brak logo

Delfo Polska S.A.

Tychy

Opinie o Delfo Polska S.A.

maciora666 2015-09-08 14:24
praca po 8 godz. dziennie. Na weekend zapisy ale czasami jak mus to mus :)
Loki 2015-09-17 16:09
Siema. Powiedzcie jakie wkońcu są zarobki na tym delfo na tłoczni? I czy faktycznie taka cięzka praca na tej tłoczni? Jak 3/4 maszyny widziałem tam pracują.
Mogę się mylić.
Pozdrawiam
1
Mały 2015-12-31 13:09
Witam.Postanowiłem napisać opinie o pracy w DELFO ponieważ jak przeczytałem inne wypowiedzi to scyzoryk mi się w kieszeni otworzył.Tak wiec drogi czytelniku:Pracuję na spawalni nr.5 w Delfo Tychy(i tego działu dotyczy moja opinia).Praca jest normalna.Jeśli pracujesz na zgrzewarkach...zakładasz detal na urządzenie zwane poka-yoke naciskasz przycisk i się zgrzewa(tak w skrócie).Do tego dochodzi obsługa całego stanowiska pracy tak jak w innym zakładzie(dbałość o sprzęt,porządki itp.)Jeśli jeździsz na wózku widłowym...przewozisz detal z punktu A do punktu B-podstawiasz detal na stanowisko danej operacji-wywozisz gotowy zgrzany lup pospawany na magazyn.Jeśli pracujesz na linii malowania KTV wieszasz detale na zawieszki które idą do malowania-po malowaniu ściągasz.Ogólnie to stanowiska pracy fizycznej,ustawiacze,technicy,kierownicy mają swoją działkę do wykonania.Praca nie wymaga wybitnych uzdolnień ani umiejętności.Nie jest ciężka,trudna itp.Pracuje się 8h...tzn.:jest 30 min.przerwy,do tego dochodzi możliwość zaparzenia kawy lub herbaty,wyjście na papierosa też nie jest problemem.Oczywiście jeśli pracuje się na stanowisku zrobotyzowanym to wiadomo,ktoś musi Cię podmienić ale to nie problem a jeśli pracuje się na stanowisku z zgrzewarką którą się operuje samemu to trzeba trochę podgonić z robotą.To też nie problem ponieważ normy nie są tak wyżyłowane by nie było to możliwe.Wystarczy chcieć.Co do kasy: ok.2000zł netto bez nadgodzin,sobót.Warunki pracy przez pośredniaka takie jak pod firmą.Źle?Pokażcie mi w okolicy firmę gdzie za taką pracę od poniedziałku do piątku dostaniecie tyle.Co do sobót i nadgodzin:jak są to zazwyczaj się pracuje ale wtedy kasa rośnie do 1500zł i wyżej do tej podstawy.Tak naprawdę nie ma przymusu pracy w sobotę(ale wiadomo jak jest :-) ...)Każdy ma inne priorytety:jeden chce kasę to pracuje-inny nie chce to nie pracuje.Dochodzą inne bonusy jak pod firmą:wczasy pod gruszą,kasa na święta itp.Na koniec moje subiektywne stwierdzenie:Ludzie,nie narzekajcie(nie grzeszcie :-)...) na te pracę bo chyba nigdzie indziej nie pracowaliście i nie wiecie jak jest w innych korporacjach,"molochach" czy u innych prywaciarzy.Popracujecie gdzie indziej to szybko zmienicie zdanie.Ale nie twierdzę że nie można znaleźć lepszej pracy-czego życzę każdemu.Mam nadzieję że moja opinia pomoże wszystkim zainteresowanym.Pozdrowienia dla wszystkich z"5".Ci którzy tam pracują i to przeczytają dobrze wiedzą że ogólnikowo opisałem prawdę.
3
dhl pl 2016-01-04 15:04
sa firmy raben dhl i mozna wiecej zarobic...
beny 2016-01-07 08:49
W rzeczy samej :-) spawalnia 5 OK :-)
marian 2016-01-19 17:48
Moze mi ktos powiedziec gdzie moge zlozyc cv? Ktora agencja przeprowadza rekrutacje?
adamus 2016-02-12 10:17
DELFO staz 10 lat ,praca ciezka,wszedzie halas olej i niebezpieczenstwo pociecia detalami,mowie o tloczni,wytloczki bywaja duze i nieporeczne np caly bok lub poszycie dachu ,klapy,drzwi,bylem juz szyty kilka razy ,ale ludzie w porzadku i spoko atmosfera,najwyzsza wyplata na reke to 5200zl,w grudniu z premia.Obecna stawka to ponad 17zl/h .Adeco dostaja okolo 14zeta,wyplaty kolo 3kola na reke bez problemu ,jak chcesz mozna robic 7dni.Praca bywa bardzo obciazajaca fizycznie,choc zdarzja sie dni luzu.Na spawalni jest duzo lzej ale nigdy nie zostaje sie na jednym stanowisku,mozna robic kilka roznych rzeczy w ciagu dniowki, pozdro
lozano 2016-02-28 08:58
u nas pracownik adecco ma na godz 14,66 sporowvnw
lozano 2016-02-28 09:13
Pracuje troche i wiem ze atmosfere w pracy tworza sami pracownicy..na Mojej zm jest fajna atmosfera ,jest pare osób które psuja ja.
zarobki:mam 18,98/godz
warunki socjalne ;spoko
loki 2016-04-25 21:58
Mydlicie oczy 20zl maja pracownicy co robia tam po 20 lat albo i dluzej. Nowi pracownicy niech będą uswiadomieni czyli adecco ze stawka 14,80 brutto na miesiąc okolo 2300 netto dobra kasa jak na te czasy i tak. Umowa na pól roku max i ciągle strasza zwolnieniami. Różne premie są itd. Praca raz lepsza raz gorsza. Mobing pelna gębą w tej firmie. Nie masz znajomości to na pace robisz do emeryturki. Jak macie wybór zmiany to omijajcie zmianę C. Kierownicy wariaci na przerwy wysyłają po 2 godzinach albo po 6. Nigdy nie jest planowo i wiecznie podmianki. Obcinają ludzi na liniach powinno być 6 daja 5. Żenada. Co może zmobilizować to jedynie ta kasa. Weekend to z nimi tak bylo ze jak odmówisz to focha maja ze nie chciałeś przyjść. Heh
Jako pracownik adecco wypłaty po niżej 3 tys nie schodza jak są weekendy.
Pozdrawiam
Mały 2016-04-28 17:16
Witam ponownie. Nie zgadzam się z poprzednikiem. Napisz " loki " którego działu ( tłocznia, spawalnia,magazyn) dotyczy twoja opinia to wtedy będzie możliwość porównania twoich wiadomości. Nikt nie pisał że zarobi się 20 zł/ h jako nowy pracownik. To oczywiste że starzy pracownicy mają wyższe stawki. Adeccowcy mają od 14.69zł/h brutto do 16 zł /h zależnie od tego kiedy się przyjęli i gdzie pracują. Mobbing? Gdzie? Na Delfo? " loki " ty chyba z księżyca spadłeś. Pracuje już tam rok, przeskoczyłem przez ten czas przez różne zmiany i różne działy (gościnnie-przyznam szczerze) i bez problemu można samemu stwierdzić czy jest mobbing czy nie.Inna sprawa jest taka że dzisiaj młodzi są nie nauczeni pracy ( większość-nie wszyscy oczywiście...wiem z doświadczenia ) i jak ktoś od nich zaczyna wymagać to od razu jest mobbing.Oczywiście są lepsze i gorsze miejsca pracy-jak wszędzie zresztą. Przyjmij się do jakiegoś prywaciarza lub molochu typu Lear,Maflo,Formpol lub inny Tyski zakład to przekonasz się dopiero co znaczy mobbing. Więc sorry ale chyba jesteś lewy do pracy skoro wypisujesz takie pierdoły. Starsi pracownicy ( nie wszyscy ) na Delfo też narzekają ale jest to spowodowane tym że przepracowali najpierw kilka lat pod FIATEM a później pod DELFO i nie mają innego doświadczenia zawodowego( nie znają aktualnego rynku pracy i nie wiedzą jak jest gdzie indziej lub nie chcą wiedzieć ). Dla niektórych problem jest już jak nie zdążą wypić kawy przez awarię lub inny losowy przypadek. A normy nie są straszne,wystarczy chcieć co też Ci starsi pracownicy mogą potwierdzić. Pisałem już o tym wcześniej. Poczytaj wcześniejsze posty. Więc nie narzekaj, inni też niech nie narzekają bo w Delfo naprawdę nie jest źle ( no chyba że się jest LESEREM... He,he,he ). Mobbing i " płynna" przerwa śniadaniowa HA,HA,HA no chyba dzisiaj nie usunę z wrażenia HA,HA,HA. Pozdrowienia dla wszystkich z "5".
2
schneider_electric 2016-05-31 15:10
dlaczego poszukują automatyka, czemu poprzedni zdezerterował ?:)
Dziewczyna 2016-06-23 13:12
A kobiety też pracują w Delfo. W jaki sposób składać Cv ?
1
Mały 2016-06-24 09:29
"Dziewczyna" kobiety pracują w Delfo. Nie tylko w biurach. Także na produkcji. I nie mają ciężkiej pracy. Tak uważam ale to subiektywne zdanie. Dostać się do pracy można przez agencję "Adecco". Teoretycznie tylko. Można też po znajomości. Jak się ma kogoś kto pracuje w Delfo i Cię poleci.Tak to wygląda. Przyjęcia do firmy po znajomości 80%,z Adecco 20%. Takie fakty. Zresztą każdy to potwierdzi. Pozdrawiam. Gdybyś miała jeszcze pytania pisz. Odpowiem w miarę możliwości.
5
kokoloko 2016-06-28 14:42
witam jak można zarobić 3000 na rękę mając około 14 zł brutto na godzinę?????????????????
kokoloko 2016-06-28 14:45
14,80 zł brutto to nie jest 2300 netto
Młody 2016-07-05 15:16
Witam. "kokoloko" masz rację bo ta kwota jest z premią.Jak przepracujesz 4 soboty to 3 jest z przodu na wypłacie. No i jest to też zależne od tego jaki jest miesiąc długi.Jeśli nie boisz się pracy, nie jesteś LESEREM, zrobisz jakąś niedzielę to jeszcze do tego dorobisz . Ogólnie nadgodziny płacone jak Bozia przykazała.Jeśli masz mus- robisz weekendy i kasa jest wtedy wyższa. Socjal w Delfo jest OK.Praca też, ale wiadomo-zależne od tego gdzie trafisz. Za leżenie płacą tylko w cieciowaniu,ale marne to pieniądze. Prześledź posty to się dowiesz co i jak na Delfo. Jakieś dodatkowe pytania to wal,postaram się odpowiedzieć. Pozdrawiam.
adeccowiec 2016-07-22 14:53
Taaaaa!!!! Szczególnie na spawalni 1...... Po 8h pracy masz 3km w nogach i 5 ton w bicepsach..... Naprawdę jesteś "mały gość", że tak różowo widzisz tę płacę do tej pracy.
1
Mały 2016-07-23 18:29
"adeccowiec" o co Ci chodzi? Przecież napisałem że w każdym zakładzie są lepsze i gorsze miejsca. Nie pisałem że na tłoczni jest super (choć znam takich co sobie chwalą). Na 1 też nie jest aż tak źle. Ja pracuję na 5 i sobie chwalę. Ale jestem nauczony roboty i się jej nie boję. Zawsze można trafić lepiej lub gorzej. Jest wiele innych zakładów w Tychach gdzie musisz robić w weekendy i nie zarobisz tyle co na DELFO. I trzeba się tam więcej narobić. Ale można też mieć pecha i trafić na ciulate stanowisko. Na 5 też są takie. Pisałem o tym w moich postach. Ale wtedy trzeba próbować się wykazać, pokombinować zawsze jest możliwość zmiany. A nie tylko narzekać. Ja wiem że w Polsce nie jest różowo względem praca-płaca,ale też nie jest tak źle. Wystarczy chcieć. Każdy jest KOWALEM SWOJEGO LOSU. Ale większość chce lub umie tylko ponarzekać. I nie pisz że jestem "mały gość" bo nie wiesz kto jestem ani jak pracuję. A pracowałem na wielu stanowiskach w Delfo i nie tylko na 5 i jakoś daję sobie radę. Jak się chce to można a jak się chcę narzekać to zawsze możesz zmienić pracę. Nikt Cię w niej nie trzyma na siłę. Ale bez urazy. Nikomu źle nie życzę. Więcej optymizmu. Ja go mam. Pokombinuj, może się uda trafić na lepsze miejsce. Pozdrawiam.
4
loki 2016-08-11 09:12
Maly nie świruj bo chyba na zmianie C nie robiles. Kierownicy liderzy wszystko po znajomości ustawione. I podlizują sie gorce tak zwanej zeby zasiąść wyżej tylko. Druga sprawa straszą umowami. Bylem pracownikiem b.dobrym pracowałem po 3 i 2,niedziele w miesiącu przez pól roku zero wolnego. A za brak jednego pomyslu dostałem info od kierownika ze mi umowy nie przedluzy. Tak ze robota nie jest zla sama w sobie kasa tez. Ale Ci co zarzadzaja kaplica. Tam chodzi o cyferki w tabelkach. :) nie ważne jak maja sie zgadzać.
1
Taki sobie gość 2016-08-17 19:38
"loki" nie świruję. Ja robię na spawalni "5" i tam jest Ok. Na innych działach tylko gościnnie. No i można się z wszystkimi dogadać jak się chce. Ja nie mam z tym problemu. Co do pomysłu "kaizen" to Adeccowcy nie muszą oddawać. Jest to wskazane ale nie ma musu. Zrobili Cię w balona. Obowiązek mają tylko ci co są pod DELFO. Bo z tego rozliczają też właśnie kierowników. Co do pracy może trafiłeś na złe miejsce ( też są takie). Więc jak jeszcze pracujesz w Delfo to pokombinuj,może uda się gdzieś przeskoczyć. Wszystko można załatwić. A jak nie to życzę znalezienia lepszej pracy. Więcej optymizmu. Pozdrawiam.
Mały 2016-08-20 21:02
Napisz jakie stanowisko Cię interesuje.Socjal jest OK.Premie miesięczne , kwartalne,wczasy pod gruszą,raz w roku efektywnościowa lub zyski zależy jak kto to nazywa no i na Boże Narodzenie też jest kasa.System 3 zmianowy lub 2 zmianowy. Biura 1 ranna zmiana oprócz ludzi z dozoru co jest oczywiste. Pisz jak co to odpowiem.
Były pracownik 2016-08-23 11:25
Witam. Pracowałem kiedyś na Delfo 3 lata na hali nr 5. Dobrze wspominam te czasy. Nie ukrywam że z chęcią bym tam wrócił. Pytanie tylko mam czy coś wiadomo kiedy się skończą przyjęcia przez pośrednika ??
1
nolte 2016-08-26 14:15
Z togo co się dowiedziałem dziś od pracownika agencji, nie ma na tą chwilę przyjęć, a kolejka oczekujących CV jest długa jak Amazonka.
1
Mały 2016-08-27 00:28
Dokładnie.Potwierdzam to co napisał "nolte".
1
DAWID 2016-09-09 21:29
WITAM PRACOWAŁE W DELFO DO PIERWSZYCH ZWOLNIEN GRUPOWYCH NA TŁOCZNI NA ZMIANIE B POD KIEROWNIKIE JASTRZĘBSKIM NIEWIESZ CZY SA PRZYJECIA
delfos 2016-10-20 21:52
Firma jest naprawdę ok pracuje tu już 10 lat na stanowisku robotniczym i nigdzie się nie wybieram. :) Kasa dla pracowników nie wykwalfikowanych jest bardzo dobra niestety dla fachowców jest podobna przez co czują się niedocenieni ale to nie znaczy że zle zarabiają poprostu nie ma aż takiej różnicy między nimi a "robolami" dlatego ich ambicja cierpi :) pozdr spawalnia 1
1
delfos 2016-10-20 21:53
Firma jest naprawdę ok pracuje tu już 10 lat na stanowisku robotniczym i nigdzie się nie wybieram. :) Kasa dla pracowników nie wykwalfikowanych jest bardzo dobra niestety dla fachowców jest podobna przez co czują się niedocenieni ale to nie znaczy że zle zarabiają poprostu nie ma aż takiej różnicy między nimi a "robolami" dlatego ich ambicja cierpi :) pozdr spawalnia 1
Milanista!!! 2016-10-27 20:07
pracowałem tam w 2012r, najpierw na tłoczni później chwilowo na spawalni, sam kierownik spawalni nam doradzał aby szukać innej pracy bo od stycznia będą nas wywalać, ja wykorzystałem pół roku na wyleczenie kolana, teraz miałem okazję wrócić na spawalnie, ale w mojej obecnej pracy mam za długi okres wypowiedzenia, mam nadzieję wrócić tam w przyszłym roku jak wygaśnie umowa w obecnej firmie, była to najlepsza praca i firma w jakiej pracowałem, nigdy nie zarobiłem mniej jak 2200zł a z 1 sobotą to było 2500zł, średnio co miesiąc było 2300zł i do tego wolna majówka :) firmę polecam bo to była jedna w sumie jest dalej jedna z bardziej uczciwych :) pozdro od esesmana :)
kama 2016-11-03 06:57
Ile zarabiają na spawalni :)
achim 2016-11-04 20:24
3000 na łape
migo-mag 2016-11-08 19:41
co tak mało????? za spawacza to 4-5 tys zarabiaja gdzie indziej !!!
Mary 2016-11-09 13:26
Ja też się interesuję pracą w tej Firmie i dziwią mnie te "znajomości". Czy ta praca z taką płacą wymaga az znajomości???? Czy Ci co po znajomości dostają wyższe wynagrodzenie??? Przecież to tylko praca fizyczna!
Mały 2016-11-15 23:56
Spawacze mają więcej niż zwykli którzy pracują na zgrzewarkach. No i przecież na całej spawalni nie pracują tylko Spawacze. A 3 tysiaki to chyba nie mało jak wpadną ze dwie soboty. Za tę pracę nie są to złe pieniądze. Co do warunków poczytaj wcześniejsze posty. Jest ładnie opisane. No i trzeba chcieć pracować bo dzisiaj nie każdy chce.
Mały 2016-11-16 00:39
Wyjaśniam Ci Mary o co chodzi. Odpowiedz sobie na pytanie: dlaczego w firmach jest rotacja pracowników? Odpowiadam,wpływ na to ma kilka czynników :kasa,atmosfera między ludźmi, atrakcyjność pracy(lekka-ciężka,łatwa-trudna). Dochodzi jeszcze kilka innych drobnych czynników w zależności od danego pracownika. W DELFO nie ma zbyt dużej rotacji że względu na te trzy główne czynniki o których pisałem. W innych molochach Tyskiego rynku pracy nie jest tak wesoło i dlatego ludzie migrują w poszukiwaniu lepszej robótki w której będą mieli zapewniony lepszy jeden lub wszystkie czynniki o których była mowa.Pracuję na 5 prawie dwa lata i przez ten czas zwolniły się same ze trzy osoby. Jedna kobieta szła na studia,jeden gość poszedł śmigać na Tiry a jeden zwolnił się z własnych osobistych powodów. O innych nie słyszałem. Ale nie pracuję wszędzie więc niech ktoś zaraz nie pisze że to nie prawda bo wiadomo że wszędzie być nie można. Za te osoby oczywiście zostali przyjęci"znajomi znajomych". Prześledź jak wygląda praca gdzie indziej to zrozumiesz. Tu też czasem ktoś ponarzeka ale trzyma się tej pracy "pazurami" bo wie że gdzieś indziej wcale nie jest tak kolorowo. Oczywiście są miejsca lepsze i gorsze, o tym już pisałem (pośledź posty) ale tak jest wszędzie. Wiem że ta praca to fizolstwo ale nie jest naprawdę zła. Dla mnie jedna z lepszych jaką miałem- nie muszę tak zapieprzać jak gdzieś indziej choć pracy się nie boję. Dlatego tak trudno się dostać do tej roboty i ludzie wykorzystują różne sposoby by sobie ją załatwić. Można też mieć szczęście i wskoczyć z ulicy przez ADECCO. To jest możliwe. Ale zapewniam że lista chętnych jest dłuuuuuga jak Amazonka. To tyle, moje zdanie jest subiektywne więc nie każdy musi się z nim zgodzić ale chyba odpowiedź Cię zadowoli. Pozdro.
3
Moshe 2016-11-27 16:57
Jest bardziej niż OK, szkoda tylko że aby pracować w sobotę i niedzielę trzeba mieć pomarańczowy arbaitancug.
1
Mały 2016-12-02 01:22
Zgadzam się z tobą Moshe w kwestii warunków. Są OK. Ale dlaczego piszesz że tak ciężko o Sobotę lub Niedzielę w pracy? To zależy gdzie pracujesz, tego nie napisałeś. Ja pracuje na 5 ( spawalnia 2- dla niewtajemniczonych) i zazwyczaj tego rejonu dotyczą moje posty. Wiem że na innych działach bywa różnie. Na 5 nie ma z tym problemu. Oczywiście nie wszystkie Soboty można pracować, ale jak można to kierownik chodzi i się pyta kto chce. Problem jest nawet w tym że cześć pracowników nie chce i czasem trudno skompletować ekipę do pracy. Ale czasem jest na odwrót i wtedy kierownik musi wybrać kto idzie do pracy a kto nie. Wiadomo że bierze się wtedy pod uwagę predyspozycję danego osobnika itp,itp. Nie mnie to oceniać jakimi kryteriami kieruje się dowodzący. Ja nie mam problemu. Kiedy chcę to pracuję, kiedy wypada jakaś impreza na weekend to mam wolne. I niech nikt nie pisze że jestem wazeliniarzem lub mam jakieś znajomości. Nic z tych rzeczy. Nigdy nie odmawiałem jak była potrzeba pracy w weekend. Chce się mieć dodatkową kasę to wszędzie Soboty trzeba robić. A jak się ma żonę, dzieci, chomika, rybki, mieszkanie, auto, jakiś kredycik itp. to raczej w Soboty wypada pracować. To chyba każdy normalny człowiek zrozumie. U mnie to zaprocentowało. Ale wiadomo,jak bym miał taką stawkę jak Stare Wagi to też bym wszystkich możliwych weekendów nie robił. Zgodzę się też z tobą że " pomarańczowi " mają większe możliwości ale to chyba oczywiste że pozwolą robić liderowi a nie zwykłemu pracownikowi jak jest taka potrzeba. Ale tak jest też gdzie indziej. To tyle. Napisz gdzie ty pracujesz i jak jest na tym dziale bo wiadomo że nie wszędzie jest jednakowo. Pozdrawiam.
1
Mały 2016-12-03 00:48
Klepneli kasę na "rybkę świąteczną". 2000 zł brutto. Więcej jak na FAP. Fajnie. Niektóre firmy nawet cukierka nie dadzą na Święta. Do tego Addecowcy załapali się na Mikołajkowe paczki dla dzieci. Też fajnie. Mogłoby nic nie być, a jest i z tego trzeba się cieszyć. Jest OK.
ja robot 2017-01-07 12:00
Nowoprzyjęty pracownik ADECCO ma stawkę na Tłoczni 14,60pln + premia 18% a więc 14,60*1,18 = 17,22pln na start
Wózkowi pod Adecco ta sama stawka ,więcej luzu niż pracownik bezpośredniej produkcji.
niestety sporo młodzianów co na tłoczni się przyjeło wymiękło i uciekło ,nie tak sobie wymarzyli 1wsza pracę hehe.

Umowy co miesiąc ,po ok roku dają na 6miesięcy .

Premie teraz aktualnie 4 razy do roku :
1. Premia roczna za brak podwyżek od 2012 do tej pory = 2000pln brutto ( w 2016 robita na 2 tury po 1000pln ) płaca do końca 1 kwartału (zależy od oszczędności i wyników firmy)
Dodatkowo 120-132pln co kwartał.
2. Premia Efektywnościowa - 10. czerwiec ( pomniejszana gdy mialeś L4) ok 550-700pln brutto.
3. Wczasy pod gruszą średnio 1200-1500pln brutto platne 10.lipca ( firma organizuje koniec lipca początek sierpnia postój jak FCA - 10dni musisz wziąść aby premię dostać)
4. Premia na karpia w 2016 było 2000pln brutto.

I tak to wygląda ,praca jest cieżka i uciążliwa halas ,przerwa 30min na 8h,chociaż zależy gdzie się trafi.
a więc średnio bez nadgodzin z premiami "na rękę wychodzi " ok 2500pln .
Nadgodziny soboty 100% płatne ,niedziela (150% + dzień do wybrania płatny 150pln brutto.)
Dodatkowo dodatki 35pln brutto miesięcznie na pranie ubrań.
pracownik Adecco z 3 sobotami powinien ok 3000pln na rękę dostać.

Pod firmą dodatek produkcyjny ok 78pln brutto.
Pod firmą na tłoczni dodatek szkodzliwy 0,25pln do godziny.
Socjal dobry ale wymagania też mają ,trzeba nie bać się pracy , chcesz pracowac musisz się sprawdzić ,kierownicy patrzą oceniają ludzi a więc leżenia nie ma bykiem.
Atmosfera w zależności na jakich ludzi trafisz .

Zarobki przyzwoite jak na region ale powinny być wyższe i ok 3000pln netto na tloczni ,
na spawalni panowie luzik nie ma co przyrównywać.

1
Mały 2017-01-11 12:05
Zgadzam się. Już też kiedyś opisałem warunki pracy. Socjal jest dobry. Co do ludzi i pracy to wiadomo - zależy jak się trafi. Nadmienię że na spawalni 5 też są miejscówki gdzie trzeba [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] No i na wózku też bywa różnie, czasem któryś wypadnie z gry( wolne,urlop,L4) i jak nie ściągną jakiegoś innego to też się trzeba nakręcić. Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Kasa dobra ale mogłoby być lepiej. Wiadomo. Ogólnie jak ktoś się nie boi pracy to polecam. Jedna z lepszych firm w okolicy.
Mały 2017-01-11 12:06
Zgadzam się. Już też kiedyś opisałem warunki pracy. Socjal jest dobry. Co do ludzi i pracy to wiadomo - zależy jak się trafi. Nadmienię że na spawalni 5 też są miejscówki gdzie trzeba [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] No i na wózku też bywa różnie, czasem któryś wypadnie z gry( wolne,urlop,L4) i jak nie ściągną jakiegoś innego to też się trzeba nakręcić. Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Kasa dobra ale mogłoby być lepiej. Wiadomo. Ogólnie jak ktoś się nie boi pracy to polecam. Jedna z lepszych firm w okolicy.
Poszukujący 2017-02-03 19:54
Siemka Są może przyjęcia do Delfo czy może będą w najbliższym czasie? Jak wygląda sytuacja z zarobkami i jak są płacone soboty i niedziele + dodatki ?
z traversy hehe 2017-02-05 17:08
na ob 5 dobrze jest tylko większość donosi i dziobie u ZT3
AAAA 2017-02-07 16:48
Jak wygląda sytuacja w Kielcach ?
Gość 2017-02-08 03:58
Na traversie to norma.
ja robot 2017-02-19 17:54
Pojawily się informacje że będą przyjmować na Delfo Polska S.A. na tłocznię - a więc zainteresowani papierki do Adecco składają.
na zmianie C już 2 świeżaków widziałem ,oczywiście zobaczymy ilu wytrzyma ,a ilu się nada
bo praca cieżka i odpowiedzialna i dla rozgarniętych.
Warunki jak napisałem u góry 14,62pln + premia 18% = 17,22pln /h brutto.
aw 2017-02-20 10:39
A ile można zarobić na początek z sobotami ?
ff 2017-02-20 16:10
A czemu przyjmują przez agencję pracy, a nie przez zakład pracy ? A przez agencję też należą się pieniądze na święta i wakacje ?
ja robot 2017-02-22 18:20
Taka polityka firmy i tyle decyduje zarząd ile osob przejdzie pod firmę a tak agencja adecco.
Kasa na wakacje musisz miec 10dni urlopu uzbierane na postój koniec lipca -początek sierpnia w zależności od kalendarza FCA , za każdy przerobiony miesiąc pracownik Adecco nabywa 2 dni urlopu,czyli jak nie masz 10lat przerobione to miałbyś 20dni urlopu a tak masz 12x2=24dni za rok przerobiony jak uzbierasz.

Pytanie AW ,chłopie stawkę masz podaną 17,22pln x 168h (21dni roboczych)=
średnio ok 2000-2100pln na rękę bez sobót ,jak przerobisz ok rok to doliczając premie dochodzi netto ok 300pln/miesięcznie.
Premie napisalem wyżej jakie są .
ff 2017-02-22 19:44
@ja robot 2017-02-22 18:20
a to jest możliwość że mogą przenieś później z Agencji pod Delfo ?
Zostaw swoją opinię o Delfo Polska S.A. - Tychy
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Delfo Polska S.A.