PHOENIX CONTACT Wielkopolska

Nowy Tomyśl

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 1692 ocen.

Opinie o PHOENIX CONTACT Wielkopolska

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PHOENIX CONTACT Wielkopolska

142579

Na hali nr 1 Idzie się wyrobić. Tylko jak wprowadzą akord grupowy to nie wiem jak to będzie. Kierownictwo nie myśli przecież wtedy nie pójdzie się wyrobić.

13 wojownik

Czy 1000 Euro nagrody rocznej za chapanie przez cały rok można nazwać trzynastką? Śmiech!

AA
@13 wojownik 13.02.2018 08:22

Śmieszny to ty jesteś powiedz jaka firma wypłaca premie roczną za tą premie nie jedna rodzina się cieszy a jak Ci mało idz tam gdzie płacą miliony

13 wojownik
@AA 13.02.2018 20:25

to dowiedz się ile $ dostają w blombergu

Koul

Ogólnie jak na melinie :)

Pracownik

Mają wycofać zatrudnienie przez Agencje i dobrze bo agencja nie wypłaca pełnych wypłat. i oszukuje pracowników

maszyna
@nick 15.02.2018 11:01

normy sa jak dla maszyn! a nie dla ludzi! ale o to chodzi zeby sie nie wyrobic i zeby ludzie nie zarobili,wszystko w ta strone jest szykowane!

wrrrrr!
@nick 15.02.2018 11:01

a Ty jak pracujesz? niech zgadne.... siedzisz za biurkiem i wszystko wiesz najlepiej...a jak nie wiesz to udajesz ze wiesz i za to ci placa. ciekawe ile normy wyrobili by ci ktorzy komentuja ze jest za dobrze! na produkcji tez pracuja ludzie!

Natalia

@anonymous może chodzi o system zatrudnienia pracowników fizycznych, że nie można im zaoferować prywatnej opieki medycznej. Jakie macie umowy? A może kiedyś firma PHOENIX CONTACT Wielkopolska chciała Wam zaproponować i nie było odzewu, ponieważ jednak jest to odliczane z pensji?

Mała

Czy dziś będą wypłaty może ktoś wie?

Ifc
@anonymous 09.02.2018 13:49

Widocznie nie wszyscy kartki otrzymali wczoraj. I trochę kultury!

Ja
@anonymous 09.02.2018 13:49

Hamstwo ????

Nadal zatrudniają Ukraińców, żeby potrenować?

123

Firma taka,owaka,wszystkim się nie podoba,,,to potraficie pisać,,,a ze premię roczną dostaliście to ciszaaa... Okropni jesteście!!

....789!
@....456! 12.02.2018 21:27

pisza zle nie pisza zle! daj sie cieszyc radoscia posiadania wiekszej gotowki! nie pisza bo poszli w miasto!

098
@123 12.02.2018 20:54

Gdyby w tej firmie nigdy nie było 13-stki to połowy ludzi by tu nie było

nie nie nie...

ktoś tam pisze o kierownikach i rozmowie ....he he he dobre sobie,sa tacy ze trzy razy przejdzie i dzień dobry powie za każdym razem! a jeden jest taki '' kulturalny'' ze z dwadzieścia razy może przejść przez hale..... i nie przejdzie przez gardlo'' dzień dobry ''nawet 1 raz ! przykład idzie z góry,tak się mówi,a tu taka klapa. Od razu widać i słychać który kierownik ma poziom i jest na odpowiednim stanowisku,kierownik powinien być dla ludzi dostępny a nie wyniosły! i jak tu rozmawiać z takim,my ich nie wybieramy sami!

duda
@nie nie nie... 09.02.2018 21:06

Tak jak były prezes, z każdym sie witał

nie nie nie...
@duda 10.02.2018 23:08

dokladnie tak,takich ludzi juz mało w tym zakładzie.

Zniesmaczony chifą

Są tu jakieś osoby które się przeniosły z chify? Dużo opini słyszałem, że Wielkopolska jest lepszym zakładem pracy...

Kuda

a słoik na blacie za kamerą już stoi od wieków. podniósł by kierownik i umył. w końcu wszyscy będziemy zajeżdżać jak z laboratorium.

podel

Mam pytanie jak się sprawują mechanicy na ifc

On
@podel 08.02.2018 17:44

lepiej nie pytać

Kamil Durszlak
@podel 08.02.2018 17:44

Wiatraki konserwują po lasach :)

anonymous

PRYWATNA OPIEKA MEDYCZNA dla pracowników administracji, przecież produkcyjni jej nie potrzebują?:D

anonymous

Nie wszyscy otrzymali paski od wypłaty, ale oczywiście z winy kadr, a nie pracowników i nie pustaki ale normalni ludzie idioto

Anonimowy

Witam mam pytanie czy potrzebują ludzi na mechanika ogółem czy wgl sie opłaca jak wyglądają zarobki,praca,stres ogółem polecacie jako mechanik czy raczej nie?

Natalia

@servus ja niestety nie wiem, dlatego Ci nie odpowiem. A czy Ci, co nie dostali rozmawiali ze swoim szefem na ten temat? @Pracownica ma rację. Komenatrze powinno sie traktować z przymrużeniem oka, bo nie wiem kto z drugiej strony ekranu je pisał. @Tarnobrzeżanin skoro byłeś zainteresowany pracą w PHOENIX CONTACT Wielkopolska to powinieneś spróbować sam zobaczyć jak tam faktycznie jest. Bo komu jak komu, ale sobie można wierzyć.

magazyn servus

A z kim on już nie ma na pieńku aż długo by ty wymieniać , ale policzmy osoby : z Darkiem , Jackiem , Pikusiem , Kalafą , Łukim , Hojzerem , Gałą , Zbąszyniakiem . . . itd ..... U dużo osób , a może już nadszedł zrobić sobie rachunek sumienia . . . . Wyeliminować go z tych zasad gry ! !

Zapracowany Krzysztof P

Na magazynie jest ten sam problem z Poniedziałkiem . . . On nic nie robi , nie pomaga nikomu , ma wręcz alergie na prace . Mam wrażenie jakby był za kare w tym zakładzie . Jego całe zajecie podczas pobytu 8 godzin w pracy do drapanie w telefon . . . Obecnie są kamery które widzą wszystko a on i tak nic nie robi , tylko kreci sie i przeszkadza . Cały czas zapracowany drapaniem w komórke aż odcisków dostanie . Koledzy magazynierzy bierzcie z niego przykład : NIC NIE RÓBMY I TAK OTRZYMAMY WYNAGRODZENIE ! Może Dział Logistyki - zrobi z tym przykładnym pracownikiem jakiś zamierzony porządek . Trzymam kciuki . Aaaaaa , apeluje o podwojenie trzynastki dla niego , nominacje , statuetke oraz stosowna nagrode pienieżna oczywiście .

pxcw masakra

NIE POLECAM PRACY W PXCW ! ! ! ! ! !

Czarny Pracownik

Witam ! (usunięte przez administratora) mnie to że jest coraz więcej dupo-włazów jeśli wiecie o co chodzi jeden drugiemu (usunięte przez administratora) liże , skargi wymyślane i donoszone do kierownika ... a co mądry kierownik z tym zrobi usunie osobe na którą są skargi ? No oczywiście że tak o nic innego nie potrafi i boi się chyba zrobić coś w innym kierunku.. Dziwne jest to że przychodzą nowi pracownicy i odchodzą lub ich wyrzucaja .. ale kierownik tego nie widzi .. Praca w weekend (sobota,niedziela) nie było chętnych na popołudnie to co trzeba kogoś zmusić ? Pracownik mówi do brygadzistki że nie może przyjść teraz ponieważ ma impreze rodzinna a co ona mu na to ? Nie obchodzą mnie Twoje plany prywatne ... I jeszcze donosi do kierownika że on pyskuje.. z całym szacunkiem ale taki Kierownik to nie kierownik... tylko osoba która unika problemów i słucha się szajki która wymyśla na innych żałosne naprawde ......... NIE POLECAM PRACY W PXCW !

anonymous

to [NIE] jest dobre miejsce pracy!

Pracownik PIP

Jak ktoś was zmusza do wyrobienia nadgodzin to są od tego odpowiednie instytucje państwowe piszcie donosy non stop a w ostateczności są jeszcze media,gazety lokalne lub ogólnopolskie musicie sami wziąść sprawy w swoje ręce bo nikt za was tego robi powodzenia

blok

A co to za akcja z pijana panią na gratowaniu??

%%%
@blok 13.01.2018 20:26

na 3 hali mehanik tez co dzen przychodzi bardzo wesoły i jest luz wiec kazdy moze przyjsc

Hala6
@blok 13.01.2018 20:26

Wielka bzdura, pani prawie nie zeszla miala klopoty z oddychaniem i sercem. Jest z nia juz ok. Nawet sama do siebie karetkę wzywala.

pracownik

Cześć pracuje ponad 15 lat,wcześniej pracowałam w mniejszych i prywatnych firmach, gdybym znalazła coś o podobnych zarobkach to z miejsca próbuje- warunek takie same ale bez nadgodzin,i norm które odbierają chęci do życia.Prawda jest taka ze pracując 8 godz,lub więcej jak robot lub maszyna żeby wyrobić normy czyli premie która pozwoli dostać wyplate za która przeżyje bo sama godzinówka to nic.Panie w tym zakladzie na montażu ręcznym często mają problem z nieopisanym bólem rąk,dziury w palcach,otarcia,pecherze itd wracajac do domu nie ma siły na nic a gdzie obowiazki w domu dzieci itd kiedy ręce odmawiają pracy.plasterki sa na chwile panie ktore tu pracuja wiedza co mam na mysli. A bron Panie Boze jak ktoras pocieszy druga, zagada, usmiechnie sie, zeby te 8 godz zlecialo!!! zakaz! krytyka i komentarze ze robota za dobra sie trafila! czytalam te opinie i z wiekszascia sie zgadzam ,znajomosci i podlizywanie to jest to co nie jednemu tu pomaga ,coraz mniej zyczliwych ludzi,brak wspolpracy. Jesli akord grupowy kierownictwo nazywa wspolpraca to ja nazwe to tak żerowanie na starszych i doswiadczonych pracownikach wprowadzony w kilku miejscach moze pomoze ,ale montaz ręczny wykonczy,zwlaszcza tych ktorzy juz pracuja ponad swoje mozliwosci i staz pracy pozwala zrobić im wiecej. W ostatnim czasie brak pracy,magazyn nawala a mialo byc tak pieknie no cóż nie jedno tu obiecywali.PRACA JEST ALE CZESCI BRAK OSTATNIO CZESTO SLYSZANE . skoro tak to z czego wyrobic premie kiedy czeka sie za praca a minuty leca, a na koniec miesiaca -10 bo reklamacja byla,a ze zlecen nie szlo wyslac, bo nie bylo z czego ich zrobic, to malo wazne....KOGO TO OBCHODZI,napewno nie kierownictwo,oni maja swoje cele realizowane i zaplacone. Firma jak sie rozwijala byl balagan roznie sie dzialo ale teraz jest wiekszy niz kiedykolwiek, odnosi sie takie wrazenie.Plus w tej firmie to socjal raz lepszy raz gorszy od lat poprzednich- ale jest w porównaniu z innymi firmami. No i trzynastka ! ktos powie nie podoba sie to sie zwolnij a ja powiem przyjdz i zobacz jak jest ,to ze ktos siedzi na produkcji nie znaczy ze nie ma wyksztalcenia i jest glupi,zycie roznie sie uklada ,zadna praca nie hańbi ale troche wiecej szacunku do pracownikow polepszyło by atmosfere tak bardzo kiepska miedzy administracja a produkcja. Walczymy o stażowe życzę powodzenia w tej walce nam wszystkim.

pracownik
@W4 04.02.2018 22:27

.......z całym szacunkiem prosze czytac ze zrozumieniem.Nie kazdy temat podlega dyskusji z kierownictwem,gdyby szlo rozmawiac,to nie pisałabym o złej atmosferze jaka panuje.Licytacja, ktory kierownik lepszy to tez nie jest miejsce na to... a moja wypowiedz, to nie-cytuje ''wieczne narzekanie na to samo'' a raczej opinia moja osobista, w miejscu które do tego służy. No i co mnie rozbawiło,ręce -nie wstydzę się ich!!! one na mnie cieżko pracują. CIEŻKO I O TYM PISALAM, O WYSIŁKU,JAKI W PRACE TRZEBA WŁOŻYĆ ŻEBY ZAROBIĆ. Pozdrawiam

obserwator
@pracownik 04.02.2018 16:18

zgadzam sie ,cele sie zaczna i szalenstwo zeby sie z nich wywiazać.

Ananas

Pracuje ktoś lub pracował jako technolog? W jakich granicach zarobki?

Ghjj
@Ananas 03.02.2018 10:23

Czwórka na oko

wiki
@Ananas 02.02.2018 19:05

4k na start :)

Tarnobrzeżanin

No miałem aplikować do tej firmy w Chmielowie bo trwa właśnie rekrutacja na stanowisko pracownik produkcji ale jak poczytałem wasze komentarze to chyba tego nie zrobię

????????
@Tarnobrzeżanin 06.02.2018 16:21

Sprostowanie. Zakład otwiera się w Tarnobrzegu nie w Chmielowie ani w Zakrzewie.

oceana
@Pracownica 06.02.2018 21:27

Skoro zarabiasz na fryzjera itp bo mąż Cie z domu wygonił to będziesz zadowolona, nie wszyscy mają tak dobrze.

bosini

a pracuje ktos na utrzymaniu ruchu jako mechanik jak tam jest ? i co z zarobkami?

Olo
@bosini 05.02.2018 19:14

Zarobki masakra!!! i jeszcze wszystko musisz umieć od pierduł po skomplikowane rzeczy

Robol

Mam pytanie ile się wyciąga w tej firmie na produkcji tak na start i w dalszej karierze,jakie są warunki socjalne oraz atmosferę w pracy czy warto sobie zawracać tyłek tą firmą???

gd
@Robol 07.02.2018 08:33

Jak sie wyrobisz,tak zarobisz. Min 1600zł to dostaniesz,ale trzeba wspomniec ze nikt na początku ci nie da pracy na której idzie sie wyrobic. Teraz szukają uniwersalnych żołnierzy- do wszystkiego, masz umiec wszystko a to ze sie nie wyrobisz to nie ich problem. Liczą się tabelki i wykresy a ty jesteś tylko numerem! To ze ty chcesz się wyrobić to nic nie znaczy. Rozczulają się nad ukraincami żeby ich nie wystraszyć bo kto będzie robił! A ty Polak musisz zapieprzać za siebie i za nich bo tobie powiedzą co myslą a im nie bo oni " nie paniemiaju""" Tam chyba zostali tylko ci którzy robią pod siebie bo reszta przyjechała tu. Zatrudnij się i spróbuj!!!!!

Robol
@gd 07.02.2018 09:07

Dzięki za 1600 czy nawet 1700 i to na zmiany to niech sobie dyrektor (usunięte przez administratora) ja dziękuję

Andrzej

Zmieńcie tego kierowce co jezdzi z kierunku opalenica . Gościu sie zapomina i gwałtownie zatrzymuje jeszcze komuś stanie sie krzywda .

Hahaha
@Andrzej 28.01.2018 00:50

Chyba nie slyszeliscie jaka ma kulture wypowiedzi i nie jezdzicie z nim jak odpierdziela takie cyrki, jak by byl na rajdzie. O grzaniuw autobusie nie wspomne.

Andrzej
@Hahaha 06.02.2018 00:44

jakie cyrki? To, ze ma głupie teksty to każdy wie, dziwi mnie fakt że ktoś taki nas wozi do pracy? Wiecznie mu źle, nawet dzień dobry ciężko odp :/ ... On się zapomina i to strasznie!!!! Już wolę tego starszego Pana z nim czuję się bezpiecznie :)

servus

Natalia powiedz mi jak to jest ze magazynierzy za wchodzenie na servus (praca na wysokości) będą dostawać dodatek a chłopaki z D.I.T. którzy już wchodzą od kilku miesięcy nie ?

DD reporter
@servus 04.02.2018 11:57

Jak jesteś ciekawy dlaczego dostaną to przyjdz na serwus to ci wytmaczę.

servus
@DD reporter 05.02.2018 03:06

dd reporter jak cie znajdę?

hulahop

W Amazonie już przyjmują od nowa. Na pewno nie jest gorzej niż na tym wysypisku.

sss

W kwietniu otwierają zakład w chmielowie koło Tarnobrzega rekrutacja pełną parą

Róża

Czy jest taka możliwość że 13 premię może być pracownikowi wpłacona na kartę podarunkową.Moze ktoś tak miał???Czy trzeba wypełnić jakiś wniosek do kadr

Tita
@Róża 29.01.2018 15:01

Zawsze przelew na konto.

Dik
@Róża 29.01.2018 15:01

Chyba jesteś chora

Czorna

Czy ktoś zna zasady dotyczące 13-tki? Jakie kryteria musi spełniać osoba, która jest zatrudniona przez PxCW?

Natalia

W ostatnim czasie zbyt wiele merytorycznych i bogatych w treści komentarzy nie było. Wszystkie swoje wątpliwości powinniście zgłaszać przełożonemu. A czy możecie powiedzieć co w ostatnim czasie zadziało się w firmie PHOENIX CONTACT Wielkopolska?

Kierowca

Kiedyś nas zavije ten kierowca :/

Pcc

Witam pracowałem w tej firmie niedługo jakaś masakra jest tam a zwłaszcza jedna liderka .. Uciekajcie póki możecie ludziska.

Litości

Czy ktoś coś zrobi z tym smrodem w WC damskim na hali 6?

kolo
@Litości 28.01.2018 09:47

I nie tylko w damskim.

Stanęła dzieła

Ja mam pytanie do wszystkich osób pracujących na hali 6. Czy podoba wam się i jak się czujecie gdy jesteście obserwowani z balkonu.? Bo ja czuje się jak małpa w cyrku i taka/i poniżona/y

Natalia

@sap każdy ma prawo mieć swoją opinię na temat miejsca pracy. Akurat niektórym warunki pracy mogą się podobać, a innym nie. Ważne, żeby każdy był zadowolony. A czemu pracujecie za darmo w niedziele w firmie PHOENIX CONTACT Wielkopolska?

bdb
@Natalia 26.01.2018 14:15

Pracujemy za darmo bo inaczej wylot

Milena99

Witam, Gdzie się czeka za liderką jak się jest pierwszy dzień w pracy?

nikola
@Milena99 26.01.2018 20:44

Na filmie z yt mówią że sie nie czeka i że jest pięknie od pierwszej minuty :)

Parkingowy

A na wewnetrznym parkingu miejsca w (usunięte przez administratora) . kto tym zarzadza? Było dobrze to nie trzeba zmienić i jest bałagan

piniu

Ktoś coś zrobi w końcu z tym parkingiem. No dziury nie wspomnę ale ten korek do 14.20 masakra!!!

Ciekawy1
@piniu 24.01.2018 19:47

No teraz znowu brakuje miejsca.nie ma gdzie zsparkować.wyjazd to jakaś masakra.jeden wyjazd z takiego dużego parkingu...??

A
@Ciekawy1 25.01.2018 00:44

I jeszcze na dokladke samochody czekajace na krolewny w samym wyjezdzie ????

adi

Witam . Powie ktoś ile można wyciągnąć za cały miesiąc z wszystkimi sobotami ? z góry dzięki

Tatuta
@Opiekunka z Niemiec 21.01.2018 23:13

J#e#b#ł#a#m!!!!!

A
@Młody 20.01.2018 19:13

Ja juz pracuje w tej firmie blisko 7 lat. 4 tysiace to mialam z 13-nastka. Tak na powaznie to okolo 2,5 tys. Jeszcze zalezy na jaki dzial trafisz.

Ty

Witam, dla mnie to ten zaklad jest za bardzo poblazliwy dla alkoholikow, udawanych chorych, leniuchow. Dla tych ludz ludzi zaklad za duzo pieniedzy traci. Prosze rozliczyc kazdego z pracy to zobaczycie ze polowa ludzi powinna miec obowiazkow. Jedni (usunięte przez administratora) a inni sie obijaja. Czy ktos to wkoncu zmieni?

tyty
@Ty 04.11.2017 00:40

żal odbyt ściska he ? patrz na siebie panie a nie na innych !

Anka

Jest to moja pierwsza w życiu firma do jakiej trafiłam i w której na dzień dobry na przywitaniu z liderem/liderką (już nie chce mówić po imieniu) usłyszałam że muszę przychodzić na nadgodziny w soboty i zaznaczam że to nie była prośba tylko polecenie, nadgodziny mają być i tyle. Jak nie będę na nie przychodzić to nie dostanę tak zwanej konwersji z pracowniczki agencyjnej na wewnętrzną i że firma mi podziękuje prawdopodobnie po 3 miesiącach. Nadgodziny mają być co tydzień. Podczas rekrutacji w agencji nie było o tym mowy, tam dowiedziałam się że nadgodziny zdarzają się od czasu do czasu ale nie są nagminne ... Było to miesiąc temu, od razu oznajmiłam że na żadne przymuszanie do pracy w soboty nie dam się wciągnąć. Przed upływem pierwszego miesiąca, udało mi się znaleźć nową pracę i podziękowałam za współpracę. W firmie niestety panuje kolesiostwo z liderami, dobrze żyją ci co się z liderem/liderką kumplują czy to w firmie czy prywatnie to można już zauważyć po pierwszym tygodniu. Nie polecam ufać nikomu gdyż każdą informację potrafią wykorzystać byle coś przekazać liderowi i się podlizać. Praca trzy zmianowa męcząca, szczególnie że zmiany nie są poukładane jak trzeba (z nocek schodzi się na pierwszą zmianę...masakra) i człowiek po nockach chodzi nieprzytomny w kolejnym tygodniu pracy, do tego nadgodziny i wypalenie zawodowe gotowe po kilku miesiącach, pewnie stąd tak duża rotacja w tym zakładzie, o czy się wewnątrz ciągle słyszy. Nie polecam.

Eryk
@Anka 16.01.2018 19:45

Już o dawna wiadomo że planują tam nadgodziny co jest niezgodne z prawem. A dokładniej to mają zaplanowane nadgodziny na zawsze ....

Zyta

Ja mam tylko dwa pytanka: czy to prawda, że Phoenix opłaca Ukraincom mieszkania? Czy to prawda, że oni wszyscy pracują na średnią?

Fjchfbkk
@Zyta 16.01.2018 14:16

Tez slyszalem, ze NIBY firma doplaca Ukraincom do mieszkan. Czy to prawda.... Ukraincy robia na takich samych zasadach co My. Akord, chyba, ze jest artykul na srednia.

Vitia

ach jaśminy :)

arek

Agencja nic nie dała pracownikom na swieta traktują ludzi jak śmieci

............omg
@dno 09.01.2018 17:48

tak, tak ty za to pracujesz przez agencje i wiesz, ja na agencje zlego slow anie powiem, ten czas wspominam ok, 3 msce wspolnej pracy i przejscie do firmy, trzeba sie starac a nie palic fajki co godzine..

dno
@............omg 16.01.2018 08:24

o kurcze widać dostałaś umowę przez phoenix i jaka teraz jesteś szczęśliwa i z tej wdzięczności wypisujesz głupoty. kto biega na fajkę co godzinę ? puknij się w głowę i pomyśl co piszesz zanim ię ostatecznie skompromitujesz.

NT1990

Witam, przez jakie agencje można pracować w PHOENIX CONTACT Wielkopolska - Nowy Tomyśl?

lipa
@NT1990 13.01.2018 21:11

Towarzyską :)

Zostaw opinię o PHOENIX CONTACT Wielkopolska - Nowy Tomyśl

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PHOENIX CONTACT Wielkopolska