Mondi Polska Agencja Pracy sp. z o.o.

Poznań

Ocena pracodawcy 4/6

na podstawie 537 ocen.

Mondi Polska Agencja Pracy sp. z o.o.
4537

Opinie o Mondi Polska Agencja Pracy sp. z o.o.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Mondi Polska Agencja Pracy sp. z o.o.

Eee

Witam jedzie ktoś do langenau do pracy na magazynie 14-17.05? Ja wybieram się tam do pracy i szukam 2 osoby. Wiadomo z kims raźniej :)

wkupiesiła
@Eee 10.05.2018 21:13

Szukasz 2 osób spośród obcych ludzi, których nie znasz? Czego się po nich możesz spodziewać, a czego można się po tobie spodziewać? Mogę jechać, ale ze sprawdzonymi kumplami, a nie z panami Iksińskimi, czyli mi obcymi.

Ooogien

Witam chciałbym zapytać o pracę na magazynie w schwebheim? Pracował tam ktoś lub pracuje aktualnie? Dostałem ofertę pracy z tamtad i chciałbym wiedzieć jak tam się pracuje. Pozdrawiam

James

Witam jedzie ktoś może do pracy w langenau w dniach 14-17.05? Szukam 2 osoby. Wiadomo razem raźniej :)

Eee

Witam jedzie ktoś może do langenau do pracy na magazyn w dniach 14-17.05? Ja wybieram się i szukam 2 osoby. Wiadomo razem raźniej :)

Bond

Bez wątpienia najgorsza agencja pracy z jaką się spotkałem. Nie dotrzymują słowa absolutnie w niczym. (usunięte przez administratora) Stanowczo odradzam!

Mondi Polska Agencja Pracy sp. z o.o.
pracodawca
@Bond 26.04.2018 18:26

Szanowny Panie, określenie nas najgorszą agencją pracy to naprawdę poważne stwierdzenie. Chcielibyśmy poznać powody takiego komentarza. Z uwagi na poufność danych, takich jak Pańskie imię i nazwisko oraz dane osoby, z którą się Pan kontaktował z naszej firmy, bardzo proszę o wysłanie do nas maila z opisem tej sytuacji. Postaramy się rozwiązać problem i nie dopuścić do jego powtarzania w przyszłości. Pozdrawiam i zachęcam do kontaktu.

lila1787

Witam, Jak wyglądają standard zakwaterowań? Czy jest dostęp do internetu? Pozdrawiam

Mondi Polska Agencja Pracy sp. z o.o.
pracodawca
@lila1787 15.04.2018 19:00

Dzień dobry. Zakwaterowanie zwykle jest z internetem w cenie (wifi). Jeżeli się zdarza, że wyjątkowo na kwaterze internetu nie ma, koordynatorki doradzą, jakie rozwiązanie będzie najkorzystniejsze i najtańsze, to raczej nie jest wysoki koszt. Mieszkania są z możliwością meldunku, u prywatnych kwaterodawców. Unikamy hoteli pracowniczych i w miarę możliwości staramy się znaleźć mieszkania odpowiadające potrzebom pracowników. O konkretach trudno mówić, z uwagi na to, że mamy pracowników w różnych niemieckich miastach. O szczegółach informuje koordynator lub rekruter w czasie procesu rekrutacyjnego. Pozdrawiam :)

MIchal

Dzień dobry, MONDI! Czy przed podpisaniem umowy jest możliwość zapoznania się z jej treścią? Pozdrawiam

Jarek
@MIchal 13.04.2018 08:17

I tak będziesz musiał wykonywać inną pracę niż jest wpisana w umowie

karmis92

Cz jest tu ktoś kto może wybiera się na mycie skrzynek w najbliższym czasie? Bądź czy juz ktoś tam pracuje i może odpowiedzieć mi na kilka pytań?

Niezdecydowana

Dzień dobry, zastanawiam się nad podjęciem pracy w Waszej firmie z chłopakiem oraz kolegą, wysłaliśmy cv i liczymy na odzew. Jestem pewna, że liczne negatywy nie są całkowicie prawdziwe i wiążą się niestety z gniewem pracownika na wykonywaną pracę, pomija się w takiej ocenie wtedy te pozytywne wątki. Rozumiem też, że pracowanie w takiej firmie, zarówno ze strony wyjeżdżających za granicę, jak i koordynatorów, rekrutantów nie jest łatwe. Aczkolwiek, chciałabym wam zaufać, stąd pytanie - czy słusznie? I inne pytanie - czy zakwaterowanie zawsze jest w mieszkaniu, czy są to też hotele? ile jest pokojów w mieszkaniu, po ile osób i czy nie rozdzielacie par? czy na kwaterunku jest wifi? bardzo proszę o szybką odpowiedź.

karmis92
@Mondi Polska Agencja Pracy sp. z o.o. 11.04.2018 21:13

My właśnie z chłopakiem czekamy na telefon w kwestii dowiedzenia się więcej informacji mamy ofertę wiecejyhazdu na mycie skrzynek zobaczymy jak będzie jak to się mówi jak się nie pojedzie to się nie przekona ludzie maja różne wymagania wiec stąd te różne komentarze

Phil

Cześć! Jest ktoś zainteresowany tą ofertą: http://mondi-polska.pl/oferty-pracy-mondi/magazynier-m-pikowanie-pakowanie-okolice-hanower ? Ciekawie przedstawia się to ogłoszenie! Pzdr

Phil
@Phil 10.04.2018 19:38

Jest ktoś chętny by się zabrać? ;-)

karol

Czy ktoś pracował na myciu skrzynek ? Jak tam jest ? Jak płacą i jakie warunki mieszkalne ?

kris
@karol 04.04.2018 15:09

ja robiłem. Harówka, kiepskie zarobki, drogie mieszkanie. Nie warto.

anonymous

Tak zostają usunięte komentarze żeby ktoś inny się nie dowiedział że ściągają ludzi i dalej sam sobie musisz radzić, do pracy bardzo daleko a koordynatorka ma Cię w nosie nawet telefonu nie odbiera masakra nie polecam

Mondi Polska Agencja Pracy sp. z o.o.
pracodawca
@anonymous 04.04.2018 14:30

Szanowny Panie, o lokalizacji miejsca pracy każdy pracownik jest informowany jeszcze przed decyzją o jej podjęciu - miasto, gdzie znajduje się firma podane jest nawet w ogłoszeniu. Pozostawiamy decyzji każdej osoby, czy taki dystans jest dopuszczalny czy też nie. Koordynatorki nie "mają w nosie" pracowników. Jeśli nie odbierają telefonu w obecnej chwili, oddzwaniają. Każda z nich ma pod opieką wielu pracowników, ale nie ma mowy o zostawieniu z większym problemem pracownika samego. Choć oczywiste jest, że w wielu sytuacjach pracownicy radzą sobie bez wsparcia. Jeśli jednak uważa Pan, że koordynatorka nie wypełniła należycie swoich obowiązków, oczywiście to sprawdzimy. Żeby było to możliwe, prosze o kontakt na adres mondi@mondi-polska.pl z podaniem imienia i nazwiska, danych koordynatorki oraz konkretnego opisu sytuacji. Wtedy będziemy mogli zweryfikować i ewentualnie naprawić tę sytuację. Dziękuję za komentarz i zapraszam do kontaktu.

Anonim

Pytanie do Mondi od kogoś kto szuka pracy na terenie DE... Umowa o pracę polska czy niemiecka?

Mondi Polska Agencja Pracy sp. z o.o.
pracodawca
@Anonim 01.04.2018 14:53

Oferujemy Niemiecką umowę o pracę.

ich frage warum

Czy to prawda, że na tym forum usuwane są komentarze osób, które nadziały się na obietnice, jakie nie miały nic wspólnego ze stanem faktycznym? Kto usuwa komentarze? Bo skoro tego typu opinie są kasowane, wniosek jest jeden - to moderatorzy (cenzorzy) na zlecenie mondi wciskają delete.

Mondi Polska Agencja Pracy sp. z o.o.
pracodawca
@ich frage warum 30.03.2018 13:30

Z forum usuniete mogą zostać komentarze naruszające regulamin serwisu GoWork, prawo polskie lub netykietę. Zachęcam do zapoznania się ze stanowiskiem serwisu na ten temat: https://www.gowork.pl/faq_uzytkownicy o możliwości usunięcia komentarza nie decyduje jego pozytywny lub negatywny wydźwięk, lecz zgodność z zasadami. Jak widać w wątku o Mondi Polska pojawiają się zarówno opinie lub negatywne. Pozdrawiam i korzystając z okazji życzę spokojnych świąt :)

anonymous

jedzie ktos do pracy 2 kwietnia do w walsrode? (usunięte przez administratora)

anonymous

Jedzie ktos własnym samochodem do pracy 02-04-2018 w Walsrode? (usunięte przez administratora)

Ogorek

Nawet się dodzwonić nie da. Pewnie jakaś ściema z ta praca. Wyłudzają dane

Mondi Polska Agencja Pracy sp. z o.o.
pracodawca
@Ogorek 24.03.2018 06:51

Szanowny Panie, Cieszymy się zainteresowaniem naszą firmą. Jak najbardziej można się z nami skontaktować pod numerem 61 855 19 60. Alternatywnie może Pan przesłać maila na info@mondi-polska.pl Nasza firma przoduje w rozwiązaniach dotyczących zabezpieczenia danych osobowych. Są one wykorzystywane tylko i wyłącznie do procesu rekrutacji dla naszej firmy. W pełni spełniamy wymogi GIODO a obecnie także RODO. Państwa dane są przechowywane w najbezpieczniejszym miejscu w tej część Europy, w obiekcie certyfikowanym amerykańskim standardem Rated-4/Tier-4 wg ANSI/TIA-942:2014. W związku z tym śmiało może Pan się z nami kontaktować będąc pewnym bezpieczeństwa Pana dancyh. Serdecznie zapraszamy

Piotrek

Wie ktoś coś o pracy w walsrode? Warto?

Mondi Polska Agencja Pracy sp. z o.o.
pracodawca
@Piotrek 23.03.2018 21:23

Szanowny Panie Piotrze, Dziękujemy za zapytanie. Naszym zdaniem warto. Chętnie przedstawimy Panu szczegółowe warunki zatrudnienia, wynagrodzenia oraz wszelkie kwestie, na których Panu zależy. Zapraszamy do kontaktu pod nr tel. 61 855 19 60 lub mail info@mondi-polska.pl

Brutal

Kwatery drogie (usunięte przez administratora) placa mało i każą daleko jezdzic. Nie polecam

Ola

Czy sądzicie, że warto wysłąć tam CV https://www.gowork.pl?

samsunggg
@Ola 22.02.2018 09:10

nie warto rozczarujesz się

Michauu

Witam potrzebuje opinie na temat pracy w tartaku w rettenmaier czy jakos tak, jak wygląda praca, kwatery i czy warto się porywac na ten tartak ?

Mondi Polska Agencja Pracy sp. z o.o.
pracodawca
@Michauu 19.02.2018 16:24

Zapraszamy do kontaktu telefonicznego. Chętnie odpowiemy na wszystkie pytania:)

Mariusz Grzesiak

Ciekawe ze wszyscy co tak hejtuja podpisują się durnymi ksywkami. My co faktycznie pracujemy w mondi jakoś się nie wstydzimy własnych imion i nazwisk. Niby wszystkie dobre opinie piszą panie z biura a mi sie wydaje zw te wszystkie opinie ze tak tu zle to pisza albo z konkurencji albo ci co wylecieli z robity za chlanie. A bylo ich ostatnio kilku i pewnie sie udzuelaja. Ja powiem tak. W mondi pół roku. W Niemczech łącznie 3 lata. Mam uprawnienia i język w miarę komunikatywny. Praca jest jak w umowie. Kasa też i zawsze na koncie na czas. Dla mnie jakoś koordynatorka ma czas i jak nie może gadać to odzwania. Ale nie dzwonię do niej z pierdolami bo mam swój rozum. Nawet się pozartowac da jak się nie jest dla niej (usunięte przez administratora) Minusem faktycznie są kwatery bo sporo pieniędzy. Ale szukaliśmy z chłopakami sami czegoś i jest lipa bo wszędzie chcą umowę na rok i kaucję. Albo nie chcą meldowac. Albo (usunięte przez administratora) i kiła. Jak ktoś chce pracować faktycznie A nie meline na mieszkaniu robić i wstyd to niech jedzie z mondi. A jak jest głupi to niech słucha komentarzy e Internecie od lujów co się nawet podpisać wstydzą.

radek
@Mariusz 18.02.2018 22:02

I jeszcze jedno: pracuję w Polsce i miałem okazję jechać przez Mondi. Po zapoznaniu się z warunkami i zarobkami odmówiłem. A Ukraińcy pracujący w tym samym zakładzie, w którym ja pracuję, przez polską agencję, choć polszu nie znaju ni panimaju, mają niewiele mniejsze pieniądze od nas. To nie jest taka kolosalna różnica, jak np. między pracującym w swoim kraju Niemcem, a Polakiem pracującym przez Mondi. Więc daruj sobie, dobra?

michal niebudsssssssssss

super praca naprawde polecam warto jechać i odłożyć na mieszkanie w 3lata hahaha i na dobre auto starczy i na ślub pozdro

thomas
@michal niebudsssssssssss 15.02.2018 21:06

tja, jak pomnożysz te wszystkie dane razy 30.

Prawda

Wszystko się zgadza. Niestety... Rozmowa rekrutacyjna przebiega w bardzo sympatycznej atmosferze i na tym koniec zalet. Koordynatorka jest tylko po to zeby być. Uprzedzę komentarze obronne - nikt nie wymaga prowadzenia za rączkę wszyscy jesteśmy dorośli, ale na podstawowe pytania wypada odpowiedzieć, a nie olewać obojętnie czy to telefonicznie, mailowo czy przed whatsapp. Zachowanie poniżej krytyki. Można się poczuć poniżonym. Praca wpisana w umowę jest zupełnie inna niż ta którą trzeba wykonywać na miejscu. Jest ona narzucana, a jeżeli próbuje się wytłumaczyć, że stanowisko miało być inne i porozmawiać o tym jak ludzie to odpowiedź jest jednoznaczna - nie podobna się to won tylko ładniej ujęta. Warunki mieszkalne są dramatyczne. Proponując swoim pracownikom mieszkania w danych cenach firma jest świadoma w jakim one są stanie. Wstyd. Ten kto umie język i był już pare razy w Niemczech napewno nie da sobie zamydlić oczu tym ze innych pokoi dostać za taką cenę z meldunkiem nie mozna. Owszem można i rozumiem tez ze te mieszkania ktore oferuje firma sa tylko propozycją, szkoda tylko, że ta propozycja jest poniżej jakichkolwiek standardów z której MUSZĄ podkreślam skorzystać osoby ktore język znają słabiej lub pierwszy raz jadą do Niemiec. Taka jest prawda dlatego tłumaczenia firmy są conajmniej śmieszne. Ostatnią rzeczą, która myślę jest istotna - szkoda, że firma nie interesuje się tak bardzo pracownikiem który jest już na stanowisku jak odpisywaniem w ekspresowym tempie na komentarze z gowork wybielając się. To nic nie da, ludzie też dużo mówią między sobą i nie są to pochlebne rzeczy, a niosą się niestety szybko.

Zdegustowany to za mało
@Prawda 16.02.2018 18:27

Dokładnie, jest tak jak piszesz. Firma próbuje wybielić się śmiesznymi odpowiedziami a prawda jest taka że warunki mieszkaniowe za ponad 300€ za pokój wieloosobowy są poniżej wszelkich standardów. Mieszkania są brudne, właściciel albo pośrednik ma na to wyłożone, nie dba o nic. W Niemczech można spokojnie wynająć na pół roku u kogoś pokój za 200-250€ z meldunkiem tylko trzeba umieć rozmawiać i czytać po niemiecku ogłoszenia na różnych portalach a jak ktoś nie zna języka to siedzi na "ich" mieszkaniach w kilka osób w pokoju. Co do kontaktu z koordynatorką również się zgadzam, szybciej odpisują na komentarze na Gowork niż pracownikom za granicą. Za koordynatorką trzeba wydzwaniać po kilka razy bo pani nie potrafi albo nie ma czasu oddzwonić. Potrafi jednak napisać SMSa że nie ma teraz czasu rozmawiać.

On

Stanowczo nie polecam! Jak chcą zwerbować pracownika to obiecują super warunki, wszelką pomoc organizacyjną polskich koordynatorów na miejscu a po przyjeździe pokój kilku osobowy płacąc ponad 400 euro od osoby (w efekcie sami znaleźliśmy sobie kwaterę w dużo lepszych warunkach za 300) zero pomocy ze strony agencji. Koordynatorka jest od spławiania pracowników a nie pomocy. Pracując od pierwszego dnia miesiąca załóżmy stycznia wypłata jest dopiero ok 20 lutego. Naprawdę jest mnóstwo innych konkretnych agencji dlatego warto poszukać żeby nie trafić na taką porażkę jak MONDI

Sama prawda

Wszystko się zgadza. Niestety... Rozmowa rekrutacyjna przebiega w bardzo sympatycznej atmosferze i na tym koniec zalet. Koordynatorka jest tylko po to zeby być. Uprzedzę komentarze obronne - nikt nie wymaga prowadzenia za rączkę wszyscy jesteśmy dorośli, ale na podstawowe pytania wypada odpowiedzieć, a nie olewać obojętnie czy to telefonicznie, mailowo czy przed whatsapp. Zachowanie poniżej krytyki. Można się poczuć poniżonym. Praca wpisana w umowę jest zupełnie inna niż ta którą trzeba wykonywać na miejscu. Jest ona narzucana, a jeżeli próbuje się wytłumaczyć, że stanowisko miało być inne i porozmawiać o tym jak ludzie to odpowiedź jest jednoznaczna - nie podobna się to won tylko ładniej ujęta. Warunki mieszkalne są dramatyczne. Proponując swoim pracownikom mieszkania w danych cenach firma jest świadoma w jakim one są stanie. Wstyd. Ten kto umie język i był już pare razy w Niemczech napewno nie da sobie zamydlić oczu tym ze innych pokoi dostać za taką cenę z meldunkiem nie mozna. Owszem można i rozumiem tez ze te mieszkania ktore oferuje firma sa tylko propozycją, szkoda tylko, że ta propozycja jest poniżej jakichkolwiek standardów z której MUSZĄ podkreślam skorzystać osoby ktore język znają słabiej lub pierwszy raz jadą do Niemiec. Taka jest prawda dlatego tłumaczenia firmy są conajmniej śmieszne. Ostatnią rzeczą, która myślę jest istotna - szkoda, że firma nie interesuje się tak bardzo pracownikiem który jest już na stanowisku jak odpisywaniem w ekspresowym tempie na komentarze z gowork wybielając się. To nic nie da, ludzie też dużo mówią między sobą i nie są to pochlebne rzeczy, a niosą się niestety szybko.

Marcin

Witam szukam opinii na temat tej agencji pracy? Jakie zarobki?Jestem zainteresowany praca w okolicach Hanoveru

radek
@Mondi Polska Agencja Pracy sp. z o.o. 15.02.2018 12:23

wciąż nie wiem, za co usunięto mój wpis. Ani seksistowskich ani rasistowskich podtekstów ani odzywek bezpośrednio nie było. Napisałem jedynie, że gdy tylko powiedziałem kumplom, że proponowano mi w Niemczech 1450 euro miesięcznie, to ze śmiechu o mało co apopleksji nie podostawali.

karamba kryminalny wpis

kasuja komentarze

sprawiedliwy i rzetelny

nie polecam wiecie ile chca za chate 450euro za 1osobe rozumiecie w domu 6osobowym za tyle mozna kawalerke wynajac w niemczech odradzam.....

fakt
@przerażony 15.02.2018 15:31

to prawda co pan pisze ludzie totalnie nie znają sie na cenach co oni sobie myslą ze za 100złotych dostaną kwatere apropo pośrednika to oczywiste że musi zarobić popieram pana wypowiedź

Krzysztof z Zabrza

Zacznę od tego że jedni piszą źle drudzy dobrze o Mondi z Poznania jak to zwykle bywa nie wszyscy ludzie są tacy sami więc opisze tylko i wyłącznie swój przypadek.Ja pracowałem w mondi z Poznania 9 miesięcy i powiem wam że nie mogłem na nic narzekać wypłaty na czas,sprawy zwiazane z pracą i pobytem w niemczech załatwiane sprawnie dużo pomocy ze strony Doroty P. pani koordynatorki i naprawdę dobrze wspominam pracę dla mondi.Jeśli w jakiś sposób wam pomogłem to super.

Mondi Polska Agencja Pracy sp. z o.o.
pracodawca
@Krzysztof z Zabrza 13.02.2018 20:18

Panie Krzysztofie, bardzo dziękujemy za tę opinię. Na pewno pomoże o tyle, że dzięki temu komentarzowi mamy miły poranek! :) Przekażę to na pewno również Pani Dorocie :)

Zostaw opinię o Mondi Polska Agencja Pracy sp. z o.o. - Poznań

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Mondi Polska Agencja Pracy sp. z o.o.