Corab fotowoltaika (Corab)

• Myki
Bartoszyce - Corab S.A.
Gliwice - Corab S.A.

3. Opinie o pracodawcach Olsztyn
  5. Opinie o Corab fotowoltaika (Corab Sp. z o.o.)

Opinie o Corab fotowoltaika (Corab) Olsztyn

Nie przegap nowości o Corab S.A.!

Roman

28.08.2022 06:18

Bardzo dobrze pracuje mi się w tej firmie. Super atmosfera. Polecam
    Roman

27.08.2022 12:15

Bardzo dobrze pracuje mi się w tej firmie. Super atmosfera. Polecam

26.08.2022 18:14

Konstrukcje wykonane bardzo solidnie. Już jakiś czas współpracuję z tą firmą i jestem zawsze zadowolony. Polecam
    nick.mick

26.08.2022 00:11

Wspaniała współpraca. Nie było żadnego problemu z zakupem potrzebnych mi części. Naprawdę jestem zadowolony ze współpracy. Polecam
    Gonia

04.07.2022 16:37

Hej mam pytanie jak wyglada proces rekrutacji i praca w Olsztynie na stanowisku do spraw obsługi klienta ?
    Marzena

01.06.2022 20:51

Czy spotkania rekrutacyjne odbywają się online? Chciałabym złożyć aplikację, ale przed przeprowadzką mam za daleko.
    Patryk

01.06.2022 22:36

Z tego co wiem pierwsze rozmowy zwłaszcza na te stanowiska biurowe czy specjalistyczne są online. Spotkania są ewentualnie później. Ja tak miałem w każdym razie
    Mati

30.06.2022 18:48

Ja miałam rozmowę online, odrazu tego samego dnia kazali dać wypowiedzenie. Później dzwoniłam się dopytać o szczegóły mojego stanowiska nikt nie odebrał. Dobrze ze nie złożyłam wypowiedzenia. Nawet w siedzibie nie byłam.

06.04.2021 10:21

Oko

25.06.2022 10:55

Jest chociaż na czym oko zawiesić;)
    Jan

30.06.2022 14:12

Ja nie mogę się skupić przez to cholera jasna

02.06.2022 07:28

Czy ktoś się orientuje czy poszukują pracowników do Dobrego Miasta?

09.02.2022 12:57

Jak wyglądają wasze wynagrodzenia za styczeń w zakładzie w Bartoszycach?
    Jak

19.03.2022 20:30

Jakie podstawy,jak pracuje się na akord? Na paskach wynagrodzenia jest podstawą czyli najniższą krajowa od której odprowadzają podatek i "premia" (powyżej (usunięte przez administratora))która wyrównuje wynagrodzenia żeby zgadzało się z wyrobionym akordem(usunięte przez administratora)
    O cholera

21.03.2022 21:14

Poważne słowa Pan tu wypowiedział, ciekawe jak odniesie się do tego zarząd

14.03.2022 10:03

Z jakich powodów pracownicy kończą współpracę z Corab Sp. z o.o.? Czy sami rezygnują ze współpracy, czy są zwalniani?
    Były

16.03.2022 16:11

Sami się zwalniają. Wypłaty coraz mniejsze,praca 6dni w tygodniu lub w systemie 4 zmianowym,a wymagania coraz większe. Jeszcze dyrektor który "wszystko wie najlepiej" i wszystkiego się czepia
    Dodac

18.03.2022 14:15

Powinien Pan dodać opis o wysrubowanych normach. Trzeba sie nagibac az kosci trzeszcza a sprzatac stanowisko z jezorem na brodzie czesto nawet nie majqc 80% normy nie wiem kto to ustala ale chybq na oko.

03.12.2021 09:32

Czy w Corab Sp. z o.o. pracuje się na open space?
    Walu

06.12.2021 18:27

Tak pracujemy na otwartych przestrzeniach np pod wiatą na stolarni
    Nie da się :(

30.05.2020 11:28

Firma będąca ofiarą sukcesu, rozrosła się za bardzo, za szybko. Spora cześć pracowników mentalnie została 10 lat wstecz, całkowity beton, lub skala przerosła możliwości na zmianę a to wprost przekłada się na procesy. Robić coś inaczej? nie da się, mój dziad tak robił, ja robię i syn będzie tak robił, jest tyle roboty, że taczki nie ma kiedy załadować. A że coś należy inaczej robić przy takim wzroście i skali, to się nie da - Panie tyle pracy. A gdyby zrobić to inaczej i nie wykonywać coś bezsensownie? nie da się. Test dla Właścicieli, pogadajcie z ludźmi, co faktycznie można usprawnić, bez lania wody, zobaczyć kto jest taki bardzo zapracowany (najczęściej w gadce lub w wyniku bałaganu który sam sobie robi) i co zamierza zrobić aby usprawnić swoją pracę - od razu wyjdzie, kto biega z tą taczką :)
    Darek

22.12.2020 21:06

Znaleźli gościa który chce wyłożyć kasę - może firma Corab nie upadnie
    Alex

02.11.2021 21:29

Czy moge poprosic napisac do której teraz firmy Pan przeszed?

10.08.2021 10:52

Jak się pracuje z ludźmi z Corab Sp. z o.o.?
    Inne..

13.08.2021 10:18

W Bartoszycach potrzeba ludzi
    Norin

15.10.2021 22:03

Próbuj szczęścia chłopie

Oferty pracy - Corab S.A.

Business Development Manager Mikro PV – Region: Łotwa, Estonia

Corab S.A.

Olsztyn

hardworker

15.10.2021 10:14

Jaka jest wypłata w tej firmie jako pracownik magazynu?

25.02.2021 17:17

Pracujący

07.03.2021 12:15

Że co, zawsze daje z siebie 100 % A że chce zarobić robię ponad normę. Do kogo masz pretensje o cieple posady w każdej firmie sa takie. Kasy za darmo nikt nie chce chodzi o to żeby być uczciwie nagradzamy. Pewnie nic nie robiłeś A chciałaś kokosow. Tu chodzi o to że nieodpowiednia osoba jest na stanowisku (usunięte przez administratora). A w firmie jest pełno pracujących rodzin i to mówi że pracodawca jest ok
    Zespół Corab

06.08.2021 14:37

Prawdą jest, że zatrudniamy wiele osób na stanowiska które nazywają się tak samo (np. ślusarz/doradca techniczny), być może stąd wrażenie o ciągłości prowadzonych przez nas poszukiwań. Ma to jednak związek z rozwojem firmy i tym, że grono pracowników stale się powiększa. Zatem jeśli widzisz dla siebie miejsce w naszym zespole zapraszamy do wzięcia udziału w procesie rekrutacyjnym. Zapraszamy :)
    Joe

22.04.2021 23:45

Witam, czy jest ktoś kto pracował lub pracuję na stanowisku doradcy technicznego? Jak wygląda praca, jakie są zarobki? Widzę, że co jakiś czas pojawia się oferta pracy na to stanowisko czy jest tam duża rotacja?

09.04.2021 21:42

Ile jeszcze razy wypłaty będą wpływać na konto po terminie(10 powinny być zaksięgowane na koncie pracownika). Wpłynie 12,to na koncie firmy trochę odsetek urośnie,a robiłem jakoś przeżyją. Zaraz padnie pewnie odpowiedź , że to bank pracownika nie zaksięgował.
    Zaciekawiony

08.04.2021 12:54

Jaka jest kultura pracy w Bartoszycach? Czy Menadżerowie są dostępni? Pomocni i chętni do pomocy pracownikowi?
    Leon

09.03.2021 12:20

Idealnych firm nie ma i w każdej są tematy które powinno się poprawić ale generalnie mamy dobrego pracodawcę i nie przesadzajmy z narzekaniem.
    Jooo

09.03.2021 14:49

Pewnie pracodawca sam to napisał.

05.03.2021 22:23

Dziwne

05.03.2021 23:53

A może daj już sobie spokój? Napisz do " Przyjaciółki". Tam kiedyś rozwiązywali podobne problemy. Pozdrawiam.
    Heh

06.03.2021 14:35

Skoro to są opinie o firmie to też każdy może napisać co uważa. A że firma ma (usunięte przez administratora)pracowników to tak jest

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Corab fotowoltaika (Corab)?

Smiech

27.12.2020 12:59

Co roku na koniec roku byla premia tak zwana 13-nastka a teraz nie ma i tlumacza sie ze hale musieli postawic. No moze ok kosztuje troche hala ale jak.dla pracownikoq na magazynie mowisz ze nie bedzie 13-nastki a w biurze miedzy soba gadacie czy premia na koniec roku juz jest czy przelew doszedl to chyba cos tu jest nie tak. Coraz gorzej zaczyna tu w Olsztynie sie robic naprawde coraz.gorzej. kiedys polecalem ludzi tu do pracy teraz odradzam bo z dobrej firmy zaczyna sie zle sie bardzo robic. Odradzam .
    Kiler

28.02.2021 18:13

Prezes zmienił auto, czyli wypłaty zostaną po staremu
    Prezesss

05.03.2021 17:34

Oczywiście że zmienił bo firma systematycznie uszczelnia to co było dziurawe od lat. Czyli zasada kradnie się co popadnie, przestaje obowiązywać i niektórzy nie potrafią się odnaleźć w nowej rzeczywistości. Do tego po uszczelnieniu firmy planuje zakupić flotę nowych samochodów dla kadry zarządzającej. Służbową skoda ma jeździć Mistrz i Brygadziści . A reszta kadry ma posiadać nowe Skody SuperB. Talony na paliwo miesięcznie po 1000 zł. I to wszystko dlatego że udało się mu uciąć (usunięte przez administratora) w 50%. Zostało tyle kasy że Prezes planuje już kupić działkę na Marsie i tam postawić farmę z panelami. Z tym pomysłem jednak trochę trzeba poczekać na akceptacje trzeciego współwłaściciela który jak zobaczył jakie są zyski po uszczelnieniu firmy zaplanował kupienie działek na księżycu i zakup prywatnej rakiety. Także z podwyżek mogą być nici ;)
    Śmieszne

25.02.2021 08:59

Śmieszne zachowanie menagera corab Bartoszyce. Szok. Nie polecam pracu tu...
    suchar

19.02.2021 11:09

Czy ktoś pracował mając status studenta jako osoba wprowadzająca dane? Jak ta praca wygląda? Jest trudna? Opłaca się?
    bartosz

25.01.2021 19:00

Firma z dużym potencjałem, zapewne jeszcze się rozwinie z uwagi na fakt ,że duży pakiet akcji po koniec ubiegłego roku kupił Michał Sołowow .
    Produkcjowy

26.01.2021 12:07

Może firma się rozwija ale jakich ludzi zatrudnia na ważne stanowiska... (usunięte przez administratora)

13.01.2021 11:02

Corab Bartoszyce

17.01.2021 18:39

O tym czy zostaniesz przyjęty zadecyduje Mistrz akurat on zna się na swojej robocie. Ludzie są pomocni jeżeli już tu pracujesz. Jedynym dużym minusem firmy corab Bartoszyce jest nowy (usunięte przez administratora)który na niczym się za bardzo nie zna ale utrudnia pracę ludziom. Zarobki też czasem są dobre aczkolwiek czasem nie bardzo ładnie mówiąc. Początkowo praca na godzinę dopóki nie załapiesz o co chodzi później już akord.
    potencjalny pracownik

05.01.2021 08:30

Czy w firmie można liczyć na szkolenia czy dofinansowanie studiów?

05.01.2021 09:55

Jeśli nabyte umiejętności lub kwalifikacje mogą się przydać s firmie jeszcze nigdy nie słyszałem odmowy

Kontakt - Corab S.A.

ul. Mariana Bublewicza 8 10-417 Olsztyn

NIP:7390207757

Branże: Konstrukcje metalowe
    Corabowiec

22.12.2020 01:50

(usunięte przez administratora) Jeśli zrobisz dużo ponad norme możesz otrzymać mniejsza wypłatę od osób które robią zdecydowanie mniejszy akord od Ciebie... Niestety nie możesz o tym porozmawiać z Prezesem ani nikim z zarządu gdyż może się z nimi tylko kontaktować zarząd firmy. Pozdrawiam zainteresowanych
    Pracow...

03.01.2021 15:47

Zatrzymujemy produkcję bo prezes jedzie do zakładu!!! Praca i maszyny stop bo inspektor BHP przyjechał!!! Itd. itp
    Czesiek

04.01.2021 21:38

Tak właśnie jest, a złotówki uciekają razem z czasem...

23.03.2020 09:39

Jakie narzędzia pracy zapewnia Corab Sp. z o.o.? Można liczyć na służbowe auto? Czy można z niego korzystać również poza godzinami pracy?
    zdziwiony pracownik

14.04.2020 10:39

Firma zapewnia mi wszystkie potrzebne narzędzia do pracy. ja nie narzekam
    Marcin

01.12.2020 11:24

Jeżeli, to są najważniejsza potrzeba, to wiem ,że UBER zapewnia auto... Musisz sprawdzić tylko czy można korzystać prywatnie

28.11.2020 09:16

Czy wypłacają dodatkowe nagrody w Corab Sp. z o.o.?

30.11.2020 08:31

tak, wypłacają premie uznaniowe

04.11.2020 09:00

Zespół Corab

04.11.2020 10:46

Szanowny Panie, numer telefonu, który Pan podał nie należy do żadnego z przedstawicieli handlowych firmy Corab, ani też do żadnego pracownika naszej firmy.
    Klient

04.11.2020 18:51

To jeszcze gorzej. Bo dostal moj numer od was gdzie wypelnilem pod postem na fb zapytanie. Trzeba sprawdzic Jak wasza firma przetwarza Dane osobowe I komu je udostepnia.
    Ivo

28.10.2020 22:00

Czy nadal szukacie specjalisty od controlingu?
    Corab

29.10.2020 09:09

Dzień dobry, aktualnie szukamy do naszego zespołu kierownika controllingu oraz młodszego specjalisty ds. controllingu, CV prosimy przesyłać na adres [email protected] Pozdrawiamy, Zespół Corab
    xD

07.10.2020 21:30

(usunięte przez administratora) Nawet na stronie swojej w sekcji do pobrania mają karty produktowe, które pokazują różnice. O różnicy w kolorach nie wspomnę. Porażka. No chyba, że to taki pomysł- sprzedać tańsze drożej (usunięte przez administratora)
    Corab

08.10.2020 11:04

Dzień dobry. Bardzo chcielibyśmy Panu pomóc i wyjaśnić tę sprawę. Niestety pod przytoczoną opinią na Gmail nie otrzymaliśmy odpowiedzi. Prosiliśmy o więcej informacji np. czy złożył Pan oficjalna reklamację oraz o kontakt z Dyrektorem sprzedaży. Ponawiamy prośbę o kontakt z Wiesławem Szałkowskim w.szalkowski(małpa)corab.com.pl lub z działem marketingu marketing(małpa)corab.com.pl. Aby prześledzić poprawność transakcji prosimy o podanie nr faktury. Z poważaniem Zespół Corab

29.09.2020 05:56

Instalator

29.09.2020 14:18

Montuje na blachodachówce coraba kilkanaście instalacji miesięcznie o mi się nie trafiły. Od chłopaków słyszałem pojedynczych przypadkach i sprawnej wymianie.
    Stały klient

29.09.2020 13:13

Czy na magazynie w Olsztynie pracuję się na trzy zmiany?
    Adamus

29.09.2020 13:08

Czy ktoś się orientuje czy w Dobrym Mieście szukają jeszcze pracowników? Kiedyś widziałem ogłoszenia ale dawno nie było
    Jarek

25.09.2020 21:00

Nie mogę znaleźć jakiej kategorii korozyjności jest wasz system naziemny zgodnie z normą wg PN-EN ISO 12944-2 - będę wdzięczny za informacje
    Jarek

26.09.2020 12:46

Już znalazłem
    Sławek

08.09.2020 16:43

A ja wspolpracuje z Corab juz kilka lat i powiem, ze wszystko jest poukładane, oczywiście czasami trzeba poczekać na dostawę jakiegoś komponentu, ale u mnie na instalacje też trzeba teraz poczekac około miesiąca, co zrobić tylu chętnych. Wylewanie żali, że czegoś nie ma od ręki w tym czasie jest śmieszne, czasami trzeba poszukac w kilku miejscach, jeden ma to inny tamto, ale wszędzie jest tak samo dużo klientów. A powiem Wam, że w Corabie jest naprawdę nieźle to wszystko poukładane, zwlaszcza jak chodzi o konstrukcje, bo panele czy inwertery to kazdy potrafi dostarczyc, ale system montażowy to juz niekoniecznie, a jak nakupie roznych szyn i haków to ciekawe skąd wezme gwarancję. Generalnie to super firma i fajni ludzie, jakość i fachowa pomoc, jeden minus to to, że musialem sie nauczyc zamawiac z wyprzedzeniem ale to był dobry ruch z mojej strony.
    Konrad

14.09.2020 16:09

200 zł to weźmie za podjazd ha ha ha
    Daniel

20.09.2020 20:44

Właściciel Coraba ma 51 % udziałów w firmie Polska Korporacja Fotowoltaiczna s.a.
    Potencjalnie zainteresowany

14.09.2020 19:31

Jak oceniacie atmosferę w pracy?
    Piotr Farbotko, Corab

17.09.2020 11:29

Dzień dobry, magazyn w Bartoszycach jest w fazie zmian organizacyjnych. Mam nadzieję, że niedługo pozytywny aspekt tych zmian będzie odczuwalny również dla kierowców. Pozdrawiam, Piotr Farbotko, dyrektor Zakładu Produkcyjnego
    Maja Gregorowicz, Corab

17.09.2020 14:20

Dzień dobry, Dziękuję za ten wpis. Zadaniem kierownika magazynu jest organizowanie pracy podległym pracownikom, co za tym idzie nie do końca zrozumiałym jest stwierdzenie, że zleca pracę, którą sam powinien wykonać. Zapewniam jednak, że sprawę zbadamy. Przykładamy dużą wagę do profesjonalizmu pracowników. Bardzo ważne jest dla nas okazywanie wzajemnego szacunku. Pozdrawiam, Maja Gregorowicz, kierownik administracji i HR
    xD

16.09.2020 23:02

Na stronie Corab jest zakładka na środku "Dla projektanta" - klikam i okazuje się, że jest zero informacji. Czy ta firma to pusty balon ?
    projektant

17.09.2020 11:20

a jakich informacji potrzebujesz? odezwałem się poprzez dostępny tam formularz. Dostałem dokumentację dwg a w razie pytań ich konstruktorzy mi podpowiadają. większość firm nie ma nawet takiej zakładki...
    Paweł Demianiuk

11.09.2020 09:11

Czy do magazynu w Olsztynie jest połączenie miejskim autobusem?

Zostaw merytoryczną opinię o Corab S.A.