Diwa Personal service

Opole

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 96 ocen.

Opinie o Diwa Personal service

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Diwa Personal service

Aneta
użytkownik zarejestrowany

@Jerzy z Opola dlaczego nie polecasz Diwa Personal service? Co takiego Ci się przytrafiło? @Janusz czemu nie jesteś zadowolony z firmy? Powiedz coś więcej o tym. Co byś w niej zmienił? Takie informacje są ważne dla osób nowo zatrudniających się w tej firmie.

Jerzy z Opola

Nie na darmo powiedzenie: "Tylko Diwa Cię wykiwa" - nie polecam tej agencji pracy "TYMCZASOWEJ!"

Janusz

nie polecam tej firmy !!!!!!!

Michałek

Beznadziejna agencja. Co innego mówią przed wyjazdem a co innego na miejscu!!! Nie polecam. Mili są przed wyjazdem a po wyjeździe telefonów nie odbierają. Zarabiają na Studentach. PORAŻKA!

Kasia

Czy ta diwa naprawdę robi ludzi w balona dostałam propozycję pracy bez języka niemieckiego praca na magazynie aż strach jechać

Oburzony
@Kasia 16.07.2017, 10:41
Czy ta diwa naprawdę robi ludzi w balona dostałam propozycję pracy bez języka niemieckiego praca na magazynie aż strach jechać...

Firma obiecuje po 2700 euro brutto a w rzeczywistości wypłacają po 1270 euro. A gdzie reszta? Kradną i robią w balona jak tylko się da. Niestety nie na darmo powiedzenie "POLAK POLAKOWI WILKIEM!!" - NIE POLECAM!!!

ala

czy ktoś pracował przez tę firmę jako student przy produkcji części samochodowych w Regensburgu?

Oszukany przez Agencję pracy DIWA

Witam, Tak, próbowałem się kontaktować z agencją będąc jeszcze za granicą - niestety bez skutku. Po dwóch dniach raczyli oddzwonić i nie mieli żadnego racjonalnego wytłumaczenia. Próbowali załagodzić sprawę wciskając mi inną pracę ale już podziękowałem bo nie ufam tej firmie. Naciągnęli mnie na koszty które poniosłem w związku z wyjazdem. Co mnie zaskoczyło po przyjeździe na miejsce? 1. Zakwaterowanie w dwu pokojowym mieszkaniu w 8 osób. Z czego każdy lokator zajmujący 2m2 musiał płacić 320 euro miesięcznie! (wynajem całego mieszkania od 35m2 w Monachium kosztuje od 400e-700e w zależności od lokalizacji) 2. Spotkanie z koordynatorem który miał mi przedstawić umowę było niemiłe. "PODPISUJESZ ALBO NIE - BO NA TWOJE MIEJSCE JEST 100 INNYCH CHĘTNYCH A JA NIE MAM CZASU" - jak miałem podpisać jak byłem w szoku bo przedstawiono mi całkiem inne warunki niż te które otrzymałem na emaila. Umowa miała być podpisana przed wejściem do fabryki - to nie mają biura tam? Potraktowali mnie gorzej niż psa!

Aneta
użytkownik zarejestrowany

@Oszukany przez Agencję pracy DIWA rozumiem, że dopiero po przyjeździe do miejsca pracy, jak rozumiem za granicą, okazało się, że umowa będzie inna niż mówiono Ci wcześniej. Próbowałeś kontaktować się w tej sprawie z agencją? Jakie było jej wyjaśnienie? Czy po przyjeździe na miejsce coś jeszcze Cię zaskoczyło?

Oszukany przez Agencję pracy DIWA
@Aneta 06.07.2017, 10:04
@Oszukany przez Agencję pracy DIWA rozumiem, że dopiero po przyjeździe do miejsca pracy, jak rozumiem za granicą, okazało się,...

Witam, Tak, próbowałem się kontaktować z agencją będąc jeszcze za granicą - niestety bez skutku. Po dwóch dniach raczyli oddzwonić i nie mieli żadnego racjonalnego wytłumaczenia. Próbowali załagodzić sprawę wciskając mi inną pracę ale już podziękowałem bo nie ufam tej firmie. Naciągnęli mnie na koszty które poniosłem w związku z wyjazdem. Co mnie zaskoczyło po przyjeździe na miejsce? 1. Zakwaterowanie w dwu pokojowym mieszkaniu w 8 osób. Z czego każdy lokator zajmujący 2m2 musiał płacić 320 euro miesięcznie! (wynajem całego mieszkania od 35m2 w Monachium kosztuje od 400e-700e w zależności od lokalizacji) 2. Spotkanie z koordynatorem który miał mi przedstawić umowę było niemiłe. "PODPISUJESZ ALBO NIE - BO NA TWOJE MIEJSCE JEST 100 INNYCH CHĘTNYCH A JA NIE MAM CZASU" - jak miałem podpisać jak byłem w szoku bo przedstawiono mi całkiem inne warunki niż te które otrzymałem na emaila. Umowa miała być podpisana przed wejściem do fabryki - to nie mają biura tam? Potraktowali mnie gorzej niż psa!

Jarek
@Oszukany przez Agencję pracy DIWA 11.07.2017, 15:22
Witam, Tak, próbowałem się kontaktować z agencją będąc jeszcze za granicą - niestety bez skutku. Po dwóch dniach raczyli oddzw...

a co sie nie zgadzało na umowie - oprócz tego ze na miesiac tylko, stawka była ta sama (BMW czyli 15 E ), czy miałeś dostać mniej? z gory dzieki za info

Oszukany przez Agencję pracy DIWA

Witam, Zdecydowanie nie polecam nikomu tej firmy. Firma "OSZUST" - Taką powinni mieć nazwę - adekwatną do wykonywania swoich przekrętów. Nagabują ludzi do pracy poprzez fałszywe i nieprawdziwe umowy. Mówią że praca na stałe a w rzeczywistości dostałem umowę na miesiąc - PORAŻKA I KATASTROFA - 2100 KM na darmo. Sprawę skierowałem już do PIP i Sądu. NIE PODARUJE TAKIEGO OSZUSTWA!!!!

Ptrzes

Kyos pracuje przy plytkach elektronicznych ? Co i jak ? Zarobki ?

Raf

Mam ofertę przez DIWE do Austrii jako elektryk jest tam ktoś czy jest praca i jak z językiem ?

Aneta
użytkownik zarejestrowany

@On rzeczywiście miesiąc czasu to spory czas oczekiwania. Ale jeśli dobrze rozumiem firma pozostawała z Tobą w ciągłym kontakcie? Czy w przypadku wycofania się pracodawcy zaproponowano Ci inną propozycję pracy?

Aneta
użytkownik zarejestrowany

Korzystałeś z usług Diwa Personal service? Chętnie dowiemy się więcej na temat tego jak przebiegała współpraca w firmą.

On
@Aneta 03.04.2017, 15:14
Korzystałeś z usług Diwa Personal service? Chętnie dowiemy się więcej na temat tego jak przebiegała współpraca w firmą....

witam, chce sie podzielic z tymi co zamierzaja korzystac z DIW-y.Ludzie to jedno nieporozumienie co oni wyprawiaja.Mielismy jechac do pracy, został zdany egzamin z niemieckiego, czekania prawie miesiac.W ciagu tego czasu przesłac skan dowodu ,konto bankowe.Glupie telefony czy czekamy.Dzien przed wyjazdem info ze pracodawca sie wycofał.Zenada.Ostrzegam to ludzie nieodpowiedzialni i info Pani z usmiechem ze wyjazd odwolany.

Prezes

ktoś będzie jechał na produkcje kabli ? teraz jakoś ?

nena

witam praca jak praca, ale mogli uprzedzić ze będą same noce, przez cały czas od niedzieli do soboty... problem był z numerem podatkowym i przypisali nas do 6 klasy podatkowej, a wiadomo z czym to się wiąże...... wypłata się zgadzała była na koncie przed 15, za urlop który się należał tez zapłacili

Wack

Obiecali mi prace w Austri na jakims tunelu czy ktos zna temat???????

opole
@Wack 02.01.2017, 19:39
Obiecali mi prace w Austri na jakims tunelu czy ktos zna temat???????

W tunelu to Wala z Ciebie zrobia bo to BANDA ZORGNIZOWANA szkoda czasu marnowac przez ta Agencje totalny balagan i nic nie potrafia zalatwic. Nie polecam nikomu tej agencji nic nie jest zgodne z umowa zanim wyjedziesz z Ta agencja 5 razy sie zastanow bo szkoda nerwow

Nena

wszystko było super przed wyjazdem, praca na dwie zmiany. a co się okazało na miejscu że będziemy robić same noce przez cztery tygodnie, problem z zameldowaniem problem z legitymacja ubezpieczeniową problem z numerem podatkowym

pracus

Beznadziejna agencja nic nie jest tak jak mowia i obiecuja nie polecam a pozatym mili sa przed wyjazdem po wyjezdzie maja kazdego gleboko i zostawiaja go samego sobie

eryk
użytkownik zarejestrowany

Jaka kasy z opinii tutaj @Jarek? Dobre sobie. Zresztą niech opinie będą przede wszystkim tutaj prawdziwe żeby osoby, które szukają pracy wiedziały jak jest naprawdę ze stawki, umowami itp.

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

Jarek

Trochę te opinie cienkie a to dziwne ? Co im na dochodach nie zależy?

Mietek Tępytur

Zapewnia.Zbiórka pod mostem ..wiesz gdzie a jeśli nie to zapytaj.Przyjeżdża ciągnik i ładować się można jeśli ktoś może pracować...Jesli komuś się nie chce nie jedzie,idzie do Rewe i ....

rok

diwa banda oszustow wysylaja do roboty do niby bmw a wkoncu ladujesz zupelnie gdzie indziej kaza dojezdzac wlasnym samochodem do niemiec a potem jeszcze swoim do pracy oczywiscie za swoje tankujesz nawet 30 km w jedna strone mieszkania zalezy ale za 260 eu na miesiac masakra jak mlodzi jada studenci to wiadomo chca zarobic a nie wydawac na paliwo i takie drogie mieszkania nie polecam bron boze diwa

Ela

Mnie też interesuje praca w Heilbronn i mam nadzieję, że mi się uda wyjechać. Chociaż szczerze mówiąc też fajnie by było cokolwiek dowiedzieć się od kogoś kto już tam jest. Ja już z Diwą pracowałam, dlatego gdy szukam pracy, to biorę ich pod uwagę.

mirexx

Witam ma zamiar jechac przez Dive personal Opole do pracy na produkcji Heilbronn , czy Bayreuth, cy inne Miejsca, zobacze, czy ktos tam pracuje jak to wyglada, ile godzin w tyg, ponoc mozna nadgodziny pozniej wolne, czy ktos pracuje przy produkcji ,,pozmozcie,martwie sie...jak z wynagrodzenie wyglada, mieszkanie, jest ktos moze Bayreuth ? direct234@wp.pl

gringo

masakra naciagacze niepolecam

JOHN

WITAM! PRACUJE JUŻ PRZEZ DIWE W AUSTRI JAKO ELEKTRYK JUŻ KILKA MIESIĘCY I JEST TAK JAK NAPISANE W UMOWIE PIENIADZE NA CZAS, DIETY , ZWROT ZA MIESZKANIE. JUŻ 2 GRUDNIA ZOSTAŁA PRZELANA 14 WYPŁATA. ZAROBKI DO 2500 NA MIESIAC.POZDRAWIAM

sero

placą 1200 na ręke juz w fabryce?

Ulka

A mogę wiedzieć przez jaką firmę pracowaliście w Niemczech? Przez Diwę z Monachium, albo przez Carpe Diem? Bo z tymi dwoma firmami współpracuje Diwa z Opola. Ja byłam w Monachium przez Diwę i było OK...teraz jestem w Lauda Königshofen przez niemiecka firmę i tez mogę polecić.

doriska

Witajcie, uprzedzam wszystkich przed ta firma!!! Z mezem pracowalismy u nich az cale 3 miesiace a zarobilismy 300 Euro. Dodatkowo znalezli nam niesamowicie drogie mieszkanie, ktore trzeba bylo tygodniowo oplacac, ale ze swojej kieszeni. jestesmy szczesliwi wprost ze wczoraj wrocilismy po tej strasznej meczarni do domu.jak macie jeszcze inna mozliwosc to pojedzcie sobie przez inna firma. DIWY NIE POLECAMY !!!

Horny

A idz w ( usunięte przez administratora ) nimi kiedys zaproponowali mi wyjazd do monachium i obiecane mialem wszyyystko i pieknie ladnie itd. Prosze czekac do 4 dni na telefon potrzebujemy takich jak Pan! No i rok czasu a oni nic sie nie odezwali! Obiecuja gòry a widac tylko dolki. Taka mila Pani mloda (po lewej). Paaaanieee bedziesz mial jak w raaaajuuu!!! Za Panem to sie bic beda! A tak naprawde po co to mydlenie oczu jak nawet nie oddzwaniacie. Uprzedzam ze to mydlenie oczu jest tylko po to zeby przetrzymac "pacjenta" a moze sie cos znajdzie. A w d.u..pe z czarnuchami.

remo12

nie polecam 3 tygodnie przestawiaja mi wyjazd i zadnych informacji co dalej.Odradzam tak sie nie robi jak już załatwiacie robote to róbcie to dobrze!

Ulka
@remo12 11.09.2015, 11:47
nie polecam 3 tygodnie przestawiaja mi wyjazd i zadnych informacji co dalej.Odradzam tak sie nie robi jak już załatwiacie robo...

Też mnie to zastanawia, bo ogłaszać się ogłaszają, ale do pracy nie kierują.

mlody

Pojechałem do pracy przez śmieszną dise w Opolu panie mi tak obiecały ile to nie zarobie..... Po przyjezdzie na moejsce na dzieñ dobry już miałen z Mini doczynienia nie chcieli mi dać unowy na moje niemiecjie nazwisko, Co Sie okazało pani z opola zapomiała wysłać. Po pierwszej wypłacie zaraz byłem w biurze okiwali mnie na 100€ myśleli mlody to Sie nie skapnie. Po interwencja wyplacili. Praca srednia i zarobki rownież, mieszkania drogie ktore zalatwia diwa. Po wypowiedzeniu umowy Saller glupio Sie smiał w oczy i odciagnol z wyplaty 200€ Mary, Co sie teraz Platine jest to nie zgodne z prawem, ta informacjr przekazala mi moja nowa Firma ktora z checia zajela Sie ta sprawa. Nie na daremno ludzie mowia diwa cie wykiwa, .id polecam nikomu Nawez wrogowi. Fillia w opolu mydli oczy .

Ulka
@mlody 02.09.2015, 01:55
Pojechałem do pracy przez śmieszną dise w Opolu panie mi tak obiecały ile to nie zarobie..... Po przyjezdzie na moejsce na dzi...

Przy pierwszej wypłacie zawsze pobierają 100 euro kaucji (zwrotnej zresztą) więc od razu nie możesz powiedzieć, że Cię oszukali. A skierowano Cię do Diwy czy do Carpe Diem?

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

Ulka

Jedź spróbuj. ja tez wyjechałam z nimi i ze strony Diwy zarówno z Opola jak i Diwy z Monachium było wszystko Okej.

praca na bawari niemcy

nie polecam tej firmy maja straszny balagan w firmie w niemczech na bajerach nie potrafia ogarnac mieszkania dla pracownikow a o pracy juz nie wspomne tragednia co do wyplacania wyplat brak slow raz pojedziesz przez diwe i bedziesz tego zalował to jest diwa pamietaj diwa cie wykiwa tak mi wszystcy gadali ale nie chcialem wierzyc az sam sie nie przekonalem na wlasnej skurze nie polecam obiecuja zlote gory a co do czego to czarne chmory

Ulka
@praca na bawari niemcy 12.08.2015, 20:02
nie polecam tej firmy maja straszny balagan w firmie w niemczech na bajerach nie potrafia ogarnac mieszkania dla pracownikow...

Ok, a pojechałeś przez Diwę do Carpe Diem, czy do Diwy w Monachium? Bo Diwa z Opola współpracuje z tymi dwoma leihfirmami w Monachium. Ja pracowałam przez Diwę z Monachium i współpracę oceniam pozytywnie. Natomiast rozmawiałam z ludźmi, którzy jechali któregoś pięknego dnia do Carpe Diem i jeszcze tego samego dnia wracali z powrotem, mało tego widziałam na ich telefonach zdjęcia z mieszkania jakie oferuje Carpe Diem i...zamiast szaf na ubrania to były blaszane szafki z szatni. Więc ja się pytam, gdzie tu szacunek dla pracownika?

Ulka

Pracował ktoś bądź pracuje z Diwą poprzez firmę CARPE DIEM w Monachium? Bo same nie pochlebne opinie słyszę na temat CARPE DIEM.

pit

czy są jakieś oferty dla budowlanców murarz,docieplenia?dziękuję

Daniel

Byłem przez Diwe w Austrii. Miałem mieć załatwioną pracę na budowie okolice Linz. Mieszkanie super (ale 22€, gdzie dostaje się 15€). Największym dla mnie zmartwieniem był przyjazd na budowę. "My nikogo nie zamawialiśmy". Kontakt z biurem się urwał. Nie polecam.

Paweł

Witam.Czy ktoś pracuje przez Diwę jako elektryk w Austrii obecnie?Jak się tam mają.Czy wszystkie warunki są ok?Pozdrawiam

Arbeiterkammer

w austriackiej filli nie wypłacają po zwolnieniu "grudniowym", co jest normą w austriackich firmach leasingowych nadgodzin z konta czasowego oraz pozostałych dni urlopu nie wspominając już o weinachtsgeldzie i urlaubsgeldzie.

adier.germany

A może wy nie umiyta po niymiecku gadać i was kiwają co jo wiym że do prowdy jest sie trudno przyznać

gosc

Osobocie nie polecam tej firmy ..lepiej poszukaj inne lepiej znajej firmy :)

Gość

Witam właśnie dostałam od nich telefon dzisiaj i zastanawiam się czy jechać do Niemiec do opieki czy jechał może już ktoś z was i jakie są wasze wrażenia jak wyglądają zarobki do 24 h opieki czy nie ma problemu w razie jak bym chciała z powrotem wrócić do Polski w każdej chwili i jak wygląda sytuacja z transportem do Polski co ile dni można się załapać. Czy wypłata jest na czas i czy informują o niej np. sms ? Widzę po komentarzach że strasznie narzekacie jednak ostatnio wróciłam z firmy CH też były negatywne komentarze jednak nie było tak źle. Ważne żeby pieniądze były na czas. Proszę o wasze opinie

wieloryb ;-)

Mam pytanie do osób, które współpracowały z tą agencją w sektorze medycznym. Jakie są wasze opinie?? Dostałem ostatnio ofertę i zastanawiam się czy się w to pakować, skoro tyle negatywnych opinii z poza działu medycznego. Liczę na Wasze komentarze. Pozdrawiam

seibr85
@wieloryb ;-) 17.09.2014, 22:13
Mam pytanie do osób, które współpracowały z tą agencją w sektorze medycznym. Jakie są wasze opinie?? Dostałem ostatnio ofertę i...

witam mam pytanie czy był ktoś może w monachium w pracy przy częściach do bmw

opolanin

Szkoda słow odradzam ta firme cuda na kiju obiecuja a w rezultacie jest inaczej nie potrafia zlatawic spraw w niemczech przez pana ( usunięte przez administratora ) szkoda słow na przyszlosc odradzam ta firme

miętowy

Haa Pani która pracuje w opolu, stworzyła taką atmosferę bez stresową wielkie brawa za to ii języka prawie nie ogarniam a jednak dała szansę.

Bienia

O co pyta niemiecki pracodawca podczas rozmowy po niemiecku? Znam język w stopniu komunikatywnym, ale wolała bym psychicznie się przygotowac do rozmowy żeby stres nie zjadł :)

emynyga

siemanko, mam pytanie .. byłem w diwie i kazali mi przesłać CV na maila, i chodzi o to czy to CV musi być w języku niemieckim czy może być po naszemu? ;)

Maciek

Cześć, wszystkim szukam pracy w Niemczech i słyszałem że to dobra agencja ale chciałem się upewnić do jakich agencji niemieckich oni wysyłają. Kto był przez nich niech napisze z jaką agencją miał na miejscu umowe, myśle że to nie tylko mi pomoże. Z góry bardzo dziękuje

Margaret48
@Maciek 08.05.2014, 19:34
Cześć, wszystkim szukam pracy w Niemczech i słyszałem że to dobra agencja ale chciałem się upewnić do jakich agencji niemiecki...

Możesz napisać co było nie tak z tą firmą?

Mici

Jak pracuje sie w bmw? jak z zakwaterowaniem? jak z wynagrodzeniem?

dawid

Witam. Ja pracował w diwie 9 miesięcy w Austrii kasa nie zawsze na czas ale była hotel cudo (usunięte przez administratora)

Zostaw opinię o Diwa Personal service - Opole

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Diwa Personal service