Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Profil firmy: BestenWest Polska Sp. z o.o.

zdjecie uzytkownika
tps - 2016-01-16 12:48:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
juz sam nie wiem. Niektorzy pisza ze po odciagnieciach za domek itd za 40 godz dostaje sie ponad200 e czyli wydajac 50 e mozna odlozyc te 150 e do polski. A tu masakra pisze zezostaje 50e tyle by przezyc. Przeciez nawet jakmaszna reke 5 e to pszy 40 godz wychodzi 200 e to nie ma tragedii. Niech odp ktoskto tam jest jak z tymi godz ile dostajecie tyg. Da sie odlozyc cos czy nie bo po to mam jechac...
zdjecie uzytkownika
p56 - 2016-01-16 12:58:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracy ciezkiej sie nie boje.jade tylko i wylacznie zeby odlozyc sos do polski i przynjmniej musza 200e wyjsc tyg zeby cos odlozyc. Bo jak tu masakra napisal ze zostaje 50 e tylko to po co jechac ale nie chce mi sie wiezyc chyba ze tak malo godz jest. Ale pani z biura gwarantowala 40 godz tyg. To jak tam jest wkoncu niech ktos znac
zdjecie uzytkownika
mala - 2016-01-17 22:39:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tez jestem ciekawa prawdziwej stawki bo mam wyjazd ale chyba zrezygnuje poszukam gdzies indziej za godne wynagrodzenie ciekawe czemu ktos z best and west sie niewypowie na ten temat wczesniej odp. Ludzia teraz juz nie dziwne
zdjecie uzytkownika
Bestenwest Polska - 2016-01-18 09:42:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam, szanowni Goście, na temat stawek pisaliśmy już nie raz i nie tylko na GoWork'u ale i na FB, proszę doczytać komentarze. Stawka w tym momencie wynosi 8,80 e brutto! za godzinę - około 1 e odpada na podatek, i od kwoty NETTO proszę odliczyć koszty utrzymania - zakwaterowanie, ubezpieczenie i dojazd/koszty administracyjne za dzień - wszystko to jest dokładnie opisane w umowach jakie Państwo podpisują. Pani Elu z Katowic, pisze Pani o opinii swojej - nie może Pani jej mieć gdyż nawet Pani tam nie była. Te wszystkie przykre sytuacje to jest odsetek, który niestety się zdarzają - są ludzie mili i nie mili, każdy może mieć lepszy lub gorszy dzień. My ze swojej strony nie opisujemy sytuacji kiedy Państwo zatrudnieni u pracodawcy zagranicznego nie stawiacie się do pracy na czas - linia stoi bo brak jest tej osoby i Agencja holenderska jest obciążona kosztami, odmawiacie pójścia do pracy bo jest wolne (jako dodatkowe godziny do grafiku), pojawiacie się pijani w pracy; takich sytuacji my też możemy przedstawiać dużo ale tak jak i niestety niektórzy doznają przykrości ze strony - koordynatorów czy liniowych - którzy nie są naszymi pracownikami - my nie mamy na nich wpływu, tak my nie traktujemy wszystkich potencjalnych chętnych jako leserów i pijaków; wysyłamy tysiące ludzi rocznie do pracy, takich - którzy z jakichś powodów doznali krzywdy jest naprawdę procent; a jak wiadomo nigdy wina nie leży po jednej stronie; a tym Państwu gratulujemy dorosłego podejścia do życia, na podstawie opinii innych ludzi, którzy co jak co ale tam cały czas siedzą i jakoś nie zjeżdżają! nie spróbując nawet, rezygnujecie zaraz po przyjeździe, należałoby pójść do pracy, zobaczyć, dostać swój salaris z wypisanymi godzinami, odciągnięciami i tym co zostaje przelane na konto a dopiero potem rozprawiać o stawkach czy czymkolwiek. Rotacja natomiast nie wynika z braku chętnych czy osób uciekających - to jest odsetek - ale z charakterystyki samej pracy i samych tygodniówek. Niektórym niestety się wydaje, że pojadą, nie narobią się i zarobią nie wiadomo ile. W życiu tak nic nie działa, praca jest ciężka i jak sami Państwo piszą po -10-12h - sami dodajcie dwa do dwóch w kwestii braku godzin; My nikogo nie zmuszamy do wyjazdu ani do wyboru naszej Agencji czy to polskiej czy holenderskiej; pozdrawiamy serdecznie
zdjecie uzytkownika
KACHA - 2016-01-18 10:33:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [p56 - 2016-01-16 12:58:36]:
Ja tez nie wierzylam w te wszystkie opinie i to byl moj blad. pisz do osob na fb tej firmy ktore napisaly opinie sa namiary prywatne poza tym wysla wydruki wyplat. jesli myslisz ze zarobisz 200 euro na tydz niestety jestes w bledzie.
zdjecie uzytkownika
jp - 2016-01-18 13:39:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mam pytanko zdarzaja sie kradzieze na bungalach. Bo mam zamiar zabrac laptopa, glosniki itd. Moze to wszystko zostawic w pokoju jak idzie sie do pracy . Niech ktos odpowie czy byly kradzieze jakies. Jak by mnie okradli to bym zniszczyl wszystkich nie bede pisal jak nawet
zdjecie uzytkownika
XYZ - 2016-01-18 16:04:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [jp - 2016-01-18 13:39:45]:
ty sie zastanow czy tam jechac ....
zdjecie uzytkownika
l - 2016-01-19 09:15:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mam pytanie dlaczego robi sie w uzywanych butach i dostaje na caly 12 godzinny dzien dwie pary rekawiczek .
zdjecie uzytkownika
Aneta22 - 2016-01-19 14:22:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy ktoś może jedzie z kujawsko - pomorskiego na kurczaki do Holandii do miejscowości Wassenaar?
zdjecie uzytkownika
Lena 77 - 2016-01-19 20:14:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy znajdzie się jakaś osoba na forum która jest obecnie w Wassenaar? Niech napisze adres swojego maila ja odpisze bo potrzebuje pewnych informacji.
zdjecie uzytkownika
yennefer - 2016-01-19 21:12:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
fajnie ze agencja ma dużo aktualnych ogłoszeń. miło że piszą że szukają par (chcę z chłopakiem dorobić sobie na wesele), a dają zakwaterowanie i dobre jest to że na miejscu jest polski koordynator
zdjecie uzytkownika
Lena 77 - 2016-01-20 11:26:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Aneta 22 z jakiej miejscowości jedziesz? Podaj mail napisze
zdjecie uzytkownika
miki - 2016-01-20 21:00:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie jedz tam,odradzam tan jest masakra
zdjecie uzytkownika
aaaaa - 2016-01-20 23:49:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wiecie co, chyba jestesmy na zupelnie innych Wassenaarach, ja jestem tu i jakos mieszkam w miare okej, praca jezeli nie na kurczakach to zabieraja do innych projektow zeby kazdy wyszedl na swoje, pracowalam w gorszych agencjach i w gorszych warunkach mieszkalnych, a z ludzmi trzeba sie po prostu dogadac! @
zdjecie uzytkownika
sawoj - 2016-01-21 21:30:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@aaaaa, trzeba jeszcze miec farta i trafic na miłych współpracowników, z którymi idzie się dogadać. Teraz np. szukają pakowaczy wymagaja gotowosci do wyjazdu w tydzień i oferuja zakwaterowanie i dojazd do miejsca prac.
zdjecie uzytkownika
aaaaa - 2016-01-21 23:01:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [sawoj - 2016-01-21 21:30:10]:
@sawoj jasne, ludzie to podstawa ale też trzeba mieć dystans do innych, tu jest zbieranina osób w różnym wieku, z różnych środowisk i miejsc Polski więc wiadomo, że iskrzy/;p
zdjecie uzytkownika
Adri - 2016-01-24 12:34:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@sawoj fajnie więc, że ogarniają zakwaterowanie i jeszcze transport na miejsce pracy. Mi się spodobała oferta na pracownika linii produckyjnej w Wassenaar. Nie napisali jakie trzeba mieć wymagania, więc pewnie praktycznie żadne, a za to jest jak już wcześniej pisałeś zakwaterowanie, ubezpieczenie i opiekę polskich koordynatorów na miejscu.
zdjecie uzytkownika
morgana - 2016-01-24 15:20:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie ma źle, ja trafiłam dobrze, akurat do mięsa wieprzowego, domki bungale ale uprzedzali, ze takie sa i małe... Ale stawka jest fajna więc coś za coś
zdjecie uzytkownika
dzidzia - 2016-01-27 09:01:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [miki - 2016-01-20 21:00:33]:
na rękę wychodzi ponad 5 euro po odciągnięciach, zakwaterowanie, ubezpieczenie, dojazd, reszta we własnym zakresie...jedzenie nie jest drogie, zależy co się kupuje. Ja potrafię zaoszczędzić, wiadomo to jest tylko na chwilę jako dodatkowy zarobek
zdjecie uzytkownika
para - 2016-01-27 20:01:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam jade z narzeczonym i bratem w sobote na kurczaki ... tak czytam ponad 5 euro moze byc ponizej 23 roku zycia trzeba pisac a powyzej jest 7.60 na reke wiec tak jak piszesz wychodzi ze masz mniej niz 23 lata
zdjecie uzytkownika
dzidzia - 2016-01-27 21:35:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie, nie jestem na wiekowce, ponad 5e to jest kwota na rękę, 7;60 to kwota netto i odliczasz koszty utrzymania, w PL jak robisz też płacisz za mieszkanie, prąd czy gaz..A nie odliczasz od stawki w pracy, jest praca, w Oss jest dużo godzin, na wieprzowinie też są plus stawka wyższa, z Wassenaaru jezdza też na kwiaty...Ale podobno już nie będą kwaterowac na Wassenaar, ma być Nowa miejscówka..
zdjecie uzytkownika
para - 2016-01-27 22:44:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to dobrze jak jest praca mozna zarobic.. i jak po ile godz pracujecie?
zdjecie uzytkownika
dzidzia - 2016-01-27 23:57:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zależy jaki zakład, kury 39-50, wieprzowe też będzie ponad 40, jak brakuje gdzieś godzin do normy to jedziesz na kwiaty, widać że się ostatnio polepszylo, nie jest może super ale widać że się starają, ja w każdym razie nie mogę narzekać, hmmm może jedynie na tęsknotę ale po coś tu przyjechałam, zleci szybko a może i nawet wroce jeszcze do pracy z tą agencją. Tylko musicie się nastawić na ciężka pracę, bo tylko tak można się tu utrzymać i zarobić
zdjecie uzytkownika
aa - 2016-01-28 10:31:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [dzidzia - 2016-01-27 23:57:29]:
A dostalas juz przelew pierwszy? podobno jet po 2 tyg a pozniej juz co tydzien tak?
zdjecie uzytkownika
seniorita!! - 2016-01-29 12:41:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam! ja teraz w sobotę (jutro)jadę na kurczaki pierwszy raz mam nadzieję że będzie dobrze. trochę się stresuję tym wyjazdem. w agencji mówili że to system 6 tygodni tam i 2 w domu? a jak wam mówili
zdjecie uzytkownika
Mordzia - 2016-01-29 23:33:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
do OSS jedziesz?
zdjecie uzytkownika
seniorita!! - 2016-01-31 08:34:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie wiem nie poinformowali mnie gdzie ale w poniedziałek muszę się dowiedzieć dokąd mnie wyślą z tego stresu zapomniałam pytać. teraz mamy przesunięty wyjazd o tydzień
zdjecie uzytkownika
para - 2016-02-01 13:55:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam wraz z partenrem mielismy jechac w sob na kurczaki ale zostalo przelozone na za tydzien ... nie wiem czy szukac innej pracy zeby nie wyszlo ze i w ta nie pojedziemy jak myslicie??
zdjecie uzytkownika
para - 2016-02-01 14:36:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
seniorita my tez mamy przesunięty o tydzien wyjazd mielismy jechac w sobote tj 30.01.2016 dowiedziałaś się coś więcej?
zdjecie uzytkownika
senoirita!! - 2016-02-02 06:01:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
para dzwonili do mnie w poniedziałek i w tą sobotę mamy jechać musimy nowe umowy podpisać bo daty nam się zmienią wyjazdu
zdjecie uzytkownika
syla - 2016-02-02 22:55:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej,ja tez mialam jechac 30 i przelozyli mi wyjazd na ta sobote,juz dostalam nowa umowe .Czy wiecie cos na temat zakwaterowania,jakie warunki??
zdjecie uzytkownika
Para - 2016-02-03 09:20:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie jeszcze my nic nie wiemy mają dać nam znać do piątku obysmy pojechali. Mówią że na 100%
zdjecie uzytkownika
wiola - 2016-02-03 15:11:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
hej, a mam pytanie do tych co tam są, cotrzeba zabrać ze swoich rzeczy, chodzi mi o to np kołdra, kubek, talerzyk , czy wszystko tam jest ?
zdjecie uzytkownika
wiola - 2016-02-03 15:37:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
A pytanie, do tych co już tam są, co trzeba zabrać ze swoich rzecy, chodzi mi o rzeczy typu : kołdra, kubek, talerz... ?
zdjecie uzytkownika
marek - 2016-02-03 18:44:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ile można zarobić proszę o napisanie .Pozdrawiam tylko nie wymyślanie .
zdjecie uzytkownika
seniorita!! - 2016-02-04 07:09:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hej orientujecie się może jak tam jest z internetem wykupuje się osobno czy już jest tam?
zdjecie uzytkownika
pati95 - 2016-02-05 09:46:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [wiola - 2016-02-03 15:11:00]:
hej, musicie zabrać kołdrę, poduszkę, pościel, podstawowe naczynia: kubek, talerze, sztućce i może jakieś garnuszki, patelnie.... hahah ale nie za dużo bo kuchnie są malutkie
zdjecie uzytkownika
malutka - 2016-02-05 12:29:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [seniorita!! - 2016-02-04 07:09:44]:
zależy gdzie jedziesz, w jednym miejscu jest kafejka internetowa a w drugim można pakiet wykupić, ale dostęp do neta jest
zdjecie uzytkownika
seniorita - 2016-02-05 15:56:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to dobrze że jest dostęp do internetu. jak trzeba to wszystko zabrać o rany jak ja się spakuję :) z trzy torby mi wyjdą. a jak wam się tam pracuje ja mam jechać na kurczaki do pakowania
zdjecie uzytkownika
agata92 - 2016-02-06 11:36:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witajcie. ja wraz z koleżanką mamy jechac w sotobe 13.02. na produkcje do Nijmegen/Oss dokładnie nie wiemy gdzie. Powiedzcie jak tam jest z mieszkaniami to jakis hotel, pokoje, czy domki?
zdjecie uzytkownika
Kamilo89 - 2016-02-09 14:49:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Witam. Prawdopodobnie na dniach wyjezdzam na kurczaki. Z tego co mi wiadomo do i z pracy pracownikow wozi bus. A jak wyglada kwestia zakupow?
zdjecie uzytkownika
aneczka - 2016-02-09 17:12:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mam pytanie kto jedzie w sobotę 13.02.2016 na kurczaki z Dolnego Sląska?
zdjecie uzytkownika
Oss - 2016-02-09 22:07:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej ja też jadę 13tego do Oss kto jedzie?jakim busem?
zdjecie uzytkownika
Iwka - 2016-02-09 22:16:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej ja też jadę 13tego do Oss ze Śląska jakim busem jedziesz Aneczka
zdjecie uzytkownika
agata92 - 2016-02-10 09:36:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A skad wiecie do jakiej miejscowosci jedziecie?
zdjecie uzytkownika
Iwka - 2016-02-10 12:53:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Bo wiem mówili a tobie nie
zdjecie uzytkownika
nela - 2016-02-10 14:00:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
A może ktoś jedzie z Górnego śląska właśnie 13.02.lub tydzień później konkretnie okolice Rybnika chętnie nawiązałabym kontakt, bo jadę sama i trochę tak nieswojo. Proszę odpowiedzieć, czy umowy podpisywaliście osobiście, czy będziecie podpisywać na miejscu, ja jadę z Tychów z firmy Best en West i chciałabym wiedzieć, czy to pewna firma. Proszę może mi ktoś odpowie. Pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
aga39 - 2016-02-10 14:11:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam .Czy ktos jedzie 20.02 na kurczaki
zdjecie uzytkownika
agata92 - 2016-02-10 15:19:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Nam powiedzieli ze ALbo do Oss albo do Wassenaar. ALe ze adres nam dadzą dopiero w piątek.A my jedziemy swoim Autem a nie busem
zdjecie uzytkownika
Kamilo89 - 2016-02-11 14:35:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [agata92 - 2016-02-10 15:19:43]:
Swoim autem jedzieci? Jak wam to sie udalo? Mi powiedzieli ze nie ma takiej opcji na 1 raz!

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie BestenWest Polska Sp. z o.o.!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie BestenWest Polska Sp. z o.o.
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert