Witam pracuję na kablach i ta hala to skupisko najgorszych, wrednych(usunięte przez administratora)jakie tylko mogą istnieć.Nie zgodzę się z opinią że tylko kierownictwo wpływa na złą atmosferę w zakładzie. Panie na warsztatach z którymi pracuję to zawodowe obgadywaczki które żyją życiem innych. Ich ulubionym zajęciem jest komentowanie cię na głos, tego jak wyglądasz i jak wygląda twoje życie prywatne, śmianie się z ciebie i patrzenie przy tym prosto w twarz. Jeśli dobrze trzymasz z liderką możesz z koleżanką stać godzinę i wychodzić na papierosa 6 razy, jeśli boisz się odezwać i nie jesteś lizusem liderka będzie cię obserwować zza skrzynek i przy wszystkich besztać że nic nie robisz albo ciągle cię śledzić lub co więcej odprowadzać z łazienki na stanowisko.Funkcja trenera to na kablach jedna wielka pomyłka. Trenerki nie pracują na normę, przez 8 godzin ich jedynym zajęciem są rozmowy z koleżankami i pójście na przerwę i przesiadywanie u liderek. Na to całe zachowanie ma przyzwolenie liderek które wcale nie są lepsze.Liderkami zostają takie asy które nie mają kompletnie pojęcia o produkcji i o zarządzaniu ludźmi, nie potrafią dobrze wpisać urlopu, zostają wielkimi paniami w białych bluzkach i myślą że od tej pory są lepsze.Kierownictwo to druga sprawa. Podnoszenie progów, milion technologów i żaden nie umie uporać się z reklamacjami.Ludzie którzy nie umieją powiedzieć prostego dzień dobry. Praca za najniższą krajową na trzy zmiany a ty masz mieć po 120 procent najlepiej. Ta praca nie dała mi nic oprócz załamania nerwowego i to głównie przez ludzi na warsztacie którzy są wstrętni.Najbardziej pewna pani z rudymi kręconymi włosami z warsztatu w7 która znęca się słownie i nie ponosi konsekwencji. Firmę radzę omijać szerokim łukiem. Na pierwszy rzut oka wszystko wydaje się piękne a później przychodzi do ciebie jaki błąd popełniłeś że się tu zatrudniłeś. Na szczęście nigdy nie jest za późno na zmiany.
A może tak rodziny nie powinny być na jednej zmianie.A wszystko byłoby w pożądku.I praca by lepiej szła a nie jeden z drugim na stołówce bo kawusie trzeba razem wypić i pogadać po drodze z paroma osobami jak tu źle i niesprawiedliwe!
No cóż zgadzam sie z innymi. Dramat . Ci ludzie w tej firmie to nieporozumienie. Trener nie pomaga lata na papieroski,obgadywanie jak w przedszkolu, Lider zniecheca pracownika. Karuzela wrażeń negatywnych. To jedna z najgorszych firm w której pracowalam.
Chciałbym się dowiedzieć kto odpowiada za dopuszczenie pracownika do egzaminu na arburga ifc! Pracownik który notorycznie jest na chorobowym i nie ma efektywność tak osoba nie jest potrzebna na maszynach. Tyle się mówi że musi być efektywność i frekwencja a tu co się zadziało?
W wielu firmach sugerowane są awanse po znajomości. :/ Nie dopytywaliście jednak o wytyczne? Może to trochę rozjaśni sprawę.
Coś za coś. Możesz ewentualnie w takim przypadku starać się o starszego pracownika. Żeby mieć operatora trzeba troszkę poświęć, przede wszystkim maszyna musi chodzić 8 godzin i tak, jak są zmiany, inaczej efektywność maszyn spada, a co za tym idzie? Efektywność grupy też.
Tak pracuję do za 5 za 10! To proszę się przyjrzeć bo chyba nie na wszystkich warsztatach.
Fajnie, w końcu jakaś podwyżka i super prawie każdy się cieszy, ale co z atmosferą w firmie? Bo to jest drugi główny powód dla którego ludzie się zwalniają, a bynajmniej Ci doświadczeni... Na ten temat nic nie słychać, dlatego chciałabym wiedzieć czy i to się poprawi i będzie na plus?
Nie narzekaj.A jak ci źle to przenieś sie na 3 zmiany na produkcję...Nawet nie Wiesz co zarząd szykuje dla pracowników produkcji a nie jest to fajne .Więc ciesz się z tego co masz
Piszesz to z taką łatwością jakby każdy na luzie mógłby sobie po stanowiskach skakać... Co do tego „szykowania” chodzi ci o wyższe normy ale lepszą kasę?
A w czym problem?.Na montaż potrzebują za mniej niż minimalna napewno każdego by wzięli.Nie.nie chodzi mi o to.Wszystko w swoim czasie.
Cześć, powiedzcie mi jakie jest poszanowanie pracownika z długoletnim stażem, jak wczoraj dziewczyny przyszły do pracy na nockę i dowiadują się o przenosinach. Nie dowiadują się o tym od swojego kierownika G ...,który chyba nie miał odwagi się pojawić, tylko od innego . Najgorsze jest jednak to że przenoszeni są pracownicy z umową na stałe, nie Ukraina, bo ona jest nietykalna.Już to wszyscy mówią że w tej firmie jest bardzo źle.
Dalej 2800+ brak premi. Firma aktualnie patrzy dość mocno oszczędzać na pracownikach. Tnie koszta, gdzie się da. Na niektórych warsztatach tak jak było po 30 pare osób na zmianę tak teraz jest 8-10 osób, chociaż nawet i dla tej garstki nie ma pracy. Strach pomyśleć co to znowu będzie, jak się praca ruszy. Pełne autobusy i wieczne szkolenia. Ci co zostali będą mieć przerąbane z tą lawiną nowych pracowników...
To są efekty zarządzania Pana Narcina P......... o których pisałem trzy lata temu ,że będzie taki efekt !!! I Tak hala po hali z roku na rok będzie zamykana i będzie mógł tylk wynająć na inną działalnoś firmy lub magazyn żeby zarobić na koszty utrzymania i eksploatacji
Jedyny kryzys u nas na dziale to kryzys braku ludzi.Roboty w brud a rąk do pracy brak bo się zwolnili.
Pewna osoba szanowny pan Dawid.K z WTR DC chyba w tej firmie ma płacone za siedzenie w telefonie też bym chciał tak jak on ale nie wszyscy mogą być grupowymi. Jak nie telefon to plotki z dziewczynami jak ci się jakaś dziewczyna podoba to się umów z nią po pracy :)
A czemu nie zgłosisz tego kierownikowi? Tylko przychodzisz tutaj żale wylewać? A funkcji grupowych to już chyba wieki w tej firmie nie ma
Nie tylko to każdy ma przerwę 20 minut a on ile chce jego zdaniem non stop ma telefony od lidera
a do której tak lata często ? swojej (usunięte przez administratora) w domu nie ma ? trzeba komus zarwać ? który to >?
Jak można pracować w takim obozie pracy jak jest w tarnobrzegu
Ile dają obecnie na narzędziowni na godzinę/miesiąc? Ogłoszeń dość dużo czyli są w potrzebie. Na ile może liczyć frezer lub drążacz?
7k na dzień dobry mozesz dostać ale czy warto ? Nie. Tutaj za wszystko dostajesz notatki , musisz się tłumaczyć 3 razy z tej samej reklamacji, atmosfera na dziale to jedno wielkie dno, a kierownik jak byl tak jest odklejony od rzeczywistości
Czyli z nim nadal nie da rady współpracować? Rozwalił starą ekipę, obstawił się jakubkami i jedzie po młodych.
To jak kierownik faktycznie jedzie po młodych to czemu wyżej nikt tego nie zgłasza? Może byłaby jakas reakcja i problem by się skonczyl
Kontakt z rekruterem na poziomie słabym. Na początku rektuter dzwoni, umawia się na krótka rozmowę kwalifikacyjną po czym zapomina o niej. Przy przypomnieniu o rozmowie przeprasza, że zapomniał itd i umawia się na kolejną.. oczywiście znowu przekłada ja na inny termin. Gdy dochodzi do skutku zapewnia o rekomendacji i mówi, że napewno zadzwoni nawet jeśli będzie odmowa. Jednak telefon nie dzwoni. Heh.. pracując w tej firmie wiele lat na innym stanowisku nie dziwi mnie podejście.. Brak szacunku dla pracownika jest na najwyższym poziomie. Myślałam, że coś się zmieniło ale jednak nie.
Co robiłam na poprzednim stanowisku. Jak siebie widzę za 5 lat Swoje najlepsze osiągnięcia w pracy
Poziom rozmowy:
- Rezultat: Nie dostałem pracy
Jaka stawką miesięczną brutto dla doświadczonego elektrodrążacza? Bo znalazłem firmę co daje 11-12 tysięcy brutto i nie wiem czy aplikować. Do o Tomyśla mam bliżej.
Na wtr icc jeszcze w takim szybkim tempie wystawiają notatki co naprawiają stare, cieknące olejem maszyny?
Są skargi na złą atmosferę ale chyba chodziło, że wychodzi taka ze strony kierownictwa. A miedzy sobą jak się teraz dogadujecie?
Czegoś tu nie rozumiem! Dlaczego standardy rozwalili ?,wzięli maszyny ludzi przerzucili i to znowu tych co zawsze. Pracy od groma po innych warsztatach się tnie, arburgi nie mają co robić i gdzie tu jest sens???
@Pracodawca Czy osobom które zakończyły stosunek pracy na okresie próbnym w tej firmie zostanie wysłany pocztą pit do rozliczenia?
Tak . Też jestem byłym pracownikiem i dzwonilam w tej sprawie do firmy Pity będą wysłane pocztą. Jeśli jednak nie chcesz czekać do tego momentu to idź do Urzędu Skarbowego i oni wydadzą Ci kopię pitu bez problemu .
Znów szukają ludzi na produkcji? Może trzeba doceniać tych co są? Ludzie mają dosyć i znów zaczęły się sypać zwolnienia.
Nie zrozumiem nigdy polityki tej firmy. Na innych halach brak pracy i ludzie z pewnością by sobie przeszli na halę, gdzie ta praca jest, a na icc przyjmują na maxa nowych pracowników, gdzie już naprawdę da się rzygać tymi nowymi. Jako pracownik który, już pracuje tu kilka lat osobiście poszukuje nowej pracy, bo na ten bałagan już się nie da patrzeć. Wiec Phoenix wkrótce straci kolejnego doświadczonego pracownika.
Czy to prawda, że wkrótce mają nastąpić, jakieś zmiany? Chodzą słuchy, że np. na papierosa będzie trzeba się odbijać czy coś w tym stylu... A przewietrzyć się czy do toalety, bez kontroli będzie można wyjść? Czy nam cewniki na portierni będą zakładać? Czy Ci z góry myślą, że będzie jeszcze więcej robione w taki sposób? Gdzieś w końcu musiało dość do kresu ucinania czasów to chyba logiczne, że ten max jest już przekroczony! Może zamiast wprowadzania kolejnych zakazów, warto by było zastanowić się co zrobić, aby utrzymać stałych pracowników, a nie robić niekończąca się rotację i później pretensje, że normy nie są osiągane, a kto ma je robić? Nowo zatrudnieni? Co nie mają pojęcia o niczym? Góra nie ma świadomości co się dzieje na montażu i jaka mała garstka starych pracowników jest na każdym z warsztatów. Są warsztaty, gdzie jest więcej nowych pracowników niż starych...
Na wyjście na papierosa jest kartka którą trzeba pobrać u lidera tylko ,że i tak nikt tego nie kontroluje.Są osoby pracujące na maszynach które chodzą kiedy chcą na papieroska a maszyny mają pracować cały czas.Widać właśnie jak pracują też takim operatorem można być!
Kiedy kierownictwo zacznie interesować się tym co dzieje się na standardzie w3 jak wygląda teraz praca?
Czemu na wtr icc ludzie tak boją się Barszca? Nie idzie gdzieś tego zgłosić co robi z ludźmi? Nawet na innych halach o nim mówią
Za moich czasów PxCW ten gościu był trzeciorzędnym pionkiem na wtryskowni. Kto go awansował? Nazwisko i adres?!
Czy wiadomo kiedy będzie podwyżka na stanowiskach administracyjnych?
Nigdzie nie napisałam, że podwyżka się nie należy, wręcz przeciwnie. Każdemu należy się podwyżka! Ale zacznijcie szanować troche ludzi, bo nikt z nas robotem nie jest, a w tej firmie celem jest mam wrażenie, że wykorzystanie pracownika do takiego maximum, że nie da się poprostu ujechać. Najpierw obcinają czasy, a później każą się tłumaczyć dlaczego...? Dodatkowo dostajesz notatkę służbową za to, że człowiek nie zrobił celu na ten czas wyimaginowany! A na końcu, jak chcesz odejść i sobie polepszyć to jeszcze jest robione pod górkę, bo pracownicy są potrzebni... Logiki jak dla mnie nie ma tutaj żadnej!
pracownikom produkcyjnym nigdy nikt jeszcze nie dogodził ;) a pytanie jakim Wy szacunkiem darzycie innych ;) ciągłe niezadowolenie, ciągle mało, ciągle coś nie tak... tylko gorzkie żale przelewacie na ten portal szukając poklasku.. każdy ma wybór / pxcw to nie więzienie - nie podoba się odejdź!
Ludzie! Co z wami nie tak? Pracuje tu tyle lat i dojeżdżam autem do pracy. Przez 15 lat mam 3 auto i każde jedne mam poobijane po bokach. Czy nie potraficie dbać o czyjeś mienie? Tylko trzeba przechodzić tak, żeby ślady zostawiać na autach czy też je...ać swoimi drzwiami tak, że u kogoś obok zostawiać ślady? Ku...a szanujecie trochę czyjeś mienie, bo ktoś może wydał ostatni grosz na to i mimo, że może stary rocznik to raczej ktoś dba o to. Chętnie bym chciała spotkać takiego co nie potrafi uszanować czyjegoś auta z pewnością wyjechał by z parkingu z krechą po całości auta, żeby następnym razem wiedział, że szanować trzeba każde auto. Ogarnijcie się ludzie!
Miałem podobną sytuację w 2022 , cały bok przerysany podczas parkowania, byłem pytać bo chciałem sprawdzić i żadna kamera na parkingu zewnętrznym nie była sprawna,brak konserwacji i wszystkie kamery uszkodzone:(
W takiej sytuacji musisz mieć dowód, dzwonisz na Policję, która sporządzi notatkę i taka osoba musi pokryć koszty naprawy lub naprawić w swoim zakresie ,drugi etap to założenie sprawy w Sądzie o naruszenie mienia prywatnego!
Nie słyszałam o tym, ale o wyciętych katalizatorach już tak. Brak słów mi na tych ludzi. Takiego to tylko złapać i lać i nie żałować!
To że liderka z w 3 czy z jakiej kolejek lini czy z jakiegoś innego działu przynosi poprawki to jej pie****ony obiwiazek. Jeśli ktoś popełnia błędy musi się liczyć z tym że dostanie poprawki.. w czym tu wina lidera ? Że nie stoi nad wami i nie sprawdza każdej rzeczy która zrobicie ? Jak ktoś bardzo lubi gdy ktoś nad nim stoi i sprawdza co to robi to niech pisze kaizena o kamerę nad nim . Przynajmniej powstanie nowe stanowisko pracy, kontroler każdej osoby . Ludzie gdzie my żyjemy. Wpierw coś źle zrobimy a potem wylewamy żale ze ktoś poprawki przynosi.. no proszę was. Nie chcecie poprawek to róbcie dobrze. Pozdrawiam czytam to z ciekawości. I jestem szczęśliwym człowiekiem ze nie uczestniczę w tak głupich sytuacjach
Mój komentarz pod poprzednią opinią był IRONIĄ ;) Wystarczy go dokładnie i dobrze jeszcze raz przeczytać żeby wyłapać.
Timon mój mały przyjacielu czego Ty oczekujesz? Aby zrozumieć ironię trzeba mieć iloraz inteligencji wyższy niż temperatura otoczenia. Po osobie której odpowiadasz widać, że pod kopułą jest aktualnie epoka lodowcowa
Tylko umieją podnosić nam obowiązków, myślą że jesteśmy robotami i nie możemy popełniać zadanych błędów, zmienić kierownictwo! Jeden lepszy od drugiego
A co słychać na dziale technicznym!!!!!!! Wtr-Dc Pioter wulkanizator ogarnia;););):)):Ten Gość jeszcze istnieje w Pxcw z swoją Wielko Lubą z Blumark....?!?!
A co to się stało na narzędziowni że wszelkiego rodzaju operatorów szukają i technologa? Wymiana kadry czy na 3 zmiany się szykują?
Jakby zwykły pracownik wyczyniał takie cuda jak kierwonictwo to już dawno by się z nim pożegnało M.in. wprowadzanie nowych zasad które bardziej szkodzą niż poprawiają, ukrywanie kosztów błędów, bałagan z narzędziami i ukrywanie braków w narzedziach na inwenturach, ciche umowy, prowizje i prezenty od podwykonawców, a to tylko kilka wymienionych.
Przelej na kartkę i do HR...możesz coś zmienić..anonimowo i uzasadnić dlaczego...wszyscy tu się żalą a jak przychodzi co do czego to każdy siedzi jak kupa w trawie ????
A dziwisz sie. Nitk nie chce mieć łatki donosiciela. A prawda jest tak że sporo osób o tym wie, albo słyszało ale i tak nic z tym nie robi. A HR jakby chciał to by zaprosił wszystkich technologów pojedynczo i poprosił o przekazanie wszystkich ukrytych nieprawidłowości zleconych przez przełożonych. Wystarczyłoby poinformowć iż przekazane informacje nie będą ci szkodziły, ale zatajone a poźniej ujawnione przez inne osoby/działy kontrolujące już tak.
Tak, Liderka z W3 znęca się nad pracownikami przynosząc im wszystkie poprawki. Nawet proszę i dziękuję mówi. Stanowczo rządzi swoją silną ręką :*
Kto w Phoenixie pracuje ten w cyrku sie nie śmieje. Praca tu to jak z kamerą wśród zwierząt
Hakuna matata, jak cudownie to brzmi Hakuna matata, to nie byle bzik! Już się nie martw, aż do końca twych dni! Naucz się tych dwóch radosnych slów hakuna matata!

Jak się pracuje w PHOENIX CONTACT Wielkopolska?
+Zobacz opinie na temat firmy PHOENIX CONTACT Wielkopolska tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 496.
Jakie są opinie pracowników o pracy w PHOENIX CONTACT Wielkopolska?
+Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 392, z czego 27 to opinie pozytywne, 158 to opinie negatywne, a 207 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!
Jak wygląda rekrutacja do firmy PHOENIX CONTACT Wielkopolska?
+Kandydaci do pracy w PHOENIX CONTACT Wielkopolska napisali 11 opinii na temat procesu rekrutacyjnego. Zobacz szczegóły tutaj.