Hager Polo sp. z o.o.

Tychy

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 120 ocen.

Opinie o Hager Polo sp. z o.o.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Hager Polo sp. z o.o.

abcd

Tydzień temu pojawiła się oferta na stanowisko Specjalisty ds. Logistyki Sprzedaży. Orientuje się ktoś czy jest to nowo tworzone miejsce pracy czy może ktoś odchodzi z firmy?

Iva

A na czym polegają te testy manualne ?

Pomoc
@Iva 13.11.2017 15:04
A na czym polegają te testy manualne ?

Patrzysz co robi nadanej maszynie brygadzistka, siadasz przy tej maszynie i powtarzasz to w tej samej kolejności co ona zrobiła,jest to zwykle kilka elementów 3 lub 4 .

GP
@Pomoc 04.12.2017 17:32
Patrzysz co robi nadanej maszynie brygadzistka, siadasz przy tej maszynie i powtarzasz to w tej samej kolejności co ona zrobiła...

A trudne to jest? Nie wiem, czy tak szybko zapamiętam wszystko po jednym pokazaniu

Buahahaha

Ktoś tu pisał, że testy manualne są do zdania dla każdego. Proszę nie pisać bzdur bo tak się składa, że co trzecia osoba ich nie zdaje. Jak myślicie, dlaczego Hager szuka ciągle ludzi? Właśnie dlatego, bo połowa z kandydatek nie radzi sobie z testami.

moje3grosze

Z mojej perspektywy obraz tej firmy nie wygląda zbyt dobrze. Jestem w końcowym okresie 6 miesięcznego stażu bez perspektyw na zatrudnienie (w trakcie stażu na moje stanowisko został już zatrudniony inny, doświadczony pracownik). Pracuję więc za stypendium z Urządu Pracy pełniąc funkcję DARMOWEGO wsparcia specjalistów w miarę bogatej firmy. Myślę, że pokazuje to dobrze jak panie z Działu Kadr troszczą się o finanse FIRMY. Czy w takim samym stopniu zależy im na zarobkach szeregowego pracownika??? PS Na moje stanowisko (darmowego pracownika, tzn. stażysty) pojawiła się już nowa oferta. :-)

Właściciel galerii

Jeśli są chętni do pracy przy galerii nieopodal to zapraszamy do wst stażystów oraz ludzi zinnych dzisłów jak np hr, sourcing

aaaaa

Praca w Sosnowcu na montażu rodzielnic - stawka na dzień dobry około 1900 netto, maksymalnie z firmy na tym stanowisku można wyciągnąć około 2500 więc szału nie ma. Ludzie na stanowisku wyższym niż brygadzista - typowe korpo chomiki. Dużo trzeba się natrudzić, żeby wytłumaczyć, że dane rozwiązanie ma sens. Duża rotacja ludzi, mały rozwój osobisty. Premia kwartalna.

pawlik 706

Jakie wynagrodzenie netto na stanowisku Monter rozdzielić jak bym mógł prosić to konkretna stawka .

Iwona

@Tak po prawdzie, dziękuję za odpowiedź. Odnośnie teraz tych stawek, wcześniej była mowa o tym, że Hager Polo sp. z o.o. daje podwyżki co roku, a teraz, że jest najniższa krajowa? Trochę się już w tym pogubiłam tak szczerze i nie wiem co do końca myśleć na temat wynagrodzenia oferowanego w firmie.

Tak po prawdzie
@Iwona 28.09.2017 13:12
@Tak po prawdzie, dziękuję za odpowiedź. Odnośnie teraz tych stawek, wcześniej była mowa o tym, że Hager Polo sp. z o.o. daje p...

Idź na rozmowę nie wiem czy każda osoba zatrudnianana montaż startuje z tej samej kwoty. A podwyżki są co roku

Xdddd

Pracuje tu już drugi rok i takich glupot jakie teraz wymyśliło kierownictwo dawno nie widziałam. W ogłoszeniu na OLX pisze że jednym z wymagań jest wykształcenie minimum średnie - pytanie po co? Przecież do tej pracy wystarczy podstawówka. Myślicie, że osoby z wyższym wykształceniem będą na produkcji robić? Skoro wymagane wykształcenie minimum średnie więc najlepiej wyższe - przecież to śmieszne!!!! Do @pilnie szukam pracy - musisz zdac test manualny a on wcale nie jest bardzo prosty dla kogoś kto nigdy nie miał do czynienia z pracami manualnymi. Dla mnie dwa lata temu był łatwy bo wcześniej robiłam na Learze, Top Plastic itp.

Pilnie szukam pracy

Witam. Jak wygląda teraz rekrutacja do Hager? Proszę o bardzo pilną odpowiedź! Stanowisko montażystka. Są jakieś testy? Jeśli tak, to czy sa łatwe?Nie mam doświadczenia w pracach manualnych. Łatwo się dostać?

Tak po prawdzie
@Pilnie szukam pracy 20.09.2017 09:32
Witam. Jak wygląda teraz rekrutacja do Hager? Proszę o bardzo pilną odpowiedź! Stanowisko montażystka. Są jakieś testy? Jeśli...

Chęć do pracy najważniejsza test na stanowisku szkoleniowym nie wiem co musiałabyś "zrobić" żeby się nie dostać

Iwona

Czyli w takim razie @ale zwała, @tak po prawdzie, pensja po jakimś czasie się wyrównuje w takim razie? Ostatnio Hager Polo sp. z o.o. udzieliła wywiadu serwisowi gowork.pl i odnośnie benefitów to mówią tam o dość bogatym pakiecie socjalnym, np. paczkach, karnetach, opiece medycznej, itp. Czy w rzeczywistości naprawdę jest tego tak mało?

Tak po prawdzie
@Iwona 10.09.2017 19:52
Czyli w takim razie @ale zwała, @tak po prawdzie, pensja po jakimś czasie się wyrównuje w takim razie? Ostatnio Hager Polo sp....

To nie jest mało to raczej standard w dobrych koncernach, znam sporo firm bez takich pakietów i też trochę z lepszymi. Porównuję tylko te które znam w trzech było gorzej w jednej tak samo a w jednej lepiej Paczki, badania profilaktyczne, karnety, imprezy integracyjne dla pracowników i rodzin jak najbardziej pakiet socjalny. Odkąd pracuję w firmie zawsze podwyżka była w tym roku już całkiem spora Ja osobiście polecam firmę ale jak w każdej firmie zdarzają się czarne owce tylko tutaj czarne owce nie mają racji bytu a w większości firm takie "podejście mobbingowe" jest nawet doceniane tutaj tępione

Iwona

@Tak po prawdzie, dziękuję za podanie konkretów, co w takim razie jest powodem tego, że można tutaj zarobić te 20-40% mniej i czy jest choćby cień szansy, żeby dostać w Hager Polo jakąś podwyżkę po określonym czasie pracy?

Tak po prawdzie
@Iwona 02.09.2017 18:25
@Tak po prawdzie, dziękuję za podanie konkretów, co w takim razie jest powodem tego, że można tutaj zarobić te 20-40% mniej i c...

Taka jest polityka firmy w zamian za atmosferę. Ci którzy uważają że jest zła chyba sami mają problemy z sobą. Za mną juz parę firm i takiej z takim podejsciem do pracownika jest ciężko. Wiadomo zawsze znajdą się ludzie i"ludzie " jak wszedzie a podwyzki są co roku

hmm

Nie polecam. Jest tyle ofert pracy w innych firmach w okolicy... Pamiętajmy, że czasy bezrobocia na poziomie 20% już daaaaaaawno są za nami!

Iwona

@Polorz to w takim razie, jaka dokładniej panuje atmosfera w Hager Polo? Możesz opisać ją trochę konkretniej? To dla wielu osób równie ważny aspekt pracy, który wpływa na jakoś życia i stres z pracą związany.

Polorz

Ludzie narzekają na kasę. Podobno mają problem ze znalezieniem chętnych do pracy. Do tego atmosfera raczej nie w moim guście. :-) Ja osobiście odradzam.

ale zwała
@Tak po prawdzie 28.08.2017 06:51
@Polorzak jak nie w twoim guście to ci współczuję a jaki jest twój gust jeśli chodzi o atmosferę?W każdej firmie znajdziesz &qu...

Tak po prawdzie 2017-08-28 06:51 >>Pierwszy minus to kasa,rzeczywiście można zarobić 20 -40% więcej w innych firmach, drugi minus słabo rozwinięty socjal w porównaniu do niektórych firm z okolicy

Tak po prawdzie
@ale zwała 08.09.2017 17:40
Tak po prawdzie 2017-08-28 06:51 >>Pierwszy minus to kasa,rzeczywiście można zarobić 20 -40% więcej w innych firmach, dr...

Szczerze i na temat. Po drugie napisane jest "niektóre" a firm na terenach jest z 30?Już było wiele takich którzy odeszli za lepszą kasę a potem marudzili że chętnie wrócą. Po trzecie są podwyżki co roku a nie jak w niektórych firmach to co masz na poczatku a potem 3 lata nic Jakiś doswiadczony jesteś w pracy w kilku firmach, ja mam za sobą ich 5

Iwona

A czy ktoś może dać znać jakie teraz warunki pracy oferują? Wiele osób jest zainteresowanych pracą w Hager Polo więc dobrze byłoby dowiedzieć się, jakie np. firma oferuje szkolenia i czy można tutaj ponieść swoje kwalifikacje w zawodzie?

Tomek

Czesc, był ktoś może na rozmowie na electrical engineer? Dział testów? Jakie pytania żądają? Ktoś coś kojarzy? Pozdrawiam

listwa

Jakie są zarobki w dziale jakości? Atmosfera? Wymagania?

Iva

Dzień dobry pisze z zapytaniem ile zarabia montażysta ? I jak praca wyglada ? Czy jest ciezka ?Czy soboty sa obowiązkowe ? Prosze o szybka odpowiedz

Nick
@Iva 20.06.2017 17:43
Dzień dobry pisze z zapytaniem ile zarabia montażysta ? I jak praca wyglada ? Czy jest ciezka ?Czy soboty sa obowiązkowe ? Pros...

Montazysta? Raczej ich w firmie nie ma. Montazystka zarabia na początek 2250 +200 zł do zdobycia premii miesięcznie. Czy ciezka praca? Drogowcy mają ciężką pracę w zimie...więc praca w Hager jest dużo lżejsza :) Sobot nie ma zbyt dużo, są płatne i raczej tylko na pierwszej zmianie. Ogólnie obowiązkowe ale z większością kierowników można się dogadać jeżeli masz coś ważnego.

Iwona

Obecnie firma poszukuje osób do pracy jako Magazynier. Ktoś z Was pracuje na tym stanowisku w firmie? Czego mogą spodziewać się osoby odpowiadające na tą ofertę pracy? Czym Hager Polo wyróżnia się jako pracodawca?

zain

ta premia 200 zł miesięcznie to coś realnego czy tylko w ogłoszeniu?

Nick
@zain 03.06.2017 21:47
ta premia 200 zł miesięcznie to coś realnego czy tylko w ogłoszeniu?

coś bardzo realnego

Nick

Gdy pojawia się jakieś wyższe stanowisko Hager stara się promować swoich pracowników a nie szuka na zewnątrz. Inna sprawa że nie dzieje się to często bo na wyższych stanowiskach ludzie się nie zwalniają bo dobrze im się pracuje. Idąc pracować na produkcje jakie można mieć oczekiwania w związku z rozwojem?

Nikt
@Nick 16.05.2017 08:55
Gdy pojawia się jakieś wyższe stanowisko Hager stara się promować swoich pracowników a nie szuka na zewnątrz. Inna sprawa że ni...

Nie wiesz jakie można mieć oczekiwania? To jest proste, z dołu można iść tylko do góry, widzę wiele przykładów gdzie pracownicy hagera nie są promowani , widocznie nie zasługują i nie znają się na swojej pracy. Sporadycznie jest tak jak piszesz. Może napiszesz czy jesteś z zewnątrz czy promowany?

Nick
@Nikt 19.05.2017 08:19
Nie wiesz jakie można mieć oczekiwania? To jest proste, z dołu można iść tylko do góry, widzę wiele przykładów gdzie pracownicy...

Hager nie zamyka drogi swoim pracownikom na awans i widać to po tym że parę osób z produkcji awansowało na wyższe stanowiska. A patrząc teraz z Twojej strony czyli Hager nie promuje swoich pracowników. Załóżmy że masz swoją firmę i potrzebujesz pracownika na jakieś stanowisko, ponieważ ktoś doświadczony się zwolnił. Masz dwie możliwości zatrudnić kogoś zielonego i go wyuczyć co zajmie rok ponieważ nigdy nic takiego nie robił lub zatrudnić kogoś z zewnątrz kto pracuje aktualnie na takim samym stanowisku i musi się tylko nauczyć charakterystyki wyrobu co zajmie powiedzmy miesiąc. Co robisz? Wydaje mi się że to jest logiczne.

Iwona

@Niktw jaki sposób traktowani są doświadczeni pracownicy? Mógłbyś rozwinąć swoją wypowiedź? Wspominasz również o braku możliwości rozwoju. Pracy na jakim stanowisku dotyczy Twój komentarz? Warto pamiętać, że w zależności od zakresu obowiązków w firmie, warunki zatrudnienia i pracy mogą się znaczenie różnić. Merytoryczne, szczegółowe wypowiedzi będą bardzo cenne dla osób, które szukając informacji o pracy w Hager Polo na konkretnym stanowisku.

Nikt

To jak są traktowani starzy pracownicy w tej firmie odbije się bolesną czkawką. Firma bez perspektyw rozwoju.

gjk

a często soboty są robocze?

Gosc

To prawda że w kwietniu są podwyżki?

Iwona

@Lady Gaga a Ty zamierzasz aplikować do firmy? Jakie stanowisko Cię interesuje?

Lady Gaga

Jak wyglądają te testy? Ciężko zdać? Ile się zarabia netto na początku?

Iwona

Wszystkie osoby zainteresowane pracą w Hager Polo zachęcam do śledzenia ofert pracy na stronie firmy http://www.hager.pl/kariera/oferty-pracy/39044.htm

curly

W Sosnowcu tez tak nie fajnie sie pracuje? Jakie są godziny pracy na montażu?

Iwona

@Aniulekrozumiem, że nie jesteś do końca zadowolona z postawy brygadzistów. A mogłabyś powiedzieć coś więcej na temat warunkach zatrudnienia w firmie?

bez pracy

przez jaką agencję tam rekrutują?

pan_nikt

Jakie szafy się tam obszywa: na płycie okorytkowane Ritalla czy tylne koryta Moellera/ Schrack? Idzie zarobić w okolicach 4k? Bo jeśli tak to ida tam :)

pan_nikt
@Tak po prawdzie 09.03.2017 22:12
To Hager nie Rittall więc skończ pieprzyc i nie udawaj ze się znasz. Poza tym co za różnica co jak i gdzie roboty szukasz czy c...

Szukam roboty, to raz. A wiedzą też trzeba świecić, bo jak się nie wie co i jak to się jest ciemniakiem i ignorantem tak jak ty. Akurat pytałem, bo nie znam tego systemu, a i chciałem poznać jakim sposób...

Tak po prawdzie
@pan_nikt 27.03.2017 19:48
Szukam roboty, to raz. A wiedzą też trzeba świecić, bo jak się nie wie co i jak to się jest ciemniakiem i ignorantem tak jak ty...

Z całym szacunkiem jak dla ciebie ważne są systemy Rittal czy Hager to jak ci pasuje Rittal to idź tam gdzie to montują. Szukasz roboty czy systemu bo się po gubię?

Iwona

@kierowniczka obecnie brakuje ludzi do pracy w firmie? To dobra informacja dla osób szukających obecnie zatrudnienia. Mogłabyś powiedzieć więcej na temat tego jak wygląda praca w firmie?

Kierowniczka
@Iwona 01.03.2017 16:00
@kierowniczka obecnie brakuje ludzi do pracy w firmie? To dobra informacja dla osób szukających obecnie zatrudnienia. Mogłabyś...

Powiem tak, praca jak praca, wszędzie trzeba pracować, to jest normalne, na niektórych stanowiskach normy są znośne, na niektórych wysokie, na paru da się nawet podgonić. Wynagrodzenie natomiast, to jest dodatek dla rodziny w której mąż zarabia a żona ma na swoje wydatki. Dla osób które chcą utrzymać rodzinę, czy nawet żyć w pojedynkę to może nie wystarczyć

Sysia

Witam, Chciałam zapytać jakiej pensji można się spodziewać na stanowisku brygadzisty, na ile zmian jest praca oraz jak z weekendami. Z góry dziękuję za odpowiedź

Nadzieja

Super by było gdyby wszyscy Ci którym jest źle w tej firmie odeszli i zostali tylko ci którym jest dobrze, okazało by się jakie stanowiska są satysfakcjonujące w tym zakładzie.

lol

Panie kierowniku ile bierze na godzine galerianka chrzanowska, powiekszyla stawke? Mialem ja he he

Liliput
@lol 05.01.2017 07:07
Panie kierowniku ile bierze na godzine galerianka chrzanowska, powiekszyla stawke? Mialem ja he he

Produkcja ma podwyżki w czerwcu więc w styczniu to chyba nie dostała :) robi się z tego portal randkowy widzę :)

anonim

Jak chodzi o pracowanie na hali czyli bycie tym pionkiem , to powiem wam porażka ! za duże normy , na l4 każdy boi się iść bo po chorobowym jest rozmowa jakby nikt nie mógł chorować i od razu lądujesz na czarnej liście u brygadzistki i kierownika /kierowniczki.. dają na gorsze stanowisko i mają pretensje o wszystko . Wypłaty żenujące każda jak z nas dostaje kwitek z wypłaty to jest śmiech na hali ...nic się nie zmienia każdy robi za tą sama stawkę i nie ma żadnych podwyżek ,a to co jest pisane na ogłoszeniach do przyjęcia to absurd ... premie wyglądają tak ze musisz wyrabiać normę i mieć frekwencje a jak nie masz to nie dostajesz ..dodatkowych norm nie ma . Soboty na 1 zmiane sa za wybraniem w tygodniu.. więc nawet nie ma szans żeby zarobić więcej jak się chce ... Jak dla mnie to jest totalne dno ... nie polecam !

HPP

Brak przestrzegania kodeksu pracy, nieprzestrzeganie własnego regulaminu, olewactwo to główne zajęcie części kierowników, gra w ping-pong;), wyzysk i obolałe ręce.

Nick

Chyba ze wszystkim jest tak ze są ludzie zadowoleni i niezadowoleni. Przez HPP przewija się trochę ludzi co jest naturalnym procesem. Jedni są bardziej zadowoleni drudzy mniej dając temu wyraz np na gowork. Osobiście uważam, że po pierwsze należy się nawzajem i siebie samego szanować a po drugie mamy wolność wyboru i możliwość podejmowania decyzji czy chce w danym miejscu pracować czy poszukać spełnienia zawodowego poza HPP. Ja akurat należę do zadowolonych, firma się rozwija bardzo dynamicznie i nawet jeżeli czasami sprawia wrażenie, że zapomina o najważniejszym czyli o ludziach to dość szybko się reflektuje. Pozostaje mieć tylko nadzieję, że z tymi sobotami do wybrania też się zreflektuja zanim ludzie się całkiem odwroca.

kik
@Kierowniczka 24.01.2017 07:47
Oczywiście że trzeba się szanować, mam nadzieję że te pensje które firma płaci i bezpłatne soboty są wyrazem biedy panującej w...

Witam. Tak tu wszyscy narzekają a mi by taka praca odpowiadała lecz stres mnie zjadł i nie dostałam pracy bo ręce mi się trzęsły z wrażenia i nie dali mi szansy. Szkoda bo na pewno bym się wykazała. To dla narzekających zwalniajcie się to morze dostanę drugą szanse. Pozdrawiam .

Kierowniczka
@kik 06.02.2017 18:07
Witam. Tak tu wszyscy narzekają a mi by taka praca odpowiadała lecz stres mnie zjadł i nie dostałam pracy bo ręce mi się trz...

Bez problemu dostaniesz, bierz tę pracę i się ciesz, teraz nawet nie wywalają osób które nie przychodzą do pracy bo brakuje tylu ludzi. Spokojnie z trzęsącymi rękoma się dostaniesz.

Postronny

Z tego co mi wiadomo to pracownice nie mają tak źle. Który pracodawca pozwoliłby na to by pracownica w trakcie pracy mogla pisać SMS-y i to w niemałej ilości oraz przychodzić do pracy pod wpływem alkoholu. W żadnym zakładzie by to nie przeszło a w Polo tolerują takie wybryki . Patologia

Postronny

Z tego co mi wiadomo to pracownice nie mają tak źle. Który pracodawca pozwoliłby na to by pracownica w trakcie pracy mogla pisać SMS-y i to w niemałej ilości oraz przychodzić do pracy pod wpływem alkoholu. W żadnym zakładzie by to nie przeszło a w Polo tolerują takie wybryki . Patologia

majedko

Ja też podłączam się pod pytanie od @Sachi, bo atmosfera w firmie to chyba jedna z najwazniejszych rzeczy jest - jest też u nich oferta jako HR Business Partner i ta wydaje mi się bardzo ciekawa.

Sachi

Witam, wie ktoś jaka jest atmosfera i praca na stanowisku montażystka?

danielH

Duzo tam fajnych kociakow

danielH

Duzo tam fajnych kociakow

anonim

(usunięte przez administratora)

Zulman
@mick 12.07.2016 13:18
Jak na staż to max 2000 brutto :))))

Dziwne, mam więcej :D

mick
@Zulman 14.07.2017 17:16
Dziwne, mam więcej :D

to było rok temu...

Diana

Chciałam tylko podkreślić że palenie e-papierosów w miejscu publicznym jest zakazane przez prawo

Paulina

Czy ktoś może powiedzieć jak wygląda rozmowa nr 2 z kierownictwem w sprawie pracy ? Jakieś techniczne zakresy, czy zwykła rozmowa co jak i ile? Stanowisko doradca ds. inwestycji

anonim

(usunięte przez administratora)

Elektryk

szukają kilku osób na nową linię produkcyjna.czekam właśnie na odpowiedź. pytali o doświadczenie w montażu instalacji elektrycznych i czy mogę jechać na szkolenie do Niemiec na kilka tygodni.

Pracownik

Miałem napisać opinie. Ale z obawy przed konsekwencjami skasowałem i sie wstrzymałem. Niech każdy zastanowi sie kilka razy zanim do nas przyjdzie :)

Zostaw opinię o Hager Polo sp. z o.o. - Tychy

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Hager Polo sp. z o.o.