MediaExpert

Poznań, Świętego Antoniego 5

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 91 ocen.

MediaExpert
3 91 6 1

Opinie o MediaExpert

Karolina

@anonymous, taka kwestia jak wysokość wynagrodzenia często ustalana jest indywidualnie na etapie rozmowy lub później. Może się ono różnić przecież chociażby w zależności od wcześniejszego doświadczenia czy też posiadanych kwalifikacji. Daj znać, czy zdecydujesz się aplikować do pracy w MediaExpert! Czy ktoś z Was aplikował niedawno do pracy w MediaExpert w Poznaniu? Jakie wymagania stawiane są przed osobami chcącymi podjąć pracę w tym miejscu?

Karolina

@NOWA, nie potrafię Ci niestety odpowiedzieć na to pytanie, ponieważ nie jestem w żaden sposób związana z firmą MediaExpert w Poznaniu. Mam jednak nadzieję, że otrzymasz satysfakcjonujące odpowiedzi! Aplikowałaś już do pracy w tym miejscu czy po prostu na razie pytasz i zastanawiasz się nad tym?

anonymous
@Karolina 15.09.2018 23:11

Zastanawiam sie czy warto i czy dostane 3 tysiace na reke

Karolina

@Franek, możesz napisać coś więcej? Twoja opinia jest w tym momencie dość ogólna i niewiele mówi osobom zainteresowanym pracą w MediaExpert w Poznaniu. Jeśli mógłbyś dodać jakieś szczegóły na temat tej pracy, byłoby super! @Daniel Gładki, @tyle w temacie, dziękuję za Wasze opinie, niemniej przypominam jednak, że forum służy wymianie opinii na temat pracodawców.

NOWA
@Karolina 26.08.2018 16:34

Witam ja kie zarobki w punkcie obsługi klienta..pracownik doswiadczony z 10 letnim stażem w handlu... wielkopolska

Daniel Gładki

Jakość sprzętu, obsługa, i cały personel, to jedna wielka TRAGEDIA !!!, w sklepie na ul. Kolumny 6/36, 93-342 Łódź, nie oddają pieniędzy jak się zwraca popsutą z winy producenta rzecz !!!, sprzęt się sam rozleciał bo okazał się bublem, a Oni proponują tylko i wyłącznie wymianę towaru na nowy, ten sam wadliwy bubel. Jak się prosi o zwrot gotówki, po kilku dniach użytkowania sprzętu, który się sam popsuł, to pracownicy śmieją Ci się w twarz, i bezczelnie mówią, że w grę wchodzi tylko naprawa albo wymiana, a jak Ci coś nie pasuje, to możesz sobie iść do Rzecznika Praw Obywatelskich czy Konsumenta, i tam sobie zgłaszać. Więc poszedłem do Rzecznika, i powiedzieli Mi, że powinni bez problemu oddać całość pieniędzy, i jeszcze przeprosić, a nie bezprawnie wprowadzać klienta w błąd i utrudniać. Sprawa jest dla Media Expert z góry przegrana, bo prawo stoi po stronie konsumenta, i na pewno będą musieli oddać tą gotówkę, tyle tylko, że przez mało rozgarniętych ludzi, trzeba się niepotrzebnie nachodzić po urzędach, i naczekać na odpowiednie dokumenty, papiery, i decyzje. Mi jednak nie zależy na czasie, więc jak oddadzą te pieniądze nawet za pół roku, to i tak mi obojętne, a opinia o całym Media Expert już pójdzie w świat, i nikt od nich kupować nie będzie.

tyle w temacioe
@Daniel Gładki 25.08.2018 19:54

Dlatego ja tam nie kupuje i w jeszcze jednej sieci euro r t v a g d.Największe dziadostwo.Kupuje tylko w sieci Metro czyli Media Markt i dawny Saturn.Może i jest odrobinę drożej ale tam nie ma żadnych problemów z wymianą na nowy.Ewentualnie inne sklepy internetowe które mają punkty odbioru.Zero problemów.

Franek

Idealnych firm nie ma i wszędzie mogą zdarzyć się wpadki przy pracy. Generalnie fajna firma.

Karolina

@Omijać, rozumiem, bardzo dziękuję za szczegółową odpowiedź. Życzę wszystkiego dobrego! Czy znajdą się na forum osoby, które pracują obecnie w MediaExpert w Poznaniu? Jak oceniacie tego pracodawcę i oferowane przez niego warunki?

Karolina

@Omijać, dziękuję za Twoją opinię. Czy mogłabyś napisać coś więcej na temat samej rozmowy rekrutacyjnej, w której uczestniczyłaś? Czy miałaś podczas niej do wykonania jakieś szczególne zadania? W jakiej atmosferze przebiegała? Czy ktoś z Was starał się niedawno o pracę w MediaExpert w Poznaniu? Z jakim wynikiem?

Omijać
@Karolina 12.07.2018 15:47

Sama rozmowa rekrutacyjna przebiegła w miłej atmosferze. Pierwsze spotkanie trwało około godziny. Pytania dotyczyły doświadczenia zawodowego, motywacji i stanowiska o które się ubiegałam. Drugi dzień rekrutacji to sesja AC i tutaj było do wykonania kilka zadań związanych z zarządzaniem, organizacją pracy, predyspozycjami. Dobra organizacja, również miła atmosfera. Wszystko byłoby ok. gdyby na koniec była odpowiedź.

Bartek

Konkurencja tak bardzo inspiruje do pisania?

Omijać
@Bartek 10.07.2018 13:07

Nie jestem żadną konkurencją, tylko źle potraktowanym kandydatem. Stracone 2 dni urlopu plus koszty dojazdu na rekrutację 2 dni po 100 km, a firmy nie było nawet stać na zwykłego smsa typu "dziękujemy, wybraliśmy innego kandydata". Tylko tyle i aż tyle...

Omijać

TRAGEDIA!!!! Nie polecam. Uczestniczyłam w rekrutacji na stanowisko kierownicze. Musiałam wziąć urlop najpierw na rozmowę rekrutacyjną, potem kolejny dzień urlopu na AC, który trwał cały dzień. Na początku wszystko wyglądało ok. Dobra organizacja, lunch dla uczestników. W ciągu max. 14 dni miała być odpowiedź, niezależnie od decyzji. Po 14 dniach cisza.... Napisałam maila do Specjalisty HR, który uczestniczył w spotkaniach, cisza..... Napisałam maila do Dyrektora Regionalnego.... cisza. Zadzwoniłam, żeby zapytać jaka decyzja. Odpowiedź: sprawdzą i oddzwonią. Do dziś cisza. Nie polecam i na pewno wszystkim będę odradzała tę firmę. Niepoważne traktowanie kandydatów. Na szczęście mamy rynek pracownika i można wybierać w ofertach pracy. Przyjęłam inną ofertę i jestem zadowolona, a zarządzającym firmą TERG radzę przyjrzeć się pracy HR, bo robią firmie kiepski PR.

Karolina

@an, bardzo dziękuję za obszerną opinię na temat MediaExpert. Myślę, że Twój wpis pomoże wielu osobom podjąć decyzję związaną z rozpoczęciem pracy w tej firmie. Może ktoś jeszcze zdecyduje się opowiedzieć o swoich doświadczeniach?

Karolina

Witam, szukam opinii na temat firmy, co możecie powiedzieć na temat atmosfery? Jakie trzeba mieć kwalifikacje, czego można oczekiwać po dłuższym stażu pracy? Czy wynagrodzenie jest adekwatne do wykonywanej pracy? Czy szukają pracowników tylko w Poznaniu, czy jest szansa o zatrudnienie w innym mieście? Wszelkie inne informacje mile widziane!

an
@Karolina 27.05.2018 14:15

Atmosfera zależy od ekipy, do której się dostaniesz. Są sklepy z lepszymi i z gorszymi ludźmi, ale to kwestia charakteru gdzie się komu spodoba. W zależności do tego, na jaki dział chcesz się dostać, kwalifikacje trzeba mieć różne. Właściwie wystarczy, że masz doświadczenie w obsłudze klienta i są Ci znane jakieś tam techniki sprzedaży, wszystkiego uczysz się z czasem, to nie jest tak, że wszystko masz umieć od razu. Przez trzy miesiące jesteś chroniona statusem "uczę się" (to nie znaczy, że masz tylko stać i patrzeć, ale możesz popełniać błędy, nikt Cię za to nie ukaże). Z tego, co wiem, sklepów otwiera się ciągle wszędzie dużo, więc pracowników raczej szukają w każdym mieście. Co do zarobków - śmiać mi się chce, jak czytam ile inni piszą, że zarabiają. Musieli chyba przychodzić do pracy raz na tydzień, że tak mało. Prawda jest taka, że w żadnym tego typu sklepie nie zarobisz tyle, ile w ME. Pracownik jest doceniany. Są lepsze i gorsze miesiące, wiadomo, ale moja wypłata nigdy nie spadła poniżej 2400 (zdecydowanie gorszy miesiąc). Jeśli lubisz kontakt z klientem i pieniądze, to możesz spokojnie między 3 a 4 koła wyciągnąć, a nawet więcej, bo są premie sklepowe, czyli im więcej pieniędzy sama wyrobisz, tym jeszcze więcej Ci płacą. Ale wyrabianie wyników jest ważne. Nie ukrywam też, że praca do najłatwiejszych momentami nie należy. W innych sklepach z tej branży mają wywalone na klienta, w Media jest pewien standard i należy się go trzymać, a klienci nie są cudowni. Przychodzą tacy Janusze, że czasami dziwisz się, jak oni samodzielnie potrafią oddychać. No ale na trudnych klientów można się uodpornić. Musisz się przygotować na pracę w stresie w miesiącach świątecznych, a tak poza tym potrafi być luźno. Jeśli chcesz awansować, to wymagają doświadczenia, minimum dwa lata żeby myśleć o czymkolwiek wyżej. A awanse są różne, nie tylko do centrali. Jednocześnie polecam i nie polecam prawy w ME. Polecam, bo możesz trafić na świetnych ludzi (tak, jak ja), zarobki są bardzo dobre, obowiązki nie takie straszne i z grafikiem problemów nie robią. A nie polecam, bo po dłuższym czasie człowiek męczy się 12 godzinnym systemem pracy, ciągle trzeba pilnować, by sklep robił wynik, potrafią wymyślać oferty, które tych wyników absolutnie nie pomagają osiągać i ogólnie czasami trzeba być po prostu Szatanem sprzedaży (da się), żeby nie oszaleć przy klientach. Ale media expert to naprawdę fajne miejsce dla osób, które mają smykałkę do sprzedaży. Takim osobom rozczarowanie nie grozi. Grozi za to tym, co myślą, że stanie 12h bez odzywania się słowem i wyrabianie samych godzin coś da.

Gutek

Zastanawiająca jest ta cisza. Szkoda, że nie można się dowiedzieć jak się pracuje!

Pracownik Media expert

Ja mogę się podzielić opinia ze sklepu w Skarżysku-Kamiennej. Do sklepu trafił nowy kierownik, który za cel wymyślił sobie zwalnianie najstarszych stażem pracowników, ponieważ nie chcą mu się przymilać a woli zatrudnić nowych, młodych i niestety głupich którzy idą za nim w ciemno. od marca zwolnił 4 pracowników, którym na pytanie po powód zwolnienia powtarza, że nie ma obowiązku podawania a tak na prawdę przekazuje zarówno innym pracownikom jak i do centrali informację, że albo pracownik miał złe podejście do pracy a trzeba się bać bo można podzielić los zwolnionego. Tak na prawdę chodzi o osobistą niechęć do pracowników czego kierownik w ogóle nie ukrywa tylko po prostu nie rozmawia i nie utrzymuje kontaktów z takimi osobami. Woli trzymać na sklepie osobę, która udziela mu mieszkania na wynajem i nie bierze za to żadnych pieniędzy a osoba ta pracuje na dziale AGD i nie potrafi odróżnić płyty gazowej od indukcyjnej...Do tego jeszcze nie dawno mianowany zastępca kierownika, który notorycznie dopuszcza się mobbingu na pracownikach, zwłaszcza na dziewczynach, które pracują na Punkcie Obsługi Klienta. Na jedną z dziewczyn, która właśnie została zwolniona, zanim wróciła z urlopu macierzyńskiego nastawiał innych pracowników wmawiając, że wprowadza złą atmosferę i praca z nią jest niemożliwa. Obaj panowie wprowadzili totalne zastraszenie w pracy i każdy z pracowników nie jest pewny jak dlugo jeszcze będzie pracował bo może w każdym momencie nie spodobać sie kierownictwu i zostań zwolnionym. W przeciągu roku załoga sklepu została zredukowana prawie o połowę bo ci którzy nie zostali zwolnieni po prostu uciekli z tego sklepu. Mam nadzieję że ta wiadomość dotrze gdzieś wyżej, ponieważ atmosfera na sklepie jest fatalna i klienci doskonale to widzą każdego dnia.

Pseudo Kierownik
@Pracownik Media expert 02.10.2017 11:44

Są portale społecznościowe i media w których takie rzeczy się rozgłasza i taki pseudo kierownik jest malutki

paulo
@Pracownik Media expert 02.10.2017 11:44

skoro tak robi widać jak małe ma ambicje, doświadczenie, bo zamiast wejść w relacje z załogą , zwalnia zatrudnia nowych ( oby nie znajomych, czy tańszych braci z Ukrainy)

Karolina

@poz, chciałbyś pracować w charakterze konsultanta wybranej marki w MediaExpert? Z uwagi na niewielką aktywność użytkowników na tym forum, zachęcam Cię o dopytania o szczegóły tego stanowiska bezpośrednio w tej firmie.

poz

Pani konsultantka Samsunga ciągle stoi w jednym punkcie. Ale ona jest tam chyba na stałe. Ktoś wie, jak to jest w praktyce?

Administrator

Od dawna nikt nie wypowiadał się na temat zarobków w MediaExpert? Jak od czasu dodania ostatniej opinii zmienił się ich poziom w przedsiębiorstwie?

BARTOSZ

witam, A JAK U WAS WYGLADA SYTUACJA Z NAGRADZANIEM NAJLEPSZEJ SPRZEDAZY? SA W ME KONKURSY CO MIESIECZNE NA PRACOWNIKA MIESIIACA? DUZE PREMIE?

Administrator

Co sądzicie o wynagrodzeniu w MediaExpert? Czy w ostatnim czasie uległo ono zmianie?

Alasz

A na jakich zasadach i kiedy dostaje sie premie świąteczną?

Antoni

Ostatnio jest sporo ogłoszeń z MediaExpert. Szukają doradców klienta, jest napisane że średnia płaca wynosi 4300... a jak jest naprawdę? Czy może ktoś uczciwie opisać sytuację? Sam pracuje w handlu i zarabiam 2200 netto, czy warto mi zmieniać pracę? Na ilę mogę liczyć w MediaEkspert?

Xxx
@Antoni 11.02.2017 09:32

Jeśli będziesz kiepski to zarobisz właśnie około 2200, jeśli dobry to 2800-3000 Więc raczej warto, jeśli ci zależy, a nie pracujesz tylko po to żeby żona nie warczała :D Wymagania są naprawdę duże, trzeba mieć mocną psychikę

Ja
@Antoni 11.02.2017 09:32

4300 brutto zarobisz jak zrobisz plan i same premiowane produkty bedziesz sprzedawal , czyli srednio udaje sie to zrobic dwa razy do roku . A tak przeciętnie zarabiasz 2600-2800 netto. Pzd...

Księgowy
@Ja 08.09.2017 15:31

4300 brutto to 3050 netto. Czyli raptem 2 stówki więcej od normy.

Prawda
@Antoni 11.02.2017 09:32

Ja pracowałem 3 lata po czym zwolniłem się gdyż zacząłem zarabiać między 1700-1900zl Zaznaczę że koledzy którzy wyrabiali podobne normy zarabiają od 2400 do nawet 2900 takie to jest przydzielanie premi w media.

ryba

Mam pytanie na temat filmików zamieszczonych na stronie https://kariera.mediaexpert.pl/ Regionalny mówi min. o pakietach socjalnych. Mam kilkuletni staż w ME. O jakich on pakietach mówi? To jest jakaś wiedza tajemna tylko dla ASM'ów czy po prostu bajki opowiada na potrzeby filmu?

Karolina

@Lord of Darkness, a czy możesz napisać jak praca wygląda na początku? Bo czytając Twój wpis mam wrażenie, że jesteś kilkuletnim pracownikiem. Obecnie firma posiada sporo ofert pracy, może napiszesz jak wyglądają początki? Z pewnością jest zainteresowanych wiele osób, które z chęcią dowiedzą się jak wygląda proces rekrutacji oraz samo zatrudnienie?

Kandydat

Wrzuci ktoś opinie o pracy w biurze? Sekretariat, księgowość, kadry etc. Interesują mnie godziny pracy, zarobki, nadgodziny, zaplecze świadczeń socjalnych, atmosfera itp.

alo

Nie jest bardzo lekko, ale kasa dobra i na czas i udzie spox. Generlanie git w sumie

Kamil

A jak mozna awansować po jakim czasie jak to wyglada? I o co chodzi jako prezenter handlowy sprzedawca mam szkolenia w innych miastach?

gosc

Jakim prawem usuwane sa obiektywne ,rzeczywiste opinie?Firmie jest wstyd przed tym jak traktuje pracownikow,ze boi ujawniac sie fakty?Troche to dziwne prawda?

arek

Ja pracowałem jeszcze z rok temu i nie mam nic do zarzucenia raczej. Może oprócz tego, że mnóstwo pracy jest. Ale placą spoko i umowa o pracę jako plus

mexx

widac ze gora czuwa ,kto pisze o tej firmie dobre opinie chyba na glowe upadl odpowiadasz za inwentury,jak brakuje ty bulisz ,wiec wyobrazcie sobie jaka motywacje masz kiedy nie wiesz ile ci zabiora druga strona medalu jest wciskanie rat(uslug finansowych ) i ubezpieczen to ja dziekuje 1600to mam wbiedronce,silka za free i premia tez jest a za braki nie odpowiadam

denis

a oprócz podstawy jest premia? Każdy pracuje na nią na swoj rachunek?

burylas

praca spoko, ale ja wychodzę z założenia, że ile dasz od siebie tyle dostaniesz od pracy. nie ma co się oszukiwać. lenie zawsze będą narzekać na wszystko dookoła

Zostaw opinię o MediaExpert - Poznań

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie MediaExpert