Meble Bugajski
1 204 6 1

Opinie o Meble Bugajski

Pracownik

Jak sie wam cos niepodoba to sie zwolnijcie. Idzcie pracowac do Eclerka 200 godzin miesiecznie za 1400. Albo na kuchnie bo moja zona pracuje w kuchni 50 stopni przy klimach.

Awg
@Pracownik 20.08.2018 13:13

Haha to jak Twojej żonie się nie podoba, to niech się zwolni . .

Pracownik
@Awg 20.08.2018 17:27

Chodzi mi o to ze ludzie na kuchni tak maja klimy nic nie daja idz do barow to sie przekonasz a nie pisz bzdur. To by wszyscy z restauracji i barow musieliby sie zwolnic z takim podejsciem. Ludzie po 30 lat tak pracuja na kuchni. Chyba zycia nie znasz

Bugaj
@Pracownik 20.08.2018 17:46

Haha no i w takich barach czy na kuchni dużo więcej wyciągają niż u Bugajskiego ludzie robią po 10 lat i rok w rok za najniższą krajową plus marna premia i w dodatku trzeba miesiąc w miesiąc czekać i się dopytywac Kiedy się dostanie swoje ciężko zarobione pieniądze..kpina jakaś kto broni tej firmy ma wyprana głowę przez kierownictwo obietnicami z dupy..zresztą 90% pracownikow to potwierdzi A reszta tzw kury biurowe co liza pupke panu prezesowi

Awg
@Bugaj 20.08.2018 18:36

To że inni mają gorzej, to nie jest argument i powód żeby bronić firmy. To że inni mają gorzej, to nie znaczy że my nie możemy mieć lepiej!!!!!

Awg
@Awg 20.08.2018 22:03

To się tyczyło komentarza Pracownika

Brat bugaj
@Pracownik 20.08.2018 13:13

Idę przynajmniej pieniądze na czas a nie odsetki płacić u was śmieszna firma pracuje w niej ale na szczęście już niedługo . Jednym słowem mówiąc porażka

Ogor
@Pracownik 20.08.2018 17:46

Najlepiej jak by wszyscy sie zwolnili z kazdej firmy przestali placic podatków i rat przecież wszystkich nas nie zamkną to jest jedyne wyjscie dopoki będziemy robić to co chca to tak bedzie

Wnerwiony!!

Ja się pytam gdzie są te premie co dziś miały być??!!

JeszczeBardziejWnerwiony!!
@Wnerwiony!! 28.12.2018 20:00

Ja się pytam gdzie, są nadgodziny, które miały być wypłacone przed świętami....!!!!!!!!!!! Chwalą się obrotem, a nie potrafią wypłacić nam tych marnych groszy, które mamy na wypłatę. Tylko wiecznie mało i mało zrobione....

Justyna
@JeszczeBardziejWnerwiony!! 30.12.2018 07:28

Czy próbowałeś zgłaszać swoje uwagi bezpośrednio do firmy Meble Bugajski? Użytkownicy forum nie będą w stanie pomóc Ci w rozwiązaniu tego problemu. Wyłącznie szefostwo ma tu moc decyzyjną i do nich powinieneś udać się prosząc o wyjaśnienie sytuacji. A może sytuacja już się wyjaśniła?

Rozczarowanie

Żenada. Dzisiaj mamy 14 listopada a pensji za poprzedni miesiąc nadal nie ma.

Justyna
@Rozczarowanie 14.11.2018 10:21

Czy zgłosiłeś się ze swoim problemem do działu Kadr i Płac? Tam z pewnością otrzymasz informację na nurtujące Cię kwestie. Na forum nikt nie zna powodów opóźnienia wynagrodzenia, zatem nikt nie będzie mógł Ci pomóc.

Pracownik
@Rozczarowanie 14.11.2018 10:21

Podobno będą w piątek , ale czy ten ???

Justyna
@Pracownik 14.11.2018 20:01

Czy jesteś w dalszym ciągu pracownikiem Mebli Bugajski? Jeśli tak, powiesz nam, jak obecnie przedstawia się sytuacja w firmie? Co - oprócz kwestii finansowych, jest dla Ciebie istotnym aspektem pracy w Meblach Bugajski?

anonim123
@Rozczarowanie 14.11.2018 10:21

Państwowa Inspekcja Pracy Oddział w Nowym Sączu Jana Długosza 73, 33-300 Nowy Sącz

Dionizos
@anonim123 24.11.2018 18:27

Oni tylko w necie potrafią płakać, nikt się tam nie pofatyguje ^^

Szukasz pracy?

Xyz

NIECH ZMIENIĄ BRYGADZISTKE NA SZWALNI! OBECNA TO JEDEN WIELKI ŻART I ROZCZAROWANIE!

Justyna
@Xyz 22.11.2018 08:07

Jeżeli masz zastrzeżenia co do kadr, to warto, abyś zgłosił je do szefostwa. Pamiętaj, że w takich sytuacjach swoją decyzję należy odpowiednio uargumentować. Na forum nikt nie będzie w stanie pomóc Ci w rozwiązaniu opisanej sytuacji.

Pracownik produkcji

Powiem w wielki skrócie, pani planistka I. jest nieodpowiednia na swoim stanowisku. Od razu jak weszła na stanowisko poprzedniego kierownika, już widziałem że bedzie z tego niezła SZOPKA....

Żal
@Pracownik produkcji 15.10.2018 11:40

Jak macie coś do niej, czy do niego, czy do kogoś to powiedzcie prosto w oczy a nie chowajcie sie jak szczury. Żenada. Jesteście hejterami zalosnymi. Porażka człowieczeństwa. Dzięki Bogu że nie robię w takiej firmie jak wasza...

Śmieszne ...
@Żal 19.10.2018 20:27

Co z tego jak się powie prosto w oczy jak potem wywraca kota ogonem nie dość że potem powie co innego i ma z tego wszystkiego te słowa głęboko w 4 literach...

Pracownik
@Śmieszne ... 31.10.2018 10:58

To się tyczy całego naszego kierownictwa. Zawsze wszystko jest tak obrócone , że to pracownik jest winny. A jak się im zwróci o coś uwage, albo się nie zgadza z ich zdaniem, albo po prostu ma się rację w jakiejś kwestii. To traktują to jako podważanie ich kompetencji, a potem tylko się mszczą na tej osobie.

Kupujaca

Firma Bugajski ma super piekne mebelki. Polecam kazdemu zwlaszcza te ze skory. Ja kupilam 4 lata temu i sa cudne lacznie z dywanem. Najlepsze mebelki w Nowym Saczu i najwyzszej jakosci jak Ci zalezy na pieknym mieszkaniu polecam Firme Bugajski. Firma sprawdzona i pewna od 20 lat.

inspektor_jakości
@Kupujaca 20.05.2018 10:06

chyba z ekoskóry, firma nie produkuje mebli ze skóry

Ujo
@inspektor_jakości 10.07.2018 18:44

Produkuje że skóry.. sugeruję zapoznać się z ofertą. .. żenada

1236

Witam pytam o opinie stanowiska tapicer meblowy pracuje w kalmarze ale tam jest chyba nie lepiej pracodawca nie daje umowy zlecenia dopiero po 2,3 miesiacach zleceniowka a pozniej jak ma dobry dzien dostaniesz o prace na 3 miesiace ale zanim zaczniesz robisz na czarno przez te 2,3 miesiace i zarobisz 1600zl z tego sam musze zaplacic ubezpieczenie i wszystkie skladki w wysokosci 1230zl + dojazd 250zl i za co zyc? u bugajskiego jest to samo? chce robic w tym zawodzie ale jak widac za te pieniadze sie nie da na budowie ukrainiec wiecej zarobi jeszcze ma zaplacone ubezpieczenie

1236
@1236 16.09.2018 21:10

zapomnialem dodac ze pracuje sie tylko 8h ale czy to godziny czy akord orobic sie trzeba nawet gorzej niz na budowie bo tu ledwo 8h przepracuje i nie ma sie sily na wiecej a na budowie po 12h i nie byles tak wydymany

niezależny
@1236 16.09.2018 21:10

Wszyscy pracownicy od pierwszego dnia zatrudniani są na umowę o pracę na czas próbny 3 miesiące. Potem dalej umowa o pracę. Wszyscy są przeszkoleni z BHP i mają badania lekarskie. Wszyscy dostają ubrania i sprzęt ochronny. Każdy ma swoją szafkę. Wynagrodzenie na początku, gdy pracownik nie ma żadnego doświadczenia, 2100 zł brutto. Przy posiadanym doświadczeniu i umiejętnościach może być więcej. Po 3 miesiącach każdy pracownik podlega dodatkowemu systemowi premiowania. Jeżeli jest to doświadczony pracownik premia może być naliczana od samego początku. Dodatkowo, na tapicerni jest indywidualny system motywacji, co daje możliwość zarobienia większych pieniędzy.

1236
@niezależny 17.09.2018 09:42

Skoro oferujecie stawki najnizsze krakowe to czemu nie placicie w terminie? To nie przelewy kwoty typu 100tys ze ida kilka dni

anonymous

O. Wize że następne pracownice się zwolniły nie ma co super firma ciekawe czy wyplata będzie na czas

Monika

czy to prawda że na szwalni jest aż 4 brygadzistki ???

Szwaczka
@Monika 05.09.2018 18:36

No 200 brygadzistow co Ci do tego !

Monika
@Szwaczka 08.09.2018 18:06

to że tam jedna nie ma co robić a co dopiero 4 plus kierowniczka .... !!!

Pracownik
@Monika 10.09.2018 16:41

Nie znasz ich zadan to nie wypowiadaj sie subiektywnie glupio na ich temat !!! Oni maja wieksza odpowiedzialnosc za firme niz zwykly pracownik !!Nic nie wiesz a piszesz chore po prostu. Chyba Ci sie nudzi to piszesz glupoty.

Monika
@Pracownik 10.09.2018 20:36

o widzisz zabolało cię pewnie jesteś jedną z nich i bierzesz pieniądze za ściemnianie i nic nie robienie .... ale na układy nie ma rady !!! dobrze że już tam nie pracuje i nie muszę harować na ciebie !!!!

Zainteresowana

Czy już była premia?

qaz

Czy ktoś wie kiedy będzie wypłata? Już bank się upomina o hipoteke a nie mam z czego zapłącić ...

anonymous

No tak firma schodzi na p...... Skoro najlepsze pracownice się zwalniają to coś jest nie tak pracownice które zębami i nogami broniły firmy a zwłaszcza pani brygadzistki B

Pracownice
@anonymous 07.09.2018 17:39

Mysmy sie zwolnily bo prace mamy na miejscu a teraz latwo z praca. Jak ktos 300zl wydaje na paliwo to szuka blizej. Nie wiesz to nie pisz. Nie szukaj igly w calym. Co Cie to obchodzi.

Awg

Aa i nie zapomnijcie że premia w tym i w przyszłym miesiącu będzie obcięta, za to, że byliśmy na urlopie :) Tylko nie wiadomo kiedy ona bedzie.

wujek_stefanka
@Awg 21.08.2018 07:17

Ty tu o premiach, a z tego co wiem to jeszcze nie wszyscy u was wypłaty dostali :D

JAGODA
@Awg 21.08.2018 07:17

jak to nie będzie ??? chyba Monisia zapomniała już jak ją Wiśnia wywalił na zbity pysk !!! ona chyba myśli że tu karierę zrobi .... oj na pewno grubo się myli !!!!!!!

Awg
@JAGODA 21.08.2018 19:38

Napisałem że nie wiadomo kiedy będzie, a nie że nie będzie :) Ale i tak za wesoło nie jest

JONY

sami się dajecie (usunięte przez administratora) za takie ochłapy a potem narzekacie... jakim to trzeba być MATOŁEM żeby robić za 1400 zł w tych czasach tym bardziej w tak nie ludzkich warunkach (np.kuchnia latem itp. itd. ) ludzie szanujcie się nie dajcie się wykorzystywać....

Awoq

Powiem tak, pracuje w tej firmie i nie rozumiem zażaleń innych tak na prawde firma jak firma tylko że to jest od osoby prywatnej, więc co się dziwić nie jest tak źle jak piszą tu inni. Ok rozumiem przy takich upałach jest cieżko ale w zyciu nie ma łatwo w mojej poprzedniej pracy też było gorąco duchota i się nie dało pracować ale z zasad jakie pracownik podpisuje i zna to trzeba wykonywać swoje obowiązki jak należy, a o wypłaty nie narzekam no cieżko mają Ci którzy mają pobrane kredyty itp. itd. Ja jestem zadowolony że tu pracuje i cenie tutaj każdego z należytym szacunkiem :D

parodia
@Awoq 12.08.2018 11:43

jak sie jest na utrzymaniu mezusia i sie zarabia na swoje ciuszki to sie nie przejmuje ale jak ktos ma rodzine to co dzieci maja jesc? trawe i kamienie ? bo ksiestwo ma problem przelew w terminie zrobic

Meggi

Masakra co firma Bugajski robi z pracownikami dziś jest 17 i jeszcze nie ma wypłaty. Nie polecam nikomu tam się zatrudniać a wiem że przyjmuje z urzędu pracy, powodzenia życzę nowym pracownikom bo nie wiedzą co ich czeka. Pytam jeszcze raz gdzie są nasze wypłaty?

Awg
@Meggi 17.08.2018 17:38

Kasy nie dają i nie widzą w tym żadnego problemu, to że ludzie mają rodziny na utrzymaniu to już ich nie obchodzi.. Normalnie powinna się tym inspekcja pracy zająć, tylko kto to zgłosi..

Nowa

Wy się zastanawiacie jak jest w firmie zapytajcie byłych pracowników już nie mają się czego bać to prawdę powiedzą

Fx-15
@Nowa 14.08.2018 23:20

To prawda, obiecywali długą współpracę, dobre zarobki i na obietnicach się skończyło. Nikt wcześniej nic nie mówił że w firmie panuje mobbing i kolesiostwo. Pracowałam tam więc wiem o czym mówię.

Awg

Gonić do roboty to potrafią, szkoda że nie są tacy szybcy przy wpłatach..trzeba się prosić i czekać na tą podstawę, a później drugi raz przy premiach. Dwa razy w miesiącu trzeba pokornie czekać aż łaskawy Pan prześle te ochłapy.. I gdzie są teraz Ci, którzy tutaj tak bronili firmy, między innymi Tapicer? Zainteresuje się ktoś kiedyś w tej firmie pracownikami??

Awg

Amba fatima, a pieniędzy dalej nima.. No ale przecież spokojnie, obiecali że będą, to będą ????

BABA
@Awg 13.08.2018 15:52

JAK SIE NIEMA PIENIEDZY TO SIE NIE PROWADZI FIRMY Z LUDZMI .A POSLIZG TO MOZE BYC 2 DNI A NIE PRAWIE TYDZIEN .ALE PRZECIEZ NIC SIE NIE STALO .HAAAAAHHAAA????

HOYASS

SAMI SOBIE KRECICIE BATA I KOPIECIE DOLEK .NIKT MADRY I INTYLIGENTNY NIE BEDZIE CZEGOS TAKIEGO TOLEROWAC. BASTA!!!

HOYASS

PANIE BUGAJSKI GDZIE TE MARNE PIENIADZE ?LUDZIE TEZ ZYJA I CHCA JESC .JAKIE TRAKTOWANIE ZE STRONY PANA LUDZI PANA PRACOWNIKOW .GDZIE SZACUNEK ITP . CHANBA ZEBY PROSIC SIE O WLASNE MARNE PIENIADZE ....TRZEBA BEDZIE TO RUSZYC GDZIES WYZEJ DUZO WYZEJ .JA NIE POZWOLE NA TAKIE TRAKTOWANIE MOJEJ ZONY KTORA U PANA PRACUJE .JA TEZ PROWADZE FIRME I LUDZI Z KTORYMI MNIE COS LACZY TRAKTOJE Z SZACUNKIEM . A.GDZIE TO U PANA ????.KIEDY W KONCU SKONCZY SIE TEN WYZYSK I ZMOWA W TYM CIEMNOGRODZIE .??????????

Paris

50% załogi firmy to więżniowie.... więc chyba tu jest odpowiedż na wszystkie pytania..... !!!

Awg
@Paris 19.07.2018 20:14

No właśnie, więc dlaczego nam mają podnieść stawkę, jak oni zrobią za grosze..tylko że oni tak robią, jak robią. I jak tu ma być lepiej, jak mieć motywację do pracy i jak się starać, jak firma w ogóle nie pokazuje, że jej zależy na pracownikach, w ogóle..

edmund
@Paris 19.07.2018 20:14

Ty chyba sporo lekcji matematyki ominąłeś skoro twierdzisz, że obecna liczba to 50%.

b.b

Z tego co tu czytam o firmie Bugajski to smiech na sali wy nie widzice problemu czy sie boicie powiedziec jak jest naprawde nie macie innego problemu tylkko jakąs palarnie.A to ze luidzie tam mdleja z goraca to juz nikt nie widzi jak to tak mozna traktować pracowników którzy daja z siebie wszystkko a nie maja zapewnionych waronków pracy pogotowie tam oczy przeciera jak widzi co sie tam dzije,na hali ponad 30 st ciepła i ludzie maja dosc kiedy cos z tym zrobicie, az wiecej ludzi padnie chore.

Krawcowa
@b.b 09.08.2018 14:18

nie dość że upał na hali to praktycznie za darmo robicie bo kasy na pewno nie będzie 10-tego być może około 20-tego będzie to jeszcze gonią do roboty jak MURZYNÓW bo auto czeka .... MASAKRA !!!! Dyrektor kręci się po hali tak do około 10-tej jak jest jeszcze w miarę chłodno potem ucieka do biur no bo tam kima jest a was ma gdzieś róbcie za najniższą krajową w takim upale !!!

Szwaczka

Ci co pala chcieliby wbrew zakazowi ze w wc nie mozna palic i tak palic i to mobbingiem nawywaja chore! Moze druga przerwe na palenie chcielibiscie miec. Praca to niepalarnia!

szwaszczowa2011
@Szwaczka 03.08.2018 13:24

Nie odwracaj kota ogonem dobrze wiesz, że nie o palenie tu chodzi. Mobbing w firmie jest. A kierownictwo udaje, że tego nie widzi. Jeszcze nie widziałem żeby ktoś miał w firmie problemy przez palenie. Szwaczka tak? Tak bronisz firmę, a to tam był największy problem z brygadzistką więc wątpię żebyś była naprawdę szwaczką. 100% biuro albo kierownictwo.

Szwaczka
@szwaszczowa2011 04.08.2018 07:53

Mobbingiem nie jest zakaz palenia Jak nie wiesz o co chodzi to nie pisz glupot. Do damskiej toalety nie da sie czasem wejsc bo smierdzi jak fix od meskiej papierosami. Ja nienawidze tego smrodu papierosow. A wc to nie palarnia czy zaklad pracy. Chyba mam prawo nienawidziec tego smrodu !

Tapicer

Jest premia a jak sie komu cos nie podoba niech sie zwolni a nie jojcy ciagle ze zle. Nikt nie pracuje na sile kazdy ma wybor w zyciu i moze sie zwolnic. Zreszta teraz jest wszedzie praca. Mozna walczyc o swoje wiadome podwyzke czy awans ale w sposob godny a nie chamski jak niektorzy tu pisza lamiac prawo a to jest roznica. I czy tez komus sie oczywiscie nalezy niech kazdy patrzy na siebie. Dobrze ktos tu napisal ze 50 procent wiezniow pracuje to wiadome co to znaczy a cale Panstwo ich utrzymuje to niech sie ciesza ze maja prace oni sa na innych zasadach wedlug ustawy.

rozbawiony
@Tapicer 02.08.2018 10:47

Zawsze możecie ścigać ludzi jak wam się nudzi w biurze. I nie szalejcie tak bo jak ktoś zacznie walczyć o swoje to tą waszą ubikacjo palarnią mogłaby się zainteresować inspekcja pracy bo też łamiecie prawo nie udostępniając toalety dla niepalących. Albo więźniami nagminnie łamiącymi bhp. Albo jak oszukaliście ludzi z kursu z biura pracy na wypłacie 2-3 lata temu. Albo kierownictwo przymykające oko na mobing.

Szwaczka

No wlasnie jest premia a czy wy tylko o tych pieniadzach potraficie walkowac wkolko. To juz jest do obrzydzenia.

pracownik

gdzie te premie?

Awg
@pracownik 27.07.2018 22:03

He he he..zapytaj Tapicera, on tak broni firmy to pewnie wie :) A tak serio to powtórka z rozrywki znowu..

Nowa
@pracownik 27.07.2018 22:03

Mają nas w d.......kierownictwo ma kasę to po co przejmować się pracownikami

Yyy...

Nawet nie straszcie, że jest aż tak źle w firmie. Serio???

Leming 23
@Yyy... 20.07.2018 22:20

Różowo nie jest i nadchodzące próby wprowadzanie premii akordowej też dobrze nie wróżą. Ciągłe spóźnienia w wypłacie i niby "premii" bo gdyby nie ta premia to nikt by nie robił, z tą niby premią jest mała stawka więc kokosów nie oczekuj. Ciągle słyszymy, że za mało robimy, a materiału ciągle brakuje i nawet nie ma z czego robić czasami, choćby chciał. Do tego to co sami przełożeni mówią, że firma ciągle na minusie, zniechęca do roboty. Tak samo więźniowie... jak mają podnosić stawkę jak na stolarni jest więzień, który dosłownie biega przy pracy z meblami.

Yyy...
@Leming 23 21.07.2018 09:17

No to widzę, że bardzo kolorowo... Tylko po co ciągnąć coś skoro jest tak źle? No nie powiem, żeby mnie te nasze piękne wyplaty jakoś urzekly ale te ciągłe spóźnienia są już nie do wytrzymania... Bank mi nie poczeka na ratę tylko jak się wkurza to mi karza spłacić całość i już bd po ptokach... I ciekawe co wtedy zrobię?! Kto mi pomoże?! Bo na pewno nie kierownictwo...

Marcin

@Awg, na pewno masz rację i zawsze warto rozmawiać jeśli jesteśmy nieusatysfakcjonowani pracą w firmie. Chciałbym wiedzieć coś na temat benefitów pozapłacowych w Meblach Bugajski. Czy takowe są dostępne dla pracowników? Jeśli tak czy uważasz, że je za aspekt motywujący do bardziej efektywnej pracy w firmie? @JOLI, czy jesteś pracownikiem Mebli Bugajski? Powiesz nam jaka atmosfera panuje w tym przedsiębiorstwie?

Awg
@Marcin 18.07.2018 23:30

Dostajemy "premie motywacyjną " dzięki której zarabiamy za dużo żeby umrzeć z głodu, ale za mało żeby żyć godnie:) Niestety z motywacją nie ma ona nic wspólnego. Firma chce przejść na akord, po to żeby tylko nas gonić do roboty i nam obcinać premie jak nie wyrobimy normy..chyba nie wiedzą że sami sobie grób kopią, bo chyba pracownicy nie dadzą się ścigać i robić z językiem na wierzchu żeby podstawę zarobić

Leman

Dajcie spokoj ta firma to porażka

Zostaw opinię o Meble Bugajski - Nowy Sącz

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Meble Bugajski