brak logo

Slawex

Jarocin

Opinie o Slawex

była pracownica 2015-08-21 17:19
Zadam jedno pytanie do kierownika magazynu czy jest mozliwe majac w firmie kobiete promowac inna i nic z tego nie miec?

3
nickt 2015-10-19 19:05
hej, mam pytanie czy wiadomo co się stało, że poszukują nowego kierownika magazynu? Stary odszedł sam, czy musiał odejść?
1
Byłykierowca 2015-11-12 20:21
Znalazł lepsza i przede wszystkim normalną pracę i bez wachania się zwolnił.
rr 2015-11-13 20:18
co nie wszędzie dają przedstawicielowi narzędzia pracy? gdzie np?i bez szkoleń? -)człowieku chyba sobie robisz jaja To nie są żadne przywileje . Żadne
f 2016-02-07 15:35
a jakby nie dawali to kto by pracował ?pksem jezdziłbys do klientów.... jaki plus? psi obowiązek. Plus byłby gdyby to były wysokiej klasy auta
hh 2016-02-10 17:37
Przynosiłby =bo w tej pracy najważniejsza jest motywacja! .Wykształcenie i umiejętności są na znacznie dalszym planie. Myślisz , że po co te wszystkie firmy dają przedstawicielom insignie, najnowsze toyoty itp.? inaczej nikt by tego nie robił. Praca przedstawiciela sama w sobie jest okropna. Są to najtrudniejsze stanowiska do obsadzenia na całym świecie.
ff 2016-02-15 17:06
ambitne sobie postawiłeś cele..
byly pracus 2016-03-08 13:06
poprzedni kierownik byl nie feer ale tem to dopiero przegiecie bierze wolne bo ma spotakanie z kolegami a ludziom kze przyjsc w noc na liczenie serii i ma czelnosc ich sprawdzac choc czuc od niego ewidetnie alkohol to jest kirownik magazynu w sieroslawiu
3
kasia 2016-05-10 20:27
A czy prawdą jest że wszyscy pracownicy w tej firmie muszą po 3 miesiącach pracy na umowę zlecenie założyc działalność gospodarczą,czy tak jest w każdym oddziale Slawex.
9
filo 2016-10-21 20:12
a ja pracuje od niedawna jako ph i jestem b. zadowolona - przede wszystkim plus dla przesympatycznych ludzi i kierownikow- praca jak praca, nie jest łatwo, ale do ogarnięcia, kasa powiedzialabym ze na przeciętnym, nienajgorszym poziomie, ogólnie polecam, ja mam zamiar długo tu tu pracować:)
ala 2016-10-31 11:25
a jakie zarobki na magazynie przy pakowaniu leków, czy tez praca zmianowa i czy trzeba zakładać działalność gospodarczą? Czy są jakieś premie?
1
Całe_szczęście_były_pracownik 2016-12-02 18:44
Ta "firma" jest jawną porażką. Rotacje we wszystkich oddziałach i działach takie, że ludzie wytrzymują max. 3 miesiące, samochody, które się rozpadają, telefony, które były modne w '97 roku ( stare nokie z klawiszami), dyrektor o imieniu proszku do prania, który wykańcza ludzi psychicznie przez swoją władczość,czepialstwo i skąpość. Panie i Władco - ludzie to nie cyferki w Excelu, zarówno ci pracujący w firmie, jak i ci za ladą w aptece. W Nowym Sączu była/ jest cudowna grupa ludzi, niestety kierownictwo i dyrektorzy z centrali powinni przemyśleć swoje podejście. Firmę buduję się od domu, tak jak dom buduje się od fundamentów, a nie od dachu. Niestety "góra" w tej firmie całkowicie o tym zapomniała. W mojej ocenie dzięki temu podejściu upadnie. Szkoda, firma kiedyś liczyła się na rynku, a dzięki szybkiej windykacji aptek i podejściu dyrektorów do pracowników ( klient widzi co 3 miesiące nowego przedstawiciela - jak ma zaufać hurtowni?) poszła w świat opinia, notabene prawdziwa jak słaba i źle zarządzana jest to hurtownia. Nie polecam pracy, zwolnicie się tak, jak ja, bądź zostaniecie wyrzuceni za błahostkę.
19
jebslawex 2016-12-10 13:05
Odział Białystok- szkoda czasu na tą firmę, najniższa krajowa i robienie nadgodzin za które nie płacą. Wałek goni wałek. Ludzie uczciwie tam pracujący mają przejeb***. Rządzi tam jedynie komunitywa i układziki. Nie ma szans na jakikolwiek awans. Tyrasz po 12 godzin i dostajesz łaskawie 1400 gdzie inne obiboki o większej płacy się opierdala**. Odział od kilku miesiecy bez kierownika. ODRADZAM
8
Szuflak 2017-01-01 12:44
Zgadzam się w stu procentach. Nic dodać nic ująć. Były z oddziału Lublin pozdrawia piszącego, nic się nie zmieniło.
5
Maciek88 2017-01-14 17:01
Pracuje w białostockim Slawexie od wrzesnia i rzeczywiscie nie placa zawrotnie ale skad stek bzdur na tym portalu pomysłu nie mam. Praca nienajciezsza w dobrej atmosferze.
2
SpajdermenBiałystok 2017-01-14 19:30
Między półkami słychać ciche szepty: tysiąc czterysta, tysiąc czterysta... Niczym ulotna mgiełka pojawiają się i znikają.. tysiąc czterysta.. tysiąc....
Białystok pozdrawiam!
Zuzanna 2017-03-01 13:57
@Maciek88 czyli sama praca nie jest ciężka? Na jakim stanowisku pracujesz? Atmosfera w firmie jest rzeczywiście ważna. Co według Ciebie tworzy tą dobrą atmosferę?
Jam ci jest 2017-03-02 15:57
Słyszałem ostatnio,że Lublinie rodzinka pana dyrektora o nazwie proszku do prania jest usuwana z firmy, najpierw szwagier (zwolniony bez podania przyczyny), teraz recepcjonistka (kuzynka żony dyrektora), został jeszcze kierownik przedstawicieli ( mąż kuzynki żony dyrektora ) a na końcu kto..?
1
ookkii 2017-03-04 18:18
Potwierdzam :)
Edzio 2017-03-05 19:39
To ciekawe że ze wszystkich tematów właśnie o ten który jest najmniej ważny, ktoś próbuje wyciągnąć informacje.

Był ciekawy temat o tym że leki stoją na paletach pod namiotem na energetyków w minusowych temperaturach to go usunięto...

Żenujący jest ten portal
Rybson 2017-03-05 21:20
Za ta atmosfere odpowiadaja ludzie, nie ma na co narzekac. Magazyn w Bialymstoku na wypasie. Kierownicy pomocni i w porzadku. Pieniadze w zaleznosci od miesiaca przecietne. Na razie chyba nie szukaja.
1
Maria N. 2017-03-06 17:36
Proszę o jakieś opinie o oddziale w Poznaniu/Sierosławiu. Szczególnie interesuje mnie praca na stanowiskach managerskich, podobno trwa właśnie rekrutacja na stanowisko kierownika sprzedaży.
Zuzanna 2017-03-08 09:47
@Edzio chętnie poznamy również Twoją opinię na temat innych aspektów pracy w firmie.
Elka 2017-04-10 20:08
Masakra jest w oddziale Nowy Sącz. Ludzie uciekają z stamtąd jak mogą. Przyczyna kiepskie zarobki, uznaniowe premie ktore dostaje najczęściej kierownik zmiany lub jego rodzinka i koledzy, nepotyzm i wyzyskiwanie podwładnych. Umowy śmieciówki albo własna działalność... Problem z jakimikolwiek urlopami. Spróbuj zachorować 30 danego miesiąca, świetny powód żeby urwać Ci premię całkowicie. Klimat kiepski, ciągle ktoś na kogoś wrzuca - najczęściej za plecami... Nie bez powodu ciągle emitują ogłoszenia o pracę, szkoda tylko że nie przyznają się że trzeba pracować co drugą sobotę i jedną niedzielę w miesiącu.. A za nadgodziny nie płacą. Taki to wspaniały pracodawca...
6
Zuzanna 2017-04-11 09:39
@Elka co uważasz, że należałoby poprawić w firmie, by pracowało się lepiej?
Jelopy 2017-04-11 22:45
Przeciez napisala ci wszystko powyżej! !!
2
Zuzanna 2017-04-12 09:15
@Jelopy @Elka napisała o tym co w firmie się według jej obserwacji dzieje. A warto pomyśleć o tej kwestii z drugiej strony. Co chcielibyście od pracodawcy, jakie warunki zatrudnienia sprawiłyby, że będzie Wam lepiej się pracować?
Elka 2017-04-14 17:41
Problem jest trochę bardziej złożony. Wszyscy oprócz właścicieli firmy chyba zdają sobie sprawę z nieudolnego zarzadzania w tym oddziale przez kierownika oddziału NS. Dlaczego firma nie ma praktycznie rzecz biorąc żadnych aptek w NS i okolicy( nie mówię o pojedynczych niedobitkach które jeszcze nie przeszły do Neucy). Gdzie są przedstawiciele? Gdzie nowi klienci? Kto stoi w miejscu ten wiadomo... Problem jest na górze, a szukanie oszczednosci w pracownikach odzziału nie zbawi. Zresztą siłą każdej firmy jest utożsamiająca się z nią załoga, czego chyba Pan kierownik nie wie... Szkoda bo wie to już każdy student kierunku zarządzanie i marketing. Dlaczego ludzie pracują za pensję niewiele większą niż minimalna krajowa? Ciągle na śmieciówkach? Jak tu się utożsamiać z takim pracodawcą? NIE DA SIĘ. Dlatego jest taki klimat i są takie kwasy. 1800 zł podstawy nie zmieniło się od paru lat a pracy przybyło bo ubyło sporo ludzi. świat poszedł do przodu... I to pokazuje właśnie ta rotacja ludzi jaką macie. Każdy na początku nabiera się na ładne słowa a rzeczywistość jest właśnie taka. Każdy widzi jak ten oddział umiera. Jak się traktuje tu ludzi... I jest zwyczajnie wstyd że się pracuje w takim miejscu. Więc co bym zmieniła aby pracowało się lepiej? Zmieniła bym kierownictwo. Niechby marketingiem i planowaniem zajęli się kompetentni menadżerowie... Wszak każdy wołałby pracować w dobrej prestiżowej firmie a nie w upadającym trupie zarządzanym wg zasad rodem z post socjalizmu. Ludziom bym dała jasne zasady finansowe i godniejsze pieniądze. Choć ważniejsze są normalne umowy. I przede wszystkim normalne traktowanie przez kierownictwo. Bo zwyczajnie nawet po ludzku jest przykro jak nie ma komu złożyć załodze życzeń świątecznych... Czy zwyczajnie odpowiedzieć dzień dobry. Smutno.
9
zainteresowany 2017-05-05 18:06
Witam
Pojawiło się ogłoszenie na PH oddział Biała Podlaska:
-jaki dokładnie jest teren działania
-jaka jest podstawa netto
-jaka premia netto
-ile wizyt dziennie
-jakie auto (rodzinnie,gps, obklejone, można jeździć prywatnie)
-jaka atmosfera w odziale?
-kierownik w porządku?
-czy plany są realne?
Orkiszowa 2017-05-08 17:04
Daj spokój. Dostaniesz 1.800zł podstawy i umowę śmieciową. Potem może podniosą Ci o 100zł. Może. I tyle. Jeśli będziesz na samozatrudnieniu, to 2.500 zł. Premia zależna od planu,ale Twój rejon jest taki, że plan będzie niski, a premię, jak dostaniesz 300 zł, to będzie wszystko. No, oczywiście o ile wyrobisz plan. Wizyt dziennie musisz zrobić 6 ,plus jakieś 3-4h pracy na komputerze - nie ma szans się wyrobić w godzinach pracy, a nadgodziny? A co to słowo znaczy? Pracujesz harytatywnie powyżej 8 godziny - czyli codziennie. Auto to stara (ok 10 letnia) Skoda Fabia w kombi (jeśli dostaniesz samochód, który ma mniej niż 300 tyś km przebiegu u którego nie będziesz przynajmniej 2 razy w miesiącu odstawiał na warsztat, to naprawdę będziesz miał szczęście. Atmosfera w oddziale taka, jak w każdym innym - obgadywanie za plecami, kolesiostwo, nie ma do kogo się nawet odezwać. Pani Kierownik - może lepiej przemilczę, miałam raz "przyjemność" poznać i mam nadzieję, że więcej nie będę miała tej sposobności. Krótko mówiąc - zwolnisz się po okresie próbnym,jak wszyscy, w tym ja, gdyż stwierdzisz, iż praca po godzinach w domu, nieprzespane noce, kolesiostwo, wieczny stres, szpiegowanie i udowadnianie Ci jak bardzo jesteś nikim nie są warte pensji Pani Kasjerki w Biedronce. Samochód możesz użytkować prywatnie wkoło domu. Wyjedziesz minimalnie poza i masz przechlapane. Chciałabym, aby to, co piszę chociaż w połowie było przezadzone, lub mijało się z prawdą, niestety tak to w tej firmie wygląda. Szkoda zdrowia, ale sprawdź się jeśli chcesz, Dyrektor i RKS na to czekają. ;) Powodzenia!
4
Xxx2017 2017-05-09 09:33
Taka krótka informacja, oddział Biała Podlaska od roku już nie istnieje.
Zuzanna 2017-05-09 10:24
@Xxx2017 jednak rzeczywiście w internecie można znaleźć ogłoszenie o pracę jako Przedstawiciel Handlowy do SLAWEX, gdzie jako miejsce pracy podana jest Biała Podlaska. Czy któryś z pracowników firmy wie może, czy oznacza to reaktywację oddziału?
Mvhnhin 2017-05-09 11:42
Oddział nie został zamknięty tylko przeniesiony do Białegostoku a terenowy białej Podlaski dalej są obsługiwane.
zaintresowana 2017-05-16 22:23
U was też podpisujecie te śmieciówki wstecz, za zaległy miesiąc pracując aktualny bez umowy właściwie?
Arndt 2017-05-17 15:16
Tak. Świetny patent, żeby w razie czego nie wypłacić pieniędzy. Nie pierwszy przypadek. Tutaj niestety nic nie jest poukładane, a kantowanie i robienie z ludzi idiotów jest na porządku dziennym. Desperacko szukają nowych ludzi, ale dzięki podejściu zarządu do pracowników nikt nie chce tu pracować. Stało się, firma w branży leci na łeb na szyje - brawo panie dyrektorze, proszę nadal wykańczać ludzi, lub samemu ich zwalniać. Wszyscy już oficjalnie wiedzą, że Slawex jest skończony, choć zarząd będzie zapierał się rękami i nogami, że to nieprawda. Bo i co mają powiedzieć... Wystarczy porozmawiać z kimkolwiek z farmacji. Z branży już nikt tu nie przyjdzie, jedynie osoby spoza farmacji nieświadome jak naprawdę jest w tej firmie przyjdą tu do pracy, ale i tacy zwolnią się kiedy sztuczny dyrektorski uśmiech ustąpi miejsca prawdziwej chamskiej, wrednej, skąpej i mającej ludzi za śmieci twarzy.
3
ap 2017-05-23 13:59
To jest patent żeby na bieżąco ludziom nie płacić... Wystarczy że jest krótszy miesiąc pracy o święta lub jakieś wolne, już wypłata spada dramatycznie. Nie polecam zdecydowanie pracy tam, ja mam same złe doświadczenia...
Krystyna 2017-05-29 14:50
jaka jest podstawa weryfikacji prawdziwej opinii? Słowo ? czy kontrola WIF? a może badanie w laboratorium że szczepionki uległy przemrożeniu / podana sytuacja nawiązuje do -8 stopni/ ??
Agnieszka 2017-05-29 22:07
Widzę że byli pracownicy złapani na kradzieży za rękę nie próżnują. Każdy kto uczciwie pracuje w tej firmie nie napisałby takiego steku bzdur. Pracowałam też w innej duzej hurtowni i z przekonaniem piszę że w Slawexie jest jak w raju w porównaniu do poprzedniej. Szczepionka w -8 stopni? Ktoś ma bardzo wybujałą wyobraźnię.
Pozdrawiam złodziei i obiboków.
1
Zuzanna 2017-05-30 08:58
@Agnieszka rozumiem, że Ty masz odmienną opinię na temat pracy w Slawex. Mogłabyś powiedzieć coś więcej o swoich doświadczeniach? Wspominasz, że w porównaniu do innych miejsc pracy w tej firmie jest dużo lepiej. Chętnie dowiemy się dlaczego. Jakie są plusy pracy w Slawex? Takie dodatkowe informacje mogą być bardzo pomocne dla osób, które szukają opinii na temat firmy jako potencjalnego pracodawcy.
Ananakofana 2017-05-30 23:05
Problem jest taki, iż prawdziwe informacje o firmie są już w komentarzach powyżej. Jak źle musi być, skoro redaktorzy, swoją drogą ciekawe na czyje zlecenie na siłę próbują z każdego słowa, które nie jest jawnym negatywem w stosunku do firmy zrobić niby wielki plus? Owszem. firma ma wielki plus. Plusem jest to, ze wreszcie niedługo upadnie o czym wiedzą już wszyscy i może nowy dyrektor nie będzie tak beznadziejny, chamski, fałszywy i w tym wszystkim tak niezaradny. Życzę wszystkim obecnym pracownikom, aby stało się to jak najszybciej i abyście wreszcie mogli pracować w pracy, a nie w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] gdzie wymagania są aby poświęcać pół życia i zdrowia za 1800 zł. Gratuluję panie dyrektorze, wykończył Pan Slawex tym co pan robi. Z przyjemnością patrzę na upadek, pana ratowanie się i łapanie wszystkiego co popadnie byle jak najdłużej udawać przed Panią prezes i pracownikami, że wszystko jest okej. To nie lata satysfakcja tym co tu przeżyłam. Nie pozdrawiam, czekam i cieszę się, że sprawy przyjęły wreszcie taki obrót.
2
Zuzanna 2017-06-01 09:34
@Ananakofana nie jestem związana z Slawex. Jestem pracownikiem gowork.pl i zależy mi na poznaniu tego jak wygląda praca w firmie między innymi dzięki Waszym komentarzom. Każdy ma prawo do anonimowej wypowiedzi. Zarówno osoby, które mają negatywną opinię na temat Slawex, jak i osoby, które zauważają pozytywne aspekty pracy w firmie. Różne osoby mogą inaczej oceniać tą samą firmę jako pracodawcę nie tylko ze względu na np. inny dział, w którym się pracowało, inne oczekiwania, czy też okres pracy w firmie. Staram się dopytywać o różne aspekty pracy, również te pozytywne, tak aby pewne kwestie wyjaśnić. Jeśli inne osoby nie zgadzają się z pozytywną opinią, zawsze mają one prawo do zamieszczenia swojej odpowiedzi. Tak jak to Ty zrobiłaś. Rozumiem, że nie zgadzasz się z pozytywnymi opiniami. Chętnie dowiemy się również więcej na temat Twoich doświadczeń z pracy w Slawex.
Asterix 2017-06-03 20:04
Miło mi ogłosić że 10 czerwca na impresie SLAWEX-u wystąpi Enej :)
1
Mvhnhin 2017-06-05 22:08
Na podwyżki i socjalne
Dla pracowników nie ma pieniędzy. Nawet wigilii doprosić się nie można. Samochody to wraki, ale na imprezę co roku jest.... dziwne.... gwiazdy występują. Pracownicy 3 dni latają harytatywnie wokół mgr. Farmacji patrząc jak Ci się upijaja. Śmiech na sali.
4
Www 2017-06-05 22:33
Bo przedstawiciel to mobilny kelner czego innego sie spodziewales/as? Ja sam musiałem im lać przez cała drogę na targi do Lublina. Nigdy więcej pracy w sprzedaży! Nigdzie .Sprzedaż to wyścig, brak rozwoju i stres i jeszcze jak sie okazuję malutkie pieniądze
1
aa 2017-06-06 07:10
Najgorsza firma w jakiej pracowałem. Tyke w temacie.
2
Zuzanna 2017-06-06 13:42
@aa co wpływa na to, że tak uważasz? Co konkretnie nie podoba Ci się w pracy w Slawex? Merytoryczne, wyważone komentarze, które konkretnie pokazują to co w firmie jest ok, a co należałoby zmienić będą bardzo cenne.
Sgretek 2017-06-06 18:52
Sądząc po tym jak "proszek do prania" zajechał dziś pod firmę nowym Superbem, wnioskuję że chyba prędko z firmy nie odejdzie.
1
Były pracownik nikto 2017-06-16 12:05
O którym kierowniku mowa z wa wy jeśli tak to kierownikiem magazynu jest tam młody szczyl z Lublina i lepiej tam nie pracować niskie zarobki pomiatanie ludźmi
Edzio 123 2017-06-17 09:47
Ten szczyl jest od proszka do prania, więc ręka rękę myje....
Zostaw swoją opinię o Slawex - Jarocin
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Slawex