PHOENIX CONTACT Wielkopolska

Nowy Tomyśl

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 1719 ocen.

PHOENIX CONTACT Wielkopolska
3 1719

Opinie o PHOENIX CONTACT Wielkopolska

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PHOENIX CONTACT Wielkopolska

Sam

Jak wyglada praca w Machowie?jakie daja stawki na godzine?

   
Kurier z Luksoru

Po wakacjach wprowadzą peruki ochrony bezpośredniej, żeby pracownicy nie byli oślepiani.

   
Odyniec

Odyniec :D

   
Natalia

@Andrzej, a czy nadgodziny są dodatkowo płatne? Jak wygląda system ich premiowania? A może pracownicy mogą liczyć na dodatkowe profity? Na przykład w postaci pakietu socjalnego lub różnego rodzaju dofinansowania? Każda wypowiedź oparta o własne doświadczenia związane z firmą PHOENIX CONTACT Wielkopolska jest pomocna dla osób zastanawiających się nad złożeniem CV w firmie.

   
oman
@Pracownica 13.06.2018 10:11

Owszem są dodatkowo płatne, ale zmusza się nas do przychodzenia w każdą sobotę oraz na szóstą z rzędu nockę, nie ma że boli a jak nie to ci w końcu podziękują za współpracę. Wiecie jak człowiek wygląda po 6 nockach w pracy pod rząd ? A od poniedziałku na 6 rano - czy to jest normalne ? Szukam już innej pracy jak i wiele osób.

   
Kk

Czy ktos cos wkoncu zrobi z tym smrodem na hali 6 w damskiej toalecie? Jeb...e tak, ze masakra! Rak na szybko umyc nie idzie, a co dopiero potrzebe fizjologiczna zalatwic!

   
dobryobserwator

i co premie rozdane mordy zamknięte i tak was za srebniki można kupić bando (usunięte przez administratora) a łysy i spółka tak ma was w poważaniu i to głęboko (usunięte przez administratora) i to mocno łysy nie lubi przestojów. Zomo czyńcie swoją powinność do darcia mordy odmaszerować i wykonać

   
Lucio
@dobryobserwator 14.06.2018 00:48

Jak jesteś taki cwaniak. To mów to wszystko w twarz a nie wypisujesz swoje wypociny na forum....

   
dobryobserwator

Witajcie panowie magazynierzy chciałem się na dzień dobry zapytać czy widzieliście zachowanie pana z HR jak można rozmawiać z pracownikami i mieć ręce w kieszeni nie wiadomo teraz czy sobie mieszał czy miał w tyłku to się na tym zebraniu mówi a w zasadzie nas magazynierów.Prawdopodobnie rozmowa z prostymi pracownikami uwłacza jego godności i dlatego woli sobie mieszać w portkach podczas takich spotkań, widać mają to wyuczone jak zachowywać się podczas takiego zebrania tryb olewający w stosunku do ludzi.A tak abstrahując od tego wszystkiego jak wszyscy jesteśmy wrzucani do jednego worka mechanicy magazynierzy itp.To dlaczego jedni mechanicy dostali 16% premi drudzy mniej bo 8% i a niektórzy 0% to zależy od działu.Bo w takim razie nie rozumiem pod co są podciągnięci magazynierzy bo jak cała organizacja nie wyrabia no to wszyscy powinni mieć po równo czyli 0,8,16% a wychodzi inaczej nie idzie tego zrozumieć to tylko dobry ekonomista jak nasz pan Dyrektor i mieszadło z HR to pojmują PS. nasz rząd szuka dobrych ekonomistów żeby tak namieszać jak tu w zakładzie dają wielkie podwyżki a na wypłatę mniej i co to a to cud.I tak najlepsi kierownicy to tylko na logistyce nie pomogą a jeszcze nakopią tak myślą intensywnie o swoich pracownikach byle (usunięte przez administratora)

   
IFC

Po odejsciu dwa miesiące temu z firmy w sumie mogę wystawić opinie. Powiem szczerze ze przykro patrzec co sie dzieje tam. Ukraina przejmuje ta firme w stu procentach powoli, lepiej sa traktowani niz Polacy. Polak potrzebuje urlopu - nie, bo nie ma cie kto zastapic, Ukrainiec niezaleznie od stanowiska pracy - jak najbardziej, ile dni zechce. To po prostu smutne, gdy przyszlam do pracy to czulam sie naprawde świetnie, ale trzeba bylo zrezygnowac. Obowiazkowe nadgodziny, popoludnie sobotnie w pracy, jak nie chcesz miec czasu na swoje zycie - smialo. Szkoda mi najbardziej ludzi na maszynach. Widac jak liderki potrafia niszczyc ich. . . Az zal patrzec bylo na niektore momenty zwlaszcza jak jakas poprawka nie wyszla. Szkoda slow na firme.

   
Andrzej
@IFC 07.06.2018 02:25

Nadgodzinom powinny przyjrzeć się odpowiednie służby. Są to nadgodziny planowane co jest niezgodne z prawem. Kiedyś jak powiedziałem liderowi ze nie powinno się zmuszać do nadgodzin co tydzień to mnie wyśmiał i powiedział ze tak już tu jest i nie można nie przyjść. Ja już na szczęście uwolnilem się z tego koszmaru.

   
Magazynier

Jak zobaczyłem wypłatę to niewiem czy się śmiać czy płakać?! Mi już skrzydła podcięli

   
polok
@wolny 08.06.2018 15:14

Związki nie mają czasu bo bawią się na wycieczce zakładowej a ten co został bawi się telefonikiem cały dzień zamiast studiować kodeks pracy.

   
Natalia

PHOENIX CONTACT Wielkopolska poszukuje do Działu Budowy Maszyn osoby na stanowisku Programisty- Automatyka. Firma oferuje szeroki pakiet socjalny i elastyczne godziny pracy. Czy ktoś pracuje na podobnym stanowisku i chciałby podzielić się doświadczeniem z nim związanym?

   
Tin tin
@Natalia 06.06.2018 14:46

Tak elastyczne ze rozciagaja sie od poniedzialku do niedzieli

   
Dobryobserwator

Szanowne panie chciałbym żebyście przestały narzekać na to że musicie chodzić na nadgodziny bo jak jest jakieś święto to same chcecie pracować zamiast z rodziną przebywać w domu to wy wybieracie pracę więc nie trujcie dupska że tak wam ciężko do pracy chodzić w soboty moim zdaniem pokazujecie tym z biura że na rodzinie wam wcale nie zależy i za parę srebników to we wszystkie święta będziecie chodzić do pracy tak powinni wam zrobić kalendarz zmienić i na okrągło (usunięte przez administratora) do pracy i w (usunięte przez administratora) rodzina co to jest wogóle many many a to że was (usunięte przez administratora) wypłatami to jest mało ważne. Bawcie się dobrze miłe panie do pracy (usunięte przez administratora) i to ostro????????????????

   
pracownik

Bardzo fajny dzień dziecka firma zorganizopala naprawdę było super☺ Dziekujemy☺

   
oposik
@pracownik 02.06.2018 13:46

Odpracujesz w niedziele

   
Rekrut

Dlaczego firma otworzyła filie w Tarnobrzegu, czym to jest spowodowane?

   
Filo
@Rekrut 05.06.2018 19:16

Nikt za takie pieniądze z polaków już nie chce przyjść. Wizje zjebanych 3 weekendów w miesiącu( w tym niedziela) nie wynagrodzi dzień dziecka itp

   
ICC

Ja się pytam gdzie jest sprawiedliwość w tym zakładzie i gdzie są Związki Zawodowe. Przychodzi nowy pracownik i na same dzień dobry ma 121 % czyli 21% premi do wypłaty ( dodam że nowi olewają pracę i i nawet nie wyrabiają się na 60% A gdzie tutaj do 121% ) A pracownik który wypracował sobie z trzech miesięcy średnia 127% nie jest doceniany i pyta się kierownika gdzie jest sprawiedliwość i dlaczego tak to kierownik odpowiada że mamy pecha i stawia szyderczy uśmiech albo że w złym momencie trafiłyśmy, lub że musieli tak zrobić na zachętę dla nowego pracownika. Proszę państwa ja również chcę 21 % premi więcej na zachętę. Gdzie jest tu sprawiedliwość? Stary pracownik musi zapi.....lać na nowego i jest nie doceniony.? Dodam że nowy pracownik po roku pracy nadal nie ma 100% wydajności. Czy Związki Zawodowe coś zamieżaja z tym zrobić bo rozmowy pracowników z kierownikiem nie pomagają.

   
miko
@Monia 06.06.2018 00:54

Wycieczki zakładowe. Ciągle ten sam skład a jak ktoś chce się zapisać w celach integracyjnych to już zawsze lista pełna. Tylko szukają jak ktoś zrezygnuje. A po drugie to ciągle na szkolenia związkowe jeżdża i nic z tego nie wynika, tylko chleją na tych szkoleniach a na zebraniu z zarządem ani me ani be!

   
Xenia

Panie zwiazkowiec wez sie pan do roboty bo na razie efektow nie widac. Przed wyborami tyle pan obiecywal i g.wno z tego jest. Mniej fajeczek za kontenerem a wiecej pracy dla ludzi. I moze skonczy pan wedrowki przez hale nr 3 i rampe gdy idzie pan do domu. Pana przepisy nie obowiazuja? Gdy wchodzi pan na hale to tez odpowiednie buty przydaloby sie wlozyc. Skoro nie trzeba to niech nam pan zalatwi zebysmy nie musialy tez nosic. Duzo pan obiecuje a malo robi. Na magazynie tez pan naobiecywal zlotych gor a nic ze zglaszanymi tematami pan nie zrobil. Obiecywac kazdy potrafi a efektow brak.

   
Bary

Może wkoncu czas wziasc sie za bary zwiaskowcy i zaczaść tym zakladem zacznijcie cos robic bo Ukraińcy nas wykopia wszystkich z tego zakładu bo i pensje.maja pewnie wyższe

   
Monia
@Bary 17.05.2018 22:09

Pensji wyższych nie mają.Ile zrobią tyle zarobią a do najniższej musza dołożyć tak jak każdemu aż się nie rozkrecil.

   
Zwio

Czy na wycieczki zakładowe zawsze muszą jeździć te same osoby? Czy lista jest z góry zawsze ta sama i tylko jak ktoś się wykuszy to potrzebują jeleni?

   
Monia
@Zwio 02.06.2018 19:47

Hej. Cały czas szukałam chętnych nie jeleni. Ludzie chcą wycieczek a potem nie chcą jechać. Teraz jedzie jeden autobus ponieważ firma z braku rąk do pracy nie może pozwolić by w jeden dzień nie bylo w pracy 100 osób. Nadal jest 7 miejsc wolnych. W czwartek zamykam listę więc zapraszam.

   
Janush

To jest rekrutacja na produkcję, czy nie? Bo ogłoszenie wisi od kilku miesięcy, a do mnie się nie odzywają xD

   
Ella
@Janush 30.05.2018 12:11

No właśnie. Chyba tylko Ukraińców przyjmują. Zglosilam się, egzaminy podobno poszły dobrze, mieli się odezwać w ciągu tygodnia. Odzewu zero, więc bez problemu znalazłam inną pracę, w której kierownik przestępował z nogi na nogę i prosił o jak najszybsze załatwienie badań i formalności, bylebym jak najszybciej zaczęła. Widać komu zależy na pracowniku. Na pewno nie firmie Phoenix Contact.

   
Paweł Dżamper

Ile Zarabia początkujący monter WTR?

   
Igor

Im lepsza firma tym bardziej narzekacie. Jeśli jest tak źle to można zmienić pracę.

   
Lola
@Igor 18.05.2018 19:35

a kolega Igor to lider czy lizusek lidera ? skoro twierdzisz że praca lepsza to za przeproszeniem w d ... byłeś i g... widziałeś.

   
Natalia

@Bogusław, czy możesz rozwinąć swoją wypowiedź? Nie podałeś żadnych konkretów. @Janush, firma nawet jeśli nie prowadzi rekrutacji to zachęca do wysyłania swojego CV. PHOENIX CONTACT na swojej stronie informuje, że poszukiwania kandydatów na stanowisko zaczynają od przeglądu aplikacji, które posiadają już w bazie.

   
Zainteresowany

Witam, czy może ktoś się wypowiedzieć ile na tym stanowisku zarabia mistrz zmiany ? Czy są jakieś premie i jak to wyglada Jeżeli ktoś nie chce na forum to proszę o odpowiedz na e-mail [email protected]

   
Telly

Bo cebulki...

   
Natalia

PHOENIX CONTACT prowadzi rekrutację na letni program stażowy. Warunkiem udziału w niej jest wykonanie i wysłanie zadania dostosowanego do danego stanowiska. W linku znajduje się więcej informacji: https://www.phoenixcontact.com/online/portal/pl?1dmy&urile=wcm%3apath%3a/plpl/web/corporate/career/subcategory_pages/Offers/5475457d-98cf-48f0-aa77-f2c585fc5cbe#section09ca84c1-1690-401a-949f-53232bceae41 Czy ktoś zamierza brać udział?

   
Bogusław
@Natalia 25.05.2018 20:16

Zadania w rodzaju jak wytropić kamerę :)

   
Wkurwiony pracownik

Dla Tarnobrzega, lepiej zainstalujecie kamery na dziale sprawdzania i kontroli bo dzieją się dziwne sytuacje, osoby z kontroli specjalnie wyciągają sztuki z kartonu bądź metale żeby tylko dać jak najwięcej czerwonych kartek i (usunięte przez administratora) drugą zmianę i pracowników co zostali przyjęci na samym początku , a pracownikom dopiero przyjętym jest zakaz wystawiania kartek bo niektórym liderkom spieszy się do domu do Tomyśla a wiadomo jak będą miały 0 błędów to szybciej do domu pojadą , zróbcie coś z tym zanim dobrzy i uczciwi pracownicy sie pozwalniaja i będziecie mieć reklamacje na całe zamówienia i wrócą wam całe Tiry zwrotów

   
Olgierd Żołądź
@Maciej 24.05.2018 15:43

Aktualnie najbardziej reflektuję na buty.

   
Pies na baby

Ile dają na start w Tarnobrzegu na produkcji?

   
Maciej
@Pies na baby 21.05.2018 22:48

Trzy koszulki, parę butów i pieluchy.

   
Pracownik

Jestem ciekawa co będzie w tym roku na imprezie z okazji dnia dziecka. Zawsze był jakiś prezent dla dzieciaka i kilka rzeczy do jedzenia i picia a w tym roku? Dla 3 latka mam gofr i kluski lane a dla 7 latka dodatkowo hoddog..... Wiem że inne firmy nie mają wcale takich imprez ale wydaje mi się że z roku na rok coraz biedniejsze są te imprezy

   
Ty
@Pracownik 16.05.2018 13:48

W tym roku, dla 3 latka będzie kebab z frytkami, dla 7 latka mega burger a dla mamy prezencik- paczka fajek od Ukraińców i po flaszce żubrówki. Pasuje?

   
Pies na baby

Ile dają na start na produkcji w Tarnobrzegu?

   
^zawszetrzebanarzekac
@Pies na baby 16.05.2018 15:58

Proponuję wcale nie korzystać z imprezy w dniu dziecka . Będzie jak w innych firmach . Wypowiedź typowego Polaka , który zawsze narzeka ehh. Żenujące .

   
dobryobserwator

Panowie magazynierzy i jak podwyżka niezła co tyle naobiecywał łysy drań no i (usunięte przez administratora) z jego wypocin,po podwyżce miałem mniej jak w kwietniu to nie tylko ja inni koledzy też nagadał na obiecywał i znowu zrobili nas w konia to potrafią najlepiej.No i teraz na mieście będzie a w pxcw na logistyce zarabiają nie 13,50 zł a 18 zł i co oni chcą tylko że ujebali premię i w sumie wyszło to samo a może mniej.Brawo łysy w tym jesteś dobry a tak naprawdę to na logistyce trzeba być wytrwałym albo zomowcem wtedy masz dobrze, to nic że jesteś cymbał najważniejsze że masz starą w biurze i możesz wydzierać tą mordę wtedy twoja zmiana jest najlepsza no bo dobra stara szkoła zomo.A żę panuje tam zastraszanie mobing i big brader to im się wszystkim podoba żenada.A to wasze gptewu co tak się chwalił łysy to nic innego jak 36 głosowało z czego 20 to biurowi musiał wyjść rewelacyjnie prawda!!!!!

   
anonymous

czy dzwonili do kogoś co byli na rozmowie 5 maja

   

Zostaw opinię o PHOENIX CONTACT Wielkopolska - Nowy Tomyśl

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PHOENIX CONTACT Wielkopolska