logo General Electric Power Controls

General Electric Power Controls

Bielsko-Biała

Opinie o General Electric Power Controls

Bolek 2017-03-30 13:53
Dokladnie tak, mogli nie dac lub mogli dac mniej. Sposrod zakladow GE w Polsce, Bielsko dostalo najwiecej ale oczywiscie to nadal jest zle. Ponarzekajmy jeszcze bardziej. Tak mamy zle, tak tragicznie. Bo przeciez 180zlotych miesiecznie to nadal za malo... chcemy wiecej i igrzysk i chleba. Tak jak juz napisal to magister inzynier wysokich lotow... jezeli sie nie podoba to nie przyjmujcie tych 90groszy. Wystarczy dokument, w piatek jest koniec miesiaca - idealna okazja aby rozpoczac nowa droge zycia w zaleznosci od okresu wypowiedzenia...
4
Magister Inżynier Wysokich Lotów 2017-03-30 18:25
"My" zadowala mnie podwyżka jest stabilnie jest dużo profitów zawsze mogło być gorzej szympans z montażu nic nie wiem o tych przestojach jeśli będą to firmy zewnętrzne
Też pracownik. 2017-03-30 19:22
Oczywiście jak wylot to zewnętrzne.Ale gdyby nie te firmy, to raczej mielibyscie cienko na mechanicznym i elektrycznym.
1
Zatrudnienie. 2017-04-02 10:51
Witam

Chciałbym się przyjąć do GE Power Controls w B-B.

Czy warto ?

Zatrudnienie.
Pracownik 2017-04-02 21:32
Jakbys czytal wczesniejsze komentarze to bys byl w temacie
2
Lipcowa stowka na rąsie 2017-04-03 23:39
I znowu GE ogralo polowe pracownikow. Podwyzka tak ale dopiero od 1 lipca, Jak zwiazki moga podpisac sie pod takim porozumieniem placowym. Moze od razu dac podwyzke za ten rok w przyszlym roku i juz wykazac oszczednosci na ludziach. A tak na marginesie to duza grupa osob odeszla z biur. Pod koniec marca prawdziwy pogrom. Ponad 12 osob z czego zdecydowana wiekszosc rzucila papierami. Doszlo do takiej komedii ze w jednym biurze wywala sie kilku inzynierow a w drugim obok kilku sie samych zwalnia mimo nawalu pracy i projektow. Kto tym wszystkim zarzadza chcialo by sie spytac retorycznie.
5
jhgjhjg 2017-04-04 18:38
Ilu inzynierow odeszło? Mieli umowy przez GE?
hmmmm 2017-04-04 18:40
12 osob odeszlo z biur?
Ukryty w kabinie 2017-04-04 23:10
Z inzynierow polecialo 6 osob. Z materialowki jedna po dwie z sourcingu i z leanu. Teraz trzeba bardzo uwazac bo haery robia lapanki do przetrzebionego po raz kolejny dzialu lean zwanego dla zmylenia przeciwnika dzialem doskonalenia procesow. Szukaja kogo popadnie zeby wyrabial normy oszczednosciowe na ludziach . Oby tylko znalazlo sie kilku chetnych z zewnatrz popracowac te kilka miesiecy do zwolnienia to moze dadza spokoj starym pracownikom.
1
Fizyczny 2017-04-04 23:50
W biurach?? na produkcji z tego co dostaliśmy informacje są z dniem 1 kwietnia (nie dotyczy osób powyżej wynagrodzenia 5000)
Pracownik 2017-04-05 00:35
Dział LEAN- tak kombinują żeby tylko jeszcze przed sprzedażą kasę wytargać za wdrożenia, wprowadzają rzeczy o których nie mają pojęcia, które nie działają i nie przynoszą ŻADNYCH oszczędności a nawet wręcz przeciwnie... Dział który powinien już dawno zostać zlikwidowany i to by były spore oszczędności
5
jhgjhjg 2017-04-05 05:46
Zwlolnili się sami, czy ich zwolniono?
???? 2017-04-05 19:28
Co slychac w Bielsku po dzisiejszej wizycie?
Rudawka 2017-04-06 14:59
Nie ma nic dziwnego w tym, że ludzie przychodzą i odchodzą. Zresztą, dzieje się tak nie od dzisiaj. Bezrobocie w BB jest teraz na niskim poziomie i to stwarza pewne możliwości
2
pracownik22 2017-04-08 15:08
Pozdrowienia dla Pana z Leanu który stworzył pewien wózek i zastosował węża ogrodowego jako osłonę.

2
ktos 2017-04-13 06:52
No i sie zwalniają i dobrze. Kogo obchodzą projekty. Popracuj w kilku firmach...zobacz jak wycisna Cie jak cytrynke i jak juz wszystkie Twoje pomysl zabiorą to wyrzuca, to zaczniesz myslec inaczej: mam kredyt- nie moge go splacic wiec szukam nowej pracy, zle sie dzieje w robocie - szukam nowej pracy, co innego ze mna ustalali na rozmowie a teraz jest co innego - szukam nowej pracy.
4
ktoś 2017-04-14 20:43
Widziałam :D bu ha ha ..ja nie rozumiem dlaczego w dobie gdy wszystko jest na rynku projektuje sie z gratów jakieś urządzenia zamiast korzystać z gotowych rozwiązań. Kurde kto tak jeszcze robi? PRL :D
1
Pracownik 2017-04-15 19:02
Traktują pracowników jak zło konieczne a teraz gry firma podpisała kilka umów i roboty jest od groma nagle wszyscy są mili i latają za nadgodzinami sobotami, niedzielami itd. mam nadzieję że jak najmniej ludzi nabierze się na tą fałszywą uprzejmość i przez niedotrzymanie terminów popłyną na grubą kasę może wtedy zaczną doceniać pracowników i zauważa kto tak naprawdę tworzy firmę...
2
Dyffer na 3k 2017-04-17 18:55
Dbanie o pracownikow szczegolnie tych technicznych i inzynierow pieknie mozna bylo zobaczyc pod koniec zeszlego miesiaca. Kiedy odchodzila grupa inzynierow na lepsze warunki poza GE wiem ze jednej osobie zaproponowano warunki porownywalne z tym co mial poza nasza firma. A byla to naprawde niemala roznica. Osoba byla doswiadczona i strata dla dzialu byla duza. Wiec tutaj poszla duza suma na propozycje dla tego procownika, jednak na koniec kierownik dzialu zablokowal ta oferte i inzynier odszedl. Zgodnie z regula ze jak sie da jednemu to reszta przyjdzie po podwyzki. Wiec trzeba od razu wziasc towarzystwo za twarz. I tak sie zwolnia i pojda na lepsze ale jeszcze troche sie z nich wycisnie.
2
Bolek 2017-04-17 19:30
nie pisze się wziąść tylko wziąć.... no chyba ze jest się posłanką Pawłowicz... co do reszty to bzdury piszesz kolego/koleżanko

2
Czekajacy na zaoranie 2017-04-19 18:17
Tak bylo od zawsze w tej firmie. Doswiadczony pracownik mial wielkie Gie badz sie zwalnial z braku perspektyw na progres placowy a na jego miejsce sie bralo studenta badz tempsa na wyzsza stawke w zaleznosci czy biura czy produkcja. I teraz sa takie patologie ze tempsy maja wieksze stawki godzinowe niz doswiadczeni pracownicy produkcyjni po 15-20 latach pracy.
4
ktoś 2017-04-21 21:31
Ja pierd.... masakra...no mówiło się już kilka lat temu na rynku pracy, że jak chcesz podwyżki to trzeba zmienić prace...ale to co się dzieje teraz...brak pracowników to masakra...trzeba uciekać na zachód...tam lepiej mniejszy chaos i szacunek....w polskich firmach sie nie opłaca pracować bo to polskie zarzadzanie
1
ktoś 2017-04-21 21:35
Nie tylko w tej firmie...zawsze tak było na rynku pracy...zawsze
Andrzej 2017-04-22 12:57
Słyszałem, że to fajna firma i po lekturze wpisów nie wiem co mam mysleć. Złożyłem swoje cv i się zastanawiam co zrobić, może ktoś podpowie?
ktoś 2 2017-04-22 15:05
Ogólnie firma nie jest zła. Ge to specyficzne miejsce w jednych firmach płacą lepiej w innych gorzej tutaj jest średnio.
Ale niektóre działy wizjonerskie to śmiech na sali np. LEAN.

To zależy do jakiego działu aplikujesz.
1
ktoś 2 2017-04-22 15:06
Ogólnie firma nie jest zła. Ge to specyficzne miejsce w jednych firmach płacą lepiej w innych gorzej tutaj jest średnio.
Ale niektóre działy wizjonerskie to śmiech na sali np. LEAN.

To zależy do jakiego działu aplikujesz.
1
Fizyczny 2017-04-22 15:39
Pozdrowienia dla(usunięte przez administratora)z Leanu i nie tylko który nam pomaga w codziennej pracy i całego działu LEAN. Jesteście wspaniali.

Tak usprawniacie pracę ,że nie da się pracować.
8
Pracownik 2017-04-24 09:09
Andrzeju, nie martw się opiniami bo wcale nie jest tak źle jak piszą. Powodzenia przy rekrutacji! :)
M. 2017-04-24 22:26
Do Pana Fizycznego. Dziekuje za szczerą i cenną opinię :). Jeżeli mogę przekonać Pana do przedstawienia swoich sugestii odnośnie dalszego rozwoju naszej firmy oraz jezeli ma Pan dość odwagi i wytrwałości żeby wdrożyć je w życie to proszę o kontakt ze mną. Będzie mi miło i w nagrodę stawiam kawę.:) czekam na info i życzę udanego wieczoru.
1
M 2017-04-25 07:03
Mylisz kolego osobę ponieważ ta osoba juz od kilku lat nie pracuje w GE a plotki w zakładzie bardzo szybko rozchodzą sie zwłaszcza wśród kilku osób zdeegradowanych z biurowca na montaż :). Ta sama osoba wypisuje tez plotki odnośnie negatywnej oceny kierowictwa i innych osób.
Nowy 2017-04-25 10:49
Mam propozycję zatrudnienia się w waszej firmie. Mam dwa pytania. Jaki jest stosunek kierownictwa do pracowników? czy są otwarci i nastawieni pozytywnie do ludzi ? Kolejne pytanie odnośnie dojazdu i stania 30 min w korku.czy nowa droga juz powstała?
Zaciekawiony 2017-04-25 15:36
Czy w związku ze sprzedażą zakładu jest ryzyko redukcji zatrudnienia i czy warto jeszcze aplikowac na team lidera na montażu?
byly pracownik 2017-04-25 17:39
W nawiazaniu do twojej odpowiedzi. Pracowalem przez jakis czas na produkcji i montazu. Jezeli chodzi o redukcje zatrudnienia to na produkcji raczej bym sie nie martwil. Inaczej wyglada sytuacja na montazach. Wystarczy sie przejsc i zobaczyc przez okno biur na montazach. Co ci ludzie robia??? Mam wrazenie ze mamy najdrozsze wyroby na swiecie. Duzo dziwnych stanowisk i funkcji. Kontrola wyrobow rozbudowa bardziej niz w Oplu. Do tego goscie od weryfikacji wszystkiwgo co sie da. W mojej obecnej pracy na montazach nie ma zadnych kioskow i kazdy lider jest przy linii. Dziwie sie ze dyrekcja to toleruje. Mam nadzieje ze nowy wlasciciel to zmieni.
1
byly pracownik 2017-04-25 17:41
W nawiazaniu do twojej odpowiedzi. Pracowalem przez jakis czas na produkcji i montazu. Jezeli chodzi o redukcje zatrudnienia to na produkcji raczej bym sie nie martwil. Inaczej wyglada sytuacja na montazach. Wystarczy sie przejsc i zobaczyc przez okno biur na montazach. Co ci ludzie robia??? Mam wrazenie ze mamy najdrozsze wyroby na swiecie. Duzo dziwnych stanowisk i funkcji. Kontrola wyrobow rozbudowa bardziej niz w Oplu. Do tego goscie od weryfikacji wszystkiwgo co sie da. W mojej obecnej pracy na montazach nie ma zadnych kioskow i kazdy lider jest przy linii. Dziwie sie ze dyrekcja to toleruje. Mam nadzieje ze nowy wlasciciel to zmieni.
byly pracownik 2017-04-25 17:42
W nawiazaniu do twojej odpowiedzi. Pracowalem przez jakis czas na produkcji i montazu. Jezeli chodzi o redukcje zatrudnienia to na produkcji raczej bym sie nie martwil. Inaczej wyglada sytuacja na montazach. Wystarczy sie przejsc i zobaczyc przez okno biur na montazach. Co ci ludzie robia??? Mam wrazenie ze mamy najdrozsze wyroby na swiecie. Duzo dziwnych stanowisk i funkcji. Kontrola wyrobow rozbudowa bardziej niz w Oplu. Do tego goscie od weryfikacji wszystkiwgo co sie da. W mojej obecnej pracy na montazach nie ma zadnych kioskow i kazdy lider jest przy linii. Dziwie sie ze dyrekcja to toleruje. Mam nadzieje ze nowy wlasciciel to zmieni.
bnbn 2017-04-25 18:18
Nie warto
Gregor 2017-04-25 19:10
General Electric Power Controls to firma w której warto pracować, bo rozwijając się powodują że pracownicy również się rozwijają. Firma GE oraz Panattoni rozpoczynają budowę inteligentnej fabryki czy ktoś o tym mówił?
ktoś 3 2017-04-25 19:11
Zależy w jakim dziale. Moim zdaniem nie sa otwarci i pozytywnie nastawieni. Gracze i gierki się zdarzają i są. Couching jak ktos z kierownictwa dostanie też. Naciski bo jeden zrzuca robote na drugiego też. Będziesz pracować z ludzmi a ludzie są różni. Każdy ma inne poglądy a to miejsce wymiany poglądów i ....no masakra. Jak chcesz przyjść do pracy zrobić swoją prace i wyjść to nie miejsce dla Ciebie. Jak jesteś zero-jedynkowy to też nie. A dojazd? Moim zdaniem nie stoi się w korku 30 minut ale jak kto ocenia. Na pewno nie jest to miejsce dla ludzi, którzy lubią swoją prace, ponieważ moim zdaniem większość ludzi tutaj przychodzi bo musi. Czuć na poczatku pracy ogromną znieczulice. Potem sie przyzwyczajasz.
1
ktoś 3 2017-04-25 19:12
Zależy w jakim dziale. Moim zdaniem nie sa otwarci i pozytywnie nastawieni. Gracze i gierki się zdarzają i są. Couching jak ktos z kierownictwa dostanie też. Naciski bo jeden zrzuca robote na drugiego też. Będziesz pracować z ludzmi a ludzie są różni. Każdy ma inne poglądy a to miejsce wymiany poglądów i ....no masakra. Jak chcesz przyjść do pracy zrobić swoją prace i wyjść to nie miejsce dla Ciebie. Jak jesteś zero-jedynkowy to też nie. A dojazd? Moim zdaniem nie stoi się w korku 30 minut ale jak kto ocenia. Na pewno nie jest to miejsce dla ludzi, którzy lubią swoją prace, ponieważ moim zdaniem większość ludzi tutaj przychodzi bo musi. Czuć na poczatku pracy ogromną znieczulice. Potem sie przyzwyczajasz.
ktoś 3 2017-04-25 19:19
Jest ryzyko bo : decyzje o zwolnieniach są podejmowane częściowo w USA, był czas gsy były robione łapanki tz. kogo podpierdolić się da i zwolnic dyscyplinarnie (zero konkretów...czyli nie zwalniają cie z powodu reduckji stanowiska, złej pracy - swoją drogą jej nikt nie ocenia, ). Część umów jest nieprzedłużana. Włascicielem GE jest fundusz inwestycyjny. GE to tylko logo na które łapie sie wiekszość ludzi. Sam sobie odpowiedz na pytanie czy warto.
2
ktoś 3 2017-04-25 19:24
Ale to jest rozwój na papierze a nie w praktyce. W tej firmie wiele rzeczy sie planuje...mniej realizuje. Pozatym brak osób decyzyjnych.
1
Elektryk 2017-04-26 06:57
Jestem pracownikiem w firmie zewnętrznej na montażu elektrycznym i muszę powiedzieć ze ja widze pozytywne zmiany w tym roku. Prawda tez jest ze firma inwestuje w nowy sprzet pytanie tylko czy potrafimy z niego korzystać. Dziwi mnie tylko kto rozlicza tych wszystkich ludzi z kiosku.?kontrolerzy , rozdzielcy powinni być przy szafach a nie schowani gdzieś w biurach.
2
Pracownik 2017-04-26 08:37
Moim zdaniem też widać, że firma się rozwija i idzie w dobrym kierunku. Z inwestycjami i pomysłami tak jest, że zawsze coś wypali a coś nie - i trzeba to po prostu brać pod uwagę. Najważniejsze jednak to robić sumiennie swoje.
1
Kolejny skasowany wpis 2017-04-26 20:56
Firma sie rozwija. Na potwierdzenie tego jest fakt ze GE sie chce w przeciagu kilku miesiecy pozbyc tego rozwijajacego sie biznesu ktory okazal sie studnia bez dna. Ludzie sie zwalniani praktycznie na wszystkich szczeblach lub sami odchodza z braku perspektyw. Co sprytniejsi leca na wielotygodniowe L4 . Wstrzymane sa budzety na rozwoj produktow, delegacje i szkolenia. Na swieta zamiast bonow jak w innych zakladach w BB darmowy rozcienczany zurek. Ci co zostali musza zapierdzielac za 2 osoby i wlasciwie to czekaja na program dobrowolnych odejsc, Jak przepracowales kilka czy kilkanascie lat w GE to liczysz ze na koniec cos rzuca na nowa droge zycia. Czesto sie slyszy nawet wsrod wieloletnich pracownikow ze wyczekuja momentu sprzedazy czy zaorania bo nie da sie juz normalnie pracowac. Wlasciwie nawet drogi alternatywnej oficjalnie nie zalatwil a ta usypana z kamyczkow i rozjezdzana nielegalnie przez pracownikow jest droga pozarowa wylacznie do celow awaryjnych. No taki to obraz tego rozwoju na rudawce.
5
magazynier 2017-04-26 22:27
Juz od jakiegos czasu widac ze cos sie pozmienialo. Kazdy donosi na kazdego. Np konfident jarko samuraj z magazynu miko donosil na kolegow staremu kierownikowi to jak go wywalili go na rudawke to juz probuje przylizac sie do nowego kierownika i mysli ze nikt tego nie widzi.taki to wyscig o kilka groszy ...
4
ktoś 3 2017-04-26 22:53
Nie potrafimy korzystać. Tam ludzie nie będą korzystać z nowego sprzętu bo boja sie zwolnień. Moim zdaniem to pic na wodę zakup nowego sprzetu....moze i sprzęt bedzie ale ludzie nie chca sie uczyć.
Magister Inżynier Wysokich Lotów 2017-04-27 17:44
Chodzi o tego grubaska w blond długich włosach ? strasznie pyskaty gość , masakra co ludzie zrobią za parę groszy
2
R1 2017-04-27 19:51
"Mówisz" jakbyś pracował na R1. Tam wszyscy "starzy" pracownicy czekają na emeryturę i twierdzo że " dla nas nie ma już nadziei ale wy młodzi uciekajcie ".
2
Pracownik 2017-04-28 10:03
Ci, którzy doszukują się problemów zawsze je znajdą. Prawda jest jednak taka, że GE to nowoczesny zakład pracy. Jak każda duża organizacja ma swoje problemy, ale nie ma co popadać w paranoję! Moje wcześniejsze miejsce pracy były gorsze.
Mlody 2017-04-28 14:52
Co jak co ale akurat dyscyplina na R1 jest żadna. Na rozdzielni, w kontroli,w kiosku wieczne wakacje. Po jednym dniu w mojej poprzedniej pracy wyleciałby bez gadania a tu jeszcze pracownicy straszą związkami ze im się karze pracować.
Zostaw swoją opinię o General Electric Power Controls - Bielsko-Biała
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie General Electric Power Controls