brak logo

RR Donnelley

Łódź

Opinie o RR Donnelley

nieznajoma. 2015-07-24 13:05
Pracowałam w RR DONNELLEY rok czasu przez FLEXIWORK.S.C byłam przyjęta na dwie zmiany.Okazało się po jakimś czasie że są trzy zmiany,co prawda pracownik nie jest poinformowany o takich sprawach.Co do czego pracownik z biura nie ma płacone dodatku nocnego,zakład okrada pracowników z biura,pracują na noce za darmo.Nie do pomyślenia żeby coś takiego było,ale cóż wytrwałam.Otrzymałam umowę na 3 miesiące,pracowałam starałam się jak mogłam,uważam że byłam dobrym pracownikiem.I tak twierdził superwajzor,nie jeden ale trzech bo czwarty to tylko pionek do wykorzystywania.Dostałam umowę na trzy lata,na którą sobie zasłużyłam,zapitalaniem i cierpliwością.W lutym tego roku zachorowałam,miałam zapalenie kości łokciowej,tak zwanej syndrom tenisisty mimo bardzo bolącej i napuchniętej ręki,oraz leczonej rechabilitacją,lekami pracowałam tak jak należy.Kiedy choroba pogłębiła się przez pracę poszłam na wizytę do lekaża,lekaż nie dopuścił mnie do pracy,bo moja ręka była w złym stanie.Byłam na zwolnieniu 30 dni i tydzień otrzymywałam zastrzyki ze sterydów,poprawiło się postanowiłam wrócić do pracy choć bardzo tego chciałam wcześniej bo mi zależało.Pracodawca skierował mnie na badania i pozwolił na powrót,przepracowałam półtora tygodnia byłam oczywiście zadowolona i pełna nadzieji że będzie wszystko dobrze,niestety czar prysł,pewnego dnia przyszła pani superwajzor pod koniec zmiany oczywiście i zabrała mnie do derektora.On natomiast oznajmił mi że zrywają zemną umowe z tekstem że nie ma obowiązku wytłumaczenia mi jaki powód był podjęcia tej decizji,traktują pracowników jak śmieci wykożystują i traktują jak [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ałosne,osoby które powiny już być dawno wyrzucone potym jak popełniły tyle błędów,nadal pracóją,zmieżam do tego że jedna z liderek powinna być dawno wyrzucona za swoje popełnione błędy i było ich mnóstwo,nadal pracuje bo ma plecy u superwajzora.Dzięki niej straciło kilka osób pracę i to bez powodu.Beszczelność,donosi na wszystkich co się dzieje na lini,jest pusta aż mi jej żal,zresztą większość ludzi żeby się podlizać,donosi,kopie dołki ludzią pod nogami i do tego kłamią,aż przyjdzie czas że sami w nie wpadną chwestia czasu.Nie polecam pracy w tym zakładzie,na pewno nie w tym składzie derektora i superwajzorów,są wpływowi na różne donosy co nawet nie mają miejsca.Obłuda,beszczelność inaczej tego nie da się opisać.
17
ja 2015-08-31 10:36
Du*y nie urywa, ale da się przeżyć, najlepiej na magazynie, z kasą trochę średni... i jak ktoś tak jak ja przez agencje zaczynał to może trochę poczekać na umowę. Tak to korpo jak korpo
1
Ja 2015-09-03 09:26
Jeszcze dopisze, ogólnie atmosfera średnia, na liniach kabluja na siebie , to standard. Ludzie zdemotywowani dawno nie było podwyżek, podobno kilka lat temu prezes przyjechał powiedział że są najlepsi i dostali po 30 zł premii. Ogólnie można przezimowac,na dłużej nie polecam
3
panikarteczka 2015-10-15 11:52
Witam,
Może ktoś skorzysta- Byłam wczoraj na rozmowie i dowiedziałam się, że szukają na produkcję i na magazyn. Umowa do maja, o pracę, czyli dobrze.
Stawka najpierw 1900 brutto plus premie (na linii), a potem max 2000 premie.
Na magazynie stawki wyższe 2200-2400 brutto i premie. Dla najlepszych ma byc stała umowa. Zastanawiam się nad ofertą. Wybiera się ktoś???
1
jaskokrasko 2015-10-15 11:54
Były pracownik 2015-10-17 21:10
Praca jest super. Jeśli ktoś narzeka to niech pamięta, że to jedna z niewielu firm, gdzię można pracować obsługująć samodzielnie linie produkcyjną przeznaczoną dla trzech osób za aż 1250zł. Kierownictwo ok, można jarać.
3
Były pracownik 2015-10-19 16:08
Na jednego pracownika na linii przypada jeden lider. Jeden zapierpracuje , a pięciu się przygląda i bawi telefonikami. Tak jest wszędzie, stąd ta średnia płaca ponad 4000.
2
BLUUUUUUU 2015-10-19 16:19
Czy to takie super wynagrodzenie? 1350zł netto? Za pracę w fabryce? Tyle to można płacić sprzedawczyni w sklepie, gdzie jest pięciu klientów na zmianę. To jest fabryka! Tu się pracuje!
5
twee 2015-10-22 14:56
jestem zaproszony na rozmowe na stanowisko magazyniera 2300brutto plus premia 500zł tylko czy ktoś wie jak to jest z tą premia
fg 2015-10-29 04:12
Premia jest. Nie dają premii jak się nie przychodzi do pracy na czas. Wiadomo, że L4 też nie jest mile widziane. Dodatkowo sprawy jakościowe.
bulb 2015-10-29 09:37
Firma szuka teraz magazynierów do Lodzi (Zakładowa). Dają 2800 brutto i premię 165/ mies. Umowa o pracę, na 2 zmiany. Praca od 09/11. Idę na rozmowę w piątek. Ma ktoś doświadczenie z Magazynem tam?
1
krzysiek123 2015-10-29 09:43
Cześć, dostałem prace w RRD, zaczynam w listopadzie, na linii. Praca na 2 zmiany. 1900 brutto + 165 brutoo premi. Ponoć jkest opieka medyczna i ubezpieczenie. I chyba Multisport. Ktoś wie coś o pracy na linii w tej firmie? Jacy kierownicy? Wiem ze szukaj dalej. Duże zatrudniania do końca grudnia.
6
grubasek 2015-10-29 09:45
Dzwoniłem z ogłoszenia na linię. w okresie próbnym 1500 na rękę, potem 1600.
Praca na 2 zmiany. Opieka medyczna.Trszeba przejść rekrutacje.
1
krzaktak 2015-11-24 14:20
w magazynie są też 3 zmiany, ogólnie ok. zależy do kogo trafisz jest chyba ze 3 kierowników w zależności od klienta, którego się obsługuje. Teraz dają 2800 brutto + premia 165 brutto.
1
krzaktak 2015-11-24 14:20
w magazynie są też 3 zmiany, ogólnie ok. zależy do kogo trafisz jest chyba ze 3 kierowników w zależności od klienta, którego się obsługuje. Teraz dają 2800 brutto + premia 165 brutto.
1
egzr 2015-12-04 11:33
Ogłoszenia pojawiają się cały czas. Chyba nie najciekawiej tam jest jak jeszcze nie znaleźli. Wymagania pewnie żadne: dwie nogi i ręce.... Z tego co widać kasa kiepska...
4
Tomek 2015-12-06 13:32
A może ktoś powiedzieć jaki jest poziom hałasu na hali produkcyjnej?
1
Kozik 2015-12-07 23:34
@Tomek , pamiętam jak byłem tam w tym roku to liderka chodziła z taką jak by to nazwać listą i z tego co wiem to nie przekracza 82 decybeli.
in 2015-12-15 16:59
Na Olechowie na produkcji jest calkiem cicho, mało maszyn, glownie pakowanie reczne. Duzo ostatnio zatrudnili ludzi i jeszcze zatrudnają
3
xxx 2016-01-25 14:10
Praca -Spoko,ale kierownicy,brygadziści i liderzy(A to są jak widać-Polacy-Kornel.Piotr i Tomek) nadają takiej karuzeli,że nie ma na co liczyć. ( usunięte przez administratora ) Praca jak wiadomo akordowa, no i bez pomyłek.Kto przyjazny się pomyli-Darują ,komu z oczu żle patrzy, ma przej...ne-Zwolnią natychmiast.
5
xxx 2016-01-25 15:01
Nie polecam.
7
xxx 2016-01-25 15:05
Jesteś robotem,a robot jest nieomylny.jak coś nie tak..To na złom.
5
xxx 2016-01-25 15:16
Nie-dla glukometrów i sensorów-Robotów brak.
5
xxx 2016-01-25 16:25
Praca super,ale w koło mnustwo [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] br />
Oferty Pracy
2016-01-21
Żródło: Gowork.pl
Kraków
(małopolskie)
Firma RR Donnelley, założona w Chicago 150 lat temu, jest światowym liderem w zakresie kompleksowych usług poligraficznych oraz szeroko rozumianej zintegrowanej komunikacji. W Polsce RR Donnelley posiada zakłady produkcyjne w Krakowie i Starachowicach oraz biuro kreatywnego zarządzania treścią w Warszawie.Obecnie poszukujemy kandydatów do pracy na stanowisku: Specjalista ds. Systemów LogistycznychMiejsce pracy: Kraków, u
don 2016-02-01 11:48
Babienko....
1
Zadowolona z pracy w tej firmie. 2016-02-24 07:01
Czytam te Wasze opinie i nasuwa mi się tylko jedno pytanie . Mianowicie - skoro jest Wam w tej firmie tak zle , to czemu jeszcze tam pracujecie !!! Przecież nikt Was tam na siłę nie trzyma, ludzie ogarnijcie się !!!
3
xzx 2016-04-23 16:12
Radek mechanik przystojniak :)
5
xxx 2016-04-26 11:21
Brak słów...Jedno wielkie BAGNO.
3
Paul 2016-06-10 21:35
Jezu, Ty nie umiesz pisać po Polsku. Tyle błędów. Jaką Ty chcesz mieć pracę? Ludzie po podstawówce mają wiedzę na temat ortografii. A tu aż oczy krwawią. Aż dziwne, że gdziekolwiek chcieli Cię przyjąć. To elementarne i podstawowe zasady pisowni. Jak tego nie umiesz, to już nic nie pomoże.
1
gość 2016-09-05 21:00
po czteropaku można coś wymyśleć ale tak to szkoda głowy sobie zawracać...
rrwdowiec 2016-10-06 13:24
Umowę będziesz mieć o pracę - 3mc, później 2 lata (lub od razu na czas nieokreślony - jak zasłużysz). Praca, różnie jak to z klientem, trzeba trochę połechtać, naobiecywać, a później cisnąć innych, żeby Twoje obietnice się spełniły.
Ogólnie powodzenia.
kamil 2016-10-09 16:18
@anastazja napisz prosze za jakis czas jak Ci sie ta praca u nich podoba jakie sa warunki zatrudnienia itp
ola 2016-10-27 10:48
zle traktuja ludzi, lekcewazaco, zwlaszcza przełożony Marcin, w kadrach panie tez , mysla ze sa na lepszym stanowisku,nie polecam tej firmy
6
Krzysiek G 2016-11-02 23:13

To z doświadczenia powiem, że teraz już powinno być lepiej w RRD ponieważ z pracą pożegnała się jaśnie pani dyrektor ds personalnych Agnieszka B. Tak jak to miało miejsce w Corningu, gdy tej pani podziękowali za pracę i od razu polepszyły się warunki i szacunek dla pracowników. Szkoda tylko że ta osoba znajdzie sobie kolejną ciepłą posadę w jakiejś nowej firmie bo przydałoby się jej aby trafiła jako prosty pracownik na kogoś swojego pokroju. Niestety to coś jest z zawodu dyrektorem, więc pozostaje tylko współczuć pracownikom kolejnej przystani tej pani
8
lodzianin 2016-11-25 17:01
12 zl na godzine. do 560 premii b. flexi. 25.11.2016
waluś 2016-12-28 19:26
12 zł na ręke czy brutto ja zamierzam złożyć cv ale waham się co do zarobków niech ktoß napisze szczerze
Flurry_Line 2017-01-07 11:31
waluś - 12 zł/h brutto na umowę zlecenie
Omen 2017-03-15 17:54
Najlepsza jest EdziaPedzia z koluszek czy skądstam i justysia z działu jakości, obie panieny od pługa oderwane.
Ogólnie, ta firma zatrudnia większość osób ze wsi, więc można się spodziewać chamstwa i braku kultury na każdym kroku.
Uważam że, miasto Łódź i Łodzianie nie mają żadnego pożytku z tej firemki.
Powinniwyypieprzać z miasta i pewnie wkrótce tak się stanie.
Nie polecam najgorszemu wrogowi.

Ps: z ciekawością obserwuję znikające lub niepełne komentarze szczególnie te mniej pochlebne , na GoWorku, naprawdę fascynujące zjawisko.
6
aaa 2017-03-17 09:24
Wypowiedzi zdnikają, bo firma może wykupić dostep do edytowania. Jak cos jest niewygodnego to mogą usunąć. Z tego zyje ta strona (oprócz reklam).
2
pkh 2017-03-24 21:04
"Najlepsza jest EdziaPedzia z koluszek czy skądstam i justysia z działu jakości, obie panieny od pługa oderwane.
Ogólnie, ta firma zatrudnia większość osób ze wsi, więc można się spodziewać chamstwa i braku kultury na każdym kroku.
Powinniwyypieprzać z miasta i pewnie wkrótce tak się stanie.
Nie polecam najgorszemu wrogowi."

Zabawne, nawet bardzo. Jak bardzo trzeba być zaufanym w sobie, żeby zarzucać innym brak kultury a jednocześnie pisać takie opinie.
2
pkh 2017-03-24 21:25
*zadufanym
EN. 2017-07-27 10:53
Jak wygląda praca w kontroli jakości w RR Donnelley? I jeśli jest mowa o "znajomości języka angielskiego na poziomie dokumentów technicznych" to,co przez to rozumieć? Dziękuję za odpowiedź
Omen 2017-07-27 18:09
jak trafisz na justysię, edize i im podobne do długo nie popracujesz. Ale próbuj albo nie.
Pkh 2017-07-31 18:43
Drogi Omenie, może jakieś konkrety? Kolejny raz szkalujesz pewne osoby, bez podania jakiegokolwiek uzasadnienia. Fajnie tak anonimowo dokładać, prawda? Żałosne, bardzo.
2
Były Pracownik RRdonnely !! 2017-08-08 02:35
Czytam i nie wierzę !! Pracowałam tam 1,5 roku i aż takiej tragedii nie było jak wszyscy tu piszą . Przeżyłam wszystkie działy Della , Abota i Bayera i najlepiej na Dellu mi było , najgorzej było na fiolkach(Bayer) każdy tak mówi że tam super fajnie a trzeba się nadźwigać i zapitalać jak mały robocik a liderzy stoją z boku i się tylko przyglądają . Pracowałam przez agencję i większości czasu na Dellu i jakoś nie mogę narzekać aż tak bardzo czasem lepiej się wychodziło niż normalny pracownik na umowie a czasem odwoływali bo roboty nie było . Ja trafiłam akurat na fajnych ludzi co poniektórych , na przełożonych jakoś narzekać też nie mogłam . Czasem można się poobijać a czasami zakasać rękawy . Najlepiej to mają chłopaki na magazynie prawie całe 8 godzin opierdalania . Fakt ręce bolą od składania kartonów i czasem te ich chore normy nie są do wyrobienia . Ludzie fajni(nie wszyscy) dużo się czasem pośmiało , pogadało . Faktem też jest duży przemiał ludzi ale tylko głupi może tu robotę stracić :)
2
Nick 2017-08-17 01:23
Dlaczego z powodu tych osób można stracić pracę ? Te Panie mają jakieś specjalne względy? Kim są te Panie?
Edyta 2017-08-27 16:45
@Pkh - cenna uwaga. W swoich wypowiedziach warto zawrzeć merytoryczne informacje i konkretne argumenty. RR Donnelley posiada kilka oddziałów - w Krakowie oraz Łodzi. W którym z nich pracowaliście? Jak oceniacie pracę dla tej firmy? Warto podać jak największą liczbę konkretnych informacji, pomoże to osobom zainteresowanym ofertami pracy.
3
Paula 2017-10-04 15:22
Jestem zainteresowany pracą na produkcji przy montażu. Jaką stawkę na rękę dostanę na początku? Są jakieś dodatki poza finansowe lub coś co by mnie zachęciło do pracy w tej firmie?
jeb** RR 2017-10-09 15:18
sama praca w porządku, ale jeśli ktoś nie jest odporny psychicznie to odradzam pracowania w tej firmie. :) każdy sobie obrabia [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] mogą nawet stać obok Ciebie i obgadywać, większość ludzi chamskich , popełnisz jeden błąd i jest o tym mówione na całym dziale, głównie mowa o Bayern. zarobki te [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie urywają, praca dobra na jakiś czas ale nie polecam zagrzewać na dłużej. :)
Zostaw swoją opinię o RR Donnelley - Łódź
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie RR Donnelley