MONDI

• Janikowo
  • Zieliniec
  • Suchy Las

3. Opinie o pracodawcach Poznań
  5. Opinie o MONDI sp. z o.o.

Opinie o MONDI Poznań

Nie przegap nowości o MONDI sp. z o.o.!

antosia

23.08.2024 17:11

Nie pierwsza osoba jak Aniaada niedawno pisała o tym że agencja potrafi sobie nieźle odliczyć od wypłaty za mieszkanie że niby coś zniszczone czy nie ma. Jeśli to nie kit to na jakiej podstawie agencja tak robi? Nie chciałabym się zetknąc z sytuacją że dowolnie i bezpodstawnie ktoś mnie pozbawia moich ciężko zarobionych pieniędzy.
Kajda

09.09.2024 09:52

Ja jestem na jednym projekcie cały czas z MONDI dlatego nie umiem polecić innych. Myślę jednak że jak komuś się nie spodoba a będziecie uczciwi i bez ściemy to MONDI zawsze spróbuję znaleźć rozwiązanie. Miałam kilka problemów i mimo że już dogaduje się po niemiecku nigdy koordynator nie zostawił mnie samej tylko był bardzo pomocny i szybko działał. Próbujcie
Kajda

09.09.2024 09:59

Naprawdę jeżeli się starasz tak normalnie, zwyczajnie i jesteś w porządku do @Pracodawca to i Oni są w porządku do Ciebie. Kiedy warunki odpowiadają i Tobie i pracodawcy to nikt Cię nie zwolni. Ja np nie chcę przenieść się gdzieś indziej bo mam już w swoje miejsce tu gdzie jestem od 7 lat i mimo że czasami nie ma pracy i nie daje firmie zarobić bo jestem na postoju to nikt mnie nie zwolnił. Starają się zrozumieć i pomóc. Oczywiście jak zgodzisz się przenieść kiedy nie ma pracy to też pomagają i szukają najlepszej możliwości. Myślę że takich miejsc gdzie są postoje nie ma dużo. Pozdrawiam i nie bójcie się próbować.
Marysia

30.08.2024 12:26

Zdecydowałam się na wyjazd do Niemiec przez agencję Mondi i jestem zadowolona. Robię na produkcji i powiem wam, że zarobki w euro robią różnicę. Jak porównam to z tym, co zarabiałam w Polsce, to naprawdę nie ma porównania. Płacą w euro, a to przekłada się na dużo lepsze warunki życia, nawet jak podatki są w Niemczech. Na początku bałam się formalności, ale Mondi wszystko załatwiło za mnie, więc nie musiałam się martwić. Robota na produkcji może nie jest łatwa, ale warunki są okej, a najważniejsze, że jest stabilna. Wypłaty zawsze na czas, a to dla mnie najważniejsze, bo wiem, że mogę na nich polegać. Jak ktoś szuka pewnej roboty i chce zarobić więcej niż w Polsce, to polecam wyjazd przez Mondi. Agencja solidna i nie ma żadnych niespodzianek. Wszystko zgodnie z umową, a kasa na koncie wtedy, kiedy powinna być.

30.08.2024 18:44

Można wiedzieć na jakim projekcie Pani pracuje bo też byłbym zainteresowany pracą ?

31.08.2024 14:18

Na jakim projekcie Pani pracuje bo właśnie zastanawiam się nad wyjazdem ?
Rado

23.08.2024 12:56

Czy ktoś pracuje na produkcji w branży tekstylnej? Czy to praca odpowiednia także dla dziewczyn ? Jak ogólnie się pracuje i mieszka ?

15.08.2024 08:59

Hej. Dostałam ofertę pracy stawka jaka proponują 13.50 brutto plus dodatkowo 10e tzw dieta i dofinansowanie do mieszkania 17e dzień przepracowany. Mieszkanie z pokojem 1osobowym koszt ok 650e. Może ktoś powiedzieć czy dobrze się wyjdzie przy takiej stawce?

20.08.2024 20:01

No właśnie szkoda ze nikt się nie wypowie co już na coś doświadczenia.
Magazyn Koblencja

14.02.2024 17:30

Czy był ktoś na magazynie rowerowym w Koblencji i może napisać jak wygląda praca ?
Blaz j

07.03.2024 18:52

Czy zdarzają się regularne nadgodziny? A jeśli tak to na zaitkonto czy wypłacane?

13.08.2024 16:41

@PracodawcaMagazynKoblencja Jeśli chodzi o Firmę CANYON, to nie polecam, jest to praca typowo sezonowa i pracuje się dopóki są zamówienia, ogólnie słabo to wygląda godzinowo. Przez 2 miesiące, w każdym tygodniu wychodziliśmy 3 dni pod rząd (środa, czwartek, piątek) pracowaliśmy do diety, tj.10.15 lub wypuszczali przed długą przerwą lub po czyli 11.40 albo 12.10. Zwykle zostawiają tylko swoich ludzi, którzy pracują bezpośrednio pod firmą, a wszystkich z agencji wyrzucają do domu. Mi osobiście wypłata nigdy nie wyniosła 2000€. Koszt zakwaterowania na większości lokacjach to 600€, z tego co rozmawiałem z ludźmi z pracy to chyba tylko za jedną lokację był niższy koszt tj, 450€. Kontakt z Koordynatorka zerowy, z tą kobietą nie idzie nic załatwić trzeba wszystko samemu łatwić lub się o wszystko prosić . Osobom, które się zwalniają lub są zwalniani Mondi nalicza kary pieniężne za lokacje, tłumaczenie czy wysyłanie zdjęć przed wprowadzka czy po nic nie daje. Odliczają to po prostuz wypłaty. Jak dla mnie porażka...
Zadowolony pracownik

03.08.2024 11:51

Praca załatwiona przez MONDI to naprawdę dobra opcja dla osób szukających zatrudnienia w Niemczech. Ja pracuję na produkcji w branży automotive i jestem zadowolony. Zakwaterowanie jest zapewnione i jest w dobrym standardzie. Wynagrodzenie jest konkurencyjne, a koordynatorzy są bardzo pomocni. Mimo że nie znałem niemieckiego, udało mi się znaleźć pracę. Firma oferuje wiele różnych stanowisk, więc każdy znajdzie coś dla siebie. Polecam każdemu, kto szuka stabilnej pracy za granicą.
Robi

03.08.2024 19:22

Ja z kolei przy montażu renomowanych rowerów i chce zostać tu na dłużej. Obserwuje cały czas różne oferty ale póki jest wszystko ok to nie zamierzam zmieniać.

10.08.2024 18:43

Jaki dokładnie projekt jeśli można wiedzieć ?
Aniaada

08.08.2024 20:14

Osobiście praca nie jest zła, ale późniejsze rozliczanie z mieszkania już w porządku nie jest ! (usunięte przez administratora) na każdym kroku i nawet próbują ściągnąć pieniądze z wypłaty za rzeczy których w mieszkaniu w ogóle nie było !!! Nie wiem co ci ludzie biorą ale rozmowa jest na poziomie nikłym Nie wiem jak pozostali ale słyszałam że są kwatery gdzie i 400 e potrafią zabrać z wypłaty. Osobiście jako osoba wykształcona uważam że są lepsze miejsca do pracy , bo ta agencja (usunięte przez administratora) na rozliczeniach kwater!!! Nie polecam ich kwatery. Ludzie chwalą sobie diety a gdzie indziej bez diet wychodzą te same pieniądze !! Zawsze jakaś praca jest ale ... Zostawia wiele do życzenia zarówno jakość tej firmy jak i jakość zakwaterowania Dziś się dowiedziałam że suszarka była zniszczona więc jak się wyprowadzam to zostawiłam swoją nową lepszą więc raczej nie powinni liczyć nam za jej zniszczenie Zostawiłam nawet taki sam kolor Nie lubię cwaniactwa a ta firma właśnie taką jest !!! Wyłudzają pieniądze od pracowników gdzie się tylko da !. Ja osobiście nie polecam !!! Nie polecam współpracy a Randstad oferuje te same etaty i większe pieniądze i jest bez stresu. Dokładnie te same miejsca pracy oferują i wszystko przebiega bez stresu. .tak jak powiedziałam...inicjały są moje znane wszystkim pracownikom Nie polecam współpracy ze względu m.in. na zakwaterowanie ale nie tylko !!! Dramat !!! @

10.08.2024 13:55

Jaki projekt poleca Pani przez agencję Randstad ?
Gość

09.08.2024 16:24

Czy miał ktoś z Was okazję podpisywać umowę online? Jak się to odbywa, czy możecie polecić taką formę parafowania dokumentów?
Meerane

09.08.2024 12:21

Pracował ktoś może na projekcie przy produkcji wentylatorów chłodniczych w miejscowości Meerane ?
Operator

08.08.2024 09:25

Od roku pracuję w Niemczech. Moje doświadczenia są bardzo pozytywne. Pracuję jako operator maszyn i zarabiam całkiem nieźle. Zakwaterowanie jest zawsze zapewnione, co jest dużym plusem. Koordynatorzy są dostępni przez cały czas i pomagają we wszystkich formalnościach. Nawet jeśli nie znasz języka, możesz znaleźć pracę, choć lepiej znać podstawy niemieckiego. Praca jest wymagająca, ale daje satysfakcję i stabilność finansową.

09.08.2024 11:43

Na jakim projekcie pracujesz ?

08.08.2024 08:48

Czy ktoś pracuje/pracował na produkcji w zakładzie farmaceutycznym? Jeśli tak to proszę o opinie

08.08.2024 08:47

Gosia

05.08.2024 15:20

Polecam @Pracodawca, bardzo dobry kontakt z Panią Martą koordynatorką projektu na którym pracowałam. Osoba zawsze chętna pomocy, szybko zajmowała się problemami i prośbami o które poprosiłam. Nigdy nie było sytuacji, aby nie zgadzały się pieniądze, godziny. Wypłata zawsze na czas. Bardzo dobre stawki. Naprawdę nie mam nic do zarzucenia. Mało takich agencji. Pracowałam na projekcie w Coburgu. Nie było łatwo ale jak ktoś chce pracować to będzie.

05.08.2024 19:52

Co się tam dokładnie robi na tym projekcie i czy normy są wysokie ?

Oferty pracy - MONDI sp. z o.o.

Recruitment Assistant k/m/n

Asystent(ka) ds. Rekrutacji

New Business Manager/ Key Account Manager / Sales Specialist

10000 - 20000 PLN / m

Pomocnik(czka) przy maszynie produkcyjnej – branża metalowa – BEZ J. NIEMIECKIEGO

Remscheid

3080 - 3320 EUR / m

Operator(ka) maszyn – produkcja granulatów

Hamburg

3015 - 3265 EUR / m

Pracownik(czka) produkcji szkła kwarcowego

Ilmenau

3030 - 3265 EUR / m

Leo

26.07.2024 05:01

Warunki zamieszkania to tu jakaś pięta achillesowa? Nikt do tego sie nie odnosi a sama już chce wiedzieć
Olek

03.08.2024 04:39

Mam nadzieje ze mogę wam z nimi zaufać i przestać sie nad tym glowic. Co z praca i koordynatorami? Tu jak oceniacie?

03.08.2024 20:13

No właśnie też jestem ciekawy i jaką pracę możecie polecić ?

02.08.2024 13:41

Pracował ktoś przy fotelach samochodowych w miejscowości Coburg ?
Crossen na der Elster

02.08.2024 12:50

Czy pracował ktoś w automotive w miejscowości Crossen na der Elster ?
Julia

30.07.2024 13:37

Jak wyjechać to tylko z Mondi! :) Polecam jak najbardziej! Zawsze są pod telefonem, zawsze pomogą. Wszystko na czas i tak jak mówią to tak jest.

30.07.2024 18:12

Jaki projekt Pani może polecić ?
Maciej

16.04.2024 15:09

Gorąco polecam Warunki płacowe i mieszkaniowe zgodne z przedstawioną ofertą. Wszystkie szczegóły dopięte na ostatni guzik. Pani Agata (koordynatorka) bardzo skrupulatna i sumienna. Kontakt z biurem w jasno określonych godzinach bezproblemowy i bardzo przyjemny.
Felek

28.07.2024 04:35

Czyli w sumie wiek nie odgrywa dla nich większej roli co niektórym na rękę po prostu. była to też okazja na jakaś negocjacje stawki?

28.07.2024 22:02

Na tym kontrakcie, co ja stawki każdy miał te same.
Projekt

26.07.2024 19:26

Jaki projekt możecie polecić ?

25.07.2024 12:13

Hej Zainteresowała mnie oferta pracy Pracownik montażu części samochodowych (Mercedes) w Bremie Czy może ktoś tam pracował/pracuje i może opowiedzieć co

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w MONDI?

Wiola

19.07.2024 11:52

Oferta pracy w branży kauczukowej. Ktoś pracuje? Jak wygląda faktycznie że znajomościa języka? Jak warunki zamieszkania?
Mariusz

25.07.2024 10:42

Też bym się chętnie dowiedział coś więcej na temat tej pracy
przedstawiciel

23.07.2024 13:31

Widziałem oferty na przedstawicieli handlowych, czy możecie napisać jak się Wam pracuje na tym stanowisku? Warto składać CV?
Siwy

18.07.2024 16:48

Praca w Niemczech przez Mondi, spoko sprawa. Nieźle się zarabia, można coś odłożyć na przyszłość. Firma w porządku, pomogą jak coś.

19.07.2024 10:28

Na jakim projekcie Pan pracował ?
Damiano

17.07.2024 12:49

Z Mondi wyjechałem do Niemiec na produkcję. Wypłata w euro, na czas, wszystko w porządku. Nieźle się zarabia, mieszkanie mają, nie trzeba się martwić. Spoko robota, polecam.
Produkcja

17.07.2024 18:17

Produkcja Wentylatorów

16.07.2024 13:29

Chciałem zapytać czy pracował ktoś przy produkcji wentylatorów w miejscowości Schontal ?
Projekt

12.07.2024 20:47

Jaki projekt możecie polecić przez tą agencje bo ogólnie widzę że sporo mają pozytywnych opinii ?

Kontakt - MONDI sp. z o.o.

Plac Andersa 3 61-894 Poznań

Branża główna: Praca tymczasowa

Schontal

02.07.2024 15:32

Czy był ktoś na produkcji wentylatorów w miejscowości Schontal bodajże jest to firma Ziehl Abeg ?

28.04.2024 21:21

Był ktoś na projekcie automotive w miejscowości Coburg i może napisać jak tam wygląda praca ?
Rogerio

01.07.2024 16:21

Też mam tam ofertę na wozki proszę o podanie ja jest tam też jestem ciekawy

22.06.2024 09:55

23.06.2024 09:39

A czy mógłbyś coś więcej napisać na temat pracy. Czy nie ma problemu z godzinami, i czy jest możliwość ewentualnych nadgodzin?? Domyślam się że praca nie jest lekka ale nie boje się ciężkiej pracy. Mam kilkanaście lat doświadczenia w pracy na Magazynie ale sytuacja zmusza mnie do wyjazdu z polski. Poważnie zastanawiam się na tą ofertą.
Miłosz

14.06.2024 18:58

Praca w Niemczech przez agencję, najlepsza decyzja! Kasa w euro, spokojne życie, oszczędności. Mieszkanie ok. Koordynator pomocny, z językiem i papierami. Robota wymagająca, ale zorganizowana, zespół fajny. Polecam agencję, łatwiej zacząć w Niemczech, mniej stresu.

15.06.2024 10:08

Irek

14.06.2024 18:51

Pracuję w Niemczech, na produkcji, dzięki agencji, kilka miesięcy, zadowolony! Kasa w euro, super, zawsze na czas. Mieszkanie fajne, czyste, wygodne, blisko roboty. Koordynator pomaga. Papiery bez problemu. Robota spoko, zespół miły. Polecam jak szukasz stabilnej roboty za granicą!

15.06.2024 10:07

13.06.2024 09:30

Czy kotś może się wypowiedzię na temat pracy na magazynie rowerowym w Miejscowość: Koblencji. Jak wygląda praca? Czy nie ma problemu z brakiem pracy i czy są ewentualnie nadgodziny? Jakie są koszty zakwaterowania w pokojach 1 i 2 osobowych. Czy wystarczą podstawy angielskiego czy jednak niemiecki jest konieczny?
Katarzyna Mikołajczyk

02.06.2024 11:06

Firma @Pracodawca to firma, która wywiązuje się ze swoich obowiązków i wszystko co w umowie jest napisane, jest spełnione. Koordynatorzy na wysokim poziomie ale mój Pan Martin najlepszy, który współpracuje z fantastyczną Patrycją. Polecam każdemu firmę Mondi. Jestem w Niemczech 7 lat a z Mondi 2,5 roku. To moja najlepsza firma. Pozdrawiam
??

06.06.2024 13:30

I wiadomo coś bo nie widzę żadnej odpowiedzi?

06.06.2024 14:08

Dzień dobry, aktualnie nie rekrutujemy do Heilbad Heiligenstadt, ale wszystkie aktualne oferty dostępne są tutaj: https://www.gowork.pl/praca/mondi-sp.-z-o.o.;pr
Marta

17.05.2024 02:56

Nie narzekacie widzę, wszystko zgodnie z oferta i w ogóle jak piszecie ale mam nadzieję że to na dłużej współpraca? W sumie jak się pracuje na króciutkich kontraktach to nie wszystko się zobaczy dlatego też pytam.
...

06.06.2024 13:33

No wszystko jest tak jak się umawiasz, nie ma żadnych problemów z wypłatami.
Pracujący

01.06.2024 12:36

Ludzie nie doszukujecie się w każdej firmie (usunięte przez administratora) Pracuje z Mondi kilka lat z przerwami. Nigdy mnie nie (usunięte przez administratora) Warunki na halach produkcyjnych raz lepsze raz gorsze, zależy jak trafisz ale chociaż starają się interweniować, jak cokolwiek nie funkcjonuje i zgłosisz to jak człowiek bez obrzucaniem błotem. Mi to wystarczy, żeby uczciwie pracować i żyć w Niemczech ze świadomością, że jak trzeba będę mieć pomoc Polaków w tle.

01.06.2024 19:56

Gdzie możesz polecić pracę bo właśnie myślę żeby się wybrać przez tą agencje do pracy ?
Lotny31

24.05.2024 21:29

Całościowo mogę polecić współpracę z Mondi, dostałem pokój jednoosobowy tak jak chciałem, pieniądze bardzo atrakcyjne ale żeby nie było tak kolorowo jedna rzecz mnie bardzo zirytowała a mianowicie kluczowa sprawa… Opis stanowiska (Conti Waltershausen), kompletnie nie zgadza się z rzeczywistością, być może jest tam więcej stanowisk ale w ogłoszeniu trzeba jasno i wyraźnie napisać, że człowiek będzie musiał obsługiwać taką i taką maszynę… to co opowiadała mi Pani przez telefon a co było na miejscu to dwie różne sprawy a i szkoda bo to strata czasu dla obu stron. Jeśli Mondi zacznie skrupulatniej opisywać stanowiska pracy dałbym 10/10. Trzeba pamiętać, że ludzie jadą nie rzadko setki kilometrów i fajnie gdyby każdy wiedział co go naprawdę czeka na miejscu. Pozdrawiam
Zainteresowany

25.05.2024 14:16

Jestem zainteresowany tym ogłoszeniem w miejscowości Waltershausen, mógłbyś napisać coś więcej co robiłeś w tej firmie? Będę bardzo wdzięczny za odpowiedź
dav

29.05.2024 23:43

Piszesz o atrakcyjnych stawkach, możesz napisać napisać dokładnie o jakich kwotach mowa?

21.05.2024 11:38

Chciałem zapytać czy pracował ktoś przy logach do samochodów Jaguara Mercedesa itp. ?
David

20.05.2024 20:57

Widziałem ofertę pracy w fabryce Tesli Czy może ktoś tam już pracuje i może napisać nieco więcej? Jak zakwaterowanie, warunki pracy itd?
Mila

13.05.2024 15:24

@Pracodawca M9ają Państwo ofertę pracy operator cnc niedaleko Lipska proszę Mi powiedzieć czy kobiety są brane pod uwagę?????
Magazyn

10.05.2024 15:07

Czy ktoś pracował na magazynie rowerowym w Koblencji ?

Zostaw merytoryczną opinię o MONDI sp. z o.o.