Drogerie Natura (Natura Sp. z o.o.)

Adres: Pojezierska 90A, 91-341 Łódź

NIP: 5270014428 REGON: 10416589 KRS: 0000034905

Drogerie Natura (Natura Sp. z o.o.)
2 444 2031 5 1

Opinie o Drogerie Natura (Natura Sp. z o.o.)

Filtruj opinie po kryteriach:

@
 Opinia

5zł premii otrzmam... Co tu z tym robić... Hmm...hahaha

Pomocna?
Tak3Nie
Jakub
 Opinia
@@ 16.07.2019 12:32

Piszesz o premii miesięcznej, kwartalnej, czy może jeszcze innej? Przypuszczam, że może być to premia miesięczna, chociaż nie ukrywam, że opisana przez Ciebie wysokość jest zaskakująca. Dlatego, proszę Cię o sprecyzowanie komentarza tak, abym właściwie go zrozumiał.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Ksiezna
 Opinia
@Jakub 16.07.2019 12:54

Tak, miesięczna. Takie premie się dostaje w drogerii Natura. :) 15zl w jedym z największych sklepie w Warszawie i najniższa krajowa. Smiech

Pomocna?
Tak2Nie
Jakub
 Opinia
@Ksiezna 19.07.2019 14:31

Skoro jest to premia miesięczna, to może napiszesz, jakie brane są pod uwagę kryteria, które ją regulują? Czy kwota 15 złotych jest kwotą stałą przyznawaną przez pracodawcę, czy może uzależniona jest od procentu wykonania planu, który nakreślił pracodawca? Mam nadzieję, że w kolejnym wpisie wyjaśnisz zasady jej przyznawania.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Swiezak
 Opinia

Poszłam tam do pracy, ponieważ skusił mnie "atrakcyjny" elastyczny grafik i "atrakcyjne" zarobki... zrezygnowałam po miesiącu próbnym. Elastyczny grafik faktycznie był - z 12 godzin nagle mi się robiło 13-14, przerwa 15 minut- tylko i wylacznie w "socjalu", co lepsze kolejny dzień na następne 10 godzin, atrakcyjne zarobki - najniższa krajowa + premie które mi się nie należą bo jestem świeżak. O pracy już nie wspomnę, zamiast mnie podszkolic i wytłumaczyć co i jak, odrazu musiałam lecieć na salę sprzedaży i obsługiwać klientów nie znając za bardzo asortymentu, proponując coś co znam I faktycznie używam bo sie sprawdza, dostałam opierdziel dlaczego nie sprzedaje "ich" najlepszych pod słońcem produktów. Latanie za klientem, bo przecież każdy to potencjalny zlodziej - później szok, że klient wychodzi nic nie kupując, bo to jednak dość krępujace bycie ciagle obserwowanym... zaledwie miesiąc i ponieszcone ubrania za ktore nikt mi nie odda, problem z kręgosłupem, opuchnięte kostki oraz zszargarne nerwy. NIE POLECAM.

Pomocna?
Tak4Nie
Wanda
 Opinia

Zarobki najniższa, premia grosze, rzadko się zdarza 3 target, najczęściej dostajemy 70-130zl. Zwykły pracownik faktycznie robi wszystko na sklepie plus na zapleczu przyjęcie dostawy, bank, odbiera telefony, tłumaczy się jeśli prowadzi zmianę. Nowa osoba zarabia tyle samo co pracownik z długim stażem. Fakt, że dziewczyny, które pracowały po 5lat uznają, że skoro prowadzą zmianę to mogą spędzać cały dzień na zapleczu. Dobrze, że wszedł monitoring, to już się trochę za robotę wzięły. Najgorsze jest to, że kierownik całe dnie spędza na zapleczu i kiedy jesteś tylko z nim na zmianie to jesteś praktycznie sama cały dzień na sklepie. Pomocy przy dostawie i zainteresowania klientami brak. A to za duży sklep i za mała obsada żeby kierownik był tylko od siedzenia na zapleczu. Gdzie wisi na telefonie albo je, a tobie wolno zejść na 15min. Najbardziej mnie w tej pracy denerwuje właśnie to, że "góra" daje na to przyzwolnie, żeby kierownik siedział, a przecież w zakresie jego obowiązków jest wszystko to samo co robi zwykły pracownik. Powinien byc 1 dzien biurowy i przez resztę tygodnia pracuje razem z nami, tak jak jest to w innych firmach. Szkoda, że firma nie docenia pracowników z dłuższym stażem i wiedzą. To też mnie bardzo boli. Więc chyba czas odejść. Mam jeszcze pytankodo Was dziewczyny, czy dostalyscie coś z zfśs? U nas żadnej premii ani karty na święta. Czy to same musimy prosić o to?

Pomocna?
Tak7Nie1
Dominika
 Opinia
@Wanda 13.06.2019 09:20

Jesteś jedną z już na prawdę wielu osób, które mają wiele do zarzucenia temu pracodawcy. W sposób bardzo szczegółowy wyjaśniłaś nam, jak w Drogerii Natura (Natura Sp. z o.o.) przedstawia się system wynagrodzenia pracowników, za co oczywiście bardzo Ci dziękuję. Wiemy zatem, iż pensja, którą tam osiągasz składa się z podstawy oraz premii. A czy ze strony tego pracodawcy możesz liczyć na jakieś atrakcyjne benefity, na przykład dofinansowanie do karty Multisport, itp.?

Pomocna?
TakNie3
Wera
 Opinia
@Dominika 13.06.2019 15:58

Tak możemy liczyć 10 % na zakupy do 50zl -smiech na sali u nas w drogerii nikt z tego nie korzysta wolę iść do Rossmana i kupię taniej bez promocji......

Pomocna?
Tak10Nie1
TM
 Opinia
@Wera 15.06.2019 15:10

I jeszcze wymogi odnośnie stroju służbowego należy zakupić we własnym zakresie czarna bluzke, spodnie i buty wygodne

Pomocna?
Tak1Nie1
Szymon
 Opinia
@TM 17.06.2019 11:49

To pracodawca nie oferuje ze swojej strony odzieży służbowej? Skoro pracownik sam rzekomo na zakupić wymaganą garderobę to otrzymuje, chociaż z tego tytułu zwrot środków pieniężnych, które poniósł na ich zakup? Proszę o sprecyzowanie tej kwestii.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Wera
 Opinia
@Szymon 20.06.2019 16:44

Pracodawca nawet wody do picia nie zapewni .........!!!!!!!!to co mówiąc o odzieży służbowej

Pomocna?
Tak2Nie
Nono
 Opinia
@Szymon 20.06.2019 16:44

Witamy osobę z zarządu. :)

Pomocna?
Tak2Nie
Natalia
 Opinia
@Nono 21.06.2019 09:02

Zachęcam Cię, żebyś skupił się tu raczej na innych rzeczach. Przypominam, że cały czas na forum wchodzą nowe osoby, które chcą uzyskać rzetelne informacje dotyczące specyfiki pracy w Drogerii Natura i wypadałoby im pomóc. Czy w związku z tym dodasz coś merytorycznego na temat wspomnianego pracodawcy? Namawiam też i innych pracowników Drogerii Natura do wypowiedzenia się a propos aktualnych warunków pracy.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Wreszciewolna
 Opinia

Chwała Panu wreszcie uwolniłam się z tej pseudo firmy. Pracowałam 6 lat w drogerii, jak teraz na to patrzę, nie wiem co mną kierowało że byłam tam tak długo, chyba tylko świetny zespol. Pensja to najniższa krajowa, ewentualną premia to śmieszne pieniądze za mega wygórowane targety, które wymyślane są chyba na zasadzie, jak wpisze tak będzie. Generalnie musisz robić wszystko, nie ma podziału że kierownik biuro a sprzedawca coś tam.. każdy robi wszystko bo na powierzchni 200m2 jesteś we dwie, max 3 osoby, obsługując dziennie kilkaset klientow. Nie masz czasu na normalna obsługę klienta bo centrala ciągle zawalą Cię masą tabelek, harmonogramów, inwentaryzacji-ktorych często nie zrobisz bo na magazynie leży 100 koszy towaru. Towar notorycznie jest przeładowany, z czego zarząd nie robi sobie nic. I tak dźwigasz kosze ciężaru 25-30 kg oczywiście sama, bo koleżanka jest na kasie, albo właśnie rozmawia z klientem a dostawa ma być rozłożona w ten sam dzień, w przeciwnym razie MR zapyta jak to 17 a Ty nie rozłożyłas jeszcze dostawy???? Regionalne nie dają praktycznie żadnego wsparcia. Potrzebujesz towaru-nie ma. W związku z tym masz puste półki i nie robisz wyników. Tłumaczenie że zglaszalas brak nikogo nie interesuje. Podwyżek nie ma, rabatów nie ma, na święta dostaniesz żel który nadaje się do mycia podłogi.. Dziewczyny jeśli jeszcze tam jesteście i nie macie noza na gardle, idźcie i szukajcie innej pracy, obecnie rynek daje masę możliwości i wierzcie mi że można znaleźć dużo lepszą pracę, natura to nie koniec świata.

Pomocna?
Tak26Nie
123
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@Wreszciewolna 16.05.2019 09:19

Święta prawda co piszesz Ja pracowałam dłużej i poprostu żałuję

Pomocna?
Tak3Nie
Jaa
 Opinia
@Wreszciewolna 16.05.2019 09:19

W której Naturze peacowalas?:0

Pomocna?
TakNie
Serio
 Opinia
@Jaa 18.05.2019 01:05

W kazdej jest dokładnie tak samo. Jak jest dobry zespół można to znieść, ale za takie pieniądze nie warto!!!

Pomocna?
Tak4Nie
Dominika
 Opinia
@Serio 22.05.2019 16:43

Wysokość wynagrodzenia powinniśmy zawsze rozpatrywać w sposób indywidualny. To, że dla Ciebie pensja osiągana w Drogerii Natura nie odpowiada nie oznacza, iż innym także. Cieszę się jednak, że wyraziłaś swoją opinię na temat tego pracodawcy. Jednak kwestia jeszcze bardzo mnie interesuje, a mianowicie kwestia rozwoju zawodowego w tej firmie. Czy macie możliwość awansu w jej strukturach? Napisz nam coś więcej o tym.

Pomocna?
TakNie5
Były pracownik
 Opinia
@Dominika 29.05.2019 12:09

Awans? Jaki awans? Tam pracujesz jako konsultant albo sprzedawca dopóki nie odejdziesz???????????? ja przez 6lat nie mogłam doprosić się awansu na konsultanta ze sprzedawcy, bo taka procedura została "chwilowo" zawieszona. Zakończyłam karierę sprzedawcy w tym cyrku????

Pomocna?
Tak3Nie
Dominika
 Opinia
@Były pracownik 30.05.2019 10:20

Bardzo Cię jednak proszę o zachowanie na forum nieco spokojniejszego tonu wypowiedzi. Są tu osoby, które niewiele wiedzą o Drogeriach Natura jako pracodawcy, a więc należy im wszystko wyjaśnić, od podstaw. Stąd właśnie wynika tak dociekliwy charakter moich wypowiedzi. Jak rozumiem, trudno jest tam dostać awans. A jak przedstawia się kwestia ogólnego rozwoju zawodowego - miałaś dostęp do szkoleń, na przykład z technik sprzedaży?

Pomocna?
TakNie4
Kk
 Opinia
@Dominika 06.06.2019 15:20

Dziewczyna odpowiedziała Ci spokojnie i szczerze a takimi odpowiedziami już nikt Ci nie odpowie na temat Natury bo bardzo zniechęcasz do odpisywania . A jeżeli ktoś chce rozpocząć swoją,,karierę zawodową,,w Naturze to wcale nie pomogą takie wpisy bo idąc tam do pracy musi sam na własnej skórze przekonać się jaki ogrom pracy go czeka .

Pomocna?
Tak4Nie
Były pracownik
 Opinia
@Dominika 06.06.2019 15:20

Ja jestem niespotykanie spokojna odkąd rzuciłam te pracę ???????????? yhym taaaak dostęp do szkoleń...czyli rozwiązujesz test na platformie e-lerningowej po przeczytaniu slajdów, ale UWAGA oczywiście wszystko robisz na komputerze przy kasie, między klientami,bo nie wolno wejść Ci na zaplecze w spokoju poczytać i coś przyswoić, no bo jak przez 9h posiedzisz 20min.ten (usunięte przez administratora) tego nie uznaje???? Centrala twierdziła, że to super rozwiązanie, ( nie wiem jak jest teraz), ale za moich czasów zadnej z nas platforma nie działa na domowych komputerach ( 4 osoby nie moga być tak ciemne żeby wszystkim nie działało.) Także jak na szybko coś takiego przeczytasz i rozwiążesz, to za dwa dni nawet nie pamiętasz jaki test robiłaś ???? A i jeszcze techniki sprzedaży, tak przysyłali jakieś maile z instrukcją SOK i pytaniami do klienta, które jak zadasz lub zarekomenduje aż produkt klient albo się z Ciebie śmieje, albo patrzy jak na szaloną ???? Coś jeszcze chcesz wiedzieć? Jakoś mam dziwne przeczucie, że Twoja dociekliwosc nie wynika z braku wiedzy, a z bycia wtyczką firmy na tym forum. Tak ku ścisłości ???????????? Pozdrawiam wobec tego wszystkich czytających ????

Pomocna?
Tak7Nie
Kk
 Opinia
@Były pracownik 07.06.2019 19:40

Święta prawda co piszesz szkolenia e -leringowe w czasie posiłku lub między klientami to tylko proforma aby nikt nie zarzucił firmie że nie szkoli pracowników ale to naprawdę nic nie daje,zresztą ważniejsze jest to czy wytarlas kurze w szafach,czy rozłożyłas dostawę,czy obsluzylas w 100 procentach klienta czy dorobilas ceny i rozłożyłas je czy planogram jest poprawiony bądź od nowa ułożony i tak można pisać i pisac. Ja również wszystkich pozdrawiam pracujących i nie pracujących w naturze

Pomocna?
Tak2Nie
Serio
 Opinia
@Dominika 29.05.2019 12:09

Co tu rozpatrywać w sposób indywidualny.. zarabia się najniższa krajowa, chyba każdy wie ile to dokładnie pieniędzy i że z tego nie da się żyć na żadnym poziomie. Nie sądzę że innym odpowiada biedowanie zaawansowane njnizsza, może nie mają wyjscia? A awanse?Tak ścieżka rozwoju, którą w praktyce nic nie daje pracownikowi

Pomocna?
TakNie
Były pracownik
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia

Pracowałam w tej śmiesznej firmie, odradzam ją każdej osobie która wpadła na pomysł by bycmoze podjąć tam prace ... taa prace to nie praca tylko (usunięte przez administratora) Zapieprzanie z dostawami dwa razy w tygodniu, zero docenienia. Nawet z innymi pracownikami słowa nie można zamienić bo kamery patrzą. Na sklepie po 35 stopni i popsuta klima. Zwykły sprzedawca wykonuje wszystkie te rzeczy które robi kierownik tylko ze za 600zl mniej. Z wszystkiego musisz się tłumaczyć i zmuszają Cię do podpisywania papierów które nagle zostają dołączone do umowy. O których nie było wiadomo wcześniej. Musisz łazić za klientami i prawie zmuszać ich do kupna. Pozatym dostawcy są opryskliwi i wiecznie sapiący. Ta śmieszna firma wymaga obsługi jak conajmniej w Douglasie albo Sephorze ale za najniższa. Wiec może niech tak szanowny zarząd zastanowi się dlaczego maja takie obroty jakie maja. Pracownicy są zmęczeni i zajechani i ku*wa serio nie maja siły uśmiechać się do każdego klienta i lizać mu (usunięte przez administratora) gdy padają na ryj po rozładowaniu 100 koszów które mialybyc rozładowane DZIŚ ! Bo jutro gazetka. PORAŻKA ODRADZAM SERIO LEPIEJ IŚĆ ULICE ZAMIATAĆ

Pomocna?
Tak13Nie
Były kierownik
 Opinia
@Były pracownik 13.05.2019 18:07

Zgadzam się w 100%!!! Pracowałam tu prawie 10 lat jako kierownik, stracony czas, energia i nerwy. Składając wypowiedzenie nie usłyszałam żadnego sprzeciwu od MR, ale cóż się dziwić skoro doświadczeniem i wiedzą była dużo w tyle za mną i było jej to pewnie na rękę. Firma nie docenia pracowników, nie ten to będzie inny, to ich motto!! Wycisnąć z człowieka co najlepsze a płaca śmieszna w porównaniu z obowiązkami. Uciekajcie stąd jak tylko nadarzy się okazja!

Pomocna?
Tak6Nie
Mirosław
 Opinia
@Były kierownik 16.05.2019 15:15

Jako doświadczony pracownik z długim stażem masz dużo informacji na temat warunków zatrudnienia w Drogerii Natura. Rozumiem, że jesteś rozczarowany współpracą z firmą, ale czy pracując tak długo nie dostrzegałeś także pozytywnych stron zatrudnienia? Czy wynagrodzenie, o którym piszesz można było podnieść premiami lub innymi bonusami do pensji? Obecnie pracodawca szuka sprzedawców i kierowników drogerii. Czy ktoś z Was będzie aplikował i może przedstawić realne warunki zatrudnienia?

Pomocna?
TakNie4

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Jan niezbędny
 Opinia
@Mirosław 21.05.2019 12:17

Pracowałam w drogerii 5 lat, dużo nie dużo, wystatczy. Plusy pracy to zespół - oczywiście jeżeli trafisz na fajny, to ludzie tworzą atmosferę w pracy. Mój zespół był wspaniały z dziewczynani mam stały kontakt. Kolejny plus to kontakt z nowosciami. Oczywiście bony rabatowe tez są duzym plusiem ale to chyba na tyle. Miałam fajny zespół i tylko dlatego tak długo pracowałam w tej firmie. Sposób ns zdobycie dodatkowej premii ???? wyrobienie planu. Sprzedaż marek własnych najlepiej hurtowo. W drogeriach jest za mało personelu do wymagań. W jednej chwili masz przyjąć dostawę, rozłożyć ją, obsłużyć klienta na sali albo na kasie a jak dovrze pójdzie to na obu tych stanowiskach. Oczywiści nikt bie mówił że będę tam stała i pachniala tego nie oczekiwałam tylko... Obsługując klinta robię to szybko żeby złapać klienta kolejnego i kolejnego między nimi poprawić towar(usunięte przez administratora) Gdyby zwiększyć ilość personelu nawet o ten jeden etat nawet o pół, na rozkładanie towaru myślę że wyglądałoby to inaczej. Obsluga w 100% skupiona na klientach, oczywiście w momencie ich braku rozłożyć cenki, towar, sprzątanie itp. Ale zawsze z tyłu głowy będzie mialana uwadze że najpierw kluczowe klient później reszta bo przecież jest pomoc. Tydzień wygląda tak z 4 os. 200m2 drogerii Poniedziałek Otwarcia godz 10 Przygotowanie kasy, wydrukować aktualizacje, wyciąć rozłożyć dostawa, niektóre dn maja bank do zrobienia, obsługa klienta, operatywka z mr, wiadomości na poratku, wydrukowanie instrukcji, przedstawienie planu działana persobelowu, sprawdzanie @, ankieta, planogram. Wtorek to samo tylko bez dostawy i operatywki. Banku. Dosrawa nadal rozkladana, sprawdzenie cen na nia oraz dołożenie nowych cen. Pozostałe dni wedlug tego schematu. Kolejny tydzień jest ciekawszy. Dochodzi gazetka. Wydrukowanie cen, wycinanie ok 2 dni, szykowne produktów na gazetkę, ankiety planogramy papierologlia, rozkładanie cen, dorabianie cen międzyczasie zmienią się ceny i trzeba znowu ceny wymieniać i tak się to ciagnie... Od gazetki do gazetki. Proszę poprawcie mnie jeżeli coś ominelan ale nie pracuje juz 2lata i mogłam zapomnieć. Zamiast skupiać się na klientach to dziewczyny są zajęte ankietami, planogramami oczywisvue to tez jest bardzo ważne ale pod watunkien ze ma się personel. Jeżeli klient zostanie dobrze obsłużony to zostawi kasę, więcej takich klientów to więcej kasy. Wiecej kasy to bogatsza firma i jej prezes ale nie pracownicy. Taki tam czarny humor. A tak w ogóle to pani MR z warszawski to najlepsiejsza mr na świecie. Jest tak pomocna że tylko żyły sobie pociąć można, te ciągle szantaże że jak nie przyjdziesz na inwentaryzacje po swojej zmianie lub masz swój WOLNY DZIEŃ GDZIE MASZ URODZINY MĘŻA BRATA, SIOSTRY MATKI ETC. To sobie sama radzisz, ja nawet palcem nie kiwne, w niczym nie pomogę bo mi ma to moje tłuste wlosy nie pozwalają. Na Boga ta mr jest nawet nie reprezentacyjna a co dopiero ma dawać przykład innym. Czym? Obgadywaniem personelu? Nasniewaniem się? Buziaki pozdrawiam dziewczyny trzymajcie się mocno ❤️

Pomocna?
Tak8Nie
Były pracownik
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia

Ta firma to porażka.

Pomocna?
Tak5Nie
Lola
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia

Nie polecam pracy w Naturze. Słabe zarobki (najniższa krajowa), ciągłe wymagania, i pretensje o to dlaczego nie ma klientów, bo przecież to jest wina pracowników, ze nikt nie przychodzi do sklepu, a nie ich standardów obsługi, gdzie każą praktycznie śledzić klienta ???? dosłownie żal. Niby są dla pracowników rabaty na kosmetyki, a co do czego przychodzi to kod nie działa ???? można się dodatkowo ubezpieczyć, ale nikt się o to nawet nie zapytał ???? W tym sklepie wg menadżera możesz wszystko ( awansować, mieć dobre zarobki, same korzyści), ale co do czego przychodzi to masz „g*wno” ???? ależ oczywiście możesz zostać zastępca, albo kierownikiem ale za max 500 zł brutto ???? gdzie sam wynajem mieszkania kosztuje 2000 zł ???? i jak tu się utrzymać ???? najlepsze w tym wszystkim jest to, ze bronią prace w Naturze osoby które mieszkają u rodziców, albo osoby które maja partnera zarabiającego większe pieniądze ???? ciekawe czy by tak broniły Natury gdyby miały wszystko same opłacać ???? poza tym trzeba mieć ambicje, a nie siedzieć w pracy gdzie jest tylko wyzysk ????

Pomocna?
Tak8Nie
Były pracownik
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia

Odradzam prace w tej firmie, pracowałam jako sprzedawca, później jako kierownik. Pensja na stanowisku sprzedawcy- najniższa krajowa, kierownicza ok 500-600 zł większa, a obowiązków od groma. Będąc kierownikiem musisz ogarniać biuro, dostawy, obsługę,planogramy,porządki, ekspozycje, itd. Bo przy wizycie MR to Ty obrywasz za wszystko Nie wspominając o przebiegu takich wizyt- rzucanie różnymi przedmiotami, używanie wulgaryzmów i stresowanie całego personelu Duze parcie na sprzedaż i wyniki, jeżeli jakiegoś parametru nie wyrobisz musisz wyjaśniać np dlaczego w danym dniu było 150 klientów A nie 200... A co do MR, bardzo nie fajnia relacja, wystawianie ofert pracy na moje stanowisko bez mojej wiedzy, gdzie nie złożyłam wypowiedzenia ani nie dostałem żadnej informacji że jestem zwolniona.(Słyszałam że nie tylko u mnie tak było) Radzę się zastanowić przed podjęciem pracy w tej firmie, ja żałuję poświęconego czasu i nerwów na tą pracę.

Pomocna?
Tak7Nie1
Kinga
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@Były pracownik 06.05.2019 09:58

Takie realia w tej firmie. Pracujesz 4 , 5 itd lat i tak cię nie docenią. Może jeszcze góra nie doszła do wniosku że jeżeli docenia pracownika to wtedy pracownik ma chęci chce się wykazać daje coś od siebie wychodzi z wlasna inicjatywa żeby sprzedaż rosła.... A tak to po co się starać jak ktoś robi tydz czy rok i ma tyle samo co ty . Pomyśleli o ścieżce kariery która jest bez sensu bo musi minąć określony czas żebyś mogła startować. Czyli to że pracowałas 4 lata sie nie liczy bo musisz iść stopniami .czyli tak jakbyś pracowała rok .... brawo ... więc nie dziwić się że taka rotacja pracowników. Ma być wszystko zrobione , ale najlepiej jak najtańsza siła robocza. I najlepiej żebyś zdarzyła podejść do każdego klienta bo anuz pomiesz tajemniczego .

Pomocna?
Tak4Nie
Kasik
 Opinia

Hejka dziewczyny a my cos dostaniemy na swieta?

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
.
 Opinia
@Kasik 06.12.2018 21:22

Taaaa rabaty 10% i infinity itd..., ktore zabijaja skladem haha

Pomocna?
Tak3Nie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Aaaaaasa
 Opinia
@. 06.12.2018 23:37

No przecież powstał fundusz, to właśnie powinny być środki dla pracowników na święta, przedstawicielka wybrana więc powinna działać w sprawie załogi... Nic więcej nie wiecie?

Pomocna?
TakNie
Z.
 Opinia
@Aaaaaasa 07.12.2018 08:19

No więcej nic. Cisza na morzu. Zostali wybrani i co ? Dalej stoi w miejscu. Nie spodziewam się cudów.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Krk
 Opinia
@Z. 07.12.2018 11:35

No raczej nic nie dostaniemy bo fundusz dopiero zostal zalozony a tam pusto!

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Pomocna
 Opinia
@Krk 07.12.2018 13:51

No nie wiem czy tak pusto.. Przyjzyjcie się swoim RMUA na workflow jest tam wyraźnie napisane zakł. Fundusz.. Ok 60zl.. Ja pracuje 7 lat to już ile kasy.. Szkoda gadać a teraz niby powstał oficjalnie śmiech na sali.. (usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Mala
 Opinia
@Pomocna 07.12.2018 22:08

Faktycznie!!!! Co miesiąc zabierają kasę na fundusz. Sprawdziłam właśnie..

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Mm.
 Opinia
@Mala 10.12.2018 09:43

Nie rozumiem, to znaczy ?skąd zabierają?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Aaaaaasa
 Opinia
@Mm. 10.12.2018 22:29

No nam... Zobacz pasek z wypłatą i to już dawno, dawno....

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Koleżanka
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@Mala 10.12.2018 09:43

To na RMUA, to nie jest fundusz socjalny tylko składki na fundusze ZUS.

Pomocna?
TakNie
pracownik
 Opinia

Dziewczyny !! odnosnie nowego zakresu obowiazków sprzedawcy to chyba jakis żart.... sprzedawca za NAJNIZSZA krajowa ma prowadzic dokumentacje magazynowo-ksiegową9 otwierac i zamykac dzien ??? wpłaty do banku ?? oraz samokształcenie.... ??? to raczej obowiazki kierownika albo osoby pełniacej obowiazki , a nie SPRZEDAWCY, który zarabia 1600 zl.... (usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak6Nie1
Nik
 Opinia
@pracownik 01.04.2019 10:49

Te obowiązki to tylko na kartce, u nas jeszcze robimy zwroty, alokacje, wyprzedaże a nawet rekrutacja nowych pracowników to wszystko za najniższa krajowa a obowiązków conajmniej na zastępcę

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Ona
 Opinia
@pracownik 01.04.2019 10:49

Niby słabo ,ale w tej fimie miedzy sprzedawca a z-ca czy kierownikiem nie ma jakiś wielkich różnic płacowych...a bank ,czy otwarcie to jest tylko czubek góry lodowej obowiązków kierownika.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Sprzedawca
 Opinia
@Ona 02.04.2019 14:55

No i dlaczego sie na to godzicie?? Nie mozna sie postawic, zbuntowac...? Moze wtedy docenia pracownikow...

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Sprzedawca
 Opinia
@Ona 02.04.2019 14:55

Dlaczego całkowicie za darmo mamy kogos wyreczac.... Kierownik ma to w swoich obowiazkach a my no sorrryy.... Nas chca tylko wykorzystac jak tania sile robocza, mysla ze jestesmy glupi i na wszystko sie zgodzimy...

Pomocna?
TakNie1
Jakzyc
 Opinia
@Sprzedawca 03.04.2019 07:53

W takim razie kierownik powinien siedzieć w biurze i was nie wyreczac w dostawie ,planogramach, cenkach ,gazetkach. W każdej innej sieci tak jest...

Pomocna?
Tak5Nie2

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Tymi
 Opinia
@Jakzyc 03.04.2019 13:50

Kierownik nas wyrecza w planogramach, w cenkach , w dostawie..... Nasz to nawet (usunięte przez administratora) nie rusza....

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Nik
 Opinia
@Jakzyc 03.04.2019 13:50

Jakich celkach jakich gazetkach ? A kto to sprawdza jak nie my ! Kto wycina i roznosi cienki, kto sprawdza gazetkę? Kto układa planogram ? No sprzedawca.

Pomocna?
Tak4Nie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Kiero
 Opinia
@Nik 04.04.2019 14:17

Och jakie biedne a kierownik nic nie robi ?

Pomocna?
Tak3Nie4
jak zyc
 Opinia
@Nik 04.04.2019 14:17

U nas kierownik też to robi... swoje obowiązki i te na sklepie...

Pomocna?
Tak2Nie1
jak zyc
 Opinia
@Nik 04.04.2019 14:17

Po tym opisie co według Ciebie powinien robić sprzedawca? Według tego co piszesz to leżeć i pachnieć...

Pomocna?
TakNie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Ewa
Nazwa działu: Kadry
 Opinia

"Jest super w naszej firmie. Mamy podwyżki od lutego dla pracowników ." Tak nam mówiono. Jest marzec. Podwyżek jeszcze nie ma. Jak pytam przełożoną to mówi, że od kwietnia dopiero. Może. Więc mam nadzieję, że firma spłaci nam za te dwa miesiące jak nie to znowu nas (usunięte przez administratora).

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Bb
 Opinia
@Ewa 19.03.2019 21:47

Nie no co ty dostały nieliczne osoby i to by było na tyle. Za rok następne spotkanie i znowu usłyszymy to samo

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Kierownik
 Opinia
@Ewa 19.03.2019 21:47

Czy któraś z kierowniczej dostała ta obiecaną podwyżkę o której mówiono na zebraniu ? Czy to kolejna sciema i mydlenie nam oczu i uszu ?

Pomocna?
TakNie
Kamila
 Opinia
@Kierownik 25.03.2019 15:53

Myślisz że któraś kierowniczka się teraz przyzna .... . Pewnie kto miał dostać to dostał. .. A inni pracują za grosze

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
jak zyc
 Opinia
@Kamila 26.03.2019 21:38

100 zł brutto takie podwyżki były...

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
124
 Opinia
@jak zyc 27.03.2019 19:04

Były ale nie dla każdego i z tego co mi wiadomo trudno określić zasady ich przyznawania bo sklepy zyskowne nie dostały a słaby sklep dostał. Zostawiam do przemyślenia ????

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Beti
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@124 27.03.2019 19:42

Ja pracuje 8 lat i na konsultanta dostalam 140zl brutto, druga na konsultanta z takim stazem jak ja i taka sama wiedza lub nawet mniejsza distala 160 zl brautto,kolezanka pracuje 1 rok i na starszego sprzedawcę dostala 50 zl mniej ???????????? nie wiem na jakich zasadach przyznaje sie ta podwyżkę, moze losowanie, po co oni takiego zamieszania narobili,przeciez to netto nawet 100zl nie będzie. I jak ktos kto nas nawet nie zna moze ocenic ile dac nam podwyzki.Trzeba szukać innej pracy.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
kierownik
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@Kierownik 25.03.2019 15:53

hej od 4 lat taka sama pensja kierownika, a najniższa krajowa rośnie i chociaż w ten sposób pracownicy mogą zarobić więcej. Kierownik nie, tylko coraz więcej obowiązków i wymagań a pensja wzgl pracowników coraz niższa. Oczywiście że obiecana była podwyżka i na tym koniec...na obiecankach regionalnej. Smutne

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Była pracownica
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@kierownik 02.04.2019 20:13

Pracując rok temu na stanowisku kierowniczy moje zarobki wynosiły o 600 zł więcej niż pracownika chociaż ogólnie za wykonywaną pracę to śmieszne pieniądze. Musisz być kierownikiem, sprzedawcą, sprzataczką, doradcą jednocześnie nie jednokrotnie musiałam przyjść do pracy podczas swojego wolnego bo coś się działo, brak informacji przy zatrudnieniu że w razie kontroli inspekcji handlowej i braku ceny przy produkcie kierownik może otrzymać nawet 5000 zł kary. A premia to śmiech na sali dziewczyny można znaleźć pracę z mniejszą ilością obowiązków, spokojna głowa i o wiele więcej płatną. Praca w tej firmie to trochę śmiech na sali

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Lila
 Opinia
@Była pracownica 09.04.2019 12:42

Masz rację ja też pracowałam sporo lat na stanowisku kierownika obecnie obecnie rozstalam się ta firmą i nie żałuję,wręcz odwrotnie żałuję że tyle czasu zmarnowałam i zdrowia bo niestety dziewczyny nasze plecy od dziwgania koszy i towaru to mamy uszkodzone do końca życia

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Zastanów się
 Opinia
@Kamila 26.03.2019 21:38

Kierownicy za to dostają kokosy.. w większości kierownicy nawet z wieloletnim stażem, dostają ledwo 200-300 zł więcej od swieżo zatrudnionego i nic nie potrafiącego pracownika. Polecam spróbować tej świetnej, prestiżowej posady.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Naturka
 Opinia

Dziewczyny proszę napiszcie czy są te podwyżki czy to tylko sciema

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
@@@
 Opinia
@Naturka 28.02.2019 20:45

Może co niektórzy dostali . Ja nie dostałam. Wszyscy słyszeli o podwyżkach że będą A informacji o nich brak.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
124
 Opinia
@Naturka 28.02.2019 20:45

Tylko dla wybranych! Wg uznania mr nie wiadomo za jakie wyniki. Ja nie dostałam a Szkoda gadać bo dostali Ci którzy wyników nie mają. Bardzo dziwne!

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Ola
 Opinia
@124 01.03.2019 08:21

Jedynie awans na ss , konsultanta i sk daje podwyżkę. Wymagania rynkowe ,ale podwyżki już nie .. . co daje wymagania nie adekwatne i z kosmosu. Ale firma nie martwi się ,że pracownik zna swoja wartość na rynku pracy ..

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
kierownik
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@Naturka 28.02.2019 20:45

Ściema

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
anonim
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia

(usunięte przez administratora)

Pomocna?
TakNie1
1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Bozena
 Opinia

Ale jak nie dostałaś? Teraźniejszej?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Nw
 Opinia

Spokojnie napewno jutro będą na koncie a jeżeli nie poprostu zadzwoń do księgowości lub do działu kadr a długo pracujesz?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Z.
 Opinia

Powiem Ci że zawsze są z kadrami jakieś p9mylki. Dodatkowo wysyłam skany umów dziewczyn i dodatkowo wiadomo wysyłka wraz z dokumentami. Dostaniesz zapewne 20.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
ktoś
 Opinia
@Z. 12.03.2019 10:22

załączasz do ECP a i tak mówią, że nie mają...

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
wkurzona
 Opinia

W jaki sposób mogę zalogować się do workflow? Wpisywałam pesel ale nie mam hasła. Pracowałam w tej firmie miesiąc na umowę zlecenie, pitu na mejla nie dostałam i nie wiem skąd mam go teraz wziąć :( ktoś musi nam dać login do tego programu czy jak?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Byłapracownica
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@wkurzona 28.02.2019 11:43

A mogłabyś podać pełen adres tej platformy workflow, jestem w bardzo podobnej sytuacji. Z tego co mi wiadomo jeżeli byłaś zatrudniona na umowę zlecenie nie masz dostępu do platformy workflow, i kadry powinny wysłać PIT pocztą.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Wkurzona
 Opinia
@Byłapracownica 28.02.2019 12:04

Wpisałam w google workflow drogeria natura i wyskoczyło mi okienko wpisz login i hasło

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Hania
 Opinia
@Byłapracownica 28.02.2019 12:04

Osoby zatrudnione na umowę zlecenie dostają PIT Poczta.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Werwq
 Opinia
@wkurzona 28.02.2019 11:43

Ja pracowałam na up i do tej pory nie dostałam pita ani na maila ani poczta pl. A na platformę nie mogę się zalogować. (usunięte przez administratora)nic wiecej

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
999
 Opinia
@wkurzona 28.02.2019 11:43

na workflow można się zalogować tylko z sieci wewnetrznej, więc jak nie jesteś pracownikiem i nie masz dostępu do firmowego komputera to się nie zalogujesz. PIT przyjdzie Ci pocztą, tak jak każdemu kto już nie pracuje w naturze.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Pracownik
 Opinia
@wkurzona 28.02.2019 11:43

Pity dostaniecie do domu poczta

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Z.
 Opinia
@wkurzona 28.02.2019 11:43

Umowa zlecenie dostaje pocztą. Moje U-Z już dostały, na adres domowy.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Majka
Nazwa działu: Kadry
 Opinia
@999 02.03.2019 18:22

Oczywiście że sie zaloguje : workf.doz.pl To świadczy tylko o niewiedzy pracowników byłych i obecnych!!!!

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
999
 Opinia
@Majka 09.03.2019 21:13

Masz rację, dopiero w tym tygodniu była wysyłana taka informacja do wszystkich. Mój błąd. Jednak dotyczy to tylko osób które podpisały przy zawieraniu umowy stosowną deklarację.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Wnerwiona do granic
 Opinia
@wkurzona 28.02.2019 11:43

Widzę że nie tylko ja mam problem z tym PITem. Ta firma jest zwyczajnie nie normalna. Żeby się prosić o coś co jest ich(usunięte przez administratora)obowiązkiem. proponuję pisać do Urzędu Skarbowego że pracodawca nie dostarczył nam PITa to dostaną karę administracyjna i może się ogarną. A Panie z kadr może zaczną inaczej pracować. Ja w tej chwili pisze skargę do dyrektora na jedną z Pań kadrowych.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Bolo
 Opinia

A ja uważam że żadnych podwyżek nie będzie to wszystko na spotkaniu to było tylko czarowanie nas abyśmy wyjechały pozytywnie nastawione.Menadzerowie nic o podwyżkach nie mówią,jest cisza więc o czym tu mówić.Moze nie mam racji?

Pomocna?
Tak7Nie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
qweerty
 Opinia

pracowalam tam miesiac na UZ i nie dostalam PITu. nie wiem co teraz, pierwszy raz mi sie to zdarzyło.

Pomocna?
TakNie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Kropka
Nazwa działu: Kadry
 Opinia

Dziewczyny spodziewacie się podwyżek od menadżerów????Ciekawa jestem czy podziela nas równo czy nie.

Pomocna?
Tak3Nie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Kinga
 Opinia
@Kropka 08.02.2019 21:37

Napewno nie .... wkoncu przecież zawsze wszystko indywidualnie jest ustalane z każdą drogeria.... . Są lepsi i gorsi.... umiesz się podlizac dostaniesz więcej... . A poza tym nie liczyłabym na żadne podwyżki bo zawsze jest jakieś ALE. ... .

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Z.
 Opinia
@Kropka 08.02.2019 21:37

Podwyżki dla sklepów z dodatnia ebidą, jak i również które wyrabiaja plany. I dla tych co mają dobre kontakty z MR.

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Ona
Nazwa działu: Kadry
 Opinia
@Z. 09.02.2019 08:36

I jak zadowolne z podwyzek ? ;D

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Ona
Nazwa działu: Kadry
 Opinia
@Z. 09.02.2019 08:36

I jak zadowolne z podwyzek ? ;D

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Kierownik
 Opinia
@Ona 27.02.2019 23:30

A dostałaś? Bo ja nie . Są już jakieś aneksy ?

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
A.
 Opinia
@Kierownik 28.02.2019 07:04

Podwyżki dla wybranych, wiem po sobie. Dostały te które liżą tyłki i te które, więcej gadają niż robią chyba dla świętego spokoju. Niestety nie załapałam się w żadnej kategorii, pomimo że sklep jest zyskowny i inne parametry też ok, w każdym bądź razie nigdy zastrzeżeń nie było że strony mr a podwyżka mi się nie należy. Chore!

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
ona
 Opinia
@Kierownik 28.02.2019 07:04

To była ironia ;) ... dużo gadania o niczym . Nawet sklepy wysokoobrotowe jeśli dostaną to nie znaczące.. nie wiem gdzie ten budżet poszedł ?! Albo zwykłe mydlenie oczu

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Ssd
 Opinia

Skąd wziąć hasło i login do workflow?

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Nm
 Opinia
@Ssd 17.02.2019 16:40

Uważam że pracodawca powinien przesyłać pity.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Ola
 Opinia
@Ssd 17.02.2019 16:40

Kiedyś przy pierwszym logowaniu hasło i login to był pesel z tego co pamieta,

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
pracownik
 Opinia

my juz Pity mamy

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Gdgdg
 Opinia
@pracownik 21.02.2019 15:26

Ale na platformie ? A co z osobami ktore juz nie pracuja ? Tez pity beda na platformie ? Czy poczta wysylaja ?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Dn
 Opinia
@Gdgdg 21.02.2019 18:17

Dla osób już nie pracujących na um.o pracę na worklow a osoby na UZ powinna być poczta

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Gdgg
 Opinia

Dostal juz ktoś pity ?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Była naturka
 Opinia

Czy może ktoś mi podać stronę na której można są pity?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Dawna naturka
 Opinia

A jednak podziekuje

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Fffggf
 Opinia

Kiedy beda pity ??? Wie ktos moze ?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Z
 Opinia
@Fffggf 12.02.2019 12:40

Mają czas do 28 lutego, aby podać na workflow.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Hania
 Opinia

Z daleka od tej firmy ... . Czy robisz rok , dwa czy nawet sześć zarabiasz tyle samo ... nie docenia się wogole pracownika . Najważniejsze to żeby pracować jak robot i za najniższa krajowa opłacić rachunki i czekać do kolejnej wypłaty bo nawet na waciki nie wystarczy.

Pomocna?
Tak19Nie
1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Gggg
 Opinia

A zarobki wołają o pomstę do nieba. Zostałam oszukana jeżeli chodzi o premie. Moje koleżanka przetestowała cały miesiąc, za to należała jej się premia, ale że miesiąc później się zwalnianiała to tej premii nie otrzymała pomimo, że wcześniejszy miesiąc był przepracowany bez żadnych zwolnień itp, jak dla mnie zwykłe oszustwo i złodziejstwo

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Gggg
 Opinia
@Gggg 05.02.2019 14:56

Przepracowała cały miesiąc, a premii nie dostała. (usunięte przez administratora) i (usunięte przez administratora) do tego właściciele kryją mobbing i udają, że nic nie widzą. Za plecami J szuka pracowników nie mówiąc Ci nic. Gdy byłam na urlopie dowiedziałam się, że po raz kolejny za moimi plecami bez żadnej rozmowy ze mną o co jej chodzi poszukuje kogoś na moje miejsce. Później się okazało, że dziewczyna, która przyszła miała być za mnie, ale że się między czasie zwolniła inne to J łaskawie wtedy mi przedłużyła umowę i to był ten pierwsze raz próby zwolnienie mnie. Po raz drugi było właśnie jak pisałam wyżej w trakcie mojego urlopu wypoczynkowego. Prowadziła rozmowy rekrutacyjnej i później się dowiedziałam, że za mnie i za koleżankę mają przyjść inne dziewczyny. Do mojej koleżanki J powiedziała, że to jest w naszym interesie żeby się dowiedzieć czy mamy gdzie wrócić po urlopie... Wszystko według niej było w naszym interesie... Dziewczyna, która przeszła za mnie podziękowała po 3 miesiącach ponieważ nie dała rady z nią pracować, jak każda inna pracownica, nikt normalny nie da rady. Dała mi zastępcę tylko po to żeby mieć na mnie haka ponieważ cały czas tylko kładła mi kłody pod nogi oraz robiła wszystko żeby mnie sprowokować i żeby mnie zwolnić, ale ja się jej nie dałam. J jest chorą kobietą, która powinna się leczyć ponieważ wykańcza wszystkich, którzy mają z nią styczność

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Była pracownica
 Opinia
@Gggg 05.02.2019 15:06

Chodzi o os. Hutnicze w Krakowie

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Była pracownica
 Opinia
@Była pracownica 05.02.2019 15:08

J-czyli Kierowniczka sklepu

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Youuu
 Opinia
@Gggg 05.02.2019 15:06

Potwierdzam wszystko co jest wyżej napisane. Pani Kierownik jest okropną osobą, która nie liczy się z nikim i z niczym.

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Była pracownica
 Opinia

Potwierdzam również, że wszystkie poniższe komentarze są zgodne z prawdą.

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Była pracownica
 Opinia
@Była pracownica 05.02.2019 17:18

Zapomniałam jeszcze dodać, że kierowniczka z Hutniczego jest wredną manipulantką i gra na Twoich uczuciach. Robi z siebie ofiarę losu żeby każdy jej współczuł, jakby Tylko ona miała problemy w życiu. Uważa się za Święta oraz za ideał, wszyscy inni są źli i beznadziejni. Jak to się mówi modli się pod figurą, a diabła ma za skóra. Wampir energetyczny, który wysysa z Ciebie życie oraz chęć do pracy, zabija Twoją motywację, zresztą ona wszystkie Twoje pomysły zabija w zarodku ponieważ musi być tak jak ona chce, nawet głupie ustawienie np torebki na witrynie musi być poprawione i zrobione tak jak ona chce bo inaczej jest brzydko...

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Xh
 Opinia
@Była pracownica 05.02.2019 17:18

A to nie jest czasem drogeria agencyjna?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Była pracownica
 Opinia
@Xh 05.02.2019 21:55

Tak dokładnie agencyjna.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Hj
 Opinia
@Była pracownica 06.02.2019 07:43

We wszystkich agencyjnych drogeriach tak jest

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Bfhfbghj
 Opinia
@Hj 06.02.2019 12:34

Że kierowniczkami są wariatki?

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Ko
 Opinia
@Bfhfbghj 06.02.2019 13:03

Nie całokształt zle zarządzanie,umowy zlecenia,duża rotacja,pracownicy nie przeszkoleni ....itp

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Była pracownica
 Opinia
@Ko 06.02.2019 13:42

Czyli jednym słowem porażka. Co do szkoleń to nie było żadnych. Ja wcześniej pracowałam w Rossmannie więc pojęcie miałam, ale przechodziły nowe dziewczyny i w ogóle nie były szkolne, do tego sama kierowniczka z tego co wiem zbyt dobrze przeszkolona to też nie była.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Pracownik
 Opinia

Pracujemy w tej firmie charytatywnie.... Bo 1540 zl to nic...

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
1881
 Opinia
@Pracownik 25.01.2019 10:46

Witam , do niedawna pracowałam w tej firmie , ale niestety potwierdzam wypowiedź Pani wyżej , firma szuka wolontariuszy za 1540 zł miesięcznie w zamian nic nie dając od siebie , dla nich liczy się tylko czy dany zespół zrobi plan miesięczny za który jest marna premia albo żałosne dniówki, co dziennie musisz super wyglądać , a najlepiej jak masz piękny makijaż zrobiony kosmetykami z drogerii , za które musisz płacić jak klient , do tego nie wiem czy we wszystkich tak jest , ale nosisz czarny strój , wieczna żałoba jakby nie można było wnieść innych kolorów, szczególnie latem , do tego w miarę eleganckie buty typu baleriny . ciągle musisz pamiętać o standardzie obsługi klienta a co najważniejsze nie zapomnij mu wcisnąć produktu dnia i przy kasowego stojąc czasami po 11 godzin na niej .

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Alicja
 Opinia
@Pracownik 25.01.2019 10:46

Czy wynagrodzenie, o którym wspominasz w swoim komentarzu, to już wszystko, na co liczyć może pracownik w firmie Drogerie Natura? A może oprócz podstawy wynagrodzenia każda osoba może liczyć na dodatki do wynagrodzenia w postaci premii lub benefitów pozapłacowych. Niejednokrotnie zdarza się tak, że takie dodatki do wynagrodzenia mogą ładnie zrekompensować niską podstawę wynagrodzenia. A jak jest w przypadku tej firmy?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Danka
 Opinia
@Alicja 05.02.2019 14:26

Dostaniesz max 60 zł premii może w większych miastach maja więcej my w średnim tyle płakać się chce....

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Pracownik
 Opinia

Dziewczyny w jakiej zakladce na Workflow szukac PIT-u ?? Oczywiscie nadali login i hasło z wielką łaską ale wytlumaczyc co i jak to juz nie ma nikogo.... Radz sobie sam czlowieku.. ;/

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Była pracownica.
 Opinia

Pracowałam w sklepie na os. Hutniczym. Kierowniczka jest starą panną z kotem, jest tak wredną, fałszywą, obłudną, mściwą i zawistną kobietą, że z nikt z nią nie wytrzymuje. Dziewczyny cały czas się zmieniają ponieważ każdy ma jej dość po kilku miesiącach. Początkowo udaje bardzo miłą osobę, ale to tylko złudzenie i dobra gra. Wprowadza mobbing, nie równo traktuje pracowników, wszyscy są źli, tylko ona taka biedna. Nic jej nie pasowało, wszystko musiało być według jej myśli, jeśli nie było to byłaś jej wrogiem. Każdy były pracownik to potwierdzi. Kłamie jak najęta nawet w błachych sprawach, oczernia wszystkie dziewczyny, które tam pracowały, jest obłudną wredną wiedźmą. W życiu nikogo takiego wrednego nie spotkałam. Ze wszystkim był problem, a Pani właścicielka nie wiem czy jest tak zmanipulowana przez J czy poprostu tylko udaje, że tego nie widzi. J nawet nie liczy się ze zdaniem menagerki, które pracuje bezpośrednio w firmie natura, ponieważ ta na Hutniczym jest trochę na innych warunkach, ale J się zachowuje jakby to był jej sklep i ma w nosie jakie są odgórne wymogi. Jeżeli ktoś Ci zaproponuje pracę na Hutniczym odrazu odmów bo i tak po kilku miesiącach pewnie odejdziesz ponieważ nikt normalny nie wytrzyma z tą wariatką

Pomocna?
Tak7Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Była pracownica
 Opinia
@Była pracownica. 05.02.2019 14:49

J - czyli Kierowniczka

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Tosia
 Opinia

Dziewczyny wiadomo już coś kiedy będą pity jutro ostatni dzień a nadal nic nie ma na stronie ...

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Oska
 Opinia
@Tosia 30.01.2019 12:25

Pracodawca ma obowiazek dac pracownikowi pit do konca lutego. W tej firmie nikt sie nie spieszy wiec nie spodziewalabym sie pitow przed 15 lutym

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Danka
 Opinia
@Tosia 30.01.2019 12:25

Będą dostępne na workflow

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
??
 Opinia

Jak wam się podobało dzisiejsze spotkanie?

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna

Zostaw opinię o Drogerie Natura (Natura Sp. z o.o.) - Łódź

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia ... Czytaj więcej

×
Zero tolerancji dla mobbingu w firmie!

Byłeś świadkiem?
Dodaj opinie na www.gowork.pl/opinie
Potrzebujesz wsparcia?
Skontaktuj się z Panią Joanną Koczaj-Dyrda zgloszenie@gowork.pl

Joanna Koczaj-Dyrda
Joanna Koczaj-Dyrda Ofiara mobbingu - Radca prawny