brak logo

Delfo Polska S.A.

Tychy

Opinie o Delfo Polska S.A.

ja robot 2017-01-07 12:00
Nowoprzyjęty pracownik ADECCO ma stawkę na Tłoczni 14,60pln + premia 18% a więc 14,60*1,18 = 17,22pln na start
Wózkowi pod Adecco ta sama stawka ,więcej luzu niż pracownik bezpośredniej produkcji.
niestety sporo młodzianów co na tłoczni się przyjeło wymiękło i uciekło ,nie tak sobie wymarzyli 1wsza pracę hehe.

Umowy co miesiąc ,po ok roku dają na 6miesięcy .

Premie teraz aktualnie 4 razy do roku :
1. Premia roczna za brak podwyżek od 2012 do tej pory = 2000pln brutto ( w 2016 robita na 2 tury po 1000pln ) płaca do końca 1 kwartału (zależy od oszczędności i wyników firmy)
Dodatkowo 120-132pln co kwartał.
2. Premia Efektywnościowa - 10. czerwiec ( pomniejszana gdy mialeś L4) ok 550-700pln brutto.
3. Wczasy pod gruszą średnio 1200-1500pln brutto platne 10.lipca ( firma organizuje koniec lipca początek sierpnia postój jak FCA - 10dni musisz wziąść aby premię dostać)
4. Premia na karpia w 2016 było 2000pln brutto.

I tak to wygląda ,praca jest cieżka i uciążliwa halas ,przerwa 30min na 8h,chociaż zależy gdzie się trafi.
a więc średnio bez nadgodzin z premiami "na rękę wychodzi " ok 2500pln .
Nadgodziny soboty 100% płatne ,niedziela (150% + dzień do wybrania płatny 150pln brutto.)
Dodatkowo dodatki 35pln brutto miesięcznie na pranie ubrań.
pracownik Adecco z 3 sobotami powinien ok 3000pln na rękę dostać.

Pod firmą dodatek produkcyjny ok 78pln brutto.
Pod firmą na tłoczni dodatek szkodzliwy 0,25pln do godziny.
Socjal dobry ale wymagania też mają ,trzeba nie bać się pracy , chcesz pracowac musisz się sprawdzić ,kierownicy patrzą oceniają ludzi a więc leżenia nie ma bykiem.
Atmosfera w zależności na jakich ludzi trafisz .

Zarobki przyzwoite jak na region ale powinny być wyższe i ok 3000pln netto na tloczni ,
na spawalni panowie luzik nie ma co przyrównywać.

3
Mały 2017-01-11 12:05
Zgadzam się. Już też kiedyś opisałem warunki pracy. Socjal jest dobry. Co do ludzi i pracy to wiadomo - zależy jak się trafi. Nadmienię że na spawalni 5 też są miejscówki gdzie trzeba [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] No i na wózku też bywa różnie, czasem któryś wypadnie z gry( wolne,urlop,L4) i jak nie ściągną jakiegoś innego to też się trzeba nakręcić. Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Kasa dobra ale mogłoby być lepiej. Wiadomo. Ogólnie jak ktoś się nie boi pracy to polecam. Jedna z lepszych firm w okolicy.
Mały 2017-01-11 12:06
Zgadzam się. Już też kiedyś opisałem warunki pracy. Socjal jest dobry. Co do ludzi i pracy to wiadomo - zależy jak się trafi. Nadmienię że na spawalni 5 też są miejscówki gdzie trzeba [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] No i na wózku też bywa różnie, czasem któryś wypadnie z gry( wolne,urlop,L4) i jak nie ściągną jakiegoś innego to też się trzeba nakręcić. Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Kasa dobra ale mogłoby być lepiej. Wiadomo. Ogólnie jak ktoś się nie boi pracy to polecam. Jedna z lepszych firm w okolicy.
Poszukujący 2017-02-03 19:54
Siemka Są może przyjęcia do Delfo czy może będą w najbliższym czasie? Jak wygląda sytuacja z zarobkami i jak są płacone soboty i niedziele + dodatki ?
z traversy hehe 2017-02-05 17:08
na ob 5 dobrze jest tylko większość donosi i dziobie u ZT3
1
AAAA 2017-02-07 16:48
Jak wygląda sytuacja w Kielcach ?
Gość 2017-02-08 03:58
Na traversie to norma.
1
ja robot 2017-02-19 17:54
Pojawily się informacje że będą przyjmować na Delfo Polska S.A. na tłocznię - a więc zainteresowani papierki do Adecco składają.
na zmianie C już 2 świeżaków widziałem ,oczywiście zobaczymy ilu wytrzyma ,a ilu się nada
bo praca cieżka i odpowiedzialna i dla rozgarniętych.
Warunki jak napisałem u góry 14,62pln + premia 18% = 17,22pln /h brutto.
aw 2017-02-20 10:39
A ile można zarobić na początek z sobotami ?
ff 2017-02-20 16:10
A czemu przyjmują przez agencję pracy, a nie przez zakład pracy ? A przez agencję też należą się pieniądze na święta i wakacje ?
ja robot 2017-02-22 18:20
Taka polityka firmy i tyle decyduje zarząd ile osob przejdzie pod firmę a tak agencja adecco.
Kasa na wakacje musisz miec 10dni urlopu uzbierane na postój koniec lipca -początek sierpnia w zależności od kalendarza FCA , za każdy przerobiony miesiąc pracownik Adecco nabywa 2 dni urlopu,czyli jak nie masz 10lat przerobione to miałbyś 20dni urlopu a tak masz 12x2=24dni za rok przerobiony jak uzbierasz.

Pytanie AW ,chłopie stawkę masz podaną 17,22pln x 168h (21dni roboczych)=
średnio ok 2000-2100pln na rękę bez sobót ,jak przerobisz ok rok to doliczając premie dochodzi netto ok 300pln/miesięcznie.
Premie napisalem wyżej jakie są .
ff 2017-02-22 19:44
@ja robot 2017-02-22 18:20
a to jest możliwość że mogą przenieś później z Agencji pod Delfo ?
ja robot 2017-02-26 09:37
Do ff :
jak się sprawdzisz to firma przejmie ale na chwilę obecną
pewnie lekko 1 -1,5 roku pod adecco trza przerobić .
No chyba że lepsze oferty się pojawią i ludzie zaczną uciekać ,bo na fiacie FCA ludzi już firmy podkupują lepszymi warunkami ( Czechy ,Isuzu itp)
NIby FCA mają ukraińców zatrudniać ale jakoś słabo to widze jak Sasza czy Misza ,Wania
dogaduje się z polakami a pracuję się w zespołach na danej lini a więc komunikacja musi być.
Wyszkolenie człowieka na tłoczni ( nie do pakowania ) tylko do autocertyfikacji odpowiedzialnych detali zajmuje w zależności od detalu ok 6mies w góre ,zalezy to od stopnia kumatości goscia a złom kosztuje o czym się nie jeden odbierający przekonał na kwitku ( dostaniesz po premii ) od wypłaty .

Taka polityka firmy i to nie zalezy od nas , uzupełniaja kadrę bo też ludzie na emerytury przechodzą w zeszlym roku przyjeli pod adecco parę osób po roku została może połowa.

Sam pod adecco robilem sporo.
ff 2017-02-26 15:07
Jakby przyjmowali od razu pod firmę to by było inaczej, a tak to widzisz jak to wygląda? Niech Ci tylko zabiorą po 2 zł z godziny to jesteś w plecy ok. 320zł miesięcznie
gosc 2017-02-26 15:21
A jak z liderami współpraca bo słyszałem ze co niektorzy to niezłe świry ?
1
ja robot 2017-02-26 16:18
Adecco nic nie zabiera z pensji , Delfo się rozlicza z nimi ( nas to nie interesuje)
ty jako pracownik masz stawke jak podalem 14,62pln+ 18% premii =17,22pln brutto i dodatki co napisalem wyżej w post.

Swoje trzeba zrobić, trzeba się starać, liderów musisz sie słuchać jak coś każą bo sa twoimi bezpośrednimi przełożonymi (obowiązuje droga służbowa) , jak coś nie wiesz to pytasz starszych pracowników albo przełożonych -operator lini (na której pracujesz) -> lider -> kierownik-> kierownik zmianowy )
Jak porobisz trochę i poznasz ludzi , swoje będziesz robił OK to problemów nie ma
ale jak masz zamiar walić w ch... czy na telefonie non stop siedzieć to nikt sie nie będzie patyczkował , a na telefony to są uczuleni jak i liderzy tak i kierownicy.
Są linie ,gorsze i lepsze w zależności od detali
na dużych liniach : L11 / L8 / L6 / L21 / L31 / L35
małe linie : L10 / L9 / L3 /L34
Generalnie większość lini ma swoich stałych odbierających ,no ale młodzi też się szkolić muszą
bo w razie urlopu czy L4 pracownika,ktoś musi stanąć na odbieraniu detalu (autocertyfikacji).
aa 2017-02-27 00:17
To czemu nie zatrudnią od razu przez Zakład (tak jak w innych firmach) tylko przez Agencję, bo zakład płaci Agencji a Agencja dopiero tobie i oni też muszą coś zarobić przecież za darmo tam nie siedzą.
Mały 2017-02-28 00:16
Bo taka jest polityka firmy. I takie prawo w Polsce. I pośredniaki mają z czego żyć. Sam tego nie pochwalam ale tak jest. Czego jeszcze nie rozumiesz? Kolega "ja robot" wszystko ładnie opisał. Warunki pracy, płacę itp. Ja też już kiedyś opisałem warunki, poczytajcie posty wcześniejsze. Tylko czytajcie ze zrozumieniem. Ile razy trzeba pisać jakie są warunki pracy? Jak tego nie kumasz człowieku to na DELFO się nie nadasz, i tyle. Jakieś przyjęcia na pewno będą bo kilka osób się zwolniło. Ktoś musi za nich przyjść. Samo się nie zrobi przecież. Wystarczy nie bać się pracy, kumać i nie wisieć cały czas na telefonie. Wszystko.
3
ciekawy 2017-03-03 12:44
Czy praca na tłoczni jest rzeczywiscie taka trudna i wymaga myślenia jak tu inni pisza? I czy warto przez adecco?
Mały 2017-03-03 14:20
Są lepsze i gorsze miejsca jak wszędzie. Nigdy nie wiadomo jak się trafi. Jak się nie boisz i potrafisz używać głowy to dasz radę. To tyle. Reszta już chyba została opisana.
1
Poszukujący 2017-03-03 14:30
Są może przyjęcia do Delfo lub czy będą w najbliższym czasie ?
Mały 2017-03-04 22:02
Pewnie tak. Choć ponoć ADECCO miało tylko kilka kobiet w swojej ofercie, brak facetów do pracy. A w DELFO bardziej preferują mężczyzn. Ze względu na specyfikę pracy. Nie dlatego że kobietki są gorsze. Tylko wiadomo, one nie wszędzie mogą pracować. A na jakiej zasadzie jest rekrutacja już zostało opisane. Prześledź posty. Nie tylko moje. Pozdro. Udanego zatrudnienia.
Maintenance 2017-03-17 12:12
Automatyk nie zdezerterował, zmiany organizacyjne (czyt.awanse) oraz emerytury powodują pojawienie się ofert na stanowiska.
Maintenance 2017-03-17 12:22
Świetne posty, masz fajne podejście, ludzie to tylko narzekają a Ty masz taki obiektywne spojrzenie. Nie chcesz do UR :D
Mały 2017-03-17 13:05
Dziękuję bardzo lecz na razie mi dobrze. Ale dziękuję za propozycję. Bedziemy w kontakcie. Czasem udzielam sie na forum. :-) Pozdrawiam.
z traversy hehe 2017-03-24 20:22
a co ty buraku wiesz o traversie?
1
Gość 2017-03-27 23:03
A to że na lini modelowej trawersy robią zazwyczaj takie buraki co do niczego innego sie nie nadają tylko do przerzucania trawersy.I tyle w temacie...Buraku. Może nie mam racji? Wystarczy popytać na 5, tyle że wprost mało kto to powie ale swoje każdy wie. Taka prawda, zdaję sobie sprawę buraku że się z tym nie zgodzisz no ale masz do tego pełne prawo. Zresztą po dłuższym czasie ciepania trawersą pewnie i tak twój mózg nie zakceptuje innej prawdy,więc po co ta gatka? Tacy ludzie wchodzą tylko na forum by się wyżalić, komuś dojechać i się dowartościować bo w realu się nie udaje zapewne. I nie pisz już, bo i tak Ci buraku nie odpiszę. Szkoda mi czasu na takiego ogarniętego, mądrego, wygadanego człowieczka. Idź lepiej poprzerzucać trawersę a nie obrażaj innych na forum. Kij ma dwa końce. Jeśli jarzysz o co chodzi. Narka buraku.
Dawny pracownik 2017-03-30 17:33
Witam. Mam pytanko. Czy będąc już przyjmowany na Delfo jest możliwoßć wyboru Hali ?
Mały 2017-04-02 18:58
Nie, no chyba nie. Co to? Koncert życzeń? Nie słyszałem by ktoś sobie wybrał miejsce pracy. Ale sytuacja się zmienia gdy masz kogoś znajomego na wysokim stołku. A te zależności zostały już opisane. Nie będę ponownie o tym pisał. Inni pewnie także. Pozdrawiam. Udanego zatrudnienia.
Adecco zm C 2017-04-05 05:09
Zmiana C porazka. Stuknieci kierownicy tyrajacy ludzmi .... Okrawaja oblozenie na liniach byleby tylko produkcja szla a ludzir niech zasuwaja mimo ze praca prowadzona niezgodnie z technologią... Liderzy i operatorzy boja sie odezwac.. . Na przerwe mozesz isc po 2 albo po 6 godzinach nawet.... Porazka.. Byleby po trupach brnąc po szczeblach kariery.. Noi jak wszedzie ten ma dobrze kto ma wtyki.
Mały 2017-04-05 21:23
Raz na wozie, raz pod wozem. Kombinuj, przeskocz na inną zmianę. Wszystko jest możliwe. A jak nie chcesz lub nie potrafisz to się zwolnij. Nikt na siłę nie trzyma. Więcej optymizmu.
pp 2017-04-06 09:16
Witam, może ktoś napisać jaka jest stawka netto dla nowych pracowników ale nie przez agencję? I czy pracuję się tu na 3 zmiany? Chodzi mi o Kielce, z góry dzięki za odpowiedź.
Adeccco- wiec 2017-04-14 15:16
Przez adecco bez sobot pomiedzy 2100 -2200 do ręki . zalezy jaki miesiac . ale na biektorych liniach praca naprawde monotonna i ciezka. Duza rotacja. Duzo ludzi sie zwalnia lub tez nosi sie z takim zamiarem. Zreszta ja tez.....
Mały 2017-04-16 00:47
Nie twierdzę że nie masz racji, ale chyba twoja opinia dotyczy tylko Kielc. Bo w Tychach nie jest tak źle. Ale trzeba być nauczonym pracy, bo dzisiejsza "młodzież" to by chciała przyjść, pościemniać i zarobić 3 tysiaki na wejście. Nie ma tak lekko. Zawsze trzeba coś dać by coś wyciągnąć. Ale nie wszyscy młodzi to rozumieją. A wiem co piszę bo widziałem takie sytuacje nie tylko na Delfo ale też w miejscach pracy gdzie wcześniej pracowałem. Najlepsze jest to że często słyszałem (i słyszę nadal nawet teraz na Delfo od starszych jak i młodszych pracowników) jak to jest ciężko itp. Więc napiszę krótko-nie podoba się, nikt na siłę nie trzyma w tej robocie. Zwolnijcie się, popracujcie gdzieś indziej to szybko zrozumiecie że wcale tak źle na Delfo nie jest. Tylko że na mówieniu zazwyczaj się kończy. Niewiele osób robi to o czym wcześniej mówi. Wiem to z doświadczenia. Zresztą wcześniejsze posty pokazują że nie jeden z byłych pracowników chętnie by wrócił na stare smieci. Ale nie twierdzę że gdzieś indziej nie jest lepiej. Wszystkim odważnym życzę powodzenia w pozyskaniu lepszej pracy. Tyle że to praca w większości fizyczna na produkcji więc trzeba się liczyć z konsekwencjami takiej pracy. Ale można było się uczyć i mieć lepszą fuchę a tak to trzeba czasem [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Choć pracują na stanowiskach fizycznych również osoby po studiach i sobie chwalą. Ale kto ma jakie wykształcenie a jaką pracę to temat na osobną dyskusję. A co do kasy, powiem szczerze że na Delfo powinny być jakieś lepsze podwyżki bo to co teraz zaproponowano w Tychach(ok. 50-60 gr.BRUTTO na godz. do stawki ale dopiero od lipca+premia1200 BRUTTO do świątecznej wypłaty. Dotyczy Tychów, nie wiem jak jest gdzie indziej) nijak ma się do realnego życia w Polsce no ale jest jak jest. Bo zarobki stanęły w miejscu od czasu jak pracuję, ok. 2 lata. Mogłoby być lepiej, ale darowanemu koniowi w zęby się nie patrzy. Biorąc pod uwagę , dodatki, wczasy pod gruszą itp. w skali roku się to rownoważy, nie jest źle. Porównując PIT z moimi kolegami którzy się urabiają gdzieś indziej( ja na pracę nie narzekam-dla mnie to jest Majorka w stosunku do prac które wykonywałem wczesniej-chodzi o stosunek pracy wykonanej do otrzymanej zapłaty) w większości jestem górą.Ale są i tacy którzy mają lepiej czego wszystkim życzę. Tak więc nie narzekajcie tylko dajcie sobie zastrzyk optymizmu bo nie jeden ma gorzej od nas. Ale jak zawsze piszę, moje zdanie jest subiektywne. Nie każdy musi się z nim zgodzić( no trudno he, he) na tym polega forum. Tu się można wymienić poglądami. Wszystkim pracownikom DELFO spokojnych świąt Wielkanocnych, mokrego dyngusa, uśmiechu, lekkiej pracy i wiekszych podwyżek życzę.
pp 2017-04-28 13:39
A zarobki NIE przez agencję? I ilu zmianowa praca to jest?
Mały 2017-04-28 18:55
Poczytaj historię postów, jest wszystko ładnie opisane
Ola 2017-06-07 23:20
W każdej pracy wymaga się myślenia - niezależnie od branży i stanowiska.
WCM 2017-06-10 23:14
Co sądzicie o pisaniu pomysłów ? To dodatkowe pieniążki czy przykry obowiązek ?
Mały 2017-06-11 17:19
Sam pomysł KAIZEN nie jest zły. Ale czy obowiązek zgłoszenia 5 pomysłów na rok jest dobry? Z tym bym polemizował. Wiem że na FIACIE muszą zgłosić wiecej ale to nie zmienia sprawy z tego co mi wiadomo. Prowadzi to do tego że ludzie zgłaszają tak błahe sprawy że woła to o pomstę do nieba. Że nie wspomnę o dublowaniu pomysłów. Technicy mają masę dodatkowej papierkowej roboty z tymi pierdółkami a i tak więcej jak połowa pomysłów nie jest realizowana. A to demotywuje do ich zgłaszania, zresztą przymus także. Sposób punktowania i rodzaj nagrody w formie pieniężnej jest jak najbardziej dobry za zgłoszone i zrealizowane KAIZENY ale... No właśnie. Ci co pracują na DELFO dobrze wiedzą że są tu układy i układziki. I niech nikt nie pisze że tak nie jest BO JEST. Przykład na mnie: Idę do technika, sprawdzam czy dany pomysł jest już w systemie (oszczędność czasu no i papieru-trzeba dbać o środowisko zgodnie z wytycznymi które podpisujemy na szkoleniach, prawda?), technik mówi że nie, to piszę zadowolony że coś znalazłem (i będą dudki na lody dla dzieci), oddaję pomysł i idę klepnąć normę na swoje stanowisko. Za dwa miesiące widzę zrealizowany pomysł, dowiaduję się że został zrealizowany ale pomysł należał do kogoś innego(???) Sprawdzam u technika, jest potwierdzenie. O CO KAMAN? - myślę sobie. Ja zgłosiłem wcześniej(sprawdziłem czy jest by nie było dubla) , ktoś później zgłosił i zostało zrealizowane ale nie na moje konto. Wyjaśniam : gość który zgłosił pracuje na DELFO od początku istnienia (wcześniej FSM) a ja tylko 3-4 lata. Sprawdziłem też sobie że mój przypadek nie był odosobniony. Tak to działa od lat z tego co się dowiedziałem. Zresztą ludzie wiedzą ale głośno nikt nie powie. Więc rozumiecie chyba jak to wygląda. Sorry ale tak jest. Olał tę kasę (Choć na lody dla dzieci by było ale pazerny nie jestem, kupię za swoje... w końcu na DELFO pracuję, nie?) ale odechciewa się szukać i zgłaszać. To tylko taki przykład. Więc moim zdaniem (subiektywnym-nie każdy musi się z tym zgodzić) nie powinno być przymusu bo to tylko prowadzi do takich anomalii. Brak realizacji fajnych KAIZENÓW lub realizacja drobnicy byle było coś zrobione i nikt się nie czepiał lub realizacja po "znajomosci" tworzy dziwną atmosferę wokół tematu. Ale ogólnie pomysły są jakieś realizowane nie tylko to co opisałem. Żeby nikt nie zarzucił mi że piszę fraszki wyssane z palca. Zdaję sobie sprawę że ja układów nie przełamię. Nawet nie chce. Ale tak nie powinno to wyglądać. I tyle. Ktoś chciał odpowiedzi to ją ma. Może jeszcze ktoś napisze coś w tej sprawie. Fajnie będzie poznać inne zdanie. Może jeszcze jakieś inne ciekawe tematy? Pozdrawiam spawalnię 5. Ogólnie praca OK.
Paweł 2017-06-14 16:39
Dokładnie tak to wygląda. Każą pisać pomysły a ich nie realizują. Realizowane są tylko pomysły techników , liderów i ustawiaczy i nie wiem czy kierowników. I w 97% tylko oni za to dostają kasę. A szarego pracownika nikt pomysłu nie zrealizuje ani nie da mu nagrody za to.
Mały 2017-06-15 13:22
No nie przesadzaj aż tak. Pomysły zwykłych ludzi też są realizowane ale wiadomo że nie w takiej ilości w jakiej powinny. Ale miło że nie tylko ja mam takie zdanie. To pokazuje że piszemy prawdę. Zresztą po to jest forum. Nie chodzi o celowe wprowadzanie w błąd. Nie jesteśmy dziećmi. Czekamy na zdanie innych pracowników. Pozdrawiam.
Tomasz 2017-06-29 11:18
Cześć. Widzę, że jedna z konkretniejszych dyskusji odnośnie warunków pracy jakie czytam.
Powiedzcie mi proszę, jakie są konkretnie prace oprócz spawalni, która się tu przewija najczęściej?
Domyślam się, że są jakieś normy ilościowe?
O "pomysły" nawet nie pytam, bo nie rozumiem.
Mały 2017-06-29 13:40
Prześledź posty od początku. Wszystko jest opisane. Nie zajmie to dużo czasu a uzyskasz odpowiedź na temat który Cię zainteresował. I wtedy zadaj pytanie jak jeszcze czegoś nie pokumasz. Nie chce mi się pisać któryś nasty tego samego. I nie mnie tylko, tak mi się wydaje. A jak nie kumasz o co chodzi z pomysłami choć też jest opisane raczej przejrzyście to nie wiem czy się nadasz do pracy w Delfo bo jednak troszkę trzeba być kumatym bez względu na to gdzie byś pracował. Jak w każdej pracy zresztą. Pozdrawiam.
Kati 2017-07-03 18:56
Czy przyjmują kobiety?
ja robot 2017-07-06 18:28
Witam.
Zakład w Tychach (tłocznia) nie przyjmuje kobiet, kobitki pracują głownie na magazynach przy przyjmowaniu palet z produkcją a na tłoczni za ciężka praca dla kobiet ,dlatego że niektóre detale ważą ponad 10kg. kobiety pracują także jako operatorzy suwnic z kabiny.
Nie wiem jak w innych oddziałach ,może pracuja ale tego nie wiem.
1
Mały 2017-07-06 22:29
Witam ponownie. Na temat kobiet już się wypowiadałem ale że kobietom się nie odmawia tak wiec: Delfo zatrudnia kobiety. Pracują na magazynie jak wspomniał kolega ale nie tylko. Na spawalni pracują jako operatorki zgrzewarek ale zazwyczaj na takich miejscach gdzie jest lekka praca. Na KTV pracują przy lini zawieszek i też są traktowane raczej lajtowo. Dochodzą biura ale to wiadomo że praca umysłowa a nie fizyczna. Ogólnie zależy gdzie się trafi. Panie obsługują suwnice, zgrzewarki, przyjmują detal na magazynie, są też takie co jeżdżą na wózkach widłowych (czasem lepiej jak panowie-tak jest). Na Tłoczni nie pracują - za ciężko. Ogólnie praca spoko dla kobiet. Co do zatrudnienia to tylko przez Adecco. Ale z tego co wiem to Adecco miało do pracy kilka kobiet ale aktualnie Delfo preferuje facetów a tych chętnych nie ma za dużo. Ale nie twierdzę że nie jest możliwe zatrudnienie. Szybciej także można załapać się po znajomości. Temat został opisany we wcześniejszych postach. Warunki pracy także już zostały opisane. Prześledź historię postów to będziesz miała jasny przegląd sytuacji co do zatrudnienia. To chyba wszystko. Pozdrawiam.
Kasiek 2017-07-07 16:04
A w pracy w biurze jakie są srednio zarobki...? Dla kobiety....
Mały 2017-07-16 19:53
Zarobki są różne. Nie wiem jakie dokładnie bo nie będę chodził i się pytał. Nie wypada. Ale chyba są dobre. Bo o miejsce trudno tak jak na produkcji. W pierwszej kolejności znajomości i powiązania. Rozumiesz? Może ktoś z biura napisze. Ale różnie może być. Pozdrawiam.
Ciacho 2017-07-17 05:42
Przyjęcia są przez to Adecco w Tychach czy jakieś wewnetrzne ? Pozdrawiam. :)
Mały 2017-07-17 12:54
Przez Adecco.
Zostaw swoją opinię o Delfo Polska S.A. - Tychy
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Delfo Polska S.A.