Wielton SA

Wieluń

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 249 ocen.

Opinie o Wielton SA

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Wielton SA

Cezary

Jak ktoś pracuje z pełnym zaangażowaniem to zawsze będzie zadowolony, raz mniej raz bardziej!!

Szczery
@Cezary 24.04.2018 10:58

Z pełnym zaangażowaniem pracują jedynie prezesi i dyrekcja, w końcu to oni zarabiają. My tylko mamy im dawać satysfakcję z pracy, że wszystko dzięki nim...

Obserwator

Pany!!! Czy ktoś potrafi napisać coś dobrego o tej firmie? Nie może być takiego sajgonu przecież. Dostałem cynk żeby do Utrzymania ruchu się przyjąć. Szukają automatyków i elektryków podobno. Czy możecie podzielić się jakaś opinia?

Mietek
@Obserwator 22.04.2018 02:54

Marcel spoko gosc reszta parobki

Ludiwk

Na jakie staniwisko sie starac gdzie mozna sie (usunięte przez administratora)

wielbłond
@Prawda jest bolesna 21.04.2018 20:25

przydałaby się jeszcze orkiestra, która grałaby do końca, bo cyrk już jest :)

Wieleton

Jeśli z wypłatą nie poszaleją 10 maja czyt. obcieta premia bo x sztuk nie zeszło a y sztuk trzeba było poprawić to kadry będą zawalony wypowiedzeniami :) tak na marginesie to wiem ile naczep nie wyjeżdża z "barana" tylko przez to że ktoś z ludzi na stołku za biurkiem odpowiedzialny za to żeby materiał był na czas nie zamówił np jednego małego plastiki do naczepy bez którego ona nie może wyjechać i teraz tak : w1 się wyrobiło w2 też w3 również w4 w5 itd WSZYSCY SIĘ WYROBILI ale przez jedną osobę i jeden błąd cały zakład będzie bez premii. Ten kto wymyślił ten system jest chory i powinien się dobrze rozpędzić a ściana sama się znajdzie :) jak dla mnie powinny to być premie wyrobieniowe dla każdego wydziału oddzielnie i wtedy jak to dyrektor powiedział "jeden pracował by na drugiego" :) A z tego co wiem biur nie obowiązuje nowy system premiowy także co gościa od zamówień interesuje to że on czegoś nie zamówił wszyscy się wyrobiili ale naczepy nie wyjadą bo brakuje jednej części która milusińskich przyjechać z zewnątrz a on tak po prostu zapomniał albo niedopatrzyl tego że po prostu tego braknie. I wiecie co? (usunięte przez administratora) go to interesuje bo on premie dostanie a co z resztą? A co go to? P. S przykład wyżej był tylko przykładem nie szukajcie takiej prawdziwej sytuacji na baranowskiego. Wypowiedź miała ukazać co niektórym jak będzie działał nowy system. Wypowiedź nie była napisana aby kogokolwiek obrazić. Pozdrawiam :)

Zwiazek osp
@Wieleton 21.04.2018 08:00

Związki konieczne nawet strajki moze to nauczy ich szacunku i poważnego traktowania sily robotniczej

klakier

Kolego przyzwolenie na picie jest formą nieoficjalnej dopłaty do wypłaty??? Bo zdajesz sobie sprawę z tego ze kasjerka w Biedronce zarabia tyle samo co spawacz w Wieltonie po 10 latach pracy, to musisz się napić ??? Kierownik jak widzi pijanych ludzi to ucieka z hali. Lepszy pijany pracownik jak żaden??? Taka jest Dewiza tego Wieluńskiego łagru. Od lipca Lekarz K. otwiera gabinet bezpośrednio w Wieltonie . Ale wydział W 3 musi poczekać /? Na początek zajmie się wydziałem W 2 Tam pija do tzw. Odcięcia. po drugiej zmianie nie są wstanie wyjść z zakładu.

niezadowolony
@Obozowicz 19.04.2018 15:14

ciągła presja a zarobki kuriozalne. ogarnijcie się dyrektorzy, bo ludzie wiedzą jakie premie zgarniacie kosztem innych !

Andrzej

Co myslita o uczniach nie (usunięte przez administratora) wos?

były wielbłąd

Tylko narzekać potraficie, ale zobaczcie jakie firma daje możliwości rozwoju, awansu wewnątrz organizacji. Podam przykład z życia wzięty. Młody człowiek jeszcze w trakcie studiów obejmuje stanowisko Inżynier Optymalizacji Produkcji w miedzy czasie kończy studia inżynierskie, po 3 latach zostaje Projekt Managerem, po kolejnych 2 latach zostaje szefem projektu wdrożenia nowej linii KTL, po niespełna 2 latach zostaje kierownikiem W6. Oczywiście możecie powiedzieć, że osób zdolnych po studiach jest sporo, ale widocznie nie aż tak jak ten młody geniusz, wszystko czym się zajmuje zamienia w sukces szczególnie ostatnie zadanie jakim jest linia KTL. Zapewne złośliwi powiedzą, że wpływ na to miał fakt, że jest siostrzeńcem Prezesa, ale krytycy byli, są i będą, ...

Pracownik
@były wielbłąd 02.04.2018 21:14

Z magazynu goscia trzymaja trzy miesiace i nie chca puscic idioci bo nikt nie chce juz (usunięte przez administratora) u brasia...

Kostek

Ciekawe ciekawe Ile w tym prawdy

praca

Witam wróciłem z z zagranicy i szukam pracy . Zastanawiałem się nad WIELTONEM , a NEAPCO w Praszce ktoś pomoże co wybrać ?czy warto?. ILE mogę zarobic np na wózkach widłowych na start ?

WelderW2

W nawiązaniu do pytań dotyczących standardów w firmie kierowanych ze strony osób rozważających rozpoczęcie kariery w firmie Wielton te wpis chcę poświecić dwóm obszarom. Każdy z nowych zawodników rozpoczynając rozgrywkę zgodnie z korporacyjną ścieżką postępowania musi m.in przejść przez etap logowania w dziale HR oraz krótki samouczek w dziale BHP. Ten pierwszy jest tak naprawdę można pominąć ponieważ dział HR w Wieltonie nie istnieje, jest jak Yeti, wszyscy czytali o nim w gazetce firmowej ale nikt nie widział. Sytuacja właściwie się nie zmienia od lat więc każdy akceptuje status quo. Jedyne co zmieniło się w tej strukturze to fakt że Pani Kierownik Joanna objęła ostatnio stanowisko Imperatora podnosząc tym samym prestiż organizacji i swoje wynagrodzenie. Bez zmian pozostaje czas przygotowania umowy dla nowego pracownika - średnio 2 miesiące od rozpoczęcia pracy, częśto zdarzały też się wesołe pomyłki gdzie Paniez Kadr nowego inżyniera wysyłały lakiernię na II zmianę w kabinie, bądź nowego lakiernika do biura - właściwie sztuka się zgadza to co za różnica. Taka loteria jest na pewno szansą dla nowych pracowników - nigdy nie wiesz gdzie trafisz. Może to nawet być wyjaśnienie zagadki jak obsadzone są niektóre stanowiska Dyrektorskie bądź Kierownicze - koło fortuny uśmiechnęło się i jak za pocałunkiem uroczej 'cesarzowej' z żaby ktoś zostaje odczarowany we wspaniałego rycerza. Podsumowując - niektórzy na pewno tu mają jak w bajce. A będąc już przy bajkach to w kolejnym etapie naszej przygody trafiamy do następnego pokoju gdzie czeka na słynny Księciunio wraz ze swym wiernym Toadi'm - w trybie samouczku mają przygotowaną serię pytań szkoleniowo-konkursowych dla nowicjusza - po których z dumą wręczają adeptowi dyplom "Idioty Roku" w kategorii BHP. Ten dokument jest biletem do wejścia na pokład łajby i uprawnia do rozpoczęcia wiosłowania. Natomiast absolwent prestiżowego szkolenia BHP musi mieć świadomość że nie jest to ostatnie spotkanie z BOSEM w tej rozgrywce, a przedsmak tego co go czeka. Otóż dniem i nocą na straży prawa i bezpieczeństwa w firmie niestrudzenie pozostaje On - Szejk ze Zjednoczony Emiratów Pajęczańskich oraz jego wierny Toadie. Kiedy tylko z oddali wyłania się jego limonkowy kask lub z za słupa wystaje jego brzuch lud uciśniony drży jak przed Murgrabią. Kierownicy boją się go jak małe dziecko stwora z szafy. Złośliwi mówią o nim Szara Eminencja, Kurier Śmieci, Piewca pożogi ale to tylko niepotrzebne uszczypliwości - bo Pan Stanisław tak naprawdę ma gołębie serce i panicznie boi się nowego Dyrektora Operacyjnego. Poza tym nasz Don Kichot ma jedną słabość - otóż jak kryptonit na supermena działają na niego kobiety, szczególnie te młode i atrakcyjne - w ich obecności traci wszystkie swoje moce, dostaje ślinotoku, zapomina o wszelkich przepisach i aktach prawnych i zaczyna recytować poezję Mrożka, z tępym wzrokiem skupionym na ich biuście bądź pośladkach. Od czasu kiedy jego niepewne ruchy i korupcyjne zagrania zaczęły być obserwowane przez nowego Dyrektora ukrywa się przemiennie na stołówce albo przy ekspresie z kawą. Jak sam mawia - nie takich dyrektorów już przeczekał. Kiedy Błędny rycerz w ukryciu czeka na lepsze czasy za jego rozkazami działania prowadzi wierny Giermek Sancho Pansa - w swoim zsuwającym się z głowy hełmie, za dużej sięgającej do kostek kamizelce odblaskowej przemierza samotnie równiny fabryki w poszukiwaniu śladów wszelkiej nieprawości, łajdactwa, szubrawstwa, zuchwalstwa i uchybień zagrażających bezpieczeństwu świata. Nasz poczciwa, niedoświadczona Pani Kasia jak młody powstaniec wychyla głowę kiedy wokoło latają kulę - też chce być bohaterem. Ryzykuje swoim futerkiem, ale jest to poświecenie na które Pan Stanisław jest gotów. Na wojnie muszą być ofiary. Generalnie firma jak w komunistycznym ustroju bogata jest w wiele paradoksów, absurdów i przeróżnych załamujących prawa fizyki zjawisk których nie są wstanie wyjaśnić nawet najlepsi konsultanci ściągani z odległych ziemi Krzeczowskich.

Rolnik
@Romlnik 13.04.2018 20:57

Ale te rolniki wyjebani chodza cale sily zabralo pole a tu w robocie tez musi (usunięte przez administratora) jak to pogodzic kiedy wypic ?

anonymous

Nie wiem czy ktoś zdaje sobie sprawę co tak naprawdę dzieje się na poszczególnych wydziałach, i jak wygląda praca! Szczególnie chcę zwrócić uwagę na W-3, ten wydział rządzi się swoimi prawami, drugie i trzecie zmiany to raczej dyskoteka w połączeniu z alkoholem! Nikt też nie zwraca ani nie przywiązuje uwagi na relacje wśród pracowników, panuje mobbing w postaci wpisywania wulgarnych haseł pisanych na plakatach jak i też po ścianach wydziału. Mam na myśli kobiety pracujące na tym wydziale. Kierownictwo ewidentnie daje przyzwolenie na takie zachowania! Można tylko czekać aż wydarzy się coś w postaci wypadku po alkoholu bo nadmieniam że jest to nagminnie! Albo Panie zgłoszą sprawę do odpowiednich organów poza zakładem.

Chcica
@pijok 14.04.2018 22:12

Wniosek jest tragiczny ale prawdziwy ok 60% pracow to pijaki i pijaczki a pozniej sie dziwia ze maja zle zagiete czy braki nic dziwnego jak sie bawia w libacje i randkiwanie z (usunięte przez administratora)

WIEL-BŁĄD

Dlaczego o tej firmie są same negatywne opinie ? czyja to wina ? pracowników ?

Kierowca
@Mlody 12.04.2018 11:17

Chlopy nie pijta tyle bo wstyd jak wychodzita pijani z roboty pod pache ledwie przez przejscie dla pieszych

Krzychu lasery

Panowie mam na sprzedaż 2 arkusze blachy pod kimle. zapraszam

Deo
@Krzychu lasery 13.04.2018 09:38

Kolrdzy kolezanki mam wielka prośbę myjcie sie i psikejta bo w pks idzie pawia puścić pozdrawiam antyprespirant

Grażyna

Panowie po wczorajszej zupie dostalam ostrego srania uwazajcie bo wycieki są niekontrolowane

ełgeniusz
@Ha 12.04.2018 23:26

myślisz że bendzie chętna zagrać w bukake ?

Wózkowy

Ostatnio przyjebalalem wozkiem w instalacje gazową co alarm byl ale by jeblo jak panów na ocynku po 0,7

0.7
@Wózkowy 12.04.2018 13:57

Oni to tak prawie codziennie po 0.7 tam jest legal to ocynk wiec jest przywilej

Ukrainiec

Skladam skarge na praktykantow poniewaz ostatnio podawal mi jakies info na rash banana

Rysiu

Ej panowie nie spinajcie sie nasi naiwni uczniowie (usunięte przez administratora) za was robote

Rutkowski

Ja sie (usunięte przez administratora) dowiem kto pisze tymi (usunięte przez administratora) markerami po kiblach

Morka

Jakis laskawy gosc przyniesie mi papier do (usunięte przez administratora) na w1 pod mistrzówką 2 kabina

Lipieta

Ale te panie z kadr to bym dupnął

Brąś

Witam panowie J

Morkela

Eee chłopy co wy do korony wypie*dalac nasi uczniowie wejdą na wasze stanowiska z stawką taką jak wy po 10 latach

Wyższe
@Morkela 11.04.2018 20:35

Kultury troszkę no chyba ze kolega zna tylko taki jezyk i ma tylko ukonczona podstawówkę to ok

Alek

Witam własnie wrociłem z pracy w Belgii i mam doświadczenie i uprawnienia w pracy na wozkach widlowych. Szukam pracy na miejscu czy pomożecie z decyzją - Wielton czy Korona ? Ile sie zarabia w Wieltonie na magazynie?

Krzychy
@WW 06.04.2018 18:39

w neotechu byly tez fajne jedną nawet dupiłem na przerwie :D

LOLO

Po dzisiejszym zebraniu z bąkiem Nie mam złudzeń Wielton ma pracowników za idiotów??? Dacja 15 % podwyżki podstawy ,a przy tym bardzo możliwą premią do zabrania ??? pracownik wychodzi na zero??? Ale jest plus tego wszystkiego opieka medyczna gratis ... nie jednemu przyda się psychiatra??? Ze bu mu pomóc roztarć się wiel bedów

dan
@LOLO 09.04.2018 17:40

kto to uwas iest tądel ,czym się zajmuje

rezerwa

oferta pracy w wieltonie. dofinansowanie do pks-u Bo nie będzie cie stać jeździ do pracy własnym autem? dofinansowanie do obiadów. Bo będziesz przymierał głodem? Atrakcyjne wynagrodzeni. Na poziomie Burkina Faso? Ludzi mają w du pi e pa potem dziwią się ze niema kim robić ???

mz
@rezerwa 06.04.2018 20:36

Coś się chyba święci bo szukają nowego mistrza zmianowego ;p

Agnieszka

Jak oceniacie pracę w Wielton SA? Ostatnio nie wypowiadaliście się na temat atmosfery panującej w pracy albo kierownictwa. Czy te kwestie wam odpowiadają? Czy Wielton przyznaje swoim pracownikom przerwy na posiłek, albo jest dostępna stołówka?

Wieltonka
@Agnieszka 22.03.2018 15:16

BRAK WOLNYCH NIEDZIEL TRAKTUJA JAK SWOICH WIĘŹNIÓW W1 SYSTEM 4 ZMIANOWY JEST TO CHORY SYSTEM CIEKOWE CO TO ZA MADRA GLOWA BYLA JEGO ZAŁOŻYCIELEM NIECH SAM TAK ZAPIIER ......ZOBACZY CZYTE PIENIĄDZE SA TEGI WARTE NORMALNI LUDZIE MAJA WOLNE CHODZ NIEDZIELE ALE NIE WIELTON TA FIRMA ŹLE WYGLADA NA RYNKU WIELUŃSKIM CZY ONI TEGO NIE WIDZĄ!?

Zainteresowany

Poczekajmy do 9. Po wystąpieniu I ogłoszeniu nowych stawek wynagrodzeń będzie ciekawie...

Oj
@Zainteresowany 04.04.2018 19:43

A co podwyżki będą pewnie normy niech lepiej zobaczą na górę i ich troche przemagluja to znajda pieniądze ktore marnują a oni chodza dumni i zdziwieni ze co ja tu robię

lolo

Witam od kiedy szataniak uparł się na te Włochy wieltonie wszystko idzie źle .Wielton idzie w tym samym kierunku co ta firma we Włoszech co zbankrutowała

B
@Hufiec pracy 01.04.2018 23:01

Ale glupiec jestes az Cie zal zapier w kazda Niedziele pajacu bo tylko to potrafisz taki maly cienki wieslaw z ciebie wraz z tymi twoimi laskami i zatrzyj sie glabie

WelderW2

Do firmy znów powrócił szpieg z krainy dreszczowców Jarek O. Kolejny raz już pojawia się i znika w zamieszaniu. Dlatego nie jest to łatwy czas dla pracownika produkcyjnego, ponieważ zacznie się znów poganianie batem, nagrywanie z ukrycia, robienie zdjęć i przesyłanie donosów. Jeżeli ktoś pyta gdzie jest jego premia, to musi sobie uświadomić że została ona poświęcona na szczytny cel. Wynagrodzenie dla nowego Dyrektora który nie ma ani działu, ani pracowników. Stary cwany Jaro jak agent KGB umiejętnie przesłuchuje na hali niczego nieświadomy proletariat. Jak Ojciec Rydzyk mami prostych chłopów wizją pizzy z ananasem i 7 dziewicami jak tylko wyspawają bądź wymalują 2 ramy więcej niż konkurencyjna zmiana. Pozyskuje dane i po obróbce skrawaniem sprzedaje je ponownie Prezesom. Zabiegi te są już w firmie znane i lubiane. Wspomnicie ten wpis, za rok od dziś Pan Jarek znów zniknie z firmy jak wróżka zębuszka z walizką pełną pieniędzy a Wy zostaniecie i bez premii i bez zębów z czerstwą pizzą której nawet nie będziecie mieli czym pogryźć.

dziubek
@Jaro 29.03.2018 01:19

Jarek "ryba", każdemu ością w gardle staje. Specjalista od filmowania i inicjator stawiania Toi-Toi przy każdej maszynie. Dzięki niemu i specjalistą z hbc jest wielki bałagan na zakładzie - i wielkie zakłamanie zarządu.

Hit

Kiero H.L . Podobno przejmuje lakiernie ???? ładnie go popychaja haha

Don Karpio
@Hit 30.03.2018 23:01

To akurat nie jest śmieszne, a tragiczne w jaki sposób traktuję się ludzi na wszystkich szczeblach w tym zakładzie.

Zostaw opinię o Wielton SA - Wieluń

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Wielton SA