Mondi Polska Agencja Pracy sp. z o.o.

Poznań

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 668 ocen.

Mondi Polska Agencja Pracy sp. z o.o.
3 668 6 1

Opinie o Mondi Polska Agencja Pracy sp. z o.o.

Tomtom

Ta firma to zart jakich mało. Niby ci powoedza że nie sa jak inne agencje i to prawda. Sa gorsi. Obiecaja cuda kase kwatery jak w domu i stawki jak Niemczech. A potem jedziesz do pracy i się wszystko okazuje. Te firmy niemieckie traktują nas gorzej zrzucają winę za wszystko. Kasa po podjęciu podatkow mieszkania i tak dalej to jakies zarty. Byłem i po miesiącu wrocilem. Jak się umie cis robić to be rękę w Polsce wyciągnięcie wiecej

Mondi Polska Agencja Pracy sp. z o.o.
pracodawca
@Tomtom 05.09.2018 07:36

Szanowny Panie, staramy się, aby publikowane przez nas oferty pracy były jak najbardziej konkurencyjne i odpowiadały wymaganiom stawianym na rynku. Kwatery, które proponujemy naszym pracownikom są opcjonalne – każdy może samodzielnie załatwić sobie zakwaterowanie wedle swoich potrzeb. Bardzo ważne jest natomiast natychmiastowe zameldowanie po przyjeździe – pomaga to w uniknięciu komplikacji związanych z nadaniem klasy podatkowej, która w innym wypadku może być mniej korzystna. Współpracujemy z firmami, które tak jak my stawiają na pierwszym miejscu empatię i zrozumienie drugiego człowieka. Przedstawiona przez Pana sytuacja jest bardzo ogólnikowa – czy możemy prosić o podanie więcej szczegółów? Postaramy się wyjaśnić sytuację.

Damiano

Odradzam pracę w Emfingen Schafler Logistics!Bardzo zle przyjęcie przez kierownictwo ,które pochodzi z byłej Jugosławii ! Wrogie nastawienie pracujących tam Polaków , brak możliwości zaliczki , niska pensja , daleko od Polski . Szczerze odradzam. Damian

Mondi Polska Agencja Pracy sp. z o.o.
pracodawca
@Damiano 11.01.2018 22:09

Szanowny Panie, jeśli ma Pan uwagi dotyczące kierownictwa, proszę przekazać je do Koordyatora projektu, ze wskazaniem swoich danych osobowych. Anonimowo nie jesteśmy w stanie pomóc. Jednocześnie nie widzę związku z krajem pochodzenia wspomnianych osób. O warunkach, takich jak wysokość pensji, możliwość brania zaliczek oraz, co oczywiste, lokalizacji firmy, każdy Pracownik jest informowany jeszcze przed podpisaniem umowy. Jeśli odległość była zbyt duża, mógł Pan o tym poinformować nas o tym na samym początku i nie podejmować zatrudnienia w tym miejscu.

Emilia Krysztofiak
@Damiano 11.01.2018 22:09

To ciekawe co Pan pisze, ponieważ sama pracowałam w tej firmie w zeszłym roku i mogę powiedzieć szczerze, że była to najlepsza praca i firma w jakiej było mi dane pracować. Jeszcze nie zdarzyło mi się pracować w Niemczech bez języka w tak lekkiej i przyjemnej pracy, i co najważniejsze Polacy tam pracujący przemili i pomocni, zresztą nie tylko oni. Kierownictwo też było super,można się dogadać po ang, a nawet jeden Pan rozumiał po polsku. Szkoda, że później się okazało, że nie ma już pracy dla kobiety..żałuję, bo nadal byśmy tam pracowali.

Pracownik

Witam mam pytanie odnośnie pracy na magazynach firmy Schäflein Logistics GmbH czy na każdym oddziale są takie same warunki jeśli chodzi o dodatki do wypłaty np dieta dodatki do mieszkania i paliwa czy to zależy od oddziału. Bo z tego co się zdążyłam zorientować tak nie jest i nie wiem z czego to wynika bo jak dla mnie jest to troszkę dziwne dlaczego między oddziałami są różnice. Pozdrawiam

Edzio
@Robert 30.08.2018 19:42

Czyli to samo, co w Polsce. Starszy pracownik ma mniejszą stawkę od młokosa, co dopiero przyszedł. Dopiero co przyszedł, a nic nie wie i jest zielony jak trawa na wiosnę. To jest brak szacunku dla starszych pracowników. Ale widać, nie tylko w Polsce...

Mondi Polska Agencja Pracy sp. z o.o.
pracodawca
@Robert 30.08.2018 19:42

Szanowny Panie, tak jak wspominaliśmy wcześniej – wysokość diety zależy od znajomości języka oraz stażu pracownika. Są natomiast kontrakty, gdzie stawki diety są uzgadniane indywidualnie, może się więc zdarzyć, że na odrębnym kontrakcie u innego klienta nowy pracownik może zarabiać tyle, ile pracownik z trochę większym stażem czy lepszą znajomością języka. Staramy się proponować konkurencyjne warunki zatrudnienia i szukać jak najlepszych rozwiązań.

niemiło

Mondi, bardzo nieładnie usuwać komentarze. Tym bardziej, że nie było w nich nic, co zahaczaloby o kłamstwa, obrażanie kogoś, dyskryminację ze względu na pochodzenie, płeć, religię, kolor skóry, orientację seksualną.

Mondi Polska Agencja Pracy sp. z o.o.
pracodawca
@niemiło 29.08.2018 19:30

Szanowny Panie, Komentarze nigdy nie są publikowane od razu - dzięki temu pozostaje czas na ich moderację w razie ewentualnych naruszeń regulaminu.

Marcin

Witam dostałem ofertę pracy od Mondi w firmie Kann kolo Frankfurtu na Magazynie przy kostce brukowej czy ktoś orientuje sie jak tam jest umowa niemiecka na czas nieokreślony?

Mondi Polska Agencja Pracy sp. z o.o.
pracodawca
@Marcin 07.06.2018 03:04

Panie Marcinie, umowa jest oczywiście niemiecka o pracę, na czas nieokreślony. W tym zawiera się już także tzw. okres próbny. Pozdrawiamy serdecznie

Ciekawy
@Marcin 07.06.2018 03:04

Podjąłeś tam zatrudnienie ? Jak to wygląda w realu ?

Marciano
@Ciekawy 13.07.2018 18:24

Właśnie pracuje w tej firmie narzekać niema co Praca bardzo ciężka to fakt,ale kwestia przyzwyczajenia i daje się rade

paq
@Marciano 18.07.2018 06:14

Witam Napisz cos wiecej: jak mieszkanie? jak podejscie Mondi i pomoc koordynatora? Ile godzin? Jakie zmiany? Weekendy wolne? Duzo polakow czy sam jestes?

3 razy pomyśl
@paq 21.08.2018 13:56

Weekendy zależy - jak chcesz przyjść i uzupełnić niemiecki skarbiec to przyjdź. Taki podatek ci za nadliczbowe dowalą, że będziesz zastanawiał się, jaki tego jest sens. Nie przyjdziesz - będziesz siłą woli świętował od piąteczku do niedzieli kolejny przepracowany tydzień, a raczej przemęczony. Z patologią, co tam zjeżdża, za której ekscesy uwalą ci premię albo rozwiążą umowę. Bo mondi, jak każda agencja stosuje zasadę zbiorowej odpowiedzialności. Słowem - ładują zbieraninę z różnych krańców Polski do jednego mieszkania i reszta ich nie obchodzi. Interweniują tylko wtedy, kiedy zachodzi potrzeba potrącenia z premii.

Mondi Polska Agencja Pracy sp. z o.o.
pracodawca
@3 razy pomyśl 29.08.2018 12:00

Szanowny Panie, Wspomniany przez Pana podatek obowiązuje w sytuacji, kiedy w skali półrocza liczba nadgodzin jest naprawdę duża. W naszej historii taka sytuacja nie miała ani razu miejsca. Odpowiedzialność za swoje działania ponoszą jedynie osoby, które zawiniły – nie jest stosowana zasada zbiorowej odpowiedzialności. Koordynatorki pomagają pracownikom w najróżniejszych sytuacjach – od spraw urzędowych po tłumaczenia, nie tylko w standardowych godzinach pracy, ale także w czasie weekendów.

Prawda

Wszystko się zgadza. Niestety... Rozmowa rekrutacyjna przebiega w bardzo sympatycznej atmosferze i na tym koniec zalet. Koordynatorka jest tylko po to zeby być. Uprzedzę komentarze obronne - nikt nie wymaga prowadzenia za rączkę wszyscy jesteśmy dorośli, ale na podstawowe pytania wypada odpowiedzieć, a nie olewać obojętnie czy to telefonicznie, mailowo czy przed whatsapp. Zachowanie poniżej krytyki. Można się poczuć poniżonym. Praca wpisana w umowę jest zupełnie inna niż ta którą trzeba wykonywać na miejscu. Jest ona narzucana, a jeżeli próbuje się wytłumaczyć, że stanowisko miało być inne i porozmawiać o tym jak ludzie to odpowiedź jest jednoznaczna - nie podobna się to won tylko ładniej ujęta. Warunki mieszkalne są dramatyczne. Proponując swoim pracownikom mieszkania w danych cenach firma jest świadoma w jakim one są stanie. Wstyd. Ten kto umie język i był już pare razy w Niemczech napewno nie da sobie zamydlić oczu tym ze innych pokoi dostać za taką cenę z meldunkiem nie mozna. Owszem można i rozumiem tez ze te mieszkania ktore oferuje firma sa tylko propozycją, szkoda tylko, że ta propozycja jest poniżej jakichkolwiek standardów z której MUSZĄ podkreślam skorzystać osoby ktore język znają słabiej lub pierwszy raz jadą do Niemiec. Taka jest prawda dlatego tłumaczenia firmy są conajmniej śmieszne. Ostatnią rzeczą, która myślę jest istotna - szkoda, że firma nie interesuje się tak bardzo pracownikiem który jest już na stanowisku jak odpisywaniem w ekspresowym tempie na komentarze z gowork wybielając się. To nic nie da, ludzie też dużo mówią między sobą i nie są to pochlebne rzeczy, a niosą się niestety szybko.

Zdegustowany to za mało
@Prawda 16.02.2018 18:27

Dokładnie, jest tak jak piszesz. Firma próbuje wybielić się śmiesznymi odpowiedziami a prawda jest taka że warunki mieszkaniowe za ponad 300€ za pokój wieloosobowy są poniżej wszelkich standardów. Mieszkania są brudne, właściciel albo pośrednik ma na to wyłożone, nie dba o nic. W Niemczech można spokojnie wynająć na pół roku u kogoś pokój za 200-250€ z meldunkiem tylko trzeba umieć rozmawiać i czytać po niemiecku ogłoszenia na różnych portalach a jak ktoś nie zna języka to siedzi na "ich" mieszkaniach w kilka osób w pokoju. Co do kontaktu z koordynatorką również się zgadzam, szybciej odpisują na komentarze na Gowork niż pracownikom za granicą. Za koordynatorką trzeba wydzwaniać po kilka razy bo pani nie potrafi albo nie ma czasu oddzwonić. Potrafi jednak napisać SMSa że nie ma teraz czasu rozmawiać.

Blady
@Zdegustowany to za mało 17.02.2018 14:15

Zgadzam sie w 1000% to wszystko prawda

Adrian

Miałem przyjemność pracować przez tą agencję w Niemczech w firmie Rettenmeier w Wilburgstetten , Pani koordynator konkretna kobieta (Pozdrawiam Pani Doroto) i w ogóle nie miałem nigdy żadnych zastrzeżeń co do jej pracy ani nikogo innego z biura (wiadomo mają tam masę ludzi do ogarnięcia więc nie można traktować się jak pępek świata że wszystko ma być dla mnie na już) i też trzeba samemu sobie trochę radzić i nie dzwonić z każdą pierdołą. Dla mnie agencja jak najbardziej spoko i napewno jeszcze nie raz skorzystam z ich usług. Pozdrawiam Ekipę F.C Mondi !

Kaszka
@Adrian 02.06.2018 20:57

Adrian, proszę o info ile godzin wypracowałeś na miesiąc? Z góry dzięki za odp.

Adrian
@Kaszka 31.07.2018 15:23

To zależało ile było zamówień ale ogólnie nie narzekalem ,często robiło się jakieś nadgodziny plus soboty (bo chyba po to tam się jedzie aby pracować i zarabiać) więc polecam jak najbardziej.

Alan Kowalczyk

Właśnie zakończyłem proces poszukiwania zatrudnienia. Dzięki Mondi zostanę przekierowany na stanowisko, które w 100% odpowiada moim kwalifikacjom. Obecność za plecami takiej firmy daje dodatkowe poczucie bezpieczeństwa szczególnie potrzebne przy pracy poza granicami kraju. Liczę na długą i bezproblemową współpracę i wsparcie w razie potrzeby.

paradne
@Alan Kowalczyk 30.10.2017 08:23

Dobrze prawisz, prawdę prawisz, Pracowniku lub Pracownico Biurowy/Biurowa Mondi.

Gruz
@Alan Kowalczyk 30.10.2017 08:23

(usunięte przez administratora) czego tyś sie na wąchał?

pelus

Jest ofera pracy z firmy Mondi spawanie wentylatorow miejscowosc Kupferzell czy godne polecenia prosze o komenarze jestem ta oferta zainteresowany

Alion
@pelus 07.08.2018 17:28

Pracowalismy w tej firmie dokladnie AIT przez 3 dni bo okazalo sie ze potrzebuja nas tylko na zastepstwo za ludzi ktorzy sa na urlopie nie polecam

Mondi Polska Agencja Pracy sp. z o.o.
pracodawca
@Alion 13.08.2018 10:37

Szanowny Panie, powodem odmeldowania przez firmę AIT nie było zastępstwo urlopowe. Nie do końca udało się poradzić z obowiązkami, które należało wypełnić. Dostali Państwo od nas propozycję pracy w innej firmie, ale zrezygnowali. Z całą pewnością nie zatrudniamy nikogo w Niemczech na tak krótkie zastępstwa, szczególnie bez uprzedniego o tym informowania.

pelus

Wiam czy ktos pracuje w Kasendorf przy montazu z firmy Mondi prosze o jakies komentarze warte uwagi z gory dziekuje

ich frage warum

Czy to prawda, że na tym forum usuwane są komentarze osób, które nadziały się na obietnice, jakie nie miały nic wspólnego ze stanem faktycznym? Kto usuwa komentarze? Bo skoro tego typu opinie są kasowane, wniosek jest jeden - to moderatorzy (cenzorzy) na zlecenie mondi wciskają delete.

Mondi Polska Agencja Pracy sp. z o.o.
pracodawca
@ich frage warum 30.03.2018 13:30

Z forum usuniete mogą zostać komentarze naruszające regulamin serwisu GoWork, prawo polskie lub netykietę. Zachęcam do zapoznania się ze stanowiskiem serwisu na ten temat: https://www.gowork.pl/faq_uzytkownicy o możliwości usunięcia komentarza nie decyduje jego pozytywny lub negatywny wydźwięk, lecz zgodność z zasadami. Jak widać w wątku o Mondi Polska pojawiają się zarówno opinie lub negatywne. Pozdrawiam i korzystając z okazji życzę spokojnych świąt :)

Nick
@ich frage warum 30.03.2018 13:30

Moje wielokrotnie znikały choć nie zauważyłem, żebym naruszał regulamin.

hi...

witam mam pytanie jak wygląda ta praca przy myciu skrzynek?

Tralala
@hi... 24.06.2018 14:34

Ciężko

Byłam i wiem
@hi... 24.06.2018 14:34

Nie polecam! Wszystko na nie!

Majówka 1065

Chcę jechać do przetwórstwa mięsa jakieś opinie ?? Pomóżcie proszę

Majówka 1065

Mam pytanie chce jechać do przetwórstwa mięsa w Zell am Harmrsbach jakieś opinie doradzcie??

Eee

Witam jedzie ktoś do langenau do pracy na magazynie 14-17.05? Ja wybieram się tam do pracy i szukam 2 osoby. Wiadomo z kims raźniej :)

Hagi Romano
@wkupiesiła 19.05.2018 20:09

moze bys troche uwierzyl/a w ludzi a nie tylko smecic ze to czy tamto ja w tamtym roku pojechalem z calkiem obcymi mi ludzmi i wyszlo lepiej niz ze znajomymi.... troche wiary

wkupiesiła
@Hagi Romano 09.07.2018 14:11

No to jedź, ja już kilka razy się przejechałem...

marcik

ja polecam. wszystko tak jak na rozmowie i bardzo pomocne panie koordynatorki.

Uprzejmie informuję

Nie polecam pracy w tej firmie, po dojezdzie okazało się, że praca jest całkiem inna niż po rozmowie z koordynatorem. (usunięte przez administratora) Zakwaterowanie kosmicznie drogie. Mówie wam szukajcie pracy wszędzie tylko nie w Mondi. Stawki wydają się atrakcyjne, jednak nie warte tego co was spotka na miejscu.

wera

Jezeli chodzi o jezyk czy wszedzie jest wymagany?

Mondi Polska Agencja Pracy sp. z o.o.
pracodawca
@wera 22.06.2018 15:27

Szanowna Pani, oferty, które nie wymagają znajomości języka są jako takie oznaczone. (zwykle także w tytule). Poziom języka jest zapisany w wymaganiach w każdym ogłoszeniu. Zapraszam na http://www.mondi-polska.pl i do zapoznania z ofertami.

Tobiasz

Polecam

Phil

Cześć! Jest ktoś zainteresowany tą ofertą: http://mondi-polska.pl/oferty-pracy-mondi/magazynier-m-pikowanie-pakowanie-okolice-hanower ? Ciekawie przedstawia się to ogłoszenie! Pzdr

Phil
@Phil 10.04.2018 19:38

Jest ktoś chętny by się zabrać? ;-)

anonymous
@Phil 10.04.2018 19:38

jestem zainteresowana praca w hannoverze pracowalam na produkcji na masarni mam doswiatczenie na produkcjach skanowanie towaru w szczecinie w amazon pracowalam znam jezyk niemiecki komunikatywnie mieszkalam w hannover ponad rok Prosze o kontakt pod nr (usunięte przez administratora) pozdrawiam ANNA

Mondi Polska Agencja Pracy sp. z o.o.
pracodawca
@anonymous 05.06.2018 22:48

Pani Anno, zapraszam do wysłania CV na nasz adres mailowy. CV@mondi-polska.pl

Grubek

Ta firma jest do bani.

Ooogien

Witam chciałbym zapytać o pracę na magazynie w schwebheim? Pracował tam ktoś lub pracuje aktualnie? Dostałem ofertę pracy z tamtad i chciałbym wiedzieć jak tam się pracuje. Pozdrawiam

James

Witam jedzie ktoś może do pracy w langenau w dniach 14-17.05? Szukam 2 osoby. Wiadomo razem raźniej :)

Eee

Witam jedzie ktoś może do langenau do pracy na magazyn w dniach 14-17.05? Ja wybieram się i szukam 2 osoby. Wiadomo razem raźniej :)

Bond

Bez wątpienia najgorsza agencja pracy z jaką się spotkałem. Nie dotrzymują słowa absolutnie w niczym. (usunięte przez administratora) Stanowczo odradzam!

Mondi Polska Agencja Pracy sp. z o.o.
pracodawca
@Bond 26.04.2018 18:26

Szanowny Panie, określenie nas najgorszą agencją pracy to naprawdę poważne stwierdzenie. Chcielibyśmy poznać powody takiego komentarza. Z uwagi na poufność danych, takich jak Pańskie imię i nazwisko oraz dane osoby, z którą się Pan kontaktował z naszej firmy, bardzo proszę o wysłanie do nas maila z opisem tej sytuacji. Postaramy się rozwiązać problem i nie dopuścić do jego powtarzania w przyszłości. Pozdrawiam i zachęcam do kontaktu.

lila1787

Witam, Jak wyglądają standard zakwaterowań? Czy jest dostęp do internetu? Pozdrawiam

Mondi Polska Agencja Pracy sp. z o.o.
pracodawca
@lila1787 15.04.2018 19:00

Dzień dobry. Zakwaterowanie zwykle jest z internetem w cenie (wifi). Jeżeli się zdarza, że wyjątkowo na kwaterze internetu nie ma, koordynatorki doradzą, jakie rozwiązanie będzie najkorzystniejsze i najtańsze, to raczej nie jest wysoki koszt. Mieszkania są z możliwością meldunku, u prywatnych kwaterodawców. Unikamy hoteli pracowniczych i w miarę możliwości staramy się znaleźć mieszkania odpowiadające potrzebom pracowników. O konkretach trudno mówić, z uwagi na to, że mamy pracowników w różnych niemieckich miastach. O szczegółach informuje koordynator lub rekruter w czasie procesu rekrutacyjnego. Pozdrawiam :)

MIchal

Dzień dobry, MONDI! Czy przed podpisaniem umowy jest możliwość zapoznania się z jej treścią? Pozdrawiam

Mondi Polska Agencja Pracy sp. z o.o.
pracodawca
@MIchal 13.04.2018 08:17

Dzień dobry, oczywiście, że tak :) Jest to nawet obowiązek, nigdy nie zachęcalibyśmy do podpisania tak ważnego dokumentu jak umowa o pracę bez jej dokładnego czytania. Umowę można podpisać w dwojaki sposób - można spotkać się z nami w biurze i zrobić to osobiście lub otrzymać komplet dokumentów i podpisany odesłać nam pocztą. Pozdrawiam serdecznie i życzę udanej końcówki tygodnia :)

Jarek
@MIchal 13.04.2018 08:17

I tak będziesz musiał wykonywać inną pracę niż jest wpisana w umowie

karmis92

Cz jest tu ktoś kto może wybiera się na mycie skrzynek w najbliższym czasie? Bądź czy juz ktoś tam pracuje i może odpowiedzieć mi na kilka pytań?

Niezdecydowana

Dzień dobry, zastanawiam się nad podjęciem pracy w Waszej firmie z chłopakiem oraz kolegą, wysłaliśmy cv i liczymy na odzew. Jestem pewna, że liczne negatywy nie są całkowicie prawdziwe i wiążą się niestety z gniewem pracownika na wykonywaną pracę, pomija się w takiej ocenie wtedy te pozytywne wątki. Rozumiem też, że pracowanie w takiej firmie, zarówno ze strony wyjeżdżających za granicę, jak i koordynatorów, rekrutantów nie jest łatwe. Aczkolwiek, chciałabym wam zaufać, stąd pytanie - czy słusznie? I inne pytanie - czy zakwaterowanie zawsze jest w mieszkaniu, czy są to też hotele? ile jest pokojów w mieszkaniu, po ile osób i czy nie rozdzielacie par? czy na kwaterunku jest wifi? bardzo proszę o szybką odpowiedź.

Patryk
@Niezdecydowana 11.04.2018 18:24

Skąd Niezdecydowana ruszacie?

karmis92
@Mondi Polska Agencja Pracy sp. z o.o. 11.04.2018 21:13

My właśnie z chłopakiem czekamy na telefon w kwestii dowiedzenia się więcej informacji mamy ofertę wiecejyhazdu na mycie skrzynek zobaczymy jak będzie jak to się mówi jak się nie pojedzie to się nie przekona ludzie maja różne wymagania wiec stąd te różne komentarze

karol

Czy ktoś pracował na myciu skrzynek ? Jak tam jest ? Jak płacą i jakie warunki mieszkalne ?

kris
@karol 04.04.2018 15:09

ja robiłem. Harówka, kiepskie zarobki, drogie mieszkanie. Nie warto.

Zostaw opinię o Mondi Polska Agencja Pracy sp. z o.o. - Poznań

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Mondi Polska Agencja Pracy sp. z o.o.