ROVESE S.A.

Wałbrzych

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 883 ocen.

Opinie o ROVESE S.A.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ROVESE S.A.

Olo

Tak to racja nagrody często były

pracownik

Szalał jak każdy bez wyjątku a może trochę mniej .pracowałem z nim i wiem że jak robiłeś co do ciebie należało to było ok i nawet nagrodę potrafił u kierownika załatwić chyba jako jedyny z tych mistrzów ,a jak ściemniałeś to wiadomo nikt tego nie trawi.A co do traktowania ludzi jak "zero" to chyba mylisz go z tym K.S co poszedł na 1

Linia 2

Tak tego Tomka zwolnili tego co w ubraniu roboczym przyjeżdżał, tyle szalał ludzi miał ze zero. Na każdego przyjdzie pora i na tego co kierownika hali udaje tez przyjdzie czas.

Mały

Co tam dzieje sie na zk3 kierownicy i mistrzowie noszą pieluchy. Co do kibla zabronili chodzic?

pracownik 1
@Mały 17.11.2017 19:53
Co tam dzieje sie na zk3 kierownicy i mistrzowie noszą pieluchy. Co do kibla zabronili chodzic?

Pieluchy I to pełne kupy hihihi .Jeszcze troche I za bramę polecą .Na początek bym w....ł tego co udaje kierownika M.M

Wasyl

Czy to prawda że pan Tomasz. T dostał wypowiedzenie po tylu latach pracy ????

pracownik
@Wasyl 18.11.2017 21:07
Czy to prawda że pan Tomasz. T dostał wypowiedzenie po tylu latach pracy ????

Z tego co wiem to szukal roboty od dawna I nosił się z zamiarem odejścia ,a jak go zwolnili to raczej now wiedzą co robią.

anonymous

na temat kiblów nic nie waiadomo a jestem z zk 3

Wozkowy

No ci powiem gościu ze cyfry robią wrażenie jeśli to co piszesz to prawda to szacun. Na wozku nie mam lekko w zimę zimno w lato "pupa" się poci chaos w rzędach, brak ludzi, ale nic innego nas nie interesuje tylko jeździmy.

Otwórz oczy

Widać ze wozkowy funkcjonuje w oderwaniu od rzeczywistosci, ty tylko płaszczysz pupę w wózku, nie mówię że masz lekko, my na przerobowni wszystko recznie robimy, myślisz że 100 ton gliny, 60 tys litrów wody, i 150 ton granulatu, 70 tys litrów masy z młyna samo się przerabia przez te 12 godzin, ktoś przy tym chodzi, kontroluje, tym bardziej ze mamy masę prac dodatkowych o których nikt z was nie ma pojęcia, sprzątanie tras pdm, lb , linie na silosach, wymiana pomp, sit, rolki, kopanie kanałów, czyszczenie zbiorników podziemnych, bieżące porządki, serwisy maszyn, aktualna produkcja, sami usuwamy wiele awarii i jeszcze chodzimy na inne działy bo rady nie dajecie a nasz kierownik jak ( pi. z da ) nikogo z was nie ruszy stoją z produkcji słonecznik dziubią.

Maniek

Mam propozycję odnośnie zupy dla pracowników systemu 12 godzinnego - nie chcemy zupy a wypłaćcie nam ekwiwalent np po 100 zł netto i sami we własnym zakresie będziemy się żywili . Myślę że każdy będzie zadowolony

Wozkowy
@Maniek 09.11.2017 18:48
Mam propozycję odnośnie zupy dla pracowników systemu 12 godzinnego - nie chcemy zupy a wypłaćcie nam ekwiwalent np po 100 zł ne...

System 12 godzinny ,pewnie na 3 zakładzie są zadowoleni na przerobowni, można się wyspać i rano wrócić do domu wyspany i ma cały dzień do dyspozycji . Niestety inne działy mają troche inaczej . Mam nadzieje że nie wprowadzą tego na wszystkie działy, bo to będzie strzelenie sobie w kolano dla zakładu. Co do zup zawsze była porażka powinni przed podaniem zupy dawać coś na zgagę i stoperan na wszelki wypadek

Sorter

To jest na zasadzie" kierowniku zimno mi lub mówię że wieje" i trzeba zamknąć bramę A wozkowi niech jeżdżą przez przerobownie. Kiero przytakuje a znowu kierownik przerobowni wszystko na klatę bierze. Nie ważne że u niego marzną, a okna bujają się nad głowami byle na innym dziale mieli dobrze. U nas zawsze powtarzamy " to jest tylko przerobownia , mają jebać aż zdechną"

Goha br1

Gdzie sens ? Lepiej żeby zabiło kogoś z innej hali niż u niego na sortowni po co chlopina ma mieć problemy. Skoro jest wichura to wiadomo że zagrożenie jest takie samo na całym zakładzie, a narazanie kogoś świadomie na niebezpieczeństwo to już paragrafy. Bo jeśli on zamyka u nas bramę a otwiera na innym dziale i tam podwiewa konstrukcje to już jest chamstwo

Wozkowy

Fajna akcja była, sortownia zamknęła u siebie bramę ze względu na pogodę bo (usunięte przez administratora) itp komuś na hali może się coś stać i kierownik kazał otworzyć bramę na przerobowni. Bo ich życie jest mniej warte niż pracownika sortowni.U nich może coś na głowę spaść broń Boże komuś na sortowni. Gdzie tu sens gdzie logika. Dopiero jakiś typek narobil szumu to się ogarneli.

anonymous

nim się zdecydujecie na system 12 godzinny pytajcie o urlopy bo się okazuje że już nie ma 26 dni urlopu jak przy czasie pracy 8 godz tylko nominał( 208 godz = 26 dni urlopu przy pracy po 8 godz) i z 26 dni robi się 17 dni ( 208 godz podziel przez 12 godz pracy )

opoxx

idzie do was nowy wodzu.

Mariusz W

idziesz na pierwszą zmianę od 8 do 20 nastepny dzień na nockę od 20 do 8 rano schodzisz z nocki to masz ten dzień wolny i nastepny i znowu to samo, plus taki że idziesz do pracy 16 razy na miesiąc a nie np 23

opoxx
@Mariusz W 12.09.2017 16:23
idziesz na pierwszą zmianę od 8 do 20 nastepny dzień na nockę od 20 do 8 rano schodzisz z nocki to masz ten dzień wolny i naste...

dzięki

Alicja

@Mariusz W - dziękuję za informację. @pracownik 2 - a jakie są Twoje doświadczenia związane z pracą w ROVESE S.A.? Na jakim stanowisku pracujesz? Jak oceniasz dostępne na nim warunki zatrudnienia? Każdy merytoryczny, rzetelny komentarz może być cenny dla przyszłych kandydatów.

pracownik 2

najlepsze że mówili na spotkaniach że to po to wprowadzają żeby ludzie sie nie zwalniali, a już część pracowników szuka pracy bo im ten system nie odpowiada nawet pracownicy z ponad 10 letnim stażem

OPOxxx
@pracownik 2 08.09.2017 08:55
najlepsze że mówili na spotkaniach że to po to wprowadzają żeby ludzie sie nie zwalniali, a już część pracowników szuka pracy b...

Napiszcie jak to wygląda ---dokładniej(system pracy,wolne itp.), kiedy wam to wprowadzili. Co sądzicie o zmieceniu góry ----chyba będzie normalniej -- najpierw zmiany na poszczególnych zakładach (prezesiki) i skończą się głupoty różnego rodzaju. ps. pozdro od opoczniaków -------------------też mamy czasami cyrk na kółkach

zainteresowany ten pierwszy

nie podszywaj sie pode mnie

zainteresowany

Najlepsi to są jołopy z przerobowni, cieszą się że mają dzień wolnego w zasadzie to wolne od rana do 20 godziny przed nocką to rozumując w taki sposób mozna powiedzieć że do tej pory mieli 4 dni wolne przed czterema nockami plus wolne po 1 zmianie i plus wolne po nockach to gdzie tu sens i logika, pozdro dla tych ciemniaków

zainteresowany

i co wprowadzili te 12 ?

Mariusz W

tak umowy podpisuję bez problemu zatrudniają cały czas

prasowy maciej

Krezusem jest Michał Sołowow, który pokazuje, ile warta jest polska chemia. Wyprzedza Zygmunta Solorza-Żaka, który z samego Cyfrowego Polsatu dostał grubo ponad 100 mln zł. W rankingu nie zabrakło Leszka Czarneckiego. W przeciwieństwie do rodzeństwa Kulczyków, których trzy giełdowe spółki nie dzielą się zyskami. żródło - https://www.money.pl/gospodarka/wiadomosci/artykul/dywidendy-najbogatsi-polacy-solowow,137,0,2353545.html

Mariusz W

Cztero brygadowka jest ale chce zmienić na 12 godzinny system pracy

Mariusz W

Aga to jest kwota netto zarobki moje się wahają od 2600 do właśnie tych 2800 na rękę

Były worker

Dalej macie czterobrygadówke czy w ramach ujednolicania Organizacji tzw standaryzacji wprowadzą U Was to co na Ukrainie?

Mariusz W

Ja pracuje 14 lat praca lekka i 2800 jest, bez nadgodzin i innych dodatków.

Aga
@Mariusz W 16.07.2017 13:01
Ja pracuje 14 lat praca lekka i 2800 jest, bez nadgodzin i innych dodatków.

Na jakim stanowisku pracujesz i czy to jest kwota brutto czy netto?

Alicja

@polewaczkowy, najważniejsze to cieszyć się z wykonywanej pracy! Gratuluję :)

polewaczkowy

Pracuje niedawno i uważam że nie jest źle. Praca nie jest ciężka, brygada fajna a kasa nienajgorsza- ok. 2000

mika

zalezy chyba jeszcze na jakim stanowisko, w sumie widzialem ze teraz poszukuja specjalisty do spraw zarzadzania ceną, trzeba posiadac doswiadczenie na posobnym tanwoisku znac sie na finanasach i marketingu w sumei to tez nie sa wysokie wymagania tylko podstawowe

qqka

Jas Fasola jeszcze rządzi?

pracownik cersanit III

Powiem tak rozmawiałem z przełożonym nie mamy szczęścia do menadżerów ten Id..ta nasz prezes kończy dzieła niszczy kolejną firmę którą zarządza, mam nadzieje że mój przełożony się myli ale powiedział mi że za około trzy miesiące stracimy płynność finansową wiecie co to oznacza, ktoś mi powiedział że jeśli zaczną płacić pensje na raty trzeba szukać pracy mam nadzieje że go wy...lą zanim doprowadzi do kilu set bezrobotnych

osmen

Ta ogólnie może być no ale mistrzowie może nie wszyscy ale większość no mam wrażenie że prowadzą sabotaż ich pomysły ciągną zakład na dno

szkoda

Opinia o Cersanicie w regionie walbrzyskim jest fatalna,nikt tam juz nie chce sie przyjac do pracy,co rozsadniejsi i wartosciowi uciekaja a zarzad i kierowmictwo rozpieprzaja zaloge,czyzby celowe dzialanie poprzez zmniejszanie zarobkow ?

Nicki

Bardzo zkałamana firma. Generalnie idą w kierunku krajów 3-go świata a nie europy zachodniej. Na zachodzie standardem jest podawanie oferowanych zarobków w treści ogłoszenia. Kilka lat temu cersanit potrafił podawać zarobki w treści ogłoszenia, ale juz w ostatnim czasie zaprszestali tego robić (nawet trochę przed tym jak zaprzestali podawać, zaczęli podawać coraz to nizsze zarobki....). Obecnie zamieszczają ogłoszenie i jak zadzwonbicd o nich żeby coś się dowiedzieć więcej o ofercie albo o zarobkach to zarobków podać nie moga, bo rzekomo na rozowie informują o nich. Jak co do czego na rozmowie też nie informują o zarobkach tylko się durnowato wypytują ile ktoś chcialby zarabiać, a sami na takie pytanie nie odpowiadają, a prezesik się do tego jezcze gejowato uśmiecha. Tak więc firma nie d,ązy do standardów zachodnioeuropejskich a dążą do standardów 3-go świata...

jaszczur

Ale mnie farfocle zapiekły w zwieraczu jak te opinie słyszę.Dup.. się zapociła bo nic nie robię siedzę w biurze i jajca mi się pocą i tak mydle oczy a ta hołota łyka wszystko jak nasienie bo pracy nie ma.

Zakład karny nr 1

Najlepszy jest Pan prezes który szczyci się swoją poprawa zakładu na pytanie co takiego dokonał odpowiada posprzątal tylko nie wiadomo na którym zk bo na 1 tego nie widać

Pank

No talk na moje jaja potrzebuje tak się zapociły od nic nierobienia.No ja mam netto 8 tys i w dwa miechy mam tyle co w tej trupiarni za rok.Wole dawać się wydzierać Angolowi a nie jakiemuś gnojowi ,bo tu mam przynajmniej kasę.Czy prezes mały jeszcze pracuje?????....złotousty z brzuchem.

iggy

Tak czytam ile zarabiają ludziska w takich firmach i oczom nie wierzę. 1500zł/mies??? 2300 to dobra pensja??? Co wy robicie ze swoim życiem? Najlepsze lata wam upłyną w gnoju. Na zachodzie dostaje się większe zasiłki na dzieci niż te wasze pensyjki. Nie mówiąc już, że pensje w innych firmach też podskoczyły. Ja z kolegami dostałem ostatnio ~700 brutto podwyżki, bez pytania, bo jeden chciał się zwalniać, to mu podnieśli i reszcie. Zarabiam 4000 netto zanicnierobienie. No może czasem coś naprawię, jak mi się chce. Owszem jestem, jestem specjalistą, ale tylko elektrykiem po średniej szkole. Przyszedł do nas facet co bezpiecznika nie umiał zdiagnozować i zarządał 3500 netto i dostał! Tak się zarabia pod Warszawą. A wy co?? TRAGEDIA. To już lepiej wyjechać do jakiejś Norwegi, Danii itp. A

Bzdura
@iggy 21.12.2015 20:00
Tak czytam ile zarabiają ludziska w takich firmach i oczom nie wierzę. 1500zł/mies??? 2300 to dobra pensja??? Co wy robicie ze...

O ciekawych rzeczach wypisujesz. Piszesz, że chłop nic nie umie i dostał 3500 koła na łapę pod Warszawą. Czytał ogłoszenia z Warszawy np o pracę spawacza( inne ogłoszenia są podobne). Wszędzie tylko doświadczenie, doświadczenie, doświadczenie.Nawet w Wa-wie gdzie podobno nie ma bezrobocia. A więc wybór tamtejsze firmy mają. Mistrzostwo świata to ogłoszenie " Operatora wózka widłowego zatrudnię. Miła widziana grupa inwalidzka". To cały czas Warszawa !!!!

koles

wiezniowie tam maja lepiej dowaza ich do pracy i pewnie sa lepiej traktowani niz pracownik z wieloletnim stazem jednym slowem porazka

anonim

(usunięte przez administratora)

Xyz

Jak miło kolega pisze. Propagandowo.No i ta atmosfera. Mniam,mniam. Jutro rzucę pracę w Biedronce na kasie za 1900 bo mówisz, że tak tam miło. Piszesz o takiej godzinie, że albo zżera Cię stres i nie możesz spać albo jesteś zmianowym i nie masz co robić. Małe info. Nie loguj się w wewnętrznej sieci. Widzę Cię.

Lenon

Ta na pewno,kierownictwo to buractwo, nie polecam tego zakładu ,prawie jak zakład karny .Płaca śmieszna za system 4 brygadowy.

pracownik

Witam z Caolin czyli nowego "centrum logistycznego" dawnego Cersanitu, później Rovese . W Opocznie gdzie to powstało podobno z likwidacji w Starachowicach płace wyglądają tak. Pracownik magazynu : pierwsze trzy miesiące do ręki 1500 zł, po tym okresie 1750 do łapy. Tyle w temacie. Brawo dla Miśka S.

lux

1750 w 4 brygadówce .sami ocencie.

jako

Jedna wielka zbieranina

BVAIrun

strażacy zawsze są, co roku od 10 lat

ja

A zapomnialem dodac ze jeszcze strazacy se dorabiaja :)

ja

Tak to prawda wkoncu juz nikt tu pracowac niechce sa wiezniowie ukraincy ciekawe co jeszcze

Papuga

Moszna mie swendzi jaja pieczom hej od tych wypocin Na pochybe matkojebc..yy

Panna na wydaniu

Jezeli chcecie pracowac na srednim szczeblu a tym bardziej wyzszym przyzwyczajcie sie do chamstwa, przerwywania, podrzucania swin, trwonienia waszego czasu, ciekawych rozmow pelnych bluzgow i wskazywania, ze wasza praca jest g.... warta od top managmentu-jest to mobbing. Od 02.11 rusza i na temat satysfakcji etc... jest tak samo jak w 2012/2013-nic sie nie zmienilo na lepsze-byl skok w 2014 ale wrocilismy do punktu wyjscia czyli chamowy na codzien i taka jest centrala w Kielcach. Kasa jest ale jak sobie wywalczycie, drobnica nic nie dostaje, im wyzej od dyr. tym pensja z automatu 5cio cyfrowa. Duzo stresu, srednio z satyfakcja. Sa lepsze firmy. Korporacja powiatowa.

Marta

Macie jakieś informacje na temat p. A.Matusika? Może to mylne wrażenie ale ten człowiek wygląda na nieobliczalnego!

Blue

Najgorszy dział jaki może być w cersanicie to mwg pod przywództwem Wieśka Rutkowskiego ten człowiek jest chory psychicznie jego taktyka to ponizyc każdego

Morison
@Blue 30.08.2015 13:49
Najgorszy dział jaki może być w cersanicie to mwg pod przywództwem Wieśka Rutkowskiego ten człowiek jest chory psychicznie jego...

Wow, to wiadomo od lat , żadna mi NOWOŚĆ .

Zostaw opinię o ROVESE S.A. - Wałbrzych

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ROVESE S.A.