WIELTON S.A.
1 427 6 1

Opinie o WIELTON S.A.

Weronika

Wcześniejszym moderatorem wątku dotyczącego firmy WIELTON była Agnieszka, ja z kolei jestem nowym moderatorem. Ani poprzedni moderator, ani obecny nie jest w żaden sposób powiązany z tym pracodawcą. Zapraszam teraz do merytorycznej jego oceny.

pracownik biurowy

Bardzo niskie zarobki. Dużo lepiej płacą obok w Koronie. Nie ma się nad czym zastanawiać.

Wujek prestiżowa rada

Prestiż !!! Prestiż Panowie i Panie !!!! Ciśnijcie !!! Ciśnijcie !!! ...aż popuścicie

Kierowca bombowca
@Wujek prestiżowa rada 29.08.2018 19:01

Racja firma stawia na sztukę a.nie na jakość cisną strasza okradają po ukladach niech Pan Prezes przyjrzy sie co sie dzieje i co lądują to mu wlos stanie na glowie

Wielbłąd
@Wujek prestiżowa rada 29.08.2018 19:01

Marka bedziesz mial dwa garby po 20l taki jest cel firmy logo na drogach i chodnikach wszędzie ma byc widac Wielton ????

Aha
@Wujek prestiżowa rada 29.08.2018 19:01

Prestiż jak najbardziej ale nie zapominajcie o 3 firmie w Europie, jaki to poziom, jaka renoma. Dla samej możliwości pracy w tej firmie trzeba podziękować a nie mieć wymagania. Pozdrowienia.

słoń
@Wielbłąd 06.09.2018 07:10

Myślę, że pracownicy powinni być dowożeni na wielbłądach. Czas na promocję firmy panie naczelny wodzireju !

:D
@Kierowca bombowca 06.09.2018 02:30

Hahahha z tymi włosami to może trochę ciężko być xD

Migotek Mis W1 Sieraków górą
@słoń 07.09.2018 00:18

Racja lub pociągiem linia do Wieltonu wkoncu (usunięte przez administratora) to czemu nie zapewne musza przemyslec od Sierakowa po Wieluń

Laser power
@Wujek prestiżowa rada 29.08.2018 19:01

Nie rozumiem waszego toku rozumowania. Przecież jak wam nie pasuje firma, za duży nakład pracy za małe zarobki to droga wolna nikt was nie trzyma? Tylko problem leży w tym że jakoś każdy potrafi narzekać a nikt się nie zwolni bo nie ma gdzie pójść bo by go nie wzięli z jego umiejętnościami albo z brakiem czegoś innego. P. S pamiętajcie że nawet wpisując tylko nick na tym forum nie jesteście anonimowi :)

miś uszatek
@Aha 06.09.2018 11:05

Uważam, że bracia powinni postawić przed budynkiem zarządu wielki monument gloryfikujący ich niebiańskie persony ukazane w tylnym włazie kabiny pustynnego dromadera niczym ten przedstawiający Kim Ir Sena i Kim Dzong Ila, wybawców narodu uciśnionego. Następnie powinno wprowadzić się codzienny obowiązek składania danin i kwiatów przed posągiem czcigodnych władców, a raz w tygodniu organizowana być powinna ulicami miasta parada WIEL-błądów na cześć dobrobytu i beztroskiej sielanki panującej w królestwie słoikowego barona.

pracownik
@Laser power 08.09.2018 15:07

No właśnie, nie ma gdzie pójść, nawet w lidlu na kasie mają już komplet przybyszów zza Bugu. Z drugiej strony pracować ciężko za małe pieniążki też niefajna sprawa... Jak żyć ?

Robol
@pracownik 08.09.2018 23:48

Głupoty piszesz Wielton nie jest juz konkurencją firma dno i rozpacz tyrasz tyrasz i ciagle malo

ehe
@Laser power 08.09.2018 15:07

Jest gdzie pójść tylko większość osób jest mało zaradna i boi się zmian w swoim życiu, dlatego wolą w tym dalej tkwić bez jakichkolwiek zmian. Wystarczy się rozejrzeć i znaleźć nową pracę w dzisiejszych czasach gdzie jest rynek pracownika to nie problem tylko trzeba chęci.

Mlodszy specjalista ds kadr
@ehe 09.09.2018 22:29

Zgadzam się z przedmówcą, tylko dodałbym jeszcze 3 grupy pracowników oprócz ograniczonych straszaków duża jest grupa sadomasohistów nieekonomicznych którym pasuję stała umiarkowana katorga fizyczno-psychiczna i mega gong 10 każdego miesiąca, pracownik kombinator bo ma biznes w różnej postaci w tejże firmie i uwielbieniec kadr włóczykij przychodzi by odejść.

Szambador
@Wujek prestiżowa rada 29.08.2018 19:01

Prestiż owszem, potwierdzam. To 3 firma w Europie. Zarobki - są adekwatne jak na mały Wieluń i nikt więcej nie zarobi w okolicy. Wielton płaci więcej jak inne firmy w pobliżu. Jak wam nie pasuje to zawsze możecie zmienić swoją sytuację. Nikt nikogo nie trzyma na siłę, dotyczy to zwykłych pracowników jak i kadry inżynierskiej. A tak w ogóle to Ukraińcy , Białorusini już nadjeżdżają, wyprą nażekających na pracę, bo tacy pracodawcy są nie potrzebni. Wystarczy że potwierdza że są lepsi i reszta sama się rozwiąże. Druga sprawa , jak byście zarabiali 10tys. na rękę to i tak będziecie narzekać bo znajdziecie i tak powód żeby karcic przełożonego czy pracodawcę ... taka jest mentalność. Macie problem ... możecie go sami rozwiązać - pracować gdzie indziej.

Rozum
@Wujek prestiżowa rada 29.08.2018 19:01

Polecam ta firme z pełną świadomością jeżeli ktos chce miec dwa garby ludzie tam albo sa tak ciemni lub niewyksztalceni i boja sie odzywać i walczyc o swoje sa ciągle pilowani i wyzyskiwani na max

Konserwy.
@Szambador 10.09.2018 20:01

Szambador - Ciebie to chyba jeszcze trzyma po sylwestrze albo udajesz mądrego. Adekwatnie to ty się pierdo**j w ten zwichrowany łeb. Ukraińcy to już nad ciągli i już potwierdzili, że są tacy lepsi i super pracownicy, że albo łażą i ściemniają, że coś robią albo ciągle trzeba po nich poprawiać. Więc nie cwaniakuj i nie pisz tych swoich mongolskich teorii, bo jeszcze trochę to się us**cie ze wszystkim a firma nie będzie znana z produkcji naczep tylko z kiszonej kapusty. Aha Chłopaki nie płaczą ! K***a po***y !

Nick
@Wujek prestiżowa rada 29.08.2018 19:01

A obiecanej podwyżki jak nie dostaliście tak nie dostaniecie.

Szef wszystkich szefuf
@Nick 04.10.2018 10:04

Wszystko poszło na premie dla dyrektorów. Teraz wycisną z was ostatnie soki żeby zrealizować obiecane cele !

Agnieszka

@Alex Z czego Twoim zdaniem wynika fakt, że WIELTON zatrudnia osoby, które mają raczej niewiele wspólnego z jego głównym profilem? @Kik Dlaczego interesuje Cię akurat ta sprawa? Planujesz aplikować do tej firmy i miałoby to jakieś znaczenie dla Ciebie? @AntyUkr Proszę, żebyś nie wypowiadał się w przyszłości w takim tonie o innych. Chciałbyś dodać coś, co jest ściśle związane z tym pracodawcą?

Alex
@Agnieszka 03.10.2018 16:11

Z tego, że nie mają ludzi do pracy i oto cała filozofia. Mądre osoby odeszły już dawno z tej firmy. Tyrasz na 3 zmiany + do tego jak chcesz coś dodatkowo to na zlecenia (sobota/niedziela) a wypłata i tak nie powala pomijając wszystkie inne ekscesy które się dzieją i które były opisywane w tym wątku. To jeszcze taki jeden z drugim Ci powie, że na wieluńskie warunki wielbłąd płaci najwięcej (śmieszni jesteście). W głowę się puknijcie, tapicer meblowy na przyuczeniu więcej zarobi w Wln i się mniej narobi pomijając fakt pracy na nocki niż spawacz w tej firmie z długim stażem czy nawet osoba która zbija palety. Ludzie Wy się obudźcie firma bogata przejmuje spółki a swoim pracownikom nie potrafi podnieść wynagrodzenia (parodia).

Kik

Czy na w6 pracuje dużo Ukraińców?

AntyUkr
@Kik 01.10.2018 11:34

Nie pracuje żaden, wszyscy się opie*dalają.

Ukrainiec
@AntyUkr 01.10.2018 21:39

Bo pracować to trzeba umieććććć ! :D

Pytś

Wielton przejął kolejną spółkę tym razem: Lawrence David. Mają rozmach tyryryry. Firma bogata ciekawie kiedy pracownikom rzucą do kieszonki więcej.

Szczery30cm
@Pytś 18.09.2018 22:39

Oj przeciez tam nie pracuja za takie pieniadze jak Wy . Tam, we francji czy we wloszech , Wy na nich robicie, bo bierzecie polowe pensji. Oni robia w tych krajach spokojnie i bez pospiechu, moi drodzy zapracowaliscie na nastepna firme ktora bedziecie utrzymywac wasza ciezka praca i poganianiem przez braci Bolec :) nic tylko Wam pogratulować, tak trzymac!

Tak tu jest
@Pytś 18.09.2018 22:39

Zapewne wezmą premię udupia robola założą opaski do odbić i wycisna.na max az pot d.....a poleje sie i malo ciagle malo a ludzi brak z czegoś to wynika kazdy wie ile zarobi i jak zapierdziela no a maszyny tez dużo do zyczenia stare i zużyte a zarząd sie bawi w cyferki i tak dalej i tak dalej

Robol
@Tak tu jest 19.09.2018 22:59

Sztuka sztuka a nie jakość jaka jakosc jak czas goni i brak godzin i mistrzowie krzyczą ze mało malo a sprzęt lata 90te

Łoś
@Tak tu jest 19.09.2018 22:59

Usuwają prawdę i robia tu jak im pasuje wybierają opinie robią z nas jeleni

Agnieszka

@Anonimus Fajnie poznać również pozytywne aspekty pracy w firmie WIELTON. Zwłaszcza, że najwięcej tu tych bardziej negatywnych. Nadmieniasz, iż można tam wiele się nauczyć - czy zatem firma organizowała Wam jakieś szkolenia czy kursy? @Gabaret blacha na lewo Piszesz o bardzo niepokojących rzeczach, które powinny zostać zgłoszone. Czy ktoś w ogóle pomyślał, żeby zacząć działać w celu poprawy sytuacji w firmie?

Anonimus
@Agnieszka 14.09.2018 13:24

Odpowiadając na pierwsze pytanie - sarkazm:) Drugie pytanie - brak szkoleń, wiedzę trzeba zdobywać od starszych pracowników oraz niestety w większości przypadków samemu szukac źródeł.

rzeźnik
@Anonimus 16.09.2018 18:38

To i tak żadna cena za prestiż, który się tam zyskuje. Powinniście jeszcze dopłacać za możliwość pracy w takim zakładzie, a to włodarze się zlitowali i płacą wam symboliczne wynagrodzenie od serca.

Robal
@Agnieszka 14.09.2018 13:24

Wszystkiego trzeba sie nauczyć od starszych pracowników. Nie dawno byl przypadek gdzie przyjęli nowego pracownika na dane stanowisko z niewiedzy zrobił pewną rzecz źle no ale jak nie ma go kto przeszkolić to tak jest... w nagrode paru osobą (nawet tym które nie miały z tym nic wspólnego) została odebrana premia. Według niebieskich kasków wina oczywiście jest nowego.... nie przyznają tego ze nie przekazali mu informacji jak ma pracować....

Alex
@Robal 27.09.2018 12:18

Ty się dziwisz jak do tej firmy biorą ludzi którzy nie mają nic wspólnego z mechaniką, spawalnictwem itp. tylko osoby np. po budowlance czy innych zawodach nie związanych z pracą w tej firmie. Mało tego to jeszcze na stanowiska kierownicze czy brygadzisty ich umieszczają. Do czego to jest podobne? Kilka lat wstecz jak rekrutowałem do tej firmy to mieli takie wymagania, że się w głowie nie mieściło a teraz przyjmują każdego jak leci. To jest prestiż ? Wielbłąd na psy zeszedł.

Agnieszka

@Robal To dosyć niezrozumiałe, że WIELTON nie organizuje szkoleń nowo zatrudnionym pracownikom. Próbowaliście jakoś interweniować w tej sprawie - jeśli tak, to co konkretnie usłyszeliście od zarządu firmy? A jaki podano Wam powód odebrania premii?

Agnieszka

@Anonimus A zatem sarkazm w Twojej poprzedniej wypowiedzi należy uznać za zbędny. To źle, że WIELTON nie inwestuje w rozwój swoich pracowników. Myślisz, że sytuacja mogłaby kiedyś ulec zmianie? Zachęcam Cię do dalszej dyskusji. @Pytś Skąd posiadasz takie informacje? Jesteś jakoś związany z wyżej wymienioną firmą?

Adam

Jesteście pewni, że nic pozytywnego o firmie nie można napisać? Fałszywymi wpisami można bardzo skrzywdzić.

pener
@Adam 21.08.2018 23:05

Ja jestem zadowolony, że w tej firmie można legalnie walić w gaz. W poprzedniej nie miałem takiej możliwości. Bardzo sobie cenię za to firmę Wielton, bo nie ukrywam, że ćwiartka z rana to dla mnie być albo nie być.

Thiago Randżel Członek
@Adam 21.08.2018 23:05

Ja miałem już zamiar targnąć się na życie ale poszedłem do kadr i powiem Wam że nie żałuję, bo poza firmą i tak nie mam życia.

Ha
@pener 22.08.2018 19:34

hahahahhahaha :) auuuuuuuuuuuuuu głowa w betoniarce ;)

Spawacz
@Ha 23.08.2018 14:31

Betoniarke to Ci zrobią na lewo jak zagadasz

Szczery30cm
@Spawacz 10.09.2018 22:43

I wyjdzie lepsza od produktow wieltonu bo lewa kasa :)

Anonimus
@Adam 21.08.2018 23:05

Jeszcze kilka miesięcy temu pracowałem w tej firmie przez prawie 3 lata. Nie rozumiem tych negatywnych opini. W firmie można się wiele nauczyć oraz dostajesz na start sporo wyzwań z którymi musisz sobie poradzić (przełożeni w niczym nie pomoga). Wszyscy sa traktowani rowno - Po kilku latach pracy, znając bdb programy zarabiasz tak samo jak osoba, ze stażem kilku miesięcy. Mozna porozmawiac o podwyzce i uzgodnić jej wysokość - ale po kilku dniach znajdzie się kilka wymówek abys nie dostał nic. Tak na serio po zdobytym doświadczeniu i umiejętnościach w tejze firmie można znaleźć naprawdę dobra prace wystarczy poszukac.

Ghm
@Anonimus 12.09.2018 09:43

To podaj nazwę firmy gdzie teraz pracujesz może ktoś skorzysta :)

yhyyyyyy
@Ghm 12.09.2018 19:03

Do Krone też wiele osób przeszło z Wieltonu i są bardzo zadowolone. Przede wszystkim bez porównania płace i podejście do pracownika.

Agnieszka

@Migotek Mis W1 Sieraków górą To dobrze, że postanowiłeś wziąć udział w dyskusji o pracodawcy, jakim jest firma WIELTON. Musisz jedynie pamiętać, żeby na forum publicznym używać tylko stosownego słownictwa. Jak oceniasz aktualną sytuację pracownika w tej firmie? @słoń Co masz konkretnie przez to na myśli? Proszę, żebyś wyjaśnił swój poprzedni post, gdyż nowi użytkownicy forum nie wyciągną z niego nic.

Gabaret blacha na lewo
@Agnieszka 08.09.2018 13:02

Większość kradnie laduje na swoje samochody badz maja uklady z kierowcami z Wieltonu cuda potrafia wywieźć a Ci co robianiby uslugi to dopiero maja sile przebicia w interesach smierdzi na odległość wielkie kooporanty pierwsza liga niech Pan Prezez to zweryfikuje to zobaczy kto puszcza zaklad w maliny

Agnieszka

@Wujek prestiżowa rada, Zupełnie nie rozumiem motywacji Twojego wpisu. Co chciałeś na poprzez niego powiedzieć? Bardzo proszę, jeśli masz coś konstruktywnego do dodania na temat tego, jak wygląda praca w WIELTON, to zapraszam Cię do podzielenia się z nami swoimi refleksjami. Jednocześnie wszystkich Was upominam, że na forum należy wypowiadać się, używając do tego kulturalnego słownictwa - pozbawionego wulgaryzmów i wyzwisk.

Qwerty

W tej firmie wyzysk (usunięte przez administratora) to normalność. Wszystkie krytyczne opinie to realna ocena... Wczoraj odbył się piknik rodzinny Wieltonu i w tym wypadku jest to odstępstwo od reguły. Trzeba przyznać że chyba pierwszy raz zakład stanął na wysokości zadania. Wiadomo każdy z nas złożył się na niego (socjal) ale ktoś musiał go zorganizować i chyba organizacja i atrakcje wszystkim odpowiadały... Jak wcześniej pisałem na ocenę zakładu składa się pełno minusów (kto pracuje ten wie) wczoraj był jednak plus... Małe bo małe ale światełko w dalekim tunelu do normalności.

Tyry
@Qwerty 26.08.2018 16:25

W końcu, nie wiem czy to rozpaczliwa próba ratowania i tak już nadszarpniętej opinii o tej firmie ale mniejsza o to + dla nich za to. Nie ma firm idealnych i każdy o tym wie ale jeśli ktoś trąbi o tym publicznie i to od wielu lat co jest źle w zakładzie to kierownictwo powinno wziąć to pod uwagę tym bardziej, że tu nikt cudów nie wymaga i na pewno ktoś kto ma na to wpływ przegląda te wpisy. Firma usytułowana jest w małym miasteczku i każdy wie co się w niej dzieje, życzę Wielbłądowi jak najlepiej ale żeby za jakiś czas nie okazało się, że nikt nie chce w niej pracować. Myślę, że Wielton jest przyszłościową firmą i można być dumnym z tego, że tym w naszym małym mieście mamy taką firmę ale żeby można było powiedzieć że jest ok to jeszcze się dużo musi zmienić w tym zakładzie.

Mr John
@Tyry 27.08.2018 10:36

Uwierz mi ze ludzie z góry to czytają. Przy rozmowie z kierownikiem parę dni temu padło od niego takie zdanie "ludzie na goworku potrafią jechać na kierownictwo anonimowo ale żeby powiedzieć w twarz to nikt nie potrafi" :)

Koło turbaxowe
@Mr John 28.08.2018 11:27

Po co ma ktoś ryzykować swoją posadę itp. mówiąc to kierownikowi w twarz skoro oni wiedzą co jest nie tak co trzeba poprawić lub co zmienić.

ejjjjj
@Mr John 28.08.2018 11:27

Po co mówić w twarz skoro dobrze wiedzą co jest nie tak a po za tym to jak grochem o ścianę to po co ryja strzępić i jeszcze się narażać.

Jarek
@Qwerty 26.08.2018 16:25

Przekrety w tym wieltonie nie dajcie sie ona ma zla opinie

Jarek
@Tyry 27.08.2018 10:36

Jestem za tym zeby te firme zamknac to jest oswiecim to co pisza wszyscy to prawda oszusci, a w biurach sie (usunięte przez administratora) nie ma tam ludzi na stanowiskach tylko w sedesach uprawiaja sex .

aplikant

Cześć, zechcielibyście napisać ile brutto podstawy może oczekiwać product manager z doświadczeniem ?

radca
@aplikant 25.08.2018 09:40

4,5

inzynier

Witam, zastanawiam się nad aplikacją na stanowisko Konstruktor R&D w państwa firmie. Czy moglibyście państwo przybliżyć mi dokładniej zakres obowiązków, wymagania oraz atmosferę jaka panuje w biurze ? Dodam, że posiadam kilkuletnie doświadczenie w projektowaniu zabudów do pojazdów użytkowych i zastanawia mnie również to, na jakie zarobki mógłbym liczyć z takim doświadczeniem. Widząc wiele przeróżnych opinii na tym forum wolałbym usłyszeć rzetelne opinie, a nie tylko słodkie słowa pani/pana z HR. Dziękuję z góry za wszelkie wskazówki.

anonymous
@inzynier 18.08.2018 21:50

praca za niskie wynagrodzenie i jak chcesz zarabiać ciut więcej niż minimalna dodatkowo po 10-12 godz. dziennie, bo tak sobie wymyślił prezeSIK

inzynier
@anonymous 19.08.2018 09:01

Jakie wartości brutto masz na myśli poprzez niskie i ciut więcej ? I jak wygląda atmosfera pracy ?

Alan
@inzynier 18.08.2018 21:50

Szkoda czasu. Kasa taka sama jak wszędzie, a atmosfera szkoda gadać. Praca w biurach po 8.5 godziny dziennie.

Anonimek
@inzynier 18.08.2018 21:50

Dostaniesz okolo 2500 do reki ciezko bedzie lepiej dostac bo dyretorzy dostaja potezne premie za utrzymywanie swojego dzialu w ryzach tanimi pracownikami. Jak pojdziesz po podwyzke to Ci powiedza ze robisz w prestizowej firmie i masz sie cieszyc ze tu pracujesz. Do tego 8,5 godziny pracy co jest niezgodne z kodeksem pracy a w systemie korygowane ze robiles 8 godzin. Szkoda zdrowia.

Seszele
@Anonimek 20.08.2018 06:49

Poszukaj sobie lepiej innej pracy bo w tej firmie nie zarobisz za dużo na tym stanowisku. Jaki to prestiż jak pełno Ukraińców więźniów itp. taka oto prestiżowa firma. Kiedyś to może była prestiżowa ale nie teraz.

inzynier
@Anonimek 20.08.2018 06:49

Płacą 2500 do ręki doświadczonemu konstruktorowi ??? Przecież wykształceni ludzie dawno by się pozwalniali gdyby tyle mieli zarabiać. Tyle to stażysta powinien raczej zarabiać. Dlaczego 8.5 godziny pracujecie ?

Za słabo
@inzynier 20.08.2018 16:49

To też się zwalniają i szukają nowych. Później wychodzi jak wychodzi bo zatrudniają żółtodziobów którzy nie mają zielonego pojęcia z czym się co je i wychodzą niezłe chocki klocki. Co Ty myślisz, że 1 w Polsce, 3 w Europie i wśród 10-ciu na świecie największy producent naczep i zabudów samochodowych nawali Ci smoczej motety do kieszonki. Zapomnij to nie ta firma. Stażysta to zarabia najniższą krajową o ile w ogóle zarabia.

inzynier
@Za słabo 21.08.2018 11:16

Dziwi mnie takie podejście. Skoro piszecie tu o żółtodziobach to kto wprowadza te wszystkie konstrukcje na rynek, które, jak obserwuję, są coraz to lepsze i nie odbiegają od konkurencji ? Mogę jeszcze zapytać jaka jest u Was średnia wieku konstruktorów ?

Ana
@Anonimek 20.08.2018 06:49

Masakra nie polecam tego zakładu porazka .A W BIURACH SEXY RUCHANIA CIASTECZKA .

Takikoles
@inzynier 21.08.2018 19:24

To ile potem trzeba poprawiac i naprawiac jest malo istotne i sie tym nie chwala, kostruktorzy glownie mlode lebki. Za duzo czytasz o tej firmie w prasie a tam wyglada ona pięknie kazdy lyka piekno wieltonu jak kaczor gnojowke potem jest brutalne zdrzenie z rzeczywistością. Chcesz sprobuj, my Ci wszystko napisalismy, bedziesz miec pretensje tylko do siebie.

Dupcyciel
@Ana 21.08.2018 21:09

Można dupcyć się nawzajem z kolegami w biurze ?

Mera
@inzynier 21.08.2018 19:24

Ty chyba nie znasz realiów firmy liczy się ilość a nie jakość.

Lolo
@Takikoles 22.08.2018 07:12

Kaczor łyka gnojowke? W Wieluniu czy Gliwicach?

Klepak
@inzynier 18.08.2018 21:50

Realne zarobki z premia to ok 3000zl na rękę

Laser power
@inzynier 18.08.2018 21:50

Co za firma że ludzie z zawodówką na hali zarabiają więcej niż ludzie po studiach w biurach hahahaah ????

Słaaaaaaaaabo
@Klepak 23.08.2018 19:27

Chyba Ty

Sztynks
@Laser power 24.08.2018 10:40

Trzeba było się uczyć a nie rzucać kamieniami w szkołę hahahahhaahhahahaahha :D

Grubooooooo
@Laser power 24.08.2018 10:40

Niekiedy Ci po zawodówkach bardziej kumaci i ogarnięci niż Ci po studiach. Firma aktywnie wspiera sport i rekreację dlatego tym pracownikom co biegają po halach i podnoszą od czasu do czasu co nieco (bez skojarzeń) płacą więcej niż tym co siedzą w biurach i pierdzą w stołki xD Więc pany ingyyyyyynieży, ekscelencje i eminencje czyt. krawaciarze nie użalać się, że w biurach za mało zarabiacie tylko podwijać rękawy i zapierdziela* na produkcji. Trochę ruchu wam nie zaszkodzi a i brzuchy co niektórym spadną :O

leń
@Laser power 24.08.2018 10:40

A dlaczego mieliby zarabiać mniej ? liczy się wkład w firmę, skoro mają większą wartość dla zakładu to zarabiają więcej

Andartna

10 lat pracy w wieltonie angaż 4100 wypłaty 2800 masakra złodziejstwo na każdym kroku z pracownikami nikt sie nie liczy tylko sztuki wyrobów śmiech na sali jednym słowem mówiąc (usunięte przez administratora) gdyby na wieluniu funkcjonował dawny ZUGIL TO WIELTON BY JUZ DAWNO BANKRUT OPISUJĄ W GAZETKACH JAK TO ŁADNIE PIĘKNIE FUNKCJONUJE A TAK NAPRAWDE TO (usunięte przez administratora) NA KÓŁKACH MÓWIĄ JAKIE WYSOKIE PREMIE H..... JA NIE PREMIE CHOROBOWE PRZEKROCZY 5 DNI I PO PREMI BO MUSZĄ DARMOZJADOM DAĆ W BIURACH NIEDŁUGO W BIÓRACH BĘDZIE WIĘCEJ LUDZI NIŻ PRACOWNIKÓW I GDZIE TU BĘDZIE DOBRZE JEDNA WIELKA H....IA I NIC PO ZATYM BRAK SŁÓW

Bartu
@Andartna 08.06.2018 18:05

Nie powiem bo niektórzy z biura na "Jedynce" są spoko ale reszta to prawda ;) trzeba jakaś grupę utworzyć gdzieś :)

Wozkowy
@Andartna 08.06.2018 18:05

Ale masakra (usunięte przez administratora) wypłaty po byku ale co tam mistrzowie co niektórzy to robia n Oj przekrety sa widoczne az razi w oczy wezcie sie za złodziei co maja uklady z kierowcami i czepia interesy lewe to znsjda sie pieniadze na premie

LaserPower
@Wozkowy 08.06.2018 22:48

Mogę wiedzieć jaki wydział i jakie stanowisko ?

LaserPower
@Andartna 08.06.2018 18:05

Mogę wiedzieć jakie stanowisko i jaki wydział, że tak Cię oszukali na wypłacie ? :D

Heloł
@Andartna 08.06.2018 18:05

To zmień prace. O co ci chodzi ? Masz problemy ? Mieszkasz w wolnym kraju i masz prawo decydować o swiom losie to nie tak jak w Chinach. czy w Korei. Proste chyba nie???

Sławek40
@Andartna 08.06.2018 18:05

Szanowny panie: premia jest przyznawana za wykonaną pracę.Jeżeli pracownik przebywa na L4 to nie należy mu się taka sama premia jak temu co przepracował cały miesiąc bez absencji chorobowej.Nie pracuję w Wieltonie ale jestem kierownikiem w jednym z wieluńskich zakładów pracy.Za każdy dzień przebywania na chorobowym premia zostaje pomniejszona o 0,5 procenta.Nie wiem jak to jest liczone w Wieltonie ,ale w moim zakładzie jest tak jak podałem.

dan
@Sławek40 19.07.2018 15:56

Nie p.i.e.r.d.o.l.

Koooooooooopytko'.
@Sławek40 19.07.2018 15:56

Toś Pan z.a.p.i.e.r.d.o.l.i.ł. ciekawostkę. Albo się zna hasło albo się nie zna hasła. Albo się umie bawić albo się nie umie bawić. Swoją drogą, boli mnie ręka i nie mogę chodzić...

Sławek40
@Koooooooooopytko'. 19.07.2018 20:53

To nie jest ,,ciekawostka'' tylko normalna praktyka w każdej firmie.Od kiedy to za nieobecność w pracy( L4 jest przecież nieobecności)przysługuje taka sama premia jak temu co pracował cały miesiąc?Z choinki się waść urwał?Premia jest nagrodą za wykonywaną pracę i jest tylko i wyłącznie w gestii pracodawcy,który może ci jej wogóle nie dać i na skargę możesz sobie iść do swojej babci.

Ola
@Sławek40 21.08.2018 20:20

Zacznijmy od tego, że w tej firmie po premii mniej się zarabia niż przed, to o czym w ogóle ta cała dyskusja. Po za tym choroba nie wybiera.

W

To jest chore Wielton już przekupił gowork bo komentarze są moderowane i zatwierdzane przez administratora a do tej pory nie były. Chyba zaczął się palić grunt pod nogami wielbłądowi i posmarowali administratorowi. M A S A K R A

pablo lucyferek
@W 08.08.2018 21:16

Straszny wstyd !!!!!! Prawda kole w oczy !!!! W tym gułagu jeden robi za trzech i jeszcze mówi mu się, że za wolno pracuje.

Uzdrowiciel
@pablo lucyferek 10.08.2018 22:47

To prawda

Głowa w Betoniarce auuuuuuuuuu

Kurczaczek wzruszyłem się, auuuuuuuuuuuuuuuu :D Sekcja: Misja i wartości pierwszy podpunkt Cytuje: "LUDZIE są najważniejsi dla naszej firmy. Każdego pracownika szanujemy, ponieważ pamiętamy, że jest on ważnym ogniwem w budowaniu wartości firmy. Dbamy o podnoszenie kwalifikacji naszych pracowników, doceniając ich lojalność, profesjonalizm oraz zaangażowanie. Zależy nam również, by w pracy czuli się bezpiecznie i komfortowo oraz dostrzegali przed sobą możliwość rozwoju." P.S. Brak pytań :O

ludź
@Głowa w Betoniarce auuuuuuuuuu 08.08.2018 21:02

Nie ludzie tylko ZASOBY !!! A ludzie to już inny sort

Kandydat

Mam zamiar aplikować na stanowisko specjalisty ds. Kooperacji i rodzi się teraz moje pytanie jak ta praca wygląda i jak oczywiście wygląda wynagrodzenie? Praca z sobotami czy bez?

Cooperation men
@Kandydat 02.08.2018 12:12

Aplikuj. Czekamy na mlodych niedoswiadczonych , do dyspozycji przez 24 h. Po kilku miesiacach wyplujemy cie bez checi do zycia lub sam wczesniej odejdziesz jak sil starczy. Dawaj na poklad wieltolandu.

Pracownik

Jak czytam co wy tu wypisujecie to płakać mi się chce z waszej głupoty. Chcecie zarabiać jak ludzie na zachodzie w kraju, który jest w zapaści gospodarczej od lat. Cieszcie się, że taki zakład istnieje w Wieluniu, bo inaczej na chleb ledwo byście mieli. W skali Polski zarabiacie na równo z innymi, a jak oczekujecie cudów to wynocha z kraju.

Glock
@Pracownik 22.07.2018 21:15

To płacz - mniej wydalisz w cewnik. Głupoty to Ty piszesz w swoim powyższym poście. W sumie to nie ma się co dziwić bo dzisiaj dość solidnie słońce grzało a i weekend się kończy, to co niektórzy jeszcze z bombą walczą albo udają trzeźwych.

On ci on
@Glock 22.07.2018 22:31

A szczególnie więźniowie którzy piją w pracy i uciekają...

Silikon
@Pracownik 22.07.2018 21:15

O proszę jaki mądry się znalazł że wyzywa wszystkich od głupców. Panie mądry w zapaści gospodarczej to chyba ty jesteś. Ten zakład to kura znosząca złote jaja. Z roku na rok szczyci się coraz więkrzymi zyskami. Ludzie chcą zarabiać tyle ile im obiecano i jakie podpisali angaże a okazuje się że nowe angaże to zwykła ściema. Jeżeli masz w angażu 4200 z dostajesz 2800 to chyba coś jest nie halo. Nie sądzisz? Poczytaj sobie posty innych osób to może zrozumiesz - może. Jeżeli twierdzisz że w skali kraju to są równe zarobki to znaczy że nie masz bladego pojęcia o zarobkach w innych częściach kraju. Nie mydl oczu. A z kraju to ty pierwszy powinieneś wylecieć.

W tyn czas na tyn czas :D
@Silikon 24.07.2018 22:00

@Silikon MISSSSSSSSSSSSSTRZ ! :) ---------------------------------------------------------------------------------------- Przecież to od razu widać z pod jakiej ręki wychodzą te posty. Czy od kierownictwa tudzież może od samego szeryfa czy od zwykłego pracownika. Kiedy Wy się obudzicie w tym Wieltonie...!? chyba nigdy. Od 8 lat praktycznie nic na lepsze się nie zmieniło i ciągle te same problemy jak i dawniej tak i teraz. Czas najwyższy na zmianę szeryfa.

Polako
@W tyn czas na tyn czas :D 25.07.2018 18:29

Obudz sie, zmiana szeryfa nic nie da, przeciez to marionetka w rekach wlascicieli. Szeryf jest przyparty do muru, ale ze chce dobrze zarabiac bo jest chciwy i lasy na kase to godzi sie na pomiatanie soba i psucie wlasnego wizerunku. Zeby ci w skrocie opisac: szeryf to marionetka prezydent miedwiediew w rekach guru KGB premiera vladka putina.

Pravda
@W tyn czas na tyn czas :D 25.07.2018 18:29

Po co ma się cokolwiek zmieniać jak ludzie tak czy siak będą potrzebowali gdzieś pracować i pójdą do tej pracy za marne choćby grosze, by utrzymać rodziny. W wieluniu panuje w większości bieda i wystarczy, że wielton rzuci 10% więcej niż na kasie w kauflandzie i już ma pracownika, bo dla niego te 10% to być albo nie być. Taka to jest strategia wyzysku i tym samym bogacenia się i nigdy się to nie zmieni. Gdyby dali ludziom podwyżki o 10% to za rok ci ludzie znowu przyjdą po podwyżkę 10% z tanimi argumentami, że rynek się zmienia, oni ciężko pracują, a firma dobrze prosperuje. Po co więc właściciel ma ujmować sobie dobrowolnie z kieszeni skoro nie musi, bo sytuacja tego nie wymaga ? W promieniu 70 km jest stagnacja gospodarcza i wielbłąd wie jak to wykorzystać.

Polska
@Pracownik 22.07.2018 21:15

To placz i nie odp po co sie meczysz wpisem siedz i placz widocznie grupa robotnicza potrzebuje tego i chca w ten sposob okazac zlosc ze sa oszukiwani i traktowani zle to tyle

maniek
@Pravda 25.07.2018 22:27

100% racji, to oczywiste, że nic się nie zmieni, bo po co zmieniać coś co dobrze prosperuje. Albo chcemy pracować dalej za niewielkie stawki albo szukamy pracy gdzie indziej.

Ręce opadają
@maniek 29.07.2018 18:02

+ do tego (usunięte przez administratora) na nocki. Super pomysł.

wera

Mam pytanie: jak wygląda tam praca dla kobiety w dziale kontroli jakości? podobno przewaga tam facetów ? czy nie traktują kobiety tam jak gorszy sort?

Ogier
@wera 26.07.2018 13:31

Wez lepiej do Korony chyba ze lubisz zmieniac facetów

K.J.
@wera 26.07.2018 13:31

Widziałaś wymagania na to stanowisko ? -znajomość rysunku technicznego -uprawnienia VT -prawo jazdy C+E -uprawnienia na wózek -doświadczenie zawodowe w kontroli jakości, związane z diagnostyką samochodową -umiejętność posługiwania się narzędziami pomiarowymi To, że jesteś kobietą to raczej nie licz na jakąś taryfę ulgową. Tam nie ma znaczenia czy jesteś kobietą czy mężczyzną.

Świeca
@wera 26.07.2018 13:31

W Polsce, w każdym zakładzie kobieta jest gorszym sortem i nigdy nie zarabia tyle co mężczyzna na analogicznym stanowisku, ale wymagania wobec niej są duuuuuuuuuużo wyższe. Wiesz, zawsze lepszy mężczyzna chociaż idiota, niż wykształcona kobieta. A w tej firmie to już masz apogeum tej zasady.

Sylykon
@Świeca 27.07.2018 13:50

W wieltonie teraz sami idioci, czy to baby czy faceci. Za dawnych czasow bylo jeszcze kilka madrych osob, ale byli za madrzy zeby w wieltonie pracowac.

Tobi
@Sylykon 27.07.2018 20:02

Racja

On Ci. On

Czy pracują tam kobiedy razem z więźniami. Którzy przyjeżdżają do pracy? Słyszałem też ze jeden ostatnio spierdzielil i ukradł komuś auto.?

PR
@On Ci. On 22.07.2018 23:10

Więźniowie maja przywileje wielton to ich sanatorium robia jak chca i laza gdzie chcą nawet juz uciekają tak tu maja dobrze brawo dla kierujacych pośmiewisko nic więcej

Magazyn
@On Ci. On 22.07.2018 23:10

Jest taki rozpi......l na zakladzie odkąd maja wiezniow ze brak slow nikt nie umie ich upilnowac oni maja sie tu dobrze zaczynaja juz interesy krecic z Marysia kto sie znanie wie o co chodzi (marysia) burel i balagan

Wacek
@On Ci. On 22.07.2018 23:10

Bedzie kogo zlapac za pierś

nowox

Witam. Jak wygląda praca w dziale utrzymania ruchu?

Dariusz

Jesteście pewni, że nic pozytywnego o firmie nie można napisać? Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma!

zajcew
@Dariusz 25.07.2018 15:32

Mozna, np. obiad jest czasami dobry albo wyplaty sa na czas, ale w innych firmach to tez standard. W innych firmach istnieje poza tym wiele dodatkowych benefitów. Czyli firma wielton nie wyroznia sie niczym pozytywnym na tle innych firm. Zostalo mi tylko 4762 znakow, wiec nie wystarczy, by napisac o stronie negatywnej.

Tynty rynty
@Dariusz 25.07.2018 15:32

Nie na niby jesteśmy pewni.

kandydat

Chciałem aplikować do tej firmy na stanowisko product managera, ale jak zobaczyłem te opinie to szczerze się zastanawiam czy w ogóle warto. Dlaczego jest tak źle ? Czy przełożeni tak źle traktują swoich podwładnych ?

Teodor
@kandydat 08.05.2018 21:42

Kolego na każdym szczeblu jest to samo.Ba powiedziałbym gorzej.Pracowałem trochę w Anglii około trzech lat i tam jest większy szacunek dla pracownika "emigranta"niz tu na ojczyźnie.Bedac na emigracji można nauczyć się wiele przez obserwacje mimo ze znasz język kali jesc kali pic .Zachecam i namawiam do tego rodzaju wyjazdów,szukania miejsca dla siebie to kształtuje i uczy.Ci panowie którzy sa na szczeblu majstra mistrza powinni brac przyklad z tamtej strony ,ale w Wieltonie jeszcze trochę uplynie zanim to zrozumieja .POZDRAWIAM

anonymous
@kandydat 08.05.2018 21:42

Też aplikowałam. Szkoda czasu...

Byle nie
@kandydat 08.05.2018 21:42

Wielton juz niedługo zawladnie calym Wieluniem beda mieli swoich przydupasow w Urzedzie w Policji praktycznie na kazdym szczeblu daza do tego czy wy tego nie widzicie to bedzie (usunięte przez administratora)

anonymous
@kandydat 08.05.2018 21:42

Moim zdaniem możesz aplikować, ale też słyszałam że Wielton daje ogłoszenie, ludzie aplikują a oni trzymają twoje CV.... Praca na Product Manager ciągle się pojawia....Tam liczą się znajomości a nie twoje umiejętności i wykształcenie...

HI
@anonymous 15.06.2018 08:16

Czego Wy się dziwicie tak w każdych zakładach jest, że stanowiska obsadza się w pierwszej kolejności swoimi ludźmi a później ewentualnie jeśli są wolne miejsca osobami z zewnątrz.

FIGOFAGO
@HI 15.06.2018 11:05

Nie koniecznie obsadza się swoimi ludźmi. Jesteś w błędzie. Ja tam pracuje i osobiście zgłosiłem sie na to stanowisko no ale cóż. Szanse mają również osoby z zewnątrz. Najlepiej pożądane osoby młode z doświadczeniem ,podatne na wszystkie decyzje prezesów i dyrektorów, biorące no siebie ogromną odpowiedzialność za prowadzenie instalacji, odporne na stres za 3600. Sorry bardzo........ ja to przerabiałem ale zaczynając rozmowę od 10000 zł netto.

wielbłąd
@FIGOFAGO 03.07.2018 22:32

i kończąc na 4900 brutto ?

Nowy
@kandydat 08.05.2018 21:42

Nie polecam tej firmy mlyn balagan stres ciagla presja na pracowniku produkcji zawsze malo i zle a sami przelozeni nic nie umieja tylko sie osmieszaja wydzaly na Fabrycznej

ONE
@kandydat 08.05.2018 21:42

Jeśli interesują cię duże wyzwania, to aplikuj. To nie zła szkoła przetrwania, nawet w wojsku tego nie doświadczysz. Będziesz sam ! Wszystko będziesz musiał "dopinać" na własną rękę bez wsparcia wewnętrznego - brak struktury i sztabu koordynującego wspomagającego twoje działania. Jesteś zdany tylko na siebie! Niektóre osoby to kręci ( głównie młode, lub z "protekcją" i bez doświadczenia, posiadające odpowiednie na to stanowisko wykształcenie) i chcą spróbować ale jest tylko jeden problem ... każdy kto był na podobnym stanowisku gdzie indziej i posiada odpowiednie doświadczenie w tym zawodzie nie podejmie się tej pracy po rozmowie rekrutacyjnej.

Ale jaja !
@ONE 04.07.2018 23:28

Ludzie uciekają głównie przez pewnego skąpego dyrektora, który w imię prestiżu proponuje pracę w finansowym negliżu.

Witek
@kandydat 08.05.2018 21:42

Nie dajcie sie rządzącym zwaryjowac im tylko zalezy na premi premi i interesach a was wyciskaja do spodu za 300stowki dajcie sabie koledzy na luz i dbajcir o swój honor nie rubcie z siebie robola d czrne roboty za poklepanie po plecach

spec
@ONE 04.07.2018 23:28

To czas najwyższy zacząć sprowadzać inżynierów z ukrainy, polska najniższa krajowa to dla nich jak miód dla kubusia puchatka, ujebiooł się po same pachy ! Dziwię się, że nie podjęto jeszcze takich kroków zwłaszcza, że ekspansja zakładu coraz bardziej się rozkręca, a kadry inżynierskiej zaczyna powoli brakować, bo polscy wygodni inżynierowie za 3000 brutto pracować nie chcą.

ONE
@spec 05.07.2018 21:24

Można sprowadzić inżynierów z Ukrainy. W cale nie są gorsi od nas, powiedziałbym nawet - bardziej zaradni bo większość z nich brudziła sobie ręce ucząc sie w tym samym czasie. Jest jednak pewne ALE... na Ukrainie rzadko widzi się rozwiązania instalacji które są na " topie" jak na zachodzie (kilka razy pracowałem tam to wiem ), nie bedę tu wchodził w szczegóły, jak ktoś to robił to będzie wiedział o czym pisze. Projekt Menager który pracuje nie tylko w swoim kraju staje się być wszechstronny bo widzi inne rzeczy i może je wykorzystać na kolejnym polu bitwy. Jeśli to robi tak jak napisałem wyżej, na 100% nie zgodzi się na 3000 brutto , bo bedzie wiedział jakie widełki obowiązują w danym kraju na tym stanowisku. Każdy umie liczyć na TYM STANOWISKU ( przecież na tym polega ta robota ) .

w7
@ONE 05.07.2018 21:45

Gdzie ty w wieltonie chcesz wdrazac rzeczy na topie ? Wszystko kopiujemy i kupujemy gotowe instalacje z zachodu, potrzeba tylko kilku gosci z doswiadczeniem krajowym do ich złożenia

ONE
@w7 05.07.2018 22:44

No to powodzenia !

staś
@Ale jaja ! 05.07.2018 00:06

Hahaha który to ?

pablo
@staś 16.07.2018 20:10

To napisze ktoś w końcu co to za gość bo myśle że warto przestrzec potencjalne przyszłe ofiary jegomościa ?

Bio

Czy jest w tej firmie dział związany z ochroną środowiska lub laboratorium ?

Zdzisiek Pauke
@Bio 23.07.2018 12:48

Nie ma, wszystkie przeciążenia i obciążenia psychiczne są testowane bezpośrednio na pracowniku.

Marlo

Mam zamiar aplikować do Wieltonu na wydział KTL (stanowisko inżynierskie). Proszę o informację jaka tam panuje atmosfera w pracy. Czy szefostwo dobrze traktuje pracowników?

ann
@Marlo 18.07.2018 11:13

Szkoda czasu.

czlonek
@Marlo 18.07.2018 11:13

Jeśli chcesz pracować za pięciu za stawkę o 50 zl brutto wyższą niż najniższa krajowa to praca dla ciebie.

Agnieszka

@Przestroga dla inżynierów Myślę, iż skoro już postanowiłeś wypowiedzieć się na wątku, to powinieneś nam napisać, dlaczego nie polecasz pracy w firmie Wielton. Co, według Ciebie, może przeszkadzać pracownikom w tym pracodawcy? @Kamera O jakich przekrętach mówisz? Jeśli w wyżej wymienionej firmie oszukuje się pracowników to należałoby to zgłosić - jak sądzisz? @Nedza A jak długo tam pracujesz? Może po pewnym czasie dostałbyś jakąś premie?

Przestroga dla inżynierów
@Agnieszka 14.07.2018 12:20

Nie chcę pisać o szczegółach, bo nie chcę zaszkodzić sobie i bliskim. Agnieszko, dobrze oboje wiemy, że jak ma się odpowiedni pieniądz to ma się władzę i anonimowość przestaje istnieć.

!!!!!
@Agnieszka 14.07.2018 12:20

Dziwi sie Pani to prawda jest zle wymagaja.wiele a nic w zamian to nie jest firma.nowoczesna. jak to sie chwala w mediach wszystko stare i zuzyte wiec na czym pracować i podnosic poprzeczkę poprzeczkę wstyd maja ludzi jak więźniów choc wiezniowie maja lepiej zero dyscypliny pala i sie smieja bedzie lepiej jak z Wieltonu zrobia Zaklad Karny mysle ze ida w tym kierunku

Przestroga dla inżynierów

Żadnemu inżynierowi nie polecam pracy w tym zakładzie. Nie będę rozpisywał się dlaczego, bo zajęłoby to wieczność. Myślę, że pozostali koledzy i koleżanki dorzucą swoje cegiełki, by przestrzec potencjalnych kandydatów.

Sztynks
@Przestroga dla inżynierów 09.07.2018 19:20

Teraz już inżynierów nawet nie szukają tylko ludzi po szkole średniej.

Cela W 1
@Przestroga dla inżynierów 09.07.2018 19:20

Po co im inzynier szkoda miejsca papier kupil sciema niech lepiej w wiezniow inwestuja bo juz sie robi smiech na sali Wielton idzie na dno oni tu maja przedszkole osrodek przetrwania i sciemy pala wszedzie papierosy inne rzeczy ksmery eidza biuro eidxi i nic zero reakcji bo nic im nie moga wiec robibszie posmiewisko

W1
@Cela W 1 12.07.2018 05:18

Temat wiezniowie maja lepiej niz robol Wieltonu siedza pala nawet na placu i zero reakcji widac ze majanie robote w d,,,,,e koledzy bierzmy z nich przyklad w ekipie sila a tych w jaskach postawic za nas

Wielton
@W1 12.07.2018 07:32

Taka jest prawda Oni mają wy*ebane na robotę i takie podejście powinien mieć każdy pracownik przynajmniej produkcji w tym zakładzie. Skoro firma ma wyrąban* na pracownika to pracownik powinien mieć wyrąban* na pracodawce (pracę). Gdyby tak przynajmniej większość zakładu (szczególnie produkcja) zorganizował strajk i praca szła na pół gwizdka albo w cale to wtedy by się zaczęli liczyć z pracownikiem. Po dobroci nic się nie zmieni jeśli pewnych rzeczy się nie wymusi na tym pracodawcy, to tak będzie cały czas dalej. Zresztą już tak jest, bo jak poczytać fora na temat pracy w tym zakładzie to od 2010 roku nic się nie zmieniło pod tym względem. Skoro Oni potrafią wymuszać pewnie rzeczy na pracowniku to dlaczego pracownik nie może wymuszać pewnych rzeczy na pracodawcy. Ostatnio strajki w modzie, bo policja będzie strajkować, straż, rolnicy i przy okazji by wypadało żeby Wielton zrobił strajk. W innych firmach o wiele większych niż ta jakoś ludzie potrafią się zorganizować a tutaj to każdy chyba lubi być cykany w tyłek. Z kim bym nie rozmawiał to każdy obradza pracy w Wieltonie. Przyjdzie taki czas, że nie będzie miał kto pracować na produkcji ale widocznie władze tego zakładu nie zdają sobie z tego sprawy i dopiero jak się obudzą z ręką w nocniku to się kapną że coś przespali. Swoją drogą to powinna powstać limitowana edycja naczep (tylko kilka sztuk) z logo wielbłąda z napisem pokazanym na tym zdjęciu które było dodane na jednym z forum w 2010 roku i jak widać temat chyba nadal aktualny: http://wielun.biz/download.php?id=11643&sid=99c0c772cc38cc293a687fee8bfe9055

Kamera
@Wielton 12.07.2018 16:55

Ale przekręty ida w Wieltonie

Agnieszka

@Pracowalem ale juz podziekowal Dziękuję za Twoją odpowiedź. Piszesz, że kwota wypłacana przez Wielton SA, uwzględniając tryb 3-zmianowy, jest według Ciebie niska. Ale pamiętaj, że sprawa wynagrodzenia jest już indywidualną kwestią. @januszek To poważna sprawa - czy ktoś to zgłosił już zarządowi firmy? @Laser power Nie pracuje w Wieltonie i owszem, jestem moderatorem forum. Moim celem jest aktywna pomoc użytkownikom w zasięgnięciu informacji o danym pracodawcy. Jeśli zatem chciałbyś w sposób kulturalny napisać coś o tej firmie - zapraszam.

Niebiescy mysla ze moga
@Agnieszka 18.06.2018 13:17

Ja Pani pomogę totalna porazka wyzysk mobbing mistrzowie krzyczą jak u siebie zero szacunku tylka bieg za marne pieniądze i ciagle straszenie dziekuje mysle ze. pomoglem ale to prawda

ins.
@Niebiescy mysla ze moga 19.06.2018 23:05

Witam, Jeśli się coś takiego dzieje w zakładzie pracy to można to zgłosić zupełnie anonimowo np. poprzez e-mail do Państwowej Inspekcji Pracy. Wtedy inspektorzy mają obowiązek sprawdzić takie zawiadomienie bez wcześniejszego uprzedzania pracodawcy o planowanej wizycie. Jeszcze lepiej jest gdy są dostępne jakieś dowody typu nagrania itp. z praktykowania takich metod. Mało tego obowiązkiem pracodawcy jest dopilnowane i zapobieganie mobbingu w jego zakładzie pracy, gdzie niedopilnowanie wiąże się z wyciągnięciem konsekwencji prawnych w stosunku do niego. Akurat daleko nie trzeba szukać bo w Wieluniu był jeden zakład który bawił się w takie praktyki i osoby które dopuszczały się takich czynów do dnia dzisiejszego płacą nie małe odszkodowania, nie wspominając o tym, że zostali dyscyplinarnie zwolnieni z pracy. Akurat nie pracuje w tej firmie ale jeśli w stosunku do kogoś jest stosowany mobbing w tej firmie to nie ma się co bać tylko pisać e-maile do Państwowej Inspekcji Pracy na rejon wieluński jest przydzielony oddział w Łodzi adres e-mail można znaleźć na stronie PIP.

Dupcyciel
@ins. 06.07.2018 19:16

Byli już kiedyś kilka razy z sieradza czy jakoś tak, kawkę wypili, pośmiali się i pojechali. Obudź się, w Polsce żyjesz !

Razem mozemy wiecej wywalczyć
@Dupcyciel 06.07.2018 19:23

Trzeba wiecej zgloszen to wrescie to ruszy

gargamel
@Razem mozemy wiecej wywalczyć 06.07.2018 19:58

Huya ruszy piniondz rzondzi

Akar
@Dupcyciel 06.07.2018 19:23

Bez dowodów typu nagrań raczej nic się nie zdziała. Też słyszałem o tej akcji w jednym zakładzie pracy w Wln gdzie nagrali osoby które stosowały mobbing i poleciały za to głowy oraz dodatkowo jeszcze dostali kary w postaci płacenia odszkodowań na rzecz osób w stosunku do których był stosowany mobbing. Także nie piszcie, że się nie da bo się da.

w2
@Akar 07.07.2018 09:03

Co ty chcesz nagrywać jak hałas na hali wszystko zagłusza

Kaski
@w2 07.07.2018 14:46

Nagrac niebieskich i podac dalej odpowiednim wladza to sie pos..... bo skonczy sie panoszenie i mobbing i zastraszanie

UWAGA
@Kaski 09.07.2018 15:35

Zadowoleni z pracy sa kaski bo nic nievrobia oprócz lewych interesow no musza do wyplaty dorobić niech ktos sprawdza jakie sa uklady mistrzów i kierowcow az czuć to na halach i placu gina setki detsli a jeszcze wiecej wyrobow gotowych

świst gwizd
@UWAGA 10.07.2018 18:08

To akurat się zgadza. Wywożą na przyczepach agro materiały a później po za Wieluniem przeładowują na inne auta. Taką akcje sam na własne oczy widziałem. Stoi ciężarówka z przyczepami agro, podjeżdża busik (z początku myślałem, że może przyczepy sobie przyjechał ktoś obejrzeć ) a później jeden nurkuje na przyczepę i przerzucają profile aluminiowe z przyczep agro na busa. Zresztą tam grubsze akcje nie raz idą Ci co wiedzą to wiedzą. Co się dziwić jak Wielton marne wypłaty daje to chłopy sobie muszą jakoś dorobić.

Kolega
@świst gwizd 10.07.2018 20:08

Tylko czemu mistrzowie lamia zasady i udaja jak na swoim interesie by byli sam kradnie a pracownika gnoi co nie ma sobie nic do zarzucenia to sie okaże nadejdą czasy prawdy bolesnej kto kombinuje kto cos innego i jeszcze innego posrancow niech usunąć ladnie kombinują

Wpadna mistrzyki z przekretami
@świst gwizd 10.07.2018 20:08

Mistrz

Widzialem
@Niebiescy mysla ze moga 19.06.2018 23:05

Powiem wam widzialem jak mistrzowie kradna i robia fuchy sptykaja sie rano i planuja kto co

Nedza
@Agnieszka 18.06.2018 13:17

Wyplaty masakra nedzne

Zostaw opinię o WIELTON S.A. - Wieluń

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie WIELTON S.A.