WIELTON

• Opojowice

3. Opinie o pracodawcach Wieluń
  5. Opinie o WIELTON S.A.

Opinie o WIELTON Wieluń

Nie przegap nowości o WIELTON S.A.!

Ciasno mi

24.10.2022 05:59

Kiedy wreszcie będą normalne duże szafki dla pracowników na szatni żeby własne ubrania wisialy osobno od ubrań roboczych... I żeby było chociaż trochę miejsca bo jak sie pare rzeczy wrzuci to buty ciężko upchac i kurtkę chyba że sie będzie na górę na szafkę rzucalo a ciekawe kto by odpowiadał za to że coś zginie jak szafki takie małe
Hu

24.10.2022 16:59

Trzeba zacząć od tego, że szatnia powinna służyć do przebierania, A nie jako przechowalnia młotków, uchwytów spawalniczych, czy innych narzędzi, Dotyczy to pracowników z dalekich krajów.
Pqwoeieury

27.10.2022 07:04

Pomijając fakt ,że między tymi butami,kurtka ,bluza i młotkiem jest jeszcze śniadanie którego nie mamy gdzie trzymać
Cipąska

07.10.2022 22:46

Czym jest stalking w tej firmie?ktoś pomoże mi wytłumaczyć tę kwestię?coś się odbywa wbrew zasadom Kodeksu pracy?
Inżynier

12.10.2022 18:47

To co teraz wykombinujecie? Usuniecie komentarze czy zaczniecie w pośpiechu wysyłać pracowników na badania?

20.10.2022 23:17

Dzień dobry, w listopadzie sam wybieram się samochodem służbowym w zagraniczną delegację. Czy powinienem wykonać takie badanie?

19.10.2022 15:20

Jest temat

19.10.2022 22:37

Z szybszą komunikacją z pracownikami na niższym szczeblu.tzn.z fizycznymi wchodzi inwigilacja na wysokim poziomie...zostawcie telefony w domu...taka propozycja z mojej strony
Kotlet

18.10.2022 19:09

(usunięte przez administratora) ,szkoda nerwów . Będę inwestycje ale szkoda ,że nie w pracowników
kaczor donald

15.10.2022 12:45

Pamiętajcie, że liczą się tylko pieniądze, a ludzie to tylko doraźne zasoby!!!
Molo

16.10.2022 10:40

Niestety taka jest prawda. Ludzie to tylko pachołki i nic ani nikt tego nie zmieni bo brak w tym zakładzie związków zawodowych. Rządzą tym zakładam ludzie łasy na pieniądze ale nikt tego nie chce głośno powiedzieć,tylko próbują nam wmówić,że brak jakości
Habibi

16.10.2022 12:21

Wszystko jak najbardziej prawdziwe , pieniądz zostaję zgadzam się lecz zasoby się kończą?zgadzasz się?brak talentów we firmie?każdy robi bo, hehe robi,bez zaangażowania.
Drobniczanka

13.10.2022 22:09

Niemal 8 na 10 Polaków jest pozytywnie nastawionych do pracy w aktualnym miejscu w perspektywie kolejnych pięciu lat. Jednak 14 proc. pracowników przyznaje, że pandemia wywołała w nich chęć rezygnacji z obecnej pracy. (usunięte przez administratora) Aż 87,79 proc. pracowników na całym świecie jest optymistycznie nastawiona do pracy u aktualnego pracodawcy w perspektywie następnych pięciu lat (Fot. Shutterstock) PARTNER SERWISU Jak wynika z danych ADP „People at Work 2022: A Global Workforce View”, aż 87,79 proc. pracowników na całym świecie jest optymistycznie nastawiona do pracy u aktualnego pracodawcy w perspektywie następnych pięciu lat. Średnia ta spada w przypadku Europy, gdzie wynosi ona 77,82 proc., natomiast w Polsce aż 78,19 proc. ankietowanych pozostaje optymistami w tej kwestii. W porównaniu z ubiegłą edycją badania wskaźnik optymizmu – w przypadku Polski – wzrósł o 2 pkt proc. Interesują Cię biura, biurowce, powierzchnie coworkingowe i biura serwisowane? Zobacz oferty na PropertyStock.pl Zobacz: Z zaskoczenia wraca ważny obowiązek pracodawcy. Pracownik nie musi o tym pamiętać Dane pokazują również, że poziom optymizmu spada w przypadku krajów Europy. Do największych pesymistów w na tym terenie wbrew pozorom nie należą Polacy, a Francuzi (27,37 proc.). Tuż za nimi plasują się Włosi (26,12 proc.). - Jak wskazują dane GUS, stopa bezrobocia w Polsce, w ostatnich miesiącach, utrzymuje się na podobnym poziomie. Przekłada się to również na nastroje pracowników, którzy świadomi tzw. rynku pracownika, nie martwią się o swoje obecne zatrudnienie. Pewność siebie pracowników buduje także obecna walka o specjalistów, co przekłada się na ich docenianie, ale także sukcesywnie zwiększające się wynagrodzenie – twierdzi Anna Barbachowska, dyrektor HR w ADP Polska. Praca bez wyzwań Mimo, że w trakcie pandemii na pracownikach spoczęła większa odpowiedzialność zawodowa, to blisko co trzeci ankietowany w badaniu ADP Polak, twierdzi, że obecna rola w firmie nie jest już dla niego wyzwaniem (27,74 proc.). Z kolei 14,02 proc. polskich pracowników przyznaje, że pandemia nasiliła chęć rezygnacji z obecnej pracy. Największą grupę stanowią w tym przypadku osoby zatrudnione w sektorze finansowym (21,05 proc.), medycznym i handlowym (po 20 proc.). – Coraz większa liczba pracowników zaczyna redefiniować swoje potrzeby i priorytety, dlatego zatrudnione osoby gotowe są na istotne zmiany w swoim życiu zawodowym. Aby zatrzymać talenty w firmie nie można jedynie nakładać na pracowników kolejnych obowiązków, ale przede wszystkim należy zwrócić uwagę na ich potrzeby – wyjaśnia Anna Barbachowska.  Materiał chroniony prawem autorskim - zasady przedruków określa regulamin. SŁOWA KLUCZOWEANNA BARBACHOWSKA  ADP
Szukamy fachowców

13.10.2022 22:07

Sieradz
Luź

13.10.2022 21:40

Kiedy ruszają wykopki w zakładzie?sezon minął
Robol

13.10.2022 16:06

Kiedy będą dowożone obiady na zakład nr2
Uygres

13.10.2022 10:12

Hahaha...tutaj już pracują tylko ludzie z patrolu...naczepa to nie plastik, może kiedyś ktoś się obudzi
jack

12.10.2022 15:20

Jak się pracuje w dziale logistyki? Jak jest atmosfera?
Szacunek

05.10.2022 15:16

Brak szacunku dla pracowników. Decyzje podjęte odgórnie i stawianie pracowników przed faktem pod tytułem "polecenie służbowe"...

07.10.2022 22:09

Znają się na wielu rzeczach, o których nie masz nawet pojęcia. Poza tym nic nie usprawiedliwia takiego traktowania pracowników.
Incognito

12.10.2022 00:37

Znają się na wielu rzeczach o których my nie mamy pojęcia baaaaaaa powiem więcej że znają się nawet na rzeczach o których sami nie mają pojęcia........ brak słów.
Ahooj

01.10.2022 21:00

Mam nadzieję, że jesteście świadomi tego, że już w pierwszym kwartale 2023 dostaniecie do podpisania aneksy do umowy obniżające wasze zarobki o połowę, tak jak miało to miejsce podczas kryzysu w 2008. I to tylko w przypadku osób potrzebnych firmie. Reszta pracowników, zwłaszcza fizycznych, pójdzie na bruk. Zapewne sporo osób pamięta tamte czasy. Przypomnijcie je młodym, żadnej taryfy ulgowej nie będzie, usłyszycie "niestety" z dnia na dzień, musicie przygotować się zawczasu, żeby wasze rodziny nie pomarły z głodu. To nie jest żart.
Pegaz

03.10.2022 22:26

A gdzie napisałem że to będzie dotyczyć tylko tych najniżej?
EWE

04.10.2022 20:53

spokojnie, do wieruszowa blisko, a tam szukaja robotników i przekupują konkurencje dodatkową dwusetką. Na start dostaje sie 4, po roku 5 i pracowników sobie wyrywają. Nie lenkajcie siem!
Spawocz

30.09.2022 12:32

Wielton S.A. jak to jest nie płacicie faktur za materiał, dziś nawet mamy wolne bo nie opłacony jest gaz i nie mamy jak pracować,a całe kierownicstwobi dyrektory i może wyżej bawicie się na jakieś szkoleniach oddalonych o X km od miejsca pracy. Skoro szukacie oszczędności to może (usunięte przez administratora) zaczniecie od siebie,a nie jakieś wyjazdu na narty czy spa!!! Nie wiem czy prezes wie co się robi na firmie ,ale myślę że najwyższy czas ,aby szła jakaś delegacja pracownicza i może uświadomiła co i jak bo to co teraz się wyprawia na Wieltonie to nic innego jak ciągnięcie go na (usunięte przez administratora).

30.09.2022 23:47

Jak tak dalej będzie to ta firma upadnie

01.10.2022 13:52

Powymyslali 4 brygadówki, a teraz w weekendy jakieś przestoje i urlopy. W końcu właściciel musi się dowiedzieć o tym, że ten system się nie sprawdza., jest jedna brygada więcej, ale ludzi mniej na stanowiskach, co generuje dodatkowe koszty.

01.10.2022 14:06

Najpierw brakło prądu teraz gazu a 10go może braknąć pieniążków bo wyrobów mało

01.09.2022 14:22

Jakie macie zdanie na temat nowej stołówki ja dodam od siebie że jedzenie jest dobre bo tego nie można zarzucić ale porcje bardzooo małe ????
Gazu

24.09.2022 07:08

I gazu nie ma Mi osobiście to ten na belkach naj lepiej smakuje..
Ely47gr

30.09.2022 22:07

Wykrzynik nie potrzebny...

30.09.2022 13:10

Brakło gazu i spawacze poszli do domu co się dzieje ?

20.09.2022 09:09

Dlaczego podwyżki dla pracowników produkcji są tak niskie za każdym razem a dla pracowników biurowych dużo wyższe.Moim zdaniem im cięższa praca tym podwyżka większa.W tej firmie działa to w drugą stronę?
Oj młody młody

21.09.2022 11:25

A w której firmie to działa inaczej? Pracownika fizycznego można zastąpić bardzo szybko innym pracownikiem fizycznym więc nikt nie będzie się fizycznym za bardzo przejmował. Chyba jesteś jeszcze młody i nie za bardzo wiesz jak to działa ale spokojnie popracujesz jeszcze w kilku firmach to zobaczysz że wszędzie jest tak samo

16.08.2022 10:20

Dlaczego komentarze ukazujące prawdę zostały usunięte? Nie naruszały one regulaminu, nie wskazywały żadnych osób z imienia oraz nazwiska, a mimo to zostały usunięte. Czyżby były niewygodne dla pewnej grupy decydentów?
WIELTON S.A.

16.08.2022 15:09

Czytamy komentarze, które pojawiają się na naszym profilu i staramy się zweryfikować informacje w nich zawarte. Najbardziej jednak zależy nam na bezpieczeństwie i dobrym imieniu członków naszego zespołu – bez względu na zajmowane przez nich stanowisko czy staż pracy. Dlatego zgodnie z regulaminem platformy GoWork ukrywany jest każdy komentarz, w którym znajdują się informacje, dzięki którym można zidentyfikować konkretnego pracownika, lub w którym podane informacje są nieprawdziwe. Zawsze zachęcamy także do kontaktu prywatnego pod adres: [email protected]
Człowiek z miasta

14.09.2022 07:40

Masz rację mój post nikogo nie obrażał a został usunięty. Cenzura jak w (usunięte przez administratora)

09.09.2022 17:51

Koła w hulajnodze

11.09.2022 08:54

Jakie 8 koła. Idźmy dalej z fantazjami teraz to już 12 koła zarabiają a do końca roku to pewnie do 15 dojdą
Paweł

13.09.2022 15:55

Jaka fantazja Ja tyle biorę A wy jak tam po wypłacie

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w WIELTON?

Kontakt - WIELTON S.A.

Felicji Rymarkiewicz 6 98-300 Wieluń

Branża główna: Transport drogowy

07.09.2022 18:27

Czy dajecie pracę na lasery do Częstochowy?
Cosiek

06.09.2022 09:50

Ilu zmianowa jest praca montażysty na Baranowskiego?
Boy

07.09.2022 10:26

3 zmianowa
Nnn

28.08.2022 20:53

Czy w firmie jest dalej problem ze znikająca blacha?

28.08.2022 00:26

Y

28.08.2022 20:33

A ja polecam...bardzo bardzo...buziaczki
Kaczynski

26.08.2022 00:07

Witajcie kochani. Firma obiecała,że na ten rok przełoży imprezę,wiadomo kiedy będzie?
Meble

26.08.2022 19:42

Jeśli będzie okej pogoda to impreza bedzie ,ale ponoć ma być dmuchanie przed i po. Tak słyszałem, ale czy to prawda ??
Maniek Bolec

27.08.2022 01:52

kto kogo?
Biedny pracownik

25.08.2022 00:05

Kiedy będzie impreza dla pracowników z okazji 25 lecia?
Nikt

22.08.2022 16:38

Wiadomo kiedy będzie zniesiona czterobrygadówka?
tęga głowa

22.07.2022 22:55

firma jest moim zdaniem bardzo ok. Dziękuję bardzo.

06.08.2022 21:29

To wspaniała wiadomość! Vivat Vielton! Można zaszaleć za tyle kasy
xxx

15.08.2022 22:37

dlatego jest teraz na tym stanowisku tylko po znajomosci

12.08.2022 00:22

cba

13.08.2022 22:05

wyśmieją cię,znajdą i za....trudnią a stanowisku kierow icxyn
Pilne

12.08.2022 00:29

Skoro tak znajdę kontakt do braci(usunięte przez administratora)
Weldeer

31.07.2022 19:51

Ile do łapy miesięcznie spawacz dostaje?
Paweł

02.08.2022 17:14

Jak jakie prawie każde po 20 lat na blacie i źle wam

06.08.2022 21:26

Jak ty spawasz, że nos masz opalony. Przypuszczam że spawaczem nie jesteś, a pozatym to jest forum wieltonu a nie lagendorfa
Hu

04.08.2022 16:00

Bardzo dziękuję za podwyżkę wynagrodzenia w wysokości 0,00 zł Tak sie szanuje pracowników z kilkunastoletnim stażem pracy. Gratulacje
Nie znam sie

05.08.2022 00:01

A może był jakiś tego powodu, że nic nie dostes? Wiedź o ty.,że nic się nie dzieje beż przyczyny
Mrr

05.08.2022 09:32

Ja też nic nie dostałem z powodu dłuższej choroby w 2021.
znajomy

30.06.2022 22:56

W Schwarzmüllerze po ostatnich niskich notowaniach chodzą słuchy, że grupa Wielton chce ich wykupić. Słyszeliście coś o tym u siebie?
Dyrektor

26.07.2022 19:03

Bardzo proszę o usunięcie tego komentarza, gdyż godzi on w moją niepokalaną personę. Dziękuję.
Anuluj

27.07.2022 22:05

Bądź poważny...z tego zakupu nic ci nie przyjdzie...nadal będziesz wiesz gdzie...pozdrawiam
Inżynier

26.07.2022 17:13

R&D kaczka sprzedałaby własnego syna za PRESTIŻ !!!
Karol

24.07.2022 17:44

Poproszę o opinię któregoś z kierowców.
Areczek

19.07.2022 16:49

Inflacja szaleje? Paliwo drogie? Koszy życia rosną? Ceny metali rosną? Wielton podwyższa koszt naczep? Twoja stawka stoi w miejscu? Panie Areczku, podwyżka wynagrodzeń jest dla zarządu i kadry kierowniczej. Dla Pana jest podwyżka normy, bo już przecież miał już Pan podwyżkę wynagrodzenia z nową umową. Był Pan na L4/dostał Pan naganę, Robi krócej niż od 31 grudnia 2021, oh to nie ma Pan szans na podwyżkę. Proszę pracować szybciej za tą samą stawkę, a inflacją niech sobie Pan nie zaprząta głowy. Z tego miejsca chciałbym pozdrowić nasz kochany beton w kierownictwie :) Mam nadzieję że będą państwo sobie dawać radę z ratami kredytów/życiem/wynajmem mieszkań/opłatą codziennych wydatków. Miłujmy się drodzy koledzy i koleżanki :)

22.07.2022 17:33

Taki jesteś dobry? To dlaczego pracujesz u kogoś a nie masz własnej firmy, może dlatego że pracę dostałeś po protekcji a teraz się wymądrzasz i obrażasz innych
Robotnik

22.07.2022 21:20

Panie kierowniku 2 % podwyżki wystarczy, my sobie dorobimy np.na weselu i nie tylko jak się jakaś wolna sobota lub niedziela trafi, na opał i cukier zarobimy .Wszyscy będziemy szczęśliwi i pelni energii

10.07.2022 20:25

Negatywne komentarze o tym garażowym kolosie na glinianych nogach są sukcesywnie usuwane. Cenzura i propaganda większa niż w zsrr.
Hirek

20.07.2022 10:56

Prosimy też o wodę niegazowaną na halę, nie wszyscy lubią gazowaną, w naszym kraju jest to dziwny stereotyp, że woda musi być gazowa.
Hirek

21.07.2022 07:38

Na korzystanie z WC- ta też musimy zasłużyć, Na razie mamy wybudowane WC bez odplywów, ale cieszymy się że jest.

18.07.2022 18:06

Meble

19.07.2022 09:24

Wszystko robimy szybko i dużo, dużo, a mistrz spawalni i tak na koniec zmiany mówi : dlaczego tak mało , szybciej się już nie da to nie wyścigi. Ale niema się co dziwić jeśli kilku spawaczy na zmianie piilnuje mistrz i brygadzista, a takie stanowiska przecież generują koszty.

16.07.2022 21:37

Czy ktoś z managementu poleciał?

15.07.2022 21:48

V

16.07.2022 20:52

Wszyscy pajechali do okopow i teraz sam pracuje za caly oddzial. Pulpeciki chetnie przyjme w imieniu towarzyszy.

Zostaw merytoryczną opinię o WIELTON S.A.