Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Szkoła Policealna
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Konsorcjum Ochrony Kopalń sp. z o.o.

Pracowałeś w firmie Konsorcjum Ochrony Kopalń sp. z o.o. i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
kadry - 2014-07-09 20:45:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
w zarzadzie bedzie max. 2 ! Kto wypadnie? trzęsawka,chiński myśliciel,czy niedouczony ekonomista z przydziału ?
zdjecie uzytkownika
admin - 2014-07-10 13:35:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No! Pani przewodnicząca i Panowie przewodniczący zz , czas wywiesić sztandary i zrobić zadymę , bo wasi członkowie zarządu kok-u nie są zdolni do zarządzania firmą. Zawsze można powiedzieć że to wina zarządu, że to nie my to oni, a że oni są z waszego nadania to trzeba pominąć. Nie pierwszy i nie ostatni zarząd który wyautujecie dla swoich interesów, ale tego zarządu nie żal, każdy dzień ich zarządzania przybliża kok do przetargu.
zdjecie uzytkownika
pytajnik - 2014-07-10 22:25:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy ta obecność p.Kłysza w radzie nadzorczej i upolityczniony zarząd to nie jest pocałunek śmierci dla KOK ?
zdjecie uzytkownika
: - 2014-07-10 22:37:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Polak mądry po szkodzie. Co mądrzejsi to już przewidywali rok temu już wtedy zdawali sobie sprawę z powagi sytuacji i kompromitujacego zarządu z przydziału ZZ.
zdjecie uzytkownika
;) - 2014-07-10 23:23:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
"pomagał"im Wiesiek aktywista(usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
Tello - 2014-07-11 01:54:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Niestety osoba, która podejmuje decyzje w tym momencie za mocno się nie popisała, tym bardziej, że sytuacja jest podbramkowa....
zdjecie uzytkownika
iRENA - 2014-07-12 17:15:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wy nawet podpisać się nie umiecie piszecie bzdury o zjednoczeniu kogo? tych 90 % mało inteligentnych ludzi na oddziałach? jak oni by za złotówke dali by dupy wystrzyc!!! nie umią się nic odezwać boją się wszystkiego nie ma zjednoczenia!!!
ZRÓBMY PROTEST POD FIRMĄ 28 LIPCA O 10 RANO- ŻEBY ZARZĄD ZACZOŁ OD BIUR A NIE OD TYCH NAJMNIEJ ZARABIAJACYCH!!!!!!!!!! CIEKAWE ILU JEST ZAINTERESOWANYCH SWOJĄ WALKĄ O DOBRE WQARUNKI W TEJ FIRMIE!!!!!!!!!
DO ZOBACZENIA!!!!!!!!!!!!
zdjecie uzytkownika
TORN - 2014-07-13 09:23:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [iRENA - 2014-07-12 17:15:25]:
Zgadzam się z Tobą, nikt nie odważy się przyjechać pod spółkę zrobić zadymy, bo na oddzialach pyszcza głośno ale jak już trzeba coś zrobić to siedzą cicho i tak jak piszesz za złotówkę każdego sprzedają.Poprostu boją się o swoje [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
zdjecie uzytkownika
Wariat - 2014-07-14 05:40:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja biorę oponę, będzie zadyma!
zdjecie uzytkownika
zwol.zw. Solidarności k. rewizyjna - 2014-07-14 23:54:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie rozumiem dlaczego pracownik wykorzystywany w stopniu maksymalnym miałby walczyć o interes tego co go traktuje jak niewolnika .
Przeciętny ochroniarz nie wiele straci nawet, gdy dojdzie do przetargu .
Bardzo dużo stracą na pewno osoby związane ze ścisłym kierownictwem KOK , bo rzadko gdzie tak dużo płacą za taką ściemę jak ma to miejsce w tej konkretnej firmie.
I to właśnie te osoby powinny zrobić zadymę.
Walka o nie swoje interesy to rzecz całkowicie zbędna.
Dzisiaj pracownicy powinni się zastanowić jak się zorganizować by u przyszłego pracodawcy być lepiej traktowanym niż za czasów KOK - u.
Na taką zadymę powinni z pewnością pójść osoby zatrudnione w biurowcu na lompy. ,kierownicy oddziałów ,to znaczy wszyscy, którzy na tym przekształceniu stracą najwięcej.
zdjecie uzytkownika
Realista - 2014-07-15 05:40:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Masz rację wiele się do nas nie zmieni oprócz umowy śmieciowej, brak socjalu, urlopu i wiekszej ilości godzin do zrobienia by zarobić to co teraz. Płytkie myślenie. Doceń co masz. Też byłem takim optymistą i pracowałem w innej firmie po 250 godzin za najniższą krajową bez jakichkolwiek dodatkowych świadczeń i jeszcze mósiałem sobie mundur zapłacić. O takiej pracy mażysz, albo ty z konkurencji!
zdjecie uzytkownika
zwol.zw. Solidarności k. rewizyjna - 2014-07-15 09:03:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Sam osobiście przeżyłem podobne zmiany po, których raczej było lepiej . Jedyną rzeczą o którą powinien powalczyć zwykły pracownik powinno być to aby pogonić waszą nieudolną kadrę kierowniczą bo faktycznie jest to ekipa która wyspecjalizowała się we wciskaniu ciemnoty, nic poza tym .
Dobrzy są również w korumpowaniu rozlicznych urzędasów.(A tym to powinny zająć się właściwe służby.)
Macie przecież całą prawie armię działaczy związkowych. Na zmianie firmy kierującej tylko zyskacie, takiego wyzysku jak w KOK nie ma nigdzie .
Firmy prywatne gdy nie zapewniają ochrony płacą kary umowne. Żadna prywatna firma nie ma na zapleczu setek ludzi , którzy by was mogli zastąpić . Wy też macie szansę stawiać warunki, więc gdy się pojawi należy je postawić .
Na oddziale Lędziny, na którym pracowałem w przeszłości w poprzednim miesiącu w KOK byli tacy co robili nie tylko po 250 godzin ale po 300 godzin. Tak pracował pierwszy związkowiec tej firmy .
zdjecie uzytkownika
nikt - 2014-07-15 09:08:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [zwol.zw. Solidarności k. rewizyjna - 2014-07-14 23:54:00]:
Zwolniony, pezestan podjudzac. Po wejsciu innej firmy dostaniemy smiecie. Nigdzie indziej nie dostane 13 grupy, swoje zale wylewaj gdzie indziej.
zdjecie uzytkownika
Monsum - 2014-07-15 09:45:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@zwol.zw. Solidarności k. rewizyjna Nie wiem kto tam czuje się traktowany jak niewolnik. Przecież masz wolny wybór i w każdej chwili możesz zrezygnować z pracy. KOK ma na tyle rozbudowany pion usług, że każdy znajdzie coś odpowiedniego dla siebie - czy to grupy interwencyjne, czy ochrona przeciwpożarowa, czy projektowanie systemów. Niestety wszystko rozbija się o pieniądze, ale trzeba przyznać, że nie jesteśmy odosobnionym przypadkiem. W znacznej większości firm w Polsce jest duże niezadowolenie - płace zwykle są zaniżane...
zdjecie uzytkownika
TORN - 2014-07-15 20:43:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ty juz koles(ZWOL.ZW.SOLIDARNOSCI K.REWIZYJNEJ)skacz pie....ic glupoty bo byl czas bys reagowal na przekrety ktore w spolce byly przez wszystkie lata robione a nie teraz pieprzysz,fakt jest faktem ze i byle zarzady oraz obecny nas zwyklych pracownikow poprostu okradal i tym faktem powinny sie zainteresowac odpowiednie sluzby i wami ZWIAZKOWCAMI zreszta tez bo tak samo w tym gownie siedzicie wszyscy po uszy,ale i na was juz przychodzi czas,mam nadzieje ze Kompania Weglowa wyp.....li was wszystkiuch z KOKU bo wyscie te spolke pociagneli na dno,bo niestety skoro zarzady zalatwiali waszym bliskim etaty w firmie to niestety ale musieliscie siedziec cicho,a teraz jak robi wam sie cieplo kolo dup to naraz wielcy z was zwiazkowcy.Szkoda tylko ze niema porozumienia miedzy zalogami na kopalniach i nie pojada do spolki zrobic porzadku z tymi ktorzy nas oklamywali i okradali,dziwne to jest w dobie tel komorkowych zeby nie mozna bylo sie porozumiec i zrobic zadyme.(SORRY ZA BLEDY)
zdjecie uzytkownika
zwol.zw. Solidarności k. rewizyjna - 2014-07-15 23:48:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja zwolniony związkowiec solidarności nie odszedłem z firmy KOK z własnej woli jako jeden z pierwszych zareagowałem na patologię o nazwie podwójne zatrudnianie , które jest zwyczajnym obejściem prawa .
Obejściem , które doprowadziło do tego, że wiele zapisów Kodeksu Pracy straciło rację bytu.
Od tego by do takich sytuacji nie dochodziło są oczywiście Związki Zawodowe. Te jednak odpuściły weszły w jakiś nieformalne porozumienia z pracodawcą .
Jako jedyny złożyłem skargi do PIP ,liczyłem na uczciwość tej instytucji jednak okazało się, że inspektorom PIP na przestrzeganiu Kodeksu Pracy wcale nie zależy i wolą prezenty od nieuczciwego pracodawcy po, który przymykają oko na fakt, że Kodeks Pracy jest nie stosowany.
W wyniku czego pracownicy na moim oddziale Lędziny pracowali w przedziale 300- 400 godzin w miesiącu.
Kierownictwo KOK by pozbyć się problemu uczciwego związkowca wyrzuciło mnie z pracy .
Dlatego też nie mam ochoty siedzieć po cichu bo tak było by najlepiej dla tych którzy mnie wyrzucali za moją uczciwość z pracy .
Ja naprawdę nie mam nic za uszami jak to mi sugerujecie.
Pragnę aby ochrona dla wszystkich was mogła się stać cywilizowanym miejscem pracy .
By każdy również ochroniarz po za pracą miał czas na rodzinę, zainteresowania, po prostu miał normalne życie .
zdjecie uzytkownika
Głupek - 2014-07-16 09:04:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ZWOL.ZW.SOLIDARNOSCI K.REWIZYJNEJ - Tyle razy już się na tym forum użalałes nad sobą , że aż niedobrze mi się od tego robi. Jesteś zwykłym płaczkiem bo oddzielili Cię od żłoba i kokosy się skończyły. Członek komisji rewizyjnej to zwykły cieć a dla ciebie to było osiągnięcie życia. Pewnie jesteś z najniższych warstw społecznych i na dodatek nikt cię nie lubi.
zdjecie uzytkownika
Monsum - 2014-07-16 09:10:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@torn Na pewno sam nikt się tym nie zajmie. Potrzebny jest zapalnik w postaci jakiejś osoby wewnątrz KOKu. Obawiam się tylko tego, że przez decyzję paru nieodpowiedzialnych osób ucierpiałby wizerunek całego KOKu a także pracowników. KOK na rynku jest już 21 lat, myślę, że to niewiele jak na przemysł węglowy, dlatego powinni zrobić coś co by pozwoliło rozwiązać tak napiętą atmosferę. Chyba, że wolą prowadzić zupełnie inną politykę.
zdjecie uzytkownika
TORN - 2014-07-16 10:38:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [zwol.zw. Solidarności k. rewizyjna - 2014-07-15 23:48:13]:
to walcz a skacz juz uzalac sie nad soba bo jeszcze w depresje wpadniesz biedaczku,piszesz tylko i piszesz ze Steven King to pikus przy tobie
zdjecie uzytkownika
:- - 2014-07-16 23:29:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wyglada na to ze sprawa kok-u jest już w KW przesądzona i nie ma co liczyć na naszych bohaterów zarządu którzy podważają własne decyzje przywracając na stanowiska kierownicze pracownikow którym wcześniej podpisał degradacje stanowiska. Nie wiadomo czy to układ zamnięty czy schizofrenia. Z reszta sami sa z przydziału to tez przydzielają według tych reguł.
zdjecie uzytkownika
zwol.zw. Solidarności k. rewizyjna - 2014-07-17 00:18:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Wyjaśnienie dla panów Torn i Głupek.
Firma KOK powstała po to by Kompania Węglowa nie musiał korzystać z funkcjonujących na rynku firm ochroniarskich . Głównym problemem była niska jakość usług, wynikająca z zatrudniania pracowników ochrony w wymiarze znacznie przekraczającym granice przyzwoitości. Powodowało to że przemęczeni pracownicy nie byli w stanie z odpowiednią starannością pochodzić do swoich obowiązków służbowych. W ramach KOK pracownicy mieli być zatrudniani na zasadach Kodeksu Pracy. Za tą ochronę zdecydowano się zapłacić więcej. Tyle , że w określonym czasie kierujący firmą postanowili zarobić więcej . Kodeksowe zatrudnianie zostało odłożone na bok. Zaczęto korzystać ze złych przykładów omijania prawa powszechnie stosowanych przez rynkowe firmy ochroniarskie . Za usługi ochroniarskie Kompania płaci KOK 50% więcej niż gdyby korzystała z rynku usług ochroniarskich. Lecz te powiększony wydatek jest całkowicie pozbawiony sensu z uwagi głównie na to, iż jakość usług z wielu powodów jest znacząco niższa niż ma to miejsce w przypadku innych firm . Kompania Węglowa ma poważne kłopoty wynikające z sytuacji na rynku węgla . Taki wydatek na specjalną ochronę nie ma jednak najmniejszego sensu bo usługa świadczona przez KOK jest bardzo niskiej jakości. Dobór ludzi do tej firmy przez długi czas odbywał się na zasadzie selekcji negatywnej. Osoby kierownictwa wybierały ludzi według zasady czym głupszy tym lepszy. Osoby kierownictwa mogły się czuć bardziej bezpieczne na stanowiskach bo dzięki temu eliminowana była konkurencja do stanowisk kierowniczych. Ciemnocie łatwiej było wmówić, że przepisy prawa są po to by je omijać . Podstawowym instrumentem służącym służącym do kpiny z Kodeksu Pracy było powołanie drugiego równoległego podmiotu gospodarczego o nazwie Kopalnie Rudzkie. Bez prawa do dodatku za nadgodziny pracownicy pracowali nierzadko na 2 etaty, a nawet i więcej . Skrajnie przemęczeni pracownicy nie byli w stanie właściwie podchodzić do swoich obowiązków, bo człowiek to nie urządzenie mechaniczne i też musi mieć zapewniony odpowiedni odpoczynek. Nad problemem kierownictwo wcale nie zamierzało się zastanawiać, liczyły się sztuki pracowników przyjęte na służbę . KOK dodatkowo zdegradowała pozycja monopolistyczna . Dzisiaj płacenie więcej za coś co jest gorsze to głupota . Przez całe lata kierownictwo KOK oszukiwało Kompanie, że my działamy na zasadach prawnych,a pozostali uczestnicy rynku to oszuści na których nie ma co liczyć .
Po przez te same metody omijania prawa jakie stosuje KOK i co dookoła stosują inne rynkowe firmy powiększony wydatek na własną ochronę nie ma najmniejszego sensu i jest najnormalniejszym wyrzucaniem pieniędzy w błoto. To 50 % więcej płaconych za ochronę pieniędzy nie trafiało do właściwej ochrony na posterunki ginęło , gdzieś w kieszeniach tak zwanych jej organizatorów. Mój przypadek jest w tym wszystkim o tyle istotnym bo pokazuje to że bezprawie jakie panuje w KOK jak też w innych firmach są takie same . KOK w kwestii przestrzegania prawa nie jest czymś wyraźnie lepszym. Za lepsze pieniądze można by organizować lepszych ludzi do pracy co dało by to też lepsze efekty ochronne. Dzisiaj we własnym gronie powinniście znaleźć osobę, która by miała realną wizję lepszej skuteczniejszej ochrony . Liczenie na zmiany w dotychczasowych umysłach elit kierowniczych to droga donikąd . Kolejnym krokiem jest to aby przekonać kierownictwo Kompani , że dzięki tym nowym powstanie coś lepszego mogącego realnie stawiać czoła zagrożeniom . Problem tkwi w tym ,czy jeszcze raz zachcą uwierzyć.
zdjecie uzytkownika
TORN - 2014-07-17 22:50:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [zwol.zw. Solidarności k. rewizyjna - 2014-07-17 00:18:13]:
Weź juz koleś głupoty pisać bo ty jakims fantasta jesteś. Ty się marnujesz, idź gdzieś za ministra nie wiem albo poradniki pisz bo ty zdrowo stukniety w główkę jestes
zdjecie uzytkownika
zainteresowany - 2014-07-18 15:10:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam ja mam jedno pytanie, jest ktoś w stanie odpowiedzieć z sensem na zagadnienie takie: co wymyślili "mądrzy ludzie" na zebraniach ostatnich i kiedy będą widoczne zmiany? Bo czy kok jest dobry czy zły no cóż mnie trzyma tylko umowa o pracę jak ona się skończy to pierwszy odchodzę bo 250h za trochę powyżej 2000 zł świątek piątek mnie nie bawi a po 16 siedzieć też jest dla mnie przesadą. A co do wypowiedzi "zwol.zw. Solidarności k. rewizyjna - 2014-07-17 00:18:13" to o człowieku nic nie powiem bo nie znam ale co napisał w tej konkretnej wypowiedzi est prawdą. Pozdrawiam wszystkich i życzę powodzenia. I jeszcze raz proszę o rzeczową odpowiedź. Dziękuję.
zdjecie uzytkownika
hey - 2014-07-18 20:22:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ludzie musimy zrobic rewolte bez tego nic nie wskuramy,bo sie z nsmi nieliczą.zrobmy strajk legalny czy nie zrobmy go,bo nas zniszcza.oni juz sobie zalatwili robote w kompani.zrobmy rozpierduche i sciągnijmy telewizje
zdjecie uzytkownika
ak(ł)ysz - 2014-07-19 00:01:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [hey - 2014-07-18 20:22:40]:
Wiesiek Ci tego nie wybaczy.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Konsorcjum Ochrony Kopalń sp. z o.o.
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x