brak logo

RR Donnelley

Łódź

Opinie o RR Donnelley

Basia 2014-12-05 21:50:28
Odpowiedź(dora - 2014-11-26 11:08:57) Nikt nie powiedział, że będzie łatwo- w dzisiejszych czasach trzeba się starać, a nie ciągle narzekać.A co do (latania po osiedlu tych młodych ludzi) to nie ma żadnego związku z pracą, więc nie rozumiem o co tu się czepiać-może o to, że jedni mają pracę i być może nieźle sobie radzą (to chyba najzwyczajniej nazywa się zazdrość).Ja nie znam tego Młodego człowieka ale mam dzieci w podobnym wieku i pracują na podobnych stanowiskach i doskonale sobie radzą,więc dlaczego ma to być człowiek ze stażem ? Może właśnie młodym ludziom powinniśmy dać szansę ?
1
ziomek 2015-01-13 16:47:00
Nie powazny stosunek konsultantow flexiwork prowadzi ludzi do irytacji
1
anonim 2015-02-05 21:24:12
firma tragedia! oszukuje na rozmowach kwalifikacyjnych (inna stawka na pierwszej umowie niż podawana podczas rozmowy, kolejna umowa - na zastęstwo!, a nie obiecane 3-lata). Syf kiła i mogiła. Z całego serca odradzam!
2
luzak 2015-02-23 20:06:03
ogólnie jest słabo, kasa słaba, atmosfera słaba a wymagania niewiadomo jakie, ludzie kablują na siebie... słabo
6
qwerty 2015-02-24 09:03:48
Kablują to mało powiedziane- przez te donosy niejedna osoba już pracę straciła. Trzeba bardzo uważać co i do kogo się mówi. Jest kilka "świętych krów"- jak im podpadniesz, to łatwo pracę stracić.
3
Nick 2015-03-03 16:00:44
Cześć, jaka jest teraz podstawa na produkcji?
1
Tony 2015-03-17 15:42:02
Czy jest teraz rekrutacja?
nick 2015-03-26 08:25:23
Da się żyć. Robota jak robota. Teraz wszędzie tak samo (mówię o korporacjach).
A rekrutacja to jest w kółko. Przemiał taki, że cały czas ktoś przychodzi, ktoś odchodzi.
Oferty Pracy
2015-04-07
Żródło: Gowork.pl
Kraków
(małopolskie)
Magazynier Miejsce pracy: Kraków, ul. Obrońców Modlina 11 Opis oferty: Osoba zatrudniona na tym stanowisku dołączy do zespołu Magazynu Papieru w Krakowie. Zakres obowiązków: Osoba zatrudniona na tym stanowisku przyczynia się do utrzymania ciągłości procesów produkcyjnych poprzez zapewnienie sprawnej obsługi przyjęć, lokacji przyjmowanych towarów oraz wydań i zwrotów materiałowych. Poszukiwane k
Kcin 2015-04-10 20:11:14
Magazynier RR Donnelley Europe Sp.zo.o. 2015-04-07 Żródło: Gowork.pl Kraków (małopolskie) Magazynier Miejsce pracy: Kraków, ul. Obrońców Modlina 11 Opis oferty: Osoba zatrudniona na tym stanowisku dołączy do [...]">@Oferty Pracy - 2015-04-10 20:11:14
Nie wiecie jaka jest stawka wejściowa?
Pracownik 2015-04-14 11:03:25
Firma jest żałosna. Nie liczą się z pracownikiem. Agencyjnym na początku pracy wciska się kit, że gdy będą dobrze pracować to firma zatrudni ich na stałe. To jest zwykłe kłamstwo. I co najważniejsze. Jako pracownik agencyjny nie opłaca się być pracowitym ponieważ wszystkich agencyjnych traktują tak samo niezależnie czy stoją i piszą na komórce czy robią za 2. Dzieje się tak ponieważ firma ma w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] pracowników i sugeruje się swoimi słupkami czyli jeżeli jeden robi 1000 szt, drugi 500 to firma osiągając założoną średnią produkcji np 720 jest zadowolona. Pracownicy stali dostają premię roczną w wysokości 80 - 100 zł co jest zwykła kpiną z tych ludzi. Firma RR Donnelley jest dobrym miejscem dla nierobów. Nawet można sobie podczas pracy wychodzić na papieroska. A jak ktoś nie pali to ma pecha i nie ma za to dodatkowych korzyści więc lepiej być palącym. A już najlepiej palącym nierobem.
2
Anonim 2015-05-05 15:59:50
Tak jest na wszytkich działach? Myślałem o magazynie, tam też tak słabo?
anonimek 2015-05-06 17:44:20
Na umowie o pracę jest pracownikiem i ma duże prawa.umowa cywilna-prawna, tylko wykonuję się zlecenie.
xyz 2015-05-27 11:22:49
Opinia o biurze. Firma lubi nazywać się korporacją,jedna jest to typowe Polskie bagienko. Ludzie - spoko - ale firma okropna. Większość pracowników zatrudniona przez devonshire na UZ, etat jest nierealny... zarząd słaby, nie mający pojęcia o faktycznym stanie rzeczy. Spychologia pomiędzy działami, brak dobrej współpracy i komunikacji. Najgorsza jest próba sprzedaży klientowi produktu którego uwaga - nie ma... Pieniądze słabe.
1
nieznajoma. 2015-07-24 13:05:47
Pracowałam w RR DONNELLEY rok czasu przez FLEXIWORK.S.C byłam przyjęta na dwie zmiany.Okazało się po jakimś czasie że są trzy zmiany,co prawda pracownik nie jest poinformowany o takich sprawach.Co do czego pracownik z biura nie ma płacone dodatku nocnego,zakład okrada pracowników z biura,pracują na noce za darmo.Nie do pomyślenia żeby coś takiego było,ale cóż wytrwałam.Otrzymałam umowę na 3 miesiące,pracowałam starałam się jak mogłam,uważam że byłam dobrym pracownikiem.I tak twierdził superwajzor,nie jeden ale trzech bo czwarty to tylko pionek do wykorzystywania.Dostałam umowę na trzy lata,na którą sobie zasłużyłam,zapitalaniem i cierpliwością.W lutym tego roku zachorowałam,miałam zapalenie kości łokciowej,tak zwanej syndrom tenisisty mimo bardzo bolącej i napuchniętej ręki,oraz leczonej rechabilitacją,lekami pracowałam tak jak należy.Kiedy choroba pogłębiła się przez pracę poszłam na wizytę do lekaża,lekaż nie dopuścił mnie do pracy,bo moja ręka była w złym stanie.Byłam na zwolnieniu 30 dni i tydzień otrzymywałam zastrzyki ze sterydów,poprawiło się postanowiłam wrócić do pracy choć bardzo tego chciałam wcześniej bo mi zależało.Pracodawca skierował mnie na badania i pozwolił na powrót,przepracowałam półtora tygodnia byłam oczywiście zadowolona i pełna nadzieji że będzie wszystko dobrze,niestety czar prysł,pewnego dnia przyszła pani superwajzor pod koniec zmiany oczywiście i zabrała mnie do derektora.On natomiast oznajmił mi że zrywają zemną umowe z tekstem że nie ma obowiązku wytłumaczenia mi jaki powód był podjęcia tej decizji,traktują pracowników jak śmieci wykożystują i traktują jak [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ałosne,osoby które powiny już być dawno wyrzucone potym jak popełniły tyle błędów,nadal pracóją,zmieżam do tego że jedna z liderek powinna być dawno wyrzucona za swoje popełnione błędy i było ich mnóstwo,nadal pracuje bo ma plecy u superwajzora.Dzięki niej straciło kilka osób pracę i to bez powodu.Beszczelność,donosi na wszystkich co się dzieje na lini,jest pusta aż mi jej żal,zresztą większość ludzi żeby się podlizać,donosi,kopie dołki ludzią pod nogami i do tego kłamią,aż przyjdzie czas że sami w nie wpadną chwestia czasu.Nie polecam pracy w tym zakładzie,na pewno nie w tym składzie derektora i superwajzorów,są wpływowi na różne donosy co nawet nie mają miejsca.Obłuda,beszczelność inaczej tego nie da się opisać.
13
ja 2015-08-31 10:36:10
Du*y nie urywa, ale da się przeżyć, najlepiej na magazynie, z kasą trochę średni... i jak ktoś tak jak ja przez agencje zaczynał to może trochę poczekać na umowę. Tak to korpo jak korpo
1
Ja 2015-09-03 09:26:57
Jeszcze dopisze, ogólnie atmosfera średnia, na liniach kabluja na siebie , to standard. Ludzie zdemotywowani dawno nie było podwyżek, podobno kilka lat temu prezes przyjechał powiedział że są najlepsi i dostali po 30 zł premii. Ogólnie można przezimowac,na dłużej nie polecam
2
panikarteczka 2015-10-15 11:52:56
Witam,
Może ktoś skorzysta- Byłam wczoraj na rozmowie i dowiedziałam się, że szukają na produkcję i na magazyn. Umowa do maja, o pracę, czyli dobrze.
Stawka najpierw 1900 brutto plus premie (na linii), a potem max 2000 premie.
Na magazynie stawki wyższe 2200-2400 brutto i premie. Dla najlepszych ma byc stała umowa. Zastanawiam się nad ofertą. Wybiera się ktoś???
1
jaskokrasko 2015-10-15 11:54:21
Były pracownik 2015-10-17 21:10:14
Praca jest super. Jeśli ktoś narzeka to niech pamięta, że to jedna z niewielu firm, gdzię można pracować obsługująć samodzielnie linie produkcyjną przeznaczoną dla trzech osób za aż 1250zł. Kierownictwo ok, można jarać.
1
Były pracownik 2015-10-19 16:08:33
Na jednego pracownika na linii przypada jeden lider. Jeden zapierpracuje , a pięciu się przygląda i bawi telefonikami. Tak jest wszędzie, stąd ta średnia płaca ponad 4000.
1
BLUUUUUUU 2015-10-19 16:19:15
Czy to takie super wynagrodzenie? 1350zł netto? Za pracę w fabryce? Tyle to można płacić sprzedawczyni w sklepie, gdzie jest pięciu klientów na zmianę. To jest fabryka! Tu się pracuje!
4
twee 2015-10-22 14:56:47
jestem zaproszony na rozmowe na stanowisko magazyniera 2300brutto plus premia 500zł tylko czy ktoś wie jak to jest z tą premia
fg 2015-10-29 04:12:35
Premia jest. Nie dają premii jak się nie przychodzi do pracy na czas. Wiadomo, że L4 też nie jest mile widziane. Dodatkowo sprawy jakościowe.
bulb 2015-10-29 09:37:27
Firma szuka teraz magazynierów do Lodzi (Zakładowa). Dają 2800 brutto i premię 165/ mies. Umowa o pracę, na 2 zmiany. Praca od 09/11. Idę na rozmowę w piątek. Ma ktoś doświadczenie z Magazynem tam?
1
krzysiek123 2015-10-29 09:43:02
Cześć, dostałem prace w RRD, zaczynam w listopadzie, na linii. Praca na 2 zmiany. 1900 brutto + 165 brutoo premi. Ponoć jkest opieka medyczna i ubezpieczenie. I chyba Multisport. Ktoś wie coś o pracy na linii w tej firmie? Jacy kierownicy? Wiem ze szukaj dalej. Duże zatrudniania do końca grudnia.
6
grubasek 2015-10-29 09:45:23
Dzwoniłem z ogłoszenia na linię. w okresie próbnym 1500 na rękę, potem 1600.
Praca na 2 zmiany. Opieka medyczna.Trszeba przejść rekrutacje.
1
krzaktak 2015-11-24 14:20:23
w magazynie są też 3 zmiany, ogólnie ok. zależy do kogo trafisz jest chyba ze 3 kierowników w zależności od klienta, którego się obsługuje. Teraz dają 2800 brutto + premia 165 brutto.
1
krzaktak 2015-11-24 14:20:24
w magazynie są też 3 zmiany, ogólnie ok. zależy do kogo trafisz jest chyba ze 3 kierowników w zależności od klienta, którego się obsługuje. Teraz dają 2800 brutto + premia 165 brutto.
1
egzr 2015-12-04 11:33:10
Ogłoszenia pojawiają się cały czas. Chyba nie najciekawiej tam jest jak jeszcze nie znaleźli. Wymagania pewnie żadne: dwie nogi i ręce.... Z tego co widać kasa kiepska...
2
Tomek 2015-12-06 13:32:22
A może ktoś powiedzieć jaki jest poziom hałasu na hali produkcyjnej?
1
Kozik 2015-12-07 23:34:21
@Tomek , pamiętam jak byłem tam w tym roku to liderka chodziła z taką jak by to nazwać listą i z tego co wiem to nie przekracza 82 decybeli.
in 2015-12-15 16:59:16
Na Olechowie na produkcji jest calkiem cicho, mało maszyn, glownie pakowanie reczne. Duzo ostatnio zatrudnili ludzi i jeszcze zatrudnają
3
xxx 2016-01-25 14:10:56
Praca -Spoko,ale kierownicy,brygadziści i liderzy(A to są jak widać-Polacy-Kornel.Piotr i Tomek) nadają takiej karuzeli,że nie ma na co liczyć. ( usunięte przez administratora ) Praca jak wiadomo akordowa, no i bez pomyłek.Kto przyjazny się pomyli-Darują ,komu z oczu żle patrzy, ma przej...ne-Zwolnią natychmiast.
3
xxx 2016-01-25 15:01:18
Nie polecam.
4
xxx 2016-01-25 15:05:57
Jesteś robotem,a robot jest nieomylny.jak coś nie tak..To na złom.
4
xxx 2016-01-25 15:16:39
Nie-dla glukometrów i sensorów-Robotów brak.
2
xxx 2016-01-25 16:25:26
Praca super,ale w koło mnustwo [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] br />
Oferty Pracy
2016-01-21
Żródło: Gowork.pl
Kraków
(małopolskie)
Firma RR Donnelley, założona w Chicago 150 lat temu, jest światowym liderem w zakresie kompleksowych usług poligraficznych oraz szeroko rozumianej zintegrowanej komunikacji. W Polsce RR Donnelley posiada zakłady produkcyjne w Krakowie i Starachowicach oraz biuro kreatywnego zarządzania treścią w Warszawie.Obecnie poszukujemy kandydatów do pracy na stanowisku: Specjalista ds. Systemów LogistycznychMiejsce pracy: Kraków, u
don 2016-02-01 11:48:03
Specjalista ds. Systemów Logistycznych RR Donnelley Europe Sp.zo.o. 2016-01-21 Żródło: Gowork.pl Kraków (małopolskie) Firma RR Donnelley, założona w Chicago 150 lat temu, jest światowym liderem w zakresie kompleksowych usług pol[...]">@Oferty Pracy - 2016-02-01 11:48:02
Babienko....
1
Zadowolona z pracy w tej firmie. 2016-02-24 07:01:46
Czytam te Wasze opinie i nasuwa mi się tylko jedno pytanie . Mianowicie - skoro jest Wam w tej firmie tak zle , to czemu jeszcze tam pracujecie !!! Przecież nikt Was tam na siłę nie trzyma, ludzie ogarnijcie się !!!
2
xzx 2016-04-23 16:12:50
Radek mechanik przystojniak :)
2
xxx 2016-04-26 11:21:28
Brak słów...Jedno wielkie BAGNO.
Paul 2016-06-10 21:35:33
Jezu, Ty nie umiesz pisać po Polsku. Tyle błędów. Jaką Ty chcesz mieć pracę? Ludzie po podstawówce mają wiedzę na temat ortografii. A tu aż oczy krwawią. Aż dziwne, że gdziekolwiek chcieli Cię przyjąć. To elementarne i podstawowe zasady pisowni. Jak tego nie umiesz, to już nic nie pomoże.
1
gość 2016-09-05 21:00:38
po czteropaku można coś wymyśleć ale tak to szkoda głowy sobie zawracać...
rrwdowiec 2016-10-06 13:24:48
Umowę będziesz mieć o pracę - 3mc, później 2 lata (lub od razu na czas nieokreślony - jak zasłużysz). Praca, różnie jak to z klientem, trzeba trochę połechtać, naobiecywać, a później cisnąć innych, żeby Twoje obietnice się spełniły.
Ogólnie powodzenia.
kamil 2016-10-09 16:18:56
@anastazja napisz prosze za jakis czas jak Ci sie ta praca u nich podoba jakie sa warunki zatrudnienia itp
ola 2016-10-27 10:48:29
zle traktuja ludzi, lekcewazaco, zwlaszcza przełożony Marcin, w kadrach panie tez , mysla ze sa na lepszym stanowisku,nie polecam tej firmy
3
Krzysiek G 2016-11-02 23:13:40

To z doświadczenia powiem, że teraz już powinno być lepiej w RRD ponieważ z pracą pożegnała się jaśnie pani dyrektor ds personalnych Agnieszka B. Tak jak to miało miejsce w Corningu, gdy tej pani podziękowali za pracę i od razu polepszyły się warunki i szacunek dla pracowników. Szkoda tylko że ta osoba znajdzie sobie kolejną ciepłą posadę w jakiejś nowej firmie bo przydałoby się jej aby trafiła jako prosty pracownik na kogoś swojego pokroju. Niestety to coś jest z zawodu dyrektorem, więc pozostaje tylko współczuć pracownikom kolejnej przystani tej pani
5
lodzianin 2016-11-25 17:01:08
12 zl na godzine. do 560 premii b. flexi. 25.11.2016
Zostaw swoją opinię o RR Donnelley - Łódź
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie RR Donnelley