DROGERIA NATURA-POLBITA

Błonie

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 399 ocen.

Opinie o DROGERIA NATURA-POLBITA

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie DROGERIA NATURA-POLBITA

Alicja

@Mała i faktycznie są chore? Przecież pracodawca może to sprawdzić i wtedy jest to wykroczenie i powinny się nad tym zastanowić co robią. @Marcepanka może ta mała ilość etatów jest związana z tym, że dużo młodych ludzi już nie chce pracować w sklepie i zwyczajnie nie ma ludzi do pracy, a DROGERIE NATURA-POLBITA nawet jakby chciały zatrudnić więcej osób to i tak nie mają z kogo?

była naturka

Dziewczyny zastanawiam się czy wy czytacie co podpisujecie, oczywistym jest że jeśli podpisałyście dokument o workflow to pity bedą dostępne właśnie na tym portalu, a nie wysyłane pocztą , i nie ma tu znaczenia czy jesteście jeszcze pracowniekiem firmy czy też nie i gdzie aktualnie mieszkacie bo pita ściągnąc możecie z każdego komputera z dostępem do internetu.

Jadwiga
@Kasik 19.02.2018 12:56

Ze strony work flow możesz korzystać z każdego miejsca gdzie jest dostęp do internetu.nie musisz odbierać w sklepie pitu

n
@Kasik 19.02.2018 12:56

Mozesz to zrobic w domu jezeli masz komputer

Marcepanka

Widzę, że nie tylko ja narzekałam na zbyt mała małą ilość etatów! Do czego to doszło, żeby pracowik będąc na L4 musiał mieć wyrzuty sumienia z tego powodu, bo przecież "jak długo ma zamiar na tym wolnym siedzieć, reszta nie wyrabia" - a co mnie to obchodzi? Praca w naturze to nie moje powołanie życiowe (dodatkowo biorąc pod uwagę zarobki, absurdalne wymogi, idiotyczne czepianie się i robienie katastrofy z rzeczy tak głupich, że aż śmiesznych - i wiele innych), więc nie stawiam jej ponad zdrowie. Dochodzi do tego ten praktycznie cotygodniowy stres, bo co z tego, że mam wolne, skoro znów zadzwonią z pracy, że przyjść kto nie ma - a spróbuj tylko odmówić, to osoby z góry mogą zrobić ci wielką awanturę i to dopiero one uświadomią ci, co powinno być twoim priorytetem i obowiązkiem! Właśnie, o rzekomych obowiązkach pracowników mówiło się wiele i czasem nawet krzykiem, jednak o moich prawach i obowiązkach tych wyżej w stosunku co do pracowników już tak głośno nie było. O wiele rzeczy samemu trzeba było się prosić, wydzwaniać czy kłócić, bo w ich praktyce tylko szary sprzedawca ma obowiązki. Te nieustanne wysłuchiwanie od klientów, że nikogo na sklepie znaleźć nie mogą - no ale czego winni mają być pracownicy, skoro wedle odgórnych wymogów jedna osoba z kasy ruszać się nie może, a druga (i ostatnia na tej zmianie) musi na dużej drogerii ogarniać dostawę, planogram, porozwieszać cenówki i do każdego klienta jeszcze podbiec (rzucając wcześniejszą robotę) oferując pomoc. Wybrakowane półki jak stały, tak stoją i tłumacz się non stop klientom, dlaczego wiecznie nie ma tego, tego, a czasem i niczego. Jest jeszcze wiele kwestii, o których mogłabym napomknąć, ale zajęłoby to kolejne tyle miejsca. PO PROSTU DZICZ.

Ciastek
@Marcepanka 13.02.2018 15:34

No cóż...wiec dobrze ze już nie pracujesz! Przecież planogram jest raptem jeden na tydzień! Dostawa jest dwa razy w tygodniu (więc bez tragedii zwłaszcza ze na dostawę przychodzi więcej dziewczyn nie dwie!-prawda?jeśli nie to kierownik źleplanuje grafik!). Cenowki? Przeciez każdego dnia jest ich kilkanaście o ile wogole!- no nie zajmuje to pół dnia!!! Są okresy ,gdzie jest więcej pracy i ludzi ,ale bez przesady ! Jak ma sie zgraną załogę ,gdzie na każdej zmianie zrobi sie podstawy to i jest chwila żeby spokojnoe zjeść! Jedno z czym sie zgodzę to że pensja troszkę mała!

Marcepanka
@Ciastek 18.02.2018 16:30

Masz rację, dobrze, że nie pracuję! Bo gdyby u mnie wyglądałoby to tak miło i przyjemnie jak wspomniałaś, nie pisałabym, tylko dalej tam pracowała. W dodatku ponawiam: to tylko zalążek dziczy, która tam panowała.

Utnijcie te etaty!

Obudźcie się tam u góry!!! Dwoma osobami na zmianie w życiu nie osiągniecie tego czego oczekujecie! Płacicie najniższa możliwą pensje, wymagając pracy za 5 osob! Drogeria to zwłaszcza klient a dzieki Wam schodzi na ostatni plan. Możecie sobie pogratulować strategii HR ????????‍♂️

Marcepanka
@Utnijcie te etaty! 16.02.2018 20:48

Co z tego, że dwie na zmianie?Mawiali nam, że do szczęścia i sukcesu wystarczy tylko "bardziej się postarać" - taak, to na pewno klucz do sukcesu, jak i również extra efektywna motywacja dla pracowników (oczywiście razem z najniższą pensją wzięta) ????????????

sisi

Witam, w zeszłym roku pracowałam w tej "zacnej" firmie. I tutaj moje pytanie o pit, czy wyślą go pocztą czy na tą ich platformę. Jeśli na platformę to co zrobić ponieważ nie pamiętam ani loginu ani hasła, nie ma mnie również w kraju. Pozdrawiam.

phi
@sisi 14.02.2018 01:58

22 384 36 00 telefon do biura w Warszawie. Prosić Agnieszkę Ziółkowską - dyrektor HR lub Monikę Pośledzińską . Pracodawca ma obowiązek przesłać PIT do końca lutego, znając życie, w naturze PITy bęďą udostępnione przez workflow.

Anka
@sisi 12.02.2018 13:10

Czyli nie ma się czego spodziewać że przyjdzie to poczta?

sisi

Witam czy ktoś z was posiada kontakt maila i numer do działu kadr i płac na terenie śląska? Pozdrawiam i dziękuję za odpowiedź

Alicja

@sisi a czy nie łatwiej będzie jeżeli skontaktujesz się ze swoim byłym kierownikiem w firmie DROGERIA NATURA-POLBITA? Wtedy możesz się pewnie też ugadać z tą osobą jak będzie Ci najwygodniej i dowiesz się kiedy te pity będą przyznawane. Myślę, że po prostu użytkownicy nie będą mieli takiej wiedzy i w najgorszym przypadku zostaniesz wprowadzona w błąd.

ola
@Alicja 12.02.2018 14:51

Kierownik powie jej to samo... Lepiej od razu do kadr dzwonić.

Pracownica

Hej jestem na l4 i mam pytanie wypłaty już dostalyscie ?

ol
@Pracownica 09.02.2018 10:37

Czy to ma jakieś znaczenie czy jesteś ma L4 czy nie? Dostajesz w tym samym czasie jak wszyscy. Sprawdź swoje konto, jedni mają przelew szybciej inni wolniej.

Victoria

Kiedy będą pity i gdzie je można znaleźć?

Victoria
@Mała 07.02.2018 22:35

Zalogowałam się i niestety nie ma.

Hania
@Victoria 08.02.2018 19:40

Nie ma się co łudzić pewnie będą dopiero pod koniec lutego tak jak to było rok temu .

Alicja

@Naturalna to może najlepiej jak zapytasz swojego kierownika na temat? Czy Twój sklep DROGERIA NATURA-POLBITA też ma być w przyszłości zamknięty? A wiesz co się stało z pracownikami z zamkniętych drogerii? Zostali przeniesieni do innych sklepów?

n
@Mała 07.02.2018 16:27

Je ominie ale ktos inny bedzie za nie pracowal

Mała
@n 07.02.2018 17:00

Powinien zamykać ten kto nawalil! A przepraszam...przeciez Państwo z biura nie ma pojęcia jakiego zaangażowania i ciężkiej pracy to wymaga. Ja je rozumiem,że w momencie gdy dowiedziały sie z dnia na dzień o zamknięciu uciekły.

ola

Praca w tej firmie jest lepsza niż siłownia,Powiem Wam tylko jedno.... chcecie schudnąć...zatrudnijcie się w firmie ,tam na pewno ruchu Wam nie zabraknie.Każda z moich koleżanek schudła 10 kilo .Czasami jak patrze na nie , to nie wiem czy płakać ,czy się śmiać.Za najniższą krajową......

nick
@ola 05.02.2018 05:06

Miałam cięższe prace ;) ale płacic mogliby więcej .

Naturalna

Cześć dziewczyny ! Czy wiecie coś na temat dalszej kariery w naturze ? Bo zamykają dobrze rokujące sklepy, dostaw nie przysyłaja tylko przekładają na następne terminy, regionalna nie była już tak dawno, ze nawet nie pamietam jak wyglada, podwyżki zabrali na rzecz nowej najniższej krajowej. Ja się pytam co się dzieje ?! Czy ktoś może coś wie??

Naturalna
@domi 03.02.2018 20:26

To był sarkazm ;) chodziło mi czy czy coś wiecie czy mamy gdzie pracować czy trzeba uciekać bo firma się zawija...

domi
@Naturalna 04.02.2018 16:40

Zwijanie się firmy to powolny proces więc spokojnie . Póki płacą ochłapy na czas za pilnowanie pustawych półek nie ma co się przejmować.

dm

Dziewczyny spokojnie przeciez nie zamykaja wszystkich sklepow raptem slychac o dwoch nie panikujcie

o

No i jeszcze odeszla z naszej firmy wiceprezes zarzadu

o
@Mmmx 01.02.2018 20:40

Ciekawe co sie stalo ,

ja
@o 01.02.2018 20:26

O k.... :) babka miała wyciągnąć firmę z szamba :D teraz to już pozamiatane :)

Alicja

Forum dotyczy jednej, konkretnej lokalizacji sklepu DROGERIA NATURA-POLBITA w Błoniach. Każdy wpis powinien własnie tego lokalu dotyczył, a nie innych miast. Osoby zainteresowane pracą są ciekawe, co właśnie w tym miejscu się dzieje, a nie w Koninie. Dlatego proszę wszystkich o pisanie na temat, a inne lokalizacje opisywać w ich konkretnych wątkach.

nick
@Alicja 30.01.2018 09:50

Puknij sie w głowe

$$$

Dziewczyny na pokładzie mamy nową menadzer Panią Kinga W . Ktoś wie który jej region będzie?

naturka
@$$$ 01.02.2018 19:14

pomorze

Zuzia

Dziewczyny, proszę powiedzieć proszę o DN franczyza w Lublinie? Macie jakąś wiedzę? Pozdrawiam Zuzia

mm

A ktory sklep zamykaja w zachodniopomorskim?

!
@mm 28.01.2018 15:29

Zamykaja Gryfice

Malwa

Dn Konin 2 poszedł na dno...Taki mocny sklep.wspołczuje Wam dziewczyny ze zostałyście tak oszukane...

Ktos
@( 28.01.2018 14:59

Ja tez o niej nie mowie ( moze źle to zabrzmiało)i dlatego nalezy sie im zadośćuczynienie.Firma teraz powinna pokazac sie z jak najlepszej strony.

ktoś
@kj 28.01.2018 12:14

Znam podobna historie - część dziewczyn poszła do innego sklepu.Maja prawo do odprawy, więc to nie kwestia dobrej woli ;)

Xyz

Współczuje Konin ! Jesteśmy z wami ! To jakaś kpina jest. Patrząc na to wszystko aż nie chce się pracować... to jest porażka a nie firma!!!! Bydło pracuje „na gorze” a nie ludzie niech idą wszyscy na dno jak nie potrafią prowadzić firmy. U konkurencji pracy nie brakuje.

???

Przykre co piszecie z tego co wiem w zachodniopomorskim tez zamykaja sklep wysokoobrotowy,czy ktos tam na gorze nie widzi co sie dzieje,wszyskie najlepsze sklepy znikaja naprawde nierozumiem polityki firmy.

teraz ja

Ta dziurawa łajba tonie, uciekajcie bo pójdziecie z nią na dno. A to już blisko bo od dawna już jest w mule :) Większego braku kompetencji w zarządzaniu nie widziałam od lat . Szacunek do ludzi , szczególnie do obsługi drogerii i pracowników magazynu nie istnieje . Do tego stare meble, puste półki, nieatrakcyje lokalizacje, cięcie etatów, przestarzały system sprzedaży, merchandising rodem z lat 90-tych itp. itd. Życie to nie natura ....

gg

Czyli ze MM jest kierownikem teraz ?

Żabka
@gg 20.01.2018 11:36

Z tego co wiem to nie

Jaja
@Żabka 21.01.2018 14:03

Na L4 chyba

JANUSZ

Za mało się staracie i dlatego słabe wyniki. Musicie bardziej się wysilić bo inaczej nic z tego nie będzie.

Ola
@Sonia 10.01.2018 21:32

W Hebe już konsultant ma 2100 zł na rękę ;p

Gwiazdeczka
@Ola 11.01.2018 12:57

Żeby tu w Naturze była stawka najniższa krajowa to jest śmiech na sali. Ja rozumiem okres próbny może dostawać najniższa. Ale okres umowy 2 lata to powinna być już podwyżka nie mówię tu o pieniądzach 100zl netto xd śmiech na sali

niezapominajka

Wiecie moze co sie stalo ze tak nagle regionalna MM zostala zwolniona? :(

Lusi
@niezapominajka 18.01.2018 00:12

Cofnęli ja na kiero bo jak zlikwidowali mmr to bylo za duzo mr

cl
@Lusi 18.01.2018 23:01

Nierozumiem?wytlumacz

zo

Nie wierze ze firma zwolnila pewno sama odeszla z natury

niezapominajka

Ten janusz to pewnie jakis gowniarz ktory sobie jaja robi ;c

Naturka

Jak wam się podoba BLUE MONDAY?

Kaja
@Naturka 15.01.2018 16:26

U nas szału nie było.... . Ludzie nie rzucali się na produkty . Pewnie większość nie wiedziała że coś takiego jest.

Naturka
@Kaja 15.01.2018 23:05

U nas standardowo ludzie myśleli, że blue monday jest na cały sklep. Oczywiście nie obyło się bez zwrotów

Alicja

@Była a czy jakiś pracownik kiedykolwiek zwrócił uwagę na przykład kierownikowi regionalnemu, że liczba etatów powinna być zwiększona i to by poprawiło efektywność i jakoś waszej pracy? Wszyscy piszecie, że musieliście przychodzić do pracy w dni wolne lub chorzy, na L4. Z takimi przypadkami można walczyć. Może to nie jest wina firmy DROGERIA NATURA-POLBITA, a Waszych przełożonych, że przyzwalają na takie zachowania. A druga sprawa, dlaczego na to pozwalaliście?

Ania
@Alicja 15.01.2018 11:19

Tak, my zgłaszaliśmy ze potrzebujemy więcej etatów. MR wyśmiała ten pomysł i odrzuciła jakiekolwiek argumenty, tłumacząc ze budżet nie pozwala na dodatkowy etat, ze trzeba oszczędzać pieniądze i lepiej gospodarować dostępnym personelem. Jednocześnie mówiła ze jak to dwie osoby na Żmianie. Także to nie jest tak ze mówisz „ 2 etaty poproszę” a menager z uśmiechem prosze bardzo masz nawet 3!

Załamana

najsmieszniejsza jest logistyka firmy natura. Logistyka albo i jej brak, gdyż: Sklep otrzymuje target miesieczny, zazwyczaj sporo zawyżony, konkretne produkty do sprzedaży przykasowej i rzecz jasna jakieś konkursy itd. Wszystko byłoby jak w każdym sklepie, ALE ;) wchodzi nowa gazetka, super promocja na produkt X, dostajesz 2 sztuki, resztę po zakończeniu promocji. Przez 2 tygodnie gazetki co drugi klient pyta „a gdzie macie produkt X?!” A No nie mamy, i nawet nie potrafimy powiedzieć czy będzie gdyż zamówienia nie są realizowane... klient przychodzi jeszzcze 2-3 razy po dostawach, po czym oburzony idzie do konkurencji. A tam? Promo takie samo jak u nas, tylko półki się uginają od towaru. Przykasowka identyczna sytuacja. Masz pomadki w super promo na produkcie dnia. Wysprzedajesz cały zapas w ciągu jednego dnia, cieszysz się z wyniku kilkunastu procent aaa jutro dostawa, pewnie dostaniesz świetnie rotujące pomadki. Przecież firma z pewnością spodziewa się zainteresowania, zatowaruja drogerie-myślisz. Nic bardziej mylnego. Dostaniesz pomadki po zakończeniu gazetki. Do tej pory możesz sprzedawać krem do twarzy za 30 zł lub piorniczek batycki z którego klientki maja jedynie ubaw. Dostaniesz tez upomnienie za tak słaba sprzedaż produktów przykasowych. Jak to osoby kupujące waciki nie skusiły się na Twój krem? Szok i niedowierzanie. Kolejny przykład KOBO Widmo 2 i paletki niewidki Daniela S. Niby są, ale jednak nikt nie widział i nigdy nie ma. Świecimy oczami od momentu otrzymania szafy. Klientki już nawet nie pytają. A potencjał był tak wielki!!! Wiekszosc sieci mając taki hit, produkuje bez opamiętania, reklamuje, dostarcza i dba o stała dostępność. Tracicie tysiace złotych Naturo!!! Pracowałam już w kilku miejscach, ale tak słabej logistyki nie ma nawet osiedlowy market. Przykre patrzeć na ta nieudolność...

Zyciejestproste
@Były pracownik 08.01.2018 17:15

Nie kazdy ma możliwość rzucenia pracy ot tak, poza tym u nas jest mega zespół, pracuje się fajnie mimo nawału zadań. Tylko jak mamy realizować cele, nie mając towaru na sprzedaż? Najprościej się zwolnić to fakt, ale nie lepiej byłoby zebrać opinie od pracowników, potraktować je na poważnie i coś zmieniać? Ile razy mówiono o wadze koszy, brakach w dostawach, pustych Polkach. Nic się nie zmienia na lepsze, od wielu lat jest tylko gorzej. Firmo Natura obudźcie się. Dajcie towar, lub realny target. Zróbcie coś!!

Ola
@Były pracownik 08.01.2018 17:15

Czekam do konca umowy ;) bo mamy takie super prawo, że jeśli złożę dziś wypowiedzenie muszę cały styczeń i luty pracować, więc wolę kilka mc poczekać do końca umowy. Niestety wypłata tu to jak dostać w twarz i nie mówię tu o stanowisku sprzedawcy ,

Zdlugimstazem

Pracuje w DN prawie od 6 lat. Od początku lubiłam ta prace, mimo ze jest ciężko, wynagradzała to atmosfera w pracy a konkretniej w naszym zespole. Gdy się zatrudniałam, było nas 9 teraz zostało jedynie 5 etatów. Pracy naprawdę jest coraz więcej. Nie wiem jak góra może nie widzieć ze to przytłacza zespoły? MR nie są wsparciem. Każdy mówi co innego, nie wiadomo czego się spodziewać, nawet mie można się przyzwyczaić bo ciagle jest ktoś inny. Gdy wyrobisz 200% planu i przykasowke na 20% nie usłyszysz żadnej pochwały od MR, bądź pewna ze na to nawet nie spojrzy. Za to usłyszysz mega wykład po znalezieniu kurzu na szafie, i co z tego ze mylas ja tydzień temu; a w ciągu dnia nawet nie zdążysz zjeść bo robiłaś sto innych obowiązków (nota bene tez niezauważalnych) a na zmianie było Was dwie. Nikt nie skupia się na pozytywach w zespołach, nie wspiera, nie chwali. Widac tylko to co jest nie tak. Menagerowie z dziwnym podejściem do zespołów: większość nowoczesnych firm odchodzi od postawy władcy i sługi. U nas niestety MR to władca z którym nie możesz porozmawiac jeśli masz inne zdanie na dany temat. Wybierane są osoby z zewnątrz nie wiedzące jak wyglada praca w drogerii. Może każdy MR powinien pracować na sklepie przynajmniej miesiąc, najlepiej w grudniu, sam na zmianie, z całkowicie zielona umowa zlecenie, do tego przyjąć dostawę, odpisać na maile, zrobić expo zestawów, wystawki promo, okleić witrynę, dorobic ceny, zdjęcia do centrali, odebrać kilka telefonów a w międzyczasie pokłócić się z kilkoma klientami którzy wołają „czy tu nie ma więcej Pan?!?!?!” Myśle ze to jest najważniejsze i najbardziej pomijane szkolenie dla osob kierujących naszymi zespołami.

ktoś
@Zdlugimstazem 06.01.2018 18:58

Uwielbiam to :D "nikogo u was na sklepie nie można znaleźć !!" ...

Sonia

Firma powinna zmienić nastawienie nietylko ważny jest klient ale my pracownicy też. .... . Niedługo to będziemy robić 24 na 24 żeby tylko wyrobić plan. Całe życie podporzadkujemy pracy za najniższa krajowa ..... . A już nie wspomne że kładzie się nacisk na odbiór nadgodzin do końca stycznia tylko ja się pytam kiedy odbierać nadgodziny ????? Zarząd chce żebyśmy dobrze obsłużyly klienta itp . Zrobiły milion rzeczy na raz zwroty cenki itp . Szczerze to się odechciewa wy nie szanuje cie nas pracowników to dlaczego my mamy się starać. .... człowiek po takim dniu zachodzi do domu i nawet nie ma czasu pogadać z dzieckiem czy znajomymi bo ma ochotę się tylko położyć bo czeka go kolejny dzień latania i spełniania zadań. .... . Nie możesz chorować tak jak wspomniano wcześniej bo nie ma kto przyjść. .... wolnego wziąść nie możesz my musimy się ze wszystkim wyrobić na sklepie a dostawy nie musiały przychodzić na czas bo po co skoro można nas później tak za walić że nie wiadomo w co wsadzić ręce. Panie w biurze większość po nowym roku wolne my pracownicy charujemy..... .

Angela1234

Ja na do widzenia usłyszałam od współpracownicy, że wstyd jej, ze ze mną pracowała :) Takie podziękowanie za prace. Amen.

pracownica

Pracuje od ok roku w Drogerii. Niestety muszę się zgodzić z poprzednią opinią o pracodawcy, że w dzien wolny mam strach jak dzwoni telefon bo nie ma kto przyjsc do pracy. ile razy jestem chora i dostaje zwolnenie lekarskie to słysze, że nie ma kto pracowac. a co mnie to obchodzi, po to jest stanowisko kierownicze zeby sie martwic takimi rzeczami. a nie daj boze pójdziesz na zwolnienie to ci (usunięte przez administratora) obsmarują ze hej. Masz dzień wolny to pytaja co robisz gdzie jestes, a może przyjdziesz do pracy..... nie powiem o nieustannych telefonach menadzerki N.O. strach w oczach jak dzwoni. zostancie godzine dłuzej w pracy to plan zrobicie... bo my rodzin nie mamy i swojego zycia przeciez. ceny na gazetke aktualizowane o 17.00 i tnij znowu to co wycinane wczesniej. ceny tez czesto nieaktualne brak aktualizacji.

Angela123

Byłam na 3 miesięcznej umowie próbnej, poprzedzonej miesięcznym zleceniem w DN na Śląsku, z regionu menager N.O. Określenie masakra to mało powiedziane. Telefony o każdej porze dnia i nocy - wzywanie do pracy w dzień wolny, pretensje gdy nie przyjedziesz. A gdy wyłączysz telefon bo masz dość to czeka cię opieprz. Bo przecież masz obowiązek być pod telefonem (śmiechu warte). Kultura osobista kierownika pozostawia sporo do życzenia - gdy na pytanie gdzie schować dokumenty otrzymałam odpowiedź „do dupska” nie wiedziałam czy mam płakać czy się śmiać. Zeby tego było mało byłam śledzona poza godzinami pracy. Gdy byłam w galerii na zakupach w mój dzień wolny (na telefon nie przyjechałam) to dostałam opieprz, że kierowniczka wie, co robiłam i gdzie byłam. Po dodaniu zdjęcia na social media w body dostałam komentarz od współpracownicy, że godnie reprezentuje drogerie. Oczywiście w sarkazmie. Wieczne pretensje, telefony, oskarżenia. Znikające rzeczy, przeszukiwanie torebek (bezprawne), wieczny strach. Badania lekarskie oczywiście w dzień wolny. Torebka z rossmanna? Jak śmiesz chodzić do konkurencji! Nie potrafisz tego zrobić? Przecież raz ci pokazałam więcej nie powtórzę! Czy głodna czy umierająca masz stać, bo dopiero po 4 godzinach pracy możesz zejść na 15 minutowa przerwę zgodnie z kodeksem. Ale o 11 godzinowej przerwie między praca, o uszanowaniu dnia wolnego, o mobbingu to już się nie pamięta. Odradzam każdemu. Nie warto. Nie za takie marne pieniądze.

EKS PRACOWNIK

Ta firma to jakaś porażka jest... przecież tam się nie da pracować! zrób PM, dorób cenki, dołóż towar, zrób inwerke, obsługuj klientów, zetrzyj kurze, odbieraj i odpisuj na meile, przyjmij dostawe, sprawdź dostawę, bądź na bieżąco z celami i konkursami, zdejmij produkt natyczmiast bo jest wycofany potem jednak wynieś go na sklep bo zaszła pomyłka, jak to zwroty tylko tego samego dnia ? zwrot na kartę podarunkową? karygodne ! jak to z kartą klubu natura nie ma rabatu to po co ta karta ? Pani jest nie miła ja napiszę na panią skargę. i to wszystko i jeszcze wiecej za najnizszą krajową :)

ktoś
@EKS PRACOWNIK 28.12.2017 09:34

W sedno. Powieś plakat - zdejmij bo jednak nie ten. :D Cenky zmień bo błąd ,zanim jeszcze wejdzie gazetka 5000 razy - po co zrobić raz a dobrze coś jak można dodać komuś roboty. W dzień gazetki nie wchodzą promocje ,a klienci się wkur**** jednak się okazuje że są wyjątki i trzeba się domyślić.

Alicja

@EKS PRACOWNIK rozumiem, że taka liczba obowiązków jest spowodowana tym, że jest za mało chętnych do pracy? A jest tak duże bezrobocie. Czy na przykład Ukrainki nie chcą również pracować? Co mogłoby spowodować, że byłoby więcej chętnych do pracy?

Była
@Alicja 29.12.2017 11:00

To już nie chodzi o to,że jest za mało ludzi do pracy.Jest po prostu za mało etatów na drogeriach i dlatego pracownicy nie wyrabiają się z nadmiarem obowiązków i po prostu po jakimś czasie odchodzą.A firma niestety nie zwiększa ilości etatów,stąd potem takie rotacje w firmie.Jeśli na zmianie jest 2 pracowników,nie jest się w stanie czasem wyrobić z powierzonymi zadaniami.Pracownicy są przeciążeni pracą,zestresowani i mają wszystkiego dość.Wiem,co piszę,bo sama byłam pracownikiem i wiem,jak to wszystko wygląda od wewnątrz.Te wszystkie wpisy na forum są jak najbardziej prawdziwe i nie ma tu żadnego kolorowania.A nie zrozumie to osoba,która tam nie pracowała...

xyz

prezenty ? wow szaleństwo płukanki oraclinic które mieliśmy sprzedac w jak najszybszym czasie bo zalegaja na magazyne dali pracownikom no cóż za szczescie, żel seyo który przez przypadek wylał sie na podłoge i wyżarł płytki tak ze plama została - cudo na pewno swietnie umyje tez nasza skórę. ale dobrze juz nie narzekam dali marki własne ok darowanemu koniowi w zeby sie nie zaglada, dobrze ze cokolwiek dali bo przeciez o premii to nie ma co marzyc. aaaa przepraszam przeciez jest nowy system premiowania na listopad i grudzien szalenstwo szkoda tylko ze srednio da sie ten plan dzienny za ktory ma byc premia zrealizowac bo poszedł w góre i to znacząco ale miło ze w koncu pomysleli o czyms takim jak premia szkoda ze to tylko słowo bo raczej o realizacji to nie ma co mowic. godziny otwarcia w wigilie i swieta oraz wydłuzone godziny na tydzien przed swietami - zenada wszystkie sklepy otwarte normalnie tylko my siedzimy dłuzej bo przeciez pracownicy natury nie musza sie przygotowywac do swiat bo po co lepiej siedziec w pracy i rozkładac zestawy swiateczne i nagabywac klientow. wigilia do 15 ? pogrzało ich do reszty ja nie wiem 6 stycznia wolne bo przeciez wielkie swieto trzech króli ale w wigilie to pracowac niech Janusze i Grazyny robia zakupy i wydaja swoje +500.

Były pracownik
@JANUSZ 24.12.2017 11:43

No tak Pan Janusz jest zadowolony bo wcześniej już gdzieś pisał ze regularnie dostaje premię...

Pracownik
@xyz 23.12.2017 09:31

Niektóre drogerie w Wigilię miały do 16 przynajmniej tak wynikało z maila i jakoś nie narzekają na forum mimo tego że niektóre drogerie były cały dzień zamknięte.

tralala

sprzedawcy jak sprzedawcy ale zeby kierownik z wieloletnim stażem złozył wypowiedzenie i poszedł gdzies do biura za sekretarke bo tam wiecej płaca to juz daje do myślenia. jak nie wiem, nikt nie zaproponował tej pani podwyżki zeby zatrzymac pracownika ? firma ma gdzies pracownikow przeciez jest tyle ludzi bezrobotnych ze ktos tam zawsze sie trafi na to stanowisko.

Ola

Pochwalcie się prezentami. Jeżeli kogoś przebywa na l4. Też mu się należy tak jak rabaty , czy nie ?

Weronika
@Ola 19.12.2017 22:08

Ja jestem zadowolona z prezentu. Jeśli jesteś na L4 lub urlopie macierzyńskim należy ci się prezent. A w prezencie płyn do kąpieli,2 żele pod prysznic, krem do rąk, płyn Oraclinic mydełko, peeling i gąbka.

Pracownica
@Ola 19.12.2017 10:26

Prezenty firmowe ok choc szału nie ma. Po 7 latach pracy dobre i to. Jestem na zwolnieniu w zagrożonej ciąży i prezent dostalam.

Viki

Kochane, jaka jest pensja na sprzedawcę? Zastanawiam się nad aplikowaniem

Były pracownik
@Viki 13.12.2017 19:35

Zależy ile godzin w miesiącu. W każdym razie nie licz na więcej niż 1500zł. Niby stawką 13zł brutto czyli około 9 na rękę. Ale ja miałam płacone mniej niż powinnam i za każdym razem mnie zbywali

Pracownica
@Viki 13.12.2017 19:35

13 zł brutto to kwota godzinowa na umowe zlecenie. Pensja obecnie okolo 1470. Po nowym roku najnizsza krajowa wzrosnie troszeczke.

1234

A jak ktoś jest na miesięcznym l4 i złożył wypowiedzenie?

Alicja

Mało opinii na wątku DROGERIA NATURA-POLBITA jest merytorycznych. Napisane są same ogólniki, bez konkretów. Czy możecie wypowiedzieć się na temat drogerii w sposób bardziej szczegółowy? Inni wtedy znajdą więcej informacji o pracy tym miejscu.

Mmmx
@Natura 10.10.2017 08:14

A co tu pisać, pisanie tutaj nie przynosi efektów. Każda jak pracuje wie jak jest. Ciężko, duzo pracy, etaty można policzyć na palcach u jednej ręki..

Onaa
@Alicja 06.10.2017 13:57

Vika opisywała jakis czas temu punkt po punkcie ????.

Weronika

Jak prezenty ? Ja jestem mile zaskoczona :)

Naturanatura..

Dno totalne, proponowanie teraz 2 produktów przy kasie, rozkładanie dostawy , pilnowanie czy nie ma (usunięte przez administratora) i obsługa klienta- wszystko naraz. ODRADZAM pracy w naturze jecsze przy tym zamęcie jedna przerwa na 12 h i to jedzenie w pośpiechu,bo jest nas tylko 2.. Człowiek przychodzi do domu to nie chce mu sie nawet z nikim rozmawiać,bo cały dzień klepotał formułuke przy kasie, zdrowie sie traci,bo z tego wszystkiego dochodza migreny.. Mysle,że czas coś z tym zrobić, bo niedługo nikt nie będzie chciał tam pracować i Jeszcze za takie pieniądze. ŻENADA!

Kientka
@Były pracownik 18.12.2017 12:55

Doskonale rozumiem o czym piszesz.Wiem, że nie ma szkoleń i ludzie non stop się zmieniają. I to nie wina pracowników,że nie chcą pracować.Praca jako praca nie jest zła.Jest po prostu zbyt duży nacisk z góry i narzucanie wszystkich zadań naraz,którym ciężko jest podołać,skoro na zmianie jest za mało pracowników.Niestety nic nikogo to nie obchodzi.Zadania muszą być wykonane i to najlepiej od razu.Nie jest to jednak wykonalne.I nie dziwię,że pracownicy odchodzą,bo mają już tego wszystkiego dość... i to jeszcze za jakie pieniądze...

Były pracownik
@Kientka 18.12.2017 13:12

Żenada. Mi pierwszego dnia kierowniczka kazała po prostu iść na sklep. Nie tłumacząc nic, nie powiedziała jakie są promocje itd. A potem pretensje ze nie umiem doradzić. Dodam ze na temat kosmetyków, składów itp. Mam naprawdę sporą wiedzę bo jestem po kursie wizażu, ale np. Kremów do cery dojrzałej nie znam bo nie używam ani nie miałam za bardzo z nimi styczności. Z resztą na początku to w ogóle ciężko ogarnąć co gdzie na sklepie leży. Śmiech na sali. Kasy też nie uczą tylko stawiają nowego pracownika bez żadnego przygotowania, i nie ma nawet kto pomóc bo na sklepie 2 dziewczyny na zmianie

Jola

Witam wszystkich. Mam pytanie czy ma ktoś jakieś namiary na przełożonych – kierowników sklepów w południowej Wielkopolsce. Jak wygląda struktura organizacyjna?

Prezent

Prezenty,prezenty

Maja

Sieć natura niby ciągle się powiększa tylko dlaczego nikt nie chce pracować? Dziewczyny w sklepach zmieniają się co chwila. Zbliżają się święta nawet na zlecenie nikt nie chce przyjść . Więc jakim cudem mamy pilnować ludzi na sklepie , doradzać, rozkładać towar , fejsowac towar , a już nie mówiąc o pakowaniu prezentów gdy jesteśmy tylko 2 , czasem się trafi że 3 na sklepie . Z braku ludzi musimy zostawać dłużej niż w grafiku więc teraz pytanie do zarządu kiedy mamy odebrać nadgodziny skoro nie ma ludzi a nie jesteście chętni do wypłacania. To ze przychodzimy na cały dzień który miałyśmy mieć wolny i odbieramy po godz przez cały tydz to nas wcale nie urządza. I ciekawa jestem czy ktoś sprawdza ludzi którzy pakują na magazynie bo dziwnim cudem nie dojezdzaja do nas drogie perfumy. A gdy zwraca się uwagę na serwis niby planują liczenie magazynu, po czym stała odp że im się wszystko zgadza . To chyba jasne ze wam się będzie wszystko zgadzać skoro ktoś zamiast do kontenera chowa do kieszeni. Przychodzi do inwentaryzacji na sklepie i na kogo patrzą na pracownika . Były by większe zarobki to więcej ludzi było by chętnych do pracy i skończyła by się taka rotacja..... Cieszę się tylko z tego że mamy fajna MR która zawsze jest pomocna .... .

$5
@Maja 13.12.2017 22:02

U nas tez brakowalo perfum dziwne przed swietami gina drogie perfumy ale to znowu my bedziemy osadzane ze za to nikt sie nie wezmie

N
@Maja 13.12.2017 22:02

Sprawdzajcie numery na koszach z tym, co jest na listach przewozowych i z numerami koszy i plomb w softlabie. Sprawdzajcie też plomby, czy nie są naruszone. Przed dostawą, możecie w softlabie zobaczyć, w których koszach co jest, jakie numery plomb powinny się tam znajdować, gdzie spodziewać się zapachów. Możecie sprawdzić zawartość wybranego kosza, oczywiście łącznie z jego otwarciem, pod kamerą, jeśli taka jest w sklepie.

?

To piornik na dlugopisy i taka cena !!! Odsprzedaz zerowa i wcale sie nie dziwmy pomysl bardzo kiepski .

X
@? 11.12.2017 22:11

https://sklep.batycki.pl/pl/akcesoria/1837-kosmetyczka-ko-582-lakier-czarny.html

kl

Czy uwazacie ze,, kosmetyczka ,,Batycki to ciekawa oferta swiateczna ?

Zostaw opinię o DROGERIA NATURA-POLBITA - Błonie

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie DROGERIA NATURA-POLBITA