New Men Style

Kraków

Opinie o New Men Style

kiwi 2009-11-15 13:55
Czy warto pracować w salonie tej firmy?
anonim 2011-11-24 18:22
jest to najgorsza firma z jaką miałem doczynienia.
Kupiłem w ich salonie garnitur a po miesiącu zaczął się mechacić, pojawiły się na nim supełki materiały. Oczywiście reklamacja nic nie dała bo wg. nich materiał jest zgodny z wszelkimi normami i jakością - mimo, że opinia rzeczoznawcy z Inspekcji Handlowej była zupełnie inna.
Nikomu nie polecam tej firmy
Rozgoryczony 2012-01-26 11:47
W połowie Października miałem okazję odwiedzic firmowy salon siedziby new men w krakowie przy ul. przewóz 2.
Jeśli chodzi o moje odczucia to na pierwszy rzut oka salon przypominał mi te które były w latach 90. Nie ukrywam że obsługa z którą się spotkałem wówczas przerosła moje najśmielsze oczekiwania i zdecydowanie te 2 Panie które wtedy poświeciły mi swój cenny czas , swoim profesjonalizmem i doskonałym kontaktem z klientem odrastają zdecydowanie od miejsca w którym pracują ! wedłgu mnie stac je na wiecęj . Nie ukrywam ze jestem osobą w rozmiarze XXXL ;) Panie doradziły mi żeby krawcowe pobrały ze mnie miary i na tej podstawie uszyją mi \"garnitur na moje gabaryty\" . Krawcowe znajdowały sie na 1 pietrze w tym budynku. Wchodząc drzwiami głównymi na klatkę schodową to było najgorsze co mnie spotkało w tym dniu , poczułem sie jak w szalecie miejskiej , odór był niesamowity !! Sądzę że w firmie o takiej POZYCJI NA RYNKU wystrój jak i zapach który unosi sie w siedzibie firmy są istotnymi czynnikami przez które jakiś przyszły klient może zrezygnowac z zakupy ! ale skoro właścicielom to nie przeszkadza ja jedynie skromnie wyrażam swoje zdanie .. Po ciężkiej przeprawie przez klatkę schodową i pomieszczenia biurowe stwierdzam że mimo tego że Firma która szyję tak Eleganckie Garnitury całkowicie nie przykłada uwagi do wystroju, porządku i estetyczności w pomieszczeniach gdzie pracują ludzie oraz gdzie Klienci przychodzą na ściąganie miar. Gdy dotarłem na miejsce przywitła mnie pani Ela bądź Ala (już dobrze nie pamietam) .
Jestem bardzo zadowolony z Obsługi jaka mnie spotkała w tej firmie zarówno w sklepie jak i podczas mierzenia mnie na górze lecz wyrób jaki zakupiłem( może i leży znakomicie) Nie ukrywam że często w nim występuję i jest po paru czyszczeniach (wyłącznie w dobrych pralniach ) po Okresie 3 miesięcy patrząc na niego zastanawiam się czy oddac go do ekspertyzy czy zaoszczedzic sobie czasu i pociac go odrazu na \"WEŁNIANE?\" szmateczki. Jakośc materiały beznadziejna .. Zdaję sobie sprawę ze nie jesteście Państwo producentem materiałów ale w firmie o takim statucie powinniście wprowadzac jakieś szczegółowe kontrole materiałów z jakich szyjecie później Garnitury.

Pozdrawiam
Rozgoryczony Klient
klient 2012-07-24 13:42
Ja też jestem klientem i nawet zadowolonym cena do jakości jest OK!
Co chciałeś kupić za te pieniądze ? chyba że cię stać na Paryż
Łatwo krytykować :)
stawoj 2012-11-19 00:17
W niniejszym miejscu oceniamy pracodawcę, a nie jego produkty.
Podejście do pracownika prostackie, pytania na rozmowach kwalifikacyjnych nadające się idealnie dla Inspekcji Pracy, odbiegające także od obecnie panujących standardów w normalnych firmach. Wymagania jakie stawia pracodawca mają się nijak do proponowanych przez niego zarobków...są wręcz poniżające.

Praca idealna dla kogoś, kto nie potrzebuje pieniędzy, tzn. albo wygrał milion w \\\\\\\"totka\\\\\\\" i nie ma co z wolnych czasem zrobić albo (...)

W kwestii produktów niestety zgodzę się z przedmówcami.
bakala 2013-03-25 14:14
Czytam tak powyższe wypowiedzi i stwierdzam że jednak zawiść i prostactwo Polaków nie zna granic.
Po pierwsze zapewne wpisy te piszą tylko zgorzkniałe osoby które nie mają pojęcia ani o tym jak powinien wyglądać garnitur ani nie znają się na tkaninach. Powiedźcie mi które firmy teraz nie zamawiają niczego z Chin heheh nie ma takich i trzeba też wziąść pod uwagę że nie wszystko co chińskie jest złe.
Po drugie co do oceny pracodawcy uważam ,że są w porządku pracowałem jakiś czas temu w tej firmie i nie mogłem narzekać tzn . jeśli pracujesz to zarabiasz jeśli myślisz ,że hasło" czy się stoi czy się leży to się należy " jest twoim mottem życiowym to się pomyliłeś i powinnieneść pójść na zasiłek.
Reasumując za ciężką pracę można otrzymać równie dobre wynagrodzenie. Więc nie narzekajcie tylko weźcie się do roboty a co do garniturów jeśli za 1000 złoty chcecie mieć garnitury D&G to się zdziwicie choć niejednokrotnie te za 1000 są lepiej odszyte i wykończone.
abc 2013-04-09 12:48
Kicha i nic więcej. I pracodawca i garnitury.
wesołek 2013-04-28 10:06
Przy takiej ilości kamer w Zakładzie Pracy Chronionej właściciel powinien być proktologiem i wykonywać wziernikowanie odbytu, połączyłby przyjemne z pożytecznym i robiłby to co lubi - zaglądać ludziom nawet do (usunięte przez administratora)
abc 2013-04-30 00:44
Ha, ha, ha. Dobre. Może jeszcze rentgen i jakiś rezonans - facet będzie pożyteczny.
xxx 2013-04-30 10:29
Gdybyś był w porządku szefem to nie pisałbyś, że pracownik jest prostakiem bo jesteś nim ty. Miałem kilku dobrych szefów i pomimo dużej ilości pracy nie mogę złego słowa powiedzieć.
Ale jeżeli jesteś kłamcą i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] to licz się z tym, że tutaj poznasz prawdę. Miłego dnia życzę.
1
łaciate 2013-05-10 09:43
Chętnie napisałbym jak jest, ale niestety cenzor Siara, usuwa treści nie wygodne i nie miłe dla niego i firmy, zostawiający tylko te ok. Ale plusem pracy w New Men jest kilku pracowników, którzy są naprawdę fajnymi i pomocnymi kolegami/koleżankami. Ja się tutaj dużo nauczyłem. :-)
abc 2013-05-16 23:53
Czego się tam można nauczyć. Lizusostwa, donosicielstwa i zastraszania. Nie wiem kim jesteś ale jakieś bzdety piszesz.
Według szefostwa w pracy nie ma kolegów - tam są tylko robole.
Najmniejszy a zarazem największy donos to już na pewno najlepszy kolega - obym takich w życiu nie spotykał. Własnemu kumplowi zwolnienie z roboty załatwił. Cieszę się, że już tam nie robię. Hej.
Były pracownik 2013-06-10 13:15
W umowie jest napisane: "premia uznaniowa" i to by było na koniec bo w realu nie ma szans. Pracodawca naobiecuje i nic z tego nie ma. Nie polecam pracy u Nich.
2
postronny obserwator 2013-06-14 14:38
Widocznie się tam na tobie poznali ze piszesz w taki obraźliwy sposób i przy tym nie szanujesz samego siebie (stanowisko Robola)ani kolegów którzy tam pracują.
anonim 2013-07-05 13:14
To jest Zakład Pracy Chronionej i jeżeli jesteś zatrudniana przez Zakład to masz umowę o pracę (musisz mieć orzeczenie). Nie radzę tam iść jeżeli ktoś nie ma orzeczenia bo wtedy jest się zatudnionym przez właściciela sklepu a nie Zakład. Jest wtedy bardzo duża szansa nie wypłacenia pensji ponieważ poza sezonem pracodawcy NIE stać na pracownika bo albo ma na minusie albo sam ledwie zarabia.
genia 2013-10-03 15:47
Jak jesteś na umowe i prace zatrudnionym przez zakład to 1600zł brutto
Garko 2014-04-14 06:50
Może i fajna tylko jaką masz pewność, że po wypożyczeniu czyszczą te garnitury? Przecież to też nie małe pieniądze kosztuje. A chodzić w czymś brudnym czy znoszonym to żadna przyjemność.
marcin 2014-04-28 18:33
Ciekawa uwaga, w sumie ktoś miał podejrzenia, że dostał brudny garnitur od new men? Typu miał dziwny zapach, czy jakąś plamę?
Tararira 2014-05-14 01:20
Trzeba się o to gorąco modlić i błagać o pralkę. Poza tym zawsze można powąchac, zobaczyć. zaraz swojego zapytamy co oni robią w obecnej chwili...
opinie dajcie :) 2014-05-20 16:01
widze opinie klientow a to nie o to chodzi na tym forum! czy jest tu jakiś pracownik New Men, która ma opinie, heloł? :)
pracownica 2014-05-22 07:17
Ja mam, jak nie ma wpisów to znaczy że jest dobrze, heloł, a jestem wymagająca.
Nick 2014-09-15 21:02
Lepiej nie rzucaj poprzedniej roboty bo nikt cię nie przyjmie do rpacy i nie będzie się męczył z twoją pisownią.
wesołek 2014-09-22 13:32
Lepiej nie rzucać poprzedniej pracy ponieważ wątpię aby pracodawcy dostali nagle odruchu ludzkich uczuć a szefowie się nie zmienili. HEJ !
wiecomówi 2014-10-17 04:16
Przedstawicielu!! daj sobie spokój i jeśli chcesz pracować w cywilizowanych warunkach to omijaj New Mena dalekim łukiem. Tam tylko siwych włosów się dorobisz i wrzodów na żołądku...
1
były pracownik 2015-05-07 20:44
Najlepsze w tym zakładziku jest to, że wszyscy myślą, że przy tylu kamerach nic nie da się ukraść. Szkoda prądu. No chyba, że jakieś schorzenia psychiczne podglądających. I to by było na tyle.
2
szymonn 2015-10-20 19:12
Witam , A ja polecę pracę wszystkim którzy potrafią się angażować w to co robią, nie rozumiem narzekania ludzi którzy tylko narzekają że mało zarabiają ? Jak znacie taka prace gdzie zapłacą wam za obecność to powiedzcie sam zmienię :) . Jeśli ktoś się angażuje i starta to nie będzie narzekał . A co do opinii ze trzeba mieć grupę inwalidzką .- To chyba trzeba się cieszyć ze są jeszcze w Polsce zakłady które dają normalną możliwość pracy mimo niepełnosprawności . Ja osobiście polecam wszystkim .
1
szymonn 2015-10-21 19:06
Jasne :) Akurat Firma szanuje takich pracowników i daje im możliwość :)
Krzysiek 2015-10-22 12:57
Akurat się zgadza, Pracowałem tam trochę, firma szanowała wszystkie moje prawa i jeżeli ktoś chciał to dawali możliwości zarobku.
Polecam
1
wesołek 2015-10-26 07:59
Sporo się właściciele nachwalili własnej firemki. Szkoda tylko że nie idzie to w parze z atmosferą w pracy. Nic się nie zmieniło a ludzie tam pracujący dalej mają niezbyt dobre zdanie o władzy. I to by było na tyle.
adrian 2015-10-26 11:31
Możesz coś więcej powiedzieć? Ja miałem znajomego który pracował i sobie chwalił. Jestem aktualnie poszukujący pracy i się zastanawiam ? Myślę że nie będzie tak źle; ) lubię się angażować i być kreatywnym.
Wojtek 2015-10-28 14:44
Ja też mogę powiedzieć że pracowało mi się bardzo przyjemnie . Gdyby nie sytuacja mojej żony i przymusowa przeprowadzka na pewno pracował bym tam do tej pory , szefostwo jak najbardziej ok , i cała załoga również pomocna .
polecam ;)
Adam 2015-11-04 13:35
Ja też polecę pracę w tej firmie . Ogólnie atmosfera na produkcji jest przyjemna , z szefowa można się dogadać nie robi większych problemów, jeśli chodzi o pracodawcę płaci w terminie, i przestrzega prawa tzn urlop i dni wolne . Więc ja mogę polecić i jeśli ktoś ma jakieś pytania z chęcią pomogę.
chetnypracy 2015-11-06 23:22
@jajcarz powiesz coś więcej? Bo chciałbym tam pracować możesz powiedzieć konkretnie minusy pracy tam ?
jajcarz 2015-11-29 09:04
Dzień dobry. Atmosferę w pracy stwarzają ludzie tam pracujący. A negatywy tam pracujący trzymają się dobrze. Właściciele tylko ich tolerują. I tu jest ich błąd ale nie chcą tego widzieć. Mam nadzieję, że napisałem kulturalnie. PA
jajcarz 2016-02-09 22:08
Ludzie składajcie CV gdzie się da. Nie jest powiedziane, że musicie zapier... aż do śmierci w tym czymś. Ja po zmianie po 200 zł brutto doszedłem przy 4 firmie do trochę więcej niż ta ich jałmużna z grupą. PA
hitem 2016-05-05 21:19
może dwa lata to nie jest dużo, na pewno prestiż firmy jest ważny. Jednak nie wiem @dobry, czy taka praca to zdrowa praca. Stres i odpowiedzialność mnie przerasta przy takim zatrudnieniu niestety.. :)
Pracownica 2016-12-09 11:39
To jest koszmarna firma..Mialam okazje tam pracowac,i to co tam wyprawia sie z pracownikami to szok..Ludzie pracuja w lecie w 40 stopniowym upale..chlodza tylko wiatraki ktore tylko mieszaja powietrze a i tak jest potezny ukrop...Zadaja od ludzi aby starali sie o zaswidczenia o niepelnosprawnosci 2 lub 3 grupy za ktore szefostwo otrzymuje dodatki na kazdego pracownika bo uwazaja ze to zaklad pracy chronionej ..Pracownik ktory takie swiadectwo zalatwi nie dostaje nic w zamian.. Tylko kolchoz ,kolczoz kolczoz...Niema funduszu swiadczen socjalnych ktore nalezy sie pracownikom a ktore zaklad ma prawo ustanowic...brak premi ..podwyzek od kilku lat...Szefostwo nie godzi sie na zadne spotkania z pracownikami w sprawie warunkow pracy i placy...Kaza ludziom siedziec cicho i tyrac w koszmarnych warunkach.....Zwolnilam sie z tej firmy ale zaluje ludzi ktorzy tam zostali...
3
abcd 2017-01-20 07:02
Napisz na jakie stanowisko chcesz startować. Magazynierka to 40 kg. wałek materiału na ramię i zasuwasz ewentualnie komplet garniturów w dwie ręce i po schodach bez atestu BHP góra-dół aż ci kolana wysiądą. Krojenie i szwalnia - widziałem jak baba ze stoperem mierzyła czas ile się tnie i szyje. Wszystko w zaduchu przy wiatraczkach. Sprzedaż w strachu że się nie zwiększa a już nie mówię nic jak spada. Współczuję niektórym osobom tam pracującym - przy takim stresie to długo nie pociągną. Szefowie - o to to jest temat morze. Może myślisz że zarobisz a może tylko się urobisz. WEGETACJA.
Misiak 2017-01-23 13:10
New Men to fajna firma a ja w niej pracuję. Nie należy brać na poważnie złych wpisów bo mam wrażenie, iż ludzie tak się bawią.
1
Bacha 2017-01-24 07:54
Cześć, ja też tu pracuję i nawet więcej niż podejrzewam kto robi te wpisy,
Pracowali w NEW MEN ludzie ,którzy chcieli tylko brać kasę i nic nie robić, lub ciągle być na zwolnieniu lekarskim.
Firma to doceniła i dlatego teraz są te wpisy, zawiść i złośliwość ludzka, to nie zabawa.
Powinno się to leczyć i w żadnym przypadku nie przyjmować do żadnej pracy.
Niech żyją z 500+, :) i innych zasiłków i tak się na nich składamy my , płacąc podatki.
2
Dratewka 2017-01-30 20:19
Witam, widziałem ofertę w listopadzie dla krawca w Warszawie. Czy to jest jeszcze aktualne? Ile można zarobić?
Zostaw swoją opinię o New Men Style - Kraków
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie New Men Style