brak logo

Konsorcjum Ochrony Kopalń

Zabrze

Opinie o Konsorcjum Ochrony Kopalń

k. 2016-08-15 23:58
Wyplaty sa zawsze na czas, czasem i przed 10-tym sa na koncie.
Mama 2016-08-16 08:56
Jak duże?
Najniższa krajowa czy więcej albo mniej?
TODI 2016-08-19 06:10
Ustalmy czego chce pracodawca, w dodatku – kapitalistyczny pracodawca, gdyż panuje kapitalizm. Chciałby on, aby pracownik pracował jak najwięcej, jak najefektywniej – bo więcej zarobi na swoim biznesie – a jednocześnie chciałby płacić mu jak najmniej – bo, analogicznie, więcej zarobi na swoim biznesie. Stąd normalny pracodawca płaci pracownikowi tylko tyle, by nie zwolnił się z pracy. Jeśli czyni inaczej jest nienormalny, postępuje głupio, wbrew swoim interesom. I co w takiej sytuacji powinien zrobić normalny pracownik, normalny, tzn. działający w swoim interesie? Pracować tylko tyle, by nie wylano go z pracy. W interesie pracownika bowiem jest pracować jak najmniej, a zarabiać jak najwięcej. Pracownik wypruwający sobie żyły dla idei, bo tak trzeba, bo uczciwość nakazuje, jest debiXXm, nie przestrzega reguł systemu w jakim żyje, co więcej, nie przestrzega ich na swoją niekorzyść. Z antykapitalistycznym pozdrowieniem.
5
ktos 2016-08-28 19:17
Tys je zdrowo jebniety w czache deklu
2
Tadek 2016-09-23 09:34
Makoszowy witają Sośnicę :-)
Właśnie KOK dostał wypowiedzenie z ochrony Sośnicy.
Od grudnia wchodzi nowa firma.
3
Boss 2016-09-24 18:25
Czy to pewna informacja ?
1
Tadek 2016-09-25 11:09
Jest to prawda. Wystarczy przycisnąć związkowców. Oni to przecież już dawno wiedzą.
To samo wiedzą związkowcy z kopalni Sośnica.
1
Basia 2016-09-28 09:08
Są rekrutacje, cały czas. Dzwoń bezpośrednio na kopalnię gdzie chcesz pracować. Gadaj z szefem ochrony, oni wiedzą czy chcą kogoś zatrudnić.
2
Zwiazkowiec 2016-09-28 09:12
Tadek nie siej fermentu. Nikt nic na ten temat nie wie. Żaden związkowiec tego nie potwierdził.
Nikt nic nie wie, tylko ty masz informacje?? Podaj źródło, albo zamilcz.
3
Tadek 2016-09-29 15:28
Nie sieje fermentu. Zapytaj Pani Związkowiec. Tej co chodzi po korytarzu.
2
wedf 2016-09-30 15:49
@yszo to zależy przecież od Twojego stanowiska pracy
Lolo 2016-10-24 21:32
Tadek puknij się w głowę i pomyśl 2 razy
2
Jolka 2016-11-16 08:56
Czy to prawda że od stycznia będzie 12 godzinny czas pracy ?
1
Ania 2016-11-16 10:34
Gdzie?
1
Prezses 2016-11-16 12:07
Tadek widzisz czas pokazał skąd miałeś informacje. KOK dalej na Makoszowach. Większość tutaj wyciąga informacje z tyłka i sieje ploty bez związku z rzeczywistością.
torr 2016-11-18 15:19
Nie dajcie sie zmanipulowac i nie zgadzajcie sie na 12- to godzinny czas pracy.spolka znow kąbinuje jak tu najmniej nam zaplacic.powiedzcie temu nieee!!!!!!a zobaczycie co sie wtedy bedzie dzialo..
4
reksio 2016-11-23 23:53
12 -tki są lepsze
3
Pracownik 2016-11-29 17:42
Ale piep..... torr! System 12-stek jest ok. Etat przy 12-tkach = 14,15 dni w pracy reszta wolne (czyli połowa miesiąca. Zrobisz dodatkowo przy 12 - tkach 2 rudzkie to tak jakbyś zrobił 3 przy 8 godzinnym czasie pracy itd.
2
Monia 2016-11-29 21:03
Hej jakie macie opinie jezeli chodzi o kwk Ziemowit? Dzieki z góry za info.
Hehe 2016-11-30 06:32
Nie godzcie sie na 12 tki wasze [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] tyle nie wysiedza na tych posterunkach
3
Gwidon 2016-12-06 14:38
Witam :) Czy wiadomo coś czy będzie coś płacone na święta ? Za pranie oczywiście dadzą ale czy coś poza tym ?
1
d.trump 2016-12-07 14:50
podobno świniaka na głowę i pół litra mają dawać :-)
4
Specjalista 2016-12-07 22:39
Tak. Życzenia na święta :) To cenniejsze niż pieniądze ;)
1
Hehe 2016-12-09 14:39
Nic na świeta nie będzie. Bo przyjęli nowych z kos-u i trzeba im zapłacić wypłatę....
d.trump 2016-12-09 18:53
Po KOS-ie przejmujemy następną firmę o nazwie GOSREM , nie ma co KOK to prawdziwy rekin ,zjada wszystko
Specjalista 2016-12-11 19:34
KOK to normalna firma i zjada firmy "kogucik"
lolek 2016-12-12 15:48
Hej "kokowcy" czy ktoś z Was wie kiedy będą dawać kasę za pranie i czy ewentualnie będzie jakaś mini premia na święta ?
ZZ Kadra 2016-12-14 13:22
ZZ Kadra przy Konsorcjum Ochrony Kopalń wypłaci na święta kasę jak zwykle. W przyszłym tygodniu do odebrania.
Tylko nie pomylcie Kadry z tą drugą przyklejoną do bielszowickiej, tam jak zwykle paczki noworoczne z brzoskwiniami w puszce :-)
Heniek 2016-12-18 19:47
Za pranie kasa weszła w piątek.
lolek 2017-01-03 07:53
Hej kokowcy czy coś wiadomo nt stawek czy będą jakieś zmiany ?
Haha 2017-01-04 07:36
A co kierownika Ci śnieg zasypał że sie na forum o stawki pytasz??
lolek 2017-01-04 07:44
kierownik nic jak zwykle nic nie wie, nie orientuje sie, zarobiony jest :-) ( jak to w KOK-u) :-p
Teddy 2017-02-04 21:39
Witam,czy kazdy pracujacy na etat w KOK-u dostaje do podpisania umowe o zakazie konkurencji z ktorej wynika ze nie mozna dorabiac w innych firmach ochroniarskich??
zwolniony członek komisji rewizyjnej Solidarności 2017-02-13 21:41
Z głębokim żalem zawiadamiamy, że 7 lutego, przeżywszy 59 lat, zmarł Wiesław Różański, przewodniczący Komisji Zakładowej NSZZ "Solidarność" Konsorcjum Ochrony Kopalń Sp. z o.o., członek Komisji Rewizyjnej Regionu Śląsko-Dąbrowskiego NSZZ "Solidarność". Msza święta pogrzebowa zostanie odprawiona 10 lutego o godzinie 14. w Brzeszczach-Jawiszowicach (kościół pw. Matki Bożej Bolesnej).
Cześć Jego pamięci!
6
Hahahehe 2017-02-15 06:26
Tak każdy podpisuje taką klauzulę, ale za to będziesz mógł z psem przychodzić do pracy.
1
Teddy 2017-02-17 12:47
A wiecie może czy jest jakaś możliwość aby taką zgodę na dorabianie w innej firmie dostac??
Yghtgk 2017-02-20 06:23
Normalnie gościu nie jeden pracował gdzie indziej a spał w koku.....
Teddy 2017-02-20 14:52
Tylko ciekawi mnie czy nie beda robili problemow jesli zacznie sie dorabiac w innej firmie bo w tej klauzuli jest zapis, ze mozna podjac dzialalnosc konkurencyjna dopiero po uzyskaniu pisemnej zgody. Dopytuje tak bo pierwszy raz spotykam sie z taka klauzula o zakazie konkurencji w ochronie :)
JK 2017-02-22 01:59
W jednej z kopalń w Rudzie Śląskiej wymyślono szkolenia OBOWIĄZKOWE ktore mają sie odbywac Po lub Przed pracą. Czy Zarząd firmy K.O.K. jest przygotowany na wydatek zapłacenia nadgodzin za ten czas ?
1
Ytytytytytyty 2017-02-22 06:24
Firma jest na wszystko przygotowana ( nawet na tsunami) i jest godna zaufania...
Olo 2017-02-22 08:00
Podobno na boku znowu przetargi.Dotyczą na monitoring i ochronę.Co za CYRK!!! Oczywiście wygrają skorpiona jak ostatnio!!!!!!! gdzie są związki!!!!!! I dyrektor????? Znowu nic nie zrobią.Szkoda tylko ludzi bo znowu przejdą na inne kopalnie!!!!!!!! TO JEST KALECTWO!!!!!!
Niurak 2017-02-22 19:46
Z choinki się urwałeś
Lur 2017-02-22 20:04
Pewnie chodzi o Bolesława??? Cyrk to jest wyżej. Nie liczą się ludzie tylko tabelki finansowe. Dojdą do takich oszczędności że nie będzie miał kto robić. Sugestia czy perspektywa? Sami ocenią
Pracownik 2017-03-17 21:11
Ogłoszono przetarg na ochronę na Bolesławie Śmiałym.
1
Lur 2017-03-20 07:52
Bo to kopalnia doświadczalna w przetargach
Pracownik 2017-03-21 21:47
Szkoda ludzi. Na gorze rozmowy na dole człowiek który łączy koniec z końcem żeby mógł mieć prace Ahh....
Fasmantagoria 2017-04-01 08:36
KOK wygrał przetarg na Budryk. Skorpiony się pytają czy w KOK też będą mogli robić po 300 godzin bo mają być umowy o pracę.
Pracownik 2017-04-05 09:34
Niech te skorpiony odpiepszą się od kok-u. To są idooci!!! Na wieczorek niech sobie idą,tam mogą bakać aż zdechną.
2
Gościu 2017-05-06 12:00
Na Sośnicy też tak jest.
pracownik 2017-06-22 10:16
he he na Bolku skorpiony gadają ze na Budryku w ochronie pracują sami idioci i lenie hehe co za ludzie swój są swojego nadaje
3
Zostaw swoją opinię o Konsorcjum Ochrony Kopalń - Zabrze
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Konsorcjum Ochrony Kopalń