cersanit

Krasnystaw

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 183 ocen.

Opinie o cersanit

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie cersanit

Pytający

Szanowni, proszę o rzetelną informacje o firmie Cersanit centrala Kielce chodzi konkretnie o atmosferę,ludzi,wynagrodzenie czy jest to firma z "duszą" pomimo że jest korporacją? Dotyczy stanowisk kierowniczych. To że marka znana i rozpoznawalna to oczywiste czy w związku z tym samograj na rynku dotyczy sprzedaży?Tu proszę handlowców o wypowiedź. Nie interesują mnie opinie,komentarze ludzi którzy będą pisać "gorzkie żale" i mało obiektywne opinie (głównie byli pracownicy firmy z urażoną dumą i ambicjami) Dzięki z góry wszyskim za konkretne informacje.

Anty

Trzeba być mocno zdesperowanym , albo bez mózgu i końskie zdrowie, źeby w tym czymś pracować

Kacy

Proszę o informację jakim autem porusza się pH, oraz w jakich granicach otrzymuje podstawę.. Dziękuję za info

HR ha ha

A niby kto miał ją czegokolwiek nauczyć. Szefowa HR przecież niewiele umie. Ją najpierw powinno się nauczyć zasad normalnego zachowania.

Hardy Tom

DNO - brak nawet podstawowej informacji zwrotnej odnośnie procesu rekrutacji. MOżna się przypominać telefonicznie czy mailowo a po drugiej stronie beton.

Luke
@Hardy Tom 16.05.2017 21:15
DNO - brak nawet podstawowej informacji zwrotnej odnośnie procesu rekrutacji. MOżna się przypominać telefonicznie czy mailowo a...

p.Ewelina z HR nawet nie raczy głupiego zwrotnego maila (czy jakiegokolwiek na temat rekrutacji) odpisać na temat rekrutacji. "Rekrutować" chce a podstaw nie ogarnia.

Don vito

Na stanowisku inżynier produkcji ile można brutto zarobić (widełki chociaż).

Gereb133

Jaka teraz panuje tam sytuacja co do zatrudnien, jeszli ktos mialby ochote odpowiedziec. (Krasnystaw)

Guru
@Gereb133 26.02.2017 23:37
Jaka teraz panuje tam sytuacja co do zatrudnien, jeszli ktos mialby ochote odpowiedziec. (Krasnystaw)

Biorą wszystkich abyś miał PESEL :D

teodor

w Krasnystawie od 12-18 zł brutto za godzinę w zależności na jakim dziale, umowa o pracę na okres próbny 3 miesiące stawka 11zl brutto na czysto wychodzi 1471zł

1234

Piotr M.

6789
@1234 15.01.2017 16:17
Piotr M.

to za co dostał te zawiasy? ja też ciekawy jestem bo chyba wiem o którego gościa chodzi

RLew

Zaraz, zaraz bo juz sie pogubiłem. Tyle od nas dyrektorów wyleciało, ze juz nie wiem, który jest u Was. Czy to ten co ma "zawiasy"?

mario
@RLew 14.12.2016 11:05
Zaraz, zaraz bo juz sie pogubiłem. Tyle od nas dyrektorów wyleciało, ze juz nie wiem, który jest u Was. Czy to ten co ma "...

Za co dostal te zawiasy? Bede mogl potwierdzic czy to "ten"

Krasnystaw

Roco trzymaj się. Ten nowy spad od nas to totalny bałwan i analfabeta. Dyrektor niby, a jakie robi błędy ortograficzne. Nawet kilka zdań pisze za niego żona, która na marginesie tez juz jest w drodze do Was. Wyrazy współczucia. Predzej, czy później i tak wyleci od was, ale to co zarobi nikt mu nie odbierze

Zmenczony
@Krasnystaw 13.12.2016 12:23
Roco trzymaj się. Ten nowy spad od nas to totalny bałwan i analfabeta. Dyrektor niby, a jakie robi błędy ortograficzne. Nawe...

Bardziej trzeba powiedzieć krasny trzymaj się, bo teraz to dramat, będzie tylko gorzej

brakarz

Stary teraz to nam możesz współczuć jak nie ma tego dyrektora bo to koleś był co się znał na rzeczy szkoda że odszedł do Was.

Dawerty

Witam. Teraz my w Roce w Gliwicach mamy tego dyrektora, który prawdopodobnie był u was. Zaczyna się tutaj strasznie wesoło robić. Wszyscy się boją, każdy kto ma trochę więcej władzy zaczyna się wyżywać na ludziach niższego szczebla. Jak tak patrzę na opinie o waszym zakładzie to naprawdę współczuje. Mamy teraz to samo, tylko powiedzmy że u nas jeszcze się normalnie zarabia o ile normalnie na rejon Górnego Śląska to jest plus minus 2700 na ręke. Podejrzewam jednak że długo to nie potrwa, zaczną się redukcję wypłat i tym podobne rzeczy. Normy dzwigają praktycznie o 100%. Niestety kolejny [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Nowy dyrektor zaczyna dopiero działać, a już wszyscy mają dość, no ale u nas nie przejdzie ciągłe poganianie pracowników. Jest wiele firm na strefie Gliwickiej gdzie można się zatrudnić, Ukraincy nie chcą u nas pracować a doświadczeni pracownicy zaczynają uciekać z zakładu, a będzie coraz gorzej.

ceramik
@Dawerty 21.11.2016 09:44
Witam. Teraz my w Roce w Gliwicach mamy tego dyrektora, który prawdopodobnie był u was. Zaczyna się tutaj strasznie wesoło robi...

Naprawdę? Nowy dyrektor się na tobie wyżywa? A co ci takiego zrobił ze tak go krytykujesz? Jakoś trudno mi to sobie wyobrazić bo akurat tak się składa ze ja tego dyrektora znam i wiem że to człowiek z wiedzą i kulturą osobistą. Ty chyba go nie poznałeś bo wypisujesz tutaj jakieś głupoty. Dopiero jak go nie ma to Cersanit się rozwala. Ty sie zastanów i sprawdz zanim coś napiszesz.

Jan
@ceramik 24.11.2016 13:42
Naprawdę? Nowy dyrektor się na tobie wyżywa? A co ci takiego zrobił ze tak go krytykujesz? Jakoś trudno mi to sobie wyobrazić b...

Ty to chyba jesteś jego rodziną bo te osoby co przyszły z Cersanit to wiedzą nie grzeszą a mam z nimi dziennie kontakt . Wiedzą na temat ceramiki u tych osób jest na poziomie co najwyżej miernym. Dodatkowo zachowują się jak PIS ich zły pomysł jest dobry a dobry pomysł ale nie ich jest zły .

zenek

zarobki po podwyzkach---kaszana---dali 8% a zabrali 15% premki --- dodatkowo za taka sama prace WYBRANE osoby ( npd) dostaja duzo wieksza stawke ( 3 z przodu nie schodzi) - na odpowiedz dlaczego tak jest dostalem odpowiedz ''' polityka firmy''' pierdolie ta polityke firmy-nie polecam a sam szukam innej roboty-gdzie godnie placa

miron

To ty też @ja masz najwidoczniej znajomości skoro tak dobrze wiesz co się niby w firmie dzieje..a tak w ogóle to, że firma pracuje na 3 zmiany (jak w większości tego typu miejsc!) świadczy o tym, że jest to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Nie każdy powinien używać tego określenia jeśli nie wiem o ono naprawdę oznacza

ja

Ja się dziwie ze ludzie tam jeszcze pracują. Cersanit Krasnystaw to zwykły obóz pracy praca na 3 zmiany nie szanują pracownika o zarobkach lepiej nie wspominać. Tam rządzi wazeliniarstwo rok temu w Wigilię powinienem mieć wolne a mi wstawili 2 zmianę. Pełno takich cyrków jest w Cersanicie. Zeby tam awansować to trzeba mieć rodzinę albo znajomości nawet po zawodówkach. Omijać ten jeden syf z daleka.

smsik

Witam pracuje juz 8-smy msc w ceramice przez sanpro mialo byc 6msc a dalej cos kreca,podwyzszyli mi stawke na 11,30 a w najnizszej krajowej jest ponad 12 to jest normalne czy robia mnie w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]

Czlowiek-czynu

Nie polecam, pracowalem tam kilka miesiecy i za te pieniadze nie warto, warunki straszne, wszedzie chemia smród pyli sie, juz o temperaturze nie wspomne, ludzi traktuja tam jak konie pociagowe a i wspolpracownicy strzelaja z ucha zeby tylko sie troche podlizac, ludzie szanujcie swoje zdrowie, cersanit to zło.

Byla

W biurze w Kielach fala odejsc, slaba atmosfera, demotywacja i balagan. Kasa nijaka i gora obowiazkow-nie polecam.

daniel

kilka dni temu zwolnilem sie z cersanitu - rovese pensja marna, uzapierdalac sie trzeba a i tak jak bys nie robil to zawsze jest zle - fakt ze mialem dobrego majstra i chwala mu za to ( slawka kurzynskiego )ale tak czy siak ta firma to dno - sporo ludzi odchodzi z powodu kasu - ci co maja wybor to odchodza-ci ktorzy go niemaja wegetuja tam - szczerze niepolecam tego burdelu

ffghj

Czesc mam pytanie, czy w cersanicie są w tym czasie przyjęcia do pracy?

byłem

Powiem tak jeśli chodzi o prace fizyczna większego kołchozu nie widziałem pracowałem za granicą w fabryce i myslałem ze tam jest masakra ale co jest w cersanicie lks to jest max wyzysku człowieka i nie wiem w jaki sposób wyliczyli 6-7 czy 9 ton gdzie ja byłem w miejscu gdzie przerzucałem 800umywalek w ciągu zmiany gdzie najmniejsze ważyły 10kg a największe grubo ponad 20kg i tych największych bylo jakies 600sztuk :)ludzie szukajcie normalnej roboty za normalne pieniądze nie poddawajcie sie za takie psie pieniądze 1350zl za taką charówe o temperaturze juz nie wspomne wszystko biegiem pół godziny wczesniej rzychodzisz zeby sie wyrobić i zrobić sobie 5min przerwy o wyjsciu do toalety przez pierwsze 4godziny niema szans oczywiscie tam szkodliwego nie ma ani zapylenia swietne warunki świetna praca i pieniądze ;) i wiem co mówie bo tam byłem pozdrowienia dla myślących

PKP

Niestety jest....

PKP

Jako były pracownik podsumuje firme w ten sposób: (... i ujrzał Pan pracę naszą, i był zadowolony a potem zapytawszy o zarobki nasze usiadł i zapłakał..) list św. Pawła Apostoła do Polonian

podszywacz

Znam sytuacje na warsztacie mimo że tam nie robie. to co napisalem to prawda

ikll

Witam Joc pracuje jeszcze który chodzi na zwolnienia .Za co ma płacone niedziela się i 25% ma ale za co pyttuam.Ludzie na produkcji mają 25% premi ale odpowiedzialność mają a Joc jaką ma aaodpowiedzialność szkliwo wybrać i pokreci się po ihali .Dotrzeć joc

yikll

Zwolnić jocia za nic nie robienie

Erwin

tak źle się dzieje w firmie ,ale i tak każdy dzień w dzień przychodzi i pracuje!

Erwin

tak źle się dzieje w firmie ,ale i tak każdy dzień w dzień przychodzi i pracuje!

Erwin

oczywiście Kobiety są mile widziane w firmie

Erwin

nie zwalniać Grzesia Jocia!!!

Hard rysi@

Witam na wstępie nie polecam!!! W zakładzie w Krasnymstawie panuje rygor jak w więzieniu czy w JW wytłumaczę na koniec. Umowa ok na początek 3 mies okres próbny jak się nadasz to dostajesz 5 lat.Jak się wykażesz (będziesz dobrze lizać przełożonym) to co dadzą na nieokreślony. Zarobki zależnie od stanowiska i działu. Ale najlepiej zarabiają nalewacze nie zależnie od działu kiedyś było inaczej odlewnik był najlepiej zarabiającym. Nalewacz 2500 pełna premia czyli 35% odlewnik 1900-2300 max 21 dni pracy. Najgorsze jest to że za byle co możresz mieć tą premie zabraną. Mi.Nieposprzątanie stanowiska pracy, braki surowe, Palenie na stanowisku pracy (nawet za pety), czy inne pierdułki związane z wykonywaniem pracy. A najgorsze jest od nie dawna jak wspominałem na podzatku rygor z zachowaniem i przestrzeganiem 8 godzin pracy. Tzn wszyscy pracownicy miszą odbijać kartę conajmniej 10 minut wcześniej przed wyznaczonym czasem pracy i 15 minut po wyznaczonym czasie pracy. bo jak pracodawca wymaga 8 godzin bo tyle musisz spędzić na stanowisku pracy a nie na zakładzie. Więc jeśli macie wybór to lepiej założyć własną działalność. A do pracy w Cersanicie nadadzą się inni którym się nie powiodło a nie mają innych perspektyw na dalszy las. (Tak ocenia były stary szeregowy pracownik może na wyższych stanowiskach mają lepiej ale nie my)

byko2
@Hard rysi@ 05.12.2015 10:46
Witam na wstępie nie polecam!!! W zakładzie w Krasnymstawie panuje rygor jak w więzieniu czy w JW wytłumaczę na koniec. Umowa...

ale po 5 latach chyba wiecej sie zarabia niz 2 koła?

byko2

a ile u was zarabia sie na szkliwierni ?

kilof

Witam mam takie pytanie na czym polega praca na odlewni a dokładnie na stanowisku nalewacza form gipsowych? Bo jestem zainteresowany pracą w cersanicie na tym stanowisku

kilof

Witam mam takie pytanie na czym polega praca na odlewni a dokładnie na stanowisku nalewacza form gipsowych? Bo jestem zainteresowany pracą w cersanicie na tym stanowisku

oo

Za taka robote jak robi szkliwo wypiera i pokreci sie po hali za co to jest płacone ludzie zwolnic grzeska jocia z latyczowa gnoja Krasnystaw

oo

Za taka robote jak robi szkliwo wypiera i pokreci sie po hali za co to jest płacone ludzie zwolnic grzeska jocia z latyczowa gnoja Krasnystaw

opo

Siema chłopaki Grzeska Jocia powini dawno zwolnic z roboty za nic nie robienie i chodzenie na zwolnienia .....

byko2

Cze czy pracuje tam dalej Paw Grzesiek?

z
@byko2 17.10.2015 17:52
Cze czy pracuje tam dalej Paw Grzesiek?

pracuje

CHełmianin

Nie pracowałem tam ale byłem na rozmowie o pracę.Rozmowa prowadzona przez jakieś kobitki z agencji (agencji pracy oczywiście heh).Jestem z Chełma więc liczyłem na jakieś fajne warunki skoro ogłaszali się w mieście oddalonym 30 km od Krasnegostawu.Niestety, umowa o pracę przedłużana co TYDZIEŃ (nie wiem co to za umowa ale tak to przedstawili), oraz minimalna krajowa czyli niecałe 1300 zł.Pokazali nam też warunki pracy na hali.Powiem krótko.Trzeba być idiotą żeby przerzucać 6-7 ton dziennie za takie pieniądze i jeszcze dojeżdżać z Chełma.Ogłoszenie ukazuje się na OLX co kilka dni od kilku miesięcy więc chętnych jak widać nie ma...

szkliwierz
@CHełmianin 11.10.2015 17:29
Nie pracowałem tam ale byłem na rozmowie o pracę.Rozmowa prowadzona przez jakieś kobitki z agencji (agencji pracy oczywiście he...

Właśnie nie masz c narzekać jak do pracy przyjmowałeś się przez agencje sanpro lub start people, nikt na początku nie ma kokosów ale po woli dali by ci normalną umowę i byś zarabał więcej. Ale jak sie ma lewe rece do pracy to sie nie dziwie

zenon

Przyjmuja czy zwalniaj?

Jarek ''Kompletacja Cersanit IV'' ;)

Śmieszni jesteście jak to czytam... W krasnymstawie nikt nie da wam więcej za pracę fizyczną niż to co piszecie i nażekacie. Idziesz na 8h do pracy, dostajesz umowę o pracę, wracasz do domu i nic Cię nie interesuje. Wypowiacie się, a nic nie wiecie o pracy, bo nikt was jej nie nauczył!!! Jestem po studiach i żałuję że kiedyś przerwałem pracę w Ceramice na ten koszt. Teraz wracam, pracuję i jestem na miejscu... Do pracy Rodacy

Stańczyk

Pozdro dla Helmuta z Z1. Tak trzymaj!

zyczliwy

cieszta się bo w cersanit starachowice to już od 1 stycznia cyrografy mamy z zarobkami na najniższej krajowej obojętnie czy lekka robota czy [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] w smrodach i wykańczasz się przy dzwiganiu masakra dosłownie tu jedyna podwyżka jaką widzę to jak najniższą krajową podniosą jednym słowem legalnie działający [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] oczywiście zaznaczająć żadnych szkodliwych warunków tu nie ma haha ciekawe ile dostaje w łapę kontrola że takie zaświadczenia wystawia a wszędzie chemia i smród do nie wytrzymania że aż flaki wyrywa

lesiek

temat trochę stary, z tego co widzę, ale może ktoś w takim razie wie jak dzieje się tam teraz? czy są jakieś wolne miejsca. I ile wynosi podstawa. W sumie to poszukuję pracy jakiejkolwiek byle szybko ale też nie chciałbym pracować za przysłowiowe "darmo", może ktoś tu coś wie i z chęcią by mi podpowiedział.

dzony
@lesiek 30.11.2014 19:07
temat trochę stary, z tego co widzę, ale może ktoś w takim razie wie jak dzieje się tam teraz? czy są jakieś wolne miejsca. I i...

złóż cv przez neta bo na bramie to przepada . zależy gdzie trafisz ale ogólnie wszędzie ciężko . zarobki od 1500 do 2500 , kadra tez [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]

tedi

NAJLEPIEJ JEST NA SZKLIWIERNI 1 TYLO BY NIE IŚĆ DO GIENKA WYPYCHA BO TO DEBILOSKO

ok
@tedi 27.05.2014 16:41
NAJLEPIEJ JEST NA SZKLIWIERNI 1 TYLO BY NIE IŚĆ DO GIENKA WYPYCHA BO TO DEBILOSKO

solid i zarobić morzna nawet tys

gość

A jak ochrona w Cersanicie, są jakieś przyjęcia-ile można tam zarobić???

abc

To forum jest monitorowane przez moderatora ( taka ciota co pilnuje wizerunku firmy,i zarabia kilka razy więcej niż zwykły pracownik) coś w rodzaju " cenzury" wszech obecnej za komuny! Dlatego nie warto co kolejek pisać i i tak nikt prawdy się nie dowie! Żenada!!!!!!!!

gość

Widzę że mamy podobne problemy. Pracownik Roca Polska Gliwice.Pozdrawiam.

Wiem-widziałem-czułem

Krasnystaw miasto kochane jak najbardziej pozdrawiam :) Ludzi którzy zasługują na sympatię również jednakoż pozdrawiam. (usunięte przez administratora)

Zostaw opinię o cersanit - Krasnystaw

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie cersanit