BestenWest Work Sp. z o.o.

Tychy

Opinie o BestenWest Work Sp. z o.o.

anonim 2017-02-06 17:06
Eena
2
kasia.surmiak@o2.pl 2017-02-07 16:39
Hej ja wybieram się na pakowanie filtrowanie drobiu gdzieś chyba W chłodni jest praca
kasia.surmiak@o2.pl 2017-02-07 16:43
Ja jadę W sobotę na tą pracę z chłopakiem
Ona 2017-02-07 17:42
I jak na tych kurczaka chcesz
3
betija 2017-02-08 13:21
Witam. Zaproponowano mi przez te biuro za tydzien wyjazd do pracy przy zbieraniu zamowien na magazynie z drobiem. Zastanawiam sie czy jechac. Przeczytalam kilka negatywnych opinii. Moze ktos jeszcze sie wypowie lub dopowie cos wiecej na temat tej firmy i zakwaterowaniu w Rotterdamie lub Oss. Pozdrawiam ;)
Cytrynka12 2017-02-09 21:14
Mam pytanie. Czy dostajemy cieple ubranie do tej pracy i czy jest tam zimno. Prosze o odp
Anonim 2017-02-13 14:35
Witam. Czy ktoś wybiera się w najbliższym czasie z tej agencji do Holandii na pakowanie mięsa drobiowego, obróbki drobiu i zbieraniu zamówień? Jakieś aktualne opinie na temat tej agencji?
17
A 2017-02-14 11:15
Hej czy ktoś może się odezwać w sprawie pracy na zbieraniu zamówień, obróbka kurczaka i pakowanie? dostałam telefon i ofertę pracy. Jeśli ktoś był mógłby podzielić się doświadczeniem? mój mail - jopikajo@gmail.com
Iga 2017-02-16 19:19
Witam.
Czy jezdził ktoś na tygodniowe lub 2tyg.akcje np.do kwiatów do Holandii z tej agencji i mógłby podzielić się swoimi doświadczeniami na temat pracy przez tą firmę.Czy warto skorzystać z takiej oferty.Z góry dziekuję za wszelkie odpowiedzi.Pozdrawiam.
22
alutka 2017-02-17 19:23
Witam mam pytanko wybieram sie w niedziele do Holandi do pakowania miesa przez irme BEST WEST TYCHY jakies opinie na temat pracy i firmy na adres ala.maniek@wp.pl
1
ssonn 2017-02-21 14:12
Ja planuje, ale pierwszy raz ;) zobaczymy jak bedzie!
2
Anonim 2017-02-21 18:49
Ja również planuje wyjazd i prawdopodobnie będzie w ten weekend. Mam nadzieję, że nie będzie tak źle jak co niektórzy piszą.
wiki 2017-02-21 22:45
Jadę w sobotę do oss na sortowanie owoców warzyw. ...jak tam jest?
1
Ola 2017-02-22 10:47
Przerażają mnie te wszystkie opinie. Może mi ktoś powiedzieć jakie są warunki mieszkaniowe ile tygodniowo można zarobić?
Z. 2017-02-23 14:33
Dostajesz w pracy tylko odzież (spodnie, bluza) cienką. W pracy masz jakieś -4 max. Jeśli się ruszasz to czasem jet gorąco. Pozdrawiam. Z.
1
L 2017-02-28 22:41
(usunięte przez administratora). Czekasz nieraz na pracę kilka dni
3
PAT 2017-03-02 14:51
witam, jade w tą sobote do oss na pakowanie kurczaków, może ktoś napisać opinie o pracy i mieszkaniu? Bardzo mi na trym zalerzy.
dobra rada 2017-03-03 14:23
No to się ze sto razy zastanów czy warto tam jechać za takie pieniądze i 12 godz.na nogach w chłodzie???
7
nataly 2017-03-10 15:04
hej ja jade na tydzien 16marca na kwiatk do holandii, wiem tylko tle ze spimy w okach 6-8 osobowych i zeby wiac buty. Czy mam sobie brac tez koldre poduszke/ i czy rzeczywiscie nie ma mozliwosci podjechania do sklepu przez ten tydzien pani powiediala zeby sobie zarcie wziac na tydzien bo nie bedzie mozna zrobic zakupow a wifi est?
1
Kaja 2017-03-15 08:31
Witam jadę 16 też do holandi czy ktoś wie o wyjeździe bo dzwonie do do babeczki i nic nie wiadomo proszę o wiadomość
1
jazadowolony 2017-03-16 11:40
Mogę Ci opowiedziec, firma godna polecenia mail malina.truskawkaa@onet.pl
2
Zuzanna 2017-03-17 13:52
@jazadowolony rozumiem, że jesteś zadowolony/a ze współpracy z firmą BestenWest? Chętnie usłyszymy więcej na temat Twoich doświadczeń.
kkkkk 2017-03-20 11:57
Nie poecam tej agencji pracowalem rok czasu u nich(usunięte przez administratora)
bambus 2017-03-22 16:05
Haha
1
Zuzanna 2017-03-27 15:09
@kkkkk co sprawiło, że tak odbierasz firmę BestenWest Work? Rozumiem, że dość długo pracowałeś za ich pośrednictwem. @jazadowolony co uważasz za największy plus współpracy z firmą?
Taka sobie ja 2017-03-30 17:48
Byłam na akcji 16.03-23.03, nie mogę powiedzieć złego słowa , ekipa fajna, warunki także, wszystko o czym nas poinformowano przed wyjazdem się zgadzało także wiadomo było z czym się mierzyć :-) kasa na czas także wypłacona, więc polecam jak najbardziej i nie rozumiem tego grona niezadowolonych...
1
gabi 2017-04-05 13:35
Wybieram się na sortowanie cebulek z tej firmy i nie wiem czy warto.
Proszę o opinie
1
Zuzanna 2017-04-06 09:09
@Taka sobie ja rozumiem, że masz dobre doświadczenia z pracy w BestenWest Work? Chętnie dowiemy się więcej na temat tego jak wyglądała współpraca z firmą. Jak długo czasu minęło od zgłoszenia się do agencji do rozpoczęcia pracy?
Gochacrjg 2017-04-21 17:15
Jade 6 maja ktos jedzie
Gochacrjg 2017-04-21 17:19
W srode tz 19.04.17 zarejestrowalam sie na stronce agencji i za chwile mialam tel. Jade 06.05
Zuzanna 2017-04-24 13:11
@Gochacrjg to rzeczywiście bardzo szybko od czasu zgłoszenia do wyjazdu do pracy. Dziękuję za Twój komentarz. Wskazuje to na bardzo dobrą komunikację ze strony firmy. Chętnie dowiemy się więcej na temat Twoich dalszych doświadczeń.
2
Gochacrjg 2017-04-24 16:30
Mialam jechac 06.05 a jade 29.04
Izolda 2017-04-28 20:14
Ja tez jade 29kwietnia jedziesz z opola?
zawiedzona 2017-04-29 19:06
Witam.Byłam na paru akcjach z tej firmy.Każda akcja jest inna zakwaterowanie jest dobre,ale daleko do pracy przeszło godzinę ,na spanie czasami 2,5 godziny 3.Następna zakwaterowanie super blisko praca ,ale i tak się trafiło że domek zasyfiony,że strach tam wejść a co dopiero mieszkać.Trafiło się też na (obora,szopa)przerobiona na hotel hi hi hi,przeszło 150km do pracy,po powrocie zimno ,woda po 5 osobach zimna ,sklepu brak spania również mało.Z polskimi biurami spoko ,mili wysłuchają,wytłumaczą,gorzej z holenderskimi po akcjach to już olewają.Koordynatorzy pożal się .....wymienić na lepszy model,jak chwalisz to słuchają jak problem to obracają się i ich nie ma.Praca jak praca zależy gdzie się trafi na jaki zakład,ja na samą pracę nie narzekam .Było ciężko ,dużo godzin ale to wiedziałam jadąc na akcje przeważnie pracowałam u Waltera atmosfera była super ale jest warunek trzeba pracować jak ktoś nie umie to niech nie jedzie .pozdrawiam
2
Engie 2017-05-10 16:34
Taka sobie ja_"-a przy czym pracowałaś, co za praca, w jakiej miejscowości (w NL)?
Engie 2017-05-10 16:35
a przy czym pracowałaś, co za praca, w jakiej miejscowości (w NL)?
nick 2 2017-05-15 16:29
ludzie napiszcie jakieś konkrety???
1
Baska 2017-05-15 23:39
Hej kto.w czwartek jedzie ns pomidorki koktajlowe ?
3
Zawiedziona 2017-05-17 08:01
bylam juz z ta firma w holandi,,nie wyjezdzaj!!!!!!!!!!!!
Baska 2017-05-18 12:23
Hej ja z ta firma 3kontrakt skonczylam I nie narzekam jak ktos chce pracowac to bedzie a jak nie wylatuje pierwszy raz bylam I co po tyg znajomi praca itd wiec ja nie narzekam na ta forme szczerze jedz zobacz a jak nie bedzie sie podobac wracaj pozdrawiam hehe
2
Anka 2017-05-23 10:39
Czy jedzie ktoś w czerwcu na cebulki?. Może ktoś już był ,czy warto jechać ?
4
andzia 2017-05-31 15:37
Rozbiórka i pakowanie mięsa drobiowego ;) ktoś był ? Jaka jest wasza opinia ?
ciekawscy 2017-06-05 13:30
Witam. mamy razem z dziewczyna jechać na pomidorki koktajlowe. Proszę o opinie jak ktos tam pracował lub pracuje. Jakie są warunki pracy jak z godzinami, czy firma wypłaca pieniądzze terminowo i czy nie zaniża liczby godzin na solarisie.Jakie są warunki mieszkaniowe i jak z dojazdem do pracy.dziękuję pozdrawiam
Rusałka 2017-06-05 13:58
Ja jadę w czerwcu na cebulki ;) Ktoś coś to pisać
Iza 2017-06-06 15:24
Tez chce jechac na cebulki,,,bylam juz z ta firma i to ze znow chce jechac mowi samo za siebie,,,pozdrawiam
Nygus 2017-06-11 01:40
INFORMACJA DLA TYCH KTORZY WYJEŻDŻAJĄ


prostowanie do poprzedniej informacji-
"Dostałam przelew i za 59,5 godziny mam na koncie 295,45 euro.
Jest to kwota po wszystkich odciągnięciach, tj. : -podróży w 2 strony,-dojazdu do pracy,-domku,-ubezpieczenia.
Gdy dodałam te wszystkie wydatki, to wychodzi 7,85 euro netto na godzinę".
Od kwoty 295,45 euro muszę odjąć 65 euro za podróż z Polski do Holandii i wychodzi płaca netto 230,45 euro.
***Dziś dodano mi do poprzedniego przelewu kwotę 91,12 euro.
RAZEM WYPŁATA NETTO PO ODJĘCIU WSZYSTKICH KOSZTÓW ZA 59,5 GODZINY WYNOSI 321,57 EURO.
PŁACA NETTO NA GODZINĘ WYNOSI-5,40 EURO.
NIKT W POLSCE ZA 7 DNI PRACY NIE ZAROBI 1,350 ZŁOTYCH. Krótko mówiąc zaje*** życie jak w madrycie oferuje firma nie ma patrzcie na hejterowskie opinie a dla młodych którzy dopiero wyjeżdżają na dobrą banię też stuknie kto ma wiedzieć ten wie ! Gdyby ktoś usłyszał kiedyś o Nygusie może uderzyć śmiało do coffiku ze mną ;)
3
Nygus 2017-06-11 01:41
INFORMACJA DLA TYCH KTORZY WYJEŻDŻAJĄ


prostowanie do poprzedniej informacji-
"Dostałam przelew i za 59,5 godziny mam na koncie 295,45 euro.
Jest to kwota po wszystkich odciągnięciach, tj. : -podróży w 2 strony,-dojazdu do pracy,-domku,-ubezpieczenia.
Gdy dodałam te wszystkie wydatki, to wychodzi 7,85 euro netto na godzinę".
Od kwoty 295,45 euro muszę odjąć 65 euro za podróż z Polski do Holandii i wychodzi płaca netto 230,45 euro.
***Dziś dodano mi do poprzedniego przelewu kwotę 91,12 euro.
RAZEM WYPŁATA NETTO PO ODJĘCIU WSZYSTKICH KOSZTÓW ZA 59,5 GODZINY WYNOSI 321,57 EURO.
PŁACA NETTO NA GODZINĘ WYNOSI-5,40 EURO.
NIKT W POLSCE ZA 7 DNI PRACY NIE ZAROBI 1,350 ZŁOTYCH. Krótko mówiąc zaje*** życie jak w madrycie oferuje firma nie ma patrzcie na hejterowskie opinie a dla młodych którzy dopiero wyjeżdżają na dobrą banię też stuknie kto ma wiedzieć ten wie ! Gdyby ktoś usłyszał kiedyś o Nygusie może uderzyć śmiało do coffiku ze mną ;)
Nygus 2017-06-11 01:43
Zależy gdzie trafisz jak na drób temperatura jest znośna na każdą pogodę latem zarówno jak i zimą
ninja 2017-06-22 23:35
Kto jedzie na cebulki do Berkhout? Ponoć zakwaterowanie jest w jakimś nowym hotelu.
2
Nick 2017-07-22 10:46
Cebulki kwiatowe w Berkhout

Agencja wprowadza w błąd mówiąc, ze praca jest mila, lekka i przyjemna, a polega ona na sortowaniu cebulek.
Co dalej? Po przyjezdzie okazuje sie, że cebulki sie obiera palcami. O rekawiczkach mozna zapomniec, a agencja ani mysli powiadomic o tym. Za granice wyjezdzam juz kilka lat i nigdy nie bylo sytuacji, ze na miejscu pracodawca nie udostepnia rekawiczek.
Palce sa pokaleczone, spuchniete, w nocy nie mozna spac i nawet ukroic sobie kawalek chleba, nie mowiac juz o obraniu ziemniakow.
Przyjezdzasz na hotel skad masz jakies 150-200 metrow piechota do zakladu pracy.
Sa 4 glowne linie i kilka mniejszych, bocznych. Koordynatorka na 2 liniach jest Dominika. U niej pracuje wiekszosc mlodych ktorym sie robic nie chce, a nikt ich jeszcze nie wywalil ( widocznie holenderscy brygadzisci patrza nie na to kto jak szybkk robi, ale na urode pracujacych tam dziewczyn na wiekowce ). Na ta linie uciekaja wszyscy. Widac zreszta kto pracuje za troje, a kto sie opierd.....7

Najgorsze linie naleza zdecydowanie do liniowej Elki i jej przyjaciolki od siedmiu bolesci Patrycji ( wielkiej krolowej Leek Tulips ), ktora jak tylko jakas starsza pani nie daje juz rady robic obiema dlonmi i obiera cebulki jedna, to zaraz leci na skarge albo przenosi na druga linie.
To samo jest z Elką. Pozbierala sobie same mlode dziewczyny wokol siebie, a starsze wywalila na druga linie. Wystarczy, ze ktos ma swoje zdanie, ktore nie podoba sie obu ksiezniczkom i juz ma pod gorke. Nazwijmy to po ludzku - MOBBING.
Zeby przetrwac ludzie jaraja, w weekendy chlają, a są i tacy ktorzy kazdego ranka przed praca biora ketonal popijajac go energetem. Rece nie bola, ale wątroba kiedys przestanie pracowac, a to wszystko za smieszne pieniadze smiesznej agencji i widzimisie koordynatorki Dominiki, ktora albo ci pozwoli zejsc jak juz nie dajesz rady i jechac do domu albo ma wywalone na ciebie.

Holendrzy ( jak juz pracuja, to w tempie slimaka, ale im wolno, Polakowi nie ).
Polak ma byc multifunkcjonalnym robotem.

Co do Hotelu....
 Sprzatanie leci pokojami, srodki czystosci sa.
Agencja nie dodala, ze pralnia jest 2 euro plus suszarka 2 euro. Do tego za chodzenie na wlasnych nogach do pracy odciagaja 12 euro tygodniowo.
Sa dwie lazienki ( w kazdej 2 toalety i 2 prysznice ). Do damskiej kolejka praktycznie 30 kobiet kazdego dnia, do meskiej 4 mezczyzn moze na dole i gorze. Hotel ma parter i 1 pietro. Niech wam nie przyjdzie drogie panie do glow kapac sie w meskiej na dole, bo bedzie afera. Nikogo nie obchodzi, ze facetow jest kilku i lazienka caly czas wolna. Świr Marek przyczepi sie do kazdego i wszystkiego. Jego zona Beatka ( na nia tez uwazajcie ). Przychodzi pod wiatke gdzie sie pali by posluchac o czym gadacie, a potem zdac relacje.

Nikt normalny do Berkhout nie jedzie. Nikt.
O salarisach na maila mozecie zapomniec.
Dopiero jak sie bedziecie dobijac do biura to moze wam wysla. Odciagniecia jak z kosmosu. Rozmawialam z kobietami z Alsmeer. Dojezdzaly na cebulki 60 km w jedna strone. Pouciekaly z Best&West. Salarisy sie nigdy nie zgadzaly, pieniadze poucinane. Samochody niesprawne, wyciek oleju na autostradzie, brak np. 2 biegu albo nie wchodzace biegi, ludzie pakowali sie do busa poprzez bagaznik.

Jednym slowem - Paranoja i robota dla ludzi z nozem na gardle. Nigdy wiecej!
1
Zostaw swoją opinię o BestenWest Work Sp. z o.o. - Tychy
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie BestenWest Work Sp. z o.o.