Polska Grupa Farmaceutyczna S.A.
2 43 6 1

Opinie o Polska Grupa Farmaceutyczna S.A.

Stach

Witam, chce się z wami podzielić moja opinia. Pracuje tam 2 tygodnie, praca wydaje się spoko i ludzie też ale co do zarobków to dużo do życzenia. Na początku nie powiedziano mi ze pierwszy miesiąc bez premi, dopiero po podpisaniu umowy,nie wypłacają nadgodzin tylko dają dzień wolny a co najlepsze ze na mikołajki przyszła dyrektorka pogratulować ze w ostatni piątek był rekordowy obrót 2,9 mln były oklaski po czym chyba w nagrodę dostaliśmy po czekoladowym Mikołaju za 80gr a na święta dają od 300 do 70 zł brutto normalnie śmiech na sali. Mi obiecali z premia 2300 na rękę jak tyle nie będzie to idę w ch.j i jeszcze wygarne kierownikowi

Mira

Już nie narzekajcie tak na pracę. Tak się wszyscy nauczyli, weźcie się za pracę bo chętnych jest tu dużo

Vault Dweller
@Mira 09.10.2018 19:45

Multum. Na wschodniej granicy ustawiają się kolejki!

Pracująca
@Mira 09.10.2018 19:45

taka kolejka chętnych , że ciągle ludzi brak albo rezygnują po 2 dniach , kiedy trzeba iść na popo a raczej na popo-nockę przez 6 dni

Stefan
@Pracująca 04.11.2018 17:26

Piszesz, że brakuje ludzi chętnych do pracy w firmie Polska Grupa Farmaceutyczna. Co według Ciebie jest tego powodem? Atmosfera, czy wynagrodzenie? Jak myślisz, co można by zrobić, żeby tę sytuację poprawić? Napisz kilka słów o długości i rodzaju umów, jakie pracodawca podpisuje z nowymi pracownikami. Na stronie firmy http://www.pgf.com.pl/kariera.html nie ma obecnie żadnych ofert pracy. Jeśli się pojawią napiszcie o tym.

Vault Dweller
@Stefan 13.11.2018 10:33

Na stronie firmy nie pojawiają się i nie pojawią się żadne ogłoszenia, ponieważ strona firmowa nie posiada kontentu, który mógłby zainteresować kogokolwiek - firma prowadzi stronę, bo tak "wypada". Chętni do pracy w PGFie są z polecenia (jeżeli kogoś bardzo nie lubisz) lub ewentualnie zgłaszają się z znanych serwisów z ogłoszeniami, bo ogłoszenia są wystawiane regularnie (doprawdy zaskakujące). Nowi pracownicy dostają umowy na okres próbny (1-3 miesiące) a następnie na 2 lata lub bezterminowo, w zależności od fanaberii dyrektorstwa. Do niedawna przy przedłużaniu umów, brane były jeszcze takie aspekty jak umiejętności czy kwalifikacje, teraz w cenie jest ślepe posłuszeństwo, donosicielstwo, wazeliniarstwo (proszę sobie wybrać 2 w dowolnej konfiguracji). Tej firmy nie da się poprawić, od ponad 20 lat funkcjonuje tak samo, z regularnie gorszymi lub "nieco mniej gorszymi "okresami (najczęściej 1-2 letnimi), co zbiega się w czasie z zmianami zarządu, dyrektorstwa, etc. Teraz jest w dole i to w głębokim, dlatego serdecznie polecam się trzymać na ten moment z daleka.

psikus

Witam, w ramach podziękowania za nadgodziny (12h zamiast 8) dostaliśmy po cukierku. bardzo dziekujemy za odwagę, bo ja bym sie wstydził.

ABC
@psikus 09.10.2018 17:08

To jesteś szczęściarz, bo nie wszyscy dostali cukierka.

Karolina

@Magnes, pracowałeś w tej firmie. Piszesz, że wynagrodzenie było w porządku. Na premie też mogłeś liczyć. Czy inne dodatki do pensji obowiązywały pracowników? Mam na myśli pakiet socjalny. Z atmosfery w pracy byłeś zadowolony i miałeś koleżeńskie relacje z pracownikami. Według Ciebie dużo się tu nauczyłeś. Czy firma inwestuje w pracownika w jego rozwój i szkolenia podnoszące kwalifikacje zawodowe? Poleciłbyś tego pracodawcę innym osobom szukającym pracy?

pracujący w obozie

Ta firma to wielkie dno!!!! (usunięte przez administratora) , do którego nikt nie chce przyjść , więc zatrudniają Ukraińców co pracują od pon do ndz po 12h i traktowani są jak śmieci , zresztą Polacy też ...zostają ci, co są leniwi i mają telefon przywiązany do ręki lub stare próchna co zajmują się życiem innych w dodatku podkablują Cię do kierownictwa lub dyrekcji.... a dyrektorka -Boże gdzie ty masz oczy ? Porażka !!!! Krzyczy na ludzi i myśli że jest ważna a tak naprawdę ch... wie i zajmuje się błahymi sprawami zamiast magazynem , zero pojęcia o zarządzaniu , brak jakiejkolwiek poprawy po kontroli GIF-u który okazała się porażką dla firmy i brak kompetentnych ludzi tzw kierowników zmianowych , jeżeli CHCESZ być nadal zdrowy psychicznie to z dala od tej FIRMY

Oczadziali-pojebańcy
@pracujący w obozie 30.07.2018 16:02

tam pracują

anonim

(usunięte przez administratora)

Obecnypracownik

Kazdy może mieć dobre wspomnienia, bo po czasie tylko takie zostają, a "ciemnej strony" juz nikt nie pamięta. Szacunek za tak długie i rozbudowane zdanie bez przecinków i kropek, ledwo sie to czyta. Powodzenia w nowej firmie.

Cudowny człowiek

Aaafuj

Obecnypracownik

Witam, ta praca to katorga, ludzie siedzą, bo jest stałe wynagrodzenie i "wypłaty na czas" no i do emki blisko. Młodzi długo nie pracują, oczy sie otwierają po pierwszym miesiącu. Ukraina jest z dwóch firm, jedna niby legalna, druga trzyma pracowników w mieszkaniach bez łóżka (czekają w kolejce na korytarzu) za 100zl. Oczywiście firma chyba nie sprawdza kogo tu przysyłają, są to ukraińcy BEZ POZWOLENIA na pracę, wjechali do Polski na 3 miesiące "na zakupy", bo na tyle mogą. Żenada. Kierownik magazynu łysy bez kulturu i szacunku, ruda to samo. Kierownictwo drigiej zmiany bardziej ludzcy, nie przejmują sie pracą i troche u nich lepiej to wygląda. Można by tak pisać bez konca.. pozdrawiam.

aniołek
@Obecnypracownik 14.07.2018 00:11

Praca na żadnym magazynie nie jest łatwa. Rzeczywiście nikt nie siedzi bo nie ma na to czasu. Dla osób zaangażowanych, lubiących poznawać nowych ludzi, lubiących wyzwania myślę że jest to dobre miejsce aby rozpocząć swoją przygodę z pracą. To ludzie tworzą atmosferę w pracy. Szkoda że nie maja odwagi aby coś w swoim życiu zmienić

Obecnypracownik
@aniołek 24.07.2018 15:15

Dla osob zaangażowanych - czyli osoby które nie mają prywatnego życia a jedyną rozrywką jest praca. Dla osób lubiących poznawać nowych ludzi - faktycznie, poznać można takie (usunięte przez administratora) i prostactwo od kierowników i częściowo pracowników, świetny argument, pokazcie mi 10 osob z magazynu które nie mówią tylko o pracy i nie narzekają - bedzie ciężko. Fakt, mozna poznać tez co u kogo sie dzieje w domu i jak spędził dzien wolny, nudna paplanina o tym co ktos zeżarł, napił się i zasnął. Dla osob lubiących wyzwania - no wiadomo, być traktowany jak pionek na szachownicy to nie lada wyzwanie. Tak jak pisałem wyżej. (usunięte przez administratora) brak kultury i nawet kierownictwo powstrzymać sie od głupich komentarzy nie potrafi. Wyzwaniem można też nazwać wychodzenie z pracy z popołudniowe zmiany (16-0:00 w teorii) o 1, 2, a nawet i 4. Wyspać się, zrobić zakupy, ugotować - to jest prawdziwe wyzwanie! I w jednym sie zgodzę, dobra firma na start jesli ktoś MUSI cos przez miesiąc zrobic ze sobą, mozna w miesiąc dowiedzieć się jak firma NIE POWINNA byc zarządzana.

Karolina

@Michał, nie jestem pracownikiem firmy. Jestem moderatorem tego wątku. Na forum Gowork.pl użytkownicy zostawiają swoje informacje o rekrutacjach i warunkach zatrudnienia. Moim zadaniem jest zadawanie pytań dotyczących firm i pracodawców tak aby inni użytkownicy forum poszukujący pracy mogli jak najwięcej dowiedzieć się o pracodawcy. Pilnuję także porządku i przestrzegania regulaminu. Mam nadzieję, że wyczerpująco odpowiedziałam na Twoje pytanie.

Karolina

@Miłka, piszesz, że przyjmują osoby bez doświadczenia. Czy absolwenci po szkole tez mogą liczyć na zatrudnienie? Nie trzeba mieć żadnego doświadczenia? Jak wygląda sprawa z przyjęciami osób uczących się na przykład studentów na płatny staż? Czy firma oferuje taka możliwość?

Michał
@Karolina 17.07.2018 09:34

Wszyscy mogą liczyć na zatrudnienie, Szanowna Pani Dyrektor. W jakim celu Pani pyta, skoro to Pani ustala zasady a poza tym wie dobrze jak jest. Przez ostatnie pół roku ilu przyszło Polaków do pracy? 2? 3? A ilu w tym czasie odeszlo? Prosze pora nie zadawać pytań, a zacząć odpowiadać innym?

Miłka
@Karolina 17.07.2018 09:34

Na staż przyjmują, ale czy płatny to tego nie wiem, może im trochę płacą, ale to tylko w wakacje na 2-3 miesiące.

Karolina

@Flacha, przypominam Ci, że znajdujesz się na publicznym forum Gowork.pl, na którym wymieniamy się poglądami na temat pracodawców i aktualnie prowadzonych rekrutacji. Nie można na nim nikogo obrażać, oskarżać i należy wypowiadać się w kulturalnej formie. Odsyłam Cię do regulaminu https://www.gowork.pl/regulamin. Jeśli masz do dodania jakąś opinię o firmie zrób to. Pomoże to innym osobom poszukującym pracy. @Martyna, jesteś zainteresowana pracą w firmie? Na jakie stanowisko chcesz aplikować? Jeśli będziesz na rozmowie o pracę napisz na forum jak Ci poszło i czy się dostałaś? Twoja opinia będzie ważna dla osób poszukujących pracy.

Magdalena
@Karolina 11.07.2018 08:34

A czy do tej firmy można się nie dostać? Niech Pani nie żartuje. Bądźmy poważni.

Miłka
@Karolina 11.07.2018 08:34

Przyjmują wszystkich jak leci, nawet bez doświadczenia. Przyuczą i do roboty , a luksusów nie proponują

Martyna

Podpowiedzcie czy firma prowadzi rekrutację?

magazynier

od września nowe zasady płacy 2500 brutto na start + premia akordowa tzn. 1750 na ręke a o premii możecie zapomnieć- nie do osiągnięcia kierownictwo to samo - bez zmian nie polecam

Flacha
@magazynier 20.04.2018 21:19

co ty pierd>>>?? jak nie do osiągnięcia, ja na ekspedycji robię kokosy

Flacha
@Flacha 02.07.2018 15:15

hahahahahahaha

Karolina

@Piotr W., napisałeś, że w tym momencie nie polecasz zatrudnienia w Polska Grupa Farmaceutyczna. Czy to oznacza, że Twoim zdaniem nastąpi w tej firmie korzystniejszy czas, który sprawi, że będzie warto rozpocząć współpracę z nią? Wypowiedziałbyś się w tej kwestii?

Piotr W.

Potwierdzam poniższe informacje. Biedna kierowniczka daje z siebie wszystko żyjąc w nieświadomości, niestety zarząd wie że to "tępa dzida" i szuka poprzez headhunterów nowego szefa hurtowni. Sytuacja firmy bardzo niepewna. Do września GIF może zamknąć poznański oddział. Natomiast są plany powiększenia i modernizacji oddziału we Wrocławiu, który docelowo przejmie rynek poznański. Na razie braki personalne uzupełniono ukraińcami z dwóch firm pośredniaków. Dlatego na razie nie warto pchać się do tej firmy.

Karolina

@poinformowana, z jakiego źródła zostałaś poinformowana o tym, co dzieje się w Polska Grupa Farmaceutyczna? Na forum powinny znaleźć się tylko potwierdzone i merytoryczne opinie o zatrudnieniu w tej firmie.

poinformowana
@Karolina 24.04.2018 18:50

pracuję tam pani Karolino

poinformowana
@Karolina 24.04.2018 18:50

co bardziej rozgarnięci rozglądają się za nową pracą - ja też

poinformowana

Miesiąc temu była poważna wpadka na kontroli farmaceutycznej z GIFu, jest możliwość że do końca roku firmę zamkną. Na razie poleciał dyrektor-prezes, stara kadrowa, kierownik farm. i dyrektor informatyków, chwilowo szefem jest dawna kierowniczka ekspedycji, padł blady strach i wszyscy trzęsą się o przyszłość. podobno "jakiś" haker rozsypał system i do dzisiaj informatycy walczą, zatrudnili dodatkową firmę ochroniarską a budynek otoczony wozami patrolowymi. Sytuacja dynamiczna i rozwojowa.

Ewelina

Myślę, że jednak dobrze się tu pracuje . Tak rzadko piszecie !!

Administrator

Jak od czasu ostatniej opinii zmieniła się praca w Polska Grupa Farmaceutyczna S.A.? Podziel się informacjami z osobami, którzy ich poszukują.

mokka

no widzisz, a jedak sama piszesz że są pracownicy z bardzo długim stażem - moim zdaniem to bardzo dobrze o jakości pracodawcy - skoro aż tyle tam siedzą to znaczy że im się jednak podoba i mają korzystne warunki zatrudnienie, inaczej by dawno zwiali

Malutka
@mokka 06.10.2016 22:35

Witam! Oczywiście napisałam że są ludzie z długim stażem ale to nie znaczy że są tam korzystne warunki pracy. Poza tym takich osób jest kilka( i wiadomym że nie będą stamtąd uciekać mając rok 2 lata bądz nawet pół roku do emerytury) a reszta to młodzi ludzie którzy pracując tam tak jak pracują to za kilka lat będą inwalidami. Każdy ma prawo napisać swoje zdanie. Ci którzy będą chcieli się tam zatrudnić i tak to zrobią więc najlepiej jak sami się przekonają (tak jak ja pracując się tam) P.S Forum jest po to by dyskutować i wyrażać własne zdanie. Pozdrawiam

Malutka

Witam! Również tak jak moi poprzednicy odradzam tą firmę!!! Czytałam opinie z 2009/2010 roku i raczej niewiele się zmieniło w tej firmie. Kierownicy nadal Ci sami. Bardzo wymagający. Ranna zmiana wychodzi jeszcze normalnie do domu czyli o 15.00 natomiast na popołudniówkach zapieprz taki że szok i oczywiście praca po godzinach!! Koszmar!! Mało tego czułam się tam jakbym pracowała na akrod a o tym przy podpisywaniu umowy nie było mowy!!! Odradzam wszystkim którzy chcieliby się tam zatrudnić i pozdrawiam wszystkich co tam pracowali i podziwiam niektórych za długi staż pracy i wytrwałość.

Abdneu

Hahahaha 3.5 tyś na dwa miesiące a nawet nie ,jak tu kierownik ma ledwo dwójkę, :) wiem bo byłem śmieszna firma.

Anonim

Premie to fikcja, ta firma to tragedia tak jak ich pensje, może się wydawać ze tu płacą dużo ale tak nie jest , dajcie sobie spokój z nimi lepiej unikać

tajny

Magazyn Poznan - Firma schodzi na psy tak jak ich kierownicy bez wiedzy i bez szacunku dla pracownika już dawno powinni ich zwolnić , wyzysk, za nadgodziny nie płacą tylko dają dzień wolny,prawie wszyscy Ci cisną za plecami coraz więcej zleceń na popołudniówce można zostać nawet do 2 w nocy,pensje tragedia nie przekraczają 1500 na umowie o pracę, (zlecenie trochę więcej) premie fikcja za byle co zabierają, ludzi traktują bez szacunku,najgorsza firma w jakiej byłem. TEJ FIRMY NIE POLECAM.

sww

a jak tam u Was telemarketing ?

anonim

(usunięte przez administratora)

były

Z tego co wiem, to tam ciągle brakuje ludzi (a brakuje bo fatalnie płacą), więc szansa dostania się tam jest duża (zwłaszcza po farmacji). Wylądujesz jak wszyscy nowi na umowie zlecenie za 6,50/h na rękę...

Ktoś

Koral - jak nie musisz, to tam nie idź. Pracę w Cefarmie możesz potraktować tylko jako staż. Tam się nie zarabia, tam się pracuje. Bardzo dużo osób pracuje na umowę zlecenie. Jak już dostaniesz normalną umowę po 3 latach za 1700 na rękę, to będzie to szczyt osiągnięć w tej firmie.

były pracownik

Przepracowalem tam kilka lat. Niestety z moich informacji wynika, ze nic się tam nie zmienia. Oczywiście jeżeli mówimy ciagle o magazynie. Szkoda, gdyż ludzie tam pracujący byli calkiem fajni (pomijając tych, którzy byli kierownikow informatorami). Umowy zlecenie na jak najniższych możliwych warunkach. Soboty, niedziele (w większości do dogadania) Ciagle poganianie i straszenie. W tym magazynie przydalby się nowy glowny kierownik i ogolna zmiana podejścia do ludzi, ponieważ można było już w momencie gdy jeszcze pracowałem spowodować, ze magazyn pracowalby wydajnie i bez problemów - ale do tego potrzeba szacunku do pracownika, a nie traktowanie go jako kogos kto z musu został zatrudniony i można go z dnia na dzień wymienić na następnego. Praca jak wszystkie inne na magazynach. Nie polecam nikomu, do czasu az zmieni się kierownictwo i podejście do człowieka. Wyplaty przez caly okres mojej pracy były wypłacane w terminie i z pewnoscia jest tak do teraz.

auntkate

Pracowałam tam w 2006/2007 na umowę zleceni a później umowę o pracę, jak jeszcze cefarm mieścił się przy ul. Bułgarskiej. Odeszłam sama, choć grożono mi dyscyplinarką - nie potrafiłam przystać na (usunięte przez administratora) za żebraczą pensję. Ktoś tu dobrze powiedział - najlepiej z nikim nie rozmawiać, robić swoje i iść do domu. Nadgodzin nie wypłacają - dają w zamian wolny dzień. Szkoda gadać. fajna młodzież tam pracowała. To wszystko. O kierownictwie nie wypowiadam się - (usunięte przez administratora).... super motywacja do pracy:)

sss
@auntkate 28.08.2013 10:21

BO TO JEST(usunięte przez administratora) !!!! I TRZA ZAPIE. ZA GROSZEEEE

anonim

(usunięte przez administratora)

boski

100% racji :)

anonim

Oj Cefarm, ja tam mam pozytywne wspomnienia hehe zgadzam się z wypowiedziami, ale nie narzekałam. Do kierownikow to OLEWAĆ, ROBIĆ SŁODKĄ MINĘ I PRZYTAKIWAĆ hahahah niech sobie (usunięte przez administratora) myśli ze sie uczuwasz hehe ach, uwielbiam ja, jest boska a ten jej zabojczy smiech (nie wiadomo czy sie smiac czy płakac ) hahaha chodziłam tam z myslą ze ide odbebnic 8 godzin i do domu i tak \"nowym\" radze. Za dużo nie rozmawiac z pracownikami, lubią życ zyciem innych i sie nie dziwic iz informacje rozchodza sie po całej firmie w \"2 minuty\", wchodzac tam wiedza o tobie wiecej niz ty sam o sobie hehe

Zostaw opinię o Polska Grupa Farmaceutyczna S.A. - Poznań

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Polska Grupa Farmaceutyczna S.A.