logo Orange Retail S.A.

Orange Retail S.A.

Kraków

Opinie o Orange Retail S.A.

pysia 2014-05-21 15:42:30
Firma jest solidna i wypłacalna. Jestem obecnie na macierzyńskim i jeszcze nigdy nie było spóznienia z wynagrodzenia. Praca wodóle w Orange jest ciężka i dla osób zdyscyplinowanych oraz wiedzących czego chcą...
smutno 2014-10-09 16:08:45
(usunięte przez administratora) takie zarzuty co tutaj ktos opisal to sa mocno powazne, a zastanawialem sie nad praca tam. ojj na prawde nie wiem co teraz zrobic zeby bylo w porzadku. cialge jak szukam to cos jest nietak.
2
skuteczny_ 2014-12-23 16:24:58
Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma...
Swoją drogą negatywne opinie płyną zwykle szybciej i szerzej niż pozytywne.
Ich źródła są najczęściej słabe i nieskuteczne. Moim zdaniem nie każdy nadaje się do tej roboty. Henkel zapewne masz inne umiejętności, wykorzystaj je zamiast siać negatywne opinie. Po co tracić czas na oczernianie, może zniechęcisz kogoś kto w tej branży czuje się jak ryba w wodzie i nawet 150% realizacji będzie dla niego chlebem powszednim. Nikt skuteczny nie ma ochoty na pisanie na "opiniach", wykorzystuje swój wolny czas na przyjemności, a w pracy ... po prostu pracuje.
2
hahha 2015-07-16 17:14:26
jeśli bran wielkości Orange to firma krzak to nie wiem jak nazwac pozostałe 99% firm na polskim rynku
1
Smuel 2015-07-24 12:48:00
A dlaczego nie pójdziesz na rozmowę rekrutacyjną i sam się tego nie dowiesz ?
Ama 2015-09-07 09:18:03
Pracowałem w Ramsacie ponad 7 lat w salonie kat. Centrum Orange, zarobki przewyższają średnią krajową, wypłata zawsze na czas.
Praca bardzo dynamiczna, ogromna ilość rozmów handlowych, dzięki czemu poznałem wielu wartościowych ludzi. Częste zmiany w ofercie, wymagają ciągłej nauki.
Zdobyte doświadczenie, certyfikaty, dyplomy, bardzo interesujące szkolenia, pozwolą na kontynuowanie kariery zawodowej, ale na to należy zasłużyć...
Malkontent nie da rady....
Główne cechy potrzebne do wykonywania tej pracy?
Empatia, komunikatywność, orientacja na klienta, orientacja na wynik, wywieranie wpływu

pozdrawiam Wszystkich z OPL Ramsat
Ama
justyna01 2015-09-28 14:13:54
(usunięte przez administratora)szkoda czasu nam pracować
Marian Jankowski 2015-10-30 12:04:37
Jakość usług niestety jest fatalna postanowiłem również to opisać na
(usunięte przez administratora) sami możecie tu poczytać więcej uczciwych opinii, załatwili mnie tak, że zamiast 48 mega to mam 0,5mega, tragedia a umowyr ozwiązać nie mogę, ale na szczęście juz konieć i a łacze już mamy z airmax.pl i działa wyśmienicie
Pracownik 2016-01-11 11:36:46
Pracuję w tej firmie już dłuższy czas, i jak w każdej pracy kasy za leżenie się nie dostanie... wymagania są spore, nie ma lekko, napracować się trzeba, ale ogólnie nie narzekam.
Agnieszka 2016-02-01 16:08:33
@Luśka jeżeli nadal jesteś zainteresowany/a pracą na stanowisku Opiekun Klienta zapraszam do kontaktu pod adresem rekrutacja@orangeretail.pl lub pod numerem 507 147 080. Chętnie odpowiem na pytania i opowiem o możliwych formach zatrudnienia.
Agnieszka 2016-02-01 16:22:15
@licza to nie desperacja :) Działamy na obszarze całej Polski i współpracują z nami również mieszkańcy "małych miasteczek". Zachęcam do śledzenia "O nas" na stronie www.orangeretail.pl i kontaktu poprzez rekrutacja@orangeretail.pl
Agnieszka 2016-02-01 16:37:39
@gocha zapewniam Cię, że specyfika branży nie pozwala nam na sezonowe zatrudnienie :) Jeżeli nadal szukasz stałej pracy napisz do mnie na adres rekrutacja@orangeretail.pl z chęcią odpowiem na Twoje pytania
Agnieszka 2016-02-01 16:42:07
@kazi można liczyć na umowę o pracę :) Napisz do mnie na adres rekrutacja@orangeretail.pl, jeśli jesteś zainteresowany stanowiskiem Opiekun Klienta
szukający 2016-02-11 08:32:43
nie pracuje tam wprawdzie, ale sprawdzam profil i chyba szukaja glownie sprzedawców, a zawód sprzedawca oceniany jest przez sprzedaz czyli wlasnie wynik ;) to jak inaczej maja cie oceniac, za dobre checi?
1
Agnieszka 2016-02-16 14:59:30
Słuszne spostrzeżenia - szukamy sprzedawców, rozliczenia opieramy na raportach sprzedażowych.
Plusy tej sytuacji: wypłatę nasz na koncie w ustalonej kwocie i terminie. Minusy: Musisz sprzedawać czyli permanentnie pracujesz z ludźmi. RÓŻNYMI :) To super praca dla osób, które lubią wyzwania i poprzez rozwój, zaangażowanie chcą wpływać na swoje wynagrodzenie. Lekko nie jest, ale jak to mówią wszędzie dobrze gdzie nas nie ma.
Ciekawostka: niezadowolony pracownik o swojej frustracji związanej z pracą opowie aż 11 osobom [przyp.autora: i napisze w Internecie, szukając anonimowego wsparcia], zadowolony pochwali się sukcesami jedynie 3.
Dlaczego nie mówimy, że jest dobrze? Nie oznajmiamy światu swoich sukcesów?
4
Hermes 2016-02-23 12:37:31
Dzień dobry.
Bardzo proszę o konkretną odpowiedź dotyczącą pracy na stanowisku "Reprezentant Handlowy – Orange Konsultant". Interesuje mnie wysokość płacy podstawowej, premii, składki na ZUS (czy są doliczane), jakie narzędzia oferuje firma (auto, komputer?) Na czym polega praca? (poszukuję i odwiedzam osobiście klientów czy siedzę z telefonem i "uprawiam" telemarketing? Jakie są godziny pracy (w ogłoszeniu jest napisane, że elastyczne czyli sam ustalam kiedy i ile pracuję?) Gdzie odbywają się szkolenia (jak często jak długo trwają?)

Z góry dziękuję za odpowiedzi.
Pozdrawiam
Agnieszka 2016-02-23 14:01:19
@Muczac zakres obowiązków, który wymieniłeś, wchodzi w obszar wsparcia sprzedaży. Jest też ważny element w module ogłoszenia JEŻELI POTRAFISZ realizować cele sprzedażowe, oferując innowacyjne usługi telekomunikacyjne :) Wszelkie działania marketingowe (ankiety też, w mojej ocenie, nimi są) ułatwiają późniejsze pozyskanie i sprzedaż, bo wiesz co zaoferować. Klient nie zna wszystkich usług Orange. Często sam nie wie, że mógłby korzystać z bardziej dopasowanego, do indywidualnej potrzeby, pakietu.
Nawiązując do "mentalności", cieszę się że nie jest to tylko moje spostrzeżenie.
Należę do tych raczej zadowolonych ale fakt, pierwszy raz o tym nieśmiało piszę. Teraz czuję się jak kocioł, który przyganiał garnkowi :)
Agnieszka 2016-02-23 14:12:27
@Hermes nie jest to telemarketing :)Napisz proszę do nas, odpowiemy na wszelkie szczegółowe pytania. Mail rekrutacja@orangeretail.pl Jeśli podasz nr telefonu w treści maila oddzwonimy. Warunki uzależnione są, między innymi, od preferowanej przez Ciebie formy zatrudnienia.
zły 2016-03-14 23:06:34
@kasia1 napisz na rekrutacja@orangeretail.pl nauczysz się trochę ściemniać i nie mówić całej prawdy, to się w życiu przyda i w głębszych stosunkach społecznych. Kolor pomarańczowy będzie ci sie kojarzył z pomarańczami i ściemniaczami orange. Dowiesz się co to ten telemarketing, który nie jest telerankiem. Tak Cie zatrudnią, że ci się żyć na nowo zachce. ;]
4
myszkamiki 2016-03-18 14:40:18
hahaha
1
XoXo 2016-03-22 23:06:11
Pracowałem kilka miesięcy, niektórzy są zadowoleni, niestety mnie zachęcano żeby przejść na działalność, bardzo tego żałuje bo zbliża się kwiecień a nie dostałem pieniędzy od listopada, zrezygnowałem już, ale odzyskanie pieniędzy graniczy z cudem. Na umowie o pracę co prawda dostawałem pieniądze bez problemu, ale no docelowo zachęcało się nas do przejścia na działalność mówiąc o złotych górach. W samej firmie jeden wielki chaos, do każdej najgłupszej czynności jest milion aplikacji, kont, stron, haseł, ciągle to nie działa, ciągle brak dostępu, wiecznie ze wszystkim problemy. Zmarnowałem kilka miesięcy, bardzo żałuje że zacząłem tam pracę.
9
Agnieszka 2016-03-23 09:35:09
@kasia1 forma zatrudnienia jest uzależniona od stanowiska i lokalizacji, oraz w przypadku np.sprzedaży bezpośredniej - Twoich preferencji. Zachęcam do kontaktu mailowego. Napisz gdzie chcesz pracować i które stanowisko Cię zainteresowało. Odpowiemy na pytania.
Agnieszka 2016-03-23 09:53:34
@roam co kto lubi. Nie każdy ma zmysł do układania bukietów :) jednak znam kwiaciarki, które zarabiają zdecydowanie więcej niż 1000 premii i rozwijają się w temacie.
Są sprzedawcy, lekarze, politycy... - pracujesz tam gdzie chcesz i zarabiasz tyle ile uważasz że powinieneś zarobić z Twoim doświadczeniem, kwalifikacjami i umiejętnościami. Jeżeli robisz to co potrafisz i LUBISZ, jesteś specjalistą - zarobisz, bo o to właśnie chodzi. W pracy spędzamy bardzo dużo czasu - robiąc coś co kolokwialnie mówiąc "nie idzie" - męczymy się i bulwersujemy że nie płacą, kłamią bo miało być dużo a jest jak zwykle :)
Agnieszka 2016-03-23 09:58:24
@kasia Opiekun to sprzedawca który pracuje w swoim regionie, Specjalista ds.wsparcia pracuje w centrali firmy. Zajmuje się sprawami mocniej administracyjnymi dla całej sieci sprzedaży.
Agnieszka 2016-03-23 10:25:28
@XoXo Przykro czytać bo cały czas informatycy pracują nad programowymi udogodnieniami. Trzeba jednak zrozumieć że przy ogromnej bazie danych, na której pracują handlowcy, przy tak różnej jakości połączeń internetowych w regionach, mogą zdarzyć się utrudnienia ale pracowałeś klika miesięcy jak piszesz. Zakładam że nie charytatywnie :) Swoją drogą z tym wolontariatem nie jest tak prosto. Żeby wspierać organizację ŚDM musisz zapłacić "wpisowe". Co prawda cel na który przeznaczone są pieniądze jest określony jasno i uzasadniony logicznie jednak... :P
mam pytanie 2016-03-24 20:06:17
Czy Państwo oferujecie bazę klientów z regionu, do których dzwonie, umawiam spotkanie i jade podpisac umowę?
Agnieszka 2016-04-01 13:14:48
@kacha dziękuję, zauważyłaś że się "aktywnie udzielam". Mam świadomość że to ważne bo rządy upadają przez brak kontaktu z Internautami :P
Sporo o stanowisku o które pytasz, jest w ogłoszeniu. Moim zdaniem wszystkie informacje, które mogą pojawić się do ogólnego wglądu. Jeżeli jesteś zainteresowana zachęcam do aplikowania. Podczas spotkania dowiesz się o wiele więcej. Zakładam, że warunki współpracy i finansowe interesują Ciebie najbardziej. Link do ogłoszenia
(usunięte prze administratora)
Agnieszka 2016-05-13 13:04:46
@aoa i @kazi dziękuję za opinię. Mamy możliwość zatrudnienia na różnych stanowiskach. Mnogość projektów odzwierciedla mnogość stanowisk w ogłoszeniach. Poszukujemy zaangażowanych i zdolnych handlowców, bezustannie, jak pisał kazi :)
Wolontariuszka 2016-06-02 08:54:34
To że nie płaca i robia waly wiadomo nie od dzis.

Ja moge jedynie potwierdzic że te wszystkie negatywne opinie to prawda ale nie cała bo cała prawda jest jeszcze bardziej straszna, praca na działalności a mobing gorszy jak na etacie. To co piszą w ogłoszeniach to ściema i bujda, nawet ulotki i wizytówki firma ci SPRZEDA a za darmo to jedynie powyzywaja sie na tobie.
Nie wątpliwie jest to najgorsza firma telekomunikacyjna na rynku i praca dla tych którzy lubia oszukiwac
Szkoda nerwow i czasu, pieniądze i czas zmarnowane, stanowczo odradzam zatrudnienie.
6
Agnieszka 2016-06-02 13:42:54
@Wolontariuszka bardzo dziękuję za Twoją opinię. Będzie dla mnie jeszcze cenniejsza jeśli skontaktujesz się z nami bezpośrednio i przekażesz informacje gdzie i z kim pracowałaś, bo rozumiem że już nie współpracujesz z nami. Będę wdzięczna, ponieważ pracujemy na obszarze całej polski, pewne zachowania i działania mogą występować lokalnie i niesprawiedliwie przypisywane są do innych "szefów". Zależy mi bardzo na oficjalnym kontakcie. Mail sekretariat[at]orangeretail.pl
Andrzej 2016-06-03 09:32:23
Pracuję w Orange Retail już dwa lata. Nie ukrywam, że wymaga ona dużej wiedzy, bo jednak Orange posiada dużo produktów. Systemów sprzedażowych jest co prawda dużo, jednak po opanowaniu wymaganego materiału sprzedaż przynosi wiele profitów. Moja podstawa wcale nie zaczyna się jedynką z przodu, a programy motywacyjne i konkursy dają możliwość dodatkowego zarobku. Polecam! :)
2
Kam 2016-07-06 12:27:23
Ja również pracowałem charytatywnie przez 3 miesiące na działalności ZA DARMO!!!

ODRADZAM WSPÓŁPRACĘ !
podobno są też tacy, którzy nie dość że nie zarobili to jeszcze tej firmie dołożyli
3
Kam 2016-07-06 13:39:01
Słyszałem że część osób miala komornika po O,

No co tu się dziwić że ciągle szukaja, ludzie przychodzą, pracuja , pieniedzy nie dostaja to odchodzą a oni dalej szukaja darmowej sily roboczej...

Dobrze że są fora gdzie można innych ostrzec przed stratą czasu i pieniedzy.
Ciężko pracować za darmo.
3
Sprawiedliwy 2016-07-07 09:45:21
Uciekajcie, NIGDY W TO [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie wchodźcie. Wyzysk na maksa, liczą się tylko wyniki co daje dobre utrzymanie ale prezesom i aby starczyło na imprezki dla nich. Ciebie i tak wyrzucą po po 2-3 miesiącach , może dociągniesz do 5-7 miesięcy. Skonczysz zestresowany, wyzyskany i zadłużony. To jest piramida, cały system który trwa już tyle lat. Ty im nazbierasz aktywacji harując jak wół, a oni wezmą ogromne dziesięciokrotnie większe niż twoje prowizje. Banda koleżków cwanych i bez skrupółow
3
Adus 2016-07-19 03:13:51
Odradzam wspolprace tez pracowałem za darmo przez 4mc...

Celowo maja taki system, to prawda, dlaczego prokuratura nie zajmie sie sprawa?

Pisał ktoś jakis donos?
Mi to śmierdzi conajmniej art. 286 kk...
3
odpalamy torpede 2016-08-20 21:55:04
ponoć cały zespól HR jest do odpalenia to kwestia dni
1
Rafał Dziurowicz 2016-08-24 06:01:04
Poszukuje osób które były świadkami nieuczciwej konkurencji oraz mobingu.

Poszukuje osoby poszkodowane przez firmę Orange, w skali kraju jest tego sporo.
Można mnie znaleźć na fb i YT.

Trzeba walczyć z nieuczciwymi firmami!
Mnie wyzyskali na materiały reklamowe, czas nerwy i pieniądze stracone. Teraz w PIP będę dochodzić roszczeń.
Odradzam jaka kolwiek wspolprace. Na szczęście po wolontariacie trafiłem do wspaniałej firmy. Wyszedłem z tego piekła i trafiłem do nieba. Każdemu życzę podobnego losu.
PS: na fb opowiadam na żywo o Orange.
2
Rafał Dziurowicz 2016-09-13 01:45:19
Uważaj, jak już koniecznie chcesz z nimi współpracować to tylko umowa o pracę przez agencje. Chociaż jeśli będziesz dobry to w wielu innych lepszych firmach otrzymasz dużo lepsze warunki. Ja teraz muszę z nimi walczyć, być może trafiłem po prostu na złych ludzi na Sprzedaży Aktywnej na Śląsku - znam wiele osób w Orange różnego szczebla i są zszokowani jak usłyszeli moją historie i ubolewają, więc powiem tak.

Broń boże nie podpisuj weksla ani umowy agencyjnej - nie jedni się do mnie zgłosili że im weksle porealizowali i czują się oszukani orzez Orange Retail - ale to wszystko z biegiem czasu zostanie rozliczone.
2
Rafał Dziurowicz 2016-09-25 18:49:45
Pracowałaś w Orange czy Orange Retail?
Tak handlowcy podpisują niezgodne z ustawą o swobodzie prowadzenia działalności gospodarczej umowy.
Bezpłatny zakaz konkurencji również jest sprzeczny z Wyrokiem Sądu najwyższego, a za komentarze w sieci tego typu zastrzegają sobie .

Po prostu wydaje mi się że na takie a nie inne osoby trafiłem którzy z oszukiwania zrobili sobie stałe źródło dochodu, jesteśmy coraz bliżej prawdy.

Mamy 3 prawdy, cała prawda, pół prawda i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] prawda.
Gówno prawdą jest to że w Orange nie ma stresu.
Pół prawdą jest to że ludzie zarabiają tam pieniądzę.
a całą prawdą jest to że są osoby które właśnie w taki sposób jak wyżej działają.
Jeśli ktoś chce dowiedzieć się więcej, albo miał podobną historie mój nr to 533-123-111 - zawsze można zadzwonić i porozmawiać, chciałbym wiedzieć czy w innych województwach budżet marketingowy też znikał i czy w innych województwach ludzie też byli przymuszani do produkcji własnych materiałów reklamowych za swoje pieniądze. Znam wiele osób w Orange które rozkładają ręce i słyszę ciągle "smutno mi że tak się podziało, ja pieniądze zawsze dostaje na czas - ale to nie Orange tylko Orange Retail" W ogóle nie wiadomo kto za tym wszystkim stoi bo zrobiłem małe śledztwo dziennikarskie które będę publikować niebawem. Sprawa jest poważna i jakby w skali polski policzyć to, to skala kwotowa może sięgać kilkuset tysięcy złotych - dlatego uważam że warto walczyć z tego typu nieuczciwymi organizacja które z oszukiwania innych zrobili sobie stałe źródło dochodu.
4
Przyjazdny 2016-09-25 18:59:20
Na umowie o prace mozna liczyc na 2 z hakiem, na umowie agencyjnej dolozysz do interesu.
2
Kick 2016-09-27 22:45:34
Teoretycznie i prawnie Tak, praktycznie - nie. Podpisujesz z Orange Retail której właścicielem jest Orange, więc Orange ponosi odpowiedzialność za to co się tam dzieje - zresztą razem lody kręcą Orandzowcy i Retailowcy.
1
kiri 2016-09-28 23:58:48
Moja znajoma tam pracowala i mowi ze takiego traktowania nigdzie nie widziala, praca jak w niewolnictwie, nawet telefonu slubowego nie daja.

Odradzam
1
lord 2016-10-17 22:12:10
Daj jakies namiary na siebie pilne!
luki 2016-10-17 22:24:15
Czy znajdzie się wiecej osób oszukanych przez tą firmę na przełomie kilku miesięcy wstecz ?
1
Ania 2016-10-20 10:03:16
Zgadzam się w 100%
DobrzeŻeByłoMinęło 2016-10-24 15:04:45
Czyli od 5 lat bez zmian :) U mnie też nie było telefonu tylko karta sim, reszta we własnym zakresie.
ByloMinelo 2016-11-02 22:09:50
Ja stanowczo nie polecam. Szkoda nerwów, płaca dużo gorsza niż kiedyś, popracujesz nawet miesiąc to masz zakaz konkurencji, własna działalność, bez telefonu służbowego. Praca dla lubiących działać charytatywnie
2
Nekko 2016-11-16 22:42:11
Ja mam pytanie, podpisałam umowę na szkolenie wstępne w Orange, ale nie chcę tam podjąć pracy, czy w takim wypadku będę musiała zwrócić koszty za to szkolenie?

Dziękuję za odpowiedź
vvv 2016-11-18 00:07:13
masz absolutną rację. pracuję tu i muszę odejść, bo oszukują z wynagrodzeniami
Niuńku 2016-11-24 22:37:15
Nie polecam pracy w salonach agencyjnych na całym terenie Krakowa, zwłaszcza należących do jednego Agenta, jeszcze kilka dni i zakończy się mój koszmar związany z tą firmą.. Omijać szerokim łukiem.
Zostaw swoją opinię o Orange Retail S.A. - Kraków
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Orange Retail S.A.