MONDI

• Suchy Las
  • Czapury
  • Kicin

3. Opinie o pracodawcach Poznań
  5. Opinie o MONDI sp. z o.o.

Opinie o MONDI Poznań

Nie przegap nowości o MONDI sp. z o.o.!

Pawlak

21.12.2025 22:10

Jestem spawaczem MAG, branża wojskowa. Mondi zalatwilo robote bez gadania. Papier ogarniety, badania tez. Na miejscu robota ciezka, grube materialy, ale stawka tez lepsza niz zwykla produkcja. Koordynator przyjechal na start, wszystko pokazal. Czasem ciezko sie dogadac po niemiecku ale idzie. Jak ktos ma doswiadczenie to polecam, jak nie to lepiej nie jechac. Ogolnie firma OK, nie oszukuja, nie obiecuja zlota.
    #Spawacz
    Dominik

18.12.2025 20:31

Byłem pierwszy raz za granico i Mondi mi wszystko pomogło zalatwic. Umowa była legit, kasa przyszła jak w papierach. Mieszkanie spoko, ludzie normalni.
    Seba

17.12.2025 02:17

Pracuje z Mondi juz drugi rok i powiem tak, nie narzekam. Kasa zawsze na czas, mieszkanie bylo normalne, nie luksus ale czysto. Koordynator odbierał telefon jak coś trzeba było.
    Kowalski

06.12.2025 14:19

Pojechałem do pracy na produkcji, nie znałem się na tym, ale szybko się nauczyłem. Zmiany po 8 godzin, czasem więcej jak było dużo roboty. Fajna ekipa, tylko kierownik Niemiec czasem marudził. Ale ogólnie warto, szczególnie jak ktoś chce coś odłożyć.
    Bartek

30.11.2025 14:04

5/5 i polecam każdemu, kto myśli o wyjeździe na zarobek. Tak dobrze zorganizowanej pomocy ze strony agencji jeszcze nie spotkałem.
    Olaf

30.11.2025 10:45

Kontakt od początku był bardzo fajny, wszystko jasno wytłumaczyli i pomogli z formalnościami. Praca i warunki super, czuję, że trafiłem w dobre ręce. Polecam każdemu, kto szuka solidnego wsparcia przy wyjeździe. Na pewno jeszcze skorzystam, gdyby była okazja.
    Tomek

27.11.2025 15:08

Szczerze mówiąc, bałem się trochę wyjazdu za granicę, ale w Mondi wszystko poszło gładko. Od początku czułem, że mam pełne wsparcie - formalności załatwione szybko, a kontakt zawsze na plus. Praca spełniła moje oczekiwania, a atmosfera w miejscu, gdzie trafiłem, super.
    Dąberek

26.11.2025 22:16

Robiłem na produkcji części plastikowych, praca łatwa, ale trzeba uważać, bo jak źle się ułoży to maszyna staje. Ludzie różni, Niemcy raczej spokojni, czasem tylko coś mrukną. Polacy spoko, pomagali jak nowy. Kwatera blisko pracy, w dwa pokoje po cztery osoby, trochę ścisk, ale dało się żyć. Czasem było zimno bo ogrzewanie słabe. Ale wypłaty w porządku, wszystko legalnie, ubezpieczenie też dali. Nie luksusy, ale robota pewna. Ja bym jeszcze pojechał.
    Przybytek

24.11.2025 19:53

Orientuje się ktoś jak wygląda wynajem mieszkania przez tą agencję? Wiadomo że 99% jest to wynajem pokoju 1/2os. Ale czy ktoś próbował wynająć normalne mieszkanie - studio/kawalerkę z jakąś dopłatą? Jest w ogóle taka możliwość? Jeśli tak to jaki był koszt? I jak wyglądało takie rozliczenie za mieszkanie?
    Kamilos

25.11.2025 09:33

Pracowałem z Mondi ponad 2 lata. Oni załatwiają Ci kwaterkę i przejmują wszystkie formalności. Dają Ci dofinansowanie 17 euro za dzień przepracowany, a reszta kosztów idzie z wynagrodzenia. To nie są duże pieniądze, bo ja za pokój jednoosobowy dopłacałem chyba tam 200 euro na miesiąc. No i fajnie, bo nie bawisz się w papierologie, oni wszystko załatwiają tam za Ciebie. Jak gadałem z kolegami to wszyscy mieli jednoosobowe pokoje też. Jeden kolega wynajmował na własną rękę, bo z partnerką chciał mieszkać, to wtedy to dofinansowanie szło mu po prostu na konto i sam sobie wszystko załatwiał. Ogólnie to polecam pracować z Mondi, kasa zawsze na czas, we wszystkim Ci pomogą, jak robisz swoje dobrze to można fajną kasę zarobić.
    Przybytek

26.11.2025 16:19

A dofinansowanie jest już wliczone w wynagrodzenie które jest oferowane czy jest osobno wynagrodzenie + dofinansowanie? Orientujesz się czy ten który wynajmował samodzielnie miał duży problem ze znalezieniem mieszkania? Bo zdalnie chyba ciężko coś sobie ogarnąć wynajem szczególnie w większych miastach, była jakaś pomoc chociażby z ofertami które były dobre czy wszystko trzeba zrobić samodzielnie albo przenieść się do jakiegoś hotelu i dopiero stamtąd szukać?
    Mariusz

08.08.2025 01:40

Cześć. Mam dwa pytania. 1. Ile dopłacają do mieszkania? Jeśli nie dopłacają to ile kosztuje mieszkanie? Wiem, że pytanie o koszt mieszkania może być zależne od firmy dla jakiej będę pracował, ale jakakolwiek informacja będzie dla mnie istotna. 2. Pytanie dotyczy operatora wózka widłowego w Stuttgard. Jaka jest tam norma lub czy są jakieś normy? Jak atmosfera w pracy i warunki? Dzięki za wszelkie informacje.
    Sauron

12.11.2025 17:01

Mogę odpowiedzieć na pytanie o mieszkanie. Koszt jednoosobowego pokoju to 600 do 750€/mc odciągane z wypłaty; cena w zależności od regionu/wielkości miasta (im większe tym drożej).

13.11.2025 15:17

To ile można wyjść na czysto po odliczeniu mieszkania i jaki projekt może Pan polecić ?
    Adam Zdy

30.10.2025 08:34

Jak dla mnie spoko rbota, papiery ogarnęli bez kombinowania, kasa na czas i nikt nie robił problemu jak musiałem zamienić zmianę. Tyle mi wystarcza, normalne podejście do człowieka, bez ściemy, serio.
    Góral

28.10.2025 20:46

Pierwszy raz za granicą byłem przez Mondi, na produkcji tekstylnej. Trochę stres, ale dali radę, wszystko po kolei tłumaczyli. Hala czysta, praca stojąca, ale idzie się przyzwyczaić. Mieszkanie z trzema chłopakami, bywało głośno, ale nie narzekam. Kasa się zgadzała, umowa normalna.
    Sobczak

25.10.2025 21:32

Ja to byłem przez Mondi na produkcji z gumą, takie wężyki robiliśmy. Praca powtarzalna, trochę nudna, ale kasa dobra, wypłata na czas i nikt nie oszukiwał. Byłem w Niemczech koło Kassel, mieszkanie mieliśmy blisko hali, czasem z chłopakami na piwo po robocie. Szef Niemiec, ale spokojny, dało się dogadać po łamanym niemieckim. Mondi wszystko załatwiło, papiery, ubezpieczenie, nawet jak coś nie grało to koordynator pomagał. Nie luksusy, ale uczciwie.

Oferty pracy - MONDI sp. z o.o.

Recruitment Assistant with German

WalletIcon

2830 - 3100 EUR / m

Miro

29.09.2025 20:58

Spawałem z Mondi, hajs w porządku, papiery prosto. Jak masz doświadczenie, to dobra opcja.
    Angie

25.09.2025 23:32

Czy w Mondi przyjmują kobiety? Jeśli tak to czy jest to bardzo ciężka praca fizyczna?
    Kondrat

23.09.2025 20:49

Byłem spawaczem TIG przez Mondi. Roboty nie brak, blachy cienkie, trzeba uważać, ale kto ma rękę do spawania to da radę. Niemiecki przydaje się,nawet podstawowy i też spoko, bo inni pomagali. Hajs dobry, zawsze na konto, jakieś 2700+ jak nadgodziny. Mieszkanie dali, pokój dwuosobowy, kuchnia wspólna. Minusem że czasem praca w święta, ale za to dodatek. Ogólnie uczciwie, jak w ogłoszeniu.
    Henry

05.09.2025 14:59

Pracuje z Mondi juz drugi raz, najpierw pakowanie teraz operator maszyn. Kasa troche wieksza niz na poczatku, tez premie czasem daja. Nie trzeba znajomosci jezyka bo szef od Mondi tlumaczy. Mieszkanie normalne, pokoje po 2 osoby, nie luksus ale daje rade. Ja jestem zadowolony bo zarobilem i nie bylo problemow
    Aleksa

22.08.2025 09:58

Bylam w Mondi na magazynie w Hesji, rozladowanie paczek i pakowanie. Troche ciezko bo tempo szybkie ale szef niemiecki byl normalny nie krzyczal. Mieszkanie w 3 osoby w pokoju, moglo byc lepsze ale bylo czysto i blisko pracy. Zarobek okolo 2300 euro, starczylo zeby cos odlozyc i wyslac do domu. Plus ze nie trzeba znac jezyka, koordynatorka po polsku wytlumaczyla wszystko i byla na telefon jak cos. Ja ogolnie polecam, jak ktos chce zarobic i nie boi sie roboty to Mondi daje rade
    Marcinos

09.08.2025 13:56

Montowałem jakieś napędy, duże części ale nie za ciężko. Płacili dobrze, ponad 2,6k netto. Zakwaterowanie ok, czysto, sam w pokoju. Koordynator pomógł z lekarzem i meldunkiem. Agencja konkretna, nie ściemniają
    Tito

29.07.2025 18:45

W Berlinie robiłem przy kablach, lekka robota ale nudna. Pieniądz był na czas, nie najgorszy. Zakwaterowanie w porządku, net działał. Papierów dużo, ale Mondi wszystko ogarniało. Jak się nie boisz pracy i chcesz uczciwie, to polecam

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w MONDI?

Darek

26.07.2025 03:54

Nie znudziło wam się pisać ,sobie samym komentarzy ?Przecież wiemy jak wygląda prawda...............

15.07.2025 13:48

Aplikacja MONDI Mobile jest już dostępna!
    To nowe narzędzie do:

✔ aplikowania na najnowsze oferty pracy
    ✔ kontaktu z koordynatorem
    ✔ zgłaszania L4 i urlopów
    ✔ składania próśb o zaliczkę
    ✔ śledzenia spraw pracowniczych

📲 Pobierz i zarejestruj się:

• Google Play (Android)

• App Store (iOS)

News image
    pracawbiurze

09.07.2025 21:04

Praca w biurze w MONDI jest calkiem bogatym doswiadczeniem. Firma stara sie byc korpo, chociaz korpo nie jest. Ciagle mowa o rozwoju, ktorego w codziennej pracy po prostu nie ma. A co jest? Wylacznie powtarzalne schematy, ktorych musisz sie trzymac. Oryginalnosc pracownika liczy sie wylacznie, gdy potencjalnie przynosi to korzysc finansowa dla pracodawcy. Wynagrodzenie? Przecietne, z brakiem perspektyw na wzrost. Pracownicy stamtad czesto "uciekaja", prawdopodobnie ze wzgledu na atmosfere, ktora mozna okreslic mianem toksycznej, zdecydownie nie jest to GreatPlaceToWork, ktorym tak bardzo przechwala sie pracodawca. Zdjecia stockowe na platformach zamiast pracownikow - to po prostu podkresla brak autentycznosci.

15.07.2025 11:05

Dziękujemy za podzielenie się opinią. Doceniamy każdy głos, także krytyczny, bo pomaga nam patrzeć na firmę z różnych perspektyw. Zależy nam na tym, by MONDI było miejscem rozwoju i dobrej atmosfery pracy, dlatego przykro nam, że nie odczuwałeś(aś) tego w codziennej pracy. W wielu zespołach stawiamy na standaryzację, która pomaga utrzymać jakość i efektywność, ale staramy się także szukać przestrzeni na inicjatywę i usprawnienia, szczególnie tam, gdzie mogą realnie wpływać na doświadczenia pracowników i klientów. Zależy nam również na szczerości i autentyczności - zdjęcia stockowe to rozwiązanie przejściowe, które w przyszłości chcemy zastąpić własnymi materiałami. Życzymy powodzenia na dalszej ścieżce zawodowej.
    aaa

08.07.2025 17:02

Mam jak najlepszą opinię o koordynatorze, Panu Macieju. Jestem wręcz zaskoczony, bo nie zwykłem doświadczyć tak kompleksowej opieki gdziekolwiek indziej. Polecam pracę w Mondi.

09.07.2025 10:16

Na jakim projekcie jest ten kordynator ?
    pop

04.07.2025 07:54

Witam wszystkich! Chciałabym polecić wszystkim firmę Mondi nie ma lepszej firmy Wspaniali i pozytywni ludzie. Począwszy od Pań z rekrutacji aż po koordynatorów i pracę, konkretni ludzie na odpowiednich stanowiskach. Panie z rekrutacji wyczerpująco odpowiadają na pytania, znają temat. Koordynatorzy to bardzo mili, pomocni ludzie, mają zawsze czas i chętnie służą pomocą. Ludzie w pracy i praca - wiadomo zależy jak trafisz, ogólnie na duży plus. Mieszkania zadbane, standard, warunki super. Wypłaty co do dnia, kwoty się zawsze zgadzały, godziny i nadgodziny jak najbardziej, dodatki za zmiany - nigdy nie było problemów w tej kwestii. Język obcy - jeśli ktoś go nie zna - żaden problem dla firmy - zawsze jest ktoś, kto pomoże np na zakładzie i nikt nikogo nie traktuje przez to gorzej - wszyscy są równi. 'Jednym słowem' pełen profesjonalizm ze strony Mondi we wszelkich sprawach - dziękujemy i do zobaczenia! Polecam

08.07.2025 15:08

Można wiedzieć jaki projekt ?
    Tome

07.07.2025 21:56

jestem w Mondi dopiero miesiac ale widzę plusy Robota na produkcji bez wiekszych wymagan fizyczna ale nie ekstrem Do pracy potrzebny niemiecki na minimalny poziom tłumacz koordynator pomaga Na miejscu w Niemczech zakwaterowanie w pokojach z innymi z PL jedzenie w kantynie jest jadalne Rejestracja i papiery załatwione przez agencje bez problemu Wypłata zawsze na czas to duży komfort
    Praca produkcja

08.07.2025 15:06

Można wiedzieć co to za produkcja ?

Kontakt - MONDI sp. z o.o.

Plac Andersa 3 61-894 Poznań

Branże: Oprogramowanie - Systemy IT

Franco

29.06.2025 16:35

jestem po 3 tygodniach w Mondi u nich rekrutacja przebiegla prosto rozmowa po polsku potem badania No i pojechalem odrazu do Niemiec Dostałem stanowisko na frezarce całe zmiany stoje przy maszynie bylo ciezko pierwsze dni bez niemieckiego ale koordynator z Mon‑ di pomaga i tlumaczy co mam robic Szef tam mowi po niemiecku ale pokazuje gestami Swieta troche byly problemy bo zmiane mialem inna niz planowali ale to sie zamienili inni ludzie Zalet szybko kase placą kasa spoko jakosc pracy nie jest super ale stabilna
    Kasia

16.06.2025 12:52

Czy agencja MONDI posiada oferty pracy dla par? Bez znajomości języka ?
    Miłek

06.06.2025 17:13

Z Mondi wyjechałem pierwszy raz do Niemiec i było lepiej niz myslalem. Robie na produkcji części plastikowych, troche monotonia, ale kasa zawsze na czas. Mieszkanie dali od razu, do roboty blisko. Dobra opcja jak ktos potrzebuje szybko zarobić i sie nie zna na jezykach.

06.06.2025 13:42

Witam. Może ktoś coś wie o pracy w Waltershausen . Jakie są warunki dzięki za wszelkie odpowiedzi .
    Sobol

01.06.2025 13:16

Pracuje przez Mondi juz kilka miesięcy w Niemczech na produkcji kabli. Praca cięzka, ale kasa sie zgadza, co miesiąc jest w euro. Jak coś potrzeba, zawsze moge dzwonić do opiekuna, pomaga. Mieszkanie ogarnięte przez firmę, nie luksusowe, ale mieszkać się da. Polecam dla ludzi, co chcą robotę za granicą.
    Piter

30.05.2025 20:54

Pod koniec maja przeszedłem rekrutację do firmy w Koblenz. Praca miała być na wózku czołowym lub wysokiego składowania i na takie wózki wysłałem licencje. Jeżdżę na nich od 20lat w UK, Holandii i Niemczech. Pytałem kilka razy czy to na pewno praca na wózek bo akurat mam problem nogą w kostce i całodzienna praca stojąca może poważnie odbić się na kondycji nogi... "oczywiście" zapewniała rekruterka Julia Kubiak. Po przyjeździe na miejsce i rozpoczęciu pracy okazało się, że wózków bocznych są raptem 2 a czołowego żadnego w magazynie. Zaczęli mnie uczyć zrzucać 20 kilogramowe pudła z rowerami na wózku stojącym EPT. Następnego dnia spytałem kierownika magazynu co z pracą na wózku siedzącym, na co odpowiedział że on nic o tym nie wie i moja praca to ta na stojącym EPT. Gdy po powrocie na lokacje wysłałem koordynatorce zdjęcie spuchniętej stopy oznajmiła, że jestem zwolniony i że przecież nikt mi nie zapewni że będzie praca siedząca (tyle że akurat od 20 lat siedze na wózku 95% czasu pracy) a tu przez 3dni pracy na żaden wózek, na który wysłałem uprawnienia nie wsiadłem nawet na chwilę, więc jaka to praca na wózku? W związku z tą sytuacją uważam, że zostałem perfidnie oszukany bo musiałem po prostu wracać do Polski, za paliwo przejechane ponad 1000km, czas i obolałą nogę oczywiście nikt mi nie zwróci, nawet nie raczą odpisać. Składam więc pozew o oszustwo, akurat dzisiaj idę do adwokata specjalizującego sie w prawie pracy więc jeśli ktoś został również tak oszukany i chce dołączyć do pozwu zapraszam do kontaktu.
    Magazyn rowerowy

26.02.2025 14:50

Pracował ktoś może na magazynie rowerowym w miejscowości Koblenz ?
    Seba

24.03.2025 12:03

Prosiłbym o więcej informacji na maila: [email protected]. Dzięki
    Piter

30.05.2025 20:53

03.05.2025 16:58

Cześć . Czy udało się komuś przejść pod firmę podczas kontraktu przez mondi ?
    Leo

30.04.2025 19:05

Do Mondi trafiłem z ogłoszenia w necie. Na początku nie wiedziołem czy to pewne, ale kumpel był i mówi że warto. No i mial racje. Po 2 tygodniach juz bylem na miejscu. Robota na linii produkcyjnej w fabryce, trzeba stac i robic szybko ale bez tragedii. Kasa spoko jak na takie cos, a po godzinach troche dodatkow wpada. Mieszkanie sluzbowe czyste, pokój z drugim typem, ale git. Z Polski mialem transport zorganizowany, tylko troche daleko bylo. Dobrze ze jest koordynator, bo Niemce to ja tylko danke i gut rozumie. Ogolnie dobra firma, uczciwie wszystko, nic na czarno.
    Ad65

29.04.2025 14:40

Spróbujcie się dodzwonić ???????? dziś czekałem 35 min... jesteś pierwszy w kolejce...i tak przez 35 min, oczywiście nikt nie odebrał. Nr pod interesującą Mnie ofertą czynny ale nikt nie odbiera,a dzwoniłem kilka razy pomiędzy 9 a 13
    riri

29.04.2025 15:00

przecież oni nawet nie mają odliczania przez telefon. może ty stary na zły numer dzwonisz?
    Mirek

19.04.2025 22:06

Wyjechałem z Mondi w styczniu, robota na produkcji. Troche sie człowiek zmęczy ale idzie przezyc. Koordynator był dostępny, mieszkanie z kuchnią, miałem współlokatora ale spoko gość. Pieniądze były punktualnie. Mogę polecić każdemu kto chce uczciwie popracować.
    ilon

19.04.2025 21:18

był ktoś w coburgu na produkcji przy fotelach ?
    Bartosz

03.08.2021 14:24

Serdecznie polecam biuro MONDI. Szczególnie cenię tę firmę za jakość współpracy - wszystko załatwiane na bieżąco, czarno na białym na niemieckim prawie, z ubezpieczeniem społecznym i szczegółowymi rozliczeniami wypłat włącznie oraz za pomoc koordynatorów, którzy chętnie odpowiadają na pytania na każdym etapie współpracy oraz pośredniczą między pracownikiem a niemieckimi urzędami, lokalną firmą czy wynajmującym mieszkanie. Każdą sprawę da się załatwić w bardzo miłej atmosferze, a zaliczki wpływają często nawet tego samego dnia. Z całą pewnością niedługo skorzystam ponownie ????

12.08.2021 11:56

Dokładnie dla mnie jest to najlepsza firma w jakiej pracowałem w Niemczech. Panie w biurze bardzo pomocne i sympatyczne. Pracuje w niej od zeszłego roku i jestem bardzo zadowolony z pracy, mieszkania, w razie wątpliwości, czy jakiś problemów wszystko idzie załatwić. Dla wszystkich ponadto i dla waszego komfortu uczcie się języka niemieckiego.
    Patryk

03.04.2025 05:29

Agencja jest spoko fajnie płacą mieszkania też są ok a praca zależy jak się wstrzelisz.osobiscie jestem zadowolony z Mondi
    N

02.04.2025 19:44

Cześć.Pracuje ktoś na Mercedesie w Rastatt na produkcji drzwi?jak ta praca i atmosfera?

Zostaw merytoryczną opinię o MONDI sp. z o.o.