Drogerie Natura (Natura Sp. z o.o.)

Łódź

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 414 ocen.

Drogerie Natura (Natura Sp. z o.o.)
2 414

Opinie o Drogerie Natura (Natura Sp. z o.o.)

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Drogerie Natura (Natura Sp. z o.o.)

Ddd

Macie wglad do podzialu premii przez kierowniczke ?

Cc
@Jetlak 10.07.2018 18:32

U nas wlasnie premie rozdziela kierownik

Kaja

Tak się zastanawiam czytając te wszystkie wypowiedzi... Wy tutaj się zalicie A może tak porozmawiać z kimś nad Twoim kierownikiem? Nad Twoim menadżerem. Nie sądzę by ktoś tutaj Tobie pomógł. Pisząc tutaj nie pomoże Tb ktoś nad np Twoim menadżerem... Bo skoro pracujesz i kierownik Tb nie odpowiada menadżer również to dlaczego nie powiesz czegoś wyżej? Skoro Tb źle, błędnie Cie traktują, coś Tb nie odpowiada... Możesz tu napisać to sądzę, że możesz prosić o pomoc kogoś wyżej. Bo odejście z pracy nie daje tutaj rozwiązania... By się coś zmieniło musisz działać. Jeśli będzie więcej osób zgłaszać będzie inaczej!

Ona
@Kaja 28.06.2018 08:18

A jesli osoba nad menadzerem to jej psiapsiolka? I kierownik to psiapsia mr?

Fruzia

Witam was, pytanie nastepujace: Czy w waszych drogeriach jest zarówno kierownik jak i zastępca kierownika?

mmmx
@ktoś 27.06.2018 11:07

no i co poradzić.. Niestety tak było i będzie.

Nowapracownica

Hej, jestem nowa i mam pytanie. Pracuje w Warszawie i kierowniczka zawsze pod koniec pracy robi mi rewizję torebki kurtki itp. kiedy zapytałam dlaczego to odpowiada że chce uniknąć takiej sytuacji jaka była 2 lata temu w Błoniu o co chodzi nic więcej nie chcę powiedzieć

Ola
@Pracuś 23.06.2018 20:23

Wszystkich trzeba ,ale nowy czuje tą "tymczasowość" bardziej ... wyniesie i może się nie pojawić więcej w pracy . Wziąć L4 do końca krótkiej umowy .

Nowa1111

Hej. Jutro jadę na rozmowę do Warszawy. Jakie są zarobki kasjera-sprzedawcy. Pytam bo nie wiem czy warto jechać. Pozdrawiam :)

Mmmx
@Ola 27.06.2018 11:05

Wiesz co nie oplaca sie robic msc tylko dniowki w tym wypadku wychodza jeszcze oplacalnie.

Lala98

Czy u was tez polowa zespolu w tym samym czasie bierze l4 ? No coz... choroba nie wybiera ale to juz kolejna taka sytuacja w niewielkim odstepie czasu

Ola
@anonymous 20.06.2018 08:15

Ciekawe gdzie jest MR.... porządny MR by z tym zrobił porządek... albo pomógł tym co zostali. W rezultacie wy odwalacie robotę za resztę charytatywnie ,a MR póki ma kto otworzyć ma w tyle wszystko pewnie.

Masza

Jak można układać grafik po 12 h a nawet po 13 mając 5 osób do dyspozycji?! U was tez tak jest? Oczywiście grafik akceptowany przez regipnalna

Nowa15
@Masza 21.05.2018 18:16

U nas podobnie... najsmieszniejsze jest to ze 3 osoby wraz z kierowniczka w tym samym czasie wziely l4 na caly tydzien... no coz... choroba nie wybiera, ale za to ktos inny musi (usunięte przez administratora)

Już niedługo

Jak tam dzień dziecka? Najtańsze obrzydliwe cukierki, malowanie twarzy dzieciom (swoją drogą miło, że nie podali żadnych wytycznych), głupie przebieranki bez zapewnienia stroju. A to wszystko gdy są 2 osoby na zmianie, przecież firmy nie stać na więcej etatów. A wystarczyło wynająć animatorkę, a nie robić z siebie biedakow po raz kolejny, żenada.

nie dlugo dlugo
@Pracuś 06.06.2018 09:07

Z Twojego ;p

Alicja

@Pracuś, ciekawa jestem, czy Twoja sugestia jest na serio, czy z przymrużeniem oka. To znaczy nie mam pewności, czy zdemaskowanie miejsca pracy @Już niedługo sprawiłoby zaniechanie podobnych akcji promocyjnych w przyszłości, czy tylko w tym znaczeniu, że jako osoby będącej poza firmą już by one nie dotyczyły? A swoją drogą, czy @Pracuś masz jakieś osobiste doświadczenia z firmą DROGERIA NATURA-POLBITA?

Alicja

@Już niedługo, jakie są jeszcze Twoje spostrzeżenia dotyczące organizacji pracy w firmie DROGERIA NATURA-POLBITA? Co mogłabyś poradzić osobom, które rozważają możliwość podjęcia pracy w tej firmie? Czy jest to miejsce z którym warto wiązać swoją zawodową przyszłość?

kasia

Sklep na Kabat jest ze złym nastawieniem do klienta.

Alicja

@Kaka, bardzo ciekawie czyta się Twój komentarz, ale podejrzewam, że dla osób spoza struktur firmy DROGERIA NATURA-POLBITA, może on być niezrozumiały. Najczęściej osoby odwiedzające to forum są zainteresowane oceną pracodawcy jaką wystawiają mu obecni pracownicy oraz jak opisują stosunki międzyludzkie panujące w firmie. Wszelkie nieprawidłowości mające podtekst personalny, mają drugorzędne znaczenie.

Kaka

Dziewczyny co wy na ten piękny gest ze strony wyższej?! Jaka mieliście metodę na podział prezentem? My testujemy każda codziennie co innego co godzinę inna maluję usta.... Ta sama pomadka.. Tak by się trzymała i pokazywała klientowi że warto ją kupić ☺️ tuszem się wszystkie rano malujemy... Mówię wam super zabawa jedna po drugiej, najlepiej ☺️mi

Kaczorek

Hej! Nie wiem jak u Was ale u nas masakra.... Jak można dać na stanowisko KIEROWNICZE osobę która nie ma bladego pojęcia, osobę która pracowała na magazynie jako zwykły pracownik?! Czy ta firma ma tak niski poziom że bierze byle osobę?! Nasz KIEROWNIK NIESTETY nic nie potrafi, na dodatek jak można przedłużyć takiej osobie umowę nawet Cie regionalna nie zapyta jak się z takim KIEROWNIKIEM pracuje?! Czy faktycznie się nadaje!!! Ogólnie u nas wszystkie trzymają wypowiedzenie tego ostatnio już za wiele. Kiedyś było lepiej teraz tylko gorzej i gorzej. Robimy wszystko co KIEROWNIK A I NAWET WIĘCEJ. Nie ma pojęcia jak trzeba być ubrany że towar nie może wychodzić po za półkę... Brak słów. A teraz jeszcze będę na koniec zmiany wypełniać kwestionariusz dlaczego mam 2 zł za dużo w kasie... Na logikę jeśli bym wiedziała dlaczego mam za dużo to bym nie miała to wszystko jest śmieszne mam pisać błąd w przeliczeniu czy okrągłym klienta? Bo tego już serio duzo

Xxx
@Kaczorek 21.05.2018 18:09

To wy nigdy nie pisałyscie wyjaśnień do różnic ? Pracuje 8 lat i zawsze pisał o się wyjaśnienie do różnicy + - 2 zł. Zdążą się że możesz się pomylić nie twierdzę że nie.

Piotr

Każda firma dąży do obniżania kosztów, to nie wyjątek!!

O.N.A
@Piotr 17.05.2018 17:02

Jest różnica między cięciem kosztów ,a byciem dziadowska firma ;) . To jedna ze znanych strategii marketingowych ,ale gdy oszczędza się na pracownikach to znak ,że trzeba uciekać. Każdy marketingowiec Ci to powie ;)

Lalalala

Cześć wszystkim ! ;) pracuje w drogerii 4 lata i szczerze mówiac już od dłuższego czasu myśle o zmianie pracy bo myślałam ze źle się dzieje. Tutaj trafiłam przez przypadek szukając z ciekawości opinii czy tylko u mnie jest tak do (usunięte przez administratora) czy wszędzie i kurde czytam te wypowiedzi i nie wierze... w każdej z drogerii coś jest nie tak. To jest nienormalne czy Góra tego nie widzi. Nie da się ukryć wszystkich mankamentów w drogerii są różne kontrole np regionalnej czy ona nie widzi ze coś jest nie tak i ze dziewczyny nie są zadowolone a może ja to mało obchodzi bo liczą się tylko liczby. A skoro liczą się liczby to czemu nie ma podwyżek za prace która wykonujemy. Dramat coraz bardziej utwierdzam się w przekonaniu ze tutaj już lepiej nie będzie i trzeba uciekać.

viola
@Lalalala 30.03.2018 08:10

Prędzej doczekasz się problemów z kręgosłupem niż premii w naturze. Osoby któe są wyżej nigdy nie zrozumieją, że mamy duże dostawy i oprócz tego dużo grażyn i januszów któym na codzien musimy sie tylko tlumaczyć którzy mają pretensje bo "co tak drogo", "dlaczego nie ma testera", "ja chce bardziej różową pomadkę od różowej", "dlaczego natura nie ma samych naturalnych kosmetyków,przecież nazwa sugeruje że jest to sklep z naturalnymi kosmetykami i rzeczy które są w aptece powinny tu być". Musisz patrzeć ludziom na ręce i chodzić za nimi chociaż wiadomo ze nikt tego nie lubi ale no przeciez firma nie ma pieniędzy na ochroniarza. I robić non stop nowe planogramy, inwentaryzacje i biegać to do klienta to do kasy. A przy kasie wciskać na maxa kilka przykasówek i karte klub natury. Szczerze: szkoda nerwów. Jesli jeszcze pracujesz z normalnymi ludzmi to jakos sie daje wytrzymac ale jeśli pracujesz z dziewczynami które mają zaburzenia nastroju, fochy i czasem krzykna to jest masakra.

NowaDziewczyna

Hej dziewczyny. Od niedawna zaczęłam pracę w naturze i mam do Was pytanie, może dla Was okazać się głupie ale gdzie znajdę cenki promocyjne do wydrukowania do nowej gazetki? Nasza kierowniczka wzięła sobie wolne a dodzwonić się do niej graniczy z cudem o ile się na nas nie wydrze że zawracamy jej głowę kiedy jest na urlopie.

ona
@Pomocna 03.05.2018 21:38

patrz na daty końcowe i poczatkowe ;) bo tam tez sa aktualizacje . Nowa gazetka od 10 .05

Regina

Czy ktoś napisze jaka jest aktualnie sytuacja w firmie? Warto starać się o pracę?

viola
@Regina 22.04.2018 18:20

Przeczytaj sobie wszystkie wypowiedzi dziewczyn o tej pracy i sobie sama odpowiedz. A komentarze Janusza to komentarze osoby ktora sobie robi jaja i nigdy nie (usunięte przez administratora) w naturze. Premia??? max 100 zl przy wyrobionym planie ale plany sa zawyzone

viola

rw do 45 zł...niedlugo pracowniczki beda musialy przychodzi do pracy z wlasnymi papierami toaletowymi...ciekawe gdzie jeszcze cięcia bedą...

Grubass
@viola 20.04.2018 00:54

A niech tylko gdzies kurz bedzie

kiewicz

Hej dziewczyny, mam do Was pytanie, jak wygląda u was odbieranie nadgodzin? Czy jestescie zmuszane do odbioru nadgodzin do końca miesiąca? Czy odbieracie ze swojego wniosku czy z wniosku pracodawcy? Bo z tego co mi wiadomo, jesli pracodawca każe Ci odbierać nadgodziny w danym dniu z jego polecnia to powinien wystawic wniosek na wniosek pracodawcy to wtedy jedna godzina nadgodziny liczy się 1,5 h, wg prawa. Czemu nie chcą nam wypłaca nadgodzin skoro na to pracujemy?

viola
@kiewicz 09.04.2018 22:07

nadgodziny odbierane sa w kwartale w terminie wyznaczonym przez kierownika

Róża

Czy dostanie w tej firmie umowy na stałe jest możliwe , czy raczej mam liczyć na to że po 36 miesiącu umowy zostanę bez pracy ????. Dobrze ktoś napisał jaka płaca taka praca , 2100 brutto już nigdzie się tak nie zarabia . A i jeśli macie takie standardy żeby chodzić ubranym na czarno to zapewniajcie to, jak każda szanująca się firma.

Mirka
@Pracownica 18.03.2018 18:31

Firma płaci ekwiwalent na pranie odzieży i amortyzację obuwia a nie na odzież dla pracownika.

Rozbawiona

Hej dziewczyny? Jak Wam się podoba pomysł na oznaczanie dziur? ???????????? ha ha ha. Firma zamiast zapewnić towar dla sklepów wymyśla jak oznaczyć dziurę po braku, koń by się uśmiał.

phi
@Rozbawiona 19.03.2018 19:43

Serio ? To pewno jakiś wyśmienity menadżer wymyślił ☺oznaczanie dziur..... buhahaha

Alicja

@f ma rację. Nie można brać zwolnień tak po prostu. Jesteście nie fair wobec siebie przede wszystkim, a dopiero potem wobec pracodawcy. @Fi..tek ale z takimi sytuacjami można sobie jakoś radzić i to zgłaszać, a nie udawać, że nic się nie dzieje i oceniać całą firmę DROGERIA NATURA-POLBITA przez jedną osobę.

Alicja

@Mała ale czy idą po to zwolnienie do specjalisty od załamania psychicznego? Chodzi mi o to, że takie zachowanie: jak na zamknięcie sklepu wszyscy pracownicy biorą L4 jest nie fair wobec innych pracowników, którzy z innych sklepów będą musieli przyjechać za nich pracować.

Alis
@Latte 23.02.2018 20:28

Dziewczyno, skoro juz nie pracujesz w firmie, a dalej siedzisz i tutaj piszasz takie glupoty, to wspolczuje Ci zycia. Widac ze nie masz nic ciekawszego do roboty:/

Zirytowana konsultantka

Przepracowalam 4 dni w tej Drogerii na Śląsku.... nie polecam ! Byc moze zależy to od kierownika, Ale moja byla trzepnięta! W dniu kiedy chcialam zrezygnować z pracy zaszantażowala mnie, że " nasra mi w papierach" pozniej nazwała idiotka, i nie chciała wypuścić do domu ... masakra jakaś.. regionalna po moim telefonie olala sprawę ciepłym moczem ... samozwańcza następczyni kierowniczki łazi i robi zdjęcia prywatnym telefonem, wysyłając błędy... mobbing wychodzi każda strona ...

Angela123
@zirytowana konultantka 09.03.2018 00:49

Pracowałaś w tarnowskich górach czy gdzieś indziej?

JANUSZ z Centrali

Zamiast wypisywać po internecie to może bardziej się weźcie do roboty w sklepach bo plany za luty znowu nie wyrobione.

Kaja
@JANUSZ z Centrali 02.03.2018 18:08

Drogi Januszu przyjdź na tydz i popracuj w sklepie z klientami ciekawe czy wyrobisz plan . Jak sprzedasz drogie perfumy skoro nie można dostać do nich testerów. .... jak będziesz proponował produkty przykasowe gdzie masz na stanie kilka produktów. Już nie wspomne o tym że towar promocyjny przychodzi zawsze w dużych ilościach ale już po gazetce ..... . I ciekawe czy bedziesx w stanie podejść na każdego klienta pomoc mu itd kiedy za chwilę ktoś cię wola do kasy bo jesteś sam na sklepie z kierownikiem gdzie kierownik siedzi cały dzień za zapleczu ..... . A już nie wspomne o premii która należała by się stałym pracownika .... dziwić się że każdy odchodzi jak osoba robiąca tydz ma płacone tyle co osoba pracujaca 5 lat . . . Faktyczny szacunek dla pracownika i my zaś mamy wyrabiać cele !!!! Żenada. Jeszcze zamiast wolnych niedziel USTAWOWO zróbcie dłużej otwarte drogerie w tyg bo typowy JANUSZ musi kupić na zapas papier do (usunięte przez administratora) . No i przecież cel będzie wyrobiony ..... .

była naturka

Dziewczyny zastanawiam się czy wy czytacie co podpisujecie, oczywistym jest że jeśli podpisałyście dokument o workflow to pity bedą dostępne właśnie na tym portalu, a nie wysyłane pocztą , i nie ma tu znaczenia czy jesteście jeszcze pracowniekiem firmy czy też nie i gdzie aktualnie mieszkacie bo pita ściągnąc możecie z każdego komputera z dostępem do internetu.

anonymous
@Były pracownik 28.02.2018 10:23

Nawet jak nie jest się już pracownikiem, nikt pocztą wysyłał nie będzie to nie obowiązuje pierwszy rok.

Była pracownica

Dopiero dziś się dowiedziałam że PITy mamy na platformie. Dziwi mnie to że firma sama nie wysłała PITow skoro maja nasze maile w bazie. Kierowniczka oczywiście nic nie wie. Dodzwonić się do kadr graniczy z cudem. Cyrk w firmie to i w kadrach też. No i oczywiście PIT robiony na szybko, bo na wszystkich innych dokumentach dane mam poprawane. Odradzam prace w tej firmie.

Naturka

Pracuje na umowę zlecenie. Nie dostałam jeszcze pity. Czy ktoś też nie dostał?

Uz
@Naturka 01.03.2018 14:19

Ja dostałam wczoraj

Alicja

@Mała i faktycznie są chore? Przecież pracodawca może to sprawdzić i wtedy jest to wykroczenie i powinny się nad tym zastanowić co robią. @Marcepanka może ta mała ilość etatów jest związana z tym, że dużo młodych ludzi już nie chce pracować w sklepie i zwyczajnie nie ma ludzi do pracy, a DROGERIE NATURA-POLBITA nawet jakby chciały zatrudnić więcej osób to i tak nie mają z kogo?

jak zyc
@Latte 23.02.2018 16:49

Nie ma się co dziwić ,że dziewczyny z Konina maja w y ra b a ne na kogoś kto ma tak na pracowników wy wa lo ne ... . Wzrost gosporadczy wszystko 50% droższe .. Jak życ ?!!!

Zostaw opinię o Drogerie Natura (Natura Sp. z o.o.) - Łódź

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Drogerie Natura (Natura Sp. z o.o.)