logo General Electric Power Controls

General Electric Power Controls

Bielsko-Biała

Opinie o General Electric Power Controls

Maruda 2017-08-07 11:28
Czy w tym zakładzie są osoby z kierownictwa/dyrekcji które robią coś dla pracowników? Z wpisów wynika że wszyscy są do [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] A może konkursik na najlepszego i najgorszego mistrza/kierownika/dyrektora?
6
Magazynier 2017-08-07 22:02
Chyba najgorszego bo najlepszego nie ma. Co do swietlikow- otwieranie ich w dzień przy tych upadłych to jeszcze gorsze rozwiązanie, powinny być otwierane w nocy zresztą jak i bramy (nieraz w nocy otwieralem jedno i drugie). Co do temperatur- w magazynie pod sufitem jest jeszcze gorzej niż przy maszynie o oczywiście masz mieć okulary (które tak są znane potem ze palety latają). Dla dyrektora liczą się słupki, reszta jest niewazna- a jak wchodzi na hale to mają pracowac- nawet jeżeli to nie ma nic wspólnego z twoim stanowiskiem. Pomysły majątków, kierowników, Lean i bhp już nawet nie wspominam bo to jest śmiech ma sali, wprowadzanie narzędzi systemowych które nie były testowane i nie działają. Ja osobiście nie miałem problemu jeszcze z kierownikiem nie mojego działu ale też słyszałem że były takie akcje. Ogolnie- najlepiej przyjść odrobić 8 godzin i po tym czasie nie myśleć o zakładzie
2
ten z dołu 2017-08-09 09:41
Jak każda fabryka - tak i tutaj najlepiej przyjść na 8 godzin i za bramką zapomnieć o pracy :)
3
Opionek 2017-08-11 18:59
Jeśli jest tak źle to po co jeszcze tu pracujecie , przepraszam udajecie, że pracujecie!
3
chwytak 2017-08-22 16:22
Oni udają że płacą to my udajemy że pracujemy...proste
14
Tymon 2017-08-22 18:16
Jesteście przekonani, że nie można napisać o firmie coś pozytywnego? Czy na pewno wszystko jest złe, od dyrektora po świetliki? Może coś z wami jest nie tak jak być powinno.? Może trzeba się wsiąść za pracę a nie za szukanie dziury w całym? Radzę myślenie!
4
Bartosz 2017-08-29 11:47
Możecie coś podpowiedzieć o General Electric Power Controls dla nowego chętnego do pracy? Jakieś możliwości rozwoju?
neptun 2017-08-29 14:52
chłopie,jakiego rozwoju,w tej firmie to choroby sie nabawisz,a o rozwoju to ty zapomnij,szukaj lepszej firmy dobrze ci radze?
7
ten z dołu 2017-08-30 23:08
Jeśli chcesz pracować to w GE nie będzie gorzej niż gdzie indziej :)
1
Bartosz 2017-09-03 11:17
Zbytnio nie pomogliście. Jest tak, że każdy musi sam przetestować na sobie firmę! Wpisy na forum zależą od pozycji jaką ktoś ma w firmie oraz od zaangażowania w pracy. Jeśli ktoś może to napiszcie jaka jest atmosfera?
1
ktoś 3 2017-09-03 12:54
Rozna, naprawde różna. GE to mieszanka ludzi z różnych firm, pokoleń, z róznym światopoglądem, na róznym poziomie zaawansowania zawodowego, z różnymi poglądami, z różną sytuacją życiową...jeden wielki misz masz.
1
Jasam 2017-09-03 19:02
Zależy na jaki trafisz oddział, na produkcję, montaż, biuro. Mechaniczny, elektryczny czy inny. Czy będziesz przez Partnera, Stasice czy Elektris.
Napisz może gdzie chcesz iść.
Zuza 2017-09-06 12:46
Przynajmniej w większych firmach są bardzo różne osoby. Trzeba z ludźmi rozmawiać, może akurat ja to potrafię?
1
Pracownik GE 2017-09-13 20:09
Pracuję GE w Bielsku od ponad 10 lat i chciałbym przestrzec przed tym zakładem.Ludzi traktuje się jak śmieci.Kierownictwo aroganckie z którymi nie można nic załatwić.Wszystko z wielką łaską.Dużo ludzi już nie wytrzymuje i masowo się zwalnia lub nie przedłuża umów.Tylko ciągle się dokłada obowiązków dla pracowników,natomiast pensje to po 10 latach 2200 na rękę.Także odradzam
4
Pracownik GE 2017-09-13 20:11
Pracuję GE w Bielsku od ponad 10 lat i chciałbym przestrzec przed tym zakładem.Ludzi traktuje się jak śmieci.Kierownictwo aroganckie z którymi nie można nic załatwić.Wszystko z wielką łaską.Dużo ludzi już nie wytrzymuje i masowo się zwalnia lub nie przedłuża umów.Tylko ciągle się dokłada obowiązków dla pracowników,natomiast pensje to po 10 latach 2200 na rękę.Także odradzam
1
Jasam 2017-09-13 23:38
Właśnie rozpoczęto zwolnienia. Dzisiaj dostało 20 osób. Najprawdopodobniej wszyscy z Partnera.
1
Cezary 2017-09-14 11:05
Większość firm to mieszanka ludzi nie tylko z kraju ale również z obcych krajów. Firma ma już trzy zakłady, sądzę, że to dobrze o nich świadczy. Nie rozumiem tylko dlaczego @Jasam pisze o jakichś zwolnieniach? Jest jakiś powód do takich działań? Napiszcie!
Albert 2017-09-14 11:15
Nie zgadzam się z opinią, że w GE jest źle. Praca jak każda inna - należy ją wykonać i po 8h wyjść do domu.
Jasam 2017-09-14 12:21
Wczoraj na zakończenie pierwszej i rozpoczęcie drugiej zmiany około 20 osób ( najprawdopodobniej po jednej z każdego działu) zostało zaprowadzonych przez przełożonych do działu kadr, gdzie wszyscy dostali wypowiedzenia. Mogę się jedynie domyślać że powodem zwolnień jest bardzo zła sytuacja zakładu. Z tego co rozmawialiśmy między sobą to wszyscy pracownicy były zatrudnieni przez agencje Trenwalder i mieli podpisane umowy na połowy przyszłego roku. Podobno, ale to nie potwierdzone informację jeszcze w tym miesiącu mamy się spodziewać kolejny zwolnień, ale tym razem z firm zewnętrznych.
Prawdą jest że produkcja jest na wymarciu, żle było już przed wakacjami ale ludzie szli na urlopy i jakoś to przeleciało. W chwili obecnej gdy niemal wszyscy wrócili ( co widać po ilości samochodów na parkingu) nie ma pracy. NIe potrafie powiedzieć jak jest na innych wydziałach, ale to co widzę na mojej hali i co słyszę od innych, to pracy jest na tydzień/ dwa a potem jest kicha.
Majstrowie chodzą wk..i i nie chcą o niczym rozmawiać a kierownicy i dyrektorzy uciekają przed pracownikami.
A sprawie osób które się zwalniają- wiem że przed wakacjami całe tabuny ludzi się zwalniały. Z tego co słyszałem to codziennie ktoś składał wypowiedzenie a także osoby nie przedłużały umów z GE.
Teraz o takiej sytuacji nie słyszałem.
6
Partnerowiec. 2017-09-15 21:44
Jeżeli są obawy lub zapytania do dyrekcji to zawsze można skorzystać komputerów dedykowanych do komunikowania się .:) Oficjalnie są anonimowe ale wiem ze ladnie wszystko widać wiec ostrzegam innych.
Fizyczny 2017-09-16 11:27
Ge Bielsko-Biała Rudawka to ciekawe miejsce.

Wszędzie jest deficyt ludzi praktycznie w każdej branży a GE pozbywa się ludzi, żeby zaoszczędzić przed sprzedażą zakładu.

Gratulacje osobą którym nie przedłużyli umów bo zapewne więcej zarobicie gdzie indziej i do do tego może będą was choć trochę szanować. Nie ma się co martwić tutaj szału nie ma żeby się przejmować.

Za rogiem w firmie już płacą na produkcji ponad 20 brutto :)


3
ktoś 2017-09-17 08:58
Najgorsze jest to, że przy rynku pracownika Ci zwolnieni ludzie już nie wrócą do pracy w GE. Znajdą inną prace a braki kadrowe ?? Nie wiem kim będą chcieli załatać. Ale chyba czas szukac nowej roboty.
1
Partnerowiec. 2017-09-17 17:02
Jeżeli za rogiem w firmie tak dobrze płacą to dlaczego ty jeszcze tam nie jesteś tylko pracuje jako fizyczny za parę groszy i ciagle narzekasz. Ciekawe jak ty dostaniesz wypowiedzenie to tez bedzie ci tak wesoło.
Fizyczny 2017-09-18 08:19
Piszę bo nie pracuje już w GE od 7 miesięcy i dostałem na start lepszą stawkę :). I nie piszę tego złośliwie tylko, żeby się nie martwili Ci zwolnieni bo dadzą sobie rade.
4
Jasam 2017-09-18 19:58
Jeżeli to nie tajemnica, to ile miałeś w GE a ile ci dali w innej firmie i na jakim stanowisku?
Partnerek 2017-09-20 20:12
Ja chyba wylecialem za głupi wpis w kontrolowany pseudoanonimowy komputerek...teraz zaczęło się polowanie na partnerowcow a później na zewnętrznych i ge-owcow.
ten z dołu 2017-09-21 09:19
Też kiedyś pisałem opinię niezbyt przychylną (lekko powiedziane), ale dalej w GE pracuję, więc to chyba nie przez komputerek :)
Magazynier Stefan 2017-09-21 20:34
Byłem na rozmowie u sąsiadów właśnie będę składał wypowiedzenie w GE ,na początek sąsiedzi dają 23brutto na magazynie jedyny minus praca na 3 zmiany ale u nas już też zaczynają dwie wprowadzać aż dojdziemy do 3 zmian za stawke 17brutto w GE ,bo na podwyżki indywidualne w tym roku nie można liczyć podobno
3
IT 2017-09-21 21:00
Widać nikomu nie podpadles. Musiałby być chyba kretynem aby wypisywac cos na firmowych komputerach. Pod każdym postem jest data i godzina a monitoring obejmuje cała hale. Wystarczyć zgłośic się do odpowiednich osób i porównać godzinę wpisu z monitoringiem. Wszystko i wszystkich ładnie widać. Poza tym do każdego komputera jest wgląd do historii i dane z serwerów. Kilka osób juz miało nie ciekawa sytuacje jak sprawdzilismy historię przeglądarki :).dodatkowo w pracy nikt nie jest anonimowy a poza tym są pewne zasady GE i osoby które czuwają nad tymi zasadami.powodzenia w zbawieniu się. Wielki brat patrzy.
Trybik w maszynie 2017-09-23 14:50
No i cóż?? Zarobisz ok 2000/m-c. Poza tym to uwłaczające godności pracownika a nawet człowieka przetrzepywanie na bramkach przy wyjściu po skończonej pracy. Brzęczy nawet jak masz monety w kieszeni. I ochrona zaglądająca do toreb i plecaków. Co? Boją się, że ktoś blaszkę albo śrubkę wyniesie? Biedna firma... Korki się tylko przez to przed drzwiami robią...Może jeszcze wprowadzą prześwietlanie Rentgenem??
3
ktos 2017-09-24 09:59
Ludzie ....odpuście tym ochroniarzom. Nie pomysleliście, że oni tylko wykonują swoje obowiązki i też chcą zarobić i utrzymać z czegoś rodziny. Ze ktoś im patrzy na rece przez kamery i z powodu jednej kradziezy mogą wylecieć z roboty bo nie dotrzymali regulaminu. to jest praca a nie rodzina. Pracodawca raz okradziony zanim sie nie otrzasnie z tej kradziezy bedzie posadzał każdego pracownika o złe zamiary i kradzież. Wierzcie mi czesto wystarczy, że człowieka ktoś raz zle potraktuje i uważa ze kazdy go tak zle traktuje i dojdzie do tej samej sytuacji. Nie kazdy z tych ochroniarzy jest wredny, ale w pracy czesto wykonujemy swoje obowiazki nawet gdy sie z nimi nie zgadzamy i tyle. To tylko praca. Człowiekiem sie jest kierownikiem sie bywa. Badzmy luddzcy ale z zasadami to wtedy nie bedzie problemu a wy sami sie nawzajem traktujecie jak smieci w tej pracy, obdagujecie sie nazwajem, krzyczycie lub wychodzicie poza swoj zakres obowiazków. Ludzie kto was obraza ?? Dlaczego uwazacie, że jak spedziliscie 30 lat w jednej firmie to jestescie lepsi od innych i wam sie wszytsko nalezy. Od lat sie mówi, że jak chcesz zarabiac wiecej to musisz zmienic zaklad pracy lub sie przekwalifikowac. Za lezenie juz nikt nie płaci.
8
Jakowianek 2017-09-26 06:29
Hmm czy będzie lepiej? Jesteśmy kupieni przez ABB
nejmar 2017-09-27 22:41
czy lepiej to nie wiem ale może być weselej - polecam forum jednej z fabryk ;-) może to zwykłe nasze narzekanie a może coś w tym jest..... http://www.gowork.pl/opinie_czytaj,523548
Pracownik 2017-09-28 23:57
ABB wita :) Mam nadzieje, że wymienią kadrę kierowniczą . Trzymajcie się stołków :).

4
herbin 2017-10-01 18:13
Mam nadzieję, że po przejęciu nas przez ABB wzrosną stawki dla pracowników produkcyjnych i montażowych. Przynajmniej o 1000/m-c
4
kokodżambo 2017-10-01 22:20
Hahahaaha to Ci się zebrało na żarty kolego.Szybciej zredukują zatrudnienie niż podniosą stawki.Nie po to ktoś przejmuje biznes żeby do niego dokładać.
6
ten z dołu 2017-10-03 08:28
Myślę, że na na pewno na początku nie będzie ani znaczących podwyżek, ani znaczących zwolnień. W zasadzie niewiele się zmieni ;)
1
Pracownik 2017-10-03 10:05
Czytając informację na forach ABB nie spodziewam się wyższych zarobków niż 1800-1900 złotych netto razem z premią. Tak przynajmniej tam piszą.
Cezary 2017-10-03 13:34
Skoro państwowe spółki zapowiedziały podwyżki płac to myślę, że i inne firmy muszą pójść ich śladem. Brak rąk do pracy zaczyna być coraz bardziej widoczny!
2
Alexander 2017-10-04 09:14
Pożyjemy, zobaczymy. Ja jestem dobrej myśli!
2
Pracownik 2017-10-04 19:20
A co się dzieje w zakładzie :) Panika kierownictwa. Ale wszyscy gonią i uśmiechnięci chodzą. Nawet nie będzie trzeba ludzi zwalniać bo sami odchodzą. Nowy zarząd nowe możliwości jak zobaczą niegospodarność to będzie ciekawie.
5
Alexander 2017-10-05 11:07
A może nie będzie tak źle jak piszesz? :) Zobaczymy!
2
Nick 2017-10-05 15:02
No nie broń tak tych ochroniarzy. Fakt, że też są pionkami w grze. Chodzi o system. Ktoś tak założył, że pracownicy tej firmy kradną i trzeba ich sprawdzać. Przykre to, ale co zrobisz?
1
ten 2017-10-05 20:03
już są zwolnienia.do końca listopada robota póżniej kupsko wielkie.z tego co wiemy to zwolnienia są już na dniach.
2
EjBiBiDżiI 2017-10-06 11:28
nic mi o tym nie wiadomo, pracuję dalej :)
Coś by mi się to za szybko wydawało... kiedy niby ABB miałoby poznać zakład i jego potrzeby?
ZZ 2017-10-10 18:38
Hipokryzja w tym zakładzie sięga zenitu. Sytuacja z dzisiejszego dnia: sztab kilku ludzi włącznie z osobą z działu BHP wchodzi na ogrodzony teren nowej inwestycji . Bezpośrednio nad ich głowami pracują pracownicy na zwyżce. Zwyżka porusza się przejeżdża, opuszcza się - sytuacja trwa dobre 10 minut. Pracownicy podwykonawcy na zwyżce należycie zabezpieczeni, przypięci uprzężą, posiadają wymagane kaski. Kilkuosobowa delegacja wraz z osobą z działu BHP bezpośrednio pod zwyżką oczywiście bez kasków!!!

Poziom hipokryzji tym większy, że ta sama osoba z działu BHP dwie godziny wcześniej miała zastrzeżenia: uwaga!!! Tak do krzywo ustawionej palety. :)

W ten sposób nie zbudujemy wzajemnego zaufania, ani nie podniesiemy świadomości pracowników.
9
Alexander 2017-10-12 23:00
To jest tzw. czynnik ludzki. Faktycznie takie zachowania nie powinny mieć miejsca, jednak czasami po prostu się zdarzają.
1
Unk 2017-10-16 09:27
W GE Aviation są plany zwolnień grupowych, macie dodatkowe informacje?
Pracujacy 2017-10-16 12:28
@Unk Bardzo niepokojące informacje piszesz na forum. Jeśli są one zupełnie nieprawdziwe to byłoby z Twojej strony wielka nieodpowiedzialność. Jaki jest powód ewentualnych zwolnień? Może to tylko plotki?
1
kokodżambo 2017-10-16 23:00
Nawet jeśliby to było prawdą to jaki ma to związek z ABB i filią GE Industrial Solutions?To są dwie różne i niezależne firmy.Związku z Power Controls tym bardziej nie ma.
Zostaw swoją opinię o General Electric Power Controls - Bielsko-Biała
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie General Electric Power Controls