BLACK RED WHITE - ul. Pilotów BIURO

Kraków

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 57 ocen.

BLACK RED WHITE - ul. Pilotów BIURO
2 57 6 1

Opinie o BLACK RED WHITE - ul. Pilotów BIURO

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Figurant

No i masz racje w 100% ... ludzie sie smieja z pseudo kierowniczek... i niestety tak to jest jak prezesi nie zmienia kierowniczek to ten sklep bedzie mial taka opinie jaka ma. Czas na zmiany panie prezesie

misieniechce

Widzę wiele wpisów usunięto. Działanie wyspecjalizowanej firmy. Niewiele to zmieni, opinia o salonie jest fatalna i tak zostanie. Jedynie zmiana kadry zarządzającej mogłaby coś pomóc. Ale to pewnie nie nastąpi. Ludzie uciekają i będą uciekać. Taka polityka firmy. Meble z katalogu sprzedać potrafi każdy po minimum przygotowania. Ale coś więcej to już niewielu potrafi. Doświadczonych się nie szanuje. Bo i po co. Odejdą, zatrudni się nowych, mniej zapłaci, da 3/4 etatu.

anonymous
@misieniechce 14.08.2018 22:48

tatianadobrianska@gmail.com

Klientka

Niech ktoś w koncu pomyśli nad klimatyzacją i wodą do picia. Byłam w zeszłym tyg w salonie bo chciałam kupić sofe ale to co tam zobaczyłam to sie przeraziłam wychodzac na pierwsze pietro juz czlowiek spocony dziewczyny z obsługi stoją przy małym wiatraczku i się schładzają. Jak tu robic zakupy w takich warunkach. Z niektórych pracowników sie lało jakby spod prysznica wyszli dopiero. Własciciele zróbcie pracownikom oraz KLIENTOM normalne warunki bo narazie to żenada. (usunięte przez administratora)

Andrzej

Gdyby towar sam się sprzedawał to firma nie potrzebowałaby handlowców a za wyniki premiuje!

Daria

Jak ktoś dobrze pracuje to jeszcze premią może nieźle dołożyć do pensji.

Były pracownik
@Daria 12.05.2018 22:23

Ten kto to napisał nie ma pojęcia jak działa premia w Black Red White. To nie jest żaden cymes za wyrobienie kolosalnego progu np powyżej 160 tys netto na osobę w miesiącu jt 300- 450 zl do podstawy. Mało kto wyrabia te premie co miesiąc bo nie ma na kim ( mało klientów i kiepskie promocje ). Pisze to z doświadczenia byłego pracownika. Pracownicy marzą by się wyrwać z tego kierat. Nie dlatego ze nie chcą pracować tylko ze nie mogą wyrzyć za to co zarobią.

Były pracownik

Jak jest Na Pilotów -starzy pracownicy, dobrzy i sprawdzeni uciekają przy pierwszej nadarzającej się okazji. Kasa nie najgorsza, podstawą plus premia - jak nie wyrobisz to Ci pokarza!. Bez fajerwerków. Powtarzalność wypracowania premi graniczy z cudem - bo mię ma komu sprzedawać A progi sprzedażowe wyciągnięte do granic mozliwosci- wyssane z palca jakiegoś managerka. Stosunek kierownictwa do doradcow- jak kiedyś w Biedronce. W końcu doradcy klienta służą do wszystkiego i nie koniecznie tylko do obsługi klienta. Czy chcesz tam pracować? - ja tam spędziłam kilka swoich fajnych lat i chyba trochę żałuję.

Administrator

Co od czasu dodania ostatniej opinii zmieniło się w BLACK RED WHITE - ul. Pilotów BIURO, jeśli chodzi o wynagrodzenia?

Tor

Byłam na rozmowie, zaproponowali mi 2900 zł brutto plus premie. Czy to się zgadza?

Samosia

Rotacja duza pracowników. A co z kadrą zarządzajaca kierwnictwo i dyrektorzy tez to samo??

Iwona

@zapytajnik, w moim poprzednim poście chodziło mi o to, że użytkownik @Dd wypowiedział się na temat każdej lokalizacji BLACK RED WHITE, natomiast tematyka forum dotyczy konkretnej lokalizacji. Wydaje mi się, że dopytanie o taki szczegół jest bardzo ważne przez wzgląd na osoby, które chciałyby pracować w tym konkretnym miejscu. Jak słusznie zauważył użytkownik @Adam W., pracownicy mogą nie wiedzieć jakie ustalenia są na rozmowach kwalifikacyjnych z innymi kandydatami. Rozmowy takie przebiegają w różnym czasie oraz same warunki zatrudnienia również zmieniają się co jakiś czas. Jeśli chodzi o rozmowy rekrutacyjne to jest pytanie kierowane do osób, które odbyły je niedawno albo są świeżo po rozmowie. @Dd, jeśli chodzi o szczegóły rozmowy rekrutacyjnej, to chodzi tutaj o ogólny zarys, czyli czy można się spodziewać: szczegółowych pytań sprawdzających wiedzę, czy jest rozmowa w obcym języku, która umożliwi ocenę poziomu jego znajomości, czasami zdarzają się zadania praktyczne albo są testy do wypełnienia podczas rozmów. Nie chodzi tu o podawanie szczegółowych danych bo są one chronione. Nie staram się identyfikować autorów wpisu w żadnym wypadku. Jeśli ktoś z forumowiczów zechce podzielić się informacjami na temat przebiegu swojej rozmowy kwalifikacyjnej to z jego strony będzie to dobrowolne, a dla innych osób pomocne, ponieważ będą wiedzieli czego mogą się spodziewać. Natomiast podawanie danych osobowych innych osób, współpracowników oraz przełożonych jest niezgodne z regulaminem https://www.gowork.pl/regulamin

Iwona

@Dd, dlaczego masz taką opinię o BLACK RED WHITE niezależnie od lokalizacji? Napisz jak dokładnie przebiega rozmowa rekrutacyjna do firmy. Na jakie stanowisko rekrutowałeś? @bmr, @Nabywca bo nazwiska nie powinny pojawiać się na publicznym forum. Zapoznajcie się z regulaminem forum: https://www.gowork.pl/regulamin Upublicznienie danych osobowych jest karalne.

Dd
@Iwona 26.03.2018 12:41

A dlaczego chce Pani znac szczegoly rozmowy kwalifikacyjnej ktora raczej jest poufna i znac stanowisko na jakie Ci ludzie aplikowali???? A NIP I NR buta tez bedzie przydatny? Pisze Pani o anonimowosci a stara sie wysepić informacje zeby zidentyfikowac autorow wpisu? Niech Pani o wyjasnienia prosi Kierowniczki , 4 sa ... do wyboru i koloru.

Nabywca

To moze niech ktos napisze konkrety z nazwiska albo samych inicjalow lub pseudo ze to im sie nie podoba i tamto to wezma i przeczytaja konkrety i argumenty i zajmią sie sprawą w koncu brw byla firma lepsza niz ikea albo jakas sieciowka

bmr
@Nabywca 09.03.2018 22:40

Nazwisk nikt nie napisze z kilku powodów. Osoby wymienione zaczną szarpać ludzi po sądach, postarają się usunąć opinie, moderacja tego portalu wytnie nazwiska, jak już wiele razy to zrobili. Poza tym to firma jehowa, jeden drugiego nie ruszy - kolesiostwo rządzi. Jedyny ratunek to zmienić pracę i nie polecać jako pracodawcę. Macie znajomych to odradzajcie.

Dd

Niestety ta firma niezaleznie od lokalizacji to porażka. Centrala nie szanuje pracowników kierowniczki pilnuja koryta i na tym czas im schodzi. No i na rozmowach kwalifikacyjnych gdzie takie bzdury obiecuja ze głowa boli.

Czesław

Wszedłem tutaj sprawdzić co się dzieje w innych miejscach Polski i widzę, że wszędzie to samo co u mnie w mieście(nie Kraków). Żona pracuje kilka lat i wyciąga premie prawie co miesiąc (praktycznie dzięki niej salon wyszedł z franczyzy do wyższej kategorii pod BRW), ale chyba to dyrekcji nie na rękę, ponieważ jest codziennie szykanowana przez kierowniczkę i szefa regionu. Nie rozumiem tego, ci ludzie to jacyś debile. Szukam pracy dla żony w jakiejś firmie konkurencyjnej i jest też Agata. Pytanie tylko czy warto tam iść, bo niestety ale jest skończona psychicznie a potencjał ma bardzo duży.

Ww

Jedyna nagroda na ktora moga liczyc to farsa roku albo zenada. W Krakowie na stanowisku kierowniczym nie ma ani jednej osoby przygotowanej merytorycznie do wykonywania pracy. Nie znaja kodeksu pracy. Prawa pracy pie..... jakies motywacyjne dyrdymały.... jak w PRLu.... brakuje tylko malowania trawy dla prezesa i wynajmowania statystow aby widzial zadowolone i usmiechniete twarze na kontroli.... a wlasnie straszenie kontrolami nie dziala drogie Panie. Mamy je w (usunięte przez administratora)

Ww
@Wyraz 08.03.2018 14:31

Teraz na 3/4etatu mozna sie zaczepic. Ale w pelnym wymiarze godzin !!!!jest to oszukiwanie pracownika i panstwa i dziwie sie ze jeszcze nikt sie tym nie zaineresowal. W lidlu podwyzki a w BRW ciecia.

oO

czy kiedykolwiek firma otrzymała nagrodę pracodawcy roku czy podobną? nie, i nie otrzyma, bo nie potrafi zatrudniać i utrzymywać pracowników, okłamuje w ogłoszeniach i udaje, że się nic nie dzieje. Pseudo prezes i dyrektorzy nie mają pojęcia o pracy i branży (skąd mają mieć skoro są tylko pociotkami) a cierpią zwykli pracownicy. Firma upada, do końca roku nie będzie czego zbierać.

Abc

Potwierdzam wszystkie wczesniejsze informacje. Dodatkowo: zmiana godzin pracy. Oczywiscie wydluzenie... mamy docelowo pracowac po 12h w systemie jednozmianowym. Juz teraz zdazaja sie pracownicy ktorzy pracuja po 48 godz pod rzad a czasem wiecej. Grafik jest falszowany. Zmieniany w trakcie miesiaca. Nie respektuje sie praw pracownikow. Nie ma mowy o szacunku,o pomocy zapomnij. Pracownik to wrog. Praca to przyjemnosc i zaszczyt a szczytem debilizmu jest tekst Pani Joanny ktora twierdzi ze w pracy pieniadze nie sa najwazniejsze!!!! Prestiz i szacunek zdobywasz jak latasz ze sciera i sprzatasz rownoczesnie ukladajac poduszeczki i klaniajac sie nisko klientom. Wiec jesli chcesz byc oszukuwany, wykorzystywany, pracowac za nie szczery usmiech kierowniczki to warto sie tu zglosic. Upodlenie i robienie z pracownika debila w standardzie i za free. Kierowniczka ktora nie zna kodeksu pracy i prawa pracy za to gębe ma od ucha do ucha jest tu najwiekszym zlem tego miejsca. Nowi pracownicy sa oklamywani w temacie wysokosci pensji i zarobkow ogolnie. Pracuja kilka miesiecy i uciekaja na chorobowe. Non stop kilka osob choruje.

DEF
@Abc 06.03.2018 20:24

I umowy na 3/4etatu

Administrator

Czy ktoś może opisać, jak aktualnie przedstawia się pracodawca na tle innych - zarówno w tym obszarze jak i lokalizacji? To bardzo cenna pomoc dla osób mieszkających w Kraków.

Pracownik/ złodziej
@Administrator 14.02.2018 08:15

Bardzo mi przykro. Ale warunki pracy - atmosfera jest beznadziejna. Pracownicy sa zaszczuci , nekani w dzien w dzien na durnych zebraniach ktore pracodawca laskawie postanowil po wielu latach zaliczyc do godzin pracy ( jeszcze rok temu bylo to naszym obowiazkiem ale nie bylo to rozliczane ale ponosilismy finansowe konsekwencje za nieobecnosc). Pensja jest niska. Premie tak skomplikowane ze rownie ddobrze mozna uznac iz sa uznaniowe. Progi sprzedazy z kosmosu. Nie realne. Ale pracodawca caly szczesliwy bo zapieprzasz caly miesiac a na koncu okazuje sie ze jednak troche brakło. Jest tak ogromna rotacja pracownikow ze juz przychodzisz do pracy i nikogo nie znasz... obowiazkiem starych pracownikow jest szkolic nowych. Tyle ze rownocEsnie maja swoje standardowe obowiazki wiec robia to za free!!!!!! Kierownictwo fatalne. Zadufane w sobie panie. Oderwane od rzeczywistosci. Nowosc!!!!! Kontrole osobiste (ale nie osobiste?!) Polegajace na codziennej kontroli rzeczy osobistych jak torebek czy plecakow gdyz pracodawca obawia sie ze pracownicy kradna.... tyle zarabiamy ze faktycznie trzeba to rozwazyc. Przy okazji ankieta czy rozpozadzenie kontroli osobistych / nieosobistych jest upokazajace dla pracownikow???? Kierowniczka twierdzi ze nie. Ale sam nie podlega kontroli. Podsumowanie. Pracownicy dziela sie na Kierownictwo osoby nie kompetentne ale tkwiace na stanowiskach od lat. Biuro gdzie wszyscy nazekaja ale nikt sie nie zwalnia bo maja zaklad pracy chronionej czyli zero odpowiedzialnosci za to co robia bo zawsze wina jest obarczony sprzedawca. Jestesmy odpowiedzialni za winiki sprzedazy. Obsluge. Atmosfere. Samopoczucie klienta. Asortyment. Ceny. Za wszystko. Ps. Tez szukam pracy.

Poszukiwana

Witam, A moze niech ktos sie wypowie z obecnych pracownikow firmy i napisze jakie warunki pracy atmosfera itd??

jeszcze pracownik
@Poszukiwana 14.02.2018 19:48

Zarobki coraz niższe, tylko patrzą jaki plan dać żebyś nie był w stanie wyrobić. Dodatkowo wprowadzili jakieś śmieszne plany naprawcze, tylko żeby zaszczuć pracownika. Wyścig szczurów to norma. Z mojego 9cio osobowego zespołu 7 osób szuka nowej pracy, łącznie ze sprzątaczką, to chyba o czymś świadczy. Omijać z daleka

Iza

Piszecie negatywnie o firmie ale nie wiem dlaczego było tam tak źle ?

Oko Saurona
@Iza 14.01.2018 17:24

Jak będziesz tam pracować dłużej to na pewno odpowiedź sama Ci się pojawi. Wystarczy spojrzeć ilu dobrych pracowników odeszło w ostatnim okresie albo odchodzi. To chyba o czymś swiadczy ? Biedronka więcej obecnie płaci niż BRW. A tutaj ostatnio najważniejszy jest target,cyfry, cenówki, promocje, ubezpieczenia itd. Pracownik jest na szarym końcu. Jesli cyferki nie będą się zgadzać to zostaje Ci naprawą która jest w rzeczywistości zależna o tego ile klientów będzie i jaka będzie sprzedaż. Ostatnie miesiące pokazują że promocja goni promocję że coś się dzieje złego w sieci że trzeba klientów ściągać do salonu promocjami. Wisienka na torcie to tajemniczy klient którego można również nadawać tajemniczy de.... idio... itp. Ogólnie atmosferę na salonie buduje kadra kierownicza która powinna wspierać pracowników a nie rzucać pracownikom kłody pod nogi. Tak się tworzy prawdziwy zespół. Zespół to nie tylko sprzedawcy. Prawdziwy zespół to świadomość tego że kierownictwo kadra zarządzająca jest za pracownikami a nie cały czas działa bez wsparcia dla pracowników dbając o swoje posady..........

meduza

Pracowałam tam jakiś czas i niestety muszę przyznać że z roku na rok było coraz gorzej. Poznałem tam kilka fajnych osób ale tych najlepszych którzy byli motorem tego sklepu i tak juz nie ma-odeszli tak jak ja.Apogeum nastąpiło jakiś czas temu. To co się tam wyprawiało to koszmar (na szczęście nie muszę już brać w tym udziału) i w końcu czuję że żyję i wiem co znaczy normalna praca ,mając czas na normalne życie po pracy,bo tam nawet wzięcie jednego nie mówiąc o dwóch dniach urlopu w miesiącu bez wcześniejszego zaplanowania to dla nich paraliż salonu. wzięcie na żądanie to zaraz jesteś na cenzurowanym bo jak to po co i dlaczego??? To co tu napisali poprzednicy jest całą prawdą więc nie będę się powtarzała. Panie "kierowniczki", co jedna to mądrzejsza już same nie wiedzą czego chcą pewnie chłopa brak :) . Dyrektorka tylko zawsze szukała okazji do obcięcia premii i to codzienny standard. Całe to grono panienek pod rękę i patronatem męża dyrektorki który jest regionalnym to jak jakaś banda. Regionalny zasłynął w jednym z salonów sławetnym tekstem że nagrodą za dobre wyniki pracowników będzie brak kary czyli -"nie obcinaj im premii" powiedział do kierownika salonu. Synkowie na dwóch salonach donoszą o wszystkim-żal.pl. W kilku salonach pod jego opieką panują podobne układy - pewnie za sprawą tego że to ich byli podwładni. Unikajcie tego obozu pracy jak najdalej !!!

Prometeusz

Praca na Pilotów 6 to istne nieporozumienie. Pracowałem nie polecam nikomu. Cztery kierowniczki. Każda ważniejsza każda wydaje polecenia, które są sprzeczne ze sobą. Krzyki i obrażanie ze strony jednej z nich To osoba nie kompetentna i mało inteligentna. Druga nie lepsza. Jej traktowanie pracownika zależy od jej humoru . Brak jakichkolwiek zmian w grafiku kiedy dostaniesz go do ręki . Brak możliwości odzywania się, bo to nie dopuszczalne u tych osób. Kolejna osoba to kasjerka Greta . Następna , która ubzdurała sobie ,że pełni funkcję kierownika . Krzyczy a wręcz wydziera się na pracowników tak ,że słychać ja w całym salonie. Klienci oczywiście są świadkami , czasem zapomni się i huknie na klienta. A co przecież kierownictwo nic jej nie zrobi. Wiedzą o jej negatywnym zachowaniu ale im to nie przeszkadza. Swój swojego chroni. Życie pracownika nie jest ważne , pensja koszmarna, progi sprzedażowe z kosmosu , Na okrągło robienie cen , straszenie kontrolami , mobbing , zastraszanie istne piekło. Żal mi tych , którzy zmuszeni są pracować w tym przybytku .

teresa57 :-@buziaczek.pl

Nikomu nie polecam tej firmy opoznienia ,czas tealizacji piszą 3tyg a 7tyg trzeba czekać tragedia

anonim

(usunięte przez administratora)

Anka
@Nowa 12.10.2017 20:53

Nie polecam. Szambo nie praca.

były

tylko ktoś musi chcieć aby pracownik był tym napędem, anie tnie się etaty i myśli jak zrobić aby mniej zapłacić a jednocześnie dowalić obowiązków. Ile razy przy jakiś wizytach człowiek nawet dzień dobry nie uraczył. Czasy są takie że pracy jest sporo i można przebierać w ofertach

Iwona

@Paweł tak właśnie jest komentowana każda próba rozmowy? Faktycznie - nie zachęca do kolejnych prób. @AA oczywiście częściowo się z Tobą zgodzę, ale też wychodzę z założenia, że czasami warto zaalarmować pewne rzeczy. Pracownicy wbrew pozorom mogą być dużym motorem do zmian w firmie.

Beta
@Iwona 20.09.2017 08:01

Inwektywy, drwiny i standardowe: nikt tu nikogo na sile nie trzyma. Byłam światkiem jak kartkę doradcy podała żeby wypowiedzenie pisał. doczekał miesiąc i się zwolnił swietnie mu się wiedzie w konkurencji. Polecam to rozwiazanie.... Tez ju szukam bo przecież tu moza zwariować bo co prezes to nowe wytyczne.....

Iwona

@paweł, @my, rozumiem Twój punkt widzenia. Moze wyjściem byłoby tutaj przekierowanie kogoś z kierownictwa na forum? Znajduje się tutaj wiele opinii, które w prawidłowy sposób ukazują punkt widzenia pracownika. Forum powinno służyć wymianie informacji, nie tylko między pracownikami, pomiędzy pracodawcą również.

AA
@Iwona 06.09.2017 10:41

To nie jest forum naprawcze BRW. Zła kadra zarządzająca, kolesiostwo i brak kompetencji to problemy z którymi powinni zająć się przełożeni a nie podwładni. Kto ma uczyć kultury osobistej dorosłą kobietę... Ma przyzwolenie na takie zachowanie i czuje się bezkarna - taki system ocen pracowniczych stworzył jakiś specjalista wsparcia kolesiostwa. Zwykłego pracownika można zgnoić a kierowniczka nietykalna. Ale efekty już są po salonie wiatr hula a doradców brak - chorzy... Wszystkim pracownikom BrW Pilotów życzę dużo zdrowia ;)

KK

BYłem, pracowałem, przelew dostałem i się załamałem.... Zapieprz taki ze głowa mała, gonisz przez miesiąc jak oszalały i tydzień prze końcem wiesz zecwszystko na nic. Podstawa nędzna, a premi to chyba tam nikt nie widzi takie maja założenia. Co miesiąc większe. Kartę sportowa dają - fajnie bo krzepe trzeba mieć żeby te meble 100x z miejsca na miejsce przenosiić. Aplikujacym życzę wytrwałości.

Iwona

@Pawel czy w takim razie zgłaszałeś może problem z kierownictwem komuś wyżej? Czy to są osoby zatrudniane przez rekrutacje czy zajęły te stanowiska drogą awansu?

Adam
@Paweł 30.08.2017 12:53

Bzdury piszecie. Obrotna kobieta jest zawsze pracownika wie do której kierowniczki odesłać byle sama odpowiedzialności nie ponosić. Dziwnym trafem każdy problem to nie jej kompetencje i zakres obowiązków. Korekty po kilka dni czekają bo ona nie wie co zrobić. Rabaty dla klientów max 2% daje a sprzedawca może 5%!!!!!! Za to firmy sprzątające to jej oczko w głowie - zapłakane sprzątaczki z mopem to standard ( kobiety w wieku jej matki).

Paweł

Zmian jest milion wszystkie niestety prowadzą do upodlenia najniższego szczebla czyli sprzedawcy/ doradcy. Zero wsparcia w kierownictwie. Fatalne kwalifikacje osób zarządzających, zero kultury osobistej, zero empatii. Z ciekawostek - kierowniczka nie zna podstawowych programów office !!!!!!! Krzyki, pyskówki, milion wykluczających się poleceń i zaleceń. Klient najważniejszy ale jak jest problem kierowniczki nie chcą rozmawiać z klientami, zwalają odpowiedzialność na doradcę. Zastanawiam się czy ktoś wreszcie zweryfikuje kwalifikacje kierownik personalnej/ kadrowej dziewczyna wazony z kurzu odkurzała i tam powinna była zostać bo jest utrapieniem i zmora wszystkich od pracownika po klienta!!!!! Wulgarna, bezmyślna, zero taktu - nie wiem czy stado krów bym jej powieżył. Może tam by dała radę. Pracowałem tam kilka miesięcy, bardzo złe to wspominam. Smieszne wynagrodzenie, wymagania kosmiczne. Nie polecam, odradzam.

Anna
@Paweł 29.08.2017 22:54

Miałam wątpliwą przyjemność spotkać kierownik Sylwie Grande bo miałam problem z reklamacja, osoba bezczelna, nie kompetentna, poinformowała mnie ze nie może podjąć żadnej decyzji w sprawie rekompensaty bez konsultacji z innym kierownikiem, z którym nie mogłam porozmawiać osobiście bo nie było takiej potrzeby - żenada. Śmiała mi się w twarz, twierdząc że nie mam racji domagając się darmowej dostawy w sytuacji gdy moje zamowienie nie przyjechało w wyznaczonym terminie. Wyjezdzalam na wakacje , nie przyśle córki nastolatki po odbiór mebli!!!!!! Zapytała po co mi meble skoro wyjeżdżam. Idiotka. Mało brakowało a bym jeszcze musiała dopłacić za późńiejsza dostawę wg tej "pani"

Zostaw opinię o BLACK RED WHITE - ul. Pilotów BIURO - Kraków

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie BLACK RED WHITE - ul. Pilotów BIURO