Golden Rose

Szczecin

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 30 ocen.

Opinie o Golden Rose

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Golden Rose

Zuzanna

@pracownik_z_wieloletnim_stażem piszesz o niedotrzymanych obietnicach. Możesz powiedzieć o tym coś więcej? Co takiego nie zgadzało się z tym, co usłyszałeś od pracodawcy? Jednak jak rozumiem, w firmie pracujesz już wiele lat. Co więc sprawia, że jednak warto w Golden Rose zostać na dłużej?

user
@Zuzanna 08.11.2017 13:26
@pracownik_z_wieloletnim_stażem piszesz o niedotrzymanych obietnicach. Możesz powiedzieć o tym coś więcej? Co takiego nie zgadz...

Od września nie warto. Wie o tym kilkadziesiąt osób, które odeszły lub są jeszcze na wypowiedzeniach. Polecam jedynie młodym dziewczynom, które są na uz. Z dużą liczbą godzin zarobią więcej niż na uop.

Mentor

Jaki jest powód, że tak mało piszecie na tym wątku? Jest tak dobrze, że nikomu nie chce się pisać? Może boicie się konkurencji i nikt nie chce zachęcać nowych? Szkoda, ten portal jest między innymi po to utworzony. Najważniejsze, że firma jest spoko!

vivalaver

jaką macie zniżkę na kosmetyki jako pracowniczki ?

Zibi

Każdy musi pilnować swoich spraw. Umowa jest zawsze podstawą i to najważniejszą podstawą. Później nie ma problemów i stresów, takie jest dziś życie niestety.

Zuzanna

@Bylypracownikwspominasz, że niektóre informacje jakie usłyszałaś/usłyszałeś podczas rozmowy kwalifikacyjnej w rzeczywistości wyglądały inaczej. Możesz powiedzieć na ten temat coś więcej? O co warto dopytać podczas procesu kwalifikacyjnego do Golden Rose?

Bylypracownik
@Zuzanna 29.09.2017 13:25
@Bylypracownikwspominasz, że niektóre informacje jakie usłyszałaś/usłyszałeś podczas rozmowy kwalifikacyjnej w rzeczywistości w...

Teraz rekrutuja kierownicy ale wczesniej robila to centrala. W moim przypadku - umowa zlecenie powoedziane bylo ze stawka godzinowa plus jakies tam premie od sprzedazy np produktu miesiaca. Ok napoczatku bylo fajnie bo jakis tam bonus byl po czym od IV kwartalu zeszlego roku nie bylo zadnych premi. Teraz potrafia ci powiedziec ze premia ci sie nie nalezy bo w umowie tego nie masz. Ale to ze odwalalam robote umowy o prace bo firma nie potrafi przeprowadzic porzadnej rekrutacji to Ci nikt nie powie I o swoja premie musialam sie upomniec, a w umowie wcale nie mialam tych rzeczy bo bylam zleceniowka. I tutaj ten paradoks o ktorym pisalam, jak tu cos chcesz to nie mozesz bo to nie jest zgodne z umowa/procedurami ale jezeli im to potrzebne to te procedury nie istnieja. Jest jeszcze pare historii z takimi smaczkami, ale to dlugo by pisac :)

Bylypracownik
@Zuzanna 29.09.2017 13:25
@Bylypracownikwspominasz, że niektóre informacje jakie usłyszałaś/usłyszałeś podczas rozmowy kwalifikacyjnej w rzeczywistości w...

Teraz rekrutuja kierownicy ale wczesniej robila to centrala. W moim przypadku - umowa zlecenie powoedziane bylo ze stawka godzinowa plus jakies tam premie od sprzedazy np produktu miesiaca. Ok napoczatku bylo fajnie bo jakis tam bonus byl po czym od IV kwartalu zeszlego roku nie bylo zadnych premi. Teraz potrafia ci powiedziec ze premia ci sie nie nalezy bo w umowie tego nie masz. Ale to ze odwalalam robote umowy o prace bo firma nie potrafi przeprowadzic porzadnej rekrutacji to Ci nikt nie powie I o swoja premie musialam sie upomniec, a w umowie wcale nie mialam tych rzeczy bo bylam zleceniowka. I tutaj ten paradoks o ktorym pisalam, jak tu cos chcesz to nie mozesz bo to nie jest zgodne z umowa/procedurami ale jezeli im to potrzebne to te procedury nie istnieja. Jest jeszcze pare historii z takimi smaczkami, ale to dlugo by pisac :)

Bylypracownik

Pracownicy sa nie doceniani, góra po zmianach kadrowych i odejsciu K.G jakis czas temu wgl nie ogarnia tematu,zero komunikacji, zatrudnianie kierownikow którzy sami nie ogarniaja systemu to pomyłka a wywalanie z pracy dziewczyn które "ratowaly tyłek" na wyspach przez ciągle rotacje jest już chyba normą. Rozmowy o prace.... Obiecują coś a w trakcie wychodzi ze np,'premia Ci się nie należy bo jestes na zleceniu. Żenada. Cisną na UPT ale nie ma jak go wyrabiać bo produktów dobrze sprzedających się ciągle brakuje. Praca sama w sobie przyjemna, zależy też kto na jakie stoisko i dziewczyny trafi. Jak im pasuje to stosuj się do ich wytycznych które są tak bezsensowne, ale jak juz cos sie sypie to w sumie a co tam nie trzeba, wytyczne?a co to.Nie polecam, za podobne pieniądze można znaleźć coś lepszego do roboty.

Zuzanna

@Dzesi @Jolka jeśli zdarzają się takie sytuacje, to warto przesyłać informacje o tym bezpośrednio do firmy. Próbowaliście się już w ten sposób kontaktować?

Jolka

Bulerbin mało świadomy człowieku jest przepaść miedzy zarządzaniu a żadzeniu. Żadza pieniądza wiecej szybciej kamcie bardziej wsciskajcie golden rose zeszło na psy.

Bulerbin

Niestety czasami muszą być takie osoby w firmie żeby trzymały dobrą dyscyplinę. Młode osoby są niecierpliwe i roszczeniowe dlatego trzeba nad nimi czuwać. Nie słyszałam jeszcze żeby w firmie dokuczali pracowitej osobie.?

Jolka
@Bulerbin 12.09.2017 20:20
Niestety czasami muszą być takie osoby w firmie żeby trzymały dobrą dyscyplinę. Młode osoby są niecierpliwe i roszczeniowe dlat...

Mylisz pojęcia dyscyplina a nie odporność na stres odija sie na calym zespole bo osobie na stanowisku kierowniczmy nie można pozwolic sobie na mobinng czyli nieradzebie sobie w sytuacji stresowej. Kiedy zaczynaja odczuwać to zespoly to traca chęci do pracy. N.B jak widac Po braku profesjonalizmu i braku umiejętności budowania relacji miedzy pracownikiem niszczy atmosferę w pracy co jest niemiłosiernie mega wazne.

Jolka
@Bulerbin 12.09.2017 20:20
Niestety czasami muszą być takie osoby w firmie żeby trzymały dobrą dyscyplinę. Młode osoby są niecierpliwe i roszczeniowe dlat...

Mylisz pojęcia dyscyplina a nie odporność na stres odija sie na calym zespole bo osobie na stanowisku kierowniczmy nie można pozwolic sobie na mobinng czyli nieradzebie sobie w sytuacji stresowej. Kiedy zaczynaja odczuwać to zespoly to traca chęci do pracy. N.B jak widac Po braku profesjonalizmu i braku umiejętności budowania relacji miedzy pracownikiem niszczy atmosferę w pracy co jest niemiłosiernie mega wazne.

Anita

Pracuję w Golden Rose i widzę, że leniuchy bardzo aktywnie pracują na tym forum. Może więcej energii w pracy?

Była pracownica

Zuzanna - jak zwolnili przez ostatni tydzien polowe wszystkich doradczyń bez przyczyny albo same odeszły to pojawiło sie dużo ogłoszeń. Tutaj wychodzi zakłamanie kierownictwa i regionalnych, strasznie narzekały na pewne dziewczyny a zwolniły te które były niby chwalone. Już niczego nie można tutaj być pewna ani pracy ani zarobków bo te po ostatnich zmianach sa gorsze. Większość sklepow została z niedoświadczonymi pracownicami i jeszcze bardziej niekumatymi koordynatorkami.

Zuzanna

@Pracownikczy stanowisko doradcy klienta w Golden Rose jest równoznaczne z pozycją sprzedawcy? Dopytuję, bo w ciągu tego miesiąca pojawiły się oferty pracy na stanowisko właśnie sprzedawcy. W jego treści można znaleźć informacje o tym, że można liczyć na umowę o pracę. Czy warunki zatrudnienia są zależne od konkretnego miejsca, w którym się pracuje, czy też to niedawna zmiana? Czy osoby, które były/są zatrudnione na umowie zlecenie mają szansę na przejście na umowę o pracę?

Kasiula

Jestem zdania, że jak komuś nie odpowiada praca w handlu i bez względu na branżę to nie powinien się do takiej zatrudniać. Po co psuć sobie i innym nerwy.? Ja lubię swoja pracę , szczególnie w Golden Rose.

Pomorskie
@Kasiula 24.08.2017 10:45
Jestem zdania, że jak komuś nie odpowiada praca w handlu i bez względu na branżę to nie powinien się do takiej zatrudniać. Po c...

Lubisz swoją pracę to ok ale nie mydl oczu tym ktorzy szukaja pracy adekwatnej do zarobków tutaj robi się zbyt dużo za panie które sobie potwieraly stoiska mają po 50 tysięcy targetu a pracownice dostają po 1400zl na umowę zlecenie i w dodatku nawet i ta kwota nie jest wykazywana w 100% Praca w handlu to dobra praca ale nie na takim g*ownianym stoliku które sobie ktoś otworzył za 50 tysięcy a inni na to robią haha

Pracownik

Pracuje w jednym z miast Wielkopolskich na stanowisku doradcy klienta. Praca za najniższą krajowa bez umowy o pracę, żadnego urlopu, będąc chorym trzeba przychodzić do pracy. Targety do wyrobienia z kosmosu a bez tego przecież nie ma premii.. Klientki wymagające i często bywa że chamskie.. być może to akurat wynika z tego ze czują się lepsze od osób które muszą je obsługiwać. Idąc do tej pracy myślałam że będzie to lekka i miła praca. Pomylilam się. Dostawy towaru co tydzień. Robi się je w godzinach pracy jednocześnie obsługując klientki.To samo z inwentura. Zero przerw praca przez 12 godzin. Odpowiedzialność za towar który jest na wierzchu i w każdej chwili może ktoś coś niepostrzezenie ukraść. Nic ciekawego... praca na wyspie to ciągle rozliczanie z tego ile sprzedajesz jak sprzedajesz, jaka masz średnia paragonu i ile produktu miesiącu udało Ci się wcisnąć ludziom.

Żanetka

Mówcie co chcecie ale ja jestem bardzo zadowolona z pracy w firmie.

pracownik_z_wieloletnim_stażem

Pracodawca obiecuje gruszki na wierzbie, a potem się z tego nie wywiązuje. Pracownicy na stoiskach, gdzie utarg jest niski, dostają więcej premii, niż stoiska które harują i mają o wiele wyższe utargi, bo przecież na większy utarg pracuje więcej pracowników. W tym momencie pracownicy kontaktują się tylko i wyłącznie za pośrednictwem Kierownika Zespołu, który ma kilka punktów pod sobą. Kierownicy Zespołów pracując od maja/czerwca tego roku nie znają nawet wszystkich produktów. Pracownicy są 'obarczani' tym, że nie ma wysokich utargów, UPT jest niskie, a tak naprawdę zamówienia są okrojone i robione bez głowy. Produktów brakuje dwa/trzy dni po dostawie, a małe zamówienia są tłumaczone tym, że nie można robić nadstanów. Jak w takim razie można uzyskać jak najlepsze wyniki, skoro klientki twierdzą, że lepiej zaopatrzą się w sklepie internetowym. Człowiek daje z siebie bardzo dużo, stara się pracować jak najlepiej, a ma z tego najniższą stawkę i premię zależną od utargu..

Zuzanna

@Marudarozumiem, że jesteś zadowolona z pracy w firmie. Możesz powiedzieć coś więcej o swoich doświadczeniach? Co sprawia, że dobrze oceniasz tego pracodawcę? Co doradziłabyś osobie, która obecnie czeka na swoją rozmowę kwalifikacyjną?

Maruda

Największy mankament tej firmy to niestety trzeba pracować! Tak można podsumować opinie napisaną przez @anonim. Ja też tu pracuję i mam inne zdanie. Golden Rose to spoko firma ale trzeba pracować, w dodatku muszą być wyniki w pracy. Firma od tego zależy.

anonim

Ogólnie nie polecam, firma czyni aktualnie zmiany kadrowe, ogólnej polityki, lecą głowy i zmienia się bardzo dużo, czy na lepsze, nie powiedziałabym. Pensja na pełen etat to najniższa krajowa + premia przy wyrobionym targecie, którego kwoty są wzięte z kosmosu, no i premia przy sprzedaży największej ilości produktu miesiąca (jeden punkt w Polsce) chyba po 100 zł do pensji dla pracownika na umowę o pracę, zlecenie nie dostaje mimo, że też brało udział w sprzedaży..nie ma również pasków z wypłatą, składkami itd. przy wypłacie! Nie wiadomo co, ile i za ile.. Ogólnie jest to praca na wyspie, więc jak kto lubi, stroje są nie za ciekawe i nie dostaje się dodatku na spodnie, czy buty, które muszą być czarne i nie sportowe.. Na wyspie nie można jeść, trzeba wychodzić. Odpowiedzialność materialna jest, przy dużych brakach przy inwentaryzacji są potrącenia z pensji (przy czym wiadomo, że do lakierów w koszach klientki mają dostęp i spokojnie mogą je kraść, gdy zajmujemy się akurat innym klientem itd.). Na dzień dzisiejszy gra nie warta świeczki, ale co kto lubi.

Zuzanna

Firma ponownie ruszyła z poszukiwaniem kandydatów na stanowisko sprzedawcy. Ktoś z Was uczestniczył we wcześniejszym procesie rekrutacyjnym? Co możecie podpowiedzieć osobom, które teraz aplikują do pracy w Golden Rose?

Justyna

Golden Rose to uwielbiana przez blogerki marka kosmetyków i akcesoriów do makijażu. Mydlę, że taka opinia nie wzięła sie z powietrza ale firma na nią zapracowała. Dziwią mnie niektóre opinie na forum?

Zuzanna

@Beciolina możesz powiedzieć coś więcej na temat warunków zatrudnienia w firmie? Chętnie również usłyszymy co sprawia, że w firmie jest taka super atmosfera.

Beciolina

Super praca, super zarobki, super atmosfera ! Ta praca to było moje małe marzenie które się spełniło !!!

Zuzanna

Golden Rose poszukuje obecnie osoby na stanowisko Sprzedawca do pracy w Szczecinie. Zamierzasz aplikować? Podziel się później wrażeniami z procesu rekrutacji!

Ewelina

Jestem sprzedawcą w Golden Rose i mam dobre wyniki sprzedaży. Na efekty nie muszę długo czekać bo za dobre wyniki mam dobre zarobki. Fajni ludzie ze mną pracują, i ogólnie uważamy firmę za fajną. Pozdrawiam

Bjk

Ogólne cała firma to porażka. Już dawno inspekcja pracy powinna się zainteresować sytuacja w tej firmie. Mówię w skali krajowej. Wiem bo pracowałam kilka lat na stanowisku kr. Reg. Przełożeni nawet e-maili nie potrafią prawidłowo napisać a mają się za nie wiadomo co. Zwykły sprzedawca traktowany jak za nic. Jeśli ktoś zacznie się odzywać to nagle wynika ze ma małą sprzedaż i idzie do zwolnienia. Obecnie na rynku jest wiele pracy także nie warto brać się za byle co.

bokser11
@Bjk 19.02.2017 16:05
Ogólne cała firma to porażka. Już dawno inspekcja pracy powinna się zainteresować sytuacja w tej firmie. Mówię w skali krajowej...

Witam czy mogę prosić więcej informacji na forum bądź na maila ?

Żbuś

Złożyłam swoje cv u nich i czekam na rozmowę rekrutacyjną.Może ktoś wie o co pytają, jakie mają wymagania? Ile można zarobić w okresie próbnym? Może sa jakieś dodatki socjalne typu leczenie, karta multisportu?

Beti

Najgorsze co moze się zdarzyć to brak umowy i zwodzenie, ze umowa będzie. Doswiadczylam podobnej sytuacji. Oby coraz mniej takich stoisk, bo jedno stoisko może zepsuć reputację całej firmie która już się zle kojarzy.

Beti

Najgorsze co moze się zdarzyć to brak umowy i zwodzenie, ze umowa będzie. Doswiadczylam podobnej sytuacji. Oby coraz mniej takich stoisk, bo jedno stoisko może zepsuć reputację całej firmie która już się zle kojarzy.

Mamija

Zarobki raczej złe nie są, ale już nie szukają na magazyn @henry. Teraz jest rekrutacja na sprzedawców.

Golden Rose Polska

Witamy Panią, Firma Golden Rose Polska to wyłączny dystrybutor kosmetyków Golden Rose na Polskę. Poza własnymi stoiskami firmowymi, mamy stoiska franczyzowe, a także mniejsze stoiska w poszczególnych drogeriach. W Szczecinie mamy firmowe stoisko w Galerii Galaxy, ale istnieje ono od kwietnia tego roku. Prawdopodobnie pracowała Pani na stoisku należącym do jakiegoś dystrybutora. Tu niestety nie mamy wpływu na wiele elementów współpracy np. ceny naszych produktów lub właśnie traktowanie pracowników. Dla nas to priorytet, by nasi pracownicy czuli się dobrze w pracy. Zawsze staramy się wyjaśniać wszelkie sytuacje, które mogą rzutować na postrzeganie naszej marki. Ułatwi nam Pani zadanie poprzez wskazanie lokalizacji tego stoiska. Proponuję kontakt przez mail: goldenrose@goldenrose.pl. Jest nam niezwykle przykro, że doświadczyła Pani takiego traktowania. Mogę Panią zapewnić, że postaramy się zrobić wszystko, by dopilnować, aby tego typu sytuacje nie miały miejsca. Z poważaniem, Golden Rose

Pracownik
@Golden Rose Polska 19.06.2015 12:41
Witamy Panią, Firma Golden Rose Polska to wyłączny dystrybutor kosmetyków Golden Rose na Polskę. Poza własnymi stoiskami firmo...

Proszę zwrócić uwagę na stoiska franczyzowe na których pracownice mają zakaz wychodzenia przez 12 pracy do ubikacji oraz musza w godzinach pracy obslugujac ludzi i dostawy robić inwenture ponadto ciągle rozliczanie ze sredniej paragonu i innych głupot -TO NIE JEST PRACA SPRZEDAWCY. To jest praca hostessy, doradcy klienta, kasjerki, fakturzystki, magazyniera i wszystko za 9 zł na godzinę. Porażka! Wielkopolska

Dzesi
@Golden Rose Polska 19.06.2015 12:41
Witamy Panią, Firma Golden Rose Polska to wyłączny dystrybutor kosmetyków Golden Rose na Polskę. Poza własnymi stoiskami firmo...

Niestety na dolnym Śląsku została zatrudniona osoba Pani N.B. na stanowisku kierowniczym. Bez dobrego motywującego podejscia do pracowników. Zatrasza młode osoby podatne na manipulację. Rażąco niszczy atmosferę miedzy zespołami jest czlowiekiem o usposobieniu i stylu hejtu. " Jezeli tego niezrobisz niema tu dla Ciebie miejsca" W prowadziła podział sklepow ten lepszy a inny gorszy! Te dziewczyn co mi nie uległy odeszły (sarkastyczny śmiech) Tak mloda osoba bez doświadczenia w zarzadzaniu ludzmi to straszna pomyłka. Zwiekszy się rotacja na dolnym Śląsku a przyczyna jest osoba z bardzo negatywnym podejściem do pracownikow.

były pracownik

Praca w tej firmie na stoisku sprzedawcy to zwykłe oszustwo. Pracownicy są cały czas zwodzeni otrzymaniem umowy, mimo to pracują na Czarno. Właścicielka stoiska obiecuje Złote góry i oszukuje wszystkie pracownice. W tych czasach za 7 zł taka praca mimo że pozornie nie ciężka to przekleństwo. Po paru miesiącach nerwica gwarantowana. Do tego bezpłatne 3 dniowe szkolenie po którym ktoś dostał odpowiedź odmowna...cyrk. posadzanie ppracownic o kradzież i brak wypłaty jak się okazało przez zagubienie jednej koperty. Stoiska prywatne to nie porozumienie...

Zostaw opinię o Golden Rose - Szczecin

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Golden Rose