CCC S.A.
3 235 5 1

Opinie o CCC S.A.

Filtruj opinie po kryteriach:

Młody
Nazwa działu: Dział inwentaryzacji
 Opinia

Co sądzą panie sklepowe o chlopakach z inwentury?

Pomocna?
TakNie
Młody
Nazwa działu: Dział inwentaryzacji
 Opinia

pracuję w dziale inwentaryzacji- praca spoko. Zarobki też w szczególności kiedy wpadnie inwentura zagraniczna.Mozna zarobić, pozwiedzać, praca lekka tylko że w nocy. Dużo plusów , minus taki, ze daleko od domu . Kuple rożni. Fjne jest to, że to ciągła impreza:)

Pomocna?
TakNie
Xyz
 Opinia

A ktoś może się wypowiedzieć na temat pracy w dziale marketingu CCC? Bardzo często tam rekrutują, ciekawa jestem, jaka jest przyczyna.

Pomocna?
Tak5Nie
Honorata
 Opinia

Aga, proszę Ciebie o dodawanie bardziej wyważonych wypowiedzi na wątku dotyczącym pracy w firmie CCC. Nie jest tu mile widziane obrażanie innych osób jak również pracowników tej firmy. Według Ciebie rotacja w CCC spowodowana jest tym, że wiele kobiet w ostatnim czasie zachodzi w ciąże przez co zwalniają się miejsca do pracy dla innych. Czy w takim razie jest coś co mogłabyś napisać o pracy w tej firmie? Warto tam aplikować? Na jakie świadczenia ze strony firmy można liczyć?

Pomocna?
TakNie
mika
Nazwa działu: Biuro
 Opinia

W zeszłym roku w CCC Poznań były buty w rozmiarze 39 ,teraz to biały kruk żeby kupić ,co się stało ? Czy zawsze muszę monitować ,są panowie co maja nawet 38 rozmawiałam na ten temat w sklepie ,mimo super obsługi jak można być zadowolonym z zakupów jak nic się nie kupiło ,a wiosna i nadal rozmiarów niema .jak mam kupić buty ???Brzezińska

Pomocna?
TakNie
Ania Polkowice
Nazwa działu: Biuro
 Opinia

Cześć wszystkim! Ostaniocpojawilo się ogłoszenie na stanowisko specjalisty ds. Wsparcia działu realizacji zakupów. Czy ktoś może opisać w skrócie co robi taka osoba? Polecacie prace? Jakich zarobków się spodziewac? Warto aplikować czy dać sobie spokój? Proszę o uzasadnione opinie. Dziękuję i pozdrawiam!

Pomocna?
TakNie
Gall anonim
 Opinia

Czy to prawda, że teraz ciężko dostać się do CCC aplikując przez stronę i trzeba mieć dodatkowo kogoś żeby osobiście podał CV? Jak ma się zatrudnianie osób z orzeczeniem o niepełnosprawności?

Pomocna?
TakNie
Pikuś
 Opinia
@Gall anonim 06.12.2018 14:10

Już na ten temat pisałem. Wszystko zależy na jakie stanowisko aplikujesz. Jak jesteś informatykiem, lub programistą i się znasz, to pewnie masz szanse. Pewnie na stanowisko robotnicze, magazyn, lub sklep to również. Ale do biura, to musisz być atrakcyjną kobietą. Ja pisałem nawet 1.08.2018 na stanowisko referent danych podstawowych, bo takie ogłoszenie było i mimo, iż mam orzeczenie o niepełnosprawności to nikt nawet się nie odezwał. Sam musisz podjąć decyzje. Ja już dałem sobie spokój, bo nie wiadomo kogo chcą, bo nawet nie zaprosili na rozmowę, ani nie zadzwonili. Zdaje sobie sprawę, iż może nie miałem doświadczenia na ww. stanowisku, lub np. biegle nie mówię po angielsku, ale to można się douczyć, bo korzyści z zatrudnienia takiej osoby powinny przeważyć, jeśli pracodawca wykaże, minimum otwartości, bo nikt nie jest idealny i w dodatku kiedyś pracowałem tam. Ale cóż- ja nadal szukam pracy, bo nie mam takich znajomości, a Ty sam musisz podjąć decyzje. Próbuj jeśli chcesz.

Pomocna?
Tak54Nie
Jan
 Opinia
@Pikuś 06.12.2018 17:24

Uważasz, że - aby dostać się do biura w firmie CCC, należy mieć znajomości? W takim razie, jeżeli rzeczywiście by tak było, to - jak sądzisz - po co w ogóle są dodawane ogłoszenia o pracę w biurze, skoro realne szanse otrzymania tych stanowisk mają jedynie osoby, które albo mają znajomości, albo są płci żeńskiej? W ogłoszeniach zawierana jest taka informacja, że aplikować mogą jedynie kobiety? Sprecyzuj proszę swój wpis na ten temat.

Pomocna?
TakNie
Pikuś
 Opinia
@Jan 02.01.2019 08:48

Teraz już nie wolno precyzować ogłoszenia dotyczącego płci, ponieważ firma mogłaby być pozwana o dyskryminacje danej płci. Napiszę również, iż nikt z aplikujących nie wie, jakie osoby zostały przyjęte (czy miały określone kwalifikacje: np. znaj. języka obcego, doświadczenie, wykształcenie, orzeczenie o niepełnosprawności, itd.). Te informacje posiada tylko pracodawca, a może być tak, iż osobę przyjmą po znajomości, ale ona powie, iż wysłała podanie do biura i jej kandydatura przeszła, ponieważ była najlepsza ze wszystkich i tak uwiarygodni, iż do biura można się dostać bez znajomości, a nie tylko na magazyn, czy do sklepu. Poprawi to wizerunek firmy jak pracodawcy, zwłaszcza, iż teraz coraz trudniej o pracowników, zwłaszcza szeregowych. A co się tyczy drugiej części pytania, iż atrakcyjne kobiety, bo tak odpowiedział mi dyr. personalny, jak wiele lat temu robiłem w tej firmie. Mimo, iż miałem orzeczenie o niepełnosprawności i nie mogłem już robić fizycznie. Skoro nadal mam i wysłałem swoją kandydaturę teraz i wg mojego skromnego zdania spełniam wymogi co najmniej minimum, to dlaczego nie ma żadnego odzewu? Czyżby nadal dyr. personalny wolał kobiety? Do pracy idzie się pracować, a nie umawiać i flirtować, bo jeśli ktoś woli takie zachowania, to powinien zostać barmanem i tam znajdzie mnóstwo okazji. Pozdrawiam i miłego dnia

Pomocna?
Tak47Nie
Pikuś
 Opinia
@Jan 02.01.2019 08:48

Jeśli dostane pracę w firmie CCC, lub coś się zmieni, to napisze na forum, by każdy wiedział. W chwili obecnej, to jest tak jak było, czyli tak jak pisałem.

Pomocna?
Tak41Nie
Jan
 Opinia
@Pikuś 11.01.2019 21:16

Ok, gdyby udało Ci się dostać do pracy w firmie CCC, to chętnie poznamy Twoje wrażenia z pracy w tym miejscu. Chciałbym zapytać jeszcze, dlaczego akurat w tej firmie chciałbyś pracować? Ma to związek z tym, iż lubisz pracę z klientami, czy może z zupełnie innych powodów? Napisz, jak to wygląda w Twoim przypadku.

Pomocna?
Tak8Nie
Pikuś
 Opinia
@Jan 12.01.2019 12:36

W chwili obecnej, na wysłane CV do CCC S.A. na kilka stanowisk, które by mi odpowiadały i gdzie mógłbym pracować, ze względu na stan zdrowia (posiadam orzeczenie o niepełnosprawności i nie mogę wykonywać każdej pracy) brak jest odzewu ze strony firmy. A jeśli chodzi o powody, to oczywiście praca, w której liczę, iż czegoś się nauczę, zdobędę jakieś doświadczenie- człowiek jeśli niczego się nie uczy, nie rozwija to się cofa. Oczywiście pieniądze, lecz nie jest to typowo determinujący czynnik, czyli kwota, bo firma nie płaciła przesadnie dużo, jak ja pracowałem, wiele lat temu, w miarę blisko do mojej miejsca zamieszkania (nie mieszkam w Polkowicach), oraz chciałbym się przekonać, że firma zmieniła się na lepsze i teraz jest społecznie odpowiedzialnym pracodawcą i zatrudnia osoby niepełnosprawne do pracy w biurze. To tyle jeśli chodzi powody. A co do stanowisk, to akurat tam gdzie aplikowałem, to stanowiska te nie są bezpośrednio związane z bezpośrednią sprzedażą.

Pomocna?
Tak42Nie
666
 Opinia
@Gall anonim 06.12.2018 14:10

@Gall anonim, to nieprawda. Nie znam nikogo w CCC, a zadzwonili, zaprosili na rozmowę i zatrudnili. Wydaje mi się, że wystarczy posiadać niezbędne kwalifikacje i dobrze wypaść. Mówię tu o biurowcu, nie wiem, jak na produkcji.

Pomocna?
TakNie
Pikuś
 Opinia
@666 29.01.2019 12:50

Takie bzdury możesz sobie wypisywać. Ja też mam i spełniam co najmniej to, co jest napisane, na co najmniej jedno stanowisko, bez zastrzeżeń i nikt nie dzwoni. A ogłoszenia znów się pojawiły, ponieważ poprzedni termin już minął. I tak jak pisałem, jak pracowałem, to kobiety były przyjmowane po znajomości ze wzglądu na wygląd, bo nie miały żadnych kwalifikacji i doświadczenia. A dopóki ja się nie przekonam na własnym doświadczeniu, to traktuje to, iż nadal tak firma działa, a TY jesteś pracownikiem firmy i próbujesz ratować wizerunek. A na produkcje to tam na pewno by Cię przyjęli, lub magazyn, bo nie do biura. Tam jest zamknięte koło.

Pomocna?
Tak36Nie
666
 Opinia
@Pikuś 30.01.2019 09:36

@Pikuś nie bądź śmieszny. Tak, jak słusznie zauważyłeś, jestem pracownikiem CCC, i bronię firmy, ponieważ udało mi się tam dostać bez żadnych znajomości. Nie wiem może masz pecha albo mało interesujące CV, ale fakt jest faktem- dzwonią, zapraszają a nawet zatrudniają :O

Pomocna?
TakNie10
Pikuś
 Opinia
@666 30.01.2019 17:16

To po co piszą, iż CCC jest pracodawcą społecznie odpowiedzialnym, skoro nawet jeśli jest średnio napisane CV, ale jeśli pracuje w dziale rekrutacji kompetentny pracownik, to powinien doczytać do końca, iż posiadam orzeczenie o niepełnosprawności. A jeśli tego nie robi, więc kto jest śmieszny. Ale już nie wnikam, na jakim dziale pracujesz, bo byśmy mogli wymieniać doświadczenia z pracy na dwóch działach, aż do grudnia, a to portal nie do tego służy, lecz do pokazania wizerunku pracodawcy. A jeśli nie chce zatrudniać do biura osoby z orzeczeniem, "kto bogatemu zabroni wpłacać na PFRON coraz większe kwoty, ponieważ to wszystko jest powiązane ze średnią płacą publikowaną przez GUS.

Pomocna?
Tak33Nie
Jola
 Opinia
@666 29.01.2019 12:50

666 napisz proszę na jakie stanowisko Cię zatrudnili i jak oceniasz przebieg całej rekrutacji? Była rozmowa po angielsku? PS powodzenia i gratulacje :)

Pomocna?
Tak3Nie
KaśkaL
 Opinia
@Gall anonim 06.12.2018 14:10

Zależy do jakiego działu, ale to prawda. Większość stanowisk w biurach otrzymują protegowani.

Pomocna?
Tak26Nie
Pikuś
Nazwa działu: Dział inwentaryzacji
 Opinia
@Gall anonim 06.12.2018 14:10

Tak jak pisałem. W tej firmie nic się nie zmieniło- wszystko po staremu. Od wysłania CV na kilka stanowisk minęło ponad 2 miesiące i odzew zerowy. Podejrzewam, iż został ten sam dyr. personalny, co woli atrakcyjne kobiety, niekoniecznie nadające się na stanowiska w biurze, lub pracują osoby niekompetentne w dziale rekrutacji. Wielka ściema z zatrudnianiem osób z orzeczeniem o niepełnosprawności. Tylko magazyn, lub praca na sklepie i to ciężka, czyli PR o "pracodawcy społecznie odpowiedzialnym" CCC dla osób z niskim ilorazem inteligencji. Z orzeczeniem nie warto pisać do takiej firmy. Ale to moje zdanie, bo o tym się przekonałem osobiście (doświadczenie w tej firmie). Tak jak pisałem CCC chce zagarnąć pieniądze (oszczędność z wpłat na PFRON, które musi wpłacać za braki zatrudnienia 6% niepełnosprawnych). Założenie: 7000 pracowników w Polsce, czyli CCC musi mieć 6%= 420 osób. Zakładając, iż firma posiada 220 osób, to daje brakujących 200 x ok. 1900 złotych kary do PFRON = 380000 miesięcznie. Tak jak pisałem "kto bogatemu zabroni". Kwotę założyłem 1900 założyłem by uprościć obliczenia, bo ona jest powiązana ze średnią płacą od GUS-u i wynosi 40,65% średniej płacy publikowanej i jest ruchoma. A próba pisania, iż takich zatrudnia firma, to nieudolna próba poprawienia wizerunku pracodawcy. Każdy może sam się przekonać, jak nie wierzy. Tak jak pisałem wcześniej, firmie nie opłaca się zatrudniać niepełnosprawnych, bo nie ma z tego żadnych korzyści, chyba, że na magazyn i do sklepów- to są słowa pracowników CCC i te słowa "odszczekali" w sądzie po ogłoszeniu wyroku. I byłem pierwszą osobą, która wygrał sprawę z CCC S.A. wiele lat temu. Myślałem, iż , firma się zmieniła na lepsze, ale to tylko pozory. Pozdrawiam czytających ;-)

Pomocna?
Tak28Nie
666
 Opinia
@Jola 03.02.2019 21:16

Proces rekrutacji oceniam bardzo dobrze, wszystko wyglądało bardzo profesjonalnie. Rozmowa po angielsku odbyła się przez telefon, jeśli ktoś zna angielski, przejdzie przez nią bez problemu, gdyż pytania są dosyć łatwe. Druga rozmowa, już w siedzibie, jest po polsku.

Pomocna?
TakNie
Pikuś
Nazwa działu: Dział inwentaryzacji
 Opinia

Tak jak pisałem. W tej firmie nic się nie zmieniło- wszystko po staremu. Od wysłania CV na kilka stanowisk minęło ponad 2 miesiące i odzew zerowy. Podejrzewam, iż został ten sam dyr. personalny, co woli atrakcyjne kobiety, niekoniecznie nadające się na stanowiska w biurze, lub pracują osoby niekompetentne w dziale rekrutacji. Wielka ściema z zatrudnianiem osób z orzeczeniem o niepełnosprawności. Tylko magazyn, lub praca na sklepie i to ciężka, czyli PR o "pracodawcy społecznie odpowiedzialnym" CCC dla osób z niskim ilorazem inteligencji. Z orzeczeniem nie warto pisać do takiej firmy. Ale to moje zdanie, bo o tym się przekonałem osobiście (doświadczenie w tej firmie). Tak jak pisałem CCC chce zagarnąć pieniądze (oszczędność z wpłat na PFRON, które musi wpłacać za braki zatrudnienia 6% niepełnosprawnych). Założenie: 7000 pracowników w Polsce, czyli CCC musi mieć 6%= 420 osób. Zakładając, iż firma posiada 220 osób, to daje brakujących 200 x ok. 1900 złotych kary do PFRON = 380000 miesięcznie. Tak jak pisałem "kto bogatemu zabroni". Kwotę założyłem 1900, by uprościć obliczenia, bo ona jest powiązana ze średnią płacą od GUS-u i wynosi 40,65% średniej płacy publikowanej i jest ruchoma. A próba pisania, iż takich zatrudnia firma, to nieudolna próba poprawienia wizerunku pracodawcy. Każdy może sam się przekonać, jak nie wierzy. Tak jak pisałem wcześniej, firmie nie opłaca się zatrudniać niepełnosprawnych, bo nie ma z tego żadnych korzyści, chyba, że na magazyn i do sklepów- to są słowa pracowników CCC i te słowa "odszczekali" w sądzie po ogłoszeniu wyroku. I byłem pierwszą osobą, która wygrał sprawę z CCC S.A. wiele lat temu. Myślałem, iż , firma się zmieniła na lepsze, ale to tylko pozory. Pozdrawiam czytających ;-)

Pomocna?
Tak28Nie
Marian
 Opinia

Bardzo dobrze, bity wykupowane :) fb na c...

Pomocna?
TakNie
Rudy
 Opinia

Dlaczego na stronie CCC ciagle powtarzają się te same ogloszenia o pracę...Czy nikt nie ma wystarczających kwalifikacji?, czy jest taka rotacja?

Pomocna?
Tak29Nie
Brunetka
 Opinia

Szukam mężczyzny- DANIELA z grupy inwentaryzacyjnej:),...Proszę o kontakt-brunetka ze sklepu

Pomocna?
TakNie
Honorata
 Opinia
@Brunetka 22.01.2019 13:31

Cieszymy się, że najprawdopodobniej znalazłaś swoją sympatię, jednak to - jak pewnie się domyślasz - nie jest odpowiednie miejsce na rozpatrywanie tak osobistych kwestii. Piszesz jako pracownica CCC, czy może jako klientka? Jeśli jesteś zatrudniona w tej firmie, to byłoby świetnie, jakbyś opisała chociaż niektóre z tamtejszych warunków pracy. Zauważyłam, iż często prowadzą tam rekrutację. Opowiesz nam, jak się ona odbywa?

Pomocna?
Tak2Nie
Brunetka
 Opinia
@Honorata 23.01.2019 12:32

To był impuls, jednak kontakt znalazłam- nie chodzi o sympatię lecz inną kwestię .... Nie jetem pracownikiem sklepu, klientką też nie. Nie wiem nic na temat rekrutacji w tym dziale -jedynie to, że ciągle potrzebują pracowników....Sklepów jest coraz więcej, więc chyba z tego powodu poszukują.

Pomocna?
TakNie
Sprzedawca
 Opinia

W koncu zalozyli zwiazek zawodowy w CCC, moze cos sie zmieni dla zwykłych pracowników.

Pomocna?
Tak4Nie
Jan
 Opinia
@Sprzedawca 28.11.2018 16:31

Co według Ciebie powinno zmienić się, jeżeli chodzi o pracę w firmie CCC? Z Twojej nazwy użytkownika mogę przypuszczać, że jesteś obecnie zatrudnionym pracownikiem na stanowisku sprzedawcy, dlatego chciałbym, abyś ocenił pracę na tym stanowisku na podstawie swoich doświadczeń. Jednym z podstawowych składników Twojego wynagrodzenia jest prowizja od sprzedaży, czy może pracodawca w inny sposób wynagradza pracowników?

Pomocna?
TakNie
Sprzedawca
 Opinia
@Jan 01.12.2018 10:34

Powinno się zmienić podejście pracodawcy do pracowników salonów. Jesteśmy na samym końcu "łańcucha pokarmowego" choć tak naprawdę to właśnie salony generują zyski. To my pracujemy z towarem i klientami, pracy mamy coraz więcej, wynagrodzenie jest słabe (mówimy tutaj o sprzedawcach), ludzi do pracy coraz mniej, a najgorsze że nawet jak lubisz swoją pracę i jesteś w niej dobry to i tak nikt cię nie docenia. I nie mam tutaj na myśli kierownika, bo ja akurat mam fajnego, ale kierowników regionalnych. Żyją w swoim świecie, logiczne argumenty do nich nie trafiają, ciężko się z nimi współpracuje a niestety wszystko od nich zależy. Wiadomo każdy myśli o sobie, ale od osoby zarządzającej całym regionem salonów chciało by się oczekiwac odrobimy profesjonalizmu, a nie tylko kasa, kasa.

Pomocna?
Tak7Nie
Ilona
 Opinia
@Sprzedawca 05.12.2018 22:43

A tak realnie patrząc można sobie w miarę dobrze tu zarobić?

Pomocna?
TakNie
s
 Opinia
@Ilona 06.01.2019 12:22

w sklepie przy wymiarze pracy na 3/4 etatu dostaje się przelew na 1150zł. Czy dla Pani Ilony to 'realnie patrząc dobre zarobki', za prace ponad siły?

Pomocna?
Tak4Nie
Weronika
 Opinia

@Pikuś, czyli z Twojej wypowiedzi wynika, iż do pracy biurowej w firmie CCC zatrudniane są wyłącznie kobiety. Wiesz może, jakie warunki oferuje firma dla pracowników biurowych? Większość wypowiedzi pochodzi od pracowników, którzy obsługują sklep bądź magazyn, dlatego ciekawi mnie, jak to wyglądają warunki wśród pracowników biurowych.

Pomocna?
TakNie
Pikuś
 Opinia
@Weronika 04.10.2018 11:32

Napisałem, iż pracowałem prawie 9 lat temu w dziale inwentaryzacji i wiem jak traktował jeden z dyrektorów (dyrektor personalny, oraz jeden wiceprezes). Do zmiany działu nie było najmniejszych szans - tylko atrakcyjne kobiety; taką odpowiedź dostałem podczas rozmowy z dyr. personalnym- to był mężczyzna). I mimo, iż firma szukała pracownika administracji, finansów, oraz na kilka innych działów, dostałem wypowiedzenie. Firma nie była zainteresowana przeniesieniem mnie z tego działu, jak nie mogłem już pracować fizycznie, na inny, mimo, iż posiadałem orzeczenie o niepełnosprawności. A znałem 2 kobiety które nie miały żadnego doświadczenia, poza pracą na sklepie, ani wykształcenia, zostały przyjęte. I u jednej widziałem umowę o pracę i warunki, jakie obejmowały, czyli co było na umowie, włącznie ze stawką. A co jest teraz, to ja zakładam, iż nic się nie zmieniło, bo gdyby się zmieniło, to ja nadal mając orzeczenie, pewnie miałbym pracę- a skoro tak nie jest, tzn., iż jest po staremu. Jeśli chce Pani więcej informacji, to mogę się spotkać u mnie (posiadacie 2 sklepy- jeden w galerii, a drugi nie, więc w drugim na neutralnym gruncie). Termin do ustalenia. I proszę mnie nie zmuszać, bym pisał tu dokładnie, jak było, bo utrata wizerunku bardziej cierpi, bo mogę wrzucić działy i nazwiska osób, ale przecież nie o to chodzi. Jeśli pani uważa, iż teraz jest wszystko super, to indywidualna opinia, ja przekazuje to co mnie spotkało i jakie było zachowanie. Jeśli pracodawca jest społecznie odpowiedzialny, to może tak napisać, bo dziś przeczytałem w 2 ofertach pracy które otrzymałem wśród kilkunastu na pocztę z portalu pracuj.pl, lecz ja na razie w to nie wierze. Podobno ludzie się zmieniają. A co do pracy na sklepach, czy magazynach, to wiem tylko tyle co widziałem przelotnie, lub tu przeczytałem, więc wypowiedzi z mojej strony nie będzie, ponieważ nie byłaby ona wiarygodna oceniając każdy sklep jedną inwentaryzacją w nocy, po zamknięciu, lub magazyn.

Pomocna?
Tak64Nie
1
Weronika
 Opinia
@Pikuś 05.10.2018 12:34

W żadnej ze swojej wypowiedzi nie sugerowałam, że jest super, ponieważ nie mam doświadczeń związanych z pracą w firmie CCC S.A., dlatego bazuję na opiniach, które przeczytałam w tym wątku. Co do osobistego spotkania to mimo wszystko myślę, że lepiej, jeżeli na temat tego miejsca pracy dyskutujemy na forum, ponieważ dzięki temu inni użytkownicy również mogą skorzystać z informacji, które zostają podane.

Pomocna?
TakNie
Pikuś
 Opinia
@Weronika 16.10.2018 12:30

Z Twoich wypowiedzi wywnioskowałem, iż bronisz firmy CCC S. A., bo jesteś pracownikiem działu HR, marketingu, bo tak się dopytujesz dlaczego odszedł jeden pracownik, a potem zaraz włączasz się do dyskusji w innym wątku i próbujesz bronić firmę. Ja także się nie spotykam z obcymi ludźmi. A zasugerowałem spotkanie, bo jak napisałem powyżej, myślałem, iż jesteś pracownikiem, jednym ze "świeżych" i nie wiesz co się działo w firmie. A już nie chciałem napisać gorzej i użyć bardziej dosadnych słów, mianowicie niecenzuralnych, jaka to beznadziejna firma i nie warto marnować sobie czasu na nią. W końcu nie kopie się leżącego. Jak napisałem szybciej pracowałem, potem trafiłem na operacje i renta. I reszta jak wiadomo ZUS ozdrawia. Ale nie mogę wrócić do poprzedniego pracodawcy czyli KGHM S.A., ponieważ nie przeszedłem badań medycyny pracy i nie mogę pracować fizycznie. A trafiłem na wątek to podzieliłem się opinią jak jest firma, by innych przestrzec. A co do pytań, iż sugeruje, że do biur w CCC S. A. zatrudniają tylko kobiety, to tak było za wyjątkiem 2 działów: transportu i informatyków. Może jeszcze kilku kierowników, pewnie pracujących od samego początku firmy, na jakimś dziale, ale pewnie były to pojedyncze osoby, chociaż ja ich nigdy nie spotkałem. Oczywiście na magazynach były osoby obu płci. A dlaczego sądzę, iż nic się nie zmieniło, ponieważ spotkałem kolegę, który również szukał pracy i wysyłał do CCC S.A. na początku czerwca do biura i firma nawet się nie odezwała do niego do ok. 20 lipca. ( Nie pamiętam dokładnie daty). Aż nie mogłem uwierzyć, więc pomyślałem, zaryzykuje, zwłaszcza iż ileś ofert dostawałem z portalu pracuj.pl . Wysłałem 1 sierpnia na stanowisko referent danych podstawowych i do teraz nic. I dlatego stwierdziłem, iż w tej firmie wszystko jest po staremu, bo pewnie ten sam dyr. personalny K.Ś. woli atrakcyjne kobiety niż osoby posiadające orzeczenie o niepełnosprawności (oszczędność do wpłaty na PFRON przez firmę). A rekrutacja odbywa się przez HRlink.pl. Po prostu będziesz przekierowana np. z ofert na pracuj.pl i pracodawca chce korzystać ze swojego systemu. Jeśli chcesz wysłać tam, to cóż mogę dodać- powodzenia.

Pomocna?
Tak62Nie
1
Jan
 Opinia
@Pikuś 19.10.2018 15:16

Z Twojej wypowiedzi mam rozumieć, że aplikując do pracy w firmie CCC S.A. z zewnątrz, należy liczyć się z tym, że pracodawca preferuje bardziej kobiety, aniżeli mężczyzn? W ogóle wiesz może, jak wiele osób płci męskiej pracuje w tej firmie na niższych stanowiskach? Ciekawi mnie, czy w takim przypadku w ogóle są szanse na przyjęcie.

Pomocna?
Tak2Nie
Weronika
 Opinia

@Pikuś, znasz może warunki zatrudnienia, które mają zapewnione osoby z orzeczeniem o niepełnosprawności zatrudnione w firmie CCC? Takie osoby są przyjmowane normalnie przez otwarty nabór, czy może za pośrednictwem jakiś specjalnym programów pomocniczych? Przedstaw, co wiesz na ten temat.

Pomocna?
Tak5Nie
Pikuś
 Opinia
@Weronika 27.09.2018 11:24

Nie wiem. Pracowałem normalnie, lub robiłem, bo to robota. Było to wiele lata temu (ok. 9 lat) Pracuje się biurze. A jak po wypadku nie mogłem pracować i miałem orzeczenie o niepełnosprawności na poziomie umiarkowanym, to mnie firma zamiast przenieść do biura, to zwolniła i w dodatku próbowała mi zrobić to bezczelnie (dając mi bezpodstawnie dyscyplinarkę i przegrała w sądzie). Powiedzieli, iż do biura przyjmuje się kobiety, osoby z niepełnosprawnością, na magazyn, lub do sklepów, bo do biura nie ma z tego korzyści z takiej osoby. I do dziś nie pracuje, bo renta się skończyła, a nie mogę robić fizycznie. Omijaj tą firmę, jak nie chcesz źle skończyć, lub nie jesteś atrakcyjną kobietą i tego nie zmienie, dopóki nie będę miał pracy, a nic się nie zapowiada. Nawet nie kupuje tam butów ( nie lubię Niemców, ale jak nie ma gdzie indziej, to kupuje w sieci Deichmann lub Ryłko). To każdego indywidualna sprawa, ale wspieranie kogoś, kto tak traktuje ludzi, to głupota.

Pomocna?
Tak61Nie
1
Arthuros
 Opinia

W tej firmie zatrudnia się osoby z 2 grupą inwalidzką i zmusza do pracy po 12godzin tylko dlatego że nie mają wyjścia. województwo lubelskie!! Brak telefonów na stronie i możliwości poskarżenia!! Proponuje zrobić kontrolę. Do Polkowic idą inne grafiki niż jest rzeczywistość. Jak minie jeszcze chwila naślę tam PIP

Pomocna?
Tak13Nie
Pracownica
 Opinia
@Arthuros 17.05.2018 14:10

To z grafikami to prawda. Nie uwzględniają nocy a nawet weekendów. Pracujesz od wtorku do soboty, w niedziele idziesz na nockę a w poniedziałek do pracy... Standard w CCC. W grafiku masz wpisaną wolną niedzielę, a w pracy byłaś we WTOREK i pozdro. Piotrków Trybunalski CCC Focus Mall

Pomocna?
Tak2Nie
Pikuś
 Opinia
@Arthuros 17.05.2018 14:10

Praca do 8 godzin, a z grupą umiarkowaną i znaczną to tylko do 7 godzin i nie wolno kategorycznie, a każda kontrola to nadgodziny i ogromna kara. Powaliło kogoś kto próbuje zatrudniać niepełnosprawnych (osób z orzeczeniem o niepełnosprawności od lekkiej do średniej) do pracy w sklepie, czy magazynie, a wymaga się, ale do biur wymaga się nienagannej prezencji i tylko kobiet i najlepiej wolnych, bo tak się zatrudniało- teraz nie wiem.

Pomocna?
Tak59Nie
Weronika
 Opinia

@Pracownik, wiesz może, dlaczego zastępca kierownika na magazynie dystrybucji zdecydował się na rezygnację ze swojego stanowiska i odejście z firmy CCC? Co miało wpływ na taką decyzję? Przedstaw, co wiesz na ten temat.

Pomocna?
TakNie
Pracownik
 Opinia

O firmie można wyrażać się w pozytywnym świetle, szkoda tylko, że wartościowi pracownicy odchodzą. Obecnie zwalnia się wakat na magazynie dystrybucji (z-ca kierownika odchodzi) - wielka strata i szkoda.

Pomocna?
TakNie
Weronika
 Opinia

@Mała, rozumiem, że zastanawiasz się nad złożeniem swojego CV do pracy w firmie CCC? Możesz podzielić się z nami informacją, dlaczego akurat praca w tej firmie wydaje Ci się odpowiednia? Oddział firmy znajduje się blisko Twojego miejsca zamieszkania? Może inne czynniki na to wpływają? Sprecyzuj, jak to wygląda.

Pomocna?
Tak1Nie
Była pracownica
 Opinia

Pracowałam trzy lata na dziale administracji. Pracowało mi się dobrze dopóki nie zmieniono nam bezpośredniego przełożonego. Obecna przełożona A.M. stosowała wobec mnie i innych mobing. Złożyłam wypowiedzenie w trybie natychmiastowym,a sprawa będzie miała swój finał mw sądzie.

Pomocna?
TakNie
Mała
 Opinia
@Była pracownica 30.08.2018 13:01

Mam pytanie o jaki dział chodzi , zastanawiam się nad zmianą pracy i mam wątpliwości po twoim wpisie

Pomocna?
TakNie
Weronika
 Opinia

@anonymous, jeżeli możesz to daj nam znać, jak potoczy się dalej Twoja sytuacja związana z zawiadomieniem, które złożyłaś. Napisałaś również, że pozytywnie wspominasz czasy, kiedy w firmie CCC był inny przełożony. Możesz przedstawić nam, jakie konkretnie zmiany nastąpiły po zmianie tej osoby? Wiesz może, dlaczego poprzedni przełożony nie pracuje już w firmie CCC?

Pomocna?
TakNie
Weronika
 Opinia

@Była pracownica, złożyłaś zawiadomienie o podejrzeniu popełnienia przestępstwa przez przełożonego firmy CCC wobec Twojej osoby? Jakie konkretnie sytuacje występowały, które sklasyfikowałaś pod pojęcie mobbingu? Czy poza tym aspektem pracy inne warunki zatrudnienia w tej firmie wspominasz pozytywnie? Napisz szczegółowo, jak to wyglądało.

Pomocna?
TakNie
anonymous
 Opinia
@Weronika 30.08.2018 13:06

Złożyłam zawiadomienie w prokuraturze. Przełożona A.M. kierowała pod naszym adresem bezpodstawne zarzuty,pomimo prawidłowego wykonywanej przez nas pracy,krzyki i zastraszała zwolnieniami z pracy. Pozytywnie wspominam czas kiedy był inny przełożony Nie było wtedy problemu.

Pomocna?
TakNie
Weronika
 Opinia

@Anonimo, w swoim komentarzu przedstawiasz bardzo poważny przestępczy proceder jaki rzekomo ma miejsce w firmie CCC w miejscowości Świdnica. Czy byłeś świadkiem tego typu zdarzeń, które opisujesz w swoim komentarzu? To, że pracownice chwalą się tym nie koniecznie musi oznaczać, że rzeczywiście tak robią. Myślę, że kierownictwo sklepu zauważyłoby braki w asortymencie tym bardziej, że tak jak napisałeś są to najdroższe buty, które oferuje firma CCC. Możesz coś więcej o tym napisać?

Pomocna?
TakNie
Anonimo
 Opinia

Ccc tesco swidnica pracownice ktore pracuja tam w sklepie od dluzszego czasu dobrze zarabiaja bo maja swoich zlodzieji ktorzy przychodza krasc najdrozsze buty i pozniej je sprzedaja razem to nie jest oszczerstwo tylko prawda bo same sie chwala tym Co robia tylko nie zawsze uwazaja przy kim sie wygaduja

Pomocna?
TakNie
Weronika
 Opinia

@Pracownica, czy możesz wypowiedzieć się na temat pracy w firmie CCC, poza kwestią, grafiku o którym wspomniałaś? Jak ocenisz atmosferę panującą w tym miejscu pracy? Kierownictwo w sposób zgodny współpracuje z podległymi pracownikami? Przedstaw, proszę, swoje informacje na ten temat, każda merytoryczna opinia jest mile widziana w tym wątku.

Pomocna?
TakNie
Weronika
 Opinia

@anonymous, mogłabyś przybliżyć z jakich etapów składał się proces rekrutacyjny, w którym brałaś udział? Jak dokładnie wyglądały te etapy? Próbowałaś sama kontaktować się z firmą CCC celem uzyskania informacji, jaką pracodawca podjął decyzję odnośnie Twojego zatrudnienia? Przedstaw, proszę jak to wygląda.

Pomocna?
TakNie
Igor
 Opinia

Przecież wszystkie firmy wyraźnie zastrzegają , że będą się kontaktować z wybraną osobą!!

Pomocna?
TakNie
anonymous
 Opinia
@Igor 15.07.2018 12:57

Proszę czytaj ze zrozumieniem:) przeszłam wszystkie etapy i zapewniali mnie że skontaktują się ze mną max do 2 tygodni.

Pomocna?
TakNie
anonymous
 Opinia

Dzień dobry, brałam udział w rekrutacji na stanowisko managerskie. Przeszłam wszystkie etapy, natomiast Panie które prowadziły rekrutację nawet nie pofatygowały się, aby wygenerować automatycznego maila z informacją, że dziękują za poświęcony czas, ale niestety nie mogą mnie zatrudnić. W między czasie oczywiście musiałam wykonać dla tej firmy kilka analiz i obszerną prezentację, którą oczywiście mogą teraz wykorzystać. Wiem też, że nie jestem pierwszą osobą, którą to spotkało. Nie dajcie się na to nabrać. Nie polecam!

Pomocna?
Tak6Nie
Administrator
 Opinia

Wasze wpisy pomogą osobom, które są zainteresowane rozpoczęciem pracy w CCC EU SP. Z O.O., dlatego ważne jest to, żebyście pisali tu jak najwięcej merytorycznych opinii.

Pomocna?
TakNie
Adam
 Opinia

Jeśli firma nie postępuje prawidłowo to rozmawiajcie o tym !!!

Pomocna?
TakNie
Administrator
 Opinia

Czy znajdzie się osoba, która mogłaby w kilku słowach przedstawić aktualny stan firmy CCC EU SP. Z O.O.?

Pomocna?
Tak6Nie
Robert
 Opinia

Idealnych firm nie ma, a jak ktoś uważa, że to nie jest praca dla niego to zawsze może sie zwolnić!!!

Pomocna?
Tak5Nie

Zostaw opinię o CCC S.A. - Polkowice

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia ... Czytaj więcej

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie CCC S.A.

  • CCC S.A.
  • Strefowa 6
    59-101 Polkowice
  • http://ccc.eu/pl/

Oddziały »
×
Zero tolerancji dla mobbingu w firmie!

Byłeś świadkiem?
Dodaj opinie na www.gowork.pl/opinie
Potrzebujesz wsparcia?
Skontaktuj się z Panią Joanną Koczaj-Dyrda zgloszenie@gowork.pl

Joanna Koczaj-Dyrda
Joanna Koczaj-Dyrda Ofiara mobbingu - Radca prawny