robić to robić. I każdy robił na swój sposób dobrze. Niestety dyrektor nie był na tyle wyrozumiały i podziękował mi za współpracę, może skapli się że za dużo ludzi przyjęli. Zdaje mi się nawet że z tych 6 osób została 1 albo nie ma już żadnej. pod koniec też mnie słuchy dochodziły że chłopaki pracujący tam już rok nie dostali ani złotówki podwyżki, i zwolnili się wszyscy razem. Jak ktoś lubi zabawę na kogo padnie
na tego bęc, i zostanie przyjęty z kilkoma osobami to spośród tych kilku osób będą
robić selekcję.
kom 2016-03-21 08:44:25
Brednie wyssane z palca
kot 2016-05-17 12:44:25
do gdańska nie radze . Tam Rysiek traktuje wszystkich jak parobków
Prezes firmy Komandor zatrudnił swoją córkę na dob 2016-07-11 23:27:38
Prezes firmy Komandor zatrudnil swoja 20 letnia corke na stanowisku asystenta dyrektora. Wy w tej firmie dostaniecie najwyżej byle jaką pracę na wyzysk. Radzę poszukać pracy gdzie indziej, tam nie warto.
da 2016-08-14 08:46:24
Praca moze jest w systemie? Pracujesz na 3 zmiany czy to zalezy przez jaka agencje zatrudniony jestes czy bezposrednio u nich? a jak wyglada stawka godzinowa dla stolarza?
Na co idą dotacje? 2016-12-06 21:49:35
Zarobki w tej firmie są zależne od stopnia pokrewieństwa. Pani Rita Kozłowska jest zatrudniona w firmie Komandor po znajomości. Ciekawe kiedy ta Pani ma czas na pracę skoro cały czas sobie podróżuje? Za co pobiera wynagrodzenie i na czyj koszt podróżuje? A pracownicy są zatrudniani na czarno za 5 zł za godzinę. Firma dostaje dotacje, po to by Państwo Kozłowski i jego córka sobie podróżowali a ludziom płacili 5 zł za godzinę pracy.
Zostaw swoją opinię o Komandor S.A. - Katowice
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Komandor S.A.