logo Orange Retail S.A.

Orange Retail S.A.

Kraków

Opinie o Orange Retail S.A.

myszkamiki 2016-03-18 14:40
hahaha
1
XoXo 2016-03-22 23:06
Pracowałem kilka miesięcy, niektórzy są zadowoleni, niestety mnie zachęcano żeby przejść na działalność, bardzo tego żałuje bo zbliża się kwiecień a nie dostałem pieniędzy od listopada, zrezygnowałem już, ale odzyskanie pieniędzy graniczy z cudem. Na umowie o pracę co prawda dostawałem pieniądze bez problemu, ale no docelowo zachęcało się nas do przejścia na działalność mówiąc o złotych górach. W samej firmie jeden wielki chaos, do każdej najgłupszej czynności jest milion aplikacji, kont, stron, haseł, ciągle to nie działa, ciągle brak dostępu, wiecznie ze wszystkim problemy. Zmarnowałem kilka miesięcy, bardzo żałuje że zacząłem tam pracę.
12
Agnieszka 2016-03-23 09:35
@kasia1 forma zatrudnienia jest uzależniona od stanowiska i lokalizacji, oraz w przypadku np.sprzedaży bezpośredniej - Twoich preferencji. Zachęcam do kontaktu mailowego. Napisz gdzie chcesz pracować i które stanowisko Cię zainteresowało. Odpowiemy na pytania.
Agnieszka 2016-03-23 09:53
@roam co kto lubi. Nie każdy ma zmysł do układania bukietów :) jednak znam kwiaciarki, które zarabiają zdecydowanie więcej niż 1000 premii i rozwijają się w temacie.
Są sprzedawcy, lekarze, politycy... - pracujesz tam gdzie chcesz i zarabiasz tyle ile uważasz że powinieneś zarobić z Twoim doświadczeniem, kwalifikacjami i umiejętnościami. Jeżeli robisz to co potrafisz i LUBISZ, jesteś specjalistą - zarobisz, bo o to właśnie chodzi. W pracy spędzamy bardzo dużo czasu - robiąc coś co kolokwialnie mówiąc "nie idzie" - męczymy się i bulwersujemy że nie płacą, kłamią bo miało być dużo a jest jak zwykle :)
Agnieszka 2016-03-23 09:58
@kasia Opiekun to sprzedawca który pracuje w swoim regionie, Specjalista ds.wsparcia pracuje w centrali firmy. Zajmuje się sprawami mocniej administracyjnymi dla całej sieci sprzedaży.
Agnieszka 2016-03-23 10:25
@XoXo Przykro czytać bo cały czas informatycy pracują nad programowymi udogodnieniami. Trzeba jednak zrozumieć że przy ogromnej bazie danych, na której pracują handlowcy, przy tak różnej jakości połączeń internetowych w regionach, mogą zdarzyć się utrudnienia ale pracowałeś klika miesięcy jak piszesz. Zakładam że nie charytatywnie :) Swoją drogą z tym wolontariatem nie jest tak prosto. Żeby wspierać organizację ŚDM musisz zapłacić "wpisowe". Co prawda cel na który przeznaczone są pieniądze jest określony jasno i uzasadniony logicznie jednak... :P
mam pytanie 2016-03-24 20:06
Czy Państwo oferujecie bazę klientów z regionu, do których dzwonie, umawiam spotkanie i jade podpisac umowę?
Agnieszka 2016-04-01 13:14
@kacha dziękuję, zauważyłaś że się "aktywnie udzielam". Mam świadomość że to ważne bo rządy upadają przez brak kontaktu z Internautami :P
Sporo o stanowisku o które pytasz, jest w ogłoszeniu. Moim zdaniem wszystkie informacje, które mogą pojawić się do ogólnego wglądu. Jeżeli jesteś zainteresowana zachęcam do aplikowania. Podczas spotkania dowiesz się o wiele więcej. Zakładam, że warunki współpracy i finansowe interesują Ciebie najbardziej. Link do ogłoszenia
(usunięte prze administratora)
Agnieszka 2016-05-13 13:04
@aoa i @kazi dziękuję za opinię. Mamy możliwość zatrudnienia na różnych stanowiskach. Mnogość projektów odzwierciedla mnogość stanowisk w ogłoszeniach. Poszukujemy zaangażowanych i zdolnych handlowców, bezustannie, jak pisał kazi :)
Wolontariuszka 2016-06-02 08:54
To że nie płaca i robia waly wiadomo nie od dzis.

Ja moge jedynie potwierdzic że te wszystkie negatywne opinie to prawda ale nie cała bo cała prawda jest jeszcze bardziej straszna, praca na działalności a mobing gorszy jak na etacie. To co piszą w ogłoszeniach to ściema i bujda, nawet ulotki i wizytówki firma ci SPRZEDA a za darmo to jedynie powyzywaja sie na tobie.
Nie wątpliwie jest to najgorsza firma telekomunikacyjna na rynku i praca dla tych którzy lubia oszukiwac
Szkoda nerwow i czasu, pieniądze i czas zmarnowane, stanowczo odradzam zatrudnienie.
10
Agnieszka 2016-06-02 13:42
@Wolontariuszka bardzo dziękuję za Twoją opinię. Będzie dla mnie jeszcze cenniejsza jeśli skontaktujesz się z nami bezpośrednio i przekażesz informacje gdzie i z kim pracowałaś, bo rozumiem że już nie współpracujesz z nami. Będę wdzięczna, ponieważ pracujemy na obszarze całej polski, pewne zachowania i działania mogą występować lokalnie i niesprawiedliwie przypisywane są do innych "szefów". Zależy mi bardzo na oficjalnym kontakcie. Mail sekretariat[at]orangeretail.pl
Andrzej 2016-06-03 09:32
Pracuję w Orange Retail już dwa lata. Nie ukrywam, że wymaga ona dużej wiedzy, bo jednak Orange posiada dużo produktów. Systemów sprzedażowych jest co prawda dużo, jednak po opanowaniu wymaganego materiału sprzedaż przynosi wiele profitów. Moja podstawa wcale nie zaczyna się jedynką z przodu, a programy motywacyjne i konkursy dają możliwość dodatkowego zarobku. Polecam! :)
2
Kam 2016-07-06 12:27
Ja również pracowałem charytatywnie przez 3 miesiące na działalności ZA DARMO!!!

ODRADZAM WSPÓŁPRACĘ !
podobno są też tacy, którzy nie dość że nie zarobili to jeszcze tej firmie dołożyli
4
Kam 2016-07-06 13:39
Słyszałem że część osób miala komornika po O,

No co tu się dziwić że ciągle szukaja, ludzie przychodzą, pracuja , pieniedzy nie dostaja to odchodzą a oni dalej szukaja darmowej sily roboczej...

Dobrze że są fora gdzie można innych ostrzec przed stratą czasu i pieniedzy.
Ciężko pracować za darmo.
4
Sprawiedliwy 2016-07-07 09:45
Uciekajcie, NIGDY W TO [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie wchodźcie. Wyzysk na maksa, liczą się tylko wyniki co daje dobre utrzymanie ale prezesom i aby starczyło na imprezki dla nich. Ciebie i tak wyrzucą po po 2-3 miesiącach , może dociągniesz do 5-7 miesięcy. Skonczysz zestresowany, wyzyskany i zadłużony. To jest piramida, cały system który trwa już tyle lat. Ty im nazbierasz aktywacji harując jak wół, a oni wezmą ogromne dziesięciokrotnie większe niż twoje prowizje. Banda koleżków cwanych i bez skrupółow
7
Adus 2016-07-19 03:13
Odradzam wspolprace tez pracowałem za darmo przez 4mc...

Celowo maja taki system, to prawda, dlaczego prokuratura nie zajmie sie sprawa?

Pisał ktoś jakis donos?
Mi to śmierdzi conajmniej art. 286 kk...
4
odpalamy torpede 2016-08-20 21:55
ponoć cały zespól HR jest do odpalenia to kwestia dni
1
Rafał Dziurowicz 2016-08-24 06:01
Poszukuje osób które były świadkami nieuczciwej konkurencji oraz mobingu.

Poszukuje osoby poszkodowane przez firmę Orange, w skali kraju jest tego sporo.
Można mnie znaleźć na fb i YT.

Trzeba walczyć z nieuczciwymi firmami!
Mnie wyzyskali na materiały reklamowe, czas nerwy i pieniądze stracone. Teraz w PIP będę dochodzić roszczeń.
Odradzam jaka kolwiek wspolprace. Na szczęście po wolontariacie trafiłem do wspaniałej firmy. Wyszedłem z tego piekła i trafiłem do nieba. Każdemu życzę podobnego losu.
PS: na fb opowiadam na żywo o Orange.
3
Rafał Dziurowicz 2016-09-13 01:45
Uważaj, jak już koniecznie chcesz z nimi współpracować to tylko umowa o pracę przez agencje. Chociaż jeśli będziesz dobry to w wielu innych lepszych firmach otrzymasz dużo lepsze warunki. Ja teraz muszę z nimi walczyć, być może trafiłem po prostu na złych ludzi na Sprzedaży Aktywnej na Śląsku - znam wiele osób w Orange różnego szczebla i są zszokowani jak usłyszeli moją historie i ubolewają, więc powiem tak.

Broń boże nie podpisuj weksla ani umowy agencyjnej - nie jedni się do mnie zgłosili że im weksle porealizowali i czują się oszukani orzez Orange Retail - ale to wszystko z biegiem czasu zostanie rozliczone.
4
Rafał Dziurowicz 2016-09-25 18:49
Pracowałaś w Orange czy Orange Retail?
Tak handlowcy podpisują niezgodne z ustawą o swobodzie prowadzenia działalności gospodarczej umowy.
Bezpłatny zakaz konkurencji również jest sprzeczny z Wyrokiem Sądu najwyższego, a za komentarze w sieci tego typu zastrzegają sobie .

Po prostu wydaje mi się że na takie a nie inne osoby trafiłem którzy z oszukiwania zrobili sobie stałe źródło dochodu, jesteśmy coraz bliżej prawdy.

Mamy 3 prawdy, cała prawda, pół prawda i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] prawda.
Gówno prawdą jest to że w Orange nie ma stresu.
Pół prawdą jest to że ludzie zarabiają tam pieniądzę.
a całą prawdą jest to że są osoby które właśnie w taki sposób jak wyżej działają.
Jeśli ktoś chce dowiedzieć się więcej, albo miał podobną historie mój nr to 533-123-111 - zawsze można zadzwonić i porozmawiać, chciałbym wiedzieć czy w innych województwach budżet marketingowy też znikał i czy w innych województwach ludzie też byli przymuszani do produkcji własnych materiałów reklamowych za swoje pieniądze. Znam wiele osób w Orange które rozkładają ręce i słyszę ciągle "smutno mi że tak się podziało, ja pieniądze zawsze dostaje na czas - ale to nie Orange tylko Orange Retail" W ogóle nie wiadomo kto za tym wszystkim stoi bo zrobiłem małe śledztwo dziennikarskie które będę publikować niebawem. Sprawa jest poważna i jakby w skali polski policzyć to, to skala kwotowa może sięgać kilkuset tysięcy złotych - dlatego uważam że warto walczyć z tego typu nieuczciwymi organizacja które z oszukiwania innych zrobili sobie stałe źródło dochodu.
5
Przyjazdny 2016-09-25 18:59
Na umowie o prace mozna liczyc na 2 z hakiem, na umowie agencyjnej dolozysz do interesu.
3
Kick 2016-09-27 22:45
Teoretycznie i prawnie Tak, praktycznie - nie. Podpisujesz z Orange Retail której właścicielem jest Orange, więc Orange ponosi odpowiedzialność za to co się tam dzieje - zresztą razem lody kręcą Orandzowcy i Retailowcy.
2
kiri 2016-09-28 23:58
Moja znajoma tam pracowala i mowi ze takiego traktowania nigdzie nie widziala, praca jak w niewolnictwie, nawet telefonu slubowego nie daja.

Odradzam
2
lord 2016-10-17 22:12
Daj jakies namiary na siebie pilne!
luki 2016-10-17 22:24
Czy znajdzie się wiecej osób oszukanych przez tą firmę na przełomie kilku miesięcy wstecz ?
1
Ania 2016-10-20 10:03
Zgadzam się w 100%
DobrzeŻeByłoMinęło 2016-10-24 15:04
Czyli od 5 lat bez zmian :) U mnie też nie było telefonu tylko karta sim, reszta we własnym zakresie.
1
ByloMinelo 2016-11-02 22:09
Ja stanowczo nie polecam. Szkoda nerwów, płaca dużo gorsza niż kiedyś, popracujesz nawet miesiąc to masz zakaz konkurencji, własna działalność, bez telefonu służbowego. Praca dla lubiących działać charytatywnie
3
Nekko 2016-11-16 22:42
Ja mam pytanie, podpisałam umowę na szkolenie wstępne w Orange, ale nie chcę tam podjąć pracy, czy w takim wypadku będę musiała zwrócić koszty za to szkolenie?

Dziękuję za odpowiedź
vvv 2016-11-18 00:07
masz absolutną rację. pracuję tu i muszę odejść, bo oszukują z wynagrodzeniami
3
Niuńku 2016-11-24 22:37
Nie polecam pracy w salonach agencyjnych na całym terenie Krakowa, zwłaszcza należących do jednego Agenta, jeszcze kilka dni i zakończy się mój koszmar związany z tą firmą.. Omijać szerokim łukiem.
wlkp 2016-12-09 02:01
1,5 roku pracy :D D2D i war ogólnie to ja pier... uczy życia, co do weksli i reszty w 100% się zgadza, mp to zldozieje, dyrektorzy retailowi to samo, dystrykt menadzerowie na ftth to juz w ogole cuda na kiju
manifold 2016-12-13 17:20
Witam: otrzymałem właśnie od nich zaproszenie na spotkanie w sprawie pracy na stanowisku Eksperta ds.Światłowodów (tu mowa o umowie op pracę) lub Reprezentanta Handlowego (tu wszystkie inne formy).
Aplikowałem na to pierwsze, ale pani z HR od razu w trakcie rozmowy telefonicznej zapytała, czy opcja tego drugiego stanowiska może być rozpatrywana. Proszę o radę, czy w ogóle warto zaprzątać sobie głowę tym tematem ? Na jakie wynagrodzenie w przypadku pierwszym można liczyć (bo już widzę, że w drugim praktycznie na żadne).
Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc.
manifold 2016-12-13 17:20
Witam: otrzymałem właśnie od nich zaproszenie na spotkanie w sprawie pracy na stanowisku Eksperta ds.Światłowodów (tu mowa o umowie op pracę) lub Reprezentanta Handlowego (tu wszystkie inne formy).
Aplikowałem na to pierwsze, ale pani z HR od razu w trakcie rozmowy telefonicznej zapytała, czy opcja tego drugiego stanowiska może być rozpatrywana. Proszę o radę, czy w ogóle warto zaprzątać sobie głowę tym tematem ? Na jakie wynagrodzenie w przypadku pierwszym można liczyć (bo już widzę, że w drugim praktycznie na żadne).
Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc.
aga 2016-12-22 10:28
Pracuję u innego partnera Orange i powiem Ci tak, ekspert od światłowodu, to po prostu akwizycja na terenach gdzie Orange ma tą usługę. W miarę dobrze się sprzedaje, zważywszy na to, że często klient oszczędza trochę (czasem kilka, kilkanaście złotych względem usług, które już w Orange posiada). Co do etatu to nie wiem, u mnie możliwa jest tylko działalność lub zlecenie (ale skutecznie tą formę zatrudnienia wypierają).
Tyrol 2017-01-03 08:50
Firma z przyszłością może warto to docenić. Ja chcę tam pracować i mam pytanie może ktoś wie o pracy w Olsztynie. Mam swoje doświadczenie w tej branży i myślę że to pomoże wybić się w tej firmie. Wierze w to.
Małgorzata 2017-01-04 17:18
Tyrol, aplikację wyślij na e-mail: rekrutacja@orangeretail.pl, w temacie wpisz praca Olsztyn. Informacje o stanowiskach pracy znajdziesz na www.orangeretail.pl/kariera.
Jupiter 2017-01-15 18:42
Czy jest praca doradcy w Orange w Szczecinie? Może ktoś mi podpowie, kilka słów o zarobkach i ważnych tematach?
Janek 2017-01-31 14:41
Orange to bagno, ale sporo mnie nauczyło. Przez pierwsze 4 miesiace nie zarobilem nawet grosza i popadalem w coraz gorsze problemy finansowe. Wytrzymalem z nimi 4 lata, ale zmiany ktore wprowadzali nie dały szansy dalszej pracy i zarabiania w koncu musialem zrezygnowac gdyz nie wiazalem konca z koncem. Takiej rotacji ludzi pracownikow nie widzialem nigdzie, wiec jak Ci sie wydaje ze przyjdziesz i bedziesz zarabiac to jestes w bledzie. Plany sa wysokie a prowizje niskie. Obecnie odradzam 10 lat temu tak. Czekaja na ludzi ktorzy otworza ceidg podpisza weksel i beda pracowali jako wolontariat. Pozdro
4
Swój 2017-02-02 13:21
Ale człowieku lubisz biadolić. Ja myślę, że się nie nadajesz do pracy w takiej firmie. Masz za małe kompetencje i to jest problem. Po co oskarżać firmę?
Iwona 2017-02-28 13:40
Orange Retail S.A. szuka właśnie osób na stanowisko Specjalista ds. wsparcia sprzedaży i analiz oraz Ekspert ds. sprzedaży aktywnej. Miejsce pracy to Kraków. Przesłaliście już swoją aplikację? Oferty pracy są jeszcze niecałe 3 tygodnie.
czasio 2017-03-03 12:04
ramsat glownie szuka PH i OK a teraz jeszcze szuka do fiber team`u. jezeli chcesz byc PH to wysla Cie do mikroagenta a tam na 99% zleceniowka. jezeli chcesz byc OK to zakladasz dzialalnosc. dla fiberow daja/dawali (?) podstawy (2,5tys brutto) ale sie chyba przejechali bo sprzedazy wielkiej z tego nie bylo ;).
najgorsze jest to ze wlasciwie to nie wiesz ile co miesiac zarobisz. tak, to zalezy od Ciebie ale stawki juz zaleza od orange. z miesiaca na miesiac stawki sa coraz gorsze. zeby w miare normalnie zarobic to trzeba zrobic cel. jeszcze kilka miesiecy temu nie robiac cel mozna bylo spokojnie 2tys na reke zarobic bez zadnej spiny ;).
praca ogolnie fajna :) jezeli ktos lubi taki sposob pracy d2d.
kasa bylaby lepsza gdyby nie darmozjady ktore dostaja twoja czesc kasy za nic.
przyklad akurat z mikroagentem:
kase placi orange-->ramsat-->agent-->DM-->handlowiec. widac przez ile rak przechadzi twoja kasa.
w zamian to wlasciwie czy to ramsat czy mikroagent nie daja nic. karte sim moze a reszta po stronie handlowca.
mozna z ludzi robic jeleni? mozna
2
Iwona 2017-03-06 09:01
@czasio nadal pracujesz w firmie? Co możesz powiedzieć na temat procesu rekrutacji do firmy?
jazda 2017-03-31 14:50
Hej! A jak wygląda praca w salonach Orange Retail? Jaka płaca?
Tyrol 2017-04-06 09:18
Czy ktoś mógłby coś więcej powiedzieć o pracy eksperta ds. sprzedaży aktywnej? Jakie wymagania trzeba spełniać na wstępie? Jakie widełki płacowe są na takim stanowisku? Może jeszcze jakieś informacje istotne?
S30 2017-04-14 13:49
Praca w tej firmie to tak jak tu wiele razy padało akcja charytatywna. Nawet jak uda Ci się zarobić na początku dobrze to później zaczną się schody, które będą prowadzić na dno. Sam osobiście próbuje skończyć współpracę z tą złodziejską firmą, jednak ich sprytne umowy i polityka wyniszczenia utrudniają bezkonfliktowe zakończenie współpracy. Polecam tą pracę tylko niedoświadczonym, którzy chcą nabrać doświadczenia i poznać szkołę życia, ale maksymalnie na 6 miesięcy, patrzeć na umowę jaką podpisujecie, nie wierzyć w wizje szklanych domów. Ogólnie w niedalekiej przyszłości powinniśmy co nieco o praktykach tej firmy usłyszeć w telewizji. Grono ludzi poszkodowanych stale rośnie.
Iwona 2017-04-14 13:58
@S30 dlaczego tak oceniasz pracę w firmie? Co takiego powoduje trudności w wypowiedzeniu umowy?
S30 2017-04-14 17:17
Ludzie dostają wsparcie na początku działalności tzw. pasy startowe przez pierwsze 6 miesięcy, pierwsze 2 miesiące bez wymaganej sprzedaży, później przy zrealizowaniu określonego celu kwoty maleją, w szóstym miesiącu jest to 600zł czyli jedynie na pokrycie kosztów związanych z działalnością. Po sześciu miesiącach wsparcie się kończy, nie ma żadnych podstaw, cele sprzedażowe i wymogi sprzedażowe rosną odwrotnie proporcjonalnie do nowych inwestycji i przydzielonego terenu. Zaczynają się schody, spada sprzedaż, rosną koszty, maleją prowizje. Ludzie zaczynają dokładać i pracować charytatywnie. Żadnej formy wsparcia, ograniczanie terenu itp. siłą rzeczy ludzie zaczynają odchodzić i tu się pojawia kolejny problem. Masz sprzedanych 75 usług? (W realiach obsługiwanego terenu, liczby budynków, zmian potrwelowych,zmian grupowych, liderów etc. jest to bardzo często liczba nierealna do zrealizowania w przeciągu choćby roku)I tak jak nie masz takiej sprzedaży to czeka Cię realizacja weksla z umowy i firma ściąga pasy startowe tj. 8400zł netto jak były wszystkie pobrane w ciągu pierwszych 6-ciu miesięcy. Nie mówię już o braku wypłat za bieżące umowy przy złożeniu wypowiedzenia. Dodam, że średnio co miesiąc zmieniają warunki umowy tj. sposoby rozliczania prowizji informując na mailu. Nie podoba się? Zwalniasz się i masz polecenie zapłaty od firmy. Jeżeli ktoś wyszedł z tych opresji bezboleśnie to proszę o komentarz, jeżeli są osoby, które zamierzają złożyć pozew zbiorowy to proszę również o kontakt.
1
Andzia 2017-04-18 20:01
teraz jeszcze bardziej się zmieniło. Już nikt nie dostaje takich pieniędzy z pasa startowego. Wszystkiego jest dużo dużo mniej
Tereza 2017-04-25 18:29
Czy firma Orange Retail powiększa swoją działalność? Widzę sporo ofert dla partnera handlowego lidera zespołu? A tak przy okazji może ktos wytłumaczyć co to są te pasy startowe?
Zostaw swoją opinię o Orange Retail S.A. - Kraków
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Orange Retail S.A.