brak logo

Proinvest Sp. z o.o.

Katowice

Opinie o Proinvest Sp. z o.o.

anonim;) 2015-03-05 15:24
Jestem zniesmaczona pracą w tej firmie. Potężna firma, której nawet nie stać na komputery dla pracowników i wszystkie telefony trzeba wykonywać ręcznie wybierając numer do danej firmy na telefonie stacjonarnym a spis firm z telefonami dostaje się do ręki w postaci sterty wydrukowanych kartek:/ atmosfera też jest nieszczególnie ciekawa, zapraszają cię po wspaniałej rozmowie kwalifikacyjnej na okres 3 dni próbnych. ja co prawda okres ten miałam przedłużony do 6 dni z racji ponad 300 wykonywanych telefonów dziennie,(usunięte przez administratora) Nie warto się tam wybierać.
6
ponia 2016-02-04 11:03
ooo matko! dobrze, że ja nie czytałam tych opinii w internecie zanim tam poszłam, bo teraz nie miałabym pracy i za co żyć
2
gosc 2016-02-16 09:13
Tutaj idealnie widać jak działają fora w internecie. Każda umieszczona opinia dotyczy praktycznie innej firmy... sprzedaż książek, nieruchomości, projektów? Z tego co widzę to nawet konkurencja się pojawiła. I nie wiadomo czy te negatywy to od pracowników czy może od niej. Po sprawdzeniu wyszło, że w Katowicach jest co najmniej 6 firm o tej samej nazwie! Gratuluję osobom, które warunkują swoje wybory zawodowe na podstawie tego bałaganu.
3
gość 2016-07-07 12:30
praca masakra ten telefon te druki z firmami, pani na początku nie przedstawia na prawde co się robio tylko po podpisaniu dokumentów ja uciekłam z tamtąd jak najszybciej, naprawdę nie polecam.
ale pani bardzo miła i sympatyczna atmosfera okej
1
Sgh 2016-09-06 20:32
Ty ponia a za co żyjesz teraz? Szczesliwa że zebrasz ? nabijasz ludzi w butelkę ? A może dumna jesteś ze zaslaniasz się chorymi dzieciaczkami po operacji na otwartym sercu?! Wszyscy jesteście zlodziejami
1
fela 2016-09-07 14:02
A ty Sgh za co żyjesz? Bo ja żyje ze sprzedaży książek- ty z pewnością z ciężkiej pracy swoich rodziców. Pracują w nadgodzinach żeby kupić ci nowy telefon, z którego ty w nowej pracy zamiast pracować wysyłasz smsy do koleżanek, a potem sfrustrowana tym, że praca nie polega na siedzeniu na fejsie hejtujesz ludzi, którzy muszą zarobić za ciebie na twoją dniówkę. Bo podpisując umowę wyrażasz zgodę na przyjęcie zapłaty za przepracowany dzień. Spotkałam już nie jedną gówniarę w tej pracy , dla której praca jest zbyt ciężka więc "uśmiercają" babcie, dziadka a rodziców "kładą do szpitala" tylko po to żeby wymigać się od pracy.
7
Marek 2016-10-05 17:55
Otrztmałem kompletną dokumentację, taka jak było umowione, ze skanami zgodnie ze specyfikacją. Solidność i jakość. Polecam
2
bwsl 2016-10-28 11:58
wszystko było by okey tylko cały plac załadowany kontereami, ani jak przejechać wózkiem ani zawrócić, jak sie zwróci uwagę kierowwnikowi magazynu to z twarzą startuje - bo wielka obraza, druga sprawa to wielkie pretensje o l4 - że czemu, że po co że co się stało - a to moja sprawa co z nogą zrobiłem - nie kierownika
1
niopx 2016-11-30 12:15
no właśnie obiecywali oddelegowanie do Niemiec a po kwartale pojechali ci którzy kwalifikują się do zwolnienia wiec na otarcie łez praca zagranicą a potem baj baj...
podwykonawca 2017-01-10 21:50
Firma nie placi i usuwa komentarze
4
Piotr 2017-01-11 14:53
omijac z daleka !!
1
Sewerek 2017-01-12 17:38
Pro-Invest mgr inż. Arkadiusz Nagięć. Tam państwo wpisujcie komentarze na temat firmy Pana Nagięć. Bo tutaj są scalone opinie o kilku firmach o tej nazwie. Jeżeli chcecie wypowiedzieć się na temat Pro Invest S.A. (mieszczącej się na Grabowej 2), to wpiszcie na stronie gowork tę frazę:
Pro-Invest mgr inż. Arkadiusz Nagięć i tam komentujcie żeby było wiadomo, co tyczy się tego przedsiębiorstwa.
Damn 2017-02-22 15:11
CZY TO O TE FIRME CHODZI ?

Dzień Dobry
Dziękujemy za zainteresowanie naszą ofertą pracy i zapraszamy na rozmowę
kwalifikacyjną,, która odbędzie się w dnia
CZWARTEK 23.02.2017 w godz.10:00 do 12:00
PIĄTEK 24.02.2017 w godz. 10:00 do 12:00
Prosimy o wybór jednego z dogodnych terminów. Ponadto prosimy o zabranie ze sobą własnego CV i zapoznanie się z poniższymi informacjami. Informacje o miejscu przeprowadzenia rozmowy znajdują się na dole wiadomości.
Telefoniczny Doradca Klienta /Katowice/
PROPONUJEMY :
stałe miesięczne wynagrodzenie niepowiązane z wynikami
(zarabiasz ok. 1600 zł netto za pełny – 20 dniowy miesiąc pracy bez względu na wielkość sprzedaży), więcej dni roboczych niż 20 zwiększa zarobki
zatrudnienie w ścisłym centrum Katowic
(dzięki dobrej komunikacji oszczędzasz na dojazdach)
przeszkolenie do pracy
(dzięki pomocy i wsparciu pierwsze dni w pracy będą łatwiejsze)
atrakcyjne premie i dodatki
(masz szansę na premie dodatkowe, nawet do 1 500 złotych)
pracę od poniedziałku do piątku w godz. od 8:00 do 15:30 na podstawie Umowy Zlecenie
NA CZYM POLEGA PRACA:
na telefonicznej prezentacji oferty handlowej
dzwonisz do wskazanych firm na terenie całego kraju i przedstawiasz krótką ofertę firmy, jeśli spotkasz się z zainteresowaniem, wypełniasz zamówienie i przekazujesz do realizacji
prezentujesz produkty z oferty firmy
w zależności od grupy sprzedażowej mogą to być: albumy, encyklopedie branżowe, opracowania specjalistyczne itp.
co jest wymagane
łatwość nawiązywania kontaktów i motywacja do pracy,
Z poważaniem

H.Z
textil 2017-04-04 23:09
Dziadostwo, od sierpnia 2016 roku proszę o zapłatę 123 euro, ale nic to, opinia w Prato na temat tego pana i tego ,,przedsiębiorstwa" jest już ugruntowana na długie lata .
Rey 2017-04-06 23:27
AHP PROINVEST na Skargi 8 w Katowicach - dostałam w ekspresowym tempie od wyslania CV odpowiedz od nich, podobną jak powyżej z zaproszeniemnna spotkanie rekrutacyjne. Tylko nazwa stanowiska w ogłoszeniu byla inna mianowicie "pracownik dzialu zlecen" w firmie zajmującej się sprzedażą ksiazek - brzmi ladnie i nie sugeruje ze to sprzedaż ksiazek i encyklopedii przez telefon. Godziny i warunki brzmia dobrze, o ile tak jest, ale szkoda ze widoczne ogłoszenie nie zawiera chocby informacji ze to sprzedaż i to telefoniczna. Dowiadujemy sie o tym dopiero z ich odpowiedzi plus z opinii w internecie. Ale może ktoś z was skorzysta i będzie zadowolony.

"Dziękujemy za odpowiedź.
Nasza firma zajmuje się sprzedażą książek i obecnie poszukujemy osób do działu zamówień.
Praca polega na przekazywaniu informacji klientowi i
przyjmowaniu zamówień.
Jest to praca dla osób lubiących kontakt z ludźmi. Doświadczenie nie jest wymagane, liczy się miłe usposobienie i pracowitość. Dodatkowym atutem jest pozytywne nastawienie oraz komunikatywność.
Od kandydatów oczekujemy:
- umiejętności skutecznego przekazywania informacji
- zaangażowania i rzetelności w wykonywaniu obowiązków.
Oferujemy:
- narzędzia do pracy
- pracę od poniedziałku do piątku w godz. 8.00 - 15.30
- doświadczenie i wsparcie przełożonych
- stałe miesięczne wynagrodzenie* plus atrakcyjne premie i dodatki**.
Proszę o przybycie na rozmowę kwalifikacyjną w piątek 07.04.2017r. w godzinach 10.00 - 12.00 pokój 402 (IV piętro).
Proszę przynieść ze sobą CV wraz ze zdjęciem.
AHP
ul. Skargi 8 /róg z Sokolską/ pokój 402/
40-091 Katowice
* podstawa od 1500 zł netto przy 20 dniach roboczych,
1710 zł przy 23 dniach roboczych.
** premia naliczana od wyników.
Dusia 2017-06-01 08:02
Witam.
Niestety miałam przyjemność pracować w firmie Proinwest ( sprzedaż ksiazek, pomoc fundacji Dar Serca) i to jest skandal co się tam dzieje. Jest dobrze do czasu jak masz zamówienia to nawet do [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] bez wazeliny wejda , a jak masz 0 bądź 1 zamówienie to już ryje naciągnięte mają i straszą że wypowiedzenie dadzą. W umowie zawarte jest że umowa jest na pół roku a po 3 tyg oni potrafią stwierdzić czy dasz radę czy nie i wypowiedzenie dają. Ja co prawda sama się zwolniłam bo miałam dość naciągania ludzi na kolosalne kwoty gdzie 10% przekazywane jest tylko na fundację czyli 15,90 zł. To jest skandal że dzwonisz do ludzi przedstawiasz im całą sytuację , ludzie zgadzają się na pomoc i zamawiają książkę z myślą że pieniądze będą przekazane na dzieci a większość kasy bierze firma Proinwest niż te dzieciaczki ...
A jeżeli chodzi o atmosferę tam to jest masakra jakaś.... Na rozmowie Pani jest miła , sympatyczna itd a podczas współpracy z nią wychodzi co to za człowiek . Nie da się z nią dogadać bo myśli że wszystkie rozumy pozjadala.
W skrócie..... Nie polecam pracy tam :)
Klaudia 2017-06-01 09:02
W dodatku nie pozwalają pracować "na czarno" tylko od razu dają umowę. Wolałabym brać kasę do ręki i dalej korzystać sobie z mopsu.
Co prawda mówili na rozmowie ile trzeba mieć zamówień, ale nie myślałam, że to tak na serio .... Istny skandal żeby tak wymagać rzeczy, na które się zgodziłam.
Mało co tam sprzedałam, także większość kasy, którą wyciągnęłam od ludzi pójdzie na moje wynagrodzenie, ale i tak będę im robić złą opinie, a co!
3
Leon Zawodowiec 2017-06-01 13:54
Ha, to jest dobre Dusia co ty wypisujesz, to rozumiem że 3 tygodnie zajęło Ci żeby stwierdzić że to niemoralne tak sprzedawać, ale dopóki miałaś tam wyniki to nie przeszkadzało Ci to? Ja osobiście pracowałem tam dwukrotnie w wakacje i byłem zadowolony, wypłata w terminie i w takiej kwocie jak w umowie którą podpisałem. Nie tak jak inne firmy z telemarketingu, obiecują złote góry a potem grosze do wypłaty bo za mała sprzedaż, a takie też już przerabiałem jako student dzienny żeby dorobić w wakacje. Dla mnie ważne że dalej są wypłacalni i po to tu zajrzałem, a to czy atmosfera jest fajna to chyba cały zespół buduje atmosferę i Ty też Dusia.
3
Zostaw swoją opinię o Proinvest Sp. z o.o. - Katowice
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Proinvest Sp. z o.o.