brak logo

Slawex

Jarocin

Opinie o Slawex

ookkii 2017-03-04 18:18
Potwierdzam :)
1
Edzio 2017-03-05 19:39
To ciekawe że ze wszystkich tematów właśnie o ten który jest najmniej ważny, ktoś próbuje wyciągnąć informacje.

Był ciekawy temat o tym że leki stoją na paletach pod namiotem na energetyków w minusowych temperaturach to go usunięto...

Żenujący jest ten portal
1
Rybson 2017-03-05 21:20
Za ta atmosfere odpowiadaja ludzie, nie ma na co narzekac. Magazyn w Bialymstoku na wypasie. Kierownicy pomocni i w porzadku. Pieniadze w zaleznosci od miesiaca przecietne. Na razie chyba nie szukaja.
1
Maria N. 2017-03-06 17:36
Proszę o jakieś opinie o oddziale w Poznaniu/Sierosławiu. Szczególnie interesuje mnie praca na stanowiskach managerskich, podobno trwa właśnie rekrutacja na stanowisko kierownika sprzedaży.
Zuzanna 2017-03-08 09:47
@Edzio chętnie poznamy również Twoją opinię na temat innych aspektów pracy w firmie.
Elka 2017-04-10 20:08
Masakra jest w oddziale Nowy Sącz. Ludzie uciekają z stamtąd jak mogą. Przyczyna kiepskie zarobki, uznaniowe premie ktore dostaje najczęściej kierownik zmiany lub jego rodzinka i koledzy, nepotyzm i wyzyskiwanie podwładnych. Umowy śmieciówki albo własna działalność... Problem z jakimikolwiek urlopami. Spróbuj zachorować 30 danego miesiąca, świetny powód żeby urwać Ci premię całkowicie. Klimat kiepski, ciągle ktoś na kogoś wrzuca - najczęściej za plecami... Nie bez powodu ciągle emitują ogłoszenia o pracę, szkoda tylko że nie przyznają się że trzeba pracować co drugą sobotę i jedną niedzielę w miesiącu.. A za nadgodziny nie płacą. Taki to wspaniały pracodawca...
9
Zuzanna 2017-04-11 09:39
@Elka co uważasz, że należałoby poprawić w firmie, by pracowało się lepiej?
Jelopy 2017-04-11 22:45
Przeciez napisala ci wszystko powyżej! !!
2
Zuzanna 2017-04-12 09:15
@Jelopy @Elka napisała o tym co w firmie się według jej obserwacji dzieje. A warto pomyśleć o tej kwestii z drugiej strony. Co chcielibyście od pracodawcy, jakie warunki zatrudnienia sprawiłyby, że będzie Wam lepiej się pracować?
Elka 2017-04-14 17:41
Problem jest trochę bardziej złożony. Wszyscy oprócz właścicieli firmy chyba zdają sobie sprawę z nieudolnego zarzadzania w tym oddziale przez kierownika oddziału NS. Dlaczego firma nie ma praktycznie rzecz biorąc żadnych aptek w NS i okolicy( nie mówię o pojedynczych niedobitkach które jeszcze nie przeszły do Neucy). Gdzie są przedstawiciele? Gdzie nowi klienci? Kto stoi w miejscu ten wiadomo... Problem jest na górze, a szukanie oszczednosci w pracownikach odzziału nie zbawi. Zresztą siłą każdej firmy jest utożsamiająca się z nią załoga, czego chyba Pan kierownik nie wie... Szkoda bo wie to już każdy student kierunku zarządzanie i marketing. Dlaczego ludzie pracują za pensję niewiele większą niż minimalna krajowa? Ciągle na śmieciówkach? Jak tu się utożsamiać z takim pracodawcą? NIE DA SIĘ. Dlatego jest taki klimat i są takie kwasy. 1800 zł podstawy nie zmieniło się od paru lat a pracy przybyło bo ubyło sporo ludzi. świat poszedł do przodu... I to pokazuje właśnie ta rotacja ludzi jaką macie. Każdy na początku nabiera się na ładne słowa a rzeczywistość jest właśnie taka. Każdy widzi jak ten oddział umiera. Jak się traktuje tu ludzi... I jest zwyczajnie wstyd że się pracuje w takim miejscu. Więc co bym zmieniła aby pracowało się lepiej? Zmieniła bym kierownictwo. Niechby marketingiem i planowaniem zajęli się kompetentni menadżerowie... Wszak każdy wołałby pracować w dobrej prestiżowej firmie a nie w upadającym trupie zarządzanym wg zasad rodem z post socjalizmu. Ludziom bym dała jasne zasady finansowe i godniejsze pieniądze. Choć ważniejsze są normalne umowy. I przede wszystkim normalne traktowanie przez kierownictwo. Bo zwyczajnie nawet po ludzku jest przykro jak nie ma komu złożyć załodze życzeń świątecznych... Czy zwyczajnie odpowiedzieć dzień dobry. Smutno.
11
zainteresowany 2017-05-05 18:06
Witam
Pojawiło się ogłoszenie na PH oddział Biała Podlaska:
-jaki dokładnie jest teren działania
-jaka jest podstawa netto
-jaka premia netto
-ile wizyt dziennie
-jakie auto (rodzinnie,gps, obklejone, można jeździć prywatnie)
-jaka atmosfera w odziale?
-kierownik w porządku?
-czy plany są realne?
Orkiszowa 2017-05-08 17:04
Daj spokój. Dostaniesz 1.800zł podstawy i umowę śmieciową. Potem może podniosą Ci o 100zł. Może. I tyle. Jeśli będziesz na samozatrudnieniu, to 2.500 zł. Premia zależna od planu,ale Twój rejon jest taki, że plan będzie niski, a premię, jak dostaniesz 300 zł, to będzie wszystko. No, oczywiście o ile wyrobisz plan. Wizyt dziennie musisz zrobić 6 ,plus jakieś 3-4h pracy na komputerze - nie ma szans się wyrobić w godzinach pracy, a nadgodziny? A co to słowo znaczy? Pracujesz harytatywnie powyżej 8 godziny - czyli codziennie. Auto to stara (ok 10 letnia) Skoda Fabia w kombi (jeśli dostaniesz samochód, który ma mniej niż 300 tyś km przebiegu u którego nie będziesz przynajmniej 2 razy w miesiącu odstawiał na warsztat, to naprawdę będziesz miał szczęście. Atmosfera w oddziale taka, jak w każdym innym - obgadywanie za plecami, kolesiostwo, nie ma do kogo się nawet odezwać. Pani Kierownik - może lepiej przemilczę, miałam raz "przyjemność" poznać i mam nadzieję, że więcej nie będę miała tej sposobności. Krótko mówiąc - zwolnisz się po okresie próbnym,jak wszyscy, w tym ja, gdyż stwierdzisz, iż praca po godzinach w domu, nieprzespane noce, kolesiostwo, wieczny stres, szpiegowanie i udowadnianie Ci jak bardzo jesteś nikim nie są warte pensji Pani Kasjerki w Biedronce. Samochód możesz użytkować prywatnie wkoło domu. Wyjedziesz minimalnie poza i masz przechlapane. Chciałabym, aby to, co piszę chociaż w połowie było przezadzone, lub mijało się z prawdą, niestety tak to w tej firmie wygląda. Szkoda zdrowia, ale sprawdź się jeśli chcesz, Dyrektor i RKS na to czekają. ;) Powodzenia!
7
Xxx2017 2017-05-09 09:33
Taka krótka informacja, oddział Biała Podlaska od roku już nie istnieje.
1
Zuzanna 2017-05-09 10:24
@Xxx2017 jednak rzeczywiście w internecie można znaleźć ogłoszenie o pracę jako Przedstawiciel Handlowy do SLAWEX, gdzie jako miejsce pracy podana jest Biała Podlaska. Czy któryś z pracowników firmy wie może, czy oznacza to reaktywację oddziału?
Mvhnhin 2017-05-09 11:42
Oddział nie został zamknięty tylko przeniesiony do Białegostoku a terenowy białej Podlaski dalej są obsługiwane.
zaintresowana 2017-05-16 22:23
U was też podpisujecie te śmieciówki wstecz, za zaległy miesiąc pracując aktualny bez umowy właściwie?
2
Arndt 2017-05-17 15:16
Tak. Świetny patent, żeby w razie czego nie wypłacić pieniędzy. Nie pierwszy przypadek. Tutaj niestety nic nie jest poukładane, a kantowanie i robienie z ludzi idiotów jest na porządku dziennym. Desperacko szukają nowych ludzi, ale dzięki podejściu zarządu do pracowników nikt nie chce tu pracować. Stało się, firma w branży leci na łeb na szyje - brawo panie dyrektorze, proszę nadal wykańczać ludzi, lub samemu ich zwalniać. Wszyscy już oficjalnie wiedzą, że Slawex jest skończony, choć zarząd będzie zapierał się rękami i nogami, że to nieprawda. Bo i co mają powiedzieć... Wystarczy porozmawiać z kimkolwiek z farmacji. Z branży już nikt tu nie przyjdzie, jedynie osoby spoza farmacji nieświadome jak naprawdę jest w tej firmie przyjdą tu do pracy, ale i tacy zwolnią się kiedy sztuczny dyrektorski uśmiech ustąpi miejsca prawdziwej chamskiej, wrednej, skąpej i mającej ludzi za śmieci twarzy.
6
ap 2017-05-23 13:59
To jest patent żeby na bieżąco ludziom nie płacić... Wystarczy że jest krótszy miesiąc pracy o święta lub jakieś wolne, już wypłata spada dramatycznie. Nie polecam zdecydowanie pracy tam, ja mam same złe doświadczenia...
1
Krystyna 2017-05-29 14:50
jaka jest podstawa weryfikacji prawdziwej opinii? Słowo ? czy kontrola WIF? a może badanie w laboratorium że szczepionki uległy przemrożeniu / podana sytuacja nawiązuje do -8 stopni/ ??
Agnieszka 2017-05-29 22:07
Widzę że byli pracownicy złapani na kradzieży za rękę nie próżnują. Każdy kto uczciwie pracuje w tej firmie nie napisałby takiego steku bzdur. Pracowałam też w innej duzej hurtowni i z przekonaniem piszę że w Slawexie jest jak w raju w porównaniu do poprzedniej. Szczepionka w -8 stopni? Ktoś ma bardzo wybujałą wyobraźnię.
Pozdrawiam złodziei i obiboków.
2
Zuzanna 2017-05-30 08:58
@Agnieszka rozumiem, że Ty masz odmienną opinię na temat pracy w Slawex. Mogłabyś powiedzieć coś więcej o swoich doświadczeniach? Wspominasz, że w porównaniu do innych miejsc pracy w tej firmie jest dużo lepiej. Chętnie dowiemy się dlaczego. Jakie są plusy pracy w Slawex? Takie dodatkowe informacje mogą być bardzo pomocne dla osób, które szukają opinii na temat firmy jako potencjalnego pracodawcy.
Ananakofana 2017-05-30 23:05
Problem jest taki, iż prawdziwe informacje o firmie są już w komentarzach powyżej. Jak źle musi być, skoro redaktorzy, swoją drogą ciekawe na czyje zlecenie na siłę próbują z każdego słowa, które nie jest jawnym negatywem w stosunku do firmy zrobić niby wielki plus? Owszem. firma ma wielki plus. Plusem jest to, ze wreszcie niedługo upadnie o czym wiedzą już wszyscy i może nowy dyrektor nie będzie tak beznadziejny, chamski, fałszywy i w tym wszystkim tak niezaradny. Życzę wszystkim obecnym pracownikom, aby stało się to jak najszybciej i abyście wreszcie mogli pracować w pracy, a nie w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] gdzie wymagania są aby poświęcać pół życia i zdrowia za 1800 zł. Gratuluję panie dyrektorze, wykończył Pan Slawex tym co pan robi. Z przyjemnością patrzę na upadek, pana ratowanie się i łapanie wszystkiego co popadnie byle jak najdłużej udawać przed Panią prezes i pracownikami, że wszystko jest okej. To nie lata satysfakcja tym co tu przeżyłam. Nie pozdrawiam, czekam i cieszę się, że sprawy przyjęły wreszcie taki obrót.
5
Zuzanna 2017-06-01 09:34
@Ananakofana nie jestem związana z Slawex. Jestem pracownikiem gowork.pl i zależy mi na poznaniu tego jak wygląda praca w firmie między innymi dzięki Waszym komentarzom. Każdy ma prawo do anonimowej wypowiedzi. Zarówno osoby, które mają negatywną opinię na temat Slawex, jak i osoby, które zauważają pozytywne aspekty pracy w firmie. Różne osoby mogą inaczej oceniać tą samą firmę jako pracodawcę nie tylko ze względu na np. inny dział, w którym się pracowało, inne oczekiwania, czy też okres pracy w firmie. Staram się dopytywać o różne aspekty pracy, również te pozytywne, tak aby pewne kwestie wyjaśnić. Jeśli inne osoby nie zgadzają się z pozytywną opinią, zawsze mają one prawo do zamieszczenia swojej odpowiedzi. Tak jak to Ty zrobiłaś. Rozumiem, że nie zgadzasz się z pozytywnymi opiniami. Chętnie dowiemy się również więcej na temat Twoich doświadczeń z pracy w Slawex.
Asterix 2017-06-03 20:04
Miło mi ogłosić że 10 czerwca na impresie SLAWEX-u wystąpi Enej :)
1
Mvhnhin 2017-06-05 22:08
Na podwyżki i socjalne
Dla pracowników nie ma pieniędzy. Nawet wigilii doprosić się nie można. Samochody to wraki, ale na imprezę co roku jest.... dziwne.... gwiazdy występują. Pracownicy 3 dni latają harytatywnie wokół mgr. Farmacji patrząc jak Ci się upijaja. Śmiech na sali.
5
Www 2017-06-05 22:33
Bo przedstawiciel to mobilny kelner czego innego sie spodziewales/as? Ja sam musiałem im lać przez cała drogę na targi do Lublina. Nigdy więcej pracy w sprzedaży! Nigdzie .Sprzedaż to wyścig, brak rozwoju i stres i jeszcze jak sie okazuję malutkie pieniądze
2
aa 2017-06-06 07:10
Najgorsza firma w jakiej pracowałem. Tyke w temacie.
3
Zuzanna 2017-06-06 13:42
@aa co wpływa na to, że tak uważasz? Co konkretnie nie podoba Ci się w pracy w Slawex? Merytoryczne, wyważone komentarze, które konkretnie pokazują to co w firmie jest ok, a co należałoby zmienić będą bardzo cenne.
Sgretek 2017-06-06 18:52
Sądząc po tym jak "proszek do prania" zajechał dziś pod firmę nowym Superbem, wnioskuję że chyba prędko z firmy nie odejdzie.
1
Były pracownik nikto 2017-06-16 12:05
O którym kierowniku mowa z wa wy jeśli tak to kierownikiem magazynu jest tam młody szczyl z Lublina i lepiej tam nie pracować niskie zarobki pomiatanie ludźmi
1
Edzio 123 2017-06-17 09:47
Ten szczyl jest od proszka do prania, więc ręka rękę myje....
2
Exworker 2017-08-14 14:25
Praca w dziale IT dla slawex - Pracowałem tutaj ale nie ma sensu pisać opinii prawdziwych, bo i tak będą usunięte po kilku dniach - także jeśli nie łamią regulaminu.
Napisze tylko, że tam się nie idzie do pracy tylko do roboty. Tragicznie jest jeżeli chodzi o atmosferę pracy.
1
Zuzanna 2017-08-17 15:41
@Exworker - chciałam podkreślić, że usuwane są tylko i wyłącznie te opinie, które są niezgodne z regulaminem serwisu. Więcej informacji znajduje się w zakładce: http://www.gowork.pl/regulamin. Czy możesz jaśniej opisać, co est powodem Twojego negatywnego nastawienia do firmy? Napisz nam więcej o swoich doświadczeniach z firmą. Każdy merytoryczny, rzetelny komentarz może być cenny dla przyszłych kandydatów.
J 2017-08-17 19:50
Z tego co widziałem jasniej już opisał w usuniętym, wcześniejszym poście. Napisz teraz co było tam niezgodne z prawem.Sama prowokujesz napisz nam więcej ..co jest w tym przypadku wbrew logice.
1
hhh 2017-08-20 20:15
Po co wstawiasz link który nie działa ??? Co z Ciebie za pracownik ?? Ludzie ten portal to pomyłka !!!!
Www 2017-08-24 21:36
To jakim cudem mają pracowników? Ukrajence?gdzie teraz nie ma umowy o prace?
1
rzeczowy 2017-08-25 06:18
W wielu miejscach. Na starcie jesteś informowany o konieczności założenia własnej działalności albo możliwości pracy na umowę zlecenie. Nie wiem w jakim świecie żyjesz... Ale witamy w Polsce ;) Później się ludziom tłumaczy że i tak powinni się cieszyć bo mają 1800-2000zl za lekka i przyjemną pracę o której wielu marzy i chętnie przyjdzie na ich miejsce...
3
Edzio 2017-08-25 07:14
A co kodeks pracy mówi o telefonach służbowych które trzeba zabierać do domu i odbierać bez względu na porę dnia i nocy. Za to nic nie jest płacone.
2
Koleżanka 2017-08-26 22:56
Biednego Rafałka S. - obibola numer jeden zwolnili i postanowił w akcie zemsty wylać bzdurne żale. ŻAŁOSNE!
3
M@lwina 2017-08-26 22:58
Piszemy o oddziale w Białymstoku, a nie w Nowym Sączu.
1
jlzbp 2017-08-28 14:21
@up
w tym magazynie są większe obiboki , teraz Lublin zaczął wchodzić na kamery i wyłapują takich ananasów. Kwestia czasu :-)
13 2017-08-29 20:42
Ile teraz zarobi przedstawiciel w Slawexie?
13 2017-08-29 20:44
Jakie sa teraz samochody i jaka jest podstawa netto?
wtf 2017-09-04 22:54
Skody Fabie, podstawa ok 2500 ale nie w oparciu o umowę o pracę.
Wizir 2017-09-06 16:36
Dyrektor Ns zwolniony. Co ten proszek wyprawia? Panie Jacku proszę się trzymać. Ariel ty pa..ło.
14
123 2017-09-10 12:45
Skąd biorą pracowników?
odkt 2017-09-18 22:15
xD
Zuzanna 2017-09-19 15:27
@KrólPolano - a czy możesz napisać nieco więcej o swoich doświadczeniach związanych z pracą w Slawex? W swoim wpisie wspominasz, że pracodawca stosuje mobbing. Zgodnie z Kodeksem Pracy, mobbing oznacza działania lub zachowania dotyczące pracownika lub skierowane przeciwko pracownikowi, polegające na uporczywym i długotrwałym nękaniu lub zastraszaniu pracownika, wywołujące u niego zaniżoną ocenę przydatności zawodowej, powodujące lub mające na celu poniżenie lub ośmieszenie pracownika, izolowanie go lub wyeliminowanie z zespołu współpracowników. Czy według Ciebie takie sytuacje występują w Slawex?
Ja 2017-09-24 18:58
Jak wygląda praca jako kierowca w Nowym Sączu?
Zostaw swoją opinię o Slawex - Jarocin
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Slawex