TRUMPF Huettinger

Zielonka

Ocena pracodawcy 4/6

na podstawie 234 ocen.

TRUMPF Huettinger
4 234 6 1

Opinie o TRUMPF Huettinger

Bardadyn

Pracuje jak narazie 8 msc. Co do atmosfery to naprawde nie mam nic do zarzucenia. Nie ma wyścigu szczurów. Benefity takie jak opisują. Praca wymaga dokladnosci, ale nikt nie stoi nad głową, nie pogania. Z Hr da się dogadać bez problemu. Ogolnie polecam

Zespół TRUMPF Huettinger
@Bardadyn 25.07.2018 22:09

@Bardadyn Takie komentarze to jak miód na nasze serca :) Dziękujemy i cieszymy się, że doceniasz to co robimy :)

Elek
@Bardadyn 25.07.2018 22:09

Naprawdę nikt nie stoi nad głową i nie pogania ? Czas pracy jest mierzony dla każdego pracownika. Niezależnie na którym dziale pracuje pracownik dostaje zlecenie i przy komputerze rozpoczyna zlecenie skanując zlecenie i swój numer pracownika. Jak dostaje 100 płyt do montażu,ma 3 minuty na montaż jednej płyty,daje to 5 godzin pracy. Czy to dużo,czy mało czasu mogą wypowiedzieć się pracownicy,ci obecni jak również ex.

Zespół TRUMPF Huettinger
@Elek 15.10.2018 09:04

@Elek - jeśli masz inne doświadczenia, daj nam znać. Nas cieszy pozytywny komentarz @Barbadyn :)

ex-

Pracowałem jakiś czas w tym zakładzie. W perspektywie praca dwuzmianowa, wynagrodzenie - poniżej przeciętnej, nadrabianie sobotami. Dojazd z parkowaniem na nieutwardzonym, błotnistym kretowisku za nowo postawioną halą (może zarząd ma znajomego mechanika i dorabia na naprawach zawieszenia?) Prośba o odebranie świadectwa pracy ostatniego dnia pracy spotkała się z odmową i tłumaczeniem: takie mamy procedury (jak to się ma do Kodeksu Pracy?) Mam, na szczęście, porównanie jak to wygląda w normalnym przedsiębiorstwie, stąd drobna uwaga: przepisy o zakazie mobbingu nie pomogą, wypadałoby zająć się przyczynami frustracji a zatrudnianie pracowników z Ukrainy nie rozwiąże problemu. Ci bardziej ambitni poszukają pracy gdzie indziej, ci zdesperowani, psując rynek pracy w Polsce, oddają przysługę niemieckim właścicielom marki, skłaniając do emigracji etnicznych Polaków.

Zespół TRUMPF Huettinger
@ex- 22.09.2018 17:04

@ex- Nawierzchnia na parkingu jest regularnie utwardzana. Jesienią (wraz ze zmianą pogody) samochody ją rozjeżdżają, ale naprawiamy ją tak szybko, jak jest to możliwe. Świadectwa pracy staramy się wydawać ostatniego dnia pracy, jednak jesteśmy tylko ludźmi i nie zawsze jesteśmy w stanie. Zgodnie z kodeksem pracy mamy 7 dni na wydanie świadectw pracy i trzymamy się tego terminu. W miarę możliwości staramy się uwzględniać indywidualne prośby zainteresowanych, ale nie zawsze jest to możliwe. To prawda, że proponujemy pracę w systemie zmianowym, a minimalna pensja dla osób bez doświadczenia to 3000 zł brutto. Dodatkowo każdy od pierwszego dnia może korzystać z pakietu benefitów (m.in. opieka zdrowotna, ubezpieczenie, karta sportowa czy darmowe owoce dla pracowników). Odpowiedzialność społeczna jest jedną z podstawowych wartości naszej organizacji, dlatego doniesienia o mobbingu, czy braku poszanowania praw pracowniczych traktujemy bardzo poważnie. Chętnie omówimy je z Tobą osobiście. Prosimy o kontakt pod adresem mailowym kadry@pl.trumpf.com

Były robotnik w trumfie

Szanowni czytający komentarze w celu znalezienia opinii czy warto tam iść do pracy.... Odpowiedzcie sobie na 2 pytania... 1. Czy w dobrych firmach gdzie nie ma rotacji pracownikow (TH nia nie jest) pracownicy zarabiajacy dobre pieniadze i zadowoleni z pracy beda siedziec w internecie i pisac opinie? 2. Jak musi być źle a wręcz ch.... skoro firma TH musiala zatrudnic propagandyste (powinienes doatac nagrode zlotwgo Goebelsa) ktory odpowiada na nawal negatywnych komentarzy na gowork? I teraz do firmy TH.... Zacznijcie w koncu uczciwie placic ludziom i przede wszyatkim ich szanowac! Odchodzac od was dostalem stawke DWUKROTNIE WYZSZA na dzien dobry i POLOWE MNIEJ obowiazkow... Ludzie thtaj te komentarze pisza dlatego ze traktujecie ich jak idiotow dajac im umowy na miesiac podpisanw przez firme leasingowa.... Garsc informacji dla zainteresowanych praca... Zarobki 3000 brutto - nie ludz sie ze bedziesz tam zarabial wiecej.... Umowa - 1msc podpisana z firma leasingowa, jesli cos im nie pasuje to Ci nie przedluza, albo jesli nie maja zamuwien to zwalniaja Klimat - przede wszystkim czysto i przyjemnie, relacje z kolegami bardzo przyjazne, relacje z przelozonymi - obłudnictwo i poganianie bydła do wydajniejszej roboty Szanse na rozwój - zapomnijcie :) Powaznym ludziom - goraco nie polecam :) Niemiecka propaganda pelna geba...

Rynek Pracownika

Rozmowa "odbyta" :) prawie dwa miesiące temu na stanowisko inżynierskie a do tej pory żadnej informacji zwrotnej. Jeżeli tak się traktuje specjalistów to znaczy, ze w PL jeszcze długo nie będzie rynku pracownia :). Podsumowując same spotkanie było miło i życzliwie. Spotkanie podzielone na dwie części HR i techniczne i obydwa oceniam pozytywnie.

Zespół TRUMPF Huettinger
@Rynek Pracownika 22.08.2018 12:43

@Rynek Pracownika - Przepraszamy za brak odpowiedzi i dziękujemy za Twój komentarz. Fakt, że mimo braku feedbacku zapamiętałeś spotkanie pozytywne jest dla nas ważny, ale... na pewno wyciągniemy wnioski :) Prosimy o kontakt z rekruterem, który prowadził proces lub maila na kadry@pl.trumpf.com - sprawdzimy powód milczenia i wrócimy z informacja zwrotną. Bo każdy na nią zasługuje! Pozdrawiamy! Zespół TRUMPF Huettinger

aaa

Witam, czy są jeszcze przyjęcia na produkcję (monter)?

Zespół TRUMPF Huettinger
@aaa 08.08.2018 17:02

@aaa - Dzięki za pytanie i zainteresowanie pracą w naszym zespole. Aktualnie nie prowadzimy rekrutacji na stanowiska monterskie. Zachęcamy Cię do śledzenia ofert pracy na stronie: https://www.praca.pl/720862,trumpf_huettinger_sp_z_o_o,zielonka_kolo_w_wy,firma.html Z pozdrowieniami Zespół TRUMPF Huettinger

Zieleniak

Zgadzam sie z przedmówcą w zupełnosci,pracowałem tam dłuuuugo. Kolega okreslił sytuacje rewelacyjnie Bo tak tam jest. Dział Hr to Warzywniak naprawde,Ale gdzie kobity znajdo robote,w Łomży i Sielcach tylko pielenie zostalo.

Zespół TRUMPF Huettinger
@Zieleniak 25.07.2018 22:17

@Zieleniak - Dzięki za warzywny komentarz ????????????

Terry Pratchett
@Zespół TRUMPF Huettinger 27.07.2018 16:00

"Oso­by używające więcej niż 3 wyk­rzyk­ników lub py­taj­ników to oso­by z za­burze­niami włas­nej oso­bowości. "

Zespół TRUMPF Huettinger
@Terry Pratchett 01.08.2018 11:50

Terry Pratchett. Dziękujemy za czujność. Zbyt dużo znaków zapytania, wygląda słabo. Tym razem to po prostu chochlik Gowork.pl, który nie wyświetla emotikonem. Zamiast znaków zapytania, miały być trzy znaki "OK". Na przyszłość, chyba zrezygnujemy z nadmiaru emoji :)

Zieleniak

Zgadzam sie z przedmówca Blacha oczywiście. Pozdrawiam

Blacha

Dołączając do tej firmy popełniłem największy błąd od 2016 roku w którym to zagłosowałem na PiS. Moim zdaniem odnaleźć w tej firmie moga się wyłącznie osoby o bardzo niskich ambicjach. Ze względu na brak szkoleń i ograniczone możliwości awansu nie uważam aby było warto marnować czas na ta firmę. Bardzo śmieszne pieniądze, którymi o dziwo hucznie chwalą się w komentarzach. Czy to powód do dumy, pensja 3000 brutto przy średniej krajowej 4300 i warszawskiej 5600? Na podwyżki nie ma co liczyć, chyba ,ze takie w wysokości 100zl. Jaka płaca tacy specjaliści (czasami ręce opadają jak się słucha głupot ze strony kadry kierowniczej bez odpowiedniej wiedzy merytorycznej). Oczywiście istnieje przekonanie prezesa o wspaniałej jakości i kulturze pracy. Atmosfera w pracy jest niemiła i bardzo sztuczna, śmieszne przemówienia prezesa podczas których czasami ciężko nie parsknąć śmiechem. Oczywiście każdy boi się cokolwiek powiedzieć. Nie wiem kto startował w rankingu w ,którym uzyskali tytuł lidera HR ale jestem przekonany ,ze kolejno 2 i 3 miejsce zajmują Treblinka i Sabibor. Kultura osobista pracowników działu hr bardziej przypomina osoby pracujące w urzędzie czy warzywniaku niż departamencie szanującej się dobra reputacja firmy. Szkoda czasu, dobre miejsce dla masochistów i ludzi bez perspektyw. Nie pozdrawiam, rzygam jak patrzę na kolor niebieski.

Zk20
@Blacha 08.07.2018 15:04

Ktoś pisał przecież, że HR się zmienił???

Ciocia dobra rada
@Blacha 08.07.2018 15:04

4050 PLN dadzą Ci w Lidlu, jak jesteś zainteresowany. Więc jest wybór. Skorzystaj z niego i nie wylewaj swoich frustracji na forum, dobrze?

Zespół TRUMPF Huettinger
@Ciocia dobra rada 09.07.2018 17:55

@Blacha - dzięki za Twój komentarz. Kwota, o której piszemy jest podstawowym wynagrodzeniem dla osób bez doświadczenia. Prócz niego pracownicy mogą korzystać z naprawdę szerokiego pakietu socjalnego - jest prywatna opieka medyczna, ubezpieczenie na życie, karta sportowa, są imprezy dla pracowników i ich rodzin. No i roczna premia zależna od wyników finansowych Spółki. Chcemy być szczerzy wobec Was - użytkowników GoWork.pl, dlatego otwarcie mówimy o warunkach, jakie zapewniamy na początku współpracy. Każdy może sam ocenić, czy jest to wynagrodzenie dla niego wystarczające. Nie będziemy tu pisać o wyjątkowej i niepowtarzalnej atmosferze w firmie. Ale coś musi być na rzeczy skoro blisko 20% pracuje tu dłużej niż 10 lat :) Jesteśmy bardzo dumni z tego, że ludzie chcą być z nami tak długo. Niemniej na pewno przyjrzymy się problemom, o których piszesz. Pozdrawiamy Zespół TRUMPF Huettinger

Zdrowy na umyśle
@Blacha 08.07.2018 15:04

Ktoś ma tutaj mocny ból (usunięte przez administratora) Nie rozumiem czemu czlowiek pracuje w firmie mając o niej takie zdanie? Przecież zawsze można zmienić pracę, nikt nikogo nie trzyma na siłę... ale o czym mowa? Ktoś kto głosował na PiS nie może mieć równo pod sufitem. Jakie to typowe dla tej partii i jej wyznawców... Kokosów może nie płaca, ale w porównaniu z wieloma innymi firmami nie ma tragedii. Narzekasz na HR? To chyba nie pracowałeś / pracujesz w tej samej firmie co ja. Kadry są tu uprzejme i nigdy nie miałem problemu żeby coś załatwić. Ambicje tez można realizować, ale trzeba sobą coś reprezentować. Obrażasz tym swoim stwierdzeniem wiele zdolnych i ambitnych ludzi, którzy tu pracują!! Ja polecam pracodawcę, zresztą najlepiej sprawdzić na własnej skórze.

Wojtek

Jest ogłoszenie na stanowisko "Specjalista ds. planowania i rozliczania produkcji'. Jak atmosfera panuje w dziale i czy praca jest na jedną zmianę? Czy udostępniony pokój do relaksu i siłownia świadczą o tym, że poziom stresu w tej firmie jest bardzo wysoki i wymagane jest zaplecze relaksacyjne? Będę wdzięczny za odpowiedź oraz jakie widełki wynagrodzenia są przewidziane? Pozdrawiam, W.

asdfghjkl
@Wojtek 28.06.2018 09:15

Pamiętaj, to że są takie pokoje nie znaczy, że ktokolwiek ma czas żeby z nich korzystać

Zespół TRUMPF Huettinger
@Wojtek 28.06.2018 09:15

Dzięki za pytanie. Potwierdzamy, że rekrutacja trwa. Zapraszamy Cię do aplikowania. O wysokości wynagrodzenia chętnie opowiemy na spotkaniu. Jeśli chodzi o relax room i siłownię to oba pomieszczenia powstały z inicjatywy pracowników. Cieszymy się, że chcieli oni wziąć czynny udział w wyborze sprzętu tych pokoi i ... cały czas dzięki ich pomysłom dodajemy tam nowe elementy. Z pozdrowieniami Zespół TRUMPF Huettinger

Administrator

Firmy coraz częściej dostrzegają pozytywny wpływ dobrej atmosfery na efektywność zatrudnionych osób. Czy podobnie jest w TRUMPF Huettinger? Napiszcie, co o tym sądzicie. W ten sposób możecie ułatwić innym podjęcie decyzji związanej z pracą w przedsiębiorstwie.

Zespół TRUMPF Huettinger
@Administrator 15.06.2018 09:15

@Administrator - U nas o dobrą atmosferę dba nie tylko zespół, ale też... pracoumilacze. Mamy sporo wydarzeń integracyjnych dla pracowników, ale też dla ich rodzin, a na co dzień zespół odpoczywać może w specjalnie dostosowanych do ich potrzeb relax roomach. Do tego szeroki zakres benefitów - prywatne ubezpieczenie medyczne, karta sportowa, ubezpieczenie grupowe, dofinansowanie do nauki języków obcych, jabłka dla wszystkich pracowników i... moglibyśmy wymieniać jeszcze długo. Jeśli macie jakieś pytania dotyczące pracy u nas, chętnie się z nimi zmierzymy :) Z pozdrowieniami Zespół TRUMPF Huettinger

xxxx
@Zespół TRUMPF Huettinger 18.06.2018 15:37

proszę państwa, taka propaganda że aż ręce opadają... litości

Galich
@Zespół TRUMPF Huettinger 18.06.2018 15:37

Bzdet bzdetem pogania. Normalnie lepiej niz w domu. Prawda jest taka, ze hitlerowiec wział paljaćka do poganiania innych paljaćków a jak wszyscy wiedzą, największym sk...synem jest paljaciek. No i masz na papierze cód miód, a w rzeczywistosci kolejne g. za 3000 brutto. Znam towarzycho z tego huntigera - szkoda zycia

Zespół TRUMPF Huettinger
@Galich 03.07.2018 08:13

Nasza oferta na dzień dobry dla osób bez doświadczenia jest następująca: każdy pracownik od pierwszego dnia otrzymuje od nas na start umowę o pracę i 3000 zł brutto wynagrodzenia. Dodatkowo wszyscy pracownicy mogą korzystać z szerokiego pakietu benefitów: prywatnego ubezpieczenia medycznego, karty sportowej, ubezpieczenia grupowego, dofinansowania do nauki języków obcych, jabłek dla wszystkich pracowników i sporo okazji do integracji dla naszego zespołu i ich rodzin. Wartość tej oferty ocenią sami kandydaci :) Pozdrawiamy Zespół TRUMPF Huettinger

Ciekawski

Na jakie zarobki może liczyć osoba od razu po studiach inżynierskich ( dziennych na uczelni znajdującej się w pierwszej 10 polskich uczelni technicznych)? A na jakie po magisterskich? Jakie są minimalne pensje w takich przypadkach? Polecacie tą firmę? Za pół roku kończę studia I stopnia i zastanawiam się czy warto szkolić się dalej?

Zespół TRUMPF Huettinger
@Ciekawski 19.04.2018 10:47

@Ciekawski - dziękujemy za pytanie. Pensja studenta czy absolwenta zależy przede wszystkim od stanowiska na jakie aplikuje. Jeśli interesują Cię konkretne kwoty rzuć okiem na raport płacowy HAYS Poland. https://www.hays.pl/cs/groups/hays_common/documents/digitalasset/hays_2078590.pdf Przy okazji przypominamy, że w TRUMPF Huettinger ruszyła właśnie rekrutacja na programy stażowe. Może to coś dla Ciebie? https://www.pracuj.pl/praca/platny-staz-wakacyjny-warszawa-okolice-zielonka,oferta,5971216 Przygotowaliśmy dla Was: Płatny 3- miesięczny staż – zatrudnienie na umowę o praktykę absolwencką Możliwość zdobycia doświadczenia w pracy w międzynarodowej korporacji będącej światowym liderem przemysłu energoelektronicznego. Atrakcyjny, ciekawy, pełen wyzwań staż w przyjaznym środowisku pracy Wsparcie doświadczonych pracowników w wykonywaniu zadań. Na terenie firmy do dyspozycji w pełni wyposażona siłownia oraz pokój relaksu z konsolą do gier oraz HTC VIVE do regeneracji sił i odpoczynku. Codzienny dostęp do świeżych owoców dla Pracowników. Pozdrawiamy! Zespół TRUMPF Huettinger

Teleport
@Zespół TRUMPF Huettinger 24.04.2018 11:52

Ta odp to esencja tej firemki. Duzo bełkotu, 0 konkrrtow. Dzban daje linka do jakiej broszury naćkanej wykresami, wskaznikami, paskami, statystykami... Apytanie było ile zarobi :) Jesli nie ma odpowiedzi, to znaczy ze zarobki to micha ryżu/ micha kartofli

.
@Zespół TRUMPF Huettinger 24.04.2018 11:52

Niestety do przedstawionego raportu finansowego wynagrodzeń firmie jeszcze daleko (po ponad roku pracy można się spodziewać ok połowy wynagrodzenia przedstawionego jako średnie w powyższym raporcie). Jeżeli chodzi o atmosferę i swobodę pracy - firma jak najbardziej godna polecenia. Wszystko o czym pisze przedstawiciel Trumpf na tym portalu jak najbardziej zgadza się z rzeczywistością. Pod względem systemu benefitów i przyjaznej atmosfery pracy (zarówno kontaktów międzyludzkich jak i przydzielonych obowiązków oraz sposobu rozliczania postępu w projektach) - bez zarzutu.

Zespół TRUMPF Huettinger
@Teleport 03.07.2018 08:19

Jeśli masz jakieś konkretne zarzuty lub złe doświadczenia dotyczące pracy u nas to daj nam znać na kadry@pl.trumpf.com. Bez szczegółów nie jesteśmy w stanie odnieść się do Twojej opinii czy rozwiązać problemu.

Zespół TRUMPF Huettinger
@. 04.07.2018 16:48

@. Wielkie dzięki za szczerą opinię!

Mallock

(usunięte przez administratora) zrobił szybkie obliczenia, wyszło, ze taniej bedzie wsadzić dzbana w ten dział coby pieprzył kocopoły niz becelowac za usuwanie komentarzy. Jaki ratin, 4gwiazki na 5.kiedys były 2 jak nie było tu speca od kasowania komentarzy.

Zespół TRUMPF Huettinger
@Mallock 03.07.2018 08:23

Jeśli którykolwiek z komentarzy Twoich lub innych użytkowników został usunięty prosimy o pilną informację na adres kadry@pl.trumpf.com

Była kandydatka

Niedawno byłam na rozmowie kwalifikacyjnej w TRUMPF wZielonce. Ciężko powiedzieć jak wyglądałaby sama praca, natomiast odniosłam bardzo nieprzyjemne wrażenie podczas rozmowy rekrutacyjnej. Nie mam zastrzeżeń co do Dyrektora, który brał w niej udział, natomiast zachowanie Pani z Działu Personalnego pozostawiało wiele do życzenia, pytania, których już raczej nie słyszy się podczas rozmów, wtrącenia o mnie przy mnie(twarda jest,co?), zapytanie gdzie zaparkowałam (moim zdaniem tylko po to, aby zobaczyć jakim samochodem przyjechałam)… Nie otrzymałam informacji zwrotnej po spotkaniu, według mnie nawet jeśli firma nie jest zainteresowana współpracą to z uwagi na poświęcony czas wypadałoby napisać e-maila z podziękowaniami za spotkanie i informacją, że został wybrany ktoś inny (pozostawić tym samym dobre wrażenie). Nie piszę tego w ramach zemsty, że nie otrzymałam pracy. Po głębszym zastanowieniu,stwierdziłam, że nawet jeśli firma byłaby zainteresowana współpracą to nieprzyjęłabym oferty ze względu na złe wrażenie jakie odniosłam na rozmowie. Jest to forma ostrzeżenia dla firmy (może warto pomyśleć o szkoleniachi tym samym wprowadzić pewne zmiany) i dla kandydatów (proszę się przygotować na niestandardowe, wprawiające w zakłopotanie sytuacje).

Bartek
@Była kandydatka 14.05.2018 10:38

Firma,dowolna w swej nazwie, mająca już ugruntowaną pozycję na rynku, zawsze posiada przewagę nad kandydatem na dane stanowisko. Jest dużo inżynierów,ludzi zdolnych z zamiłowania zajmującymi się elektroniką, którzy jakby połączyli się, mieliby szansę tworzyć nowe firmy, niezależne od wielkich korporacji. I tutaj należy szukaj swojej szansy,na bycie niezależnym od wielkich korporacji, zakładając własne firmy jak również w kooperacji z innymi osobami dysponującymi wiedzę techniczną. Przyszli kandydaci,obecni pracownicy, jak również byli pracownicy muszą wiedzieć jak szybko branża elektroniki zmienia się a kraje dalekiego wschodu i zachodu tworzą zaawansowane technologie które my w Polsce musimy kupić. I praca typu monter,inżynier testu zostaje się mniej zaawansowanym krajom. I nie ma co narzekać,trzeba pracować dla siebie z myślą o przyszłości.

zainteresowany
@Była kandydatka 14.05.2018 10:38

A jakie konkretnie sytuacje wprawiły Panią w zakłopotanie?

Zespół TRUMPF Huettinger
@zainteresowany 15.05.2018 11:21

@Była kandydatka - dziękujemy za Twój komentarz. Przyznajemy, że Twoja relacja z rozmowy dla nas również jest niepokojąca. Jeśli chodzi o pytanie dot. parkowania - rzeczywiście pytamy o to kandydatów (robi to albo osoba przyjmująca kandydata na recepcji, albo już rekruter podczas rozmowy) z prostego powodu. Zdarzyło się, że kandydaci zostawiają auta poza terenem zakładu przy ulicy, wracając po spotkaniu odkrywali, że auto zostało uszkodzone. Chcemy takich sytuacji unikać :) Brak informacji zwrotnej po spotkaniu czy komentarz dotyczące kandydata w jego obecności są niedopuszczalne. Chcielibyśmy przyjrzeć się tej sprawie bliżej. Czy możemy prosić o Twój kontakt pod adresem mailowym kadry@pl.trumpf.com? Jeszcze raz dziękujemy za czas poświęcony na przygotowanie komentarza. Zrobimy co w naszej mocy, by zbadać tę sprawę i zweryfikować nasze wewnętrzne procedury. Z pozdrowieniami Zespół TRUMPF Huettinger

Olek

Witam Skonczylem studia mechaniczne Specjalnosc: budowa i eksploatacja obrobiarek sterowanie numerycznych!! Doswiadczenia niemam!! Czy mozecie cos zapronowac?

Zespół TRUMPF Huettinger
@Olek 02.05.2018 16:45

@Olek - Bardzo dziękujemy za Twój komentarz. Zachęcamy do zapoznania się z ofertami naszej firmy siostry - TRUMPF Polska. Tam na pewno znajdziesz coś dla siebie. Wszystkie oferty pracy dostępne są na naszej stronie www.trumpf.com w zakładce kariera. Pamiętaj, żeby wybrać lokalizację "Warszawa". Z pozdrowieniami Zespół TRUMPF Huettinger

Magda

Czy można u państwa złożyć cv szukam stałej pracy dziewczyna z marek

Zespół TRUMPF Huettinger
@Magda 06.05.2018 07:53

@Magda - dzięki za zainteresowanie. Cały czas prowadzimy rekrutacje na różne stanowiska. Warto monitorować oferty, które publikujemy na https://www.praca.pl/720862,trumpf_huettinger_sp_z_o_o,zielonka_kolo_w_wy,firma.html oraz https://www.pracuj.pl/praca/TRUMPF%20Huettinger%20Sp.%20z%20o.o.;en. Proszę napisz nam więcej o swoim doświadczeniu, a najlepiej prześlij swoje CV na kadry@pl.trumpf.com Z pozdrowieniami Zespół TRUMPF Huettinger

Hiperion

Czy ktos sie orientuje gdzie teraz mozna poczytac rzetelne komentarze i opinie? Goworek sie skundlił i usuwa te najciekawsze i rzeczowe a w ich miejsce gnoj pompuje jakis wynajety bolek

aligator
@Hiperion 06.04.2018 10:21

Odkąd zaczęło się usuwanie nieprzychylnych komentarzy to raczej kiepsko jest z rzetelnością

Nick
@Hiperion 06.04.2018 10:21

A co tu pisać? 3000-3500 brutto (2100-2500 netto) brak podwyżki po okresie próbnym choćby ci obiecywali złote góry (ile wynegocjujesz na przyjęciu tyle zostaje). Brak elastyczności godzin pracy (sztywne zmiany). To z grubsza tyle.

Zespół TRUMPF Huettinger
@Nick 10.04.2018 12:58

@Hiperion, @aligator - dzięki za komentarze. Staramy się odpowiadać najrzetelniej jak potrafimy. Żaden post opublikowany tutaj nie został jeszcze usunięty. Jeśli uważasz inaczej, daj nam znać na kadry@pl.trumpf.com. Jeśli chodzi o warunki to każdy pracownik bez doświadczenia na stanowisku monterskim otrzymuje od nas na start umowę o pracę, 3000 zł brutto wynagrodzenia. Wszyscy pracownicy mogą korzystać z szerokiego pakietu benefitów: prywatnego ubezpieczenia medycznego, karty sportowej, ubezpieczenia grupowego, dofinansowania do nauki języków obcych, jabłek dla wszystkich pracowników i sporo okazji do integracji dla naszego zespołu i ich rodzin. Z pozdrowieniami Zespół TRUMPF Huettinger

aaaa

Czy prowadzą państwo rekrutacje na stanowisko montera, bez doświadczenia ? Ewentualnie inne stanowisko dla student informatyki?

Zespół TRUMPF Huettinger
@aaaa 04.04.2018 16:03

@aaaa- dzięki za komentarz. Cały czas poszukujemy osób bez doświadczenia. Informacje o wszystkich aktualnie prowadzonych rekrutacjach znajdziesz na: https://www.pracuj.pl/praca/TRUMPF%20Huettinger%20Sp.%20z%20o.o.;en Rozpoczęliśmy również rekrutację na wakacyjny staż m.in. w dziale IT. Zapraszamy do aplikowania: https://www.pracuj.pl/praca/platny-staz-wakacyjny-warszawa-okolice-zielonka,oferta,5971216 Z pozdrowieniami, zespół TRUMPF Huettinger

Zespół TRUMPF Huettinger

Szanowni! Aplikujcie wszyscy, dla każdego znajdzie się miejsce, a dla tych, których nie będziemy mogli przyjąć spokojnie zwolnimy starą zasłużoną kadrę ! Pozdrawiamy! Zespół TRUMPF Huettinger

Zespół TRUMPF Huettinger
@Zespół TRUMPF Huettinger 31.03.2018 07:50

@Zespół TRUMPF Huettinger - Oj, nie ładnie jest się podszywać pod innych i straszyć zwolnieniami :) Tym bardziej, że jesteśmy dumni ze średniego, długiego stażu pracy naszego zespołu. W grudniu 2017 roku wręczyliśmy aż 72 nagrody dla pracowników, którzy są z nami ponad 10 lat. Dodamy jeszcze, że wszystkie aktualne procesy rekrutacyjne dostępne są tutaj: https://www.pracuj.pl/praca/trumpf;kw. Z pozdrowieniami! Zespół TRUMPF Huettinger

Ochrona

Czy nie potrzebuja moze Panstwo prywatnej osoby do ochrony obiektu w charakterze straznik/ochroniarz? Pozdrawiam

Zespół TRUMPF Huettinger
@Ochrona 15.03.2018 18:47

@Ochrona - dziękujemy za pytanie i zainteresowanie pracą w TRUMPF Huettinger. W tym momencie nie poszukujemy pracownika ochrony, ale zachęcamy do zapoznania się z innymi ofertami. Wszystkie są dostępne na stronie: http://www.praca.pl/s-trumpf,huettinger,sp,z,o-o.html?p=TRUMPF+Huettinger+Sp.+z+o.o.%2C+. Być może zainteresuje Cię coś innego? Pozdrawiamy Zespół TRUMPF Huettinger

trollollo
@Zespół TRUMPF Huettinger 16.03.2018 13:38

po prostu jak w misiu, na goworku wszyscy "przechodzą z tragarzami" pytać o aktualne oferty pracy które cudem w triumpf huettinger są!

Zespół TRUMPF Huettinger
@trollollo 24.03.2018 12:27

@Trollollo - Wszystkich stanowisk świata może u nas nie ma, ale fakt - otwartych rekrutacji mamy bardzo dużo. Zapraszamy do aplikowania ;) Może znajdzie się też coś dla Ciebie? Pozdrawiamy! Zespół TRUMPF Huettinger

zainteresowana zmiana pracy

Czy znajdzie się praca dla brygadzistaki/team lidera z kilkunastu letnim doświadczeniem na produkcji ?

Zespół TRUMPF Huettinger
@zainteresowana zmiana pracy 20.03.2018 18:44

@Pomocna - dzięki za pytanie. W tej chwili nie prowadzimy takiej rekrutacji. Zachęcamy do śledzenia ofert na: https://www.praca.pl/720862,trumpf_huettinger_sp_z_o_o,zielonka_kolo_w_wy,firma.html Pozdrawiamy! Zespół TRUMPF Huettinger

Michał

Czy prowadzą Państwo aktualnie rekrutację dla osób bez większego doświadczenia?

Zespół TRUMPF Huettinger
@Michał 22.03.2018 09:32

@Michał - dziękujemy Ci za pytanie. Aktualne oferty znajdziesz tutaj: https://www.praca.pl/720862,trumpf_huettinger_sp_z_o_o,zielonka_kolo_w_wy,firma.html Mamy nadzieję, że znajdziesz coś dla siebie. Swoje CV możesz wysłać też na kadry@pl.trumpf.com Z pozdrowieniami Zespół TRUMPF Huettinger

dt

Pensje powinny być wypłacane wcześniej. 10 dzień miesiąca następnego jest wg kodeksu pracy ostatnim dniem w którym pracownik powinien dysponować wynagrodzeniem.

Zespół TRUMPF Huettinger
@dt 09.03.2018 13:46

@dt - dziękujemy za komentarz. Pracownicy TRUMPF otrzymują wynagrodzenie zgodnie z zapisami Kodeksu Pracy, czyli najpóźniej 10-go dnia kolejnego miesiąca. Ewentualne opóźnienia wynikają z różnych godzin księgowań w zależności od banku, w którym pracownik ma konto. Pozdrawiamy! Zespół TRUMPF Huettinger

dt
@Zespół TRUMPF Huettinger 12.03.2018 19:57

Totez nalezy uwzględnić opóźnienia księgowań. Dnia 10 pracownik ma miec zaksięgowane na swoim koncie w dowolnym banku. Ma nimi dysponować.

Zespół TRUMPF Huettinger
@dt 13.03.2018 09:20

@dt - Skonsultowaliśmy sytuację, którą opisujesz z obsługującym nas bankiem. Otrzymaliśmy potwierdzenie, że pieniądze zawsze docierają do banków, w których konta mają pracownicy danego dnia przed południem. Jeśli otrzymujesz wynagrodzenie z opóźnieniem chętnie wyjaśnimy tę sytuację bezpośrednio z bankiem. Prosimy, abyś zgłosił się do działu HR z dokumentem potwierdzającym opóźnione księgowanie. Zrobimy co w naszej mocy, by wyjaśnić sytuację. Pozdrawiamy! Zespół TRUMPF Huettinger

Zadowolony

Pracuje w firmie od czerwca zeszłego roku i pomyśleć, że wahałem się z przyjęciem oferty. Spowodowane to było słabymi opiniami na tej stronie, zaufałem jednak przemiłej Pani prowadzacej rekrutacje (za co dziękuje :)) Ale do rzeczy. Firma jest porządna, dba o pracowników, czuje się doceniony. Pracy jest sporo, ale nadgodziny zawsze są płacone. Pracowałem już w różnych miejscach i bywało różnie dlatego z pełnym przekonaniem mogę polecić Trumpf jako dobrego pracodawcę. Kierownicy są Ok, koledzy i koleżanki tworzą fajna atmosferę, podwyżki miałem już dwie, a nie pracuje w firmie nawet roku. Czekam tylko na pierwsza premie bo wiem od kolegów ze jest ona bardzo wysoka, tak samo jak bony na święta. W wielu firmach nie dają nic albo marne 100 czy 200 złotych. Tu dostałem tyle ze wystarczyło na prezenty dla rodziny i zakupy przedświąteczne. Zupełnie nie rozumiem skąd ten hejt i negatywne wypowiedzi. Nowy parking tez zrobili i jak zniosą te przerwy do odpracowania to będzie super. Widać ze liczą się z głosem pracowników, robią ankiety i faktycznie coś się potem zmienia. Pozdrawiam

zzz
@Zadowolony 09.03.2018 21:17

Trzeba przeprowadzić referendum wśród pracowników odnośnie zniesienia tych przerw do odpracowania.

Zespół TRUMPF Huettinger
@Zadowolony 09.03.2018 21:17

@Zadowolony - Bardzo dziękujemy za Twoją opinię! Cieszymy się, że jesteś i rozwijasz się razem z nami :) Pozdrawiamy! Zespół TRUMPF Huettinger

P 15 sup 7 v 20

Witam Jestem zadowolony ze współpracy z tą firma,staż tez mam odpowiedni.Przetrwałem nie jedno,ale pasuje mi ta praca a czemu:? -nie zwracaja uwagi na wyksztalcenie -mam dobry dojazd -pogram sobie w Ps4 i w piłkarzyki -chodze na codzienne spotkanka,gdzie przytakne i flamastrem zakresle status powiedzmy biezacej produkcji i podam dalej,niech ktos oczywiscie tym dalej sie martwi. -dbam o jakosc Ja tak robie i jestem zadowolony,a co najwazniejsze Firma tez. A Ty co zrobisz dla poprawienia jakosci ? Polecam ta firme Pozdrawiam

Zespół TRUMPF Huettinger
@P 15 sup 7 v 20 15.02.2018 17:38

@P 15 sup 7 v 20 - Dziękujemy za Twój komentarz ❤ Cieszymy się, że jesteś z nami :)

Czuonek
@Zespół TRUMPF Huettinger 16.02.2018 18:45

Witam. W innych działach nie ma tak różowo.Dostęp i czas na gry maja głównie osoby z budynku gdzie znajdują sie gry, np. R&D, Zwykli pracownicy nie mają czasu na rozrywkę. Osoby z pdr, montażu, uruchamialni martwią się tym, co kolega sobie zakresli marerem i popchnie dalej. Tacy ludzie którzy się nie znają na tym co robia i nie proboja nawet sie rozwinac, a problemy zrzucają na innych tylko szkodzą firmie niczym robactwo. To przykre, ze kadry chwala kogoś za spychologię obowiązków.

Zespół TRUMPF Huettinger
@Czuonek 10.03.2018 12:48

@czuonek - dzięki za komentarz. To prawda, z budynku w którym pracują zespoły elektroniki, montażu i uruchamialni gry zostały przeniesione. Zdecydowaliśmy się na ten ruch na prośbę samych pracowników. Z naszych obserwacji wynika, że z relax roomu korzystają po równo pracownicy z wszystkich 3 budynków, ale oczywiście przyjrzymy się temu. Jeśli Ty lub Twój zespół macie pomysł na wprowadzenie usprawnień koniecznie zgłoś to w ramach programu IDO lub daj znać swojemu przełożonemu - postaramy się pomóc. Pozdrawiamy Zespół TRUMPF Huettinger

zzz

Nie potrzebna ta druga przerwa. Wystarczyła by jedna oraz czas pracy 6-14 i 14-22.

Zespół TRUMPF Huettinger
@zzz 07.03.2018 16:34

@zzz - Inicjatorami wprowadzenia drugiej przerwy byli sami pracownicy i to właśnie na ich wniosek zmieniliśmy grafik zmian. I jest to tylko jeden przykładów rozwiązań, które wprowadziliśmy do firmy właśnie dzięki pomysłom naszych pracowników. Z podrowieniami Zespół TRUMPF Huettinger

zzz
@Zespół TRUMPF Huettinger 08.03.2018 10:39

Uważam że należy przeprowadzić ponowny audyt wśród pracowników w tej sprawie, gdyż pojawia się wiele głosów optujących za rozwiązaniem, w którym czas pracy na zmianie będzie wynosił równe 8 godzin.

Zespół TRUMPF Huettinger
@zzz 08.03.2018 12:44

@ZZZ - koniecznie zgłoś to swojemu przełożonemu lub bezpośrednio w dziale HR. Wtedy będziemy mogli rozpocząć działanie :) Pozdrawiamy! Zespół TRUMPF Huettinger

to_ja

A ja lubię swojego pracodawcę. Płacą uczciwie i starają się. No i doceniam, że zaczęli tu pisać. Przynajmniej interesują się tym co ludzie mówią, a nie mają pracowników w nosie.

Zespół TRUMPF Huettinger
@to_ja 08.03.2018 09:14

@to_ja Dziękujemy! Takie komentarze naprawdę motywują do działania i dodają nam skrzydeł :) Pozdrawiamy! Zespół TRUMPF Huettinger

aaa

Witam wszystkich.Mam takie pytanie, czy praca na produkcji to godziny 6-14,14-22?

Zespół TRUMPF Huettinger
@aaa 16.02.2018 19:19

@aaa - Dziękujemy za pytanie i spieszymy z odpowiedzią. Nasze godziny pracy to: 6:00-14:15; 13:45-22:00. Mamy 2 przerwy 15 minutowe - 1 wliczana do czasu pracy a druga nie wliczana - stąd te 15 minut :) . Pozdrawiamy! Zespół TRUMPF Huettinger

aaa
@Zespół TRUMPF Huettinger 17.02.2018 16:12

Właśnie niestety nie ma połączenia z Warszawy na godzinę 6tą (dw.Wilenski) pierwszy pociąg jest już o 4.50 gdzie o 5ej jest już w Zielonce, a drugi dopiero o 5.30 z Wilenskiego. A słyszałam,że ze stacji trzeba sporo podejść do firmy. Także komunikacją to chyba nie ma szans...?

A
@aaa 21.02.2018 12:39

Tym o 5:30 zdążysz, ale trzeba będzie dość szybko iść ze stacji. Za to z Rembertowa na 6-tą to rzeczywiście nic nie ma.

Anika

A czy znajdzie się praca dla kobiet?

Zespół TRUMPF Huettinger
@Anika 19.02.2018 20:58

@Anika - oczywiście :) Panie pracują w każdym dziale naszej firmy! Dziś stanowią 13% całej załogi, ale liczba ta cały czas rośnie. Co ciekawe zdecydowana większość Pań zatrudnionych w TRUMPF Huettinger (70%) pracuje w dziale produkcji. W grudniu 2017 roku aż 7 naszych koleżanek dostało nagrodę za 10-letni staż pracy w naszej firmie (4 jest częścią zespołu produkcyjnego). Jako ciekawostkę dodamy, że niedawno nasz zespół R&D wzmocniła też pierwsza kobieta z tytułem doktora :) Ania doktorat obroniła w Narodowym Centrum Technologii HIPIMS UK na Sheffield Hallam University w Wielkiej Brytanii. I zrobiła to z prawdziwym przytupem. W listopadzie 2017, na ceremonii zakończenia studiów dostała nagrodę „National HIPIMS Technology Center” przyznawaną absolwentowi studiów doktoranckich, który wykazał się wybitnym wkładem w badania nad inżynierią powierzchni przemysłowej. O jej historii przeczytać można tu: https://www.facebook.com/kariera.trumpf/posts/859439847568409 Z pozdrowieniami! Zespół TRUMPF Huettinger

P

Problemem jest dojazd. (co ogranicza liczbę potencjalnych kandydatów). W zasadzie nie ma innej alternatywy niż własny samochód lub umówienie się na dojazd z kimś. Pociągów pasujących do godzin pracy - brak, zwłaszcza od strony Rembertowa. Od strony Warszawy Wileńskiej można dojechać, stacja PKP jest w odległości ok 1,5 km od firmy. Komunikacja autobusowa nie dociera, ani prywatna ani ZTM. Przydało by się wystosować petycje do Kolei Mazowieckich i ZTM.

Zespół TRUMPF Huettinger
@P 30.01.2018 18:24

@P - Dziękujemy za komentarz. Propozycja wystosowania petycji do Kolei Mazowieckich i lokalnych przewoźników z prośbą o modyfikację rozkładu jazdy to bardzo dobry pomysł. Już wczoraj potwierdziliśmy wewnętrznie, że zrealizujemy go w trybie ekspresowym. Prosimy o trzymanie kciuków, a o efektach rozmów będziemy informować na bieżąco:) Póki co staramy się zwiększać komfort osób dojeżdżających do pracy samochodami. W styczniu oddaliśmy do użytku nowe miejsca parkingowe, dzięki czemu parkowanie jest zwyczajnie łatwiejsze. Z pozdrowieniami! Zespół TRUMPF Huettinger

Mike
@P 30.01.2018 18:24

Czy godziny pracy na produkcji to 6-14,14-22? Dzięki za odpowiedź.

Zespół TRUMPF Huettinger
@Mike 16.02.2018 19:41

@Mike - Nasze godziny pracy to: 6:00-14:15; 13:45-22:00. Mamy 2 przerwy 15 minutowe - 1 wliczana do czasu pracy a druga nie wliczana - stąd te 15 minut :) . Pozdrawiamy! Zespół TRUMPF Huettinger

były pracownik

Pracowałem parę lat w tej firmie na paru stanowiskach. Ogólnie niesmak został, kiedy się zwalniałem. Pani kadrowa , która wtedy pracowała nie wiem czy jeszcze pracuje robiła pod górkę , obłudna i zakompleksiona, zastraszała. Firmy jako stała praca nie polecam. Słabe zarobki , wieczny nacisk psychiczny, obłuda i wiocha. Proponuję Warszawski firmy o podobnym temacie na rynku. Tej ww. najgorszemu wrogowi nie życzę.

jrdyn
@były pracownik 21.03.2016 11:14

Kadry się zmieniły, inny (usunięte przez administratora) pozostał. Nic dodać, nic ująć

Zespół TRUMPF Huettinger
@jrdyn 09.02.2018 20:00

@były pracownik - W ciągu ostatnich kilku lat firma bardzo się rozwinęła, powstało kilkaset nowych miejsc pracy. Naprawdę wiele się zmieniło. Z naszej strony gwarantujemy - minimalną pensję dla osób bez doświadczenia na poziomie 3000 zł brutto. Dodatkowo każdy od pierwszego dnia może korzystać z pakietu benefitów (m.in. opieka zdrowotna, ubezpieczenie, karta sportowa czy darmowe owoce dla pracowników). Na pewno jednak nie chcemy spoczywać na laurach. Gdybyś chciał pogadać o elementach, które warto zmienić daj nam znać na kadry@pl.trumpf.com. Dzięki! Pozdrawiamy! Zespół TRUMPF Huettinger

Zostaw opinię o TRUMPF Huettinger - Zielonka

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie TRUMPF Huettinger