brak logo

Delfo Polska S.A.

Tychy

Opinie o Delfo Polska S.A.

kokoloko 2016-06-28 14:45
14,80 zł brutto to nie jest 2300 netto
Młody 2016-07-05 15:16
Witam. "kokoloko" masz rację bo ta kwota jest z premią.Jak przepracujesz 4 soboty to 3 jest z przodu na wypłacie. No i jest to też zależne od tego jaki jest miesiąc długi.Jeśli nie boisz się pracy, nie jesteś LESEREM, zrobisz jakąś niedzielę to jeszcze do tego dorobisz . Ogólnie nadgodziny płacone jak Bozia przykazała.Jeśli masz mus- robisz weekendy i kasa jest wtedy wyższa. Socjal w Delfo jest OK.Praca też, ale wiadomo-zależne od tego gdzie trafisz. Za leżenie płacą tylko w cieciowaniu,ale marne to pieniądze. Prześledź posty to się dowiesz co i jak na Delfo. Jakieś dodatkowe pytania to wal,postaram się odpowiedzieć. Pozdrawiam.
adeccowiec 2016-07-22 14:53
Taaaaa!!!! Szczególnie na spawalni 1...... Po 8h pracy masz 3km w nogach i 5 ton w bicepsach..... Naprawdę jesteś "mały gość", że tak różowo widzisz tę płacę do tej pracy.
1
Mały 2016-07-23 18:29
"adeccowiec" o co Ci chodzi? Przecież napisałem że w każdym zakładzie są lepsze i gorsze miejsca. Nie pisałem że na tłoczni jest super (choć znam takich co sobie chwalą). Na 1 też nie jest aż tak źle. Ja pracuję na 5 i sobie chwalę. Ale jestem nauczony roboty i się jej nie boję. Zawsze można trafić lepiej lub gorzej. Jest wiele innych zakładów w Tychach gdzie musisz robić w weekendy i nie zarobisz tyle co na DELFO. I trzeba się tam więcej narobić. Ale można też mieć pecha i trafić na ciulate stanowisko. Na 5 też są takie. Pisałem o tym w moich postach. Ale wtedy trzeba próbować się wykazać, pokombinować zawsze jest możliwość zmiany. A nie tylko narzekać. Ja wiem że w Polsce nie jest różowo względem praca-płaca,ale też nie jest tak źle. Wystarczy chcieć. Każdy jest KOWALEM SWOJEGO LOSU. Ale większość chce lub umie tylko ponarzekać. I nie pisz że jestem "mały gość" bo nie wiesz kto jestem ani jak pracuję. A pracowałem na wielu stanowiskach w Delfo i nie tylko na 5 i jakoś daję sobie radę. Jak się chce to można a jak się chcę narzekać to zawsze możesz zmienić pracę. Nikt Cię w niej nie trzyma na siłę. Ale bez urazy. Nikomu źle nie życzę. Więcej optymizmu. Ja go mam. Pokombinuj, może się uda trafić na lepsze miejsce. Pozdrawiam.
4
loki 2016-08-11 09:12
Maly nie świruj bo chyba na zmianie C nie robiles. Kierownicy liderzy wszystko po znajomości ustawione. I podlizują sie gorce tak zwanej zeby zasiąść wyżej tylko. Druga sprawa straszą umowami. Bylem pracownikiem b.dobrym pracowałem po 3 i 2,niedziele w miesiącu przez pól roku zero wolnego. A za brak jednego pomyslu dostałem info od kierownika ze mi umowy nie przedluzy. Tak ze robota nie jest zla sama w sobie kasa tez. Ale Ci co zarzadzaja kaplica. Tam chodzi o cyferki w tabelkach. :) nie ważne jak maja sie zgadzać.
1
Taki sobie gość 2016-08-17 19:38
"loki" nie świruję. Ja robię na spawalni "5" i tam jest Ok. Na innych działach tylko gościnnie. No i można się z wszystkimi dogadać jak się chce. Ja nie mam z tym problemu. Co do pomysłu "kaizen" to Adeccowcy nie muszą oddawać. Jest to wskazane ale nie ma musu. Zrobili Cię w balona. Obowiązek mają tylko ci co są pod DELFO. Bo z tego rozliczają też właśnie kierowników. Co do pracy może trafiłeś na złe miejsce ( też są takie). Więc jak jeszcze pracujesz w Delfo to pokombinuj,może uda się gdzieś przeskoczyć. Wszystko można załatwić. A jak nie to życzę znalezienia lepszej pracy. Więcej optymizmu. Pozdrawiam.
Mały 2016-08-20 21:02
Napisz jakie stanowisko Cię interesuje.Socjal jest OK.Premie miesięczne , kwartalne,wczasy pod gruszą,raz w roku efektywnościowa lub zyski zależy jak kto to nazywa no i na Boże Narodzenie też jest kasa.System 3 zmianowy lub 2 zmianowy. Biura 1 ranna zmiana oprócz ludzi z dozoru co jest oczywiste. Pisz jak co to odpowiem.
Były pracownik 2016-08-23 11:25
Witam. Pracowałem kiedyś na Delfo 3 lata na hali nr 5. Dobrze wspominam te czasy. Nie ukrywam że z chęcią bym tam wrócił. Pytanie tylko mam czy coś wiadomo kiedy się skończą przyjęcia przez pośrednika ??
1
nolte 2016-08-26 14:15
Z togo co się dowiedziałem dziś od pracownika agencji, nie ma na tą chwilę przyjęć, a kolejka oczekujących CV jest długa jak Amazonka.
1
Mały 2016-08-27 00:28
Dokładnie.Potwierdzam to co napisał "nolte".
1
DAWID 2016-09-09 21:29
WITAM PRACOWAŁE W DELFO DO PIERWSZYCH ZWOLNIEN GRUPOWYCH NA TŁOCZNI NA ZMIANIE B POD KIEROWNIKIE JASTRZĘBSKIM NIEWIESZ CZY SA PRZYJECIA
delfos 2016-10-20 21:52
Firma jest naprawdę ok pracuje tu już 10 lat na stanowisku robotniczym i nigdzie się nie wybieram. :) Kasa dla pracowników nie wykwalfikowanych jest bardzo dobra niestety dla fachowców jest podobna przez co czują się niedocenieni ale to nie znaczy że zle zarabiają poprostu nie ma aż takiej różnicy między nimi a "robolami" dlatego ich ambicja cierpi :) pozdr spawalnia 1
3
delfos 2016-10-20 21:53
Firma jest naprawdę ok pracuje tu już 10 lat na stanowisku robotniczym i nigdzie się nie wybieram. :) Kasa dla pracowników nie wykwalfikowanych jest bardzo dobra niestety dla fachowców jest podobna przez co czują się niedocenieni ale to nie znaczy że zle zarabiają poprostu nie ma aż takiej różnicy między nimi a "robolami" dlatego ich ambicja cierpi :) pozdr spawalnia 1
Milanista!!! 2016-10-27 20:07
pracowałem tam w 2012r, najpierw na tłoczni później chwilowo na spawalni, sam kierownik spawalni nam doradzał aby szukać innej pracy bo od stycznia będą nas wywalać, ja wykorzystałem pół roku na wyleczenie kolana, teraz miałem okazję wrócić na spawalnie, ale w mojej obecnej pracy mam za długi okres wypowiedzenia, mam nadzieję wrócić tam w przyszłym roku jak wygaśnie umowa w obecnej firmie, była to najlepsza praca i firma w jakiej pracowałem, nigdy nie zarobiłem mniej jak 2200zł a z 1 sobotą to było 2500zł, średnio co miesiąc było 2300zł i do tego wolna majówka :) firmę polecam bo to była jedna w sumie jest dalej jedna z bardziej uczciwych :) pozdro od esesmana :)
kama 2016-11-03 06:57
Ile zarabiają na spawalni :)
achim 2016-11-04 20:24
3000 na łape
migo-mag 2016-11-08 19:41
co tak mało????? za spawacza to 4-5 tys zarabiaja gdzie indziej !!!
Mary 2016-11-09 13:26
Ja też się interesuję pracą w tej Firmie i dziwią mnie te "znajomości". Czy ta praca z taką płacą wymaga az znajomości???? Czy Ci co po znajomości dostają wyższe wynagrodzenie??? Przecież to tylko praca fizyczna!
Mały 2016-11-15 23:56
Spawacze mają więcej niż zwykli którzy pracują na zgrzewarkach. No i przecież na całej spawalni nie pracują tylko Spawacze. A 3 tysiaki to chyba nie mało jak wpadną ze dwie soboty. Za tę pracę nie są to złe pieniądze. Co do warunków poczytaj wcześniejsze posty. Jest ładnie opisane. No i trzeba chcieć pracować bo dzisiaj nie każdy chce.
Mały 2016-11-16 00:39
Wyjaśniam Ci Mary o co chodzi. Odpowiedz sobie na pytanie: dlaczego w firmach jest rotacja pracowników? Odpowiadam,wpływ na to ma kilka czynników :kasa,atmosfera między ludźmi, atrakcyjność pracy(lekka-ciężka,łatwa-trudna). Dochodzi jeszcze kilka innych drobnych czynników w zależności od danego pracownika. W DELFO nie ma zbyt dużej rotacji że względu na te trzy główne czynniki o których pisałem. W innych molochach Tyskiego rynku pracy nie jest tak wesoło i dlatego ludzie migrują w poszukiwaniu lepszej robótki w której będą mieli zapewniony lepszy jeden lub wszystkie czynniki o których była mowa.Pracuję na 5 prawie dwa lata i przez ten czas zwolniły się same ze trzy osoby. Jedna kobieta szła na studia,jeden gość poszedł śmigać na Tiry a jeden zwolnił się z własnych osobistych powodów. O innych nie słyszałem. Ale nie pracuję wszędzie więc niech ktoś zaraz nie pisze że to nie prawda bo wiadomo że wszędzie być nie można. Za te osoby oczywiście zostali przyjęci"znajomi znajomych". Prześledź jak wygląda praca gdzie indziej to zrozumiesz. Tu też czasem ktoś ponarzeka ale trzyma się tej pracy "pazurami" bo wie że gdzieś indziej wcale nie jest tak kolorowo. Oczywiście są miejsca lepsze i gorsze, o tym już pisałem (pośledź posty) ale tak jest wszędzie. Wiem że ta praca to fizolstwo ale nie jest naprawdę zła. Dla mnie jedna z lepszych jaką miałem- nie muszę tak zapieprzać jak gdzieś indziej choć pracy się nie boję. Dlatego tak trudno się dostać do tej roboty i ludzie wykorzystują różne sposoby by sobie ją załatwić. Można też mieć szczęście i wskoczyć z ulicy przez ADECCO. To jest możliwe. Ale zapewniam że lista chętnych jest dłuuuuuga jak Amazonka. To tyle, moje zdanie jest subiektywne więc nie każdy musi się z nim zgodzić ale chyba odpowiedź Cię zadowoli. Pozdro.
3
Moshe 2016-11-27 16:57
Jest bardziej niż OK, szkoda tylko że aby pracować w sobotę i niedzielę trzeba mieć pomarańczowy arbaitancug.
1
Mały 2016-12-02 01:22
Zgadzam się z tobą Moshe w kwestii warunków. Są OK. Ale dlaczego piszesz że tak ciężko o Sobotę lub Niedzielę w pracy? To zależy gdzie pracujesz, tego nie napisałeś. Ja pracuje na 5 ( spawalnia 2- dla niewtajemniczonych) i zazwyczaj tego rejonu dotyczą moje posty. Wiem że na innych działach bywa różnie. Na 5 nie ma z tym problemu. Oczywiście nie wszystkie Soboty można pracować, ale jak można to kierownik chodzi i się pyta kto chce. Problem jest nawet w tym że cześć pracowników nie chce i czasem trudno skompletować ekipę do pracy. Ale czasem jest na odwrót i wtedy kierownik musi wybrać kto idzie do pracy a kto nie. Wiadomo że bierze się wtedy pod uwagę predyspozycję danego osobnika itp,itp. Nie mnie to oceniać jakimi kryteriami kieruje się dowodzący. Ja nie mam problemu. Kiedy chcę to pracuję, kiedy wypada jakaś impreza na weekend to mam wolne. I niech nikt nie pisze że jestem wazeliniarzem lub mam jakieś znajomości. Nic z tych rzeczy. Nigdy nie odmawiałem jak była potrzeba pracy w weekend. Chce się mieć dodatkową kasę to wszędzie Soboty trzeba robić. A jak się ma żonę, dzieci, chomika, rybki, mieszkanie, auto, jakiś kredycik itp. to raczej w Soboty wypada pracować. To chyba każdy normalny człowiek zrozumie. U mnie to zaprocentowało. Ale wiadomo,jak bym miał taką stawkę jak Stare Wagi to też bym wszystkich możliwych weekendów nie robił. Zgodzę się też z tobą że " pomarańczowi " mają większe możliwości ale to chyba oczywiste że pozwolą robić liderowi a nie zwykłemu pracownikowi jak jest taka potrzeba. Ale tak jest też gdzie indziej. To tyle. Napisz gdzie ty pracujesz i jak jest na tym dziale bo wiadomo że nie wszędzie jest jednakowo. Pozdrawiam.
1
Mały 2016-12-03 00:48
Klepneli kasę na "rybkę świąteczną". 2000 zł brutto. Więcej jak na FAP. Fajnie. Niektóre firmy nawet cukierka nie dadzą na Święta. Do tego Addecowcy załapali się na Mikołajkowe paczki dla dzieci. Też fajnie. Mogłoby nic nie być, a jest i z tego trzeba się cieszyć. Jest OK.
2
ja robot 2017-01-07 12:00
Nowoprzyjęty pracownik ADECCO ma stawkę na Tłoczni 14,60pln + premia 18% a więc 14,60*1,18 = 17,22pln na start
Wózkowi pod Adecco ta sama stawka ,więcej luzu niż pracownik bezpośredniej produkcji.
niestety sporo młodzianów co na tłoczni się przyjeło wymiękło i uciekło ,nie tak sobie wymarzyli 1wsza pracę hehe.

Umowy co miesiąc ,po ok roku dają na 6miesięcy .

Premie teraz aktualnie 4 razy do roku :
1. Premia roczna za brak podwyżek od 2012 do tej pory = 2000pln brutto ( w 2016 robita na 2 tury po 1000pln ) płaca do końca 1 kwartału (zależy od oszczędności i wyników firmy)
Dodatkowo 120-132pln co kwartał.
2. Premia Efektywnościowa - 10. czerwiec ( pomniejszana gdy mialeś L4) ok 550-700pln brutto.
3. Wczasy pod gruszą średnio 1200-1500pln brutto platne 10.lipca ( firma organizuje koniec lipca początek sierpnia postój jak FCA - 10dni musisz wziąść aby premię dostać)
4. Premia na karpia w 2016 było 2000pln brutto.

I tak to wygląda ,praca jest cieżka i uciążliwa halas ,przerwa 30min na 8h,chociaż zależy gdzie się trafi.
a więc średnio bez nadgodzin z premiami "na rękę wychodzi " ok 2500pln .
Nadgodziny soboty 100% płatne ,niedziela (150% + dzień do wybrania płatny 150pln brutto.)
Dodatkowo dodatki 35pln brutto miesięcznie na pranie ubrań.
pracownik Adecco z 3 sobotami powinien ok 3000pln na rękę dostać.

Pod firmą dodatek produkcyjny ok 78pln brutto.
Pod firmą na tłoczni dodatek szkodzliwy 0,25pln do godziny.
Socjal dobry ale wymagania też mają ,trzeba nie bać się pracy , chcesz pracowac musisz się sprawdzić ,kierownicy patrzą oceniają ludzi a więc leżenia nie ma bykiem.
Atmosfera w zależności na jakich ludzi trafisz .

Zarobki przyzwoite jak na region ale powinny być wyższe i ok 3000pln netto na tloczni ,
na spawalni panowie luzik nie ma co przyrównywać.

3
Mały 2017-01-11 12:05
Zgadzam się. Już też kiedyś opisałem warunki pracy. Socjal jest dobry. Co do ludzi i pracy to wiadomo - zależy jak się trafi. Nadmienię że na spawalni 5 też są miejscówki gdzie trzeba [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] No i na wózku też bywa różnie, czasem któryś wypadnie z gry( wolne,urlop,L4) i jak nie ściągną jakiegoś innego to też się trzeba nakręcić. Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Kasa dobra ale mogłoby być lepiej. Wiadomo. Ogólnie jak ktoś się nie boi pracy to polecam. Jedna z lepszych firm w okolicy.
Mały 2017-01-11 12:06
Zgadzam się. Już też kiedyś opisałem warunki pracy. Socjal jest dobry. Co do ludzi i pracy to wiadomo - zależy jak się trafi. Nadmienię że na spawalni 5 też są miejscówki gdzie trzeba [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] No i na wózku też bywa różnie, czasem któryś wypadnie z gry( wolne,urlop,L4) i jak nie ściągną jakiegoś innego to też się trzeba nakręcić. Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Kasa dobra ale mogłoby być lepiej. Wiadomo. Ogólnie jak ktoś się nie boi pracy to polecam. Jedna z lepszych firm w okolicy.
Poszukujący 2017-02-03 19:54
Siemka Są może przyjęcia do Delfo czy może będą w najbliższym czasie? Jak wygląda sytuacja z zarobkami i jak są płacone soboty i niedziele + dodatki ?
z traversy hehe 2017-02-05 17:08
na ob 5 dobrze jest tylko większość donosi i dziobie u ZT3
1
AAAA 2017-02-07 16:48
Jak wygląda sytuacja w Kielcach ?
Gość 2017-02-08 03:58
Na traversie to norma.
1
ja robot 2017-02-19 17:54
Pojawily się informacje że będą przyjmować na Delfo Polska S.A. na tłocznię - a więc zainteresowani papierki do Adecco składają.
na zmianie C już 2 świeżaków widziałem ,oczywiście zobaczymy ilu wytrzyma ,a ilu się nada
bo praca cieżka i odpowiedzialna i dla rozgarniętych.
Warunki jak napisałem u góry 14,62pln + premia 18% = 17,22pln /h brutto.
aw 2017-02-20 10:39
A ile można zarobić na początek z sobotami ?
ff 2017-02-20 16:10
A czemu przyjmują przez agencję pracy, a nie przez zakład pracy ? A przez agencję też należą się pieniądze na święta i wakacje ?
ja robot 2017-02-22 18:20
Taka polityka firmy i tyle decyduje zarząd ile osob przejdzie pod firmę a tak agencja adecco.
Kasa na wakacje musisz miec 10dni urlopu uzbierane na postój koniec lipca -początek sierpnia w zależności od kalendarza FCA , za każdy przerobiony miesiąc pracownik Adecco nabywa 2 dni urlopu,czyli jak nie masz 10lat przerobione to miałbyś 20dni urlopu a tak masz 12x2=24dni za rok przerobiony jak uzbierasz.

Pytanie AW ,chłopie stawkę masz podaną 17,22pln x 168h (21dni roboczych)=
średnio ok 2000-2100pln na rękę bez sobót ,jak przerobisz ok rok to doliczając premie dochodzi netto ok 300pln/miesięcznie.
Premie napisalem wyżej jakie są .
ff 2017-02-22 19:44
@ja robot 2017-02-22 18:20
a to jest możliwość że mogą przenieś później z Agencji pod Delfo ?
ja robot 2017-02-26 09:37
Do ff :
jak się sprawdzisz to firma przejmie ale na chwilę obecną
pewnie lekko 1 -1,5 roku pod adecco trza przerobić .
No chyba że lepsze oferty się pojawią i ludzie zaczną uciekać ,bo na fiacie FCA ludzi już firmy podkupują lepszymi warunkami ( Czechy ,Isuzu itp)
NIby FCA mają ukraińców zatrudniać ale jakoś słabo to widze jak Sasza czy Misza ,Wania
dogaduje się z polakami a pracuję się w zespołach na danej lini a więc komunikacja musi być.
Wyszkolenie człowieka na tłoczni ( nie do pakowania ) tylko do autocertyfikacji odpowiedzialnych detali zajmuje w zależności od detalu ok 6mies w góre ,zalezy to od stopnia kumatości goscia a złom kosztuje o czym się nie jeden odbierający przekonał na kwitku ( dostaniesz po premii ) od wypłaty .

Taka polityka firmy i to nie zalezy od nas , uzupełniaja kadrę bo też ludzie na emerytury przechodzą w zeszlym roku przyjeli pod adecco parę osób po roku została może połowa.

Sam pod adecco robilem sporo.
ff 2017-02-26 15:07
Jakby przyjmowali od razu pod firmę to by było inaczej, a tak to widzisz jak to wygląda? Niech Ci tylko zabiorą po 2 zł z godziny to jesteś w plecy ok. 320zł miesięcznie
gosc 2017-02-26 15:21
A jak z liderami współpraca bo słyszałem ze co niektorzy to niezłe świry ?
1
ja robot 2017-02-26 16:18
Adecco nic nie zabiera z pensji , Delfo się rozlicza z nimi ( nas to nie interesuje)
ty jako pracownik masz stawke jak podalem 14,62pln+ 18% premii =17,22pln brutto i dodatki co napisalem wyżej w post.

Swoje trzeba zrobić, trzeba się starać, liderów musisz sie słuchać jak coś każą bo sa twoimi bezpośrednimi przełożonymi (obowiązuje droga służbowa) , jak coś nie wiesz to pytasz starszych pracowników albo przełożonych -operator lini (na której pracujesz) -> lider -> kierownik-> kierownik zmianowy )
Jak porobisz trochę i poznasz ludzi , swoje będziesz robił OK to problemów nie ma
ale jak masz zamiar walić w ch... czy na telefonie non stop siedzieć to nikt sie nie będzie patyczkował , a na telefony to są uczuleni jak i liderzy tak i kierownicy.
Są linie ,gorsze i lepsze w zależności od detali
na dużych liniach : L11 / L8 / L6 / L21 / L31 / L35
małe linie : L10 / L9 / L3 /L34
Generalnie większość lini ma swoich stałych odbierających ,no ale młodzi też się szkolić muszą
bo w razie urlopu czy L4 pracownika,ktoś musi stanąć na odbieraniu detalu (autocertyfikacji).
aa 2017-02-27 00:17
To czemu nie zatrudnią od razu przez Zakład (tak jak w innych firmach) tylko przez Agencję, bo zakład płaci Agencji a Agencja dopiero tobie i oni też muszą coś zarobić przecież za darmo tam nie siedzą.
Mały 2017-02-28 00:16
Bo taka jest polityka firmy. I takie prawo w Polsce. I pośredniaki mają z czego żyć. Sam tego nie pochwalam ale tak jest. Czego jeszcze nie rozumiesz? Kolega "ja robot" wszystko ładnie opisał. Warunki pracy, płacę itp. Ja też już kiedyś opisałem warunki, poczytajcie posty wcześniejsze. Tylko czytajcie ze zrozumieniem. Ile razy trzeba pisać jakie są warunki pracy? Jak tego nie kumasz człowieku to na DELFO się nie nadasz, i tyle. Jakieś przyjęcia na pewno będą bo kilka osób się zwolniło. Ktoś musi za nich przyjść. Samo się nie zrobi przecież. Wystarczy nie bać się pracy, kumać i nie wisieć cały czas na telefonie. Wszystko.
3
ciekawy 2017-03-03 12:44
Czy praca na tłoczni jest rzeczywiscie taka trudna i wymaga myślenia jak tu inni pisza? I czy warto przez adecco?
Mały 2017-03-03 14:20
Są lepsze i gorsze miejsca jak wszędzie. Nigdy nie wiadomo jak się trafi. Jak się nie boisz i potrafisz używać głowy to dasz radę. To tyle. Reszta już chyba została opisana.
1
Poszukujący 2017-03-03 14:30
Są może przyjęcia do Delfo lub czy będą w najbliższym czasie ?
Mały 2017-03-04 22:02
Pewnie tak. Choć ponoć ADECCO miało tylko kilka kobiet w swojej ofercie, brak facetów do pracy. A w DELFO bardziej preferują mężczyzn. Ze względu na specyfikę pracy. Nie dlatego że kobietki są gorsze. Tylko wiadomo, one nie wszędzie mogą pracować. A na jakiej zasadzie jest rekrutacja już zostało opisane. Prześledź posty. Nie tylko moje. Pozdro. Udanego zatrudnienia.
Maintenance 2017-03-17 12:12
Automatyk nie zdezerterował, zmiany organizacyjne (czyt.awanse) oraz emerytury powodują pojawienie się ofert na stanowiska.
Maintenance 2017-03-17 12:22
Świetne posty, masz fajne podejście, ludzie to tylko narzekają a Ty masz taki obiektywne spojrzenie. Nie chcesz do UR :D
Mały 2017-03-17 13:05
Dziękuję bardzo lecz na razie mi dobrze. Ale dziękuję za propozycję. Bedziemy w kontakcie. Czasem udzielam sie na forum. :-) Pozdrawiam.
z traversy hehe 2017-03-24 20:22
a co ty buraku wiesz o traversie?
1
Gość 2017-03-27 23:03
A to że na lini modelowej trawersy robią zazwyczaj takie buraki co do niczego innego sie nie nadają tylko do przerzucania trawersy.I tyle w temacie...Buraku. Może nie mam racji? Wystarczy popytać na 5, tyle że wprost mało kto to powie ale swoje każdy wie. Taka prawda, zdaję sobie sprawę buraku że się z tym nie zgodzisz no ale masz do tego pełne prawo. Zresztą po dłuższym czasie ciepania trawersą pewnie i tak twój mózg nie zakceptuje innej prawdy,więc po co ta gatka? Tacy ludzie wchodzą tylko na forum by się wyżalić, komuś dojechać i się dowartościować bo w realu się nie udaje zapewne. I nie pisz już, bo i tak Ci buraku nie odpiszę. Szkoda mi czasu na takiego ogarniętego, mądrego, wygadanego człowieczka. Idź lepiej poprzerzucać trawersę a nie obrażaj innych na forum. Kij ma dwa końce. Jeśli jarzysz o co chodzi. Narka buraku.
Zostaw swoją opinię o Delfo Polska S.A. - Tychy
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Delfo Polska S.A.