brak logo

Union Montage Sp. z o.o.

Racibórz

Opinie o Union Montage Sp. z o.o.

m 2011-07-05 14:34:16
to prawda zgadzam się z tym wszystkim co tu napisano.Mnie też tak potraktowano i co jeszcze to nie mają żadnych prac dla pary,ogłaszają się w radiu a jak człowiek przychodzi to zgrywają bohaterów że trzeba umieć język perfekt ale pracy i tak nie mają.
anonim 2011-07-09 13:51:15
Witam. Ja chciałbym jeszcze dodać że jak te kutasy majom coś zrobić tzn. przesłać chorobowe, załatwić urlop albo jakiś świstek z Austrii to trzeba się na dzwonić żeby to załatwili ale i tak nieraz oleją sprawę a jak są problemy to potem siedzą cicho, nie polecam chociaż pracowałem przez tą firmę trochę i nieraz samemu musiało się załatwić jakieś sprawy bo oni tego by nie zrobili. >>>NIE POLECAM NIKOMU
www 2011-08-21 12:41:47
omijać te biuro szerokim łukiem, kantują na kasie, praca tam wygląda tydzień w austrii 3-4 tygodnie w domu. Pierwszeństwo mają koledzy od pracowników dla których praca jest cały rok... totalny brak kompetencji pracowników. skandaliczne mieszkania za granicą (za które trzeba płacić nawet 100 zł dziennie ) !!! stawki i umowy o prace nie zgodne z niemieckim kodeksem( umowa niemiecka praca w austrii przez 3 pośredników żeby było truniej coś udowodnić)
1
ewelina 2012-02-02 19:59:36
Nie zgodzę się z moimi poprzednikami pracowałam przez ta Firmę przez dłuższy oktes czasu, byłam bardzo zadowolona i polecam wszystkim. Można dobrze zarobic, a warunki mieszkaniowe też były ok.
gg 2012-02-07 20:17:06
co ewelina szef ci kazal napisac cos dobrego o tej firmie
Pracownik 2012-02-29 14:50:47
Ci, którzy negatywnie się wypowiadają są albo osobami, które poleciały po pierwszym dniu za to, że nic nie umieją albo po prostu nie umiały potwierdzić swoich umiejętności i wywalili ich z buasteli na początku. Ja pracuje w tej firmie juz drugi rok. W biurze niemam najmniejszych problemów z dogadaniem się. Może pracownicy traktują niektóre osoby tak jak zostają potraktowani oni sami, nie pisze tu o c [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] stwie z ich strony, ale c [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] stwie niektorych osob co przychodza do biura. Na budowie nazywamy ich bohaterami po pierwszej wyplacie. Dostanie do reki pare euro i juz kozaczy kim nie jest!
Austriak 2012-03-16 14:37:28
Popieram.
Ludzie co w biurze robią c [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] stwo przyjezdzajac z bausteli, to pajace, nieraz bylem swiadkiem jak sie sami odnosza do pracownikow a potem sie dziwia jak komus nerwy puszczaja... NO ILEŻ MOŻNA WYTRZYMAĆ????
byly pracownik 2012-03-19 13:12:00
Teraz sie powoli znowu rozgladam za praca, bo sezon sie zaczyna i znowu bede tam pracowal bo od 2 lat jezdze z Union i nigdy nie mialem sie zle, a jak komus cos nie pasuje niche lepiej idzie i drzewa na zime se za wczasu narabie a nie pisze glupoty, to prywatna zemasta albo po prostu zniechecenie innych do wyjazdu zebyscie mieli sami miejsce?
1
anonim 2012-04-19 11:32:57
A jaka ta była praca? Czy ktoś pracował już jako pokojówka i może się wypowiedzieć?
anonim 2012-04-30 18:49:45
a jak warunki mieszkaniowe?
Oszukana 2012-05-22 10:53:53
Ja też pojechałam z tej firmy i bardzo żałuję. Oszukali mnie, a pani (usunięte przez administratora)to jest najlepsza w ściemnianiu. A oto moja historia... Pojechałam pracować do Hotelu, Wszystko było super aż do pierwszej wypłaty, okazało się że zamiast 12godzin pracy dziennie płacili mi za 9, bo tak się umówili z szefem wiec co dziennie 3 czasem 4 godz robilam za free..... no i jak sie chcialam zwolnić to zaproponowali mi 400e premi, a że to była kwestia 3 dni to stwierdziłam oki, trochę odbije sobie te nadgodziny... No i jak można było się spodziewać..... oczywiście pani (usunięte przez administratora)wyparła się.... Co za C [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] stwo
Ludzie jak się zdecydujecie jechać z tej firmy bierzcie wszystko pisemnie bo zrobią z was kretynów, no i mając dowód możecie starać się o to żeby wam oddali to co się wam należy....
kolejna oszukana osoba 2012-07-18 22:58:54
NIE POLECAM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Miejscowka na wojska polskiego to tylko centrum do pierdzenia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Nic nie wiedza, wysylaja ludzi byle gdzie, bo pewnie od kazdej wyslanej osoby maja niezlyt profit!!!!! Czlowiek na miejscu dowiaduje się co jak, gdzie i kiedy jak juz wyda kase na pozdóz, jedzenie itp... Po przyjezdzie okazje sie ze praca jest poprostu nieoplacalna!!! Omijajcie szerokim lukiem!!!!
kolejna z wielu oszukanych osób 2012-12-07 12:54:47
Najgorsza firma z jaką miałem do czynienia! zamiast zarobic straciłem na telefony dojazdy itd bo tak potrafią w biurze pomóc w razie jakichkolwiek problemów.. Nie polecam nikomu nawet wrogowi..
ja yhm 2013-02-11 15:49:25
Jak ktoś wylatuje jednego dnia z dwóch budów i w tym z jednej za to, że zaspał do pracy bo ''kolega mu kazał spać" to chyba jest ewidentna wina pracownika a nie ludzi z biura.
andrzejB 2014-01-15 13:14:23
Mógłbym wiele o tej firmie napisać ale nie napisze bo niewiele o niej wiem a w zasadzie to nic
2
Adamo 2014-03-11 12:27:54
Ta firma to pomyłka nie polecam !!!!!!!!
instalator 2014-05-06 13:43:35
za czasów Rajmunda było w miarę ok potem posadzili tam jakiś baranów!i tak firma zeszła na psy.Już tam nie pracuje i nie muszę się z nimi użerać!!!!!nie Polecam
Gandalf 2014-05-29 19:26:37
@bandit, to może napisz co za dostepne posadki widziałes w Union Montage, co Cie najbardziej zainteresowało?
karol 2014-05-30 17:59:31
jakieś bardzo zróżnicowane te opinie.. czy da sie dobrze zarobić w UM jak ktos sie przykłada? i czy sa jakies mozliwości awansu? napiszcie bo widzialem ze firma sie rozwija i szuka nowych osob, dzieki ;)
grot 2014-09-09 17:15:58
oni oferują rozumiem wyjazdy zna roboty, ale plis zapodajcie jakieś info na jakie dokładnie zlecenia się jedzie i jakie na nich jest ewentualne ryzko szwanku zdrowia albo takie rzeczy podobne. mozna sobie coś konkretnego wybrac czy jakoś losowo to u nich działa? żeby się w jakiś obozowy koszm ar nie wpakowac się boję:/
biała gwiazda 2014-11-05 14:02:52
pozadnych ludzi na policje podawaja i to jeszcze bez powodu
biała gwiazda 2014-11-05 14:04:56
poządnych ludzi na policje podawaja bez powodu
marcin 2014-11-06 11:37:35
Miałem możliwość wyjazdu z tym biurem do Austrii (oddział Opole) parę miesięcy temu, ale jak dostałem informacje, że biuro nie płaci płaci dodatków za nadgodziny w soboty i niedzielę, nie płaci dodatku za mieszkanie (15 euro za przepracowany dzień) i wyżywienie (26,40euro za przepracowany dzień) bo firma jest zarejestrowana w Niemczech, czyli dostaje te pieniądze ale nie oddaje pracownikowi, wypłata jest do 20 każdego miesiąca, a zaliczki są obciążone 10 % prowizją (za 500 euro 50 euro prowizji- trochę dużo, bo przelewy są darmowe), to ja dziękuję za taką agencją, zresztą oceńcie sami.
Może rezygnując z usług takich agencji doprowadzimy do tego znikną one z rynku, a w naszych kieszeniach zostanie nam więcej pieniędzy na nasza pracę.
I jeszcze jedno, przed podpisaniem umowy pytajcie się o jak najwięcej szczegółów dotyczących pracy wyjazdu i wynagrodzenia (a wierzcie mi, że za diabła nie chcą wszystkiego powiedzieć) bo potem są wielkie oczy i pretensje do pracodawcy o wszystko co nie zostało ustalone na początku.

Pozdrawiam
1
amigo 2015-01-14 18:00:06
no wlasnie ja sie zaczalem obawiac wyjazdu chociaz juz nawet bylem zdecydowany ale to dlatego ze mnie znajomy nastraszyl ze czytal ze za granica to moze roznie byewac mianowicie cos tam mi jeszcze mowil ale nie wiem czy to jest sens przytaczac. chcialbym sie dowiedizec jak to jest tutja - tak zebyscie poweidzili jak to jest na prawde
1
Tomorow 2015-02-08 22:14:38
Jak sie pracuje w tej agencji na spawacza czy jest wogóle sens wyjeżdżać pozdrawiam.
tytus 2015-02-12 18:24:42
A jak tam robota za elektryka warunki mieszkalne bo mam jechać niech ktoś się wypowie ale szczerze
Krzysiek 2015-02-17 13:38:00
Ludzie NIE POLECAM to ZLODZIEJE jesli nie wierzycie to sie sami przekonajcie!
1
Adrian 2015-02-17 13:41:03
Zgadzam sie z kolegą powyzej
Pracowalem u nich dwa lata i stracilem tyle kasy ktore mi nie slusznie zabrali myslalem nawet o zalozeniu im sprawy sadowej ale wtedy znow polecial bym po kosztach wynajmujac adwokata np a pieniedzy nie mam

NIE POLECAM tego biura !
1
Adam 2015-02-17 13:43:48
Widze ze tutaj jedne i te same historie panuja w tej agencji...
Ja mam podobna tez u nich pracowalem pol roku przez pol roku zostalo zabrane mi ponad tysiac euro bog wie za co oni chyba tez sami nie wiedzieli co maja mi powiedziec czyste ZLODZIEJSTWO NIE POLECAM tej Agencji nikomu
1
Krystian 2015-02-17 14:06:31
Ludzie jesli zastanawiacie sie nad praca w tej AGENCJI poradzcie sie ludzi ktorzy tam pracowali... Ja tam pracowalem ale co z tego ze ja tu bede na nich cisl choc szczerze mowiac powinienem na dzien dobry po nich jechac jak po psie bo rowniez jak inni zostalem oszukany na kasie a dokladnie okolo 2 tys euro w ciagu roku to jest jakas masakra przed podpisaniem umowy dobrze to jeszcze raz przemyslcie dobrze wam radze! Pozdrawiam
tyta 2015-02-24 14:43:19
To co robies cały rok i po roku się kaples ze cie oszukują
1
Ninja 2015-03-03 13:34:46
pracował moze ktoś przez UE w rzeźni ?
QQ 2015-03-24 23:10:14
Omijajcie Union z daleka. Miejscówka do pierdzenia. Hutthaler zakłady miesne. Na miejscu żadnych kordynatorów. Dzwonisz ze masz problem w biurze olewka. Te w Raciborzu maja wyjebane na ludzi. Hotele dramat. w Schwanenstadt hotel Gruber pokoje z łózkami malzenskimi zapewniaja ze bedziesz mial jedynke a na miejscu okazuje sie ze spisz z kism obcym w jdnym łóżku (horror) z kims w jednym łóżku i paniusie w biurze uwazają ze to normalne (bezczelnosc do kwadratu). Pojebane biuro. Brak lodówki, brak kuchni na Gruber omijajcie tych klamców.
1
Adi 2015-03-24 23:12:32
Firma drucik, oszukują na kasie. Lukrują w biurze jaki to hotel czeka a na miejscu okazuje sie że kłamali !!
1
QQ 2015-03-24 23:15:53

Omijajcie Union z daleka. Miejscówka do pierdzenia. Hutthaler zakłady miesne. Na miejscu żadnych kordynatorów. Dzwonisz ze masz problem w biurze olewka. Te w Raciborzu maja wyjebane na ludzi. Hotele dramat. w Schwanenstadt hotel Gruber pokoje z łózkami malzenskimi zapewniaja ze bedziesz mial jedynke a na miejscu okazuje sie ze spisz z kims obcym w jednym łóżku (horror) z kims w jednym łóżku i paniusie w biurze uwazają ze to normalne (bezczelnosc do kwadratu). Pojebane biuro. Brak lodówki, brak kuchni na Gruber omijajcie tych klamców. W jakeij firmie spi sie z drugim pracownikiem w jednym łózku. TO biuro jest pojebane !!!!
1
QQ 2015-03-24 23:19:10
W naborze powinni pytac cz y jestes heteoro czy homoseksualistą bo w łóżkach spi sie we dwóch. Oczywiscie w biurze tego nei mówią bo nikt by tam nie pojechał.
1
xc 2015-03-25 20:07:06
Ta firma to dno. Oszukują nie wypłacają dodatków, hotele bez kuchni i lodówek. goły pokój z jednym łóżkiem na dwie osoby. Parodia. Odradzam to biuro.
1
pszestroga 2015-04-27 18:34:33
Sam kiedyś wtej firmie pracowałem i tesz kciano mnie o szukac z czeh mieśięcy ale się nie dzłem zwolniłem się i zatrudniłem się winej firmie oni majom wyfirmie sfoih adwokatuw i opowiedziałem im sfojom sprawę i pszestawiłem papiery i oni się skontaktowali zadwokatem i wszystko zamnie załatwili.Jak jusz wiedzieli że sprawę firma union montarze pszegra to wtedy sam szef firmy domnie zadzwonił czy bym niekciał to załatwic ugodowo czeba wieżyc wsfoje siły i miec pszedewszystkim jak naj wiecej na firmę nie zbityh dowoduw i pszedewszystkim poukładane papiery.Ateras po latah widzę że zmienili brarzę z budowlanej na elektrycznom i opiekuczom.Wtej firmie nic się nie nauczyli kotraheci zih usług zrezygnowali i fahowcy.To szypko zmienili brarzę z budowlanej na elektrycznom i opiekuczom i widzę że tak jak kiedyś ludzi kłamali i oszukiwali tak teras oszukujom i ludziom słodzom.OMIJAJCIE TOM FIRMĘ ZDALEKA!!!!!!!Aha atak na marginesie to jak ktoś zna jezyk niemiecki w stopniu komunikatywnym to powinien bes pośrednio szukac pracy wdanym kraju u pracodawcy anie pszes jakieś agecie pracy albo jakieś śmieszne laj firmy to moje zdanie.Bocie czujni aha i tak jak muj pszedmuwca powiedział jak jusz kcecie pracowac wageci pracy to jak naj wiecej się pytajcie anaj lepiej jak wam to dzjom na piśmie!...
biała gwiazda 2015-06-21 16:28:46
ts wisła kraków. Obetniemy mateuszowi nogi. Wisła sharks.
Student24 2015-07-17 15:43:52
Wyjechalaem do pracy z Union na pare tygodni przez wakacje w zeszłym roku i było całkiem ok. Kasy miałem na cały rok studiów, a pracować się nie przepracowałem. W Polsce musiałbym robić na to cały rok. Chce znowu od nich jechać
Produkcja 2015-07-17 16:03:18
Jo tam robia na produkcji już kerys rok i żodyn mi nie powie ze w Polsce je lepszy. Yno robić cza chcec i umiec.
marek 2015-07-30 13:20:57
Dla mnie Union Montage jest ok, dobra praca, niezla placa, a Hotel mialem na poczatku bez kuchni ale pozniej zalatwili mi lpszy. Pracowalem juz przez rozne Firmy posredniczace i w porownaniu z innymi to dobrze wypadaja. Wlasnie czekam na nowa oferte.
Atomic 2016-03-30 19:46:25
A ja pracowałem w 2015 roku od lipca w Atomicu i tylko pochwalić ! Kasa na czas, super mieszkanie <prywatnie ale firma placi diety 15e/dzień> i fajna praca. Od stycznia do czerwca mamy prace w DE na magazynie z Amer Sport i tez nie ma sie do czego przyczepic, jedynie tego ze daleko do domu :( Ogolnie dobra firma i rzeczowa, Pani Simona załatwia wszystko na czas,zwrot podatku jak i 13 i 14tka co roku. Oczywiście za prace w Austrii za każdy miesiac 2 dni urlopu więc nie ma naprawdę na co narzekać ! Polecam !
2
alojz 2016-05-23 19:51:51
człowieku ciesz się
alojz 2016-05-23 20:13:19
jedynie Pani Simona się stara w tej firmie po za tym dno człowieku czy pracowałeś przez inne firmy ?o jakich dietach ty mówisz 15 euro to jest za nocleg dieta to jest 26 euro za przepracowaną dniówkę oprócz noclegu
1
stary pracownik 2016-05-31 15:08:59
Pracuje tam od lat i jest ok, może kokosów nie ma, ale cały czas mam prace i kasa zawsze na czas. Obsługa w biurze się zmieniła i Panie zawsze wszystko załatwiają od reki o co się je poprosi i są bardzo miłe. Dla mnie pozytywna Firma.
Miki80 2016-07-12 19:52:50
Firma jest w porządku każda agencja pracy żyje z pracy ludzi no to normalne jest że na każdym pracowniku musi trochę zarobić ale w zamian załatwia mieszkania no i pracę ja byłem i za tydzień zarobiłem tyle co za miesiąc I mieszkania fajne i Austriacy też spoko jak się zna język można z nimi porozmawiać także ja polecam
henryk 2016-07-25 19:05:41
Nie polecam omijajcie tą firmę z daleka oszukują na każdym kroku .szef w Austrii firma w Niemczech a pracownicy z Polski.Sama struktura tej firmy daje dużo do myślenia
1
Unemployed 2016-10-03 18:18:53
Co sie tam w tej rzeźni robi? Co robia mężczyźni a co kobiety?
Arkadio 2016-10-20 21:11:24
Union Montage Sp. z o.o. - Racibórz, polecam każdemu, świetna agencja pracy.
Pozdrawiam.
Zostaw swoją opinię o Union Montage Sp. z o.o. - Racibórz
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Union Montage Sp. z o.o.