Diwa Personalservice
3 120 6 1

Opinie o Diwa Personalservice

Maciek i Magda

Pracujemy w magazynie w Sonnefeld i nie możemy powiedzieć złego słowa o firmie. Zarobki na dobrym poziomie, bezproblemowy kontakt i szybkie rozwiązywanie ewentualnych problemów. Polecamy

Anonim

Ludzie uciekajcie od tej agencji pracy kłamią i oszukują ludzi na każdym kroku nie polecam

Diwa Personalservice
pracodawca
@Byly pracownik 01.08.2018 13:09

Dzień Dobry, co jest powodem takiego komentarza z Pana/i strony. Gdzie Pan/i pracowała dokładnie? To są poważne oskarżenia, szczególnie jeśli są kierowane w sposób personalny, w stronę konkretnej osoby.

Pracownik

Niedawno pracowałem przez tą firmę i nie polecam obiecują nie widomo co a potem spi się w hotelach pracowniczych po 6 osób i gdzie jest grzyb na metr wysoki, zarobki to patrzą jak tylko z Ciebie zedrzeć. Praca ogólnie spoko tylko pracodawca do niczego.... brak odzieży roboczej albo kupic za własne pieniadze...jak jedziesz na urlop to jeszcze musisz płacić 15 euro za dzień za mieszkanie bo w pracy cie nie było...a i tak biorą 300 euro za mieszkanie... Nie polecam pracy w Muggenstrum z firmą Diwa!!!

Diwa Personalservice
pracodawca
@Feurer 29.07.2018 23:03

Dzień Dobry, okradanie to bardzo mocne słowo, niestosowne wręcz. Wszystkie informacje odnośnie tej rekrutacji, zostały przedstawione podczas rozmowy telefonicznej, oraz są zapisane w umowie, którą Państwo podpisywali.

uzytkownik

Jestem ogromnie zawiedziona.. o pracę ubiegałam się od ponad 2 miesięcy, prosiłam wielokrotnie aby wysłano mi umowę lub chociaż dokładnie wyjaśniono warunki pracy i podano dokładną stawkę. Na kilka dni przed wyjazdem dowiedziałam się, że zostałam umowiona do lekarza w niemczech za granica, gdzie wczesniej nie zostało nic o tym wspomniane, wcześniej został mi podany termin od ktorego mam pracowac i nikt nie powiedział mi o tym, że bede musiala przyjechac wczesniej ( wspomne tutaj jeszcze że sama zadzwonilam i upomnialam sie co z moja praca i wtedy zostalam poinformowana o tym ze jednak musze przyjechac szybciej) żeby zorganizowac sobie przejazd w ciagu niecalych 4 dni i zakwaterowanie.. wszystko było powiedziane mi na ostatni moment, zrezygnowalam z pracy poniewaz dojazd ten byl w tym dniu niemozliwy oraz śmieszny poniewaz bez sensowne byloby jechanie tak dalekiej odlegosci tylko do lekarza, po czym i tak na weekend musialabym wrocic do polski bo mialam juz cos zaplanowane. Powiedziałam jasno że rezygnuje z pracy i czytając opinie w internecie, jestem wdzięczna sama sobie że nie pojechałam, bo tak naprawde nie wiadomo co by tam na mnie czekało. (usunięte przez administratora)

dsd
@uzytkownik 26.07.2018 12:57

a do jakiej miejscowości jechałas? czy ta agencja naprawde jest taka straszna? bo komentarze są potworne

anonymous

witam czy ktos zamierza jechac do pracy w Schonefeld poniewaz mam oferte pracy Po.zdrawiam

Diwa Personalservice
pracodawca
@anonymous 25.07.2018 23:32

Dzień Dobry, miejscowość nazywa się Sonnefeld :)

PP.

Witam. Czy ktoś był lub jest aktualnie w pracy w miejscowości Gunzenhausen? Jakie są warunki pracy i mieszkaniowe? Mam propozycję wyjazdu od lipca. Może ktoś się wybiera?

Niezadowolony
@Diwa Personalservice 07.06.2018 13:29

Ta, szukacie a potem g*wno z tego wychodzi. Wodzicie za nos, macie bałagan, nie dotrzymujecie terminów, każecie czekać do ostatniej chwili. Jesteście śmieszni, specjalnie półtorej miesiąca przed planowaną pracą już się do Was odezwałem i w ostatniej chwili mnie zawiedliście, mnie i 2 moich kolegów. Omijać szerokim łukiem.

Ok

Jeśli chodzi o tą agencję to mogę ją polecić. Moim zdaniem zasługują na uwagę bo mieszkanie które zaproponowali było w porządku a jeśli ktoś oczekuje luksusów, no cóż. Nikt nie mieszkał w pokojach 6 osobowych bo dostaliśmy każdy osobny pokój, ewentualnie byłoby 2 osoby na pokój. Co do pracy niestety nie udało się gdyż firma poszukująca podała nieprawdziwe informacje co do znajomości języka . I jest tak jak mówił pracownik po polskiej stronie , oni nie są winni za stronę niemiecką. Prawda jest taka że polska strona naprawdę o nas zadbała i gdyby nie oni wrócilibyśmy z torbami do Polski. Co do strony niemieckiej to po czasie nie odpowiadali na telefony, i to właściwie jedyna tutaj aluzja do całokształtu, ale przechodząc już przez tyle firm uważam że jest to jedna z lepszych na rynku pośrednictwa pracy. Wszystko jasno objaśnione i tak jak było mówione, takie jakie były życzenia , tak były spełnione :)

Marek

Hopy dejcie sa spokoj z tum Leihfirmom. Siedza drugi tydzin w wohnhajmie i czekum. Molcie jakies inne ciekawe stele gdzie szukajo robotnikow?

Marek
@Diwa Personalservice 16.07.2018 12:31

Ja rubcie tera idiote zu mnie ze nie wjycie o co chodzi. Ludzie sa padaja ze Diwa ludzi kiwa tako je prawda.

Jacek

Pracowałem w tej firmie 9 lat temu. Byłem zadowolony bo lepsze to niż siedzieć na bezrobotnym, które po poprzedniej firmie starczyło by na opłacenie mieszkania. Jak się na początku wypytacie, jak jest wszystko płacone to wytłumaczą. DIWA jest pośrednikiem jak każdy inny. Są po to żeby dać ludziom pracę ale i też żeby zarobić ale tak robią też firmy, które bezpośrednio zatrudniają. Tam też za ubrania robocze potrącają. Takie jest życie.

staszek
@Jacek 21.06.2018 19:18

Jak sie jest matolem ktory daje sie (usunięte przez administratora) pryzez agencje to niestety takie jest zycie. Polecam inne agencje tam ani cent nie jest odciagany za odziez robocza

Mariusz

O matko wstyd mi o tym pisac ale przyjechalem wlasnie z Niemiec i nic mi nie pozostalo tylko napisanie tu co sie tam wyprawia. Po tygodniu spedzonym w Malowniczym Monachium wrocilem do polski. Ilosc dni spedzonych w pracy 1 ;/. Warunki mieszkaniowe sa skandaliczne. Posiadam zdjecia jesli ktos chcialby zobaczyc b,,bardzo dobre '' warunki mieszkaniowe zapewniane przez pracownikow Agencji z Proszkowa. Nawet mialem okazje rozmawiac z szefem tego syfu niejakim Panem Romanem...I powiedzial ze to nie jest ich sprawa bo jestem zatrudniony przez Diwe Deutschland a nie przez ich biuro bo oni mnie tylko wyslali do Niemiec. Rozumiecie. ??!!!Ten sam numer jak kilka lat temu Otto polska nie mialo nic wspolnego z Otto holland. Ludzie jezdzili do pracy a pracy i noclego nie bylo..Tragedia. Zastanowcie sie 2 razy zanim przekroczycie prog tego biura...

tobias
@anonymous 21.06.2018 12:57

To może Pan przybliżyć sytuację oraz powiedzieć gdzie można te zdjęcia zobaczyć? a jeśli nie mozna to niech Pan opisze sprawę i dlaczego niby nadmiar gotówki? Nie rozumiem.

Pracownik

Pracowałem dla Divy w BMW co do samej pracy nie mogę powiedzieć żeby była jakaś mega ciężka itp dużo przerw i sympatyczna atmosfera % . Minusy kierownicy nic nie mówią nikt nie zna dnia ani godziny kiedy go zwolnią przeniosą itp.Wszystko po cichutku. Za dużo ludzi za mało pracy. zatrudniają a potem przychodzę do pracy a tu urlop bezpłatny ze mam iść do domu itp. Co do divy warunki mieszkaniowe bardzo słabe - pokoje nawet 6-8 osobowe łózka piętrowe itp . Ponoć w niektórych mieszkaniach biegają szczury . I DIVA za takie warunki mieszkaniowe bierze 350 E . Patologia codziennie % itp . Do pracy do niektórzy dośledzali z miejsca zakwaterowania po 40 km w jedną. Zarobki niby 2500 burto a na konto wpływało tylko 1100-1200 E MAX Klasa podatkowa 1 . przy przepracowanych 153 H Pieniądze biorą za wszystko klucze do mieszkania ciuchy robocze itp Co do koordynatorów w Niemczech to się starają ale wiadomo nie rozdwoją się maj ponad 500 osób pod sobą .

Diwa Personalservice
pracodawca
@Pracownik 06.06.2018 19:10

Dzień Dobry, proszę sobie darować te uszczypliwości i zgłosić problem na pytania@diwa-personalservice.pl

Jurek

Odradzam właśnie od nich wracam brud smród w mieszkaniach w pracy non stop poniżanie człowiek śpi w mieszkaniu na podłodze bez telewizora bez pralki a pensja obiecują ci 1600 netto po kosztach mieszkania a wypłata to dokładnie 587,54 euro netto.Masakra

Diwa Personalservice
pracodawca
@Jurek 06.06.2018 17:35

Dzień Dobry, nie wraca Pan od Nas, tylko z Diwy w Niemczech, jeśli tyle wyniosło wynagrodzenie to widocznie za coś Panu potrącono, lub nie przepracował Pan pełnego miesiąca. Proszę się do tego odnieść na pytania@diwa-personalservice.pl

PP.

Witam. Czy ktoś był lub jest aktualnie w pracy w miejscowości Gunzenhausen w Niemczech? Jakie są warunki pracy i mieszkaniowe? Mam propozycję wyjazdu od lipca. Może ktoś się wybiera?

Sławek

Nie polecam ozukuję wypłata się zgadza miało być 2000 euro netto a dostałem zaledwie 1100 za mieszkanie mieli brać 300 euro a nie 500!!! Dodatkowo obiecali mi 2 osobowy pokój a nie 8!!!! Tragedia nie tego się spodziewałem robiłem przez kilka agencji ale czegoś takiego jeszcze nie widziałem

Diwa Personalservice
pracodawca
@Sławek 06.06.2018 11:01

Dzień Dobry. Problem, który Pan tutaj opisuje tyczy się bezpośrednio Diwy w Niemczech, nie nas. Nasza agencja jest pośrednikiem, umowę podpisuje Pan z Diwą w Niemczech. Proszę jednak o kontakt na pytania@diwa-personalservice.pl Spróbujemy pomóc

Menelozaur

tragedia z daleko od nich oszustów

Diwa Personalservice
pracodawca
@Menelozaur 06.06.2018 10:05

Dzień Dobry, tak się składa, że cały czas odpisujemy właśnie na tym mailu, także śmiało. Proszę podać numer telefonu i gwarantujemy, że jeszcze dzisiaj ktoś się skontaktuje.

Panicz Karabasz

Ta agencja to dopiero (usunięte przez administratora) nie odbierają telefonów warunki na miejscu zupełnie inne niż obiecywali miało być blisko do pracy a tu dojeżdżam po 30 km w jedna stronę a obiecywali 10 km max! pokoje miały być 2 osobowe a nie 7!!!!! praca stała a nie 3 czy nawet 2 razy w tygodniu!! i najgorsze obiecywali zarobki na poziomie 1500 euro a jak dostałem wypłatę to miałem ochotę skoczyć z mostu wiecie ile dostałem 800 eur!!!!! Banda złodzieji już pewnie nigdy nie odzyskam moich pieniędzy dlatego ostrzegam was trzymajcie się z dala od tej agencji

Diwa Personalservice
pracodawca
@Panicz Karabasz 04.06.2018 14:53

Dzień Dobry, aby móc odnieść się do sytuacji, oraz postarać się rozwiązać ten problem, który de facto tyczy się jednego z naszych partnerów z Niemiec, potrzebujemy od Pana wszystkich informacji i opisania problemu. Dlatego proszę o przedstawienie problemu w mailu, który proszę wysłać na adres pytania@diwa-personalservice.pl Wówczas odniesiemy się do tego i postaramy pomóc.

Maks

Odradzam Firma na początku robi dobre wrażenie a przy wypłacie każdego szczegółu sie czepiają zeby nie płacić. I czytajcie powoli wszystko zanim podpisujecie papiery! Z wielka laska później płacą i pretensje ze auto za duzo spala i takie rachunki. W nie których ogłoszeniach jest ze zwrot kosztów dojazdu własnym autem i zwracają tylko za paliwo a amortyzacja ? Szukają frejerów bo na miejscu by o wiele wiecej kosztowało jakby mieli busa wynająć o opłacić dojazd np bilet autobusu. Na miejscu wykorzystują ludzi z Diwy i traktują jak szmaty . Brak godności. Szukajcie w niemieckich agencjach jak już

Nati

Stanowczo odradzam

Nicki

Ja jestem z mężem na kosmetykach przez tą firmę i nie możemy narzekać praca fajna tyle że monotonna, dobrze tez płacą. Z agencja też utrzymujemy kontakt więc nie wiem czemu mają zle opinie . My też się balismy ł Jechać ze względu na opinie ale chcieliśmy sprawdzić i co ? Nie żałujemy . Jesteśmy bardzo zadowoleni.

anonymous
@Nicki 14.04.2018 10:43

Nie widzieliście jeszcze dobrych zarobków.

Jacek

Czy wyjezdza ktos na 12 lutego 2018 do pracy przy pakowaniu kosmetykow miejsce pracy : Muggensturm pani z biura mowila darmowe zakwaterowanie 20 km trzeba dojechac samochodem do pracy pracuje moze ktos tam jakies opinie?

anonymous
@życzliwy 04.04.2018 10:29

Lepiej policz dokładnie swoje wynagrodzenie

Mandy

Czy ktoś pracuje na MAGAZYNIE jako operator wozka widlowego i mógłby się wypowiedzieć? Czy są wyplacalni ??

Pablo
@Diwa Personalservice 09.05.2018 15:53

Jeśli chodzi o rozmowe telefoniczna to faktycznie mozecie tłumaczyć sie spotkaniem, druga rozmowa itd, ale mejla mozecie odpisać chocby kilka godzin pozniej albo nawet na nastepny dzien ale wkoncu odpisać. A ja czekałem 2 tygodnie i musialem wkońcu znaleźć inna agencje i inna prace. I jak widać cos w tym jest skoro tyle osób narzeka na to.

Cezary

Podpowiedzcie coś na temat pracy wakacyjnej dla studentów.

Diwa Personalservice
pracodawca
@Marek 09.05.2018 11:47

Dzień Dobry, zapewniam Pana, że nasi pracownicy odbierają każdy telefon, odpisują na każdego maila. Jeśli w danym momencie jesteśmy na spotkaniu, rozmawiamy z kimś innym, to nie mamy fizycznej możliwości na odebranie drugiego telefonu i prowadzenia równoległej konwersacji. W razie jakichkolwiek pytań proszę maila na pytania @diwa-personalservice.pl

zawiedziony

Ta firma to banda ignorantów chciałem wyjechać z nimi do pracy ale oni nie dość żę non stop przekładali termin to jeszcze nie odpisują na maile nie odbierają telefonów unikają człowieka jak ognia bardzo się zawiodłem bo chciałem jechać do pracy a oni mnie permanentnie ignorują wysyłam po 1o maili dziennie a oni nie raczą odpisać skandal!!!!

Diwa Personalservice
pracodawca
@zawiedziony 20.04.2018 11:26

Dzień Dobry, chcielibyśmy zaznaczyć, że nie wszystko jest zależne od nas, proszę pamiętać, że współpracujemy z wieloma agencjami w Niemczech i są sytuacje, na które nie mamy bezpośredniego wpływu. W razie jakichkolwiek pytań proszę napisać na maila pytania@diwa-personalservice.pl

Nicki

My wraz z mężem jesteśmy na pakowaniu kosmetyków i wcale nie jest źle nam się podoba kasa jest cała z agencją mamy kontakt , warunki domowe są też dobre . Praca ciezka nie jest. Wiec nie wymyślajcie że jest źle tylko że się obijacie

anonymous

Nie polecam oszukują! a te pozytywne opinie sami sobie wystawiają! :D bo na nic więcej ich nie stać taka prawda.

Diwa Personalservice
pracodawca
@nick 11.03.2018 11:31

Bardzo proszę o przesłanie wszystkich istotnych informacji dotyczących problemu na adres pytania@diwa-personalservice.pl, a my postaramy się rozwiązać ten problem.

Tymon

Słyszałem, że firma ma opinię dobrego pracodawcy. Idealnej firmy nie ma, każdemu zdarzy się wpadka.

Diwa Personalservice
pracodawca
@Tymon 15.03.2018 18:58

Dziękujemy i w pełni się z Panem zgadzamy

Xyz

Nie polecam

Diwa Personalservice
pracodawca
@Xyz 16.03.2018 00:49

Dzień Dobry, prosimy o rozwinięcie opinii, oraz kontakt na pytania@diwa-personalservice.pl

Ktosik

TRAGEDIA

Diwa Personalservice
pracodawca
@Ktosik 20.03.2018 15:36

Bardzo nas ta informacja smuci, chcielibyśmy pomóc w związku z tym proszę o kontakt na pytania@diwa-personalservice.pl

Marek

witam , kto pracował w BMW w Munchen przez Diwe , jakie opinie , jakie zarobki , warunki do spania i dojazd do pracy z hotelu ? dzięki za odpowiedź

Diwa Personalservice
pracodawca
@Dejw 04.01.2018 20:19

Dzień Dobry. Bardzo proszę o kontakt na pytania@diwa-personalservice.pl w celu wyjaśnienia zaistniałej sytuacji. Dołożymy wszelkich starań, aby Panu pomóc

były pracownik

Witam pracowałem przez Diwę parę lat temu i jestem zadowolony Wtedy jeszcze w firmie s-oliver coca-cola i jakaś piekarnia, kasa się zgadzała bardzo fajnie wspominam te lata.

Diwa Personalservice
pracodawca
@były pracownik 04.01.2018 11:02

Dzień Dobry, niezmiernie nas ta informacja cieszy

Zostaw opinię o Diwa Personalservice - Prószków

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Diwa Personalservice