Wielton SA

Wieluń

Ocena pracodawcy 1/6

na podstawie 380 ocen.

Wielton SA
1 380

Opinie o Wielton SA

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Wielton SA

kandydat

Chciałem aplikować do tej firmy na stanowisko product managera, ale jak zobaczyłem te opinie to szczerze się zastanawiam czy w ogóle warto. Dlaczego jest tak źle ? Czy przełożeni tak źle traktują swoich podwładnych ?

staś
@Ale jaja ! 05.07.2018 00:06

Hahaha który to ?

Agnieszka

@Przestroga dla inżynierów Myślę, iż skoro już postanowiłeś wypowiedzieć się na wątku, to powinieneś nam napisać, dlaczego nie polecasz pracy w firmie Wielton. Co, według Ciebie, może przeszkadzać pracownikom w tym pracodawcy? @Kamera O jakich przekrętach mówisz? Jeśli w wyżej wymienionej firmie oszukuje się pracowników to należałoby to zgłosić - jak sądzisz? @Nedza A jak długo tam pracujesz? Może po pewnym czasie dostałbyś jakąś premie?

!!!!!
@Agnieszka 14.07.2018 12:20

Dziwi sie Pani to prawda jest zle wymagaja.wiele a nic w zamian to nie jest firma.nowoczesna. jak to sie chwala w mediach wszystko stare i zuzyte wiec na czym pracować i podnosic poprzeczkę poprzeczkę wstyd maja ludzi jak więźniów choc wiezniowie maja lepiej zero dyscypliny pala i sie smieja bedzie lepiej jak z Wieltonu zrobia Zaklad Karny mysle ze ida w tym kierunku

Przestroga dla inżynierów

Żadnemu inżynierowi nie polecam pracy w tym zakładzie. Nie będę rozpisywał się dlaczego, bo zajęłoby to wieczność. Myślę, że pozostali koledzy i koleżanki dorzucą swoje cegiełki, by przestrzec potencjalnych kandydatów.

Kamera
@Wielton 12.07.2018 16:55

Ale przekręty ida w Wieltonie

Agnieszka

@Pracowalem ale juz podziekowal Dziękuję za Twoją odpowiedź. Piszesz, że kwota wypłacana przez Wielton SA, uwzględniając tryb 3-zmianowy, jest według Ciebie niska. Ale pamiętaj, że sprawa wynagrodzenia jest już indywidualną kwestią. @januszek To poważna sprawa - czy ktoś to zgłosił już zarządowi firmy? @Laser power Nie pracuje w Wieltonie i owszem, jestem moderatorem forum. Moim celem jest aktywna pomoc użytkownikom w zasięgnięciu informacji o danym pracodawcy. Jeśli zatem chciałbyś w sposób kulturalny napisać coś o tej firmie - zapraszam.

Nedza
@Agnieszka 18.06.2018 13:17

Wyplaty masakra nedzne

Unikaj W-1

Jako były kilkuletni pracownik tego zakładu śmiało mogę odradzić pracę na wydziale W-1. Zarobki nie są adekwatne do wykonywanej pracy. System 4-brygadowy a zarobki w porównaniu z innymi wydziałami są conajmniej śmieszne, a praca do lekkich nie należy. Panu mistrzowi R.M. chyba się wydaje, że jest tam właścicielem tego interesu, bo jego zachowanie pozostawia wiele do życzenia, wystarczy zapytać ludzi pracujących do dzisiaj na tym wydziale. Nie wiem jak jest tam teraz i czy coś się zmieniło ale do póki "rządzi" tam Pan M. to raczej lepsze czasy nie nastały. Choć o to trzeba by zapytać obecnych pracowników W-1. Proszę nie usuwać tego postu, niech ludzie szukający "lepszej" pracy wiedzą, że tam sobie nie polepszą.

Laser power
@Robol 08.07.2018 13:07

Pan wielki mistrz już wielkim mistrzem nie jest tylko zwykłym planista więc już się nie panoszy. Zmienił się również kierownik i to na lepsze ;) Słuchy chodzą że wypłata za maj była większa na w1 niż na w2 także różnie bywa :)

Agnieszka

@Magdalena Jestem moderatorem tego wątku. Natomiast moim głównym celem jest chęć pomocy innym użytkownikom forum w zaczerpnięciu aktualnych informacji o danym pracodawcy - tutaj oczywiście o firmie Wielton. Jeśli zatem chciałabyś coś napisać na temat, to zapraszam. @Podwyżki Z takim stażem pracy, to faktycznie - podwyżka raczej marna. W Wieltoie pracujesz już długo, więc Twoje uwagi na temat tej firmy mogą okazać się bezcenne - podzielisz się zatem z nami jakimś informacjami o tym pracodawcy?

Sławek
@Agnieszka 30.06.2018 10:44

witam jak państwa firma możę być wiarygodna jeżeli na innym portalu macie skopiowane komentarze i kasujecie 200 zł za ich usunięcie https://www.gowork.pl/opinie_czytaj,798285 http://najgorszapraca.net.pl/opinie/antydoor-bielsk-podlaski/1060341?p=1

Andartna

10 lat pracy w wieltonie angaż 4100 wypłaty 2800 masakra złodziejstwo na każdym kroku z pracownikami nikt sie nie liczy tylko sztuki wyrobów śmiech na sali jednym słowem mówiąc (usunięte przez administratora) gdyby na wieluniu funkcjonował dawny ZUGIL TO WIELTON BY JUZ DAWNO BANKRUT OPISUJĄ W GAZETKACH JAK TO ŁADNIE PIĘKNIE FUNKCJONUJE A TAK NAPRAWDE TO (usunięte przez administratora) NA KÓŁKACH MÓWIĄ JAKIE WYSOKIE PREMIE H..... JA NIE PREMIE CHOROBOWE PRZEKROCZY 5 DNI I PO PREMI BO MUSZĄ DARMOZJADOM DAĆ W BIURACH NIEDŁUGO W BIÓRACH BĘDZIE WIĘCEJ LUDZI NIŻ PRACOWNIKÓW I GDZIE TU BĘDZIE DOBRZE JEDNA WIELKA H....IA I NIC PO ZATYM BRAK SŁÓW

Heloł
@Andartna 08.06.2018 18:05

To zmień prace. O co ci chodzi ? Masz problemy ? Mieszkasz w wolnym kraju i masz prawo decydować o swiom losie to nie tak jak w Chinach. czy w Korei. Proste chyba nie???

Podwyżki

Wielkie podwyżki płac. Pochwalcie się ile dostaliście więcej po podwyżkach? Miało być od 6-15% (staż i zaangażowanie miało mieć znaczenie) Pracuje 10lat i dostałem 26zł podwyżki czyli ok 0,8% (różnica między wypłatami bo to jest istotne a nie sciema na papierze) A jak u Was?

Nędza
@Podwyżki 28.06.2018 11:44

Wyplaty po byku wstyd mówić i zarobjach w Wueltonie gdzie się chwala ze firma widzuana i slyszana no SWIECIE trzecie miejsce a zarobki male na produkcji i zero szacunku dla praciwnika szkoda czasu u życia w tej firmie

Dan

siemka -chyba dużo prawdy jest w waszych postach.dziś dzwonilem do wielton logistic bo szukają kierowcy na międzynarodówke no i dostałem szaleńczą propozycje-tylko się nie smiejcie bo ja nie wytrzymałem i gosciu się rozłączył,a więc oto propozycja WIELTONU LOGISTIC hahahah ,0,32 za kilometr plus podstawa2300 łłłłłaaałłłłhahahahahahah

Stepan Andrijowycz
@Error 03.07.2018 13:35

Te wszystkie oferty pracy skierowane są do ukrów, dlatego takie stawki.

Feskopa

Ile można zarobić na starcie np. na montażu w tej firmie ? Soboty i Niedziele są obowiązkowe czy jak to wygląda ?

Wieleton

Pany jest w ogólne jakiś dział na produkcji gdzie robią na 2 zmiany czy cała produkcja (usunięte przez administratora) na 3 zmiany ?

KRISSU
@Wieleton 27.06.2018 14:41

Jest dział BHP. Tam produkują niepotrzebne maile i papiery więc spoko robota. Jedna zmiana w biurze, druga zmiana na stołówce. Grafik ustala Stachu - bo czasem jest tak że on ma dwie zmiany na stołówce. Jak ktoś lubi pieski chihuahua to będzie miał o czym plotkować w robocie z tą kobitką z BHP więc polecam serdecznie.

skubi du

Czy to prawda, że okoliczne firmy są w zmowie z burmistrzem, by nie dopuścić innych firm na tutejsze torfowiska i tym samym utrzymać jednakowo niskie wynagrodzenia zabezpieczając się jednocześnie przed rotacją pracowników ?

Bobik
@skubi du 26.06.2018 20:52

Tak mówią w kuluarach

Ciekawy

To ile w tym Wieltonie zarabia spawacz

silikon
@Merkury 25.06.2018 14:27

Tak, ale pod rząd

Magdalena

@Agnieszka nie wiem dlaczego ale do końca nie jestem przekonana co do twoich intencji. Raczej jesteś opłaconym ściemniaczem tematów przykrych o tejże firmie i próbujesz pokolorować w sposób podstępny czarną stronę kołchoźnika... wskazywać może twoja aktywność a także rozmywanie tematów. Pozdrawiam

Agnieszka

@Niebiescy mysla ze moga Nadmieniasz, że pracodawca, jakim jest firma Wielton stosuje wobec swoich pracowników mobbing. To poważne oskarżenie, bowiem mobbing jest świadomym, uporczywym nękaniem psychicznym pracownika w sposób werbalny lub niewerbalny przez przełożonego lub współpracownika. Jesteś pewien, że właśnie to ma tam miejsce? @Welder_W2 Bardzo dziękuję Ci za to obrazowe opisanie wyżej wymienionej firmy. Ale czy jednak mógłbyś napisać coś o tym pracodawcy w sposób bardziej merytoryczny?

Welder_W2
@Agnieszka 24.06.2018 12:29

Zadaj kontrektne pytanie to uzupełnie wypowiedź. Każdy kto ma minimum inteligencji jest wstanie poprawnie zinterpretować tę opinię. Nie jest ona kierowana do analfaebetów i recydywistów których widać nawet na tym forum nie udało się uniknąć. Ogólne opinie już zostały opublikowane. Ja mogę jedynie je rozszerzyć i przybliżyć czytelnikom konkretne obszary w firmie i przypadki mające bezpośredni wpływ na warunki pracy.

Welder_W2

Jak to we wróżbie z przed paru wpisów wcześniej - kryształowa kula prawdę powiedziała. Lato przyszło ciepło się zaczęło robić, wiosłować trzeba zacząć szybciej, łajba się troszkę mocniej rozbujała to i Jarek wziął koło ratunkowe, pompowane skrzydełka i hyc za burtę z tego stateczku, jak to Jarek. Cóż dobrego po nim nam pozostało, parę prezentacji i opadły już kurz. Jarek grzał lakierki i z zapałem dziecka idącego do komunii obiecywał zbawienie firmy i poprawę bytu i warunków pracy uciśnionego ludu. A my proste chłopki dalej z gębami czarnymi jak górnicy zostaliśmy z cepami w rękach, młócić trzeba jak za pradziada. Prezesi znów dali się nabrać na te same sztuczki karciane i znikające pieniądze w kapeluszu. Prezesi niby grube ryby a jak płotki dali się upolować okoniowi. Ale proszę się nie martwić jak to w przyrodzie bywa Jaro jak bocian wróci kiedy klimat się poprawi - on zawsze wraca. Średnio potrzebuje 3-4 lata żeby wrócić na stare żerowisko. Taka mała wróżba z mojej strony. A Ty wsi spokojna, wsi wesoła wyczekuj dobrej nowiny.

Agnieszka

@Bartu Dziękuję Ci za Twoją opinię na temat pracy w Wieltonie - na pewno pomożesz nią osobom, które chcą tam aplikować. Jednocześnie przypominam Ci o przestrzeganiu regulaminu Gowork - nie można na forum wyrażać się w sposób wulgarny. Na jakim stanowisku pracujesz? @Andartna Tobie też przypominam, że na forum należy wypowiadać się w sposób kulturalny. Skoro ten pracodawca jest aż tak zły, to dlaczego pracowałaś tam tak długo? @prorok Dziękuję za opinię - a może ją rozwiniesz? Chodzi o jakieś szczegóły o firmie, jej sposobie funkcjonowania.

Laser power
@Slabo 15.06.2018 19:25

Nie wiem do czego odnosiła się Twoja merytoryczna i mało składna oraz pisana kulawą polszczyzną odpowiedź ale ni jak ma się do tego, że Pani Agnieszka nie pracuje w Wieltonie ????

iza

tak patrze i obserwuje to wszystko i jedno mi się nasuwa do głowy. Poziom złodziejstwa anarch, kompletna nie kompetencji kierownictwa,A cięcia wypłat to pierwsze działanie jak firma się sypie .pogarda do pracownika.Słyszałem że kierownik na w 2 ludzi nazwał debile. to objaw problemów finansowych firmy. Takie rzeczy już były zugil. trzeba zmieniać prace bo koniec już bliski. PS. pozdrowienia do Agnieszki. cenzura zawsze żywa?

Master
@iza 16.06.2018 21:35

Dobre czasy na W2 się już skończyły. Teraz można Panowie dopiero docenić i zatęsknić za poprzednim kierownikiem. Bąk jaki był taki był ale szanował ludzi jako przełożony. Teraz wrzucają na stanowiska przebierańców, statystów byle by tylko za parę groszy i miskę zupy od Otylii zgodzili robić.

anonymous

Witam, odbiegając troszkę od opinii na temat samego kierownictwa zakładu - (choć kwestia jest powiązana)!, chciałabym poruszyć aspekt wchodzenia na teren zakładu i wydziały przy ul fabrycznej przez pracowników z "baranowskiego"! Chodzi szczególnie o pewnego gościa, który wchodzi sobie na lakiernię kiedy chce (w godz swojej pracy na barana) i mało tego - szuka sobie po szafkach w damskiej szatni!!! - faceta dobrze znają i ochrona i kumple z lakiernii i przygotówki, co prawda nikt go tam już nie cierpi i mają go w.... (usunięte przez administratora) Jako kobieta nie życzę sobie żeby ten facet przegladał mi rzeczy a tym bardziej uczulam inne panie na tego idiotę jak i kierownictwo. Kradzieże już bywały ale to nie zmienia faktu jak można tolerować taki stan rzeczy.

Leśny jebacek
@anonymous 16.06.2018 17:19

On chciałby cię wziąć od tylca w tej damskiej szatni, także nie utrudniaj mu pracy tylko pomóż panu w potrzebie. Sama nie wiesz kiedy cię zaswędzi i znajdziesz się w podobnej potrzebie ! Trzeba sobie pomagać nawzajem !

januszek

zacznijcie kontrolowac mistrzow na trzezwosc bo czesto sa wychlani na zmianach

Porządek
@januszek 13.06.2018 09:30

Na jakich wydzialach?

anonymous

lolo stary +7

prorok

Piękna i przyszłościowa firma ! Tylko właściciel się musi zmienić :)

Dejwid Koperfilc

Ludziska po co wypisujecie tutaj te wszystkie żale jak dowództwo i tak ma was w du*ie i nic się nie zmieni ? Zamiast na próżno się tu użalać zacznijcie szukać nowej pracy takiej, z której będziecie zadowoleni.

Obcy
@gucio 10.06.2018 12:26

Wezma sie za was za dlugo pra ujesz i dzialas, na swoja reke dorabiasz na lewo starzy pracownicy i wysylki

Agnieszka

@tawariszcz kamandir Twój komentarz ma raczej niewiele wspólnego z głównym tematem tego wątku. Jeśli zatem masz nam coś rzetelnego do przekazania o firmie Wielton to zachęcam. @Nie ma co promowac pracy Nadal pracujesz w Wieltonie? @Byle nie Rozumiem Twoje wzburzenie, jednak pamiętaj, że na forum zabronione jest zarówno obrażanie, jak i posługiwanie się wulgarnym słownictwem. Zachęcam, abyś w kulturalny sposób wypowiedział się na temat pracy w Wieltonie. @russ Zapewniam Cię, że jeśli komentarze są z zgodne z regulaminem Gowork, to w żadnym razie nie są usuwane.

Klawisz
@Agnieszka 05.06.2018 14:02

Niech.kobiety zatrudnia to bedzie jak w Koronie placa.i praca

Lata Bąk Koło Rąk

No i gdzie te wasze podwyżki ? Co tym razem wymyślicie ? Za mało naczep zeszło ? może jakieś poprawki? na barana nie wyrobili się ? czy inna bajeczka ? Może przy tablicy dalej będziecie cisnąć farmazony że wszyscy wkładamy do tego samego gara i szczuć ludzi na siebie bo ktoś tam się nie wyrobił i cała załoga jest bez premij ?

Taka prawda
@Lata Bąk Koło Rąk 08.06.2018 18:52

Oni nas maja za głupków burakow i roboli robia co chca i jak chcą jak to przekazywali to mieli usmiech na twarzy o ich to nie obowiazuje bo to ludzie wyksztalceni biurowi nie zwykla chalota

Bartu

Pracuję tutaj już bardzo długo ale takiego syfu nigdzie jeszcze nie widziałem :) Płace niskie i to bardzo , złodziejstwo i alkoholizm na każdym kroku :) . Najgorzej jest ponoć w Wielton Logistic , kolega pracował tam na ciężarówce i mówił że słowo "Obciążenie finansowe" jest najczęściej słyszane , normy paliwowe są kosmiczne ( Nie da się takich zrobić ) , biuro razem z Prezesem to po prostu (usunięte przez administratora) . Ludzie dobry pracownik potrzebuje dobrej wypłaty i dobrego słowa od czasu do czasu to tak działa wtedy praca idzie lepiej ale jeżeli są krzyki i obciążenia z pensji no to się nie dziwie że wszystko się wali .

Dis
@Bartu 08.06.2018 01:02

Płaca płacą wiadomo, że każdy chce dobrze zarobić ale istotną sprawą jest też atmosfera w pracy czyt. poszanowanie pracownika a nie ciągłe dopierdzielanie i traktowanie człowieka przedmiotowo czy gorzej jak zwierze itp. Niektórzy kierownicy czy mistrzowie myślą, że pozjadali wszystkie rozumy i chcą pokazać co to nie oni a tak naprawdę gdyby nie znajomości czy powiązania rodzinne byli by zwykłymi robolami. Z Logistic to by się akurat zgadzało co napisałeś nawet chyba na pup jest ogłoszenie, że szukają 5 pracowników na ten dział. Wiele osób odradza pracę na wysyłce bo jest tam kierownik czy osoba zarządzająca która ma delikatnie rzecz ujmując zwichrowany łeb. Myślę, że takie nasze pisanie tutaj nic konkretnego nie da po za tym, że osoby które będą chciały podjąć pracę w tej firmie zastanowią się lepiej czy warto oraz będą wiedzieć z góry na co się piszą. Prezesi czy inne ekscelencje i eminencje raczej mają w głębokim poważaniu to co tutaj jest pisane i jak wyglądają realia. Zaraz pewnie ktoś wyleci z tekstem, że jak Ci się nie podoba jeden z drugim to zmięcie pracę. Owszem bo kto lepiej zadba o siebie niż jeżeli Ty sam, tylko miejcie tą świadomość, że opinia o firmie idzie dalej a już nie jest zbyt kolorowa i żeby któregoś dnia nie było kuku jak się okaże, że nie ma kto pracować. Firma się niby rozwija wykupuje nowe marki czy też tereny pod inwestycje tylko w tym wszystkim zapomina o tym, że firma to nie tylko nowe maszyny, nowe linie produkcyjne, przejęte spółki ale przede wszystkim LUDZIE !!! Tyle w temacie szkoda ryjka strzępić bo to jak grochem o ścianę. 3-mta się chłopaki i kobitki i nie dajcie sobie na głowę wejść :D

russ

Dlaczego administrator tego forum usuwa posty opisujące realia pracy w tym zakładzie? Użytkownika Andarta i wielu innych? Na ciągu 5 i 6 jest prawdziwy meksyk. Nowy kierownik zwolnił 2 ludzi tylko za to że nie przyszli w sobotę do pracy.

sprawiedliwosc
@russ 31.05.2018 21:31

Daj jego imie i nazwisko

Andartna

NA W 2 CIĄGU 5 I 6 (usunięte przez administratora) NOWY KIEROWNIK MUSI ODEJŚĆ LUDZI TRAKTUJE JAK ZWIERZĘTA BRAK SŁÓW

szefunio
@Andartna 31.05.2018 15:39

Jak sie nazywa ten kierownik ?

Agnieszka

@anonymous Musisz wiedzieć, że nie pracuje w firmie Wielton. Dziękuję Ci za Twoja opinię, czy jednak mógłbyś coś jeszcze dodać o tym pracodawcy? @Biuro Pracujesz albo pracowałeś w firmie Wielton? Co mógłbyś powiedzieć innym użytkownikom o atmosferze tam panującej? @Lodziarnia msly 4zl duzy 5zl Co chciałeś przekazać poprzez swoją wypowiedź? Zdaje się ona raczej nic nam nie mówić. Jeśli zatem posiadasz aktualne informacje dotyczące wyżej wymienionej firmy, to zachęcam, byś się nimi podzielił. @Heniek Żyleta Pamiętaj, że na forum obowiązuje regulamin, według którego nie wolno posługiwać się tutaj wulgaryzmami, zabronione jest także wzajemne obrażanie. Masz coś merytorycznego do powiedzenia o Wieltonie?

związkowiec
@Nie ma co promowac pracy 30.05.2018 20:30

Panowie dlaczego nie ma tu jeszcze związków ? Może zalozmy taki zwiazek ? 10 osób na start, mysle, ze chętni by się znaleźli.

Heniek Żyleta

Pan do biura zna trzy jezyki obce? Jakie? Gwara zlodziejska, grypsera uliczna i sowiecki haraszo? W sam raz do biura na stanowisko wysokie. I wyprostujesz ten zaklad. Wsjo budjet w pariatkie. Albo grypserom nawine ze wszystko gra i koliduje.

lach
@Heniek Żyleta 26.05.2018 22:19

kolejny z ukrainy ?

Zostaw opinię o Wielton SA - Wieluń

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Wielton SA