Drogerie Natura (Natura Sp. z o.o.)
2 424 6 1

Opinie o Drogerie Natura (Natura Sp. z o.o.)

Aga1357

W mojej miejscowości od jakiegoś czasu wisi ogłoszenie o przyjęciu do pracy wlaśnie w Drogerii Natura. Czy ktoś mi może powiedzieć jakie są stanowiska w tej pracy i należne do niego pensje ? Po jakim czasie można awansować i czy jest w ogóle szansa awansu ? Zależy mi bardzo na odpowiedzi. Pozdrawiam.

Aggg
@Aga1357 02.12.2018 11:38

Jest sprzedawca z najniższą krajową i kierownik często z pensją nieprzekraczającą 2000 zł na rękę. Na awans możesz liczyć jak odejdzie kierownik.. no niestety takie są realia. W niektórych sklepach jest podobno jeszcze zastępca kierownika, ale tu się nie wypowiem bo nie wiem.

nick
@Aggg 10.12.2018 18:04

W sklepach wysokoobrotowych sa kierownicy ;). Wszystko zależy czy szukasz pracy w mniejszym czy w większym mieście. W małych miastach kierownicy siedzą po kilka lat,a w dużych potrafią się dość często zmieniać i jest zazwyczaj więcej niż jedna placówka.

nick
@nick 12.12.2018 21:11

Zastępcy miało byc ;)

Saltek58
@Aggg 10.12.2018 18:04

To prawda sprzedawca za najniższą krajową czyli 1560zl "do ręki", kierownik nie wiem ile dokładnie ma, ale raczej niewiele ponad 2tys, jeśli ma. Żadnej możliwości awansu, czy podwyżki, chyba że odejdzie kierownik. Moim zdaniem w ten pracy wykańcza się ludzi psychicznie, ciągłe ciśnienie na wyniki, fałszywi menadżerowie (jest kilka wyjątków) którzy podsłuchują jak obsługujesz klienta. Zamiast normalnie porozmawiać, to później dzwoni do kierownika, że np. Ewelina coś nie tak powiedziała. Bardzo szybko można się tam wypalić. Ja już prace zmieniłam i polecam to każdej z forum, którą rozważa odejście. Zmiany są dobre, a uwalniając się z natury zaczynasz normalnie żyć:-)

Kasik

Hejka dziewczyny a my cos dostaniemy na swieta?

.
@Kasik 06.12.2018 21:22

Taaaa rabaty 10% i infinity itd..., ktore zabijaja skladem haha

Aaaaaasa
@. 06.12.2018 23:37

No przecież powstał fundusz, to właśnie powinny być środki dla pracowników na święta, przedstawicielka wybrana więc powinna działać w sprawie załogi... Nic więcej nie wiecie?

Z.
@Aaaaaasa 07.12.2018 08:19

No więcej nic. Cisza na morzu. Zostali wybrani i co ? Dalej stoi w miejscu. Nie spodziewam się cudów.

Krk
@Z. 07.12.2018 11:35

No raczej nic nie dostaniemy bo fundusz dopiero zostal zalozony a tam pusto!

Pomocna
@Krk 07.12.2018 13:51

No nie wiem czy tak pusto.. Przyjzyjcie się swoim RMUA na workflow jest tam wyraźnie napisane zakł. Fundusz.. Ok 60zl.. Ja pracuje 7 lat to już ile kasy.. Szkoda gadać a teraz niby powstał oficjalnie śmiech na sali.. (usunięte przez administratora)

Mala
@Pomocna 07.12.2018 22:08

Faktycznie!!!! Co miesiąc zabierają kasę na fundusz. Sprawdziłam właśnie..

Mm.
@Mala 10.12.2018 09:43

Nie rozumiem, to znaczy ?skąd zabierają?

Aaaaaasa
@Mm. 10.12.2018 22:29

No nam... Zobacz pasek z wypłatą i to już dawno, dawno....

Grażyna

O stycznia podwyżki. Kierownicy wszyscy dostawać będą 3200 na rękę, konsultanci 2600, a sprzedawcy 2200 na rękę. W każdym sklepie po równo i będzie więcej etatów, niektóre sklepy po 2 etaty więcej, a reszta po 1 etat więcej.

Xywy
@Grażyna 13.10.2018 14:37

A skąd taka pewność?

Hdhd
@Grażyna 13.10.2018 14:37

Haha nie wierze !!!! Chyba jakies swieto

Z.
@Grażyna 13.10.2018 14:37

To chyba Twój wymysł. Żeby tyle zarabiać to trzeba chyba kilka lat na poprawę ...

Aaaaaasa
@Grażyna 13.10.2018 14:37

Dobre. Widać poczucie humoru Nas nie opuszcza. A więc dziewczyny aby do stycznia hi hi hi

Ja
@Grażyna 13.10.2018 14:37

Widzę kogoś ułańska fantazja poniosła ;) ...

Gsgh
@Grażyna 13.10.2018 14:37

Pewnie za duzo pracownikow zaczelo soe zwalniac to cca dac podwyzki haha Nikt przeciez nie bedzie tak zapierdalal za marne 1500 zl Ja bym i tak nie hciala pracowac w tej firmi nawet jakby placili 2500 na reke zwlaszcza z jedna pania "kierownik" w drogerii na podkarpaciu...

Potwora
@Grażyna 13.10.2018 14:37

Grażynko, jeżeli wejdzie wolna kolejna niedziela od stycznia to raczej możesz liczyć na redukcję etatu a nie dodatek:(

TS
@Potwora 14.10.2018 20:47

Dokladnie bedzie redukcja etatow i bedzie nas jeszcze mniej na sklepie i to dzieki wolnym niedzielą takze powodzenia

Tk
@Grażyna 13.10.2018 14:37

A ja mysle ze bedzie to samo co dostajemy,zmienia delikatnie konkursy i zabiora ze wzgledu na wolne niedziele po 1 etacie lub po 0,5etatu i oby nie zrobili 3/4 etatu jak w Rossmanie

Anka
@Tk 15.10.2018 13:15

W Rossmanie za 3/4 etatu dostajesz 1500zl na rękę i można dorobić do pełnego etatu a w Naturze za cały etat tyle dostajesz więc gdzie lepiej pracować?

Jj
@Anka 20.10.2018 23:47

Aniu oczywiscie masz racje ze tam jest wiecej nawet za 3/4 etatu tylko ze w naszej firmie by tak nie zrobili zeby za 3/4 placono 1500

ONA
@Jj 21.10.2018 00:19

W naszej firmie za 3/4 tyle to jest brutto ...

Joka
@Grażyna 13.10.2018 14:37

Jak narazie to kierownik ma 2600 ale brutto czyli 1899 na rękę.

asiaem

Pracowałam w firmie jak kierownik regionalny. Odeszłam, bo nie odpowiadała mi atmosfera oraz zarobki. Postanowiłam zmienić firmę a nie wylewać żale i narzekać na forach w internecie ... święta zasada to "wszędzie dobrze gdzie nas nie ma". Każda firma ma swoje problemy, w każdej firmie są niezadowoleni pracownicy ... także polecam zmienić pracodawcę albo nie narzekać. Przecież nie musicie pracować w Drogeriach Natura. Jeśli coś mi nie odpowiada to to zmieniam ... czytam te narzekania i naprawdę jest to zadziwiające, że ktoś jest niezadowolony a dalej w tym siedzi - więc może nie jest aż tak źle? a z Waszych wypowiedzi wynika, że jesteście super pracowitymi i dobrze sprzedającymi pracownikami zatem inne firmy przyjmą Was z otwartymi rękoma - a przecież wg Waszych informacji wszystkie inne firmy płacą lepiej, więc co jeszcze robicie w DN?. Pozdrawiam!

Rozbawiona
@asiaem 30.11.2018 14:37

Witajcie! Ja z przyjemnością mogę napisać że zakończyłam przygodę z DN. Dziewczynki praca jak praca nikt za leżenie płacił nie będzie, więc jaka praca taka płaca! Teraz mam trochę więcej roboty ale pracuje po 8h a nie 12...i kasa o niebo lepsza. Więc jeśli narzekacie to się zastanówcie nad zmianą pracy. Dostawy -1-2 razy w tygodniu co 2 tyg gazetka ale pomiędzy ogólnie luz, więc ile chcesie zarabiać? ! Każdy kto myśli że ponarzeka idostanie podwyżke się myli nie ta firma.????Wszyscy dookoła lepiej zarabiają, ale za tym idą wzrosty sprzedaży jak i obowiązków.,a przełożeni wiedzą jak wygląda przeciętny dzień w drogeri. Cudów nie oczekujcie ????ale 3mam kciuki za wszystkich którzy powiedzą dość ????

Ona
@Rozbawiona 02.12.2018 11:04

To zapraszam do sklepu wysokoobrotowego ;) u nas nikt nie lezy. Dostawy sa 3 razy w tyg po 100 koszy... I zanim sie wszystko zdąży zrobic z wiadomości operacyjnych to znów gazetka i ta w kolko.

Ymagdalen

Dzięki Bogu zakończyłam pracę w natura. Wycinanie zalosnych cen dot gazetki zajmowało nawet czas do 24 godziny. Dostawy 2 razy w tygodniu. Pani " kierownik" oddawala pracę swoją mi i koleżance ale gdy koleżanka poszła na zwolnienie cała pracę wykonywałam ja. Planogramy inwentaryzacje częściowe obsługa klientów. Prosiłam po 2 miesięcy kierownik o urlop od danego do danego dnia to dostałam 2 tyg wcześniej bo pani kierownik nie na rękę. Zenada. Zapiepszal człowiek za siebie i za kogoś A kierownik całe laury zawdzięczala sobie. Już nie mówiąc jak wchodziła regionalnej w (usunięte przez administratora) Żałosne eventy i przebieranki jak z cyrku. Zenada

Grażyna
@Ymagdalen 03.12.2018 16:15

Może dobrze, że już nie pracujesz, bo nawet z pisaniem po polsku masz duży problem.

Ymagdalen
@Grażyna 04.12.2018 13:03

Żałosne Haha Co może jesteś kolejna która wchodzi manager w D.. haha

Ymagdalen
@Grażyna 04.12.2018 13:03

A po kolejne problem mam z Tobą koleżanko hahaha Mądre " pyskówki hahaha czasy podstawówki i to nawet to Ciebie przerosło Inteligencja bahahahahaha

Koko

Jak wam sie podoba nowa menadzer w zachodniopomorskim?

Okok
@Koko 26.11.2018 15:34

A Tobie, skoro pytasz?

Koko
@Okok 04.12.2018 01:09

Ok

Jola123

Czy w tej firmie ktoś myśli ? Halloween tydzień wcześniej. Mikołajki tydzień wcześniej. Może sylwestra też zrobimy 27grudnia ? Żenada. Klienci patrzą jak na (usunięte przez administratora) kiedy rozdajemy ulotki na Mikołajki 30listopada. B A D Z I E W I E.

anonim

(usunięte przez administratora)

Nick

W procedurze jest, żeby zamykać drzwi ,wiec jak ukradna Ci całe zaplecze to wina pracownikow...

bbb

Czapki Mikołaja namy zakladać 30 listopada skoro mikolajki 6 grudnia:((:(:(( Aaaaaaa..... Pomocy!!!!!!!!!!!

Pingwin

Hejka, właśnie niedawno zaczęłam pracę w naturze, przedtem w handlu pracowałam w galerii w sklepie sportowym i powiem wam że jestem bardzo zadowolona z swojej obecnej pracy, moje pierwsza gdzie naprawdę chętnie jeżdżę. Praca nie jest ciężka, w ogóle, ekipa trafiła mi się bardzo sympatyczna i wyrozumiała. Nie przemęczam się, praca przy kasie bardzo łatwa, system nie jest skomplikowany (w porównaniu do tego w galerii) przy dostawach się nie przemęczam z przerwami nie ma problemu też wychodzenie na papierosa nie jest problemem. Wypłata jak wypłata wiadomo dużo nie zarabiam, w każdej drogerii jest chyba najniższa krajowa ale ja patrzyłam tutaj na to że chciałabym pracować wśród kosmetyków i zaczepić się w drogerii tak więc jestem bardzo zadowolona i polecam.

16teen
@Pingwin 09.11.2018 09:19

Taa na pewno w sklepie sportowym sie wiecej narobilas... kolejna wypowiedz kogos z centrali. I na pewno system jest prosty hahah to dopiero zart. Nie znam gorszego programu, chyba ze mowimy o informatykach

Ona
@16teen 20.11.2018 12:08

Program kasowy jest łatwy do nauczenia,zapewne o to chodziło. Niech dadzą lepszą kasę to bedzie mozna przebierać w pracowniach,a tak przychodza ludzie ,którym nic sie nie chce...

Zabitka

Niech firma doceni pracowników, dzieki nam to wszystko się kreci a wyplata jest śmieszna. Moje sugestie dla Drogerie Natura (Natura Sp. z o.o.): Zwiększyć wypłatę. I wszystkim będzie się lepiej pracowało.

Lk
@Zabitka 18.11.2018 20:04

Tak zwieksza od stycznia najnizsza krajowa bedzie wyzsza

Aaaaaasa
@Lk 18.11.2018 23:36

Pracuje już tu chwilę i wiecie co najniższa krajowa poszła w górę od momentu jak rozpoczęłam pracę pewnie o tysiąc złotych a ja jako kierownik może w ciągu tych lat mam w sumie połowę takiej podwyżki. Wiem zawsze słyszę że jak nie ma to się nie wyczaruje ale to jest żałosne, chwila zastanowienia dla zarządu. Wiem że akurat pracownik w tej firmie liczy się najmniej, przykre ale prawdziwe niestety

zzz

drogeria w Parzniewie jeszcze się utrzymuje? pozdr! reg. w.

ex
@zzz 13.11.2018 13:53

Podobno jeszcze tak, ale dziwię się, że jeszcze jej nie zamknęli, pewnie już niedługo. Pozdrowienia dla kierownika z Parzniewa, mam nadzieję że zamknie się szybko :)

Ona
@ex 13.11.2018 19:02

Co z tym Parzniewem?

wswwq
@Ona 13.11.2018 20:33

no jak to co? podobno w. nic nikomu nie mowi a u nas wszystkie wiedza ze idzie do autu! :|

Rr
@wswwq 14.11.2018 15:55

Cos to dziwnie wyglada troche tych placowek zamykaja

ona
@Rr 14.11.2018 22:54

Pewnie te nie rentowne....

Ewka

Hej, dziewczyny A jak wam się podoba "puk puk, kto tam? Praca. Dobra praca puka do Twoich drzwi" Pękam ze smiechu za kazdym razem jak słyszę ten przerywnik pomiędzy piosenkami???? Ostatnio klientka się spytała, czy to już akt desperacji że strony firmy????????

bibi
@Ewka 01.11.2018 19:23

puk puk kto puka ? bieda :)

ja

tragedia Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: wymiana kadry zarządzającej uzdrowiłaby tą firmę

Vxcggh
@ja 04.11.2018 11:15

I zmiana pani "kierownik " z debicy ktora jest zwykla p***ą. Pozdrawiam czesc

Gosc

Co myślicie o kolejnym evencie tym halloweenowym? Przecież te tandetne szarfy to cyrk. Robią z nas pośmiewisko.

Mm.
@Gosc 21.10.2018 12:28

Ja nie zamierzam się w ten cyrk bawić i jej nie zamierzam zakładać.

Ktos
@Mm. 21.10.2018 15:12

Ja tez lepiej by bluzki kupili

Mm.
@Ktos 21.10.2018 15:45

Poazatym to głupie święto zaczerpnięte z Ameryki.. jesteśmy w Polsce.. Trochę szacunku.

Wera
@Gosc 21.10.2018 12:28

Każdy event w Naturze to Cyrk , u nas nikt się nie przebiera nie będziemy robić z siebie Pajaców ........???

Ona 34
@Gosc 21.10.2018 12:28

A my będziemy się przebierać dla nas to frajda i najważniejsze ze dzieci są zadowolone oraz klienci ze coś fajnego się u nas dzieje.

Kierownik
@Gosc 21.10.2018 12:28

Żenada. Lepiej niech zainwestują w bluzki dla pracownikow

Z.
@Ona 34 23.10.2018 19:35

Frajda? No nie powiedziałabym. Ja czuję wstyd że muszę wyglądać jak karykatura.. Poazatym też komentarza.

Natura
@Gosc 21.10.2018 12:28

Tak niezła atrakcja dla dzieci, popatrzeć jak dorośli robią z siebie (usunięte przez administratora) Podobno mają sprawdzać czy chodzimy w tym dziadostwie.

Zazenowana
@Natura 23.10.2018 22:57

Noo frajda wielka, jak nawet nie wiadomo o co kaman z ta szarfą... żenada całkowita. I nie mówię tego bo mam kołek w tyłku, chętnie weźmiemy udział we wszelkich zabawach i eventach, almiech będą zrobione profesjonalnie!! To tak jak dziki zachód, balon z koniem, przypinka szeryf i ludzie patrzący ma nas o co do cholery chodzi. Nie róbcie cyrku.

Santorini

Nie polecam, wyrabiamy targety, mała rotacja pracowników, wszystko na bieżąco wdrażane, a przyjeżdża kontrola z centrali i i tak wszystko krytykuje i zastrasza zwolnieniami. Kosze z towarem przekraczają dozwolone 12 kg dla kobiety. Brak pomocy w kwestii notorycznych kradzieży przez złodziei. W dniu inwentaryzacji rocznej: wybrani pracownicy są zmuszani do przyjścia na 9 rano na 12 h, po czym po upływie tego czasu zmusza się ich do nadgodzin/ umowy zlecenia na kolejne np 4-6 godzin, po czym następnego dnia muszą przyjść znowu na 9 rano do pracy. W wielu sklepach, gdzie w ciągu dnia są dwie osoby na sklepie pracownicy często nie chodzą na przerwy, bo nie można zostawić jednej osoby na sklepie. W dostawach brakuje towaru, firma zamiast przysłać go do punktu A, wysyła do punktu B i po zgłoszeniu reklamacji na brakujący towar centrala jej nie uznaje, bo na ich magazynie centralnym WSZYSTKO SIĘ ZGADZA. Niekompetentni księgowi, którzy mylą KP z KW. I wiele innych. Pozdrawiam

Jakzyc
@Santorini 10.10.2018 10:27

W sedno! Czasem odechciewa się... Bo trzeba czekać tygodniami na nowe listwy czy naprawę zepsutego sprzętu...

Kier
@Santorini 10.10.2018 10:27

Też miałam takie zdanie. Dopóki nie poszłam pracować do sklepu typu market. Tam to dopiero jest zapierdal, mobbing etc. Praca w drogerii to przy tym pikuś. A pensja niewiele wyższa. W każdym przypadku zależy gdzie trafisz. Na jaki personel, kierownika czy regio.

Trej
@Kier 19.10.2018 11:59

Zaden argument. W Netto kasjer dostaje 2700, wiec ...

Była...

A ja uwazam, ze:) Zamiast pakowac kupe pieniedzy w jakies smieszne woblery, ktore ciagle spadaja, plakaty wiszace tysiac metrow pod sufitem, na ktore i tak nikt nie zwraca uwagi:) eventy i smieszne gadzety, podczas ktorych dziewczyny wygladaja jak w cyrku, firna powinna zainwestowac w PRACOWNIKOW i dac im te o to wlasnie pieniadze. Smieszne jest to, zeby w XXI wieku zarabiac 1470zl .Pozniej wielkie zdziwienie, ze taka opinia o firmie i ze nie ma pracownikow albo ktos pracuje miesiac i ucieka. Badz co lepsze nie pracuje, tylko sobie stoi i gada bo za 1470zl nic mu sie po prostu nie chce robic:) Kierownik pelni role sprzedawcy, sprzataczki, hudraulika, ksiegowej, elektryka, kadrowej, ochroniarza, szkoli i musi byc 24h na dobe pod telefonem za 1800-2000tys zl:):) Fajnie prawda?? Dajcie ludziom podwyzki a odbije sie to na firmie i beda utargi i obsluga i nie bedzie rotacji i problemow:)

micki

Lubię atmosferę w Drogerie Natura (Natura Sp. z o.o.) za: Dobra atmosfera.

Nick

Hehe, 20.10 premia...ciekawe czy dadzą 5 zł czy 15 zł :D Było by śmiesznie, ale niestety takie są premie dla Kierownika w tej firmie.

Keszalbokasa

Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: Zarząd oraz Menadżerki, powinni zacząć przede wszystkim szanować swoich pracowników. Osoby ,które pracują w drogerii na kasie, przy obsłudze pracują za najniższą krajową, ok niech i tak będzie, ale obowiązki jakie są im zlecane oraz wymagania wobec przestrzegania wszystkiego.A i tak jest źle. Brak pomocy ze strony MR, wszystko co powiesz wykorzysta przeciwko Tobie. Braki personalne, wpływają na nie realizowanie wystawionych targetów. Nie da dobrze obsłużyć klienta, pilnować złodziei ,rozłożyć dostawy i zrobić wszystko na sklepie w jednym czasie. Wymyślają tylko jak zarobić a nie jak pomóc w ulepszeniu pracy personelu, który de facto przynosi im pieniądze. Nie pójdziesz na inwentaryzacje, zostajesz zmuszona, że do Ciebie nikt nie przyjdzie,że Ci nie pomorze, albo że nie masz już tutaj czego szukać.

Zombie

Może mi ktoś podać stronę z testami

Ggx

A propos "szkolen". Mozna gdzies sprawdzic co dokladnie sie dostaje po tych kursach ze stronki ? Otóż otrzymalam ostatnio nagrode z jednego kursu. Przyszla raz z towarem wtedy jak mialam wolne. Nastepnego dnia dostalam koperte z nagroda podpisana miom nazwiskiem ale byla otwarta... rozpakowana. Oczywiscie to ktoras z "kolezanek" ktora zazdroscila chyba ze ja dostalam nagrode bo sama sobie kursow nie robi, tylko liczy na to ze ktos jej zrobi. (usunięte przez administratora) i tyle...

Xywy
@Ggx 12.10.2018 20:43

A z którego kursu ? :)

Byly pracownik

Zavznijcie od lepszych szkolen przez kierowników nowych.pracownikow a niw ze nagle.osoba uczaca sie zostaje sama.na zamknięcie dnia albo miesiąca czy robienia banku . Radziłbym bardziej szkolic a nie ze osoby maja patrzec jak kierownik zamyka dzien po czym.nagle zostajesz sam.i nie wiesz co i jak . Takie rzeczy jak bank powinien robic tylko i wyłącznie kierownik a nie sprzedawcy. Nie rozumiem.jak moze w sklepie nie byc zastępcy kierownika lub asystenta kierownika . Listwy w.sklepach sa tragiczne odpadaja nic sie nie trzyma . Na farbach do wlosow oraz pastach do zebow przydalyby sie separatory a.nie ze wszystko sie miesza gdy cos ukladasz . Towar moze po prostu chociaz raz w tygodniu niech ktos robi jakies zestawienie czego w sklepie brakuje a nie ze towar przychodzi i niczego nie ma z tego co brakuje . Zamiast co chwila robic jakies nowe planogramy od tego zacznijcie . I monitoring lepszy bo złodziei mnóstwo i ciagle straty .

Zdgyt

Nie polecam.tragiczny pracodawca.jak i personel radzę wykształcić kadre kierownikow w sklepach bo nic dobrego z tego nie bedzie

byłypracownik

Jestem na świeżo z tematem 'natura'. Serdecznie NIE POLECAM. Na początku wszystko wydaje się super, na rozmowie miła kierowniczka, która wszystko przedstawia w różowych barwach a po dwóch dniach w pracy wychodzi szydło z worka. Nagle okazuje się że ze sprzedawcy/kasjera człowiek staje się tanią siłą roboczą i ma wszystkie obowiązki na głowie za śmieszne pieniądze. Jeśli jest się nową osobą i od początku nie przypasujesz reszcie 'załogi' masz przesrane codziennie. A co najlepsze? Jak powiedziałam szefowej o złym traktowaniu mojej osoby przez rzekomą konsultantkę Panią A. to stwierdziła ze na początku powinnam się jej nieco podlizać. ŚMIECH NA SALI. Absolutnie nie idźcie tam pracować, mają chore zasady, czułam się jak w szkole kiedy nie nauczyłam się na sprawdzian i bałam się iść na następny dzień żeby nie dostać jedynki. Tak też było tam, jak po 3 dniach pracy nie umiałam otworzyć dnia w komputerze z czym miałam styczność pierwszy raz w życiu, to od razu czułam się obgadana przez dwie gwiazdy ( w tym kierowniczke ) kiedy jedna do drugiej dzwoniła i potrafiła pieprzyć głupoty przez telefon a potem zwracała mi uwagę bezczelnie że jeszcze tyle do zrobienia :/

Sarana

Ile zarabia kierownik w Warszawie?

Nic
@Sarana 01.10.2018 18:27

2750 zł na ręke + premie, ale to przeważnie 50 zł

Gfd
@Nic 03.10.2018 13:50

niezle, u nas 1600 zl na reke...

124
@Gfd 03.10.2018 13:59

No u nad też dwójki z przodu nie uwidzisz????????????????????????

Kierownik
@Nic 03.10.2018 13:50

Ile ? Jestem kierownikiem i zapewniam że tyle nie mam. Chyba że Sarana pracujesz w Warszawie. W mniejszych miejscowościach wypłata jest niecałe 2100.

Mgx
@Gfd 03.10.2018 13:59

Jestem sprzedawca i zarabiam tyle więc raczej kierownik tyle nie zarabia.

A.
@Mgx 06.10.2018 18:48

Niestety zarabia

Gość
@Mgx 06.10.2018 18:48

Haha, znowu jakiś troll. Sprzedawca w naturze na etacie ma maksymalnie 1400 miesięcznie, na zlecenie 13.70 brutto

Gruby brzuch
@Gość 07.10.2018 17:36

Najnizsza krajowa to teraz 1530zl to jak sprzedawca moze zarabiac 1400? W wiekszych miastach sprzedawca zarabia wiecej niz 1500zl,ale przy kosztach zycia to wciaz za malo. Wszystko drozeje I 1500zl dziś a kiedys to dwie rozne rzeczy.

Ilona
@Gość 07.10.2018 17:36

Zabawne minimalne wynagrodzenie to 2100 więc na netto masz jakieś 1530 trollu.

anonymous
@Ilona 09.10.2018 00:13

Gość, wiec kasjer w naturze zarabia 2100 brutto, nadal uważasz cała ta rozmowę za zabawną? Bo dziewczyny które muszą się same utrzymać w Warszawie za 1530 zł na rękę raczej się z Tobą nie zgodzą.

Nick
@Ilona 09.10.2018 00:13

Gość, wiec kasjer w naturze zarabia 2100 brutto, nadal uważasz cała ta rozmowę za zabawną? Bo dziewczyny które muszą się same utrzymać w Warszawie za 1530 zł na rękę raczej się z Tobą nie zgodzą.

Ilona
@Nick 09.10.2018 10:07

Zabawne uważam to, że ktoś twierdzi że kasjer zarabia 1400 a tak realnie to nawet nie wie ile zarabia i że informacje które podaje nie są zgodne z prawdą i prawem. Nie napisałam nigdzie, że to że tyle ktoś zarabia jest zabawne. Proszę czytać ze zrozumieniem.

Gosc
@Ilona 09.10.2018 14:55

Po odciągnięciu axa tez mam 1400 z hakiem... dobrze ze mój mąż zarabia normalne pieniądze bo jak bym sama miała się utrzymać za te grosze to nawet na mieszkanie by mi nie starczyło

Nowa15
@Gosc 09.10.2018 17:28

Dokladnie... za "pensje" w naturze nie stac cie nawet na wynajecie mieszkania... zal zal zal Tylko na podstawowe wydatki i tyle

Ddd

Macie wglad do podzialu premii przez kierowniczke ?

Ola
@Ddd 06.07.2018 21:07

tak, jako z-ca . Premie dzielimy wg. etatu .

Dd
@Ola 07.07.2018 01:19

Ale czy kierowniczka mowi wam ile dostajecie dokladnie i za co ? Bo u nas nikt nie wie jak jest rozdzielana premia kto ile dostaje a kierowniczka usuwa maile dotyczace premii zaraz po rozdzieleniu wiec tak na prawde nikt nie wie czy premia zostala sprawiedliwie i rowno rozdzielona

Ola
@Dd 07.07.2018 20:18

Każdy dostaje tyle samo - ja mam wgląd bo jestem z-ca kierownika ,ale pracownicy nie mają wglądu . Do skrzynki meilowej teoretycznie wgląd ma kierownik i z-ca ;) kierownika. Czasami jak ktoś ma L4 dostaje mniej , bo nie pracował wtedy , nie polecał itd.

Majka
@Ola 09.07.2018 10:25

Pokaż mi procedurę w której pisze że Dostęp do @ mają kierownicy i z-ca??!

Fff
@Ola 09.07.2018 10:25

No wszystko spoko tylko skad mam wiedziec ze wszyscy dostaja tyle samo ??? Podejrzewam ze kierowniczka przydzieroprzydzielawiecej kosztem innych... ale tego nie wiem bo wszystkie @ dot. premii usuwa odrazu

Ola
@Fff 09.07.2018 18:03

Uwierz ,że do podziału jest taka kasa ,że nie da się tak zrobić :D bo byście nic nie dostali ...

Ola
@Fff 09.07.2018 18:03

Jeśli chodzi o premie z konkursu - można sprawdzić jaka jest premia do podziału . Zawsze na końcu tabelki jest ile już premii przysługuje. Więc jeśli masz npo . 200 zł premii podziel na ilość osób i odejmij podatek i wyjdzie Ci czy każdy dostał po równo .

Natalia
@Ola 10.07.2018 12:48

Swoją droga dlaczego ma być po równo? Kierownik powinien przydzielać wg wkładu w prace, starań a nie tyle samo dla każdego.. nie każdy jest wydajny i skuteczny. Poza tym od premii odlicza się także dni wolne (urlop, L4) i tak sprzedawcy nie maja do tego wglądu ;) pozdro

Jetlak
@Ddd 06.07.2018 21:07

Kierownik nie dzieli premii .

Ola
@Jetlak 10.07.2018 18:32

O l4 pisalam wyzej. ;) wiadomo jesli ktoś wyroznia sie na tle zespołu to zasluguje na wieksza premie. Pytanie bylo jak spr czy jest po rowno :D i takie były odp. Czasem robimy knkurs kto sprzeda najwiecej dostaje cala premie- gdy premia jest mała.

Cc
@Jetlak 10.07.2018 18:32

U nas wlasnie premie rozdziela kierownik

Grubass
@Ddd 06.07.2018 21:07

Premie?potem każda się zastanawia ile ma powiedzieć drugiej bo jedna więcej dostanie druga mniej

Ola
@Grubass 19.07.2018 15:04

W umowie masz punkt ,że obowiązuje Cię tajemnica odnośnie wynagrodzenia. Jak mówisz to pozdro ;) .

Xxx
@Fff 09.07.2018 18:03

Premia za dniwki jeet wg godzin prqcy. Jesli jest plan mieiseczny to zgodnie z iloscia przepracowanych godzin. A prwmia dodtakowa wg tego jak sie starasz, wiec raczej napewno nie po rowno. Kazdy pracownik ma inny wplyw na realizacje planu i kierownik dzieli to wg uznania. Natomiast pracownicy nie powinni wiedziec ile ktory pracownik dostal. Moze co najwyzej wiedzieć jaka byla pula do podzialu.

Lis
@Grubass 19.07.2018 15:04

Jak żyć? :D To może niech każda się zastanowi ile procent dała z siebie, żeby zasłużyć na premię , a nie szuka kozła ofiarnego, który dostał najwięcej . Złota myśl :D

Zuza

Praca w Naturze ? Dla mnie tragedia. Ludzi traktuje się jak maszyny, a kierowniczka nic tylko "pracuje" na magazynie popijając kawkę i urządzając pogawędki przez telefon. Kradzieże ? A zgłosi się po jakimś czasie, a potem Ty zapierniczaj ze zgłoszeniem, o którym nic nie wiesz, bo kierowniczka tak zarządziła. Przepracowałam w tej firmie 4 lata i tak naprawdę /moim zdaniem/ przyczyn tak złych opinii należy szukać na niższym szczeblu tj. kierownicy czy kierowniczki. Niby nic, ale niewykwalifikowane osoby to jednak coś.

kierownik
@Zuza 19.07.2018 13:31

Co to znaczy wykwalifikowana? Po studiach ? Czy co ? Po szkoleniach ? Takich jak Twoje ? :D A pracownicy wykwalifikowani są? Kierownicy mają takie szkolenia jak i Ty miałaś ;)... . A kawy nie ma czasu pić ciągle jak nie ankiety , to jakieś inwentury towaru i innych środków .... Za taką małą kasę to się trzeba narobić. Wiadomo ,że w dobrej atmosferze się lepiej pracuje ,ale nie mów mi ,że kierownicy nie mają co robić.

Zuza
@kierownik 19.07.2018 21:03

Może u Pani tak było. U Nas niestety nie. Kierowniczka wszystko kazała robić zwykłym pracownicom . Inwentury ? Tak, były. Zrób inwentaryzacje na to i na to. Ja dzisiaj wychodze wcześniej. A co do wykształcenia.....tak zgadzam się z Panią. Szkolenia tylko i nic więcej. Dla zwykłych pracowników-ok, ale nie dla kierowników. Jakieś wykształcenie trzeba na to stanowisko mieć........a nie tylko znajomości :)

Kierownik
@Zuza 20.07.2018 15:34

Ja znajomości nie mam żadnych, do firmy przyszlam z ulicy.Prace zaczęłam od sprzedawcy i mam studia. U nas wiekszosc pracowników nie robi nawet planogramow, inwentury tylko koerownicy. A i tak sa tacy którym cos nie pasuje ;) wszystkim nie dogodzisz. A praca nie jest na tyle płatna zeby studiów wymagać ;).

Djfjf
@Zuza 19.07.2018 13:31

U nas "pani kierownik" konczy caly czas prace o 15.45 a inni zapier*****ą po 11h. Niepamietam kiedy ja skonczylam tak wczesnie. Ona se posiedzi pol dnia na zapleczu niby cos robi czyta a tak naprawde gada przez tel... chcesz cos zrobic na kompie to sie nie da bo zajety bo ona cos musi dokonczyc...

Raff
@Djfjf 22.07.2018 22:31

U nas tak samo. Pani kierownik tylko odbiera "fikcyjne" nadgodziny i wychodzi wcześniej.

Bez przesady
@Raff 25.07.2018 22:14

Dziewczyny, tez myslalam ze kierownik i zastępca siedzą na magazynie i piją kawkę, póki kierowniczka nie poszła na L4 i musiałam sama zacząć ogarniać softlab, który działa w zwolnionym tempie, ciagle maile, wiadomości operacyjne, tabelki, ankiety, inwentury i inne polecenia. Nagle zrozumiałam ile czasu zajmuje ogarnięcie administracji, wiec polecam to również Wam. Póki stoicie tylko na kasie i nie macie pojęcia o pracy administracyjnej, ciężko ocenić co wasz kierownik robi. Druga sprawa, skoro kierownik pracuje do 15:45 to zapewne jest codziennie, Wy zapewne macie za to dni wolne. A jeśli normalnie pracuje zmianowo i zawsze do 15 to nie wypracuje godzin-możecie to zgłośic.

Lola
@Bez przesady 28.07.2018 08:27

Ja powiem tak, pracowałam w stałym zespole, kilka lat. nikt nigdy nie miał problemów z niczym. Trzeba było coś zrobić, robiło się. Teraz dwie dziewczyny odeszły i nie możemy znaleźć pracownika bo nowe osoby tylko narzekają!! A to za ciężko, a to 11 godzin, a tego nie umiem wiec nie spróbuje.. nie maja wiedzy podstawowej o pracy z klientem, kosmetykach i nawet nie chcą jej zdobyć, ale od kierownika chca studiów :) Jak Wam nie pasuje zawsze możecie się zwolnić i przenieść wysokie kwalifikacje gdzieś indziej, bo łatwo narzekać nic nie wnosząc od siebie. Ja mam super kierowniczkę, która stara się jak może zawsze wszystkich zadowolić, nawet kosztem swojego wolnego, w zamian za to od nowych słyszy ze to złe, tamto złe. A tak naprawdę na wiele rzeczy niw ma wpływu. Zacznijcie od siebie

Oli
@Zuza 19.07.2018 13:31

Zuza 19.07.2018 13:31 Zuza chyba trafiłaś na złą kierowniczkę, u nas przy 3 etatach nawet nie ma mowy na siedzeniu na zapleczu i spokojnym popijaniu kawusi, sama wiesz jaka to praca jak nie planogramy to inwentaryzacje, czyszczenie półek, praca we dwie osoby, bo kiedyś trzeba mieć dzień wolnego, aż się dziwię że sama kierowniczka tak sobie siedzi i ,,nic " nie robi. ..

Oli
@Bez przesady 28.07.2018 08:27

Masz rację , póki się nie zastępuje kierownika to pracownik nie ma zielonego pojęcia ile jest obowiązków na zapleczu, łatwo tylko krytykować, ale postawić się na jego miejscu to już gorzej.

kierownik
@Raff 25.07.2018 22:14

Hmm.. Ja zawsze przychodzę 10-30 min wcześniej i wychodzę później 10-30 min jak nie więcej . Zawsze jest coś co wypadnie przed wyjściem ...co trzeba załatwić . Może wasza kierowniczka to ściemniara? ,a może wy nie widzicie ,że zostaje dłużej bo już wychodzicie do domu ?

Aaaaaasa
@Lola 28.07.2018 08:36

Tak właśnie jest ze to co dobre, dopasowane grafiki itd to nie widzą ale jak trzeba dać coś od siebie to wtedy już jest ujma na honor że...

Mema
@Aaaaaasa 31.07.2018 21:49

No trochę to przykre i śmieszne zarazem, ja wielokrotnie poświęcam siebie u swój czas żeby zrobić coś więcej. Nie wpisuje nadgodzin bo nie miałabym kiedy ich odebrać. Często przychodzę żeby ktoś inny mógł wziąć niespodziewane wolne. W zamian słyszę tylko jęki. Nie zdarzyło się usłyszeć słowa dziękuje za grafik zmieniany na każde życzenie. Nie zdarzyło się dziękuje za zostanie dłużej i pomoc.. do pracy przychodzą coraz bardziej roszczeniowe osoby-którym nie chce się nawet poprawić towaru na polkach, czy starać się podczas obsługi. Żałosne jesteście drogie Panie :)

Aaaaaasa
@Mema 02.08.2018 15:01

No właśnie ja cię popieram, tylko wymagania maja, o 9.00 rano już są zmęczone i oczywiście za ciężko i za mało, a kierownicy to najgorsze małpy na świecie... Ale jak trzeba grafik 3 razy zmieniać to wtedy wiedzą jak się opomniec

Nan..
@Zuza 19.07.2018 13:31

No tak :-D Kierownicy zapierda....., a zwykła kasjerka TYLKO narzeka, bo co innego może robić, nie ? ;-p Na kolanach dziekować za zmianę tzw. grafiku. Dziewczyny wy tak na serio ?

Pracownik
@Zuza 19.07.2018 13:31

Nie wiem jak to możliwe że kierownik siedzi ja też nim jestem i pracujemy we 3 i nie ma czasu nawet zjeść.....

Next
@Mema 02.08.2018 15:01

W pełni się zgadzam :)

Dora
@Pracownik 17.09.2018 21:09

Tez jestem kierownikiem. U nas pracuje 5 osob w galerii . Nie mam czasu nawet zjeść . Jem w locie ????. Tak samo moje dziewczyny . Przerwy 15 minut jak pracuje to jeszcze nigdy nie miałam.

Kola
@Dora 22.09.2018 20:28

Nasza kierowniczka ma 3 przerwy w ciągu dnia po 15 minut. Zresztą ciężko wyczuć, bo na 10 godzin pracy na sklepie jest 2 godziny. Resztę spędza na zapleczu. I nie mówcie, że ma co tam robić, Bo jak idzie na 2 tygodnie urlopu to ją zastepujemy i robimy wszystko to co kierownik (łącznie z przyjmowaniem nowego pracownika i wystawieniem umów i rachunków) i żadna z nas nie spędza całego dnia na zapleczu. Nasz kierowniczka zostaje po pracy , bo coś musi zrobić bo w dzień się nie dało, wpisuje sobie 3 godziny A wychodzi po 15 minutach (łatwo można sprawdzić na monitoringu) . Ja już przyjdzie do tego ,że zrobi jakiś planogram to przeleci po łebkach i z głowy (bez mycia , wymiany listem itp. Choć czas na to pozwala). Inwetaryzacje są robione na zasadzie,że z działu całego zleconego zczytuje 5 produktów A resztę zeruje. Można by tak wymieniać w nieskończoność. Ale kogo to obchodzi. Regionalna przyjeżdża i daje sobie oczy mydlic. Pyta czemu słabe wyniki zamiast przejrzeć monitoring. Zobaczyłaby, ze kierownika cały dzień nie ma A pracownicy stoją i nic nie robią, bo nie ma poleceń. A jak wychodzę z inicjatywą to tylko słyszę teksty "Nie ma sensu, nie ma czasu, kiedy indziej, napiszę że nie miałyśmy czasu...".

Lena
@Zuza 20.07.2018 15:34

U nas tak samo kierowniczka przychodzi i pyta zadania z WO zrobione ? - pomijając fakt, że często nawet nie ma pojecia co w nich jest ? Inwentaryzacje ? Były jakieś @ ? Czesto zdarza się też tak, że kierowniczka kompletnie nie wie jakie są aktualne promocje - i nie ma bladego pojecia, dlaczego jest tak a nie inaczej przyklad 2+1 lub aktualna promocja na kk wtedy potrzebny jest sprzedawca, ale jeśli jest audyt to zaraz jest- widzisz tutaj jest ewidentnie twój błąd i tekst ja nie będę tłumaczyć takich bezsensownych błędów. Dziwię się niektórym sprzedawcom, że wykonują obowiązki kierownik przy czym kierownik zazwyczaj nic nie robi na sali sprzedaży zastaniajac się bo: ankiety, @ , biuro, dokumenty, zwroty a tak naprawdę nic z tych rzeczy nie jest zrobione i robią to zazwyczaj sprzedawcy w dzień następny bo to co zostaje na biurku po zmianie z kierownikiem to stos dokumentow kubki po kawie, butelki, opakowania i resztki jedzenia na biurku. Pracuje w drogerii kilka miesięcy i szczerze mówiąc kierownik nie nauczył mnie ani jednej rzeczy SOK na kasie ****imię sprzedawcy naucz**** nowego pracownika, zamykanie kasy **** naucz, zamykanie dnia ***** naucz.

Ilu
@kierownik 30.07.2018 22:19

Od kiedy panują nowe zasady że kierownik wchodzi i wychodzi sam z pracy z tego co wiem do pracy nie możesz wodzić i wychodzić sam poza tym też jest kontrola torebek. Rozumiem, że kierownik kontroluje sam siebie.

Lis
@Mema 02.08.2018 15:01

Popieram ! Generalnie prawie wszystko co jest tutaj napisane o tej firmie się zgadza, ale apropo relacji sprzedawca - kierownik bardzo trafnie opisane . GWIAZDY . Moja dobra rada dla wszystkich Pań, które myślą, że zatrudniając się w drogerii nie trzeba myśleć i fizycznie pracować : Drogie Panie w każdej pracy trzeba pracować i myśleć i tu Was zadziwię ! Czasem nawet trzeba się poświęcić nie dla pieniążków tylko dla Waszej relacji z pozostałymi pracownikami . Ale to już...chyba kwestia wychowania i dobrego serca. Jak ktoś nie potrafi dostrzec ile pracy ma kierownik w porównaniu do sprzedawcy na sklepie to chyba ma problem zdrowotny :P . Niech każda najlepiej usiądzie na tym fotelu i przejmie odpowiedzialność na conajmniej 2 tygodnie za cały sklep, pracowników, grafik...za tą pęgę , którą firma łaskawie wypłaca wtedy może zrozumie. "Gwiazdom " życzę otworzenia oczu i umycia uszu , kierownikom wytrwałości , zdrowia i dobrej kondycji psychicznej . PS. Byłam sprzedawcą i kierownikiem ;)

Z

A jak wam sie podobaly odwiedziny w zachodniopomorskim?

Dora
@Z 08.10.2018 13:51

O jakie odwiedzimy chodzi ?

Farbowana

Natura coraz większe dno... gora musi być mocno zdesperowana by tworzyć biuro do obserwacji sklepów online XD Lepiej przeznaczyliby pieniądze na zatrudnienie pracownikówlub na testery, towar, czy ubiór dla pracowników. Zal zal zal

ONA
@Farbowana 27.09.2018 15:28

U nas jak zobaczą co widać przez te kamery , to może je w końcu wymienią ,albo dołożą kilka ....

Żenada
@Farbowana 27.09.2018 15:28

Góra musi żyć w jakimś trzecim świecie , że wymagają 100 % poświęcenia życia "karierze " w naturze za najniższą krajową . Oczekują najwyższych standardów , e - lerningu w domu i 100% zaangażowania. A teraz co ? na dywanik za to ,że (usunięte przez administratora) 3 sekundy drapała się po głowie ? Raczej biuro obserwacji nie powstało do obserwowania klientów. (usunięte przez administratora) ...

Zażenowana
@Żenada 28.09.2018 14:07

No naprawdę, lepiej wydaliby pieniądze na coś użytecznego a nie ma takie pierdoly.. już widzę te zgłoszenia do MR. W dniu dzisiejszym Halina z Ciechocinka jadła bułkę przez 16 minut zamiast 15. Dyscyplinarka!!! Wymagacie ze poświęcimy tej pracy całe życie, przy czym płacicie gowniane pieniądze, stosujecie mobing na każdym kroku i zawahacie nas takimi obowiązkami ze nawet nie mamy czasu pomyśleć o sprzedaży. Cyrk na kółkach. Żenada

Fidus
@Żenada 28.09.2018 14:07

Zgadzam się Tobą w 100 %. Właściwie to mam to gdzieś czy mnie obserwują czy też nie. A może by tak Ci zatrudnieni podglądacze zwrócili uwagę na to , że zapierdzielamy we dwie na zmianie na 120 m2 i musimy wszystko ogarnąć,że niejednokrotnie nie mamy czasu żeby zrobić sobie przerwę na śniadanie ,że jemy w biegu,że nie mamy możliwości usiąść choć na chwilkę bo bolą nas nogi i kregoslup,że nie mamy kasjerki którą cały czas jest przy kasie tylko biegamy z jednego końca sklepu na drugi żeby skasować klienta. Obawiam się , że to jednak moje pobożne życzenia. A tak serio , to jezeli firmę stać na tworzenie "Domu Wielkiego Brata" To może i nam zwiększa wynagrodzenia i dołożą nowe etaty. Myślę , że pora na włoski strajk. Co myślicie ?

Maamu
@Fidus 01.10.2018 22:47

No u nas to samo. My nie mamy nic do ukrycia, mogą śledzić. Jednak jeśli zgłoszenia będą dotyczyły odchodzenia od kasy, czy tego typu rzeczy, to niestety my nie jesteśmy w stanie pracować tak by od kasy nie odejść będąc we dwie lub trzy. Często musimy zejść obie ze sklepu żeby Np zdjąć ciężki kosz z dwumetrowej góry dostawy na zapleczu, i nie da radę inaczej. Nikt nie będzie ryzykował swoim zdrowiem. Ciekawe ile maja do tego ludzi na taka ilość sklepów, bo jeśli zatrudnili cały tabun do obserwacji, podczas gdy nie stać ich na testery do perfumerii od 4 lat to coś nie gra .

Asus
@Maamu 02.10.2018 21:42

A wiecie, że sporo koszy z dostawy przekracza wagę 30 kg, to znaczy, że nawet jeśli dwie kobiety podnoszą kosz wspólnie, to i tak przekracza standardową wagę 12 kg? I niech nikt mi nie wmawia, że dopuszczalna waga ciężarów podnoszonych przez kobietę wynosi 20 kg, bo tyczy się to pracy dorywczej. Także jeśli któraś z was uszkodzi sobie kręgosłup czy nawet kolana, to jak nic wniosek o odszkodowanie :)

M
@Asus 06.10.2018 23:50

Wiemy ale nieudowodnisz tego naszej firmie bo oni wiedza ze nie mamy gdzie przewazyc koszy i od lat tak robia .

Zostaw opinię o Drogerie Natura (Natura Sp. z o.o.) - Łódź

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Drogerie Natura (Natura Sp. z o.o.)