Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Konsorcjum Ochrony Kopalń

Pracowałeś w firmie Konsorcjum Ochrony Kopalń i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
jhkjskjjdklg - 2015-04-20 11:27:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Przez tego W............ z Solidarności kok obniza grupy wszystkim do 9 i wysyła aneksy.Związki maja nas w d...............
zdjecie uzytkownika
Związek malzenski - 2015-04-21 21:32:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Związki istnieją dzięki swoim członkom. Wiec zamiast rozpisywać sie o Wiesławie i klachulach z kadry wypiszecie sie a wtedy zostaną na dnie.
zdjecie uzytkownika
Ela - 2015-04-22 00:03:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ale pleciecie tu bzdury. Ania ma rację- zakłamanie i hipokryzja do kwadratu. A teraz zagadka- który ze związkowców powiedział, że "najpierw ludzie,a na końcu ja?" i faktycznie zarabia grosze. U nas na szatni wisiały jego kwitki za ostatnie miesiące.Nauczcie się jednej zasady: "mowa jest srebrem, a MILCZENIE ZŁOTEM". Również "dorabiam się" w KR-ach, ale szczerze mówiąc moje drugie ja bardzo się wewnętrznie buntuje, bo jednak mam trochę godności. Chyba nie zaprzeczycie, że powinny to być nadgodziny. W majestacie prawa jesteśmy niestety okradani.
zdjecie uzytkownika
Rybnik - 2015-04-22 10:10:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Ela - 2015-04-22 00:03:59]:
A wisiały także kwitki za delegacje na fajne sumki? Aleś Ty naiwna, już chyba bardziej się nie da. Łykaj jak pelikan, łykaj. Fanatyczni wyznawcy wielkiego wodza aneksy nadchodzą, szkoda, że tylko dla Was zgodnie z zasadą "najpierw ludzie potem ja" ha ha W takim momencie wyciągać takie hasło Ela, no naprawdę jak but.
Nie mogę się doczekać, aż ta firma się rozpadnie. Wszyscy pójdą na śmieciówki i wreszcie będą traktowani równo, bez względu na przynależność związkową, która obecnie daje wybrańcom niezwykłe profity i przywileje.
zdjecie uzytkownika
Czarny - 2015-04-22 10:30:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak to się stało, że przyszedł do nas człowiek-czaszka?? Niech sprowadzą jeszcze kiboli ta sama liga więc dlaczego nie?? Nagroda za coś takiego powinna być tylko jedna- zielona trawa. Kolejny przykład na układziki.
Specjalista od (usunięte przez administratora)na telefonie. Tylko mu tego nie mówcie bo może polać się czerwona farba.
zdjecie uzytkownika
niesław - 2015-04-22 18:42:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
"najpierw ludzie,potem JA"
zdjecie uzytkownika
Ela - 2015-04-22 22:24:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Fundujecie sobie lepsze samopoczucie kosztem innych i w dodatku w jak najgorszym stylu. Nie zamierzam zniżać się do tego poziomu. Życzę powodzenia.
zdjecie uzytkownika
pokój - 2015-04-23 06:13:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ludzie nie podpisujcie tych aneksow o obnizenie dwuch stawek,niech nam dadza wypiwiedzenia i odprawy,i skąd wezmą tyle ludzi wykwalifikowanych.nie podpisujcie ugody to ta firma sama kleknie wraz z tymi je.anymi związkami.sami sobie podwyzszaja albo premie placą.musimy sie trzymac razem i niepodpisywac !!!!!!!!!! .musimy o tym szantarzu powiadomic media niech to rozdmuchają.
zdjecie uzytkownika
pokoj - 2015-04-23 06:22:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To jest szantarz ,jest to niezgodne z prawem o tym fakcie mozna nawet prokuratore powiadomic.zlozyc zawiadomienie o przestepstwie.ciekawe skąd wezmą kase na odprawy.trzymajmy sie razem wszyscy i nie podpusujmy nic.miejcie jaja choc raz i niedajcie sie zastraszyc !!!!!!!! Powiadomimy media i wszystko co sie da,a skurwi.le zwiazki trzeba wszystkie wyj.ebac.nie podpisujcie !!!!!!!!
zdjecie uzytkownika
Zaba - 2015-04-23 07:01:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tyś je matoł to som wypowiedzenia i odprawy.
zdjecie uzytkownika
buahaha - 2015-04-23 07:09:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To są tzw. Wypowiedzenia zmieniające - zapraszam do lektury na ten temat.
zdjecie uzytkownika
Ania - 2015-04-23 08:05:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [buahaha - 2015-04-23 07:09:41]:
Możesz napisać coś więcej, bo jestem nie w temacie?
zdjecie uzytkownika
gosciu - 2015-04-23 11:13:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No i bardzo dobrze ze są to wypowiedzenia zmieniające ,jesli nikt sie nie zgodzi na to to niewiem skąd wezm kase na odprawy a pozniej ludzi do pracy.a po drugie mamy 7 dni aby ich oddac do sądu,bo niewiemczy tak sobie mog robic ze nam obnizają a sobie podnoszą,a sąd moze zlecic przez jakąs instytucje skontrolowania tej firmy:-D,itd.
zdjecie uzytkownika
Ania - 2015-04-23 11:28:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [gosciu - 2015-04-23 11:13:55]:
Co do ludzi do pracy, to sądzę, że nie będą mieli z tym problemu.
Wystarczy, że nowo przyjętym zaproponują umowę o pracę; a że za najniższą krajową, to i tak będą chętni.
Tak samo sądzę, że żadnego sądu nie będzie obchodziło, że prywatna firma jednym podnosi, a drugim obniża.
Więcej, państwowa też ma do tego prawo.
zdjecie uzytkownika
nie solidaruch - 2015-04-23 12:22:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To jest obchodzenie i łamanie Układu Zbiorowego !!!
zdjecie uzytkownika
Ania - 2015-04-23 13:13:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [nie solidaruch - 2015-04-23 12:22:13]:
Może to głupie, ale nic nie złamano.
To, że obchodzenie, to już wina naszych posłów, że coś takiego spłodzili.
zdjecie uzytkownika
K-2 - 2015-04-23 15:35:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Ania - 2015-04-23 08:05:31]:
Zakład pracy ma prawo wręczyć pracownikowi wypowiedzenie zmieniające (dotyczące np.płacy) z powodu złej kondycji finansowej firmy. Jeśli pracownik nie zgadza się, to przed upływem półtora miesiąca musi swoja decyzję dostarczyć na piśmie do pracodawcy (i jest to jednoznaczne z tym,że po upływie okresu wypowiedzenia będzie zwolniony). Jeśli takiego pisma nie wystosuje, to oznacza że się zgadza i po okresie wypowiedzenia będą go obowiązywały nowe stawki.
ZIBI, dlaczego nie komentujesz na forum tego problemu? Nie masz czasu, bo zasuwasz po 16 godzin żeby przeżyć, czy...
zdjecie uzytkownika
WOTAN - 2015-04-23 17:07:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wszystkie aneksy zostały wstrzymane!!!!! wszystko roztrzygnie sie 28.04.2015 po spotkaniu z prezesem Kompanii Węglowej !!!!
zdjecie uzytkownika
Ania - 2015-04-23 18:16:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [K-2 - 2015-04-23 15:35:17]:
Ja o tym wiem i dlatego piszę, że nic nie złamano.
zdjecie uzytkownika
Ania - 2015-04-23 18:18:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [WOTAN - 2015-04-23 17:07:43]:
Skąd ta informacja?
zdjecie uzytkownika
T1 - 2015-04-24 13:51:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Uwaga !!!!
Te wypowiedzenia które zostały skutecznie wręczone są prawne ich terminy biegną i albo idziecie do sądu albo czekacie na KOMETE aż walnie w te firme
zdjecie uzytkownika
niesław - 2015-04-24 22:50:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Reorganizacja pierwszym krokiem do likwidacji.
Najpierw ludzie,potem JA .
zdjecie uzytkownika
buahaha - 2015-04-25 21:17:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [T1 - 2015-04-24 13:51:01]:
jeżeli wypowiedzenia są wstrzymane to nawet dla tych którzy zostali z nimi zaznajomieni,bądz je odebrali / jak przeczytali to tak jakby dostali/, też zostały wstrzymane i w tym momencie do sądu nie trzeba iść. Polecam zapytać dobrych prawników
zdjecie uzytkownika
buahaha - 2015-04-25 21:22:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [buahaha - 2015-04-25 21:17:56]:
krótko mówiąc albo wszyscy albo nikt /mówiąc potocznie i jak najbardziej prosto/ - jedyne to związki muszą od prezesów otrzymać na piśmie że wstrzymują to - jednak gdy wszyscy usłyszeli to z ust prezesa to też starczy
zdjecie uzytkownika
buahaha - 2015-04-25 21:49:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
PRZEPRASZAM WSZYSTKICH - CO INNEGO MIAŁEM W GŁOWIE I SIĘ POMYLIŁEM - polecam(usunięte przez administratora)
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Konsorcjum Ochrony Kopalń
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Konsorcjum Ochrony Kopalń ?
Zadaj pytanie