brak logo

Groupe Seb Polska Sp. z o.o.

Warszawa

Opinie o Groupe Seb Polska Sp. z o.o.

normalny 2015-01-09 14:53
Pierdzistołek, bo w godzinach pracy miał czas to napisać.
Też normalny 2015-01-13 20:31
A ty? W jakich godzinach 'normalny' odpisujesz ? Wymagasz od kogoś czegoś czego sam nie stosujesz. Firmy nie pozbywają się dobrych pracownikow a skoro ty w tylu pracowałeś? cóż widocznie twoje zangarzowanie i praca jest na poziomie, przytoczonego przez ciebie pierdzistołka. Aktualny GM wcześniej (w innych firmach gdzie jego kariera zawodowa była dziwnie bardzo krótka) i teraz pokazuje że nie ma pojęcia o zarządzaniu ludźmi (motywowaniu, zapalaniu ludzi do wspólnej pracy ). Procedury wprowadzone przez GM, są tylko narzędziem do udowadniania jego tez, czy te tezy są słuszne? Jak na razie nie - bo te obroty którymi tak się chwali - już były. Może frustracja GM bierze się z tego że ciągle jest w cieniu wcześniejszych wyników i to niedotyczy tylko SEB. A HRM cóż trzyma się kurczowo stołka legalizując te ,,procedury'' poniewaz wie że gdzie indziej nie przyjmą do pracy takiego ,,fachowca''
.
ktosiek 2015-01-21 22:31
Taaa....uciekajcie gdzie pieprz rośnie od GSP. Atmosfera 0. A propo kolesiostwa które zostało przytoczone, to chyba "normalny" zazdrości że nikt z nim lub raczej z nią nie chce mieć nic do czynienia, a to też boli. Bo nie można w tym wszystkim zapomnieć że jesteśmy ludźmi, a nie cyferkami do jakiej roli nas sprowadzono. Była fajna firma, ale to przeszłość, a szkoda.
nokorpo 2015-01-22 01:23
Pracowałem w GSP ponad 10 lat, więc mam porównanie. Poprzednimi GM byli Francuzi i Portugalczyk i pracowało się super. Plany sprzedaży były wykonywane, były wycieczki zagraniczne dla całego zespołu i inne benefity. Każdy wiedział co ma robić, a atmosfera była naprawdę rodzinna. Niestety nastały czasy polskiego GMa a jego główna zasada brzmi:,,wszystko co było, jest złe,,. Po za tym ten człowiek budzi się z jedną koncepcją, a zasypia z zupełnie inną, która w ciągu dnia jeszcze ewoluuje. Niepewność jutra i brak zaufania do pracownika to codzienna rzeczywistość w tej firmie. Obecny GM w ramach team buildingu zaprasza emerytowanych generałów, trenerów itp postaci niestety wg mnie z mizernym skutkiem. GM wymaga od innych bezwzględnej punktualności, a sam często się spóźnia lub wielokrotnie przekłada terminy spotkań.Pozytywne opinie o firmie piszą chyba tylko nowo zatrudnieni pracownicy, którzy nie mają punktu odniesienia. Podsumowując: jeśli chcesz być typowym korpoludkiem, wal śmiało do GSP.
kar# 2015-01-22 21:19
Co to sie porobiło w tej firmie.Praca jest delikatnie mówiąc kieratem i przykrym obowiązkiem. ale jak to mówi pani HR "pracy nie trzeba lubić tylko trzeba pracować" Atmosfera którą kreuje GM z HR jest nie do przyjęcia i demotywująca. Najbardziej mnie wkurza ich obłuda, ZWYCIĘSKI ZESPÓŁ i ORGANIZACJA, WSPANIAŁE MIEJSCE PRACY powtarzane za każdym razem nawet przy okazji życzeń świątecznych. Panie Radosławie trochę wyczucia chwili. Faktycznie jest to typowe działanie korporacyjne gdzie każdy jest tylko cyferką składająca się na wynik.Przy takim podejściu człowiek nie ma pewności czy jutro będzie pracował.
wesoły 2015-01-22 23:58
E tam nie bójcie się zwolnienia. Generalnego nie stać już na dawanie odpraw bo tyle osób już zwolnił że wyczerpał budżet :)
No chyba, że za nie wywiązywanie się z obowiązków. Emigo Was monitoruje. A palny trzeba robić i "Teraz Polska" czeka :)
Mimo wszystko normalny 2015-01-26 18:55
Grunt to narzekać ! A jeszcze sie taki nie urodził co by wszystkim dogodził. Ludzie ograniczeni nie pojmują zmieniających sie realiów i brakuje im wycieczek zagranicznych .... Swobody i poszanowania , praca to kierat .... A przepraszam czy ktoś Was zmusza do pracy ? Jakbyście byli tacy świetni to już by Was nie było! A stale jesteście i narzekacie ! Szkoda czasu na branie udziału w jałowej dyskusji malkontentów
niedoszły 2015-01-27 19:29
Zajrzałem tu z ciekawości, bo o mały włos nie pracowałbym w tej firmie.Ostatecznie wybrałem innego pracodawcę.Czytając te opinie cieszę się ze swojej decyzji, bo bez względu na to, które są bliższe prawdy, to i tak dają mierny obraz całej firmy.
zawiedziony 2015-02-05 21:28
Tak. Szkoda czasu. Stary SEB już nigdy nie wróci. Trzeba albo zacisnąć zęby i iść w kieracie korporacji albo wyjść z niego. Wybór należy do każdego z nas.
pracownik 2015-02-08 20:08
Pracuję Groupe SEB kilka długich lat, przeżyłem wiele zmian i tę kolejną również. Oczywiście pracy jest dużo i trzeba naprawdę mieć duże umiejętności by dać radę oraz co najważniejsze chęci. Oczywiście można mieć wrażenie, że ciągle jest się kontrolowanym i faktycznie, wcześniej atmosfera między ludźmi była bardziej przyjazna i opierała się na większym zaufaniu, ale nie przesadzajmy, że teraz jest tak strasznie, bo wielu ludzi ze sobą współpracuje i jest OK. SEB to nie tylko GM i HRM, jest w nim nadal sporo wartościowych ludzi, pracujących kilkanaście lat, których darzę szacunkiem i są naprawdę w porządku, potrafią wiele wymagać, ale też wspierają i rozwijają. Oczywiście GSEB pracuje na standardach korpo, tego się już nie zmieni, jednak powyższe straszne tragiczne opinie, są moim zdaniem zbyt surowe i raczej pochodzą od osób, które nie były w stanie dopasować się do nowych realiów. Niemniej z szacunku dla części osób Normalnych, które nadal pracują w SEB, powinni się trochę opanować, bo zły to ptak, który własne gniazdo kala.
kam 2015-02-09 21:43
Darek przestań to co piszesz nie da się czytać
SEB kibic 2015-02-11 00:17
Pytanie do wszystkich pokrzywdzonych. Po co sie męczycie, po co zniechęcacie innych, po co demotywujecie? Kto tworzy atmosferę firmy GM, HRM, szefowie działów ? Chyba wszyscy pracownicy których jest jakby dużo więcej ...
Wystarczy trochę pozytywnego myślenia i próby zrozumienia. Dajcie spokój. Zamiast sie podniecać po katach wpisami na tym forum lepiej sie uśmiechnąć i wziąć do roboty.
pracownik 2015-02-13 02:33
To nie Darek i nie przypisuj imiennych łatek, skoro sam się nie ujawniasz.
Mimo, że już Cię nie ma z nami, firma osiąga sukcesy i wiele osób jest zadowolonych. Wiele osób ze sobą na co dzień współpracuje w dobrej atmosferze, zatem te ataki na SEB, są wyolbrzymione i irytujące.
Pracownik 2015-02-15 23:13
A czemu ty się nie podpisałeś/aś z imienia? Brakło odwagi, żeby potem spojrzeć ludziom w biurze w oczy?
pracownik 2015-02-16 20:17
Nie brakło, tylko po co, dopóki inni się nie podpisują i ja nie czuję takiej potrzeby.
zainteresowany 2015-03-13 20:39
Witam
Jestem zainteresowany pracą w firmie. Przeczytałem sobie dotychczasowe opinie i trochę się przeraziłem. Proszę o informację czy coś się zmieniło w podejściu do pracownika czy dalej jet tak jak w opiniach ?
Nowy 2015-03-15 08:03
Ja pracuje stosunkowo krótko i dla mnie wszystkie negatywne komentarze sa przesadzone ale pewnie jest to kwestia punktu widzenia. osobiście polecam
stary 2015-03-16 14:05
a co ma się zmienić jak jest ten sam GM
zainteresowany 2015-03-18 10:31
Sądziłem że po tylu negatywnych opiniach będzie wprowadzony jakiś program naprawczy żeby uzdrowić atmosferę ale widzę że chyba nie. Dziękuję za odpowiedź i poszukam czegoś bardziej normalnego.
obserwator 2015-06-03 11:52
Cenzura działa. Ktoś usuną twój ostatni post. Widać, że "prawda w oczy kole"
stary 2015-06-07 22:04
Dziwne że usunęli. Nic złego nie napisałem ani nie wyraziłem negatywnej opinii. Wkleiłem tylko informację co to jest mobbing. I usunęli.
szukacz 2015-08-21 10:16
Panie i panowie ,obecni pracownicy firmy SEB. Proszę o wyrażenie swojej opinii na temat atmosfery i warunków pracy w waszej firmie.Niech to będzie taka anonimowa ankieta. Interesuje mnie jak teraz jest naprawdę.
pracownik 2015-08-21 10:29
Atmosfera niestety się pogarsza, doszło to tego że strach iść na urlop, ponieważ po powrocie wyręczają wypowiedzenie. Nowy kolejny pomysł generalnego ;-(
pracownik 2015-08-31 15:40
Atmosfera jest fatalna. Człowiek nie wie co go jutro spotka. Nie pewne zatrudnienie. W każdej chwili można spodziewać się wypowiedzenia.Współpracownicy patrzą na siebie "wilkiem" bo walka jest o byt i przetrwanie w tej nie pewnej sytuacji. Czysta korpo. Jesteś tylko trybikiem w wielkiej maszynie który w razie czego wymieni się na nowy.
anonim 2015-09-05 09:30
Szukacz nie oczekuj na opinie, bo w tej firmie jest nieoficjalny zakaz wypowiedzi na tym forum. Można podpaść i stracić coś cennego.
A jak byś chciał znać moją, to jest bardzo fajnie jak człowiek robi co do niego należy. No chyba, że się chodzi na urlopy, to może go spotkać niemiła niespodzianka, ale to już inna historia.
Jaszczurka 2015-10-09 20:32
W sumie jak przgniesz dla generalnego to niema znacznie czy robisz target,czy nie. .. Najlepiej abyś siedział cicho . Ale co tam dużo wymagać od byłego lidera Coca Cola , który tam się nie nadawał i sztuka szczęścia tutaj , tylko sobie nie zdaję sprawy , że nikt jego nie akceptuje pod względem mobbingu. .. Gratulacje panie Radku.
bbbbb 2015-10-27 14:38
Generalny za szybko zmienia zdanie, żeby był z czegokolwiek zadowolony.
Pracownik 2015-12-02 23:05
Witamy COTY w Groupe Seb.
Czy na rynku nie ma innych dobrych/doświadczonych pracowników niż koledzy z COTY??
pracownik 2015-12-03 09:54
czy ktoś może nas poinformować jak tam nasze 15% udziałów rynkowych i projekt Wielka Polska ?
workman 2015-12-06 20:26
Czy ktoś tu wcześniej pisał o jakimś kolesiostwie w dawnym SEBie?! Pani HR przyszła z Coty i ściąga swoich hurtowo:)
bbbbb 2015-12-08 20:13
Nazwijmy sprawę po imieniu, HR zgadza się na mo...bb.....anie przez generalnego za posadki dla swoich.
cccccc 2015-12-17 14:57
zgadzam się z przedmówcą. nie znam bardziej wyrachowanej osoby niż pani hr
ja 2016-01-05 13:59
zawsze tu prostactwa trochę było, to teraz jeszcze przybyło
mamnadziejezetanazwajestwolna 2016-01-13 14:35
mam wrazenie ze ci pracownicy z coty nie czytali tego forum przed przyjeciem oferty pracy
pracownik były 2016-01-24 19:03
Nie wiem czemu się dziwicie. Już na pierwszym spotkaniu generalnego pod Olsztynem padło pytanie :kto pracował w Pepsi lub Coca-Coli ? Przez co dał do zrozumienia że, będzie dążył do zmiany kadry na ludzi z FMCG. Spójrzcie na firmy z których poprzychodziły osoby na miejsce zwalnianych: Benckiser, Kampania Piwowarska, Coty i pewnie znalazła by się jeszcze jakaś. Dla tych z Coty to jest jak mega awans, tam już mieli zapierdziel większy niż tu teraz.
A tak na marginesie to kiedy "Garbaty" kończy kadencje ?
Bez kitu 2016-02-23 23:35
Czytam te komentarze i ręce mi opadają. Jak można tak obrażać ludzi i szufladkować ich wg poprzedniego zatrudnienia. Czy nie sądzicie, ze nowi pracownicy mogą czuć sie słabo po przeczytaniu tych głupot o mobbingu i wyrzutach ze przyszli z takiej a nie innej firmy?. Fajni z Was koledzy .... Jaki macie problem ? Nie lubicie ich, ich byłych firm, czy tego ze ktoś ich polecił ? Według tego co piszecie to wpadli w ładne bagno to czego sie wytrzasacie ? Z mojej strony w firmie jak w firmie. Trzeba pracować, sprzedawać i jest ok. Jest tylko garstka histeryków, którym robić sie nie chce i głupoty wypisują. Powodzenia i sukcesów dla nowych koleżanek i kolegów !
ja 2016-03-13 21:39
Tak, wiem, że Ci kolego Bez kitu obiecano złote góry i miało być całkiem inaczej niż jest. Wspaniała atmosfera pracy i sielsko anielsko. A rzeczywistość okazała się brutalna. Sorry taki mamy klimat. Zaciśnij pośladki i klikaj w tablecik a wszystko będzie dobrze. A zapomniałem. Uśmiech proszę bo Cię widzą i słyszą przez ten tablecik.
ddddddd 2016-03-14 12:55
Bo widać, że się nie nadajecie (nie chodzi o sprawy personalne, tylko zawodowe). Jesteście z innej branży, zagubieni, bezradni. Nie wiem kto podjął decyzje o Waszym zatrudnieniu ale powinien poleciec razem z Wami.
Bez kitu 2016-03-28 08:56
Bezradni sa Ci, którzy narzekają, hejtuja na tym forum i nie mogą zmienić pracy. Specjaliści od 7 boleści. Jakoś nie ma nagminnych odejść. Siedzicie, pierdzicie w stołki, narzekacie i obrażacie. Nie podoba sie to wypad. Jaka firma odmówi takim specjalistom :)? Powodzenia i Wesołych Świat
gar 2016-04-26 10:51
Zadziwia mnie to forum. Jednym braknie wazeliny aby głębiej wejść niż się da, a drugim jaj aby się temu przeciwstawić.I tak sobie chrzanicie głupotki w dwie strony
Ludzie czy wy macie trochę przyzwoitości? Pewnie nie wiecie co to oznacza, Żal mi Was wszystkich.
Do maruderów
bez tego całego seb-u da siężyć i to całkiem dobrze, ale trzeba mieć jaja aby to zrozumieć.
Do tych wazeliniaży
Szkoda bić pianę i tak was potraktują z buta i obudzićie się z moralniakiem.
Pozdrawiam wszystkich normalnych .
żegnaj_przygodo 2017-02-02 19:43
Cześć,
Praca w Seb była dla mnie wielką przygodą. Poznałam wielu wspaniałych ludzi, za co jestem wdzięczna. Niestety mój przełożony to kompletny de..l i idi..a. Nie mam zielonego pojęcia jakim cudem ktoś kto w ten sposób traktuje innych ludzi (zarówno podwładnych jak i kolegów) oraz nie ma kompetencji i umiejętności do tego aby zarządzać podległym działem, dalej zasila szeregi Seb. Zwalniani są ludzie, którzy są wkładem dla firmy a taki ignorant utrzymuje swoją pozycję. Szkoda.
Mimo wszystko jeżeli jesteś osobą, która potrzebuje doświadczenia i umiejętności polecam spróbuj. Być może trafisz na bardziej kompetentnego przełożonego :-)
żegnaj_przygodo 2017-02-02 19:50
Teraz człowiek z Kampanii "rozwija" dział sprzedaży bezpośredniej :-) Projekt skazany na "sukces" :-)
ola555 2017-02-03 21:09
Czy sytuacja się zmieniła od ostatnich miesięcy :)?
benirozi 2017-02-20 17:59
Tak zmieniła się. Jest jeszcze trudniej...
zuzana 2017-05-05 15:11
Sama pracuję w Groupe SEB już jakiś czas i 90% tych komentarzy mija się z prawdą (może kilkanaście lat temu tak było?) Takie komenty piszą ludzie niezadowoleni, że im nie chciano płacić za siedzenie, jestem zdania, że tu działa zasada - jesteś fair wobec nas - to i my wobec Ciebie. Ja się staram i nie narzekam na pensje czy premie, bo są zawsze na czas i adekwatne do wyników. General może i bywa bucem, ale szefem się nie zostaje za piękne oczy, tylko za umiejętność trzymania ręki na pulsie, a tego mu odmówić nie można. Atmosfera jest akurat bardzo w porządku, nigdy się nie zadowoli wszystkich, ale jakieś szykanowanie czy alienowanie lub jawna niechęć się nie zdarzają.
proszeoopinie 2017-06-07 19:18
Jak sie pracuje w dziale księgowosci?
kot 2017-07-05 14:35
Ja pracuje w SSC od 5 lat i nie zamierzam zmieniać firmy - szef SSC jest normalnym człowiekiem , z baardzo dużą cierpliwością i tolerancją . Atmosfera jest koleżeńska i bez spiny , oczywiście poza zamknięciem -ale to jak w każdej księgowości ;/ Fajne jest to ,ze masz dużą swobodę pracy i ludzie się wzajemnie nie strofują . Zdecydowanie polecam SSC oczywiście :)
Zadowlony 2017-07-05 22:01
zastanawiam się, dlaczego osoby które oczerniają innych, wypisują jak jest fatalnie, po prostu nie odejdą? Jeśli mają tyle odwagi wypisywać takie głupoty, to niech się wykażą gdzię indziej, niech pokażą jacy są świetni. Firma na pewno na tym skorzysta.
Ja pracuję w sprzedaży od jakiegoś czasu i na pewno zostaję. Nie znam firmy która dawałaby tak duże szanse robienia takich premii. Moja praca przekłada się na namacalne efekty.
proszeoopinie 2017-07-09 21:49
dziękuję, czy SSC również miescie sie przy Inflanckiej?
dziwne 2017-08-06 16:50
nikt z pracujących nie wie??
Zostaw swoją opinię o Groupe Seb Polska Sp. z o.o. - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Groupe Seb Polska Sp. z o.o.