brak logo

Union Montage Sp. z o.o.

Racibórz

Opinie o Union Montage Sp. z o.o.

anonim 2013-05-22 18:06:28
kolejna z wielu oszukanych osób piszesz "Najgorsza firma z jaką miałem do czynienia! zamiast zarobic straciłem na telefony dojazdy itd". A możesz napisać coś więcej na temat tego jak się pracuje w Union Montage? Bardzo proszę o pomoc ponieważ za parę dni mam tam rozmowę w sprawie pracy. Ile tam naprawdę siętam zarabia mesięcznie?
andrzejB 2014-01-15 13:14:23
Mógłbym wiele o tej firmie napisać ale nie napisze bo niewiele o niej wiem a w zasadzie to nic
2
marcin 2014-01-18 17:06:14
To może jednak ktoś napisze cos o union montage, bo komentarz wyżej wnosi tyle co nic, nie wiem w ogóle po co się pojawił...
Adamo 2014-03-11 12:27:54
Ta firma to pomyłka nie polecam !!!!!!!!
instalator 2014-05-06 13:43:35
za czasów Rajmunda było w miarę ok potem posadzili tam jakiś baranów!i tak firma zeszła na psy.Już tam nie pracuje i nie muszę się z nimi użerać!!!!!nie Polecam
szukam pracy 2014-05-28 14:59:39
konkretnie, da sie wyzyc za pensje w union montage? pytanie też do czytających ten wątek. pilne - szukam pracy
bandit 2014-05-28 15:00:30
Widziałem jakieś dostępne posadki, ktoś, coś? Potrzebuję jak najwięcej opnii. Podajcie i plusy i minusy najleppiej
Gandalf 2014-05-29 19:26:37
@bandit, to może napisz co za dostepne posadki widziałes w Union Montage, co Cie najbardziej zainteresowało?
karol 2014-05-30 17:59:31
jakieś bardzo zróżnicowane te opinie.. czy da sie dobrze zarobić w UM jak ktos sie przykłada? i czy sa jakies mozliwości awansu? napiszcie bo widzialem ze firma sie rozwija i szuka nowych osob, dzieki ;)
grot 2014-09-09 17:15:58
oni oferują rozumiem wyjazdy zna roboty, ale plis zapodajcie jakieś info na jakie dokładnie zlecenia się jedzie i jakie na nich jest ewentualne ryzko szwanku zdrowia albo takie rzeczy podobne. mozna sobie coś konkretnego wybrac czy jakoś losowo to u nich działa? żeby się w jakiś obozowy koszm ar nie wpakowac się boję:/
biała gwiazda 2014-11-05 14:02:52
pozadnych ludzi na policje podawaja i to jeszcze bez powodu
biała gwiazda 2014-11-05 14:04:56
poządnych ludzi na policje podawaja bez powodu
marcin 2014-11-06 11:37:35
Miałem możliwość wyjazdu z tym biurem do Austrii (oddział Opole) parę miesięcy temu, ale jak dostałem informacje, że biuro nie płaci płaci dodatków za nadgodziny w soboty i niedzielę, nie płaci dodatku za mieszkanie (15 euro za przepracowany dzień) i wyżywienie (26,40euro za przepracowany dzień) bo firma jest zarejestrowana w Niemczech, czyli dostaje te pieniądze ale nie oddaje pracownikowi, wypłata jest do 20 każdego miesiąca, a zaliczki są obciążone 10 % prowizją (za 500 euro 50 euro prowizji- trochę dużo, bo przelewy są darmowe), to ja dziękuję za taką agencją, zresztą oceńcie sami.
Może rezygnując z usług takich agencji doprowadzimy do tego znikną one z rynku, a w naszych kieszeniach zostanie nam więcej pieniędzy na nasza pracę.
I jeszcze jedno, przed podpisaniem umowy pytajcie się o jak najwięcej szczegółów dotyczących pracy wyjazdu i wynagrodzenia (a wierzcie mi, że za diabła nie chcą wszystkiego powiedzieć) bo potem są wielkie oczy i pretensje do pracodawcy o wszystko co nie zostało ustalone na początku.

Pozdrawiam
1
radek 2014-11-06 19:16:39
no to jak jest z nadgodzinami w końcu? czy są jakieś na przykład w weekendy czy jak to wygląda wszystko? dajcie znać jak to wszystko wszystko wygląda, sam już nie wiem czy się u nich zatrudniać czy nie, koniecznie mi powiedzcie jak to wygląda, z góry wielkie dzięki za nowe informacje! pozdrawiam Was
kewlar 2014-12-28 18:11:33
firma union montage nawiązuje kontakt i współpracuje z agencjami pracy na terenie Austrii. są sprawdzoną i rzetelną agencją, która posiada długą tradycję w Polsce i w Niemczech. dlatego wydaje mi się , że nie ma co się martwić o to czy po nawiązaniu współpracy z nimi trafi się na pewno na porządną firmę
amigo 2015-01-14 18:00:06
no wlasnie ja sie zaczalem obawiac wyjazdu chociaz juz nawet bylem zdecydowany ale to dlatego ze mnie znajomy nastraszyl ze czytal ze za granica to moze roznie byewac mianowicie cos tam mi jeszcze mowil ale nie wiem czy to jest sens przytaczac. chcialbym sie dowiedizec jak to jest tutja - tak zebyscie poweidzili jak to jest na prawde
1
Tomorow 2015-02-08 22:14:38
Jak sie pracuje w tej agencji na spawacza czy jest wogóle sens wyjeżdżać pozdrawiam.
tytus 2015-02-12 18:24:42
A jak tam robota za elektryka warunki mieszkalne bo mam jechać niech ktoś się wypowie ale szczerze
Krzysiek 2015-02-17 13:38:00
Ludzie NIE POLECAM to ZLODZIEJE jesli nie wierzycie to sie sami przekonajcie!
Adrian 2015-02-17 13:41:03
Zgadzam sie z kolegą powyzej
Pracowalem u nich dwa lata i stracilem tyle kasy ktore mi nie slusznie zabrali myslalem nawet o zalozeniu im sprawy sadowej ale wtedy znow polecial bym po kosztach wynajmujac adwokata np a pieniedzy nie mam

NIE POLECAM tego biura !
Adam 2015-02-17 13:43:48
Widze ze tutaj jedne i te same historie panuja w tej agencji...
Ja mam podobna tez u nich pracowalem pol roku przez pol roku zostalo zabrane mi ponad tysiac euro bog wie za co oni chyba tez sami nie wiedzieli co maja mi powiedziec czyste ZLODZIEJSTWO NIE POLECAM tej Agencji nikomu
Krystian 2015-02-17 14:06:31
Ludzie jesli zastanawiacie sie nad praca w tej AGENCJI poradzcie sie ludzi ktorzy tam pracowali... Ja tam pracowalem ale co z tego ze ja tu bede na nich cisl choc szczerze mowiac powinienem na dzien dobry po nich jechac jak po psie bo rowniez jak inni zostalem oszukany na kasie a dokladnie okolo 2 tys euro w ciagu roku to jest jakas masakra przed podpisaniem umowy dobrze to jeszcze raz przemyslcie dobrze wam radze! Pozdrawiam
tyta 2015-02-24 14:43:19
To co robies cały rok i po roku się kaples ze cie oszukują
Ninja 2015-03-03 13:34:46
pracował moze ktoś przez UE w rzeźni ?
lucynka 2015-03-23 16:33:06
właśnie słuszna uwaga @tyta, chyba od razu się człowiek orientuje, że coś jest nie tak niz na umowie, a nie dopiero po roku. Ja tam zawsze patrze czy jak jest przelew to mi się zgadza wszystko czy mam tyle pieniędzy ile faktycznie powinieniem dostać. nie wiem jaki Wy macie system kontrolny ale kolega miał chyba kiepski.
QQ 2015-03-24 23:10:14
Omijajcie Union z daleka. Miejscówka do pierdzenia. Hutthaler zakłady miesne. Na miejscu żadnych kordynatorów. Dzwonisz ze masz problem w biurze olewka. Te w Raciborzu maja wyjebane na ludzi. Hotele dramat. w Schwanenstadt hotel Gruber pokoje z łózkami malzenskimi zapewniaja ze bedziesz mial jedynke a na miejscu okazuje sie ze spisz z kism obcym w jdnym łóżku (horror) z kims w jednym łóżku i paniusie w biurze uwazają ze to normalne (bezczelnosc do kwadratu). Pojebane biuro. Brak lodówki, brak kuchni na Gruber omijajcie tych klamców.
Adi 2015-03-24 23:12:32
Firma drucik, oszukują na kasie. Lukrują w biurze jaki to hotel czeka a na miejscu okazuje sie że kłamali !!
QQ 2015-03-24 23:15:53

Omijajcie Union z daleka. Miejscówka do pierdzenia. Hutthaler zakłady miesne. Na miejscu żadnych kordynatorów. Dzwonisz ze masz problem w biurze olewka. Te w Raciborzu maja wyjebane na ludzi. Hotele dramat. w Schwanenstadt hotel Gruber pokoje z łózkami malzenskimi zapewniaja ze bedziesz mial jedynke a na miejscu okazuje sie ze spisz z kims obcym w jednym łóżku (horror) z kims w jednym łóżku i paniusie w biurze uwazają ze to normalne (bezczelnosc do kwadratu). Pojebane biuro. Brak lodówki, brak kuchni na Gruber omijajcie tych klamców. W jakeij firmie spi sie z drugim pracownikiem w jednym łózku. TO biuro jest pojebane !!!!
QQ 2015-03-24 23:19:10
W naborze powinni pytac cz y jestes heteoro czy homoseksualistą bo w łóżkach spi sie we dwóch. Oczywiscie w biurze tego nei mówią bo nikt by tam nie pojechał.
1
xc 2015-03-25 20:07:06
Ta firma to dno. Oszukują nie wypłacają dodatków, hotele bez kuchni i lodówek. goły pokój z jednym łóżkiem na dwie osoby. Parodia. Odradzam to biuro.
Osom 2015-04-12 21:21:05
Zero pomocy ze strony koordynatora i nie wiem czemu ich tak nazywają bo nie robią praktycznie nic tylko uprzykrzają życie, warunki to jak ze średniowiecza.
pszestroga 2015-04-27 18:34:33
Sam kiedyś wtej firmie pracowałem i tesz kciano mnie o szukac z czeh mieśięcy ale się nie dzłem zwolniłem się i zatrudniłem się winej firmie oni majom wyfirmie sfoih adwokatuw i opowiedziałem im sfojom sprawę i pszestawiłem papiery i oni się skontaktowali zadwokatem i wszystko zamnie załatwili.Jak jusz wiedzieli że sprawę firma union montarze pszegra to wtedy sam szef firmy domnie zadzwonił czy bym niekciał to załatwic ugodowo czeba wieżyc wsfoje siły i miec pszedewszystkim jak naj wiecej na firmę nie zbityh dowoduw i pszedewszystkim poukładane papiery.Ateras po latah widzę że zmienili brarzę z budowlanej na elektrycznom i opiekuczom.Wtej firmie nic się nie nauczyli kotraheci zih usług zrezygnowali i fahowcy.To szypko zmienili brarzę z budowlanej na elektrycznom i opiekuczom i widzę że tak jak kiedyś ludzi kłamali i oszukiwali tak teras oszukujom i ludziom słodzom.OMIJAJCIE TOM FIRMĘ ZDALEKA!!!!!!!Aha atak na marginesie to jak ktoś zna jezyk niemiecki w stopniu komunikatywnym to powinien bes pośrednio szukac pracy wdanym kraju u pracodawcy anie pszes jakieś agecie pracy albo jakieś śmieszne laj firmy to moje zdanie.Bocie czujni aha i tak jak muj pszedmuwca powiedział jak jusz kcecie pracowac wageci pracy to jak naj wiecej się pytajcie anaj lepiej jak wam to dzjom na piśmie!...
kotlik 2015-04-27 20:07:50
Jeśli powiedziałbym, że jest źle to było by to wielkie niedomówienie. Bo warunki w jakich trzeba przebywać są tragiczne. radziłbym się zastanowić zanim zaczniecie pracę.
1
biała gwiazda 2015-06-21 16:28:46
ts wisła kraków. Obetniemy mateuszowi nogi. Wisła sharks.
kaja 2015-07-08 16:25:51
własnie widze, że jeśli chodzi o sama prace to nie jest tak kolorowo, bo wszyscy narzekają na waunki pracy i kompetnie nie wiem o co chodzi.. dla mnie firma jest uczcia i to chyba najwazniejsze, a że nie zawsze masz klimatyzacje taką jak byś chciał w pracy no to już jest drugorzedny problem moim zdaniem.
Student24 2015-07-17 15:43:52
Wyjechalaem do pracy z Union na pare tygodni przez wakacje w zeszłym roku i było całkiem ok. Kasy miałem na cały rok studiów, a pracować się nie przepracowałem. W Polsce musiałbym robić na to cały rok. Chce znowu od nich jechać
Produkcja 2015-07-17 16:03:18
Jo tam robia na produkcji już kerys rok i żodyn mi nie powie ze w Polsce je lepszy. Yno robić cza chcec i umiec.
marek 2015-07-30 13:20:57
Dla mnie Union Montage jest ok, dobra praca, niezla placa, a Hotel mialem na poczatku bez kuchni ale pozniej zalatwili mi lpszy. Pracowalem juz przez rozne Firmy posredniczace i w porownaniu z innymi to dobrze wypadaja. Wlasnie czekam na nowa oferte.
kewlar 2015-08-26 00:19:16
moim zdaniem również Union Montage wypada całkiem nieźle w porównaniu z innymi tego typu firmami w branzy. Wiele można o nich mówić, ale praca którą załatwiają jest naprawdę fajnie płatna. Byłem w innych miejscach w których z tym był ogormny problem. Cięszę się już , że to na szczęście za mną i nie muszę się tym przejmować
Atomic 2016-03-30 19:46:25
A ja pracowałem w 2015 roku od lipca w Atomicu i tylko pochwalić ! Kasa na czas, super mieszkanie <prywatnie ale firma placi diety 15e/dzień> i fajna praca. Od stycznia do czerwca mamy prace w DE na magazynie z Amer Sport i tez nie ma sie do czego przyczepic, jedynie tego ze daleko do domu :( Ogolnie dobra firma i rzeczowa, Pani Simona załatwia wszystko na czas,zwrot podatku jak i 13 i 14tka co roku. Oczywiście za prace w Austrii za każdy miesiac 2 dni urlopu więc nie ma naprawdę na co narzekać ! Polecam !
2
dan 2016-04-03 10:08:40
cieszy mnie, że są same pozytywne opinie bo bardzo chciałabym się u nich załapać! szkoda tylko, że na razie nie prowadzą żadnej rekrutacji przynajmniej z tego co wiem
kolko 2016-05-07 21:48:00
dan, już bardzo długo nie potrzebowali ludzi. Z tego co się znajomego, który tam pracuje pytałem to u nich trzeba mieć minimum 2 lata doświadczenia w innej firmie i co gorsza pozytywne papiery od poprzedneigo pracodawcy
alojz 2016-05-23 19:51:51
człowieku ciesz się
alojz 2016-05-23 20:13:19
jedynie Pani Simona się stara w tej firmie po za tym dno człowieku czy pracowałeś przez inne firmy ?o jakich dietach ty mówisz 15 euro to jest za nocleg dieta to jest 26 euro za przepracowaną dniówkę oprócz noclegu
stary pracownik 2016-05-31 15:08:59
Pracuje tam od lat i jest ok, może kokosów nie ma, ale cały czas mam prace i kasa zawsze na czas. Obsługa w biurze się zmieniła i Panie zawsze wszystko załatwiają od reki o co się je poprosi i są bardzo miłe. Dla mnie pozytywna Firma.
ertg 2016-06-16 20:59:32
hej hej @stary pracownink no tka ale przeciez po jakims czasie to podejrzewam ze szansa na jakas podwyzke przeciez :) chociaz to pewnie zalezy od efektow pracy podejrzewam czekam az beda od nich jakies nowe oferrty pracy to mzoe sporbuje zaaplikowac :)
Miki80 2016-07-12 19:52:50
Firma jest w porządku każda agencja pracy żyje z pracy ludzi no to normalne jest że na każdym pracowniku musi trochę zarobić ale w zamian załatwia mieszkania no i pracę ja byłem i za tydzień zarobiłem tyle co za miesiąc I mieszkania fajne i Austriacy też spoko jak się zna język można z nimi porozmawiać także ja polecam
emi 2016-07-13 16:59:45
a na jakie stanwosiko aplikowałes? Czy teraz wiesz czy maja rekrutacje? Opieka polskiego koordynatora jest?
henryk 2016-07-25 19:05:41
Nie polecam omijajcie tą firmę z daleka oszukują na każdym kroku .szef w Austrii firma w Niemczech a pracownicy z Polski.Sama struktura tej firmy daje dużo do myślenia
e 2016-07-29 18:27:22
@emi hej no wiesz co mimo ze sa wakacje to ja jakos od nich nie widze zandych ofert pracy moze jest szansa ze jeszcze jakos w sieprniu sie cos pojawi..
Zostaw swoją opinię o Union Montage Sp. z o.o. - Racibórz
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Union Montage Sp. z o.o.