brak logo

Delfo Polska S.A.

Tychy

Opinie o Delfo Polska S.A.

Mały 2016-08-27 00:28
Dokładnie.Potwierdzam to co napisał "nolte".
1
DAWID 2016-09-09 21:29
WITAM PRACOWAŁE W DELFO DO PIERWSZYCH ZWOLNIEN GRUPOWYCH NA TŁOCZNI NA ZMIANIE B POD KIEROWNIKIE JASTRZĘBSKIM NIEWIESZ CZY SA PRZYJECIA
1
delfos 2016-10-20 21:52
Firma jest naprawdę ok pracuje tu już 10 lat na stanowisku robotniczym i nigdzie się nie wybieram. :) Kasa dla pracowników nie wykwalfikowanych jest bardzo dobra niestety dla fachowców jest podobna przez co czują się niedocenieni ale to nie znaczy że zle zarabiają poprostu nie ma aż takiej różnicy między nimi a "robolami" dlatego ich ambicja cierpi :) pozdr spawalnia 1
3
delfos 2016-10-20 21:53
Firma jest naprawdę ok pracuje tu już 10 lat na stanowisku robotniczym i nigdzie się nie wybieram. :) Kasa dla pracowników nie wykwalfikowanych jest bardzo dobra niestety dla fachowców jest podobna przez co czują się niedocenieni ale to nie znaczy że zle zarabiają poprostu nie ma aż takiej różnicy między nimi a "robolami" dlatego ich ambicja cierpi :) pozdr spawalnia 1
Milanista!!! 2016-10-27 20:07
pracowałem tam w 2012r, najpierw na tłoczni później chwilowo na spawalni, sam kierownik spawalni nam doradzał aby szukać innej pracy bo od stycznia będą nas wywalać, ja wykorzystałem pół roku na wyleczenie kolana, teraz miałem okazję wrócić na spawalnie, ale w mojej obecnej pracy mam za długi okres wypowiedzenia, mam nadzieję wrócić tam w przyszłym roku jak wygaśnie umowa w obecnej firmie, była to najlepsza praca i firma w jakiej pracowałem, nigdy nie zarobiłem mniej jak 2200zł a z 1 sobotą to było 2500zł, średnio co miesiąc było 2300zł i do tego wolna majówka :) firmę polecam bo to była jedna w sumie jest dalej jedna z bardziej uczciwych :) pozdro od esesmana :)
kama 2016-11-03 06:57
Ile zarabiają na spawalni :)
achim 2016-11-04 20:24
3000 na łape
migo-mag 2016-11-08 19:41
co tak mało????? za spawacza to 4-5 tys zarabiaja gdzie indziej !!!
Mary 2016-11-09 13:26
Ja też się interesuję pracą w tej Firmie i dziwią mnie te "znajomości". Czy ta praca z taką płacą wymaga az znajomości???? Czy Ci co po znajomości dostają wyższe wynagrodzenie??? Przecież to tylko praca fizyczna!
Mały 2016-11-15 23:56
Spawacze mają więcej niż zwykli którzy pracują na zgrzewarkach. No i przecież na całej spawalni nie pracują tylko Spawacze. A 3 tysiaki to chyba nie mało jak wpadną ze dwie soboty. Za tę pracę nie są to złe pieniądze. Co do warunków poczytaj wcześniejsze posty. Jest ładnie opisane. No i trzeba chcieć pracować bo dzisiaj nie każdy chce.
Mały 2016-11-16 00:39
Wyjaśniam Ci Mary o co chodzi. Odpowiedz sobie na pytanie: dlaczego w firmach jest rotacja pracowników? Odpowiadam,wpływ na to ma kilka czynników :kasa,atmosfera między ludźmi, atrakcyjność pracy(lekka-ciężka,łatwa-trudna). Dochodzi jeszcze kilka innych drobnych czynników w zależności od danego pracownika. W DELFO nie ma zbyt dużej rotacji że względu na te trzy główne czynniki o których pisałem. W innych molochach Tyskiego rynku pracy nie jest tak wesoło i dlatego ludzie migrują w poszukiwaniu lepszej robótki w której będą mieli zapewniony lepszy jeden lub wszystkie czynniki o których była mowa.Pracuję na 5 prawie dwa lata i przez ten czas zwolniły się same ze trzy osoby. Jedna kobieta szła na studia,jeden gość poszedł śmigać na Tiry a jeden zwolnił się z własnych osobistych powodów. O innych nie słyszałem. Ale nie pracuję wszędzie więc niech ktoś zaraz nie pisze że to nie prawda bo wiadomo że wszędzie być nie można. Za te osoby oczywiście zostali przyjęci"znajomi znajomych". Prześledź jak wygląda praca gdzie indziej to zrozumiesz. Tu też czasem ktoś ponarzeka ale trzyma się tej pracy "pazurami" bo wie że gdzieś indziej wcale nie jest tak kolorowo. Oczywiście są miejsca lepsze i gorsze, o tym już pisałem (pośledź posty) ale tak jest wszędzie. Wiem że ta praca to fizolstwo ale nie jest naprawdę zła. Dla mnie jedna z lepszych jaką miałem- nie muszę tak zapieprzać jak gdzieś indziej choć pracy się nie boję. Dlatego tak trudno się dostać do tej roboty i ludzie wykorzystują różne sposoby by sobie ją załatwić. Można też mieć szczęście i wskoczyć z ulicy przez ADECCO. To jest możliwe. Ale zapewniam że lista chętnych jest dłuuuuuga jak Amazonka. To tyle, moje zdanie jest subiektywne więc nie każdy musi się z nim zgodzić ale chyba odpowiedź Cię zadowoli. Pozdro.
3
Moshe 2016-11-27 16:57
Jest bardziej niż OK, szkoda tylko że aby pracować w sobotę i niedzielę trzeba mieć pomarańczowy arbaitancug.
2
Mały 2016-12-02 01:22
Zgadzam się z tobą Moshe w kwestii warunków. Są OK. Ale dlaczego piszesz że tak ciężko o Sobotę lub Niedzielę w pracy? To zależy gdzie pracujesz, tego nie napisałeś. Ja pracuje na 5 ( spawalnia 2- dla niewtajemniczonych) i zazwyczaj tego rejonu dotyczą moje posty. Wiem że na innych działach bywa różnie. Na 5 nie ma z tym problemu. Oczywiście nie wszystkie Soboty można pracować, ale jak można to kierownik chodzi i się pyta kto chce. Problem jest nawet w tym że cześć pracowników nie chce i czasem trudno skompletować ekipę do pracy. Ale czasem jest na odwrót i wtedy kierownik musi wybrać kto idzie do pracy a kto nie. Wiadomo że bierze się wtedy pod uwagę predyspozycję danego osobnika itp,itp. Nie mnie to oceniać jakimi kryteriami kieruje się dowodzący. Ja nie mam problemu. Kiedy chcę to pracuję, kiedy wypada jakaś impreza na weekend to mam wolne. I niech nikt nie pisze że jestem wazeliniarzem lub mam jakieś znajomości. Nic z tych rzeczy. Nigdy nie odmawiałem jak była potrzeba pracy w weekend. Chce się mieć dodatkową kasę to wszędzie Soboty trzeba robić. A jak się ma żonę, dzieci, chomika, rybki, mieszkanie, auto, jakiś kredycik itp. to raczej w Soboty wypada pracować. To chyba każdy normalny człowiek zrozumie. U mnie to zaprocentowało. Ale wiadomo,jak bym miał taką stawkę jak Stare Wagi to też bym wszystkich możliwych weekendów nie robił. Zgodzę się też z tobą że " pomarańczowi " mają większe możliwości ale to chyba oczywiste że pozwolą robić liderowi a nie zwykłemu pracownikowi jak jest taka potrzeba. Ale tak jest też gdzie indziej. To tyle. Napisz gdzie ty pracujesz i jak jest na tym dziale bo wiadomo że nie wszędzie jest jednakowo. Pozdrawiam.
1
Mały 2016-12-03 00:48
Klepneli kasę na "rybkę świąteczną". 2000 zł brutto. Więcej jak na FAP. Fajnie. Niektóre firmy nawet cukierka nie dadzą na Święta. Do tego Addecowcy załapali się na Mikołajkowe paczki dla dzieci. Też fajnie. Mogłoby nic nie być, a jest i z tego trzeba się cieszyć. Jest OK.
2
ja robot 2017-01-07 12:00
Nowoprzyjęty pracownik ADECCO ma stawkę na Tłoczni 14,60pln + premia 18% a więc 14,60*1,18 = 17,22pln na start
Wózkowi pod Adecco ta sama stawka ,więcej luzu niż pracownik bezpośredniej produkcji.
niestety sporo młodzianów co na tłoczni się przyjeło wymiękło i uciekło ,nie tak sobie wymarzyli 1wsza pracę hehe.

Umowy co miesiąc ,po ok roku dają na 6miesięcy .

Premie teraz aktualnie 4 razy do roku :
1. Premia roczna za brak podwyżek od 2012 do tej pory = 2000pln brutto ( w 2016 robita na 2 tury po 1000pln ) płaca do końca 1 kwartału (zależy od oszczędności i wyników firmy)
Dodatkowo 120-132pln co kwartał.
2. Premia Efektywnościowa - 10. czerwiec ( pomniejszana gdy mialeś L4) ok 550-700pln brutto.
3. Wczasy pod gruszą średnio 1200-1500pln brutto platne 10.lipca ( firma organizuje koniec lipca początek sierpnia postój jak FCA - 10dni musisz wziąść aby premię dostać)
4. Premia na karpia w 2016 było 2000pln brutto.

I tak to wygląda ,praca jest cieżka i uciążliwa halas ,przerwa 30min na 8h,chociaż zależy gdzie się trafi.
a więc średnio bez nadgodzin z premiami "na rękę wychodzi " ok 2500pln .
Nadgodziny soboty 100% płatne ,niedziela (150% + dzień do wybrania płatny 150pln brutto.)
Dodatkowo dodatki 35pln brutto miesięcznie na pranie ubrań.
pracownik Adecco z 3 sobotami powinien ok 3000pln na rękę dostać.

Pod firmą dodatek produkcyjny ok 78pln brutto.
Pod firmą na tłoczni dodatek szkodzliwy 0,25pln do godziny.
Socjal dobry ale wymagania też mają ,trzeba nie bać się pracy , chcesz pracowac musisz się sprawdzić ,kierownicy patrzą oceniają ludzi a więc leżenia nie ma bykiem.
Atmosfera w zależności na jakich ludzi trafisz .

Zarobki przyzwoite jak na region ale powinny być wyższe i ok 3000pln netto na tloczni ,
na spawalni panowie luzik nie ma co przyrównywać.

3
Mały 2017-01-11 12:05
Zgadzam się. Już też kiedyś opisałem warunki pracy. Socjal jest dobry. Co do ludzi i pracy to wiadomo - zależy jak się trafi. Nadmienię że na spawalni 5 też są miejscówki gdzie trzeba [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] No i na wózku też bywa różnie, czasem któryś wypadnie z gry( wolne,urlop,L4) i jak nie ściągną jakiegoś innego to też się trzeba nakręcić. Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Kasa dobra ale mogłoby być lepiej. Wiadomo. Ogólnie jak ktoś się nie boi pracy to polecam. Jedna z lepszych firm w okolicy.
Mały 2017-01-11 12:06
Zgadzam się. Już też kiedyś opisałem warunki pracy. Socjal jest dobry. Co do ludzi i pracy to wiadomo - zależy jak się trafi. Nadmienię że na spawalni 5 też są miejscówki gdzie trzeba [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] No i na wózku też bywa różnie, czasem któryś wypadnie z gry( wolne,urlop,L4) i jak nie ściągną jakiegoś innego to też się trzeba nakręcić. Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Kasa dobra ale mogłoby być lepiej. Wiadomo. Ogólnie jak ktoś się nie boi pracy to polecam. Jedna z lepszych firm w okolicy.
Poszukujący 2017-02-03 19:54
Siemka Są może przyjęcia do Delfo czy może będą w najbliższym czasie? Jak wygląda sytuacja z zarobkami i jak są płacone soboty i niedziele + dodatki ?
z traversy hehe 2017-02-05 17:08
na ob 5 dobrze jest tylko większość donosi i dziobie u ZT3
1
AAAA 2017-02-07 16:48
Jak wygląda sytuacja w Kielcach ?
Gość 2017-02-08 03:58
Na traversie to norma.
1
ja robot 2017-02-19 17:54
Pojawily się informacje że będą przyjmować na Delfo Polska S.A. na tłocznię - a więc zainteresowani papierki do Adecco składają.
na zmianie C już 2 świeżaków widziałem ,oczywiście zobaczymy ilu wytrzyma ,a ilu się nada
bo praca cieżka i odpowiedzialna i dla rozgarniętych.
Warunki jak napisałem u góry 14,62pln + premia 18% = 17,22pln /h brutto.
aw 2017-02-20 10:39
A ile można zarobić na początek z sobotami ?
ff 2017-02-20 16:10
A czemu przyjmują przez agencję pracy, a nie przez zakład pracy ? A przez agencję też należą się pieniądze na święta i wakacje ?
ja robot 2017-02-22 18:20
Taka polityka firmy i tyle decyduje zarząd ile osob przejdzie pod firmę a tak agencja adecco.
Kasa na wakacje musisz miec 10dni urlopu uzbierane na postój koniec lipca -początek sierpnia w zależności od kalendarza FCA , za każdy przerobiony miesiąc pracownik Adecco nabywa 2 dni urlopu,czyli jak nie masz 10lat przerobione to miałbyś 20dni urlopu a tak masz 12x2=24dni za rok przerobiony jak uzbierasz.

Pytanie AW ,chłopie stawkę masz podaną 17,22pln x 168h (21dni roboczych)=
średnio ok 2000-2100pln na rękę bez sobót ,jak przerobisz ok rok to doliczając premie dochodzi netto ok 300pln/miesięcznie.
Premie napisalem wyżej jakie są .
ff 2017-02-22 19:44
@ja robot 2017-02-22 18:20
a to jest możliwość że mogą przenieś później z Agencji pod Delfo ?
ja robot 2017-02-26 09:37
Do ff :
jak się sprawdzisz to firma przejmie ale na chwilę obecną
pewnie lekko 1 -1,5 roku pod adecco trza przerobić .
No chyba że lepsze oferty się pojawią i ludzie zaczną uciekać ,bo na fiacie FCA ludzi już firmy podkupują lepszymi warunkami ( Czechy ,Isuzu itp)
NIby FCA mają ukraińców zatrudniać ale jakoś słabo to widze jak Sasza czy Misza ,Wania
dogaduje się z polakami a pracuję się w zespołach na danej lini a więc komunikacja musi być.
Wyszkolenie człowieka na tłoczni ( nie do pakowania ) tylko do autocertyfikacji odpowiedzialnych detali zajmuje w zależności od detalu ok 6mies w góre ,zalezy to od stopnia kumatości goscia a złom kosztuje o czym się nie jeden odbierający przekonał na kwitku ( dostaniesz po premii ) od wypłaty .

Taka polityka firmy i to nie zalezy od nas , uzupełniaja kadrę bo też ludzie na emerytury przechodzą w zeszlym roku przyjeli pod adecco parę osób po roku została może połowa.

Sam pod adecco robilem sporo.
ff 2017-02-26 15:07
Jakby przyjmowali od razu pod firmę to by było inaczej, a tak to widzisz jak to wygląda? Niech Ci tylko zabiorą po 2 zł z godziny to jesteś w plecy ok. 320zł miesięcznie
gosc 2017-02-26 15:21
A jak z liderami współpraca bo słyszałem ze co niektorzy to niezłe świry ?
1
ja robot 2017-02-26 16:18
Adecco nic nie zabiera z pensji , Delfo się rozlicza z nimi ( nas to nie interesuje)
ty jako pracownik masz stawke jak podalem 14,62pln+ 18% premii =17,22pln brutto i dodatki co napisalem wyżej w post.

Swoje trzeba zrobić, trzeba się starać, liderów musisz sie słuchać jak coś każą bo sa twoimi bezpośrednimi przełożonymi (obowiązuje droga służbowa) , jak coś nie wiesz to pytasz starszych pracowników albo przełożonych -operator lini (na której pracujesz) -> lider -> kierownik-> kierownik zmianowy )
Jak porobisz trochę i poznasz ludzi , swoje będziesz robił OK to problemów nie ma
ale jak masz zamiar walić w ch... czy na telefonie non stop siedzieć to nikt sie nie będzie patyczkował , a na telefony to są uczuleni jak i liderzy tak i kierownicy.
Są linie ,gorsze i lepsze w zależności od detali
na dużych liniach : L11 / L8 / L6 / L21 / L31 / L35
małe linie : L10 / L9 / L3 /L34
Generalnie większość lini ma swoich stałych odbierających ,no ale młodzi też się szkolić muszą
bo w razie urlopu czy L4 pracownika,ktoś musi stanąć na odbieraniu detalu (autocertyfikacji).
aa 2017-02-27 00:17
To czemu nie zatrudnią od razu przez Zakład (tak jak w innych firmach) tylko przez Agencję, bo zakład płaci Agencji a Agencja dopiero tobie i oni też muszą coś zarobić przecież za darmo tam nie siedzą.
Mały 2017-02-28 00:16
Bo taka jest polityka firmy. I takie prawo w Polsce. I pośredniaki mają z czego żyć. Sam tego nie pochwalam ale tak jest. Czego jeszcze nie rozumiesz? Kolega "ja robot" wszystko ładnie opisał. Warunki pracy, płacę itp. Ja też już kiedyś opisałem warunki, poczytajcie posty wcześniejsze. Tylko czytajcie ze zrozumieniem. Ile razy trzeba pisać jakie są warunki pracy? Jak tego nie kumasz człowieku to na DELFO się nie nadasz, i tyle. Jakieś przyjęcia na pewno będą bo kilka osób się zwolniło. Ktoś musi za nich przyjść. Samo się nie zrobi przecież. Wystarczy nie bać się pracy, kumać i nie wisieć cały czas na telefonie. Wszystko.
3
ciekawy 2017-03-03 12:44
Czy praca na tłoczni jest rzeczywiscie taka trudna i wymaga myślenia jak tu inni pisza? I czy warto przez adecco?
Mały 2017-03-03 14:20
Są lepsze i gorsze miejsca jak wszędzie. Nigdy nie wiadomo jak się trafi. Jak się nie boisz i potrafisz używać głowy to dasz radę. To tyle. Reszta już chyba została opisana.
1
Poszukujący 2017-03-03 14:30
Są może przyjęcia do Delfo lub czy będą w najbliższym czasie ?
Mały 2017-03-04 22:02
Pewnie tak. Choć ponoć ADECCO miało tylko kilka kobiet w swojej ofercie, brak facetów do pracy. A w DELFO bardziej preferują mężczyzn. Ze względu na specyfikę pracy. Nie dlatego że kobietki są gorsze. Tylko wiadomo, one nie wszędzie mogą pracować. A na jakiej zasadzie jest rekrutacja już zostało opisane. Prześledź posty. Nie tylko moje. Pozdro. Udanego zatrudnienia.
Maintenance 2017-03-17 12:12
Automatyk nie zdezerterował, zmiany organizacyjne (czyt.awanse) oraz emerytury powodują pojawienie się ofert na stanowiska.
Maintenance 2017-03-17 12:22
Świetne posty, masz fajne podejście, ludzie to tylko narzekają a Ty masz taki obiektywne spojrzenie. Nie chcesz do UR :D
Mały 2017-03-17 13:05
Dziękuję bardzo lecz na razie mi dobrze. Ale dziękuję za propozycję. Bedziemy w kontakcie. Czasem udzielam sie na forum. :-) Pozdrawiam.
z traversy hehe 2017-03-24 20:22
a co ty buraku wiesz o traversie?
1
Gość 2017-03-27 23:03
A to że na lini modelowej trawersy robią zazwyczaj takie buraki co do niczego innego sie nie nadają tylko do przerzucania trawersy.I tyle w temacie...Buraku. Może nie mam racji? Wystarczy popytać na 5, tyle że wprost mało kto to powie ale swoje każdy wie. Taka prawda, zdaję sobie sprawę buraku że się z tym nie zgodzisz no ale masz do tego pełne prawo. Zresztą po dłuższym czasie ciepania trawersą pewnie i tak twój mózg nie zakceptuje innej prawdy,więc po co ta gatka? Tacy ludzie wchodzą tylko na forum by się wyżalić, komuś dojechać i się dowartościować bo w realu się nie udaje zapewne. I nie pisz już, bo i tak Ci buraku nie odpiszę. Szkoda mi czasu na takiego ogarniętego, mądrego, wygadanego człowieczka. Idź lepiej poprzerzucać trawersę a nie obrażaj innych na forum. Kij ma dwa końce. Jeśli jarzysz o co chodzi. Narka buraku.
Dawny pracownik 2017-03-30 17:33
Witam. Mam pytanko. Czy będąc już przyjmowany na Delfo jest możliwoßć wyboru Hali ?
Mały 2017-04-02 18:58
Nie, no chyba nie. Co to? Koncert życzeń? Nie słyszałem by ktoś sobie wybrał miejsce pracy. Ale sytuacja się zmienia gdy masz kogoś znajomego na wysokim stołku. A te zależności zostały już opisane. Nie będę ponownie o tym pisał. Inni pewnie także. Pozdrawiam. Udanego zatrudnienia.
Adecco zm C 2017-04-05 05:09
Zmiana C porazka. Stuknieci kierownicy tyrajacy ludzmi .... Okrawaja oblozenie na liniach byleby tylko produkcja szla a ludzir niech zasuwaja mimo ze praca prowadzona niezgodnie z technologią... Liderzy i operatorzy boja sie odezwac.. . Na przerwe mozesz isc po 2 albo po 6 godzinach nawet.... Porazka.. Byleby po trupach brnąc po szczeblach kariery.. Noi jak wszedzie ten ma dobrze kto ma wtyki.
Mały 2017-04-05 21:23
Raz na wozie, raz pod wozem. Kombinuj, przeskocz na inną zmianę. Wszystko jest możliwe. A jak nie chcesz lub nie potrafisz to się zwolnij. Nikt na siłę nie trzyma. Więcej optymizmu.
pp 2017-04-06 09:16
Witam, może ktoś napisać jaka jest stawka netto dla nowych pracowników ale nie przez agencję? I czy pracuję się tu na 3 zmiany? Chodzi mi o Kielce, z góry dzięki za odpowiedź.
Adeccco- wiec 2017-04-14 15:16
Przez adecco bez sobot pomiedzy 2100 -2200 do ręki . zalezy jaki miesiac . ale na biektorych liniach praca naprawde monotonna i ciezka. Duza rotacja. Duzo ludzi sie zwalnia lub tez nosi sie z takim zamiarem. Zreszta ja tez.....
Mały 2017-04-16 00:47
Nie twierdzę że nie masz racji, ale chyba twoja opinia dotyczy tylko Kielc. Bo w Tychach nie jest tak źle. Ale trzeba być nauczonym pracy, bo dzisiejsza "młodzież" to by chciała przyjść, pościemniać i zarobić 3 tysiaki na wejście. Nie ma tak lekko. Zawsze trzeba coś dać by coś wyciągnąć. Ale nie wszyscy młodzi to rozumieją. A wiem co piszę bo widziałem takie sytuacje nie tylko na Delfo ale też w miejscach pracy gdzie wcześniej pracowałem. Najlepsze jest to że często słyszałem (i słyszę nadal nawet teraz na Delfo od starszych jak i młodszych pracowników) jak to jest ciężko itp. Więc napiszę krótko-nie podoba się, nikt na siłę nie trzyma w tej robocie. Zwolnijcie się, popracujcie gdzieś indziej to szybko zrozumiecie że wcale tak źle na Delfo nie jest. Tylko że na mówieniu zazwyczaj się kończy. Niewiele osób robi to o czym wcześniej mówi. Wiem to z doświadczenia. Zresztą wcześniejsze posty pokazują że nie jeden z byłych pracowników chętnie by wrócił na stare smieci. Ale nie twierdzę że gdzieś indziej nie jest lepiej. Wszystkim odważnym życzę powodzenia w pozyskaniu lepszej pracy. Tyle że to praca w większości fizyczna na produkcji więc trzeba się liczyć z konsekwencjami takiej pracy. Ale można było się uczyć i mieć lepszą fuchę a tak to trzeba czasem [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Choć pracują na stanowiskach fizycznych również osoby po studiach i sobie chwalą. Ale kto ma jakie wykształcenie a jaką pracę to temat na osobną dyskusję. A co do kasy, powiem szczerze że na Delfo powinny być jakieś lepsze podwyżki bo to co teraz zaproponowano w Tychach(ok. 50-60 gr.BRUTTO na godz. do stawki ale dopiero od lipca+premia1200 BRUTTO do świątecznej wypłaty. Dotyczy Tychów, nie wiem jak jest gdzie indziej) nijak ma się do realnego życia w Polsce no ale jest jak jest. Bo zarobki stanęły w miejscu od czasu jak pracuję, ok. 2 lata. Mogłoby być lepiej, ale darowanemu koniowi w zęby się nie patrzy. Biorąc pod uwagę , dodatki, wczasy pod gruszą itp. w skali roku się to rownoważy, nie jest źle. Porównując PIT z moimi kolegami którzy się urabiają gdzieś indziej( ja na pracę nie narzekam-dla mnie to jest Majorka w stosunku do prac które wykonywałem wczesniej-chodzi o stosunek pracy wykonanej do otrzymanej zapłaty) w większości jestem górą.Ale są i tacy którzy mają lepiej czego wszystkim życzę. Tak więc nie narzekajcie tylko dajcie sobie zastrzyk optymizmu bo nie jeden ma gorzej od nas. Ale jak zawsze piszę, moje zdanie jest subiektywne. Nie każdy musi się z nim zgodzić( no trudno he, he) na tym polega forum. Tu się można wymienić poglądami. Wszystkim pracownikom DELFO spokojnych świąt Wielkanocnych, mokrego dyngusa, uśmiechu, lekkiej pracy i wiekszych podwyżek życzę.
pp 2017-04-28 13:39
A zarobki NIE przez agencję? I ilu zmianowa praca to jest?
Mały 2017-04-28 18:55
Poczytaj historię postów, jest wszystko ładnie opisane
Zostaw swoją opinię o Delfo Polska S.A. - Tychy
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Delfo Polska S.A.