Wielton SA

Wieluń

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 158 ocen.

Opinie o Wielton SA

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Wielton SA

Tymon

Nie rozumiem tej złości . Jeśli jesteście tak bardzo niezadowoleni z pracy to przecież zawsze można zmienić firmę? Nikt na siłe nie trzyma a firma jak firma , spoko

Świetny kandydat

Aplikowałam o pracę w tej firmie w Wieluniu. Mam wszelkie kwalifikacje do pracy w tej firmie (studia wyższe, świetna znajomość języków, ponad 7 letnie doświadczenie) ale niestety nawet do mnie nie zadzwoniono. Uważam, że osoba zajmująca się rekrutacją nie ma zielonego pojęcia jak się rekrutuje pracowników. Firma pisze, że jest firmą międzynarodową. Tej firmie jest bardzo daleko do standardów firm międzynarodowych.....

Włodek
@anonymous 16.11.2017 08:14

czytoć nie czytom ale dużo ruchom także na seksie się znom hejjj

anonymous
@Włodek 19.11.2017 19:45

Co tu wchodzę na te opinie o Wieltonie, to się zawsze uśmieję, fajnie... pozdrawiam za poczucie humoru:)

Al

Jak możecie podejmować pracę za 3.5 tyś to 100 dziennie .To wasza wina ,co za to kupisz w sklepie .stawka spawacza.lakiernika to jakieś żarty.pomyślcie o zdrowiu.15 euro na u nim.

Yxz
@Al 13.12.2017 02:25

Się ciesz. W konarze (też firma z tej branży) pracownicy w styczniu po 2300 netto... Brak słów

Optymista

Firma się rozwija, jeżeli wszystko będzie szło w takim tempie jak w 2017 to będą musieli zacząć doceniać pracowników, nie będą mogli sobie pozwolić na zwolnienia i na rotacje (również opinie o firmie też pasowało by poprawić), ponieważ wykwalifikowanie nowego pracownika to proces który trwa sporo czasu, im więcej doświadczonych (staż odbyty w firmie) ludzi na każdym szczeblu tym będzie efektywniejsza praca, tylko żeby zatrzymać pracownika trzeba o niego zadbać (niżej napisano 500 zł brutto premii, np. w marketach są dużo większe benefity, a tutaj mamy do czynienia z przemysłem ciężkim gdzie marże są dużo, dużo większe i gdzie te pieniądze?). Podsumowując według mojej opinii rozwijająca się firma w tak szybkim tempie zaprzepaści ten wzrost zapominając o pracownikach (nie myślę o dyrektorach, których jak ciągle słyszę przybywa tylko o pracownikach dzięki którym cały ten proces ma prawo bytu).

Pan Kleks
@Klemens 11.01.2018 09:38

Szeryf to je**ny łysy skąpy pigmej (w dodatku wyznania mojzeszowego), ktory całe życie je*ał jako tragarz prezesów i sługus tej wywłoki z ruśca. Jak juz dostal sie do koryta to dajcie mu pozrec zazdrosnicy, za pare lat sie chlopina uspokoi :)

Zielu
@Pan Kleks 11.01.2018 20:30

Kierownicy i reszta tzw. kadry zarządzającej !!!- Nie zapominajcie kto na Was robi !! Pamiętajcie żeby role się nie odwróciły i lud robotniczy nie przejął sterów bo wtedy to na pewno Was na taczkach wywiozą !!!!!!!

Lolo

Pracowałem w tej firmie (a raczej [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] w dziale R&D w Gliwicach. Ciągły wyzysk, mobbing i puste obiecanki ! Kompletnie zero rozwoju technicznego, człowiek wręcz może sporo pozapominać z tego czego nauczył się wcześniej ! Zarobki wręcz śmieszne ze śmieszną obietnicą śmiesznej podwyżki ! Na szczęście szybko zmieniłem firmę i znowu mam pracę normalną, gdzie człowiek jest SZANOWANY i zarabia przyzwoicie ! Jedyne co dobrze działa w firmie Wielton to zakłamany marketing, ale nie dajcie się zwieść ich kłamstwom ! Oczywiście zawsze znajdą się rodzynki, ale mogę szczerze powiedzieć, że 95 % firm na Śląsku jest lepszych od tej zakłamanej firmy Wielton. Nie dajcie się nabrać tak jak ja na ich obiecanki, bo tylko stracicie cenny czas, przez który w innej firmie dużo więcej zarobicie i się nauczycie ! Pozdro

serwisant
@anonymous 29.12.2017 17:08

nie pracuje, bo nie mam tak ubóstwianego w polsce "wyższego wykształcenia". Popatrz sobie na inne rozwinięte kraje, takie trywialne rzeczy jak "konstruktor z wyższym" w Wieltonie robią ludzie po technikum/szkołach zawodowych w krajach rozwinietych jak np. Anglia czy Niemcy. A ludzie po studiach zajmują się tam bardzo skomplikowanymi projektami, do których niezbędna jest solidna wiedza z wielu obszarów. Zobacz ile namęczyć się muszą ludzie z produkcji żeby spasować wasze proste felerne części, których nawet dobrze zaprojektować nie umiecie. Popijacie tylko kawkę cały czas i plotkujecie, jaka jest wasza efektywność pracy ? popatrz sobie na ludzi z produkcji, którzy bez wytchnienia zasuwają i twoje błędy muszą w ciągu produkcyjnym korygować i zglaszac do poprawy. Prezes się powinien za was wziąć, bo przynosicie tylko straty tej firmie !!!!!!

pracuś
@serwisant 30.12.2017 19:22

to prawda te problemy montażowe na produkcji to wina działu konstrukcji, na w6 ciągle zdarza się że coś działa nie tak jak powinno działać po złożeniu i musimy kombinować jak to naprawić bo klient czeka na naczepe, ciągle zgłasza się różne problemy z dokumentacją i w ogóle nie widać poprawy cały czas idą te samy błędy ciekawe kto się za to w końcu wezmie

Prorok

Ciekawe ile i czy w ogóle uraczą ludzi jakaś premia na święta w końcu firma zarabia miliony , prezes zarabia miliony i trzecia firma w Europie nie da chyba 300 zlotych? Może zaoszczędza na wigilii firmowej bo zaprosili tylko dyrektorów i kierownictwo. Nie mogli znieść widoku prostych ludzi.

work
@Prorok 18.12.2017 07:16

no i poszło 500 zł brutto, uratowali Święta :)

Anonim

Firma oparta na taniej sile roboczej, nie powinno się jej porównywać ("nie dorasta do pięt") z zachodnią konkurencją (jaki kraj by nie był, ale o pracownika potrafi zadbać, który jest podstawowym budulcem sukcesu firmy).

micz1904

Tak wlasnie przygladalem sie .tej firmie i w oglony rankingach wielton wypada wysoko a malo placi. Tak sie skalda ze mieszkam W Irlandii PN. I jest taka firma sdc trailers o trzy pozycje nizej niz wielton a ostatnio z tego co slyszalem placili spawaczom 14 funtow na godzine

Spawacz
@micz1904 06.12.2017 14:38

jeżeli chcesz zarabiać grosze i zasuwac ponad sily to firma dla ciebie ! Placa grosze bo zdaja sobie sprawę ze w okolicy wszyscy tyle placa, nie ma konkurencji zagranicznej o dużej renomie i na pewno się to nie zmieni.

Gosc

Witam.Przymmierzam się właśnie o pracę na lakierni w Wieltonie choć po przeczytaniu tych wszystkich opinii to rozumiem że za kolorowo w tej firmie na pewno nie jest.Moje pytanie jakie ogólnie są warunki na lakierni ile sobót bo przecież każdy wie że nie są obowiązkowe a jeśli tak to jak za nie płacą?I ile wynosi zasadnicza pensja i czy jest do niej premia?

krawiec

niemożliwe :O takie zyski a ten biedny młody murgrabia ciągle chodzi w jednym garniturze Armaniego. Myślę, że powinien dostać sporą podwyżkę na koniec roku. Niech reprezentuje firmę godnie !

infor

jak jestesie okradani? zysk netto 55 mln pln. miesiecznie wychodzi srednio ok 4500 zl netto na pracownika. tyle na was zarabiaja po odliczeniu juz kosztow pracownika. czysty zysk a raczej WYzysk. czyli pracuje w wieltonie za 1700 netto a oni na to zarabiaja jeszcze 4500 pln

władek putyn

Ciekawe czy ta marionetka chciwego pawła sz. łysy (usunięte przez administratora) mariusz g. zarabiajacy w milionach da pracownikom chociaz po czekoladzie na Swieta, bo jak widac na chleb zaluje

rok

WIELTON = WIeluńskie ELdorado To Obraz Nędzy

zenon

Na aluminium tylko w nocy moczysz sie po kilka razy. ale oplaca sie bo nawet biurowi mimo ze sucho maja to czesto mniej zarabiaja

spaw

ja na w2 mam 3600 zl do reki, ale tez kilka ladnych lat doświadczenia jako spawacz, da się zarobic

Gość
@spaw 19.10.2017 22:38

Słyszałem że jest kilka wydziałów spawalniczych. Na którym najlepiej się pracuje i zarabia ?

spawacz w2

3000zł do ręki soboty obowiązkowe i w razie braku wyrobienia może być nawet niedziela co się rzadko zdaża

Ja
@spawacz w2 19.10.2017 16:48

Za 3000zł z czterema sobotami mogę przychodzić popatrzeć ale nie spawać! Ludzie szanujcie swoją robotę.

tomek

Ile zarabiają dobrzy spawacze?????

no 3000
@tomek 18.10.2017 19:36

masz napisane nizej że 3000

tomek

Witam mam pytanie ile zarabiają dobrzy spawaczy na dzień dzisiejszy bo słyszałem że jest pensja stała.Mieszkam 100km od Wielunia czy warto 5 dni poza domem byc....

prezes

Takich po 30 to Włodek nie bierze. No chyba ze dziewica, to pożre :D jak smok wawelski :D

spawacz

brakuje masek spawalniczych i są niechętnie kupowane, najlepiej jakby człowiek w okularach przeciwsłonecznych spawał. Wstyd panie prezesie !

Były pracownik

Nie warto aplikować. Jedyne co mogą zaoferować to stres i podwójne obowiązki, a szukają głupich młodych bez doświadczenia za jak najmniejszą stawkę. Nikogo doświadczonego nie przyjmą, bo nie sposób takim dyrygować, szczególnie jak samemu jest się człowiekiem słabo wykształconym (a takich nie brakuje). W Koronie obok jest już nawet troszkę lepiej (choć jeszcze niedawno było gorzej) - ot paradoks.

Wejdz na Halę Krzyknij G***C !

Trzeba przyznać ze ta firma potrafi strzelać sobie w stopy/kopytka, najzabawniejsze jest to że najlepszy producent naczep w europie ma takie same ceny naczep jak Wielbłąd, co ciekawe fabryka jest w niemczech, gdzie zarabia sie kilka razy to co w wielbłądziku, nic dziwnego że są pierwsi skoro dają na życie pracownikom. Nie ma kumoterstwa tylko odpowiedni ludzie na odpowiednich stanowiskach. Tam liczą się ludzie i nie trzeba robić gazetek ze zdjęciem prezesa pt "liczą się ludzie ". Jedno jest pewne trzeba więcej dyrektorków i kierowników !!!

pani kierowniczko...
@Wejdz na Halę Krzyknij G***C ! 24.09.2017 17:29

i jeszcze może dołożyć w biurach pań "kierowniczek" to będzie lepiej. Zarządzą jak nikt.

MARIAN

Szanowni Państwo ! Przeczytałem wszystkie wpisy i jestem pod wrażeniem...., szacun dla Was wszystkich odważych !!! Pozwolicie, że i ja coś dołożę :-)) Pracowałem w Wieltonie 10 lat temu i...., dopiero dziś, z czystej ciekawości, otworzyłem tą stronę no i co widzę - jeszcze gorsze "G". Już w 2007 panował tam jeden wielki SYF !!! Kumoterstwo, kolesiostwo, cwaniactwo i dupowłastwo !!! Jeden taki "mały faszysta" G..ec i jego Brat "przydupas" na drugiej hali - jakaś masakra !!! Pie...lone Sku...syny i Wy się doczekacie takich czasów, że będziecie żebrać o Pracownika !!! Już jeden taki przykład mogę podać z autopsji - SILUM Opojowice. Pozdrawiam,

Nick

Szukają elektryków, czy mógłbym prosić o jakieś rzetelne informacje na temat pracy w Wieltonie na tym stanowisku. Pozdrawiam.

Electrico
@Nick 20.09.2017 17:47

Jeżeli nie masz co robić w weekendy i chcesz pracować do wieczora, robota to Twoje hobby a pieniądze nie interesują Cię zanatto to zapraszamy.

jaaa

Obejrzałem film z wizyty notariusza. Wazelina zalała mi monitor.

Przyjety

Wszystko jest tam iluzja, najładniej to wygląda na zdjęciach. Szkoda czasu na prace w tej firmie, wypłaty na poziomie zasiłku .

wiel...błąd

Jeden prezes co bierze sto siedemdziesiąt kafli miesięcznie i stu pracowników co ma po dwa i pół (brutto) i wychodzi średnia krajowa (prawie) 170 000+ (2500 x100) = 420 000 to podzielić na 101 daje 4158pln/mc na łeb.

laser

Ogólnie jest tragedia !!!!! Tylko w czasie wizyty Andre było słodziutko i spokojnie a później spowrotem terror i bat nad głową. Nic na dobre się nie poprawia, ciągle za mało, przyjdź w niedziele itp odzywki.

Alien

Zna ktoś G.Kostrzewa ? Koś może coś napisać ?

montażysta

a ile dają na montażu?

Garbaty

Przez 1-2 miesiące później i tak sam zrezygnujesz albo wpadniesz w alkoholizm. Nie martw się nie zwolnią Cię, tylko przerzucą bo nie ma ludzi do roboty.

w1

najniższa krajowa

Wojtek

Jak wyglądają zarobki na wypalarkach laserowych ?

wiel...błąd

Ciekawe czy notariusz dowiedział się od pracowników ile zarabiają a ile bierze prezes.

szukam_pracy

Czy mógłby ktoś rzetelnie napisać na jakie warunki finansowe może liczyć konstruktor ?

konstruktor

za 2 netto ? tez zamierzałem tam aplikować, mam 8 lat doświadczenia w branzy transportowej, ale jak mówicie max 2 netto to az mnie ciarki przechodzą. Jakie kwoty rzuciliście, jeżeli można wiedzieć ?

jaaa

A o wypadku cisza na forach. Pewnie usuwają. tylko w mieście huczy. Szkoda człowieka a właściwie obu. :(

zainteresowany

co to za wypadek był w piątek na wieltonie w widoradzu

lakiernik

lakiernik doświadczony 2600 brutto w wieltonie

Malarz

Witam ktos moze moze podpowiedziedziec ile zarabiaja lakiernicy i pomocnicy lakiernikow w wieluniu tak z ciekawosci pytamy

promudobliaćskaja pizdoprojebina

brawo on !!! da zdrawstwujet tawariszcz komandir !!!

pracownik

Nie warto. Więcej ludzi odchodzi niż przychodzi. Nie bez powodu.

zainteresowany

Może mi ktoś odpowiedzieć czy na Wieltonie rzeczywiście płacą dodatkowo do wypłaty po 250 zł za sobotę i niedzielę?

free
@zainteresowany 12.05.2017 19:04

nie - ten dodatek zniknął z początkiem roku.

zainteresowany
@free 14.05.2017 23:32

dzięki za info

boro

Dziadowska firma na prowincji, dużo reklamy dla prowincjonalnych cieci, a dalej ... nic pustka, nikt tego nie zna,

Lakda

Zarobki na suwnicy

niezadowolony bardzo !

Biurowi ledwo przekraczają 2000 do ręki(z premią) , potem kierownik który dostaje trochę więcej, po tym dyrektorek który już dostaje ładne pieniądze i premie kwartalne do tego tych ostatnich jest chyba więcej jak spawaczy w tej firmie, co jeszcze śmieszniejsze żaden z dyrektorków nie jest kierownikiem który awansował, są to ludzie z zewnątrz więc nawet dla "kierownika" nie ma perspektyw rozwoju... do tego Dyrektorki krótko pracują i się zwalniają , po czym szukają następnego "świeżego" który przychodzi pręży się i wymyśla zmiany żeby coś polepszyć i wykazać się przed swoimi doktorami i prezesami. Rezultat jest nędzny, ta firma chyba idzie w złym kierunku...

niezadowolony jeszcze bardziej
@niezadowolony bardzo ! 08.04.2017 14:17

jeden dyrektor awansował - ten od eksportu - przywieźli go z ukrainy i zrobili dyrektorem

miś uszatek

Każdy rozsądny człowiek, który ma możliwość odejścia z tej firmy po prostu odchodzi. Zostają albo miejscowi albo prawdziwi głupcy. Zresztą widać co dzieje się na produkcji, ciągła rotacja, zaczynają ukraińców za pół darmo zatrudniać, po których wszystko trzeba poprawiać. A ukrainiec porobi chwilę (same szkody) i zaraz dalej na zachód pojedzie zostawiając wielbłąda z własnym ch***em we własnej du**e. Takim zarządzaniem panie Szatanie niedługo skończysz pan jak ze swoimi słoikami i marzeniami o hucie wawelskiej z szewczykiem dratewką na czele zarządu.

otoon

z tymi ogłoszeniami o pracę to im się chyba strona zawiesiła, bo ciągle to samo, od wielu lat, albo co przyjmą to zaraz odchodzi, jak zobaczy co za syf.

Wielton

Jako szeregowy za biurkiem dostaniesz 3000-5000 brutto w zaleznosci od doswiadczenia, juz z premiami, zalezy jeszcze jakie stanowisko. Kierownicy od 8500 brutto podstawy bez premii, z premiami od 10000 brutto wychodzi. Dyrektorzy roznie + potezne premie roczne, znam tylko zarobki swojego, ale gdybym ujawnila to jutro kazdy z mojego dzialu mialby pewnie indywidualna rozmowe i opierdziel :)

Raport roczny
@Wielton 21.03.2017 19:31

Chyba nie jest tak źle jak wszyscy do okola piszą ?? Zacznijmy od zarobków tych na górze :) Pan Prezes Mariusz Golec: W 2016 roku zarobił - Wynagrodzenie brutto 380 000 zł co daje nam: 31 666, 66 zł miesięcznie :) nieźle ! Hmmmm, ale czy to wszystko ?? NIEE! :) Premie wypłacone lub należne : 1 648 000 zł co daje nam: 137 333, 33zł w prostym przeliczeniu na 12 miesięcy :) Równiutko 169 000 zł miesięcznie :):) (w prostym przeliczeniu) Jak tu teraz spojrzeć w twarz temu za 3000 brutto miesięcznie hahaha skoro dziennie zarabia się prawie dwie jego miesięczne pensje :)) ŹRÓDŁO: Sprawozdanie Zarządu z działalności Wielton S.A. oraz Grupy Kapitałowej Wielton za rok obrotowy 2016 STRONA 81 Pozdrawiam :)

wwwww
@Raport roczny 30.06.2017 12:38

kłania się brak związków zawodowych. Pracodawca cały zysk kasuje do własnej kieszeni.

Daroo

Z tego co piszecie to wynika ze pracownik na produkcji zarabia lepiej niż konstruktor czy technolog... To faktycznie fenomen

druga strona medalu
@Niezadowolony 20.03.2017 08:35

Zapraszam za biurko , jak to mówisz posiedzieć przy kawie i "popracować" . Zobaczysz wreszcie co znaczy odpowiedzialność i jak ta praca wygląda. Ty przyjdziesz na 8 godzin , zrobisz to zrobisz, nie to ktoś poprawi. Nawet sobie nie zdajesz sprawy jak mało czasu przydzielone jest na wykonanie tej dobrej naczepy. Wiesz ile się robi dobry projekt? Miesiącami, nie kilkoma godzinami. Najlepiej wypowiadaj się o pracy, o której wiesz coś od środka. Posiedź przy konstruktorze i zobaczysz jakie to proste. A co do wieku, rozumiem, że od początku byłeś świetnym fachowcem. Uwierz mi , że w biurze nie siedzą ludzie z przypadku, bez szkoły i wiedzy. Podsumowując, skoro to takie proste nic trudnego , są miejsca , wiele nieobsadzonych stanowisk - ZAPRASZAMY!

EL CAPITAN
@Daroo 16.03.2017 15:40

Dokładnie tak. I tutaj nie ma grama przesady. Bardzo często pracownik w biurze - po studiach - zarabia mniej niż pracownik na hali. Studenci (mgr inż) w pierwszym roku pracy mają 2100 Brutto czyli 1530zł do ręki, po zakończonym stażu max 2400-2600 brutto. Dlatego często po pierwszym roku uciekają. Można dużo zobaczyć, jeżeli ktoś bardzo chce to nauczyć się czegoś, ale nie zarobić pieniądze. Inżynier procesu z doświadczeniem i dużym zakresem obowiązków może zarobić 3200 zł do ręki netto. Jeżeli ktoś zarabia powyżej 3000 w biurze/poza produkcją to też powinien zapomnieć o 8 godzinach pracy - telefon urlop/święta - i praca w trybie pożar w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] br /> Co ważne nadgodziny, soboty, niedziele nie płacone. Bądź uzupełniane premią/umową zlecenie za drobne pieniądze - niższe niż regularna stawka.

Zostaw opinię o Wielton SA - Wieluń

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Wielton SA