logo Rossmann

Rossmann

Warszawa

Opinie o Rossmann

chce zmienić pracę 2016-10-02 15:00:25
Ni chce tylko z rynny pod deszcz wpaść
chce zmienić pracę 2016-10-02 15:01:53
Nie chce tylko z rynny pod deszcz wpaść
chce zmienić pracę 2016-10-03 09:46:25
Ja pracuje w innej sieci i jest wyzysk niesamowity.
Ludzie po kolei sie zwalniaja a mnie trzyma tylko caly etat, umowa i fajni ludzie bo reszta to porażka.... mala kasa i zerowe zycie osobiste.
chce zmienić pracę 2016-10-03 14:42:30
W obecnej pracy - wszystkie pracujące weekendy oraz święta!
xyz 2016-10-04 22:35:20
podpisuję się rękami i nogami pod tym co napisałaś, pracuję w rossmannie ok 1,5h roku i zgadzam się z każdym słowem, mam dość, chyba czas zacząć szukać nowej pracy..
3
szukam pracy 2016-10-08 09:04:45
Po jakim czasie po złożeniu aplikacji przez internet się odzywaja?
chce zmienić pracę 2016-10-08 12:48:49
Chodzi o to że w obecnej pracy...nie w roosmanie pracuje w weekendy święta i nocki
zed 2016-10-09 20:34:03
nie polecam, cham i prostak
dddddd 2016-10-09 20:37:25
nie polecam
Kania 2016-10-11 08:45:22
Yyyyy powinnyście były to zgłosić do osoby wyzszego szczebla albo do kadr? to nienormalne zachowanie kierowniczki,chyba z kompleksami albo ze starchem ze ja wyrzucą ...maskra
szukam pracy 2016-10-13 10:21:09
I nikt nie zadzwonil a aplikacja o danej miejscowosci zniknęła z ich strony....

szkoda..

Bo w obecnej to depresji dostaje ...
szukam pracy 2016-10-13 10:22:17
I nikt nie zadzwonil a aplikacja o danej miejscowosci zniknęła z ich strony....

szkoda..

Bo w obecnej to depresji dostaje ...
Natalia 2016-10-14 21:19:26
jestem bardzo zawiedziona i zniesmaczona obsługą. dzisiaj nabyłam kosmetyk w Tarnobrzegu na ulicy Mickiewicza i był cały zużyty. To nie dopuszczalne by dopuszczać testery do sprzedaży to kpina z klienta. Gdy poszłam by zreklamować produkt i poprosić o wymianę zostałam bardzo niemile potraktowana. pani niegrzecznie powiedziała ze każdy ma patrzeć co kupuje i nie ma mowy o wymianie. już nigdy nie kupie nic w tym sklepie
3
K. 2016-10-16 10:30:28
aktualnie pracuje w rossmanie i patrzac na twoja wypowiedz mam wrazenie ze opisujesz wlasnie moja prace ;/ atmosfera jest fatalna pracuje dopiero tydzien ale juz wymiekam kierowniczka i jej zastepczynie wchodza sobie w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jak tylkom mogą , wczoraj dostalam opierdziel rozkladalac towar zamienilam 10 slow z kolezanka ktora pracuje na zleceniu , zostalam wezwana na rozmowe okazalo sie ze podobno nic nie robie tylko rozmawiam , a co najlepsze podpierdzielila mnie kolezanka ktora uwazalam za jedna z normalniejszych ale jak widac pozory myla . Zastanawiam sie czy wytrzymam nerwowo , do tego dochodzi jeszcze brak jakiegokolwiek zycia prywatnego od godziny 11 do godziny 12 w nocy siedze w pracy , nie ma szans na jakiekolwiek zycie prywatne a wiadomo kazdy ma swoja rodzine i chce z nia spedzic odrobine czasu . Inne dziewczyny pracuja po 6 - 9 godzin ja w grafiku mam zaplanowane caly czas po 12 ew. 11 , przeraza mnie to poniewaz nie mam czasu nawet porzadnie zjesc od tygodnia zyje na kilku łykach wody w pracy jak sie uwa napic i batoniku raz dziennie , zastanawiam sie jak dlugo jeszcze
8
xyz 2016-10-18 10:00:18
Ktoś mógłby powiedzieć na jakie zarobki +/- może liczyć Asystent Kierownika Sklepu?
12
Buba 2016-10-18 15:00:44
Wszystko zależy od regionu i miasta w jakim pracujesz. Średnio widelki dla asystenta to od 1900 do 2200 miesięcznie na rękę. Nie jest źle jednak odpowiedzialność i obowiązki są ogromne.
3
Monia 2016-10-18 19:41:07
Hej powiedzcie kim jest asystent kierownika?? Co robi?? Za co jest odpowiedzialny?? To inaczej zastępca kierownika??
Buba 2016-10-19 09:37:02
Asystent jest rangą o stopień niżej od zastępcy kierownika. Tak naprawdę do jego obowiązków należy dokładnie to samo co do kierowników. Asystent nie zajmuje się sporządzaniem umów cywilno-prawnych (kierownik i zastepca) oraz układanie grafiku ( kierownik). W porównaniu do wyższych rangą asystent ma 3/4 etatu A oni caly
1
Ruda 2016-10-19 09:51:27
Świństwo zrobili ci klienci... Nie masz pojęcia co potrafią robić. Testerów nie można sprzedawać i taki zakaz jest w rosmanie.klientki pomimo testerów otwierają produkty i celowo je niszczą,potrafią otwierać kilka opakowań tego samego produktu,po co?nie wiem. Testują kulki pod pachą itd. Nie obrażając normalnych klientów no dosłownie dzicz!!!
Firma każe zapraszać się z pomocą klientowi i np 3dziewczyny na zmianie zajmują się 3klientami a 20 robi to co robi i taki tego efekt.
1
nati 2016-10-19 22:06:53
hej ja pracuje w top markecie i slowo honoru mam to samo jutro skladam sezygnacje mam dosyc
1
wiewiórka 562 2016-10-21 19:01:23
ludzie to jest firma pod wzgledem pracy tragiczna pracownik sie nie liczy i nie ma nic do powiedzenia bo zaraz kierownik straszy ze zwolni jak sie uczepi to nie ma ratunku pracuje sie po 12 godzin i strach bo nie ma do kogo isc kierownicy to jedna szjka maja powiazania przewaznie zona kierownikuje jednym sklepem a maz drugim jak podpasujesz dla swity to dobze oni robia co chca tak jest na podlasiu gratisy wynosza torbami i udaja ze sa w porzadku.To jest skandal
ktopopo 2016-10-26 22:19:51
Zależy jakie miasto u nas obroty ok.600 tys miesięcznie s kasjer na 12.40 na początek a starsze stażem mają maks 13.80
..... 2016-10-29 15:07:35
U nas kasjer nie ma nawet 14zł. tylko 12,40zł i nie zależy to od stażu bo ja pracuje już ponad 5lat a stawka taka jak dziewczyny mają co teraz przyszły.
1
kitka 786 2016-10-29 21:17:34
po co pisac o warszawie jak w białymstoku koszmar stado durniów sie zebrało reg ionalny to jak lew robi co chce mordega dobiera w szystkich jak jemu pwsuje nie polecam
miecia 987 2016-10-29 21:23:00
białystok płacze jak regionalny skacze to jest taki cham jakiego nie widziałem robi co chce za guwno kazdego ma ludzie zdala od tej firmy to gorzej sybiru
maria 2016-11-03 15:53:05
pracuję w rossmann i obecnie jestem na zwolnieniu lekarskim, ciąża :) ludzie cudowni. Stawka 16,90 brutto, tj ok 12.50 do reki, plus premie ok 400 zl miesiecznie :) jesli nie masz rodziny i lubisz pracowac z ludzmi to jest extra. trafilam na fajna ekipe w jednym z wiekszych sklepow w polsce, jestem bardzo zadowolonam, żal było iść na zwolnienie :)
rosmaniara była 2016-11-04 13:21:32
jakbym widziała swój sklep w lbnie..mobbing, podstawianie nóg, grafik na tydzień?haha na kilka dni może stały. nocki-dostawy to TYRKA dla chłopów a nie dla kobiet. może kiedyś kierownictwo zrozumie żeby zatrudnić nie jednego ludka na noc..zarobki spoko ale liczy się coś więcej w życiu..i pomiatanie ludźmi to norma. zapraszamy wszystkich którzy lubią być pomiatani i lubią dźwigać i nabawić się z czasem fajnych dolegliwości :) jak widać można się odczłowieczyć za kasę.
5
Kotek 2016-11-04 22:35:51
Ale jak? Nie rozumiem. Podobno raz do roku są podwyżki. To od 5 lat mię miałaś?
Ktoscos 2016-11-07 23:49:52
Skąd niby wzięłaś premie 400zl? Regulaminowej jest o polowe mniej. Troche za bardzo pokoloryzowalas. Tez jestem na l4 w ciąży i zarobki mam lepsze niż bym pracowała. Po macierzyńskim chce wrócić, ale niestety będę musiała sie dogadać z kierownikiem jakimś bo będę musiała opiekę nad dzieckiem podzielić z mężem a on pracuje 8-16.
majama 2016-11-08 10:04:27
Witam.
Może nie jestem BARDZO zadowolona z pracy w Rossmannie ale w porównaniu do innych firm jest naprawdę ok.Ja trafiłam na miłe,pomocne dziewczyny i bardzo sympatyczną kierowniczkę.To fakt jest sporo pracy,ale bynajmniej ja tak lubię bo przynajmniej czas szybko leci :) Uważam Rossmann za solidnego pracodawcę,mam dobrą umowę i warunki finansowe,więc niestety coś za coś :)
Pozdrawiam i polecam !
2
Aga 2016-11-11 12:48:39
Osoby które tak strasznie narzekają powinny iść spróbowac pracy w Biedronce lub Cerrfour i tam dostac wypłate .Warunki jakie opisujecie zalezą od kierownika sklepu wiec nie możecie wrzucać wszystkich do jednego worka .Zapwene też troche sie wyolbrzymia problem .U mnie na sklepie naprawde jest ok a są osoby które narzekają bo sie ludziom robic nie chce albo myśla ze beda im płacili za leżenie
3
kombiwars 2016-11-13 13:00:04
Czytam opinie rossmanowych pracowników i jestem zdumiomiony brakiem szacunku i ludzkiego traktowania Polek tam zatrudnionych. Przypomiało mi się się, że żona założyciela sieci tych mydlarni była nadzorczynią w obozie koncentracyjnym. Być z może z tego umiłowania rodzaju ludzkiego wynika podły i niewolniczy stosunek do zatrudnionych.
5
woodoo 2016-11-13 14:55:29
Zatem nasuwa się pytanie, wg jakich kryteriów dobiera się kierownictwo w sklepach?
1
kotka 2016-11-15 11:22:15
to jest koszmar co się dzieje jaka chołota dopadła do koryta tak jest w białymstoku pracownik jest nikim a regionalny jak wódz nie liczy sie z pracownikiem
kotka 232 2016-11-15 11:28:23
ludzie na kierowniczych stanowiskach nie maja wykształcenia i nie umieja sie zachowac potrafi przy kliencie wyzywac i krzyczec na pracownika tak jest w białymstoku to jest chore zachowanie
Zygmunt 2016-11-16 22:47:03
Witam wszystkich byłych i obecnych Rossmannowiczów.
Potrzebuję rzetelnej informacji, dlatego bardzo was proszę o powstrzymanie się z wyzwiskami. Zastanawiam się nad aplikowaniem do działu logistyki/transportu. Od ponad 6 lat zajmuję się planowaniem tras, ładunkami, itp. Bardzo was proszę o informację jak wygląda praca w tym dziale, na jakie zarobki może liczyć osoba z doświadczeniem plus angielski (poziom nativ) i niemiecki (poziom wirtschaftsdeutsch). Do tego perfekt Hermes i Oracle, duże doświadczenie w SAP
Jaka atmosfera w dziale, jakie kierownictwo...
Będę naprawdę wdzięczny za wasze opinie...
Ola 2016-11-17 16:15:49
Witam Renata możesz mi pomóc znaleźć pracę w Rossman? proszę
woodoo 2016-11-17 18:22:33
Podpisz folks listę
Magnolia 2016-11-17 20:47:07
Jeśli ktoś nie pracował jeszcze w Rossmanie to ma okazję się przekonać jak rzeczywiście wygląda ów praca. Przychodzisz, zakładasz fartuszek, ładnie się uśmiechasz i podążasz do regałów gdzie masz układać towar. Tak właśnie myślałam, zatrudniając się w tej firmie. Pomijając obsługę klienta, sprzedaż przy kasie i dostawa- nocki. Bo to jest oczywiste. No wiadomo trzeba się opracować. Ale to jest nawet przyjemne, bo robisz to co sprawia Ci satysfakcję. Radość. Czas szybciej leci gdy masz jakieś obowiązki. Ale nikt nie zaprzeczy bowiem, że w pracy najważniejsza jest atmosfera ? I niestety ale w moim przypadku stanęłam na bardzo mocny grunt. Zwykła lub ''niezwykła'' jak kto woli -kasjerka jest deptana bo nie jest asystentką, która podlizuje się kierownictwu bo wydaje polecenia gdy ich nie ma oraz przyjmuje dostawy. Ma 3/4etatu i obrasta w piórka latając po całym sklepie i znikając na socjalnym aa kasjerki pracują. Nigdy nie zapomnę pracy w Rossmanie, choć zawsze gdy przypominam sobie o niej mam wrażenie, ze zaraz polecą łzy. Im więcej dziewczyn pracuje tym gorzej. A jeśli ktoś jest małomówny- odstaje od reszty. Nie piszę tej opinii złośliwie- ale pisze jak na prawdę było. Jest wiele wiele innych rzeczy , ale to na forum wolę nie pisać I wierzcie lub nie- ale trzeba mieć plecy by tam się dostać ;)
2
woodoo 2016-11-19 12:18:48
Agnieszko, - a kto dobiera personel kierowniczy i w/g jakich kryteriów? Widziałem w jednym ze sklepów na lini otwockiej, młodą kobietę, która prawdopodobnie sprawowała tam funkcję rejonowej nadzorczyni. Nie stwarzała wrażenia osoby wyrównoważonej a już na pewno wyposażonej w empatię. Była starannie ubrana, ze starannym makijażem, ale robiła wrażenie zaciekłej suki. No, ktoś musiał zadbać o wybranie takiej postaci, aby kreowała dalej podległe jej zakresy na wzór i podobieństwo własne!
2
xyz 2016-11-19 19:06:07
Czytam i czytam te opinie aż w końcu postanowiłam podzielić się z innymi swoją. Na każdym sklepie jest inna atmosfera. Pracowałam już w dwóch Rossmannach w Warszawie i z doświadczenia właśnie wiem, że od fajnej i miłej atmosfery w pracy zależy podejście nie tylko kierownika, osób funkcyjnych ale i kasjera. Jeśli kierownik jest w porządku to całkiem to inaczej wygląda. Oczywiście nie polecam pracy w galeriach handlowych, ponieważ tam świątek, piątek czy niedziela jest pracująca. Pracujesz w sklepie wysokoobrotowym? - nie narzekaj na mnóstwo pracy. Poproś kierownika regionalnego o przeniesienie.
Co denerwuje chyba każdego to to że produkty przykasowe trzeba polecać każdemu bez wyjątku nawet jeśli w kolejce stoi chłopak ok 15 lat a do sprzedania masz krem 60+. Dostawy są ciężkie, ale wszystko da się znieść. Co do dźwigania, wystarczy poprosić o pomoc. Jestem niska i drobna, ważę niecałe 48 kg a pracuję już jakiś czas i żyję. Pozdrawiam
ps. praca przeważnie na drugie zmiany.
zabka 2016-11-22 13:38:43
nie polecam firmy wogole. robia jakies dziwne rekrutacje etapy castingi tylko po to zeby sprzedawac proszek do prania czy podpaski na kasie...??? bezsensu czlowiek sie najezdzi na spotkania musi odgrywac scenki jak do twatru jakby szukali prezesa prezesow a nie zwykla osobe na kase i do ukladania towaru nie polecam szkoda czasu ludzie z rossmana rekrutujacy wielkie panstwo sie czuje szczegolnie jak przyjezdzaja do malego miasta.... żal..
3
Swiezak 2016-11-25 20:46:58
Obecnie jestem na 5 dniu szkolenia i zaczynam sie powaznie zastanawiac czy dam rade. Generalnie mam caly czas popoludniowe zmiany, malo czasu dla siebie, a na sklepie naprawdę trzeba duzo ogarnac. Tylko zastanawiam sie co by bylo gdybym chciala zrezygnowac juz teraz na etapie szkolenia? To jest wgl możliwe?
mika 2016-11-27 22:34:56
Nie polecam
mika 2016-11-27 22:44:57
Nie polecam miałam przyjemność pracować w Rossmann . To fakt grafik nie jest stały ani jeden dzień pracuje się po 12 h czasem krócej . Kilka godzin przed przyjściem dowiadujesz się że masz np. dziś nie przychodzić a można było sobie coś np zaplanować bądź nagły telefon w środku dnia że masz przyjechać do pracy w ciągu godziny.
Ani minuty nie możesz odpocząć robić najlepiej 10 rzeczy naraz przerwa odliczana co do minuty .
I ciągła kontrola jak siedzisz na kasie przy której non stop masz klientów ile zdążyło się już wyłożyć towaru . ( jakby była jeszcze taka możliwość )
ola 2016-11-28 13:55:24
Do mnie odezwali sie po kilkunastu minutach od wysłania aplikacji!! Szok
1
zośka 2016-11-29 13:27:30
Niestety ja również nie mogę polecić pracy w firmie Rossmann. Wszystko co tutaj piszą dziewczyny jest prawdą. Praktycznie same zmiany na popołudniu, często po 12 h, co miesiąc więcej zmian nocnych niż było to przedstawiane na rozmowie kwalifikacyjnej, trzeba być w pracy wcześniej a i tak prawie zawsze wychodzi się później (oczywiście za ten czas nikt nam nie płaci). Grafik jest ustalany tylko na tydzień , a i tak często się zmienia z dnia na dzień, więc można zapomnieć o zaplanowaniu sobie czegokolwiek. Atmosfera w pracy bardzo słaba,dziewczyny na wszystkich stanowiskach donoszą na siebie i się obgadują. Zresztą jak ma być dobra atmosfera skoro według procedur nie można ze sobą rozmawiać na sali sprzedaży, a na przerwie może być 1 osoba. Przerwy ma się tylko 15 min nawet jak jest się w pracy 12 godzin, co przy naprawdę fizycznie ciężkiej pracy i tempie maszyny a nie człowieka, ledwo starcza żeby poczuć, że się usiadło. W trakcie przerwy nie można wyjść nigdzie, ani na papierosa, ani do sklepu obok. Przy kasie nie można mieć żadnych napoi, mimo, że przez kilka godzin mówisz cały czas i już w ustach nie masz grama śliny, bo każdemu klientowi musisz proponować produkty przy kasie zgodnie ze standardem. A jak już mowa o standardach to również trzeba każdemu klientowi na sali sprzedaży mówić "dzień dobry", nawet jeśli mijasz go już 5 raz oraz standardem w tej firmie jest to,że każdy pracownik przy wyjściu jest sprawdzany czy nic nie ukradł. Plusem tej pracy jest natomiast jedno - jak na pracę w sklepie wynagrodzenie naprawdę nie jest złe i jest zawsze na czas.
1
woodu 2016-11-29 18:31:51
- A może by tak znacjonalizować tą sieć mydlarni z pożytkiem dla Polek i szacunkim dla zatrudnich? Hm! ŚNIŁO mi się!
Klaudia 2016-12-01 18:37:03
Też miałam raz sytuację z testerem, ale pani przy kasie zwróciła mi uwagę, poszłam wymienić, dzięki czemu uniknęłam głupiej wpadki... Co nie zmienia stanu rzeczy, że to twoja wina, że nie patrzyłaś co bierzesz, nie oczerniaj ludzi o twoją głupotę :(
Zoja 2016-12-06 09:58:23
Ile zarabia kasjer-sprzedawca w Krakowie na okresie próbnym i później? Widziałam ogłoszenie i nie wiem czy składać cv?
Zostaw swoją opinię o Rossmann - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Rossmann