Rovese S.A.

Kielce

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 134 ocen.

Opinie o Rovese S.A.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Rovese S.A.

Agata

@zażenowany Agatką, jestem na forum moderatorem zatrudnionym przez serwis gowork.pl. To, że zadaje innym użytkownikom pytania dodatkowe, które mogą wyjaśnić wiele niedopowiedzianych kwestii, ma niewiele wspólnego z zachowaniem twarzy. Moim zadaniem jest, umożliwienie innym użytkownikom uzyskania jak najbardziej merytorycznych informacji dotyczących warunków pracy, stąd moje komentarze.

Lol
@Agata 09.10.2017 11:34
@zażenowany Agatką, jestem na forum moderatorem zatrudnionym przez serwis gowork.pl. To, że zadaje innym użytkownikom pytania d...

No tak, pecunia non olet

Nie jestem robotem

Co dalej Czy nowy Zarząd chce utrwalać dalej pozorowane ruchy i ściemnianie? Warto się przyjrzeć " projektom i oszczędnościom". Ile tak naprawdę przynoszą kasy a ile jest to kasa wykazana w exelu. Co daje program talent,wcm - nic to tylko wyrzucanie pieniędzy. Maszyny wyeksploatowane a ludzie robią raporty, raporciki. W których pokazują ,że jest ok i tak w kółko, wszyscy oszukują wszystkich. Więc jeśli nie teraz to kiedy?

Mały
@Nie jestem robotem 01.10.2017 12:53
Co dalej Czy nowy Zarząd chce utrwalać dalej pozorowane ruchy i ściemnianie? Warto się przyjrzeć " projektom i oszczędn...

Najprościej usunąć prawdę

anonim

(usunięte przez administratora)

Zażenowany Agatą

Droga Agato. Rozumiem, że jesteś pracownikiem i w ten sposób realizujesz jedno ze swoich zadań premiowych. Zastanów się czy warto. Nie wiem czy zauważyłaś, ale nie ma tu ani jednej pozytywnej opinii. Zamiast zastraszać piszących, może trzeba przeanalizować, dlatego tak się dzieje. No ale, ktoś kto broni status quo, tego nie zrobi. Od pilnowania czy nie został złamany tu regulamin, jest administrator, nie ty. Daruj sobie, bo to jest niesmaczne. Pozdrawienia, więcej luzu. Nie warto, warto zachować twarz.

Agata

@Pytający pytasz w związku z rekrutacją na stanowisko Kierownika Działu Inwestycji Budowlanych? Wziąłeś już może udział w rekrutacji? Jak przebiegała rozmowa?

Pytający

Szanowni, proszę o rzetelną informacje o firmie Cersanit centrala Kielce chodzi konkretnie o atmosferę,ludzi,wynagrodzenie czy jest to firma z "duszą" pomimo że jest korporacją? Dotyczy stanowisk kierowniczych. To że marka znana i rozpoznawalna to oczywiste czy w związku z tym samograj na rynku dotyczy sprzedaży?Tu proszę handlowców o wypowiedź. Nie interesują mnie opinie,komentarze ludzi którzy będą pisać "gorzkie żale" i mało obiektywne opinie (głównie byli pracownicy firmy z urażoną dumą i ambicjami) Dzięki z góry wszyskim za konkretne informacje

Agata

@J23 o łamaniu jakich procedur mówisz? Możesz napisać o takich sytuacjach coś więcej? @ZAWIEDZIONY z obserwacji wielu pracodawców wynika, że rozwiązania, o których piszesz są skutecznie wykorzystywane w wielu firmach. Dlaczego uważasz, że w przypadku Rovese S.A. to nie jest dobry wybór?

J23

Zaprawiona w boju i Zawiedziony - sedno sprawy. W spółkach ludzie przybici ,zdemotywowani. Jakieś śmieszne rzeczy typu WCM a z drugiej strony sypiące się maszyny. Ludzie śmieją się po kątach. Dramat. Sprzedaż leży. Towar stoi na drogach transportowych a podobno nie ma co sprzedawać. Ciekawe czy właściciel wie na jakie bzdury wydaje się jego pieniądze. Na lepsze stanowiska przyjmuje się ludzi łamiąc procedury. Awanse tylko dla swoich. Chore procedury spowalniające jakiekolwiek decyzje. Trach przed podejmowaniem decyzji. Zarząd wg zasady - przeżyć kwartał i będzie ok.

spd123
@J23 12.06.2017 17:57
Zaprawiona w boju i Zawiedziony - sedno sprawy. W spółkach ludzie przybici ,zdemotywowani. Jakieś śmieszne rzeczy typu WCM a z...

Czy u Was w firmie wypisuje się na bramie ubrania robocze ?

ZAWIEDZIONY

ZAPRAWIONA W BOJACH Dużo prawdy, ale niestety nikt nie weźmie jej pod uwagę. Tu nie liczy się dobro firmy, ale stan portfela zarządzających. Wszelkie zmiany jakie są wprowadzane, to rozwiązania przetestowane przez międzynarodowe korporacje z przed kilku lat, a z których dziś się one wycofują (właśnie open space, centra rozliczeniowe). Okazały się nieefektywne. Tu nie szanuje się pracowników, dobrzy muszą się nieujawniać, bo są zagrożeniem. SMUTNE.

jaja

No to czas na usunięcie opinii skoro tak szczerz..

Tak tam zaprawiona w bojach

3,5 roku to o 3,5 roku za dlugo w centrali w Kielcach. HR zupelnie oderwane od rzeczywistosci-po co programy rozwojowe Talent R, wskazywanie nastepcow etc. pol do rozwoju, po co coroczna ocena w AON Hewitt, skoro o awansach, czy podwyzkach.: a) nie decyduja Twoje osiagniecia i predyspozycje b)nie wazne to co umiesz c) nie wazne sa realne mierzalne wyniki To co decyduje to.: a) widzimi sie i sympatie/antypatie HR + prezesa + wiecznie nieskrecony budzet (wiecznie nie w humorze chyba, ze sobie poprawi sztucznie)-nomen omen rotacja w firmie skoczyla z 12 do 25%, wiec wsadzcie sobie w .... wasze programy zatrzymywania pracownikow, i inne kolorowe sztucznie pompowane akcje jednej wielkiej familii fabryki Kibli i krzywej plytki-a jak :-) - , bo Ci ktorzy mieli co nieco oleju w glowie juz dawno zabrali sie z tej korporacji gminnej albo wlasnie sie pakuja bo nie chca czekac na ARKE nr XX b) firma jak slyszalam to juz od 2004 w permanentnym kryzysie finansowym i brak kasy na podwyzki na cokolwiek az dziw bierze, ze zarzad rozrosl sie dwukrotnie, zreszta od dyrektora w gore to malo kto zna inny jezyk niz polski a i tak z maja z nim problem c) czy komus sie nie nadepnelo na oddcisk i nie skutkowalo emailem z rodzaju " Uprzejmie donosze,ze..", dalej to zwykly rat race miedzy ludzmi w kierownictwie, czesto bazujac na emocjonalnych pozbawionych sensu argumentach-patrz jakosc i obsluga klienta gdzie pewna Pani zatrudnila do wprowadzenia procesu napraw zewnatrzna firme i jej za to zaplacila zamiast sama to wykoncypowac i przeprowadzic (karygodne, to jest manager z wiedza, kto jej sie na to zgodzil, to jest zwykla nie udlnosc a nie manager, smiech na sali ?!)-taka jest polowa managmentu czyli brak realnych kompetencji, takie mam zdanie i takie jest zdanie wielu pracownikow, sorry ale nie wyrabia sie ono przez dwa czy trzy miesiace, ale poprzez ciagla prace Nie polecam firmy, bo najzwyczajniej w swiecie slabo placi, obiecuje gruszki na wierzbie-w przyszlym roku bedzie lepiej-a tu wciaz kryzys (chyba mentalny), denny pozbawiony umiejetnosci i wiedzy marketing, NPD to jakis zart, jakosc w zaleznosci od tego czy syf wyjdzie czy tez nie zamiatana pod dywan, praca ponad godziny za free wielokrotnie szczegolnie regularnie pod koniec miesiaca (praca niby nie rejestrowana, a po co sa czytniki kart na wejsciu?), rozwoj wprost nie mozliwy, slabe szkolenia nic nie wnoszace do pracy (taki odpoczynek od pracy), HR nie majacy pojecia o pracy dzialow plus brak rynkowej siatki placowej od lat, struktura dzialow bez planow startegicznych i wizji ( a skad to wziasc jak co rok dwa nowe szefostwo), open space trzymany dalej mimo, iz jest przeżytkiem. Zreszta jak cala firma i ciagle malowanie trawy na zielono nowymi pseudo strategiami zarzadu ktorego czlonkowie zmieniaja sie co dwa lata - -ogolnie brak wiedzy, wizji i spojnosci, a milion na konto wedruje co roku i qumba ya!. Calosc idzie sila rozpedu ludzi ktorym kiedys sie chcialo. Tyle. Kiedys polecilabym firme do nauki po studiach, dzisiaj mysle, ze w Kielcach jest wiele lepszych miejsc, a to niestety jest slabe, wyzuwajace z energi i checi bazujace na widzi mi sie wielu starych klik ( jakosc, sprzedaz), taki ZUS. P.s.Przepraszam za literowki ale zbieralam sie do tego troche. Jest moze emocjonalnie, ale szczerze NIE POLECAM tej korporacji gminnej. Zreszta od pol czasem gnojem zalatuje na jesien :-)

Ostatnia

Niestety, opinie z największą ilością "kciuków" to nie przypadek. To prawda. Firma psuje się i to szybko. Frustracja, rotacja, zamrożone warunki finansowe przez lata (co dostaniesz na początku to będziesz mieć do końca). Prawdą jest to, co pisze "Była" i "Zadowolony z odejścia".

zainteresowany

Czy ktoś wie co jest powodem ukazania sie dzis ogloszenia o naborze przedstawicieli handlowych do rovese na kazde wojewodztwo? (16)? Jak wyglada sytuacja oraz warunki pracy na tym stanowisku? Moze sie ktos wypowiedziec na ten temat?

worker

strasznie złe miejsce pracy, totalny brak kultury panuje w tej firmie. na poczatku wszystko cacy, a potem wychodzi słoma z butów. całe rovese - NIE

Hans Klos

Haha - procedura antymobingowa - czyli teraz już Pani z Hr w Krasnymstawie ma gorąco ?

Czekający na zmiany

Pytanie do HRów jak długo jeszcze będzie utrzymywany marketing w warszawie? Wiedzy tam brak, ludzie jacyś oderwani od rzeczywistości jakby żyli w jakimś matrixie, porażka

Lem

Smutne to co piszesz LOL ale tak jest nie tylko w Cersanicie w Krasnymstawie. To co piszesz to standard wszędzie.

LOL

Wszystko oparte na kłamstwie. Góra nie posunie się przed niczym aby trwać na swoich stanowiskach. Fałszywe wyniki, fałszywe dane, fałszywe projekty. Fałsz we wszystkim. Aha w Cersanit IV kolejny człowiek zasłabł.

gość

Na jakie wynagrodzenie może liczyc konstruktor? warto aplikować do was?

Zadowolony z odejścia

Firma, której nie można nawet nazwać "pseudo korpo". Jeśli nie chcesz wykończyć się psychicznie to nigdy tutaj nie przychodź. Ta firma ma jeden cel, jak najwięcej wycisnąć z pracownika i nic w zamian. W firmie rządzą układy (normalnie jak w PRL'u), rotacja jest tak wysoka, że zadowoleni są tylko pracownicy ze stażem >20 lat lub Ci

Byla

Nie polecam. Szefostwo spedza czas na kawkach i obiadkach po 2-3 godziny, z tym, ze glowne tematu rozmow to tematy prywatane, a calosc roboty robia doly, gora jest do rozliczania-przy swoistym braku wizji i strategii dzialania, wszystko na hurra, decyduje szybkosc odpowiedzi na maile albo w glowe z gory. Dodatkowo w firmie sa dzialy ktore dzieki krzykowi swoich przelozonych robia zaslone dymna dla swojej pracy, a w rzeczywistosci ich praca to jedynie zabawa i praktycznie niska odpowiedzialnosc, a rozliczanie kazdego do okola, bardzo niska efektywnosc, niska wiedza, nawet jezeli by ich wszystkich zwolnic firma nie ucierpi. Brak kultury, i wiedzy wielu z dyrektorow jest po prostu zatrwazajacy, czasami niskiej klasy zarty i zachowania. Rotacja w biurze i fabrykach duza by nie powiedziec ogromna. Kasa niska, praca frustrujaca, niedoceniana, pseudo programy zatrzymywania ludzi-zatrzymuja najwiekszych sciemniaczy strzelajac sobie w stope, brawo kadry, dziw, ze wytrzymalam tam 2 lata bajania o lepszym perespektywach i cudownych ocenach ktore maja sie nijak do warunkow. Nadgodziny to standard, oczywiscie ku chwale firmy. Fajny budynek, czesc ludzi rowniez ok, a czesc niestety buractwo w najczyszczej postaci. Niech sobie gnija w tej swojej korpognojowicy.

Zlo_powraca

Jestem przyzwyczajona do standardow europejskich a w tej firmie to standardy bardziej rumunskie! Ryba psuje sie od glowy, a glowa to...! Kierownictwo sie go boji I sa sluzalczy. A caly swoj stres przerzucaja na swoich podwladnych. Miedzy dzialami toczy sie walka szczurow! Oczy by jeden drugiemu wydrapal zeby sie przypodobac szefowi. Tragiczna I toksyczna atmosfera w pracy w calym koncernie. Omijajcie ta firme wielkim lukiem jesli nie chcecie skonczyc z depresja!

Nikt

Bez sensu usuwacie wpisy

Rysiek

Pytanie do szefa HR - jak długo zamierza tolerować Panią z HR w Krasnymstawie ? Wiedza merytoryczna żadna, leń i kłamca. Do tego mobbing a to już poważna sprawa.

xxx
@Rysiek 04.12.2016 15:01
Pytanie do szefa HR - jak długo zamierza tolerować Panią z HR w Krasnymstawie ? Wiedza merytoryczna żadna, leń i kłamca. Do teg...

Sama prawda Rysiek, kobieta podła, wyrachowana i w dodatku zero wiedzy ale dopoki pan z hr ją lubi to będzie sobie robila co jej sie podoba. prawda jest taka że za ponizanie ludzi kiedyś zapłaci wszystko do czasu, szkoda tylko ludzi ktorzy tam pracują

szok

Dla mnie idealne jest to, że można liczyć na zatrudnienie w ramach umowy o pracę. Przecież sa do tego socjale.

gyi

Witam!Czy ktoś pracuje/pracował jako Mechanik-Elektryk-Automatyk. w Cersanit II w Starachowicach?Jakie warunki finansowe, atmosfera?

anonim

(usunięte przez administratora)

Ola

Haha pracuj za grosze, zycie za krotkie. Co za motto! Gratuluje.

roza

Witam czy wartoaplikowac do ksiegowosci ? Czy mozna spodziewac sie zarobko 3000 zl netto? dziekuje

truskawka
@roza 06.06.2016 21:40
Witam czy wartoaplikowac do ksiegowosci ? Czy mozna spodziewac sie zarobko 3000 zl netto? dziekuje

2000 brutto jak dostaniesz to będzie sukces :-)

miś

myślę,że najwyższy czas na pana ( usunięte przez administratora ) totalny brak wiedzy z zakresu sprzedaży i marketingu Tylko ściema

Konrad

Dolaczam sie do pytania. Warto aplikowac na administratora IT?zarobi siw wiecej niz 4 tysie netto?

już w lepszym miejscu
@Konrad 02.05.2016 22:06
Dolaczam sie do pytania. Warto aplikowac na administratora IT?zarobi siw wiecej niz 4 tysie netto?

Nie żartuj, dostaniesz połowę tego i zapomnij o podwyższce na kolejne lata jak sam nie odejdziesz.

roki

co z Piotrem

ex
@roki 28.04.2016 21:15
co z Piotrem

Z Piotrem? No cóż nosił wilk razy kilka ponieśli i wilka i poniosą cały jego taliban wiernych i ślepych. Kwestia czasu

slepy
@ex 30.04.2016 08:37
Z Piotrem? No cóż nosił wilk razy kilka ponieśli i wilka i poniosą cały jego taliban wiernych i ślepych. Kwestia czasu...

A co to za taliban wiernych i ślepych - ja nie widziałem żeby on z kimś trzymał

anonim

(usunięte przez administratora)

Zenek

a jak z kasą i atmosferą w pracy???

rumcajs

rewelacja

Zenek

Customer Service Specialist w Kielcach Warto aplikować???? Pomóżcie

Panna na wydaniu

Jezeli chcecie pracowac na srednim szczeblu a tym bardziej wyzszym przyzwyczajcie sie do chamstwa, przerwywania, podrzucania swin, trwonienia waszego czasu, ciekawych rozmow pelnych bluzgow i wskazywania, ze wasza praca jest g.... warta od top managmentu-jest to mobbing. Od 02.11 rusza badanie AON i na temat satysfakcji etc... jest tak samo jak w 2012/2013 czy 2008/2009-nic sie nie zmienilo na lepsze-byl skok w 2014 ale wrocilismy do punktu wyjscia czyli chamowy na codzien i taka jest centrala w Kielcach. Kasa jest ale jak sobie wywalczycie, drobnica nic nie dostaje, im wyzej od dyr. tym pensja z automatu 5cio cyfrowa. Duzo stresu, srednio z satyfakcja. Sa lepsze firmy. Korporacja powiatowa.

mario

Jak u was z produkcją w Wałbrzychu piece wygaszają na 3 hali, grzeje tylko 1 a 2 stoją, zarobki 2300 netto

Kwiatek

Co do atmosfery nie zgodzę się. Pracuje tu ponad 3 lata i były w tym czasie bardzo nerwowe i trudne okresy intensywnej pracy, ale to co każdego dnia pomaga i trzyma mnie przy rovese to ludzie i atmosfera pracy. Dziękuję przy okazji tym, którzy wspierają słowem i uśmiechem!

Mały

Pracowałem w Cersanicie jako PH przez ponad 2 lata. Wynagrodzenie na rękę (z "premiami") do 3 000,00 / m-c. Atmosfera fatalna, praca ciężka i mało satysfakcjonująca.

o juz NIKT

Prawidłowo że skreślony, pogardzane przez wszystkich [usunięte przez moderatora] tak lądują.

rysiek

ile mozna zarobic na stanowisku ph?

anonim

Po co się taki [usunięte przez moderatora] spręża? jak i tak jest przez górę skreślony

wałbrzyszanie cst

hej jak u was z wypłatami, jak z pracą przestoje macie ? Zapytanie od ludzi z Wałbrzycha Cersanit.

obserwator

anonim - 2012-11-07 05:47:42 i widzisz po co wątpić w opinie innych ? [usunięte przez moderatora] chłopaki-pamiętajcie żadna krzywda ludzka nie pozostaje bez echa.Bóg choć nierychliwy jest sprawiedliwy-najczęściej za krzywdy uczynione innym płacą dzieci tych którzy niszczą innych. Wiem to z własnego doświadczenia. Życzcie waszym krzywdzicielom by ich dzieci na swojej drodze życia spotkały takich samych pracodawców jakimi oni byli dla was. Pamiętajcie, że fortuna kołem się toczy, ci co dzisiaj są bogaczami jutro będą nędzarzami.AMEN.

ochroniarz ale były

Serdeczne podziekowania dla pani ( usunięte przez administratora )za podpisanie umowy z firma solid a zarazem pozbawienie pracy ludzi którzy przepracowali po 10,15 lat ...PRACA NA UMOWE ZLECENIE ZA 5 ZŁ TO NIE PRACA PROSZE WYBACZY,,,a zarazem wierzymy ze bedzie milion razy gorzej niz jest.tego zycza PRACOWNICY Z BYŁEJ OCHRONY CERSANIT KRASNYSTAW I WAŁBRZYTCH.

anonim

i widzisz po co wątpić w opinie innych ? [usunięte przez moderatora]

Fighting

Jeżeli u was pierwsza umowa jest na okres próbny, druga na rok, a trzecia na 5 lat, to mam dla tych co mają 5-letnie umowy o pracę fantastyczną wiadomość. Śledźcie moje wpisy na Gowork. Dobre wieści będę też mieć dla tych, którym wygasły umowy 5-letnie z upływem okresu na który były zawarte i tych, którym te umowy wypowiedziano bez uzasadnienia z terminem wypowiedzenia 2 tygodnie. Miłego weekendu życzę:)

Fighting

Czy u was tak jak w Cersanicie III Wałbrzych stosuje się 5-letnie umowy na czas określony?

PH

jakie warunki na stanowisku PH? Jaka podstawa, premiowanie itp... Dzięki

zdziwiony

nie wiedzą kiedy kończy się kadencja rady nadzorczej? Uchwała porządkowa Zwyczajnego Walnego Zgromadzenia „Rovese” S.A. z dnia 26 czerwca 2012 r. ”Zwyczajne Walne Zgromadzenie „Rovese” S.A. postanawia usunąć z porządku obrad pkt o treści „VII. wyboru Członków Rady Nadzorczej „Rovese” S.A.” W głosowaniu nad ww. uchwałą oddano 206.321.298 ważnych głosów, Punkt VII porządku obrad dotyczący wyboru Członków Rady Nadzorczej „Rovese” S.A został zamieszczony niezasadnie, albowiem kadencja Rady Nadzorczej wygasa w roku 2013.

pracownik

Po przeczytaniu tych opinii jakiś czas temu miałam wątpliwości czy zmieniać pracę, ale zaryzykowałam i opłacało się. Ludzie są naprawdę ok. Nie wszyscy, nie w każdym dziale. Ale pokażcie mi firmę tej wielkości, w której pracują sami fajni ludzie i każdy każdemu jest życzliwy. Dużo pracy, nie ma czasu na nudę. Tyle nic strasznego

Sławek

Cześć, wiedze jedną z niewielu wypowiedzi bez emocji :), napisz mi prosze coś wiecej na temat tej firmy, jaka jest atmosfera, jak wyglada sytuacja z realizacja targetów, z czego są rozliczami pracownicy, na co firma zwraca uwage, jakie sa stawki na stanowiskach kierowniczych, jaka jest proporcja pensji zasadniczej do premi To chyba tyle :)

Zostaw opinię o Rovese S.A. - Kielce

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Rovese S.A.