HYGIEIA Chojnaccy Sp.J.

Kraków

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 117 ocen.

Opinie o HYGIEIA Chojnaccy Sp.J.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie HYGIEIA Chojnaccy Sp.J.

była farmaceutka

Zapomniałam jeszcze nadmienić ( 2017-06-26 09:15), że zostałam przez firmę oszukana na nadgodzinach. W miesiącu, w którym kończyłam pracę odebrałam dni urlopowe (przyznane zgodnie z prawem pracy-dla średnio 5 dniowego tygodnia pracy), ale w systemie pracy 2-3 pracujące soboty/miesiąc + urlop oczywistym jest, że człowiek ma w tym miesiącu nadgodziny. Bezczelna pani z kadr powiedziała, że w miesiącu, w którym odbiera się urlop firma nie uznaje nadgodzin. Jawne łamanie prawa pracy. Gdy się o tym dowiedziałam, wykłóciłam się o odebranie choć kilku godzin z moich nadgodzin, żeby być mniej stratna. Oczywiście wszystkich godzin kierownik nie pozwoliła mi odebrać (kosztem jej, bo musiała za mnie zostać w pracy i sama robić nadgodziny). Inni pracownicy ponoć przez lata dają się rolować na kasie w ten sposób. Mnie ta firma oszukała pierwszy i ostatni raz. Nie powiem, że nie polecam, bo może dla nie których to nie jest złe miejsce pracy. Akurat ja nie lubię być oszukiwana i udawać, że nie znam swoich praw. Pozdrawiam.

Marta

@Marta nadal nie odpowiedziała na moje pytanie. Ponawiam je, bo może jakiś inny pracownik, coś wie na ten temat. Czy może ktoś mi i innym użytkownikom forum wytłumaczyć co znaczy, ze HYGIEIA Chojnaccy wymaga nieumocowanych prawnie meldunków? To niezrozumiała kwestia, która powinna zostać wyjaśniona.

Marta

@Niedoszła pracownica co to znaczy nieumocowanych prawnie meldunków? A jaką to robi firmie HYGIEIA Chojnaccy Sp.J. różnicę? Możesz szerzej powiedzieć o tej sytuacji i ją udowodnić?

Niedoszła pracownica

Na ten moment firma wymaga do pracy nieumocowanych prawnie meldunków i naciąga UMK . ZDECYDOWANIE NIE POLECAM.

Marta

@Krystyna a czym był spowodowany stres w firmie HYGIEIA Chojnaccy? Z wypowiedzi @była pracownica atmosfera była luźna, ale brakowało organizacji. Czy możecie prostować jak wygląda sytuacja w aptece? Czy są na forum aktualni pracownicy? Możecie powiedzieć coś o teraźniejszej pracy w tym miejscu?

była pracownica

Pracowałam rok w aptece i nie narzekałam. Trafiłam na fajny zespół . Co do płacy faktycznie nie jest najlepiej choc w innych sieciach płacą gorzej. Ludzi faktycznie brakuje i jak przychodziły l4 , urlopy to bywało ciężko. Jako magister odbierałam towar, układałam na półkach . Brakowało zdecydowanego podziału ról i każdy musiał robić wszystko. Latanie po konkurencji było dla mnie trochę poniżające i unikałam tego zresztą jak większość dziewczyn. Dużym plusem jest to ,że nie było nakazu wciskania ludziom dziwnych suplementów. Owszem było powiedziane co mamy sprzedawać , głównie jeśli chodzi o markę własną jednak jeżeli sie tego nie wywiązywało nie było kar . Systemu premiowego praktycznie nie ma . Premia 30 zł ...śmiech na sali wiec po co sie starać. Ogolnie rzecz biorąc ja trafiłam dobrze, pracowało sie dobrze, ale zmieniłam aptekę ze względu na lepsze warunki finansowe.

Krystyna

Racja !!!! To mafia Chojnackich.Robią z człowiekiem co chcą. Tylko współczuć ludziom ,którzy tu pracują. Stres !! Stres i jeszcze raz stres. Dając swoje zaangażowanie w pracę powinno się choć troche mieć z niej satysfakcjii oraz zadowolenia. W tej mafii tego niestety się nie znajdzie. Oni i tak sobie z tego nic nie robią.Narazie maja wszystko w nosie. Ale do czasu!!

walentyna

Wszystko byloby nie zle gdyby nie szefostwo .p.wlascicielka rozwrzeszczana kobieta ,majaca racje stale .nie liczy sie z pracownikiem.Jak chce zwolnic to posumie sie do najgorszego.Zmiazdzy czlowieka jak pluskwe. Bardzo zla kobieta. Ale do czasu nania tez przyjdzie kres.a jeszcze jedno Ci kapusie w aptekach!!!!

Marta

Czy ktoś miał podobne odczucia z pracą w HYGIEIA Chojnaccy jak @była farmaceutka, @ala? Może ktoś aktualnie pracuje i chce się wypowiedzieć jak wygląda to aktualnie? Zainteresuje ten temat na pewno farmaceutów szukających pracy.

ala

a dużo miałaś do obsłużenia na swojej zmianie przy 2-óch osobach, bo u nas odkąd zminiejszyli do 2 to ciągle tak pracujemy i wmawiają nam, że wszędzie takie cięcia? też miałaś limit wykonanego obrotu miesięcznie inaczej po wyłacie jadą?

była farmaceutka

Wyzysk. Praca na minimum ilości pracowników, więc robiło się wszystko. Od sprzątania, wydawania leków, po bieganie do konkurencji (oczywiście po godzinach pracy). Zdarzały się i nic nie warte "obowiązkowe" szkolenia po godzinach pracy. Urlop kosztem innych pracowników. W sytuacji gdy ktoś poszedł na urlop, a ktoś zachorował, to już nie było opcji L4 bo apteka 2 osobami nie pociągnie i oczywiście generowało to konflikty/wzajemne obwiniane między pracownikami. Nikt nie widział tutaj winy szefostwa, że jadą na możliwym minimum personelu. Tylko my, pracownicy się kłóciliśmy, bo ktoś nie zrobił x, a ktoś z pośpiechu zrobił y źle. Kiedyś chciałam pomóc pacjentce (nie umiała przyjąć leku wziewnego) usłyszałam, że mam nie rozmawiać z ludźmi bo ktoś wyszedł z kolejki/bo zbyt wolno posuwa się kolejka. To kołchoz, a nie apteka. I co gorsza, koledzy po fachu (kochani mgr) wzajemnie się pilnowali, żeby zdegradować nasz zawód do roli pomocy aptecznej, robota na kasie i gońca po konkurencyjnych aptekach. Dlatego rzuciłam tą pracę jakiś czas temu. Tłumaczenie, że tak jest we wszystkich sieciach mnie nie przekonuje.

nick

Ile zarabia MGR po farmacji?

Niezadowolony

Aptekarka z pożal się Boże łaski w Olkuszu przy ul. Tysiaclecia, odmówiła mi sprzedaży syropu sosnowego. Ludzie wystrzegajcie się tej apteki. Takim sposobem ta apteka nie zarobi nawet na czynsz.

stażystka farmacji
@Niezadowolony 23.01.2017 17:09
Aptekarka z pożal się Boże łaski w Olkuszu przy ul. Tysiaclecia, odmówiła mi sprzedaży syropu sosnowego. Ludzie wystrzegajcie...

Drogi kolego!! Zgodnie z prawem od 1 stycznia 2017r apteka ma obowiązek wydać ściśle określoną przez ustawodawcę ilość leków zawierających sub silnie działające, jaką zawiera m.in. syrop sosnowy (fosforan kodeiny). Dlatego apteka postąpiła całkowicie prawidłowo!!!!!!!!!!!!!! Zachęcam, aby najpierw Pan coś poczytał a dopiero później wydawał krzywdzącą opinię. Apteka to nie sklep spożywczy, gdzie wydaje się wszystko co się chce kupić! Pozdrawiam serdecznie!

Izabela

Odradzam wszystkim pracę dla tej sieci, skończyłam pracę dla nich kilka miesięcy temu po wielkich bojach. Zero szacunku dla pracownika, mobbing, mobbing i jeszcze raz mobbing...

Podwyżka
@Izabela 18.01.2017 22:34
Odradzam wszystkim pracę dla tej sieci, skończyłam pracę dla nich kilka miesięcy temu po wielkich bojach. Zero szacunku dla pra...

Zarobki marne grosze. Wstyd żeby w aptece tak kiepsko zarabiać. Lidl już oferuje 3400 brutto.

Zadowolona

Pracuję w Hygiei 4 lata i nie narzekam. Lubię swoją pracę, pensję mam ok. i najważniejsze na czas. Co do premii to jest okazjonalna, ale jest. Firma stara się o dobrą atmosferę, organizuje szkolenia oraz wyjazdy integracyjne. Wymagania są co do pracowników duże ale dzięki temu Firma osiąga sukces.

Ciekawa
@Zadowolona 23.10.2016 20:23
Pracuję w Hygiei 4 lata i nie narzekam. Lubię swoją pracę, pensję mam ok. i najważniejsze na czas. Co do premii to jest okazjon...

A ile zarabiasz napisz ? To odrazu Ci powiem czy jest się z czego cieszyć.

sela

apteka w Skawinie to przy jakiej ulicy i kiedy się otwiera? bo nie wiem czy czekać czy składać CV gdzieś indziej?

kot

Hmmm ciekawe , ja prawie 2lata pracuje i mam 1750....

do kot
@kot 01.02.2016 07:56
Hmmm ciekawe , ja prawie 2lata pracuje i mam 1750....

Sieć sklepów dyskontowych Lidl szuka pracowników w Krakowie i oferuje 2850 zł brutto na całym etacie. Co na rękę wychodzi 2050 zł.

Technik
@kot 01.02.2016 07:56
Hmmm ciekawe , ja prawie 2lata pracuje i mam 1750....

To nie płacz na forum tylko złóż podanie do Słonecznej. Tam technikowi dają na początek 2700 zł czysto na rękę.

anonim

(usunięte przez administratora)

Technik

Nie ośmieszaj się !!! Pomylić masło a lek jest wielką różnicą. A może lepiej za miskę ryżu pracować?

anonim

(usunięte przez administratora)

Technik

Zarabiamy trochę lepiej jak w Biedronce, ale kiedy Biedronka Nas prześcignie w zarobkach to pójdziemy pracować do marketu. Przynajmniej odpowiedzialność mniejsza.

anonim

(usunięte przez administratora)

sesese

Hahahahahahahaha Elita? Kpisz? Jeśli chodzi o takie nagrody to opłacasz i masz (musisz o ile się nie mylę nie zalegać z Zusem i US), taktowania pracowników nie bierze się pod uwagę- poczytaj sobie.

ssseee

no właśnie, do roboty nieroby

si

nie pogrążaj się, chcesz podyskutować idź do dyrekcji po info i zobaczymy jak w podskokach szczęśliwa wrócisz oczekując na kolejne premie świąteczne

KOT

Ok , nie każdy musi być zadowolony z pracy, ja jestem i chyba premie na święta dostali wszyscy , więc nie wiem o co chodzi???? A nadgodzin i ja nie lubię więc dlatego pytam jak wybieracie? zwłaszcza jak jest urlop liczony jako 8h ?

s

buhahah, jaka tu piękna cenzura, ale prawdę wszyscy znamy, do zobaczenia na okienku, mama nadzieję, że mich będzie ci się szczerzyć od tej premii dzień i noc :D i oczywiście te nadgodziny dobrowolne?

kot

Witam:) Premia była i to całkiem przyjemna. Mnie pracuje się naprawdę fajnie i nie narzekam. Powiedzcie mi tylko co robicie z nadgodzinami ??? wybieracie po dwie czy jakoś inaczej?? Chodzi mi o takie zwykłe nadgodziny , nie niedzielne.

3

ilu macie pacjentów dziennie w takiej aptece i jaki średni obrót w zł?

l

na jakiej ty planecie żyjesz?

bla

będą jakieś premie świąteczne w tym roku?

lo

no już węszą za tym związkiem, komentarze tutaj znikają, obroty lecą, nerwy puszczają, wydmuszka jak się patrzy

no

czas na związek zawodowy, sprawdzałam w pip, już spełniamy warunki

master
@no 25.11.2014 06:45
czas na związek zawodowy, sprawdzałam w pip, już spełniamy warunki

Hygieja to najgorsze miejsce gdzie można by pracować ,omijać szerokim łukiem jeśli szanujesz własne życie.

ssseee

a jaki obrót i ilu klientów dziennie ma średnio taka apteka sieciowa?

Ada

Praca masakra! Szefostwo poniża i się wywyższa na każdym kroku. Krzycząca szefowa, zakochany w sobie szef.. Masakra! Umowa!? taaa zlecenie na niby okres próbny a po roku dalej to samo.. Jedynie ludzie tam pracujący są ok. Ale szefostwo konsekwentnie odbiera jakąkolwiek radość z pracy.. Człowiek niepotrzebnie się tylko stresuje. Szukajcie lepiej czegoś innego

prawy

Ależ proszę czytac ze zrozumieniem - nie o szeregowych była opinia tylko o technikach tzw.zaufanych a znajoma widocznie należała do kręgu "zaufanych" stąd nie miała podstaw do narzekania ,takich się tam docenia .

master

Ludzie dobrej woli pouczają.Ludzie złej woli straszą. Wincenty Styś właścicielka hygiei należy do tych straczących rozmaitymi karami za dobra pracę hehe

aptekarz krakowski

Mylisz się ,państwo to niby kto ? klika niekompetentnych, wzajemnie się wspierających ,mających za cel nieograniczone bogacenie się poprzez przekręty ,korupcję ,nepotyzm itd( afera taśmowa i wcześniej wiele innych zamiecionych pod dywan ,społeczeństwo zupełnie moralnie zniszczone, godzące się ze wszystkim tzw. lemingi myślące tylko tu i teraz , aż wstyd wykształceni tylko zawodowo ..Polski już nie ma( przemysłu,stoczni ,kopalń itp. ,jeszcze lasy państwowe zostały) ,ogromne zadłużenie przez 7 lat rządzenia PO a obecnie znowu figuranci z PO ,pionki w tymczasowym rządzie przetrwania. Narodzie obudż się!!!- chciałoby się krzyczeć ,Przyjdzie Putin(walec) i wyrówna. Boże strzeż Naród. Zastanów się zanim cokolwiek napiszesz ,pisz z sensem jak na magistra przystało.

master

podzielam opinię negatywną ,podpisuje się pod nią rękami i nogami ,należy mieć zawsze nadzieję na zmianę sytuacji w kraju ,odsunięcia tej bandy od żłobu a wówczas ci pomniejsi typu hygieja poniosą konsekwencje [usunięte przez moderatora]

KKKK

Witam !!! Przeczytałam dokładnie wszystkie opinie i mogę stwierdzić ,że to pozytywne opinie , zapewne są pisane przez informatyka p. (usunięte przez administratora) To prawdziwy(usunięte przez administratora) którym powinny zająć się media oraz prokuratura ! Mam nadzieję ,że czas (usunięte przez administratora) Tych Państwa już nie długo przestanie mieć miejsce ! Z całą pewność są to ludzie którzy czują się bardzo pewnie ale chyba nie zdają sobie sprawy ,że w dzisiejszych czasach i Oni Są nagrywani, rejestrowani a wszystkie oszustwa prędzej lub później zostanie przekazana do odpowiednich władz ! Całusek dla wszystkich niewolników !

formalista
@KKKK 27.11.2013 14:51
Witam !!! Przeczytałam dokładnie wszystkie opinie i mogę stwierdzić ,że to pozytywne opinie , zapewne są pisane przez infor...

Nietrudno już w obecnej chwili o dowody na prezentowane przez Panią opinie dotyczące niezgodnych z prawem działań ,jednakże wszystko w odpowiednim czasie.

pracownica

Pracuje już w firmie od 5 lat i nie narzekam. Właścicielka jest wymagająca, ale sama też zasuwa, należy ją podziwiać, a że czasem ktoś napisze bzdury, to widocznie nie chce mu się pracować, bo leni to w tej firmie nie brakuje, a najwięcej wśród magistrów, którzy 5 lat się uczyli, a przez 30 chcą siedzieć na (usunięte przez administratora)

ja
@pracownica 07.11.2013 21:13
Pracuje już w firmie od 5 lat i nie narzekam. Właścicielka jest wymagająca, ale sama też zasuwa, należy ją podziwiać, a że czas...

pracownica czy niewolnica ,magister farmacji to fachowiec wielkiej klasy ,szerokiej wiedzy uniwersyteckiej ,szanowany na świecie ,wykształcony do wykonywanie pracy nadzorującej ,merytorycznej ,do zasuwania natomiast przeznaczony jest personel pomocniczy czyli technicy a właściciel zasuwa to jego kłopot i wie za co.

aptekarz krakowski
@pracownica 07.11.2013 21:13
Pracuje już w firmie od 5 lat i nie narzekam. Właścicielka jest wymagająca, ale sama też zasuwa, należy ją podziwiać, a że czas...

Tego typu mizerne opinie skłaniają do refleksji nad poziomem świadomości pracownika w tej firmie i ogólnie nad poziomem świadomości pracownika w Polsce ,cóż ci zdolniejsi ,czujący się pewnie w zawodzie , znający swą wartość i właściwą relację pracodawca-pracownik opuścili w dużej części ten zdemoralizowany kraj(brak określonych norm prawnych) stąd pozostałą tzw.gawiedzią łatwo manipulować ,narzucać tempo pracy 150% normy jak przy budowie piramid ale tylko za 50% wynagrodzenia niewolnika. Życzę (usunięte przez administratora)wzrostu 200% wydajności !wzrostu zarobku adekwatnie acz z góry wiem bezskutecznie.

masterd

Hygieia to najgorsze miejsce pracy zarówno pod względem fachowości(personel składający się głównie z miernych techników po zaocznych policealnych szkołach) , kultury osobistej właścicieli jak również stosunków międzyludzkich stwarzanych przez właścicielkę farmaceutkę opartych na antywartościach : szczucie ,zastraszanie ,inwigilowani i pomawianie za plecami magistrów farmacji przez zaufanych techników ,krótko mówiąc - omijać szerokim łukiem te bazary z lekami.

pracownik

Suma summarum : szanujący siebie , przestrzegający zasad etycznych ,moralnych aptekarz w tej firmie miejsca raczej nie powinien szukać .

master

Zawód MGR FARMACJI w tym dogorywającym kraju został doszczętnie zniszczony ,pozbawiony prestiżu ,godności czci , stąd w Hygiei jak i we wszystkich tzw. sieciówkach nie liczy się wiedza ,doświadczenie zawodowe ,umiejętności ,niczym na bazarze tylko sprzedaż ,marketing ,technik donosiciel o zgrozo!!! na magistra farmacji jest najwyżej ceniony (właściciel też farmaceuta i takie niskie instynkty nim kierują) a płaca podobnie jak wszędzie solidarnośc prywatnych właścicieli aby móz wyzyskiwać pracowników a samemu zarabiać na tym wyzysku niewspółmiernie wiele i szybko.

bredzisz

Bzdura. Znam takich którzy pracowali kilka miesięcy na umowy zlecenia zanim dostali a w zasadzie wyprosili umowę o pracę

ja
@bredzisz 07.08.2013 23:08
Bzdura. Znam takich którzy pracowali kilka miesięcy na umowy zlecenia zanim dostali a w zasadzie wyprosili umowę o pracę...

Pracownik w tej firmie jest traktowany przedmiotowo na wzór niewolnika( karty magnetyczne odmierzają każdą minutę pracy):żadnego głosu ,żadnych praw -tylko obowiązki( w pośpiechu za półką coś przekąsić ,wysiusiać się w biegu ,bo kamery są wszędzie(oprócz WC) a dla samodzielnie myślących(których tu szukać ze świecą ,produkcja starych bezdzietnych panien(właścicielki urodą nie grzeszą) , broń Panie Boże zajść w ciążę ,można wylecieć z pracy i być wyrzuconym niczym śmieć w formie: a teraz proszę wyjść z apteki i kary dyscyplinarne, wysyłane straszaki codziennie drogą meilową można rzec w hygiei atmosfera pracy i obchodzenie się z pracownikami do złudzenia przypomina oglądane w TV zakłady karne i skazanych ( tylko tu za dobrą acz niewolnicza pracę).jednak życzę wyzyskiwaczom aby żyli wiecznie..

master

od początku zatrudnienia zawierana jest umowa o pracę

master

Umowę o prace firma Hygieia daje od początku zatrudnienia i płaci składki ZUS zgodnie z kwota na umowie nie można tu kłamać ,to duża firma i postepuje zgodnie z zasadami o zatrudnieniu,umów tzw.śmieciowych tu nie ma.

pracownik

Cała prawda w wypowiedzi przedmówcy , to firma -absurd , sama sobie wystawia świadectwo :ocenianie i oczernianie poza plecami pracownika na porządku dziennym ,hymny samochwalne właścicieli.. o tempora ! o mores !

ja

zarobki techników ok.2 tys.na rękę,magistrów niewiele większe ok 2,5 tys.na rękę ale tu pracownik ma dużo nadpracowanych godzin ,które może odebrać (jednorazowo tylko dwie godziny nie więcej) wiadomo kosztem innych pracowników czyli jedni pracują za drugich a zyski czerpie pracodawca ustalając taki harmonogram pracy(usunięte przez administratora)odradzam pracę można stracić wiarę w człowieka.

ja

Nieliczne pozytywne opinie pisane są przez pracowników firmy tudzież samych właścicieli. Zgadzam się z opiniami przedmówców. Hygieia to najgorsze miejsce w jakim można pracować

pracownik

Od 20lat hygieia ma dobrą opinię i nie ma problemów z zatrudnieniem fachowców na wysokim poziomie. Jestem wieloletnim pracownikiem tej firmy i dopiero od momentu zwolnienia naszej niekompetentnej Pani MAGISTER kierownik zaczęły się pokazywać nieprawdziwe opinie. Ciekawe?? Najwidoczniej ma problemy ze znalezieniem pracy, bo nikt nie może o niej wydać dobrej opinii.

magister

Nie ma żadnej pozytywnej opinii firma Hygieja ,bestie w ludzkiej skórze ,stać ich na wszystko: zwolnili z dnia na dzień mgr-a na wieśc o ciąży ,,kierownika uczciwego i kompetentnego bo cytuję:"stara baba" w okresie ochronnym przed emeryturą ,tylko mamona nimi kieruję. Ludzie mogą zapomnieć o tym, co mówiliśmy, ludzie mogą zapomnieć o tym, co robiliśmy, ale nigdy nie zapomną tego, jak się dzięki nam poczuli memento dla właścicieli.

master

Kompletna bzdura! Nie wiesz człowieku co to Kodeks Pracy i co to znaczy uczciwość. Pracowałem, nie polecam, w pełni potwierdzam opinie przedmówców. (usunięte przez administratora)Srodowisko farmaceutyczne dobrze o tym wie - wystarczy popytać.

bandy

A ja tam zadowolony nie jestem z apteki internetowej. 1. Kontakt telefoniczny praktycznie żaden, albo nie odbierają, albo zajęte - na każdym z nr podanych na stronie. 2. Kontakt mailowy tylko w jedną stronę - maile pewnie odbierają i kasują. Naprawdę nie polecam. Jedynie ceny jako takie, ale nerwy i zmarnowany czas sprawiły, że skorzystam z innej apteki, w której klient coś znaczy. Nie polecam.

pracownik

LIŚCIE SPADAJĄ -CENY SPADAJĄ I ZAROBKI SPADAJĄ

Zostaw opinię o HYGIEIA Chojnaccy Sp.J. - Kraków

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie HYGIEIA Chojnaccy Sp.J.