Diwa Personalservice
3 130 6 1

Opinie o Diwa Personalservice

Majka

Witam czy ktoś pracuje bądź pracował przy pakowaniu kosmetyków i suplementów w Muggenstrum???? Bardzo proszę o opinie. Pozdrawiam

Robert

Firma w porządku można się porozumieć jeśli tylko się tego chce. Płacą na czas dobre warunki kwaterunkowe. Praca (komisjoner) też spokojna i do opanowania. Dla mnie firma warta polecenia.

asia

Pracowałam i nie żałuję. Pieniążki na czas, wypłaty się zgadzały. Warunki mieszkaniowe tez ok. - pokoje czyste, dostęp do wyposażonej kuchni i co najważniejsze pralki, plus internet w bonusie. Za ubrania robocze pobrana kaucja, po zakończeniu pracy została zwrócona. Podobnie wyglądała sytuacja z kluczami do mieszkania, jak oddałam to kaucja została zwrócona. Oddział w PL pomocny, w razie braku kontaktu/odpowiedzi ze strony niemieckiej wystarczył telefon do oddziału w Prószkowie i wszystko było załatwione. Mogę polecić, chętnie wrócę

Grzegorz

Z czystym sumieniem polecam firme Diwa z Proszkowa jak i firme do ktorej zostalem oddelegowany (usunięte przez administratora) z Landshut. Zarowno Pan Michal jak i Pani Bogusia sa osobami szczerymi uczciwymi oraz przekazuja konkretne informacje na temat pracy, mieszkania, warunkow i umowy. Jestem bardzo pozytwynie zaskoczony poniewaz mialem pewne obawy przed wyjazdem do Niemiec przez Diwe, wiele rzeczy sie czytalo czy slyszalo! Zdecydowalem przekonac sie na wlasnej skorze i jestem 100% zadowolonym pracownikiem!!! Polecam DIWE jak i jej firme partnerska. Mieszkanie OK ; odleglosc 4 km; zarobki jak wszedzie najgrsze nie sa; kontakt z Firma OK!!!! POLECAM!

Grzesiek i Agnieszka

Fakt jest taki iż Diwa jako agencja polecam w 100 procentach kontakt z nimi jest ok praca zgodna z opisem tak jak i warunki mieszkaniowe zgodne z informacjami napewno będziemy polecać ta agencje. I dziękujemy za wspaniały kontakt z ludźmi z Diwy. Ludzie którzy piszą negatywne opinie na temat ich widać tacy chętni do pracy jak wiadomo wszędzie znajdzie się ktoś komu coś nie pasuje. My chętnie skorzystamy jeszcze z ofert Diwy. Pozdrawiam

Robert.

My osobiście pracowaliśmy z firmą DIWA ponad 5 miesięcy i mamy dobre wspomnienia i z pracy i kwaterunku. Jak wszędzie można szukać dziur, ale mamy porównanie z inną firmą i ta zasługuje na to, by jej zaufać. My polecamy. Gdyby nie odległość to wrócilibyśmy tam choć by dziś. Lubię atmosferę w Diwa Personalservice za: Kontakt z pracownikiem. Mimo odległości firma jest dostępna. Brak jedynie koordynatora na terenie,gdzie pracowaliśmy, mógłby usprawnić współpracę.

Tomek

Takiego przesiewu nie widzialem nigdy!!!!! Sam nie wiem cz ymnei nie zwolnia z dnia na dzien. Przykro sie patrzy jak traktuja nas jak psy, a niektorzy na prawde wydaja na przyjazd ostatnie zlotowki a po 2 dniach nakazuja im wracac ;(. Pracowalem przez diwe kilka lat wczesniej ani pol slowa zlego bym nie powiedzial na ta firme. Teraz nie mam slow zeby opisac to sie tutaj wyprawia..... ;(

Diwa Personalservice
pracodawca
@Tomek 21.11.2018 14:39

Dzień Dobry, czy mógłby Pan opisać problem, wysyłając maila na pytania@diwa-personalservice.pl ? Postaramy się pomóc i wyjaśnić wszystko.

Sonnefeld

Nie polecam nikomu pracy w firmie (usunięte przez administratora). Diwa się niestety nie popisała. Nie mówią do końca prawdy o normach, godzinach zmian. Na kwaterach też zamieszanie. Jeden wielki bałagan zarówno w firmie (usunięte przez administratora) oraz w kontaktach z agencją i na kwaterach. Generalnie dezinformacja. Napychaja ludzi do firmy ile się da i robią przesiew kto lepszy to zostanie do 4 stycznia. Rodacy nie ulegajmy żadnej presji w pracy z normami bo chcą zrobić z nas idiotow. Niemcy to wykorzystują. Straciłem zaufanie do tej agencji i osobiście każdemu odradzam. Pozdrawiam i życzę rodakom wszystkiego dobrego :)

Diwa Personalservice
pracodawca
@Sonnefeld 17.11.2018 07:54

Bardzo nam przykro, że praca nie spełniła oczekiwań. Wszystkie informacje zostały przekazane, co do norm to tutaj rzeczywiście nie mieliśmy informacji, jednak ten błąd został naprawiony. Na miejscu jest koordynator, który wykonuje dobrze swoje zadania. Nikt przesiewu nie robi, niestety jeśli pracownik co chwile chodzi na papierosa, to wiadomo, że prędzej czy później ktoś to zauważy i wyciągnie konsekwencje. Koordynator wielokrotnie zwracał na to uwagę. Jest wiele osób, które sobie chwali, osoba która pracowała w zeszłym roku wróciła i w tym również radzi sobie świetnie.

Romiooskar14

Istny wyzysk za małe pieniądze w firmie (usunięte przez administratora) stawiają Polaków do najgorszej pracy i jeszcze tak wysokich norm na komisjonowamiu nie spotkaliśmy. Firma Diwa powinna pracowników informować o wszystkim a tak naprawdę robią przemiał ludzi. Ogólne katastrofa...ludzie odesłani do Polski nie mają pieniędzy aby wrócić.

Nowy

Witam, mam okazje jechać do Austrii przez "Diwa" na budowlańca , jak wygląda sytuacja z zarobkami oraz zakwaterowaniem, wie ktoś coś?

Hubert

Witam. Pracowałem i nie żałuje. Pieniądze na czas, a co ważniejsze wszystko co miesiąc na koncie wypłacone, a mieszkanie też niezłe, więc nie wymyślajcie tu nie wiem jakich bajek , że na mieszkaniu są szczury, myszy, kangury i może jeszcze i słonie, bo jeżeli wam w Diwie źle, to po prostu wystarczy się zwolnić i szukać coś innego a nie wypisywać tu głupot - może prawie traficie gorzej i wtedy pożałujecie. A tak naprawdę to powiedzcie, że nie chce się wam pracować - wtedy lepiej zwalić na firmę niż na swoje lenistwo.

Karol

Witam Moje ulubione zdanie w tej calej konwersacji to zdanie osoby piszacej w imieniu Firmy DIWA a mianowicie "Dzień Dobry, na wstępie chcielibyśmy prosić o zachowanie minimum kultury osobistej i przyzwoitości" Drogie szefostwo Firmy DIWA prosze sie przyjzec Panstwa pracownikowi z Monachium a mianowicie Panu Markowi. Jego okreslenia w kierunku do Pań ktorymi koordynuje ...... cytuje " ktora kura to powiedziala" i slownictwo jakiego uzywa w rozmowie z kobietami nie nadaje sie nawet do najgorszej speluny z menelami. Ten Pan Marek to wieprz bez odrobiny kultury i empatii !!!!

Diwa Personalservice
pracodawca
@Karol 10.10.2018 20:07

Dzień Dobry, ustosunkowując się do Pana wypowiedzi musimy stwierdzić, że wspomniany Pan Marek nie jest naszym pracownikiem, a pracownikiem Diwa Monachium i to tak na prawdę tam powinien pojawić się ten komentarz. Może Pan go zamieścić na Facebooku Diwa Monachium. Jednocześnie bardzo nam przykro z tego powodu , jedyne co możemy zrobić to poinformować Diwę w Monachium o zaistniałej sytuacji.

Byly pracownik
@Diwa Personalservice 16.10.2018 09:41

hah jestescie zenujacy. U mnei ta sama wasza glupia gadka Prosze kontaktowac sie z Diwa München. Prosze oidpowiedziec mi na jedno pytanie skoro umywacie rece od spraw jak dziecko w przedszkolu to ,kto sie ze mna kontakowal w sprawie wyjazdu chyba Pan z proszkowa a nei z Munchen?? Komu wysylalem wszystkie dokumenty ? Pracownikowi w Monachium czy wam w Proszkowie?? Tyle osob sie juz na waszym lizaniu (usunięte przez administratora) przejechalo ze wasze podejscie do glupich robotnikow ktorych jest od groma powoli sie zacznei zmieniac. Uwierzcie mi... Powoli ten wasz caly (usunięte przez administratora) ujrzy swiatlo dzienne

Uprzejmy

Tylko nie diwa

kk

Moje sugestie dla Diwa Personalservice: Ten wasz olewajcy ton jak pracownik jest w Niemczech jest bezczelny. Dobrze wiecie ze nei da sie skontaktowac z nikim z Diwa Niemczy jesli ktos nie potrafi jezyka

Zainteresowany

Operator maszyn produkcyjnych w Bayreuth- ktoś, coś, jakieś opinie?

UWAGA ACHTUNG!

ALE KIT, POMOC KUCHENNA DOSTAJE 16 EURO, PRACOWNIK PRODUKCJI 15 EURO ;))) JEŻELI MASZ ZDROWY UMYSŁ TO ODRAZU WIDAĆ ŻE TO JEST KIT ŻEBY ZŁAPAĆ FRAJERÓW ŻEBY W YDYMAC ICH NA KASĘ I ŻEBY ZAROBILI OKOLO 600 900 EURO NA CZYSTO.... JA ZREZYGNOWAŁEM Z APLIKACJI BO SĄ LEPSZE AGENCJE JAK ZNASZ JĘZYK! RADZĘ BYĆ OSTROŻNYM I ZADAĆ KONTRAKTU PRZED WYJAZDEM, ZAPYTAĆ O ZAMELDOWANIE, PASKI WYPLAT, I POTRACENIA NA PIŚMIE ŻEBY NIE ZOSTAĆ SFRAJEROWANYM! POZDRAWIAM!

Diwa Personalservice
pracodawca
@UWAGA ACHTUNG! 14.09.2018 20:15

Dzień Dobry, rozumiem że szanowny użytkownik przed rezygnacją z aplikacji, nie skonsultował kwot, o których pisze, z opiekunem danych ofert. Także radziłbym skontaktować się z taką osobą i zweryfikować swoją wiedzę, ponieważ wprowadza Pan w błąd zarówno Siebie, jak i (usunięte przez administratora) osoby odwiedzające stronę. Zdecydowanie nam wszystkim zależy na prawdziwych informacjach, popartych wiedzą, a nie własnymi wymysłami.

UWAGA ACHTUNG!
@Diwa Personalservice 19.09.2018 11:16

TEN KIT TO WCISKASZ TUTAJ NA FORUM BO SCHWABY AUS DEUTSCHLAND PŁACĄ CI ZA TO, WERBUJESZ OSOBY Z POLSKI ŻEBY SCHWABY ICH WYDYMALI NA KASĘ I TO JEST WSYSTKO CIEKAWE ILE ZARABIASZ NA TYM MYŚLĘ ŻE MASZ Z 2000 EURO ZA WCISKANIE KITU RODAKOM KTÓRYCH SPRZEDAJESZ SCHWABOM, MI TAKIEGO KITU NIE WCISNIESZ BO JA JESTEM 20 LAT W DE I WIEM ŻE TE STAWKI CO OGŁASZACIE NIE DOSTAJĄ RODOWITE NIEMCY, ŻEBY WAM KTOŚ KIEDYŚ PODZIĘKOWAŁ ZA TO

Diwa Personalservice
pracodawca
@UWAGA ACHTUNG! 20.09.2018 20:02

Witam. Branża Automotive, której tyczą się przytoczone przez Pana uprzednio stawki; rządzi się zupełnie innymi prawami i tam wynagrodzenie tyle wynosi. Nie mówimy tutaj o zwykłej pracy na produkcji, tylko w koncernie samochodowym. Jeśli jednak dalej Pan nie wierzy zapraszamy na Priv, a konkretnie maila pytania@diwa-personalservice.pl; jesteśmy to w stanie Panu udowodnić.

anonymous
@UWAGA ACHTUNG! 20.09.2018 20:02

Nie wypisuj głupot bo ta stawka ktora jest podana w umowie taka jest rzeczywiście.

DE
@UWAGA ACHTUNG! 14.09.2018 20:15

JEŻELI NIE ZNASZ JĘZYKA LUB ZNASZ GO SŁABO TO MASZ WIĘKSZE SZANSE ZOSTAĆ W YDYMANYM NA KASĘ NIE TYLKO U NICH!!! ZGADZAM SIĘ NORMALNE AGENCJE DAJĄ SKIEROWANE DO PRACY I NIEMIECKI KONTRAKT(WZÓR) PRZED WYJAZDEM DO WGLĄDU! JEŻELI ZNASZ SLABO JEZYK TO LICZ NA FARTA ZE CIĘ NIE WYCYCKAJĄ NA JAKĄŚ OGROMNĄ KWOTĘ!

Diwa Personalservice
pracodawca
@DE 22.09.2018 19:29

Dzień Dobry. Dla każdej osoby, która zostaje przez Nas kierowana do jednego z Naszych partnerów w Niemczech możemy na życzenie wystawić umowę kierowania. Główną umowę podpisuje się już na miejscu.

Diwa Personalservice
pracodawca
@UWAGA ACHTUNG! 20.09.2018 20:02

Dzień Dobry, na wstępie chcielibyśmy prosić o zachowanie minimum kultury osobistej i przyzwoitości. Nikt nikogo "nie (usunięte przez administratora) Na prawdę możemy przedstawić osobie, która się zgłosi dowód, że tyle zarabia pracownik produkcyjny w branży Automotive. Proszę zaprzestać tych pomówień i oszczerstw.

BB

WITAM UWAGA na prace na wulkanizacji Garching bei Munchen typu lekkie prace magazynowe kpina ręczne ściąganie kół z felgami z palet na wysokości 2m praca akordowa dla jednej osoby na magazynie plus skanownie i foliowanie a w sezonie jest po 300 400 aut masakra szukanie murzynów do pracy oczywiscie polscy majstrowie zachowują sie tam gorzej niż SS Firma diwa się poraz kolejny popisała wykorzystaniem rodaków a najlepsze jest lokum w którym świnie by nie chciały mieszkac a pośrednicy w Niemczech zarabiają krocie na tych wynajętych spelunach jak Polak może Polakowi taki los zgotować

Diwa Personalservice
pracodawca
@BB 22.09.2018 18:44

Dzień Dobry, jeśli chodzi o pracę przy wymianie kół i opon to nikt nikomu nie mówił, że praca jest lekka i przyjemna, wręcz przeciwnie; zaznaczaliśmy wyraźnie, że w przypadku rozpoczęcia sezonu pracy będzie dużo. Z założenia wymiana kół nie jest lekka, koło nie waży kilograma i każdy o tym wiedział przed wyjazdem. Jeśli chodzi o zachowanie majstrów, jak i zakwaterowanie, to na to nie mamy żadnego wpływu. Mieszkania zapewnia Niemiecka Agencja Diwa.

DIWA CIEBIE WYDYMA!

Te negatywne opinie co piszą tutaj to jest prawda, w szczególności jak nie znasz języka to masz większe podobieństwo że ciebie okroją z pieniędzy!!! JAK PISZE ACHTUNG ŻĄDAĆ WSZYSTKICH DOKUMENTÓW TAKICH JAK ARBEITSVERTRAG I SKIEROWANIE NA E-MAIL DO PRZECZYTANIA PRZED WYJAZDEM, KAŻDA UCZCIWA FIRMA WYSYLE JE NA E-MAIL PRZED WYJAZDEM!!! A jak jedziesz podpisać te dokumenty za 5 12 w Niemczech to jesteś osioł bo palant może ci powiedzieć jak nie pasuje to wyp, RADZĘ BYĆ OSTROŻNYM Z DIWA I TRZYMAĆ WSZYSTKIE DOKUMENTY TJ. UMOWA O PRACĘ SKIEROWANE PASKI WYPLAT, WYCIAGI Z KONTA I INNE BO JEST MASA ORGANÓW W DE I P! KTÓRE WLEPIA IM KARY ZA OSZUSTWA ! TAKŻE ZAMELDUJCIE SIE JAK NAJSZYBCIEJ W DE BO ZOSTANIECIE Z 6 KLASĄ PODATKOWĄ! DIWA CIE WYKIWA! TO JEST PRAWDA, SA LEPSZE AGENCJE NIŻ TA, CWANIAKI I RÄUBER!!!

Diwa Personalservice
pracodawca
@DIWA CIEBIE WYDYMA! 24.09.2018 17:51

Dzień Dobry. Jeśli chodzi o podpisywanie umowy przed wyjazdem, to możemy wystawić umowę kierowania. Nie my Państwa zatrudniamy, tylko jeden z Naszych partnerów w Niemczech i to z Nim podpisuje się główną umowę. Mamy na prawdę wielu zadowolonych pracowników, zawsze się znajdzie ktoś komu nic się nie podoba. Proszę sobie już darować te oskarżenia i pomówienia w Naszym kierunku.

WM i JS

Pracowaliśmy na magazynie w Muggensturm przy pakowaniu kosmetyków. Polecam. Praca ok, mieszkanie ok, wypłaty na czas, wszystko się zgadza, kontakt z firma cały czas bez zarzutów. Jedyny minus to za późno otrzymaliśmy karty ubezpieczeniowe. Reszta bez zarzutów, polecamy ponieważ sami czytaliśmy opinie i baliśmy się jechać ;)

jan

Czy ktoś może coś powiedzieć o pracy i warunkach mieszkaniowych w Brackenheim przy składani opakowań styropianowych?

Zadowoleni!

Jesteśmy na pakowaniu kosmetyków, praca w porządku, mieszkanie również. Wynagrodzenie się zgadza co do grosza.

zawodnik

Witam agencja dla mnie osobiście dno nie odpowiadają na pytania miałęm z nimi wyjechać do pracy i w ostatniej chwili urwał się kontakt nikt mi nie odpisuje piszę po 30 wiadomości dziennie odczytują a mimo to ignorują żenada

Diwa Personalservice
pracodawca
@zawodnik 28.08.2018 09:42

Dzień Dobry Panie Zawodniku. Jednym z podstawowych kroków w procesie rekrutacyjnym jest wysłanie CV, do tej pory takowego nie otrzymaliśmy. Nie wysyłamy żadnego z naszych pracowników bez otrzymania CV, dogrania wszystkich szczegółów, a takowe nie zostały z Panem ustalone. Te szczegóły są bardzo ważne, ponieważ chcemy aby nasi pracownicy czuli się komfortowo.

zawodnik
@Diwa Personalservice 28.08.2018 10:15

Witam rzeczywiście mój błąd racja słowo dno było nie na miejscu przepraszam ale było napisane że według mnie nie ogólnie ale przepraszam

Benet

Witam. Diwa Personalservice Prószków to dla mnie godna polecenia agencja pracy. Kompetencja, rzetelność informacji, fachowość oraz autentyczna opieka i zainteresowanie potencjalnym pracownikiem. Na uwagę i wyróżnienie zasługuje tu postawa Pana Michal Tischbierek. Pozdrawiam, Robert.

Reporter

Witam serdecznie czy molgby ktorys z komentujacych podac dokaldny adres Hotelu pracowniczego znajdujacego sie w Monachium-Karlsfeld? Na pewno zainteresujemy sie sprawa. Pozdrawiam Ryszard Witkowski

Diwa Personalservice
pracodawca
@Reporter 20.08.2018 11:45

Dzień Dobry Panie Ryszardzie, mieszkania na Karlsfeld nie są przez Diwe wynajmowane już od dawna.

gulgul
@Diwa Personalservice 21.08.2018 09:54

To znaczy że gdybym wyjechał do Monachium do pracy to tam bym nie trafił?

Interesant
@Reporter 20.08.2018 11:45

Panie Ryszardzie mam ogromną prośbę ja się wybieram z tą agencją do Pracy właśnie do Monachium powie mi Pan o co chodzi z tym wszystkim bo agencja ma złe opinie i jeszcze widzę że prasa się nimi interesuje błagam jeśli tam się dzieje coś złego to proszę niehc mi Pan napisze zanim jeszcze tam pojadę być może to mi uratuje oszczędności wydane na podróż proszę

Diwa Personalservice
pracodawca
@gulgul 21.08.2018 10:39

Dzień Dobry, nie; jak już zostało wspomniane Diwa w Niemczech nie posiada tam mieszkań.

Reporter.
@Diwa Personalservice 21.08.2018 09:54

Dziekuje Państwu za odpwiedz. Pozdrawiam serdecznie

Reporter
@Interesant 21.08.2018 10:49

Mimo wielkiej checi odpowiedzi na to pytanie pragnę Panstwa poinformawac , iz jestem zoobowiazany do przestrzegania Tajemnicy Zawodowej i nie mogę udzielic odpowiedzi na to pytanie. Pozdrawiam serdecznie Ryszard Witkowski.

Giwer72

Witam. Pracujemy już jakiś czas przez agencję Diwa Personalservice . Dotychczas nie mieliśmy żadnych problemów. Praca w Muggensturm przy pakowaniu kosmetyków. Polecam. Atmosfera super, pieniądze tak jak w umowie i zawsze na czas. Warunki mieszkaniowe też ok. Dom wolnostojacy z podworkiem, miejscem do parkowania, pokoje wyłącznie dwuosobowe. Dwie kuchnie i dwie łazienki na 7 pokoi a i tak mijamy się z połową gdyż mamy inne zmiany. Jest ok. Pozdrawiam.

Maciek i Magda

Pracujemy w magazynie w Sonnefeld i nie możemy powiedzieć złego słowa o firmie. Zarobki na dobrym poziomie, bezproblemowy kontakt i szybkie rozwiązywanie ewentualnych problemów. Polecamy

Kris
@Maciek i Magda 06.08.2018 18:38

A czy możecie napisać coś więcej na temat tej pracy na priv? Jak wygląda rekrutacja,czas pracy,zarobki?Jaki poziom języka wymagany? Mieszkam blisko Sonnefeld i się zastanawiam. Pozdrawiam kris19@poczta.onet.pl

Anonim

Ludzie uciekajcie od tej agencji pracy kłamią i oszukują ludzi na każdym kroku nie polecam

Diwa Personalservice
pracodawca
@Anonim 29.07.2018 23:09

Dzień Dobry, proszę powiedzieć w jaki sposób oszukujemy ludzi? Wszystkie informacje zostają przedstawione podczas rozmowy telefonicznej.

Byly pracownik
@Diwa Personalservice 01.08.2018 10:24

Informujcie ludzi ze jesli cos nie wypali w pracy to wy umywacie rece i zwalacie wszystko na waszego partnera biznesowego Diwe Deutschland. Banda kretaczy i oszustow z Romkiem na czele

Diwa Personalservice
pracodawca
@Byly pracownik 01.08.2018 13:09

Dzień Dobry, co jest powodem takiego komentarza z Pana/i strony. Gdzie Pan/i pracowała dokładnie? To są poważne oskarżenia, szczególnie jeśli są kierowane w sposób personalny, w stronę konkretnej osoby.

Pracownik

Niedawno pracowałem przez tą firmę i nie polecam obiecują nie widomo co a potem spi się w hotelach pracowniczych po 6 osób i gdzie jest grzyb na metr wysoki, zarobki to patrzą jak tylko z Ciebie zedrzeć. Praca ogólnie spoko tylko pracodawca do niczego.... brak odzieży roboczej albo kupic za własne pieniadze...jak jedziesz na urlop to jeszcze musisz płacić 15 euro za dzień za mieszkanie bo w pracy cie nie było...a i tak biorą 300 euro za mieszkanie... Nie polecam pracy w Muggenstrum z firmą Diwa!!!

Diwa Personalservice
pracodawca
@Pracownik 11.07.2018 21:23

Dzień Dobry, to co Pan pisze nie zgadza się ze stanem faktycznym. Po pierwsze pokoje są tylko dwu osobowe, maksymalnie trzy, na własne życzenie. Każda niedogodność na mieszkaniu jest zgłaszana i natychmiast likwidowana, lub osoby są przenoszone na inne mieszkanie. Po drugie co Pan na myśli mówiąc pracodawca do niczego? Wszystko zostało jasno przedstawione zarówno telefonicznie, jak i podczas podpisywania umowy na miejscu. Na zakładzie pracy nie jest wymagana odzież robocza, jedynie buty z metalową wkładką, za które zawsze oddajemy pieniądze, przy pierwszej wypłacie. Jadąc na urlop mimo wszystko trzeba płacić za mieszkanie, ponieważ najemca cały czas pobiera za nie opłatę. To również zostało dokładnie przedstawione w umowie i załączniku do umowy najmu.

Pracownik Feurer.
@Diwa Personalservice 16.07.2018 12:41

Tutaj się niestety nie mogę zgodzić. Nigdzie, ani w umowie ani w porozumieniu nie ma żadnej informacji o tym, że będzie zabierany dodatek( jakkolwiek to nazwać) za każdy dzień urlopu. Dlatego nie zgodzę się z tym że informują o tym Państwo w wymienionych wyżej formach. Przykro mi. To kłamstwo.Przyznają Państwo, że wykorzystuję urlop na który wcześniej zapracowałem, prawda? To urlop płatny. Dlatego takie tłumaczenia są nie wporzadku.

Pracownik Feurer.
@Diwa Personalservice 16.07.2018 12:41

Poza tym jeśli twierdzą Państwo, że opłacają kwaterę to powinni być Państwo konsekwentni i jeśli PAŇSTWA pracownik wyjeżdża czy też korzysta z urlopu nie opuszczając np. kwaterunku to ta opłata nie powinna być pobierana.

Feurer
@Pracownik Feurer. 18.07.2018 13:21

Dokladnie! Okradaja ludzi.. szkoda slow

Feurer1
@Pracownik Feurer. 18.07.2018 12:58

Urlop na ktory zapracowalismy, a jeszcze musimy za niego zaplacic 15€ za kazdy dzien!!! To jest nienormalne!!!! Okradaja ludzi w bialy dzien. Wstyd !

Diwa Personalservice
pracodawca
@Feurer 29.07.2018 23:03

Dzień Dobry, okradanie to bardzo mocne słowo, niestosowne wręcz. Wszystkie informacje odnośnie tej rekrutacji, zostały przedstawione podczas rozmowy telefonicznej, oraz są zapisane w umowie, którą Państwo podpisywali.

uzytkownik

Jestem ogromnie zawiedziona.. o pracę ubiegałam się od ponad 2 miesięcy, prosiłam wielokrotnie aby wysłano mi umowę lub chociaż dokładnie wyjaśniono warunki pracy i podano dokładną stawkę. Na kilka dni przed wyjazdem dowiedziałam się, że zostałam umowiona do lekarza w niemczech za granica, gdzie wczesniej nie zostało nic o tym wspomniane, wcześniej został mi podany termin od ktorego mam pracowac i nikt nie powiedział mi o tym, że bede musiala przyjechac wczesniej ( wspomne tutaj jeszcze że sama zadzwonilam i upomnialam sie co z moja praca i wtedy zostalam poinformowana o tym ze jednak musze przyjechac szybciej) żeby zorganizowac sobie przejazd w ciagu niecalych 4 dni i zakwaterowanie.. wszystko było powiedziane mi na ostatni moment, zrezygnowalam z pracy poniewaz dojazd ten byl w tym dniu niemozliwy oraz śmieszny poniewaz bez sensowne byloby jechanie tak dalekiej odlegosci tylko do lekarza, po czym i tak na weekend musialabym wrocic do polski bo mialam juz cos zaplanowane. Powiedziałam jasno że rezygnuje z pracy i czytając opinie w internecie, jestem wdzięczna sama sobie że nie pojechałam, bo tak naprawde nie wiadomo co by tam na mnie czekało. (usunięte przez administratora)

dsd
@uzytkownik 26.07.2018 12:57

a do jakiej miejscowości jechałas? czy ta agencja naprawde jest taka straszna? bo komentarze są potworne

anonymous

witam czy ktos zamierza jechac do pracy w Schonefeld poniewaz mam oferte pracy Po.zdrawiam

Diwa Personalservice
pracodawca
@anonymous 25.07.2018 23:32

Dzień Dobry, miejscowość nazywa się Sonnefeld :)

Zostaw opinię o Diwa Personalservice - Prószków

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Diwa Personalservice