Corab fotowoltaika (Corab)

• Myki
Bartoszyce - Corab S.A.
Gliwice - Corab S.A.

3. Opinie o pracodawcach Olsztyn
  5. Opinie o Corab fotowoltaika (Corab Sp. z o.o.)

Opinie o Corab fotowoltaika (Corab) Olsztyn

Nie przegap nowości o Corab S.A.!

19.06.2024 12:41

Pamiętacie nasz poprzedni wpis o zbiórce artykułów plastycznych dla dzieciaków ze szpitala dziecięcego w Olsztynie?

Jeżeli nie, to zachęcamy Was do zapoznania się z nim :)

A co dzisiaj Wam chcemy pokazać?

Obraz, który powstał między innymi przy pomocy tych właśnie materiałów. Jest to piękna i kolorowa wizja tego wszystkiego co lubią dzieci - jest na nim kolejka górska, jest słońce, jezioro, kwiaty, drzewa, huśtawki, baloniki, serduszka. Opcja full color ;) Malunek namalowały dzieciaki, z oddziału chirurgii w olsztyńskim szpitalu, a teraz zdobi wspólną przestrzeń w jednej z naszych lokalizacji i codziennie przypomina nam o tym, że pomaganie jest fajne, i że warto to robić. Obraz otrzymaliśmy od nauczycieli z Zespołu Placówek Specjalnych w Olsztynie (szkoła szpitalna) w ramach podziękowań za udział w charytatywnych inicjatywach, które zadziały się u nas z okazji Dnia Dziecka.

Więcej o naszych działaniach możecie przeczytać tutaj:

I jak? Podoba Wam się? Bo nam bardzo. :)
    News image
    Realistka

21.10.2025 23:32

Czasy w branży są trudne. Nie potrzeba nam dodatkach problemów jak konflikty wewnątrz firmy. Zarówno w Olsztynie jak i w Warszawie, w Bartoszycach czy Gliwicach mamy wciaż wielu wspaniałych specjalistów. Nie dajmy się sprowokować.
    Dziękuję Corabianie

22.10.2025 13:47

Pozdrawiam tych, co w dobrej energii! Olsztyn, Warszawa,Bartoszyce i wszelkie okolice. 💪 Tym, co dzielą ludzi na lepszych i gorszych wg kadry, która ich zatrudniała, a nie ich kompetensji i efektów w pracy, serdecznie zapraszam do skupienia się na swojej solidnej pracy na rzecz naszej firmy, a nie siania hejtu.

Alex del Pierro

22.05.2026 10:54

Kompetensji? Ciekawe słowo.
    fghhh

27.01.2026 10:52

Nie polecam pracy w firmie Corab. Brak stabilności, chamstwo, donosicielstwo głównie z działów gdzie pracują osoby już kilka lat. Odradzam!

Ew

26.02.2026 20:18

Donosicielstwo? no jak sobie dział wybierzesz tak sie wyśpisz. Ostra przesada uważam z tą opinią. Sporo w porządku ludzi. Źle się czujesz? Zmień prace, ludzi albo podejście. Ale nie siej tej energii w naszej firmie. Sami narzekacze wszędzie.

OMG

29.03.2026 22:47

Zgadzam się. Cała prawda. Tylko spróbuj się postawić, wiadomo jak skończysz.

Bez pracy

28.03.2026 22:20

Czy przyjmują na produkcję kobiety? Jak wygląda rekrutacja?
    asdert

24.11.2025 10:47

Ostatnio jest głośno o imprezie na lotnisku, która nie mało kosztowała. Ja mam pytanie ...skoro są pieniądze na takie " imprezy" a brakuje na inne rzeczy to coś tu jest nie halo? Sprzedaż mocno spadła jeśli chodzi o pv, w firmie sporo zwolniono ludzi. Trzymają po kilka lat handlowców którzy nie wykonują planu sprzedażowego, więc tutaj kolejna wtopa. Cały rynek huczy o Corab ale na temat systuacji jaka nastała w firmie. Przykro patrzeć w jakim złym kierunku to wszystko zmierza. Nie polecam nikomu pracy w tej firmie ze względu na brak stabilizacji. Do Corab mogą przyjść studenci na praktykę 3 miesięczną o ile takie wogóle będą.
    J23

14.01.2026 09:54

Zgoda, ale moim zdaniem kłopot jest wyżej…Nowaki-chłopaki nie rozumieją jak się sprzedaje. I w ogóle PV OZE szeroko to nie sezonowa sprzedaż tylko trzeba to choć trochę lubić )))) hhehehhe pozdrawiam
    Ew

15.01.2026 20:53

Cała branża jest niestabilna. Cała. Jestem po przejściu do innej firmy, wszędzie to samo. A marketing jest w porządku, jeśli uważasz, że słabo, to zdecydowanie jesteś odosobniony w branży w tej opinii. HR jest ok, tu nie o profesjonalizm chodzi, a raczej o mega uszczuplone zasoby. I jeszcze jedno - zaufaj mi - ani finanse ani kontroling nie są bezpieczni...
    Instalator

29.10.2025 19:54

Dziś podczas imprezy na lotnisku bardzo merytoryczny był wykład o magazynowaniach. Oby takich więcej.
    Partner Corab

30.10.2025 09:17

Tak , krótkie info i już mam ochotę skupić się na magazynach. Chce zobaczyć na żywo 1szy kontener i przetestować bo projekt wydaje się rewelacyjny!!! Mam wielu klientów którym nie jest po drodze z czajnikiem👍💪czekamy i montujemy!!! Ps . Zespół magazynów mały ale wydają się super profeska!👍
    M.

04.11.2025 12:49

Radek, przestań już no, naprawdę 😉 Wszyscy wiemy, że jesteś mądry facet. Nie musisz nam tego pisać.
    T.P.K

30.10.2025 08:30

Wczorajsze spotkanie na lotnisku zorganizowane przez Corab i Sofar było bardzo ciekawym przedsięwzięciem pod względem merytorycznym jak i logistycznym. Jadać na to spotkanie myślałem iż będzie to standardowy meeting jaki ma miejsce w wielu firmach jednakże gdy byłem już na miejscu i wkręciłem się w tłum to byłem bardzo zaskoczony (oczywiście pozytywnie)formą organizacji tego eventu. Przelot samolotem nad miastem to był strzał w dziesiątkę. Pozdrawiam Państwa i oby więcej takich spotkań.
    fgfjkksl

18.10.2025 20:07

Pamiętajcie że nie każdy kto poczuje się urażony wulgaryzmami może zgłosić sprawę na policję, następnie może otrzymać zgodę na zdobycie Id komputera . Wówczas taka osoba zostanie ujawniona i być może będzie musiała umieścić publiczne przeprosiny. Tylko czekam na to aby spojrzeć takiej osobie w oczy. Będzie obciach i wielki Wstyd.
    sfgret

13.10.2025 22:09

Pisanie na kogoś jest czymś obrzydliwym, zwłaszcza używając imienia i skróconego nazwiska. Takie zachowanie jest typowe dla mieszkańców Olsztyna. No cóż brak kultury i brak inteligencji. Zarówno Pani Żaneta jak i Pan Michał z zarządu zostali zwolnieni przez czyjeś widzi misie a śmianie się ze zwolnienia kogoś może a nawet obróći się wobec was. Karma wraca sflustrowani ludzie którzy jesteście przepełnieni żółcią i nienawiścią do kogoś kto miał klasę i reprezentował poziom.Wam tego brakuje, zero kultury osobistej i szacunku do drugiego człowieka.
    RomanB

14.10.2025 11:18

To fakt. Nie śmiejmy się i nie wpisujmy nawet imion! I tak wszyscy wiedzą o co chodzi. Niestety klasy to u tej osoby nie było nie ma i nie będzie….o czym świadczą nagminnie stosowane wulgaryzmy…czekamy jeszcze na „zabranie” swoich protegowanych👍
    Olsztyn okrutny i zły

16.10.2025 19:05

Brakiem inteligencji jest dzielenie ludzi na lepszych z "metropolii" Warszawa i tych złych z Olsztyna. Ktoś zmuszał do zatrudnienia w firmie olsztyńskiej???
    Bart

08.10.2025 10:01

Chciałbym pochwalić pana Piotra Załęskiego, kierownika działu wsparcia technicznego, zawsze można liczyć na jego profesjonalizm, cierpliwość i szybkie rozwiązanie problemu. Dzięki niemu kontakt z firmą to czysta przyjemność.
    Barti

12.09.2025 10:15

Bardzo dobry kontakt z serwisem - z panem Bartoszem. Polecam tą firmę i dziękuję za zaangażowanie w pomocy z uruchomieniem instalacji fotowoltaicznej!
    Podziękowania

31.08.2025 09:05

Pani Ż…..o dziękuję za Pani zaangażowanie przez ten okres w którym sprawowała Pani swoją funkcje. Pokazała Pani dobitnie jak to jest wejść w nowe otwarcie firmy i z jakimi problemami się ona zmagała o których zresztą mówiło się już w roku 2024. Skutek widać zresztą w rocznym sprawozdaniu za poprzedni okres, który łatwo można pobrać z KRS. W tej firmie są ludzie, którzy uwierzyli w Pani kompetencje i docenili starania na rzecz rozwoju Corab. Pozdrawiam Panią serdecznie i życze wytrwałości:)
    Podziękowania

04.09.2025 06:00

Wzrost sprzedaży w sektorze konstrukcji PV jak i poprawa wydajności firmy. Zwolniono ludzi, którzy sobie bimbali i z pracy robili sobie wakacje. O tym się mówiło już od bardzo dawna tylko poprzedni zarząd kompletnie nie reagował, wolał udawać że wszystko jest OK. Jaką produkcję chciano zwolnić i zamknąć ?
    Pracowity

04.09.2025 20:46

Co ma zarząd do sprzedaży pv? ​O jaką konkretnie wydajność chodzi? I skąd pochodzą informacje na temat indywidualnej oceny pracy pracowników, które są poruszane na publicznym forum? Gliwice
    Marsjanin

02.09.2025 21:38

Nadszedł wymarzony czas dla tych, którzy uwielbiają trwać w tym co już było. Hasło ,, Challenge Accepted" po ostatniej zmianie na ,,górze" nie brzmi już tak wystrzałowo. Każdy ma swoje zdanie i opinię jednakże na miłość Boską, jaki jest sens dokonywać takich zmian gdy firma weszła w taką dynamikę działania pod względem sprzedaży? Ten kto zna świat OZE/rynek doskonale wie iż nasza firma miała w swoich zasobach naprawdę wyjątkową osobę do zarządzania. eh..........
    Joka

03.09.2025 09:57

Ale głupoty piszesz człowieczku z Marsa!!! Ż zarżnęła prawie firmę i nie wspomnę o wielu ludziach !!! Powinna odpowiedzieć za te jej pseudo managerskie zmiany!!? Ale co tam! Idź dalej za nią Marsjaninie!!!!
    Handlowiec

03.09.2025 16:28

Zgadzam się z Tobą. Dział sprzedaży kompletnie nie rozumie tego posunięcia, bardzo dużo osób pracujących w terenie ubolewa nad tą decyzją.
    Pracownica

30.08.2025 10:40

W firmie nadeszła długoczekiwana zmiana. Dziękuję jako pracownik, zmiana na funkcji prezesa była potrzebna. Pan Dariusz to osoba rozsądna, doświadczona, ale przedewszytskim odnosząca się z szacunkiem do ludzi.
    Mar

02.09.2025 21:29

Znam Darka od wielu lat i gwarantuje, że jest przeciwieństwem P.Żanety. Uwielbiam człowieka. Oby szło to parze z efektywnością. Słabe były początki tego roku, nerwowo jak cholera, ale pojawiło się w stabilizacji spółki wiele dobrych rzeczy. Procesowo, dojrzalej biznesowo. Nie od czapy. Praca z sensem, nie dla zegarka. Działanie jakieś. Tak, parę fatalnych błędów personalnych po drodze, parę dobrych decyzji nowych zatrudnień. Każdy z nas, widzi baaaardzo dobrze kto powinien był być zwolniony ze starej ekipy. A teraz, czekamy serio na powroty tych wszystkich?! Nie wszystko jest czarno-białe. Na koniec dnia, trzymam bardzo kciuki za nowego prezesa. Oby udało nam się utrzymać to tempo i nie wpadać z powrotem w przeciągające się decyzje i i rozwlekające się projekty dla sztuki.

Oferty pracy - Corab S.A.

Business Development Manager Mikro PV – Region: Łotwa, Estonia

Olsztyn

nowy pracownik

09.08.2025 21:45

W firmie pracuję od kilku miesięcy i widzę jak bardzo się zmienia. Kiedy zaczynałam wiosną tego roku panowała atmosfera pt. "nie da się/nie chce mi się". Pewnie był to jeden z powodów, dla których tych ludzi dziś w firmie już nie ma😉 Na ich miejsce przychodzą nowi - profesjonalni, zaangażowani i otwarci na zmiany. Tych ostatnich w Corab jest rzeczywiście dużo, ale najważniejsze jest to, że czuć ich pozytywne efekty. Osobiście bardzo podoba mi się ten czas, bo mam poczucie wpływu na to, jak Corab będzie wyglądał w najbliższej przyszłości. Wiele procesów dopiero się krystalizuje i jako pracownik mam poczucie, że mój głos jest słyszany. Ale jeśli ktoś nie lubi zmian, rzeczywiście może być mu trudno odnaleźć się w tej rzeczywistości. Słyszałam też o negatywnych opiniach na temat nowego zarządu. Tego już zupełnie nie mogę pojąć. Na co dzień pracuję w warszawskim biurze i regularnie ich widuję. Jestem pod szczególnym wrażeniem Pani Prezes. Przede wszystkim od początku zapowiedziała, że drzwi jej biura są zawsze dla nas otwarte i możemy do niej przyjść z każdą sprawą. I rzeczywiście tak jest. Po drugie, jest niewiarygodnie kompetentna - branże OZE ma w małym paluszku, podobnie zagadnienia z dziedziny prawa, finansów czy marketingu. Każde spotkanie z jej udziałem, w jakim uczestniczyłam było bardzo merytoryczne. Po trzecie - jest niesamowicie pracowita. Należy do tych szefów, którzy jako pierwsi przychodzą i ostatni wychodzą. Widać, że bardzo jej zależy, żeby Corab odniósł spektakularny sukces i ciężko na to pracuje. Dlatego kompletnie nie rozumiem tych negatywnych opinii... Podczas jednego z ostatnich spotkań Pani Żaneta powiedziała nam, żebyśmy nie obawiali się popełniania błędów, bo błędów nie popełnia tylko ten, kto nic nie robi. W jej opinii dużo gorsze jest lenistwo i to jest to, czego ona nie toleruje. I tu doszukiwałabym się powodów niezadowolenia byłych pracowników;)
    Bella

18.08.2025 09:22

Nie ma za co. Polecam się na przyszłość. Zachęcam do pracy i mniej marudzenia. Ja ufam nowemu zarządowi bo widać efekty ich działania, a Ty możesz w każdej chwili sobie zmienić miejsce pracy jak Ci nie odpowiada. Praca tutaj to nie przymus i żaden wolontariat. Uśmiechnij się. Całuski 💋
    Tomek

18.08.2025 17:31

@Usmiechnij się może trochę racji w tym jest ale nie takimi metodami pani Ż….nie w tą stronę no ale to moja opinia. Życzę Wsm oczywiście powodzenia!
    Jake

07.08.2025 17:14

Jakie odczucia mają pracownicy wobec decyzji jakie podejmuje nowy zarząd ? Dla mnie ktoś w końcu wie w którą stronę ma iść firma. Jestem BARDZO zadowolony 💖
    Nie jestem leniem

10.08.2025 10:26

Warszawy nie oceniam, słyszy się, że jest ok. W Olsztynie średnio. Nie sądzę, aby centrala rozumiała przez co przeszliśmy zanim przyszedł obecny zarząd. Nowa kadra zarządzająca to beneficjenci starej polityki traktowania nas g..... Zwalniano z dnia na dzień, bez żadnego logicznego usprawiedliwienia. Nikt nigdy z nami nie rozmawiał. Wszystko zamiatane pod dywan. Pracy było mnóstwo, więc, nie, nie jesteśmy leniami! Tylko czasami nie mamy już siły na zaufanie od nowa, że to co robimy ma sens. Może obecnie zarządzający nas nie rozczaruje i dadzą tam trochę uwagi i dobrej energii. Bo jak narazie ewidetnie kumulują ją w stolicy. Dajmy sobie wzajemnie szanse i szacunek.
    Zażenowany

12.08.2025 13:41

Pracuje już w tej firmie od jakiegoś czasu. Zmiany nie są komunikowane z kadrą pracowniczą w żaden znaczny sposób i ogrom tematów podróżuje po firmie pocztą pantoflową o czym zarząd dobrze wie ale dalej decydują się na trzymanie wszystkiego pod kluczem. Ludzie mają tego dość i wyraźnie o tym mówią ale ich głos już nie jest słyszany. Jeśli chodzi o zarząd to ludzie poniżej poziomu Dyrektora praktycznie nie mają z nimi kontaktu, nie ma ogłoszeń, aktualizacji ani informacji o tym w jakim kierunku idzie firma. Decyzje 'z góry' sprawiają wrażenie podjętych pod wpływem napływu emocji bądź tego czy ktoś im się podoba czy nie. Nikt nie wątpi w kompetencje i pracowitość pani prezes ale nie widać zmian oprócz redukcji kadry pracowniczej co wpływa dość negatywnie na samopoczucie oraz wiarę w firme.

30.07.2025 18:14

Jakiś czas temu podjołem pracę w firmie Corab. Oddział w Gliwicach - zakład produkcyjny zbiorników buforowych do pomp ciepła. Od początku spotkałem się z złym przyjęciem przez ówczesną koordynatorkę Karinę S. Problem polegał na tym ze firma dopiero zaczynała a produkcja ledwie szła, z tego powodu bie było praktycznie wogule pracy na magazynie....a ja zostałem właśnie zatrudniony na stanowisko magazynier operator wózka widłowego. Od samego początku współpraca z koordynatorką się nie układa. Nie umiała mi zorganizować pracy a jak już coś wymyśliła to były naprawdę niestrawione decyzję. A dwa że często bywała dla mnie nie miła,podnosiła głos na mnie ,o wszystko miała do mnie pretensje. Z tego wszystkiego zaczołem sie mylić w liczeniu magazynu. Zauważyła że to najgorzej mi wychodzi i to najczęściej mi zlecała bo innej pracy za bardzo nie było. A gdy już była jakaś praca na wózku widłowym była zaskoczona pozytywnie. Sytuacja w firmie była coraz bardziej nie pewna co do przyszłości firmy. Na magazynie pracowałem tylko ja i ona jako moja koordynatorka. Coraz bardziej narastał konflikt między nami, coraz bardziej nie byłem wstanie akceptować jej zachować i zaczołem o tym coraz częściej głośno mówić i zwracać jej uwagę. Dotarło to w końcu do kierownika Marka S. i dyrektora. Odbyły sie wielokrotnie rozmowy z udziałem dyrektora a także w późniejszym czasie kierownika. Niestety nie przyniosły poprawy a sytuacja stawała sie coraz bardziej napięta. Do tego przestałem sie dogadywać z kierownikiem produkcji Markiem S. Który miał również coraz więcej zarzutów do mojej pracy. Z braku pracy na magazynie dyrektor i kierownik wyznaczali mi pracę na produkcji na co z wielkim trudem sie godziłem bo to nie moje stanowisko pracy i nie szukałem pracy na produkcji, a to nie była moja wina że nie ma pracy na moim stanowisko czyli jako magazynier - operator wózka widłowego. Czasem korzystałem z telefonu w trakcie pracy - odpisując na wiadomości. Ale dokładnie tak samo robili inni pracownicy niestety to do mnie o to były największe pretensje i zarzut z strony przede wszystkim koordynatorki. Mijały miesiące a sytuacja stawała sie coraz bardziej trudniejsza. Ja coraz trudniej to znosiłem psychicznie.....wykańczałem się powoli....Coraz trudniej było mi znosić jej zachowanie,do coraz to większych sprzeczek między nami dochodziło. Nie umiałem zaakceptować jej zachowania,jej pomysłów, jej organizacji pracy. Nie miała bladego pojęcia jak powinno sie zarządzać pracą ,jak zarządzać zasobami ludzkimi. Do tego konfliktu dołączył kierownik Marek S. Brał każde słowo Kariny S. Za objawioną prawdę. Że wszystko co mówiła było dla niego prawdą. Stanął po jej stronie,tak samo dyrektor stanął po stronie Kariny S. Doszło do sytuacji że nie dało sie juz pracować nie tylko na mnie głos podnosiła Karina S. ale także Marek S. W końcu podczas z ostatnich rozmów zarzuciłem Karinie S. że jej zachowanie niektóre mogą zastać uznane jakie nacechowane mobbingiem. Niestety nie miałem na to dowodów ani świadków. Od tego momentu rozpętała sie burza. Coraz gorzej byłem traktowany przez Karinę S. i Marka S. Podczas jednej z ostatnich rozmów u dyrektora. Prosiłem o przeniesienie na drugą halę Corabu w Gliwicach - magazyn fotowoltaiczny. Niestety okazało sie że nie ma takiej możliwości bo tam też możliwe że za chwilę będą zwolnienia. W końcu podjołem decyzję że chce sie zwolnić. Poszedłem do dyrektora I okazało sie że to właśnie on chce abym sie zwolnił wyprzedzając moją decyzję uważał że źle wykonuje powierzone zadania ,ze używałem telefonu podczas pracy ,że ciągle sie mylę. Do tego nie dogaduje sie z koordynatorką i problem według z tym że kobieta mną rządzi. Że mógłby mnie za to zwolnić nawet dyscyplinarnie ale daje mi szansę aby sam podjoł męską decyzję. A więc poprosiłem o zwolnienie na mocy porozumienie stron. Te informacje przekazał oficjalnie Markowi S. i Karinie S. Przyjeli te decyzję chłodno. Ostatnie dni na wypowiedzieniu były koszmarem Karina S. a przede wszystkim Marek S. czym byłem bardzo zaskoczony robili wszystko aby mi uprzykrzyć życie przez te ostatnie dni w firmie. A ostatni dzień był wręcz traumatyczny. Szczególnie Marek S. był wyjątkowo nie miły....i wredny ......nawet na zabraniu porannym nie powiedział ludziom że odchodzę. Historia sie zakończyła w ten sposób że odszedłem. Nie oddałem sprawy do sądu o mobbing ponieważ nie miałem dowodów ani świadków. Przegrałbym pewnie te sprawę. Jakiś czas później dowiedziałem się że oddział Corabu - zakład produkcyjny w Gliwicach zostaje zamknięty. A ludzie zostali zwolnieni. Osoby które mnie źle traktowany zostały zwolnienie przede wszystkim Karina S. a także Marek S.

07.08.2025 20:43

Dziękujemy za wiadomość. Doceniamy otwartość. Chcielibyśmy zaznaczyć, że opinia, do której Pan się odnosi, dotyczy bardzo odległego okresu w historii firmy. Osoby wspomniane w tamtej opinii nie są już częścią zespołu, a nas obowiązują u nas wysokie standardy zarządzania i kultury pracy. Przykro mam za
    Słownie-muzycznie

21.03.2024 19:32

(usunięte przez administratora)probują reanimować pacjenta optymalizując koszty, tzn. zwalniając ludzi, dlatego musicie być świadomi tego, że po okresie próbnym, nie dostaniecie nowej umowy albo mając umowę na czas określony, nie zostanie ona przedłużona. Brak jakichkolwiek benefitów Brak rozwoju zawodowego Brak stabilnego zatrudnienia (usunięte przez administratora) Totalny brak jakiejkolwiek strukturyzacji, wszystko jest robione po łebkach. I moje ulubione, jezeli chcecie napić się kawy z ekspresu w warszawskim biurze, to ziarna musicie sobie sami kupić w pobliskiej Biedronce

04.04.2024 08:26

Dzień dobry. Wszyscy pracownicy, zarówno fizyczni przebywający w biurach, jak i biurowi, mogą swobodnie korzystać z dostępnych urządzeń oraz kawy i herbaty. Pozdrawiamy. Dział HR
    Wat

25.12.2024 23:25

Premie jakie przepraszam bardzo? Nawet na Boże Narodzenie pracownicy nie dostali złamanego grosza.
    Pawel

06.06.2024 12:29

Pojawiło się ogłoszenie na stanowisko Manager ds. pozyskania klienta Czy firma zapewnia jakąś bazę klienta? Czy działamy na zasadzie D2D? Czy firma zapewnia sprzęt tzn auto? Jeśli tak to jakie? Na jaką podstawę można liczyć?

12.06.2024 15:29

Dzień dobry. Zależy nam na stworzeniu nowej bazy klientów - stąd zapotrzebowanie na takie stanowisko. Zapewniamy sprzęt niezbędny do pracy. Warunki finansowe przedstawiane są przed podjęciem współpracy. Zachęcamy do aplikacji :) Pozdrawiamy!
    Boguśka

12.06.2024 09:03

Widzę że firma rekrutuje na stanowisko menadżera ds.pozyskania klienta jednak narzekacie na stabilność zatrudnienia. Mnie zależy najbardziej na umowie i atrakcyjnym wynagrodzeniu. Może jakiś pracownik wspomni ile wynosi pensja? :)

12.06.2024 15:24

Dzień dobry. Nie mamy problemów ze stabilnością zatrudnienia, a wszystkich naszych pracowników zatrudniamy w oparciu o umowę o pracę. Mamy obecnie bardzo dobry zespół i staramy się o niego dbać. Zapraszamy zatem do złożenia aplikacji. Jeżeli chodzi o warunki finansowe to przedstawiane są przed podjęciem ewentualnej współpracy, gdyż polityka firmy nie zezwala na ich ujawnianie, jednak zapewniamy, że są konkurencyjne i dostosowane do standardów rynkowych. Do tego dochodzi również pakiet benefitów takich, jak np. prywatna opieka medyczna, czy dopłaty do kart sportowych.

05.06.2024 15:44

Czerwiec jest u nas w Corab miesiącem dzieci. Już kolejny rok z rzędu pomagamy uczniom ze szkoły w Szpitalu Dziecięcym w Olsztynie. Kilka dni temu zakończyła się nasza pracownicza zbiórka artykułów plastycznych. Corab, podobnie jak w zeszłym roku podwoił wartość zbiórki. Wszystkie rzeczy trafiły już do szpitalnej szkoły i zostały rozdysponowane na oddziałowe świetlice. Część materiałów będzie wykorzystywana przez nauczycieli do bieżącej pracy z dziećmi, a część trafiła również na wczorajszy festyn zorganizowany w szpitalu z okazji Dnia Dziecka. Zobaczcie ile rzeczy zebraliśmy i przekazaliśmy małym pacjentom.

Nie udałoby się to, gdyby nie wielkie serca naszych pracowników.

Jeszcze raz ogromne podziękowania dla Was za okazane wsparcie.
    Jesteście najlepsi! :)
    Zdjęcie 1
    Zdjęcie 2
    Zdjęcie 3
    Zdjęcie 4
    Zdjęcie 5
    Zdjęcie 6

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Corab fotowoltaika (Corab)?

23.05.2024 14:18

22 kwietnia na całym świecie obchodzony jest Międzynarodowy Dzień Ziemi. Dzień w którym coraz więcej mówi się m.in. o zwiększaniu świadomości ekologicznej, o konieczności ochrony naszej planety i o tym co każdy z nas może zrobić, aby chronić jej zasoby.

W Corab również go świętowaliśmy i z tej okazji ogłosiliśmy wewnętrzny konkurs, tym razem poetycki, w którym do wygrania były atrakcyjne nagrody w postaci bonów do popularnej sieci sklepów z akcesoriami turystyczno- sportowymi.

Przedmiotem konkursu był autorski wiersz nawiązujący do ochrony środowiska, recyklingu, odnawialnych źródłach energii itp. Do konkursu wpłynęło wiele wspaniałych utworów, poniżej prezentujemy Wam tylko niektóre z nich.

Kreatywność naszych Corabian nie zawodzi, cały czas jest na wysokim, stałym poziome :)

Jeszcze raz dziękujemy Wam za udział i zaangażowanie!
    Zdjęcie 1
    Zdjęcie 2
    Zdjęcie 3
    Zdjęcie 4
    Zdjęcie 5
    Zdjęcie 6

Kukri

19.05.2024 22:12

Czy Corab udziela pożyczek pracowniczych?

20.05.2024 15:47

Dzień dobry. Nie mamy pożyczek pracowniczych.

21.03.2024 09:00

Pracowałem tam przez rok. W wielu firmach pracowałem ale tu był kosmos. Sukces firmy przerósł ludzi w niej pracujących , którzy mentalnie zostali jeszcze w małej firemce. (usunięte przez administratora), wewnetrzna konkurencja o klienta kto mu sprzeda taniej. Do firmy dostają się ludzie po znajomości a nie ze względu na umięjętności.(usunięte przez administratora). Firma traktuje ludzi tak jakby robiła im łaskę że ich zatrudnia a przecież bez ludzi nie bedziecie mieli firmy. Przełożony za dobre wyniki nawet nie powie dobrego słowa. Nic nie jest planowane na dłużej niż miesiac lub dwa do przodu. Jesli robiłem ustalenia z szefem po tygodniu zminiał to zupełnie. Przyszedłem do firmy bo zaproponowano mi dobre warunki finansowe a potem (usunięte przez administratora)robił wszystko ,żebym tego nie dostawał. Szczyt to info że po kolejnym miesiacu z wyrobionym celem dostałem informacje " wyrabianie celów powyżej 100% jest w firmie nie mile widziane "

24.03.2024 11:20

Dzień dobry, dziękujemy za podzielenie się z nami swoimi uwagami. Żałujemy, że nie byłeś zadowolony z atmosfery. Przykro nam również, że miałeś odczucie, że Twoja praca nie spotkała się z odpowiednim docenieniem. Mamy świadomość tego, że firmę tworzą ludzie, dlatego dążymy do poprawy warunków i staramy się doskonalić nasze praktyki zarządzania zasobami ludzkimi. Wiemy, że jest to trudne, każdy z nas jest inny i każdy z nas ma inne potrzeby i priorytety. Jednak nie ustajemy w staraniach, aby stworzyć przyjazne i wspierające środowisko pracy, z miłą atmosferą, w której każdy będzie mógł czuć się dobrze :) Pozdrawiamy! Corab – dział HR

29.10.2023 11:51

02.02.2024 16:13

Dziękujemy za podzielenie się swoimi doświadczeniami. Przykro nam słyszeć, że Pani doświadczenia w firmie nie były zgodne z oczekiwaniami. Staramy się eliminować sytuacje, w których pracownicy mogą się spotykać z brakiem szacunku oraz wszelkie niezgodności wynikające z polityki Compliance, dlatego zachęcamy naszych pracowników do raportowania wszelkich niezgodności do odpowiednich struktur wewnątrz organizacji.
    Długonoga

11.02.2024 15:12

Ale czy polityka compliance nie stoi w sprzeczności do złotego cielca Corab czymi EBIDTA? Tak tylko pytam, bo sporo już widziałam.
    Załoga Gliwice

13.02.2024 19:07

W Gliwicach dyrektor w poniedzialek przywiózł pączki z czwartku! Zaloga bardzo dziękuje i mamy nadzieję ,że na święta wielkanocne uda się przywieźć jakies stare jajka i sałatki bo przy tych głodowych stawkach jest ciężko! Z wypłatą czekaja do ostatniej chwili, ostatniej minuty. Niesamowite napięcie panuje 10 dnia miesiąca po godzinie 15 czy kasa będzie czy nie. Dyrektor nie wie co tu robi ale jest po znajomości i jest świetnie Serdecznie polecam firme jak nie masz co robić, napewno sie tu przydasz bo nikt nie wie co ma robić. Brak kierownika który miałby jakiekolwiek pojęcie o pracy i o jej organizacji

21.11.2023 18:53

byłem tam w Corab S. A.

02.02.2024 20:28

Czy więc w tym wszystkim zawarta jest niespójność logiczna, gdy w ofercie pracy, na którą aplikowała każda osoba - jest wyraźna deklaracja ze strony Corab S. A. - mówiąca o stabilnym zatrudnieniu? Proszę o instrukcję bo mam wrażenie, że utkwiłem w labiryncie, a chcę po prostu znaleźć wyjście i zrozumieć, gdzie podjąłem nieprawidłową decyzję. Jesteście winni tą odpowiedź.
    @niedowiarek

04.02.2024 20:05

W ogłoszeniach szczycicie się stabilnymi warunkami zatrudnienia i miła atmosferą, a z komentarzy wynika że zwalniacie ludzi. To gdzie tu stabilne zatrudnienie. Zwolnienia nie przyczyniają się też do stworzenia miłej atmosfery w pracy, bardziej odpowiadają szerzeniu strachu. Ciężko uważać ze CORAB S A jest dobrym miejscem pracy przy tym wszystkim co tutaj ludzie wypisują.

Kontakt - Corab S.A.

ul. Mariana Bublewicza 8 10-417 Olsztyn

NIP:7390207757

Branża główna: Konstrukcje metalowe

29.01.2024 15:17

02.02.2024 16:11

Dziękujemy za podzielenie się swoimi spostrzeżeniami, jednocześnie zapewniamy, że wszystkie działy w Corab (nie tylko dział prawny) są równie mocno zaangażowane w swoją pracę.
    wierzę w Corab S. A.

02.02.2024 20:20

To wspaniała wiadomość! Nie mam już obaw, że nikt w tej układance nie zazna biedy. To nasza wspólna odpowiedzialność i efekt ciężkiej pracy każdej ręki i umysłu. Razem budujemy dobrobyt, a jako firma możemy być dumni, że każdy chce się pod tym podpisać. Tak trzymać, Corabiacy!
    E

10.04.2023 15:56

Jestem trochę zawiedziona całym procesem rekrutacji. Przeszłam przez dwa etapy rekrutacji, na które poświęciłam swój czas i jeśli pracodawca na koniec drugiego etapu informuje mnie, że "do końca tygodnia da mi odpowiedź" to oczekiwałabym, że odezwie się niezależnie od decyzji. Stanowisko, na które kandydowałam było przedstawiane jako praca zdalna ze znajomością języka chińskiego, teraz widzę, że firma szuka kogoś stacjonarnie a chiński jest już tylko "mile widziany". Mam poczucie zmarnowanego czasu, bo wygląda na to, że firma zmieniła zupełnie to, kogo szuka i na jakich warunkach. Mimo wszystko nawet jeśli tak jest lub znaleziono kogoś innego na to stanowisko to po prostu wypada zadzwonić do kandydata i poinformować o podjętej decyzji albo nie mówić na rozmowie, że do końca tygodnia da się odpowiedź.

21.06.2023 05:50

Bo biorą gowniarzy na export bez doswiadczenia po znajomosciach a ludzi z wyksztalceniem i doswiadczeniem mają gdzies
    Emil G.

28.09.2023 15:27

Jako pracownik eksportu, wcale tak nie sądzę. Przychodząc tu nikogo nie znałem, doświadczenie - nie mi to oceniać, ale parę lat w sprzedaży już pracuję. Ciekawi mnie ile masz lat, twierdząc że biorą same młode osoby, choć potraktuję to jako komplement. :) Radzę pospać jakieś 10-15 minut dłużej, niż pisać takie bzdury o 5:50. Pozdrawiam Pracownika!

30.01.2024 12:25

Czy w Corab Sp. z o.o. odbywają się wewnętrzne rekrutacje?

02.02.2024 16:11

Tak, w naszej firmie przeprowadzane są wewnętrzne rekrutacje. W pierwszej kolejności stawiamy na rozwój własnej kadry pracowniczej, dlatego najpierw przyglądamy się umiejętnościom, doświadczeniu i kwalifikacjom obecnych pracowników, dając im szansę rozwijania się w ramach naszej organizacji. Jeżeli nie znajdziemy osób o odpowiednich kwalifikacjach na dane stanowisko, ogłaszamy rekrutacje zewnętrzne.

14.09.2023 15:30

Pracuję w Corab S.A. od ponad pół roku. Uważam, że atmosfera jest przyjazna a ludzie bardzo pomocni.
    instalator

01.09.2023 10:31

Wrażenia po kontakcie z infolinią. Niekompetentni pracownicy, nie znający oferty, warunków gwarancji, widać, że brak szkoleń produktowych, handlowych, wystawieni do kontaktu z klientem. Odradzam.

12.07.2023 13:40

Jaki rodzaj umowy preferowany jest w Corab Sp. z o.o.?
    Bifacialna

01.08.2023 10:56

Generalnie panuje atmosfera niepewności. Ludzie rotują i dużo zależy od humorów i osobistych sympatii szefów.. Nie można być zbyt dobrym i trzeba się nie wychylać. Ogólnie to załoga zdemotywowana i chyba każdy szuka nowej pracy.
    Sales

16.08.2023 09:31

No i bum dyrektory marketingu i dyrektor sprzedaży odchodzą

03.06.2023 09:35

03.06.2023 13:37

potwierdzam, w zakładzie coraz gorsza atmosfera, a (usunięte przez administratora) cyklicznie pogarsza warunki pracy, a o dobrych zarobkach zapomnij nie polecam pracy w tej firmie,(usunięte przez administratora)
    taka prawda

03.06.2023 16:29

dla firmy liczy się realizacja oczekiwań akcjonariuszy, a nie problematyka niskich zarobków i nieodpowiednich warunków pracy szeregowych pracowników firmy, która ich rękoma realizuje zysk
    ???

10.05.2023 11:16

Czy to prawda ze handlowy w firmie nie dość ze mało zarabiają to jeżdżą jeszcze starymi peugeotami ?

11.12.2022 22:24

On...

13.12.2022 19:58

Z tym się nie zgodzę jest jakość ale także ilość
    TIP -TOP S.C

19.11.2022 21:13

WITAM JESTEM ROZCZAROWANY POSTAWĄ FIRMY CORAB ODNOŚNIE REKLAMACJI MODUŁU (RISEN) JAKO NOWY NIE SPEŁNIA PARAMETÓW NAPIĘCIA OBWODU OTWARTEGO (22 Voc) CIĄGLE WYSYŁAM ZDIĘCIA I CIĄGLE NIE TAKIE .ODRADZAM WSPÓŁPRACĘ Z TĄ FIRMĄ .

09.08.2022 12:42

Czy w firmie Corab Sp. z o.o. są benefity, np. karta Multisport?
    TenTypMes

04.10.2022 15:41

Nie ma. Ale ponoć ma być.
    Magnelisowy

14.11.2022 11:20

Tego typu tematy dobrze ogarniała Maja F. z HRów, zawsze była aktywna na tym forum również, ktoś wie co się z nią dzieje?
    Zdegustowany

01.06.2022 17:44

Jestem zdegustowany procesem rekrutacji. Przeszedłem 2 etapy. Na koniec drugiej rozmowy rekrutacyjnej dyrektor poinformował mnie że zostałem wybrany i nie może się doczekać rozpoczęcia współpracy ze mną. W międzyczasie odmówiłem innej firmie. A po tygodniu przyszedł suchy mail, że dziękują za udział w procesie, bo stanowisko powierzono komu innemu. Oczywiście na moje pytanie mailowe co się wydarzyło nikt nie raczył odpowiedzieć. A przez telefon zostałem poinformowany że - uwaga - firma nie może odpowiadać za to, co dyrektor mi obiecał na rozmowie rekrutacyjnej. Żenujące. Nie polecam. Tak się nie buduje biznesu.
    iwona85 ????

02.09.2022 17:49

Witam na jakie stanowisko Pan aplikował?ja kilka dni temu do obsługi klienta,nie mam dowiadczenia jeśli chodzi o branżę OZE,czy w ogóle mam jakieś szanse? Obecnie pracuję w firmie transportowej, obsługa klienta, zlecenia itp, pozdrawiam Iwona
    iwona85

08.09.2022 22:23

Hej,nie tylko podpytuje,nikt do mnie nie dzwonił, szukam dalej... chciałam się zorientować w temacie
    nick.mick

29.08.2022 00:19

Wspaniała współpraca. Nie było żadnego problemu z zakupem potrzebnych mi części. Naprawdę jestem zadowolony ze współpracy. Polecam
    Roman

28.08.2022 06:18

Bardzo dobrze pracuje mi się w tej firmie. Super atmosfera. Polecam

Zostaw merytoryczną opinię o Corab S.A.