Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Profil firmy: BestenWest Polska Sp. z o.o.

zdjecie uzytkownika
Kamilo89 - 2016-02-09 14:49:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Witam. Prawdopodobnie na dniach wyjezdzam na kurczaki. Z tego co mi wiadomo do i z pracy pracownikow wozi bus. A jak wyglada kwestia zakupow?
zdjecie uzytkownika
aneczka - 2016-02-09 17:12:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mam pytanie kto jedzie w sobotę 13.02.2016 na kurczaki z Dolnego Sląska?
zdjecie uzytkownika
Oss - 2016-02-09 22:07:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Hej ja też jadę 13tego do Oss kto jedzie?jakim busem?
zdjecie uzytkownika
Iwka - 2016-02-09 22:16:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej ja też jadę 13tego do Oss ze Śląska jakim busem jedziesz Aneczka
zdjecie uzytkownika
agata92 - 2016-02-10 09:36:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A skad wiecie do jakiej miejscowosci jedziecie?
zdjecie uzytkownika
Iwka - 2016-02-10 12:53:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Bo wiem mówili a tobie nie
zdjecie uzytkownika
nela - 2016-02-10 14:00:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
A może ktoś jedzie z Górnego śląska właśnie 13.02.lub tydzień później konkretnie okolice Rybnika chętnie nawiązałabym kontakt, bo jadę sama i trochę tak nieswojo. Proszę odpowiedzieć, czy umowy podpisywaliście osobiście, czy będziecie podpisywać na miejscu, ja jadę z Tychów z firmy Best en West i chciałabym wiedzieć, czy to pewna firma. Proszę może mi ktoś odpowie. Pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
aga39 - 2016-02-10 14:11:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam .Czy ktos jedzie 20.02 na kurczaki
zdjecie uzytkownika
agata92 - 2016-02-10 15:19:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Nam powiedzieli ze ALbo do Oss albo do Wassenaar. ALe ze adres nam dadzą dopiero w piątek.A my jedziemy swoim Autem a nie busem
zdjecie uzytkownika
Kamilo89 - 2016-02-11 14:35:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [agata92 - 2016-02-10 15:19:43]:
Swoim autem jedzieci? Jak wam to sie udalo? Mi powiedzieli ze nie ma takiej opcji na 1 raz!
zdjecie uzytkownika
Z - 2016-02-15 13:20:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Praca pakowacza to naprawdę niezła rzecz, zwykle za bardzo uczciwe stawki, zwykle jestem dość leniwy, ale powiem Wam że tutaj się naprawdę miło pracowało
zdjecie uzytkownika
monia&lidka - 2016-02-15 14:24:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [aga39 - 2016-02-10 14:11:53]:
witam ponoć jadę z kolezanka 20.02 termin przesunięty o tydzień póki co ani telefonu ani nic,nie wiem co mysleć
zdjecie uzytkownika
maria.13 - 2016-02-18 18:51:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [KACHA - 2016-01-18 10:33:17]:
Witam !
Ktos moze jedzie na bukiety?a moze ktos juz byl? prosze napisac co to za przekret tydz. czy dwa i ile mozna zarobic? dzieki pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
xyz - 2016-02-19 12:24:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (5)
Miałam jechac z chłopakiem 20.02 a przed chwila Pani dzwoniła ze wyjazd przesuniety o tydzien, i własnie nie wiem co myślec. poradzcie cos
zdjecie uzytkownika
kaska94 - 2016-02-23 20:22:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Chciałabym wyjechać z chłopakiem w te wakacje, jak jest z kasa i godzinami pracy? :) bo zakwaterowanie wiadomo że można przetrzymać tylko żeby nie trafić na oszustów i nie wrócić z niczym..
zdjecie uzytkownika
jola - 2016-02-24 09:33:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
hej a jedzie ktoś na bukiety do holandi a może ktoś już był dajcie znać proszę
zdjecie uzytkownika
kaska94 - 2016-02-24 15:59:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [miki - 2016-01-20 21:00:33]:
witam, skąd ta opinia jeżeli można wiedzieć ponieważ planuje wyjazd z tą firmą :)
zdjecie uzytkownika
ALA - 2016-02-29 14:52:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Aneta22 - 2016-01-19 14:22:15]:
jestem z kujawskiego i planowany wyjazd jest na 5.03 ,WIEM TYLKO TYLE CO POWIEDZIANO MI PRZEZ TEL.
zdjecie uzytkownika
Oss - 2016-03-17 10:28:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kto jedzie 19tego na Oss
zdjecie uzytkownika
Mir19 - 2016-03-19 15:44:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Oss - 2016-03-17 10:28:23]:
Ja z koleżanką miałyśmy jechać 19 ale nie wiem gdzie bo wyjazd przelozono
zdjecie uzytkownika
musa - 2016-03-20 15:38:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
a to ciekawe, a macie jakieś informacje kiedy dowiecie się, gdzie dokładnie jedziecie? słyszałem, że firma naprawdę porządna i można liczyć na opiekę polskiego koordynatora na miejscu
zdjecie uzytkownika
AS - 2016-03-22 09:43:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja jade z dziewczyną w tym tygodniu na kurczaki.Czy wie ktoś w jakich miastach mają swoje lokacje?I jakie warunki mieszkaniowe mają?
zdjecie uzytkownika
Perla27 - 2016-03-22 15:06:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam ja jade na kurczaki w czwartek czy ktos cos wie do jakiej miejscowosci bedzie lokum i jakie warunki sie spodziewadz
zdjecie uzytkownika
paweł - 2016-03-30 23:10:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam jedzie ktoś na kwiaty 03.04.2016 z tą agencja po przeczytałem dużo złych opini o tej agencji i nie wie czy jechać
zdjecie uzytkownika
filwet - 2016-04-02 10:57:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
kochani mam pytanie odnoście pracy teraz w Holandii na różnych działach w chłodni - widzę że jest pakowanie, sortowanie, fiiletowanie - czy te działy sama sobie wybieram czy oni mnie rzucają codziennie gdzie chcom?
zdjecie uzytkownika
Emil1 - 2016-04-02 22:34:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam czy ktoś jedzie na kurczaki.9.04.2016.
Proszę o odpowiedź.
zdjecie uzytkownika
xaw - 2016-04-04 17:38:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
ja się dopiero przymierzam @Emil1 to mój pierwszy wyjazd za granicę i trochę się wszystkiego obawiam jesli możesz mi pomóc to napisz proszę jak to jest z zakwaterowaniem i dojazdem do pracy dokładnie
zdjecie uzytkownika
Emil1 - 2016-04-07 22:44:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Xaw ja bylem w slou w Angli to tam wozil bus do pracy a zakwaterowanie jest na domkach kempingowych jak cos to podaj nr to się odezwe bo ja jadę z kobietą. To będzie Nam raźniej.
zdjecie uzytkownika
Pytająca o wyjazd na kwiaty-29.04.2016 r. - 2016-04-13 18:52:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Proszę o opinię na temat wyjazdu do pracy na kwiaty na tzw. akcję-29.04.2016 r (piątek), bo jadę 1 raz z tej firmy ?
Jest to praca na krótki okres czasu 1-2 tygodnie.
-czy ktoś z Was już był z tej firmy w takiej pracy ?,
-po ile godzin na dzień się pracuje ?
-czy za dojazd do pracy się płaci ?
-jaka jest stawka brutto/netto na 1 godzinę ?,
-ile wynosi zarobek na "czysto"/tydzień, czyli jaki wpływ na konto bankowe po odliczeniu za- domek/tydzień, 2 dojazdy z Polski do Holandii i z Holandii do Polski ?,
-daleko dojeżdża się do pracy ?
-czy są stałe godziny pracy, czy nie i raz się idzie na rano, a raz na wieczór ?
-gdzie się mieszka i w jakich warunkach ?
-czy można po tzw. "akcji" zostać jeszcze z 1-2 ?
Kobieta w biurze w Tychach mówi, że :
- praca jest na stojąco na hali po 10-12 godzin na dzień,
- za domek płaci się 73 euro na tydzień,
- koszt podroży w 2 strony wynosi-65 euro x 2= 130 euro,
- odciągniecie za domek i podróż powrotną z wypłaty,
- płaca 7,80 netto na 1 godzinę,
- mieszka się w domku 4 osobowym i w pokoju po 2 osoby ?
- dojeżdża się do wyznaczonych punktów zbiorczych, tj. : Radomsko, Olesno, Kluczbork-dworzec PKS, Opole-Krzanowice- stacja BP, Wrocław (mogłam o jakiejś miejscowości zapomnieć).
-dojazd autobusem,
-można wziąć 1 torbę dużą i bagaż podręczny,
-nie trzeba brać pościeli i garnków,
-trzeba brać pożywienie na cały wyjazd,
-trzeba wsiąść buty-"sztalkapy".
Proszę o odpis.
Z góry bardzo dziękuję.
zdjecie uzytkownika
o l a - 2016-04-15 08:53:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Hm, dlaczego uważasz, że Ben traktuje ludzi jak szmaty? Jak każdy szef, nie lubi 'nierobów' a dużo osób , które przyjeżdżają tu do pracy liczą na lekką pracę i , że chyba pieniądze same będą wpływały na konto. Wszystkie te negatywne opinie są właśnie od takich osób, osobiście pracuje już tu drugi kontrakt, trzeba pracować i to wystarczy. Jesteś w porządku to Ben jest w porządku dla Ciebie, jest zły bo nie toleruje pijaństwa i dba o porządek na ośrodku ? No wybacz , to ona za nas się tłumaczy jeżeli coś wywiniemy. Ja tam nie narzekam, praca może do najlżejszych nie należy,bo trzeba się napracować, ale nie przyjechałam tu na wakacje jak większość tak sobie myśli.
zdjecie uzytkownika
Pytająca o wyjazd na stroiki 29.04.2016 r. - 2016-04-19 21:55:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
29.04.br. jest wyjazd na stroiki do Holandii i trwa do 2 tygodni. -Kto jeszcze jedzie, bo ma jechać 4 autobusy-200 osób, albo i nawet więcej ? Dalej są wolne miejsca do tej pracy i tylko zgłaszać się telefonicznie do biura w Tychach do Pani Agnieszki. Tel: +48 730-603-300. e-mail agnieszka@bestenwest.pl Należy wysłać e-mailem swoje dokumenty (CV, skan dowodu osobistego, sofi-nummer, numer konta bankowego). Za zwerbowanie osoby do pracy, która ma sofi-nummer ma ponoć otrzymać 5 euro do wypłaty.
zdjecie uzytkownika
Biuro Best& West w Opolu. - 2016-04-22 18:43:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Gdzie jest biuro Best & West w Opolu ?
Zna ktoś nazwę i numer ulicy ?
W biurze w Tychach mi mówili, że w niebawem zacznie działać w Opolu, ale nie dopytałam konkretów.
zdjecie uzytkownika
claudia - 2016-04-24 02:34:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam was.
Jak długo czekaliście na telefon w sprawie pracy??
Ja dopiero w piatek wysłałam zgłoszenie także mam nadzieję,że w miarę szybko się skontaktują jeśli mają wolne miejsca pracy
zdjecie uzytkownika
claudia - 2016-04-24 02:36:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
hej :)
Jak długo czekaliście na telefon od nic w sprawie pracy??
zdjecie uzytkownika
Mir19 - 2016-04-24 10:56:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Najlepiej zadzwonić bo wyjazdy są co tydzień na maila mogą nieodpowiedniej a na co chcesz jechac
zdjecie uzytkownika
claudia - 2016-04-24 18:07:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Mir19 - 2016-04-24 10:56:12]:
Dzieki to w takim razie zadzwonię na tygodniu jeśli oni się nie odezwą.
Tam gdzie jest wonle miejsce i gdzie potrzebują,w zgłoszeniu zaznaczyłam wszystkie opcje ;)
zdjecie uzytkownika
KOKSU - 2016-04-25 17:45:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czy wyjazdy są także z wielkopolski organizowane ??
zdjecie uzytkownika
Pytająca o wyjazd na stroiki 28.04.2016 r. - 2016-04-25 20:23:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Był ktoś z Was na stroikach, czy kwiatach w miejscowości WASSENAR w Holandii ?
Wyjazd jest 28.04.br.
Nie znam nazwy firmy, która się tam znajduje.
Jakie jest kierownictwo i koordynatorzy tam na zakładzie, i czy dobrze traktują ludzi ?
zdjecie uzytkownika
Ala - 2016-05-04 18:24:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej jak u nich wyglądają zarobki dajcie znać, dzięki wielkie
zdjecie uzytkownika
. - 2016-05-05 12:19:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ponoć 7,80 euro netto na godzinę, ale nie wiem na ile to jest prawda, bo tak mówi kobieta w biurze.
Odciągają za domek 73 euro za tydzień i podróż w 2 strony do Holandii 130 euro.
Praca ciężka, średnio po 12 godzin w pracy, a nawet po 17 godzin, ale to wyjazd na tzw. "akcję", czy zrobić co trzeba i wyjazd do domu.
zdjecie uzytkownika
rt - 2016-05-06 18:14:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@. to zapewne zalezy od stanowsika..widze sporo maja tych ofert na przyklad jako pracpownik przy kwiatach w Holandii oferuja możliwość zakwaterowania na terenie Holandii - opiekę polskich koordynatorów na miejscu - legalne zatrudnienie na terenie Holandii
zdjecie uzytkownika
wiki - 2016-05-09 22:03:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jaka wynosi tygodniowka na reke za tydzien
zdjecie uzytkownika
. - 2016-05-10 20:52:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [wiki - 2016-05-09 22:03:32]:
Zależy to od godzin przemnożonych razy 7,80 euro netto i od odciągnięć: -za domek, -ubezpieczenie, -dojazd do pracy, -podróż powrotną z Holandii do Polski.
Czekam na przelew za ostatnią akcję, to tutaj napiszę ile będzie euro na koncie za moim zdaniem 59 godzin.
zdjecie uzytkownika
miro - 2016-05-12 10:44:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wrocilismy wlasnie z zona z akcji kwiatowej. Warunki przyzwoite. duza ilośc godzin. jezeli ktos jedzie z nastawieniem ze bedzie duzo pracowal bo chce zarobic to sie nie rozczaruje.
zdjecie uzytkownika
Dejf - 2016-05-12 19:27:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
I jakie stawki? Ogólnie prosiłbym o jakiś dłuższy komentarz z całego wyjazdu od podróży na miejsce do powrotu, pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
czarna - 2016-05-13 11:10:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam wszystkich, czy jedzie ktoś może w maju na produkcje kwiatów przez to biuro? a może już ktoś tam pracował proszę o opinie na temat tej pracy i firmy. Dziękuje.
zdjecie uzytkownika
maniek - 2016-05-13 13:38:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A jaka stawka netto jest pod odjęciu wszystkich zasobów ( zakwaterowania,ubezpieczenia i dojazdów do miejsca pracy)
zdjecie uzytkownika
. - 2016-05-18 00:21:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Dostałam przelew i za 59,5 godziny mam na koncie 295,45 euro.
Jest to kwota po wszystkich odciągnięciach, tj. : -podróży w 2 strony,-dojazdu do pracy,-domku,-ubezpieczenia.
Gdy dodałam te wszystkie wydatki, to wychodzi 7,85 euro netto na godzinę.
zdjecie uzytkownika
. - 2016-05-18 13:28:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Sprostowanie do poprzedniej informacji-
"Dostałam przelew i za 59,5 godziny mam na koncie 295,45 euro.
Jest to kwota po wszystkich odciągnięciach, tj. : -podróży w 2 strony,-dojazdu do pracy,-domku,-ubezpieczenia.
Gdy dodałam te wszystkie wydatki, to wychodzi 7,85 euro netto na godzinę".
Od kwoty 295,45 euro muszę odjąć 65 euro za podróż z Polski do Holandii i wychodzi płaca netto 230,45 euro.
zdjecie uzytkownika
. - 2016-05-24 17:12:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Sprostowanie do poprzedniej informacji-
"Dostałam przelew i za 59,5 godziny mam na koncie 295,45 euro.
Jest to kwota po wszystkich odciągnięciach, tj. : -podróży w 2 strony,-dojazdu do pracy,-domku,-ubezpieczenia.
Gdy dodałam te wszystkie wydatki, to wychodzi 7,85 euro netto na godzinę".
Od kwoty 295,45 euro muszę odjąć 65 euro za podróż z Polski do Holandii i wychodzi płaca netto 230,45 euro.
***Dziś dodano mi do poprzedniego przelewu kwotę 91,12 euro.
RAZEM WYPŁATA NETTO PO ODJĘCIU WSZYSTKICH KOSZTÓW ZA 59,5 GODZINY WYNOSI 321,57 EURO.
PŁACA NETTO NA GODZINĘ WYNOSI-5,40 EURO.
NIKT W POLSCE ZA 7 DNI PRACY NIE ZAROBI 1,350 ZŁOTYCH.

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie BestenWest Polska Sp. z o.o.!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie BestenWest Polska Sp. z o.o.
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert