logo Rossmann

Rossmann

Warszawa

Opinie o Rossmann

Katha 2017-04-10 23:36
mzq !
Jestem zwykłą dziewczyną, która już nie raz dała sie nabrać na Wasze BUBLE! Wiem jacy są ludzie, pracuję w handlu! Po prostu takie MENDY jak WY trzeba TĘPIĆ w zarodku... Jeśli chodzi o opinie na temat produktów w internecie to sprawdzam i dlatego wolę inne drogerie, w których produkty odpowiadają swojej renomie... Najdroższe (z których nie korzystam), nie znaczą najlepsze, ale przynajmniej są zapakowane i "świeże" :) Takie to dziewczyny uśmiechnięte muszą po sklepie chodzić i obsługiwać te jak to mówisz damulki, to niech sie też nauczą te damulki opieprzać za otwieranie kosmetyków, albo co nie mogą??? bo renoma sklepu ojoj jak mi przykro!
1
Julia 2017-04-12 11:46
Mam pytanie czy firma będzie organizować pokazy kosmetyczne? Widziałam ofertę pracy dla kosmetologa-szkoleniowca w Poznaniu i tak pomyślałam. To byłoby ciekawe.
1
qwerty 2017-04-12 16:23
hej . Dostałam się do pracy do rossmana. Mają trochę pokrętną politykę co do zatrudniania ludzi ( nie mówię tego z zazdrości po prostu pierwszy raz się spotykam z sytuacją że na asystenta zostaje zatrudniona osoba od razu po studiach a osoba z doświadczeniem w handlu i do tego w kosmetykach i chemii gospodarczej również, też po studiach, z dostaje posadę kasjera). Ale kij z tym . Z jednej strony to się cieszę że tak wyszło bo może mniej odpowiedzialne stanowisko, nie muszę się martwić o otwarcia czy zamknięcia sklepu i inne rozliczenia. Mam pytanie co do pensji bo na rozmowie to jakoś tak od d... py strony tłumaczyli. Jest goła pensja czy jeszcze jakieś dodatki ( byłam na rozmowie na st. asystenta, a będę kasjerem sprzedawcą). Na rozmowie mówili mi o premiach np. jeśli nie wezmę ani jednego dnia wolnego w danym m-cu to dodatkowa kasa, od obrotu, przy remanencie + 1/3 poborów jeśli wszystko jest ok i się zgadza). Czy przy stanowisku kasjer sprzedawca ktoś ma lub miał(chodzi o byłych pracowników) jakieś dodatki tego typu, czy to dotyczy tylko asystentów i np.kierowników. Dajcie znać.
24
Nie polecam! 2017-04-13 21:56
Również nie polecam pracy w rossmanie,tragiczna atmosfera, zmieniający się ciągle grafik, brak szacunku dla pracowników, wieczna krytyka . Jeżeli uczysz sie zaocznie można o szkole zapomnieć.. bynajmniej mi kazali rzucić szkole na rzecz pracy w rossmanie..
14
Marcin 2017-04-14 09:39
Proszę również o odpowiedź czy Wy piszecie o kwotach brutto czy netto? Jeśli brutto i 2600 to dużo, to chyba nie mogę narzekać na swoją obecną pracę..

Pozdrawiam
3
,./ 2017-04-18 09:48
Ja mam mniej więcej tyle netto (w tym jest podstawa i dodatki do pensji) na stanowisku asystenta.
3
Daria 2017-04-18 20:58
Rossmann to świetny pracodawca i ciągłe narzekanie nie zepsuje wizerunku firmy.
2
rossmanno 2017-04-26 13:40
Ile zarabia asystent kierownika sklepu miesięcznie i ile na godzinę(netto) ?
12
Fryzjer 25 2017-04-27 17:07
Byłam na rozmowie rekrutacyjnej. Porażka. Wymagania co do kandydatów nie są adekwatne do proponowanych pieniędzy. Gdzie się tak dobrze zarabia w rossmanie bo mi na umowie 3/4 etatu zaproponowano około 1300 zł. I ten wywiad który ze mną prowadzili przez pół godziny porównać można przynajmniej jakbym się o kierowanie zespołem starała a nie na zwykłego robola. Ogólnie to nigdy bym nie przyjęła tej oferty po rozmowie kwalifikacyjnej. ŻENADA
5
Naatalia 2017-04-28 13:43
Ile osób tyle opinii. Nie możemy generalizować. Wszystko zależy do jakiego konkretnie sklepu traficie. Dopiero wtedy można dyskutować o obowiązkach, stawce godzinowej, dodatkach, premiach itp. Nie ukrywam, że już trochę tu siedzę, "Panie kierowniczki" to wladczynie tych kilku metrów i od nich zalezy atmosfera w pracy. Nie mozna sie ludzić początkowym efektem "WOW:O". Prawdziwe oblicze wychodzi przy kłopotach, bo zamiast wspomóc, będą obgadywać, szeptać po kątach, zadnej konstruktywnej krytyki, a nie daj boże rady. Szkolenie jest krókie i jeśli nie przejdziesz całej scieżki od najniższego szczebla zawsze znajdą sie osoby, które uważają sie za lepsze, bardziej kompetentne na Twoje stanowisko. Przykre, ale pamietajcie to ludzie tworzą atmosfere w danej placówce. Zawsze powinnaś zrobić wiecej, lepiej! Lada moment przyjdzie selekcja, bo firma oczekuje najwiekszego zaangazowania. Nie liczą się Twoje plany, prywatny czas. Niby 3/4 ; 7/8 ; itd jest potrzeba robisz non stop, a na koniec poucinają Ci godziny. Możesz być pewna odcisków i niesmaku po krótkim stażu.
8
Michalczak 2017-04-28 13:49
Witam wszsytkie osoby zainteresowane jak wyglada praca w firmie prosze o kontakt na adres emailowy michalczak111@theses24.fr . Podesle ciekawe rzeczy.

Nie dodaje ich tutaj gdyż zostana odrazu usunięte.


Pozdrawiam
2
Ziajka 2017-04-29 08:04
Od pewnego czasu to juz nie sa wysokie standardy obslugi a niewolnictwo, sluzalstwo i wyzbycie sie godnosci i honoru. Nauczyli klientow ze moga nam nasrac na leb a my i tak musimy byc mile i usmiechniete. Gdybym mogla miec wlasne zdanie, byc soba to wierzcie mi ze bez odgornych wymagan bylabym mila dla ludzi i starala sie w pracy. Ale w momencie gdy ich wymagania wobec obslugi sa absurdalne to we mnie budzi sie frustracja. Od zawsze i na zawsze kazda skarga bedzie rozpatrywana pod kątem co my zle zrobilysmy a nie rzetelne badanie obu stron i racji. Dziwia sie ze tyle ludzi odchodzi pragnac szacunku, coraz czesciej brakuje pracownikow bo nie ma do nich szacunku. Na nic pranie mozgu. Ci co mysla samodzielnie widza ze pracownik jest na ostatnim miejscu. Od zakazu tworzenia zwiazkow zawodowych co jest niezgodne z prawem pracy, przez grafik, przez obserwacje jak obslugujesz, ciagly nakaz witania wszystkich, impuls z bronia przy skroni ze jak zapomnisz to zegnaj, ciagle nagabywanie zeby komus pomoc przy wyborze papieru do tylka. Jak budowac fajna atmosfere? Jak czuc sie dobrze? Nie mozna by naturalnie obslugiwac dobrze klienta jak kiedyś? Moc porozmawiac swobodnie przy doradztwie, byc w poblizu w razie gdy ktos cos potrzebuje ale nie nagabywac? Ja pracuje w ciaglym stresie. Nigdy nie moge byc soba. Mam byc ich wytworem a nie potencjalem
22
Już szczęśliwa 2017-04-29 08:10
Na szczęście mój czas w tej firmie dobiegł końca. Pracowałam w sumie pare lat na dwóch różnych sklepach. Ostatnio to już było tak tragicznie że to przechodzi ludzkie pojęcie, odważę się powiedzieć że momentami zakrawało to na pracę niewolniczą. Zacznijmy od grafików. Grafik zmieniał się kilka razy tygodniowo. Rozumiem że gdy ktoś wziął L4 to był to powód. Ale nie w każdym tygodniu nawet nie wiadomo z jakich powodów. Oczywiście nikt nie pytał czy pracownicy zgadzają się na zmianę grafiku. Prośby grafikowe zostały wycofane przez kierowniczkę która powiedziała że wszystkim nie dogodzi więc próśb nie będzie. Zmiany po 12 godzin stały się normą, chociaż przez chwilę po piśmie z centrali był spokój, który trwał ok 3miesiące potem wszystko wróciło do normy. Telefony i smsy po i przed pracą były codziennością. "przyjdź dwie godziny wcześniej", "dziś zostajesz 3 godziny dłużej" + opiedziel i dopytywanie co kto i dlaczego na sklepie. Kolejna rzecz to przerwy, a raczej ich brak może raz na tydzień udawało mi się coś zjeść w biegu np. przy dokładaniu chemii. Wprowadzanie atmosfery że człowiek czuł się winny gdy usiadł i jadł. Nie było mowy o 15 minutach nieprzerwanego niczym odpoczynku. Następna rzecz to BHP, dzwiganie ciężkich kuwet, bosków z towarem, dostawy niejednokrotnie jak dla koni. Brak umiejętności kierowniczki do zorganizowania osoby do pomocy przy bardzo dużych dostawach. Siedzenie na dostawie po 12 godzin, człowiek nie raz słaniał się na nogach. Kolejna rzecz to przepełnione magazyny. Towar składowany po sam sufit, na schodach w socjalu , w kiblu, zastawione wyjścia ewakuacyjne. Karta sprawiedliwości robiona pod pierwszy fikcyjny grafik który i tak nie funkcjonował. Potem wszystko ustawiane pod koleżanki. Zabieranie planowanych urlopów , bo promocja, bo Asia na L4. Na nic zadwały się tłumaczenia że urlop był planowany przed nowym rokiem. Zawsze ten sam tekst jak ci nie pasuje to się zwolnij, jest milion chętnych na twoje miejsce. Pracowanie również za ochronę w godzinach gdy jej brak na sklepie. Potem gdy klient coś ukradł niesamowite trucie d**y i sprawianie aby pracownik czuł się jak śmieć. Ogólem jeden wielki mobbing. Brak życia prywatnego. Dziś załuje ze gdy tam pracowałam nie zgłosiłam sprawy o mobbing. Jednak jestem szczęśliwa nową pracą, mam czas dla rodziny i czas na rozwój zawodowy i swoje pasje. Dziewczyny nie bójcie się zmian
27
Malami 2017-05-03 11:53
Rany jak ten ROSSMANN zły... Pracuje trzy lata, na stanowisku asystent i tak zarabiam 2500 ale faktycznie, nie za gole 3/4 etatu tylko zawsze mam coś ponad i u mnie na sklepie raczej większość dziewczyn zawsze ma. A jeśli czasem chce zebrać coś więcej to zawsze się znajdzie jakieś inny sklep w poblizu gdzie mogę złapać pare godzin i tskie godziny ekstra są zawsze na koncu obcinane jesli juz. I co region to inne stawki, nie ma sie co coszukiwac. Na szczęście mam ok kierowniczke, wymagajaca owszem ale nikt inny tak jak ona nie pilnuje przerw, żeby każdy poszedł, żeby godziny były sprawiedliwe i jakoś nie zauważyłam zabironia premii, nagan czy czegoś w tym stylu. A co do zmian no są, ale jak się zmienia grafik i dajemy znać dziewczynie to ma prawo się nie zgodzić i tyle. A to ze w pracy się pracuje a nie plotkuje, pije kawkę i siedzi na [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] tak jakby niektórzy chcieli to inna sprawa. A może tylko mi się tak trafiło..
6
Malami 2017-05-03 12:04
A co do kradzieży, fakt ochrona powinna być cały czas ale zdarzyło mi się i nie tylko mi ze coś przy nas ukradli to nie usłyszałam ani jednego słowa w tym temacie, to się zdarza, bo nie jesteś w stanie naraz zajmować się wszystkimi ludźmi a poza tym jak ktoś chce Cię okiwac to się dobrze przygotuje i tak czy tak to zrobi. Jedyny duży minus brak szkoleń, bo czasem jak mnie ktoś o coś zapyta to mam ochotę uciekac bo nie lubię z siebie robić debila a zwyczajnie nie mam pojęcia o czyms. A najbardziej lubię babki które myślą że przetestowałysmy wszytko
3
f##kRossman 2017-05-06 21:53
Jako była zastępczyni sklepu w Bydgoszczy; podpisuje się pod Twoimi słowami w 100% !!!
3
Felka 2017-05-10 22:18
Myślę, że osoby którym nie podoba sie praca powinny zdecydowanie zmienić ją.
2
Gosc 2017-05-11 00:03
U mnie ost za 152 h czyli pełen etat miałam 1900 netto, za marzec 168 bodajże 2150. Stanowisko asystent
2
mm 2017-05-12 17:14
niemożliwe, że mniej niż 11h przerwy ponieważ za zaakceptowanie godzin i grafiku odpowiedzialny jest system. jeżeli czas odpoczynku między zmianami jest krótszy niż 11 godzin to system nie dopuści takiej zmiany
3
jaaaaa 2017-05-13 21:29
Podpisuję się pod tym rękami i nogami!!!!!
Dodam tylko praca w Rossmannie= brak życia osobistego!!!
2
Asia 2017-05-15 09:26
Jaka jest stawka na poczatek w warszawie?
4
Felka 2017-05-16 10:38
Widziałam w ostatnie ofercie pracy bardzo dużo etatów na asystenta kierownika sklepu, czym to jest spowodowane? Mam zamiar aplikować do Rossmann-a i bardzo mnie to zainteresowało. Czy były jakieś poważne redukcje? Może ktoś ma wiedzę i mógłby coś napisać?
3
anonim 2017-05-18 08:57
Rekrutują prawie cały czas,ponieważ dużo ludzi odchodzi oraz dużo zachodzi w ciążę oraz są awanse wewnętrzne przez co zwalnia się miejsce np. na kasjera lub asystenta. Zwalniają chyba tylko jeśli ktoś kradnie, bo nie słyszałam żeby kogoś zwolnili
2
rynek pracownika 2017-05-18 16:18
W jakim celu w ankiecie rekrutacyjnej zbierają informacje o dokładnej dacie urodzenia i dokładnym adresie zamieszkania? Przecież nie wszyscy wypełniający ankietę będą pracownikami R.
4
Ciekawa 2017-05-20 13:51
Jak wygląda praca tylko w weekendy? Czy to jest tylko sb-niedz, czy piątek tez wchodzi w grę? I co w sytuacji, jeśli bardzo potrzebuję wolny weekend (np wesele), czy można odpracować to w tygodniu? Ile zarabia taki kasjer? Czy są premie, bony lub paczki na święta?
Będę wdzięczna za opinie.
Xyz 2017-05-21 12:07
Praca od piątku do niedzieli, przy sklepie wysokoobrotowym od 6 do 12 godzin dziennie ( z naciskiem na 12h ). Co do wolnego weekendu to wystarczy napisać ze chcesz wolne w zeszycie zyczen grafikowych i nie powinno byc z tym problemu, bez zadnego odrabiania w tygodniu. 1/2 etatu. Woj zachodniopomorskie 120 h w miesiacu = 1400 zl na reke
4
Ciekawa 2017-05-21 12:40
Dziękuję bardzo. Mam nadzieję,że w mazowieckim działa to podobnie.
1
kombiwars@wp.pl 2017-05-22 16:09
Proponuję znacjonalizować tę sieć i inne wyprowadzające pieniądze z Polski
1
Mimka 2017-05-22 16:26
A czy jest problem z prośbami do grafiku czy nikt nie pyta i po prostu układa grafik?
1
nick 2017-05-23 00:33
Prośby nie muszą zostać uwzględnione , bo są tylko prośbami i tu już zależy od kierownika, ale oczywiście większość ma swoich pupilków , których prośby spełnia a reszcie już nie zawsze. A grafik i tak zmienia się co chwilę i tak, więc to,że jest grafik dużo nie daje...
1
Felka 2017-05-24 08:40
Praca w Rossmann-nie jest jak wiele innych. Jeśli ktoś nie lubi handlu to nie powinien się zatrudniać. Generalnie to narzekają osoby które z założenia nie lubią pracować i tu jest problem. Wolą pisanie bzdur.
1
maria 2017-05-25 15:20
Zatrudniając się w rossmanie, wiedziałam, że nie będzie łatwo.. ale po nie całym roku mam kompletnie dość... podziwiam te dziewczyny które pracuja juz ponad 6 lat..., wiecznie niezadowoleni klienci z naburmuszona mina, którzy uważają, że kasjerki nie mają ambicji, bo to przecież najniższa gałąź i trzeba się produkować polecając produkt i najlepiej sprzedać go podwójnie... grafik jest ułożony jak im pasuje, prośby wcale nie muszą być uwzględnione... weekendy dwa dni po 12 h, fakt ,ze trzeba zarobić i nazbierać godzin, ale bez przesady.. zarobki nie są najgorsze, ale nie kosztem zdrowia i nerwów. Odnośnie produktów, to ekspedientki same sobie ich nie otwierają, klient otwiera sto razy, bo przeciez musi pomacać, dotknąć i powąchać... a potem jednak rezygnuje i odkłada jeszcze nie zakręcone.. a potem kolejni i kolejni klienci... szanujmy sie wzajemnie, a nie dogryzajmy na każdym kroku :)
4
Kataarzynaaa 2017-05-26 15:32
A ja mam natomiast pytanie czy robiąc badania lekarskie do Rossmana płaci się dla lekarza a później oni to zwracają?
1
Kataarzynaaa 2017-05-26 15:35
A no i jeszcze jedno czy potrzebna jest książeczka sanitarno epidemiologiczna?
1
Lul 2017-05-28 13:08
Czytam te opinie i stwierdzam, że chyba pracujemy w innych firmach. Pracuję od ponad 4 lat i nigdy nie miałam problemu z grafikiem. Kiedy coś mi wypadło, że musiałam mieć wolne albo się z kimś zamienić nie było problemu. Przeszłam przez trzy sklepy, na dwóch byłam kasjerem teraz na trzecim jestem asystentem. I albo miałam ogromnego farta albo przesadzacie, ale na każdy była super ekipa i kierowniczka i jak się przenosiłam to z bólem serca. Natomiast słyszałam, że na innych sklepach bywa różnie, ale bez przesady. Ja na pensje nie narzekam, jako kasjer też zarabiałam całkiem nieźle. Jest to fizyczna, ciężka praca. Ktoś napisał o odpowiedzialności majątkowej, gdyby jej nie było to dziewczyny były kradły z kasetek. Nie można być winnym grosza ? Nie masz prawa, to są pieniądze klienta. Jak nie masz groszy to pytasz czy klient ma końcówkę, żeby uzbierać te grosiki. Jeżeli przez cały dzi n będziesz wydawała 5 gr zamiast grosza to to jest Twoja wina, a nie Rossmanna,że nie umiesz spytać o końcówkę. A często klienci grosze mają. Praca na dostawach ? W każdym sklepie Biedronka, Lidl sklepy z ciuchami są dostawy, towar się nie rozłoży sam. Premia świąteczna, inwentaryzacyjna, dodatek co miesiąc do pensji za nie chorowanie, dofinansowanie do kolonii dla dzieci, paczki świąteczne dla dzieci. Piszecie że pracujecie po 12h to prawda ale następnego dnia 4h, bo więcej jak pełen etat nie możecie wyrobić. Np ja pierwsze dwa tyg pracowałam po 11h , teraz chodzę na 5 :)
2
sandra 2017-05-30 10:04
jesteś pewnie pupilką kierowniczki bo grafiki są zmieniane na bieżąco ogólnie masakra brak ludzi do pracy bo po przepracowaniu dwóch miesięcy dziewczyny uciekają na zwolnienie żal jak ktoś wypisuje takie bajki
3
brydzia 2017-05-30 10:27
Miałam tak samo,nie wiem co jest grane,dlaczego tak się dzieje,pytania z kosmetologii,a potem odzew żaden i okazuje się ,że nawet a kasjera sprzedawcę nie chcą,chore są te rozmowy i tyle
1
andi 2017-06-01 07:06
To jest kolejna WIELKA KORPORACJA, oparta na totalnym WYZYSKU pracowników, gdzie kilku cwaniaczków ma dobre posady i zarabia kase, a cała reszta pracowników zasuwa za marne pieniądze! Po prostu niewolnicy we własnym kraju. A teraz coraz więcej firma zatrudnia np. Ukraińców, którym płaci najniższe możliwe pieniądze! A miliardy euro Rossmann wypompowuje z Polski do swojej centrali, podobnie jak inne korporacje, a na zewnątrz chwali się, jaka to ona nie jest wspaniałą firmą!
6
Zainteresowans 2017-06-02 14:56
Kto jest regionalnym w tomaszowie lubelskim?
2
Alicja 2017-06-03 14:29
Najgorsza firma w jakiej pracowałam ! ! ! to co tam się wyczynia to obłęd, jak można ustalać milion procedur nie przestrzegając kodeksu pracy ! Gdzie są regionalne bo nie rozumiem tego, że na jednym sklepie kierowniczka siedzi na kasie wykłada towar po prostu pracuje, a na innym drze się na zapleczu załatwiając swoje prywatne sprawy przez telefon, jest rozchwiana emocjonalnie i to oczywiście przekłada się na zespół. Dlaczego na tablicach korkowych na zapleczu, gdzie powinny wisieć ważne informacje nie ma numeru do osoby regionalnej ? firma chce zamiatać pod dywan ... Kierownik jest również pracownikiem firmy wiec Panie które noszą czerwone fartuchy niech wezmą się za pracę, której jak widać w Rossmannie nigdy nie brakuje ... Nie wspomnę o grafikach ciągle zmieniających się co jest łamaniem kodeksu pracy, i jest ustawieniem pracownika już do roli niewolnika. BHP w tej firmie to też żenada. Jestem osobą dość silną psychicznie z otwartym umysłem, była to moja 4 praca poprzednia była również ciężka, ale cieszę się, że uwolniłam się od tego OBOZU PRACY bo inaczej wylądował bym u psychiatry. Wstyd mi, że tam pracowałam... !
11
Ewelciaaa 2017-06-05 21:07
A ile wynosi dodatek za urlop dwa tygodnie jak sie idzie? I czy jak pracuje od kwietnia to premia inwentaryzacyjna mi sie nalezy????
1
Nowa 2017-06-17 21:17
witam jakie zarobki dla asystenta ??? Na rękę...
2
zainteresowana 2017-06-18 10:22
A co powiecie o rossmanie w Grójcu? Chciałabym zaaplikować na asystenta ale trochę się obawiam bo tam w ciągu pół roku jest trzecie przyjęcie na to stanowisko.
1
Felka 2017-06-20 10:31
Młodszy Administrator - Pracownik Helpdesk czy jest ta oferta aktualna?
1
Julia 2017-06-20 20:48
System można oszukać . Na przykład napisać ze była 11 h a ta jedna godzinę dopisać do innego dnia .
1
Julia 2017-06-20 20:48
System można oszukać . Na przykład napisać ze była 11 h a ta jedna godzinę dopisać do innego dnia .
1
Felka 2017-06-24 20:38
Fajna sieciówka, a pracownicy muszą się dostosować.
1
Emi 2017-07-07 20:02
Dokładnie,u mnie to samo brak szacunku do Pracownika, traktują ludzi jak Ukraińców zapieprzajacych jak mrówki. Wieczna krytyka . Porażka
1
Mania 2017-07-16 12:38
Jeśli komuś nie podoba się praca w handlu to może zmienić pracę. Po co psuć atmosferę pozostałym osobom?
riki 2017-07-17 17:14
Ile zarabia asystent kierownika? Jest rekrutacja na śląsku, nie wiem czy jest sens wysyłać swoje CV. Jak zmieniać pracę to na lepsze.
Zostaw swoją opinię o Rossmann - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Rossmann