Po wielu latach pracy w tej firmie mogę powiedzieć że jedyne co dobrego mnie tam spotkało to nawiązane przyjaźnie z wartościowymi ludźmi na różnych stanowiskach. Na sposób zarządzania i traktowania pracowników lepiej opuścić zasłonę milczenia. Niestety bardzo wielu wartościowych ludzi odeszło samych lub zostało do tego zmuszonych.
Ktoś czuwa aby usuwać niewygodne opinie. To krótko : w KRA obecnie produkuje się same braki, sam gruz , kompletne (usunięte przez administratora). Poziom braków powyżej 50%.
Wszystko na to wskazuje. O tym co się teraz w zakładzie dzieje to wszyscy w Kielcach wiedzą i dalej się przyglądają,na co czekają aż Fox i cała ta zgraja doprowadzi to do kompletnej ruiny. Dużo by o tym pisać ale nikt nie jest zainteresowany aby to wszystko zacząć naprawiać. Wszyscy siebie kryją nawzajem. Audyt z Kielc zamiata sprawy pod dywan a właściciela w biały dzień kroją na kasie ile się da i śmieją się prosto w twarz.
Fox jest grabarzem tego zakładu, właściciel zarabia na kauczuku i idzie w atom. Ta firma już go nie interesuje. Nie ma w niej już ani jednej osoby znającej się na produkcji. Exel żądzi. Szukajcie pracy.
Ale to wszyscy wiedzą. Kielce również. Wszyscy z góry. Pytanie dlaczego nic z tym nie robią. Ci co teraz mają naprawiać przez 2 lata wszystko psuli, wzięli za to furę kasy. Czyli jest świadomość ,że to ludzie bez pojęcia.
Ci ludzie niczego nie naprawią, to jest jeden z wielu nic nie znaczących przystanków w ich tak zwanej karierze zawodowej. Minął 2 lata ich pracy w tej firmie (tyle zwykle pracują w każdej firmie, pierwszy rok obiecują niewiadomo jakie wyniki, drugi próbują je zrealizować ale się nie udaje) i odchodzą. A to co zepsuli już zostanie. Tak też tu będzie. Niestety.
Ale tych 2 letnich zmian było już kilka i każda zostawia zakład w gorszej kondycji czyli juz jest doświadczenie,że nie tędy droga a mimo wszystko dalej to samo.
Żadna delegacja z Kielc nie pomoże. Potrzebna jest na wysokich szczeblach władzy osoba z wiedzą fachową. Była jedna ale za bardzo przykładała się do pracy
Prawda, ale jeszcze taka osoba musi być słuchana a nie marginalizowana. W firmie produkującej tak specyficzny produkt z tyloma etapami produkcji nie mogą rządzić specjaliści od niczego, nie posiadający żadnej wiedzy fachowej. Mówiąc wprost nie da się produkować kibli bez fachowców od kibli.
W nic sobie nie strzelili. Za tzw. optymalizację ( pokazaną jakwielki sukces) wzięli kolosalne nagrody. Teraz każdy miesiąc to kolejna kasa. Maja daleko to wszystko. Najwyżej pójdą do innej firmy i zrobią to samo. A tutaj ludzie zostną na lodzie. Ale dla nich nigdy ludzie się nie liczyli.
Tak przykładała się do pracy, że gdzieś miała zapisy kodeksu pracy a i podciągnięcie niektórych "wątpliwych zachowań" pod kodeks karny nie stanowiło by większego problemu :-) w skrócie, dobrze że go nie ma. Bo lepiej by nie było a nikt nie miał już ochoty wysłuchiwania skomlenia tego frustrata.
Witam. Chciałbym się dowiedzieć, czy warto tam iść do pracy? Jaka jest tam sytuacja, czy przyjmują kogoś nowego, czy zwalniają? Słyszałem, że ostatnio ograniczyli produkcję. Jak wyglądają zarobki w tej cegielni? Chodzi mi oczywiście o Krasnystaw. PS. Doszły mnie słuchy, że duże jubileuszówki ludzie podostawali
Ale 17 lat pracy to nie jubileusz. Jak dasz radę to poczekaj do 20 lat pracy. Podziwiam was że pracujecie tak ciężko fizycznie mając w perspektywie pracę do 60 lat. Trzeba mieć końskie zdrowie.
Tak jubileuszowi to śmiech na sali. Po 30 latach 500 zł. Po 5 dyplom i kubek hahahha
Bo oni nie liczą okresu próbnego ani umów na 1 rok.. Drugi rok.. Tylko od 3 roku liczą i wychodzi 15 lat. A tak naprawdę pracuje się już ponad 17
No jak z jakością na miskach zawieszanych. Wzrasta bo ostatnio to było 30 %. Macie jakiś pomysł. To pytanie do zarządzających?
Pomysł był: spisywanie braków przez 2 godziny i "pomoc" NPD. Tyle że efekt taki, że jest jeszcze gorzej niż było :-)
Trener produktowy Na jakie warunki można liczyć? Jakie samochody służbowe oferuje firma?
Konkretna,rzeczowa rozmowa, kompetentna profesjonalna Pani prowadząca z działu HR (Małgorzata Litwińska) oraz współprowadzacy/uczestniczący zadając konkretne pytania (nie bicie piany)
Zakres obowiązków,przebieg kariery wszystkie inne związane ze stanowiskiem której dotyczyła rekreacja.
Poziom rozmowy:
- Rezultat: Nie dostałem pracy
Ja uciekłem z tej firmy kilka lat temu . Jescze kierownik produkcji mnie straszył wizytą w sądzie za porzucenie tego (usunięte przez administratora) . Nie polecam . Wyzysk , oszukiwanie pracownika . Pensje niskie . Ta firma to dobry materiał do programu , Uwaga,
(usunięte przez administratora) wyzysk,brak kontaktu z ludźmi, (usunięte przez administratora) zastraszanie. Wszyscy na stanowiskach którzy tam pracują ,powinni pójść siedzieć, na czele z dyrektorami..Ten zakład powinien trafić na pierwsze miejsce (usunięte przez administratora) i do telewizji .. wszelkie kryteria są notorycznie łamane . Wszyscy dźwigają ponad normę , osoby z kontroli są przekupywanie , że nie ma zapylenia.. Wystawiają zakładowi kwit że wszystko w normie...Ludzie w młodym wieku zmarnowali kregosłupy , zakład im podziękował zwolnieniem ich... W tym zakładzie czlowie ma tyrać jak (usunięte przez administratora)
Tak jeszcze nigdy nie było, ostatnie kilka miesięcy to dramat , rozwalone wszystko, ludzie zgnębieni, wygląda to na szabrowanie w biały dzień.
Ile jest etapów w procesie rekrutacji w Cersanit? Jak długo trzeba czekać na ostateczną decyzję?
Już jakiś czas pracuje w tym zakładzie. Oprócz tego, że dość szybko dostałem te prace (właśnie na ciągłości finansowej mi zależało) żadnych innych plusów nie widzę. Myślę że ten zakład byłby bardzo ciekawym tematem do magazynu ,,Uwaga!" Rozgłoszenie tego, co się dzieje w tym zakładzie powinno w końcu zostać przedstawione czarno na białym. Brak przerw, robienie ponad normy, często dochodzi do tego mobbing, poniżanie pracownika jest tam codziennością. Strach usiąść na chwilę, bo będzie że nic nie robisz.. Gdzie jest przerwa 15min która się istnie NALEZY wg prawa? Sam myślałem, ze ludzie wyolbrzymiają jak słyszałem takie opinie. Przekonałem się jak tam zacząłem pracować. Na początku wszyscy mili, uśmiechnięci a później? Potrafią ci powiedzieć że jesteś (usunięte przez administratora) i nic nie potrafisz robić. Nie tak się powinno traktować pracowników.
czyli pracujesz 8 czy 12h bez żadnej przerwy ? jak to naprawdę wytrzymujecie, przeciez w taki upał się nie da nie iśc do wc czy czegoś nie zjeśc ?
Nie przesadzajmy. Trzeba sobie dobrze zorganizowac prace to jest czas na papierosa , na pojscie do toalety czy zjedzenie kanapki. Toaleta tez nie jest nie wiadomo jak daleko ze sie nie zdazy pojsc.
Oczywiście, że jak zorganizuje sobie czas to jest chwila.. minuta? Dwie? Czy ktoś może sobie na dłuższą przerwę oprócz brygadzistow pozwolić? Ty jesz w biegu i pośpiechu a jest ustawowe 15 minut pracy
Nie no jak minuta lub dwie? Bo jak tak mało no to faktycznie trochę gorzej to wygląda... Ale w praktyce raczej do 10 min dojdzie skoro tak ze spokojem to opisała?
Firma (usunięte przez administratora)...........Kielce ślepe nic nie widzą . Majstry bez wiedzy wysługujący się ludźmi z produkcji bo sami nic nie umieją ..... szkoda czasu na ten namiot cyrku..,.
Czy w Cersanicie obecne na produkcje zatrudniają kobiety ? Pilnie szukam pracy
Czy Cersanit zatrudnia studentów?
Cześć, Aplikowałem na przedstawiciela handlowego i dostałem zaproszenie na rozmowę. Chciałem zapytać o możliwe pytania i o ewentualne warunki współpracy. Z góry dzięki
Połowa zakładu stoi i rdzewieje, aż strach pomyśleć jak ten złom przyjdzie uruchomić bo po UR to już tylko wspomnienie.
Ile czeka się na wypłatę świadczenia wczasowego po złożeniu wniosku?
Witam . Trudno mi pisać o tej firmie napewno jest trudna sytuacja na zakładzie ciągłe zmiany na stanowiskach kierowniczych mocno odbijają się na chaosie jaki panuje w strukturach na niższych stanowiskach . W tym roku dział utrzymania ruchu opuściło bardzo wielu doświaczonych ludzi którzy zwolnili sie sami a nawet zostali zwolnieni przez przełożonych przez rewolucje które podobno miały pomóc . Bardzo dużo stresu codzienny wszechobecny mobbing . Wielkim problemem w tej firmie jest brak szkoleń rozwijających dział UR oraz brak szkoleń okresowych co uważam za niedopuszczalne żeby elektryk robił Uprawnienia prywatnie bo każdy wie ze firma zrobi to raz na 5 lat zbiorowo Brak uprawnień na podnośniki , wózki i inne pojazdy wystepujące w zakładzie.Masa maszyn w opłakanym stanie gdzie awarie pojawiają sie notorycznie , nie ma pieniedzy na kompleksowe naprawy czy wymiane sprzętu , Wszystko jest naprawiane doraźnie , po kosztach . . Dział UR napewno ma za dużo obowiązków w odniesieniu do zarobków . Mówię to wszystko świadomie jako były pracownik i każdemu kto czyta ten post radze sie 3 razy poważnie zastanowić nad pracą tam.
Ja wam powiem jedno , 17 lat w cersanicie z początku mi się podobało, później nawet mniejsze zarobki nie były problemem bo były Inne plusy prcay. Ale z ,czasem zarobki zaczęły odbiegać od rynkowych , władza zakładu była butna ślepa na potrzeby doświadczonych pracowników, woleli zatrudnić nowego za 21 zł na godz niż dać staremu podwyżkę z 17 na 18.50 . Ale nie ma tego złego, teraz mam w nowej formie niecałe 35 zł na godz po 3 latach i dalej rozwojowo.
Firma (usunięte przez administratora). Pensje oderwane od rzeczywistości, no poza HR i dyrektorami oczywiście. Atmosfera żenada, nie ma żadnej. Wyzysk w każdym calu przez biznesmena który uważa się za światowego a zatrzymał się raczej w latach 80.
Czy firma Cersanit udziela pożyczek pracowniczych? Na jakie dodatkowe wsparcie może liczyć pracownik?
Witam. czy może ktoś się podzielić opinią i doświadczeniem na temat pracy na stanowisku LABORANT ????
A to szukają teraz? Możesz powiedzieć, gdzie znajdę jakieś informacje, ofertę, cokolwiek? No chyba, że pytasz tak po prostu.
A gdzie jest oferta? ponoc jeden z najlepszych działów w zakładzie, dlatego ofert brak:)
Witam mam pytanie czy teraz jest jakiś nabór do pracy ?
Jak działa GoWhistle?
Zostań Sygnalistą w Cersanit - Krasnystaw
Firma nie ma zarejestrowanego Compliance Officera. GoWork oraz GoWhistle nie zobaczą treści Twojego zgłoszenia! Dzięki nam będziesz miał gwarancję, że firma otrzyma Twoją informację o chęci zgłoszenia sygnału.
POTWIERDŹ EMAIL
Aby założyć konto, musisz jeszcze potwierdzić adres e-mail.
Wysłaliśmy wiadomość z linkiem aktywacyjnym na podany przez Ciebie adres. Po naciśnięciu w niego, poinformujemy Cię o kolejnych krokach.
Nie otrzymałem e-maila, wyślij ponownieZarejestruj Compliance Officera
i odpowiedz bezpłatnie sygnaliście
Pamiętaj, że zarejestrować się mogą tylko osoby upoważnione do obsługi zgłoszeń.
Skontaktuj się z nami
Pracodawco, skorzystaj z naszych usług
Dzięki nam, Twój sygnał dotrze do Pracodawcy!
Etap 1 - Zgłaszasz nieprawidłowość w firmie
- wybierasz zgłoszenie anonimowe lub imienne
- decydujesz o kategorii zgłoszenia np. łamanie przepisów prawa
- możesz szczegółowo opisać sytuację
Etap 2 - Przekazujemy Twoje zgłoszenie pracodawcy
- informacja o sygnale pojawia się na wątku firmy
- upoważniony Compliance Officer dostaje możliwość odpowiedzi na sygnał
- GoWork dba o terminowy odzew ze strony firmy
Etap 3 - Pracodawca udziela odpowiedzi
- sygnalista informuje, czy problem został rozwiązany
- dostajesz możliwość upublicznienia sygnału
- dostajesz możliwość podziękowania pracodawcy
Dziękujemy za wypełnienie formularza zarobków.
Chcesz być na bieżąco z odpowiedziami?
Zapisz się na powiadomienia o nowej opinii już teraz
Psst! To jeszcze nie koniec!
Potwierdź swoją subskrypcję!
Odbierz maila
Na podany adres e-mail wysłaliśmy wiadomość z prośbą o potwierdzenie subskrypcji (RODO)
Potwierdź subskrybcję
Kliknij w link potwierdzający subskrypcję w mailu i bądź na bieżąco!
Dziękujemy za wypełnienie formularza zarobków.
Chcesz być na bieżąco z odpowiedziami?
Zapisz się na powiadomienia o nowej opinii już teraz
Psst! To jeszcze nie koniec!
Potwierdź swoją subskrypcję!
Odbierz maila
Potwierdź subskrybcję
Kliknij w link potwierdzający subskrypcję w mailu i bądź na bieżąco!
Znajdź firmę
Zapisz się na powiadomienie o nowej opinii już teraz!
Zapisz się na powiadomienie już teraz
Otrzymuj powiadomienia na temat firmy
Jak się pracuje w Cersanit?
Zobacz opinie na temat firmy Cersanit tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 46.
Jakie są opinie pracowników o pracy w Cersanit?
Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 32, z czego 2 to opinie pozytywne, 21 to opinie negatywne, a 9 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!
Jak wygląda rekrutacja do firmy Cersanit?
Kandydaci do pracy w Cersanit napisali 1 opinii na temat procesu rekrutacyjnego. Zobacz szczegóły tutaj.
- Leśna 6
22-300 Krasnystaw - NIP: 9591762811 KRS: 0000271736
Na podstawie badań Mediapanel prowadzonych przez Gemius w okresie od 1 marca do 31 marca 2024: wskaźniki "Real Users" platforma internet.
(real users)
Pozostałe firmy - Krasnystaw i okolice
- Ochotnicza Straż Pożarna w Barakach
- Ochotnicza Straż Pożarna w Orłowie Murowanym
- Wspólnota Pocieszenia
- Stowarzyszenie Rodzicielstwa Zastępczego Ziemi Krasnostawskiej Uśmiech Dziecka
- Stowarzyszenie Nasza Rudka
- Stowarzyszenie Twórców Kultury Paleta
- Stowarzyszenie Narodowy Krasnystaw
- Ochotnicza Straż Pożarna w Wincentowie
- Kółko Rolnicze w Ostrzycy
- Meteor Sp. z o.o.
Popularne
- Bytom S.A.
- Circle K Poland
- WYŻSZA SZKOŁA BANKOWA W GDAŃSKU
- ArcelorMittal Poland
- Szkoła Morska W Gdyni Sp. z o.o.
- Warszawski Uniwersytet Medyczny
- KRUK S.A.
- Śląski Uniwersytet Medyczny
- Sferis Sp. z o.o.
- Fundacja Telewizji Teletop Sudety Pro Harmonia
- Centrum Kształcenia Nauczycieli LIBRUS Katowice (zakończona działalność)
- Spółdzielnia Mieszkaniowa Karolina
- Biłgorajskie Stowarzyszenie Opieki Nad Zwierzętami Podaj Łapę
- Fundacja Na Rzecz Wsp... Wrocław
- Wrocławska Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej
- Gelino GW Sp. z o.o.
- SGGW
- Bliżej Szkoły
- Kancelaria Prawna Chałas i Wspólnicy
Obowiązek informacyjny przedsiębiorcy
Szanowny Przedsiębiorco!
Poniżej znajdują się informacje na temat przetwarzania Twoich danych osobowych przez GoWork.pl Serwis Pracy Sp. z o. o.
- 1. Kto jest administratorem Twoich danych osobowych?
- Administratorem Twoich danych osobowych jest GoWork.pl Serwis Pracy Sp. z o. o. z siedzibą w Warszawie, ul. Wirażowa 124 A, 02-145 Warszawa.
- 2. Jak skontaktować się z wyznaczonym w GoWork.pl Inspektorem Ochrony Danych?
- Przestrzeganie zasad ochrony danych w GoWork.pl Serwis Pracy Sp. z o. o. nadzoruje wyznaczony Inspektor Ochrony Danych, z którym możesz skontaktować się poprzez adres e-mail: iod@gowork.pl
- 3. W jakim celu oraz w oparciu o jaką podstawę prawną przetwarzamy Twoje dane osobowe? Jak długo przechowujemy Twoje dane?
- W zakresie swojej działalności zajmujemy się pozyskiwaniem informacji na temat sytuacji panującej w przedsiębiorstwach. Umożliwiamy Użytkownikom Serwisu zapoznanie się z opinią oraz dokonanie oceny przedsiębiorcy, w szczególności jego wiarygodności i rzetelności jako pracodawcy lub partnera biznesowego.
Kategorie osób | Cel przetwarzania | Podstawa prawna | Retencja danych |
---|---|---|---|
Osoby fizyczne prowadzące własną działalność gospodarczą | Utworzenie i udostępnienie profili przedsiębiorców w serwisie GoWork.pl, w celu umożliwienia zapoznania się z opinią oraz dokonania oceny przedsiębiorców. | art. 6 ust. 1 lit. f) RODO (prawnie uzasadniony interes administratora - prowadzenie portalu internetowego umożliwiającego jego użytkownikom wyrażanie opinii o przedsiębiorcach) art. 6 ust. 1 lit. f) RODO (prawnie uzasadniony interes osób trzecich - możliwość zdobycia przez przedsiębiorców opinii na swój temat przydatnych do podnoszenia jakości warunków pracy oraz polepszania wizerunku) art. 6 ust. 1 lit. f) RODO (prawnie uzasadniony interes administratora lub osób trzecich – ustalanie, dochodzenie roszczeń, obrona przed roszczeniami związanymi z prowadzoną działalnością gospodarczą) | Dane będą przetwarzane do momentu wniesienia skutecznego sprzeciwu, z przyczyn związanych ze szczególną sytuacją osoby, której dane dotyczą, a następnie, po wniesieniu sprzeciwu dane będą archiwizowane przez okres przedawnienia ewentualnych roszczeń. Po wskazanym wyżej okresie dane osobowe będą usuwane lub anonimizowane. |
- 1. Komu przekazujemy Twoje dane osobowe?
- Odbiorcami Twoich danych osobowych będą podmioty świadczące usługi na rzecz GoWork.pl Serwis Pracy Sp. z o. o. (w szczególności usługi takie, jak obsługa systemów informatycznych) oraz GoWork.pl Andrzej Kosieradzki, a także podmioty upoważnione do odbioru danych na podstawie przepisów prawa.
- 2. Jakie jest źródło pochodzenia Twoich danych?
- Twoje dane pozyskaliśmy ze źródeł publicznie dostępnych, takich jak: Centralna Ewidencja i Informacja o Działalności Gospodarczej (CEIDG), inne publiczne rejestry, strony internetowe.
- 3. Jaki jest zakres danych osobowych, które przetwarzamy?
- Przetwarzamy Twoje dane osobowe w zakresie obejmującym: dane teleadresowe (takie jak: imię, nazwisko, nazwa firmy, adres siedziby firmy), dane kontaktowe (takie jak: adres email, numer telefonu).
- 4. Jakie przysługują Ci prawa w związku z przetwarzaniem Twoich danych osobowych?
- Zapewniamy realizację Twoich uprawnień wskazanych poniżej. Możesz realizować swoje prawa przez zgłoszenie żądania na adres e-mail: iod@gowork.pl
Prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania danych | Masz prawo w dowolnym momencie wnieść sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, jeżeli przetwarzamy Twoje dane w oparciu o nasz prawnie uzasadniony interes. Jeżeli Twój sprzeciw okaże się zasadny i nie będziemy mieli innej podstawy prawnej do przetwarzania Twoich danych osobowych, usuniemy Twoje dane, wobec wykorzystania których wniosłeś sprzeciw. |
Prawo do usunięcia danych | Masz prawo do żądania usunięcia wszystkich lub niektórych danych osobowych, jeżeli:
Prawo do ograniczenia przetwarzania | Masz prawo do żądania ograniczenia wykorzystania Twoich danych osobowych, gdy:
Prawo dostępu do danych | Masz prawo uzyskać od nas potwierdzenie, czy przetwarzamy Twoje dane osobowe, w związku z tym masz prawo:
Prawo do sprostowania danych | Masz prawo do sprostowania i uzupełnienia podanych przez siebie danych osobowych. Masz prawo żądać od nas sprostowania nieprawidłowych danych oraz uzupełnienia niekompletnych. |
Zgłaszania skarg | Jeżeli uważasz, że Twoje prawo do ochrony danych osobowych lub inne prawa przyznane Ci na mocy RODO zostały naruszone, masz prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych (www.uodo.gov.pl). |