Lobo HR

Gdynia

Opinie o Lobo HR

misiek 2015-05-15 18:58
są nierzetelni: na dwóch róznych portalach z ogłoszeniami o pracę tego samego dnia ogłaszają nabór na to samo stanowisko i podają różne wymagania (np. konieczność bycia studentem lub brak takiej informacji, różne formy zatrudnienia (od etatu po umowy śmieciowe). Ponadto ignorują potencjalnych kandydatów i nie odpowiadają na meile
7
Mlody 2015-07-10 14:35
Nie zgodzę się, że są nierzetelni. Miłe Panie, konkretne. Da się z nimi dogadać, więc- ogólnie nic do zarzucenia.
2
ko lego 2016-02-02 16:38
Jedna z pracownic dzisiaj szukając programisty napisała - programmer is a tool that converts coffe to code
Szacuneczek jak nic
2
agacik 2016-02-12 14:04
byłam w LOBO na praktykach w Gdyni i dobrze je wspominam. mój przełożony był wymagający, ale dzięki temu więcej się nauczyłam i ogolnie dobrze wspominam ten staż. jeśli kogoś interesuje tematyka HR, to LOBO jest dobrym miejscem do zdobywania doświadczenia
3
krzysztof 2016-02-17 20:46
pracuję tu już ponad rok i nigdzie się nie wybieram. Uwielbiam dynamiczną pracę, a skoro HR to dynamiczna dziedzina, nie mogłem trafić lepiej niż do LOBO - tutaj naprawdę sporo się dzieje i to jest mega plus. Obecnie staram się o awans na stanowisko head huntera, mam nadzieję, że wkrótce będę mógł sie pochwalić awansem. Polecam firmę, dobre zarobki, świetne możliwości rozwoju, warto!!!!!
3
magdalena 2016-02-22 15:11
Stabilna praca, dobre wynagrodzenie, ciekawe zlecenia. Jestem zadowolona z LOBO i polecam innym.
3
Karolina 2016-03-05 14:10
Jestem u nich headhunterką i kocham to co robię! Nie mówię, że to jedyne miejsce na świecie, gdzie mogę się realizować, ale LOBO jako pracodawca oferuje takie warunki pracy ze nie mam potrzeby ani ochoty czegoś zmieniać. Polecam
3
tomson 2016-03-16 21:35
Potwierdzam słowa poprzedników, że praca w LOBO jest dobra i to pod wieloma względami. Zdarzyło mi się co prawda mieć jakieś spięcie na linii ja-przełożony, ale w LOBO podoba mi się to, że każdy pracownik ma prawo do własnej opinii i dzięki temu wzbogaca się zespół, bo im więcej pomysłów tym lepiej. Firma fajnie się rozwija i cieszę się, że mogę być jej częścią w tym czasie.
1
nowy 2016-03-20 15:44
Ja niestety nie polecam ponieważ po rozmowie z przyszłym pracodawcą dla którego lobo rekrutowało pracownika podziękowałem bo mi po prostu nie pasował dojazd lobo zaczęło mi wymyślać ,że to moja wina i muszę im pokryć koszty.
4
kodek 2016-04-04 11:02
Zdecydowanie działają głównie w headhuntingu - to ich obszar specjalizacji i wiem, że działają bardzo skutecznie (patrz - mój przykład ;)). Mam paru znajomych ze stanowisk kierowniczych, którzy zostali pozyskani w naszej firmie również przez LOBO. Naprawdę dobrze radzi sobie ta firma w obszarze Direct Searchu.
2
jacek 2016-04-17 12:57
dziwne ze cały czas wypowiadają się karolina i magda wszędzie w sieci, nie dość że każa im wciskać ciemnote to jeszcze muszą pisać pozytywne komentarze w internecie. Nie polecam, niestety miałem okazję współpracować.
6
wiper 2016-04-19 22:16
@jacek - ciekawe, co piszesz, muszę sprawdzić pozostałe opinie od Karoliny i Magdy :D Ale teraz mam pytanie, co wiecie na temat ich oddziału w Amsterdamie? Byłem pozytywnie zaskoczony gdy okazało się że tam też działają, mało która polska agencja pracy może pochwalić się zagranicznymi biurami lol wyglada na to, że fajnie sie rozwijaja
margo 2016-06-10 15:19
@Jek - to prawda, też wróciłam uwagę! obserwuje ich oferty od dwoch tygodni (rozwazam zmiane pracy) i serio jest coraz ciekawiej
1
Wojtek 2016-08-21 19:12
Warto u nich odbyć praktyki, dobrze wszystkiego uczą, nie ma parzenia kawy. Jak ktoś polubi tę pracę i się sprawdzi to ma realną szansę zatrudnienia. To tyle z mojej strony.
Nati 2016-08-28 00:13
HEJ MOGŁABYŚ OPOWIEDZIEĆ COŚ WIĘCEJ O PRAKTYKACH?
Pewnie są bezplatne i jakie są szanse na pozostanie w firmie?
1
Mariusz 2016-10-06 09:03
Dobre praktyki i fajne oferty pracy. Można polecić.
xd 2016-10-06 21:43
A wypłata się normalnei u nich pojawia? Pozdrawiam
dom 2017-03-29 14:10
sama prawda!
2
ewa 2017-05-11 21:09
sfrustrowani pracownicy, którzy nie radzili sobie z pracą zawsze obsmarują swojego byłego pracodawcę, jakie to typowe, widać to na tym i na każdym innym profilu firmowym
Robert 2017-05-13 00:58
Jak tak czytam te opinie to od razu widać że 80% to kupione treści.
Pracowałem w Lobo jakiś czas temu w Gdyni. Zespół składał się wówczas z około 15 osób i na te 15 może 2 były zadowolone i zostały. Reszta odeszła po maksymalnie pół roku.
Płacą żałośnie - nawet nie najniższa krajowa. Umowa śmieciowa.
Rekrutacja 360 i nikt Ci nie pomaga ani nie szkoli (nie licząc nudnego wstępnego Pseudo szkolenia bo to bardziej wykładami można było nazwać - zero konkretów)

Jest wiele innych firm które oferują o wiele więcej niż lobo, nie mówię tylko o kasie.
Ja żałuję Zmarnowanych kilku miesięcy
PracaISukces 2017-05-16 01:04
Co sądzicie realnie o pracy w warszawskim oddziale jako rekruter? Jaka panuje atmosfera oraz czy firma wywiązuje się z danych obietnic? Rozwój? Podwyżki oraz premie? Póki co Pani Menadżer wydaje się być bardzo sympatyczna i profesjonalna. Widać, że zależy jej na doborze dobrego zespołu. Oceniam tę Panią jako osobę na wlasciwym miejscu, jednak to moja opinia ze wstepnych rozmów. Z racji iż wiążę z tą firmą plan długiej współpracy, chciałabym wiedzieć w jakim stopniu można liczyć na ich wstępne wsparcie po rozpoczęciu współpracy?? Czy zależy firmie na pracowniku? Interesują mnie opinie osób które chcą tak jak ja realnie pracować na swój sukces a nie tych którzy krytykują pracodawcę jeśli od nich wymaga. Czy można zaufać firmie i wiązać z nimi plany na długie lata współpracy?? Czy raczej panuje atmosfera wyścigu szczurów i ich obietnice są bez pokrycia? Będę bardzo wdzięczna za szczere opinie :)
Z góry ślicznie dziękuję za pomoc i informację.
wiosna 2017-05-16 17:19
Pracowałam rok, zaczynałam od szkolenia. Właśnie zmieniłam pracę. Nie mogę się zgodzić z tym co napisał Robert. Szkolenie akurat było bardzo długie i merytoryczne. Mam wrażenie że jego wiadomość to post konkurencji. Jestem teraz w nowej pracy i w zasadzie nie dostałam żadnego szkolenia i rzucona zostałam na tzw "głęboką wodę", bardzo dziękuję za taki start.
Co do wynagrodzenia to owszem, na początku nie płacą dużo ale wiem z własnych źródeł, że są tam osoby z dłuższym stażem, które zarabiają już całkiem nieźle więc podejrzewam że jest tak jak wszędzie - jak masz wyniki to dobrze zarabiasz.
Jedno jest pewne - szkolenie i wsparcie jakie tam dostałam było duże i jak ktoś pisze inaczej, tzn że konkurencja albo po prostu mu nie szło :)
PracaISukces 2017-05-17 21:38
Bardzo dziękuję za pomoc :) Mam dobre przeczucia póki co i myślę, że też tak jak mnie rownież i firmie zależy na stałej współpracy. Jestem bardzo zmotywowana do działania ponieważ bardzo lubię rekrutacje więc myślę, że wybierając mnie podjęli najlepszą decyzję :) W sumie mieć pracę z pasji to chyba największe szczęście :) Miałam też ofertę pracy w Manpower od ręki, jednak atmosfera bardziej taka przyjazna do pracy w Lobo oraz podejscie Pani Menadżer niewątpliwie mnie do Lobo przekonało. Nie ma tej korpo atmosfery... co jest mega na plus. Pracę tworzą ludzie i atmosfera. Jeśli jest przyjazna dla pracownika to aż się chce do tej pracy lecieć. Rozumiem, że te negatywne opinie o firmie Lobo faktycznie tworzą osoby którym podziękowano za współpracę ponieważ zapewne jak się od nich zaczęło wymagać to pojawił się problem. Fajnie jest posłuchać opinii ambitnych osob takich jak Pani :) że realnie mi Pani napisała jak sprawy się w tej firmie mają :)
Proszę mi życzyć powodzenia :) Oby wybór tej firmy był dla mnie owocny w perspektywie rozwoju oraz ciekawych wyzwań z dlugofalową współpracą :) Ślicznie pozdrawiam :*
Wiosna 2017-05-18 17:42
Cieszę się że pomogłam i ściskam kciuki :)
Dodam, że miałam już 3 pracodawców i w każdym było coś fajnego i coś mniej fajnego, to normalne. Atmosfera w tej firmie to na pewno był plus. Z tego co wiem to dużo też zależy od tego, na jakiego menadżera się natrafi. Nie w każdym oddziale był najlepszy (z tego co słyszałam).
Pozdrawiam :*
Zostaw swoją opinię o Lobo HR - Gdynia
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Lobo HR