EuropaJob Sp z o. o.

Adres: Stanisława Kunickiego 5 lok. 201, 30-134 Kraków

NIP: 6751437108 KRS: 0000367628

EuropaJob Sp z o. o.
4 357 6 1

Opinie o EuropaJob Sp z o. o.

Hanys

To nie jest firma to jest oszukiwanie ludzi. Gdzie jest premia za święta ? 30% ludzi dostało po 150 euro,a 70% nic nie dostała,a firma niemiecka wysłała dla każdego pracownika. Chłopaka wczoraj z zakładu zabrała karetka bo maszyna mu przycisneła mu rękę 2 dni był na l4 A dziś to za to zwolnili. Dramat a pan Marek C to kłamcą,oszust,dłużnik musiał wyjechać do Niemiec bo ma długi w Polsce. i siedzi sobie w Lipsku na mieszkaniu i myśli jak tu kogoś oszukać z panią z Krakowa nie pozdrawiam (usunięte przez administratora)

Hanys

To nie jest firma to jest oszukiwanie ludzi. Gdzie jest premia za święta ? 30% ludzi dostało po 150 euro,a 70% nic nie dostała,a firma niemiecka wysłała dla każdego pracownika. Chłopaka wczoraj z zakładu zabrała karetka bo maszyna mu przycisneła mu rękę 2 dni był na l4 A dziś to za to zwolnili. Dramat a pan Marek C to kłamcą,oszust,dłużnik musiał wyjechać do Niemiec bo ma długi w Polsce. i siedzi sobie w Lipsku na mieszkaniu i myśli jak tu kogoś oszukać z panią z Krakowa nie pozdrawiam(usunięte przez administratora)

Niewolnik

To jest nie do przyjęcia. Mówiąc o pracy w Torgau. Jak pracownik w pracy jest dobrze ale nie do przyjęcia jest to z wypłatą. ? Niemcy i Polacy którzy są na niemieckich umowach dostają regularnie co miesiąc premie nie zależnie od stażu pracy czy jest nowy pracowniem czy starym dostaje co miesiąc. Więc skoro niemiecki księgowy liczy twoje godziny to on przyznaję ci premie bo tobie też się należy. Do setna sprawy Taka Europajob zabiera ci te premie. Co jeszcze Pan C zabiera ja nawet jak byłeś chory jeden dzień na 3 kolejne miesiące. Więc gdzie te pieniądze idą? Polecać znajomych do czego? Żebyście biznes na ludziach robili przerobi 3 miesiące i macie 500 euro. Kwatery jakie ? Szczury biegają smród. Obiecują zarobki ale chyba tylko dla siebie. Liczą wszystko dla siębie. Pan C rację ktoś pisał że jest czarodziejem taki cygan kłamca że nawet brewka mu nie drgnie. Tu wszystko ładnie pięknie a z uczciwie zarobione pieniądze dostajesz 60 albo 70 % bo reszta to dwa podatki.

Oszukany

Odnośnie pracy w Torgau. Praca jest oky patenty i wózki nie wiem jak na innych działach jest ale słychać że praca jest godna. Odnośnie warunków mieszkalnych kwatery to dramat przy takiej kwocie 180 euro płacisz za największy (usunięte przez administratora) Czarodziej cecek obiecuje złote góry potrocajac ci za to że chodzisz do pracy. ogólnie płacisz za nie wiadomo co. jaki podatek za co ci zabierają itp nie wiesz ile masz na h jedyne co to brutto np 10 euro po odliczeniu wszystkiego może zostanie 6 euro nie wiem gdzie twoje pieniądze idą. Co do czarodzieje nie ufajcie mu bo co to za koordynator kontraktu skoro ma Cię gdzieś po 17 nie obiera telefonu w weekendy jest nie dostępny to co zrobic jesli cos stanie sie w pracy czy gdzie kolwiek? Malo tego namawia pracowników do sprowadzania ludzi tylko nie przez firmę tylko niego. Obiecanki ceckanki dla niego 500 euro a dla Ciebie nic może 50 ci da dla przykładu. Pazerny dusigrosz zbiera na naszego forda. Moje sugestie dla EuropaJob Sp z o. o.: Odnośnie pracy w Torgau. Praca jest oky patenty i wózki nie wiem jak na innych działach jest ale słychać że praca jest godna. Odnośnie warunków mieszkalnych kwatery to dramat przy takiej kwocie 180 euro płacisz za największy (usunięte przez administratora) Czarodziej cecek obiecuje złote góry potrocajac ci za to że chodzisz do pracy. ogólnie płacisz za nie wiadomo co. jaki podatek za co ci zabierają itp nie wiesz ile masz na h jedyne co to brutto np 10 euro po odliczeniu wszystkiego może zostanie 6 euro nie wiem gdzie twoje pieniądze idą. Co do czarodzieje nie ufajcie mu bo co to za koordynator kontraktu skoro ma Cię gdzieś po 17 nie obiera telefonu w weekendy jest nie dostępny to co zrobic jesli cos stanie sie w pracy czy gdzie kolwiek? Malo tego namawia pracowników do sprowadzania ludzi tylko nie przez firmę tylko niego. Obiecanki ceckanki dla niego 500 euro a dla Ciebie nic może 50 ci da dla przykładu. Pazerny dusigrosz zbiera na naszego forda.

Dominik
@Oszukany 12.12.2018 18:14

pan C namawia ludzi żeby ci sprowadzali znajomych i kolegów poza wiedzą pani z Krakowa to dostaną po 300 euro za lebka.sam nic nie robi w niczym nie pomaga tylko kasa i kasa

mcw
@Dominik 12.12.2018 18:39

dasz znać w miarę szybko na majkel49@op.pl. bede bardzoe wdzieczny..;]

Gość
@mcw 12.12.2018 19:11

300 euro ? Chyba dla niego stary.dostaniesz może z 50euro tylko że Ci ludzie muszą pracować 3 miesiące na niego i jego mieszkania

Paleciarz
@Oszukany 12.12.2018 18:14

Tak że płacisz 2 podatki za które powinna płacić firma. Zarabiasz w euro liczą ci w złotówkach??? Już jest przekret. Zarobisz 10 tyś to 3 albo 4 tysiące zabierają. Niezły biznes

EuropaJob

@PanAdolf Witam, Podstawą do zwrotu kaucji za mieszkanie jest zdanie mieszkania, rozwiązania umowy i otrzymania potwierdzenia od koordynatora. Jeżeli mieszkanie zostało oddane i nie stwierdzono na nim żadnych szkód, nie ma żadnych przeciwwskazań do zwrotu kaucji. Jeżeli chodzi o sytuację na mieszkaniach, o których Pan wspomina jak bałagan czy picie alkoholu za tą sytuacje odpowiadają mieszkający tam pracownicy, nic więc dziwnego że od czasu do czasu zdarzają się kontrole ze strony koordynatora aby uniknąć tego typu sytuacji. Niestety nie jesteśmy w stanie odpowiadać za zachowanie innych pracowników. Wszystkie inne problemy tj. problemy z chipem, czy niezgodność w godzinach na bieżąco rozwiązujemy zaraz po zgłoszeniu tego przez pracownika. Brakujące czy nierozliczone godziny są wyrównywane z kolejnym wynagrodzeniem. Premie mają charakter uznaniowy i to klient wskazuje listę osób, którym one w danym miesiącu przysługują.

Niezadowolony

Mieszkania które firma proponuje stan tragiczny, nie ma nic prócz łóżek, w lampach jedną żarówka 5W na całe pomieszczenie, (usunięte przez administratora) kila itp... wypłaty średnio uwalone miesięcznie o 400€ od wspomnianej podstawy przez firmę i koordynatora, 180h pracy i 1200€ wypłaty z świętami, niedzielami i nocami gdzie jest dodatkowo 100%, 50%, 25% więcej od stawki. Praca trochę niewolnicza, z urlopem zawsze problem A najgorzej jak np auto odmówi posłuszeństwa nie da się nic załatwić więc macie nieobecność zamiast urlopu. Zachorujecie to zostajecie 3 miesiące bez premii. Wspomniane premie to tak jak napisałem jest to tylko wspomnienie. Pan Marek C. Niby nasz opiekun A nigdy na niego nie można liczyć w żadnej kwestii chyba żeby dostać od niego zjebe za nic i mógł sobie podbudowac swoje ego... jednym słowem masakra bo zrezygnowałem z umowy o pracę na stałe by tu jechać zarobić A tutaj zastałem umowy śmieciowe co miesiąc i oszustwo na wyplatach Moje sugestie dla EuropaJob Sp z o. o.: Pracownicy robia swoje A wy oklamujecie i oglądacie ludzi z kasy...

EuropaJob
@Niezadowolony 11.10.2018 17:59

Witam, projekt o którym Pan wspomina istnieje od 2013 roku i jest to pierwsza tego typu negatywna opinia. Z ramienia naszej agencji pracuje ponad 80 pracowników i żaden nie zgłaszał podobnych problemów, które opisuje Pan powyżej. Jeżeli miał Pan jakiekolwiek zastrzeżenia co do wyposażenia mieszkań, czy pracy naszych koordynatorów należało to zgłosić do pracowników naszego biura, wszystkie tego typu problemy rozwiązujemy na bieżąco.

Benio
@EuropaJob 17.10.2018 13:26

To dziwne że nie macie informacji na ten temat jeśli miesiąc poprzedni i ten były telefony do firmy w sprawie wypłat, gdzie się podziały pieniądze itp... nikt głośno nie chce mówić na forum publicznym bo każdy boi się o swoje miejsce pracy z racji tego iż umowy są dostarczane co miesiąc więc jest to typowa umowa śmieciowa bo kto wie czy na następny raz dostanie przedłużenie mimo tego że w Polskim kodeksie pracy jest napisane że 3 umowa musi być na czas nieokreślony wy po prostu omijacie ten proceder. Dojeżdżam z Wadowic i chciałbym mieć pewność że po przyjeździe z zjazdu będę mógł dalej liczyć na to że będę pracował w tym przypadku nie mam tej pewności co za tym idzie stres który przekłada się roztargnienie pracownika z końcem miesiąca...

PanAdolf
@Niezadowolony 11.10.2018 17:59

Widac pracowałeś tam. Zakładam palety.

PanAdolf
Zweryfikowany użytkownik

Aa i Pan Marek C był na tyle perfidny ze potrafi do lodówki zajrzeć albo, sprawdzić czy masz pieniądze ze sobą. Pan Marek C!

PanAdolf

Ogólnie tragedia, oszukują na godzinach jak Ci chip bie działa bo Nie działają to Ci pan Marek C! Powie tak idź do przełożonego niech on to wyjaśnię ty dostajesz N i 3 miesiące bez premi. Meldunek? Ja byłem 4 miesiące i się nie doczekałem śmiech na sali. Praca (usunięte przez administratora) jak noc tragedi w domach pijaństwo speluna ogólnie tragedia. Naprawdę odradzam każdemu kto chce tam jechać ludzie to jest oszustwo jak nie wiem co. Aa j jeszcze pobierają Kaucje to 200€ których nigdy nie odzyskacie. Bo w biurze powiedzą ze to sprawa Pana Marka C który pokaże wam dom bo umów o prace jest z Europajob a o chatę z nim ale kasę zabrała Europajob z wypłaty. A jak napisałem do Pana Marca C o poeniadze o kaucje to mnie zablokował. Wiec Ja idę z nimi do sądu! Umówię tu naprawdę szczerze nigdy nikt mnie tak w oczy nie oszukiwał. Będę tu zaglądał wiec jeśli ktoś naprawdę chce informacji niech zostawi kontakt Ja się odezwę. Wyślę zdjęcia nagrania rozmów. Wszystko mam będę się z nimi sadził nikt mnie tak w życiu nie oszukał.

Bartek

EuropaJob ma opinię bardzo dobrego pracodawcy. Zupełnie nie rozumiem waszych pretensji!!

Torgau

Jedzie ktos na Palety do torgau ? A moze ktos byl i podzieli sie swoja opinia o tym miejscu ? :))

Przemek
@Torgau 06.10.2018 07:46

Właśnie się nad tym zastanawiam. O to mój email przemo957@interia.pl odezwij się to pogadamy

Anna

Tak byłam przez tą firmę i pojechałam do podopiecznego który zmarł przejechałam na inne miejsce gdzie trzeba było naprawdę 24 godziny być na nogach na dzwonek i jak powiedziałam rodzinie że ja tu nie zostanę to córka podopiecznej kazała mi się spakować i się wynosić .A firma nałożyła namnie karę bo podobno się niewywiazalam z umowy i oczywiście już dwa miesiące niema moich zarobionych pieniędzy .Odwołałam się odrazu jak mi karę nałożyli i też niema odpowiedzi więc mają opiekunki w d...e

EuropaJob
@Anna 24.09.2018 11:17

Pani Anno, po tym, jak w jednym miejscu podopieczny zmarł, otrzymała Pani od razu nowe miejsce pracy, koordynatorka zawiozła Panią na pociąg, zadbała o jedzenie na drogę..Jeśli w nowym miejscu pracy było coś nie tak, mogła Pani nas o tym poinformować. Zgodnie z umową, którą Pani podpisała, za niepoinformowanie i ucieczkę z miejsca pracy przysługuje kara, ponieważ również niemieckie rodziny nie płacą w sytuacjach, gdy ktoś nie dotrzymuje warunków umowy. Po to jesteśmy, by w takich sytuacjach pomagać i rozwiązywać problemy i tylko przykro nam, że nie dała pani nam szansy na to, by tutaj odpowiednio zadziałać. Gdy coś takiego miało miejsce mielibyśmy szansę uzgodnić z pośrednikiem, ze sytuacja na zleceniu nie jest zgodna z opisem jaki otrzymaliśmy. Wtedy moglibyśmy szukać dla Pani innego zlecenia lub organizować powrót- nie byłaby Pani obciążona karą.

anonymous

Do You Seek Funds To Pay Off Credits and Debts? { FIFOCapitals@gmail.com } Is Here To Put A Stop To Your Financial Problems. We Offer All Kinds Of Loan (Personal Loan, Commercial Loan, etc.) We Give Out Loan With An Interest Rate Of 1.00%. Interested Applicants Should Contact Us Via Email: FIFOCapitals@gmail.com Please Fill the Application Form Below: - Complete Name: - Loan Amount Needed: - Loan Duration: - Purpose Of Loan: - City / Country: - Telephone: - How Did You Hear About Us: If You Are Interested To Get A Loan Then Kindly Write Us With The Loan Requirement. Please, Contact Us via email: FIFOCapitals@gmail.com,,,

opiekunka

Jeśli chcecie wyjechać z tą firmą jako opiekunka za granicę to się kilka razy zastanówcie. Firma działa jako zlepek kilku firm, kombinatorzy i (usunięte przez administratora) Kompletny brak profesjonalizmu. ZOstawią Was na lodzie z dnia na dzień. Przed podpisaniem umowy zalecam dać ją do przeczytania prawnikowi i się zastanowić dwa razy czy ją podpisać. Złodziejskie warunki pracy. Zero poszanowania dla pracownika. Brak kontaktu z biurem i dnia na dzień jesteście na lodzie.

Viking
@opiekunka 17.01.2018 10:52

Opowiada Pani pierdoly i nieprawde. Niech sie Pani zastanowi kilka razy, zanim Pani zatrznie oczerniac firme. Akurat mam okazje wspoplracowac z ta firma, wiec mam inne zdanie od Pani. czy jest jakas firma ktora Pani odpowiada ? No chyba ze sie pracowac nie chce.

Rafi63

Rafał Jestem bardzo zadowolony kasa na czas załatwili transport onic się nie martwiłem.Polecam

Administrator

Atmosfera w miejscu pracy odgrywa coraz ważniejszą rolę. Czy tak samo jest w EuropaJob Sp z o. o.? Napisz, co o tym sądzisz, ułatwiając tym samym innym osobom podjęcie decyzji dotyczącej zatrudnienia w firmie.

Weronika

@Pracownik Nantes, a czy nie wchodziła w grę zmiana miejsca pracy? Jak wyglądała sprawa z zakwaterowaniem i dojazdem - czy zapewniał to EuropaJob, czy każdy musiał we własnym zakresie się tym zająć? @welder111, tu znajdziesz dokładny opis interesującego Cię stanowiska: http://www.europajob.com.pl/praca/francja/ad/spawacz-mig-mag-francja-okolice-nantes-laval,1302 . A może już tu pracujesz? Jeśli tak, napisz coś więcej. @zadowolona, a na jakim stanowisku i w jakim kraju pracujesz? Planujesz związać się z firmą na dłużej? Jak oceniasz warunki oferowane przez tego pracodawcę?

zadowolona
@Weronika 29.03.2018 11:10

W Niemczech, jako opiekunka osób starszych

Pracownik Nantes

Pracodawca uczciwy, lecz praca zlecona mi w firmie S. M. C.w miejscowości Montsurs, była jakąś kpiną. Spawacze "Francuscy spawali 6 kabin dla VOLVO na zmianę (8 godzin), a ja musiałem pospawać 8 szt., co było nie wykonalne. Syn głównego szefa przychodził codziennie i "mobingował" mnie - dlaczego nie potrafię zrobić 8 sztuk. Firma S.M.C., w której pracowałem nie jest warta polecenia, ponieważ ja sam jak i inni pracownicy z Polski byliśmy tam bardzo nie mile widziani w moim jak i ich odczuciu, także zdecydowanie nie polecam tejże firmy. Jeśli chodzi o Europa Job biorą "robotę", tam gdzie się da, pilnują tylko swoich tyłków, lecz jeśli chodzi o pracowników , to mają ich "gdzieś".

welder111

A DOKŁADNIE JAKO SPAWACZ FRANCJA.

welder111

WITAM PROSZĘ O INFO.O TEJ FIRMIE SZUKAM PRACY POZDRAWIAM

Regina

Agencja ma opinię bardzo dobrego pracodawcy. Myślę, że można z nimi spokojnie wyjechać do pracy.

zadowolona

Wynagrodzenie zawsze na czas. Panie zawsze oddzwaniają jak coś potrzeba. Dobre podejście do pracowników.

Marika

Może to je jest idealna firma ale nie narzekajcie bo jest spoko.

Weronika

Zapoznawaliście się już z wywiadem, który widnieje pod wyszczególnioną kolorem czerwonym zakładką? Dowiedzieliście się z niego potrzebnych informacji?

Dzidka

Mogę tylko w samych superlatywach pisać o nich. Praca ok i warunki w Niemczech bardzo dobre, chętnie skorzystam z ich ofert.

anonim

(usunięte przez administratora)

Jacuś

Człowieku co Ty wypisujesz o tej firmie. Wyjeżdżasz na robotę za euro, masz wszystko ustalone. Wystarczy robi swoje ale .......

erf

masz racje szukają teraz tych pracowników fizycznych np. na wykładanie towaru przy ogłoszeniu napisali ze oferują elastyczny grafik 12- 14 zł za godzine tylko w sumie nie wiem też czy netto czy brutto

Junak

Czy to jest normlne, że załatwiają wszystko "za pięć dwunasta"? Dostałem ofertę w poniedziałek, praca na za tydzień - czyli powinienem wyjechać jutro. Do tej pory nie mam umowy, ani nawet adresu, dzwoniąc odbijam się od melodyjki w słuchawce. Kwestionariusz wysłany, mają w tej chwili moje dane do umowy a ja się zastanawiam, czy nie wezmą na mnie kredytu, bo o pracy chyba mogę zapomnieć :/

Niezadowolona

Nie polecam, nie i jeszcze raz nie. 'Firma' jest niepowazna. Umowa podpisana z dniem 1 lipca, do dzisiaj zwodza rychlym rozpoczeciem pracy, ktore juz nigdy nie nastapi. Marnuja ludziom czas i pieniadze, ale do tworzenia umow w ktorych zleceniobiorca jest smieciem sa pierwsi. Kary za spoznienie, kary za nieobecnosc, kary za brak wylacznosci, kary za dzien spoznienia z karta pracownicza. A gdzie kara za robiebie z ludzi idiotow, zwodzenie, marnowanie czyjegos czasu i pieniedzy? To, ze ktos jest studentem/poszukuje pracy nie znaczy, ze mozna z niego robic idiote i wodzic za nos.

anonim

(usunięte przez administratora)

EuropaJob

Wyjściowa stawka wynosi 9 zł netto, po przepracowaniu 120 h wzrasta do 10 zł netto/h. Sytuacja dotyczy osób ze statusem ucznia/studenta.

opinia

Negatywne opinie znikają o Francji, tam jest praca wymarzona, kraina mlekiem i miodem płynaca. Wakacje połączone wraz z pracą w przepięknych pensjonatach na wzór XVIII wiecznych kurników z dużą ilością rekreacji, stadami krów za oknem, z pięknymi wiejskimi zapachami i aromatami oraz z wielką fauną owadów, pająkami gigantami, rozmaitymi innymi owadami, które od czasu do czasu swoim wyglądem przyprawiaja o dreszczyk emocji. Praca z Europajob to prawdziwa szkoła życia a nie tam jakies dyrdymały

Zostaw opinię o EuropaJob Sp z o. o. - Kraków

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie EuropaJob Sp z o. o.