Polska Grupa Farmaceutyczna S.A.

Łódź

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 205 ocen.

Opinie o Polska Grupa Farmaceutyczna S.A.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Polska Grupa Farmaceutyczna S.A.

krajoznawca

hej Zenku, tzn? ile tam mozna zarobic?

Zenek H.

Na magazynach drgnęło na pozytyw - uruchomiono zmiany w wynagrodzeniach i od września dostaliśmy podwyżki. Wprowadzono też nowy system premiowy.

gadul

Kraków spoko, było trudno ale coś się zaczyna układać-poszła kasa to i są efekty

Qwerty

To w końcu były te podwyżki czy nie? Podobno każdy aneks dostał, choć parę osób zadowolonych nie było.

Sinister

Premia to żart akurat a pozycję się gówno liczą . Nie polecam nikomu , chyba że nie ma wyjścia . Ostatnio były podwyżki , ale wydaje mi się, że na jedno wyjdzie , a do ludzi trzeba tutaj podchodzić z dystansem i nie brać nic osobiście . Porada dla ludzi , którzy chcą tu pracować , bo nie ma nic lepszego "Miej wyj***** a będzie Ci dane " pozdrawiam Łódzki oddział i darmozjadów z biura ;)

1122

A jak jest w Krakowie na magazynie?

MAr

PGF-Wrocław Tragedia, omijać szerokim łukiem

kogutek

a piotrek jeszcze jest zmianowym?

Kurczaczek
@kogutek 04.05.2017 23:51
a piotrek jeszcze jest zmianowym?

NIE

stara33

Jakie biuro ? Ja pracuję rok a nie jestem za biurkiem mimo że mam mgr i doświadczenie za biurkiem.

Nowa31

Witam :) Mam takie pytanko odnośnie pracy w biurze? Jaka atmosfera, warunki jeśli chodzi o wynagrodzenie? Warto aplikować ? I czego mogę spodziewać się na rozmowie ? Z góry wielki dzięki za cenna radę. Pozdrawiam :)

nieznany

Pan Marek. M i kierowniczki zmiany , to ludzie bez odrobiny wstydu i honoru .

piwosz

a jak tam premie w lutym?

szok

Firma nieuodolnie zarzadzana przez osoby które zupelnie nie maja pojęcia co sie dzieje na magazynie.Stary i brudny sprzęt, notoryczny brak zszywaczy,"sklejarki" sa tak brudne,że kleją się do rąk, stare zniszczone,wszystko najtańszego gatunku, taśmy , koperty, wszystko rozpada się w rękach.Zamiast zająć sie tym co naprawdę wazne , aby zwiększyć wydajność tzn. wiekszą ilością pojemników, kartonów to my zajmujemy się sprzątaniem regałów.......ha

szok
@Zaraz tam szok 01.03.2017 17:26
No ale same się nie posprzątają - prawda? Sklejarki nie pasują - kup sobie własną, jak będziesz ją kupowała to weź jeszcze zs...

Ja mam nadzieję, że Twoja odpowiedź jest w formie sarkazmu?, bo jeżeli piszesz to na poważnie to właśnie świadczy o tym jakie jest tutaj zarządzanie,polecać komuś wózek ze "Stokrotki"? ,śmiech na sali.....zszywacze. sklejarki, wózki itp. to są podstawowe narzędzia naszej pracy i powinny być zapewnione przez pracodawcę, a nie robienie z tego łaski....

egon
@szok 28.03.2017 13:19
Ja mam nadzieję, że Twoja odpowiedź jest w formie sarkazmu?, bo jeżeli piszesz to na poważnie to właśnie świadczy o tym jakie j...

Cięcie kosztów,przecież dyrektor cały czas twierdzi że PGF Wrocław jest bardzo biedną firmą.

polon

a hania dalej na czarno biega?

aggrr

Tak na lodówki :D

aggr

Została tylko hania

polon
@aggr 30.01.2017 08:20
Została tylko hania

pewnie awansowała ;)

pisarz

a hania, gośka, adam, mariusz i bartek jeszcze pracują?

aggr

Średnio 14 osób na zmianie z czego średnio 10 robiących zamówienia

xyz

No to ilu was tam jeszcze zostało?

piwosz

Odeszłam z tej "firmy"do innej i jest o wiele lepie. Lepsza atmosfera i przede wszystkim lepsze zarobki :P

alex

Pozdro, jestem pracownikiem tej firmy i też nie mam nic dobrego do powiedzenia o tej firmie jak i niektórych ludziach w niej.

jkd

Nie wiem jestem na innej zmianie

polon

a ta dziewczyna Hania co chodziła na czarno ubrana?

all

Hehehe nie już go nie ma :D

Była pracownica
@all 30.12.2016 14:06
Hehehe nie już go nie ma :D

Najbardziej zalowa firma sam syf . Bród smród i ubóstwo i same mordy fałszywe . Pozdro którzy tam pracują jeszcze podziwiam

masysia

Napoleon jeszcze gania po pgfie?

antoś

chyba talon na [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i balon :D talony już rozdawali w firmie oczywiście tylko tym co pracują kilka lat, reszta czyli 85% pracowników nic nie dostała

egon

Wszyscy już przygotowani na świąteczny talon?

kiti34

robiłam po 11.5 h na nockach 4 dni w tygodniu bylam tam miesiąc dobrze mi szlo 2 razy mialam wolne zostalam zwolniona i nie doceniona przyszlam do Dyrektora to nawet nie pozwolil mi ze sobą porozmawiać bo chyba aż tak bardzo go skrzywdziłam nie znając w ogole tego czlowieka nie wiem ale najprawdopodobniej ktoś był zazdrosny i jakieś bzdury nagadal po prostu to co się dzieje to porażka życiowa.. czlowiek potrafi przyjsc nawet z wlasnej woli w weekend a oni wykrzucają na zbity ryj tylko dlatego ze ktos sie zle czul i musial isc do lekarza . mialam umowe zlecenie i nie chcieli mi przedluzyc, ciekawa jestem czy chociaz zaplacą za nadgodziny. BEZ KOMENTARZA.

ktosik
@kiti34 26.11.2016 15:43
robiłam po 11.5 h na nockach 4 dni w tygodniu bylam tam miesiąc dobrze mi szlo 2 razy mialam wolne zostalam zwolniona i nie doc...

jakie nadgodziny?skoro byłas na umowe-zlecenie to nie masz żadnych nadgodzin!płacą ci za kazda przepracowaną godzine ,zastanów się co piszesz,to jednak prawda ze za kazdym razem przchodzą coraz większe osły,skoro nie odrózniasz godzin pracy od nadgodzin to chyba dobrze ze cię wywalili.

majki

Hej, wiecie czy niedługo pokazą się u nich jakieś oferty pracy? Podobno nic się nie pokazuje, bo każdy dba o to, żeby zadbać o prawidłowe warunki w firmie, bo dbają o niezłe stosunki między pracownikami.

qwerty

Po przeczytaniu tylko jednej strony komentarzy normalny człowiek w życiu by nie przyszedł tutaj do pracy.Nie rozumiem co skłania ludzi do podejmowania pracy w pgf-ie. Dopóki będzie ten sam prezes i dyrektor to nic się nie zmieni .Płaca do d godziny też,wiec nie wiem na co liczycie.Zmianowi są tylko pionkami w grze dyrektora a pracownicy to niewolnicy.Dla pracowników pieniędzy na premie nie ma ale dla aptekar samochód jest !!!!!!!Dramat i jeszcze raz dramat

AT
@qwerty 01.09.2016 00:21
Po przeczytaniu tylko jednej strony komentarzy normalny człowiek w życiu by nie przyszedł tutaj do pracy.Nie rozumiem co skłani...

bo każdy czytając powyższe wypowiedzi , myśli: "Nie no , przesadzają, przecież nie może być aż tak źle" I myśli tak przez następnie 3 miesiące (wersja dla myślących wolniej )... A potem szuka nowej pracy. To co wyprawia PGF zachwyciłoby menadżerów w Chinach czy Bangladeszu. Mogliby tu przyjeżdżać na szkolenia jak wyciągnąć maksimum płacąc minimum .

wytrwaly5

Pracowalem tam rok czasu na automacie. Na POCZATKU spoko 1400 ZLECEN max na nocki, dniowki spoko. Praca na zlecenie dodatkowe 2 dni w weekendy. Mi wypadaly dwie dodatkowe niedziele na nocki, czyli 6 nocek pod rzad. Ale spoko dostalem swoja pierwsza wyplate 2003 netto. Potem umowa o prace i tu zaczely sie schody. Najpier praca w wigilie i syslwestra, potem 3 kroli. Pierwsza wyplata na umowe o prace 1503 zl. Umowa o prace 40 godzin w tygodniu i dni do obioru za weekendy bo te tez trzeba pokryc. W styczniu kierowniczka zazadzila ze dni do odbioru nie ma bo jest tyle zlecen. To pracujemy. W lutym wyplata 1627 zl. W lutym tez [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Caly czas wolaja aby zostac na 9 godzin. A te w firmie placone co 3 miesiace jak sie okazuje. Marzec miesiac promocji 1527 zl POD KONIEC MIESIACA 3200 ZLECEN, bo polityka firmy jest taka ze apteki wyrabiaja utarg i dostaja znizli a potem oddaja towar. Kwiecien jeszcze gorszy od marca, bo dowiadujemy sie ze doszly zlecenia dla aptek z Legnicy i Opola. ZACZYNAJA DAWAC LUDZIOM 3 dni w weekendy. Tragedia. Zadna nocka nie wyrabia zlecen kazdego dnia. Rotacja ludzi duza. Po pierwsze bo nikt nie chce przyjsc a ci co przychodza szybko znikaja. Nie dostaje urlopu bo nie ma ludzi. Tragedia. Dni do obioru znowu nie dostaje bo zleceniowiec kolega zachorowal wiec ja musze sam zaiwaniac. Czerwiec plany wyjazdu za granice. Wypowiedzenie i koniec. Kierownictowo : oprocz Pana Krzysztofa S. co to ludzi zwalania bo nie chca zostac na 9 godzine i zaraz przybiega do innych by zostali na 10 lub co niektorzy na 11 jest wmiare ok. Ludzie w pracy bardzo wporzadku. Polityka firmy: To firma goscia ze spedycji ktory nachapal sie kasy wykupil Katowice jest zadluzony i ma [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] rentowny biznes. Jest w 100 najbogatszych ludzi w Polsce. O zgrozo. Praca dla bardzo zdeterminowych zyciowo lub tymczasowo albo pracoholikow. Nie polecam. Na domiar złego rozbudowuja antresole na ktorej skladowane są pudła z lekami dla automatu. Projekt juz zatwierdzony. Nie było miejsca już dawno w magazynie bo jest po prostu za mały. Przy kazdym trasporcie chłopaki z zatowarowania zastawiaja alejki na wysokim, bo tak kierowniczka karze. Teraz jeszcze wiekszy chaos. Podobno Pan K stał sie milszy dla ludzi. Takze atmosfera jest wporzadku jeszcze bardziej. NA ZLECENIU ZACZYNAJA OSZUKIWAC LUDZI I CHYBA IM ZDROWOTNE PLACIC WIEC OK 1700 ZL KUMPLOM PLACILI NA STALE 1600 PLUS MINUS TO MAX. PODOBNO ZYD WLASCICIEL MA OKRESLANA PULE NA WYPLATY TY ANI WIECEJ NIE WYPLACI ANI MNIEJ NIE MOZE.

dno
@ktosik 24.08.2016 15:13
Czyli wszedzie jesta tak samo,zleceniowcom płaca więcej zeby zachecic do podpisania umowy a potem to już cie maja w d .....b...

no właśnie normy nie wyrbiają ale siedzą do upadłegoi le sie da i wtedy są cacy.A że ktoś w krótszym czasie zrobi 4 razy wiecej to nieważne i takim jest be bo nie wysiuaduje jaj po godzinach.są tacy co nawalają sześćrazy ponad norme ale te jego linijki wedrują do koleżanki sprawdzaącej , żeby ta co nawala nie miała za dużo a koleganka mogła spokojnieiść na faje i zawsze ma norme wyrobioną ponad przecietną .dwa zlecenia na konto koleżanki i norma wyrobiona itak robią te emerytowane lolity pod ochronką.stare i mało ruchawe a norma wyrobiona ,ciekawe

Nie kumam
@dno 24.08.2016 18:31
no właśnie normy nie wyrbiają ale siedzą do upadłegoi le sie da i wtedy są cacy.A że ktoś w krótszym czasie zrobi 4 razy wiecej...

Dno! Skąd tyle zawiści? Ociekasz jadem. Do tego masz nieprawdziwe informację. Albo zmień kumpli. A jak nie chodzisz "na faje" i nie wyrabiasz, to spadaj na dno!

anonim

(usunięte przez administratora)

niemoge

aile człowiecze pracujesztu i z kim trzymasz ? ,że tak dobrze masz ?

detox

Zmień dealera,bierz połowę albo się podziel

ooo

...chciałbym zobaczyć wzór umowy o pracę i wzór umowy o dzieło ? Jakie są stawki godzinowe i czas rozliczeniowy.

puk puk

Co tak cicho? Czy to cisza przed burzą? Dziewczyna pracuje a czemu nie. Tylko słabeuszy nie wytrzymują. Trzeba mieć mocne nerwy. Kapusie panoszą się jak karaluchy a każdy uważa się za gwiazdę. Szefowym coraz młodszym odbija.. woda sodowa do głowy, oczywiście. Reszcie nie mieści się to w głowie i może dlatego nie maja nic do gadania.

edzik

a taka dziewczyna co na czarno chodzi ciągle ubrana chyba Hanna ma na imię jeszcze pracuje? czy już wszyscy się wypalili i odeszli z tej "kochanej" firmy ?

edzik

Napoleon jeszcze pracuje ???

KPW

Wydajność?,ha,ha jaka wydajność?, czy naprawdę pracują jeszcze tutaj tacy ludzie, ktorzy wierzą,że tutaj płacą za wydajność?.Naiwność ludzka nie zna granic.

ktoś

ha,ha,ha spokojnie pracujesz jak komu trzeba kapujesz.Wtedy zlecenia dobre od zmianowych,norma wzrasta jak żyjesz dobrze z pakowaczkami,paluszek sie omsknie i zlecenie powędruje do znajomej ,lubianej.Przecież zawsze sie można pomylić z numerem.I tym oto sposobem inni palą faje i norme mają ok.a drugi nawala i norma słabiutka.No cóż grunt to wiedzieć z kim trzymać.

tentędy

Atmosfera jest przepełniona zazdrością, podejrzliwością, frustracją i Bóg wie, czym tam jeszcze. Ale tak jest chyba w każdej pracy. W każdym razie nie znam innej. Najlepiej to nie myśleć o tym, żeby nie czuć się skrzywdzonym. Wtedy możesz pracować. Póki dasz radę

tentędy

@majki, tak, tentędy, tak, wypłata jest terminowa. Ale to jej jedyna zaleta. Wal śmiało.

tańczac... z lekami

Tylko ta jedna jedyna zalet-terminowa wypłata! A co, dużo firm się nie wypłaca terminowo?

xyz

No to trzeba zwijać szybko manatki, wszystko się wali, pracownicy olewają i nie przychodzą na zmiany, nie ma podwyżek płac tylko poniewieranie ludźmi, niech sami zasuwają, zobaczymy jak będzie to funkcjonowało w lipcu !

wiesiu

Widocznie wszyscy zadowoleni

Nighu

Co tak forum ucichło?

jo

i doświadczenie sprzątaczki się przyda w tej firmie no i angielski żeby porozumiewać się z ludźmi lepszego sortu coby kierowniki nie rozumieli co się mówi.Bo ludzie mądrzejsi od kierowników.No łacina jest konieczna .Coby kierowniki wiedzieli co się do nich mówi bo po polsku nie potrafio zrozumieć

jakiś tam ktoś
@jo 13.05.2016 19:24
i doświadczenie sprzątaczki się przyda w tej firmie no i angielski żeby porozumiewać się z ludźmi lepszego sortu coby kierowni...

i tu masz rację :)

anonim

(usunięte przez administratora)

kolo

Nie rozśmieszaj mnie XD

jakitaki

to w innym filmie.....?!to nie "zachód " to polska

anonim

(usunięte przez administratora)

Anka

W tej firmie Ci , którzy szybko awansują szybko też spadają jak pokazuje historia pewnej dyrektorki...bez wykształcenia bez doświadczenia została P.Dyrektor robiła co Jej kazali , ale jednak i tak się znudziła jak to ludzie bez charakteru i ją zwolnili..

plastyk

@ep, rotuje - dobre sobie XD. Oni odchodzą, bo za takie pieniądze i takie warunki pracy (nadgodziny; brak premii, które motywują do lepszej wydajności) to wolą gdzie indziej poszukać.

premia

@tame ,poczytaj sobie wcześniejsze wpisy. Jeśli dalej nie kumasz , to przyjdz do pgf-u i po pierwszej wypłacie sam wyciągniesz wnioski.Zobaczysz jaką dostaniesz premię i ile godz. bedziesz pracował.A jak postanowisz zostać to w tym momencie ukręcisz na siebie bat.Bo już w następnym miesiącu jak nie raczysz zostawać po godzinach to szybko sprowadzą cie do pionu.

plastyk

@tame, może rekrutacja jest duża ale po miesiącu i tak wiele z osób odchodzi z "kochanej" firmy.

Zostaw opinię o Polska Grupa Farmaceutyczna S.A. - Łódź

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Polska Grupa Farmaceutyczna S.A.