Pracuję już dłuższą chwilę i jest spoko - czy idealnie? no nie, zawsze się znajdzie coś do narzekania, ale ogólnie warunki są niezłe, zwłaszcza mając porównanie z różnymi szemranymi firmami w moim życiu. firma uczciwa, kasa wiadomo, zawsze mogłaby być wyższa, ale tragedii nie ma. sama praca w porządku, nie narzekam na to akurat, normy dla się wyrobić i nie wymaga to nie wiadomo jakich fikołków.
taka informacja to chyba już tylko u osób zatrudnionych
Firma dobrze sobie radzi z inflacja, nawet znajduje budżet na coroczne podwyżki. Wiadomo, że nie 20% ale do tego roku było te 5% regularnie. Poza tym benefitów pozapłacowych chyba najwięcej z firm wokół. Wiadomo, że jedna lubi pomarańcze a drugą od tyłu ale jest tego trochę. Ogólnie finansowo dobrze stoi o czym świadczy budowa nowego wielkiego zakładu w Bieruniu.
beda jakies przyjecia w zwiazku z ta budowa nowego zakladu? kiedy to ma byc gotowe?
Tak są podwyżki jedna od stycznia druga od lipca więc nawet nieźle, wypłata od 4200 brutto więc nie ma co narzekać
To podstawa wynosi 4200 plus premia 350 , a premie dostają wszyscy co miesiąc ? Od czego jest zależna , są jakieś konkretne warunki aby dostać premie ?
Premia jest za brak absencji, normę i kaizeny, czyli za pomysły, jak ulepszyć stanowisko pracy
oo jest coś takiegi jak premia za pomysły? nigdy nie słyszałam a w sumie fajna sprawa, możesz powiedzieć coś więcej o tym? trzeba zgłosić ileś pomysłów do wyboru czy wystarczy jeden? każdy może wyjść z taką inicjatywą?
orientujesz się przypadkiem jak tutaj wygląda kwestia nadgodzin? można brać jakieś czy firma raczej przestrzega standardowych godzin pracy?
wiesz może jakie są ewentualne dodatki pracownicze? takie oprócz premii?
jest sporo benefitów jakieś paczki dla dzieciaków, multisport, finansowane sekcje sportowe, co cię najbardziej interesuje to ci powiem czy jest XD
mnie dla przykładu bardzo interesują jakieś inicjatywy medyczne typu dodatkowe szczepienia, rutynowe badania piersi czy cos w tym stylu jest tutaj coś takiego organizowane?
wiesz może w jakiej cześci jest finansowany multisport przez pracodawce? opłaca się brać?
firma finansuje starty w różnych zawodach plus stroje sportowe z tego co kojarzę jest np rower bieganie itp nigdy się akurat tym nie interesowałam więc tylko tak z grubsza się orientuję
mamy coroczne badania krwi dla pracowników i USG piersi też co roku można z tego skorzystać
Oo to akurat bardzo super, bardzo rzadko można się z czymś takim spotkać w firmach, a jak już to jest jakiś prób wiekowy. Wiesz jak tutaj jest?
nikt o badaniach nie mówił, skad ten pomysł? XD o wiek pracowników chodzi
Powiem wam, że to naprawdę duży plus dla firmy za to, że organizuje takie badania, często się o tym nie myśli na codzień a to jest naprawdę bardzo ważna kwestia
no nie wiem, ja tam uważam że trochę inaczej się pracuje w zespole rówieśników a inaczej z osobami dużo młodszymi czy starszymi
Brygadzistka Dorota z sls3 super babka miła sympatyczna kompetentna dokładna polecam u niej pracę ponieważ na pozostałe brygadzistki jest masa skarg zwłaszcza na brygadzistkę W totalna paranoja i pomyłka nikt nie chce u niej pracować
Z licznymi skargami kojarzona jest byla zastepczyni a nie brygadzistka. Nienawiść do drugiej osoby, krzyki na sektorze, ublizanie innym nie zostało pochwalone wśród przełożonych.
Witam sprawę znam od innej strony. Proszę nie wypisywać bzdur i skupić się na pracy. Reasumując bardzo duże grono pracowników odbiera sytuację trochę inaczej. Pordrawiam życząc zdrowia.
To już nie jest przykre, lecz śmieszne. Odkąd kierownictwo zrobiło porządek na sektorze jest spokój. Pani W dobrze sprawdza się jako brygadzistka. Osoba, która pisze te wszystkie komentarze robi niepotrzebny zament…Najwidoczniej nie ma swojego życia i uprzykrza je innym.
Atmosfera zalezy od pracownikow na danym sektorze. Jeśli dziewczyny wzajemnie się szanuja i pracują jako drużyna to nie mają powodów do kłótni i krzyków. W dobie internetu, telefonow, kamer i innych możliwości... brygadzistki i przełożeni nie mogą pozwolic sobie na zle traktowanie innych czy ciagłe poganianue kogoś. Kazdy ma szanse sie sprawdzić dopiero pozniej podejmuje sie decyzje czy to praca dla ciebie. Przykre jest to ze pracownicy wypisują tu bzdury zniechęcająctym samym osoby zainteresowane praca w naszej firmie. Z mojej perspektywy praca jest godna polecenia, przelozeni wyrozumiali, pracownicy z lini pomocni.
Cóż... Dlaczego ta osoba nie podejdzie i nie porozmawia, w czym leży problem? Dlaczego nie skonfrontujecie się u kierownictwa, żeby obie strony się wypowiedziały? To zwykłe tchórzostwo. W internecie każdy potrafi cwaniaczyć. Wypisywanie krzywdzących, a do tego mających niewiele wspólnego z rzeczywistością, opinii, jest w mojej ocenie co najmniej infantylne. Dodatkowo wciąganie w to innych sektorów... To konfliktu nie rozwiązuje, a jedynie zaognia problem. Lepiej napędzać sensację dalej, niech się ciągnie. Pogratulować dojrzałości. Więcej skupienia na sobie i pracy! :)
Tak oczywiście, atmosfera zależy pracowników. Jestem byłym pracownikiem ale moje spostrzeżenia są takie, że np.ns 4PP to liderki robią co chcą lub udają, że coś robią siedząc godzinami na telefonie, lub prowadzą godzinne rozmowy telefoniczne i strach podejść zapytać o cokolwiek. Są osoby, które psują atmosferę na sektorze ale też nic się z tym nie robi... Z obserwacji wynika, że na innych sektorach liderki ganiają po stanowiskach, żeby plan zrobić czy pomóc innym. Na 4PP każdy robi co chce i zero reakcji.
Może i praca ok ale po 33 miesiącach umowy na czas określony nie dostaniesz kolejnej na czas nieokreślony. Do zwolnienia niestety....
Czy do tych 33mc.wlicza się czas pracy przez agencję?Czy jest możliwość,aby pracując bezpośrednio pod @Pracodawca Hager dostać umowę wcześniej niż 33mc.?
Nie wiem skąd taka opinia, sporo ludzi dostaje umowę na czas nieokreślony, jeśli Ci zależy na pracy i wykonujesz swoje obowiązki jak należy to kierownik i brygadzista to widzą i chętnie podejmują dalszą współpracę.
Bzdura, nie chodzisz na l4, wyrabiasz normę a po 33mcach koniec pracy, i jest nie ma zamówień nie ma pracy, zatrudniają w to miejsce agencyjnych
głupoty opowiadasz, przedłużają no chyba że ktoś na nich kiepskie wrażenie zrobił
Dzień dobry, bardzo proszę pracodawcę Hagera o usunięcie opinii użytkownika Mimo. Zauważyłem, że moją poprzednią odpowiedź ktoś już usunął bo była nie przychylna "Pani" brygadzistce dorocie z SLS3. Opinia Mimo jest całkowicie nie zgodna z prawdą i jest tak fałszywa jak owa brygadzistka, która uśmiecha się do każdego a gdy tylko się obróci w trybie natychmiastowym skarży się przełożonym, co więcej - w konfliktach które ona zaczęła i jest winna robi z siebie ofiarę i bezbronną owieczkę. Jest to najbardziej odpychająca osobą jaka jest od początku Hager Polo. Jest to dla nas bardzo dziwne, że tak odpychającej osoby do tej pory jeszcze nikt nie zdegradował lub zwolnił. Oczywiście, sama byłem świadkiem jej wulgarności którą okazuje w stosunku do innych, na sektorze czuje sie bezkarna, jest bezczelna i(usunięte przez administratora), wiecznie węszy intrygi razem ze swoją zastępczynią :) Ale widocznie kierownictwo na to się zgadza to mnie w kij dmuchał.
Niestety nie zgodzę się z tym, zwłaszcza teraz po tym jak wszystkim po kolei kończą się umowy i robią wypad, mimo że są dużo lepszymi pracownikami niż koleżaneczki brygadzistki z SLS2
Zgadzam sie brygadzistka Dorota z Sls3 jest wredna osobą, drwi z innych pracowników, sama kręci aferty, a następnie wypiera się swoich słów i robi z siebie ofiarę, obgaduje i śmieje się z innych razem ze swoją niepisana prawa ręka Panią R..., nie jest sprawiedliwa pod względem pracy jedni mogą lecieć w kulki, a inni robią za trzech. Nie wiem jak tacy ludzie potrafią na siebie rano spoglądać w lustro.
Czy są już rekrutację do Bierunia? Jeśli tak to gdzie znajdę oferty
Narazie nie ma tam rekrutacji jeśli chce się zacząć prace to tak narazie w Tychach
a gdzie mozna znalezc akutalne ogloszenia tylko na tychy? czy to gdzies na ich stronie jest widoczne?
tak, jak wpiszesz sobie hager praca i wejdziesz w zakładkę kariera to tam masz oferty :)
a aktualne to? czy wisza tam ot tak sobie zeby bylo ale nikogo nie potrzebujecie... nie chce sie znowu naciac ze bede miesiac czekal na odpowiedz i nawet nie otworza mi cv...
atmosfera raz lepiej raz gorzej, raczej wiekszosc sie ze soba dogaduje, ja nie narzekam ogolnie jest w porzadku :)
benefitow tez jest nawet sporo, firma organizuje czasami nawet ciekawe ''eventy'' itp
wiesz w sumie jak na takie inicjatywy to sa nawet czesto, np zdrowotnych akcji duzo robia. sa coroczne badania krwi, nawet ostatnio byly i gdzies tam wyzej byl o tym komentarz albo usg piersi dla kobiet tez organizuja. naprawde jest tego sporo i to fajne ze w ogole mysla o nas jak o ludziach a nie tylko i wylacznie jako pracownikach
sa tez jakies ogolne imorezy firmowe, nawet na tzw majowke czy swieta. serio nie jest zle, chociaz jakas odskocznia dla nas i zawsze korzystam z takiej opcji
a jak atmosfera na takich imprezach i co ważniejsze poza nimi? dogadują się ludzie?
a to takie które organizuje firma pewnie? to takie świąteczne tylko czy jest jakoś określone co ile są?
fajnie że między pracownikami spoko atmosfera, to się ceni, a jak kontakt z szefostwem szeroko pojętym?
często tu takie imprezy macie? firma inwestuje w integracje?
po jakim czasie feedback, i jak jest na rozmowie, jakie pytania czy cos??
Pytania typowe dla rekrutacji - nic cię nie zaskoczy gwarantuję. Raczej jedno spotkanie cię czeka jeśli nic się nie zmieniło, a odpowiedź o tym czy się udało dostaniesz pewnie już na drugi dzień lub może maks. do kilku dni.
i te spotkanie/rozmowa rozumiem ze jest gdzies na miejscu a nie przez internet?
Wydaje mi się że system trzy zmianowy obejmuje też weekendy właśnie, nie mylę się?
Szczerze to nie miałem jeszcze okazji pracować w takim systemie ale się przymierzam, ktoś się moze wypowiedzieć czy taka praca jest w miarę w porządku taki system się sprawdza?
Ja pracowałem swego czasu i było okej, jak się już przyzwyczaisz to już w ogóle luzik arbuzik
6-14-22, sekunda szukania i masz odpowiedź.
Podobno był jakiś młody kierowniczek co się zamiast robota zajmował procesami, a że to nie przyniosło rezultatów to go zwolnili....i firma odżyła, teraz da się pracować. Myślę tam uderzyć.
cześć, z tego co się dowiedziałem to tutaj jest praca na zmiany, tak ?
Wiadomo, że mogą być dwie trzy czy jedna, ale to nadal zmiany. Pytanie tylko w jakich godzinach?
tak czy inaczej nie napisał też czy są np. dwie czy może trzy zmiany, więc to też przydałoby się dowiedzieć
A czy są przypadki że firma zwalnia pracowników z umową na czas nieokreślony?
na jaką umowę można u was pracować? co dają?
są w ogóle jakieś różnice w wynagrodzeniu albo dostępu do benefitów na początku? zanim właśnie takie wdrozenie się przejdzie?
możesz jeszcze o tym wdrożeniu się wypowiedzieć?
każdy ma czas na wdrożenie i na tym to polega, czasem metodą prób i błędów
to brzmi jak okres próbny, ale rozumiem że tutaj czegoś takiego chyba nie ma?
tak naprawdę chyba na jedno wychodzi skoro i tak ci dają czas na wdrożenie...
no zazwyczaj jest umowa na 3 pierwsze miesiące, w sensie w Innych firmach bo nie wiem jak jest tu
Przełożony obecny na rozmowie w ogóle nie przeczytał CV, zadawał kilka razy te same pytania i przyjął lekceważącą postawę. Manadżer pełną gębą... W ogłoszeniu napisane - angielski potrzebny do dokumentacji ale jeszcze porozmawiaj trochę bo tak sobie życzymy. Odpowiedź zwrotna to automat ze strony, pełen profesjonalizm.
żenujące
Poziom rozmowy:
- Rezultat: Nie dostałem pracy
Czy elektromonter pracuje tylko na jednym województwie czy na kilku?
Jak to na Sosnowcu zamykają?? Słyszeliśmy o zwolnieniach, nawet o systemie 2 zmiany,ale nic by zamykali któryś zakład. Możesz coś więcej napisać ?
Już od wakacji są przenoszone sektory na Tychy a do stycznia mają całkowicie zamknąć. Niedobitki które nie zostały zwolnione zostaną podzielone między Tychy a Bieruń a na końcowym etapie i tak pewnie niektóre sektory zostaną zlikwidowane bo cała produkcja leży na magazynie i nikt tego nie chce brać. Kierownictwo milczy żeby chronić swoje pupki ;) Ale co się dziwić jak firma nie panuje nad tym co się dzieje wewnątrz... kierownikami zostają magazynierzy i to tylko dla tego że ktoś ich lubi a starsze panie które potrafią dzień w dzień przychodzić nachlane do pracy nie są zwalniane ;)
Czy są jakieś przyjęcia na produkcję? Pracowałam w hagerze do czerwca ubiegłego chciałabym wrócić bo kończy mi się urlop macierzynski :)
Owszem,trafiłam na fajnych ludzi i fajny dział. Mam nadzieję że uda mi się tam wrócić.
Pytaj w agencji.Z tego co się orientuję na tą chwilę są zwolnienia i roszady.Tzn.zwalniają zapierd....czy,a tych co notorycznie na L4,UŻ mają przedłużane umowy.Loteria:)
To nie jest loteria. Ważna jest osoba i jej przywiązanie do firmy w postaci umowy z nami. Jeżeli musi dojść do zmniejszenia zatrudnienia dochodzi do wypowiedzenia umów apt, tak by ochronić naszych pracowników. Współczuję środowiska i walki o ogień każdego dnia jeśli u ciebie tylko silniejszy wygrywa ;)
Czy w firmie przestrzegane są wszelkie zasady BHP i jest bezpiecznie? Pytam bo chciałam przesłać CV na techniczkę utrzymania ruchu i to dla mnie ważne.
jeśli chodzi o umowę, to też o wszystkim na rozmowie mówią? nie ma potem żadnych niespodzianek?
no jak to na rozmowie. i nie jak ci podsuną papierek do podpisania z taka a nie inną umową to nie zmienią potem znikąd.
natomiast warto dodać, żeby zapał ostudzić, że na typowo pracownika produkcji to biorą przez agencje nie firmę
Stanowiska administracyjne też się w to wliczają czy wtedy już można liczyć na zatrudnienie od razu pod firmą?
Specjalista ds. BHP pracuję z klientem biznesowym?
Mam zakusy na stażystę - doradcę ds. sprzedaży. Czy spokojnie pogodzę pracę tutaj ze studiami i są elastyczni godzinowo?
Czy nie mając doświadczenia w pracy z systemami IoT (Internet of Things) w kontekście produkcji doszkolą mnie? Był taki wpis w mile widzianych dla inżyniera ds. digitalizacji i MES.
to dość konkretne pytanie, nie wiem czy ktoś jest ci na to w stanie odpowiedzieć na 100%
Tak, bardzo mało jest tutaj typowego IoT. Głównie chodzi o podpinanie nowych maszyn odgórnie ustalonymi sterownikami, trochę znajomości infrastruktury sieciowej oraz umiejętność czytania kodu i sobie poradzisz.
Usuwaja opinie, ludzie zarobicie 3600, a ludzi traktują jak (usunięte przez administratora) przepraszam 3900 bo premia, starają się budować renomę, ale nie poprzez zarobki dla pracowników, wszystko co najgorsze to pracownik produkcji, obudzicie się z palcem w nocniku, nie szanujecie pracowników że stażem, nawet ciapaki nie przyjdą tu pracować, nie zapominajcie dzięki naszej pracy jesteście tam gdzie jesteście, dajcie ludziom godnie zarobić, bla bla bla
Faktycznie ma się w firmie wpływ na podejmowane działania? Chciałem aplikować na stanowisko kierownika działu procesu i czytałem o tym.
W ogłoszeniu na stanowisko specjalisty ds. BHP jest wspomniane o perspektywie na długofalową współpracę, czyli staż w pracy pracowników jest długi?
Jeżeli chodzi o możliwość otrzymania podwyżki dla inżyniera procesu, to trzeba się samemu ubiegać czy firma wychodzi z inicjatywą?
Wymagana jest zawsze umowa, na okres próbny szukam pracy na stałe i chciałbym mieć jakąś pewność o kontynuacji współpracy jako elektromonter?
Mają giga kryzys w firmie i ludzie są zwalniani od zeszłego roku a na zebraniu mówili że już nie będą dawać umów na stałe ;)
Hej, pomagam chłopakowi w znalezieniu pracy, powiedzielibyście coś o warunkach jakie u Was panują?
co bys dokładnie chciała wiedzieć? patrzyłaś w ogóle na oferte pracy? na co chce iść?
Myślę o wysłaniu CV na kierownika działu procesu. Można liczyć na dofinansowanie posiłków w zakładowej kantynie? Pytam bo mam 2 lewe ręce do gotowania...
Elektromonter jeździ w wyjazdy delegacyjne, jest wspomniane o diecie, a jak wygląda zameldowanie oraz na jaki okres są +/- wyjazdy?
Na plus jak dla mnie w ogłoszeniu dla Stażysty (Doradca ds. Sprzedaży) jest to ze można być na cześć etatu. jeśli wezmę polówkę to nie ma szans żeby nagle wychodziły nadgodziny?
Odpowiedz Sygnaliście i załóż darmowe konto Compliance Officera
Skorzystaj z usługi GoWhistle i porozmawiaj z autorem wpisu. Dowiedz się więcej o usłudze GoWhistle tutaj.
Etap 1 - Zgłaszasz nieprawidłowość w firmie
- sygnalista informuje, czy problem został rozwiązany
- dostajesz możliwość upublicznienia sygnału
- dostajesz możliwość podziękowania pracodawcy
Zostań Sygnalistą w Hager Polo Produkcja Sp. z o.o. - Tychy
Firma nie ma zarejestrowanego Compliance Officera. GoWork oraz GoWhistle nie zobaczą treści Twojego zgłoszenia! Dzięki nam będziesz miał gwarancję, że firma otrzyma Twoją informację o chęci zgłoszenia sygnału.
POTWIERDŹ EMAIL
Dziękujemy za zgłoszenie nieprawidłowości w Hager Polo Produkcja Sp. z o.o.
Zgłoszenie sygnału wymaga weryfikacji. Prosimy o zapoznanie się z treścią przesłanej wiadomości na Twój adres e-mail i potwierdzenie. Po poprawnej weryfikacji poinformujemy Cię o kolejnych krokach.
Nie otrzymałem e-maila, wyślij ponownieZarejestruj Compliance Officera
i odpowiedz bezpłatnie sygnaliście
POTWIERDŹ EMAIL
Aby zarejestrować darmowe konto Compliance Officera, musisz jeszcze potwierdzić adres e-mail.
Wysłaliśmy wiadomość z linkiem aktywacyjnym na podany przez Ciebie adres. Po naciśnięciu w niego, poinformujemy Cię o kolejnych krokach.
Skontaktuj się z nami
Pracodawco, skorzystaj z naszych usług
Dzięki nam, Twój sygnał dotrze do Pracodawcy!
Etap 1 - Zgłaszasz nieprawidłowość w firmie
Etap 3 - Pracodawca udziela odpowiedzi
- sygnalista informuje, czy problem został rozwiązany
- dostajesz możliwość upublicznienia sygnału
- dostajesz możliwość podziękowania pracodawcy
Chcesz być na bieżąco z odpowiedziami?
Zapisz się na powiadomienia o nowej opinii już teraz
Psst! To jeszcze nie koniec!
Potwierdź swoją subskrypcję!
Odbierz maila
Na podany adres e-mail wysłaliśmy wiadomość z prośbą o potwierdzenie subskrypcji (RODO)
Potwierdź subskrybcję
Kliknij w link potwierdzający subskrypcję w mailu i bądź na bieżąco!
Dziękujemy za wypełnienie formularza zarobków.
Chcesz być na bieżąco z odpowiedziami?
Zapisz się na powiadomienia o nowej opinii już teraz
Psst! To jeszcze nie koniec!
Potwierdź swoją subskrypcję!
Odbierz maila
Potwierdź subskrybcję
Kliknij w link potwierdzający subskrypcję w mailu i bądź na bieżąco!
Dziękujemy za wypełnienie formularza zarobków.
Znajdź firmę
Zapisz się na powiadomienie o nowej opinii już teraz!
Zapisz się na powiadomienie już teraz
Otrzymuj powiadomienia na temat firmy
Jak się pracuje w Hager Polo Produkcja Sp. z o.o.?
Zobacz opinie na temat firmy Hager Polo Produkcja Sp. z o.o. tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 172.
Jakie są opinie pracowników o pracy w Hager Polo Produkcja Sp. z o.o.?
Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 72, z czego 16 to opinie pozytywne, 31 to opinie negatywne, a 25 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!
Jak wygląda rekrutacja do firmy Hager Polo Produkcja Sp. z o.o.?
Kandydaci do pracy w Hager Polo Produkcja Sp. z o.o. napisali 2 opinii na temat procesu rekrutacyjnego. Zobacz szczegóły tutaj.
- Fabryczna 10
43-100 Tychy - NIP: 6460323831 REGON: 271200625 KRS: 0000116085
Na podstawie badań Mediapanel prowadzonych przez Gemius w okresie od 1 sierpnia do 31 sierpnia 2024: wskaźniki "Real Users" platforma internet.
(real users)
- GoWork.pl 3 047 220
- Pracuj.pl 2 781 864
- Olx.pl 2 460 294
- Jooble.org 1 734 372
Produkcja oprogramowania i sterowników przemysłowych - Tychy i okolice
Obowiązek informacyjny przedsiębiorcy
Szanowny Przedsiębiorco!
Poniżej znajdują się informacje na temat przetwarzania Twoich danych osobowych przez GoWork.pl Serwis Pracy Sp. z o. o.
- 1. Kto jest administratorem Twoich danych osobowych?
- Administratorem Twoich danych osobowych jest GoWork.pl Serwis Pracy Sp. z o. o. z siedzibą w Warszawie, ul. Wirażowa 124 A, 02-145 Warszawa.
- 2. Jak skontaktować się z wyznaczonym w GoWork.pl Inspektorem Ochrony Danych?
- Przestrzeganie zasad ochrony danych w GoWork.pl Serwis Pracy Sp. z o. o. nadzoruje wyznaczony Inspektor Ochrony Danych, z którym możesz skontaktować się poprzez adres e-mail: iod@gowork.pl
- 3. W jakim celu oraz w oparciu o jaką podstawę prawną przetwarzamy Twoje dane osobowe? Jak długo przechowujemy Twoje dane?
- W zakresie swojej działalności zajmujemy się pozyskiwaniem informacji na temat sytuacji panującej w przedsiębiorstwach. Umożliwiamy Użytkownikom Serwisu zapoznanie się z opinią oraz dokonanie oceny przedsiębiorcy, w szczególności jego wiarygodności i rzetelności jako pracodawcy lub partnera biznesowego.
Kategorie osób | Cel przetwarzania | Podstawa prawna | Retencja danych |
---|---|---|---|
Osoby fizyczne prowadzące własną działalność gospodarczą | Utworzenie i udostępnienie profili przedsiębiorców w serwisie GoWork.pl, w celu umożliwienia zapoznania się z opinią oraz dokonania oceny przedsiębiorców. | art. 6 ust. 1 lit. f) RODO (prawnie uzasadniony interes administratora - prowadzenie portalu internetowego umożliwiającego jego użytkownikom wyrażanie opinii o przedsiębiorcach) art. 6 ust. 1 lit. f) RODO (prawnie uzasadniony interes osób trzecich - możliwość zdobycia przez przedsiębiorców opinii na swój temat przydatnych do podnoszenia jakości warunków pracy oraz polepszania wizerunku) art. 6 ust. 1 lit. f) RODO (prawnie uzasadniony interes administratora lub osób trzecich – ustalanie, dochodzenie roszczeń, obrona przed roszczeniami związanymi z prowadzoną działalnością gospodarczą) | Dane będą przetwarzane do momentu wniesienia skutecznego sprzeciwu, z przyczyn związanych ze szczególną sytuacją osoby, której dane dotyczą, a następnie, po wniesieniu sprzeciwu dane będą archiwizowane przez okres przedawnienia ewentualnych roszczeń. Po wskazanym wyżej okresie dane osobowe będą usuwane lub anonimizowane. |
- 1. Komu przekazujemy Twoje dane osobowe?
- Odbiorcami Twoich danych osobowych będą podmioty świadczące usługi na rzecz GoWork.pl Serwis Pracy Sp. z o. o. (w szczególności usługi takie, jak obsługa systemów informatycznych) oraz GoWork.pl Andrzej Kosieradzki, a także podmioty upoważnione do odbioru danych na podstawie przepisów prawa.
- 2. Jakie jest źródło pochodzenia Twoich danych?
- Twoje dane pozyskaliśmy ze źródeł publicznie dostępnych, takich jak: Centralna Ewidencja i Informacja o Działalności Gospodarczej (CEIDG), inne publiczne rejestry, strony internetowe.
- 3. Jaki jest zakres danych osobowych, które przetwarzamy?
- Przetwarzamy Twoje dane osobowe w zakresie obejmującym: dane teleadresowe (takie jak: imię, nazwisko, nazwa firmy, adres siedziby firmy), dane kontaktowe (takie jak: adres email, numer telefonu).
- 4. Jakie przysługują Ci prawa w związku z przetwarzaniem Twoich danych osobowych?
- Zapewniamy realizację Twoich uprawnień wskazanych poniżej. Możesz realizować swoje prawa przez zgłoszenie żądania na adres e-mail: iod@gowork.pl
Prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania danych | Masz prawo w dowolnym momencie wnieść sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, jeżeli przetwarzamy Twoje dane w oparciu o nasz prawnie uzasadniony interes. Jeżeli Twój sprzeciw okaże się zasadny i nie będziemy mieli innej podstawy prawnej do przetwarzania Twoich danych osobowych, usuniemy Twoje dane, wobec wykorzystania których wniosłeś sprzeciw. |
Prawo do usunięcia danych | Masz prawo do żądania usunięcia wszystkich lub niektórych danych osobowych, jeżeli:
Prawo do ograniczenia przetwarzania | Masz prawo do żądania ograniczenia wykorzystania Twoich danych osobowych, gdy:
Prawo dostępu do danych | Masz prawo uzyskać od nas potwierdzenie, czy przetwarzamy Twoje dane osobowe, w związku z tym masz prawo:
Prawo do sprostowania danych | Masz prawo do sprostowania i uzupełnienia podanych przez siebie danych osobowych. Masz prawo żądać od nas sprostowania nieprawidłowych danych oraz uzupełnienia niekompletnych. |
Zgłaszania skarg | Jeżeli uważasz, że Twoje prawo do ochrony danych osobowych lub inne prawa przyznane Ci na mocy RODO zostały naruszone, masz prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych (www.uodo.gov.pl). |