TRUMPF Huettinger

Zielonka

Ocena pracodawcy 4/6

na podstawie 161 ocen.

Opinie o TRUMPF Huettinger

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie TRUMPF Huettinger

X.

Na chwilę obecną: - uczciwa umowa o pracę z firmą TRUMPF Huettinger (nie żadnym partnerem), - 8 godzin dziennie 5 dni w tygodniu (wolne weekendy), - rozsądne wynagrodzenie (adekwatne do wykształcenia i przepracowanych lat), podwyżki, roczne premie, talony na święta, - pensja zawsze na czas, - pracownicy traktowani z szacunkiem, brak mobbingu, - w pełni wyposażone kuchnie i stołówki pracownicze + kawa, herbata, cukier, mleko + jabłuszka na stołówkach (witaminki dla pracowników), - pakiet medyczny, siłownia, strefa rozrywki, - wentylacje i klimatyzacje na obszarach, - imprezy firmowe dla pracowników i ich rodzin, - wysoka kultura osobista współpracowników, - atmosfera jak w domu rodzinnym (czasami aż się nie chce wychodzić z pracy :)) ). Minusem jest brak miejsc parkingowych gdy przyjeżdża się samochodem na drugą zmianę - mamy ogromną nadzieję, że niedługo to się zmieni :)

BP
@X 21.12.2017 20:26

Jako były pracownik też takich powodów nie znajduję i wspominam pracę w Firmie z sentymentem. Oczywiście mam świadomość, że w dużej mierze jest to zasługa bezpośrednich współpracowników i kierownictwa.

Zespół TRUMPF Huettinger
@BP 20.01.2018 11:09

@BP - dziękujemy za Twój pozytywny komentarz. Cieszymy się, że tak miło wspominasz pracę w TRUMPF ❤️ Z pozdrowieniami Zespół TRUMPF Huettinger

Dudi

Dzień dobry, Mam kilkunastoletnie doświadczenie w logistyce a dokładniej w magazynie, jako zastępca kierownika. Czy była by dla mnie praca. wyrazy szacunku

Zespół TRUMPF Huettinger
@Dudi 18.01.2018 12:33

@Dudi - dziękujemy za zainteresowanie naszą firmą. Nasze wszystkie oferty możesz na bieżąco śledzić na stronie www.trumpf.com oraz http://www.praca.pl/720862,trumpf_huettinger_sp_z_o_o,zielonka_kolo_w_wy,firma.html Aktualnie w obszarze logistyki poszukujemy na stanowisko magazyniera-pakowacza. Prosimy jednak, żebyś przesłał swoje CV na adres kadry@pl.trumpf.com. Zapiszemy je w naszej bazie, która w razie potrzeby jest regularnie sprawdzana przez nasz zespół rekruterów. Z pozdrowieniami Zespoł TRUMPF Huettinger

lambada

"Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej." Co to za ..ujnia? przeciez to jest wasz model byźmesowy. Dlaczego ludzi wprowadzacie w błąd. Ten cały kibel miał tyle negatywnych opinii, ze dyski trzeba było dokupować, zeby pomieścic, a teraz puchy, wyczyszczone do prawie do zera, do tego jakieś pały z hujtingera wtrydalają sie w każdą opinie i weź człowieku sie czegoś dowiedz.

Zespół TRUMPF Huettinger
@lambada 10.01.2018 02:04

@lambada - Chcielibyśmy stanowczo odciąć się od zarzutów o usuwaniu komentarzy z profilu naszej firmy na gowork.pl. Jeśli uważasz, że jakikolwiek komentarz został skasowany, prosimy o kontakt mailowy na adres: kadry@pl.trumpf.com Jeśli masz jakieś pytania dotyczące pracy w TRUMPF - pytaj. Chętnie odpowiemy na nie my lub inni użytkownicy. Z pozdrowieniami Zespół TRUMPF Huettinger

BP
@lambada 10.01.2018 02:04

Negatywne opinie rzeczywiście nie są usunięte. W czym przeszkadza ingerencja firmy (nawet jak nic nie wnosi :) )? Wypowiedzieć może się każdy.

Szukasz pracy?

zainteresowany

Witam, Czy procesowiec z 3 letnim doświadczeniem w branży produkcyjnej(automotive) znalazłby tutaj dla siebie pracę na dłużej? Minimum 3 lata, z zarobkami zgodnymi z raportem płacowym w woj mazowieckim? Pozdrawiam,

Nick
@Zespół TRUMPF Huettinger 29.12.2017 12:11

Ilu technologów pracuje w zakładzie, jak pracuje sie procesowcowi tutaj?

Zespół TRUMPF Huettinger
@Nick 01.01.2018 15:30

@Nick - Dziękujemy za zainteresowanie naszą ofertą! O podsumowanie obowiązków Inżyniera Procesu poprosiliśmy jednego z nich. Marek, pracuje w naszej firmie już 6 lat i jak sam mówi - "Zakres naszych obowiązków to optymalizacja procesu montażu z wykorzystaniem narzędzi Lean Manufacturing, analiza błędów montażowych w celu poszukiwania działań eliminujących przyczyny źródłowe błędów oraz wprowadzanie nowych wyrobów do produkcji seryjnej." Z naszej strony możemy obiecać, że prócz ciekawych wyzwań, w pracy nie brakuje doskonałej atmosfery i bardzo bogatego pakietu socjalnego. Zapraszamy i pozdrawiamy! Zespół TRUMPF Huettinger

Młody

Tez nie widzę powodów do narzekania,rynek pracy jest otwarty. Ja pracowałem w tej firmie,niestety nie było mi dane otrzymać talonów bo zabraklo mi kilku tygodni do "ustawowego roku". W grudniu po 2 tyg w nowej pracy już na mnie czekały :) Co kraj to obyczaj:) Pozdrawiam

Zespół TRUMPF Huettinger
@Młody 28.12.2017 08:12

@Młody - Dziękujemy za miłe słowa! Obecnie talony świąteczne otrzymują pracownicy zatrudnieni min. 6 miesięcy. Ale masz rację - co firma, to inne zasady obowiązywania ZFŚS (Zakładowy Fundusz Świadczeń Socjalnych). My np. już od pierwszego dnia dajemy pracownikom pakiet medyczny, kartę sportową i ubezpieczenie grupowe. Z doświadczenia wiemy, że inni pracodawcy proponują je np. dopiero po zakończeniu okresu próbnego. Pozdrawiamy! Zespół TRUMPF Huettinger

Zespół Profesjonalistów

Widać ze firma zabrala głos. Tylko pytanie czemu ? Jest to mało profesjonalne. Zamiatanie pod dywan brudów Liczą sie opinie pracownikow bądź osób które miały kontakt z firma.

Zespół TRUMPF Huettinger
@Zespół Profesjonalistów 12.12.2017 09:32

@Zespół Profesjonalistów - My po prostu lubimy rozmawiać, a opinie pracowników i kandydatów są dla nas niezwykle ważne. I to właśnie dlatego zdecydowaliśmy się zabrać głos na Gowork.pl. Za dobre komentarze dziękujemy, uwagi bierzemy sobie do serca i próbujemy wprowadzić zmiany (tak dzieje sie np. w kontekście zbyt małego parkingu przy zakładzie, o którym pisał niedawno jeden z użytkowników), a sygnały o złych praktykach sprawdzamy wewnętrznie. Nie boimy się żadnych pytań i na każde z nich staramy się odpowiadać jak najbardziej szczegółowo i konkretnie. Pozdrawiamy! Zespół TRUMPF Huettinger

Mikołaj

Polecam tym co chcą przezimować albo nie maja wyjścia.Doswiadczony pracownik to Zly pracownik,aby sztuka, spychologia.Tam liczy sie wykres i tabelka "Jeśli komuś nie pasuje nie trzymamy "-Słowa Brygadzisty .Spoko nie ma problemu

Zespół TRUMPF Huettinger
@Mikołaj 04.12.2017 08:23

@Mikołaj - Dzięki za opinię. My póki co wierzymy, że TRUMPF to praca na dłużej. Potwierdzają to liczy - 20% naszego zespołu stanowią osoby, które są z nami ponad 10 lat, 19% - ponad 3 lata. To prawda, jest spora grupa osób zatrudnionych krócej, ale wynika to z faktu, że tylko w ciągu ostatnich 12 miesięcy uruchomiliśmy 250 nowych miejsc pracy. Gro naszych pracowników zwyczajnie nie zdążyło się u nas jeszcze zadomowić. Nowych osób będzie więcej, bo planujemy tworzenie kolejnych miejsc pracy. I bardzo nas to cieszy - w grupie i różnorodności siła :) Pozdrawiamy! Zespół TRUMPF Huettinger

Szklana kula

Jest tylko 20% starych pracownikow,a gdzie jest reszta ?

Znajomy
@Szklana kula 16.11.2017 14:35

Firma z branży High-Tech i 3 tys ???? 3500 to ma wykładowca........... ale towaru w Biedronce. Coś u was kiepsko z pensjami skoro z Ukrainy monterów zatrudniacie. Wczoraj budowlaniec pomocnik przy betoniarce a dziś monter. Pensje to jeszce były jak firma montowała w garażu i na Drewnickiej. No może jeszcze na Mareckiej na samym początku. A potem było tylko gorzej.

Zespół TRUMPF Huettinger
@Znajomy 30.11.2017 22:21

Warto pamiętać, o dwóch kwestiach - kwota 3000 zł brutto, jest naszą płacą minimalną dla osób bez jakiegokolwiek doświadczenia zawodowego. Po drugie, na wynagrodzenie warto patrzeć nie tylko przez pryzmat zarobków, ale również warunków zatrudnienia, bonusów i benefitów poza płacowych, które w TRUMPF otrzymuje każdy pracownik już pierwszego dnia pracy, a nie np. po zakończeniu okresu próbnego. W skład naszych świadczeń wchodzą m.in. umowa o pracę, prywatne ubezpieczenie medyczne, karta sportowa, ubezpieczenie grupowe, czy dofinansowanie do nauki języków obcych. Dla wielu naszych pracownikiem benefitem są też liczne okazje do wspólnej, rodzinnej integracji np. podczas Mikołajek, czy Family Days. Pozdrawiamy! Zespół TRUMPF Huettinger

Zespół Trumpf Huettinger

Drodzy użytkownicy GoWork.pl! Dziękujemy za Wasze dotychczasowe komentarze i uwagi nt. procesu rekrutacji i pracy w TRUMPF Huettinger. W większości dotyczą one procesu rekrutacji, warunków pracy oraz wysokości pensji w naszej firmie. Tylko w ciągu ostatnich 12 miesięcy utworzyliśmy ponad 250 nowych stanowisk pracy. To dlatego możecie odnieść wrażenie, że cały czas rekrutujemy na te same stanowiska pracy. W rzeczywistości prowadzimy kilkanaście rekrutacji równolegle. Nie jest to wynik niestabilności firmy, ale jej ciągłego rozwoju. Każdy pracownik bez doświadczenia na stanowisku monterskim otrzymuje od nas na start umowę o pracę, 3000 zł brutto wynagrodzenia. Wszyscy pracownicy mogą korzystać z szerokiego pakietu benefitów: prywatnego ubezpieczenia medycznego, karty sportowej, ubezpieczenia grupowego, dofinansowania do nauki języków obcych, jabłek dla wszystkich pracowników i sporo okazji do integracji dla naszego zespołu i ich rodzin. TRUMPF Huettinger to firma rodzinna. Cieszymy się, że ponad 20 % pracowników jest z nami od co najmniej 10 lat. Prawdziwą dumę, czujemy natomiast gdy pracownicy, do pracy w naszej firmie zachęcają później swoje rodziny i znajomych. Jesteśmy tu, by rozmawiać o Waszych dobrych doświadczeniach i wyciągać wnioski z Waszych uwag. Czekamy na Wasze komentarze. Pozdrawiamy! Zespół Trumpf Huettinger

nieznajomy
@Znajomy 30.11.2017 22:06

Nie tylko ABB, ten eksodus ludzi z RnD jakiś czas temu zasilił szeregi wielu firm. Ale teraz jest "młody i dynamiczny" zespół

Zespół TRUMPF Huettinger
@nieznajomy 02.12.2017 14:18

@Znajomy @nieznajomy - Jeśli chodzi o pracowników z Ukrainy stanowią oni mniej niż 2% całego zespołu i przebiega ona bez większych problemów. Chyba nie ma na świecie przedsiębiorstwa, z którego nie odchodzą pracownicy. Czasem nawet Ci najlepsi, najcenniejsi i najdrożsi odchodzą. Dlatego staramy się, ze wszystkich sił, by takie sytuacje ograniczyć do minimum. Pozdrawiamy! Zespół TRUMPF Huettinger

BP

Nie ma co narzekać. W każdym miejscu pracy znajdą się podobne problemy - ideał nie istnieje. Indywidualne odczucia każdego, z pewnością, wiążą się z zajmowanym stanowiskiem (zwłaszcza posiadanym przełożonym i relacjami z nim i współpracownikami). Osobiście polecam tego Pracodawcę - mogę to z czystym sumieniem napisać jako były pracownik.

Były
@Zespół TRUMPF Huettinger 01.12.2017 11:23

Dokładnie tak są sprawy załatwiane,w Nowoczesnej Firmie.A dokładnie załatwia to kierownictwo. . . i brygadziści.

Zespół TRUMPF Huettinger
@Były 01.12.2017 13:25

@Były - takie zachowania nie są zgodne z naszymi wartościami. Twój komentarz jest również niepokojący i na pewno nie zostanie pozostawiony bez odpowiedzi. Zachęcamy do kontaktu mailowego (kadry@pl.trumpf.com) lub telefonicznego pod nr 227613837 w celu wyjaśnienia szczegółów tej sytuacji. Pozdrawiamy! Zespół TRUMPF Huettinger

razek

Wszystkie negatywne opinie o pracy w firmie wywodzą się z nieumiejętności nowoczesnej pracy w nowoczesnej firmie. To, że współpracownik poinformuje przełożonych o złej pracy innego pracownika traktowane jest jako donosicielstwo wśród kolegów pracownika. To, że pracownik informuje odpowiednich zwierzchników o niedociągnięciach czy błędach innych pracowników traktowane jest jako donosicielstwo przez kolegów pracownika. A to nie jest donoszenie, tylko umiejętność pracy w firmie. W nowoczesnej firmie.

Zespół TRUMPF Huettinger
@razek 15.11.2017 21:57

@razek – Twoje spostrzeżenie jest bardzo trafne :) Donosicielstwo jest passé. Za to umiejętność dialagu pracowników z menedżerami i menedżerów z pracownikami na każdy, nawet najtrudniejszy temat jest zawsze na propsie :) Dlatego bardzo dbamy, aby głos pracowników był słyszalny. Prowadzimy systematyczne badanie satysfakcji, gdzie pracownicy anonimowo mogą wyrazić swoją opinię o pracy i zarządzania jego obszarem. Każda uwaga jest traktowana przez nas bardzo serio i przedkładana Zarządowi, który je analizuje i wdraża działania korygujące. Dotyczą one zarówno tematyki typowo biznesowej np. usprawnień w naszych halach produkcyjnych jak i firmowej codzienności - ustawienia stołu z piłkarzykami :) Pozdrawiamy! Zespół TRUMPF Huettinger

ja
@Bias 16.11.2017 10:18

Bias wyluzuj razek to nie ja

KHGJJHH

Winny tylko sie tlumaczy,Taka stara zasada. A pod...ic to trzeba umic... No ba, po to jest Psychologia no nie...

Zespół TRUMPF Huettinger
@KHGJJHH 17.11.2017 22:14

@KHGJJHH Wierzymy w zasadę "Nic o nas bez nas". Podstawą funkcjonowania GoWork.pl jest rozmowa. I my z tej okazji korzystamy :) Pozdrawiamy! Zespół TRUMPF Huettinger

Obserwator

Az Sama firma interweniuje na forum. Jesteście nie grzeczni,tak nie wolno. Jak dać oparzyć skore to nie za 3 brutto. Byłem to wiem

Zespół TRUMPF Huettinger
@Obserwator 16.11.2017 10:41

@Obserwator Dzięki za komentarz :) Zgodnie z zasadą "Nic o nas bez nas" zdecydowaliśmy włączyć się do dyskusji. Opinia pracowników i kandydatów jest dla nas naprawdę ważna. Komentarze pozytywne cieszą, a uwagi i krytyka motywują do działania i wprowadzania zmian :) Pozdrawiamy! Zespół TRUMPF Huettinger

cpluplusmaker

Hej, dzięki wszystkim za informacje. Jeszcze tak słabej opinii o firmie nie widziałem. Miałem startować na programistę, mam 20 lat doświadczenie i 8 języków programowania plus wszystkie ważniejsze frameworki oraz embeded ale to nie ma sensu z tego co widzę. Zostaje w mojej starej firmie. Pozdrawiam

Zespół TRUMPF Huettinger
@cpluplusmaker 13.11.2017 10:49

@cpluplusmaker Dziękujemy za informację. Mimo wszystko zachęcamy do aplikowania i sprawdzenia na własnej skórze jak wygląda rekrutacja i praca w naszej firmie. Podczas procesu rekrutacyjnego kandydat ma możliwość rozmowy nie tylko z działem HR, bezpośrednim przełożonym, ale również innymi programistami, którzy najlepiej opowiedzą o specyfice pracy i atmosferze panującej w zespole. O aktualnie prowadzonych rekrutacjach (w Polsce i zagranicą) dowiesz się ze strony: https://www.trumpf.com/pl_PL/firma/kariera/szukajpracy/osoby-posiadajace-doswiadczenie-zawodowe-oraz-absolwenci/ Pozdrawiamy! Zespół TRUMPF Huettinger

Klient

Swego czasu byłem zainteresowany praca w tej firmie,ale doszedłem do wniosku ze dam spokój-powod jeden,Bilbord koło firmy wisi z rok czasu,do tego wszędzie ogłoszenia ze zatrudnia,nawet na co 2 drzewie.Prawda jest taka ze Mercedes sie nie oglasza,a ma klientów.Takze szkoda czasu wiązać sie z kimś nie stabilnym,i widać ze mało lojalnym wobec pracownika. Pozdrawiam

Hanna

@Paweł nikt Ci przez te kilka miesięcy nie odpowiedział. Czy mimo braku odpowiedzi zdecydowałeś się na aplikację? A może nawet dostałeś pracę, bo nie widzę żadnych ogłoszeń z tym stanowiskiem w TRUMPF Huettinger? Jeżeli tak to opowiedziałbyś jak wyglądała rekrutacja? Teraz firma TRUMPF Huettinger szuka osób na stanowiska: Młodszy Inżynier RF, Monter, Monter płyt PCB, Technik energoelektronik, Technik montażu automatycznego płyt PCB, New business development Spezialist, Specjalista ds. controllingu i Energoelektronik dostępne na serwisie gowork.pl i przygotowanie do rekrutacji będzie pomocne.

Paweł

Widziałem ostatnio ogłoszenia na konstruktora, jak wygląda praca na tym stanowisku w tej firmie. Jakich pieniędzy można się spodziewać? Pozdrawiam.

Hanna

http://www.pl.trumpf.com/pl/praca.html - znajdziecie tu wszystkie aktualne oferty pracy do TRUMPF Huettinger :)

Elektronik

Dają chociaż normalną umowę o prace na pełny etat, czy jakies zlecenia, dzieła, 3/4 etatu itp cuda niewidy?

ccc
@Elektronik 23.02.2017 22:57

Elektronik, dają umowy przez pośredników. Umowa o pracę na czas nieokreślony i to w firmie Trumpf jest nagrodą dostępną tylko dla samej "góry"

Robot
@Elektronik 23.02.2017 22:57

Mi dali pełen etat i swoją umowę ale ja wysyłałem CV bezpośrednio na ich ogłoszenie a kumpel wcześniej przesłał CV przez Partnera i nie miał ich umowy. Ale obecnie też ma już umowę bezpośrednio z nimi.

Bla bla

Nie polecam wszechobecna spychologia do tego dziesiątki tabelek wypelnianych każdego dnia. Dojazd też nie zachwyca 2 km od stacji PKP.

j.

Kilka lat temu ta firma (najpierw przez agencję rekrutacyjną) chciała mnie ściągnąć na wysokie stanowisko. . Odmówiłem ze względu na fatalny dojazd oraz bardzo negatywne opinie (na tej stronie). Po kilku dniach od mojej odmowy szefowa HR z TH ubłagała mnie, abym przyjechał na rozmowę - gdyż byłem rzekomo jednym z dwóch kandydatów na to stanowisko. Ogólne wrażenie o firmie - pozytywne; czysto, porządek, a rozmowy były rzeczowe. Po wszystkim - absolutny brak feedbacku. I tak bym się nie zdecydował na tę ofertę, ale brak poinformowania o wyniku rozmowy (zwłaszcza przy takim stanowisku i tak "zaawansowanym" procesie rekrutacji) dziwi. Po jakimś czasie okazało się, że mój kolega miał identyczne doświadczenia z tą firmą - kuszenie na wysokie stanowisko, przekonywanie że jest się jednym z nielicznych, a potem zero odzewu. Reasumując - strata czasu .

power rangers

Praca dobra dla studentów i dziadków na emeryturze. 2300 brutto hahahaha!!! Podziwiam idiotów którzy pracują tam od 10 lat :) xD rotacja wielka, zatrudniają ludzi chyba nawet po humanie i zawód typu malarz, tynkarz akrobata bo normalni ludzie omijają ten syf szerokim łukiem. WZYSK!

Dario

Za dużo jest tam kierowników i brygadzistów, którzy nic nie robią przy produkcji tylko przeglądają ciągle CV nowych kandydatów do pracy. Czas pracy rozliczają co do minuty. Są 2 przerwy, ale jedną każą odpracowywać. Reżim nadzwyczajny za kiepskie pieniądze.

Były
@Dario 02.01.2017 21:55

Kiedyś, kiedyś była 1 przerwa ale większość jarała fajki i zażyczyła sobie drugą przerwę i później kilka razy chcieliśmy ją znieść ale było nas mniej, ach ta........ demokracja. Chociaż jak pamiętam to chyba były przerwy w minutach więc idzie przeżyć bo jak kumpel ma 1h przerwy zwaną lunchem to dopiero strata własnego czasu bo o tyle musi dłużej siedzieć w robocie.

Binder

ta gównofirma już ma renomę na całe województwo :) podejrzewam ze zostali tam sami niedacznicy i życiowe niedojdy co zgodzą sie tam [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i po 10h dziennie jak dadzą za darmo żryć

bardziejpomocny

@pomocny są ogłoszenia przecież dostępne na inżyniera, elektromontera i montera nie wiem czemu piszecie, że nic nie ma

pomocny

Nie prawda!!!! Szukaja duzo ludzi na roznych stanowiskach! Sprawdz na praca . pl 15 pazdziernika maja dzien otwarty warto sie wybrac program maja na fb

anonim

(usunięte przez administratora)

loll

dziewczyno daj sobie spokoj. Z wielu wzgledów...

poraszka

niestabilne zatrudnienie we wszystkich działach. Tak jak ktoś wyżej napisał - są zamówienia, są zatrudnienia. Chwilowo kończy się praca to zwalniają 3/4 załogi tylko po to, żeby do nich wydzwaniać miesiąc później bo znów coś wpadło i potrzeba ludzi.

Bolo

Tak są pączki w tłusty czwartek :-)

sniper

firma bardzo niestabilna , sezon ogórkowy się zaczyna to zatrudniają mnóstwo osób, w okresie braku zamówień przez miesiąc, masowe zwolnienia. Cwaniackie umowy i rotacja jak w makdonaldzie.

qwer

Niedawno tamtędy przejeżdżałem i widziałem, że powstała kolejna hala. Wygląda na to, że APS już nie ma a dziwne bo jeszcze z 2 miesiące temu był a budynek po nim zrobiony jest w takim samych barwach jak pozostałe dwa Huettingera .

Mobius

te brudasy chyba nie wiedzą o istnieniu tej strony :) kogokolwiek zapytam to jakimś cudem słyszał i czytał opinie o tej firemce i współpracującej z nią gównofiremce do naganiania ludzi - "partner" czy jakos tak, ciągle szukającej darmowych roboli. Chyba za te ochłapy to nawet do tych naganiaczy nie mogą znaleźć nikogo sensownego, kto myśli i ma coś do powiedzenia. jedyne co tam mozna znaleźć to jakieś dziołchy z podwarszawskich wioseky wyuczone kilku frazesów i wajhujące nimi na przemian. Szambo umysłowe. Parówa zamiast w rozmowie telefonicznej powiedzieć jakie jest wynagrodzenie, to łona zaprasza na spotkanie :D Chce bym dymał dziesiątki kilometrów, zeby usłyszeć od jakiegoś łaka, ze dajo 2500 brutto :D Oczywiscie o zwrocie kosztów podrózy nie ma mowy. Z taką mentalnoscią to bedą szukać i szukać i szukać. Podejrzewam, ze rotacja tam jest większa niż w makdonaldach

anonim

(usunięte przez administratora)

yórek

PREMII I PROWIZJI :D :D Zejdz na ziemie

Aaa

Tam sie nigdy nie dzieje nic wartosciowego...

liwiaX

skoro pytasz o oferty pracy, to domyslam sie ze tam nie pracujesz. skad w takim razie wiesz ze to sa bezsensowne plotki? moze to prawda?

anonim

(usunięte przez administratora)

wqpq

w każdej plotce jest chociaż szczypta prawdy :D, przekonał się każdy , kto pracuje nie pierwszy rok ;D

wqpq

kadrowa..... to jest ewenement firmy..... niezłe ziółko , wstydu nie ma i w ogóle napędza tamtejszy syf

skoczek

już pały nie mają w kim przebierać :) "Poszukujemy Elektroników z doświadczeniem także z Ukrainy Praca w Zielonce"

niggaz

kto to pisze o przyjacielskich relacjach, kadrowa?

anonim

(usunięte przez administratora)

stylez

hahahahahaha te twoje przyjacielskie relacje beda opierac sie na oj_baniu gały przełożonemu :) ale bedziesz miał wpis w portfolio

Polśinger

BAGNO!!! OMIJAĆ SZEROKIM ŁUKIEM!!!

Zawiedziony

Też byłem ostatnio i okazało się, że wynagrodzenie zależy niby od doświadczenia i od poziomu zdania testu a że byłem zdenerwowany robiąc ten ....test, to moje oczekiwania...... strzelił. Pocieszające jest to, że nie ja jeden jak widzę nie otrzymałem tego co chciałem :-).

ProtoN

Cześć, Mam doświadczenie i wykształcenie. Byłem ostatnio na rozmowie kwalifikacyjnej. Zaproponowano mi 3000 brutto, więc nie jest najgorzej - jeśli ktoś mieszka w okolicy z rodzicami, ale to niestety nie w moim przypadku. Więc szukam dalej - teraz jest dobry czas na zmianę pracy, dużo lepszych finansowo ofert :) Pozdrawiam!

Element

Polecam zerknąć http://www.moja-pensja.pl/zarobki/703,ile-zarabia-Monter-elektronik, a tymczasem: Montaż i uruchamianie płyt PCB, Prowadzenie prac konstrukcyjnych przy prototypach dla płyt PCB. Wykształcenie zasadnicze/średnie techniczne elektroniczne lub elektryczne. Doświadczenie zawodowe min. 2 lata na w/w stanowisku. Uprawnienia SEP do 1 KV. Pod hasłem "Atrakcyjne wynagrodzenie " kryje się kwota brutto: do 2 500 PLN :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D (skisłem) Nie dziwię się, że dosłownie wszędzie szukają pracowników. Widziałem ostatnio ogłoszenia typu "Panie/Panów na produkcję Zielonka" - jak do zbioru truskawek, byle taniej. Pracowałem tam kiedyś... krótko ;) I radzę innym - szanujmy się, swój czas, doświadczenie i Polski rynek pracy, bo tu nic się nie zmienia do lat, a przecież jesteśmy w Europie!!! W Niemczech za taką pracę płaci się min. 10 euro/h (nie licząc diet, a czasami nawet mieszkania zapewnianego przez pracodawce). Jeśli znasz trochę j. niemiecki i umiesz lutować, prace masz od zaraz.

ankieter
@Element 26.04.2016 17:42

Takie raporty to też super pomysł na życie, polecam;-)

Baby Face Killer :)

Moja pierwsza praca po studiach. 2300zł na rękę. Nigdy nie zapomnę pewnego zebrania z dyrektorem: "Mamy kryzys i w związku z tym obniżamy wszystkim pensję o 15%, musimy się poświęcić dla dobra firmy!". Tych co się nie zgodzili na obniżkę - zwolnili (oczywiście nie w jednym miesiącu, bo wtedy musieliby zapłacić odprawę za zwolnienia grupowe). W zeszłym tygodniu widziałem, że postawili nowy budynek obok :) Wyzysk i bardzo zła atmosfera.

były pracownik

Pierd...ić tą firmę , nie ma co :D

plater

Szukasz pracy jako monter elektronik? Nie masz dużego doświadczenia na takim stanowisku? Jesteś osobą skrupulatną, precyzyjną i cierpliwą? Nie nudzi Cię monotonna praca i masz podzielną uwagę? Mamy dla Ciebie pracę w wiodącej firmie w swojej branży, z perspektywą stałego zatrudnienia oraz atrakcyjnym regularnym wynagrodzeniem. Oferta pracy tymczasowej hahahahahaha, tłumacząc na zrozumiały język - lubisz brać w d_pę? lubisz pracować za damski ch_j? lubisz prace monotonną przy ktorej kazdy dostaje zajoba po miesiącu? jeśli tak to potenżna korporacja z pczyjemnościo cie zatrudni na miesiąc za 2000 brutto :) no oczywiscie z możliwością przedłużenia "kontraktu" o kolejny miesiąc Te brudasy z niemiec juz sie nawet nie krygują, zaczynają głośno mówić: tak chcemy cie wyje_bać, bedziesz orał tak, jak wasi przodkowie, za miche kartofli po 10h dziennie, a ja bede liczył gruby hajsik, polski dziadzie

trałowiec

Obowiązki: - obsługa linii do montażu automatycznego i uzupełniający montaż ręczny płyt PCB, - regularne rozliczanie powierzonej pracy, - dbanie o powierzone mienie (maszyny, narzędzia, materiały do produkcji) będące własnością pracodawcy, - dbanie o porządek na stanowisku pracy i w całej firmie w zakresie wykonywanych prac, - przestrzeganie norm BHP, regulaminów, zakładowych instrukcji, zarządzeń i procedur, - utrzymanie ścisłej współpracy z wszystkimi komórkami organizacyjnymi w celu wdrażania i realizacji obowiązków wynikających z: ISO9001, TPM, przepisów BHP, Regulaminu Pracy i innych wewnętrznych procedur, - wykonywanie innych czynności zleconych przez przełożonego lub zarząd, - automatyczny i ręczny montaż płyt PCB zgodnie z dokumentacją i otrzymanymi wytycznymi, tworzenie i nadzór nad dokumentacją, - prowadzenie prac konstrukcyjnych przy prototypach: dla zasilaczy: zagospodarowanie wnętrza, prowadzenie tras kablowych, dla podzespołów i płytek PCB: wdrażanie nowych rozwiązań, - aktualizacja dokumentacji poprodukcyjnej: przekazywanie informacji o dokonanych zmianach (schematy, wsad materiałowy) w zakresie mechanicznym, elektrycznym i technologii montażu, - dbanie o podnoszenie poziomu technicznego montowanych płyt PCB poprzez przekazywanie wszelkich uwag i propozycji do kierownika działu i działu jakości, - poprawę jakości produkowanych płyt PCB i prace nad optymalizacją procesu montażu, - wyjaśnianie wątpliwości technologicznych i problemów dot. produkowanych wyrobów, - wdrażanie nowych metod testowania produkowanych wyrobów, - sporządzanie, aktualizowanie nadzór nadzór nad instrukcjami wykorzystywanymi w procesie produkcji, - nadzór nad stanem technicznym podległych narzędzi, maszyn i urządzeń, wykonywanie przeglądów zgodnie z harmonogramem i przyjętymi zasadami, - wyszukiwanie i wprowadzanie nowych rozwiązań w zakresie organizacji produkcji, ergonomii, BHP itp. - aktywne uczestniczenie w szkoleniach zawodowych oraz efektywne wykorzystywanie nabytej wiedzy. Wymagania: - wykształcenie wyższe lub średnie kierunkowe (elektronik, elektryk, technolog), - umiejętność czytania schematów elektrycznych, - znajomość procesu montażu automatycznego płyt PCB, - znajomość obsługi maszyn do montażu automatycznego i ręcznego płyt PCB, - umiejętność lutowania cyną bezołowiową, - umiejętność ustalania priorytetów, - samodzielność, - bardzo dobra organizacja pracy, - znajomość pakietu MS Office, - znajomość języka angielskiego/niemieckiego - będzie dodatkowym atutem, - świadectwa poświadczające zdobyte wykształcenie i doświadczenie w innych firmach, - znajomość normy IPC-610. Oferujemy: - zatrudnienie w oparciu o umowę o pracę tymczasową, - pracę w firmie o ugruntowanej pozycji na rynku, - stałe wynagrodzenie, - szkolenia prosze bardzo, cała litania obowiązków, oczekiwań i wymagań... a co w zamian [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] br /> 2500 brutto

999
@trałowiec 09.04.2016 19:35

Wszędzie tak jest niestety. Wymagania zawsze jakby płacili 8 tys na rękę a w rzeczywistości proponują max 2 tys.

kop

To co uslyszysz na rozmowie a co dostaniesz do podpisu to 2 rozne rzeczy. Dotyczy to i formy zatrudnienia, i stawki

kop

Potwierdzam, w rnd zatrudniaja przez posrednikow, chociaz na rozmowie beda sie zarzekac ze to nieprawda

Zostaw opinię o TRUMPF Huettinger - Zielonka

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie TRUMPF Huettinger