brak logo

Akant Monika i Zbigniew Harasym Sp.J.

małopolskie

Opinie o Akant Monika i Zbigniew Harasym Sp.J.

anonim 2011-11-24 02:25
Nie polecam pracować w Akancie. Zainstalowane kamery, czytniki kart magnetycznych rejestrujących każde wyjście do WC, przerwa co do minuty 15 min. W pracy pośpiech, w przerwie pośpiech. Presja psychiczna żeby zrobić określona liczbę np.żaluzji. Nie ma mowy, że każdy pracuje na swoje konto, na akord, tylko cały zespól więc nie dość, ze przychodził kierownik i mówił \\\"szybciej\\\", to jeszcze współpracownicy mający pełne gacie, tak samo cię popędzali. Jeden z pracowników - Jacek - dwulicowy, fałszywy, kablujący i donoszący kierownikowi choć sam się obijał i z 10 razy chodził do WC (dlatego tak długo tam pracował, bo lizał dup kierownikowi i właścicielowi, i rozpowiadał kłamstwa na temat pracy innych). Właściciel i kierownik znajomi ze szkoły. Kierownik po znajomości wprowadził swojego kosztem innego pracownika. Jednym słowem UKŁADY. A właściciel pod postacią wymóg klientów zwalniał innych traktując ich jak niewolników mówiąc, ze pracują wolno. KASA dla niego najważniejsza, bo musi jeźd
4
anonim 2 2012-03-12 21:54
Jak można było wyprodukować taki paszkwil na temat naszego wspaniałego kolegi. On bardzo dba o dobre imię firmy. Jego wszystkie działania tak źle odebrane przez Ciebie są z czystej miłości i troski o wspólne miejsce naszej pracy, zachowanie wszelkich norm i planów pięcioletnich ,wszak dobro firmy jest najwyższym priorytetem każdego pracownika! Jeżeli chodzi o lizanie tylnej części ciała szefa ,to przyjemność jest obopólna -zadowolony szef - to zadowolony pracownik,
(to chyba jasne).
Gdybyś widziała z jakim oddaniem nasz najlepszy z najlepszych pakował ostatnio \"Fionę\".............

Beee...beee...beee
1
ja 2012-04-18 21:44
ja pracuje w biurze obsługi w Akancie i to wszystko prawda-laski zestresowane [usunięte przez moderatora] wielka kierowniczka tylko krzyczec potrafi ,nikt nic nie tłumaczy tylko wymagaja odrazu-za jeden błąd robia takie pranie mózgu że hej-praca w stresie pośpiechu zastraszeniu-szef nie płaci za nadgodziny,za pracujące soboty-pensja głoodowa!!!najniższe-w umowie niby 8 h dziennie a siedziesz 10-latem nawet 12
nie polecam zła ekipa zarządzająca Pani [usunięte przez moderatora].nie zna sie kompletnie na kierowaniui ludzmi-uklady-układziki-jak nie liżesz im tyłka-to jest na Ciebie wszystko zwalane-biedni ludzie co się tak daja po kilka lat-ja nie zamierzam!!!
1
pracownica 2014-11-19 20:43
wyzysk , firma to pomyłka , układy z inspekcja pracy itp.... pensja minimalna i ciagły mobing
2
R. 2015-03-22 11:19
Na początku owszem jest to 1500 zł. Ale jak przepracujesz okres próbny to masz chwilę później 200 zł podwyżki a za pół roku kolejne 200 zł + premie świąteczne również się zdarzają. Prawdopodobnie więc długo nie popracowałaś i tego nie doświadczyłaś. Swoja drogą ludzie są sami sobie winni, przychodzą np. na żaluzje popracuje dzień, dwa czy tydzień i ucieka mając później pretensję o płacę minimalną, mobbing (sic!) i całą resztę, tylko nie do siebie. A praca jak to praca na produkcji, może monotonna, przerobisz 8h i zapominasz. To jest praca a przecież trzeba egzystować.
A jeśli lubisz robić to co kochasz to zrób biznesplan i otwieraj firmę.
Też chciałbym na wejściu dostać ze dwa tysiaki ale mam świadomość w jakim państwie żyjemy i cierpliwie podążam kolejnymi etapami.
jola 2015-04-17 12:35
Nie polecam jako wspópraca, Akant to porażka, wysylki specjanlnie poóźnione aby w ich klepiku on line kupować ! Ty jesteś sprzedawca do D a oni są super.
1
XXXXX 2015-11-03 19:36
Nie polecam pracy w Akancie. Jest to firma, która nie szanuje pracownika, nie dotrzymuje danego słowa, zwolnienia bez powodu są na porządku dziennym, nikt nie podaje konkretnych powodów wyrzucenia pracownika. PORAŻKA! Atmosfera w pracy straszna, dziewczyny fałszywe, okropne, niektóre zachowania zahaczają o mobbing. Częste machlojki oraz typowe "znajomości", kierownictwo bardzo niefajne, układy i układziki, moje odczucia po kilku miesiącach pracy tam są tragiczne, nie polecam nikomu, a naprawdę wiele w życiu przepracowałam i nigdzie nie zostałam potraktowana jak w Akancie.
2
Sandra 2016-01-12 18:49
Polecam prace na produkcji w firmie "Akant" pracowalam tam ponad 2 lata i jestem bardzo zadowolona niestety musialam wyjechac ale jak wroce to napewno do tej pracy:-) atmosfera w pracy bardzo fajna wszyscy pracownicy bardzo mili radio na vox fm ;-) najwazniejsze. Zarobki dobre jak na tak ciezkie czasy. Uwazam ze jesli ktos chce pracowac i polubi to co robi to moze byc wymarzona praca. Wszystkich pracownikow pozdrawiam.
3
Aleks 2016-01-15 15:22
Sandra a mozesz powiedziec ile sie tam zarabia ? Czy szukaja teraz ludzi?pozdro
tak, ja 2016-03-20 18:06
Bylo na probnym 1500 zl, po 3 m-cach 1700 a po pol roku 1900. Dzis szukaja, jutro nie. Zajsc, zadzwonic czy od razu zlozyc papiery nie zaszkodzi.
lola 2016-04-25 08:41
tak samo traktuje ludzi jak jej mamusia
1
Sandra 2016-04-27 16:53
A niewiem czy szukaja ale warto isc i zostawic cv albo porozmawiac z kierownikiem produkcji
ania 2016-05-30 11:16
Nie polecam tej firmy Akant przepracowałam tam tydzień i podziękowali nie dostałam umowy po tygodniu ci podziękują
1
dziad 2016-05-30 11:18
Dziady dziady!!!
1
elixx 2016-06-27 21:59
Niepochlebne opinie sprzed kilku lat na szczęście nie są już aktualne. Pracuję w Akancie na produkcji od roku i w kwestii atmosfery dużo się musiało zmienić. Mój przełożony ma dobry kontakt z całą ekipą - nigdy nie słyszałam wyzwisk, wręcz przeciwnie - dużo jest w pracy śmiechu i żartów. Warunki jak na Koszalin bardzo dobre. To trzecia firma produkcyjna w jakiej pracuję i w Akancie zarabiam najwięcej i co najważniejsze wszystko na umowę, legalnie. Ja złego słowa nie powiem - oby pracować w takiej firmie jak najdłużej.
2
jaro 2016-07-04 19:36
Akant to aktualnie jedna z najstabilniejszych firm produkcyjnych w Koszalinie. Wypłata zawsze na czas, swoje trzeba robić - jak wszędzie, ale źle nie jest.
4
jaro 2016-07-14 21:06
Atmosfera jest w porządku. Wiadomo - trzeba robić a nie się obijać, ale na produkcji to normalne. Jak jesteś ok w stosunku do reszty to i Ciebie szanują. Normalni ludzie, normalni szefowie - serio, jak czytam, że ktoś narzeka to chyba nie ma porównania i po prostu z natury jest maruderem. W Akancie pracuję kilka lat i zmiany nie planuję.
Frodo 2016-07-16 12:31
Pracowałem w tej firmie 10 lat temu. Czyli w 2006r. I jak czytam te komentarze to widze, że nastawienie Zbyszka i jego przydupasów do pracowników sie nie zmieniło. Pamietam jak w pierszy dzień pracy kazali mi sie nauczyć wszystkiego o tej branży w tydzień. Atmosfera do bani. Bo inaczej tego nie można nazwać jak współpracownicy donoszą na siebie na wzajem. Gorąco odradzam wszystkim. Omijajcie te firme szerokim łukiem.
3
annataawu 2016-07-19 09:09
Fakt ile lat Akant jest na rynku i to, że są jedną z najlepiej rozwijających się firm w Koszalinie pokazuje, że jednak dobrą drogę obrali, mimo tego, co niektórzy tu wypisują. Ja złego słowa nie powiem - pracuję na legalnej umowie, za uczciwe pieniądze. Nigdy nie zdarzyło się żebym nie dostała wypłaty na czas. Atmosfera dla tych co lubią ludzi jest w porządku. Jeśli ktoś zaczyna snuć intrygi, to może mu coś nei pasować, ale jeśli się jest dobrze nastwionym do ludzi to naprawdę nie jest źle.
miki 2016-08-01 19:09
pokażcie mi drugą tak uczciwie zatrudniającą ludzi firmę w Koszalinie... W Akancie na produkcji masz legalną umowę, żadnych ściem. od samego początku wszystko na papierze. Przestrzegają wszystkich przepisów. Praca jest zmianowa - może to niektórych odstrasza, ale ja np. wolę zmiany, bo choćby w wakacje tak, jak teraz zdążę na plażę podjechać.
3
babaja 2016-08-09 19:38
Atmosfera jest ok - przynajmniej na produkcji. Co do reszty nie wiem. U nas na hali pracować trzeba, ale jest wesoło. Wiadomo - kilku maruderów zawsze się trafi, ale ogólnie nie można narzekać. Ludzie są zgrani, o kierownictwie tez nie powiem złego słowa.
mw 2016-08-15 21:00
pracuje na produkcji. praca jest fizyczna, wiec trzeba sie wysilic, ale na szczescie jest bezstresowo.wychodze z pracy i mam spokojna glowe, nie musze o niej myslec. pieniadze zawsze moglyby byc wieksze, ale nie jest tez jakos zle. minus jest taki ze pracuje sie na zmiany, ale taki juz urok firm produkcyjnych - mozna sie przyzwyczaic.
stokrotka 2016-08-17 18:56
no tak - na produkcji może i się zmęczysz, ale psychicznie masz luz. Nasz kierownik dba o pracowników - też widać, że mu zależy żebyśmy byli zadowoleni. No oczywiście też wymaga - nie jest tak, że ktoś się obija w pracy. Ja przeszłam do akantu ze strefy, bo kasa jest lepsza... porównując atmosferę to tez jest lepiej.
1
stokrotka 2016-08-18 19:10
Jak dba? a chociażby tak, że teraz w okresie wakacji starał się sprawiedliwie rozdzielić urlop tak, żeby każdy mógł odpocząć i spędzić trochę czasu z dziećmi, jak mają wakacje. To małe rzeczy, ale widać, że traktują nas po ludzku, a nie jak trybiki w całej machinie.
jarix 2016-08-23 18:22
Jest to praca, do której idzie się z uśmiechem na twarzy. oczywiście weekendy w domu uwielbiam jeszcze bardziej, ale biorąc pod uwagę inne zakłady, w których pracowałem, ten jest w porządku. Wszystkie warunki o których była mowa na początku są spełnione, nic nie kręcą, nie kombinują. Wypłata na koncie zawsze z dzień wcześniej. Oczywiście umowa o pracę.
1
ewa 2016-08-24 19:52
w akancie dużo się zmieniło przez ostatnie lata... i to na lepsze - ludzi traktuje się po ludzku i tak powinno juz zostac
nick 2016-08-25 15:26
Zgadza się - pracuję już 5 lat i rzeczywiście jest lepiej. Co prawda warunki, umowa o pracę itp były zawsze, ale ludzie teraz pracują bardziej pozytywni.
babi 2016-08-29 18:14
Ktoś orientuje się czy na Lnianej potrzebują ludzi na produkcji? Kolega chwalił sobie tę pracę i chciałbym też spróbować się tam dostać.
majkel 2016-09-05 20:37
To fakt - teraz legalne zatrudnienie to duży komfort, bo masz i urlop i ubezpieczenie i w razie kredytu nie ma problemu. W akancie to wszystko jest, a że zdarzają się i lepsze i gorsze dni to chyba jak wszędzie, w każdej pracy.
charlie 2016-09-06 11:15
Pytałem i na produkcji szukają - tam zawsze się ręce do pracy podobno przydają.. trzeba się przejść do nich na Lnianą.
kas 2016-09-06 19:02
Tylko na produkcje szukaja? Przedstawicieli teraaz nie poszukuja?
Nie dla akantu 2017-01-26 04:52
Bardzo nie prorodzinna firma. Zwalniają za l4 na dziecko.
1
Nda 2017-01-26 05:34
L4 łącznie 2tyg.w ciagu 4 miesiecy pracy po urlopie macierzyńskim. Gdzie po urlopie macierzyńskim powinnam jeszcze miec zaległy urlop wypoczynkowy ,nie zaplacili mi za niego i kazali przychodzic w czasie jego trwania normalnie do pracy pod groźbą zwolnienia. I to wg.prezesa bylo Ok,ale zwolnienie lekarskie na małe dziecko juz nie... takze nie polecam pracy w firmie akant- zwłaszcza jesli ma sie male dziecko,które chodzi do żłobka/przedszkola i co jakis czas choruje.
1
ona 2017-02-21 18:50
ja też mam dziecko i nigdy za l4 nikt złego słowa nie powiedział... może po prostu efektywność Twojej pracy spadła albo cos innego sie stalo? wiekszosc ludzi na produkcji ma dzieci i nie wylatuja jak dziecko choruje.
nessty 2017-02-22 20:55
jedna z nielicznych firm w dzisiejszych czasach, która szanuje tak pracowników. Nie ma czegoś takiego jak praca na czarno - tu wszystko masz na papierku, legalnie. Pracuję 4-ty rok i polecam.
funky 2017-02-27 20:03
praca jest w porządku - nie bardzo ciężka. atmosfera w porządku i to najważniejsze bo az chce się do pracy chodzić.
daix 2017-02-28 20:10
w akancie na produkcji pracuję 2 lata. Różni ludzie przez ten czas trafiali do firmy, ale prawda jest taka, że jak komuś zależy na pracy, to nie ma się czego obawiać - na pewno zostanie doceniony. Stała ekipa pracuje tu już dłużej niż ja i ludzie są zadowoleni.
she 2017-03-01 20:39
pracuje tez w akancie i nie sądzę żeby była to prawda... nie znam przypadku żeby ktoś pracował w trakcie urlopu - tu bardzo pilnują takich rzeczy.
firk 2017-03-08 20:18
mi sie pracuje dobrze, a to juz trzecia z kolei firma produkcyjna w Koszalinie w ktorej jestem. tu już 4-ty rok i mam nadzieje zostac dluzej głównie ze względu na normalną atmosferę i podejscie do czlowieka.
Zostaw swoją opinię o Akant Monika i Zbigniew Harasym Sp.J. - małopolskie
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Akant Monika i Zbigniew Harasym Sp.J.