logo Curtis Healthcare

Curtis Healthcare

Poznań

Opinie o Curtis Healthcare

Znany 2016-10-12 20:02
A na jakie aplikujesz stanowisko ewentualnie jakie cię interesuje.
Znany 2016-10-12 20:06
Na oficjalnej stronie firmy znajdują się trzy ofert pracy, zapraszam do odwiedzenia strony.
@@@@@ 2016-10-12 20:20
Zgadzam się w 100%
Znany 2016-10-13 12:35
W wszystkich kwestiach nie zgadzamy się ale na pewno w jednej. A nie w 100% powiedzmy w 40%.
Znany 2016-10-13 12:39
Poprawka pomagajmy innym a nasze relację uważam za zamknięte.
@@@@@ 2016-10-13 16:08
W 100% z ostatnim twoim postem nie całością.
Znany 2016-10-13 22:33
5 x @ jeżeli chcesz dalej toczyć dyskusję to proszę na temat.
Jesteśmy na forum o opiniach pracodawcy, więc piszemy na temat a nie o ptaszkach.
Każdy ma swoje zdanie, nie musisz zgadzać się z moim.
Już były pracownik 2016-10-16 20:52
Rekrutację są. I są również na stronie firmy. Pensja na dzień dzisiejszy szału nie robi,notorycznie zabierana premia. Jedno jest pewne wypłacana na czas.
Magnolia 2016-10-18 19:56
Dokładnie masz rację. Pracuje już długo.. Ale już mam inną pracę już nagrana i kończę swoją przygodę z chc.. Ludzie nie zrozumieją, dopóki nie przekracza progu produkcji.. Odrazu czuje się w powietrzu niezdrowa atmosferę. A Zbyszkiem trzeba potrzasnac. Nadać temat problemów wyżej czyli Prezes bądź Niemczycki.. Ale w cztery oczy nie anonim to jest jedyne co można zrobić. I z każdym Innym mistrzem brygadzistka, którzy zapomnieli od czego są. Ja się już wypalilam tam, dość nerwów i świadomości że i tak ci co powinni docenić mają cie w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] O socjalu nie wspomnę,premia zapomniałam jak wygląda.. Ech szkoda słów, nerwów.Trzeba być sobą i nie zmieniać się by się przypodobać komuś. Trzymajcie się. Opinie bez powodu źle się nie tworzą.
8
Znany 2016-10-20 11:38
Koleżanko czy nie zauważyłaś że nie bawem na produkcji będzie pracować tylko JOBY, a nie fachowcy z prawdziwego zdarzenia.
Zapewniam cie @asia że każdemu nie odpowiada, i każdy szuka pracy nawet i ty.
Wszystko już wcześniej pisałem.
1
Znany 2016-10-20 11:57
Kolego @tomasz skoro nie czytałeś żadnych opinii już dawno oznacza to że byłeś na innym forum o innym pracodawcy.
Przeczytaj raz jeszcze to co jest napisane bo powtarzać się nie będziemy.
1
Ł.S to debil 2016-10-27 00:30
Śmiać mi się chce czytając wasze wypociny. Jeśli chcecie sobie posiedzieć i kawkę wypić to idźcie na zasiłek. Banda nygusów chcących jak najwięcej zarobić jak najniższym kosztem. Tak narzekacie to wypad, wyjście jest na tyle duże że traficie.

Każdego kto chce przyjść tutaj do pracy, serdecznie zapraszamy. Nie jest tak źle jak pisze ta banka baranów.

Dziękuję, dobranoc.
1
Znany 2016-10-28 09:58
Kolego @Ł.S to debil wypocony to jesteś ty, nygusem również, nie obrażaj osób które pracują i wykonują swoją pracę.
Co do wyjścia każdy z nas to robi po 12 godz. pracy, a przy portierni szlaban ci otwierają bo wówczas owe twoje drzwi będą na tyle duże że i twoja tylna część ciała na 4 litery też się zmieści.

Co do zatrudnienia "serdecznie zapraszamy", masz na myśli Ukraińców, Rosjan, Litwinów bo Polak za oferowaną stawkę w firmie znajdzie wszędzie.

Co do Baranów, uważam że jest wstanie więcej zrobić owy Baran niż osoba pisząca tak o nich.
Be Be Be Be Be Ł.S to debil
2
Serek 2016-10-28 13:30
pracuje w tej firmie kilka lat ale po Waszych wpisach widzę że pracuje z niektorymi ludźmi odciagnietymi prosto od pługa, Wasze zachowanie o tym swiadczy... co Wy tu wypisujecie. Nie chcecie tu pracować to do widzenia. Nikt na siłę Was tu nie trzyma. Ciągle narzekacie. Nie podoba się .Do widzenia. Tyle jest wszędzie pracy. Nie trujcie atmosfery swoją obecnością ludziom ktorzy chcą tu pracowac. Miłego dnia
Znany 2016-10-28 14:02
Kolego @Serek ja również pracuję kilka lat więc może uzasadnisz swoją wypowiedź jak było kiedyś a jak jest obecnie.
Znany 2016-10-28 14:09
Kolego @Serek to jest forum o opinii pracodawcy, każdy może mieć swoje zdanie.
Jeżeli nie potrafisz tego zrozumieć to raczej twoja osoba powinna powrócić do owego przedmiotu jaką opisujesz w swoim poście.
Kapsulek 2017-01-08 12:33
Pracuje w chc juz kilka lat i widzę ze jest coraz gorzej. Ukraina rzadzi.
Zygac sie chce na widok zarzadzajacych na produkcji,tzw mistrzow. Tak naprawde to mistrzami sa ludzie ktorzy ciezko pracuja na produkcji. Niestety cala zasluga jest przypisana LIDEROM i szefowi produkcji. Pracownicy tyraja i gowno z tego maja.
Najgorsze jest kolesiostwo.
Operatorzy kapsulkarek? 3 czasem 4 na jednej maszynie. Sa nietykalni,oni nie moga pracowac na innym stanowisku, jak musza isc np na preinspekcje, to biora wolne albo siedza w mistrzowce. Tak jest na zmianie Ewy B.
Panowie tzw, wsadowi czy mieszalnikowi kilka maszyn i 2ch na zmianie. O nich mozna powiedziec ze naprawde maja co robic.
Nawazalnia porazka, jedna osoba.
Szkoda pisac w ogóle.
O wiodacych. Jeden nic nie robi tylko czeka zeby sie nachlac,drugi lata z notesem(donosiciel) trzeci bawi sie tylko telefonem a 4 biega jak ze sraczka i nic z tego nie wynika.
Wielka szkoda bo firma ma naprawde duze mozliwosci. Tak naprawde wystarczy wypierniczyc tylko smiesznych mistrzów,bo to oni robia najwiekszy zamęt w tej firmie.
Pozdrawiam i nie zapraszam.
3
Mika 2017-01-09 16:51
Niestety na innych zmianach też tak jest. Najlepsze ze nikt sobie z tego nic nie robi. Niedługo pracownicy z Ukrainy zaczną się bardziej rządzić. Będzie Mistrz z Ukrainy i brygadzistki. Raporty w dwóch językach.. W Firmie nie jest dobrze. Panowie z kapsulkarek m ieszalnikow wiecznie zmęczeni i znurzeni praca. Jak jednego dnia idą na preinspekcje to następnego już na L4. Są osoby które robią za 3 i nie są w ogóle docenieni. Brak jakiegokolwiek systemu motywacji. Pracownicy odchodzą ze względu na atmosferę i kasę. Praca w swieta i w niedzielę . Nikt nie chce się zatrudnić jak to słyszy. Niestety nie jest dobrze i lepiej nie będzie dopóki ktoś nie otworzy oczu... Firma traci dobrych ludzi przez złe zarządzanie. Wielu specjalistów koordynatorów itp a ciągle jakieś babole.Trudne czasy...
2
Robol 2017-01-10 23:27
Czas się ewakuować
3
Znany 2017-01-13 21:04
Zgadzam się z twoją opinią, że ludzie są zmęczeni polityką która panuje w firmie.
Pracownicy odchodzą i przychodzą, szkoda tylko że w grupie tej odchodzą fachowcy a przychodzi Ukraina.
Niszczą rynek w Polsce bo dostają NIC i też nic nie robią liczy się sztuką. A na Ukrainie za to NIC żyją jak pączek w maśle.
Co do ludzi w biurach to jeden przez drugiego spychologia w 100%.
Łatwo policzyć że ludzi rządzących nie pracujących tylko pokazując palcem to zrób i tam to jest 2 do 1 w stosunku do produkcji.
Zatem gdzie tu logika, nie mnie tu opisywać. Niech każdy z was napisze co o tym myśli.

4
Szukający pracy 2017-01-17 09:40
Jest ogłoszenie na operatora wózka widłowego ale widzę po opiniach ze chyba nie warto składać cv
ciekawe jaka stawka
xxx 2017-01-19 11:59
Ale mądrości głosisz. Nie masz pojęcia co robią pracownicy biurowi. W Twoim mniemaniu praca=fizyczna działalność.

Produkcja leków i spożywki to cała masa wymogów i dokumentacji, ktoś to musi ogarnąć by w ogóle zamówienia mogły spłynąć i by produkcja mogła iść.
Znany 2017-01-21 21:57
Wnioskuję @xxx że jesteś z biura i mądrości jakie dochodzą na produkcję to porażka z waszej strony.
Skoro nie znacie się na swoim fachu nie zatrudniajcie kolejnych osób które tak jak wy nic nie robicie.
Co do mnie praca = fizyczna działalność
Co do ciebie praca = robienie niczego, zamówienia i certyfikaty to nie dla ciebie skoro się na tym nie znasz nie rób tego.
Może jesteś w innej dziedzinie lepszy nie rób to co robisz bo nie wychodzi ci.
Twoja wypowiedź jest tak jak napisałem w wcześniejszym poście jedna osoba nie ogarnia tematu, co trzeba zrobić zatrudnić kolejną. I tak aż będzie 3/1 biuro produkcja może wówczas uda się wam coś w końcu zrobić, lecz nie liczę na to.
Ogarnijcie się bo produkcja jest ogarnięty a wy nie.

poszukiwacz 2017-01-24 14:42
a jak wygląda praca w laboratorium ? ktoś coś wie i mógłby mi napisac ?
Cristofer 2017-02-01 15:08
Witam

Dziękuję wszystkim którzy pomogli mi się wdrożyć do pracy ze zmiany A. Kamila, Jarosława i resztę osób. Szkoda że opinie wpisywane są w momencie kiedy osoby pracują i szkodzą pracodawcy.
Jeśli się nie podoba Polityka Firmy warto zmienić firmę a jak ma się obiekcje do Ukraińców to może czas zapisać się do Narodowców. Z drugiej nie dziwcie się że przychodzą ponieważ kto ma pracować jak Polacy marudzą i chcą zarabiać miliony.
Szkoda że ze względu zdrowotnych musiałem opuścić firmę w której było cool. Choć czasami ręce opadały na swoje decyzje jak i innych. Każdy ma prawo się mylić.
Więc że swojej strony dziekuję wszystkim i miejcie wyrozumiałość do innych ponieważ nie obgadywaniem ale współpracą dochodzi się do wszystkiego.

2
Robol 2017-02-01 18:28
Lubu...dubu....lubu...dubu...

śmiechu warte
2
Robi 2017-02-01 19:33
Widać ze żal ci tylek chwyta ze ktoś może coś dobrego napisać. Tak jak masz nick jesteś tylko Robolem a nie człowiekiem myślącym.
1
Robi 2017-02-01 19:42
Dobrze napisałeś ale przesłodziłeś trochę. Pamiętaj że jak sam widziałeś nikt nie rozpacza po odchodzących ponieważ będą inni. A historie o Tobie to można książkę napisać - i to tworzą twoim koledzy ze zmiany ale cóż pomyśl tylko ze sa to faceci którzy sa gorsi od kobiet. Ale cóż tak jest w Curtisie. Ze swojej strony powiem ze jesteś pierwszą osobą która dziękuje za pracę pozytywnie i dla ciebie za to Szacun.
Robol 2017-02-01 22:25
Obrażając ludzi dajesz świadectwo o sobie.
Robol nie znaczy głupi. Za to Ty udowodniłes brak kultury....a to ma swoją nazwę.....
Niestety brak Tobie obiektywizmu. Przeczytaj ze zrozumieniem wszystkie opinie i je przemyśl. Ten hymn pochwalny to naprawde jakis zart. Niestety nie jest w tej firmie dobrze. Ale rozumiem w coś chcesz wierzyć......
1
Znany 2017-02-03 14:14
Twoja wypowiedź pobiela się z wcześniejszymi postami, więc przeczytaj całość.
Opisywanie że Polak marudzi chce zarabiać miliony, a ty nie chcesz zarabiać?
A twoi znajomi z Ukrainy nie marudzą, zdaje mi się że bardziej niż polak @Cristofer.
Polityka firmy w twoim jest Super, zastanów się, skoro jest tak super, super zatrudniają Ukrainę, super że odchodzą kolejni fachowcy, super płacą (mniej niż w markecie), super że co miesiąc odbierają premię.
3
Hplc 2017-02-09 12:03
W laboratorium słabo. Pracy bardzo dużo..za dużo. Nikt jej nie docenia. Zarobki kiepskie. Brak wsparcia w szefie. Z resztą.....nikt już teraz o laboratorium nie dba i nikt się z laboratorium nie liczy. Był okres, ze bylo lepiej ale pozmieniało się szefostwo.Idzie ku gorszemu. Też się osoby zwalniaja. A dlaczego...? Pomyśl i poczytaj. Nikt się nie zwalnia jak jest ok.
12
Kojot 2017-02-15 00:52
Zgadzam się w 100% z przedmówcą. Warto dodać, że mowa o laboratorium kontroli jakości. Laboratorium Rozwojowe żyje jak pączki w maśle. Wszystko podane pod "nos". Smutne, że jeden z kluczowych działów w firmie traktowany jest w taki sposób. Nie ma co się jednak dziwić, skoro "szefują" nim ludzie bez charakteru, którzy dadzą sobie wszystko wcisnąć na głowę. Mówi się wprost o problemach, ale tak jakby ich to w ogóle nie obchodziło. Pracy od groma, ciągle dokładane obowiązki. Wieczne nadgodziny. Nikt nie doceni słowem, o pieniądzach nawet nie wspomnę.
8
Hplc 2017-02-15 19:00
Kojot masz racje, zgadza się. Brak decyzyjność. Brak własnego zdania. Tak można nazwać obecny sposób zarządzania jakością a właściwie jego brak. Obecny szef przecież cały czas jest "nowy"
6
Johnny 2017-02-18 15:17
Opinie trafne w 100% !!! Kierownictwo z dyrektorem na czele bujają w obłokach, nie widzą dysproporcji między ilością pracy a liczbą ludzi. Zresztą co się dziwić pajacowanie wychodzi im lepiej niż zarządzanie ludźmi, o podejmowaniu jakichkolwiek decyzji nie ma mowy. Pracownik traktowany jest jako przysłowiowy "Robol" najlepiej żeby siedział po godzinach i wykonywał pracę za pięciu, słowa dziękuje nie usłyszy, a o pieniądzach może tylko pomarzyć.
9
Hplc 2017-02-19 21:30
Szef Wasza NiJakosc bez charyzmy, wystraszony, niedecyzyjny.....wielka klapa
5
bion 2017-02-19 22:35
Jaki szef ? produkcja, zarząd ?
Agnieszka 2017-03-08 10:20
@Hplc sprecyzujesz swój komentarz?
morw 2017-03-13 22:54
NiJakosc (ładne to określenie) choćby chciał przeciez muru glowa nie przebije. Mozna narzekać na jego brak zorganizowania, chaotyczny sposób zarządzania, generowanie bezproduktywnych spotkan... i wymieniać moznaby jeszcze. Ale najbardziej dotkliwe sa kwestie braku kadry-kompetentnej, braku miejsca, braku szkoleń, niskiego budżetu. A na to żaden z kierowników wiekszego wplywu nie ma.Jest jednak szansa ze coroczne inspekcje GIF pozwolą zarzadowi lepiej pojąć z czym wiaze sie utrzymanie standardu GMP.. a nam szeregowym pracownikom ostatecznie ulatwi prace, bo wymusi to dzialania prawidłowe constas a nie at hoc. Jest tez spora szansa na niezgodność ważną dotyczącą ilosci zatrudnionych pracowników na OP, magazynie i w kj
2
morw 2017-03-13 23:13
ktoś tam wyżej pisał, ze biurowi zatrudniaja sobie niekompetentnych ludzi...

fajnie by bylo gdyby:
1/ pracownicy a nie zarzad decydowali o tym czy kogos zatrudnić
2/ gdyby Ci biurowi mogli zatrudniać kompetentnych - stary tej firmy na kompetentnych ludzi po prostu nie stać.

np. wisi ogloszenie na analityka ( niech bedzie za 3k) a w domyśle chodzi o QP... Kto o zdrowych zmyslach przyjmie na siebie odpowiedzialność prawną za zwolniony wyrób za 3.5k? raczej nikt. A jakie jest prawdopodobieństwo ze znajda za tyle analityka z ktorego mozna zrobic QP za 3.5k?..
2
Znany 2017-03-21 19:30
Wszystko już napisałem więc powtarzać się nie będę, co do twojej wypowiedzi, kompetentni ludzie się cenią.
Uważam że firma ta jest dla osób szukających doświadczenia a nie przekazywanie nabytego przez lata.
To też w dalszym ciągu twierdzę że ludzie kompetentni odejdą do innych firm, a pozostaną osoby które znają się na wszystkim i niczym.
2
SL 2017-03-22 14:31
Wszyscy, którzy mieli głowę na karku już dawno stamtąd pouciekali lub planują uciec.
Piszecie o laboratorium i kontroli jakości ale największy [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jest na I piętrze.
Handlowcy traktujący wszystkich z pogardą jakby byli pępkiem świata, nie mówiąc już o ich szefowej!
Za każdym razem gdy słyszę to jej Czeeeeeeść, mam ochotę zwymiotować
6
303 2017-03-31 09:26
Rekrutująca spóźniła się na spotkanie ponad 0,5h, świadczy to o podejściu do kandydatów do pracy.
3
Agnieszka 2017-03-31 09:42
@303, a jak przebiegła rozmowa kwalifikacyjna? Jakie pytania usłyszałeś?
aaaaa 2017-04-14 09:54
Czytają to wszystko widzę niezły chaos... zgadzam się z opina że kto chce pracować to pracuje.
Każdy powinien zastanowic się nad Sobą ? Czy nie ma sobie nic do zarzucenia a póżniej narzekać na innych...
Przydałoby sie więcej szkoleń do osob niskiego szczebla a nie tylko brygadzistki i wyżej....
Co do brygadzistek to chyba niektóre są z przypadku
Małgorzata tylko patrzy zeby sobie paznokcia nie złamać i chodzi w Białym fartuchu jak by była prezesem firmy i nikt jej nic nie powie
Dorota W... wtopa za wtopa na niczym się nie zna Porażka
Honorata tylko przeklina i krzyczy na wszystkich
Kamila wporządku dziewczyna tylko jak ona wytrzymuje z Honorata?
Dorota troche chaotyczna babeczka ale w miare
Aldona również wtopa za wtopa na niczym się nie zna Tylko chodzi za Dorota bo sama to już nic nie zrobi
Iza spoko sama podejmuje decyzje i jest ogarnieta Umie rozmawiac z Ludzmi a ludzie z nia
Sylwia nie umie podjac decyzji wszystkiego nie boi za delikatna na takie stanowisko dobrze ze ma Faceta który zawsze jej pomoze i podpowie a ona zbiera laury

Powinni co niektóre brygadzistki pozmieniać Ludzi którzy pracuja na niższych stanowiska czesto wiedza duzo wiecj niz one Chociaż może potrzebują czasu i szkoleń....
2
Oo 2017-04-14 20:45
A co myślicie na temat zamiany mistrzów? Uważacie że to dobry pomysł?
A 2017-04-17 09:39
Racja nadzór nie umie w niczym podjąć decyzji szczególnie Brygadzistki więcej siedzą w mistrzòwce niż na produkcji, a szczególnie Pani w białym fartuszku ciągle jej nie ma i tylko donosi na innych bo w końcu ma plecy u szefa produkcji. A co do Doroty W może i miała pomyłki ale gdyby miała pomoc od koleżanki to by nie miala wszystkiego na swojej głowie... Ale oczywiście nikt tego nie widzi...
3
A 2017-04-17 09:48
A co do zmiany mistrzów nie jest to głupi pomysł na niektórych zmianach może i by się w końcu porządek zrobił a nie każdy wybiera sobie pracę i z kim chce pracować, a brygadzistki pozwalają na to żeby nimi rządzić.... porażka
Znany 2017-04-23 19:53
Kolego zacznie od siebie.
Szkolenia dla niższego szczebla, skoro już o tym mowa to szczeble jakiego poziomu.
Co do brygadzistek zacznijmy od tej co ma oparcie Pawła. Piszesz że umie rozmawiać z ludźmi i podejmuje decyzje hehehe. Pani Małgosia nic nie potrafi i tak pozostanie takie umiejętności. Honorata chodzi jak by jej kij wsadzili i co ważne lekceważy innych ma być tak jak ja mówię i koniec.
Znany 2017-04-23 19:57
Co do zmiany mistrzów, to nie jest zmiana tylko będą na innych brygadach.
Moim zdaniem nic to nie zmieni jeżeli ktoś jest tępy to taki pozostanie. A już pisałem wcześniej który z mistrzów co potrafi.
1
Olga 2017-05-06 08:26
Widzę na stronie inernetowej że szukają nadal do kontroli. Czy ktoś może coś powiedzieć? Czy warto wysyłać dokumenty? Jaka płacą? Jaka atmosfera?Na czym polega praca probkobiorcy a na czym specjalisty? Czy pracują na zmiany? No i jaki kierownik? Czy rzeczywiście tak słabo jak piszą?
Zostaw swoją opinię o Curtis Healthcare - Poznań
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Curtis Healthcare