logo Sanpro Job Service Sp. Z o. o.

Sanpro Job Service Sp. Z o. o.

Katowice

Opinie o Sanpro Job Service Sp. Z o. o.

LUKAS 2012-05-29 19:54:43
pracowałem pod impelem 2 miesiące i były to najtrudnieszjsz miesiące .NIE POLECAM
7
Karty 2012-07-04 20:27:50
Możesz podpowiedzieć w którym mieście? Chciałbym uniknąć złego.
1
jasek 2013-01-25 00:30:57
nie rozumiem twoich uwag, zawsze podpsujac umowę z agencją lub firmą otrzymujesz swoją kopie umowy na których masz warunki wynagrodzenia i zatrudnienia.Czytaj dokłądnie co jest w niej zapisane - bo wiem ze połowa jak nie wiecej osob nie czyta dokumentow a pozniej maja pretensje do wszystkich a nie do siebie. wiem widziałem to nie raz. Stary nie ma takiej możliwości aby twoje wynagrodzenie było nizsze niz to co masz w umowie, jezeli jest błedne to firma musi ci dopłacic. Albo zgłosic ich do PIP. Nie bronie konkretnie tej firmy. Ale wpisz konkrety .Ogolnie ta firma nie wypada źle
tytusromek 2014-01-15 15:29:13
Ja pracuję w tej firmie od kilku miesięcy, pracuję w Chorzowie na niedźwiedzińcu, w firmie zajmującej się produkcją nadruków na gadżetach reklamowych. I było by niby wszystko spoko, stawka 8,50 brutto (czyli nie dużo) ale się zgodziłem, byle robota była. Zdziwienie było dopiero gdy będąc na miejscu dowiedziałem się, że firma ta "zamawia" ludzi z 5 różnych agencji, i że Sanpro JS jest agencją która ma najgorsze warunki - po pierwsze pozostałe agencje mają od 0,50zł do 1,00zł brutto więcej - czyli po moim obliczeniu wychodzi mi ok 6,28zł netto (na ręke) podczas gdy ludzie z pozostałych agencji mają najmniej 6,90zł netto. Po drugie, pozostałe agencje mają 20% dodatku nocnego, ja dostałem 60gr brutto więcej - czyli niewiele. Jako już doświadczony pracownik otrzymuję wynagrodzenie miesięczne od 100 do nawet 200 zł (netto) mniej niż ludzie którzy przyszli z innych agencji niedawno i nie mają żadnego doświadczenia (kwota różnicy zależy od ilości dni roboczych w miesiącu kalendarzowym, przy czym porównując paski wynagrodzeń sugeruję się tą samą ilością dni przepracowanych co inni z innych agencji) - po trzecie (jest to nie dokońca potwierdzona informacja, jednak bardzo ważna dla przyszłych pracowników) mianowicie, (usunięte przez administratora) Podsumowując nie polecam, jeśli firma do której próbujecie się dostać zatrudnia "więcej agencji" to omijajcie ją z daleka, czytajcie opinie i nie dajcie się (usunięte przez administratora) . Mam nadzieję, że w jakiś sposób pomogłem.
3
Ciekawa 2014-02-19 12:12:20
Pilnie potrzebuje info do ktorego danego miesiaca Sanpro wyplaca wynagrodzenie na UMOWIE ZLECENIU?normalnie do 10 czy pozniej?prosze niech ktos pomoze.pozdrawiam
2
zapytanie 2014-10-27 15:25:25
Witam.Otrzymałem propozycję pracy przez tą firmę w Dąbrowie Górniczej.Z tego co czytam to ta firma nie szuka pracowników dla zakladów pracy tylko ich wynajmuje.Czy tak jest rzeczywiście?Bo szukam pracy stałej na umowę o pracę.Wynajem mojej osoby mnie nie interesuje.Może któś mi napisze czy w takim razie warto tam w ogóle jechać.Jako bezrobotny każdy grosz jest dla mnie ważny.A do DG mam kawałek.Jak nie załatwiają pracy na umowę w firmach i płacą kiepsko to szkoda mi kasy na podroż.
4
info 2014-10-29 14:04:18
Oferty pod względem wynagrodzenia niezbyt ciekawe dla fachowców ze sporym doświadczeniem zawodowym.Trochę dziwny system rekrutacji,ale widocznie tak to teraz jest.Ale choć atmosfera podczas rekrutacji miła.
SanShit worker 2014-10-31 06:51:00
Firma chała... Sciagają chajs za pracowników... same kłopoty z nimi... zero socjalu... nawet umowa o prace niestylistycznie napisana
HANYS 2014-11-11 20:10:14
ATERA SAMPRO MO CAŁY ARCEROLMITTAL W GARSCI BO WYGROŁ PRZETARG ALE Z NAMI TAK ŁATWO MU NIY BYDZIE A ŁON CHYBA O TYM WIY
tyrystor 2014-11-16 21:33:38
To jest jakaś żenada ! Wygląda na to, że ta firma rekrutuje również do Huty w Krakowie ! Pora ukrucić ten wyzysk- pracownicy Hutnicy zatrudnieni wcześniej przez Hutę, zarabiają nieźle- to są kwoty oscylujące wokół 3000 zł netto ( wiem bo pracowałem ) , do tego pełny socjal- premię 13-ki, wczasy pod gruszą, dopłaty do świąt, darmowe obiady na stołówkach hutniczych, a ta firma jak pisze w ogłoszeniach płaci niecałe 1400 zł plus dodatek 4 zł za godzinę, co daje gdzieś ok 2000 zł brutto a więc to wychodzi niemalże 1/3 pensji hutnika i to bez dodatków , oczywiście bez żadnego socjalu, bo nie wspomniane ! To jest niewolnictwo i wyzysk, jak długo będzie pozwolenie na istnienie takich firm na rynku pracy ? Pytam się !Tyle w temacie !
3
pavlo 2014-12-01 18:44:09
Cześć, wszystkich którzy szukają aktualnie pracy polecam nowe ogłoszenie firmy Sanpro Job Service Sp. Z o. o., moim zdaniem warto się zainteresować. Agencja Pracy Tymczasowej SANPRO JOB SERVICE Sp .z o.o. (wpis do KRAZ 2360) poszukuje dla jednego z Klientów os&o...
http://www.gowork.pl/praca_podglad,5723713?keywords=&region=
paloszud 2014-12-19 16:04:20
Witam.
Podzielę się troszkę opinią o SJS z racji tego, że chwilę w niej pracowałem. Chodzi o oddział w Dąbrowie Górniczej. Z tego co wiem, prowadzona jest teraz rekrutacja do HK na większość stanowisk. Jeśli chodzi o zarobki, nie są one powalające, ale koło 2tyś. netto z dodatkiem czterobrygadowym można zarobić. Wszystko zależy, oczywiście, od stawki. Socjal jest, przynajmniej jeśli chodzi o Hutę, z tego też względu od 1 stycznia spółka będzie miała nową nazwę. Jaką, już nie pamiętam :P Kartki żywnościowe też się dostaje. Trochę tylko mają bajzel w papierach, ale też jest to związane z przejęciem pracowników z MP Services.
Papiery można składać na Piłsudskiego w Dąbrowie Górniczej, budynek Denwer, następne wejście od głównego.
tyrystor 2014-12-21 13:54:46
Piszesz o 2000 zł netto, to jest i tak o wiele mniej jak płaca Hutnika, piszesz o socjalu, ale to co piszesz nie wynika z ogłoszenia jakie dają- tam podają warunki zatrudnienia- jakaś dziwna suma 1480 zł brutto + plus 4 zł za roboczo godzinę, co daje jakieś 2000 zł ale brutto, tyle, nic nie wspomniane o socjalu, stołówkach itd....wystarczy wziąć na logikę- Nie po to Huta zatrudnia po przez pośrednika, aby dawać przyzwoite warunki Hutnicze, ale, żeby maksymalnie zaoszczędzić,taka jest idea firm pośredniczących, dla mnie to jest niezrozumiałe zjawisko, przecież im trzeba także zapłacić za obsługę, patologia !
1
Monika 2015-01-20 15:30:29
Do 15 każdego miesiąca.
hutnik 2015-01-23 13:39:13
pracownikowi najlepiej najniższą krajową bo przeziez trzeba kazdego co tam siedzi w pośrednictwie opłacić. wprowadzanie takich pośrednictw jest na niekorzyść pracownika i każdy dobrze o tym wie!
2
professor UJ 2015-01-24 15:13:42
Zgoda- Hutnicy,zatrudnieni bezpośrednio przez Hutę i spółki zarabiają ponad 3 tyś netto, bez godzin nadliczbowych, do tego roczne premie, dodatki świąteczne, darmowe stołówki, a tutaj szukają niewolników za 1/3 tego co zarabiają Hutnicy, bo za ok. 2000 brutto i zero przywilejów, jak długo jeszcze będzie zgoda w tym kraju na taką patologię i złodziejstwo, tak złodziejstwo !
3
desperat 2015-02-04 08:01:20
Witam może ktoś mi udzielić informacji dlaczego PUP odsyła ludzi do Agencji pracy.Czyżby handel siłą roboczą i poprawianie statystyk skuteczności Urzędu Pracy.
Rafał 2015-02-05 17:26:53
Pracowałem na magazynach w niedźwiedzincu 2 miesiące szczerze nie polecam tam pracy no chyba że bardzo ale to bardzo potrzebujecie pieniędzy niby pracuję się po 8h a zdarzało się i to bardzo często że pracowało się po 10 niby nie dużo jednak gdy jeździ się autobusem jest to bardzo uciążliwe sama praca polega na ciągłym chodzeniu i pakowaniu części na wózek lub do koszy podczas pracy jesteśmy bardzo poganiani szczególnie przez pana jacka oraz wielu innych trzeba również pilnować godziny podczas wypisywania ponieważ brygadziści lubią te godziny skracać kończenie pracy też jest również śmieszne nie dość że musisz czekać aż cię wypiszą to jeszcze czekasz w kolejce z 10 min za nim pójdziesz się przebrać jeśli myślicie że są jakieś zmiany to się grubo mylicie owszem są ale żeby dostać się na taką zmianne musimy naprawdę co chwile o to prosić na koniec dodam że ten zasrany motoprofil czy tam sanpro jest do [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] już lepiej iść na budowę i sobie dorobić przez te wakacje na pewno mniej się narobicie a i lepiej zarobicie Pozdrawiam pracownik wyjebany za to że szedł 2 min za późno po przewie :)
2
Elektronik 2015-02-06 01:10:43
Tak, już lece do Sanpro, do przemysłu ciężkiego, z suwnicami nad głową, zagrożeniem gazowym, nocami tyrać za 1500 netto, podczas gdy starsi Hutnicy za tą sama pracę zarabiają 3500 netto plus liczne przywileje ...naprawde wierzycie wy tam z Sanpro, że znajdziecie3 jeleni po technikum , elektroników co będą haratać za tą sumę, chyba musiał by upaść na główkę !
3
Benio 2015-02-07 02:34:06
To prawda, ci starsi Hutnicy maja niezłe pensje,oprócz tego wczasy pod gruszą, dopłaty do świąt, roczne premie, za darmo stołówka i obiady ! Jak to bywa po co komu płacić lepiej przy tym bezrobociu, jak można znależć niewolników co będą zapierd...za 1200, takie myślenie zrodziło sie w głowach nawet chyba nie Mittala, tylko tego naszego kapo ! Więc czekają aż starzy z przywilejami wyumierają, a nowych zatrudniają poprzez firmy pośredniczące, wcześniej manpower, teraz sanpro i szukają frajerów za 1200, nie doczekanie wasze , musiałbym być jebn.. aby za tyle po technikum tyrać ! Ci ludzie z Sanpro chyba z księżyca spadli !
3
szukam pracy 2015-02-16 23:09:02
Czy orientuje się ktoś, czy MP Services jest jeszcze na hucie katowice?
niki666 2015-02-17 10:42:16
Jedno wielkie dno...Pracowałam już pod kilkoma agencjami typu ranstad,work, ale nigdzie nie miałam takich problemów! Żeby cokolwiek załatwić trzeba mieć zapas kropli walerianowych... wypłacanie wynagrodzeń na raty - podstawa w terminie, ale "premia" (czyt.nadgodziny i święta do wypłacenia)niewiadomo kiedy, obecnie już 9 dni spóźnienia! Jeśli mam w umowie napisane że do 10. mają być pieniądze to tak ma być, w banku nikogo to nie interesuje że dostaję wypłatę na raty, kilku kolegów którzy płacą alimenty na dzieci też mieli przez to wiele kłopotów i musieli się tłumaczyć...Przy zaznaczeniu że koledzy i koleżanki z tego samego zakładu pracy ale innych agencji dostali wszystko jednym przelewem, a jeśli na raty to dzień po dniu...
Po pasek też trzeba non stop łazić, liczyć i sprawdzać wszystko.
Jednym słowem dno!!
do szukam pracy 2015-03-04 19:05:22
nie ma juz na hucie mp s. jest ta ! firma czyli sanpro j.
łatek 2015-03-15 15:37:22
jak się nazywa pośrednictwo pracy przy hucie katowice dąbrowa górnicza co mówią na nią w skrócie ABC??macie namiar żeby się z nimi skontaktowac?
Andrzej 2015-04-15 23:32:12
Witam, jestem pracownikiem na hucie zatrudnionym poprzez San Pro i z prawie całością komentarzy sie zgadzam chociaż nie do końca... Prawda jest taka że zatrudnieni na HK mają stawki słabe bo jakies niecałe 1700 do wypłaty i to największy ból ponieważ w systemie 4 brygadowym to przynajmniej powinno być 2200 na rękę.. Kazdy pracownik otrzymauje na start pełne wyposażenie ubrania co nie w kazdych zakładach bywa, do tego ubrania są prane przy oddawaniu ich do pralni, kartki zywnosciowe na posiłek na cały miesiąc, fundusz socjalny, wczasy pod grusza oraz mozliwość wstąpienia do związków co też nie wszedzie jest.. Wystarczy podnieść ludziom stawki i myślę ze kazdy bedzie zadowolony.. :) Pozdrawiam
esterh 2015-06-02 13:22:35
To moze ktos mi napisze jak wygląda praca na hucie przez sanpro-zatrudniają na wielkim piecu ,na stanowisku wytapiacza-ile tak na prawdę jest do ręki pensyjki ...czyzby rzeczywiscie były problemy z wypłatami
Jorgg 2015-06-20 23:53:13
Witam.Ja pracuje w Sanpro grupa Impel na hucie w Labedach i jestem zadowolony.Robota dla ludzi którzy chca pracowac.z kasa niema problemu jak juz sa jakies minimalne opóźnienia to uprzedzaja takze polecam firme i nie zgadzam sie z tymi bredniami.poprostu kto chce ten ma...
3
LDZ 2015-06-21 15:15:16
ja pracowalem przez job sanpro chwile gdyz robota do [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] placa jeszcze bardziej zmienilem i nie zaluje ale jednak za ponad tydzien pracy kasy do tej pory nie widze juz 2 miesiac minool 15 rowniez i kasy nie ma dzwonisz nie odbieraj piszesz nie odpisuja a w biurze zadko kto jest sprawe zglosilem do PIP mam nadzieje ze ta zlodziejska firma sie juz bardziej nie rozwinie bo nabieraj sie tylko ci ktorzy jeszcze tam nie pracowali jak pytalem innych kasa niby do 15 ale czesto sie zdarza do 4 dni po terminie albo jak w moim przypadku wcale nie polecam JOB SANPRO LODZ !
jakc 2015-08-11 14:22:21
LDZ- wypłacają tak jak jest w umowie, chyba ze masz przekaz pocztowy wówczas poczta może przynieść tobie kase nawet do 2 tygodni później
nick 2015-09-09 17:44:04
sanpro job to oszusci bylam na rozmowie w spr pracy niby przeszlam ja pozytywnie i zaprosili mnie na podpisanie umowy tylko ze do spotkania nie doszlo dostalam telefon ze nie zakwalifikowalam sie do nastepnego etapu i ze mam czekac na telefon tylko ze nikt nie zadzwonil stracilam tylko swoj cenny czas. Rozmowe kwalifikacyjna przeszlam tylko ze nikt nie chcial podpisac umowy o prace. Robia tylko ludziom nadzieje organizuja spotkania o prace i nic z tego nie wynika.
3
Aga 2016-02-10 23:45:30
Najgorsza agencja pod jaką byłam zatrudniona. Problemy ze świadectwem pracy,PIT-em, śmieszne umowy i wzajemne wyzbywanie się odpowiedzialności z pracodawcą użytkownikiem. NIE POLECAM !
jjklAMPDG 2016-10-17 13:12:46
hejo a orientuje sie ktos moze czy mozna starac sie w jakis sposob przejsc pod mittal ?bo w sjp pracuja ludzie niekompetentni i uprzykrzają prace na kazdym kroku ...
1
jasiek 2016-10-17 13:19:19
Magazyniera z uprawnieniami na wózki widłowe jest u nich potrzebny.
Tyros 2016-10-31 18:31:39
Czego ty chcesz czlowieku. W biurze zupełnie normalne i sympatyczne kobitki pracują. No chyba, ze jests pan bucem, bo pracuje od lat i nigdy zlego slowa na biuro nie powiem. Ciesz se ze w ABC nie robsz, tam cos zalatwic to jest dramat, nie mowiac o ile gorzej finansowo jest. Wsjs jest duzo dodatkow dla pracownikow przynajmnije.
2
Zostaw swoją opinię o Sanpro Job Service Sp. Z o. o. - Katowice
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Sanpro Job Service Sp. Z o. o.