Opinie o MONDI sp. z o.o.
Znasz świetnych fachowców z doświadczeniem jako szlifierz, spawacz, ślusarz, operator CNC, elektryk, elektronik lub mechatronik? Poleć ich do pracy w MONDI i zgarnij dodatkowe pieniądze!
- Otrzymaj 250€ netto, gdy Twój kandydat przejdzie rekrutację i zostanie zatrudniony.
- Kolejne 250€ netto, gdy zatrudniona osoba przepracuje u nas minimum 3 miesiące.
Nie zwlekaj! Prześlij nazwisko i numer telefonu kandydata (najlepiej z CV) na [email protected] i ciesz się premią!
Szczegóły programu poleceń znajdziesz w naszym regulaminie: https://bit.ly/4fvJzFh
Serdecznie polecam biuro MONDI. Szczególnie cenię tę firmę za jakość współpracy - wszystko załatwiane na bieżąco, czarno na białym na niemieckim prawie, z ubezpieczeniem społecznym i szczegółowymi rozliczeniami wypłat włącznie oraz za pomoc koordynatorów, którzy chętnie odpowiadają na pytania na każdym etapie współpracy oraz pośredniczą między pracownikiem a niemieckimi urzędami, lokalną firmą czy wynajmującym mieszkanie. Każdą sprawę da się załatwić w bardzo miłej atmosferze, a zaliczki wpływają często nawet tego samego dnia. Z całą pewnością niedługo skorzystam ponownie ????
Dokładnie dla mnie jest to najlepsza firma w jakiej pracowałem w Niemczech. Panie w biurze bardzo pomocne i sympatyczne. Pracuje w niej od zeszłego roku i jestem bardzo zadowolony z pracy, mieszkania, w razie wątpliwości, czy jakiś problemów wszystko idzie załatwić. Dla wszystkich ponadto i dla waszego komfortu uczcie się języka niemieckiego.
Agencja jest spoko fajnie płacą mieszkania też są ok a praca zależy jak się wstrzelisz.osobiscie jestem zadowolony z Mondi
Witam serdecznie. Chcę w kilku punktach ocenić współpracę z MONDI w skali 1-10: - rekrutacja, przedstawienie oferty pracy - zgodność z wykonywaną pracą 10 pkt - wynagrodzenie na czas, zwrot za odzież ( do 50€ na początek) wszystko jasno i adekwatnie do ilości godzin. = 10 pkt - mieszkanie - wysoki standard, ogrzewanie, wyposażenie, obsługa etc ( mieszkałem na wielu lokacjach - nie ma porównania)= 10 pkt - kontakt z Mondi - ( konkretnie Kordynator P. Maciej) rewelacja, rozwiązuje wszelkie problemy, odpowiada na pytania i służy zawsze pomocą = 10 pkt - oceniam współpraca z Mondi na bardzo wysokim poziomie- pełna profesjonalność. Ps. Wszyscy inni pracujący w „zakładzie w Niemczech” zazdroszczą, że „ jesteśmy z Mondi” bo Mondi bardzo dobrze płaci, płaci na czas, zawsze służy pomocą i dba o swoich pracowników. Sedeczenie poleceń.
Gorąco polecam Warunki płacowe i mieszkaniowe zgodne z przedstawioną ofertą. Wszystkie szczegóły dopięte na ostatni guzik. Pani Agata (koordynatorka) bardzo skrupulatna i sumienna. Kontakt z biurem w jasno określonych godzinach bezproblemowy i bardzo przyjemny.
Czyli w sumie wiek nie odgrywa dla nich większej roli co niektórym na rękę po prostu. była to też okazja na jakaś negocjacje stawki?
Jeśli dziwne Tobie to znaczy że nie miałeś okazji być dyskryminowany ze względu na wiek. Gratulować :D No ale skoro pytają o umiejetności to powinny być wyższe stawki dla doświadczonych chyba? A tu piszą że nie ma?
Pracuje kilka miesięcy w MONDI i jest wszystko ok. Kontakt z agencją jest bardzo dobry , tak jak z kordynatorką mojego projektu. Były problemy zostały rozwiązane. Ta agencja została mi polecona przez inne osoby które pracują albo pracowali i powiedzieli, że nie będę żałował. Wypłaty na czas.Kwota jaka była ustalona taka była na kwitku wypłaty. Wcześniej pracowałem przez trzy inne agencje i takiego kontaktu nie miałem i co było ustalone przed wyjazdem nie pokrywało się w rzeczywistości, a chodziło o wypłatę. To była jedyna agencja która mi znalazła pracę w Niemczech bez doświadczenia wszystkie inne wymagania miały albo w ogóle nie podejmowały tematu. Warto było czekać te kilka miesięcy na pracę. TAK TRZYMAĆ. pozdrawiam Damian.
Cześć . Czy udało się komuś przejść pod firmę podczas kontraktu przez mondi ?
Do Mondi trafiłem z ogłoszenia w necie. Na początku nie wiedziołem czy to pewne, ale kumpel był i mówi że warto. No i mial racje. Po 2 tygodniach juz bylem na miejscu. Robota na linii produkcyjnej w fabryce, trzeba stac i robic szybko ale bez tragedii. Kasa spoko jak na takie cos, a po godzinach troche dodatkow wpada. Mieszkanie sluzbowe czyste, pokój z drugim typem, ale git. Z Polski mialem transport zorganizowany, tylko troche daleko bylo. Dobrze ze jest koordynator, bo Niemce to ja tylko danke i gut rozumie. Ogolnie dobra firma, uczciwie wszystko, nic na czarno.
Spróbujcie się dodzwonić ???????? dziś czekałem 35 min... jesteś pierwszy w kolejce...i tak przez 35 min, oczywiście nikt nie odebrał. Nr pod interesującą Mnie ofertą czynny ale nikt nie odbiera,a dzwoniłem kilka razy pomiędzy 9 a 13
Wyjechałem z Mondi w styczniu, robota na produkcji. Troche sie człowiek zmęczy ale idzie przezyc. Koordynator był dostępny, mieszkanie z kuchnią, miałem współlokatora ale spoko gość. Pieniądze były punktualnie. Mogę polecić każdemu kto chce uczciwie popracować.
Brałem udział w rekrutacji w lipcu tego roku. Miałem dwie rozmowy: z Panią z HR i z Zarządem. Miałem okazję poznać też otoczenie, bo wziąłem udział w dniu próbnym. Pozytywne odczucia, ale niestety nie dostałem się na to stanowisko. Mimo niepowodzenia otrzymałem konkretny feedback.
pytania o doświadczenie
Poziom rozmowy:
- Rezultat: Nie dostałem pracy
był ktoś w coburgu na produkcji przy fotelach ?
Cześć.Pracuje ktoś na Mercedesie w Rastatt na produkcji drzwi?jak ta praca i atmosfera?
Czy praca przy produkcji wentylatorów w Kupferzell jest trudna ciężka
Zależy od zamówienia, raz nie masz kiedy spojrzeć na godzinę, a raz stoisz pół h, na początku jest dużo nauki
Robota w Mondi na frezarce CNC, Rheinland-Pfalz. 2700€ na rękę, kasa na czas. Mieszkanie blisko roboty, koordynator załatwił. Trochę ciężko na początku, bo maszyny skomplikowane, ale dali szkolenie, więc ogarnąłem. Robota fizyczna, ale stabilna. Jak ktoś chce zarobić i ma siłę, to warto.
Pracował ktoś może na magazynie rowerowym w miejscowości Koblenz ?
Cześć, również prosiłbym o jakieś szczegóły, ponieważ grubo zastanawiam się nad ofertą mój mail [email protected]
Robiłem przez Mondi na produkcji w Baden-Württemberg. Na początku ciężko, maszyny szybkie, ale dali szkolenie i poszło. Koordynator spoko, pomógł z mieszkaniem. Kasa 2500€ na rękę, wypłata na czas. Trochę długie zmiany, po 10 godzin, ale soboty wolne. Ludzie na zmianie w porządku, da się dogadać. Jak ktoś szuka uczciwej roboty, to warto.
Płacą w euro, zawsze na czas. Mieszkanie spoko, robota do wytrzymania. Koordynatorzy ogarniają, jak problem, to pomogą. Lepiej niż w Polsce, nie narzekam.
Z Mondi wyjechałem do Niemiec. Robotę dali, mieszkanie też. Praca czasem ciężka, ale wypłata dobra, zawsze na czas. Jak coś, to można dzwonić do koordynatora, zawsze pomoże. W Polsce tyle bym nie zarobił. Nie ma co narzekać, warto spróbować.
Czy był ktoś na projekcie przy montażu wentylatorów w miejscowości Meerane widzę właśnie że teraz jest tam rekrutacja ?
Wyjechałem z Mondi do Niemiec. Robota na produkcji, ciężko, ale da się pracować. Zarobki są spoko, lepsze niż w Polsce. Mieszkanie dali, wszystko tam jest. Koordynator spoko, odbiera telefon i pomaga, jak coś trzeba. Dla mnie wszystko w porządku, polecam jak ktoś chce spróbować pracy w Niemczech.
Robota ciężka, ale płacą dobrze. Mieszkanie jest w porządku, wszystko tam mają, tylko czasem daleko do pracy. Wypłaty zawsze na czas, a jak coś potrzeba, to koordynator odbiera telefon. Polecam tym, co szukają pracy za granicą.
Na wstępnie muszę powiedzieć z ręką na sercu że Mondi jest najbardziej rzetelna firma z jaką pracowałem. Zaczynając od działu rekrutacji przez osoby zajmujące się papierologią po koordynatorów. Proces rekrutacji jest szybki i bardzo szczegółowo wyjaśniony. Pani od rekrutacji bardzo szczegółowo i w profesionalny sposób opowiedziała mi o wszystkim (mam na myśli specyfikę pracy zasady naliczania wypłaty itp.) Muszę nadmienić też że jestem bardzo zadowolony ze współpracy z moją koordynator Natalią Kowalkiewicz bardzo pomocna i profesjonalna Koordynator. Zawsze jak dzwoniłem żeby coś dowiedzieć lub wyjasnic dostawałem odpowiedź natychmias albo w ciagu jednego dnia. Nigdy podczas rozmowy z panią Natalia nie odczułem żebym mnie zbywała albo żeby sprawa w której dzwoniłem byla spychana na drigi plan a wrecz przeciwnie zawsze w głosie było słychać uśmiech i chęć pomocy. Tytułem końca oceniam cała firme 5/5. Szkoda że tak mało jest tak dobrych firm.
Mondi to spoko agencja, jak ktoś szuka roboty w Niemczech. Robię na produkcji, pakowanie. Zakwaterowanie załatwili szybko, warunki w porządku, nic luksusowego, ale da się żyć. Płacą w euro i zawsze na czas. Koordynator miły, kilka razy pomógł przez telefon. Rekrutacja trochę trwała, ale warto było czekać. Dobrze płacą i nie trzeba znać niemieckiego, jak się robi na produkcji.
Pracuje ktoś w schwabisch hall jako operator wózka ?

Jak się pracuje w MONDI sp. z o.o.?
+ -
Jakie są opinie pracowników o pracy w MONDI sp. z o.o.?
+ -
Jak wygląda rekrutacja do firmy MONDI sp. z o.o.?