Mondi Polska Agencja Pracy sp. z o.o.

Poznań

Ocena pracodawcy 4/6

na podstawie 506 ocen.

Opinie o Mondi Polska Agencja Pracy sp. z o.o.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Mondi Polska Agencja Pracy sp. z o.o.

Mondi Polska Agencja Pracy sp. z o.o.
pracodawca

Jeśli jesteś dyspozycyjny od zaraz, masz samochód na wyjazd

 i chcesz zdobyć doświadczenie w pracy na magazynie,

prześlij swoje CV już dzisiaj!


Oferujemy pracę w renomowanej i uznanej na niemieckim rynku firmie, zajmującej się internetową sprzedażą mebli i akcesoriów wyposażenia wnętrz. 
Nasi Pracownicy w Zespołach kierowanych przez polskich brygadzistów zajmują się ręcznym załadunkiem i rozładunkiem towarów (preferowani mężczyźni ze względu na wielkość i wagę towarów) w bardzo nowoczesnym i zautomatyzowanym magazynie. Praca w systemie 2-zmianowym (poranna i popołudniowa), z użyciem skanerów. 

Dbając o standard i komfort pracy, Firma zapewnia cykliczną zmianę stanowisk, aby wykonywany zakres zadań był różnorodny.  

WARUNKI ZATRUDNIENIA:

  • niemiecka umowa o pracę,

  • stawka godzinowa 9,23€ brutto + 9 lub 15€ netto diety (w zależności od poziomu języka),

  • zakwaterowanie zarezerwowane przez Firmę w domach prywatnych (nie w hotelach pracowniczych!!), płatne po stronie pracownika ok 300-350€,

  • terminowa wypłata wynagrodzeń,

  • wdrożenie do pracy przez polskiego brygadzistę,

  • wsparcie polskiego koordynatora przez cały okres pracy, w dopełnieniu formalności związanych z meldunkiem, zakwaterowaniem, a także innymi kwestiami związanymi z bieżącym zatrudnieniem. 


UWAGA !!
Osoby, które sprawdzą się na powyższym stanowisku będą miały szansę w zaledwie kilka miesięcy uzyskać zatrudnienie u niemieckiego pracodawcy. 

Prześlij CV na adres: praca@mondi-polska.pl 

Nie zapomnij zamieścić poniższej klauzuli:
Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych dla potrzeb niezbędnych do realizacji procesu rekrutacji (zgodnie z Ustawą z dn. 29.08.97 roku o Ochronie Danych Osobowych Dz. Ust. nr 133 poz.883. Zostałem poinformowany/poinformowana, iż mogę wycofać zgodę w dowolnym momencie, a jej wycofanie jest równie łatwe jak jej wyrażenie.

pablo
@Mondi Polska Agencja Pracy sp. z o.o. 14.02.2018 20:09

Jak mają być zadowoleni, skoro z jednej strony płacicie mizerne pieniądze, a z drugiej oczekujecie, że w danej dziedzinie będą omnibusami (czytaj: posiadali doświadczenie)? A do tego wysokie koszta z mieszkaniami i ogólnie warunkami życia! Że nadgodzinami można sobie dorobić?! Paradne! Po pierwsze, ile można j...ć na okrągło w robocie, a po drugie po co robić tyle nadgodzin, skoro tamtejszy fiskus skroi człeka z podatków?! Przerabiałem to.

radek
@greg 14.02.2018 19:36

o wyzwiskach to akurat nie do mnie, bo ja i tak osobiście uważam, że stosuję wyważony język.

michal niebudsssssssssss

super praca naprawde polecam warto jechać i odłożyć na mieszkanie w 3lata hahaha i na dobre auto starczy i na ślub pozdro

thomas
@michal niebudsssssssssss 15.02.2018 21:06

tja, jak pomnożysz te wszystkie dane razy 30.

Mariusz Grzesiak

Ciekawe ze wszyscy co tak hejtuja podpisują się durnymi ksywkami. My co faktycznie pracujemy w mondi jakoś się nie wstydzimy własnych imion i nazwisk. Niby wszystkie dobre opinie piszą panie z biura a mi sie wydaje zw te wszystkie opinie ze tak tu zle to pisza albo z konkurencji albo ci co wylecieli z robity za chlanie. A bylo ich ostatnio kilku i pewnie sie udzuelaja. Ja powiem tak. W mondi pół roku. W Niemczech łącznie 3 lata. Mam uprawnienia i język w miarę komunikatywny. Praca jest jak w umowie. Kasa też i zawsze na koncie na czas. Dla mnie jakoś koordynatorka ma czas i jak nie może gadać to odzwania. Ale nie dzwonię do niej z pierdolami bo mam swój rozum. Nawet się pozartowac da jak się nie jest dla niej (usunięte przez administratora) Minusem faktycznie są kwatery bo sporo pieniędzy. Ale szukaliśmy z chłopakami sami czegoś i jest lipa bo wszędzie chcą umowę na rok i kaucję. Albo nie chcą meldowac. Albo (usunięte przez administratora) i kiła. Jak ktoś chce pracować faktycznie A nie meline na mieszkaniu robić i wstyd to niech jedzie z mondi. A jak jest głupi to niech słucha komentarzy e Internecie od lujów co się nawet podpisać wstydzą.

Zdegustowany
@Mariusz Grzesiak 17.02.2018 23:29

A może ci co się podpisują imieniem i nazwiskiem liczą na jakieś plusy z firmy? Wyższą dietę, podwyżkę?

radek
@Mariusz Grzesiak 17.02.2018 23:29

Bywałem zagranicą i uwierz mi, że nigdy mnie za chlanie ani za burdy nie wywalono. Jestem osobą raczej niepijącą, a picie ograniczam do uroczystości rodzinnych, toteż z tą patologią, co jeździ zagranicę (a jest tego sporo) staram się maksymalnie ograniczyć kontakty. Niestety, ale agencji to nie obchodzi. Ładują wszystkich do jednej nory i stosują zasadę zbiorowej odpowiedzialności, znaczy: jeden menel zniszczy jakiś sprzęt w domu, każdy odpowiada, bo przecież żaden się nie przyzna, a zwłaszcza winowajca. Przerabiałem takich typów i w Holandiach i w Niemczech. Przerabiałem i temat mieszkań zagranicą. Nieadekwatnie wysokie koszty, a w jednym domu mieszka nawet kilkanaście osób. OBCYCH SOBIE LUDZI. I nie dziwota, że z jednej lodówki znika potem jedzenie, giną rzeczy. Agencja umywa ręce, bo jak to kiedyś tu napisano: różni ludzie wyjeżdżają. Aha. W każdej agencji, w której pracowałem kasa też była na czas. I co z tego, skoro to były GROSZE? Co za to odłożysz? Ponadto, co z tego, że i ja mam i na cnc i na spawacza, (usunięte przez administratora) gazowego i na wózki i na suwnice i znam trochę język, skoro i tak rzucają do roboty tam, gdzie brakuje ludzi, a poza tym, choć mam kilkuletnie doświadczenie w branżach metalowej i drzewnej, proponują NAJNIŻSZĄ KRAJOWĄ? To niech się agencja zdecyduje, czy daje najniższą i bez doświadczenia, albo większą stawkę dla osób doświadczonych! A nie: najniższa i wymagane doświadczenie. Motają się sami. Poza tym twoje myślenie jest stereotypowe: każdy, kto ględzi i narzeka, to żłop i menel. Brawo! Nie mam też obowiązku przedstawiać swojego prawdziwego imienia i nazwiska. A może chcesz mój pesel, grupę krwi, wzrost, wagę i rozmiar butów?

Prawda

Wszystko się zgadza. Niestety... Rozmowa rekrutacyjna przebiega w bardzo sympatycznej atmosferze i na tym koniec zalet. Koordynatorka jest tylko po to zeby być. Uprzedzę komentarze obronne - nikt nie wymaga prowadzenia za rączkę wszyscy jesteśmy dorośli, ale na podstawowe pytania wypada odpowiedzieć, a nie olewać obojętnie czy to telefonicznie, mailowo czy przed whatsapp. Zachowanie poniżej krytyki. Można się poczuć poniżonym. Praca wpisana w umowę jest zupełnie inna niż ta którą trzeba wykonywać na miejscu. Jest ona narzucana, a jeżeli próbuje się wytłumaczyć, że stanowisko miało być inne i porozmawiać o tym jak ludzie to odpowiedź jest jednoznaczna - nie podobna się to won tylko ładniej ujęta. Warunki mieszkalne są dramatyczne. Proponując swoim pracownikom mieszkania w danych cenach firma jest świadoma w jakim one są stanie. Wstyd. Ten kto umie język i był już pare razy w Niemczech napewno nie da sobie zamydlić oczu tym ze innych pokoi dostać za taką cenę z meldunkiem nie mozna. Owszem można i rozumiem tez ze te mieszkania ktore oferuje firma sa tylko propozycją, szkoda tylko, że ta propozycja jest poniżej jakichkolwiek standardów z której MUSZĄ podkreślam skorzystać osoby ktore język znają słabiej lub pierwszy raz jadą do Niemiec. Taka jest prawda dlatego tłumaczenia firmy są conajmniej śmieszne. Ostatnią rzeczą, która myślę jest istotna - szkoda, że firma nie interesuje się tak bardzo pracownikiem który jest już na stanowisku jak odpisywaniem w ekspresowym tempie na komentarze z gowork wybielając się. To nic nie da, ludzie też dużo mówią między sobą i nie są to pochlebne rzeczy, a niosą się niestety szybko.

Zdegustowany to za mało
@Prawda 16.02.2018 18:27

Dokładnie, jest tak jak piszesz. Firma próbuje wybielić się śmiesznymi odpowiedziami a prawda jest taka że warunki mieszkaniowe za ponad 300€ za pokój wieloosobowy są poniżej wszelkich standardów. Mieszkania są brudne, właściciel albo pośrednik ma na to wyłożone, nie dba o nic. W Niemczech można spokojnie wynająć na pół roku u kogoś pokój za 200-250€ z meldunkiem tylko trzeba umieć rozmawiać i czytać po niemiecku ogłoszenia na różnych portalach a jak ktoś nie zna języka to siedzi na "ich" mieszkaniach w kilka osób w pokoju. Co do kontaktu z koordynatorką również się zgadzam, szybciej odpisują na komentarze na Gowork niż pracownikom za granicą. Za koordynatorką trzeba wydzwaniać po kilka razy bo pani nie potrafi albo nie ma czasu oddzwonić. Potrafi jednak napisać SMSa że nie ma teraz czasu rozmawiać.

On

Stanowczo nie polecam! Jak chcą zwerbować pracownika to obiecują super warunki, wszelką pomoc organizacyjną polskich koordynatorów na miejscu a po przyjeździe pokój kilku osobowy płacąc ponad 400 euro od osoby (w efekcie sami znaleźliśmy sobie kwaterę w dużo lepszych warunkach za 300) zero pomocy ze strony agencji. Koordynatorka jest od spławiania pracowników a nie pomocy. Pracując od pierwszego dnia miesiąca załóżmy stycznia wypłata jest dopiero ok 20 lutego. Naprawdę jest mnóstwo innych konkretnych agencji dlatego warto poszukać żeby nie trafić na taką porażkę jak MONDI

Sama prawda
@On 16.02.2018 13:33

Wszystko się zgadza. Niestety... Rozmowa rekrutacyjna przebiega w bardzo sympatycznej atmosferze i na tym koniec zalet. Koordynatorka jest tylko po to zeby być. Uprzedzę komentarze obronne - nikt nie wymaga prowadzenia za rączkę wszyscy jesteśmy dorośli, ale na podstawowe pytania wypada odpowiedzieć, a nie olewać obojętnie czy to telefonicznie, mailowo czy przed whatsapp. Zachowanie poniżej krytyki. Można się poczuć poniżonym. Praca wpisana w umowę jest zupełnie inna niż ta którą trzeba wykonywać na miejscu. Jest ona narzucana, a jeżeli próbuje się wytłumaczyć, że stanowisko miało być inne i porozmawiać o tym jak ludzie to odpowiedź jest jednoznaczna - nie podobna się to won tylko ładniej ujęta. Warunki mieszkalne są dramatyczne. Proponując swoim pracownikom mieszkania w danych cenach firma jest świadoma w jakim one są stanie. Wstyd. Ten kto umie język i był już pare razy w Niemczech napewno nie da sobie zamydlić oczu tym ze innych pokoi dostać za taką cenę z meldunkiem nie mozna. Owszem można i rozumiem tez ze te mieszkania ktore oferuje firma sa tylko propozycją, szkoda tylko, że ta propozycja jest poniżej jakichkolwiek standardów z której MUSZĄ podkreślam skorzystać osoby ktore język znają słabiej lub pierwszy raz jadą do Niemiec. Taka jest prawda dlatego tłumaczenia firmy są conajmniej śmieszne. Ostatnią rzeczą, która myślę jest istotna - szkoda, że firma nie interesuje się tak bardzo pracownikiem który jest już na stanowisku jak odpisywaniem w ekspresowym tempie na komentarze z gowork wybielając się. To nic nie da, ludzie też dużo mówią między sobą i nie są to pochlebne rzeczy, a niosą się niestety szybko.

Zdegustowany
@On 16.02.2018 13:33

Popieram

Sama prawda

Wszystko się zgadza. Niestety... Rozmowa rekrutacyjna przebiega w bardzo sympatycznej atmosferze i na tym koniec zalet. Koordynatorka jest tylko po to zeby być. Uprzedzę komentarze obronne - nikt nie wymaga prowadzenia za rączkę wszyscy jesteśmy dorośli, ale na podstawowe pytania wypada odpowiedzieć, a nie olewać obojętnie czy to telefonicznie, mailowo czy przed whatsapp. Zachowanie poniżej krytyki. Można się poczuć poniżonym. Praca wpisana w umowę jest zupełnie inna niż ta którą trzeba wykonywać na miejscu. Jest ona narzucana, a jeżeli próbuje się wytłumaczyć, że stanowisko miało być inne i porozmawiać o tym jak ludzie to odpowiedź jest jednoznaczna - nie podobna się to won tylko ładniej ujęta. Warunki mieszkalne są dramatyczne. Proponując swoim pracownikom mieszkania w danych cenach firma jest świadoma w jakim one są stanie. Wstyd. Ten kto umie język i był już pare razy w Niemczech napewno nie da sobie zamydlić oczu tym ze innych pokoi dostać za taką cenę z meldunkiem nie mozna. Owszem można i rozumiem tez ze te mieszkania ktore oferuje firma sa tylko propozycją, szkoda tylko, że ta propozycja jest poniżej jakichkolwiek standardów z której MUSZĄ podkreślam skorzystać osoby ktore język znają słabiej lub pierwszy raz jadą do Niemiec. Taka jest prawda dlatego tłumaczenia firmy są conajmniej śmieszne. Ostatnią rzeczą, która myślę jest istotna - szkoda, że firma nie interesuje się tak bardzo pracownikiem który jest już na stanowisku jak odpisywaniem w ekspresowym tempie na komentarze z gowork wybielając się. To nic nie da, ludzie też dużo mówią między sobą i nie są to pochlebne rzeczy, a niosą się niestety szybko.

karamba kryminalny wpis

kasuja komentarze

radek
@karamba kryminalny wpis 15.02.2018 19:08

to prawda, kasują. Ten też skasują.

Marcin

Witam szukam opinii na temat tej agencji pracy? Jakie zarobki?Jestem zainteresowany praca w okolicach Hanoveru

Mondi Polska Agencja Pracy sp. z o.o.
pracodawca
@radek 15.02.2018 12:15

Gdyby wpis nie naruszał regulaminu, nie zostałby usunięty. Każdroazowa moderacja lub usuwanie komentarza ma dwa etapy - po stronie firmy, którą się komentuje i serwisu Gowork. W ten sposób portal zachowuje bezstronność i nie pozwala usuwać żadnej opinii, która nie narusza regulaminu, a np. jest tylko niekorzystna dla firmy. Na tym forum pojawia się wiele różnorodnych opinii, jak widać nie wszystkie są nam przychylne. Staramy się na nie odpowiadać i wyjaśniać nasze stanowisko. Nigdy nie usuwamy żadnego komentarza bez powodu. Po pierwsze dlatego, że uważamy, ze każda opinia jest ważna a merytoryczna krytyka pozwala nam się rozwijać, a po drugie dlatego, że jest to niemożliwe - czuwają nad tym moderatrzy serwisu gowork. Treści rasistowskie, ksenofobiczne, wulgarne, naruszające dobre obyczaje lub dobro osób trzecich będą usuwane. I nie jest to cenzura tylko działanie zgodne z zasadami, na które wyraził Pan zgodę akceptując regulamin serwisu przy dodawaniu komentarza.

radek
@Mondi Polska Agencja Pracy sp. z o.o. 15.02.2018 12:23

wciąż nie wiem, za co usunięto mój wpis. Ani seksistowskich ani rasistowskich podtekstów ani odzywek bezpośrednio nie było. Napisałem jedynie, że gdy tylko powiedziałem kumplom, że proponowano mi w Niemczech 1450 euro miesięcznie, to ze śmiechu o mało co apopleksji nie podostawali.

sprawiedliwy i rzetelny

nie polecam wiecie ile chca za chate 450euro za 1osobe rozumiecie w domu 6osobowym za tyle mozna kawalerke wynajac w niemczech odradzam.....

naiwni ludzie
@Mondi Polska Agencja Pracy sp. z o.o. 15.02.2018 15:20

ekstra bardzo się ciesze

fakt
@przerażony 15.02.2018 15:31

to prawda co pan pisze ludzie totalnie nie znają sie na cenach co oni sobie myslą ze za 100złotych dostaną kwatere apropo pośrednika to oczywiste że musi zarobić popieram pana wypowiedź

Krzysztof z Zabrza

Zacznę od tego że jedni piszą źle drudzy dobrze o Mondi z Poznania jak to zwykle bywa nie wszyscy ludzie są tacy sami więc opisze tylko i wyłącznie swój przypadek.Ja pracowałem w mondi z Poznania 9 miesięcy i powiem wam że nie mogłem na nic narzekać wypłaty na czas,sprawy zwiazane z pracą i pobytem w niemczech załatwiane sprawnie dużo pomocy ze strony Doroty P. pani koordynatorki i naprawdę dobrze wspominam pracę dla mondi.Jeśli w jakiś sposób wam pomogłem to super.

Mondi Polska Agencja Pracy sp. z o.o.
pracodawca
@Krzysztof z Zabrza 13.02.2018 20:18

Panie Krzysztofie, bardzo dziękujemy za tę opinię. Na pewno pomoże o tyle, że dzięki temu komentarzowi mamy miły poranek! :) Przekażę to na pewno również Pani Dorocie :)

Langenau

A co ma firma do powiedzenia na temat wywalenia z dnia na dzień kilku osób z Langenau bez podania konkretnej przyczyny? Kazali jechać albo do domu albo na inną lokalizację na innych - oczywiście gorszych - warunkach

skylux
@Langenau 13.02.2018 07:44

Co państwu powiedziała Pani koordynator jeśli można wiedzieć? Jakie warunki zaproponowali? Chciałam aplikować do pracy w Mondi jednak teraz się mocno zastanawiam :/

Mondi Polska Agencja Pracy sp. z o.o.
pracodawca
@skylux 13.02.2018 22:54

Szanowny Panie, w związku z chwilowo niższym zapotrzebowaniem w firmie, w której byli zatrudnieni ci Panowie, otrzymali propozycję przeniesienia się na około 2 do 3 tygodni na inny projekt (zapewniono im pomoc z nowym zakwaterowaniem). Faktycznie, wysokość diety na drugim projekcie była odrobinę niższa, ale było to tylko rozwiązanie tymczasowe, które Pracownicy zwykle uznają za lepsze niż zjazd do kraju. Pan, który zdecydował się przyjąć tę propozycję już od poniedziałku wraca na pierwotne stanowisko w Langenau. Chcielibyśmy unikać oczywiście takich sytuacji, jednak nie zawsze są one od nas zależne. Wiemy, że są one dla pracowników niekomfortowe i staramy się znaleźć rozwiązania tymczasowe.

kalkulator

Ludzie! Wszystko wiadomo - średnio w Niemczech, kiedy jedzie się przez agencje, zarobi człowiek około 1420 euro na rękę. Od tego odjąć ok. 400 euro za mieszkanie w kilkoro (najczęściej obcych osób, po których nie wiadomo, co się spodziewać), z 300 do 400 euro aby konkretnie zjeść i mieć siłę do pracy (o zupkach albo innym śmieciowym jedzeniu nie wspominam, bo człowiek sobie tylko rozwali żołądek). Zostaje około 600 euro. Odjąć od tego trzeba ewentualne dojazdy, dajmy na to do 100 euro. Do tego internet, telefon. Kolejna stówa ucieka portfela. Zostaje 400 euro na czysto. To jest jakieś 1600 zł. I to ma być ten raj?! To mają być atrakcyjne zarobki?! Przy takich "atrakcyjnych" zarobkach można sobie co najwyżej kupić pustaki, co by się nimi po głowie walić, że jedzie się w nadziei postanowienia czegoś. Żeby za takie zarobki postawić nieduży dom, to trzeba z 50 lat siedzieć w danym kraju. Chrzanić takie układy!

Mondi Polska Agencja Pracy sp. z o.o.
pracodawca
@ROBERT 12.02.2018 19:10

Oczywiście, że można liczyć na podwyżkę, w sytuacji, gdy pracownik się rozwija, poszerza kompetencje (zawodowe i językowe)

respons
@ROBERT 12.02.2018 19:10

zrobisz za kilka stów euro albo za kilka tysięcy kurs na cnc, albo spawacza, to dostaniesz podwyżkę w granicach 0,25 eurocenta na godzinę.

Alan Kowalczyk

Właśnie zakończyłem proces poszukiwania zatrudnienia. Dzięki Mondi zostanę przekierowany na stanowisko, które w 100% odpowiada moim kwalifikacjom. Obecność za plecami takiej firmy daje dodatkowe poczucie bezpieczeństwa szczególnie potrzebne przy pracy poza granicami kraju. Liczę na długą i bezproblemową współpracę i wsparcie w razie potrzeby.

paradne
@Alan Kowalczyk 30.10.2017 08:23

Dobrze prawisz, prawdę prawisz, Pracowniku lub Pracownico Biurowy/Biurowa Mondi.

Langenau

A co firma powie na temat zwolnienia w ciągu jednego dnia kilku pracowników bez podania przyczyny i kazania im jechać albo do domu albo na inną lokalizację ale już na innych warunkach?

szmyt grzegorz

Langenau - Praca komisjonowanie/wózek widłowy.Przez niecałe dwa lata byłem pracownikiem firmy Mondi Polska z Poznania i jestem pelen podziwu i przy okazji wdzięczny ,że trafiłem na tą firmę.Dlaczego?Wypłaty konkretnie do 20 dni roboczych banku,bony na ubrania co pół roku,dieta taka jaka się należy (w zależności od znajomości języka niemieckiego)-sprawdzane telefonicznie!.Profesjonalne podejście do pracownika - rozmowa z koordynatorem nawet po jego godzinach pracy!.Rozliczenia-cetel odpowiednio szybko przed wypłatą,delegacje płacone extra!.plusem jest własny samochód!.Pozdrawiam panią Martę i panią Dorotę!!:).Współpraca dobiegłą końca z czasem podpisania kontraktu bezpośrednio z firmą Schaeflein .Oczywiście żałuję podpisania:)..Kto wie,może znów się usłyszymy :P.S. jak ktoś nie zna niemieckiego ,jest bez auta i bez uprawnień to niech nie myśli ,że zarobi 2000eu netto na /msc.Warto zainwestować trochę w język ,by każda strona miała lżej.Szczerze POLECAM!

Dominik
@szmyt grzegorz 07.02.2018 16:16

2000e to dobry chajs? w pl wiecej na tym się wyciąga (usunięte przez administratora)

radek
@Dominik 11.02.2018 20:09

na zupkach i na maksymalnym zaciskaniu pasa - z 2000 odłożysz 1400. MOŻE. Pytanie: ile można żyć na skrajnym minimum?

Zdegustowany

Nie polecam pracy w tej agencji. Przed wyjazdem wszystko wydaje się w porządku, na miejscu rzeczywistość jest inna (usunięte przez administratora) Praca całkowicie inna niż wpisana w umowie. Człowiek dopiero na miejscu widzi że ta agencja jest identyczna jak reszta.

Konrad

Witam pracuje ktoś przez Mondi w Niemczech jako elektryk? Czym dojezdzacie z kwatery na budowy? Jakie instalacje w domach czy przemysłowe? Jak z dietą, wypłacana jest co tydzień? I jak z wynagrodzeniem trzeba sie prosić czy w miare na czas? Pozdrawiam.

autopsja
@Konrad 31.01.2018 00:14

Z autopsji wiem, że na rozmowach w agencjach lukrują, pudrują, a zdziwienie w zderzeniu z rzeczywistością pojawia się na miejscu. Nie twierdzę, że w każdej agencji jest patologia, ale KAŻDA AGENCJA ZARABIA NA PRACOWNIKU.

Mondi Polska Agencja Pracy sp. z o.o.
pracodawca
@autopsja 31.01.2018 13:58

W przypadku naszej firmy każdy pracownik jest informowany o wszystkich zasadach i warunkach zatrudnienia oraz zakwaterowania. Nie ma sensu "lukrować", przecież w tej sytuacji ktoś, kto poczuje się oszukany szybko porzuci pracę, a na tym nam nie zależy. I owszem, firmy pośredniczące zarabiają na rekrutowaniu pracowników, nie działamy przecież w ramach wolonatariatu :) Ale nasze wynagrodzenie pokrywa niemiecki klient, nie pracownik.

stolarz

Ile można zarobić u was na start, jeśli byłbym chętny do pracy w Niemczech? Powiedzmy: jako stolarz? Zajrzałem u was na stronę, ale to 9,85 euro brutto niewiele mi mówi.

stolarz
@Mondi Polska Agencja Pracy sp. z o.o. 29.01.2018 13:57

a od czego zależy to, do której stawki podatkowej zostanę zakwalifikowany? Język znam na poziomie ciut lepszym niż podstawowy. A w branży drzewnej robię siedem lat.

Mondi Polska Agencja Pracy sp. z o.o.
pracodawca
@stolarz 29.01.2018 14:00

Zachęcam do zapoznania się z tekstem, który umieściłem w poprzednim komentarzu. Tam są informacje, kto kwalifikuje się do której klasy podatkowej. Okreslenie wysokości diety i znajomości języka wymaga weryfikacji przez rekrutera, dlatego proszę o zaaplikowanie na ogłoszenie i wysłanie CV lub kontakt telefoniczny. Nie chcemy podawać nieścisłych informacji.

Mondelez

A jak to jest, że ludzie zatrudnieni przez Mondi nie są zgłaszani do niemieckiego urzędu finansowego i nie są ubezpieczeni? Tak chyba nie powinno być? Każdy pracownik musi być zgłoszony i ubezpieczony. To jest obowiązek. A koordynator, mimo wielu próśb, nie zrobił nic w tym kierunku!

Mondelez
@Mondi Polska Agencja Pracy sp. z o.o. 25.01.2018 16:02

Po pierwsze, jestem kobietą. Więc Pani- nie Pan. A po drugie, to bardzo dziwnie się składa, że pracownicy są niby zgłaszani od samego początku zatrudnienia, ale urząd skarbowy i kasa chorych nic o tym nie wiem. Nieprawda, że dziwne? Dla osób, które w stopniu komunikatywnym posługują się językiem niemieckim, nie stanowi problemu sprawdzenie wszystkiego u źródła.

Mondi Polska Agencja Pracy sp. z o.o.
pracodawca
@Mondelez 25.01.2018 18:25

Szanowna Pani, najmocniej przepraszam za pomyłkę - zmyliła mnie nazwa użytkownika :) Każdy Pracownik, bez wyjątku, jest zgłaszany do wszystkich koniecznych miejsc z dniem podjęcia pracy. Zdarza się jednak, że urzedy potrzebują czasu, by zaktualizować między sobą informacje o ubezpieczonym. Nie zmienia to jednak faktu, że jest Pani ubezpieczona od samego początku i liczy się tzw. "data stępla". Ten obowiązek na pewno został z naszej strony dopełniony. Jesli jednak uważa Pani, że ze strony kordynatora doszło do uhybień, proszę o maila na adres: info@mondi-polska.pl z podaniem Pani danych osobowych, miejsca pracy i opisu sytuacji. Na pewno sie temu przyjrzymy i postaramy pomóc lub wyjasnić nieporozumienia. I jeszcze raz przepraszam za pomyłkę z poprzedniego komentarza. Życzę miłego dnia :)

Damiano

Odradzam pracę w Emfingen Schafler Logistics!Bardzo zle przyjęcie przez kierownictwo ,które pochodzi z byłej Jugosławii ! Wrogie nastawienie pracujących tam Polaków , brak możliwości zaliczki , niska pensja , daleko od Polski . Szczerze odradzam. Damian

Mondi Polska Agencja Pracy sp. z o.o.
pracodawca
@Damiano 11.01.2018 22:09

Szanowny Panie, jeśli ma Pan uwagi dotyczące kierownictwa, proszę przekazać je do Koordyatora projektu, ze wskazaniem swoich danych osobowych. Anonimowo nie jesteśmy w stanie pomóc. Jednocześnie nie widzę związku z krajem pochodzenia wspomnianych osób. O warunkach, takich jak wysokość pensji, możliwość brania zaliczek oraz, co oczywiste, lokalizacji firmy, każdy Pracownik jest informowany jeszcze przed podpisaniem umowy. Jeśli odległość była zbyt duża, mógł Pan o tym poinformować nas o tym na samym początku i nie podejmować zatrudnienia w tym miejscu.

Pomocny

Witam, przeczytałem kilka komentarzy i widzę, ze prawie każda pozytywna opinia jest pisana przez osoby pracujące w Mondi. Nie do końca rozumiem po co. Napisze tutaj obiektywna opinie dla zainteresowanych. Wiec byłem rekrutowany telefonicznie gdy pracowałem w innej firmie. Wszystko załatwia się pocztą i elektronicznie. Pani odpowiedzialna za rekrutacje oddzwaniała o ustalonej godzinie. Trzeba czytać umowę ale generalnie wszystko zgodnie z tym co napisane w umowie. Kwatera, którą nam przydzielono kosztowała 320 Euro miesięcznie słaby standard. Następna 265 Euro miesięcznie standard podobny trochę taniej ale niestety dużo współlokatorów. Pieniądze na czas miedzy 13-15 w następnym miesiącu, trzeba sobie sprawdzać bo czasami popełniają błędy w liczeniu wypłaty. Gdy się o tym poinformuje zawsze wyrównują. Kooedynatorki najbardziej zainteresowane są kartami pracy i w bardziej skomplikowanych kwestiach nie zawsze sa w sanie pomóc,bo z tego co widze w Mondi też sa rotacje i koordynatorzy nie do końca znaja przepisy i procedury w Niemczech :) Atmosfera w pracy zależy w jakiej branży pracujecie i na jakich ludzi traficie generalnie jest zasada im lepiej płatna praca tym lepsza atmosfera. Na koniec najważniejsze język to podstawa i bez języka ciężko coś załatwić zagranica wiec radze się uczyć nawet podstaw, próbować rozmawiać i bedzie OK. Moni jako firmę oceniam 7/10 i jak na pośrednictwo to dobra ocena.

doświadczony
@Mondi Polska Agencja Pracy sp. z o.o. 30.12.2017 18:46

czytanie ze zrozumieniem... to jeden z kluczy. Bowiem, Pomocny napisał tak: "Witam, przeczytałem kilka komentarzy i widzę, ze prawie każda pozytywna opinia jest pisana przez osoby pracujące w Mondi". Wasza odpowiedź brzmi natomiast tak: "nie piszemy żadnych komentarzy poza tymi, które są podpisane jako Mondi Polska lub Pracownik Mondi Polska". Temu komuś wcale nie chodziło o podpisywane w taki sposób komentarze, ale o osoby podpisujące się jako Anie, Franie, Grześki, Zadowoleni itd. Wiem, że niektóre komentarze zarówno na tym forum, jak i na forum dotyczącym innych agencji są usuwane. Zwłaszcza te, w których pracownicy czujący się wykorzystani, postanowili się podzielić swoimi doświadczeniami. I uprzedzam, żebyście nie myśleli, że każdy z tych wykorzystanych to maruder i nierób. Choć i tacy wcale rzadko się zdarzają. Sam zostałem oszukany przez jedną agencję. Choć nie wierzyłem w gruszki na wierzbie, które mi obiecywano na rozmowie, to stan, jaki zastałem na miejscu przekroczył wszelkie granice bezczelności i oszustwa: ot fatalne warunki mieszkaniowe, brak zwrotu depozytu za tą norę, nieodprowadzanie składek emerytalnych wbrew temu, co stało jak byk na świstku.

Mondi Polska Agencja Pracy sp. z o.o.
pracodawca
@doświadczony 30.12.2017 21:46

Szanowny Panie, doskonale rozumiemy, co miał na myśli "Pomocny" i na to odpisaliśmy - Piszemy wyłącznie komentarze podpisane Mondi Polska, a co za tym idzie NIE PISZEMY żadnych innych, udających osoby trzecie. Nie mamy żadnego powodu, by to robić i wiele innych zajęć, bardziej potrzebnych z punktu widzenia naszego i naszych Pracowników. Nie rozumiemy też do końca, dlaczego podejrzenia i zdziwienie budzi fakt, że osoby zadowolone z naszej pracy czasem napiszą tutaj kilka dobrych słów :) Podejrzeń za to nie budzą te negatywne, nawet jeśli odbiegają od rzeczywistości dość mocno. Co do usuwania komentarzy - tak, usuwamy komentarze, ktore łamią regulamin tego serwisu. Nie usuwamy za to negatywnych, zgodnych z regulaminem. Nie jest to nawet możliwe, gdyż każdorazowa moderacja z naszej strony jest kontrolowana również przez Pracowników GoWork.

Krzysiek

Pracowałem w firmie i nie polecam. Firma wysyła do pracy ludzi na inne stanowiska niż zastaje się na miejscu później rozczarowanie. Wszystko pięknie podczas rekrutacji . Współpraca z kordynator bardzo zła małe zainteresowanie ludźmi co robią najlepiej jak by nikt do nich nie dzwonił było by super .rozczarowanie 100%

zainteresowany
@RAPTOR 88 21.12.2017 20:18

to samo operatorzy maszyn w Wilburgstetten i Ramstein Miesenbach. Taka sama rotacja. Niefajne widoki i niefajnie to świadczy o tej jakiejś firmie.

Mondi Polska Agencja Pracy sp. z o.o.
pracodawca
@zainteresowany 27.12.2017 13:28

Szanowny Panie, świadczy to między innymi o tym, że niemiecka firma jest zadowolona z polskich Pracowników i wciąż zwiększa zapotrzebowanie na Kandydatów :) Ale oczywiście rotacja też ma miejsce - jak w każcej firmie czy branży. Pozdrawiamy!

Mondi Polska Agencja Pracy sp. z o.o.
pracodawca

Szanowni Państwo,
w tym wyjątkowym czasie Bożego Narodzenia i nadchodzącego Nowego roku życzymy Państwu zdrowia, spokoju, czasu spędzonego z bliskimi w radosnej atmosferze, a także spełnienia wszystkich marzeń i celów postawionych na najbliższe 12 miesięcy - zarówno tych prywatnych, jak i zawodowych. Wesołych Świąt! :)

Jacek Florczak

Skorzystałem raz i skorzystam ponownie kiedy będzie taka potrzeba. Profesjonalna firma, doświadczeni ludzie. Zebrane oferty dopasowane do kwalifikacji i pełne wsparcie koordynatorów na każdym etapie.

Mondi Polska Agencja Pracy sp. z o.o.
pracodawca
@Jacek Florczak 22.12.2017 10:56

Panie Jacku, bardzo dziękujemy za opinię!

Tosiek

Nie mam jakichkolwiek zastrzeżeń do współpracy z Mondi Polska, a zdarzyła mi się ona nie jeden raz. Świetna opcja przekierowania i koordynacji jak ktoś pierwszy raz chce wyjechać do pracy i chce mieć wszytko pewne, bezpieczne. Polecam!

Hania

Witam jak wygląda praca na skrzynkach logistycznych? W schwerte? ?

Mondi Polska Agencja Pracy sp. z o.o.
pracodawca
@Hania 19.12.2017 20:20

Pani Haniu, praca polega na podawaniu lub wyciaganu skrzynek logistycznych do maszyny myjącej, lub myciu ręcznym (w zależności od stanowiska). Nie jest to praca ciężka, wykonuje się ją w kilkuosobowych zespołach. Jeśli jest Pani zainteresowana pracą zachęcam do kontaktu mailowego lub telefonicznego :)

Fabian

Witam czy ktos pracuje lub pracowal w Morbach ?chciałbym sie dowiedziedz jak tam jest

Franek

Fachowcy w każdym calu. Przekierują, pomogą, doradzą. Zawsze można na nich liczyć. Profesjonalizm i podejście do klienta poziom wzorowy - poza jakąkolwiek wątpliwością.

Mondi Polska Agencja Pracy sp. z o.o.
pracodawca
@Franek 18.12.2017 13:45

Panie Franku, serdecznie dziękujemy za te słowa!

Anna Donaj

Firma Mondi, w której to pracowałam przez blisko 2 lata w dziale rekrutacji, stawia przede wszystkim na relacje zarówno we współpracy między pracownikami wewnątrz organizacji jak i Kandydatami, Klientami czy Partnerami firmy. Codzienna praca jest wymagająca, gdyż budowanie relacji z Klientami na każdym z etapów realizacji projektów wymaga terminowości, skuteczności i niezawodności, a sumienne wywiązywanie się z powierzonych zadań jest możliwe dzięki dobrej organizacji czasu. Firma opiera swoje działania na wartościach, które zostały zdefiniowane przez samych pracowników firmy, przez co są one widoczne i obecne w codziennej pracy oraz współpracy między pracownikami. Takie podejście i zorientowanie na relacjach wyróżnia firmę Mondi na tle innych firm świadczących podobnego typu usługi na rynku.

Anna

Firma Mondi, w której to pracowałam przez blisko 2 lata w dziale rekrutacji, stawia przede wszystkim na relacje zarówno we współpracy między pracownikami wewnątrz organizacji jak i Kandydatami, Klientami czy Partnerami firmy. Codzienna praca jest wymagająca, gdyż budowanie relacji z Klientami na każdym z etapów realizacji projektów wymaga terminowości, skuteczności i niezawodności, a sumienne wywiązywanie się z powierzonych zadań jest możliwe dzięki dobrej organizacji czasu. Firma opiera swoje działania na wartościach, które zostały zdefiniowane przez samych pracowników firmy, przez co są one widoczne i obecne w codziennej pracy oraz współpracy między pracownikami. Takie podejście i zorientowanie na relacjach wyróżnia firmę Mondi na tle innych firm świadczących podobnego typu usługi na rynku.

Gruziński T.

Wyjeżdżałem do tymczasowej pracy w DE 3 razy. Wszystkie wyjazdy koordynowali ludzie z Mondi Polska. Wszystkie wyjazdy oceniam pozytywnie zarówno pod względem procedury wybierania pracy jak i dogrywania szczegółów na miejscu.

Mondi Polska Agencja Pracy sp. z o.o.
pracodawca
@Gruziński T. 11.12.2017 11:28

Dziekujemy za opinię :) Cieszymy się, że jest Pan zadowolony ze współpracy z nami

holzbau

Przyglądam się ofertom pracy od dłuższego czasu i jako osoba mająca jako takie doświadczenie w branży drzewnej widzę ofertę do pracy w tartaku w Wilburgsteten albo Ramstein. Sęk w tym, że tam CAŁY CZAS rekrutujecie. W takim razie musi być tam chyba nieziemski przemiał ludzi i rekrutacja większa niż w firmie, w której pracuję.

pytanie
@Mondi Polska Agencja Pracy sp. z o.o. 05.12.2017 10:17

pytanie: czego gowork usuwa niektóre komentarze? Cenzura?

Mondi Polska Agencja Pracy sp. z o.o.
pracodawca
@pytanie 07.12.2017 11:31

Szanowny Panie, z Goworka usuwane są komentarze, które naruszają regulamin serwisu, prawo lub dobra osobiste osób trzecich. Zachęcam do zapoznania z regulaminem. Komentarze negatywne, ale niełamiące żadnej z tych zasad zostają w serwisie upublicznione.

Byłypracownik

Nie polecam pracy w Mondi, brak koordynatora na miejscu,fatalna atmosfera i nastawienie do pracownika w Emfingen k.Stuttgartu.

Mondi Polska Agencja Pracy sp. z o.o.
pracodawca
@Byłypracownik 05.12.2017 18:42

Szanowny Panie, o tym, że opieka stała Koordynatora jest zdalna (telefoniczna oraz mailowa) jest podana informacja w każdym ogłoszeniu i w każdej rozmowie z Kandydatem. Koordynatorzy odwiedzają swoje lokalizacje raz na jakiś czas (łącznie z tą chwilą - kilku Koordynatorów odwiedza Pracowników w Niemczech). To w zupełności wystarcza do bieżącej kontroli nad kwestiami, które leżą w obowiązkach tych osób. Jeśli istnieje jakiś problem w związku z atmosferą, zachęcam właśnie do rozmowy z Koordynatorem lub kontaktu bezpośrednio z biurem, z podaniem Pańskich danych personalnych. Wtedy będziemy w stanie pomóc. Pozdrawiam.

Patryk

Jedzie ktoś do Walsrode jako pomocnik magazynu i ma jakieś doświadczenia z tą pracą ?

plik
@Patryk 16.11.2017 17:54

Daj znać czy dojechales i czy jest ok bo tez się tam wybieram pozdrawiam ????

krzysiek1971
@plik 28.11.2017 09:58

Jak ktoś jest w Walsrode niech coś napisze!

patryk_s

Bardzo sobie cenię współprace z mondi. Praca jest ok wszystko dopilnowane. koordynatorka pomaga i jest mila jak sie nie jest dla niej chamem. nie dziwie sie ze czasem im puszczaja nerwy jak slysze co ludzie o nich i do nich mowia. maja cierpliwosc. jeszcze do odpisywania tutaj na zale ze magazynier musi pracowac i nie mieszka sie w czterogwiazdowym hotelu. a do tego co pisze o tym ze wszyscy pracujacy w niemcach to zlodzieje to niech sie lepiej w lustrze przejrzy a nie nas obraza

odpowiedź
@patryk_s 27.11.2017 11:42

nie wiem, do kogo bijesz, ale ktoś poniżej napisał o 75% wyjeżdżających. Więc albo czytaj ze zrozumieniem, albo do podstawówki. Też bywałem zagranicach i potwierdzam, co ten typ "wkrótce do Francji" napisał. Takie są fakty, że dużo z emigrantów to zwykły element. I jeśli tego nie widzisz, to sam spójrz w lustro albo wyjmij głowę z piasku

wkrótce do Francji

Tak sobie czytam ostatnie komentarze i jeśli to prawda, to dobrze że nie pojechałem przez Mondi. Niefajnie się tam dzieje, jak widać i być może zaoszczędziłem nie tylko nerwów, ale i kasy, bo przepłacać za mieszkanie z obcymi ludźmi, po których nie wiadomo czego się spodziewać... Takie wysokie ceny to powinno się płacić za komfort mieszkania samemu, bez żadnego elementu, a zagranicę 75% wyjeżdżających to patologia. Zresztą byłem kilka razy sam przez biura i wiem, czym "pachnie" brak interwencji ze strony agencji, których los pracowników nie interesuje, ale jak tylko małe zadrapanie na ścianie się pojawi, to sypie horrendalnymi karami.

wkrótce do Francji
@Mondi Polska Agencja Pracy sp. z o.o. 23.11.2017 12:48

Dziękuję, skromne, ale godne warunki zagwarantowane mam u znajomego w Amiens. Bez burd pijackich, bez obszczymurków, bez złodziei kradnących rzeczy albo podżerających moje jedzenie z lodówki, którą dzieli między sobą 50 osób. Pozdrawiam.

Mondi Polska Agencja Pracy sp. z o.o.
pracodawca
@wkrótce do Francji 24.11.2017 13:49

W komentarzu wyżej napisałam, że na specjalne życzenie możemy gwarantować mieszkania samodzielne. Trudno chyba o "obszczymurków, bez złodziei kradnących rzeczy albo podżerających moje jedzenie z lodówki, którą dzieli między sobą 50 osób" w kawalerce? :) Ale oczywiście cieszę się, że praca we Francji Panu służy i życzę powodzenia!

Piotrek Chorałowicz

Dwukrotnie korzystałem z pomocy Mondi przy okazji tymczasowego zatrudnienia w Niemczech i dwukrotnie zostałem bardzo dobrze przygotowany do wyjazdu. Wszelkie szczegóły dopięte na ostatni guzik.

Mondi Polska Agencja Pracy sp. z o.o.
pracodawca
@Piotrek Chorałowicz 24.11.2017 09:50

Panie Piotrze, bardzo dziękujemy za tę opinię :)

Człowiek

Moja opinia nie dotyczy pracy w Niemczech. Dotyczy pracy w samej firmie Mondi. Wiele osób pisze tu o rzeczach, których koordynatorki nie zrobiły, zapomniały, nie zrobiły jak Państwo sobie życzą. Czy choć przez chwile ktoś się zastanowił ile te kobiety w ciągu dnia musza zrobić? Ilu maja pracowników na głowie? Każdy czegoś oczekuje, chce tu i teraz. Wiele osób dzwoni po 22. Wiele w weekendy, święta itd. Czy naprawdę koniecznym jest kontaktowanie się z każda pierdoła? Ludzie, dorośli jesteście. Zamiast od razu chwytać za telefon spróbujcie sami załatwić problem. Możecie mi wierzyć, ze praca w strukturach firmy jest ciężka, nie tylko przez nawał obowiązków, przez ilość godzin spędzanych w pracy, a po pracy z telefonami od niezadowolonych pracowników ale także przez atmosferę panująca i strach przed zwolnieniem. Mam to szczęście już tam nie pracować. Nie polecam nikomu. Przez wzgląd na tych, którzy tam jeszcze prace maja proszę się powstrzymać od niemiłych komentarzy.

Była pracownica
@Mondi Polska Agencja Pracy sp. z o.o. 20.11.2017 08:24

Szanowna Pani, nie jest istotnym czy usuwa Pani niewygodne komentarze czy nie akceptuje ich zamieszczania. Faktem jest, że kilkakrotnie zamieszczałam opinie o firmie i dziwnym trafem nie ma ich tutaj. Były zgodne z regulaminem, nie zawierały wulgaryzmów tylko szczere opinie, moje odczucia. Gdzie zatem one są? ;) naprawdę nie widzę potrzeby kontynuowania dyskusji. Chciałam tylko napisać co sądzę, jak mnie się pracowało. Chciałam zaznaczyć, że warto zastanowić się przed aplikowaniem. To wszystko. Zatem pozdrawiam i kończę dyskusję.

Mondi Polska Agencja Pracy sp. z o.o.
pracodawca
@Była pracownica 22.11.2017 12:04

Szanowna Pani tak jak pisałam poprzednio - ideą serwisu Gowork jest możliwość publikacji również negatywnych komentarzy, by Pracodawcy wchodzili w polemiki i mogli poprawiać jakość swoich usług. Sprzeczne z tą ideą jest kasowanie/nieakceptowanie komentarzy po prostu niewygodnych i nie jest to możliwe. Zachęcam do zapoznania się z informacjami zamieszczonymi tutaj: https://www.gowork.pl/faq_uzytkownicy Jeśli komentarz jest zgodny z regulaminem i nie narusza dóbr osobistych zostanie opublikowany, czy Pracodawcy się to podoba czy nie. I komentarze negatywne, również Pani, jeśli są konstruktywne pomagają nam się ulepszać. Firma nie jest idealna, a my jesteśmy ludźmi, którzy popełniają błędy. Dlatego dziękuję bardzo za udział w tej dyskusji i szczerze życzę powodzenia na nowej ścieżce kariery. Pozdrawiam!

Michał F.

Szczerze dziwią mnie takie straszne hejty na Mondi. Ja mam tylko i wyłącznie pozytywne doświadczenia. Dwie rozmowy z koordynatorami, wszystkie formalności przedstawione, oferty pracy spasowane - czego chcieć więcej.

Mondi Polska Agencja Pracy sp. z o.o.
pracodawca
@Michał F. 23.11.2017 09:11

Panie Michale, dziękujemy za opinię. Cieszę się, że jest Pan zadowolony z nawiązania współpracy. Pozdrawiam!

cała prawda

Ale prosze mi powiedziec co to obchodzi pracowników jakich wynajmujecie do pracy w niemczech ? Utrudzone koordynatorki ? To trzeba poszukac innej pracy , a nie wylewać żali na forum. A co pracownicy, których sprzedajecie do niemieckich firm i czerpiecie duże profity z tego tytułu to co ? Oni mogą mieć cięzko, mieszkać w beznadziejnych warunkach, w brudzie i to jest ok ? Być oszukiwani ? Ludzie to wy się tam ogarnijcie w Mondi, bo nie jesteście świety.mi krowami. Non stop wysłuchuje, ze Panie zmęczone, że atmosfera fatalna. Zasiegnijcie opini u Niemieckich pracodawców n/t Mondi to się wam oczy otworzą.

Mondi Polska Agencja Pracy sp. z o.o.
pracodawca
@cała prawda 22.11.2017 23:49

Szanowny Panie Pani, która wypowiadała się niżej na ten temat faktycznie zmieniła pracę i wypowiada się w imieniu własnym, nie firmy, co podkreślała. Wiemy, że praca, którą Państwo wykonują jest ciężka, fizyczna, łączy się z wieloma niedogodnościami - jak rozłąka z rodziną. Staramy się to maksymalnie ułatwić i pomóc. To praca Koordynatorek. Proszę wierzyć, że ona też nie jest łatwa. Każdy z nas miewa w codziennej pracy trudniejsze momenty, problemy, groszy dzień. Pan, ja, Koordynatorki również :) Prosimy tylko o wzajemne zrozumienie. Nazywanie kogoś świętą krową nie pomoże w rozwiązywaniu problemów. Staramy się, by kwatery były jak najlepszej jakości - są to kwatery prywatne, z meldunkiem itd. Jeśli nie spełniają Pańskich oczekiwań, proszę się skontaktować z Koordynatorem Pana projektu. Jeśli uważa Pan, że Koordynator nie wywiązuje się z obowiązków, prosze o kontakt z biurem w wiadomości mailowej, z podaniem imienia i nazwiska oraz kwatery, w której Pan mieszka. Wspólnie poszukamy rozwiązań. Nikt nie chce Pana oszukać. Również w naszym interesie leży, by pracował Pan z nami jak najdłużej i był usatysfakcjonowany. Jeśli na kwaterze faktycznie jest jakiś problem, bardzo proszę o kontakt. Bez Pańskich danych go nie rozwiążemy, a forum nie jest miejscem na ich zamieszczanie.

Eryk Czarnecki

Bogactwo ofert, fachowe wsparcie. Miałem okazję korzystać raz, gdy tylko będzie taka potrzeba, to wrócę po wsparcie po raz kolejny. Polecam!

Romio

Pracowałem w Mondi.Niby wszystko ok.Tydzień temu P.Koordynator zadzwoniła do mnie że na 3 dni mam si Przeprowadzić bo Właścicielka wynajęła moje mieszkanie komuś innemu. Oczywiście nie zgodziłem się.Minął tydzień i P. Koordynatorka zadzwoniła iż jestem zwolniony,a ona nie ma obowiązku informować mnie o przyczynie,ponieważ nie minęło 6 miesięcy od daty podpisania umowy.Nic nie zrobiłem złego.Wiem że zaraz pojawi się odpis szkalujący mnie,ale zalecam rozwagę wszystkim czytającym.Pani B.K robi tzw."wałki"na mieszkaniach,a jeśli ma ktoś swój rozum...przepada

zrdn
@Mondi Polska Agencja Pracy sp. z o.o. 20.11.2017 15:30

Niezadowolenie spowodowane czym? Założę się , że już nie będzie odpowiedzi . Klasyczna wymówka pracodawcy . Sami sobie wystawiacie złą opinię.

Mondi Polska Agencja Pracy sp. z o.o.
pracodawca
@zrdn 21.11.2017 17:43

Szanowny Panie nie możemy ujawniać takich kwestii na łamach forum, gdyż są kwestią poufną. Pracownik został poinformowany o konkretnych powodach zwolnienia przez Koordynatora.

Robert Z.

Świetna firma, zarówno w kwestii zaangażowania w pracę z klientem, jak również w temacie przedstawiania ofert. Koordynatorzy pomocni, rozmowy przygotowawcze wyczerpują temat i rozwiewają wątpliwości. Polecam!

Aneta

Ja uważam że firma jest w porzadku. Kto faktycznie probował w niemczech to wie ile kosztja mieszkania z meldunkiem i nie wybrzydza albo sobie sam szuka. koordynatorki są w porzadku jak sie jest ok dla nich a nie dzwoni nocami albo schleje pysk na kwaterze i jest problem.

Ostatni

Firma sprzedaje ludzi i sie nimi nie interesuje. Koordynatorki zero pomocy. Zdzierstwo za pokoje. Ostatni wyjazd z Mondi.

Mondi Polska Agencja Pracy sp. z o.o.
pracodawca
@Ostatni 13.11.2017 16:54

Szanowny Panie, wielokrotnie na tym forum i w innych komunikatach, również od Koordynatorów informowaliśmy, że takie, a nie inne ceny mieszkań wynikają z tego, że znajdujemy wyłącznie kwatery umożliwiające zameldowanie Pracownika. One z natury są droższe niż np, hotele pracownicze czy mieszkania bezmeldunkowe. W innym wypadku Pracownik wpada do bardzo niekorzystnej klasy podatkowej i mu się to nie opłaca. Jednak nic nie stoi na przeszkodzie, by Pracownik znalazł mieszkanie wedle własnego gustu, wyboru i za cenę, która będzie dla niego ekceptowalna. Koordynatorki są w stałym kontakcie z Pracownikami, odbierają maile i telefony również po standardowych godzinach pracy, a także w weekendy. Dbają o kwestie urzędowe, kwaterunkowe i kontakt z niemieckim Pracodawcą, ale są Koordynatorem projektu, nie osobistym opiekunem Pracownika. Jeżeli jednak uważa Pan, że ze strony Koordynatora doszło do zaniedbania, prosze o kontakt z biurem z podaniem danych personalnych i opisu sytuacji. Bez tego nie jesteśmy w stanie weryfikować negatywnych komentarzy i naprawiać ewentualnych błędów. Przykro mi, że nie jest Pan zadowolony ze współpracy z nami. Pozdrawiam i życzę powodzenia w dalszej karierze :)

byłyniezadowolony.

Uwaga !!! Firma rekrutuje do magazynu meblowego w Walsrode niby jako komisjoner. Faktycznie wykonuje się niewolniczą pracę przy rozładunku,załadunku paczek z meblami o wadze od 20 do 80kg z kontenerów. Praca tylko dla koni, wytrzymuje jeden na dziesięciu. ODRADZAM wyjazd, byłem, widziałem, pracowałem tylko dwa dni. Szkoda zdrowia za 9,23e.

Mondi Polska Agencja Pracy sp. z o.o.
pracodawca
@byłyniezadowolony. 11.11.2017 14:16

Szanowny Panie, w ogłoszeniu widniała informacja, że praca komisjonera łączy się również z ręcznym za- i wyładunkiem towarów. Kandydaci są również informowani o tym, jakie ciężary są brane pod uwagę. Największe ładunki ładowane są w kilka osób i trudno mówić tu o niewolniczej pracy - wykorzystywane są specjalne wózki ułatwiające przenoszenie produktów. Zaznaczę też, że praca nie polega na ładowaniu towaru przez 8 godzin. Występuje rotacja między pracownikami (np. część czasu ładuje się produkty, część etykietuje a część pracuje ze skanerem). Nieprawdą jest także, że wytrzymuje 1 na 10 osób. Ten projekt mamy od lat i pracuje z nami wiele zadowolonych osób. Również z atmosfery i stawek - nie wymagamy doświadczenia, bo firma chętnie wszystkiego uczy. Wystarczą chęci do pracy i oczywiście fizyczna sprawność, ale to dość oczywista kwestia w przypadku prac magazynowych i pracownicy są o tym informowani na początku. Nikt nie zaprzecza, że praca jest dość męcząca, przecież jest fizyczna. Dokładnie tak samo wygląda to na każdym magazynie z meblami. Mamy nadzieję, że znalazł Pan lub wkrótce znajdzie bardziej interesujące i lżejsze oferty pracy.

grzesiuk
@byłyniezadowolony. 11.11.2017 14:16

Czekaj czekaj. czy ty wlasnie narzekarz kobietom w biurze że praca na magazynie jest ci za ciezka? noszenie mebelkow? pracowalem w walsrode rok i pewnie pracowalbym dalj gdyby żonka syna nie urodziła. tam jest ciezko? Ciepło spokojnie, toche paczek do przerzucena. co z ciebie za facet ze wylewasz zale w internecie ze nie masz sily? wiecej miesa zryj i troche rusz (usunięte przez administratora) sprzed telewizora i ci przestanie byc ciezko. praca dla koni haha. po tym komentarzu to widac ze pewnie rurki nosisz i palisz te (usunięte przez administratora) ećmiki. świat schodzi na psy tfu

scatman john

Szanowne Panie z Poznania,kompromitujące dla Was jest to że nie macie bladego pojęcia gdzie wysyłacie ludzi do pracy,na jakie dokładnie stanowiska,o tym ze nie wiecie bo nie chcecie wiedzieć jak wyposazone są mieszkania dla pracowników nie wspomnę.Zreszta jeżeli pracodawca w treści ogłoszenia o pracę pisze''malownicze krajobrazy Schwabisch-Hall,to swiadczy tylko o nim.Jak to zwykle bywa jedno wielkie kłamstwo,zupełnie inne stanowisko miało być,oczywiście mieszkanie w pełni wyposazone,a tak naprawde nie ma nic,nawet talerza,garnka itdJedyne co robicie to pilnujecie UWAŻNIE by opinie o Was były jak najlepsze,a ludzi macie w nosie.Brawo

Mondi Polska Agencja Pracy sp. z o.o.
pracodawca
@scatman john 07.11.2017 19:51

Osoba rekrutująca pozostaje w kontakcie z Pracownikiem do momentu podpisania umowy o pracę. Potem kontakt wyłączny i na stałe przejmuje Koordynator projektu. I to on stanowi przedstawiciela pracodawcy, nie rekruter. Nigdy w praktyce naszej firmy nie działała zasada, że rekruterzy pozostają w stałym kontakcie z Pracownikami, o czym wszyscy nowozatrudnieni są informowani. Gwrantuję Panu, że nie wynika to z niechęci do podtrzymywania tak bezpośredniej relacji, ale zwyczajnie z tego, że rekruter (w tym przypadku również Pani Monika) ma zupełnie inne obowiązki i gdyby chciał odbierać, nawet okazjonalne, telefony od osób, które zatrudnił w czasie swojej pracy w Mondi i rozwiązywać ich problemy, mógłby nie mieć czasu na nic innego :) Owszem, diabeł tkwi w szczegółach - w tym wypadku również w podziale obowiązków między rekruterów i koordynatorów.

norbert
@scatman john 05.11.2017 15:43

I ja tam byłem miód i ....wino piłem,cytując klasyka,obiecanki cacanki w czasie pseudo rekrutacji a potem wielkie zderzenie z rzeczywistościa i w firmie i na kwaterze a paniusie uparcie bronia swoich racji na forum zeby wyjść z twarzą

lukasz

Witam serdecznie.mam pytanko zastanawiam się nad pracą jako operator widlaku (stapler).jakie warunki ile można zarobić mieszkanie itd.pozdrawiam

Mondi Polska Agencja Pracy sp. z o.o.
pracodawca
@lukasz 08.11.2017 11:54

Panie Łukaszu, zachęcam do kontaktu telefonicznego tel. +48 61 855 19 60. Stawki i warunki mieszkaniowe różnią się w zależności od konkretnego projektu, znajomości języka, posiadanych uprawnień niski/wysoki skład, doświadczenia itd. Pozdrawiam i zapraszam do rozmowy z nami :)

Marcin

Co do podwyżek to jest nowa Pani koordynatorka która w ogóle nas nie zna i nie wiadomo jak z nią sie kontaktować bo do wszystkich nie przesłała swojego adresu email.

Mondi Polska Agencja Pracy sp. z o.o.
pracodawca
@Marcin 31.10.2017 16:43

Panie Marcinie, bardzo dziękujemy za informację. Wdrożenie się w nowe stanowisko bywa trudne, liczymy na zrozumienie i przepraszamy, jeśli taka sytuacja ma miejsce. Przekażę Koordynatorce tę informację i obiecujemy się poprawić :)

Olaf

W 100% zgadzam się z Monią , nikt z nami nie omawiał przeniesienia do innego miasta , na rozmowę poszło parę osób . A my dalej nic nie wiemy . Co do podwyżek to jeszcze nikt nie dostał mimo że firma jest bardzo zadowolona z takiej osoby.

Zostaw opinię o Mondi Polska Agencja Pracy sp. z o.o. - Poznań

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Mondi Polska Agencja Pracy sp. z o.o.