Black Red White

Będzin, Józefa Piłsudskiego 105

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 105 ocen.

Black Red White
2 105 6 1

Opinie o Black Red White

Margot1 979

Odradzam wszystkim jakikolwiek kontakt z firmą Black Red White. Po zakupie 3. szaf późnym wieczorem rano już nie można było zwrócić najmniejszej. Kierowniczka arogancka . Firma transportująca towar oraz opłacona z góry za jego montaż nie pojawia się w ustalonych godzinach. Co więcej, bez kontaktu telefonicznego ani mailowego do czego jest zobowiązana zgodnie z umową. Słowem, totalny brak profesjonalizmu i szacunku do klienta. Mam nadzieję, że klienci będą omijać te sklepy szerokim łukiem.

JJ
@Margot1 979 20.07.2018 11:34

Prosze pani, jak ja cos kupuje, to 1000 razy sie zastanawiam czy tego potrzebuje, czy bedzie pasowac, czy dobry rozmiar, itd. To sa moje pieniądze. Nie mozna obwiniać firmy czy pracownika, ze nie chce przyjąć zwrotu.

Dana

Firma Black Red White Rzeszów może i fajne artykuły można zakupić ale ODRADZAM!!! ostatnie moje zakupy jakie tam zrobiłam. Zakupiłam łózko na które czekałam półtora miesiąca przy montażu okazało się , że nie ma wywierconych dziur (zapomniał producent) składając reklamacje pani usilnie wmawiała , że łóżko musi być z ekspozycji więc gwarancji nie przyjmuje po długiej dyskusji udowodniłam , że nie jest z ekspozycji. Przyjęła pani reklamację do dwóch tygodni miałam otrzymać odpowiedź .Minęło ponad dwa tygodnie zadzwoniłam by się dowiedzieć co z łóżkiem. Odebrał pan z rozmowy wynikało , że jest już był bardzo zmęczony pracą , odpowiedział że nic nie wie o reklamacji, żebym sobie dzwoniła do producenta czego kategorycznie odmówiłam więc kazał mi zadzwonić do właściciela firmy co mnie jeszcze bardziej zezłościło. Brak poszanowania klienta zero profesjonalizmu.

JJ
@Dana 25.09.2018 09:30

Raczej chyba pani cos podkoloryzowala. Nie wieze, ze taka sytuacja miała miejsce. Ciekawe w jaki sposob pani chciała dostać nowe łóżko w dwa tygodnie. Przypuszczam, ze najpierw wyzyła sie pani ma pracowniku, tak jak by miał wpływ na proces reklamacji, a potem domaga sie milej obsługi. Kupowałem meble w brw i wiem, ze wszystkiemu załatwić. Ciekawe czasy mamy, ze wszyscy klienci chcieliby, zeby sprzedawca, był podnozkiem. Zeby wszystko bylo najlepiej na wczoraj.

Pracownik Brw

Pani Dominiko Pani chyba pracuje w siedzibie, poniewaz czesto Pani prosi o doprecyzowanie wypowiedzi innych ludzi. Ja powiem tak. Naprawde w salonach jest brak szacunku dla czlowieka na najnizszym stanowisku ale rowniez brak szacunku dla kierownikow, poniewaz dyrektorzy sa bardzo chamscy, traktuja ich jak smieci, zero pochwaly, wszystko jest zle, ciągle tylko wymagania. Zero motywacji i brak szacunku dla kierownikow przeklada sie na brak motywacji i zero szacunku dla najnizszych pracownikow. Wiem co mowie bo przezylem w firmie juz wielu kierownikow i dyrektorow, jak narazie to normalnym i ludzkim dyrektorem okazal sie Pan Kamil.

Maciej
@Pracownik Brw 14.10.2018 10:08

Jestem Moderatorem forum GoWork.pl. Moim zadaniem jest pomóc innym osobom w dotarciu do wiarygodnych informacji. Na forum każdy może napisać dowolną opinię, łatwo o zwykłe pomówienie, dlatego warto swoją opinię uzasadnić. Zyska wtedy na wiarygodności. Dlaczego twoim zdaniem Dyrektorzy zachowują się w ten sposób?

Dominika

@Gdzie sprawiedliwość, twoja opinia zawiera poważne oskarżenia względem firmy Black Red White oraz wzbudza zaniepokojenie. Czy możesz na poparcie swoich słów przytoczyć konkretną sytuację lub podać stosowne argumenty? Czy pracowałeś wystarczająco długo, żeby móc sprawiedliwie ocenić tę firmę?

Gdzie sprawiedliwość

Nie polecam pracy w brw, firma skłania się ku końcowy. Obiecują super pieniądze a w rezultacie wypłata mija się to z tym co ustala się na rozmowie kwalifikacyjnej. Kierownicy znecaja się psychicznie nad pracownikami. Kradną i traktują pracowników jak śmieci. Może wart było by przyjrzeć się kierownikom z wielu miast.. Zacznijcie szanować ludzi! Moje sugestie dla Black Red White: Więcej szacunku dla ludzi! Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: Wszystko, zacznijcie od nastawienie dla pracownika szeregowego. Pamiętajcie to my ciężko pracujemy na wasze wypłaty. A targety które ustalcie są zazwyczaj nierealne do zrealizowania..

Dominika

@Dana, czy możesz napisać w jaki sposób udowodniłaś, że łóżko nie pochodziło z ekspozycji? To może być interesujące dla osób czytających twój wpis. Czy dobrze rozumiem, że pracownik polecił Ci skontaktować się z właścicielem firmy Black Red White? Jak wygląda obecnie status twojej reklamacji?

Dominika

@Olo, rozumiem, że twoja negatywna opinia wynika z twojego zdania na temat organizacji pracy i podziałów obowiązków w firmie Black Red White. Czy możesz napisać, skąd wynika taka sytuacja? Czy to wynik braków kadrowych czy po prostu sposobu zarządzania? Może warto zasygnalizować potrzeby personalne danego oddziału przełożonym?

Olo

Pracuję w tej firmie od początku roku. I to była najgorsza decyzja w moim zawodowym życiu. Ta firma to jeden wielki chaos organizacyjny. Pracownicy nie są szkoleni. Trzeba robić wszystko łącznie z księgowością dokumentów, faktur, obsługą reklamacji, kredytami, obsługą kas, doradztwem, wydawaniem towaru i wysłuchiwaniem od klientów o opóźnionych zamówieniach. Pracownik jest zostawiony sam sobie. Nie ma żadnego wsparcia. Nie ma w tej firmie dodatku za wczasy ani bonów na Święta. Można kupić sobie karnet na siłownie ze zniżką. Po za tym można skorzystać w pracy z darmowej wody, kawy i herbaty.

upa_dupa_i-pa-pa_2331

Jehusy znowu mnie poprawiały – oni ciągle coś grzebią w mojej pracy. Ta rzadka kloaka, która wychodzi jehowie coraz bardziej drażni moje drogi oddechowe. Jakiś czas temu wracałem z pracy. Był późny wieczór bo tego dnia miałem dyżur no i jakimś dziwnym trafem zobaczyłem jehowca w swoim nowym aucie. Ja jehałem na motocyklu a tu znad przeciwka ta jehowska gęba się pojawiła.

upadpupaipapa2322
@upa_dupa_i-pa-pa_2331 17.09.2018 05:34

I to było na moście w pobliżu lasu.

upa_dupa_i-pa-pa_2331

Chodzi o to, że te jehówki poprawiają moją pracę tak aby znalazły się w niej błędy. Nawet jak coś będzie dobrze to jehowa i tak to poprawi, żeby ci coś zarzucić.

Dominika

@Julita, czy próbowałaś zgłaszać reklamację? Jaką odpowiedź usłyszałaś? Każdej firmie zdarza się miewać wpadki. Może warto po prostu wyjaśnić tę sytuację i postarać się o jakieś zadośćuczynienie? Opinie klientów są także ważne, ale kluczowe opinie pochodzą od pracowników na temat pracodawców. W tym miejscu rozmawiamy o warunkach pracy w firmie Black Red White. Kto z was zatrudnił się w tej firmie?

Julita

Nie dosc, ze zapomnieli o moim zamówieniu to w dodatku brakuje elementów. Jestem rozczarowana.

Dominika

Opinie klientów są także cenne, ale najważniejsze wpisy i informacje pochodzą od obecnych lub byłych pracowników na temat pracodawców i warunków zatrudnienia. Forum GoWork.pl koncentruje się na sprawach pracowniczych i rynku pracy. Czy ktoś z was w ostatnim zatrudnił się w firmie Black Red White?

Magda

Porażka. Kolejny zakup i zawiodłam się. Kilka lat temu kupiłam meble do sypialni. Tak były nawiercone dziury, że mąż musiał przerabiać żeby zlozyc meble. I.. Wczoraj odebrałam kolejne meble i znowu to samo. Reklamacja to porażka muszę czekać za elementem a mebel nie złożony leży. Więcej jeżdżenia niż to warte. Mój ostatni zakup. Napewno nie polecam!!! Wręcz odradzam!!!

Aga

Meble dobrze wykonane,ale czelalam ok 2miesiecy masakra bo nie bylo podobno niektorych elementow,nie polecam,chyba ze ktos jest cierpliwy

mebel
@Aga 27.08.2018 19:48

masakra to twoje wypociny, nawet nie potrafisz pisac ze zrozumieniem

Piter
@mebel 29.08.2018 15:15

Potwierdzam, meble miały być 28.08.18 dziś jest 05.09.18 i nawet nie zadzwonili. Ostatni zakup w tym pseudo sklepie.

Dominika

@Doradca, Jeżeli Twoja opinia o firmie Black Red White jest negatywna, podaj proszę konkretne argumenty. Twoja opinia zawiera negatywną ocenę, ale brakuje jej konkretów i uzasadnień. Dlaczego czas spędzony w tej firmie uważasz za stracony? Może chciałbyś udzielić kilku rad potencjalnym kandydatom do tej firmy?

Doradca

Szukają niewolników , którzy zrobią wszystko za nic :) Nie polecam. Przepracowałem dłuższy czas i uważam że poza wpisaniem do CV doświadczenia reszta to strata czasu.

Dominika

@Henry, Nie ma firm idealnych, ale też nie ma firm całkowicie złych. Każdy ma prawo wyboru takiej pracy, jaką uważa w danym momencie za optymalną dla siebie. Zanim pracownik będzie świadomy swoich preferencji, musi przejść odpowiednią ścieżkę zawodową. Jak długo już pracujesz w firmie Black Red White?

Henry

Idealnych firm nie ma. Niestety ludzie wybierają sobie niewłaściwą pracę i stąd to niezadowolenie!!

Pracownik

Zapraszam Do Brw Iława praca że Skazanymi i Ukraincami. Nikt już nie chcę pracować za 1700zł w akordzie. Ukraińcy zarabiają więcej od Polaków. Coraz więcej osób się zwalnia. Dają nam skazanych z którymi strach pracować. Czas na zmianę firmy po 20 latach .

Pracownik
@Pracownik 07.08.2018 08:56

Dodam jeszcze że Ukraina Robi na godzinę a Polska Akord Komuś się w głowach (usunięte przez administratora)

Onka

Są tak kiepscy że nawet oszukują na organizowanych konkursach, żenada...

Brakslow12

NIGDY NIKOMU NIE POLECĘ TEJ FIRMY!!! Brak profesjonalizmu i podejscia do klienta. Dostawcy towar traktują jak chcą ( 99% to przez nich towat jest uszkodzony), strasznie ciężko sie dodzwonić do salonu. Nie wspomnę już o reklamacji na którą sie czeka długo. Porażka i jeszcze raz porażka.!

Dominika

@Margot1 979, Na forum GoWork.pl oceniamy pracodawcę oraz wymieniamy się aktualnymi informacjami na temat warunków pracy w danej firmie. Opinie klientów są także ważne, ale kluczowe opinie pochodzą od pracowników na temat pracodawców. Może znasz kogoś kto pracuje w Black Red White i jest zadowolony ze swojej pracy?

anonymous

Dzień dobry, brałam udział w rekrutacji na stanowisko produkt managera. Przeszłam wszystkie etapy, natomiast Panie które prowadziły rekrutację nawet nie pofatygowały się, aby wygenerować automatycznego maila z informacją, że dziękują za poświęcony czas, ale nie niestety nie mogą mnie zatrudnić. Wystarczy!!! Odrobinę szacunku! Nie polecam.

normalny
@anonymous 15.07.2018 12:47

mysle ze sam prezes powinien zadzwonic i podziekowac za wizyte

Dominika

@anonymous, czy dobrze rozumiem, że nie dostałaś żadnej odpowiedzi zwrotnej od firmy Black Red White? Może warto było po prostu zadzwonić i zapytać co dalej z Twoją kandydaturą? Czasami firmy prowadzą kilka rekrutacji jednocześnie, mają wielu kandydatów. W tej sytuacji dobrze widzianym gestem jest po prostu wysłać maila z zapytaniem lub zadzwonić i dopytać. Pokazujemy w ten sposób, że na prawdę zależało nam na tej ofercie.

Robert

Meble wykonane tak zebysmy mosieli ponad polowe zareklamować i Kilka elementow z zakupionych mebli były mocno uszkodzone.Po zgloszeniu bardzo długi czas oczekiwania na otrzymanie nowych.Na dodatek wysłali sms zeby przyjechać i odebrać osobiscie.Pierwszy i osratni raz robilismy u nich zakupy.Nie polecam nikomu

ciekawski
@Robert 13.07.2018 06:34

co to ma wspolnego z opinią o PRACODAWCY?

Pracownik

Racja ten cały Bączek tylko wszystko psuję robi zmiany o których nie ma zielonego pojęcia. Przez niego mieliśmy przestuj z braku mebli ,tak ulepszał stolarnie...

Iława Brw Sofa

Może ktoś się zajmie naciskiem na Ludzi w Iławie. Przyjęli Pana Bączka i każdy kto może ucieka z tej firmy.Gdy nie było tego Pana pracowało się dobrze.Ten Cały Bączek jest taki wspaniały że nawet własny brat go zwolnił że swojej firmy Amex Bączek.

Paweł

Idealnych firm nie ma ale pracowników również!!

Koronowana Głowa

Cześć :) Czy ktoś z Was wie, ile zarabia kierownik salonu z grupy G12? Chodzi mi o podstawę, bez premii za dowiezienie budżetu.

Zostaw opinię o Black Red White - Będzin

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Black Red White