INVENT Sp. z o.o.

Wrocław

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 1557 ocen.

INVENT Sp. z o.o.
3 1557

Opinie o INVENT Sp. z o.o.

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie INVENT Sp. z o.o.

Janek

Pracuje od maja bo mam wakacje, pojechałem w ciemno nie znając nikogo, w czerwcu dojechał kolega i nawet jesteśmy w 1 timie, Jak człowiek nie nastawia się na wakacje tylko na pracę to będzie ok

   
Mateusz

Witam, w styczniu podczas ferii byłem na inwentaryzacjach w Polsce. Wszystko było w porządku, fajni ludzie i praca spoko, chociaż monotonna. Po maturze zdecydowałem się na wyjazd do Niemiec. Aktualnie jestem na wyjeździe. Jest trochę ciężko, bo to jednak praca w nocy, ale wole to niż zrywanie truskawek w pełnym słońcu. Ludzie w teamie i kierownicy są okej. Ogólnie jestem zadowolony z współpracy z tą firmą.

   
anonymous
@Mateusz 06.06.2018 16:14

Jezeli chcesz pracowac za 4 EUR to Twoj wybów.

   
Adamo

Wam też wysłali rozwiązanie umowy?

   
Mirek
@Adamo 20.06.2018 12:21

Tak firma pada, jednak i tak po moich złych doświadczeniach nie pojechałbym z nimi na żadną inwentaryzacje . Zdrowie mi miłe.

   
pracownik

Orientuje eis ktoś, czy teraz będą tylko inwentaryzacje zagraniczne czy wrócą tez do krajowych?

   
Rolek
@pracownik 15.06.2018 13:11

W Polsce raczej nie bo wysyłają rozwiązanie umowy

   
Krysia

Invent to banda złodzieji i oszustów. Zarabiają krocie a płacą grosze. Jeszcze oszukują państwo na podatku. Czy ktoś się w końcu za nich weźmie!.

   
Mirek
@INVENT 23.05.2018 11:46

Proszę nie żartować. Jakie instytucje państwowe, przymiotniki o ile nie stanowią nazwy własnej, pisane są z małej litery, was weryfikują . Na pewno nie jest to policja czy inspekcja transportu samochodowego. Mam też wątpliwości co do USczytajac wypowiedzi o rozbieżnościach pomiędzy otrzymanym wynagrodzeniem a PiT.

   
gość

Witam mam pytanie odnoście zakwaterowania, jak ono wygląda? zazwyczaj są ilu osobowe są pokoje? i czy są osobno dla mężczyzn i kobiet?

   
Klaudia
@gość 16.06.2018 08:38

Z tego co widzę to jest tak, że jak jadą pary to są razem i też znajomi, bywają kwatery z aneksem kuchennym i osobną łazienką, ale to jest zależne od tego gdzie nocujemy, pokoje sa od 2 osobowych do 4

   
Rena

Ja jestem aktualnie na inwentaryzacji i chyba mam szczęście bo nic strasznego się nie dzieje, dzień jak co dzień

   
Rena
@Jan 15.06.2018 13:17

Jestem w teamie 14 ???? pozdrawiam

   
Basia

Bylam ostatnio na inwenturze w Czechach i wszystko bylo w porzadku. Juz kilka razy wyjezdzalam na krotkie turnusy do Czech i do Niemiec. Traktuje ta prace jako dodatkowa opcje. Mam czasami przestoje w pracy i wtedy sie zglaszam na wyjazdy. W lipcu tez planuje sie zapisac. Oczywiscie, ze zdarzaja sie rozne dziwne sytuacje..ale to kwestia ludzi. Raz trafisz na zgrana grupe, z ktora potrafisz sie dogadac, bo nadajecie na tych samych falach, a nastepnym razem trafisz na ludzi z ktorymi nie chcesz miec nic wspolnego. Ale jade tam do pracy, a nie szukac znajomych...

   
Daniel33

Witam orientuje się ktoś o której godzinie i skąd jest wyjazd z Katowic?Chodzi o od 1 lipca do 19 lipca.

   
Daniel33
@Daniel33 11.06.2018 20:42

W biurze to oni mają swój świat i swoje kredki.Więcej wiem z tej strony niż z ich biura :)

   
Natt

Z komentarzy wynika, ze nie czytacie umowy..…wszystkie warunki finansowe i innej komentowane rzeczy są w umówie ....nie rozumiesz, zapytaj... jeździłem z nimi dwa lata i jakoś żyje ,Ci którzy licza na impreze zamiast prAcy to polecam zmienić firmę.

   
Byłam - widziałam

Byłam widziałam i szału nie ma (usunięte przez administratora) nie urywa ... Obliczyć ile wychodzi za godzinę to niebo o pomste wola ! Jako tłumacz raptem 25 zł więcej ... Kpina i żart , libacje w hotelach , i Bóg wie co jeszcze . Znajomi juz wystosowali pisemko o owej firmie jak i zasiegneli opinii radcy prawnego ... Szukają jeleni , za takie pieniądze i to jeszcze za granica ???? Jaja !

   
Polak

Inwent to (usunięte przez administratora) którzy okradają szarego człowieka i państwo. Kto twierdzi inaczej jest poprostu idiotą.

   
Szybki

Robota jak robota idealna nie jest i pewnie nigdy nie będzie, ale lepszej nie znalazlem hehe

   
MIraz
@Szybki 08.06.2018 10:28

Pewnie, trudnosci wielkiej nie ma

   
ADam

Byłem widziałem i powiem tak: nie jest to praca marzen, bo pracujesz w nocy, nie mieszkasz w pałacu tylko w hotelu/hostelu. Poznać można róznych ludzi, jak wszędzie, ale kase dostałem, w krótkim czasie można zarobić więcej niz w Pl tym bardziej jak pełnisz dodatkowe funkcje, w sam raz jak masz trochę czasu, umowa zlecenie, jak dla mnie spoko

   
Battm

Pojechałem zarobić na wakacje razem z dziewczyna i w miesiąc zarobiliśmy, kasa na czas, umowa zlecenie, hotele raz lepsze raz gorsze tragedi nie było.

   
Syl12
@Battm 05.06.2018 10:07

Potwierdzam, jeżeli ktoś jedzie Inventem i wie, że jedzie do pracy a nie pić i rozrabiać to oferta tej firmy jest ok.

   
KATE

Czytalam te wasze komentarze przed wyjazdem i myslalam ze trafie do komuny a tu niespodzianka ,wcale nie było tak zle. Nie powiem w jakim temie bylam bo będzie oczywiście krytyka, ale ja sobie chwale’. Pozdrowienia dla kolegow z temu

   
Ciekawska
@Mar 04.06.2018 05:03

Chyba ty - nacpałes sie i wywalilli Cię, ze piszesz takie głupoty? Byłam już 7 razy i za każdym razem byłam mnniej lub bardziej zadowolona - ale byłam tam w pracy, a nie na wakacjach...

   
Dawid Informatyk

Odradzam wszelki kontakt z firmą inwent. Za tych złodzieji począwszy od koordynatorów po niejajakiego Czecha Holubka, dyrektor Pani Iwone (z Radomia) i całą resztę Państwo już się wzięło. Pracując i napychając tym ludziom kieszenie łamiesz prawo.

   
Pracownik

Żenada! Wybierają sobie ludzi na wyjazdy losowo, albo jak się komu podoba. Rozmawiasz przez telefon z jedną osoba, druga wysyła Ci dokumenty, a trzecia Cię rekrutuje. Zero porządku, Twoj ziomek jedzie a Ty nie. Jak nie pijesz i nie ćpasz to Cię nie wezmą, tak to chyba działa, bo innego wytłumaczenia nie widzę.

   
hihihaha
@Pracownik 17.04.2018 09:23

tych co pija i ćpają potrafią odesłać do Pl w trybie natychmiastowym , proponuje jedziesz pracować nie pij :)

   
Paula

Czy ktoś wie czemu nie ma nowych terminów ?

   
INVENT
@Rolek25 23.05.2018 18:10

Ilość ofert uzależniona jest od ilości zleceń w danym regionie. Jeżeli pojawią się oferty w Pani regionie, dostanie Pani od nas informację smsem lub mailem. Jeżeli jednak życzy sobie Pani rozwiązać umowę prosimy skierować prośbę na adres [email protected]

   
Rewi

Faktem jest, że inwentaryzacje z Inventem to zajęcie dla desperatów. Umowy nic nie warte i też takie pieniądze.

   
Kryspin
@Rewi 12.05.2018 02:57

Czyli ja jestem desperatem, bo jezzdze od roku i jestem zadoowolony ;) Umowę podpisałem przed wyjazdem i taki hajs otrzymałem - dla mnie ok.

   
marti

Czy ktoś wie dlaczego nie pojawiaja sie nowe terminy wyjazdow za granice? Sprawdzam od dluzszego czasu i nic nie ma.

   
Jola
@Aga 11.05.2018 21:58

Ul. Ślężna, z parkingu

   
Natalia

Wie ktoś jak zrezygnować z umowy w invencie?

   
Mirek
@Natalia 13.04.2018 16:39

Zwyczajnie . Zgłoś do nich swoją rezygnację . To przecież umowa cywilno-prawna. Problemem moze być tylko fakt ,ze w tej "firmie" nie czytaja maili. Sam doświadczyłem tego. No a praca recepcjonistek to żenada na maksa. Chcesz sobie dorobic poszukaj innej firmy.

   
Piotr

Nie polecam. 1. Zarobione 20 tysięcy na picie 4 tysiące. 2. ubezpieczenie w Niemczech \ do lekarza \ to kant . będziesz chory to odwiozą cię na stacje i się martw. 3. podpisujesz ze pracujesz w Polsce tymczasem całość w Niemczech lub innym kraju 4.Wynagrodzenie 130 zł + 40 diety czyli 170 zł za weekend tylko 40 zł praca średnio z dojazdem 10 godzin bywa ze znacznie więcej np. na Czechach na magazynach ok 16 godzin czyli ok 4 euro na godzinę. Cyganie mają więcej. 5. Awanse tak zależy z kim śpisz lub z kim pijesz. na pewno nie ze stażu. 6. Kierownictwo żal zupełny, a koordynatorzy albo piją albo ćpają albo inna orientacja sexualna. albo wszystko naraz. 7. Nie możesz sobie nic gotować masz dietę ok 9 euro \ wspomniane 40 zł \ w motelu wystarcza na śniadanie a co zresztą dnia ? poza tym jak jedziesz do pracy stołówka jest zamknięta. Wyjazdy na rano ok 2 -3 w nocy. 8.Dojazd do pracy od kilku kilometrów - rzadko do 800 km ! w jedną stronę. 9. Praca kierowcy za ogromne 30 zł na dzień !!! to w ogóle śmieszni ludzie. 10.Stres ,wyzysk, i krętactwa. 11. Są i kary . Nie mówię o pijaństwie narkomanii tylko o pomyłkach. np. pracujesz od 21 do 3 w nocy \ pozostali do 7 rano \ kierownik mówi dzięki idż na zewnątrz . za ten dzień zero wynagrodzenia.

   
Mirek
@Lambadajew 21.03.2018 18:32

No nie kpij . Popatrz na proporcje.130 zł wynagrodzenie 40 zł dieta.No a traktowanie kierowcy jako wolontariusza to obraza ludzkiej inteligencji. To co opisał Piotr nadaje sie do zawiadomienia właściwego US.

   
anonim

(usunięte przez administratora)

   
Piotrek

Krystian jest w porządku kierownikiem. Poza tym zna niemiecki i nie pozwala sobie wciskać ciemnoty tłumaczom. Dużo zależy od kierownika i tak jak pisałem wcześniej, szkoda, że niektórzy z nich już dla Inventu nie pracują...

   
Mirek

Nie polecam w żadnej mierze tej" firmy". Na moją skargę wsyłaną w dniu 4.01.2018 otrzymałem odpowiedź dopiero 16.03 2018 po moich ponagleniach. Maile wysyłane na dres windykacji nie dochodzą - są zwrotki z serwera pocztowego, maile wysyłane a adres reklamacje oraz rezygnacja nie są odczytywane, panienki na recepcji przepytują cie o szczegóły i każą pisać na podane adresy , jest to pisanie na Berdyczów. Na recepcji szczególnym chamstwem popisuje sie niejaka Paulina Osowska. W tej firmie jest norma,ze pracownicy recepcji sie nie przedstawiają , nie chcą łączyć do osób kompetentnych. Jeżeli ktoś chce pracować za 4 EUR zagranicą to jego wybór. Tak dla jasności podpisanie umowy na wyjazd zagraniczny nie jest równoznaczne w wyjazdem. Mnie poinformowano ,ze dopiero umieszczenie na liście i telefon oznaczają wyjazd. Z tego wynika, że podpisana umowa do niczego nie zobowiązuje. Ja teraz wyślę do tej "firmy" wezwanie do zapłaty za zwolnienie lekarskie z powodu przeziębienia którego nabawiłem się na inwentaryzacji w Ostródzie gdzie na mrozie czekaliśmy na jaśnie pana kierowce ponad godzinę . Wysłałem mailem zwolnienie , ale nikt go nie odczytał i za brak udziału w kolejnych inwentaryzacjach chciano mnie obciążyć. Dopiero po telefonicznej interwencji p, Żurawlińska anulowała owa kare. Teraz ja im wyślę wezwanie do zapłaty.Chcesz mieć spokój i zdrowie nie wiąż się z Inventem.

   
Panek

INVENT wyspecjalizował się w inwentaryzacjach i ma ciągle prace dla chętnych. Czy ktoś ma rozeznanie gdzie lepiej można zarobić w kraju czy za granicą. Wyjazd daleko jest pewnie droższy? Ale w sumie to Inwent wyrobił sobie dobrą opinię wśród korzystajacych.

   
Mirek
@Panek 25.06.2017 10:59

Nie żartuj - dobrą opinię. Dobre samopoczucie to maja chyba właściciele firmy. Ja odradzam jakie kolwiek wiązanie sie z nią. Za podobną pracę można otrzymać znacznie większe wynagrodzenie . Do tego koszmarny transport i księżycowe wymagania. Ja dzięki tej firmie zachorowałem bo w Ostródzie trzeba było czakać na kierowcę godzinę na mrozie.

   
Tom

Witam serdecznie. Ma ktoś może problem z pitem od inventu?. Mi się nie zgadza przychód. Zarobiłem 9 tysięcy, a na picie mam 500. Chodzi mi o pracę na inwentaryzacjach za granicą.

   
Mirek
@Tom 13.03.2018 11:57

Przekaz tą informację do właściwego US ew. ZUS. Oni już tam będą wiedzieli co zrobić .

   
anonymous

Nowe stawki 29.92 brutto.....a ile to jest na czysto?.....interesuje mnie.

   
Mirek
@Doczepiany Koordynator 03.02.2018 12:09

Daj sobie spokój. Czy nie ważne jest dla Ciebie zdrowie psychiczne??

   
Mirek

Omijać tą 'firmę " szerokim łukiem. Nie dosyć ,że mają transport urągający wszelkim zasadom bezpieczeństwa, to nie można dodzwonić sie do kompetentnej osoby , wysyłane maile pozostają bez odpowiedzi , niepodjęcie pracy mimo przesłanego zwolnienia lekarskiego skutkuje wezwaniem do zapłaty kary umownej. Na recepcji panienka twierdzi,ze nie ma obowiązku przedstawiać się z imienia i nazwiska. Recepcja to twarz firmy. No cóż jaka firma taka twarz. Odradzam wiązanie się z nimi. Tym bardziej ,ze wynagrodzenia nie powalają

   
Tom

Przeswietliłbym konta właścicieli, umowy z pracownikami wszystkie.

   
bassia
@Tom 14.03.2018 13:51

witam. czy ktos wie jak rozwiazac z nimi umowe? gdzie wyslac skan rozwiazania umowy?

   

Zostaw opinię o INVENT Sp. z o.o. - Wrocław

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie INVENT Sp. z o.o.