brak logo

INTER-AUTO KRAKÓW

Kraków

Opinie o INTER-AUTO KRAKÓW

Karamba 2016-06-30 21:53
Ale bzdury , dyrektor na jasnogórskiej jest ten sam , Fiat z Oplem zmienił budynek i pan W przeszedł razem z Fiatem. Teraz bryluje na większym obiekcie, ale ludzie się nie zmieniają i na bank nie jest ok.

Do interauto przychodzą ludzie którzy wcześniej nie mieli styczności z branżą motoryzacyjną , a na pewno nie z ASO. Ci którzy maja jakiekolwiek pojecie o pracodawcach w Krakowie omijają to miejsce szerokim łukiem :) Żaden budynek tego nie zmieni. Szefem jest cały czas ta sama osoba.
8
ssss 2016-07-01 16:20
Nie potwierdzam,. To co wypisywali na jego temat (W.) na tym forum, to jakieś bzdety i kłamstwa. A na tym obiekcie jest nowy. Pracujesz jest ok. Uczciwie i dużo pomaga.
1
Smok Wawelski 2016-07-01 18:48
Nikt nikogo nie pomawia , jedynie wygłasza swoją subiektywna opinie. Po to właśnie jest ten portal. Potencjalny pracownik , sam wyciągnie sobie wnioski.
Śmieszą mnie wpisy mówiące o tym jak w interauto jest wspaniale. Na pewno piszą to zadowoleni pracownicy :)
Kto tam pracował to wie jak jest, a ci którzy będą tam pracować , o tym się przekonają.
6
mo 2016-07-02 07:13
Maciej też tak twierdził. I sąd w Wieliczce miał inne zdanie na ten temat. Zdaniem sądu to co pisał to była nieprawda. Chyba , tego nie wiem na pewno ale taka informacja została przekazana, ma pół roku ograniczenia wolności i 5000 na PCK. Wyrok daje firmie możliwość wystąpienia do sądu cywilnego. Brrr
6
stary 2016-07-02 11:45
Dosyć tej nagonki. Firma jest ok. Na janosgórskiej ludzie chodzą zadowoleni. Wymagania są , ale są i zarobki. Nie ma co narzekać. Firma duża, nic złego co czytałem o dyr W się nie potwierdziło. Jest słowny i nie opowiada bajek, co nie jest takie znowu powszechne.
2
ciekawy 2016-07-02 12:35
Na Andersa nowy dyr jest to fakt.( usunięte przez administratora )
młodszy 2016-07-05 09:16
Zrobiło się z tego serwisu dobre miejsce do pracy.Aż fajnie przychodzić. Po przyjściu nowego kierownika serwis zaczął normalnie działać. Krzaku jest ok. Dyr. W. też nie ma strachu. Jest porządek . Masz rację stary dość nagonki.
3
. 2016-07-08 14:09
Siwek zatrudnia 350 osób z których prawie 2/3 ma staż pracy ponad 7 lat. Jakoś nie czują się skrzywdzenia, bo jakby się czuli to by pewnie ich tam nie było.
5
ONA 2016-07-08 14:12
Ja polecam. Miała pewne obawy, ale nie wygląda to źle. Kasa jest i jest ok. Zapiepszam, ale przynajmniej wiem za co.
2
Zainteresowany 2016-07-18 09:39
Od jakiej kwoty ubezpieczają skoro dobra kasa to znaczy żer na umowie też jest ok ?
ONA 2016-07-18 12:20
Przynoszą listę płac do podpisu i do tej pory się zgadzało.
4
nosoro 2016-07-22 20:34
Ile dostajesz na rękę?
Tomek 2016-08-01 14:27
Nie polecam tej firmy, dużo godzin i wynagrodzenie wg mnie slabe a atmosfera jak kogoś to obchodzi nie specjalna
18
Tamten 2016-08-03 17:15
Szkoda czasu
8
rzeszowiak 2016-08-20 18:08
Witam
Jak wyglada sprawa z targetem handlowca ile samochodów musi sprzedać w ciągu miesiaca aby pracodawca byl z niego zadowolony .
były pracownik 2016-09-15 13:02
sprzedasz 1 będzie mało , sprzedasz 50 zapyta dlaczego nie sprzedałeś 100. Nigdy nie będzie zadowolony ... wiem z doświadczenia. Pracowałem tam 2 lata w Krk.
11
wolny 2016-10-13 12:34
Wróżbita czy jakiś inny? Skąd wymyśliłeś taką historie?
3
Powrót 2016-10-17 21:08
No jesli potrzebujecie dobrych samochodów i fajnie chcecie trafić, to zdecydowanie mozna polecić ten salon, fury są naprawdę do wyboru do koloru, jak dla mnie to dobra wiadomość, pracownicy mili i pomogą
7
kraku 2016-11-22 20:23
pewnie nierobem dyrektorem jesteś
7
A niech to 2016-12-03 16:39
Co za bzdury??? Pracownicy zadowoleni??? Co chwilę się ludzie zwalniają. Chyba tylko sprzedawcy, sriti titi a jak się tylko obrocisz to Ci du*e u dyra obrobią, bo sa falszywi. To jest [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Co sie z kimś rozmawia to słyszysz, że wysyła cv i szuka roboty. Nie zwykłym źle się wypowiadać o moich byłych pracodawcach, ale czytając niektóre tutaj wpisy, musiałem zrobić wyjątek. Szczerze nie polecam.
17
AKTUAL 2016-12-03 22:30
Na którym obiekcie? Zresztą. Ludzie przychodzą i odchodzą jak wszędzie , w firmie w której pracuje ponad 300 osób trudno żeby było inaczej. Frustratów, którym się nie udało co widać po tym forum nie brakuje. Gdyby było jak piszesz to by ta firma nie istniała.
3
Lolo 2016-12-08 18:44
Kraków unikajcie jak ognia. Zlecenie, zlecenie a potem kop w d.....Żałosna firma.
13
podwiśnią 2016-12-09 05:16
U mnie było zlecenie, umowa na 3 miesiące a teraz mam umowę stałą. Ciekawe co było inaczej.
3
Mala mi 2016-12-20 23:10
Witamy Panie dyrektorze :D
3
Wiki 2017-01-05 11:51
Firma nie warta uwagi. Na rozmowie obiecywane dobre pieniądze jednak po wypłacie wyglada to słabo. Mizerna podstawa, plus premia uznaniowa z która różnie bywa, trzeba sie prosić. A jak nie to dostajesz najniższą i radź sobie sam.
15
Krk 2017-01-06 19:31
Nie warto zawracać sobie głowy :/
10
x95 2017-01-15 18:16
Zazwyczaj nie wypowiadam się na takich portalach ale postanowiłem zrobić wyjątek. :)
Jak w każdym środowisku są ludzie fajni i niezbyt fajni (pozdrawiam Goebbelsa;)). Większość swoich kolegów i koleżanek z pracy wspominam bardzo dobrze. Oczywiście są wyjątki, jak, na przykład, pan dyrektor (wspominany tutaj wielokrotnie) czy też pan prezes (którego wszyscy się boją).
Początki są trudne. Owszem, trzeba odśnieżać samochody. Owszem, trzeba stać na polu i często całą dniówkę traciło się na wyciąganie aut, które stały na końcu placu. Owszem, przyjmowało się dostawy aut (ale nigdy nie wyjeżdżało się nimi z lawety, to kompetencje kierowcy ciężarówki). A co myśleliście? Że będziecie siedzieć przy biurku i pachnieć nic nie robiąc w pierwszym miesiącu pracy? Niestety nie. Minusy? W salonie jest zimno. Fakt. Wszyscy siedzą w kurtkach, to mogę potwierdzić. Kolejny minus: obiecują umowę o pracę, nie dają jej. Trzeba albo zagrozić zwolnieniem, albo siedzieć kilka miesięcy na zleceniu (zlecenia często wystawiane "wstecznie", nie na czas). Zarobki? Najniższa krajowa (nie wypłacana w terminie jak jesteś na zleceniu, zawsze trzeba się dopytywać o nią) plus prowizje od sprzedaży. O ile dopuszczą cię do sprzedaży bo bywa i tak, że "nowi" są wykorzystywani do "cieciowania", czyli do wszystkich tych czynności na które narzekali poprzednicy - odśnieżanie, "odkopywanie" aut z magazynu, rejestrowanie samochodów, czyszczenie ich, załatwianie sprawunków na mieście. Prowizje najczęściej niskie, InterAuto szczyci się tym, że sprzedają auta najtaniej - jak myślicie, na czym oszczędzają? ;) Przecież dealer nie dostaje aut z centrali taniej niż inni sprzedawcy.
Prezes to kolejny minus. Nie lubi palaczy. Każdy boi się wyjść na papierosa gdy tylko prezes znajduje się w pobliżu. Chorobliwie sprawdza też czystość pojazdów. Chodzi i paluszkiem przejeżdża w najgorszych miejscach opieprzając sprzedawców przy każdej możliwej okazji.
Co do rotacji osób - jest naprawdę spora. Dużo osób przychodzi, dużo osób odchodzi. Nie jest jednak prawdą, że nie ma tam osób ze stażem liczonym w latach.
Pracuje tam sporo fajnych osób i, prawdę mówiąc, tęskno mi za pracą w salonie. Zauważyłem, że na tego typu portalach panuje masowa tendencja do narzekania na pracodawców. InterAuto ma swoje wady lecz na pewno nie jest to najgorszy pracodawca w Krakowie. Trzeba lubić motoryzację i kontakt z klientem. Jeśli się nie ma do tego zamiłowania to jakie warunki by nie były - i tak będziesz narzekać na pracodawcę. Ja to lubię dlatego nie mogę się zgodzić z większością krytycznych komentarzy. Na pewno jest to jakaś szkoła życia, wiele można się dowiedzieć o branży. Jest to początek kariery w branży. Tak też należy traktować pracę dla InterAuto.
11
prrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr 2017-02-19 22:53
Weź Kamil, nie piedol. Z 1 samochodem sprzedanym miesięcznie chciałeś tu pracować? A firma jest ok. Płaci jak należy. Gdzie doradca w serwisie może zarobić ponad 4 na rękę a mechanik jak jest dobry to regularnie nawet 3,5 na rękę? O płacach najlepszych handlowców zapomnij. Nie ta liga. ;-)
hala 2017-02-20 05:36
Przyjąłem się tu i nie narzekam idzie zarobić.
* 2017-02-20 14:06
do czasu ;) wszystko zależy od humoru wielmożnego .... łykaj dalej jak pelikan a wyruchają Cię bez mydła ...
8
zainteresowany 2017-02-21 08:49
Chciałem zapytać bo się zastanawiam nad zmianą pracy, jak się zarabia 4,5 tys pln do ręki to jest 7 tys brutto na umowie inaczej chyba być nie może.
* 2017-02-21 10:54
nie licz na taką kasę na umowie ... na umowie dają najniższą krajową a reszta w postaci premii ale żeby było ciekawiej uznaniowej ! jak uzna to Ci da jak nie to nie da ... wszytko w tej firmie jest pisane palcem na wodzie ... nie polecam !
10
zainteresowany 2017-02-21 12:26
nie mogą dać najniższej krajowej bo premia musiałaby przewyższać pensje, chyba że Fiskus się mija
2
Ciuciubabka 2017-02-21 13:50
A w czym to przeszkadza. Tak jest to wymyślone że premia to lwia część wynagroszenia. Co ciekawe wypłacana w stosunku do pensji po mniej więcej połowie miesiąca. Jak będziesz chorował lub się będziesz zwalniał ,to stracisz w najlepszym wypadku premie za 1 lub 2 miesiące. W każdym razie szef zawsze wygrywa. Czytaj Inter auto.
8
X95 2017-02-22 01:27
Nie trafiłeś. Nie jestem Kamilem. Pokaż mi który mechanik na jasnogórskiej zarabia tyle ile mówisz:)
5
X95 2017-02-22 01:28
Owszem, dają najniższą krajową. Reszta pod stołem jak koledzy wyżej mówią.
8
zainteresowany 2017-02-22 10:37
A to dziękuję koledzy z forum, to nie dość że na umowie bieda to jeszcze mam popełniać przestępstwo i brać pieniądze pokątnie. Rezygnuje z aplikacji
5
prrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr 2017-02-22 20:57
To znaczy co mam zrobić? Podać tu nazwiska ?!
Piotr ;) 2017-02-25 14:20
Święte słowa myślę że nie trzeba tutaj nic dodawać ! Porządni ludzie z wieloletnim doświadczeniem z tamtąd poodchodzili bo mieli juz dość dziadowania obcinania im premi i oszczednosci firmy na kazdym kroku i za wszelką cene. Nawet kawe maja na zetony smiech!!!Kilka lat temu było tam naprawde fajnie i miło z checia tam naprawiałem 2 samochody swoj i żony, doradcy byli kompetentni a kierownik bardzo rzetelny,uczciwy i zawsze chetny do współpracy.W tej chwili kierownikiem jest jakis naburmuszony facet smierdzący papierochami który nawet dzień dobry nie potrafi odpowiedzieć.Oj wiele sie w tej firmie zmieniło i musze przyznac ze niestety na niekorzyść ;( Przykro mi ze tak sie stało i wielu klientow wraz ze mną zmieniło dealera,ale firma sama sobie jest winna, jak to mowia chytry dwa razy traci. Ps. Wiecej z tego forum dowiedzielibysmy sie gdyby administrator nie usuwał niepasujących mu opini niezadowolonych klientów ! Uwazam ze jesli wypowiadający sie tutaj nie obraża innych nie podaje nazwisk i nie uzywa słow wulgarnych a jedynie wyraza swoja prywatna opinie nie koniecznie pochlebną nie powinien byc usuwany czy w jakikolwiek inny sposob blokowany przez administratora.Pozdrawiam ;
5
Piotr ;) 2017-02-25 14:58
Chcialbym zaznaczyć ze w mojej powyzszej wypowiedzi chodzilo o firme INTER-AUTO przy ulicy KOCMYRZOWSKIE 1a w Krakowie.
prrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr 2017-02-25 20:23
Ale 2 na rękę to na Jasnogórskiej dostaje myjkowy ...
miastowy 2017-02-27 19:15
Pikachu. Spadaj trolu, firma jest ok. Zarobki są naprawdę przyzwoite, rozwój się też liczy, bo firma stawia na swoich. Jak ma kogoś awansować to w pierwszej kolejności są to ludzie z firmy. Na Jasnogórskiej 2 nowych kierowników jest z firmy. A przede wszystkim firma jest stabilna, czego nie da się powiedzieć o znacznej większości dealerów w krakowie. Trzeba pracować, ale przynajmniej wiem za co.
. 2017-02-27 23:14
Kto tam jest z firmy? XD Kierowniczka z Peugeota, która nie pracowała wcześniej w salonie samochodowym czy kierownik z Kii, który uprzednio był w Hyundaiu? XD
3
miastowy 2017-02-28 05:33
no i ?
. 2017-02-28 07:53
No i? No i to, że głupoty gadasz. Twoje słowa nie mają odzwierciedlenia w rzeczywistości. Na jasnogórskiej nie ma kierowników, którzy uprzednio pracowali na niższych stanowiskach w InterAuto. Każdy kto tam pracował o tym wie, Ameryki nie odkryłem.

Zresztą, czegoś nie rozumiem. Dlaczego wam, kierownictwu (bo nie wierzę by jakiś pracownik z własnej woli pisał kłamstwa), tak zależy na sztucznym poprawianiu opinii firmy na takich portalach? Przecież każde kłamstwo wyjdzie na jaw prędzej czy później. Po miesiącu pracy każdy nowy pracownik zaczyna rozumieć gdzie się znalazł. Nie lepiej wziąć sobie do serca kilka rad i zmienić coś w firmie?
8
ppp 2017-02-28 08:12
Taniej jest pisać, a oszczędności w firmie są na pierwszym miejscu , najczęściej kosztem pracownika.
8
miastowy 2017-03-01 08:13
Oj kropeczka kłamczuszku.
Kierownik Serwisu Kia, wcześniej mistrz hali, kierownik Serwisu Peugeot wcześniej doradca w serwisie Peugeot na Jasnogórskiej. Kierownik jednego z działów części to pracownik , który wcześniej pracował na magazynie. Kierownik serwisu Fiat był wcześniej gwarantem choć na innym salonie siwka.
n 2017-03-01 10:31
Pracuję w tej firmie już ładnych kilka miesięcy, i jestem zaskoczony. Firma jak firma, nie pierwsza i nie ostatnia w której pracuję. Na pewno poukładana. Na tym forum jest wiele kłamstw na jej temat. Za pensją idzie lista a jak ktoś pracuje to zarobi.
Tfoj Pan 2017-03-15 13:48
Trzymajcie sie od tej firmy z daleka. Totalna porazka i zniewolenie pracownika! Dyr. RW jest jak zakompleksiony , maly czlowieczek. Z duzymi problemami emocjonalnymi. Pieniedzy dobrych nie zobaczycie bez wzgledu na to ile sprzedacie. Szkoda zdrowia. Pracowalem tam jako sprzedawca 2 lata wiec wiem o czym mowie. I nie sluchajcie tych bajek o obibokach, bo przeciez wiadomo ze nikt do sprzedazy nie idzie sie opieniczac- logiczne. To poprostu stara spiewka rw ktory nic nie robi a zyje z wykorzystywania innych. Niedlugo sobie ukraincow bedziecie musieli zatrudniac, bo nikt na was robic nie bedzie.
10
*** 2017-03-23 13:32
Nie polecam !!! Ryba psuje się od głowy a głową firmy jest WS... który w ogóle nie szanuje ludzi ...
1
Zostaw swoją opinię o INTER-AUTO KRAKÓW - Kraków
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie INTER-AUTO KRAKÓW