Diwa Personalservice
3 124 6 1

Opinie o Diwa Personalservice

Uprzejmy

Tylko nie diwa

kk

Moje sugestie dla Diwa Personalservice: Ten wasz olewajcy ton jak pracownik jest w Niemczech jest bezczelny. Dobrze wiecie ze nei da sie skontaktowac z nikim z Diwa Niemczy jesli ktos nie potrafi jezyka

Karol

Witam Moje ulubione zdanie w tej calej konwersacji to zdanie osoby piszacej w imieniu Firmy DIWA a mianowicie "Dzień Dobry, na wstępie chcielibyśmy prosić o zachowanie minimum kultury osobistej i przyzwoitości" Drogie szefostwo Firmy DIWA prosze sie przyjzec Panstwa pracownikowi z Monachium a mianowicie Panu Markowi. Jego okreslenia w kierunku do Pań ktorymi koordynuje ...... cytuje " ktora kura to powiedziala" i slownictwo jakiego uzywa w rozmowie z kobietami nie nadaje sie nawet do najgorszej speluny z menelami. Ten Pan Marek to wieprz bez odrobiny kultury i empatii !!!!

Zainteresowany

Operator maszyn produkcyjnych w Bayreuth- ktoś, coś, jakieś opinie?

UWAGA ACHTUNG!

ALE KIT, POMOC KUCHENNA DOSTAJE 16 EURO, PRACOWNIK PRODUKCJI 15 EURO ;))) JEŻELI MASZ ZDROWY UMYSŁ TO ODRAZU WIDAĆ ŻE TO JEST KIT ŻEBY ZŁAPAĆ FRAJERÓW ŻEBY W YDYMAC ICH NA KASĘ I ŻEBY ZAROBILI OKOLO 600 900 EURO NA CZYSTO.... JA ZREZYGNOWAŁEM Z APLIKACJI BO SĄ LEPSZE AGENCJE JAK ZNASZ JĘZYK! RADZĘ BYĆ OSTROŻNYM I ZADAĆ KONTRAKTU PRZED WYJAZDEM, ZAPYTAĆ O ZAMELDOWANIE, PASKI WYPLAT, I POTRACENIA NA PIŚMIE ŻEBY NIE ZOSTAĆ SFRAJEROWANYM! POZDRAWIAM!

Diwa Personalservice
pracodawca
@UWAGA ACHTUNG! 14.09.2018 20:15

Dzień Dobry, rozumiem że szanowny użytkownik przed rezygnacją z aplikacji, nie skonsultował kwot, o których pisze, z opiekunem danych ofert. Także radziłbym skontaktować się z taką osobą i zweryfikować swoją wiedzę, ponieważ wprowadza Pan w błąd zarówno Siebie, jak i (usunięte przez administratora) osoby odwiedzające stronę. Zdecydowanie nam wszystkim zależy na prawdziwych informacjach, popartych wiedzą, a nie własnymi wymysłami.

UWAGA ACHTUNG!
@Diwa Personalservice 19.09.2018 11:16

TEN KIT TO WCISKASZ TUTAJ NA FORUM BO SCHWABY AUS DEUTSCHLAND PŁACĄ CI ZA TO, WERBUJESZ OSOBY Z POLSKI ŻEBY SCHWABY ICH WYDYMALI NA KASĘ I TO JEST WSYSTKO CIEKAWE ILE ZARABIASZ NA TYM MYŚLĘ ŻE MASZ Z 2000 EURO ZA WCISKANIE KITU RODAKOM KTÓRYCH SPRZEDAJESZ SCHWABOM, MI TAKIEGO KITU NIE WCISNIESZ BO JA JESTEM 20 LAT W DE I WIEM ŻE TE STAWKI CO OGŁASZACIE NIE DOSTAJĄ RODOWITE NIEMCY, ŻEBY WAM KTOŚ KIEDYŚ PODZIĘKOWAŁ ZA TO

Diwa Personalservice
pracodawca
@UWAGA ACHTUNG! 20.09.2018 20:02

Witam. Branża Automotive, której tyczą się przytoczone przez Pana uprzednio stawki; rządzi się zupełnie innymi prawami i tam wynagrodzenie tyle wynosi. Nie mówimy tutaj o zwykłej pracy na produkcji, tylko w koncernie samochodowym. Jeśli jednak dalej Pan nie wierzy zapraszamy na Priv, a konkretnie maila pytania@diwa-personalservice.pl; jesteśmy to w stanie Panu udowodnić.

anonymous
@UWAGA ACHTUNG! 20.09.2018 20:02

Nie wypisuj głupot bo ta stawka ktora jest podana w umowie taka jest rzeczywiście.

DE
@UWAGA ACHTUNG! 14.09.2018 20:15

JEŻELI NIE ZNASZ JĘZYKA LUB ZNASZ GO SŁABO TO MASZ WIĘKSZE SZANSE ZOSTAĆ W YDYMANYM NA KASĘ NIE TYLKO U NICH!!! ZGADZAM SIĘ NORMALNE AGENCJE DAJĄ SKIEROWANE DO PRACY I NIEMIECKI KONTRAKT(WZÓR) PRZED WYJAZDEM DO WGLĄDU! JEŻELI ZNASZ SLABO JEZYK TO LICZ NA FARTA ZE CIĘ NIE WYCYCKAJĄ NA JAKĄŚ OGROMNĄ KWOTĘ!

Diwa Personalservice
pracodawca
@DE 22.09.2018 19:29

Dzień Dobry. Dla każdej osoby, która zostaje przez Nas kierowana do jednego z Naszych partnerów w Niemczech możemy na życzenie wystawić umowę kierowania. Główną umowę podpisuje się już na miejscu.

Diwa Personalservice
pracodawca
@UWAGA ACHTUNG! 20.09.2018 20:02

Dzień Dobry, na wstępie chcielibyśmy prosić o zachowanie minimum kultury osobistej i przyzwoitości. Nikt nikogo "nie (usunięte przez administratora) Na prawdę możemy przedstawić osobie, która się zgłosi dowód, że tyle zarabia pracownik produkcyjny w branży Automotive. Proszę zaprzestać tych pomówień i oszczerstw.

BB

WITAM UWAGA na prace na wulkanizacji Garching bei Munchen typu lekkie prace magazynowe kpina ręczne ściąganie kół z felgami z palet na wysokości 2m praca akordowa dla jednej osoby na magazynie plus skanownie i foliowanie a w sezonie jest po 300 400 aut masakra szukanie murzynów do pracy oczywiscie polscy majstrowie zachowują sie tam gorzej niż SS Firma diwa się poraz kolejny popisała wykorzystaniem rodaków a najlepsze jest lokum w którym świnie by nie chciały mieszkac a pośrednicy w Niemczech zarabiają krocie na tych wynajętych spelunach jak Polak może Polakowi taki los zgotować

Diwa Personalservice
pracodawca
@BB 22.09.2018 18:44

Dzień Dobry, jeśli chodzi o pracę przy wymianie kół i opon to nikt nikomu nie mówił, że praca jest lekka i przyjemna, wręcz przeciwnie; zaznaczaliśmy wyraźnie, że w przypadku rozpoczęcia sezonu pracy będzie dużo. Z założenia wymiana kół nie jest lekka, koło nie waży kilograma i każdy o tym wiedział przed wyjazdem. Jeśli chodzi o zachowanie majstrów, jak i zakwaterowanie, to na to nie mamy żadnego wpływu. Mieszkania zapewnia Niemiecka Agencja Diwa.

DIWA CIEBIE WYDYMA!

Te negatywne opinie co piszą tutaj to jest prawda, w szczególności jak nie znasz języka to masz większe podobieństwo że ciebie okroją z pieniędzy!!! JAK PISZE ACHTUNG ŻĄDAĆ WSZYSTKICH DOKUMENTÓW TAKICH JAK ARBEITSVERTRAG I SKIEROWANIE NA E-MAIL DO PRZECZYTANIA PRZED WYJAZDEM, KAŻDA UCZCIWA FIRMA WYSYLE JE NA E-MAIL PRZED WYJAZDEM!!! A jak jedziesz podpisać te dokumenty za 5 12 w Niemczech to jesteś osioł bo palant może ci powiedzieć jak nie pasuje to wyp, RADZĘ BYĆ OSTROŻNYM Z DIWA I TRZYMAĆ WSZYSTKIE DOKUMENTY TJ. UMOWA O PRACĘ SKIEROWANE PASKI WYPLAT, WYCIAGI Z KONTA I INNE BO JEST MASA ORGANÓW W DE I P! KTÓRE WLEPIA IM KARY ZA OSZUSTWA ! TAKŻE ZAMELDUJCIE SIE JAK NAJSZYBCIEJ W DE BO ZOSTANIECIE Z 6 KLASĄ PODATKOWĄ! DIWA CIE WYKIWA! TO JEST PRAWDA, SA LEPSZE AGENCJE NIŻ TA, CWANIAKI I RÄUBER!!!

Diwa Personalservice
pracodawca
@DIWA CIEBIE WYDYMA! 24.09.2018 17:51

Dzień Dobry. Jeśli chodzi o podpisywanie umowy przed wyjazdem, to możemy wystawić umowę kierowania. Nie my Państwa zatrudniamy, tylko jeden z Naszych partnerów w Niemczech i to z Nim podpisuje się główną umowę. Mamy na prawdę wielu zadowolonych pracowników, zawsze się znajdzie ktoś komu nic się nie podoba. Proszę sobie już darować te oskarżenia i pomówienia w Naszym kierunku.

WM i JS

Pracowaliśmy na magazynie w Muggensturm przy pakowaniu kosmetyków. Polecam. Praca ok, mieszkanie ok, wypłaty na czas, wszystko się zgadza, kontakt z firma cały czas bez zarzutów. Jedyny minus to za późno otrzymaliśmy karty ubezpieczeniowe. Reszta bez zarzutów, polecamy ponieważ sami czytaliśmy opinie i baliśmy się jechać ;)

jan

Czy ktoś może coś powiedzieć o pracy i warunkach mieszkaniowych w Brackenheim przy składani opakowań styropianowych?

Zadowoleni!

Jesteśmy na pakowaniu kosmetyków, praca w porządku, mieszkanie również. Wynagrodzenie się zgadza co do grosza.

zawodnik

Witam agencja dla mnie osobiście dno nie odpowiadają na pytania miałęm z nimi wyjechać do pracy i w ostatniej chwili urwał się kontakt nikt mi nie odpisuje piszę po 30 wiadomości dziennie odczytują a mimo to ignorują żenada

Diwa Personalservice
pracodawca
@zawodnik 28.08.2018 09:42

Dzień Dobry Panie Zawodniku. Jednym z podstawowych kroków w procesie rekrutacyjnym jest wysłanie CV, do tej pory takowego nie otrzymaliśmy. Nie wysyłamy żadnego z naszych pracowników bez otrzymania CV, dogrania wszystkich szczegółów, a takowe nie zostały z Panem ustalone. Te szczegóły są bardzo ważne, ponieważ chcemy aby nasi pracownicy czuli się komfortowo.

zawodnik
@Diwa Personalservice 28.08.2018 10:15

Witam rzeczywiście mój błąd racja słowo dno było nie na miejscu przepraszam ale było napisane że według mnie nie ogólnie ale przepraszam

Benet

Witam. Diwa Personalservice Prószków to dla mnie godna polecenia agencja pracy. Kompetencja, rzetelność informacji, fachowość oraz autentyczna opieka i zainteresowanie potencjalnym pracownikiem. Na uwagę i wyróżnienie zasługuje tu postawa Pana Michal Tischbierek. Pozdrawiam, Robert.

Reporter

Witam serdecznie czy molgby ktorys z komentujacych podac dokaldny adres Hotelu pracowniczego znajdujacego sie w Monachium-Karlsfeld? Na pewno zainteresujemy sie sprawa. Pozdrawiam Ryszard Witkowski

Diwa Personalservice
pracodawca
@Reporter 20.08.2018 11:45

Dzień Dobry Panie Ryszardzie, mieszkania na Karlsfeld nie są przez Diwe wynajmowane już od dawna.

gulgul
@Diwa Personalservice 21.08.2018 09:54

To znaczy że gdybym wyjechał do Monachium do pracy to tam bym nie trafił?

Interesant
@Reporter 20.08.2018 11:45

Panie Ryszardzie mam ogromną prośbę ja się wybieram z tą agencją do Pracy właśnie do Monachium powie mi Pan o co chodzi z tym wszystkim bo agencja ma złe opinie i jeszcze widzę że prasa się nimi interesuje błagam jeśli tam się dzieje coś złego to proszę niehc mi Pan napisze zanim jeszcze tam pojadę być może to mi uratuje oszczędności wydane na podróż proszę

Diwa Personalservice
pracodawca
@gulgul 21.08.2018 10:39

Dzień Dobry, nie; jak już zostało wspomniane Diwa w Niemczech nie posiada tam mieszkań.

Reporter.
@Diwa Personalservice 21.08.2018 09:54

Dziekuje Państwu za odpwiedz. Pozdrawiam serdecznie

Reporter
@Interesant 21.08.2018 10:49

Mimo wielkiej checi odpowiedzi na to pytanie pragnę Panstwa poinformawac , iz jestem zoobowiazany do przestrzegania Tajemnicy Zawodowej i nie mogę udzielic odpowiedzi na to pytanie. Pozdrawiam serdecznie Ryszard Witkowski.

Giwer72

Witam. Pracujemy już jakiś czas przez agencję Diwa Personalservice . Dotychczas nie mieliśmy żadnych problemów. Praca w Muggensturm przy pakowaniu kosmetyków. Polecam. Atmosfera super, pieniądze tak jak w umowie i zawsze na czas. Warunki mieszkaniowe też ok. Dom wolnostojacy z podworkiem, miejscem do parkowania, pokoje wyłącznie dwuosobowe. Dwie kuchnie i dwie łazienki na 7 pokoi a i tak mijamy się z połową gdyż mamy inne zmiany. Jest ok. Pozdrawiam.

Maciek i Magda

Pracujemy w magazynie w Sonnefeld i nie możemy powiedzieć złego słowa o firmie. Zarobki na dobrym poziomie, bezproblemowy kontakt i szybkie rozwiązywanie ewentualnych problemów. Polecamy

Kris
@Maciek i Magda 06.08.2018 18:38

A czy możecie napisać coś więcej na temat tej pracy na priv? Jak wygląda rekrutacja,czas pracy,zarobki?Jaki poziom języka wymagany? Mieszkam blisko Sonnefeld i się zastanawiam. Pozdrawiam kris19@poczta.onet.pl

Anonim

Ludzie uciekajcie od tej agencji pracy kłamią i oszukują ludzi na każdym kroku nie polecam

Diwa Personalservice
pracodawca
@Anonim 29.07.2018 23:09

Dzień Dobry, proszę powiedzieć w jaki sposób oszukujemy ludzi? Wszystkie informacje zostają przedstawione podczas rozmowy telefonicznej.

Byly pracownik
@Diwa Personalservice 01.08.2018 10:24

Informujcie ludzi ze jesli cos nie wypali w pracy to wy umywacie rece i zwalacie wszystko na waszego partnera biznesowego Diwe Deutschland. Banda kretaczy i oszustow z Romkiem na czele

Diwa Personalservice
pracodawca
@Byly pracownik 01.08.2018 13:09

Dzień Dobry, co jest powodem takiego komentarza z Pana/i strony. Gdzie Pan/i pracowała dokładnie? To są poważne oskarżenia, szczególnie jeśli są kierowane w sposób personalny, w stronę konkretnej osoby.

Pracownik

Niedawno pracowałem przez tą firmę i nie polecam obiecują nie widomo co a potem spi się w hotelach pracowniczych po 6 osób i gdzie jest grzyb na metr wysoki, zarobki to patrzą jak tylko z Ciebie zedrzeć. Praca ogólnie spoko tylko pracodawca do niczego.... brak odzieży roboczej albo kupic za własne pieniadze...jak jedziesz na urlop to jeszcze musisz płacić 15 euro za dzień za mieszkanie bo w pracy cie nie było...a i tak biorą 300 euro za mieszkanie... Nie polecam pracy w Muggenstrum z firmą Diwa!!!

Diwa Personalservice
pracodawca
@Pracownik 11.07.2018 21:23

Dzień Dobry, to co Pan pisze nie zgadza się ze stanem faktycznym. Po pierwsze pokoje są tylko dwu osobowe, maksymalnie trzy, na własne życzenie. Każda niedogodność na mieszkaniu jest zgłaszana i natychmiast likwidowana, lub osoby są przenoszone na inne mieszkanie. Po drugie co Pan na myśli mówiąc pracodawca do niczego? Wszystko zostało jasno przedstawione zarówno telefonicznie, jak i podczas podpisywania umowy na miejscu. Na zakładzie pracy nie jest wymagana odzież robocza, jedynie buty z metalową wkładką, za które zawsze oddajemy pieniądze, przy pierwszej wypłacie. Jadąc na urlop mimo wszystko trzeba płacić za mieszkanie, ponieważ najemca cały czas pobiera za nie opłatę. To również zostało dokładnie przedstawione w umowie i załączniku do umowy najmu.

Pracownik Feurer.
@Diwa Personalservice 16.07.2018 12:41

Tutaj się niestety nie mogę zgodzić. Nigdzie, ani w umowie ani w porozumieniu nie ma żadnej informacji o tym, że będzie zabierany dodatek( jakkolwiek to nazwać) za każdy dzień urlopu. Dlatego nie zgodzę się z tym że informują o tym Państwo w wymienionych wyżej formach. Przykro mi. To kłamstwo.Przyznają Państwo, że wykorzystuję urlop na który wcześniej zapracowałem, prawda? To urlop płatny. Dlatego takie tłumaczenia są nie wporzadku.

Pracownik Feurer.
@Diwa Personalservice 16.07.2018 12:41

Poza tym jeśli twierdzą Państwo, że opłacają kwaterę to powinni być Państwo konsekwentni i jeśli PAŇSTWA pracownik wyjeżdża czy też korzysta z urlopu nie opuszczając np. kwaterunku to ta opłata nie powinna być pobierana.

Feurer
@Pracownik Feurer. 18.07.2018 13:21

Dokladnie! Okradaja ludzi.. szkoda slow

Feurer1
@Pracownik Feurer. 18.07.2018 12:58

Urlop na ktory zapracowalismy, a jeszcze musimy za niego zaplacic 15€ za kazdy dzien!!! To jest nienormalne!!!! Okradaja ludzi w bialy dzien. Wstyd !

Diwa Personalservice
pracodawca
@Feurer 29.07.2018 23:03

Dzień Dobry, okradanie to bardzo mocne słowo, niestosowne wręcz. Wszystkie informacje odnośnie tej rekrutacji, zostały przedstawione podczas rozmowy telefonicznej, oraz są zapisane w umowie, którą Państwo podpisywali.

uzytkownik

Jestem ogromnie zawiedziona.. o pracę ubiegałam się od ponad 2 miesięcy, prosiłam wielokrotnie aby wysłano mi umowę lub chociaż dokładnie wyjaśniono warunki pracy i podano dokładną stawkę. Na kilka dni przed wyjazdem dowiedziałam się, że zostałam umowiona do lekarza w niemczech za granica, gdzie wczesniej nie zostało nic o tym wspomniane, wcześniej został mi podany termin od ktorego mam pracowac i nikt nie powiedział mi o tym, że bede musiala przyjechac wczesniej ( wspomne tutaj jeszcze że sama zadzwonilam i upomnialam sie co z moja praca i wtedy zostalam poinformowana o tym ze jednak musze przyjechac szybciej) żeby zorganizowac sobie przejazd w ciagu niecalych 4 dni i zakwaterowanie.. wszystko było powiedziane mi na ostatni moment, zrezygnowalam z pracy poniewaz dojazd ten byl w tym dniu niemozliwy oraz śmieszny poniewaz bez sensowne byloby jechanie tak dalekiej odlegosci tylko do lekarza, po czym i tak na weekend musialabym wrocic do polski bo mialam juz cos zaplanowane. Powiedziałam jasno że rezygnuje z pracy i czytając opinie w internecie, jestem wdzięczna sama sobie że nie pojechałam, bo tak naprawde nie wiadomo co by tam na mnie czekało. (usunięte przez administratora)

dsd
@uzytkownik 26.07.2018 12:57

a do jakiej miejscowości jechałas? czy ta agencja naprawde jest taka straszna? bo komentarze są potworne

anonymous

witam czy ktos zamierza jechac do pracy w Schonefeld poniewaz mam oferte pracy Po.zdrawiam

Diwa Personalservice
pracodawca
@anonymous 25.07.2018 23:32

Dzień Dobry, miejscowość nazywa się Sonnefeld :)

PP.

Witam. Czy ktoś był lub jest aktualnie w pracy w miejscowości Gunzenhausen? Jakie są warunki pracy i mieszkaniowe? Mam propozycję wyjazdu od lipca. Może ktoś się wybiera?

Pracownik
@PP. 06.06.2018 16:13

Nie radze pokoje 4 osobowe a nawet 8 czasami daleko do pracy i naszykuj się że wynagrodzenie będzie przynajmniej o połowę niższe niż ci proponują

Diwa Personalservice
pracodawca
@Pracownik 06.06.2018 17:10

Dzień dobry. Tak się składa, że do miejscowości Gunzenhausen szukamy tylko studentów na wakacje. W zeszłym roku pracowało tam pięciu studentów i byli zadowoleni, żaden nie zgłaszał żądnych problemów; zarówno mieszkaniowych, jak i płacowych. Także są to pomówienia.

Niezadowolony
@Diwa Personalservice 07.06.2018 13:29

Ta, szukacie a potem g*wno z tego wychodzi. Wodzicie za nos, macie bałagan, nie dotrzymujecie terminów, każecie czekać do ostatniej chwili. Jesteście śmieszni, specjalnie półtorej miesiąca przed planowaną pracą już się do Was odezwałem i w ostatniej chwili mnie zawiedliście, mnie i 2 moich kolegów. Omijać szerokim łukiem.

Ok

Jeśli chodzi o tą agencję to mogę ją polecić. Moim zdaniem zasługują na uwagę bo mieszkanie które zaproponowali było w porządku a jeśli ktoś oczekuje luksusów, no cóż. Nikt nie mieszkał w pokojach 6 osobowych bo dostaliśmy każdy osobny pokój, ewentualnie byłoby 2 osoby na pokój. Co do pracy niestety nie udało się gdyż firma poszukująca podała nieprawdziwe informacje co do znajomości języka . I jest tak jak mówił pracownik po polskiej stronie , oni nie są winni za stronę niemiecką. Prawda jest taka że polska strona naprawdę o nas zadbała i gdyby nie oni wrócilibyśmy z torbami do Polski. Co do strony niemieckiej to po czasie nie odpowiadali na telefony, i to właściwie jedyna tutaj aluzja do całokształtu, ale przechodząc już przez tyle firm uważam że jest to jedna z lepszych na rynku pośrednictwa pracy. Wszystko jasno objaśnione i tak jak było mówione, takie jakie były życzenia , tak były spełnione :)

Marek

Hopy dejcie sa spokoj z tum Leihfirmom. Siedza drugi tydzin w wohnhajmie i czekum. Molcie jakies inne ciekawe stele gdzie szukajo robotnikow?

Diwa Personalservice
pracodawca
@Marek 11.07.2018 15:38

Dzień Dobry, czy mógłby Pan przybliżyć dlaczego siedzi Pan na mieszkaniu, a nie pracuje? Proszę o maila na pytania@diwa-personalservice.pl

Marek
@Diwa Personalservice 16.07.2018 12:31

Ja rubcie tera idiote zu mnie ze nie wjycie o co chodzi. Ludzie sa padaja ze Diwa ludzi kiwa tako je prawda.

Jacek

Pracowałem w tej firmie 9 lat temu. Byłem zadowolony bo lepsze to niż siedzieć na bezrobotnym, które po poprzedniej firmie starczyło by na opłacenie mieszkania. Jak się na początku wypytacie, jak jest wszystko płacone to wytłumaczą. DIWA jest pośrednikiem jak każdy inny. Są po to żeby dać ludziom pracę ale i też żeby zarobić ale tak robią też firmy, które bezpośrednio zatrudniają. Tam też za ubrania robocze potrącają. Takie jest życie.

Slawomir
@Jacek 21.06.2018 19:18

Potracaja za ubrania ?? Chzyba trzeba byc konketnym idiota zeby w to wierzyc. Rowniez pracowalem przez ta firme w Monachium tzn bylem 5 dni w rpacz a pozostale 3 tyg siedzialem na (usunięte przez administratora) w Wohnheimie. Pracuje terwaz przez inna firme i Pan koordynator powiedzial mi ze raz na pol roku przysluguja buty oraz raz na rok ubranie dla pracownikow ktorzy pracuja na magazynie. nie zaplacilem ani centa wiec ludzie zastanowcie sie na jakim poziomie jest ten posrednik jesli pobiera oplaty za buty i odziez ochronna.

staszek
@Jacek 21.06.2018 19:18

Jak sie jest matolem ktory daje sie (usunięte przez administratora) pryzez agencje to niestety takie jest zycie. Polecam inne agencje tam ani cent nie jest odciagany za odziez robocza

Mariusz

O matko wstyd mi o tym pisac ale przyjechalem wlasnie z Niemiec i nic mi nie pozostalo tylko napisanie tu co sie tam wyprawia. Po tygodniu spedzonym w Malowniczym Monachium wrocilem do polski. Ilosc dni spedzonych w pracy 1 ;/. Warunki mieszkaniowe sa skandaliczne. Posiadam zdjecia jesli ktos chcialby zobaczyc b,,bardzo dobre '' warunki mieszkaniowe zapewniane przez pracownikow Agencji z Proszkowa. Nawet mialem okazje rozmawiac z szefem tego syfu niejakim Panem Romanem...I powiedzial ze to nie jest ich sprawa bo jestem zatrudniony przez Diwe Deutschland a nie przez ich biuro bo oni mnie tylko wyslali do Niemiec. Rozumiecie. ??!!!Ten sam numer jak kilka lat temu Otto polska nie mialo nic wspolnego z Otto holland. Ludzie jezdzili do pracy a pracy i noclego nie bylo..Tragedia. Zastanowcie sie 2 razy zanim przekroczycie prog tego biura...

Diwa Personalservice
pracodawca
@Mariusz 15.06.2018 15:43

Dzień Dobry. Bardzo Nam przykro w związku z zaistniałą sytuacją. Co to firmy zatrudniającej to wszystko się jak najbardziej zgadza. Został Pan zatrudniony przez Diwę w Monachium. Proszę zerknąć na umowę czy jest tam Diwa Prószków, czy też Odział Diwy w Niemczech. Z naszej strony zostanie temat poruszony na najbliższym spotkaniu z partnerami, nie może być tak, że odpowiadamy za nieswoje błędy.

anonymous
@Diwa Personalservice 15.06.2018 16:23

A gdzie zalatwialem wszelkie formalnosci w niemczech czy w waszym Biurze? Kto nawijaj mi makaron na uszy Biuro w Niemczech czy Proszkow??!!!!!! Robcie tak dalej...Dla waszej wiadomosci filmy i zdjecia przeslalem do zanego programu na TVN-ie moze sie zainteresuja jak oszukujecie polakow w De. wiec zobaczymy czy bedziecie utrzymywac swoja wersje ze nie macie nic wspolnego z Diwa w Niemczech.....

Dariusz
@Mariusz 15.06.2018 15:43

Hej chciałem podjąć pracę przez ich agencję ale już mam mętlik, pytałem o opinie na kilku forach opinie są pozytywne i negatywne już sam nie wiem. Pytałem parę osób czy mają jakieś zdjęcia, filmiki żeby się przekonać i mieć pewność czy się nie przejadę na kolejnej agencji. W ostatniej wykiwali mnie na 2000 Euro teraz się sądzę , nie chciał bym powtórki możecie mi przybliżyć jak to z nimi jest ?

kozik
@anonymous 18.06.2018 12:44

słuchaj ja jestem bardzo zainteresowany pracą u nich czy mógłbyś doprecyzować co tam się naprawdę działo oraz jakiego typu filmy i zdjęcia masz? Martwię się bo chcę z nimi jechać ale jak ty piszesz coś takiego że aż do telewizji chcesz iść to kicha.Opisz prosze dokłądniej bo ja jestem zainteresowany pracą u nich

Mariusz
@Dariusz 18.06.2018 14:08

daj maila wysle ci zdj tego chlewu w monachium

Dariusz
@Mariusz 19.06.2018 08:49

dariusz_nowak.75@wp.pl

inetresant
@Mariusz 19.06.2018 08:49

Mariusz a to ty pisałeś jako anonymous że masz zdjęcia i filmy które chcesz przesłać do telewizji? Ja chcę z nimi jechać do pracy ale jeśli tam jest tak jak ty mówisz to nie ma szans przesłałbyś mi te zdjęcia proszę to bardzo ważne

Mariusz
@inetresant 19.06.2018 09:45

Panowie wejdzie na profil na FB praca w Bawari badz polacy w Bawarii wrzucilem zdj na na glowna tablice. Nie moge wam wyslac tych zdj bez zgody Diwy bo ponoc jest to niezgodne z prawem tak powiedzial mi adwokat ktory zdecydowal sie mi pomoc.

Interesant
@Mariusz 19.06.2018 11:55

Ale tam nic nie ma możesz podać link do tej grupy alno doprecyzować nazwę? może jest to grupa zamknięta napisz proszę

Interesant
@Mariusz 19.06.2018 11:55

Panie Mariuszu? Powoli zamiast tracić zaufanie do Agencji zaczynam tracić zaufanie do Pana do tej pory nie udowodnił Pan swoich racji a ja nie znalazłem żadnych zdjęć na FB na dodatek PAn zniknął i nie odpisuje tutaj więc chyba jednak nie ma się czego bać i może jednak wyjade z nimi.

anonymous
@Interesant 20.06.2018 10:09

Jak ma Pan nadmiar gotowki to Prosze jechac z niecierpliwoscia poczekam na Panska opinie ;-) post na fb juz 3 krotnie usuwany nie wiem z jakiego powodu.

tobias
@anonymous 21.06.2018 12:57

To może Pan przybliżyć sytuację oraz powiedzieć gdzie można te zdjęcia zobaczyć? a jeśli nie mozna to niech Pan opisze sprawę i dlaczego niby nadmiar gotówki? Nie rozumiem.

Pracownik

Pracowałem dla Divy w BMW co do samej pracy nie mogę powiedzieć żeby była jakaś mega ciężka itp dużo przerw i sympatyczna atmosfera % . Minusy kierownicy nic nie mówią nikt nie zna dnia ani godziny kiedy go zwolnią przeniosą itp.Wszystko po cichutku. Za dużo ludzi za mało pracy. zatrudniają a potem przychodzę do pracy a tu urlop bezpłatny ze mam iść do domu itp. Co do divy warunki mieszkaniowe bardzo słabe - pokoje nawet 6-8 osobowe łózka piętrowe itp . Ponoć w niektórych mieszkaniach biegają szczury . I DIVA za takie warunki mieszkaniowe bierze 350 E . Patologia codziennie % itp . Do pracy do niektórzy dośledzali z miejsca zakwaterowania po 40 km w jedną. Zarobki niby 2500 burto a na konto wpływało tylko 1100-1200 E MAX Klasa podatkowa 1 . przy przepracowanych 153 H Pieniądze biorą za wszystko klucze do mieszkania ciuchy robocze itp Co do koordynatorów w Niemczech to się starają ale wiadomo nie rozdwoją się maj ponad 500 osób pod sobą .

Diwa Personalservice
pracodawca
@Pracownik 28.05.2018 13:08

Szanowny Panie, na wstępie pragnę zaznaczyć, że komentarz, który Pan skonstruował tyczy się w bezpośrednim stopniu Diwy München. Należy pamiętać, że jesteśmy pośrednikiem, a Pana zatrudniła Diwa w Niemczech, dlatego powyższy komentarz nie tyczy się nas. Proszę jednak o szersze opisanie sprawy i przesłanie maila na pytana@diwa-personalservice.pl Postaramy się pomóc i przedstawić również sprawę Diwie Niemcy.

Pracownik
@Diwa Personalservice 04.06.2018 15:42

Tak zgadza się państwo są tylko pośrednikiem ale chyba nieruchomości dla Diwy München.

Diwa Personalservice
pracodawca
@Pracownik 06.06.2018 19:10

Dzień Dobry, proszę sobie darować te uszczypliwości i zgłosić problem na pytania@diwa-personalservice.pl

Jurek

Odradzam właśnie od nich wracam brud smród w mieszkaniach w pracy non stop poniżanie człowiek śpi w mieszkaniu na podłodze bez telewizora bez pralki a pensja obiecują ci 1600 netto po kosztach mieszkania a wypłata to dokładnie 587,54 euro netto.Masakra

Diwa Personalservice
pracodawca
@Jurek 06.06.2018 17:35

Dzień Dobry, nie wraca Pan od Nas, tylko z Diwy w Niemczech, jeśli tyle wyniosło wynagrodzenie to widocznie za coś Panu potrącono, lub nie przepracował Pan pełnego miesiąca. Proszę się do tego odnieść na pytania@diwa-personalservice.pl

PP.

Witam. Czy ktoś był lub jest aktualnie w pracy w miejscowości Gunzenhausen w Niemczech? Jakie są warunki pracy i mieszkaniowe? Mam propozycję wyjazdu od lipca. Może ktoś się wybiera?

Sławek

Nie polecam ozukuję wypłata się zgadza miało być 2000 euro netto a dostałem zaledwie 1100 za mieszkanie mieli brać 300 euro a nie 500!!! Dodatkowo obiecali mi 2 osobowy pokój a nie 8!!!! Tragedia nie tego się spodziewałem robiłem przez kilka agencji ale czegoś takiego jeszcze nie widziałem

Diwa Personalservice
pracodawca
@Sławek 06.06.2018 11:01

Dzień Dobry. Problem, który Pan tutaj opisuje tyczy się bezpośrednio Diwy w Niemczech, nie nas. Nasza agencja jest pośrednikiem, umowę podpisuje Pan z Diwą w Niemczech. Proszę jednak o kontakt na pytania@diwa-personalservice.pl Spróbujemy pomóc

Menelozaur

tragedia z daleko od nich oszustów

Diwa Personalservice
pracodawca
@Menelozaur 05.06.2018 13:16

Dzień Dobry, proszę przybliżyć sytuację, przesłać na pytania@diwa-personalservice.pl Każdy może sobie napisać, że ktoś jest oszustem, proszę o informacje, do których możemy się ustosunkować.

Menelozaur
@Diwa Personalservice 05.06.2018 13:40

Witam nie mam zamiaru wam pisać nie dośc że warunki pracy i mieszkania były zupełnie inne niż obiecaliście to jeszcze po co mam pisać na pytania diwa jak tam nie chcecie odpisywać? Piszecie że kontakt tylko telefoniczny a i nawet zadzwonić nie chcecie to jest jedna wielka tragedia z daleka od nich oszukują a potem niby na pokaz proszą o kontakt a zamiast odpisać wykręcają się kontaktem telefonicznym którego jak się okazuję również nie ma!!!

Diwa Personalservice
pracodawca
@Menelozaur 06.06.2018 10:05

Dzień Dobry, tak się składa, że cały czas odpisujemy właśnie na tym mailu, także śmiało. Proszę podać numer telefonu i gwarantujemy, że jeszcze dzisiaj ktoś się skontaktuje.

Panicz Karabasz

Ta agencja to dopiero (usunięte przez administratora) nie odbierają telefonów warunki na miejscu zupełnie inne niż obiecywali miało być blisko do pracy a tu dojeżdżam po 30 km w jedna stronę a obiecywali 10 km max! pokoje miały być 2 osobowe a nie 7!!!!! praca stała a nie 3 czy nawet 2 razy w tygodniu!! i najgorsze obiecywali zarobki na poziomie 1500 euro a jak dostałem wypłatę to miałem ochotę skoczyć z mostu wiecie ile dostałem 800 eur!!!!! Banda złodzieji już pewnie nigdy nie odzyskam moich pieniędzy dlatego ostrzegam was trzymajcie się z dala od tej agencji

Diwa Personalservice
pracodawca
@Panicz Karabasz 04.06.2018 14:53

Dzień Dobry, aby móc odnieść się do sytuacji, oraz postarać się rozwiązać ten problem, który de facto tyczy się jednego z naszych partnerów z Niemiec, potrzebujemy od Pana wszystkich informacji i opisania problemu. Dlatego proszę o przedstawienie problemu w mailu, który proszę wysłać na adres pytania@diwa-personalservice.pl Wówczas odniesiemy się do tego i postaramy pomóc.

Zostaw opinię o Diwa Personalservice - Prószków

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Diwa Personalservice