Pgf Urtica Sp. z o.o.

Wrocław

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 86 ocen.

Pgf Urtica Sp. z o.o.
3 86 6 1

Opinie o Pgf Urtica Sp. z o.o.

Andrzej

Już tak nie narzekajcie. Firma jest dobrym pracodawcą więc może trzeba to docenić a nie narzekać?

aaa
@Andrzej 27.09.2018 11:59

możliwe, orientuje się Pan może ile czeka sie tam na telefon z rekrutacji?

loulu
@aaa 27.09.2018 12:07

Ja czekałam max 5h.

Aa
@loulu 28.09.2018 08:38

Czyli jeżeli ogłoszenie na staz zakończyło się kilka dni temu to juz pewnie nie ma szans na przyjęcie?

Anonim

Możecie mi powiedzieć coś na temat stażu w dziale personalnym w tej firmie? Spełniam wszystkie wymagania, ogłoszenie nieaktualne kilka dni, a mimo to brak odzewu.

Weronika

@kukuryku Czy próbowałeś kontaktować się na numer telefonu podany na stronie internetowej? Może wyjątkowo tego dnia, prowadzono na linii prace konserwacyjne lub była awaria. Warto spróbować raz jeszcze. Informacje o aktualnych ofertach pracy znajdują się na stronie http://www.urtica.pl/kariera.html Czy zamierzasz dalej aplikować do tej firmy?

kukuryku

Wisi ogloszenie o prace.Dzwonisz nagraj wiadomosc i co cisza.Ani be a ni kukuryku z odpowiedzia do bani z taka firma!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Jasiek

PGF Urtica ma opinię dobrego pracodawcy. Jeśli komuś nie odpowiada praca to sobie ją zmieńcie!!

poco
@Jasiek 18.02.2018 19:36

hahaha u kogo ta opinia dobrego pracodawcy?

poco

Nie polecam pracy w urtice osobom, dla których ważna jest atmosfera i praca zespołowa. Zarobki również niczego nie zrekompensują. Odradzam.

Ania

A czy ktoś mógłby podzielić się opinia o pracy w dziale personalnym we Wrocławiu? Trzecie ogłoszenie w ciągu 4 mc na specjalistę ds. Personalnych i zupełny brak zainteresowania mimo spełnienia wszystkich wymogów z ogłoszenia.

MATKA
@Ania 05.01.2018 10:41

Byłam tam na drugim etapie. 1 etap rozmowa wstępna jak sobie wyobrażam u nich pracę itp. Krótko przedstawili jak to wygląda. 2 etap- testy z psychologiem. Beznadzieja....nie wiem po co robią to w takim stylu. Obrazki zle wydrukowane itp. Szkoda czasu. Dlatego jest często te ogłoszenie bo te testy są beznadziejne. Ja wyszłam w połowie. Nie wiem czemu mają służyć.

Gosia

Czy orientuje się ktoś na czym dokładnie polega praca biurowa w tej firmie ? Jaka jest stawka ??

ja
@Gosia 27.02.2018 19:05

https://www.pracuj.pl/praca/pracownik-biurowy-wroclaw,oferta,5880312

Gość

Najniższa krajowa jest w Łodzi, sądząc po opiniach, więc we Wrocławiu pewnie to samo.

Gość

Wydaje mi się , że ta praca na stanowisku : Pracownik biurowy to jakiś telemarketing.

GOŚĆ

Czemu tak często zamieszczane są ogłoszenia o pracę w biurze ?!

xfghh
@GOŚĆ 21.02.2018 12:05

Też mnie to ciekawi, i czy oferta ta to umowa zlecenie (obecnie piszą, że forma do uzgodnienia)?

GOŚĆ
@xfghh 22.02.2018 20:13

Wydaje mi się, że to zlecenie, pewnie powiedzą ,że jest możliwość przejścia na umowę o pracę, ale ja i tak w to nie uwierzę... Uczciwi pracodawcy zatrudniają od razu na umowę o pracę a nie na "śmieciówkach"

Marek

Przed chwilą przypadkowo natknąłem się na stronę gowork.pl i na opinie o moim obecnym pracodawcy. Pracuję w PGF Urtica od kilku lat i jestem szczerze zdziwiony wcześniejszymi negatywnymi opiniami. Z pensji jestem zadowolony z zespołu i szefa również dlatego też nie szukam innej pracy. Wnioskując po podanych przykładowych stawkach frustracje wylewają tu pracownicy magazynowi którzy (jak zdążyłem zauważyć również w kilku innych firmach) mają ciągłe pretensje o wszystko i chcieliby zarabiać najlepiej tyle co kierownik magazynu albo i prezes - nie biorąc oczywiście odpowiedzialności za nic.

Matka Whistlera
@Marek 24.11.2016 13:34

eee no, pracownik magazynowy to ma lekkie życie, więc powinien zarabiać z 1000 zł netto... Poza tym sam sobie zaprzeczasz - odpowiedzialność to główny czynnik windujący wynagrodzenia. Tak przynajmniej powinno zawsze być, ale nie zawsze jest....

kandydat

Dział rekrutacji nie ma za grosz taktu dzwoniąc do kandydatów po godz 19:00! Pani nie zapytała mnie nawet czy mam w tym momencie chwile, aby porozmawiać z nią na temat mojego doświadczenia zawodowego, tylko od razu ''ruszyła z grubej rury''! Mam nadzieję iż Pani z rekrutacji to przeczyta, i na przyszłość będzie wiedziała, że istnieje jeszcze coś takiego jak Work Life Balance ;)

Karolina
@kandydat 20.11.2017 13:06

jeśli nie wie na tym etapie to na etapie pracy tym bardziej nie będzie wiedziała ta czy inna pani o co chodzi :-) do przemyślenia ....

zainteresowany

hej, dział księgowości - ktoś mógłby coś powiedzieć?

vghj

Czesc, dzial windykacji - ktos cos moze powiedziec?

ara

Same brednie. Piszą to ci, którzy ciągle marudzą i siedzą w telefonach zamiast pracować. Szczerze gratuluję takiego podejścia do pracy. Jeżeli ktoś nie jest odporny na stres i nie chce mu się pracować, to niech nawet nie próbuje, ponieważ ta praca nie jest dla niego. Po paru miesiącach człowiek uczy się i pracuje coraz szybciej. Wszystko przychodzi z czasem. :)

Domk

Pgf i ich spółki wyzyskuja ludzi na produkcji oraz knappie. .a pensja smieszna

Z

Podobnie jak mój przedmówca, jestem zaskoczona ilością negatywnych opinii na temat PGF Urtica. Jestem tutaj zatrudniona od lipca tego roku. Dużym plusem firmy jest organizacja płatnych staży dla studentów, co daje możliwość nabrania nowych doświadczeń, zapoznania się z funkcjonowaniem takiej firmy, ale i przyzwoitego zarobku! Po zakończeniu stażu została mi zaproponowana dalsza współpraca z firmą, z czego jestem bardzo zadowolona. Dodam, że dla pracodawcy nie stanowi problemu dostosowanie godzin pracy do mojego planu zajęć na studiach. Atmosfera jest bardzo przyjemna, wręcz rodzinna, organizowane są również wspólne wypady, co pozwala poznać jeszcze lepiej współpracowników. W moim dziale istnieje ogólna chęć niesienia pomocy, zrozumienia. Pracę tutaj bardzo sobie chwalę!

ckao

hm, wydaje mi się, że nikt nie jest w stanie określić, czy firmie się pwoodzi. Ważne, że funkcjonują, ale z jakim efektem budżetu, hmm

billy

pracowalem w tej firmie od listopada 2015 do lutego 2016!!!jest lipa!!!!za lisopad pelen etat umowa zlecenie zarobilem 1200 zl zenada!!!!pozniej na umowe o prace jak cie przyjma oczywiscie zalezy to od tego czy wyrobisz norme ktora ich zadowala zarobisz 1200 zl + 100-200 zl premi za zbieranie!!!wszystko opiera sie tam na akordzie zeby zarobic tzrzeba zapierd......jak robot a i tak zeby tam zarobic 2000zl jest to niemozliwe do osiagniecia!!!w tej firmie jest straszna rotacje z 15 osob ktore przyszly sprobowac swoich sil zostaly dwie niektore nawet nieprzepracowaly godziny!!!jedyny pozytyw to ze wyplata jest na czas!!!!marna bo marna ale na czas!!!!jeszcze jedno niewierzyc w to co mowia na rozmowie o prace bo sie napewno rozczarujecie!!!

anonim

(usunięte przez administratora)

ja

I byłeś odpowiedzialny za klawiatury czy monitory ? Czy to Twoja pierwsza praca ? nie bredź

sayto

Dział IT powiadasz czyli dział nierobów

abne

nie wiem po co wpisywać opinie skoro parę stron zostało opinii usuniętych !!!! w pracy bez zmian , pensja podstawowa , praca do 8/9 rano , weekendy lub święta płatne normalnie , oddane masz jako dzień wolny, premia obiecana do 1000 zł ale nikt jej na oczy nie widział w takiej ilości(100-200 max premii),

anonimowy

przestrzegam przed praca w tej firmie, podczas rozmowy rekrutacyjnej przedstawiane są zupelnie inne warunki zatrudnienia/finansowe zwłaszcza niz w rzeczywistosci, mija sie to z prawda. Kadrowa mowi ze całosc wynagrodzenia to np 3000brutto a pozniej jak dochodzi do podpisania umowy okazuje się ze pensja jest dwuskładnikowa, tj. podstawa + premia 20-30% ( oszustwo juz na samym starcie) Dodatkowo jesli przebywa na l4 zabieraja ci z premii tyle, ile przebywales na urlopie ( dodatkowo oprocz 80% ktore i tak masz wtedy płacone) taka " motywacja" dla pracownika zeby nie chorowac. Kadra zarządzajaca i jej podejscie to zarzadzania ludzmi na poziomie zerowym, wiekszosc z tych osob powinna pojsc na kurs z zarzadzania zasobami ludzkimi lub jakis menadzerski. Generalnie zenada i słabe warunki finansowe, dodatkowo ogrom pracy i wieczny stres i pospiech.

shakebeforeuse

( usunięte przez administratora )to była moja najgorsza praca i mam nadzieje, ze więcej na nic podobnego nie trafię! zarobki marne, metody motywacji pracowników żadne. jednym zdaniem - ODRADZAM każdemu, kto szuka fajnej pracy z dobrą atmosferą i sensownymi zarobkami!

Zostaw opinię o Pgf Urtica Sp. z o.o. - Wrocław

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Pgf Urtica Sp. z o.o.