Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Konsorcjum Ochrony Kopalń

Pracowałeś w firmie Konsorcjum Ochrony Kopalń i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
:- - 2014-07-16 23:29:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wyglada na to ze sprawa kok-u jest już w KW przesądzona i nie ma co liczyć na naszych bohaterów zarządu którzy podważają własne decyzje przywracając na stanowiska kierownicze pracownikow którym wcześniej podpisał degradacje stanowiska. Nie wiadomo czy to układ zamnięty czy schizofrenia. Z reszta sami sa z przydziału to tez przydzielają według tych reguł.
zdjecie uzytkownika
zwol.zw. Solidarności k. rewizyjna - 2014-07-17 00:18:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Wyjaśnienie dla panów Torn i Głupek.
Firma KOK powstała po to by Kompania Węglowa nie musiał korzystać z funkcjonujących na rynku firm ochroniarskich . Głównym problemem była niska jakość usług, wynikająca z zatrudniania pracowników ochrony w wymiarze znacznie przekraczającym granice przyzwoitości. Powodowało to że przemęczeni pracownicy nie byli w stanie z odpowiednią starannością pochodzić do swoich obowiązków służbowych. W ramach KOK pracownicy mieli być zatrudniani na zasadach Kodeksu Pracy. Za tą ochronę zdecydowano się zapłacić więcej. Tyle , że w określonym czasie kierujący firmą postanowili zarobić więcej . Kodeksowe zatrudnianie zostało odłożone na bok. Zaczęto korzystać ze złych przykładów omijania prawa powszechnie stosowanych przez rynkowe firmy ochroniarskie . Za usługi ochroniarskie Kompania płaci KOK 50% więcej niż gdyby korzystała z rynku usług ochroniarskich. Lecz te powiększony wydatek jest całkowicie pozbawiony sensu z uwagi głównie na to, iż jakość usług z wielu powodów jest znacząco niższa niż ma to miejsce w przypadku innych firm . Kompania Węglowa ma poważne kłopoty wynikające z sytuacji na rynku węgla . Taki wydatek na specjalną ochronę nie ma jednak najmniejszego sensu bo usługa świadczona przez KOK jest bardzo niskiej jakości. Dobór ludzi do tej firmy przez długi czas odbywał się na zasadzie selekcji negatywnej. Osoby kierownictwa wybierały ludzi według zasady czym głupszy tym lepszy. Osoby kierownictwa mogły się czuć bardziej bezpieczne na stanowiskach bo dzięki temu eliminowana była konkurencja do stanowisk kierowniczych. Ciemnocie łatwiej było wmówić, że przepisy prawa są po to by je omijać . Podstawowym instrumentem służącym służącym do kpiny z Kodeksu Pracy było powołanie drugiego równoległego podmiotu gospodarczego o nazwie Kopalnie Rudzkie. Bez prawa do dodatku za nadgodziny pracownicy pracowali nierzadko na 2 etaty, a nawet i więcej . Skrajnie przemęczeni pracownicy nie byli w stanie właściwie podchodzić do swoich obowiązków, bo człowiek to nie urządzenie mechaniczne i też musi mieć zapewniony odpowiedni odpoczynek. Nad problemem kierownictwo wcale nie zamierzało się zastanawiać, liczyły się sztuki pracowników przyjęte na służbę . KOK dodatkowo zdegradowała pozycja monopolistyczna . Dzisiaj płacenie więcej za coś co jest gorsze to głupota . Przez całe lata kierownictwo KOK oszukiwało Kompanie, że my działamy na zasadach prawnych,a pozostali uczestnicy rynku to oszuści na których nie ma co liczyć .
Po przez te same metody omijania prawa jakie stosuje KOK i co dookoła stosują inne rynkowe firmy powiększony wydatek na własną ochronę nie ma najmniejszego sensu i jest najnormalniejszym wyrzucaniem pieniędzy w błoto. To 50 % więcej płaconych za ochronę pieniędzy nie trafiało do właściwej ochrony na posterunki ginęło , gdzieś w kieszeniach tak zwanych jej organizatorów. Mój przypadek jest w tym wszystkim o tyle istotnym bo pokazuje to że bezprawie jakie panuje w KOK jak też w innych firmach są takie same . KOK w kwestii przestrzegania prawa nie jest czymś wyraźnie lepszym. Za lepsze pieniądze można by organizować lepszych ludzi do pracy co dało by to też lepsze efekty ochronne. Dzisiaj we własnym gronie powinniście znaleźć osobę, która by miała realną wizję lepszej skuteczniejszej ochrony . Liczenie na zmiany w dotychczasowych umysłach elit kierowniczych to droga donikąd . Kolejnym krokiem jest to aby przekonać kierownictwo Kompani , że dzięki tym nowym powstanie coś lepszego mogącego realnie stawiać czoła zagrożeniom . Problem tkwi w tym ,czy jeszcze raz zachcą uwierzyć.
zdjecie uzytkownika
TORN - 2014-07-17 22:50:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [zwol.zw. Solidarności k. rewizyjna - 2014-07-17 00:18:13]:
Weź juz koleś głupoty pisać bo ty jakims fantasta jesteś. Ty się marnujesz, idź gdzieś za ministra nie wiem albo poradniki pisz bo ty zdrowo stukniety w główkę jestes
zdjecie uzytkownika
zainteresowany - 2014-07-18 15:10:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam ja mam jedno pytanie, jest ktoś w stanie odpowiedzieć z sensem na zagadnienie takie: co wymyślili "mądrzy ludzie" na zebraniach ostatnich i kiedy będą widoczne zmiany? Bo czy kok jest dobry czy zły no cóż mnie trzyma tylko umowa o pracę jak ona się skończy to pierwszy odchodzę bo 250h za trochę powyżej 2000 zł świątek piątek mnie nie bawi a po 16 siedzieć też jest dla mnie przesadą. A co do wypowiedzi "zwol.zw. Solidarności k. rewizyjna - 2014-07-17 00:18:13" to o człowieku nic nie powiem bo nie znam ale co napisał w tej konkretnej wypowiedzi est prawdą. Pozdrawiam wszystkich i życzę powodzenia. I jeszcze raz proszę o rzeczową odpowiedź. Dziękuję.
zdjecie uzytkownika
hey - 2014-07-18 20:22:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ludzie musimy zrobic rewolte bez tego nic nie wskuramy,bo sie z nsmi nieliczą.zrobmy strajk legalny czy nie zrobmy go,bo nas zniszcza.oni juz sobie zalatwili robote w kompani.zrobmy rozpierduche i sciągnijmy telewizje
zdjecie uzytkownika
ak(ł)ysz - 2014-07-19 00:01:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [hey - 2014-07-18 20:22:40]:
Wiesiek Ci tego nie wybaczy.
zdjecie uzytkownika
Hanka - 2014-07-26 22:14:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W gabinecie prezesa KOK-u już słychać walca z Titanica!
zdjecie uzytkownika
Ala - 2014-07-26 23:33:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Bardzo się cieszę Haniu ,że tak napisałaś! Pan Prezes "Wielki" Kazimierz N. jednym podpisem zrujnował życie całej naszej rodziny .Pokazał ,że jest zwykłym podłym ,tchórzliwym gnojkiem, dla którego losy innych ludzi nie mają żadnego znaczenia. Jak mówi stare, mądre przysłowie: "krzywda ludzka zawsze do człowieka wraca " Do pana prezesa też wróci . To tylko kwestia czasu !
zdjecie uzytkownika
AniaM - 2014-07-27 09:05:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Ala - 2014-07-26 23:33:55]:
Co podpisał?
zdjecie uzytkownika
Tomek - 2014-07-28 09:03:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [zwol.zw. Solidarności k. rewizyjna - 2014-07-17 00:18:13]:
W ilu firmach ochroniarskich pracowałeś, że twierdzisz, iż w KOK jakość usług jest znacząco niższa? Proszę podać nazwy firm i okres zatrudnienia. Jeżeli twierdzisz, że Kompania powinna płacić 50% obecnej stawki daje to 10zł na godzinę, co jak można łatwo wyliczyć daje najniższą krajową brutto. Kto zatem ma zapłacić koszty pracodawcy ( składki obowiązkowe), kto ma zapłacić za należne pracownikom sorty mundurowe, kto ma zapłacić za dzierżawę wynajmowanych pomieszczeń, kto ma zapłacić za zużytą przez pracowników energię elektryczną i cieplną, kto ma zapłacić za wyposażenie ( kajdanki, pałki, ręczne miotacze substancji obezwładniających, czajniki, grzejniki, wentylatory)???? Można tak bez końca wymieniać, tylko po co? Do ciebie i tak nie dociera prawda. Słowotok jaki uprawiasz od lat żaląc się na swój los, nie zmienia faktu, że sensu żadnego nie ma. Teksty pod publiczkę, ot co.
Teraz oczywiście nastąpi twój kolejny wywód,w który co mniej zorientowani uwierzą, jednak nie zmienia to faktu, że rozmijasz się z prawdą. Założone lata temu klapki na oczy chyba już nie spadną. Interesuje mnie także czy firma, w której obecnie pracujesz wypłaca ci nadgodziny?
zdjecie uzytkownika
:- - 2014-07-28 11:01:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Ala - 2014-07-26 23:33:55]:
"krzywda ludzka zawsze do człowieka wraca " Ja myślę że jest jeszcze kilka innych osób, którzy zbiorą swoje plony, które posiali. A Kaziu już sobie posadkę załatwia, co było do przewidzenia, a poplecznikom można tylko pogratulować.
zdjecie uzytkownika
TORN - 2014-07-28 18:27:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Tomek - 2014-07-28 09:03:44]:
Zgadzam się z tobą jeśli chodzi o tego pajaca niby zwolnionego solidarniucha to kompletny idiota i cwok.
zdjecie uzytkownika
zwol.zw. Solidarności k. rewizyjna - 2014-07-28 22:48:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Z pewnością odpowiem panom Torn i Tomek .
Jak również opiszę zasady funkcjonowania tej kompletnie nie przygotowanej do pełnienia funkcji kierowniczych grupy osób o nazwie KOK.
Podam jakie były skutki zatrudniania osób w wymiarze 300-400 godzin .
Opiszę to nie tylko tu na tym forum ale również przedstawię to osobom, które mam nadzieję wiele okoliczności zechcą wyjaśnić do końca.
Brak mi jednak ostatnio czasu . Sprawę rozliczenia kolesiostwa możecie być pewni dociągnę do końca.
Zmiany w geografii politycznej na pewno temu będą sprzyjać .
Społeczeństwo polskie dość ma nieuczciwości i tak zwanych układów.
zdjecie uzytkownika
Tomek - 2014-07-29 07:02:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [zwol.zw. Solidarności k. rewizyjna - 2014-07-28 22:48:54]:
( usunięte przez administratora )to Ty ?????
Odpowiedz na moje pytania, a nie jakieś układziki, spiski. Skro jak tutaj napisano w KOK-u rządzą związki to znaczy, że ty też za to odpowiadasz. Sam jesteś odpowiedzialny za zatrudnianie w wymiarze 300-400 godzin. Z tego co wiem w Komisji socjalnej, która m. in. zatwierdza przeszeregowania są przedstawiciele ZZ, dlaczego więc nie zadbałeś o to, aby pracownicy godnie zarabiali? Gdzie byłeś w tym czasie?
zdjecie uzytkownika
TORN - 2014-08-03 16:01:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ten niby pseudo zwolniony solidarnowiec z komisji rewizyjnej jest chyba administratorem tego forum bo napisalem dwa razy o nim i po chwili oba posty znikly,jesli tak jest to jest zenujace.
zdjecie uzytkownika
Stig - 2014-08-28 09:05:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Torn Może Twoje opinie godziły w dobre imię drugiego człowieka? Pamiętaj, że oczerniając kogoś zawsze można zostać posądzonym o zniesławienie etc. A z drugiej strony, jeżeli rzeczywiście ten pan miał swoje za uszami to funkcjonowanie KOKu bez niego będzie chyba lepsze, bo marionetki raczej nie są mile widziane.
zdjecie uzytkownika
tadek - 2014-08-28 18:01:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wszyscy pracownicy KOK co mają umowy na czas nokreślony albo zlecenia idzcie do swoich związkowców niech wam załatwiom umowy na czas nie określony tak jak przewodniczacy Wiesław z solidarnosci załatwił z Stasiem Kaziem i Grzesiem swoi Żonie pracującej w ochronie
zdjecie uzytkownika
tadek sradek - 2014-08-28 21:14:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
.....po twojej wypowiedzi juz wiadomo ze jestes z poludnia i nie wiem jak sie znizyc do twojejego wpisu hm..... moze tez bede pisol jak ty bez szacunku do osoby zazdrosniku jeden zal mi was przepraszam forumowiczow zal mi cie tadek ......
zdjecie uzytkownika
tt - 2014-08-28 21:32:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tadek ma racje [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wiesiek załatwił swojej żonie umowę na stale po kilku miesiącach pracy
zdjecie uzytkownika
tt - 2014-08-28 21:38:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pomyśleć ze ten gnojek jest przewodniczącym solidarności i prezesi jedzą mu z ręki
zdjecie uzytkownika
tttt - 2014-08-28 21:50:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
TT a ty mozesz napisac kim ty jestes????? masz jakies mozliwosci czy co kolwiek ??? masz jakies przebicie czy tyko siedzisz na posteruku i plotkujesz jak to jest w zwyczaju w tej firmie ???
zdjecie uzytkownika
tt - 2014-08-28 22:06:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Uwazasz ze to co napisałem jest nieprawda można to sprawdzić w kadrach a o tym ze solidarnosc i kadra ssterują prezesami wiedza wszyscy tylko nie wy ciekawe dlaczego
zdjecie uzytkownika
tt - 2014-08-28 22:10:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A jeżeli chodzi o plotkowanie to nie macie pojęcia co plotkuja o przewodniczącej jednej ze związków o którą chodzi to chyba wszyscy wiemy
zdjecie uzytkownika
ti - 2014-08-29 14:45:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
O którą przewodniczącą ? O którą ? o tą co jej Darek T kupił za związkową kasę nowy samochód, o tą ?
zdjecie uzytkownika
kn - 2014-08-29 18:46:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a co w myslicie ktos mnie powolol na prezesa to musza sie rewanzowac a przy okazji jeszcze roz dziekuja Darkowi T i Stasiowi K a innych mom gdzies a w szczegulnosci pracownikow KOK
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Konsorcjum Ochrony Kopalń
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x
Konkurs fryzjerski