brak logo

Incobex

Bielsko-Biała

Opinie o Incobex

anonim 2013-02-13 07:43:32
kiedyś szło naprawde zarobic teraz normy poszły w górę co nie jest osiągalne dla normalnego człowieka i faktycznie niema tam żadnej przerwy !!!! jeśli chcesz dostać normalną wypłate musisz [usunięte przez moderatora] od początku do końca !!!! [usunięte przez moderatora]
1
luzak 2013-02-19 18:14:01
aktulalnie tragedia nic tylko plakac i nabijac kieszenie prezesom.przerwa nie przysluguje zwyklemu robolowi tylko kadrze ty masz [usunięte przez moderatora] i cicho siedziec i byc zadowolony ze mozesz pracowac.kierownicy i reszta kadry to same wielkie [usunięte przez moderatora] ......
WW 2013-06-28 13:51:57
Widzę że firma znowu szuka kogoś na maszyny sterowane numerycznie - już w przeciągu ostatnich 2 lat widzę tą ofertę chyba 2-3 razy. Pewnie ktoś już zrezygnował po raz kolejny z pracy w tym [usunięte przez moderatora] i szukają nowy towar.
pomocny 2013-08-13 16:19:59
Potwierdzam słowa "Bojkotuj" i ma nadzieje że znajdzie się ktoś odważny kto jeszcze tam pracuje i naśle na nich PIP. Heh dobrze że już tam nie pracuje. A dla kierownictwa mam kilka słów: #@$%@$^%^@.
Turysta 2013-11-03 10:26:00
Witam.
Nie masz pleców nie zarobisz. Polska rzeczywistość. Najbardziej rozwalające jest kierownictwo, jeden taki uważa że we wszystkim ma rację i jest najmądrzejszy, chyba max po zawodówce bo więcej mu nie daje, Pan o krzykliwym nazwisku na (usunięte przez administratora) Jak się przyjmujesz to uważaj z kim się zaprzyjaźniasz, co 3 to sprzedawczyk który własną matkę by oddał za parę zł. Oczywiście są też spoko osoby na które zawsze możesz liczyć.
(usunięte przez administratora)
gg 2013-11-26 19:51:44
Pacuje w tej firmie już parę lat i wiadomo nie jest idealnie ale takiego gadania jak panów powyżej to nie moge słuchać.
We wcześniejszej firmie wypłaty dostawaliśmy raz na 3 miesiące, ciekawe co wtedy byście mówili.
1
barman 2014-01-26 13:30:17
Zgadzam się, niektórym ludziom nigdy nie dogodzisz. Jest Paru takich którym zawsze żle , a to zadużo a to za mało.
Praca jest ok, kierownik pozwala pracować nadgodziny jak ktoś chcea jak nie to nie. Zawsze można coś dorobic
1
Praser 2014-09-22 10:30:04
Jest u nas bardzo fajnie, znowu dostaliśmy podwyżkę :) tzn. norma wzrosła o 30% a wypłata o 5% czyli możemy zapinkalać więcej dla nienasyconych prezesów. A tak dla tych co tam sobie chwalą to policzcie ile osób straciło prace na prasach bo źle wyszyły im badania wątroby ???? Tą firmą powinin się PIP zająć
praser nowy 2014-09-29 21:17:22
jakas masakra!!! całe 8 godzin trzeba rowno gonic by coś zarobić ... szkodliwego nie płaca zakaz sluchania radia na 1 zmianie ... i jakis nowy matrial wymyslaja co jest nie do ogarniecia czasowa dla starego pracownika a dla nowego to skazanie na przegrana . coraz wiecej robic i coraz mniej zarabiac moto firmy
1
kierownik 2014-09-30 08:18:58
Nie masz znajomości, nie sprzedajesz kolegów, nie liżesz kierownikowi... - nie zarobisz w tej firmie! Ta firma to typowy przykład wyzysku w Polsce. Normy w górę, wypłaty w dół, nawet jak się starasz robić wszystko dobrze to i tak nie zostaniesz doceniony, obóz pracy ale jak ktoś tak lubi to bardzo proszę.
1
pip 2014-09-30 11:47:29
PIP naslany:)!!!! zgoszenie przyjete!!!!!!!
pracownik 2014-10-08 20:06:01
nie rozumie narzekania.jak sie nie podoba to dowidzenia,tylko marudzic umiecie,nakaz pracy masz w tej firmie czy co?
kokosow niema ale 10 na koncie jest,ps ,jak taki odwazny no napisz,podpisz sie hehhehe,a co tam pip,
3
hehe 2014-10-28 18:28:05
panie pracownik jak taki kozak jesteś to napisz swoje nazwisko chtętnie podejde do Ciebie i porozmawiamy na ten temat ja chetnie napisze swoje ale co to da jak i tak domnie nie podejdziesz ... wice czekam na odp z nazwiskiem pozdrawiam
1
gal anonim 2014-12-01 17:39:45
witam tak czytam,czytam i nic ciekawego nie ma,tak jak jest w tej firmie jest w wiekszosci.tak zwany wyzysk,ty chcesz wiecej kasy zarobic,pracodawca tez ale twoim kosztem normalka,jak bys znal lepszom firme to bys zmienil robote,jak cos umiesz robic,to robote znajdziesz i zarobisz,jak sie nie uczylo i nic nie umiesz tylko wrzucac do pieca lub ciagnac paleciare to nie narzekaj,ku..wa,nierozumie roboty w bb jest dos,za podobne pieniodze.umiesz cos to ic do wlasciciela i porozmawiaj znim przedstaw swoje argumenty itp.a jak nie to przestancie marudzic,w grupie i wsrod kolegow to sami cwaniaki a jak jest zebranie z prezesem to nikt geby nie otworzy. kowalski jan,,
1
Ekipa paleciarzy 2015-07-15 18:34:44
Dobra robota . Umowa o prace zgodnie z obietnica. Zaloga mlodych osob ,jaja sa.
1
M.K 2015-11-12 16:45:35
Incobex daje nowym pracownikom do podpisania umowę-zlecenia, pomimo, że praca u nich wykonywana wyczerpuje znamiona stosunku pracy. I pierwsza umowa powinna być umową na okres próbny, ze wszystkimi przywilejami pracowniczymi. Dajac umowę zlecenie i dlatego nie dają ubrania roboczego, ani urlopu. W ten sposób oszukują i okradają pracowników. Idę z tym do sadu pracy.
Przypomnę:

Jeśli każdego dnia przychodzimy do pracy w wyznaczonych przez pracodawcę godzinach, do wskazanego miejsca i dodatkowo mamy przełożonego, który nadzoruje naszą pracę w świetle prawa mamy do czynienia z zatrudnieniem, które powinno być oparte na umowie o pracę. W tym przypadku umowa zlecenia nie powinna być stosowana!!!
2
gg 2015-11-21 16:39:32
a co to za praca na tego specjaliste ds technicznych?? praca dla kobiety może też być?? z góry dzieki! zainteresowana ofertą.
śmiciówkarz 2016-02-19 10:50:28
ELPLAST - zakład z zerowym zarzadzaniem, planowanie i profesjonalnym podejściem do zlecenia. Kierowniczki łażą i wkurzają pracowników i mydlą oczy prezesinie ze wszystko jest pięknie i cacy. Dorwali jakieś duże zlecenie i zatrudnili 20 ludzi na umowę zlecenie. Oczywiście siedzenie w nadgodzinach za frajer, zero organizacji, totalny chaos, brak narzędzi, brak materiałów do pracy i brak decyzyjności i odpowiedzialności za zlecane prace. Nacisk na pracownika bo termin goni a jedna robota wykonywana po 3 razy. Totalne DNO. Z tego co zaobserwowałem to zatrudnieni na stałe wcale nie maja lepiej. NIE POLECAM!!!
1
Smieciowkarz 2016-02-19 14:46:42
złość mi minęła dawno - na szczęście byłem tam krótko - ale z źródeł wewnatrz firmy wiem co się dzieje i nie napawa to optymizmem, zresztą z tego co słyszałem to ludzie z doświadczeniem i uprawnieniami już się zwalniają. A sprzedawca czego masz być? Ciemnoty pracownikom? Znaczy że jesteś jednym z kierowników. Blachy, plastiki czy montaż? A może czerwony sweterek?
Smieciowkarz 2016-02-22 09:13:36
A pracujesz w Incobex czy w Elplascie? Bo jeśli w Elplascie to przestańcie narzekać miedzy sobą i idźcie podziękować prezesowi za prace a najlepiej poproście o obniżkę zarobków bo macie za dużo. Jak już napisałem wcześniej już tam nie pracuje, w przeciwieństwie co do niektórych potrafię podjąć decyzje i o siebie zadbać (wyszło mi na dobre - nowa firma jasne warunki i ciut lepsza kasa) więc dla mnie nie ma problemu. Wiem natomiast z dobrych źródeł co się tam dzieje i nie mówię tu o ludziach zatrudnionych tymczasowo. Wiec albo jesteś jakimś klakierem który na polecenie ma wpisywać dobre opinie albo jesteś kimś z "wyższych" stanowisk któremu wszystko lata bo za nic nie robienie w sumie bierzesz niezła kasę.
Jeżeli natomiast pracujesz w Incobexie to z tego co wiem tam do pracownika jest lepsze podejście wiec bez urazy do tej firmy nic nie mam.
antypisior 2016-02-28 08:31:33
taki dowcip po firmie teraz krąży,pracownik do prezesa,ładne autko pan prezes ma,,prezes pracoj wiecej i wiecej a za chwile bede mial jeszcze lepszy ,,buuuuuu.i to moral calej tej dyskusji,a lepiej juz bylo w tej firmie pozdro
1
Smieciowkarz 2016-02-28 21:44:43
oficjalnie nie ale będą szukać spawacza (lub już szukają) chociaż nie wiem czy ktoś z doświadczeniem i papierami zgodzi się pracować za 11 zeta na godz. Więcej jeleni niż tych co maja to już chyba nie znajdą.
Exkierownik "plastikow" 2016-03-01 13:44:00
Chcialbym zaprzeczyc ze w ostatnim czasie pisalem opinie na temat Incobexu czy Elplastu. Plotka krazaca po zakladzie jest nieprawdziwa.
Mimo zadowolenia z mojej pracy i jak to okreslono "wiazanie ze mna przyszlosci w firmie" nie doszlo do porozumienia w kwestiach finansowych. Nie jestem idiota, wiem co mialem robic i z tego co slyszalem to co robilem sie sprawdzalo - wiec za swoja prace oczekiwalem godnego i wcale nie wygurowanego wynagrodzenia (w innych zakladach stanowiska kierownicze zaczynaja sie od 4 z przodu do raczki - mi do tej kwoty jeszcze sporo brakowalo). Odpowiedzialnosc,doswiadczenie i pomyslunek maja swoja wartosc i trzeba sie cenic. To moj pierwszy i ostatni post tutaj i wiecej szczegolow na temat dzialania Incobex Elplast nie bede podawal. Zainteresowani sami sie dowiedza od innych albo przekonaja na wlasnej skorze. Powodzenia wszystkim ktorzy pozostali w sluzbie Elplastu :)
Smieciowkarz 2016-03-02 09:03:44
Hahaha główkujcie główkujcie :)
Widzę ze banda kierowniczków się zmniejszyła :P To jednak coś się zmienia - zostało wam jeszcze 3 :) - zacznijcie może od RED SWETER to może wasza sytuacja się polepszy.
jajca muszą być 2016-03-03 17:08:34
czerwony ,,,jest dyrektorem chyba?....ale rybke na autku ma hahhhah boguś
Łaj 2016-03-09 09:25:10
A jak tam lakiernia?
Smieciowkarz 2016-03-09 11:05:02
szukają kierownika wiec możesz się załapać :)
powodzenia życzę :D w sumie to będziesz po drugiej stronie wiec to ty będziesz kopał a nie będziesz kopanym :D
Smieciowkarz 2016-03-10 10:46:42
Jak tam wypłaty? :D
Dla informacji żebyście oczy otworzyli - kolejne ogłoszenie o poszukiwaniu pracownika do INCOBEXU. Pracownik Produkcji - ilość miejsc 2 - wysokość wynagrodzenia 3000 zł/m-c brutto.
A wy dalej pracujcie dla Elplastu za dziękuje :)
ŻYŁA 2016-03-10 19:46:17
Jestem pracownikiem elplastu i w odróżnieniu od innych nie będę narzekał na tą firmę może kokosów nie ma ale kasa zawsze na koncie 10 jest i to nie w ratach
warunki socjalne bardzo dobre chociaż przydało by się więcej szafek ubraniowych ale to rozumie firma się dynamicznie rozwija i zatrudnia bardzo duo ludzi wiec pewnie maja z tym problem aby to tak szybko ogarnąć dla pozostałych którzy to czytają pracowałem osobiście w różnych pracach i wierzcie mi nie jest tam tak zle jak pisze śmieciówkarz - umowa zlecenie - kpina po miesiącu dają umowę o prace z tego co mi wiadomo to każdemu prawie ludzie którzy się zwalniają z rożnych przyczyn często tam wracają
wiec moje skromne zdanie weźcie się do roboty a nie marudźcie na forum bo jeżeli ktoś jest wart kasy to na pewno go docenią a marudy to czy tu czy też gdzie indziej nikt nie doceni
Smieciowkarz 2016-03-15 08:34:21
A ile tam pracujesz? Bo przypuszczam że krótko lub jesteś jednym z nielicznych wazeliniarzy. Zgadza się wypłatę macie 10 na koncie tylko czy uczciwą? Bo jakoś nie wydaje mi się za uczciwe to że pracownik poświęca swój wolny czas dla dobra firmy i w miesiącu przepracuje 65 nadgodzin i dostanie za to 100 zł premii od prezesika który za waszą nadprogramową prace zgarnia sumkę z 2 zerami dodatkowo i na pewno nie ma w niej jedynki z przodu tylko cyfra powyżej 5. A wy nawet nie możecie się poskarżyć bo robią to wszystko w majestacie prawa bo sami podpisaliście takie umowy. Stawka zasadnicza poniżej najniższej krajowej. Ciekawe gdzie macie resztę nadgodzin na kwitkach. No ale cóż wasz wybór ja się w ciągu tygodnia zorientowałem o co w tym wszystkim chodzi i dałem sobie spokój. Żegnam i powodzenia.
Smieciowkarz 2016-03-16 11:20:56
Zgadzam się że oczywistym są zarobki szefa i niech ma ale nikt mi nie powie że oczywistym jest oszukiwanie własnych pracowników.
Jakbyś dobrze śledził dyskusje toczącą się tutaj to byś wiedział skąd jestem zorientowany. No cóż typujcie dalej przy śniadanku kto komu i o czym opowiada :D Poprawiajcie dalej poprawki poprawek, może w końcu uda się coś dobrze zrobić.
pracus 2016-03-30 21:14:33
sa kobitki mlode,,mogli by nocki zrobic znimi hheheh a reszta co tu pisza pracownicy na nie ,a ci co sie nie przebierajom na tak i cala bajkamidzie 2ooo zarobic?
robol 2016-04-21 21:48:37
najlepsze jest to ze za nadgodziny placom mniej niż za normalną godzinę taka matematyka,,prawda taka trza szukać innej pracy,bo tu nawet zeta nie dadzą wiecej.ps taki wierszyk [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wszystko i sie smiej rano wstaniesz bedziesz mial mniej hhehhehhe,ale zato prezes mamamam co ma i smieje sie znas .i te jego przydupasy ...kur.....w..a,atmosfera w f.moze byc ale rozmowy o pracy,ktora raz jest raz nima
to do domu ci kazom isc i ciula ci za to dadza
a gdzie postojowki ,,krwa...walcie sie wszuscy ,najebalem sie i tu se pisze hheheh a wszystko przez tych szy tow hhehhehhe gorole
i inne wioseczki [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] sie wszyscy
burdel 2016-04-22 10:42:01
bylem na rozmowie o prace proponuja 3500zl brutto a wrzeczywistosci masz 11zl brutto na godzine wiec ile trzeba miec godz zeby zarobic 3500 brutto to chyba jakies żart. praca w strasznym syfie i pyle a nie mowie juz o smrodzie i cieple jakie panuje na hali.tylko ukrainiec nadaje sie to takiej pracy.omijajcie firme szerokim lukiem
2
robol 2016-05-04 17:56:10
re lisek ,to ma byc motywacja?mobilizacja,zart ale rozumie panskie myslenie panie prezesie...duzo pracy malo placy,, czas na ukraine nadszel chyba,,,moim zdaniem w firmie co do szanowania pracownika i jego socjalu i plac jest coraz gorzej,,,,ps fakt na czas jest,i tyle moze kiedys znow cos skrobne
paleciorz 2016-05-11 19:04:19
uwaga na ta firmę. syf brud smród. na kamery patrzą czy zapier... zeby 2000 zarobic trzeba 200h zrobic w miesiacu i zeby prezes Ci nie obcial premii.
Pan i wlatca 2016-05-13 18:40:17
UWAGA!!! Nie dajcie sie nabrac tej firmie. Poszukuja obecnie wozkowych a tak naprawde praca wyglada inaczej. Praca na wozku to moze godzina dziennie reszta to ciezka praca przy ciezkich rozdzielniach itp. Trzeba niezle zapieprzac na magazynie i jest PRZYMUS ZOSTAWANIA NA NADGODZINY ZA KTORE NIE PLACA!!! ZA NIE PRZYJSCIE W SOBOTE CHCA WYRZUCIC Z PRACY. PRACA ZA 12 zl brutto na godzine a tak naprawde to ciezka charowa ... Z uprawnieniami na wozek mozna w Bielsku znalezc lepsza prace w ktorej PLACA ZA NADGODZINY I SZANUJA LUDZI!!!
audibmwmercedes 2016-05-13 19:06:49
Jak kolega wyżej nie polecam. Fury zarzadu nie mieszcza sie juz na parkingu a ludzia placa coraz mniej. Szukaja tylko takich ktorzy sie nie odzywaja i boja sie kierownictwa ktore STRASZY NA KAZDYM KROKU ZWOLNIENIAMI I KAMERAMI. JEZELI SZUKASZ PRACY W KTOREJ STRACISZ ZDROWIE I NABAWISZ SIE KLOPOTOW W ZWIAZKU Z NAGANAMI I MOBBINGIEM PRACODAWCY TO SKLADAJ CV INCOBEX TO MIEJSCE DLA CIEBIE
lakiernik 2016-05-13 19:27:43
Masakra. Ludzie mdleją na lakierni mimo to dalej mamy pracować. Firma ma problem z wypłatami. 10 już dawno nie było kasy na koncie do tego zawsze sie coś nie zgadza. Kierownicy tylko poganiają a my sie trujemy oparami lakierow...
2
ekipa paleciarzy2 2016-05-13 19:32:07
kiedys była młoda ekipa ale prezesowi sie to nie spodobało i zwolnił pare osob i teraz trzeba pracować cieżej za nich
magazynier 2016-05-16 15:38:52
Nie polecam pracy w tej firmie!!! Wyzysk, ciężka harówa za marne grosze, jeśli nie zrobisz w miesiącu 30 nadgodzin to zapomnij, że zarobisz 2 tysiące. Ciągłe zastraszanie i groźby o obcięcie premii lub wyrzucenie z pracy za byle przewinienie, np za niezostanie nadgodziny lub za nie przyjście do pracy w sobotę na 6 rano gdy dnia poprzedniego w piątek miało się 2 zmianę... dramat!!! dodatkowo szkodliwe warunki.... odradzam pracę w tej firmie!!!
Pajtaczyna 2016-05-18 15:55:53
Tragedia.( usunięte przez administratora )mnie za to że poszedłem do lekarza,bo kazali mi Dźwigać szafki 80 kg. Jak chciałem kończyć po 8 godzinach pracy to straszyli mnie wypowiedzeniem. Kręgosłup mam.zniszczony kompletnie. Nie polecam nikomu uczciwemu
upadły pracodawca 2016-07-27 20:00:08
Witam,mam pytanie do byłych lub aktualnych pracowników firmy ,wy nie wiecie co to jest tak zwana PIPa?,jeśli wasze skargi są uzasadnione to napiszcie skarge oficjalnie tzn.,nie anonimowo, i nieżle ich przetrzepią,wiem bo jestem byłym pracodawcą po takich przejściach. Aha jeśli to będzie skarga zbiorowa kilkunastu osób to firma się nie wypłaci :),nadmienie tylko że firma będzie musiała wypłacić zaległe nieprawidłowości za 3 słownie trzy lata wstecz.Pozdrawiam Michał
4
Franek z fabryki firanek 2016-08-29 10:48:10
Początkiem sierpnia złożyłem do firmy CV i chyba zdążę prędzej osiwieć niż ktoś się do mnie odezwie. Najwyraźniej szukają do pracy wioskowego głupka po podstawówce bo do technika z praktyką w tworzywach sztucznych odezwać się nie sposób. Z tego co widzę nastroje w firmie są podzielone a podniecenie osób pracujących za 1670 PLN brutto przypomina mi zapał arbaiterów, z którymi można dogadać się jedynie po ukraińsku. Praca przy laminatach nigdy nie przypominała warsztatu kosmetycznego, czy biblioteki. Smród i hałas był zawsze. Niestety coś za coś. 1670 złotych plus trzaskanie nadgodzin na chorych stawkach nigdy nie powinno mieć miejsca w przemyśle tworzyw sztucznych. Słowem, drapać po tyłku i wdychać truciznę można ale nie za pieniądze z których zadowoleni mogą być jedynie Ukraińcy z kryminalną przeszłością. Przeczytałem ze zrozumieniem opinie wszystkich zainteresowanych i dochodzę do wniosku, że nie jest to praca dla której można poświęcić czas i zdrowie. Życzę powodzenia.
3
grześ 2016-09-08 11:21:31
Zastanawiam się skąd Pan Franek bierze takie stawki, chyba nie przepracował tu nawet tygodnia. Pracuję od niedawna ale zarobek jest OK, c prawda większość to premie a nie stawka.
KSIĘGOWOŚĆ 2016-09-13 18:27:43
Umowa ustna 3000 brutto/miesięcznie. Umowa pisemna 12 zł/godz. brutto + premia uznaniowa. Informacja dla pracownika że "rozliczamy się " tak jak się umówiliśmy ustnie. Pierwszy miesiąc ok - pilnujemy żeby się zgadzało (nie wliczam tu pierwszego miesiąca na umowę zlecenie "dla oceny przydatności pracownika"). Drugi miesiąc zaczynamy sprawdzać czy pracownik kontroluje swój zarobek. 80% procent nie ma pojęcia ile powinna zarobić za dany miesiąc więc przechodzimy na system rozliczania zgodnie z umową pisemną. 160 godz./miesiąc x 12 zł. + max 8 nadgodzin. ( z reguły 5) + premia uznaniowa (ok 300 zł max z reguły poniżej 200 - wszystko brutto oczywiście). W premii uznaniowej oczywiście zawarte pozostałe nadgodziny liczone po 11 zł. brutto. Przykładowo: pracownik przepracował cały sierpień bez urlopu i innych dni wolnych, dodatkowo był 2 x w soboty na 8 godzin plus 3x w tygodniu zostawał po 2 nadgodziny. Sierpień miał 176 godzin pracujących wg kalendarza. Nadgodzin = 4 tyg po 6 + 2x sobota po 8 = 40 nadgodzin. Wypłata wg pracodawcy => 176 x 12 zł + 8 x 18 zł nadgodziny = 2256 zł brutto + premia 32x11 =>352 zł brutto RAZEM: 2608 zł brutto. Jak jest pracownik kumaty dostaje 3000 brutto + 100 zł premii żeby było "zgodnie z umową ustną". Wypłata pracownicza powinna wyglądać tak zgodnie z u"umową ustną": 3000/176 =17,04 zł./godz. brutto -> nadgodzina = 25,56 -> za nadgodziny 40 x 25,56 = 1022,40 -> RAZEM: 4022,40 Korzyść dla pracodawcy: MIN 1000 zł. waszych pieniędzy. Nie zagłębiam się tutaj w sprawy stawek nadgodzinowych za soboty niedziele bo powinny być 100% płatne oraz nie poruszam już tego że za 40 nadgodzin w miesiącu pracownik powinien zostać doceniony przez pracodawce i dostać extra premie za zaangażowanie. Świadomość pracownika na temat własnych zarobków nadal jest mizerna.
8
shhj 2016-09-16 22:19:26
@ KSIĘGOWOŚĆ - a że tak powiem n ie możecie delikatnoie uczu;lić pracowników? Może nie każdy to kontroluje bo zwyczajnie ufa pracodawcy, a jak widac trzeba byc czujnym na kazdym kroku i wszytsko liczyć.
zdegustowany 2016-11-29 08:55:05
UWAGA na pracę w biurze (incobex-elplast). Pracowałem tam jakiś czas temu (nie będę podawał pełnionej funkcji z oczywistych względów).
Po pierwsze umowa i pieniądze. Na początek umowa zlecenie (która nie daje ŻADNYCH benefitów w dalszej pracy, po podpisaniu umowy o prace, taktowany jesteś jako całkiem nowy pracownik). Na każdej umowie jest wpisywana najniższa krajowa, reszta uzupełniana jest premią (wg tego co się uzgodni). Taki typ umowy daje pole do popisu w szantażach i zastraszaniu (mnie osobiście to nie spotkało, ale warto mieć to na uwadze - nigdy nie ma pewności, czy tę premię się otrzyma, czy nie). Wynagrodzenie jest wręcz śmieszne w stosunku do zakresu pełnionych obowiązków i wymaganej do tego wiedzy. Mało tego, wiele osób pracuje na oprogramowaniu z wątpliwymi licencjami.
Prezes często sam nie wie czego chce, jedno mówi, a następnie okazuje się, iż jednak miało być inaczej.
Przerzucanie obowiązków innych i tłumaczenie "on pewnie nie ma na to czasu, więc musisz ty się tym zająć". Moją decyzję o rozwiązaniu umowy podjąłem po jeszcze kilku innych incydentach, ale o nich pisał nie będę. Ludzie - szanujcie się, jeśli macie wiedzę, nie pracujcie za głodowe wynagrodzenie.

PS. Ludzie (przynajmniej w biurze - nie miałem zbyt wiele styczności z tymi na hali) całkiem w porządku.
Zostaw swoją opinię o Incobex - Bielsko-Biała
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Incobex